Hva er angina pectoris?

Hjertet har sin egen pacemaker (sinusknute) - akkumulering av nerve- og muskelfibre som genererer nerveimpulser, som gir den største effekt på hjertefrekvensen.

Det er imidlertid en rekke grunner som vil hindre sin normale drift. Denne årsaken er en av de viktigste sykdommene i kardiovaskulærsystemet - angina pectoris. I dag er begrepet introdusert av Heberden i det 18. århundre erstattet av en mer vitenskapelig en - angina pectoris.

Generell informasjon

Angina pectoris Er en form for iskemisk hjertesykdom. Hovedårsakene er atherosklerose av karene og krampe i kranspulsårene. Således lumen hjertekarene som er mindre enn normalt, sammen med den aterosklerotiske plakk (kolesterol avsatt på arterieveggene) griper inn i hjertet for å motta blod og oksygen i de ønskede mengder. Muskler er i en tilstand av hypoksi, noe som fører til arytmi og smerte i hjertet.

Med hensyn til graden av oksygen sult og arten av utbruddet, er seks hovedformer av koronar hjertesykdom - iskemisk hjertesykdom:

 1. Først dukket opp eller arytmisk. Det oppstår spontant og bærer i de fleste tilfeller ingen fare. Men til og med et engangsangrep på brystkassen er årsaken til å gå til legen.
 2. Asymptomatisk, skjult. Pasienten føler seg ikke anfall og opplever ikke smerte eller ubehag;
 3. Progressiv ustabil form. Over tid blir anfall hyppigere, og intensiteten og varigheten øker;
 4. Kronisk form for angina pectoris. Det er periodiske angrep av smerte i brystet, smerte kan spre seg. Smerte oppstår etter sterk følelsesmessig og fysisk anstrengelse;
 5. Hjerte muskelinfarkt. Den akutte form av IHD, mens en del av myokardiet gjennomgår nekrotiske forandringer;
 6. Hjertesvikt. Det slutter helt å slå på grunn av mangel på blodstrøm.

Legenes oppgave er å avgjøre pasientens tilstand og utnevnelse av rehabiliteringskurs.

symptomer

Smertefulle opplevelser i angina ligner på smerte forårsaket av en nevose forårsaket av en vagus nerve. De må skille seg fra. Med neurose har smerten en langvarig karakter, det er vondt og lokalisert i hjerteområdet, og ikke bak brystbenet.

De er også kjennetegnet ved det faktum at de smertesymptomer av angina pectoris er forbundet med lasten og fjernet nitroglyserin, og smerten i nevroser ikke blir fjernet fra stoffet, og er ikke forbundet med gang eller annen belastning.

 • Sterk presse eller skjære smerte, som generelt oppstår etter alvorlig fysisk eller psykisk stress;
 • Med passivitet kan smerte spres til venstre skulder, arm, interscapular område og kjeve;
 • De fleste anfallene varer mindre enn 20 minutter;
 • Den økende karakteren av smerte, når maksimalt smerte er nådd, forsvinner;
 • Angrep stopper helt eller delvis med kraften av nitroglyserin.

Hvis alle de ovennevnte symptomene oppstår, så med 95% sannsynlighet for å bli diagnostisert som en pectoral padde.

diagnostikk

Diagnose innebærer en komplett visuell undersøkelse av pasienten og kliniske og laboratorieundersøkelser. Kardiologen forhører pasienten, fastsetter frekvensen av anfall og lokaliseringen av smertsyndromet. Et bilde av sykdommen er laget.

Dette gjør det mulig å forstå årsakene til utbruddet, vurdere alvorlighetsgraden av sykdommen, foreta en prediksjon, og deretter ta tiltak for å forhindre sykdomsprogresjon.

Følgende metoder brukes til diagnose:

 1. Klinisk undersøkelse. Spørsmål pasienten for en foreløpig vurdering av alvorlighetsgraden av sykdommen.
 2. Load Testing. De studerer hjertereaksjonen til doseringsspenninger.
 3. EKG - elektrokardiografi. Veldig rutinemessig og samtidig en av de viktigste metodene for å diagnostisere hjerteproblemer;
 4. Koronar angiografi. Radiopak studie vaskulær tilstand er en nøyaktig og pålitelig metode for diagnose av koronar hjertesykdom (CHD), for å bestemme den art, omfang og plassering av arterien innsnevring;
 5. Beregnet tomografi av hjertet. Med hjelpen, studer blodstrømmen, samt ulike vices, inkludert aterosklerose og calcaneose;
 6. Holter studie av EKG. Observasjon av hjertet i løpet av dagen.
 7. Endovaskulær ekkokardiografi. Gir en full vurdering av arten av vaskulær skade i hjertet.
 8. Radiografi i brystområdet. Studien gjør det mulig å oppdage forøgelse av hjertet, kalsiumavsetning i myokardiet og en forandring i størrelsen på atriene.

Thorakspad på menn diagnostiseres mer enn dobbelt så ofte, noe som mest sannsynlig skyldes behovet for testosteronproduksjon.

årsaker

Forekomsten av angina pectoris skyldes det faktum at hjertets hjerterytme mottar utilstrekkelig mengde oksygen, utvikler hypoksi. Men hjertet har sin pacemaker og kan ikke bare stoppe, det fortsetter å slå, og bytter til en oksygenfri måte å oksidere glukose på.

Som et resultat er produkter av ufullstendig glukosedbrytning isolert - melkesyre og pyrodruesyrer. Stoffer akkumuleres og irriterer nerveenden, personen opplever smerte. Det er lagt merke til at angina pectoris av kvinner skjer mye sjeldnere, dette skyldes det faktum at hormonell bakgrunn av kvinner beskytter dem mot atherosklerose.

Hypoksi av hjertemusklen oppstår av flere grunner:

 • Aterosklerose, mer enn 95% av tilfellene - utvikler seg på grunn av underernæring, stress, hypodynami;
 • Koronararterie trombose - på grunn av progressiv aterosklerose;
 • Spasm av kranspulsårene - en skarp nedgang i fartøyets lumen har mange årsaker;
 • Endoteldysfunksjon av koronararteriene - oppstår som respons på arteriell hypertensjon;
 • Medfødte misdannelser av kranspulsårene - en utviklingsfeil, i alvorlige tilfeller, behandles med kirurgisk inngrep.

