Hypertrofi av hjertets venstre hjerte: hva er det, symptomer, behandling

Fra denne artikkelen vil du lære: Hva skjer i patologien til venstre ventrikulær hypertrofi (forkortet LVH), hvorfor oppstår det. Moderne metoder for diagnose og behandling. Hvordan forebygge denne sykdommen.

Med hypertrofi i venstre ventrikel, er det en fortykkelse av muskelveggen til venstre ventrikel.

Normalt skal tykkelsen være fra 7 til 11 mm. Indeksen lik mer enn 12 mm kan allerede kalles hypertrofi.

Dette er en vanlig patologi som oppstår i både unge og middelaldrende mennesker.

Fullstendig kur sykdommen kan bare gjennom kirurgi, men utfører ofte konservativ behandling, fordi denne patologien ikke er så farlig å foreskrive kirurgi for alle pasienter.

Behandling av denne anomali utføres av en kardiolog eller hjerte kirurg.

Årsaker til sykdommen

En slik patologi kan oppstå på grunn av de faktorene som fører til at ventrikkelen blir mer intensiv, og muskelvegget på grunn av dette vokser. Det kan være visse sykdommer eller overdreven stress på hjertet.

Hypertrofi av venstre ventrikkel av hjertet er vanlig blant profesjonelle idrettsutøvere som får overdreven aerob trening (aerobic - som betyr "med oksygen"): det er idrettsutøvere, fotballspillere, ishockeyspillere. På grunn av det økte operasjonsregimet blir den venstre ventrikulære muskelveggen "pumpet".

Også sykdommen kan oppstå på grunn av overvekt. Den store massen av kroppen skaper en ekstra byrde for hjertet, noe som gjør at muskelen fungerer mer intensivt.

Men de sykdommene som fremkaller en fortykning av denne kammerets mur:

 • kronisk hypertensjon (trykk over 145 per 100 mm Hg);
 • innsnevring av aortaklappen;
 • aterosklerose av aorta.

Sykdommen er også medfødt. Hvis veggen er tykk, ikke sterkt (verdien overstiger ikke 18 mm) - Behandling er ikke nødvendig.

karakteristiske symptomer

Spesifikke manifestasjoner av sykdommen eksisterer ikke. Hos 50% av pasientene er patologien asymptomatisk.

I den andre halvdelen av pasientene manifesteres anomali ved symptomer på hjertesvikt. Her er tegn på venstre ventrikulær hypertrofi i dette tilfellet:

 1. svakhet
 2. svimmelhet,
 3. kortpustethet
 4. hevelse,
 5. angrep av smerte i hjertet,
 6. arytmi.

Mange pasienter har bare symptomer etter fysisk anstrengelse eller stress.

Manifestasjoner av sykdommen er betydelig forsterket under svangerskapet.

diagnostikk

En slik sykdom kan identifiseres under en planlagt medisinsk undersøkelse. Ofte er det diagnostisert hos idrettsutøvere som gjennomgår en grundig undersøkelse minst en gang i året.

Anomali kan ses under Echo KG - studien av alle hjertekamrene ved hjelp av en ultralydsmaskin. Denne diagnostiske prosedyren er foreskrevet for pasienter med hypertensjon, så vel som for de som har fått problemer med åndenød, svimmelhet, svakhet og smerte i brystet.

Hvis ekkokardiogrammet ble oppdaget fortykkelse av veggen til venstre ventrikel - pasienten tildeles en ekstra undersøkelse for å bestemme årsaken til sykdommen:

 • måling av blodtrykk og puls;
 • ECG;
 • duplex skanning av aorta (undersøkelse av fartøyet med ultralyd);
 • Doppler ekkokardiografi (en slags Echo KG, som lar deg vite hastigheten på blodstrømmen og dens turbulens).

Etter å ha avslørt årsaken til hypertrofi, er behandling av den underliggende sykdommen foreskrevet.

Metoder for behandling

Selv om det er mulig å fullstendig eliminere fortykkelsen av venstre ventrikulær vegg bare kirurgisk, blir konservativ terapi oftest utført, siden denne patologien ikke er så farlig som å foreskrive en operasjon for alle pasienter.

Behandlingens taktikk er avhengig av sykdommen, noe som provoserte problemet.

Konservativ terapi: medisiner

Med hypertensjon

Påfør ett av følgende legemidler, ikke alle samtidig.

Hypertrofi av venstre ventrikulær myokardium (LVH): årsaker, tegn og diagnostikk, hvordan å behandle, prognose

Hypertrofi av venstre ventrikel (LVH) er et konsept som reflekterer fortykkelse av veggene i venstre ventrikel i aggregat eller uten utvidelse av hulrommet i venstre ventrikel (LV). En slik tilstand kan oppstå av ulike årsaker, men i de fleste tilfeller viser den hjertemuskulaturens patologi, noen ganger ganske alvorlig. Faren for LVH er at før eller senere utvikler kronisk hjertesvikt (CHF), da myokardiet ikke alltid kan fungere med samme belastning som det gjennomgår LVH.

Ifølge statistikken er LVH vanligere hos eldre pasienter (over 60 år), men med visse hjertesykdommer, observeres det hos voksne og barn, og selv i nyfødte perioden.

Årsaker til venstre ventrikulær hypertrofi

1. "Atletisk hjerte"

Dannelse av hypertrofi av venstre ventrikkel av hjertet veggen er en variant av normen bare i ett tilfelle - en mann, for en lang tid, og profesjonell idrett. På grunn av det faktum at det venstre ventrikulære kammeret utfører det meste av arbeidet med å utvise tilstrekkelig blod til hele kroppen volum, og lasten er det nødvendig å teste mer enn andre kameraer. I tilfeller der en person lang og hard trening, hans skjelettmuskulaturen krever mer blod flyt og øke muskelmasse flyt verdi gevinst muskel blir konstant. Med andre ord, hvis treningen begynner med jevne mellomrom, øker belastningen, og etter en stund blir belastningen på hjertemusklen permanent. Derfor øker myokardiet til LV sin masse, og veggene til LV blir tykkere og kraftigere.

Eksempel på et sportshjerte

Til tross for at idrettshjerte i prinsippet er en indikator på god idrettsutøvelse og utholdenhet, er det svært viktig å ikke gå glipp av det øyeblikket fysiologisk LVH kan gå inn i patologisk LVH. I dette henseende er idrettsutøvere observert av idrettsmedisinske leger, som klart vet hva slags sport LVH er tillatt, og i hva det ikke burde være. LVH er således spesielt utviklet for syklister (løping, svømming, roing, ski, gå, skiskyting etc.). Moderat utvikle LVH hos idrettsutøvere med utviklede styrker (bryting, boksing, etc.). I folk som er involvert i å spille sport, utvikler LVH i norm LVH svært lite eller utvikler seg ikke i det hele tatt.

2. Arteriell hypertensjon

Hos pasienter med høyt blodtrykkstall, dannes en lang og vedvarende spasme i perifere arterier. I denne forbindelse må venstre ventrikel presse blod med mer kraft enn ved normalt blodtrykk. Denne mekanismen er forårsaket av en økning i total perifer motstand av karene (OPSS), og med det er hjertet overbelastet med trykk. Etter noen år er veggen på LV tykkere, noe som fører til en rask slitasje på hjertemuskelen - CHF begynner.

3. Iskemisk hjertesykdom

Med iskemi opplever myokardiet en forbigående eller permanent mangel på oksygen. Naturligvis virker muskelceller uten ekstra energisubstrater ikke så effektive som vanlige, så de resterende kardiomyocytter må arbeide med en høyere belastning. Gradvis dannet kompenserende fortykkelse av hjertemuskelen - hypertrofi.

