Vi vil fortelle om granulocytter GRA i analysen av blod

Blodprøven er et av hovedverktøyene i en profesjonell lege.

Av resultatene kan man til og med se forutsetningene for en mulig patologi. Men ikke alltid er det gode leger, så det er viktig for pasienter å kjenne avkodingen av minst noen få indikatorer.

La oss stoppe GRA-indikatoren og se hva det betyr.

Hva er det

Forkortelsen GRA, eller på en annen måte, GRAN- viser mengden granulocytter i blodet. Granulocytter er granulære hvite blodlegemer, eller granulære. De er hvite blodlegemer og kalles så fordi de har en stor kjerne, granulater.

Visuell representasjon av granulocytter

Dekoding av indikatoren

Granulocytter har tre typer celler:

Ikke nøl med, spør spørsmålene dine til en vanlig hematolog direkte på nettstedet i kommentarene. Vi vil definitivt svare.Still et spørsmål >>

 1. Nøytrofile.
 2. Eosinofile.
 3. Basofile.

Neutrofiler er den største gruppen av hvite blodlegemer. De ødelegger patogene bakterier i humant vev og blod. I analysen presenteres de både i absolutt og relativt. Betegnet med forkortelsen NEUT, eller NE og dekoding av analysen i resultatene kan gjøres med disse bokstavene. Disse cellene, når de møter bakterier, absorberer dem, og deler dem i seg selv. Deretter dør en slik celle, så neutrofiler kalles også kamikaze-celler. De har seks grader av modenhet. Ved to av disse grader er blodcellene normale, og de andre to kan noen ganger bare oppstå, for eksempel når en alvorlig sykdom oppstår i menneskekroppen. På disse fire stadiene av utvikling er medisinen basert på blodanalysen.

Eosinofiler presenteres også i studien av blod i absolutte og relative verdier. Deres dekoding kan utføres i henhold til forkortelsene EO, EOS. De er udeelbare granuler og dannes kontinuerlig i benmargen, og deretter forlater det og begynner å sirkulere i blodet i flere timer. Disse cellene ødelegger proteinet i kroppen av andres opprinnelse. Eosinofiler absorberer et slikt protein, og deretter oppløses det med deres enzymer.

Basofiler er den minste gruppen leukocytter. De har en relativ og absolutt indeks i analysen. I analyseresultatene kan disse cellene deklareres i henhold til forkortelsen BA. De dannes i beinmargen, så passere inn i blodet og derfra inn i vevet. Basofiler er viktige for allergier. Celler når det oppstår et allergen, blir ødelagt, og aktive biologiske forbindelser kommer inn i blodet, noe som indikerer en sykdom.

GRA verdi

Verdien av nøytrofil, eosinofil og basofil er meget høy. De, som mange andre indikatorer, er diagnostiske for en bestemt sykdom. Basofiler i tilfelle avvik fra normen bety tilstedeværelsen av en allergisk reaksjon i menneskekroppen. Neutrofiler advarer mot ulike infeksjoner og inflammatoriske prosesser. Eosinofiler renser kroppen av giftstoffer, bekjemper kreftceller, parasitter.

I hvilke tilfeller er den generelle blodprøven foreskrevet?

Resultatene av GRA kan oppnås ved å sende en generell blodprøve. Denne analysen er mye brukt for en generell vurdering av tilstanden for menneskers helse, diagnose av infeksjoner og mange andre sykdommer. Vi kan si at en slik studie anslår ulike indikatorer.

Generell analyse er foreskrevet for medisinske undersøkelser, før operasjonen, før enheten for arbeid, må en slik analyse også bli overlevert. Hvis en person klager over svakhet, ubehag, har han høy feber, og med eventuelle mistenkelige symptomer på en sykdom, vil enhver lege alltid først tildele denne analysen.

Gjennomføre forskning og forberede seg på det

Spesiell forberedelse til analysen er ikke nødvendig. Før han overtar er det viktig å følge visse anbefalinger:

 1. Ikke røyk noen timer før testen.
 2. Gi blod fortrinnsvis om morgenen og på tom mage, du kan bare drikke en liten mengde rent vann.
 3. Ikke ta medisiner før testen, de kan påvirke resultatene.
 4. Fysisk stress anbefales også å bli utelukket noen dager før analysen.
 5. Fett, tung, stekt mat bør utelukkes minst to dager før blodsirkulasjonen.
 6. Barn kan drikke vann, men prøv å ikke gi før analysen av mat.
 7. Nyfødte barn får lov til å spise.

Generell analyse gjør på offentlige sykehus, i polyklinikker, i betalte medisinske institusjoner. Det er spesielle sentre som bare omhandler blodsensing. Derfor kan denne analysen gjøres overalt, men det er verdt å holde seg til de ovennevnte reglene. I tillegg tilbyr mange medisinske institusjoner tjenester for å dekode resultatene, og leger kan foreskrive behandlingen.

Normal ytelse

Normen er de indikatorene som er tillatt, det vil si hvis i analyseresultaten er et bestemt antall celler, betyr deres nærvær ikke at det finnes noen sykdom i kroppen. Normale indikatorer for granulocytter hos voksne og barn er forskjellige.

Neutrofiltallet

Normen for eosinofiler

Årsakene til høye og lave verdier

Høyere og lavere verdier er de som er avviket fra normen i henholdsvis høyere og nedre side.

Økning fra normen av neutrofile celler i blodet til en person kalles nøytrofili, og en nedgang fra normen av en neropeni.

Årsakene til det høye innholdet av nøytrofiler kan være følgende:

 • smittsomme sykdommer (bronkitt, tonsillitt);
 • betennelse i indre organer (pankreatitt, leddgikt);
 • infarkt av ulike organer (nyrer, hjerte);
 • metabolske sykdommer (diabetes mellitus);
 • kreft;
 • vaksinasjoner.

En reduksjon i nøytrofile kan bety:

 • Tilstedeværelse av infeksjoner (influensa, meslinger);
 • blodsykdom (leukemi);
 • Konsekvenser av kjemoterapi, radioterapi;
 • bruk av ulike medisiner (antivirale).

Eosinofiler kan også øke eller redusere i blodet. Faktorer ved hvilke eosinofilceller kan øke:

 • allergi (på medisiner, pollen);
 • parasitter i kroppen (ascaridose, giardiasis);
 • infeksjon (tuberkulose, karsykdommer);
 • kreft;
 • blodsykdommer (leukemi, lymfom);
 • revmatisme.
Eosinofiler kan reduseres hvis det er purulente eller inflammatoriske prosesser, sepsis eller forgiftning med tungmetaller.

Når det gjelder basofiler, kan du bare stole på deres økning i blodet, og avhenge av deres hastighet. En økning i blodet av disse cellene betyr:

 • matallergi eller medisiner;
 • kylling pox;
 • reduksjon i antall skjoldbruskhormoner;
 • nefrose;
 • ulcerøs kolitt;
 • behandling med hormoner;
 • fjerning av milten.