I sjeldne tilfeller skjer angina pectoris som en konsekvens av inflammatoriske prosesser i koronarkarene med obliterating endarteritis, syfilis mezoaortite, panarteriite, periarteritis nodosa, gikt eller hypertrofisk kardiomyopati.

REFERENCE TIL VÅRE LESER!

Nylig leste jeg en artikkel om Monastic te for behandling av hjertesykdom. Med denne te kan kurere FOREVER arytmi, hjertesvikt, aterosklerose, koronar hjertesykdom, hjerteinfarkt, og mange andre sykdommer i hjertet og blodårene i hjemmet. Jeg var ikke vant til å stole på noen informasjon, men jeg bestemte meg for å sjekke og bestilte en pose.
Endringer jeg la merke til i en uke: Den konstante smerten og prikken i hjertet mitt plaget meg før det - trakk seg tilbake, og etter 2 uker forsvant helt. Prøv og deg, og hvis du er interessert, så er lenken under en artikkel. Les mer »

Risikofaktorer

Risikofaktorene som fører til angina pectoris er alt som negativt påvirker menneskets metabolisme, reduserer eliminering av skadelige stoffer, fører til ødeleggende forandringer eller reduserer beskyttende funksjoner.

La oss vurdere nærmere

 • aldring - jo eldre en person, jo flere sjanser har han for angina;
 • arvelighet - viser graden av predisposisjon
 • Dårlige vaner, som alkohol og røyking - har en negativ innvirkning på kroppen som helhet, og påvirker også tilstanden til hele vegetasjonssystemet;
 • Arteriell hypertensjon - kronisk økning av arteriell trykk Samtidig aktiveres cellulære vekstfaktorer, som til slutt forårsaker veksten av cellemassen i hjertemusklene og glatte muskler i karene. Som et resultat reduserer det fartøyets lumen og behovet for hjertet for oksygen;
 • Utilstrekkelig aktivitet - fører til stagnasjon av blod, akkumulering av skadelige stoffer og fedme;
 • Medfødte misdannelser kardiovaskulær system - øke risikoen for å utvikle angina pectoris, trenger nøye overvåking og individuell tilnærming;
 • Høy kolesterolkonsentrasjon lav tetthet i blodet - økt antall av blodpropp og deres dimensjoner, i alvorlige tilfeller kan føre til akutt angina - myokardinfarkt med påfølgende nekrose av hjertevevet;
 • Østrogenmangel - Hormonell bakgrunn har en screeningseffekt på dannelsen av kolesterolplakk. Mangelen på hormoner fører til en reduksjon i denne funksjonen;
 • fedme - er assosiert med arteriell hypertensjon, økt kolesterol, et brudd på metabolske prosesser, samt funksjonene til organer og vev.

Det er andre, men innflytelsen fra de fleste av dem kan reduseres, og noen helt nøytraliseres ved å endre sin vanlige livsstil.

behandling

Behandling er rettet mot å redusere antallet og intensiteten av anfall, redusere risikoen for å utvikle hjerteinfarkt og forbedre livskvaliteten. Ved ikke-farmakologisk behandling av angina pectoris er pasientens livsstil rettet.

Løpet av fysioterapi - turgåing, svømming, stavgang, gymnastikk, pusteteknikker og andre. Intensiteten av treningen, samt lengden på øktene, foreskrives av legen.

Ved medisinsk behandling inkluderer angina pectoris følgende grupper av stoffer:

 1. platehemmere - stoffer som reduserer graden av blodpropp
 2. anti-iskemisk: nitrater, B-adrenoblokere, kalsiumantagonister og andre;
 3. statiner - legemidler som reduserer kolesterol
 4. ACE-hemmer - Reduser blodtrykket.

Under anfall og før store belastninger, anbefales det å ta en pille fra angina pectoris. Nitrater, som nitroglyserin, dilaterer fartøyene raskt, lindrer angrepet.

Folk rettsmidler som hjelper med pectoral pad:

 • Hovedassistenten for angina pectoris - hagtorn. Fytopreparasjoner, ulike tinkturer er laget av den, det er også mulig å brygge gode teer på grunnlag av det;
 • Det er nødvendig å ta 150 g revet hvitløk og bland 1: 1 med honning, insistere litt mer enn en uke i kjøleskapet, rør av og til. Spis en skje før du spiser;
 • St. John's wort, yarrow og ialeriana i like store mengder. En skje full av samling hell 250 ml kaldt vann. Insister tre timer. Kok deretter i 5 minutter. Stamme etter avkjøling. Drikk tre måltider om dagen;
 • behandling igler - Reduser blodtrykket og slipp ut stoffer som fortynnet blod.

Hjelp med angina pectoris angrep

Ved anfallet er det nødvendig å foreta følgende tiltak:

 1. Stopp, prøv å puste sakte;
 2. Ta nitroglycerin, det vil bidra til å fjerne angina pectoris angrep i flere minutter;
 3. Legg sennepplaster på kalver;
 4. Ta opp hånd- eller fotbad;
 5. Rolig ned, symptomene forsvinner i gjennomsnitt 2-3 minutter etter å ha tatt nitroglyserin. Husk, jo raskere du roer deg, desto raskere blir angrepene.

Hvis noen få anfall ikke stopper med å ta en ny pille, ring en ambulanse.

Mulige komplikasjoner

En av de vanligste komplikasjonene er avhengigheten av kroppen til stoffet nitroglyserin. Det oppstår som følge av overdreven bruk av stoffet, men også på grunn av organismens individuelle egenskaper.

For å løse dette problemet, er erstattet terapi brukt - pasienten er foreskrevet et annet stoff i en viss tidsperiode. Etter en stund forsvinner avhengigheten og nitrater kan brukes igjen.

Det er også komplikasjoner forbundet med overgangen til en ustabil fase. I slike tilfeller blir behandlingsforløpet endret.