4. Kardiosklerose, myokarddystrofi

Veksten av binde (arr) vevet i hjertemuskelen kan oppstå etter hjerteinfarkt (myokardinfarkt) eller etter inflammatoriske prosesser (postmiokarditichesky kardiosklerosis). Hjerteinfarkt, ellers kjent som utarming av hjertemuskelen kan oppstå i ulike patologiske tilstander - anemi, anoreksi, forgiftning, infeksjoner, beruselse. Som et resultat av de beskrevne prosesser i cellene i hjertemuskelen stopper gjennomføringen av dens kontraktile funksjon, og denne funksjonen tar på å spre de resterende normale celler. Igjen, for fullverdig arbeid, trenger de en kompenserende fortykkelse.

5. Fordampet kardiomyopati

En slik sykdom er karakterisert ved overtrengning av hjertemuskelen og en økning i volumet av hjertekamrene. Som et resultat må venstre ventrikel utvise et større volum blod enn normalt, og dette krever ekstra arbeid. Det er en overbelastning av hjertevolum og myokard hypertrofi dannes.

6. Hjerte sykdommer

På grunn forstyrrelse av den normale anatomi av hjertet skjer enten ventrikulære trykk overbelastning (i tilfelle av aortastenose) eller overbelastning (i tilfelle av utilstrekkelig aortaventilen). Med vices av andre ventiler, utvikler tidligere eller senere hypertrofisk kardiomyopati av LV også.

7. Idiopatisk LVH

LVH er indikert i dette tilfellet dersom ingen årsak til sykdommen er blitt identifisert under full undersøkelse av pasienten. Men med denne form for LVH kan man snakke om genetiske forutsetninger for dannelse av kardiomyopati i henhold til hypertrofisk type.

8. Medfødt LVH

Med denne sykdomsformen begynner den i prenatalperioden og manifesterer seg i de første månedene etter fødselen av barnet. Grunnlaget for dette skjemaet er de genetiske lidelsene som førte til funksjonsfeil i hjerte muskelceller.

9. Samtidig hypertrofi av venstre og høyre ventrikkel

En slik kombinasjon er funnet i alvorlige hjertefeil - med stenos av lungekroppen, tetotogi av Fallot, defekt av interventricular septum, etc.

Hypertrofi av veggene i hjerteets venstre ventrikel hos barn

I barndommen kan LVH være medfødt eller oppkjøpt. Ervervet LVH skyldes hovedsakelig hjertefeil, carditt, pulmonal hypertensjon.

Symptomer hos barn kan være forskjellige. Et nyfødt barn kan være trist eller omvendt, rastløs og skrikende, dårlig suger et bryst eller en flaske, når suger og skrik, blir den nasolabiale trekant blå.

Et barn eldre kan allerede fortelle om sine klager. Han er bekymret for smerte i hjertet, tretthet, sløvhet, lunger, dyspnø med ubetydelig trening.

Barnkardiologen eller hjertekirurgen velger en taktikk for behandling av hypertrofi hos barn etter omhyggelig oppfølging og tilsyn med barnet.

Hvilke typer LV hypertrofi er der?

Avhengig av karakteren av fortykkelsen av hjertemuskelen, isoleres LVH-konsentriske og eksentriske typer.

Konsentrisk type (symmetrisk hypertrofi) dannes når veksten av den fortykkede muskelen oppstår uten en økning i hulrommet i hjertekammeret selv. I noen tilfeller kan LV-hulrommet reduseres tvert imot. Koncentrisk hypertrofi i venstre ventrikel er mest typisk for hypertensiv sykdom.

Eksentrisk hypertrofi venstre ventrikkel (asymmetrisk) antar ikke bare en fortykkelse og en økning i massen av LV veggen, men også en utvidelse av hulrommet. Denne typen er mer vanlig i hjertefeil, med kardiomyopatier og med myokardisk iskemi.

Avhengig av hvor tykk LV-veggen er, er moderat og alvorlig hypertrofi isolert.

I tillegg er hypertrofi isolert med obstruksjon av det utgående LV-systemet og uten det. Ved den første typen griper hypertrofi også interventrikulær septum, noe som resulterer i at LV-sonen nærmere roten av aorta får en markert innsnevring. Ved den andre typen overlapping i sonen av LV-overgangen, blir ikke overgangen observert. Det andre alternativet er gunstigere.

Er klinisk hypertrofi av venstre ventrikel?

Hvis du snakker om symptomene og noen spesifikke tegn på LVH, er det nødvendig å avklare i hvilken grad fortykkelsen av hjertets muskelvegg har nådd. I begynnelsen kan LVH derfor ikke manifestere seg i det hele tatt, og hovedsymptomene vil bli notert fra hoved hjertesykdommen, for eksempel hodepine med høyt blodtrykk, brystsmerter med iskemi etc.

Etter hvert som myokardets masse øker, vises andre klager. På grunn av det faktum at de fortykkede partier av kardiale ventrikulære muskler komprimere kransarteriene, samt fortykket myokard krever mer oksygen, det er smerter i brystet av angina-type (brenning, klemming).

I forbindelse med den gradvise dekompensasjon og redusere myokardial reserver for å utvikle hjertefeil, som er manifestert anfall av åndenød, hevelse i ansiktet og ekstremitetene så vel som lavere toleranse vanlig fysisk aktivitet.

Hvis noen av de beskrevne symptomene vises, selv om de ikke er veldig alvorlige og sjelden forstyrrer, er det fortsatt nødvendig å konsultere en lege for å finne ut årsakene til denne tilstanden. Tross alt, den tidligere diagnosen av LVH, jo høyere suksess med behandling og jo mindre er risikoen for komplikasjoner.

Hvordan bekrefte diagnosen?

Å mistenke venstre ventrikkel hypertrofi, er nok til å utføre en standard elektro. De viktigste kriteriene for hypertrofi i venstre hjertekammer på elektrokardiogram er forstyrrelser av repolarisasjon (noen ganger opp til ischemi) for prekordialavledningene kosovoskhodyaschaya eller kosoniskhodyaschaya ST-segment elevasjon i avledningene V5, V6, kan trykkes ned i ST-segmentet III, og aVF fører, så vel som negative T-bølger). I tillegg EKG lett bestemmes av spenningen forandrer tegn - økning i R-bølgeamplituden i venstre bryst fører - I, aVL, V5 og V6.

I tilfelle pasienten har tegn på hypertrofi av myokardiet og LV overbelastning på EKG, utpeker legen ham en oppfølgingsundersøkelse. Gullstandarden er ultralyd av hjertet, eller ekkokardiografi. På EchoX vil legen se graden av hypertrofi, tilstanden til LV-hulrommet, og vil også avsløre mulig årsak til LVH. Normal tykkelse på LV veggen er mindre enn 10 mm for kvinner og mindre enn 11 mm for menn.

Ofte kan endringer i størrelsen på hjertet bedømmes ved å utføre den vanlige brystrøntgen i to fremspring. Ved å vurdere noen parametere (hjerteets midje, hjertebarken, etc.), kan radiologen også mistenke endringer i hjertekammers konfigurasjon og deres størrelser.

Video: EKG tegn på hypertrofi i venstre ventrikel og andre hjertekamre

Er det mulig å kurere hypertrofi av venstre ventrikel for alltid?

