Årsaker, symptomer og tegn på hodepine

Hodepine er ikke bare ansett som et av de viktigste tegn på funksjonsfeil i kroppen. Naturens manifestasjon bidrar ofte til å etablere en diagnose.

Selvfølgelig, uten en grundig undersøkelse kan det fortsatt ikke, men årsakene, tegn og symptomer på hodepine er nært forbundet med hverandre. En korrekt definisjon av sykdommen er allerede et stort skritt mot helbredelse.

Tegn og symptomer

Sannsynligvis opplevde hver person minst en gang i sitt liv hodepine. Mange mennesker lider det regelmessig. Og bare 10% av de heldige tiggerne kjenner slik ulykke. Statistikken snakker ikke for helse, men på den annen side advarer hodepinen personen. Hvis du ikke lytter til kroppens arbeid, utvikler du i fremtiden ofte alvorlig sykdom.

Symptomer og symptomer på hodepine manifesterer seg vanligvis i et kompleks, men det er også funksjoner. Faktisk er det alt avhengig av årsaken til uorden. Hva skal jeg se etter?

Først av alt på de medfølgende hendelsene og ulike endringer:

 1. Svimmelhet og svimmelhet.
 2. Kvalme og oppkast.
 3. Temperatur.
 4. Svakhet.
 5. Støy og smerte i ørene.
 6. Smerter i nakken og halsen.
 7. Rippel.
 8. Følelse av trykk og klemme.

Som det fremgår av denne listen, er hodepine annerledes. Derfor er det verdt å vurdere hvert symptom separat.

Svimmelhet og svimmelhet

Kardiovaskulære lidelser fremkaller ofte svimmelhet og svimmelhet med hodepine. Det kan enten være økt trykk eller redusert. I hjernen oppfattes eventuelle endringer i tilstanden til fartøyene negativt på grunn av den høye sensitiviteten til nerveceller.

Omtrent 25% av alt blod forbruker hjernen. Og hvis kvaliteten sammensetningen blir krenket, fører det også til svimmelhet. For eksempel reduserer en lav mengde røde blodlegemer oksygenforsyningen. Men for mye mettet blod kan skade på grunn av høy viskositet og hindret strøm gjennom kapillærene.

Noen ganger er pasienten enda mistenkt for hypoksi, og oksygen sult er full av irreversible konsekvenser (vevdød, psykiske lidelser, etc.).

Men oftest oppstår svimmelhet og svimmelhet med langvarig avholdenhet fra å spise. Mangelen på næringsstoffer har negativ innvirkning på tilstanden til alle vev i kroppen, og hjernen er ikke noe unntak. Derfor bør dietten følges med sinnet og etter å ha konsultert en spesialist.

Hvis svimmelhet ble forårsaket av migrene, har pasienten andre symptomer: sterk bankende blodårene i hodet, svakhet, tretthet, nedsatt oppmerksomhet og koordinasjon. Typisk påvirker slike patologi kvinner, så de bør kontakte en lege med hyppig gjentakelse av angrep.

Kvalme og oppkast

Etter at en person våkner fra en synkope, har han ofte en følelse av kvalme. Samtidig blir hodepinen alvorlig, tilstanden av helse forverres sterkt. Det føles som et bandasje har blitt trukket rundt hodet mitt. Ofte klager folk om selv noen flekker før øynene og hørselstap.

Men før oppkast skjer det sjelden. Og hvis dette har skjedd, er det verdt å ta en nærmere titt på denne funksjonen. Det er mulig at denne måten manifesterer meningitt - en betennelse i hjernen. Dette er en veldig alvorlig sykdom som kan føre til døden. Når meningitt hos en pasient blir observert følgende symptomer:

 • alvorlig hodepine;
 • vanlig oppkast;
 • økt trykk inne i skallen;
 • økt følsomhet i hodebunnen;
 • delirium, hallusinasjoner.

Du må gå til sykehuset uten å feile, selv med den minste mistanke om meningitt. Men hodepine med oppkast skjer også i tilfelle skade, som for eksempel hjernerystelse. Sterke slag eller fall fører ofte til en slik konsekvens. Mange idrettsutøvere er kjent med hjernerystelse, selv om dette skjer i det vanlige livet.

Oppkast kan også indikere en subarachnoid blødning som oppstår på grunn av ruptur av blodkar i hjernen. Hvis en person ikke gir rettidig assistanse, vil dette påvirke hans eller hennes fremtidige liv (psykiske lidelser, vanlig hodepine, hormonelle lidelser). Noen ganger har legene rett og slett ikke tid til å redde pasienten fra døden.

Dermed kan vi konkludere: hodepine og oppkast er farlige symptomer. Med deres felles manifestasjon, bør legene kalles raskt, ellers kan det være for sent.

temperaturen

Hodepine og temperatur er hyppige satellitter av en smittsom sykdom, som influensa eller ondt i halsen. Sannsynligvis var alle mennesker utsatt for slike plager. Smerten i dette tilfellet manifesterer seg på forskjellige måter. Vanligvis begynner den i forskjellige deler av hodet, gradvis fusjonerer og intensiverer.

Økende temperatur også skaper ubehag, men ikke i noe tilfelle kan den slå ytelse under et termometer i området 37-38 ° C: slike betingelser fremme maksimal aktivering av immunsystemet mot mikrobeangrep.

Hvis så temperaturen overstiger grensen, er det anbefalt å ta febernedsettende legemidler på grunnlag av paracetamol eller en kopp te med sitron og bringebær, god propotev deretter under et teppe. Behandling av luftveisinfeksjoner avhenger av sykdommens art, men leger anbefaler og gjenoppretter midler.

Spesielt er det nødvendig å bruke vitaminkomplekser, fordi de direkte påvirker syntese og aktivitet av immunceller.

Kvinner er kjent med det faktum at temperaturen og hodepine noen ganger oppstår samtidig med menstruasjon. Dette skyldes blødning, men leger anser dette fenomenet ikke en patologi, men en normal fysiologisk reaksjon av kroppen. Hvis du får for mye hodepine, har du lov til å ta en smertestillende middel (Citramon, etc.).

svakhet

Konsekvensen av høy temperatur blir ofte svakhet, hvor en person mister muskeltonen, han vil legge seg ned og slappe av. Hvis svakheten skyldes en metabolsk forstyrrelse på grunn av skade, blir pasienten dessuten registrert:

 • prikking av lemmer;
 • følelsen av følelsesløshet i fingrene og tærne;
 • Følelse av tyngde på baksiden av hodet.

Selvfølgelig manifesteres slike symptomer individuelt, men vær oppmerksom på dem. Hodepine med fronten er lokalisert i templer og okkiput, selv om det i utgangspunktet er frontal sonen (panne) som er bekymret. I dette tilfellet svekkes muskeltonen uunngåelig.

Men svakhet kan provoseres av slag, hjernehinnebetennelse, gigantisk arteritis og andre alvorlige sykdommer. Spesielt er det ofte observert et symptom hos barn og ungdom, men uten undersøkelse er det vanskelig å nevne den eksakte årsaken til lidelsen.

Støy og smerte i ørene

Hodepine, svimmelhet, svakhet, tinnitus - alt dette indikerer brudd på vestibulær apparatet. Dette systemet er svært følsomt for utilstrekkelig blodforsyning, som i seg selv er en patologi. Ofte er støy i ørene et tidlig symptom på høyt intrakranielt trykk, men man bør ikke glemme tegnene som følger med det, kvalme og oppkast.

Smerter i nakken og halsen

Det er mange arterier og vener i intervertebralområdet. Det er trykket i disse karene som hindrer flyt av venøst ​​blod fra hodet. Konsekvensen er intrakranial hypertensjon. En annen tilstand kalt livmorhalskreft, fordi smerten begynner med ryggraden og gradvis sprer seg til kroneområdet, okkuput og templer.