Anbefalinger, livsstil, kosthold. forebygging

Følg følgende anbefalinger:

 • Avvise dårlige vaner;
 • Gå inn for sport;
 • Begrense bruken av fett
 • Hold kroppen tonet;
 • Unngå å bruke store mengder fett.

Thoracic padd

Generell informasjon om angina pectoris

Under angina refererer til en forstyrrelse av det kardiovaskulære systemet, karakterisert ved at mengden av blod som strømmer til hjertemuskelen blir utilstrekkelig for normal funksjon av kroppen. Oftest er angina pectoris, hvor symptomene kan uttrykkes både i form av mindre pusteproblemer og alvorlig smerte i brystområdet, skyldes arteriosklerose. Særlig sterke tegn på sykdommen manifesteres under arbeidsbelastning (fysisk stress, rask gange). Imidlertid er det ofte situasjoner når angina pectorisangrep ikke er assosiert med økt stress på hjertet og forklares av predominansen av tonen til vagusnerven.

Blant de faktorer som påvirker utseende og utvikling av sykdom bør også nevnes: hypotermi, røyking, psyko-emosjonelle belastningen, magesykdom, hiatal brokk, betennelsesforandringer i koronararteriene. Dette innebærer at behandling i angina pectoris skal behandles, ikke bare ved å eliminere hovedsymptomene, men også å kvitte seg med sykdommen som førte til anfall av anfall.

Thorakspad - symptomer og klinisk bilde

Hovedtegnet på sykdommen er alvorlig smerte i brystområdet eller i øvre del av hjertet. Hvis du ikke tar hensyn til ubehagelige symptomer, sprer smerten seg gradvis til andre deler av kroppen - det interscapulære rommet, skulderen, høyre side. Som regel oppstår anfall når visse forhold sammenfaller - raskt å gå, etter å ha forlatt et varmt rom for kulde eller mosjon. I tillegg kan angrepet utløse matinntak, høy membranposisjon og oppblåsthet.

Spesielt ubehagelige situasjoner der angina pectoris oppstår om natten. I dette tilfellet våkner en person fra plutselige, noen ganger utålelige smerter, frykt, svimmelhet og oppkast av oppkast. Den nattlige angina pectoris, symptomene som noen ganger vises i 30 eller flere minutter, stoppes med nitroglyserin. En enkelt dose medisinering er nok til å lindre sterk smerte og prøve igjen å sovne.

Under anfall har pasientene en karakteristisk oppførsel, da det ikke tydeligere er tydelig for sykdommens art. Som om personen fryser på stedet, mens ansiktet hans anskaffer en konsentrert, lidende form, blir blek, blir dekket med en rikelig, kald svette. Ofte tilfeller der angina pectoris fører til hyppig vannlating. I tillegg, under angrepene hos pasientene bremser pulsen, øker blodtrykket, det er tegn på takykardi. I særlig alvorlige tilfeller må pasienten få akuttmedisinsk behandling, ellers kan angina pectoris føre til alvorlige komplikasjoner og til og med døden til en person.

Merk at det er nødvendig å skille smerten i angina pectoris fra smerte med en neurose. Sistnevnte er lengre, vondt og lokalisert ikke bak brystbenet, men i hjerteområdet. I dette tilfellet er de som regel ikke forbundet med turgåing eller andre fysiske belastninger.

Som for funksjonene i utviklingen av sykdommen. Nesten alltid har det et kronisk kurs. Angrep kan forsvinne i flere måneder eller år, men så re-assert seg, og mye oftere og mer. Av denne grunn, med diagnosen angina pectoris, bør behandlingen startes så snart som mulig. Ellers utvikler pasienter hjerteinfarkt og andre patologiske forandringer i kardiovaskulærsystemet, inkludert kardiosklerose, hjerterytmeforstyrrelser og hjertesvikt symptomer.

Thoracic pad - behandling og forebygging av sykdom

Få ord om hva du skal gjøre under angrepet. Pasienten må stoppe enhver fysisk aktivitet, ta en rolig, avslappet holdning, ta vare på den konstante strømmen av varme til hender og føtter (varmelegemer brukes til dette). Ved første tegn på angrep bør du ta vasodilator - nitroglyserin eller validol. Sistnevnte virker svakere og mindre pålitelig. Hvis pasienten har en angina pectoris, hvis symptomer manifesteres som alvorlig smerte, kan tilstanden hans lindres ved hjelp av sennepplaster og leeches på hjertet.

I tilfelle at vasodilatorer ikke fører til forventet resultat, administreres pasienten promedol, morfin eller omnopon. Effektiv ved alvorlig smerte og innånding av en blanding av nitrogenoksid og luft. Antikoagulanter av indirekte virkninger, for eksempel neodikumarin, er spesielt gode for vedvarende angrep, men de bør bare brukes under tilsyn av en lege. Selvaktivitet i dette tilfellet er helt uakseptabelt, siden stoffene er sterke og har mange bivirkninger.

Av stor betydning for behandling av angina er ikke-medisinske metoder - terapeutisk gymnastikk, turer, turer til spesialiserte sanatorier, fysioterapi prosedyrer. Pasienten skal gi opp røyking og alkohol, føre en sunn livsstil, ta vare på full søvn, rasjonell veksling av arbeid og hvile.

Forebygging av sykdommen er redusert til bekjempelse av aterosklerose og hypertensjon, rasjonell ernæring, som sikrer tilstrekkelig søvn og unngår dårlige vaner.

Gjennomgang av angina pectoris (angina pectoris): årsaker, symptomer og behandling

Fra denne artikkelen vil du lære: Hva er angina pectoris, hva er årsakene til utviklingen, hvordan denne sykdommen manifesterer seg, hvilke diagnostiske metoder og behandlingsmetoder som brukes på den.

Thoracic frosk kalles vanligvis angina pectoris. Med denne patologien er det smerte i brystet med forverring av blodtilførselen til hjertemuskelen (myokard).