Behandling av LV hypertrofi er redusert for å eliminere årsakssaker. Så, når det gjelder hjertefeil, er den eneste radikale behandlingen kirurgisk korrigering av defekten.

I de fleste situasjoner (hypertensjon, iskemi, kardiomiodistrofiya etc.) til behandling av hypertrofi i venstre hjertekammer nødvendig med kontinuerlig bruk av medikamenter som ikke bare påvirker mekanismene i den underliggende sykdom, men også for å beskytte hjertemuskelen fra omdanning, dvs. eie kardioprotektive virkninger.

Slike rusmidler som enalapril, kvadripryl, lisinopril, normaliser blodtrykket. I løpet av langtidsstudier på stor skala ble det påvist at denne gruppen av legemidler (ACEI) innen seks måneder fra starten av behandlingen fører til normalisering av LV-veggtykkelsesindekser.

Legemidler fra gruppen av beta-blokkere (bisoprolol, karvedilol, nebivalol, metoprolol) ikke bare reduserer hjertefrekvensen og "slappe" hjertemuskelen, men også redusere den før- og etterbelastning på hjertet.

Preparater av nitroglyserin eller nitrater har evnen til å utvide karene (vasodilaterende effekten), som også reduserer belastningen på hjertemuskelen.

Ved samtidig hjertesykdom og utvikling av CHF, er bruk av diuretika (indapamid, hypotiazid, diurett, etc.) indikert. Når de tas, reduseres volumet av sirkulerende blod (BCC), noe som resulterer i en reduksjon i hjertet overbelastningsvolum.

Enhver behandling, det være seg som mottar en av de stoffer (hypertensjon - monoterapi) eller flere (i iskemi, aterosklerose, hjertesvikt - et kompleks terapi), bare utpekt lege. Selvmedisinering, som selvdiagnose, kan forårsake uopprettelig helsehelse.

Snakker om behandling av LVH for alle, bør det bemerkes at de patologiske prosessene i hjertemuskelen er reversible når oppdraget behandling i tide, i de tidlige stadier av sykdommen, og å ta medikamenter utføres hele tiden, og i noen tilfeller - for livet.

Hva er farlig for LVH?

I tilfelle når en liten hypertrofi av LV diagnostiseres i de tidlige stadier, og den underliggende årsaken til sykdommen er mottagelig for terapi, har en fullstendig kur for hypertrofi all sjanse for suksess. Men med alvorlig hjertepatologi (avanserte omfattende hjerteinfarkt, utbredt kardiosklerose, hjertefeil), kan komplikasjoner utvikles. Slike pasienter kan ha hjerteinfarkt og slag. Langvarig hypertrofi fører til alvorlig CHF, med hevelse over hele kroppen helt opp til anasarca, med total intoleranse mot normal husholdningsbelastning. Pasienter med alvorlig hjertesvikt kan ikke bevege seg i huset normalt på grunn av alvorlig kortpustethet, kan ikke knytte skosler, tilberede måltider. I de senere stadiene av CHF er pasienten ikke i stand til å forlate huset.

Forebygging av uønskede virkninger er regelmessig medisinsk kontroll med utførelsen av ultralyd i hjertet hvert sjette år, samt konstant inntak av narkotika.

outlook

Prognosen for LVH er bestemt av sykdommen som førte til det. Derfor, i hypertensjon, hell korrigeres ved hjelp av blodtrykkssenkende medisiner, er gunstig prognose, utvikler hjertesvikt sakte, og folk lever i flere tiår, er livskvalitet påvirkes ikke. Hos eldre med myokardisk iskemi, så vel som med hjerteinfarkt, kan utviklingen av CHF ikke forutsies av noen. Det kan utvikle seg sakte og raskt nok, noe som fører til funksjonshemming av pasienten og funksjonshemning.

Tegn på LVH på EKG

Venstre ventrikulær hypertrofi eller venstre ventrikulær hypertrofi er en økning i volumet av hjertets strukturelle enhet (venstre ventrikel) på grunn av en økning i funksjonelle belastninger som er uforenlige med mulighetene. Hypertrofi på EKG er ikke årsaken til sykdommen, men dens symptom. Hvis ventrikelen går utover den anatomiske størrelsen, eksisterer problemet med myokard overbelastning allerede.

Ekspresserte tegn på LVH ved EKG bestemmes av kardiologen, i det virkelige liv opplever pasienten symptomer på hjertesykdommer som bestemmer dilatasjon (patologisk utvidelse av hjertekammeret). De viktigste er:

 • ustabilitet i hjerterytmen (arytmi);
 • et symptom på kortvarig fading av hjertet (ekstrasystole);
 • Stabilt økt trykk;
 • ekstracellulær hyperhydrering av ekstremiteter (hevelse, på grunn av væskeretensjon);
 • mangel på oksygen, brudd på frekvens og dybde av pusten (kortpustethet);
 • smerte i hjertet, brystplassen;
 • kortvarig bevissthetstank (besvimelse).

Hvis symptomer manifesteres jevnlig, krever denne tilstanden en legehøring og en elektrokardiografisk undersøkelse. Hypertrofisk ventrikel mister sin evne til å redusere fullstendig. Brudd på funksjonalitet vises i detalj på kardiogrammet.

Grunnleggende konsepter for EKG for venstre ventrikel

Rytmisk arbeid i hjertemusklen skaper et elektrisk felt med elektriske potensialer som har en negativ eller positiv pol. Forskjellen mellom disse potensialene er fast i ledningene - elektrodene er festet på lemmer og pasientens bryst (grafen er merket "V"). Elektrokardiografen registrerer endringen i signaler som kommer til et bestemt tidsrom, og viser det som en graf på papir.

Det faste tidsintervallet reflekteres på den horisontale linjen i grafen. Vertikale vinkler (tenner) angir dybde og frekvens av impulsendringer. Tennene med positiv verdi vises oppover fra tidslinjen, med en negativ verdi nedover. Hver tann og bly er ansvarlig for å registrere funksjonaliteten til en bestemt hjerteavdeling.

Parametrene til venstre ventrikkel er: tenner T, S, R, segment S-T, leder - I (første), II (andre), III (tredje), AVL, V5, V6.

 • T-tann er indeksen for gjenopprettingsfasen av muskelvevet i hjertekammerets ventiler mellom sammentrekninger av hjertets midtermuskellag (myokard);
 • Q, R, S - disse tennene viser agitasjonen av hjerte ventriklene (spenningstilstand);
 • ST, QRST, TP er segmenter, som betyr avstanden mellom de tilstøtende tennene horisontalt. Segment + tann = intervall;
 • Jeg og II fører (standard) - viser de fremre og bakre veggene i hjertet;
 • III standard bly - fikserer I og II for settet av indikatorer;
 • V5 - sidevegg av venstre ventrikel foran;
 • AVL - sidevinklet hjertevegg foran til venstre;
 • V6 - venstre ventrikel.

Elektrokardiogrammet evaluerer frekvensen, høyden, graden av serration og plasseringen av tennene i forhold til den horisontale i lederne. Indikatorene er sammenlignet med normer for hjerteaktivitet, endringer og avvik analyseres.

Hypertrofi av venstre ventrikel på kardiogrammet

Sammenlignet med normer, vil tegn på hypertrofi i venstre ventrikel på EKG ha følgende forskjeller.

Hypertrofi av hjerteets venstre ventrikel - tegn på EKG

Hypertrofi i venstre ventrikel er en patologi i hjertet, der det er en fortykkelse av veggene, myocardiumets masse øker, noe som reduserer hjertets evne til å utvise blod. For å kunne behandle denne forstyrrelsen av myokardiet, er det nødvendig å bestemme hva som førte til utseendet på venstre ventrikulær hypertrofi (LVH), hvordan denne tilstanden av hjertet oppstod.