Men ikke alltid oppstår hodepine fra klemmerne. Og mens nakken fortsatt kan bry seg, som halsen. Disse symptomene indikerer vanligvis en smittsom lesjon av slimhinner i ENT-organer. Hodepine under slike omstendigheter er uunngåelig, og det er spesielt uttalt i bihulebetennelse.

Ubehagelige opplevelser oppstår på grunn av krampe i nakke muskler. Ligger på undersiden av hodet, har vertebrale røtter en bevegelig forbindelse til skallen. Hvis bevegelsen er feil, kan det være en spasme i livmorhalsområdet, men ofte strekker smerten til halsen og baksiden av hodet.

pulse

Hvis en person har en throbbing smerte, så i første omgang dette indikerer en vaskulær sykdom. Slike brudd oppfattes av pasienten svært akutt, fordi den konstante pulsering ikke gir hvile. Vanligvis, i dette tilfellet leger diagnostisere vaskulær dystoni eller hypertensiv encefalopati, men også sannsynligvis vil forekomme og mastocytose og karsinoid syndrom, og mange andre sykdommer. Forverrende faktorer er vanligvis alkohol, histamin eller et høyt nivå av adrenalin i blodet.

Ofte oppstår en pulserende hodepine med respiratoriske infeksjoner, fordi de fleste av dem fremkaller en økning i blodtrykket. Pasienten føler seg vanlige tremor i templene eller andre områder, men fenomenet oppstår etter å ha kvitt den primære sykdommen. Noen ganger oppstår en bankende smerte i en migrene, og i noen tilfeller oppstår et symptom som en reaksjon på stress: Den nervøse overbelastningen er vanligvis ledsaget av et hopp i blodtrykk.

Følelse av trykk og innsnevring

Omtrent 90% av verdens befolkning opplever periodisk en presserende hodepine. Det vises i alle aldersgrupper, men 25-30 år gamle lider oftest. Legene kaller symptomet en smerte av spenning, som oppstår etter fysisk eller emosjonell stress.

En presserende hodepine ligner en følelse av en hjelm eller en for liten hette. Det sprer seg over hele hodet, og i visse områder: templene, nakken, kronen og så videre. Ofte overføres trykket til øynene. Regelmessig gjentatt smerte av denne typen kompliserer i stor grad en persons liv.

Og ikke noen tabletter vil hjelpe i denne situasjonen. For eksempel er Citramon kontraindisert, fordi det øker blodtrykket. Når du velger medisin, er det bedre å konsultere en lege slik at det ikke er noen komplikasjoner.

Å trykke på smerte kan virke som et tegn på hjerneabsess eller encefalitt, som utvikler seg på grunn av den patogene aktiviteten til mikroorganismer. I kraniet kommer uønskede gjester på forskjellige måter, og ofte - fra et ømt øre eller et annet ildsted.

Symptomene er direkte avhengige av lokaliteten av smertelokalisering, men en slik sykdom er svært farlig: eksponering av mikrober til nevralvev kan føre til psykiske lidelser med irreversible konsekvenser.

Årsaker til hodepine

I noen grad var årsakene til starten av hodepine allerede overfladisk påvirket. Denne typen informasjon krever imidlertid en bestemt tilnærming. Så er hodepinen et tegn på brudd på fysiologiske prosesser. Hva provoserer slike feil? Det er mange grunner:

 • hypertensjon;
 • hypotensjon;
 • ryggsmerter;
 • vegetativ-vaskulær dystoni;
 • hevelse;
 • alkohol
 • tobakk;
 • fysisk og psykisk stress;
 • feber,
 • orgasme.

hypertensjon

Ofte folk bare på grunn av hodepine snu til sykehuset, men som et resultat lære om kronisk hypertensjon - hypertensjon. Hyppig innsnevring av karene påvirker nerveenden negativt: i begynnelsen oppstår ubehagelige opplevelser bare av og til, men over tid blir smerten konstant og kjedelig.

Hvis sykdommen er helt forsømt, opplever ofte pasienter kvalme og oppkast, en følelse av pulsering i templene, som også overføres til øynene. Behandle hypertensjon er mulig, men for dette må du fullstendig revurdere dietten og den daglige rutinen.

hypotensjon

Hodepine provoserer både høyt blodtrykk og lavt blodtrykk. Når hypotensjonsbeholdere sprer seg og påvirker nerveendingene. Og hvis en slik hendelse gjentas ofte, begynner personen å føle hodepine av følgende karakter:

 • bankende;
 • undertrykkende;
 • paroksysmal;
 • kjedelig;
 • monotont.

Noen ganger oppstår smerten bare i templene, baksiden av hodet eller øyet. Men mye oftere dekker hele hodet. Det er tilfeller av selv besvimelse og oppkast på grunn av kraftig nedgang i trykk.

Osteochondrose

Forstyrrelser i ryggraden er vanligvis forbundet med en endring i dens strukturelle elementer - intervertebrale bruskskiver. I osteokondrose er fare representert ved noen skarpe bevegelser, fordi de provoserer dislokasjoner av plater og blodkar.

Hvis den patologiske prosessen oppstår i livmorhalsområdet, vil hodet i nakken være uunngåelig syk. På begynnelsen har smerten en diffus karakter, dvs. manifesterer seg bare i små områder. Men fremdriften av osteokondrose fører til alvorligere symptomer.

Med denne sykdommen er det vanskelig for en person å rotere hodet uten ubehagelige opplevelser. Noen ganger i nakken høres enda en knase som forårsaker smertefull lumbago. Årene klemmet av vertebrae tillater ikke at blodet skal gå ut av kraniet, noe som resulterer i økt trykk i det.

Osteochondrosis med stor vanskelighet kan behandles, så det er bedre å ikke bringe kroppen til en så beklagelig tilstand.

Vegeto-vaskulær dystoni

Lav stabilitet i kardiovaskulærsystemet uttrykkes ofte i vegetativ-vaskulær dystoni (VSD). En slik sykdom oppstår vanligvis med en nervøs overbelastning, og den er preget av en reduksjon i intensiteten av blodstrømmen. Utilstrekkelig tilførsel av hjerne med næringsstoffer og oksygen forårsaker hodepine.

Det er mange varianter av VSD, som har en lignende symptomatologi. I sin tur kan hodepine være stump, vondt eller bristende. Noen ganger klager pasienter om en krusning i templene og øynene. Faktisk er VSD en konsekvens av en psykosomatisk lidelse, derfor er det nødvendig å være oppmerksom på først og fremst nerver for behandling av sykdommen.

svulst

Nesten 0,5% av alle hodepine oppstår på grunn av en svulst i skallen. Hematomet utvikler seg av ulike årsaker, men det er vanligvis manifestert i smerte av ensidig type. Med veksten av svulsten øker også en ubehagelig følelse.

Noen ganger observeres symptomatologien av en slik lidelse i et tidlig stadium, men en gang lærer en mann bare om sykdommen etter mange år. Og selv om det fortsatt er mulig å hjelpe pasienten, er det ganske vanskelig å gjøre dette.

Svulsten provoserer hodepine hvis angrep har karakteristiske tegn:

 • smerte er sterk og konstant;
 • starter vanligvis etter oppvåkning;
 • varer 3-4 timer, og noen ganger lengre;
 • ofte ledsaget av en følelse av pulsasjon;
 • muligens dobbeltsyn og nummenhet i huden;
 • redusert muskel tone;
 • intensiverer med hoste, nysing og til og med avføring.

alkohol

Svimmelhet og hodepine følger ofte alkoholforgiftning. Dette skyldes det faktum at de røde blodcellene limes fra virkningen av etanol. Som et resultat er deres passasje gjennom blodårene vanskelig, og vevene får ikke den riktige mengden oksygen.