Forstyrrelse av blodstrømmen langs kranspulsårene (hjertekarene) utvikler seg vanligvis på grunn av deres innsnevring av en atherosklerotisk plakk. I begynnelsen av sykdommen utvikler hjertesmerter kun under tung fysisk anstrengelse. Etter hvert som sykdommen utvikler seg og atherosklerotisk plakk øker toleransen til fysisk aktivitet avtar, det vil si et angina pectorisangrep kan forårsake jevn gangavgang. Hos slike pasienter påvirker angina alvorlig livskvaliteten og begrenser daglige aktiviteter. Etter hvert som utviklingen av aterosklerose hos mennesker kan utvikle et hjerteinfarkt - en livstruende sykdom, som er basert på et fullstendig opphør av myokardial perfusjon og død av hjerteceller.

Klikk på bildet for å forstørre

Moderne medisin har et ganske bredt spekter av muligheter som kan dramatisk lindre angina pectoris symptomer, redusere risikoen for hjerteinfarkt og bedre livskvalitet.

Problemet med angina blir praktisert av terapeuter, kardiologer og kardiokirurger.

årsaker

Thoracic frosk blir vanligvis en manifestasjon av hjertesykdom (CHD), det vil si årsakene til disse to sykdommene er nesten identiske.

Vitenskapelige bevis tyder på at skader på grunn av koronar hjertesykdom begynner på innsiden av veggene i koronararteriene av visse faktorer. Disse faktorene inkluderer:

 • røyking,
 • økt konsentrasjon i blodet av noen fett og kolesterol;
 • arteriell hypertensjon;
 • økt blodsukkernivå.

Etter vaskulær skade på dette punktet begynner det å utvikle aterosklerotisk plakk (aterom) progressivt ligger over arterien lumen og begrenser blodstrømmen til hjertemuskelen. Ved først dette, enda verre, er blodstrømmen nok for hjertefunksjonen i ro. Bare med intens fysisk anstrengelse, når behovet for hjertet i oksygen vokser mange ganger, er det en defekt som resulterer i angina pectoris angrep. Når aterosklerotisk plakk vokser, blir blodstrømmen mer begrenset, og symptomene på angina opptrer med mindre og mindre intense belastninger.

Noen ganger brister atheromer, hvoretter de danner blodpropp delvis eller helt overlappende arterien. Deretter utvikles ustabil angina eller myokardinfarkt.

Aterosklerose er hovedårsaken til angina pectoris utbrudd. For utseendet på angrepet er det imidlertid behov for flere utløsere - utløsende faktorer som fører til økt myokardiell oksygenbehov. Til dem tilhører:

 • Fysisk aktivitet er den vanligste utløseren av angina pectoris.
 • Emosjonell stress.
 • Eksponering for svært lave eller svært høye temperaturer.
 • Overspising.
 • Røyking.

De mer sjeldne årsakene til angina pectoris er spasmer av arteriene og ødeleggelsen av små blodkar i hjertet.

symptomer

De viktigste manifestasjonene av angina pectoris er smerte og ubehag i hjerteområdet. Noen ganger angina er beskrevet av pasienter som en følelse av klemming, brenning eller klumper i brystet. Smerter kan gis i hender, skuldre, nakke, underkjeven, hals eller rygg. Noen ganger ligner det en følelse av tyngde og smerte i magen. Noen pasienter kan ikke nøyaktig beskrive arten av deres opplevelser og peke på smerte syndromet.

Under angina pectoris angrep kan kvalme og oppkast, tretthet, kortpustethet, svette, svimmelhet og svakhet oppstå. Symptomer avhenger av typen utviklet angina.

Thoracic padd

Kjennetegn ved sykdom

Thoracic paddling (aka angina) - i de fleste tilfeller en kronisk sykdom som manifesterer seg med plutselig smerte i brystet. Dette skyldes mangel på sirkulasjon av myokardiet - en klinisk form for koronar hjertesykdom.

Ifølge manifestasjonen kan sykdommen ha ulike intervaller - fra en måned til flere år, slik at pasientene bør vite hvordan de skal reagere på det første angrepet for senere å kunne gi seg førstehjelp i manifestasjon av symptomer på angina pectoris.

Du kan ikke starte sykdommen, fordi alvorlige komplikasjoner er mulige: hjertesvikt, kardiosklerose, hjerteinfarkt.

Årsaker til sykdommen

Den thoracic toad oppstår direkte på grunn av mangel på oksygen som er nødvendig for riktig hjertefunksjon. Oksygen sult er observert, noe som fører til alvorlige brudd.

Hvis koronararteriene (koronararteriene), som er de største, ikke kan gi hjertet den nødvendige mengden oksygen, er det en tilstand av iskemi som forårsaker smerte i hjerteområdet.

I dette tilfellet betyr en liten mengde oksygen ikke en liten mengde av forbruket, men det indikerer patologiene til fartøyene selv. Hvis de inneholder kolesterol innskudd, eller atherosklerotiske endringer utvikles, vil innstrømningen av blod til hjertet være utilstrekkelig. En annen årsak til oksygen sult - en skarp spasme i kranspulsåren, som kanskje ikke engang har de nevnte patologiene. En spastisk tilstand kan imidlertid også føre til utvikling av angina pectoris.

Årsakene til slike forhold er stress, fysisk og følelsesmessig stress, røyking, overspising, overvekt, alkoholmisbruk, kaldt.

En pectoral padd kan også oppstå på grunn av inflammatoriske endringer i koronararteriene med panarrit, syfilitisk meso-aortitt, utslettende endarteritt, revmatisme, nodulær periarteritt.

Symptomer på angina pectoris

Det første tegn på sykdommen er smerte i brystplassen. I noen tilfeller kan det bestråle under kragebenet eller scapulaen, i ryggen, noen ganger i høyre side.

Smertefull følelse oppstår under visse forhold: Gå ut fra et varmt rom til en kald, gå (spesielt rask), en tilstand etter å ha spist, et høytstående membran, oppblåsthet, stressende situasjoner etc.

Når det er hovent, kan symptomene på angina pectoris oppstå uten tilknytning til fysisk stress.