Risikogruppe

Forekomsten av hypertrofiske lidelser i venstre ventrikel (LV) avhenger av kjønn, alder, kroppsvekt, hjertesykdom. Denne patologien finnes ofte hos menn med betydelig overvekt, som lider av hypertensjon.

Hypertensjon er årsaken til LVH i 70% av tilfellene. Risikoen for hypertrofi av LV er økt risiko for hjertesvikt, iskemi 3 ganger, arytmi 5 ganger, hjerteinfarkt - 7 ganger.

En viktig faktor som bidrar til dannelsen av myokardiell patologi er fedme. En av deres visuelle indikatorer på fedme er midjen. Denne verdien reflekterer mengden av indre visceralt fett. Volumet av den kvinnelige midjen bør ikke overstige 88 cm, hanen - 102 cm.

Venstre ventrikulær hypertrofi

Økningen i tykkelsen til venstre ventrikel og dens masse kan forekomme isolert, men oftere er den kombinert med en økning i tykkelsen av inngripsvegg.

Myokardmasseindeks

Graden av hypertrofi i venstre ventrikel vurderes ved bruk av venstre ventrikulær myokardmasseindeks. Beregning av LVMI utføres i henhold til formelen, som tar hensyn til LV dimensjoner, høyde, vekt av en person.

I en normal LVMI hos menn - i størrelsesorden 71-94 g / m2 for kvinner - 64 -89 g / m 2, men når det er endringer Pumpe infarkt:

 • lys - masseindeksen er 135 - 151 g / m 2;
 • moderat - fra 152 til 172 g / m 2;
 • tung - mer enn 173 g / m 2.

Risikoen for farlige komplikasjoner er sterkt forbedret, selv for moderate endringer i venstre ventrikkel, noe som betyr at vekten kontroll er et nødvendig tiltak for å opprettholde helse med venstre ventrikulær hypertrofi.

Typer av hypertrofiske endringer

Hyppige typer av venstre ventrikulær hypertrofi er:

 • konsentrisk - tykkelsen øker, men volumet av hulrommet endres ikke;
 • eksentrisk - ventrikelens masse øker, volumet av hulrommet vokser, men tykkelsen på veggen er innenfor normen;
 • hypertrofi av interventricular septum.

Med eksentrisk hypertrofi av LV er veggene tykkere, men de mister ikke elastisitet og gjenopprettes når belastningen senker. Med konsentrisk hypertrofi, mister veggene elastisitet, og økende tykkelsen av ventrikkelen fører til en reduksjon i hulrommet, en reduksjon i hjerteutgangen.

konsentrisk type hypertrofi i venstre hjertekammer forekommer oftest, denne patologi øker risikoen for koronar hjertesykdom, hjerteinfarkt, og blir en årsak til tap av arbeidskapasitet og uførhet i midten alder.

Tykkelse av myokardium

Den vanlige tykkelsen på veggen til venstre ventrikel på en voksen mann er 1 - 1.1 cm, kvinner - 1 cm.

 1. Fortykning av venstre ventrikel i avslapningsfasen opptil 1,4 cm indikerer små endringer i myokardiet.
 2. Veggtykkelsen fra 1,4 til 1,6 cm tilsvarer moderat hypertrofi.
 3. Fortykning av LV 1,6 - 2 cm og mer indikerer alvorlig hypertrofi.

Moderat, og noen ganger signifikant, isolert venstre ventrikulær hypertrofi kan forårsake myralventilinsuffisiens. Denne typen lidelse ledsages av en utvidelse av LV-hulrommet.

Når symptom mitral ventil, en tilstand som er farlig for atrofi av den venstre ventrikkel i hjertet - den venstre ventrikkel mister funksjonalitet tar form av et vedheng enn truer dannelsen Cardiosclerosis, hjertesvikt.

Symptomer på atrofi utvikles gradvis, manifesteres av kortpustethet, hevelse, døsighet i løpet av dagen. På EKG oppdages hjertesymtestørrelser, og ultralyd viser tilstedeværelsen av arr, en reduksjon i myokardets størrelse sammenlignet med normen.

årsaker

 • I 70% av tilfellene utvikler venstre ventrikulær hypertrofi med hypertensjon.
 • Risikoen for LVH øker med aorta-stenose, hvor aortaldiameteren smalrer, og venstre ventrikel må utøve stor innsats for å utvise blod.
 • Årsaken til veksten i venstre ventrikkel er økt fysisk stress på hjertet. Forårsaker spenning i venstre ventrikkel ved å praktisere en sykkel, løping, ski.
 • Alvorlig kurs og alvorlig prognose i LVH forårsaket av dystrofisk kardiomyopati.

Hypertrofisk kardiomyopati blir årsaken til plutselig død hos unge idrettsutøvere i 50% tilfeller. Denne patologien kan være medfødt, karakterisert ved den ujevne tykkelsen av forskjellige områder av venstre ventrikulærvegg og interventionsformet septum.

Årsakene til hypertrofi i hjertets venstre hjerte er:

 • aktivering av sympatiske nerver;
 • sirkulasjon i blodet av hormonene katecholaminer, aldosteron, tyroksin, insulin, veksthormon.

En viktig rolle i utviklingen av LVH tilhører den arvelige faktoren. Det er en familieutsettelse for hypertensjon og hypertrofisk vekst av LV-muskellaget.

Fare for tilstanden til myokardiet er å røyke. Nikotin smalker perifer og koronar blodkar, som fører til iskemi (mangel på ernæring og oksygen) i hjertet, andre indre organer, lemmer.

Mekanismen for hypertrofiske endringer

Venstre ventrikel, som muskelene i skjelettmuskulaturen, som respons på den økende belastningen, blir trent, muskelfibrene øker i volum.

I utgangspunktet gir den tykkede veggen en kraftigere sammentrekning av hjerteets venstre hjertekammer, men i fremtiden er utvidelsen av veggen ikke kompenserende, men patologisk.

Koronar kapillærer kan ikke gi den utvidede venstre ventrikulærvegg med oksygen, og noen av muskelcellene er i iskemi. Hypertrofi i venstre ventrikkel fremkaller et brudd på koronar blodstrøm og kan føre til hjerteinfarkt, noe som blir lettere ved blodkarens sklerose.

På grunn av iskemi blir maten av kardiomycetene ødelagt, noen av dem erstattes av bindevev. I tykkelsen av myokardiet i LV øker innholdet av fibrin, noe som reduserer myokardets evne til å trekke seg sammen.

Over tid, i venstre ventrikel på grunn av kronisk iskemi, utvikler atrofi - dette er en tilstand hvor kardiomyocytter er utarmet, noe som fører til en reduksjon i tykkelsen av hjertet.

I hypertrophied myokard er det bemerket:

 • reduksjon av komprimeringskraften til ventrikkelen;
 • økning i varigheten av reduksjonen;
 • dilatasjon - utvidelse av hulrommet;
 • reduksjon i utvidbarhet, noe som forverrer fyllingen av ventrikkelen;
 • en nedgang i koronarreserven - volumet av blod som ventrikelen kan i tillegg skyve ut når den lastes inn i blodet.

Symptomer på hypertrofi

Tegn på hypertrofi i myokardiet i venstre ventrikel er symptomer som er vanlig for manifestasjoner av hypertensjon karakterisert ved:

 • ødem av føttene, ankles;
 • stump smerte i hjertet;
 • svimmelhet, svakhet;
 • kortpustethet under fysisk anstrengelse;
 • takykardi med vanlig belastning.