GRA- veldig en viktig indikator i resultatene av en blodprøve. Takket være denne indikatoren kan du identifisere tilstedeværelsen av allergier, inflammatoriske prosesser og tilstedeværelsen av ulike infeksjoner i kroppen. Med regelmessig screening av blod, er det mulig å forhindre utvikling av en rekke sykdommer, begynner å behandle farlige sykdommer i de tidlige stadier.

Betydningen av denne indikatoren er ubestridelig.

Hva er indikatoren i analysen av blodet og hvorfor det er avvik fra normen

En generell blodprøve er svært viktig for å oppnå generelle resultater på blodtilstanden i menneskekroppen, og lar deg også kjenne kroppens generelle tilstand. Bare her er en vanlig person vanskelig å vite hva enten, fordi resultatene vanligvis er signert av uforståelige vanlige menneskelige forkortelser, og uten en spesialist kan man ikke finne ut det. Det samme med gra i blodprøven.

GRA eller GRN viser mengden granulocytter i humant blod. Granulocytter er leukocytter som inneholder granulater.

De er ansvarlige for å bekjempe betennelser eller antigener i kroppen. Deres økning, som regel, blir observert i nærvær av sykdom eller betennelse. Målt i absolutte enheter eller prosentandel av normale leukocytter. En reduksjon i nivået av granulocytter indikerer vanligvis at benmargen har mistet evnen til å produsere blodceller. Det kan også oppstå etter en rekke stoffer eller en permanent form for lupus.

Granulocytter har tre former:

 1. Neutrofiler (ansvarlig for bekjempelse av skadelige og smittsomme bakterier)
 2. Eosinofiler (ødelegge fremmede proteiner i blodet)
 3. Basofiler (manifestere seg under allergiske reaksjoner, kjempe med allergener)

Normen for granulocytter er fra 50 til 70% av det totale antall leukocytter. Dette tallet kan variere med alder.

gr i blodprøven norm:

 • 1 år - 31%
 • 6 år gammel - 51%
 • 10 år - 53%
 • 16 år gammel - 57%
 • 21 år - 59%

Hvordan blodet samles inn

En generell blodprøve gjøres vanligvis tidlig om morgenen, på tom mage eller etter 7-8 timer etter å ha spist. Det er som regel tatt fra fingeren, sjeldnere fra venen. Deretter sendes blodet til laboratoriet for analyse. En generell blodprøve er nødvendig i mange tilfeller både for å sjekke forekomsten av en sykdom og for å forebygge ulike sykdommer. Skjemaet med svar kommer innen 2-3 dager. Noen indikatorer kan bestemmes av seg selv, men mange av dem krever en spesialists oppfatning som vil sammenligne alle fakta og si om dette er normen.

Før du tar blod, bør flere faktorer vurderes. For eksempel er det ikke tilrådelig å gå til en jente under menstruasjon, siden det kan forstyrre å bestemme nøyaktigheten av resultatene. Også dette kan forstyrre hyppig fysisk aktivitet. Dette gjelder spesielt for idrettsutøvere. Derfor er det 2 dager før bloddonasjon viktig å redusere fysisk anstrengelse eller om mulig å gi opp trening helt.

Ikke glem at du ikke kan ta alkoholholdige drikker, noe som helt vil ødelegge alle nøyaktigheten av resultatene og forårsake uopprettelig skade på blodet. Derfor tre dager før analysen må du helt begrense deg til alkoholholdige drikkevarer og erstatte dem, for eksempel med juice eller annen alkoholfri drikke.

Det er tilrådelig å gjøre uten spesiell mental belastning, fordi stress bidrar til økningen av noen stoffer i kroppen, som også vil slå ned noen indikatorer, kanskje enda mer på den verre siden.

gra blodtest transkripsjon

Dekoding skal gjøres av lege og kun av lege. Siden antall granulocytter kan påvirkes av mange faktorer fra enkel forkjølelse til å ta visse stoffer. De kan ikke regne ut i henhold til standardbordet, men i henhold til en bestemt formel. Kun en lege kan bestemme det normale antallet granulocytter.

VIKTIG! Ikke prøv å selvstendig identifisere normen for granulocytter i blodet ditt og enda mer selvmedikamenter.

Blodtest, gra

Hvis analysen viste en økt mengde granulocytter, er det heller en alarmklokke, og advarsel om at kroppen har startet en betennelsesprosess eller at en sykdom har oppstått. Men for å være redd spesielt er det ikke nødvendig, da immuniteten allerede har begynt å kjempe mot virus. Ofte kan granulocytter også øke etter en nylig vaksinasjon eller allergisk reaksjon. Også årsakene kan være:

 • infeksjon
 • Hjerteinfarkt eller hjerneslag
 • Onkologiske sykdommer
 • Parasitter i kroppen
 • Inflammatoriske prosesser
 • sår
 • Kurs av hormoner
 • En nylig operasjon, spesielt for å fjerne organer

Hvis legen ikke kan fastslå den eksakte årsaken til økningen av granulocytter, gjennomført en biokjemisk analyse av blod, som vil vise hvilke av de former for granulocytter mer og bare ved å begrense kretsen av søker, legen vil være i stand til å fastslå den eksakte årsaken til deres vekst og starte riktig behandling.

behandling

Behandling avhenger direkte av årsaken til økningen. I utgangspunktet er behandlingen rettet mot å eliminere antigenet eller den inflammatoriske prosessen som helhet. Her er det viktig å ikke prøve å selvmedikere bare ved resultatene av en generell blodprøve. Du kan selvfølgelig selvstendig forsøke å bekjempe sykdommen, hvis det er vanlig kuld, men granulocytter kan øke for en rekke andre grunner. Spesielt hvis de er et signal for kreft. Hvis du er direkte sikker på at det ikke skader helsen din, kan du ta avkjøling av linden.

For ham trenger du:

Lipu vaskes og legges tilberedt, deretter kokes i 5 minutter, omrør hele tiden. For 200 ml vann, tilsett 1 spiseskje av løsningen. Drikk 2-3 ganger om dagen for to hundre milliliter.

Reduserte granulocytter

Senking av denne typen hvite blodlegemer indikerer ikke alltid en alvorlig patologi, men krever fortsatt en lege oppmerksomhet. Årsaken kan være:

 • infeksjon
 • Nylig kjemoterapi
 • Purulente prosesser
 • Forgiftning av kroppen
 • Kurs med visse medisiner
 • Blodsykdom

Reduksjon kan bare forekomme i nøytrofiler og eosinofiler. Og da krever reduksjonen av disse gruppene vanligvis en ytterligere biokjemisk analyse av blod og deretter en rekke andre for å bestemme årsaken til betennelse og årsaken til en så sterk reduksjon i granulocytter. Det kan også snakke om noen patologier eller funksjoner i menneskekroppen. I alle fall er det ikke verdt panikken, og det er viktig å vende seg til legen i tide.

behandling

Her igjen, alt avhenger av kilden til betennelse eller den eksakte årsaken til den kraftige nedgangen. Behandling er som regel rettet mot ødeleggelsen av antigenet eller betennelsen, og deretter på økningen i nivået av granulocytter. Hvis nivået falt etter medisinering (for eksempel etter kjemoterapi) kan man øke nivået selvstendig, alt avhenger av graden av reduksjon i granulocytter og alvorlighetsgraden av denne reduksjonen. Men hvis du er sikker på at du kan løse problemet og uten legemiddelintervensjon, kan du gå gjennom tradisjonell medisin.