Ofte oppstår angrep av smerte om natten og ledsages av oppkast, svimmelhet, hodepine. Varigheten av angrepet kan vare fra noen få sekunder til 30 minutter.

Et karakteristisk trekk ved angina pectoris er den hurtige forsvinden av smerte etter å ha tatt Nitroglycerin.

Som regel går angrepet av smerte ikke lenge, men med langvarig angina pectoris er det mulig å utvikle et hjerteinfarkt.

Behandling av angina pectoris og forebygging av anfall

Ved behandling av angina pectoris skiller spesialister to trinn:

1. Smerter og lindring.

2. En lang periode med behandling forårsaker angina pectoris, som kun kan etableres i en spesialisert medisinsk institusjon.

For å avlaste angrepet, som fanget mannen hjemme, må du først og fremst ta en sittestilling nærmere det åpne vinduet, knyve kragen og sitte stille i omtrent fem minutter. Hvis symptomene på angina padden ikke går bort, er det verdt å ringe en ambulanse.

Med angst, må du ta Corvalol, Seduxen, Tazepam eller Valocordin. Som beroligende for angina pectoris kan du også bruke Motherwort, Valerian, Trioxazine, Elenium.

Også før ankomst av leger, må Nitroglycerin tas. Dette middelet betraktes som nyttig for pasienter med angina pectoris, slik at de vanligvis anbefales å bære det med dem til enhver tid. Piller lindrer angrepet og eliminerer spasmen i kranspulsårene. Hvis dette stoffet ikke er tilgjengelig, kan du erstatte det med Papaverine eller Theobromine.

Hvis medisinen ikke hjalp, og legen ikke føler seg bedre når legene kommer, får han et skudd med Promedol, Omnepona eller Morphine, disse stoffene har en vasodilerende effekt. I noen tilfeller får pasienten Neodicumarin, men strengt under medisinsk tilsyn, siden det gir mange bivirkninger.

Hvis en person er på gata under angina angrep, må du sette deg ned, ringe en ambulanse eller spørre forbipasserende til å gjøre det, så ta straks Nitroglycerin.

Hvis et angina-angrep angrep for første gang, er diagnostikk i medisinsk institusjon med det formål å fastslå årsaken til krenkelsen av hjerteaktivitet, absolutt nødvendig. I tillegg, for å forhindre påfølgende angrep, bør pasientene:

 • unngå følelsesmessig stress og stress;
 • ikke røyk
 • Ikke overeat;
 • å utelukke fra diettprodukter med høyt innhold av kolesterol;
 • ikke utøve tung fysisk aktivitet;
 • å observere den anbefalte modusen for arbeid / hvile
 • ikke overkjøle;
 • utfør et sett med terapeutiske øvelser (under oppsyn av leger).

Forebygging av angina pectoris er svært viktig. I tillegg til de nevnte aktivitetene, anbefales det at pasientene går til et sanatorium og besøker et fysioterapi-rom.

Thorakspad: symptomer og behandling

✓ Artikkel sjekket av lege

"Thoracic pad" er en felles betegnelse for en så alvorlig patologi som angina eller iskemisk hjertesykdom. Ifølge foreliggende medisinske data har denne sykdommen en ledende posisjon blant hjertesykdommer, noe som fører til død hos mennesker over 40 år. Angina lider av hver fjerde kvinne og mer enn halvparten av mannlige pasienter.

Kvinner lider av brystkreft sjeldnere på grunn av tilstedeværelsen av spesielle hormoner som kan gi ytterligere beskyttelse mot dannelsen av aterosklerotiske plakk, noe som blir årsaken til angina pectoris. For å starte behandling av en farlig hjertesykdom i tide, er det nødvendig å vite nøyaktig alle symptomene på sykdommen og metodene for behandling.

Thorakspad: symptomer og behandling

Symptomer på "angina pectoris"

Kjenne sykdommen kan være en rekke karakteristiske trekk for det, som inkluderer følgende:

 • angina angrep begynner med alvorlig smerte bak brystbenet, og pasienten kan tro at en tung gjenstand ble plassert på den;
 • i noen situasjoner kan smerte utstråle til venstre arm, tilbake eller lavere
  kjeve, mindre ofte i den epigastriske regionen;
 • smerte øker betydelig når du forlater et varmt rom, med rask gangavstand, etter å ha tatt en liten del av maten, i stressende situasjoner, problemer med mage-tarmkanalen;
 • ved en status av en stenokardi er det umulig å utføre selv de minimale fysiske aktivitetene som å føre til et akutt smertefullt syndrom;
 • Tilsvarende smerte er kortpustethet, en følelse av "tyngde", "brennende".
 • i tillegg til smerte, kan pasienter også oppleve symptomer som hyppig oppkast, svimmelhet, hodepine;
 • den patologiske tilstanden fortsetter i noen sekunder til 20 minutter;
 • smertene fra angina padden passerer raskt etter å ha tatt normalt nitroglyserin, slik at du kan bestemme din diagnose nøyaktig.

Arten av smerte og symptomer på angina pectoris

Oppmerksomhet vær så snill! Økningen i antall anfall og / eller deres varighet kan indikere utviklingen av hjerteinfarkt i nær fremtid.

Rapid vasodilaterende stoffer i tilfelle et angrep

nitroglyserin

Nitroglyserin i kapsler

For å behandle "brystkampen" bør du ta Nitroglycerin-dråper. De bør bli droppet på et stykke sukker en gang og legg under tungen. I tilfelle det ikke er noen dråper, kan tabletter i stedet for en alkoholoppløsning med dråper med konsentrasjon på 1% brukes. De er også plassert under den lingale muskelen, hvor maksimal absorpsjon av legemidlet blir observert. Nitroglyserin kan tas nesten ubegrenset.

validol

Legemiddelpreparatet kan også brukes i flytende form eller i form av tabletter. Når du bruker dråper, skal 5-6 dråper Validol plasseres på et lite stykke sukkerraffinert sukker. Når du velger tabletter, kan dosen være 1-2 tabletter per sublingualt område. Samtidig hjelper Validol ofte bare i begynnelsen av sykdommen, som bør tas i betraktning av pasientene. På en dag kan du ta stoffet 3-5 ganger, med tanke på alvorlighetsgraden av sykdommen.