Ved alvorlig hypertrofi utvikler stagnasjon i lungesirkulasjonen, "hjertesyma" oppstår, et tørt hjertehud vises.

diagnostikk

Hypertrofi av myokardiet i LV diagnostiseres ved instrumentelle målinger ved bruk av:

 • elektrokardiografi - EKG;
 • ekkokardiografi - ultralyd av hjertet;
 • X-stråler;
 • Beregnet tomografi.

elektrokardiogram

De karakteristiske tegnene på LVH er detektert på EKG i V 1-6 - dette betyr at elektrodene påføres thoraxområdet, og tallene 1 til 6 tilsvarer elektrodens stillinger.

For å karakterisere hypertrofi, ta hensyn til retningen til den elektriske aksen, som konvensjonelt gjennomføres gjennom hjertet langs dens lengde. Med venstre ventrikulær hypertrofi observeres normalt akselens normale posisjon, eller moderate avvik observeres.

Tegn på hypertrofi av myokardiet i venstre ventrikel på EKG-posten R og spor S tenner.

Manifestasjoner av hypertrofi i venstre ventrikel på EKG-båndet er:

 • endringer i QRS-komplekset:
  • Intervallets bredde er mer enn 0,12 s;
  • høy amplitude R med ledninger V5, V6;
  • patologisk form av Q-bølgen i fravær av hjerteinfarkt;
 • endringer i segmentet ST - en reduksjon i kurven til EKG-plottet i dette området med en negativ T-bølge, i normal posisjon på hjerteaksen, kan det være en økning i dette segmentet og en positiv T-bølge.

En informativ måte å diagnostisere LVH på et EKG er å bruke Sokolov-Lyon-indeksen. Et tegn på hypertrofi er overskuddet av summen av amplituden S og R av tennene i thoracic lederne:

 • etter 40 år - mer enn 35 mm;
 • opptil 40 år - mer enn 45 mm.

Hjerte ultralyd

Den mest informative metoden for å vurdere grad og type hypertrofi av LV er ekkokardiografi - ultralyd i hjertet. Denne metoden for diagnose er 5-10 ganger mer informativ enn EKG.

Ekkokardiografi gir deg mulighet til å måle tykkelsen på veggen av myokardiet på forskjellige segmenter av hjertevegget. Ultralydet i hjertet indikerer en patologi i et tidlig stadium av lidelsen, mens det på EKG hos 10-20% av pasientene ikke oppdages dette problemet i begynnelsen.

behandling

Reduksjoner i alvorlighetsgraden av venstre ventrikulær hypertrofi oppnås tidlig diagnose av årsakene til patologien og behandling av den underliggende hjertesykdom eller indre organer som bidro til utseendet av denne patologien.

Listen over legemidler som brukes ved behandling av hypertrofi i venstre hjertekammer omfatter ACE-inhibitorer, diuretika - dette gjør det mulig for blodtrykksmåleren som innstiller overvekst hjerteveggen.

Symptomatiske legemidler som forbedrer tilstanden til hjertemuskelen er:

 • Ca ++ kanal blokkere - Verapamil, Nifedipin, Diltiazem;
 • beta-blokkere - Sotalol, Atenolol,
 • ACE-hemmere for å senke blodtrykket - Enalapril, Diroton;
 • Sartai - angiotensinreseptorblokkere for å senke blodtrykket med antiarytmisk virkning - Losartan, Candesartan, Valsartan.

En forutsetning for vellykket behandling er kosttilskudd, med sikte på å redusere og opprettholde en stabil kroppsvekt. Med denne patologien er det nødvendig å utelukke stekte, krydret, fettstoffer, redusere saltinntaket.

outlook

Dødligheten i venstre ventrikulær hypertrofi er 4-5%. Høy risiko hos pasienter med LV hypertrofi kombinasjon med myokardisk iskemi, arytmi, cerebrale sirkulasjonsforstyrrelser.

I fravær av andre patologier fra hjertet, normalt arterielt trykk, er forventet levetid ved LV hypertrofi gunstig.

Hypertrofi i venstre ventrikel: årsaker, behandling og konsekvenser

Myokard er det kraftigste muskellaget i hjertevegget, dannet av celler av kardiomyocytter. Dette vevet er tilstede både i atria og i ventrikkene, men det krymper på forskjellige måter. Myokard er utstyrt med et ledende system som forklarer hjertets konsekvente operasjon. Denne patologi som myokardial hypertrofi av venstre ventrikkel anses som en konsekvens av, og en forløper for de alvorlige problemer i det kardiovaskulære systemet. Denne sykdommen og vil bli diskutert i denne publikasjonen.

Hypertrofi av myokardium i venstre ventrikel - hva er det?

Patologi kan utvikle seg når det er en spredning av hjertevegget. I de fleste tilfeller fører dette til en forandring i hjerteets størrelse og form, samt fortykning av septum mellom ventrikkene. Noen ganger viser sykdommen seg ikke lenge, og personen lever uten å vite om det. Hypertrofi regnes som en forløper til mer alvorlige hjertefeil, så det er viktig å kjenne til risikofaktorer og konsekvenser av denne sykdommen.

Årsaker til myokardial hypertrofi i venstre ventrikel

Hypertrofi av venstre ventrikkel oppstår i forhold når hjertet opplever en vanlig last, og tvinger den til å jobbe hardere enn vanlig. For eksempel, med økt arterielt trykk, blir musklene i venstre ventrikkel tvunget til å trekke seg sterkere for å motvirke den. Som et resultat fører dette til en økning i muskelvev, noe som forårsaker funksjonsfeil i hjertet. Faktorer som kan få hjertet til å virke med mer styrke og spenning inkluderer følgende.

Arteriell hypertensjon

Hypertensjon øker sannsynligheten for å utvikle ventrikulær hypertrofi. I denne sykdommen, systolisk trykk (det oppstår når kontrakt) overstiger 140 mm Hg. st. og diastolisk (i avslapningsfasen) stiger mer enn 90 mm Hg. Forresten kan fedme føre til høyt blodtrykk og forbedret kroppens behov for oksygen, og som et resultat av spredning av infarkt.

Hjertesykdommer

Hypertrofi av myokardiet i venstre ventrikel er ikke så sjelden blant barndomssykdommer. Hovedrollen i dette spilles av medfødte misdannelser av hjertet:

 • en ventrikel i stedet for to;
 • coarctation eller stenose av aorta;
 • defekt av septum mellom de to ventrikkene;
 • vanlig arteriell trunk;
 • venstre ventrikulær hypoplasi og pulmonal atresi;
 • atresia av tricuspid ventilen.

Detektering av myokardial hypertrofi og hjertepatologi i fosteret og hos barn under 6 måneder er ganske komplisert. For nøyaktig diagnose blir ekkokardiografimetoden hovedsakelig brukt, mens ekkokardiogrammet viser myokardial hypertrofi og andre karakteristiske endringer som følger med hjertesykdom.

 • stenose av aortaklappen, som er ledsaget av en innsnevring av ventilen som forbinder venstre ventrikel med aorta og forhindrer bevegelse av blod fra dette store blodkar tilbake til hjertet. Utviklingen av stenose krever et økt arbeid i ventrikkelen for å levere blod til aorta;
 • aorta-mangel, når det oppstår en omvendt strøm av blod fra aorta til venstre ventrikkel i løpet av ventrikulær avspenning på grunn av utilstrekkelig lukning av ventiler av aortaklappen.