MEN! Misbruk av folkemidlene kan være farlig for helsen, og det er viktig å konsultere en lege til rett tid uten å forsinke problemet!

Infusjon av nål

 • 2 ss nettle
 • Glass varmt vann

Blad, fylt med varmt vann, varmt i et vannbad i femten minutter. Ta et halvt glass før måltider tre ganger om dagen.

I tillegg vil det være bra å spise ikke tung mat, for eksempel havregryn på vannet. Også nyttig er revet rå poteter, som raskt fører til immunitet i rekkefølge. Det er nødvendig å foreta hyppige turer i friluft, og lett trening er ønskelig. Men det vil alle være ineffektive hvis det ikke er full hvile, nattesøvn og positiv holdning, uten hvilken ingen behandling er mulig.

Ta vare på helsen din og hold deg frisk!

Hvordan bli kvitt åreknuter

Verdens helseorganisasjon annonserte offisielt åreknuter som en av de vanligste massesykdommene i verden. Ifølge statistikk for de neste 20 årene - 57% av pasientene med åreknuter i de første 7 årene etter sykdommen, 29% av dem i de første 3,5 årene. Årsakene til døden er forskjellige - fra tromboflebitt til trichophic sår og kreftformer forårsaket av dem.

For å lære å redde livet ditt, hvis du er diagnostisert med "åreknuter" i et intervju sa lederen for Research Institute of Studier om vener og Academy of Medical Sciences. For et fullt intervju, klikk her.

Sosudinfo.com

Den vanligste laboratorieblodprøven er en generell eller klinisk analyse. Med det kan du identifisere skjulte infeksjoner og kroniske sykdommer. Spesielt viktig er GRA-indikatoren. Hvis alle har hørt om hemoglobin, erytrocytter og hvite blodlegemer, så kan GRA virke mystisk for de fleste. Hva er GRA i blodprøver og hvordan er det bestemt?

Når det er nødvendig å ta en generell blodprøve

GRA er en av indikatorene for en generell blodprøve. Definisjonen tar ikke mye tid. Derfor, når en pasient søker medisinsk hjelp, utnevnes denne laboratorietesten.

En generell blodprøve (KLA) bør tas regelmessig en gang i året for forebyggende undersøkelse (for studenter, studenter og arbeidende personer). Dette er nødvendig for å identifisere en skjult patologi eller forhindre utvikling av sykdommen. Men noen ganger oppstår situasjoner som krever en ekstraordinær studie:

 1. Feverish syndrom er en alvorlig indikasjon på KLA.
 2. Pasienten klager over generell svakhet, svimmelhet.
 3. Blodprøven utføres før kirurgisk behandling.
 4. Sterk langvarig hoste, rennende nese.
 5. Abdominal syndrom (magesmerter av forskjellig lokalisering og intensitet).
 6. Lidelser av urinering.
 7. Rikelig utslipp fra skjeden (de er vanligvis et tegn på infeksjon eller betennelse i indre kjønnsorganer).

Denne metoden for diagnose kan utnevnes av legen i noen sykdom for å klargjøre diagnosen og vurdering av kroppens generelle tilstand.

Hva er GRA?

GRA, eller GRAN, slik at de granulære hvite blodceller (granulocytter) er betegnet. De består av granuler, så de fikk navnet. Leukocytter er kroppens forsvarere. De er i stand til å bekjempe patogener av ulike sykdommer. Det finnes tre typer granulære hvite blodlegemer:

 1. Basofiler er de minste granulocytter. De er i stand til å beskytte kroppen mot ulike allergener.
 2. Neutrofiler er den mest tallrike typen granulocytter. Disse cellene beskytter kroppen mot patogene bakterier og mikrober. Neutrofiler kan absorbere og ødelegge bakterier, mens de selv dør. Med utviklingen av betennelse øker antallet.
 3. Eosinofiler - granulocytter, som dannes i benmargen. Eldre eosinofiler ødelegger proteinet, fremmed i kroppen.

Granulære hvite blodlegemer utgjør om lag 75% av det totale leukocyttallet. Med utviklingen av patologi øker antall umodne neutrofiler i blodet. Laboratorieassistentene teller disse tallene, og doktoren tar en konklusjon på grunnlag av KLAs resultatdata.

Indikatorer er OK

GRA i en blodprøve bør bare vurderes av en lege. For å kunne gjenkjenne endringene i indikatorene, trenger en spesialist å kjenne grensene for normen. Verdiene hos voksne og hos barn er vesentlig forskjellige. Unntak er basofiler, hvor indeksen er uavhengig av alder og bør ikke være mer enn 0,5%.

Det normale innholdet av nøytrofiler i blodet hos spedbarn varierer fra 3 til 12%. Verdien for barn under 16 år er fra 1 til 1,5%. Normen for nøytrofiler hos voksne er fra 1 til 3%.

Antall eosinofiler hos barn under 5 år varierer fra 1 til 6%, hos barn over 5 år og voksne, deres antall er 1 til 5%.

Samlingen av materiale og tolkning av analyseresultatene hos barn utføres på samme prinsipper som hos voksne. Det skal imidlertid huskes at mengden granulocytter hos voksne og barn i forskjellige aldre varierer.

Spedbarn yngre enn 1 år har de laveste verdiene. I denne perioden er antall umodne nøytrofiler ikke mer enn 4%, og de modne - ikke mer enn 30%.

Hos barn fra 1 til 6 år øker indikatorene noe:

 • modne nøytrofiler - fra 24 til 59%;
 • Ufruktbare nøytrofiler - ikke mer enn 4%.

I en alder av mer enn 3 år er det en lav GRA-verdi, da nivået av lymfocytter øker. Hos barn over 6 år er indikatorene nærmer seg verdier hos voksne. Det er imidlertid verdt å huske at på dette tidspunkt øker antall nøytrofiler, og antall lymfocytter reduseres.

Forklaring av blodprøven

Analysen av blod skal deklareres av spesialister, siden det ikke er de enkelte indikatorene som er viktige, men deres totalitet. Hvis du endrer graden av granulocytter, må du ta hensyn til alle andre indikatorer for å opprette en nøyaktig diagnose.

Endringer i blodutskrift:

 • økning i verdier;
 • nedgang i indikatorer.

Hvis det er avvik i verdiene fra normen, er det nødvendig å vurdere andre indikatorer:

 1. Erytrocytter.
 2. Hemoglobin.
 3. Blodplater.
 4. Lymfocytter.
 5. Leukocytter.
 6. Erytrocyt sedimenteringshastighet (ESR).