Promedolum

Beskrivelse av stoffet Promedol

Bruk kun denne medisinen hvis pasienten ikke har blitt hjulpet av de to første medisinene. For å oppnå et tilstrekkelig terapeutisk resultat bør subkutan injeksjon i mengden 1-2 ml administreres. For administrasjon brukes en 2% løsning av legemidlet.

omnopon

Beskrivelse av stoffet Omnupon

Det administreres også bare subkutant, mens dette er ønskelig i en sykehusinnstilling. For å oppnå det nødvendige terapeutiske resultatet bør en dose på 1 ml medikamentoppløsning med en konsentrasjon på 2% tas. Det eksakte antallet daglige doser kan kun beregnes av den behandlende legen, med tanke på alvorlighetsgraden av pasientens tilstand. Omnupon er også introdusert i tilfeller der det ikke var mulig å stoppe angrepet på mindre invasive måter.

Oppmerksomhet vær så snill! Den mest effektive av disse stoffene er Nitroglycerin. Dens effekt kan ses allerede etter 1 minutt etter bruk.

Vasodilatormedikamenter under remisjon

Nitranol

Legemidlet tilhører klassen av langtidsvirkende nitroglyseriner. Ta medisiner i individuelt utvalgte doser. Den klassiske dosen av den aktive ingrediensen er en Nitranol tablett mellom måltidene tre ganger daglig. Den nøyaktige varigheten av kurset er bestemt med tanke på pasientens respons på behandlingen og tilstedeværelsen av bivirkninger.

Video - Angina pectoris: symptomer, behandling

Natriumnitritt

Også et godt stoff, utgitt i form av en konsentrert løsning. For å behandle "angina pectoris" bør man ta medisin i en konsentrasjon på 0,5%. På grunn av alvorlighetsgraden av angina, er pasienter oftest foreskrevet natriumnitrit i en mengde på 15 ml tre ganger om dagen. Varigheten av behandlingen er alltid valgt individuelt. I noen tilfeller bør forebyggende behandling gis.

teobromin

Legemidlet er tradisjonelt brukt for å hindre gjentatte angina pectorisangrep, spesielt hos pasienter etter 60 år. På grunn av sykdommens alvor, kan pasienter foreskrives klassiske doser Theobromine i en mengde 0,3 g aktiv ingrediens opp til tre ganger daglig mellom måltidene. Terapi fortsetter i henhold til kardiologen.

Avslappende medisiner for bryst angina

papaverin

Papaverin i form av rektal suppositorier

Legemidlet har en utpreget avslappende effekt. I angina pectoris er det oftere enn ikke at pasienter anbefales å ta papaverin i form av intramuskulære injeksjoner, men noen ganger er rektal suppositorier og tabletter foreskrevet. Dosering hos pasienter med brystfrost i remisjonstiden er 0,06 g av den aktive ingrediensen tre ganger daglig. Terapi kan vare fra 2 uker til 2 måneder. Den nøyaktige varigheten av kurset bestemmes kun av den behandlende legen.

No-Spa

Legemidlet er i stand til ikke bare å vesentlig slappe av hjertemuskelen, eliminere spasme, men ikke tillate smerten å spre seg videre. Gitt alvorlighetsgraden av angina pectoris bør ta 1-2 tabletter, ikke-skjevt opptil tre ganger om dagen. Denne medisinen kan også hjelpe med vedvarende anginaangrep, noe som gir pasienten betydelig lindring. Terapien fortsetter i henhold til indikasjonene på en spesialist og tar hensyn til alvorlighetsgraden av sykdommen.

Oppmerksomhet vær så snill! Beslutningen om å motta disse midlene er kun av den behandlende legen, da det i noen tilfeller kan skade pasienten.

Kostnad for medisiner for pectoral pad

Oppmerksomhet vær så snill! Disse prisene refererer til gjennomsnittet og kan avvike fra prisen i et bestemt apotek med 15-25%. Analoger av disse midlene kan fås fra en kardiolog.

Ytterligere tiltak for å bekjempe "brystkasse"

For å gjøre behandlingen mer effektiv, bør du følge følgende anbefalinger:

 • helt forlate røyking og alkoholholdige drikker;
 • Unngå stressende situasjoner og ta om nødvendig beroligende og beroligende medisiner.
 • Prøv å opprettholde et sunt kosthold, med en rik mengde magert kjøtt, grønne grønnsaker og frukt;
 • engasjere seg i gjennomførbar fysisk anstrengelse, i form av vanlige turer og sportsvandring, kan du svømme i bassenget;
 • bør overvåke blodtrykket, ikke tillate den kritiske økningen;
 • Ta mat fem timer før sengetid, unngå overmåling.

Hjelp med angina pectoris

Leeches med "chest chest"

Til tross for den uvanlige behandlingen med leeches, gir den et reelt og merkbart resultat etter flere økter. I noen tilfeller kan hirudoterapi fjerne et akutt angrep av sykdommen, og returnere pasienten til en normal tilstand. I primære prosedyrer anbefaler eksperter å bruke ikke mer enn fire blodsukker på brystet.

Gradvis blir nummeret økt til åtte personer. Hvis angina pectoris syndrom manifesterer seg selv er veldig intens og pasienten klager over vedvarende smerte angrep, kan antall igler under en prosedyre økes til 10 år blodsugende fjernes så snart eksperten sier gratis suger.

Antall økter er valgt med tanke på alvorlighetsgraden av sykdommen. Med hyppige smerter som plager pasienten selv i en rolig periode, foreskrives 4 økter av hirudoterapi per dag. I denne modusen besøker pasienten legen før delvis fjerning av angina pectoris. Deretter utføres tre prosedyrer per dag, noe som gjør en pause i en dag. Så snart den skarpe fasen av angina pause, besøker pasienten hirudoterapinskapet på en dag, til 12 økter passerer.