Idiopatisk hypertrofi / Hypertrofisk kardiomyopati

Det er en langsomt utviklende fortykkelse av hele myokardiet eller dets separate deler, som i lang tid ikke forårsaker noen forstyrrelser i hjertets kontraktile aktivitet. I hjertet av patologien er den genetiske predisposisjonen, og myokardisk hypertrofi kan ledsages av vekst i tykkelsen av fibrøst vev og unormal romlig orientering av myofibriller, noe som gir en reduksjon i muskelceller.

Hvis slike endringer i det venstre ventrikulære myokardium uttrykkes og oppstår uten åpenbare grunner, snakker vi om hypertrofisk kardiomyopati, som også regnes som en faktor i begynnelsen av hypertrofi.

Overdreven fysisk aktivitet

Intensiv trening i motorsport gjør hjertet tilpasning til de enorme fysiske belastningene. I noen kan dette føre til venstre ventrikulær hypertrofi, mens risikofaktorer og personer som er involvert i tungt fysisk arbeid er i fare.

Hvilke andre lidelser kan føre til myokardial hypertrofi i venstre ventrikel?

Ikke like vanlig som hypertensjon, men ganske mulig, og den samtidige årsaken til hjerteinfarkt hypertrofi er søvnapné. Denne lidelsen er knyttet til det ubevisste stoppet av å puste i en drøm i en periode på 1 sekund til 2-3 minutter. Denne lidelsen forekommer hos postmenopausale kvinner og menn. Hvordan påvirker apné utviklingen av myokardial hypertrofi? Eksperter sier at dette er en av faktorene som øker blodtrykket, pluss, etter en lang pause, øker belastningen på hjertemuskelen kraftig.

Behandling av myokardial hypertrofi i venstre ventrikel

Behandling av sykdommen fokuserer primært på hovedårsaken som forårsaket utviklingen.

Eliminering av risikofaktorer

For vellykket behandling er det viktig å eliminere de faktorer og vaner som vanligvis fører til utvikling av sykdommen. Normalisering av blodtrykk er det første og viktigste trinnet. Se regelmessig en lege, kjøp en tonometer - slik at du kan kontrollere trykket. Prøv å eliminere alle slags kilder til stress og angst, da overflødig kortisol og norepinefrin også er risikofaktorer. Ikke mindre viktig i behandlingen er en sunn livsstil og eliminering av dårlige vaner.

Korrigering av arteriell hypertensjon

Medisinske tiltak ved høyt blodtrykk inkluderer å ta medisiner og endre livsstilen. Noen av legemidlene, hvis tiltak er rettet mot korrigering av hypertensjon, kan også forhindre ytterligere økning i venstre ventrikulær muskelvev. Her er gruppene medisiner foreskrevet for hypertensjon:

 1. ACE-hemmere (angiotensinkonverterende enzymer) fremmer utvidelse av blodkar, lavere blodtrykk, normaliserer blodstrømmen og reduserer dermed byrden på hjertet. Eksempler på rusmidler: Enalapril (Vasotec), Captopril (Kapoten), Lizinopril (Priniwil, Zestril). Narkotika i denne gruppen forårsaker i noen tilfeller en irriterende hoste, men helbredende effekt er ofte viktigere. Hvis bivirkningene er sterkt uttalt, kan den behandlende legen velge andre midler.
 2. ARB, eller angiotensin reseptor blokkere, har mange av egenskapene til ACE-hemmere, men forårsaker ikke hoste i pasienten. Eksempler på midler: Losartan (Cosaar), Valsartan.
 3. Tiazid diuretika hjelper nyrene å kvitte seg med overflødig vann og natriumioner, og dermed redusere det totale volumet blod og blodtrykk.
 4. Betablokkere reduserer hjertefrekvensen, reduserer blodtrykket og forhindrer noen av de skadelige effektene av stresshormoner - kortisol og adrenalin, som synes å være, men ikke hovedfaktoren som påvirker utviklingen av hypertensjon. Disse legemidlene inkluderer bisoprolol, carvedilol, metoprolol, atenolol (Tenormin).
 5. Kalsiumkanalblokkere hindrer inntak av kalsium inne i hjertevevets celler, reduserer myokardial kontraktilitet, slapper av muskelvevet i veggene i karene, gir en vanndrivende effekt og dermed senker blodtrykket. Kalsiumantagonister kan kalles medisiner: Nifedipin (Procardia), Verapamil (Kalan, Teppe, Veleran), Diltiazem (Kardizem, Thiazak).

Sunn livsstil

Endringer i livsstil vil bidra til å senke blodtrykket og forhindre utvikling av symptomer på venstre ventrikulær hypertrofi. Vær oppmerksom på noen viktige anbefalinger:

 • Bli kvitt overflødig vekt. Tapet på bare 3-5 kg ​​bidrar til å normalisere trykket og reduserer risikoen for myokardial hypertrofi;
 • begrense mengden salt i kostholdet, siden overskuddet uunngåelig fører til økt trykk;
 • Ikke misbruk alkohol, drikk den i små mengder, og oppgi også sigaretter;
 • trene regelmessig, en halv time eller en time med moderat fysisk aktivitet hver dag styrke hjertet, men ikke overtrain det. Gå oftere, løp, gjør fitness eller yoga. Hvis du er engasjert i vektløfting, for eksempel bodybuilding, eller arbeidet ditt er forbundet med belastninger, kontakt en kardiolog, han vil anbefale måter å forhindre hypertensjon og hypertrofi av myokardiet.

effekter

Økt muskel mister sin elastisitet, noe som fører til økt trykk i hjertet og kranspulsårene. Hypertrofi i venstre ventrikel er fulle av slike komplikasjoner som:

 • arytmi - et brudd på hjertets rytme;
 • iskemisk hjertesykdom, angina pectoris;
 • hjertesvikt, uttrykt i hjertets manglende evne til å pumpe den nødvendige mengden blod;
 • Avbrudd av blodforsyningen i hjertet - et hjerteinfarkt;
 • plutselig hjertestans.

Tilsynelatende er konsekvensene av sykdommen svært alvorlige og uforutsigbare. Alle patologier assosiert med kardiovaskulærsystemet krever nøye oppmerksomhet, fordi passivitet en dag kan vise seg å være dødelig.

Til hvilken lege å søke

Hvis du har hjerteproblemer, må du se en kardiolog. Elektrokardiografi brukes til å oppdage venstre ventrikulær hypertrofi som en screeningsmetode, og den viktigste studien er ekkokardiografi. Hvis dette symptomet er assosiert med hjertefeil - pasienten behandles av hjerte kirurg.

Hva er venstre ventrikulær hypertrofi i hjertet?

Hva er dette - hypertrofi av hjertets venstre hjertekammer?

Hjertet består av høyre og venstre divisjoner, som utfører annerledes arbeid. De rette delene samler blodet som kommer fra hele kroppen, og pumper det inn i lungene. Derfra går blodet inn i venstre hjerte, hvorfra det pumpes over hele kroppen. Hypertrofi i venstre ventrikel (LVH) er en utvidelse og fortykkelse av veggene i hjertets hovedpumpekammer - venstre ventrikel. Det kan utvikle seg som svar på visse faktorer (f.eks. Høyt blodtrykk eller hjertefeil) som gjør at venstre ventrikel fungerer hardere.