Alle disse verdiene bidrar til å identifisere patologi og bestemme avvik i funksjonen til et bestemt system.

Når GRA stiger

Hvis denne indikatoren økes, kan legen kontrollere forekomsten av patologi, samtidig med pasientens klager og data om objektive undersøkelser. Hva er årsakene til økningen i GRA?

Når det er en økning i antall basofiler:

 1. Nekrose av vev.
 2. Et magesår.
 3. Hypofunksjon av skjoldbruskkjertelen.
 4. Allergisk reaksjon på ulike stimuli.
 5. Kyllingpokker.
 6. Behandling med hormoner.
 7. Kirurgi for å fjerne milten eller andre indre organer.
 8. Nephropathy - Nyreskader med brudd på deres funksjon.

Antallet nøytrofiler øker av følgende grunner:

 1. Gjennomføring av vaksiner.
 2. Myokardinfarkt eller nyre.
 3. Infeksjon i kroppen (tonsillitt, lungebetennelse, bronkitt og så videre).
 4. Patologier av indre organer av inflammatorisk natur (cholecystitis, glomerulonephritis, pankreatitt).
 5. Patologi av det endokrine systemet (diabetes mellitus).
 6. Ondartede neoplasmer.

Antall eosinofiler øker i følgende tilfeller:

 1. Revmatisme.
 2. Allergisk reaksjon på støv, medisiner.
 3. Ondartede neoplasmer.
 4. Glistulær invasjon - tilstedeværelsen av parasitære ormer, askarider, lamblia i menneskekroppen.
 5. Blodets patologi
 6. Smittsomme sykdommer (seksuelt overførbare sykdommer, tuberkuloseinfeksjon).

Økningen av GRAN kan observeres hos kvinner under graviditet, månedlig, etter overdreven fysisk anstrengelse og rikelig inntak av mat.

Når GRA faller

Diagnostisk verdi er bare redusert nøytrofiler og eosinofiler. Antallet nøytrofiler reduseres av følgende grunner:

 1. Behandling med visse legemidler (f.eks. Antivirale legemidler).
 2. Sykdommer av smittsom natur (influensa, ARVI, meslinger, rubella).
 3. Strålingssykdom eller kjemoterapi.
 4. Sykdommer i blodet.

Endringen i antall eosinofiler i mindre grad er forbundet med:

 1. Generell infeksjon (sepsis, blodforgiftning).
 2. Tilstedeværelse av purulent foci i menneskekroppen.
 3. Forgiftninger av forskjellig genese.
 4. Inflammatoriske sykdommer.

Hvis det er en reduksjon i eosinofile lymfocytter, er det nødvendig med ytterligere diagnose. Dette lar deg klargjøre diagnosen og lokaliseringen av lokaliseringen av den patologiske prosessen.

Forberedelse for studien og regler for blodprøvetaking

En generell blodprøve krever ikke spesiell og langtidsbehandling. Blodprøvetaking kan gjøres i et polyklinisk eller et betalt medisinsk senter. For studien er tatt kapillær (fra fingeren), sjeldnere, venøst ​​blod.

Legene gir generelle anbefalinger som må observeres før studien:

 1. Blodprøvetaking utføres vanligvis om morgenen på tom mage. Du har lov til å drikke litt vann. Imidlertid er det akutte tilfeller når analysen utføres når som helst på dagen (når du kommer inn på sykehuset i en nødssituasjon).
 2. Brystbarn får mat før de tar blod, da de ikke kan forbli uten mat i lang tid.
 3. Før du gir blod får du ikke lov til å røyke. Tobakk er i stand til å forandre bildet av analysen til verre.
 4. Alkohol er også kontraindisert før studien.
 5. Drikke medisiner før donasjon av blod er ikke verdt det. Hvis pasienten trenger å ta pillen om morgenen, kan den gjøres etter at blodet er tatt.
 6. I to dager før donasjon av blod til analyse, er det verdt å merke seg stekt og tung mat.
 7. Det er bedre å utsette sport for noen dager.

Det må huskes at en generell blodprøve kan tas absolutt av alle, fra den første dagen i livet. En kvinne under menstruasjonen skal imidlertid ikke donere blod for GRA-analyse. Hvis det ikke er noen nødindikasjoner, er studien bedre å bli omlagt. Kroppen til en kvinne under menstruasjonen er under stor stress, den hormonelle bakgrunnen endrer seg. Disse faktorene kan påvirke sluttresultatet, forverre det.

Idrettsutøvere står også overfor falske indikatorer. Dette skyldes fysisk stress, noe som fører til endring i blodsammensetningen.

Hva GRA viser i en blodprøve

En blodprøve er den mest tilgjengelige diagnostiske metoden for å bestemme pasientens generelle tilstand og bekrefte en foreløpig diagnose. En hvilken som helst sykdom påvirker blodsammensetningen. Avvik fra normene i analysen vitner om feil i dette eller det orgel. En viktig indikator for studien er GRA-nivået. Hva er dette i analysen av blod og om feil, hvilke organer sier avvikene fra denne indikatoren.

Forklaring av forkortelsen

Gran (GRA) - granulocytter eller granulære leukocytter. Det var deres granularitet som ga dem det navnet. Hva er hvite blodlegemer? Disse er hvite blodlegemer, hvorav nivået i blodet er en stabil indikator. Med avvik fra normer kan leger mistenke utviklingen av en sykdom i kroppen.

Tre typer leukocytter klassifiseres som granulocytter:

 • Nøytrofile. Når det gjelder størrelse, er dette den største gruppen av leukocytter. Neutrofiler er ansvarlige for å bekjempe sykdomsfremkallende bakterier. De absorberer skadelige celler og deler dem. Deretter dør nøytrofilen. Disse cellene har seks modenhetstrinn. 1 og 2 trinn er en hvilestilling når kroppen ikke truer noe. De resterende 4 stadiene indikerer tilstedeværelsen av infeksjon. Det er på disse stadiene at legene vurderer tilstanden til kroppen.
 • Eosinofile. Disse cellene syntetiseres i benmargen. Etter modning kommer de inn i blodet, hvor de søker etter fremmede proteiner. Etter å ha funnet et slikt molekyl absorberer eosinofil det og løser det.
 • Basofile. Disse cellene er rettet mot å bekjempe allergener. Når man møter et allergen, blir basophilus ødelagt og kaster inn i blodet en bestemt forbindelse, hvorav mengden av blod i legene kan dømme om sykdommens tilstedeværelse. Basofile granulocytter, hvis normer er stabile, er det minste antallet beskyttende celler.

Funksjonene av granulocytter er beskyttende. De kjemper aktivt med inflammatoriske, allergiske og smittsomme sykdommer. I totalt antall leukocytter er granulocytter 75%.

Det er disse cellene som er de første som reagerer på trusselen mot kroppen og kommer i kontakt med skadelige mikroorganismer.