Hirudoterapi gir et reelt og merkbart resultat etter flere økter

Oppmerksomhet vær så snill! En slik prosedyre utføres kun i spesialiserte klinikker for spesifikke indikasjoner og anvisninger fra behandlende lege.

Når de første symptomene på sykdommen vises, bør du umiddelbart kontakte legen din for diagnose. Det består i å samle ikke bare dagens anamnese og kardiogram. Dessuten er tilstanden til hele det vaskulære systemet nødvendigvis kontrollert. Det anbefales å gjennomgå slike prosedyrer som en prøve med øvelse, datatomografi og radiografi. Alt dette vil tillate å avsløre den eksakte graden av angina pectoris utvikling, forutsi sykdomsforløpet i fremtiden og ikke tillate utvikling av alvorlige komplikasjoner.

Liker du artikkelen?
Lagre for ikke å miste!

Årsaker og behandling av angina pectoris

Plutselige angrep av akutt brystsmerter i de fleste tilfeller er et tegn på kronisk angina (andre navn - angina pectoris, akutt koronar insuffisiens, angina pectoris).

Det er den paroksysmale arten av smertefulle opplevelser som gjør det mulig å diagnostisere sykdommen uten feil. Angina pectoris anses å være en av hjertets former for iskemi. Den mest formidable komplikasjonen av sykdommen er hjerteinfarkt.

Generell informasjon

I hjertet av stenokardi er den patologiske innsnevringen av store blodkar som fôrer myokardiet (stenos i oversettelse fra gresk er smal). Årsaken til å redusere diameteren til arteriene er atherosklerose - forurensning av indre blodvegger med kolesterolplakk.

Fettavsetninger reduserer gradvis lumen i koronararteriene, noe som fører til hjertekarsjemi (utilstrekkelig blodtilførsel til muskellaget i hjertevegget).

I en tilstand av relativ hvile, kan en person ikke oppleve ubehag, spesielt i de tidlige stadier av utvikling av angina pectoris. Smertsyndrom utvikler seg vanligvis med fysisk eller psykisk stress, når hjertet trenger økt mengde oksygen.

Dette kan løpe, løfte vekter, gå ut i kulde og vind, stressende situasjoner. Det er en skarp avvik mellom behovet for hjertemuskulatur og en reell blodstrøm, noe som fører til akutt koronarinsuffisiens.

Klassifisering av angina pectoris

Det er to hovedtyper av sykdom - stabil og ustabil angina.

Den stabile formen, avhengig av terskelen av belastningen bak smertsyndromet, er delt inn i 4 funksjonsklasser (FC):

 1. FK-1 - anfall sjeldne, vises med overdreven belastning;
 2. FK-2 - akutt smerte oppstår med rask gangavstand og alvorlig nervespenning;
 3. FK-3 - angrep utvikler seg med rolig gang og langsom klatring trappene;
 4. FK-4 - smerte overtar i hvilemodus.

Ustabil angina er en farligere tilstand. Angrep forekommer ofte, varer lenger, smerteopplevelser er veldig intense. En person kan våkne om morgenen fra alvorlig smerte. Inntaket av nitroglyserin er ineffektivt, gir bare en kort lettelse.

Årsaker til patologi

I tillegg til aterosklerose blir dannelsen av sykdommen lett av andre faktorer:

 • Genetisk predisposisjon;
 • Hjertesykdommer;
 • Inflammatoriske forandringer i koronararteriene for revmatisme, utslettende endarteritt, syfilittisk mezaortitt;
 • Kompresjonen av munnene i arteriene med neoplasmer (svulster, gammas);
 • Skiller mellom koronararterier og hjerte (lunge) vener;
 • Hypertensiv sykdom;
 • fedme;
 • Forstyrrelser av lipidmetabolismen (dyslipidemi, hyperkolesterolemi);
 • røyking,
 • Økt koagulasjon av blod;
 • Endokrine sykdommer;
 • mangel på mosjon,
 • Alkoholmisbruk;
 • Kullmonoksydforgiftning.

De provokerende faktorene er fysisk og nervøs overbelastning. Smerten kan begynne mens du klatrer trappene, går mot en sterk kald vind, etter et rikelig måltid.

Hos menn er patologien hyppigere enn hos kvinner. Ifølge statistikk forekommer anfall hvert år på 180 000 mennesker per million befolkning, og 120 000 av dem er menn.

Klinisk bilde

Hovedpatienten av patologi er en alvorlig forbigående smerte bak brystbenet. Sykdommen i angina pectoris har uttalt symptomer:

 • Tyngde, klemme, brenner i brystet;
 • Spredning av smerte på skulder, arm, kraveben, øvre underliv, i kjeve, under venstre skapel;
 • Hjertefrekvens ustabilitet;
 • Forstyrrelser i hjertet (arytmi);
 • Et skarpt hopp i blodtrykk;
 • Blek hud, svette;
 • Mangel på luft, en følelse av panikk;
 • Svimmelhet, hodepine, oppkast.

Noen ganger er det ingen åpenbar smerte, men i brystet er det en følelse av ubehag, alvorlig tyngdekraft, sammenbrudd eller sprekker. Alt dette er ledsaget av alvorlig kortpustethet. Symptomer på angina vises og spesifikke atferdsmessige reaksjoner - personen stopper, "fryser", presser hånden mot brystet, tar en tvungen holdning, lindre lidelse.

Angrepet varer fra 3 til 15 minutter, noen ganger opptil en halv time. Det er viktig å umiddelbart stoppe motoraktiviteten, roe ned. Smerten kan passere spontant eller under påvirkning av nitroglyserin.

diagnostisere

Selv om diagnosen kan gjøres basert på uttrykte tegn på angina pectoris, vil kardiologen foreskrive medisinsk forskning:

 • Blodtest for lipider, glukose, kreatinin, hematokrit.
 • Urinanalyse for leukocytter, protein, sukker, ketonlegemer.
 • Radiografi av brystet. Det oppdager anomalier i venstre ventrikel, graden av kranspulsårssår, en økning i hjertet.
 • Elektrokardiografi, inkludert daglig.
 • Stress elektrokardiografi (EKG-fjerning før og etter tester på et sykkel ergometer eller tredemølle).
 • Koronagrafen. Detekterer aterosklerose og obstruktiv lesjon i koronararteriene, evaluerer kontraktilfunksjonen til ventriklene.