Etter hvert som belastningen øker, tykkes muskelvevet i veggen, og noen ganger øker også hjertekammerets størrelse. Hvis venstre ventrikel er hypertrofiert, mister den sin elastisitet, og til slutt kan den ikke pumpe blod gjennom hele kroppen med tilstrekkelig effekt.

symptomer

LVH utvikler seg gradvis gradvis. Pasienten i de tidlige stadiene kan ikke oppleve noen symptomer. Som LVH utvikler seg, kan følgende vises:

 • kortpustethet;
 • tretthet,
 • smerte i brystet, ofte etter trening;
 • følelse av akselerert eller flammende hjerteslag;
 • svimmelhet eller svimmelhet.

Søk øyeblikkelig medisinsk hjelp i følgende tilfeller:

 • smerte i brystet varer mer enn noen få minutter;
 • alvorlig kortpustethet
 • alvorlig, repeterende svimmelhet eller tap av bevissthet.

Hvis en person har moderat kortpustethet eller andre symptomer (f.eks. Hjertebank), må han besøke legen.

årsaker

Hyperkrofi av myokardiet kan oppstå når visse faktorer øker hjertearbeidet. Disse inkluderer:

 • Forhøyet blodtrykk (arteriell hypertensjon). Dette er den vanligste årsaken til myokardial hypertrofi. Mer enn en tredjedel av personer med LVH har en diagnose av hypertensjon.
 • Stenose av aortaklappen. Dette er en innsnevring av ventilåpningen, som separerer aorta fra venstre ventrikel. For å pumpe blod gjennom denne smalte åpningen, må venstre ventrikel samtykke sterkere.
 • Hypertrofisk kardiomyopati. Denne genetiske sykdommen utvikler seg når hjertemuskelen er patologisk tykkere. Noen ganger skjer denne patogen hos barn.
 • Sports trening. Intensiv og langvarig styrketrening kan føre til utvikling av hjertetilpasning til økt stress. Det er ennå ikke klart om slik hypertrofi av myokardiet kan føre til brudd på elastisiteten i hjertemuskelen og utviklingen av sykdommen.


I tillegg er det følgende risikofaktorer for utviklingen av LVH:

 • alderdom;
 • vektig;
 • familiehistorie;
 • diabetes mellitus;
 • sex - kvinner med høyt blodtrykk har høyere risiko for å utvikle LVH enn menn med samme blodtrykk.

Hva er farlig for LVH?

Med hypertrofi i venstre ventrikel, endres strukturen og arbeidet i hjertet. Den forstørrede venstre ventrikkelen kan:

 • å svekke styrken av kuttene;
 • Tapt elastisitet, som bryter riktig fylling av blodet med ventrikkelen og øker trykket i hjertet;
 • klemme på kranspulsårene, hvilket blod forsyner hjertet.

Hvordan diagnostiseres LVH?

En lege ved undersøkelsen kan oppdage en økning i blodtrykket, skiftet til venstre grenser i hjertet og apikalt trykk, tilstedeværelsen av lyder over hjertet. For å klargjøre diagnosen, kan du bruke følgende metoder:

 • Elektrokardiogram (EKG) - med hjelp kan en kardiolog oppdage spenninger som manifesteres av en økning i tennens amplitude. LVH er ofte assosiert med forringede myokardrepolariseringsprosesser, som også kan påvises på EKG.
 • Ekkokardiografi (ultralyd av hjertet) - kan vise fortykkede vegger av venstre ventrikkel, for å bidra til å oppdage forandringer i hjertet, som fører til venstre ventrikulær hypertrofi (f.eks aorta stenose).
 • Magnetic resonance imaging.

Hvordan behandle LVH?

Behandling av LVH avhenger av årsaken og består i å ta medisiner eller kirurgiske prosedyrer.

 • LVH assosiert med arteriell hypertensjon behandles ved hjelp av tiltak som styrer blodtrykket. Disse omfatter endringer i livsstil (vekttap, regelmessig trening, kosthold, røykeslutt) og som tar legemidler (ACE-inhibitorer, angiotensin-reseptor-blokkere, beta-blokkere, kalsiumkanalblokkere og diuretika).
 • LVH, som er forbundet med sport, krever som regel ikke behandling. En person med dette problemet må slutte å trene i 3 - 6 måneder. Etter denne tiden må du re-ekkokardiografi for å bestemme tykkelsen av hjertemuskelen og se om den har gått ned.
 • Hypertrofisk kardiomyopati er en sjelden sykdom som må behandles med forsiktig omsorg for en erfaren kardiolog. Terapi kan være konservativ eller kirurgisk.
 • LVH forårsaket av aorta-stenose kan kreve kirurgisk behandling (erstatning av plast eller ventil).

Hvis LVH er tilgjengelig, er det svært viktig å utføre riktig behandling og følge legenes anbefalinger. Selv om denne tilstanden kan kontrolleres, er det en risiko for å utvikle hjertesvikt.

forebygging

Den beste måten å forhindre utvikling av hjerteinfarkt hypertrofi er å opprettholde normalt blodtrykk. For dette trenger du:

 • Regelmessig og ofte måle blodtrykk.
 • Fordel tid for trening.
 • En diett - unngå salt og fet mat, spise mer frukt og grønnsaker, for ikke å drikke alkohol (eller drikke dem i moderasjon).
 • Slutte å røyke

Hva er venstre ventrikulær hypertrofi i hjertet?

Venstre ventrikulær hypertrofi eller kardiomyopati er en svært vanlig hjertesykdom hos pasienter med diagnose av hypertensjon. Dette er en ganske farlig sykdom, siden ofte er sluttfasen i 4% av alle tilfeller et dødelig utfall.

1. Hva er det?

Hypertrofi innebærer fortykkelse av veggene i venstre ventrikel, og dette skyldes ikke de spesielle egenskapene til det indre rommet. Septumet mellom ventrikkene endres, vevets elastisitet går tapt.

Fortykning er ikke nødvendigvis ensartet, men kan bare forekomme i visse lokaliseringsområder.

I seg selv er hypertrofi ikke en diagnose, men er et av symptomene på en hvilken som helst sykdom i kardiovaskulærsystemet. Dette er hovedsakelig hypertensiv sykdom. I tillegg kan vi skille ulike varianter av hjertefeil, hyppige og store belastninger på hjertemuskelen.

For at hjertemuskelen skal øke i størrelse, er følgende forhold nødvendige for dette:

 • En stor belastning, hvilket volum fører til en utvidelse av hjertets indre hulrom. I dette tilfellet begynner myokardiet å trekke seg sterkere under systolen.
 • Trykket på hjertetrykket, som er preget av det faktum at for utvisning av blod, bør muskelkontraksjon forekomme mye oftere og mer.

Begge disse provokerende faktorene vil fremme tykkelse av kontraktile fibre - myofibriller av kardiomyocytter. Parallelt blir mekanismer for utvidelse av bindevev utløst. Hjertet trenger å øke kapasiteten for å øke ekspansjonen, slik at utviklingen av kollagen vil oppstå raskere.

Derfor viser det seg at hypertrofi i nesten alle tilfeller fører til brudd på myokardets struktur. Jo mer intensiv prosessen med hypertrofi, desto raskere reduseres forholdet mellom kollagen og myocytter.

Den farligste situasjonen er intens og voldelig fysisk aktivitet. Dette gjelder for røykere, alkoholmisbrukere eller personer med lav mobilitet, som har en dramatisk økning i fysisk aktivitet. Hvis endringen av venstre ventrikel ikke førte til døden, betyr dette ikke at det er sikkerhet for helsen. Det kan bære et ganske alvorlig brudd - det kan være et hjerteinfarkt eller et slag.