I tilfelle når det er aktiv multiplikasjon av patogener, leder organismen til å kontrollere alle nøytrofiler. Etter en dag eller to, celler utmattende deres styrke, dør, og i blodet er født ny, ennå ikke moden, men allerede i stand til å beskytte kroppen nøytrofiler.

Blodprøven viser prosentandelen av granulære hvite blodlegemer til totalt antall av disse cellene. Denne analysen utføres som en del av en generell blodprøve. Dekryptere analysen gjør det mulig for leger å bestemme tilstedeværelsen av inflammatoriske, smittsomme og allergiske sykdommer, samt vurdere ytelsen til immunsystemet.

Normer for friske mennesker

I analysen er det viktig å bestemme prosentandelen av hver type granulocyt. Kun i dette tilfellet vil legen kunne bestemme problemets natur dersom granulocyttene er forhøyet. I dag deler leger ikke normer for kvinner og menn. Bare indikatorene for barn og voksne er forskjellige. Som gjennomsnittlige normer anses det å være:

 • Spedbarn: 3-11,9%.
 • Barn under 16 år: 1-4,9%.
 • Voksne: 1-3.01%.
 • Barn under 5 år: 1-6.01%.
 • Barn under 16 år: 1-5.01%.
 • Voksne: 1-5.01%.

Hvis du har funnet unormaliteter i analysen, kan leger konkludere med at det er en sykdom. Denne metoden er god både for bekreftelse eller tilbakebetaling av den første diagnosen, og for tidlig diagnose.

Raising gra

Hvis blodprøven viste at du har økt granulocytter, betyr dette sannsynligvis at det er en slags sykdom i kroppen. Årsakene til økte granulocytter i blodet er:

 • Sykdommer av en smittsom natur.
 • Inflammatoriske prosesser i indre organer.
 • Infarkter.
 • Endokrine sykdommer.
 • Onkologiske sykdommer.
 • Nylig overført vaksinasjon.
 • Allergiske sykdommer.
 • Tilstedeværelsen av parasitter i kroppen.
 • Smittsomme sykdommer.
 • Onkologiske sykdommer.
 • Sykdommer i blodet.
 • Revmatiske sykdommer.
 • Allergi.
 • Kopper.
 • Redusert skjoldbruskfunksjon.
 • Celledød.
 • Sår.
 • Hormon.
 • Fjerning av indre organer, spesielt milten.

Granulære leukocytter øker under utviklingen av sykdommen.

Immunsystemet begynner å utvikle dem aktivt for å overvinne sykdommen.

I løpet av biologisk forskning bestemmer spesialister nivået av hver type granulocyt i blodet, noe som betydelig reduserer området med sykdomssøk.

Skyv ned gra

Hvis nivået av granulocytter blir senket, hva betyr dette og indikerer det alltid en patologi? Hovedårsakene til patologisk senking av granulocytter er:

 • Smittsomme sykdommer.
 • Sykdommer i blodet.
 • Utsatt kjemoterapi eller strålebehandling.
 • Visse medisinbehandlinger.
 • Purulente prosesser.
 • Inflammatoriske sykdommer.
 • Sepsis.
 • Forgiftning.

Når eosinofile granulocytter senkes, foreskriver legene ytterligere diagnostiske tiltak for å bestemme det eksakte stedet for betennelseslokalisering. Det skal bemerkes at bare de eosinofile og nøytrofile leukocytter kan synke i menneskekroppen.

Forklaring av analysen

Granulocytter i bloddekoderen av analysen skal bare gjøres av den behandlende legen. Det er uakseptabelt å avgjøre avvikene og, jo mer, selvmedisinering. Med en reduksjon eller økning i granulocytter er det viktig å overvåke nivået av andre blodtall, fordi bare et sett av abnormiteter kan fortelle legen om den eksisterende sykdommen. I løpet av en generell blodprøve bestemmes følgende indikatorer:

Erytrocytter er røde blodlegemer. Deres normer i friske mennesker er:

 • Barn: 3,79-5,51 * 10 til 12 grader / liter.
 • Hos menn: 4,29-6,21 * 10 ved 12 grader / liter.
 • Hos kvinner: 3,79-5,51 * 10 ved 12 grader / liter.

Hemoglobin. For alle pasienter er normen 120-140 g / l.

Hematokrit - volumet av erytrocytter i blodet:

RDWc er forskjellen i størrelsen på røde blodlegemer. For alle pasienter, 11,49-14,5%.

MCV er gjennomsnittsvolumet av erytrocytt. For alle pasienter, 79-100 f.

MCH er gjennomsnittlig hemoglobininnhold i den røde blodcellen. For alle pasienter, 25,59-34 pg.

ICSU er konsentrasjonen av hemoglobin i erytrocyten. For alle pasienter, 30-370 g / l.

Antall blodplater. For alle pasienter 180-320 * 109 / l.

Antall leukocytter. For alle pasienter, 4-9 * 10 ved 10 grader / liter.

Antallet lymfocytter. For alle pasienter, 25-40%.

MID, MXD: For alle pasienter 5-10%.

Granulocytnorm: 47-72% for alle pasienter.

Monocytter: 4-10% for alle pasienter.

 • Hos menn: mindre enn 10 mm / h.
 • Hunn: mindre enn 15 mm / t.

Det er nødvendig å vite at i ulike laboratorier kan verdiene av indikatorer og normer være forskjellige. Dette skyldes ulike reagenser og utstyr som brukes til analyse. Av denne grunn kan legen avdekke analysen riktig.

Hvordan blodet samles inn

Generelt, eller som det også kalles en klinisk blodprøve, er laget av materiale tatt fra pasientens finger. For å donere blod må du komme om morgenen på tom mage. Det er ingen andre spesielle instruksjoner for å forberede analysen. Dette er den enkleste og raskeste forskningen som utføres i enhver klinikk. Denne analysen er tatt i alle pasientgrupper, inkludert hos spedbarn, når det er nødvendig å bestemme at granulocyttnormer er forskjellige i alderen.

Kvinner må vite at en generell blodprøve ikke bør tas under menstruasjonen.

Dette er berettiget av det faktum at under menstruasjon og før det gjennomgår en kvinnes kropp visse forandringer, noe som kan påvirke resultatene av analysen negativt.

Også falske resultater kan være i analysen av profesjonelle idrettsutøvere. Konstant fysisk aktivitet kan vesentlig endre blodsammensetningen, og hos en sunn person kan analysen vise et falskt resultat. Av denne grunn, minst 2 dager før bloddonasjon må du redusere belastningen eller gi opp treningen helt.

Så blodtellingen i blodet er svært viktig for å bestemme ulike sykdommer. Hvis du har abnormiteter i nivået av disse cellene, betyr dette ikke at sykdommen er til stede. Faren ligger bare når de gjenværende blodtallene også er avviket fra normer. Husk at denne enkle analysen kan hjelpe leger å identifisere sykdommer i de tidlige utviklingsstadiene, så det blir mye lettere å herde dem.