Hjernen reagerer skarpt på en slik hendelse, og hvis en person har brukt mye alkohol, dør nervecellene rett og slett og utskilles sammen med urinen. I noen tilfeller er det også helt slettet minner fra den siste dagen, som er konsekvensen av døden til de som er ansvarlige for minnesceller.

Ved oksygen sult, øker intrakranielt trykk, noe som provoserer hodepine. Noen ganger er det en krusning, men mye oftere er det en følelse av at hodet knekker. Effekten av etanol går aldri uten spor, så det er verdt å holde til målet under festen.

tobakk

Påvirkningen av tobakk bestemmes av karbonmonoksidet som dannes under forbrenning. Det er godt forbundet med røde blodlegemer, noe som fører til at cellen mister evnen til å transportere oksygen og karbondioksid. Og selv om antall røde blodlegemer i blodet ikke faller fra dette, men de funksjonelle enhetene blir mye mindre. Det er oksygen sult. Med hyppig tobakksrøyking blir hodepinen pressiv, men etter å bli kvitt vanedannende vane, blir situasjonen normalisert.

Fysiske og følelsesmessige belastninger

Overdreven fysisk aktivitet provoserer ofte muskelspenning i nakken, som bestråler inn i hodet. Kjennskap til denne følelsen er vektløftere, og dette syndromet kalles også "hodepine av vektløftere":

 • merket pulsering;
 • varer i flere timer og like dager;
 • minner om migrene.

Følelsesmessig stress fremkaller en annen smerte. Mange mennesker står overfor det etter noen hendelser som påvirker tilstanden i nervesystemet (stridigheter, stress, etc.). Noen ganger kan en person ikke engang sove lenge fra monotont, kjedelig og konstant smerte, en følelse av å stramme hodet. Pulsering ser vanligvis ikke ut, og en lang ubehagelig følelse er nok til å redusere vitaliteten ved en størrelsesorden.

En nevrologisk lidelse er en migrene. Forskere legger fram ulike hypoteser om opprinnelsen til sykdommen, og for øyeblikket har arvelighetens rolle i sykdommens etiologi blitt bevist. Det er også pålitelig kjent at fysiske og følelsesmessige belastninger bidrar til utbruddet av migrene.

Selv om dette ikke er begrenset til: mat, hormoner, alkohol, og til og med værendringer. Å bli kvitt migrene er svært problematisk, fordi spesifikk behandling koster mye penger.

Den høye temperaturen i miljøet oppfattes lykkelig i ferien. Men tiden som tilbys i solen bør kontrolleres, ellers kan du lett ta tak i et varmeslag. Effekten av varme fører til utvidelse av blodkar og økt svette, og tap av væske gir bare hodepine.

Personer med migreneutsettelse er spesielt berørt, men forsiktighet er nødvendig for alle andre: Overoppheting av kroppen øker risikoen for å utvikle hodepine med 8%.

orgasme

Det kan neppe kalles hodepine etter eller under en orgasmepatologi. Det er snarere en forverring av reseptorene, noe som øker følsomheten til alle organer, inkl. og hjernen. Kvinner er mer sannsynlige enn menn for å møte et slikt fenomen, men de bør ikke bekymre seg: denne følelsen går raskt uten noen negativ innvirkning.

Konsekvenser av hodepine

Alle må nøye overvåke sin egen helse. Og en alliert i dette er en hodepine som signalerer en lidelse i kroppen. Hvis du ignorerer dette symptomet, kan resultatet være utviklingen av en alvorlig sykdom. Er det bedre å utføre diagnosen på et tidlig stadium enn å vente på at situasjonen forverres?

I tillegg er en vanlig konsekvens av hodepine en nedgang i livskvaliteten. Regelmessige anfall tillater ikke at en person tenker normalt og engasjerer seg i daglige oppgaver. Noen ganger er det verdt å drikke en pille, men ikke alle medisiner vil hjelpe: Først må du opprette den nøyaktige årsaken, og dette kan bare gjøres av leger.

konklusjon

En oversikt over årsakene, tegnene og symptomene på hodepine avslører sløret over et så spennende problem. Og selv om noen tror at det er veldig vanskelig å takle det, må du ikke fortvile på forhånd. Det er en masse folkemessige rettsmidler som vil lindre dette symptomet raskt og effektivt, men dette vil bli diskutert i neste artikkel.

Jeg foreslår at du ser: massasje for å fjerne hodepine video instruksjon.

Årsaker til hodepine

Hodepine kan noen ganger være det eneste symptomet i mer enn 50 patologier. Årsakene til hodepine er varierte og ikke fullt ut forstått. Flere milliarder dollar i året blir brukt på planeten for å kjøpe OTC smertemord for å bekjempe den.

For øyeblikket er det følgende kort klassifisering, utarbeidet av forskere nevropatologer. Alle hodepine, og deres mer enn 160 arter, er delt som følger.

Primær hodepine (Ingen økologiske endringer, som vil bidra til deres utseende, er deres patogenesen fortsatt ikke klart, utgjør 95 -97% av alle hodepine):

 1. migrene;
 2. spenning hodepine;
 3. klynger (klynger) hodepine.

Sekundær hodepine (dette er symptomene på visse sykdommer, som utgjør 3%). Deres sykdommer er:

 1. hode eller nakke skade;
 2. vaskulære lesjoner av skallen, cervical ryggrad;
 3. ikke-vaskulære intrakranielle lesjoner;
 4. infeksjon og forgiftning;
 5. forstyrrelser i kraniet strukturer;
 6. psykisk lidelse.

Grunnmekanismer og patogenese:

 • spasmer av hjernens kar, dets membraner, overflaten av hodet;
 • spenning og krampe i hodemuskulaturen;
 • Underernæring av hjerneceller;
 • forgiftning med alkohol, tobakk, narkotika, karbonmonoksid;
 • kompresjon av membranene i hjernen med fokus på betennelse, blødning, en svulst.

De vanligste typer hodepine

Spenning (tensor) spenning hodepine. Den vanligste typen hodepine blant hele voksenbefolkningen på planeten, er frekvensen opptil 50% blant alle typer smerter, forekommer vanligvis etter tjue år. To ganger oftere skjer det blant kvinner, det tar lengre tid og er mer uttalt. Hodet kan være syk hver dag i lang tid.

 • alvorlig stress;
 • sult (lange mellomrom mellom måltider, ernæring ubalansert av næringsstoffer);
 • overdreven forbruk av koffeinholdige produkter;
 • kvinner opptrer ofte før menstruasjonen;
 • forstyrret søvn, dårlig søvnkvalitet
 • økt visuell belastning (langvarig hardt arbeid på datamaskinen, med dokumenter);
 • Ubehagelig arbeidsplass (uventilert rom, lav ergonomisk møbler, som fører til skoliose).

Cephalgia med en stålbøyle strammer hele hodet som en skrue, det er en følelse av en hjelm på hodet, noen ganger har det en skarp karakter. Dette symptomet kalles en "hjelm", ofte smerter symmetrisk knuser og klemmer hodet fra to sider, men noen ganger vises på den ene siden.

Styrken på manifestasjonen er svak, moderat eller sterkt uttalt. Kan vises hele dagen, vare i flere timer, dager og forsvinne. Og noen ganger lever en person med seg i flere uker, noen ganger ikke lenger oppmerksom, det øker i styrke og senker deretter.

Med hensyn til varighet er strekkssmerter klassifisert:

 1. episodisk (varighet mindre enn to uker hver måned);
 2. kronisk (varighet på 15 dager i 6 måneder og lengre).