Hypertrofi i venstre ventrikel er et signal som indikerer en forverring av de forholdene der myokardiet er på den tiden. Dette er som en advarsel som indikerer at en person trenger å stabilisere blodtrykket og fordeler belastningen riktig.

2. årsaker til hypertrofi

En av hovedårsakene til venstre ventrikulær hypertrofi er arvelighet. Genetisk predisposisjon er sett hos de personer som har tilfeller av hjertesykdom i slekten deres. Tykkelse av veggene i venstre ventrikel i disse menneskene er notert ganske ofte.

Blant årsakene kan vi også nevne følgende:

 • hypertensiv sykdom;
 • hjertets iskemi
 • diabetes mellitus;
 • atrieflimmer;
 • aterosklerose;
 • stenose av aortaklappen;
 • tung vekt;
 • sykdommer i perifert system;
 • stor fysisk anstrengelse;
 • emosjonell ustabilitet;
 • angst, agitasjon, stress;
 • muskeldystrofi;
 • mangel på søvn og hvile
 • mangel på mobilitet;
 • røyking,
 • alkoholisme;
 • Pharby sykdom.

Langvarig og anstrengende trening, hyppig trening kan også føre til hypertrofi i venstre ventrikkel. Alle de ovennevnte faktorene bidrar til økt blodring, noe som resulterer i fortykkelse av hjertemuskelen. Og dette fører til komprimering av veggene i venstre ventrikel.

3. Symptom

Hypertrofi provokerer endringer ikke bare i veggene til venstre ventrikel. Denne utvidelsen strekker seg til utsiden. Svært ofte, sammen med fortykning av indre veggen, er septumet mellom ventrikkene forseglet.

Symptomatologien til sykdommen er heterogen. I noen tilfeller er pasienter selv i flere år ikke klar over forekomsten av hypertrofi i venstre ventrikel. Det er ikke utelukket at muligheten, når sykdommen er helt i begynnelsen, blir helt uutholdelig.

Angina pectoris er det vanligste symptomet som indikerer hypertrofi i ventrikkelen. Utviklingen skyldes kompresjonen av karene, som gir ernæring til hjertemuskelen. Det er også atrieflimmer, det er en manifestasjon av atrieflimmer og sult i myokardiet.

Svært ofte har en person en tilstand der hjertet ser ut til å fryse et øyeblikk og ikke bryter i det hele tatt. Dette fører til tap av bevissthet. Noen ganger kan utseende av dyspnø indikere hypertrofi.

Det er flere symptomer på venstre ventrikulær hypertrofi:

 • høyt blodtrykk;
 • trykkfall;
 • smerte i hodet;
 • arytmi;
 • dårlig søvn;
 • generell svakhet og dårlig helse
 • smerte i hjertet;
 • smerte i brystet.

En liste over sykdommer der hypertrofi er et av symptomene er:

 • hjertefeil medfødt;
 • hevelse i lungene;
 • glomerulonephritis i akutt stadium;
 • hjerteinfarkt;
 • aterosklerose;
 • hjertesvikt.

4. Behandling

For å utføre kvalifisert behandling er det ikke bare nødvendig å diagnostisere sykdommen, men også å bestemme sin opprinnelse og flyt egenhet. På grunnlag av undersøkelsesdata ved å velge mer optimal fremgangsmåte for behandling av hypertrofi, hvis formål - å normalisere myokardfunksjon og gjennomføre tilstrekkelig medisinsk eller kirurgisk behandling.

Behandling av hypertrofi består i bruk av stoffet verampil sammen med beta-blokkere. Deres komplekse applikasjon reduserer symptomene på sykdommen og forbedrer pasientens generelle tilstand. Som en ekstra terapi anbefales det at du følger et bestemt diett og kaster bort skadelige vaner. Fysisk stress bør være moderat.

Ikke utelukke muligheten for operasjon. Dens essens er å eliminere stedet for hjertemuskelen, som var hypertrophied.

Når symptomer vises som er relevante for denne sykdommen, bør du søke råd fra en kardiolog. Ikke nøl med behandlingen, siden sykdommen truer forekomsten av alvorlige komplikasjoner og død.

preparater

Korrekt foreskrevet terapi inkluderer stoffer som normaliserer blodtrykket og reduserer hjertefrekvensen. ACE-hemmere brukes også til å forhindre hyperkrofiutvikling. Takket være dem, reduseres symptomene gradvis.

Alle medisiner, i første omgang, er rettet mot å forbedre myokardnæringen og gjenopprette den normale rytmen i hjertet. De inkluderer: Verapamil, beta-blokkere og antihypertensive midler (Ramipril, Enalaprim og andre).

Behandling med folkemidlene

Tradisjonelle metoder for behandling av tradisjonell medisin ved behandling av hypertrofi blir brukt, men ikke ofte. Unntak er de stoffene som har antioksidantegenskaper, samt noen planter som har en beroligende effekt.

Anvendt og planter som kan styrke veggene i blodårene og rense aterosklerotisk plaque blod. Nyttige vitaminer, kosttilskudd med kalium, omega, kalsium, magnesium og selen.

Som ekstra midler for hypertrofi gjelder dekokser og infusjoner av følgende medisinske urter:

 • Bland 3 ss urt motherwort, 2 spiseskjeer cottonweed og rosmarin, en spiseskje av nyre te. En stor skje av denne blandingen, hell en halv kopp kaldt vann og kok i 5 minutter. Broth vikle i en varm klut og insistere 4 timer. Stamme, ta varmen tre ganger om dagen før måltider for et halvt glass. Intervallet mellom mottak av kjøttkraft og mat bør være en kvart time.
 • Veldig nyttig er en knust tranebær med sukker på en liten skje tre ganger om dagen etter å ha spist.

diett

Terapeutisk diett er en integrert del av behandlingen av hypertrofi. Spis 6 ganger om dagen i små porsjoner.

Bør være forlatt salt, stekt, fett og røkt mat. I kostholdet bør alltid være melk og meieriprodukter, frukt og grønnsaker i fersk form, sjøprodukter, fettfattig kjøtt. Melprodukter skal begrenses, og redusere forbruket av søtt mat til et minimum, og begrense dyrefett.

Hva er myokardiell hypertrofi? Beskrivelse og historie av sykdommen.

I artikkelen (lenke), algoritmen til beredskapsdepartementet for et angrep av hjerteastma.

5. Forebygging

De viktigste forebyggende tiltakene for å forhindre utbrudd av hypertrofi i venstre ventrikkel inkluderer:

 1. Livsstilsendring:
  • nekte å røyke
  • alkoholmisbruk;
  • Overholdelse av en diett som inkluderer begrenset til 300 mg kolesterol om dagen og minimal fettinntak;
  • moderat aktiv livsstil.
 2. Bekjempelse av risikofaktorer:
  • reduksjon av kroppsvekt til normale indekser;
  • normalisering av blodtrykk.
 3. Narkotikakontroll av hypertensjon og hyperlipidemi er nødvendig dersom korreksjonen av livsstilen ikke gir resultater:
  • opprettholde normale sukkernivåer;
  • kontroll av andre risikofaktorer for diabetes mellitus;
  • reduksjon av tendensen til dannelse av trombi;
  • kvinner i fertil alder bør unngå orale prevensjonsmidler.

Overholdelse av alle forebyggende tiltak i komplekset vil unngå forekomst av hypertrofi i venstre ventrikel. Og også forbedre generelle helse, øke livskvaliteten.

Les Mer Om Fartøyene