Granulocytter (GRA) i blodprøven

Bestemmelsen av GRA-indeksene i blodprøver er en viktig del av den samlede kliniske studien.

En enkel og sikker prosedyre gir deg mulighet til å trekke nøyaktige diagnostiske konklusjoner om tilstanden til en person, så den brukes ikke bare for voksne, men også for barn.

Essensen og oppgavene til analyse på GRA

En generell blodprøve regnes som den mest tilgjengelige metoden for å etablere samtidig flere parametere som bestemmer kroppens tilstand.

Dekryptering av den generelle analysen gjør det mulig å oppdage abnormiteter i organens funksjonelle prosesser og å diagnostisere sykdommen.

En av komponentene i analysen er studien av blod på GRA-granulocytene, en rekke leukocytter.

Granulocytter, sammen med andre blodceller, utfører viktige funksjoner som bevegelseskapasiteten til organismen som helhet avhenger av.

Spesielt utfører granulocytter et beskyttende oppdrag, som gir en kamp mot problemer med inflammatorisk, smittsom eller allergisk natur.

I følge GRA-indeksen, bestemt i prosedyren, kan du finne ut hvor intensivt de beskyttende prosessene går, og også å etablere tilstedeværelse av patologiske kilder.

Granulocytter kalles en type hvite blodlegemer, som består av granulater. Ofte kalles granulocytter også granulære leukocytter.

En generell blodprøve innebærer studiet av tre typer granulocytter - eosinofiler, basofiler og nøytrofiler.

Granulocyt-serien anses å være den første beskyttelseslinjen til organismen, siden dets bestanddeler er de første som reagerer på invasjonen av skadelige mikroorganismer og gir immunresponsen til organismen.

I forhold til totalt antall leukocytter i blodet, opptar granulocytter opptil 75%. Hver av underarter GRA har spesifikke egenskaper og utfører visse oppgaver av cellulær immunitet.

Ulike granulocytter reagerer på forskjellige patogener, men deres funksjoner utføres ikke separat, men sammen med andre representanter for hvite blodlegemer.

Når patologiske prosesser i kroppen blir overdreven intense, brukes alle nøytrofiler av blod til å gi og støtte beskyttende funksjoner.

Som et resultat, eksploserer hvite celler deres potensial og dør om en dag eller to.

For å eliminere underskuddet av celler, virker umoden, men i stand til å støtte forsvaret av granulocytter, i blodet.

En generell blodprøve kan oppdage umodne hvite celler og trekke konklusjoner om nivået av inflammatoriske prosesser i kroppen.

GRA-prosenten er forholdet mellom granulære celler og totalt antall leukocytter.

Den numeriske verdien av GRA bestemmes ved å subtrahere lymfocytter og monocytter fra det totale antall hvite blodlegemer, som reflekterer analysen av analysen.

Funksjoner av analyse på GRA

Siden GRA-analysen utføres som en del av en generell klinisk blodprøve, utføres den på en standard måte.

Materialet til studien er hentet fra fingeren i en vanlig polyklinisk. Ytterligere manipulasjon for blodprøvetaking er ikke nødvendig, men en liten forberedelse er velkommen.

At den generelle eller felles analyse av et blod har vist objektive resultater, er det nødvendig å eliminere faktorene som er i stand til å endre formelen av et blod.

Slike faktorer inkluderer:

 • alkohol;
 • fet og tung mat for magen;
 • røyking,
 • fysisk og psykisk stress;
 • Andre diagnostiske prosedyrer - Røntgen, MRI, fluorografi;
 • medisinske preparater;
 • hos kvinner - menstruasjonsperioden.

En annen viktig betingelse for vellykket forskning er riktig diett på dagen for prosedyren. Legene anbefaler å avstå fra en rikholdig frokost, erstatte den med en lett salte grøt på vannet eller et eple.

Drikk bare usøtet te eller vann. Etter analysen kan du gå tilbake til den vanlige livsstilen.

Blodnivået i granulocyttene avhenger av benmargens aktivitet, som er ansvarlig for produksjonen.

Det er en norm som bestemmer GRA-indikatorene for pasienter avhengig av kjønn og alder. Hos voksne og barn i ulike perioder av livet er denne normen forskjellig.

For voksne er normen for modne granulocytter 45-70%, og nivået av umodne celler kan være fra 1 til 5%.

Sammenligning av standardindikatorer og de som ble oppnådd etter studien gjør det mulig å forstå avvikets art, og tolkningen av analysens resultater bidrar til å lage foreløpige diagnostiske konklusjoner.

Specificitet av analyse på GRA hos barn

En generell studie av blod hos barn går på samme prinsipper som prosedyren for voksne. Men normen som tolkningen av analyseresultatene er orientert, er forskjellig.

Standardnorm for granulocytter til barn er noe lavere enn hos voksne. Dette skyldes at mengden hvite blodlegemer i et barn vanligvis er lavere.

Ufylte granulocytter modner raskt nok, så antall voksne og barn er små og utgjør ikke mer enn 5% av det totale antall leukocytter.

Det laveste GRA er observert hos barn under opptil 30% av modne nøytrofiler og opptil 4% av umodne.

I et barn, etter et år før begynnelsen av 6 år, er antall segmenterte (modne) nøytrofiler 25 - 60%, og staben (umoden) - opp til 5%.

Ved barnet etter 6 år er analysens normen nesten den samme som hos voksne. Likevel innebærer studiet av leukocytformelen av et barns blod hver enkelt type av celler separat.

Faktum er at forholdet mellom individuelle granulære former hos barn er forskjellig fra voksne. Dette skyldes den fysiologiske utviklingen av barnet.

For eksempel, hos barn etter 6 år, reduseres antall lymfocytter, og i denne sammenheng øker nøytrofilnivået.

Ulike typer granulocytter oppfører seg annerledes i kroppen. Noen beveger seg fritt med blodbanen, andre er festet til veggene på fartøyene og aktiveres bare i tilfelle av akutt nødvendighet.

Naturligvis distribueres en generell blodprøve til den delen av cellene som sirkulerer med blodet.

Normen for det totale antall granulocytter for en voksen er mellom 2000 og 9000 per kubikkmeter. mm blod. På barnet indikerer disse andre.

For barn fra 3 til 6 år, senkes normen verdier av granulocytter, fordi i denne alderen hos barn varierer blodsformelen med et stort antall lymfocytter.

Til tross for at barnet GRA er redusert, er de generelle funksjonene til granulære celler det samme som hos voksne.

Analyse av GRA

Avvik i GRA fra normal indikerer endringer i kroppen. Fortolkningen av resultatene av studien bidrar til å forstå arten av disse avvikene.

Hvis studien viser at GRA-nivået er forhøyet, kan dette være et symptom:

 • lungebetennelse, meningitt, tromboflebitt, otitis, pyelonefrit, appendisitt;
 • purulente prosesser;
 • tyfusfeber, tuberkulose, influensa, rubella, hepatitt;
 • dermatitt;
 • forbrenninger eller blødninger;
 • forgiftning med bly;
 • hjerteinfarkt;
 • helminthic invasjoner;
 • en overflod av glukokortikosteroider.