For behandling foreskrive over-the-counter analgetika.

migrene

Migrene oftere enn menn, kvinner lider fire ganger, på denne måten gir forskere en viktig rolle som arvelighet, som en av faktorene i sin forekomst. Hennes frekvens er 38% blant alle typer hodepine. Vanligvis begynner den i ungdomsjenter i pubertetperioden.

Denne sykdommen blir oftere utsatt for målbevisste og ambisiøse mennesker, kreativt begavet og ansvarlig. Mange gode mennesker led av migrene. De var Alexander den store og Napoleon, Charles Darwin og Peter Tchaikovsky, Fyodor Dostoyevsky og Nikolai Gogol. Årsakene til dette er ikke klarlagt. Men klinikerne identifiserte de viktigste faktorene som provoserer anfall:

 • en forandring i været (en skarp oppvarming eller kaldt snap når varmen kommer til å erstatte kald eller omvendt, når det skal regne eller snø);
 • en stressende situasjon, samt en periode med avslapning etter det;
 • mat utløsere (produkter som inneholder nitritt, glutamater, tyramin, koffein);
 • kald mat og drikke;
 • menstruasjonssyklus hos kvinner (oppstår før menstruasjonen eller er en av manifestasjonene av premenstruelt syndrom);
 • forstyrret søvn;
 • skarp lukt;
 • lyst eller flimrende lys i øynene.

Migrene har ganske tydelige symptomatiske manifestasjoner:

 • ensidig (i venstre eller høyre halvkule);
 • veldig sterk og intens;
 • bankende;
 • lokalisering i orbital, temporal, frontal region;
 • ledsaget av kvalme og oppkast;
 • Øker med sterke lukt, flimrende lys og høye lyder;
 • intensiverer med alvorlig fysisk anstrengelse;
 • varer opptil maksimalt tre dager.

Noen ganger sprer migrene over hele hodet eller halvkulen. På siden av smerte kan øyet skrelles og den temporale arterien pulserer. Angrepet er ledsaget av psykiske lidelser og atferdsforstyrrelser. Pasienten uttrykte angst, frykt, irritabilitet, han prøver å fjerne seg i et mørkt rom i fullstendig stilhet. Endelig begynner oppløsningsperioden, den varer i 24 timer, opplever pasienten døsighet og svakhet. Behandlingen er mest effektive triptaner.

Klemme (stråle) smerte

Dette er hodepine for menn, de forekommer oftere enn hos kvinner 6 ganger, de vises i alderen etter 20-30 år. Deres frekvens er 1% blant alle eksisterende typer hodepine. Årsaken til deres forekomst er ikke klar, men forskere foreslår at grunnlaget for smerte er dysfunksjon av hypothalamus. Siden det er i hypothalamuset som hormoner produseres som er ansvarlige for nevroegulatorisk funksjon.

Mannlige pasienter har et karakteristisk utseende, og passer til definisjonen av "løve og mus" syndrom. De har et atletisk bygg og et menneskelig ansikt på en løve, og av natur er de ubesluttsomme og beskjedne - "hjertet av en mus".

Smerten er så sterk at det er umulig å snakke og bevege seg, noe som ofte fører til tanken på et selvmordsforsøk. Smerten opptrer i klynger (serier), noen ganger hver dag, har et pulserende tegn, oftere ensidig på venstre halvkule, vises bak øret, og lokaliseres deretter nær bane, bestråle til kind eller tempel.

De blir ofte ledsaget av rødt ansikt, nesestop og lacrimation, blødning i bindehinden, takykardi. Hovedbehandlingen er redusert til utnevnelse av legemidler ergotamin.

Hodepine med hypertensjon

I hypertensiv sykdom er smerte i hodet et viktig symptom. Det oppstår fra spasmer i hjernearteriene, brudd på utstrømningen av blod fra karene og stagnasjonen, og som følge av økningen i systemisk arteriell og trykk i hjerneskarene. Det er et symptom på arteriell hypertensjon, selv fører til en krise.

Smertefull pulsasjon, kan ledsages av synsforstyrrelser, takykardi, prikkende i hjertet, skjelving, polyuria. Kan lokaliseres i oksipitalområdet, og kan strekke seg til høyre eller venstre halvkule eller hele hodet.

Faktorer som forårsaker det er psykomotional stress, skarpe værforhold, fysisk overbelastning, spising salt mat, drikking av alkohol.

En skarp hodepine fra iskrem

Raskt akutt smerte oppstår etter iskrem, kalde drikker, supper, snacks. På 80% av menneskene ble det observert på tide i livet, spesielt hos fans er det en isbit delikatesse store biter hver dag.

Smertefulle opplevelser oppstår på grunn av irritasjon av temperaturreceptorene i halsen, ikke lenger enn ti minutter. De er lokalisert i den sentrale frontaldelen, noen ganger forskjøvet til bane. Pass uten behandling. Personer med migrene blir provosert med et alvorlig angrep, som ikke stopper inntil tre dager.

Hodepine og sex

Cephalgia under eller etter samleie kalles "orgasmisk", frekvensen er 0, 3% blant alle hodepine. Menn lider av det oftere enn kvinner fire ganger. Det som er overraskende er at det oppstår hos mennesker med full styrke, sterk og sterk, mellom tjue og førti år gammel.

Det oppstår på grunn av en kort hormonell bølge, spasmer av blodårer og økt trykk under orgasme, samt spenning av occipital muskler.

Tumorer i hjernen

De kan manifestere seg på forskjellige måter, avhengig av lokalisering, størrelse og type. Oftere enn ikke, er smertene stumpe, sprengende, veldig intense i andre halvdel av natten og om morgenen, med hver dag som blir mer uttalt.

Ledsaget av morgenkreft uten kvalme, skarpt vekttap, noen ganger kramper, synsforstyrrelser mer uttalt om morgenen, psykiske lidelser, lidelser i bevissthet og tale. For rettidig behandling hvis du mistenker en svulst, må du raskt gå til klinikken.

andre

Betennelse i paranasale bihuler (etmoiditt, bihulebetennelse, frontalitt). De er ledsaget av alvorlig ømhet i den sentrale delen av pannen, nær øynene, ledsaget av et merket syndrom av rusmidler og purulente nasale sekresjoner.

Sykdommer i ryggraden i livmorhalsområdet (osteokondrose, spondylitt, radikulitt). Hovedfokuset på smerte er i oksipitalområdet, og smerteopplevelser bestråler inn i templet, halsen, kan være på en eller begge sider.

Betennelse i hjernen og membranene (meningitt, encefalitt). Alvorlig alvorlig hodepine ledsages av alvorlig rusksyndrom og nedsatt bevissthet.

Stroke (hemorragisk, iskemisk). Akutt cephalgia, som en eksplosjon i hodet, er ledsaget av et brudd på bevissthet, tale, bevegelse, følsomhet.

Hodepine ved bruk av medisiner. Orale prevensiver, som tas av kvinner, hormoner, antibiotika har en bivirkning - hodepine. Passerer etter uttak av rusmidler, er behandlingen korrigerende.

Betennelse i temporomandibulær ledd. Skarp sårhet i templet, spesielt når du tygger og åpner munnen.

Termisk, solfylt påvirkning. Sterk, diffus hodepine, bevissthetstap og visuelle forstyrrelser er karakteristiske.

Smerter i rusmidler (alkohol, karbonmonoksid, kjemikalier). Den smertefulle ømhet i hodet ledsages av kvalme og oppkast, symptomer på forgiftning.

Vaskulitt. Sterk konstant smerte, verre om natten, er ledsaget av symptomer på rusmidler.

Økt intraokulært trykk (glaukom). En skarp smertefull pulsering i baneområdet er ledsaget av synshemming.

Smerter etter hode traumer. Kronisk, vondt, diffust cephalgia dukker opp hver dag, varer i flere år, ledsaget av nedsatt hukommelse, hørsel, syn.

Akutte smittsomme sykdommer (enhver infeksjon). Smerten er ledsaget av et inflammatorisk og berusende syndrom. Behandling utføres med antibiotika og antivirale legemidler.

Neuralgia, ansiktsgeneritt, trigeminusnerv. Den skarpe ømhet på den ene siden i stedet for nerverens ligner et elektrisk støt.

Av alle de eksterne faktorene som forårsaker hodepine, står mat for 25% og er den vanligste utløseren.

Hyppig hodepine

Alle handlinger i menneskekroppen er relatert til hjernens arbeid. Hvis det er hyppig hodepine, blir voksne raskt trette, nervøse og ikke i stand til å jobbe. Også kvalme, svimmelhet og trykkøkning. For å oppdage, hvorfor ofte hodet gjør vondt, er det mulig ved hjelp av instrumentelle og laboratorieundersøkelser. Hvis hodet ditt vondt ofte, må du se en lege, ta foreskrevet piller og utføre visse øvelser.

innhold:

Årsaker til hyppige hodepine

Hyppig hodepine kan forårsake forstyrrelser fra organene i kardiovaskulærsystemet og fordøyelseskanalen. Derfor kan ubehag i hodet simulere alvorlige sykdommer, som kun kan oppdages av en erfaren lege.

Årsakene til hyppige hodepine er beskrevet nedenfor.

 1. Migrene. Denne sykdommen kan forårsake alvorlig hodepine, svimmelhet, sløret syn. Sykdommen oppstår hos middelaldrende kvinner, er arvet. Hodepine varer fra 30 minutter til 3-4 timer, dekker hodet til venstre eller høyre. På en dag kan det oppstå 3-4 anfall.
 2. Klyngesmerter påvirker ofte menn. I tillegg til smerte i hodet, er pasientene nedsatt syn og hevelse rundt øyet på den ene siden. Angreper siste 15-60 minutter i hele serien. På en dag kan det være 5-10 anfall.
 3. Spenning hodepine vises etter en hard arbeidsdag, overarbeid og søvnmangel. Whisky og rygg er mest påvirket. Smerter kan være pulserende, sprekker og vises hovedsakelig om kvelden eller om morgenen etter søvnen.
 4. Osteokondrose i livmoderhalsen er en vanlig årsak til hodepine i nakke og krone. Dette skyldes å klemme vertebrale arterier, nerverøtter, noe som resulterer i hjerneceller som lider av mangel på oksygen. Skarpe bevegelser i nakken forårsaker "lumbago", øker sårhet.
 5. Hypertensiv sykdom er forbundet med høyt blodtrykk, som er preget av variabilitet. På et nivå over 140/90 mm Hg. Art. Pasientene begynner å smerte og gjøre støy i hodet, tretthet, malaise forbinder seg. Hvis dette fortsetter, kan synshemming, ring i ørene og svimmelhet bli med.
 6. Meteosensitivitet, spesielt om vinteren, skyldes en skarp forandring i værforholdene. Overgangen fra frost til opptining påvirker de voksne, med trykket svingende, tretthet og sterk hodepine. Etter 1-2 dager går alt.
 7. Skader på hode og ryggraden gir alltid en rekke konsekvenser. Pasienter oppdager ofte hodepine, stivhet i nakke muskler, forverres med plutselige bevegelser og skiftende vær.

Viktig! Når migrene hodepine oppstår på grunn av utvidelse av blodkar, snarere enn deres innsnevring

Kun en lege er i stand til å etablere hovedårsaken til hodepine og foreskrive riktig behandling.

Symptomer som følger med hodepine

Fornemmelsen av smerte i hodet vises ikke alene. Voksne oppdager alltid andre ubehagelige symptomer. Avhengig av årsaken til hvilken hodet ofte gjør vondt, indikerer pasientene følgende klager:

 • generell svakhet, malaise etter forsvunnelse av smerte;
 • søvnløshet eller søvnløshet, mareritt;
 • økt hyppighet av urinering, mild kvalme;
 • oppkast kan oppstå ved høyt blodtrykk;
 • ømhet i nakke muskler, med bøyninger og bøyning av nakken;
 • forverring av synsstyrken, særlig om kvelden;
 • smerte i ørene og øynene, nedsatt høreskarphet;
 • Svimmelhet oppstår med langvarig angrep.

Så det kan skje at i toppen av alvorlig ømhet i hodet kan det være en svak. I dette tilfellet mister personen bevisstheten i noen sekunder og faller til gulvet.

Legenes råd! Hvis du svimmer, må du ikke løfte pasienten raskt til føttene. Det er nok å sette en person på ryggen, løft bena 20-30 cm over gulvet og tørk ansiktet med kaldt vann. Parallelt skal noen andre ringe til en ambulanse

Dette angrepet forekommer sjelden, hovedsakelig under den hypertensive krisen, samt en skarp "piercing" av smerte i hodet.

Nødvendige undersøkelser med hyppig hodepine

Hvis venstre og høyre side av hodet ofte gjør vondt, må det tas tiltak for å etablere diagnosen. For å gjøre dette må du registrere deg for en konsultasjon med din familie lege. Forskningsalgoritmen inkluderer følgende:

 1. I første fase samler doktoren en anamnese om pasientens liv, deretter en medisinsk historie. Det er viktig å merke seg at når hodet begynte å såre så mye, hvor mye det varer og hvorpå en slik tilstand oppsto. Legen bemerker sykdommene og relaterte sykdommer.
 2. Inspeksjon av pasienten er viktig for å identifisere mulige lokale endringer, pulsfrekvenser og trykk, noe som kan indikere hypertensiv sykdom. Stammen i muskler i livmoderhalsen, smertefullhet med passive bevegelser av hodet skjer med osteokondrose, intervertebrale brok. Arr på huden på hodet eller nakken indikerer tidligere operasjoner, som kan være årsaken til hodepine.

Blant instrument- og laboratorieundersøkelsene kan legen utnevne følgende:

 • generell analyse av blod og urin;
 • bilirubin, urea og blodkreatinin;
 • ECG; måling av blodtrykk;
 • Røntgen av livmoderhalsen i 2 fremspring;
 • CKT og MR i hode og nakke, encefalografi;
 • spinal punktering - bare med mistanke om meningitt, subaraknoid hematom og med traumer;
 • Ultralyd av karoten arterier; Måling av intraokulært trykk ved mistanke om glaukom.

Viktig! Hvis hodet er vondt i lang tid, bør blodtrykket på skulderen først måles med en tonometer. Hodepine kan oppstå på grunn av hypertensiv krise eller slag

Hvis pasienten sier: "Jeg har periodisk svimmelhet", - MRI eller SCT i hodet skal utføres umiddelbart. Et slikt symptom kan være det første tegn på hjernesvulst.

Behandling av hodepine med øvelser

Hva om hodet ofte gjør vondt og svimmelhet blir med? Først av alt, må du konsultere en lege om forekomst av sykdommer. Hvis legen har etablert diagnosen, kan du starte behandlingen.

Nesten ingen kontraindikasjoner og bivirkninger avslappende massasje. Metoden bidrar til å eliminere hodepine forårsaket av osteokondrose, stress eller traumer. Massøren følger følgende rekkefølge:

 1. Pasienten ligger på magen, hodet er lagt på en spesiell pute.
 2. Tapping og gni huden i 2-3 minutter varme opp nakke musklene.
 3. Huden på den cervicale ryggraden påføres et tynt lag med olje for massasje.
 4. Legen, som står på pasientens side, har moderat kraft, presser på halsens muskler, begynner med trapezius muskler og slutter på nakken. Dette varer i ca 3 minutter.
 5. Deretter gjentas prosedyren 10-15 ganger, masserer muskelfibrene på nakken.