Også økningen i GRA er mulig etter et stramt måltid, under påvirkning av fysisk anstrengelse, mot bakgrunnen av hormonell aktivitet - under menstruasjon under graviditet.

Hvis resultatene av studien ble senket, er det grunner til å mistenke:

 • autoimmune sykdommer - diabetes mellitus, goiter, revmatoid artritt;
 • hematologiske patologier;
 • kollagen;
 • virale infeksjoner.

Sammen med andre indikatorer som studeres under den generelle blodprøven, gir GRA-verdien en unik mulighet til å vurdere nivået på kroppens forsvar, og samtidig bidrar til å diagnostisere inflammatoriske prosesser i tide, hvis skjulte natur kan påvirke kroppens funksjonalitet alvorlig.

LiveLive

-kategorier

 • DECOR (2316)
 • For interiøret (774)
 • Mesterverk av glass og porselen (340)
 • Bokser, håndverk fra papp (249)
 • vintage (162)
 • simulering (158)
 • Dekorasjon av vegger (138)
 • dekorere med egne hender og ideer (134)
 • Dekor dekorasjon (127)
 • VAKKER (116)
 • av papir-mâché (86)
 • Mosaikk (68)
 • Selvklebende koblinger og poser (39)
 • dekorere puter med egne hender og ideer (31)
 • Innredning av ledning (30)
 • MANUAL CREATIVITY (1846)
 • broderi, håndarbeid (776)
 • Quilling, alt papir (352)
 • strikking (259)
 • buketter av blomster og søtsaker (144)
 • Remaking (139)
 • fra avisrørene (120)
 • av plastflasker (69)
 • dressing klær (51)
 • Pergamano (10)
 • Interesserende kreativitet (287)
 • DOLLS (93)
 • ZOOhahovoe (32)
 • DEPARTMENT (2972)
 • teknikker og bøker (859)
 • MK for decoupage (504)
 • Kasser, skuffer. (458)
 • Decoupage av fag (397)
 • volumetrisk decoupage (245)
 • New Year Decoupage (203)
 • vaser og plater (196)
 • Påske Decoupage og Decor (161)
 • Decoupage og dekorasjon av flasker (142)
 • punktteknologi (142)
 • Kommoder, skap (115)
 • Decoupage på lær og krukker (80)
 • Decoupage på lerret og stoff (73)
 • MINE AKTIVITETER (65)
 • lakk, maling, lim. for decoupage (59)
 • fra eggeskall (56)
 • omvendt decoupage (53)
 • Valentiner (43)
 • craquelure (22)
 • Decoupage og dekorasjon på stein (18)
 • MALING (2274)
 • For registrering (403)
 • Folk (384)
 • Blomster og Frukt (338)
 • Vintagebilder (267)
 • Home Based (234)
 • Dyr (199)
 • Byer og landsbyer (176)
 • Fantasi (132)
 • Nyttårsdag (98)
 • Etiketter, rammer, bokstaver (93)
 • Bakgrunn (91)
 • Natur (87)
 • bilder for barn (78)
 • Barn (75)
 • Runde bilder (57)
 • Bilder til menn (54)
 • vann (51)
 • Engler, elver og feer (47)
 • Japansk + Paris (44)
 • Afrika, Egypt, India (42)
 • Musikk (41)
 • Ved påsken (31)
 • Grenser (30)
 • Valentiner (22)
 • Alkoholholdige drikker (20)
 • Penger, kort (17)
 • Geografiske kart (17)
 • Religiøst (9)
 • Halloween (2)
 • Interessante bilder (79)
 • FOR ART (540)
 • Kunstnerisk maleri (299)
 • Maling av farget glass (126)
 • BATIK (59)
 • Marmoring (24)
 • Vi kombinerer farger (21)
 • Encaustic (12)
 • MILJØER OG TRAFFARETTER (342)
 • Ornamenter (126)
 • Mønstre (84)
 • Silhuetter (66)
 • Blomstermotiver (51)
 • Dyr (32)
 • CASTING (822)
 • fra gips, leire, plast (422)
 • fra kaldt porselen (386)
 • fra saltet deig (121)
 • HELSE (765)
 • anbefalinger (234)
 • Oppskrifter (166)
 • for skjønnhet (124)
 • for vekttap (80)
 • refleksbehandling, poeng (61)
 • Meditasjoner, bønner og tselit.muzyka (44)
 • For åndelig utvikling (32)
 • Kataloger (26)
 • Mantraer, vis og tall (23)
 • Kraften til farge, lyd og tanke (22)
 • Arbeide med RUNES og Numerology (13)
 • informasjon til journalen din (182)
 • NØDVENDIG RÅD (459)
 • husholdningsapparater (19)
 • skjønnhetstips (2)
 • HOME CUISINE (281)
 • Delikatesser (158)
 • Sladushki (134)
 • MUSIKKER (59)
 • SMILE :) (42)
 • Interessant (124)
 • Simoron (26)
 • Transurfing (2)
 • Photoshop og mer (70)

-musikk

-Søk etter dagbok

-Abonner via e-post

-Vanlige lesere

-statistikk

Dekryptere resultatene av en generell blodprøve

Detaljert tolkning av resultatene av en generell blodprøve

Fortolkningen av resultatene av den generelle blodprøven utføres i flere stadier, hvor resultatene av hovedblodindikatorene sammenlignes med normer. Moderne laboratorier er utstyrt med utstyr som automatisk bestemmer hovedindikatorene for blodprøver. Slike utstyr produserer vanligvis resultatene av analysen, hvor hovedindikatorene for resultatet av blodprøven er indikert av forkortelser på engelsk. Nedenfor i tabellen presenteres hovedindikatorene for den generelle blodprøven, de tilsvarende engelske forkortelsene og normer.

Erytrocytter fungerer som tilførsel av kroppsvev til oksygen, samt fjerning av karbondioksid fra vev. Hvis indikatoren for erytrocytter er under normen (anemi), mottar kroppen utilstrekkelig mengde oksygen (hypoksi). Dersom indeksen av høyere enn normale røde blodceller (polycytemi eller polycytemi), så er det en risiko for trombose.


4,3 - 6,2 x 10 til 12 grader / liter


3,8-5,5 x 10 til 12 grader / liter


Hemoglobin (HGB, Hb)


Hemoglobin er et protein som er inneholdt i røde blodlegemer og er ansvarlig for overføring av oksygen til organene. Reduksjon av hemoglobin under normen (anemi) fører til oksygen sult. En økning i hemoglobin over normen, som regel, indikerer et høyt antall erytrocytter eller dehydrering av kroppen.