Massasjessesjonen varer 20-30 minutter, da ligger pasienten i ytterligere 10 minutter, og så kan han komme til føttene. Behandlingsspenningen av spenningshodepine er 12 økter i 1 måned.

Viktig! Massøren må ikke utføre skarpe sving i hodet under økten

Hvis legen ikke ser noen kontraindikasjoner, kan smerten i hodet fjernes ved følgende øvelser:

 1. Du må sitte på en stol, ryggen din er rett. Lukker øynene, bøyes sakte frem og tilbake, til høyre og til venstre. Utfør 10 tilnærminger på hver side. Så du kan gjenta 5-6 ganger om dagen.
 2. I den bakre stillingen må en person massere endene av hodet med fingrene på alle fingrene. Utfør små sirkulære bevegelser, som å vaske hodet i dusjen. Prosedyren starter med frontaldelen, deretter parietal og temporal, og massasjen slutter på nakken. Sesjonen kan gjøres i 5 minutter 3-4 ganger om dagen.

Slike enkle øvelser er uerstattelig. De bidrar til å avlaste spenningen fra muskelfibrene, eliminere spasmen av karene i nakken og hodet.

Hvilke medisiner eliminerer hodepine

I situasjoner hvor hodet ofte gjør vondt, må du ha medisiner som kan gi førstehjelp. Den konstante naturen av smerter tvinger deg til å ta smertestillende midler, til tross for mulige negative konsekvenser.

Etter å ha konsultert en spesialist og bekreftet diagnosen, kan legen foreskrive følgende medisiner:

Hodepine (cephalgia): Hvorfor vises, skjemaer og deres kurs, hvordan å behandle

Uttrykket "hodepine" blir brukt av folk i nesten alle tilfeller, de plager som i lang tid for å forklare hva som skjedde, så hodepine (GB, cephalalgia, cephalgic syndrom) - en diagnose for alle anledninger. I mellomtiden er ikke alle smerter i hodet de samme i opprinnelse, intensitet, natur, lokalisering og varighet. I forbindelse med dette er det ofte nødvendig med mange forskjellige analyser og studier for å finne ut årsaken.

Hvorfor er det vondt i hodet mitt?

Hvorfor er hodet så følsomt overfor alle prosessene som skjer i kroppen? Dette er på grunn av det store antallet av smertereseptorer, som er plassert inne i hodeskallen (dura mater og dens bihuler, store blodårer, hjemehinne-arterien, V, VII, IX, X intrakraniale nerver, spinal cervikale røtter). Oppfatter smerte og reseptorer som er på utsiden av kraniet (hud og vev under dem, arterier, sener, aponeurose, oral og nesehulen, tenner, mellomøret). Bare overfladiske blodårer, bein av skallen og svampet stoff av knirene i kranialhvelvet (diploe) forblir ubetydelige i denne forbindelse.

Hodepine kan gis ved en hvilken som helst patologi som påvirker smertestillende midler og utløsermekanismen for cephalalgia. Smerte i hodet mitt manifesterer mange sykdommer, og noen ganger er det generelt det eneste tegnet. I denne forbindelse er det viktig å finne ut hva slags smerte er: komprimerende, pulserende, sprengning, klemme, kjedelig eller skarp. Viktige kriterier for diagnostisk søk ​​er også:

 • Varighet av smerte (konstant eller kortsiktig);
 • Frekvens av anfall (GB, forekommer ofte eller av og til);
 • En forestående hodepine blir signalert av harbingers eller et angrep begynner plutselig;
 • Tilstedeværelse eller fravær av nevrologiske manifestasjoner, svimmelhet, svingninger i blodtrykk, kvalme og / eller oppkast, synsforstyrrelser og taleforstyrrelser;
 • Lokalisering (temporal region, parietal, frontal eller smerte i okkupet, ensidig eller dekker hele hodet).

I tillegg til den slående varianten av tilsynelatende ett symptom (GB), varierer anfallene i sværheten av kurset:

 1. Smerte kan være mild, ikke særlig påvirker evnen til å jobbe, bare drikke en pille, legg deg ned og alt går forbi;
 2. Den gjennomsnittlige vekten, for å takle hvilken hjelp som er forskjellig fra hodepine (folk og medisinsk);
 3. I andre tilfeller kan angrepet føre til utrolig lidelse, ta smertefullt og lenge, frata personen ikke bare livets gleder, men også muligheten til å jobbe.

Årsaker til cephalalgia

Hodepine er forårsaket av forskjellige faktorer, som også har en innvirkning, fordi vi vet at GB når temperaturen stiger på grunn av en kald pass på gjenvinning, mens vedvarende eller tilbakevendende smerte ofte episodisk krever ekstra diagnostiske metoder.

Utseendet til cephalalgia kan skyldes:

 • Vaskulær mekanisme - spasmer av arterielle kar, senking av blodstrømmen, overdreven intrakraniell blodfylling, hypoksi;
 • Økt eller redusert intrakranielt trykk;
 • Spenningen av muskler i hode og nakke med overflødig (statisk) belastning og spenning ved aktivering av impulsoverføring i de neuromuskulære synapser;
 • Effekter av ulike patologiske prosesser på nerveender;
 • Kombinert handling av de listede mekanismer.

Lanseringen av ovennevnte patogenetiske mekanismer utføres av visse faktorer som regnes som hovedårsakene til hodepine:

 1. Endring i blodtrykk som følge av økt følsomhet av cerebral fartøyer til mangel på oksygen. Oksygen sult er en provoker av hypertensiv krise og selvfølgelig en sterk hodepine som ledsager den. Oftere er GB assosiert med økt blodtrykk plassert på baksiden av hodet, men med høye tall, registrerer pasienter ofte en banke i templene, kvalme, svimmelhet, synsforstyrrelser;
 2. Forholdet mellom slike faktorer, som omgivelsestemperatur, fuktighet og luftkomposisjon, atmosfærisk trykk, innebærer en kjedereaksjon av brudd på oksygen likevekt, noe som bidrar til fremveksten av cephalgia, som spesielt rammer mennesker med nevrokirkulatorisk dystoni;
 3. Plutselig endring i værforholdene (fly fra en klimasone til en annen) forårsaker meteotrope reaksjoner, karakterisert ikke bare av hodepine, men også av andre symptomer. Kvalme med oppkast, svakhet, svimmelhet, kardialgi er et tegn på funksjonsfeil hos biorhymer og stereotyper i menneskekroppen, som ved forandring av klimasone blir ubehagelig. I tillegg ikke bare klimaendringen, men også selve flyet kan ha en negativ innvirkning på helsen til en person som allerede har vaskulære problemer, så det blir klart hvorfor hypertensjonspasienter ikke rådes til å dramatisk endre klimatiske forhold, og med hjelp av lufttransport - enda mer
 4. Mangel på motoraktivitet (Hypokinesi);
 5. påkjenninger, psykologisk og fysisk aktivitet, sult.

Igjen har hodet mitt vondt... Hyppige og kroniske smerter

Årsakene til hyppig hodepine, når en person føler nesten sunn, har en tendens til å ligge på feil måte av liv, der kontorarbeid er så vanedannende at du glemmer om turer i frisk luft, eliminerer behovet for å gjøre fysisk trening og psyko-emosjonelle bakgrunn generelt neglisjert. Dermed er forutsetningene for forekomst av hyppige hodepine:

  • Hypoksi (oksygen sult), som er dobbelt så skadelig for røykere, så det er ingen tvil om at et "tungt, slitt" hode vil minne deg om deg selv dag og dag ut;
  • Hypokinesi, som utvikler seg til hypodynami og fører til frustrasjon, tretthet, svakhet og... hodepine;
 • Overdreven statisk belastning utført av kontorsansatte, medarbeider som har tilknytning til et mikroskop og annet optikk, drivere, sømstresser, gullsmedere, montører og bare unge mennesker som er opptatt av dataspill;
 • Stress og mental overbelastning, som er så fulle av det moderne liv;
 • Årsaken til hyppige hodepine er i økende grad funnet i den nåværende sykdommen - osteochondrose i livmoderhalsen, som, så blir det "populært" blant unge mennesker, ser ut til at det snart kommer til barnalderen. Med cervical osteochondrosis, er smerten oftere lokalisert i nakken, merket i skulderen, hender og gir noen ganger ubehagelige "overraskelser". En plagsom bevegelse eller sving på hodet kan gi så skarp hodepine at det er nødvendig å ringe "ambulanse", hvis lege kan mistenke forsystemforstyrrelser i cerebral sirkulasjon (hjerneslag) og å sykehus på en person på et sykehus. Slike varianter er velkjent for personer som lider av syndromet av vertebro-basilær insuffisiens og alle de patologiske prosessene som førte til det.

fremveksten av GB for "vertebrale grunner"

Typer GB i henhold til internasjonal klassifisering

Årsakene til hodepine bestemmer ofte sine typer og klassifisering.

Unntatt episoder av cephalgia hos friske mennesker, som fra tid til annen oppstår bare på grunn av tretthet eller søvnmangel, hodepine i ICD-11 er delt inn i primær og sekundær. I tillegg tildeles i en separat (tredje) del en gruppe representert ved kranial neuralgi, sentrale og primære smerter og andre GB.

Alternativer for primær hodepine

K hoved~~POS=TRUNC cephalgam inkluderer:

 1. Ulike varianter av migrene;
 2. Spennings hodepine (muskelspenning, psykogen faktor, occipital neuralgi);
 3. Ekstremt smertefull, virkelig "helvete" klyngens hodepine, som kalles stråle, da de oppstår som en serie angrep (klynger, bjelker);
 4. Andre typer primær GB.

Primær hodepine, som forekommer på grunn av påvirkning av noen stimuli, kan noen ganger være vanskelig å tilordne seg til en eller annen type. For eksempel, Idiopatisk akutt GB er oftere på grunn av migrene, men det kan også ha en annen opprinnelse. Det forekommer i øyet, i templer, i parietalregion, varigheten av sine lange, bare noen få sekunder (kolnet og alle), karakter - knivstikking, kan vises sporadisk eller oppstå som en rekke angrep.

Kaldt hodepine, som vanligvis ligger i panneområdet, kan oppleves når det er utsatt for kaldt (vær, svømming i et ishull eller til og med mat, for eksempel iskrem). GB som gir whisky oppstår med langvarig bronkitt (hoste), og spennings hodepine kan i andre tilfeller ligge i vente i det mest uopprettelige øyeblikket - under voldelig seksuell kontakt. Generelt er alle årsakene som fører til primær cephalalgi og ikke teller...

Årsaker til sekundær cephalalgi

Noe annet utseende sekundær hodepine, som, som en følge av den patologiske prosessen, vanligvis ikke fanger en person unawares, fordi han allerede har et problem i form av en alvorlig sykdom. Dermed kan en gruppe sekundære hodepine som følger med andre sykdommer, representeres av:

 • Post-traumatisk cephalgia, som var et resultat av traumatisk hjerneskade (craniocerebral trauma) og / eller traumer av livmoderhalsen;
 • Smerte i hodet forårsaket av vaskulære lesjoner av hode og nakke;
 • GB med intrakraniell patologi av ikke-vaskulær opprinnelse;
 • Smerte som skyldes bruk av visse legemidler eller plutselig uttak
 • GB, forårsaket av smittsomme sykdommer;
 • Tsefalgiyami, assosiert med et brudd på konstancen i det indre miljøet;
 • Psykogen cephalgi, forårsaket av sykdommer i indre organer;
 • Symptomatisk GB som oppstår på grunn av strukturelle endringer i skallen og livmorhalsen, brudd på organene i syn og hørsel, nesehulenes patologi og paranasale bihuler, tannssykdommer, hjernesvulster.

Sinus GB er sekundær og forekommer som et resultat av "ikke-cerebrale faktorer"

Den vanligste formen er en spennings hodepine

HDN er av muskuløs natur

Hodepine (HDN) forstyrrer mennesker av begge kjønn, uansett alder. Dette er den vanligste formen, som skyldes en rekke grunner som oppstår ved hvert trinn. Man kan være enig i at det er vanskelig å beskytte seg mot angst, tretthet, beregne riktig fysisk aktivitet og følg nøye med alle reseptene for medisin. GBN kan provosere faktorene i hverdagen, som en person ikke alltid kan forhindre: et tett rom, en sterk vind, trafikk, løftevekter, alkohol og mye mer... Og hvor variert årsakene som forårsaket smerten, er så heterogene sine manifestasjoner.

Tegn cephalgia pasienter sammenlignet med en sammentrekning av bøylen hodet, bo i en skrustikke eller en hjelm som indikerer kontrahering, kontrahering (men ikke pulserende!) Pain. Vanligvis er HDN monotont, men styrken er den samme for hver person: lys, "tolerant" eller smertefull, ledsaget av andre symptomer (irritabilitet, nervøs spenning, svakhet, søvnløshet, intoleranse av høye lyder og sterkt lys). Men med HDN er det som regel ingen oppkast eller kvalme, og det har ingen angrep.

I tillegg er HDN delt inn i episodisk, som varer fra en time til en halv-moon (men ikke mer enn 6 måneder per år), og kronisk når en hodepine en uke og har ikke pass, andre, tredje, og totalt det viser seg at en person med henne om ikke å forlate. Kronisk smerte - ensformig, utmattende, som fører til nevroser og depressive tilstander, en person blir lei av det, var han ikke fornøyd med livet, og som de sier, "det er ikke hyggelig hvitt lys." Utgang i kronisk situasjon er en - gå til legen for undersøkelse og behandling. Først kan du kontakte familie terapeuten, hvis noen, eller gå til en polyklinisk på ditt bosted. Videre behandling av hodepine vil trolig finne sted i nevrolog.

Cluster hodepine er "privilegiet" av menn

Cluster hodepine (KGB) refererer til sjeldne typer vaskulær GB, kun 1% av befolkningen som bor på jorden, vet om det, og i det overveldende flertallet (omtrent 80%) er det menn. Kvinner halvparten av denne "glede" er ekstremt sjelden, og deretter etter komplekse kirurgiske inngrep forårsaket av gynekologisk patologi.

Cluster eller bunke GB ligner litt utbredt migrene, men det har også en rekke forskjeller, hvor den viktigste er vurdert en rekke nye anfall (klynger) som forfølger en person fra dag til uke, hovedsakelig om natten. Attack varer fra et halvt minutt, men det virker som en evighet til noen få minutter, og deretter smerten roer ned for en kort periode (fra 5 minutter til 1 time), for å fortsette igjen. Og så 5-6 ganger om natten i noen dager. GB bjelkeendene så brått som det begynner, og etter en rekke angrep kan ikke vises i flere år, men en person opplevde med ingenting sammenlignbare, skarpe, "ville" hodepine, vanskelig å glemme dem. Og noen ganger er de enda umulige å opprettholde. I medisinsk praksis er det tilfeller av selvmord som er kjent, og årsaken til dette er klyngens hodepine.

Årsakene til alvorlig hodepine i slike situasjoner har ikke blitt fullstendig klargjort, nøyaktig, og det har heller ikke funnet en nøyaktig plan for mekanismen for deres utvikling. I mellomtiden antas at kildene til KGB er:

 1. Forlengelse av karotisarterien (vaskulær karakter);
 2. Irritasjon av nerver bak øynene, hvorfor det er smerte i øynene, som regnes som et karakteristisk tegn på klyngens hodepine;
 3. Signifikant hormonell ubalanse (strukturelle endringer i testosteron - det mannlige kjønnshormonet).