Hematokrit er en indikator som reflekterer hvor mye blod okkupert av røde blodlegemer. Indikatoren for hematokrit er uttrykt som en prosentandel: for eksempel hematokrit (NST) 39% betyr at 39% av blodvolumet representeres av røde blodlegemer. Overskridelse av normen for hematokrit forekommer med erytrocytose (økt antall erytrocytter i blodet), med dehydrering av kroppen. Redusert hematokrit under normen indikerer anemi (en reduksjon i erytrocytene i blodet under normen), eller for å øke mengden av væskedelen av blodet.


39 - 49% for menn


35 - 45% for kvinner


Bredden på fordelingen av røde blodlegemer (RDWc)


Bredden på fordelingen av erytrocytter er en indikator som forteller hvor mye de røde blodcellene varierer i størrelse. Hvis store og små erytrocytter er tilstede i blodet, vil bredden på fordelingen være høyere enn normalt, denne tilstanden kalles anisocytose. Anisocytose er et tegn på anemi.


Det gjennomsnittlige volumet av erytrocyt (MCV)


Det gjennomsnittlige volumet av erytrocytt tillater å oppnå data på dimensjonene av erytrocyten. Det gjennomsnittlige volumet erytrocytt uttrykkes i femtolitra (fl), eller i kubikkmikrometer (μm3). Erytrocytter med et gjennomsnittlig volum under normen finnes i anemi. Erytrocytter med et gjennomsnittlig volum høyere enn normalt, møtes med anemi, som utvikler seg med en mangel i vitamin B12 eller folinsyre.


Det gjennomsnittlige innholdet av hemoglobin i erytrocyten (MCH)


Indikatoren for det gjennomsnittlige hemoglobininnholdet i erytrocytt gjør det mulig å bestemme hvor mye hemoglobin er inneholdt i en erytrocyt. Det gjennomsnittlige innholdet av hemoglobin i erytrocyten uttrykkes i piktogrammer (pg). Reduksjon av denne indikatoren under normen oppstår med jernmangel anemi, en økning over normen i anemi, som utvikler seg med en mangel i kroppen av vitamin B12 eller folsyre.


Den gjennomsnittlige konsentrasjonen av hemoglobin i erytrocyt (ICSU)


Den gjennomsnittlige konsentrasjonen av hemoglobin i erytrocyten gjenspeiler hvor mye erytrocyten er mettet med hemoglobin. Reduksjon av denne indikatoren under normen forekommer i jernmangelanemi, samt i thalassemi (medfødt blodsykdom). En økning i denne indikatoren er ikke observert over normen.


Blodplater er små blodceller som er involvert i dannelsen av en trombus og forhindrer blodtap i vaskulære skader. En økning i blodplateantallet i blodet over normen oppstår med blodsykdommer, etter blodtap, etter fjerning av milten. Nedgang i blodplate-tellingen under normen forekommer med blodsykdommer, levercirrhose, etc.


180 - 320 × 10 ved 9 grader / liter


Leukocytter beskytter kroppen mot infeksjoner. Økende hvite blodceller over det normale indikator indikerer tilstedeværelsen av en bakteriell infeksjon, men er ofte funnet i normale i løpet av andre halvdel av svangerskapet og før menstruasjon, og avtar i hvite blodlegemer er under normalt forekommer i løpet av viral infeksjon, tar visse medisiner, sykdommer i blod og andre.


4,0 - 9,0 × 10 i 9 grader / l


Lymfocytt er en type hvite blodlegemer som er ansvarlig for å utvikle immunitet og bekjempe infeksjon. Antall lymfocytter i de forskjellige analyser kan representeres i form av absolutte tall (antall lymfocytter ble detektert), eller som en prosentandel (prosentandelen av det totale antall leukocytter omfatter lymfocytter). Det absolutte antall lymfocytter er vanligvis betegnet LYM # eller LYM. Prosentandelen lymfocytter er betegnet som LYM% eller LY%. En økning i lymfocyttallet over normal (lymfocytose) forekommer i smittsomme sykdommer og i blodsykdommer. Reduksjon i lymfocyttallet under normen (lymfopeni) forekommer i alvorlige kroniske sykdommer, og tar visse legemidler som undertrykker immunitet.


LYM # 1,2 - 3,0 x 10 ved 9 grader / l (eller 1,2-63,0 x 103 / μl)


Innholdet av en blanding av monocytter, eosinofiler, basofiler og umodne celler (MID, MXD)


Monocytter, eosinofiler, basofiler og deres progenitorer sirkulerer i blodet i små mengder, men disse celler er ofte kombinert i en enkelt gruppe, som er referert til som MID eller MXD. Denne gruppen kan uttrykkes som en prosentandel av totalt antall hvite blodceller (MXD%), eller et absolutt tall (MXD #, MID #). Disse typer blodceller tilhører også leukocytter og utfører viktige funksjoner (kontroll av parasitter, bakterier, utvikling av allergiske reaksjoner etc.)


MID # (MID, MXD #) 0.2-0.8 x 10 ved 9 grader / l


Granulocytter (GRA, GRAN)


Granulocytter er leukocytter som inneholder granulater (granulære hvite blodlegemer). Granulocytter representeres av 3 typer celler: neutrofiler, eosinofiler og basofiler. Disse cellene er involvert i kampen mot infeksjoner, i inflammatoriske og allergiske reaksjoner. Mengden granulocytter i ulike analyser kan uttrykkes i absolutte tal (GRA #) og i prosent av totalt antall leukocytter (GRA%).


En økning i granulocyttallet er høyere enn normalt hvis det er betennelse i kroppen. En nedgang i granulocyttallet under normale nivåer oppstår med aplastisk anemi, etter å ha tatt medisiner, bindevevssykdommer, etc.


GRA # 1,2-6,8 x 10 ved 9 grader / l (eller 1,2-6,8 x 10 i 3 grader / μl)


Monocytter - er leukocytter som, når i blodårene, ut av dem inn i det omgivende vev, hvor transformert inn i makrofager (celler som sluker og fordøye bakterier og døde celler i kroppen). Antallet av monocytter i de forskjellige analyser kan bli uttrykt i absolutte tall (MON #) og i prosent av totale leukocytter (MON%). En økning i monocyttallet er høyere enn normalt med smittsomme sykdommer, bindevevssykdommer og blodsykdommer. Nedgang i monocyttallet under normen forekommer i alvorlige sykdommer, og tar medisiner som undertrykker immunitet.


MON # 0,1-0,7 x 10 ved 9 grader / l (eller 0,1-0,7 x 10 i 3 grader / μl)


Erytrocytt sedimenteringshastighet (ESR, ESR)


Graden av erytrocytsedimentering er en indikator som indirekte reflekterer proteininnholdet i blodplasmaet. Hastighetsøkning over normal ESR indikerer mulig betennelse i kroppen, på grunn av økt innhold av inflammatoriske proteiner i blodet. I tillegg økte senkning over normen forekommer i blodmangel, ondartede svulster, osv.. Reduksjonen av ESR under normal indikerer forhøyede nivåer av røde blodlegemer (polycytemi), eller andre blodsykdommer.

Les Mer Om Fartøyene