Beskrive tilstanden under et angrep, nevner pasienter skarpe, varme gjenstander som sitter fast i øyet og når til hjernen, tortur, når en levende person blir revet av ansiktet eller oppløses i syre. I et ord er symptomene på en klyngens hodepine ganske veltalende:

 • For å pawere øret, går en piercing akutt hodepine "bak øynene" raskt sammen;
 • Øynene blir røde, tårer flyter;
 • Legger nesen
 • Kaster til å svette.

Ved første angrep er smerten vanligvis ensidig, med repetisjon - den kastes over hele hodet.

KGB forutsetter ikke selvbehandling, Siden det er lite sannsynlig at tradisjonelle midler til hodepine gir den ønskede effekten, og derfor har det opprettholdt en natt, er det bedre å besøke en lege (terapeut eller nevrolog), som bestemmer typen, forårsaker og foreskriver nødvendig behandling.

Cefalgi hos barn

I mange år ble det antatt at barn sjelden har et sårt hode, selv om det som det viste seg, er denne utsagnet ikke sant. Bare små barn er ikke i stand til å korrekt vurdere deres følelser og indikere lokalisering av smerte. De er lunefull, de har feber, oppkast kan oppstå, men voksne bruker vanligvis slike manifestasjoner til symptomene på infeksjon, noe som er ganske forståelig siden Smittsomme sykdommer har også en slik begynnelse.

Eldre barn kan beskrive den dårlige helsehelsen i to ord: "hodepine" og vanligvis markere et sted i pannen. I de fleste tilfeller (mer enn 50%) er disse smertene vaskulære på grunn av tilstedeværelsen av vegetativ-vaskulær dystoni. Migrene smerter er en vanlig forekomst. Som det viste seg, migrene begynner ofte i barndommen og ca 25% (fra alle GB) gir alvorlige hodepine, hvorav jentene lider mer.

sinus blodtrykk hos barn er et vanlig fenomen i tilfelle sykdom

Konstant hodepine er smertefullt for barn med ulike nevrologiske patologier. Svært sterkt "gjør vondt" hydrocephalus, når en enkel berøring til et barns hode med ødem i hjernen forårsaker en skarp hodepine.

I tillegg, bihulebetennelse og bihulebetennelse er ofte en komplikasjon av SARS hos barn og kan senere bli permanent hodepine, som ikke er veldig effektive for behandling med tabletter.

Barnelege, eller rettere barns nevrolog, som noen ganger kalles en cephalogolog, behandler hodepine hos barn. Det bør bemerkes at slikt yrke som det var, og ikke i det hele tatt, eller det er så sjelden, er det et privilegium bare i store byer, er det imidlertid klart at tsefalgolog - en nevrolog som spesialiserer seg på behandling av hodepine. Voksne i disse tilfellene gå til fastlegen din (fastlege), som eventuelt sender en nevrolog eller annen spesialist, avhengig av årsaken til GB.

Graviditet provoserer hodepine?

Hodepine under graviditet - et fenomen for denne tilstanden er ganske karakteristisk. I tillegg er hodepine og kvalme i andre tilfeller den første som forteller en kvinne om de kommende endringene i livet hennes. Hos gravide forårsaker angrep av cephalgia generelt de samme forholdene som andre mennesker, Det skal imidlertid huskes at kroppen begynner å restrukturere for å forberede seg på fødsel, derfor blir det spesielt følsomt og reagerer raskt på omgivelsene.

På grunn av den skiftende hormonelle innflytelse, økningen i blodvolum nødvendig for å forsyne fosteret, væskeretensjon, særlig i slutten av svangerskapet, er kvinner ofte observeres endringer i blodtrykket og, i tillegg, ofte forverret ved kronisk sykdom. For eksempel kan migrene utvikle seg, som allerede gir mye lidelse, og i en lignende tilstand fører til konstant hodepine.

Det bør bemerkes at "Interessant situasjon" kan provosere migrene debut, det er noen kvinner som merker at de anser seg sunn, og en sterk hodepine begynte å forfølge ved utbruddet av graviditeten.

Mange problemer oppstår ved sykdommer i ryggraden, som også må bære en betydelig belastning. Brudd på hjernekraft, noe som ofte er tilfelle med cervical Osteochondrose, for gravide kvinner er spesielt uønsket fordi det fører til stigning i blodtrykket, besvimelse, det vil symptomene på en vaskulær krise. Gjentagelse av slike forhold har en negativ innvirkning ikke bare på fremtidens mors velvære og helse, men også på utviklingen av fosteret, noe som ikke sannsynligvis vil være behagelig for slike stress.

Gravide kvinner er spesielt opptatt av mangel på frisk luft, de vet selv lukten, så hypoxi er svært dårlig tolerert. Hvis en kvinne går litt, fører en stillesittende livsstil, følger ikke dietten, ignorerer moderat fysisk aktivitet, er det så rart at hun ofte har hodepine?

I mellomtiden er hyppig svimmelhet, kvalme, oppkast og hodepine anses symptomer på toksisitet og nesten naturlig tilstand av en gravid kvinne, med henvisning til at du kan gå glipp av alvorlig patologi. I denne situasjonen bør en kvinne ikke prøve å fjerne hodepine alene, fordi dette kan skade fremtidens barn. Spørsmål til behandling av hodepine under svangerskapet har vært en terapeut eller en nevrolog (avhengig av årsaken), og konsultasjon av sakkyndige oppnevnt av lege (gynekolog) Kvinneklinikken, som overvåker kvinnen før levering.

Behandling av hodepine

Cefalgi refererer til de statene om hvilke det sies det Det er nødvendig å behandle årsaken, ikke symptomet.

Tradisjonelt benyttes hodepinetabletter (Analgin, spazmalgon, paracetamol, askofen etc.) For å hjelpe i tilfeller av sjeldne episoder av hodepine forårsaket av noen innenlandske årsaker.

I andre tilfeller må du behandle hodepine, ikke glemme den underliggende sykdommen, hvis konsekvens er:

 1. På en raspyating hodepine i occipital regionen, arteriell hypertensjon, påvirker ikke bare antihypertensive stoffer og medisiner som normaliserer tonen i arterielle kar, men også ved andre metoder (massasje, gymnastikk, overholdelse av søvnregimet, nektelse å røyke og drikke alkohol);
 2. For behandling alvorlig migrene hodepine Bruk en rekke medikamenter som velges individuelt for hver pasient, siden det ikke finnes noen velutviklet ordning for behandling av denne sykdommen, siden man er assistert av vasodilatatorer og den andre av vasokonstriktorer;
 3. behandle hodepine med cervikal osteokondrose, er lokalisert i halsen og spre seg til pannen og tinningene, bidra til ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler med smertestillende effekt (naproxen, ibuprofen, ketorol), enkle analgetika, spasmolytika, muskelrelakserende midler (tizanidine);
 4. skyte hodepine på grunn av neuralgi trigeminal nerve, ofte karbamazepin og dets analoger (finlepsin), fenibut, baclofen. Forresten smerte som går langs nerve (trigeminal), veldig intens, vanligvis brennende, skjærende, også, som cluster hodepine, tyder på selvmord, så intervensjon spesialist i den gitte situasjonen er avgjørende.

Dette er bare noen eksempler, for å liste opp alle medisiner for hodepine er ikke mulig, fordi hver sykdom, et symptom på noe som er en hodepine, krever en annen tilnærming, og som er utformet for langvarig bruk bør merkes med legen din etter undersøkelse av pasienten. Hjemmet medisinskapet vi kan holde betyr bare hodepine, ikke-reseptbelagte, ment for å hjelpe en person som har en hodepine som følge av banale omstendigheter.

Les Mer Om Fartøyene