Førstehjelp under et angrep

Pasienten, som opplever akutt smerte og frykt for døden, finner seg ofte i en hjelpeløs situasjon. Derfor bør andre gi personen all mulig hjelp. Det første du må gjøre er å stoppe (forstyrre) smertesyndromet. Pasienten sitter, løsner på seg stramme klær, åpner vinduene. Fra narkotika brukes vanligvis nitroglyserin under tungen.

Hvis angrepet ikke passerer, kan du gi 2-3 flere piller med en pause på 2 minutter.

Oftest bærer offeret et stoff som hjelper ham. Det kan være validol, molsidomin, nitromint. Hvis nitroglyserin forårsaker alvorlig hodepine, ta samtidig smertestillende midler: baralgin, citramon, analgin.

Ved ineffektivitet av tiltakene som tas, kalles en ambulanse. Du kan ikke la pasienten komme til medisinsk institusjon alene. Underveis er det flere komplikasjoner, opp til hjerteinfarkt.

Terapeutiske hendelser

Ankommer til stedet tar leger angrep, ved hjelp av en rekke medisiner:

 • Vasodilatorer - Promedol, Omnupon eller Morphine;
 • Nitrater som fjerner spasmer av glatte muskler (trinitrolong, isosorbiddinitrat, isosorbid-5-mononitrat);
 • Betablokkere - Concor, Nebilet, Betalok. Redusere blodtrykk og hjertefrekvens (hjertefrekvens), lindrende bevegelse av hendene og en følelse av frykt;
 • Kalsiumblokkere - Verapamil, Cinnarizine, Fenigidin. Reduser tonen i kranspulsårene, og forbedrer blodstrømmen til myokardiet.

Videre behandling av angina utføres av en kardiolog.

Pasienten er foreskrevet medisiner for kompleks behandling av sykdommen:

 • Cordarol, Cerucal, Amiodarone, hindrer utvikling av angina pectoris;
 • Corvalab, Corvalment, Barboval i dråper, lindrer alvorlig smerte og en følelse av klemming i brystet;
 • Aspekard, Aspirin, Kardiomagnet. Midler reduserer blodets viskositet, forhindrer dannelsen av blodpropper;
 • Tricuktan, Kordaron, Trazikor. Disse er B-adrenoblokere, noe som reduserer risikoen for et nytt angrep;

For korreksjon av arteriell trykk, er diuretika og hypotensive stoffer foreskrevet.

Kirurgisk inngrep

Hvis medisiner er ineffektive, bør du vurdere muligheten for kirurgi. Eliminering av årsakene til sykdommen og gjenopprette blodtilførselen til hjertet er hjulpet av angioplastikk. Essensen av intervensjonen er at det smalte fartøyet er rettet fra innsiden og implantert med en stent.

Den arterielle lumen øker, noe som gir en normal blodstrøm.

Hvis store områder av fartøyet er berørt eller plugget med plakk, er aortokoronal bypass-kirurgi indisert. Ved hjelp av en shunt opprettes en ny sti for blodstrømmen. For å gjøre dette, er overflateskip tatt - en stor subkutan vene i beinet, thorax eller radial arterie. Den ene enden av shunten sutureres til aorta, den andre til den sentrale arterien. Blodforsyningen til myokardiet er gjenopprettet.

Tradisjonell medisin for angina pectoris

Den thoracic padden er behandlet både medisinsk og folkemessige rettsmidler. Pasienter er godt hjulpet, inkludert profylaktisk, følgende oppskrifter:

 • Blanding i like deler tørket abrikoser, svisker, honning, sitron, valnøtt, rosiner;
 • Decoction av bjørk knopper, kamille blomster, St. John's wort og immortelle;
 • Te fra en violet tricolor;
 • En blanding av 10 hode hvitløk, 10 sitroner og 1 kg honning;
 • Et vannekstrakt av en gylden mustasje;
 • "Cocktail VKPB" - corvalol, alkoholtinkturer av valerian, motherwort og hagtorn, blandet i like deler;
 • Boller fra liljen av dalen med sukker.

Behandling med tradisjonell medisin er kun effektiv ved langvarig bruk. Enkle teknikker for urter og infusjoner er ubrukelige.

Som konklusjon. Den thoracic padden manifesterer seg når blodkarene er tilstoppet med kolesterol med 60-70%. Forløpet av sykdommen har også en rent individuell karakter. Derfor er det viktig å gjennomgå en foreskrevet eksamen, følge legenes instruksjoner, føre en riktig livsstil. Dette forbedrer prognosen for angina pectoris betydelig.

Hva er angina pectoris?

Den thoracic padden er et foreldet navn for angina pectoris. Denne sykdommen fører til et brudd på funksjonene til kardiovaskulærsystemet, knyttet til mottak av utilstrekkelig blod til hjertemuskelen. Kroppen opplever ernæringsmessige mangler, noe som forårsaker dystrofiske forandringer i vevet. Sykdommen har noen karakteristiske tegn. I de fleste tilfeller er sykdommen kronisk, ettergivelsesperioden kan vare fra flere måneder til flere år.

Korrekt reaksjon på det første angrepet vil bidra til å unngå utvikling av alvorlige komplikasjoner og lære å holde tilstanden din under kontroll. Korrekt bestemmelse av beredskapsavhengighet avhenger ofte av personens liv. Lanserte former for angina pectoris kan forårsake slike konsekvenser som hjerteinfarkt, akutt hjertesvikt, kardiosklerose.

Angina stammer fra oksygen sulten i vevet i hjertemuskelen. Hypoksi av visse deler av orgelet fører til alvorlige lidelser. Hjertemusklene kan fungere normalt uten å få oksygen ikke. Når koronararteriene slutter å takle de belastningene som påføres dem, utvikler iskemi, ledsaget av et merket smertesyndrom. Smerten bak brystbenet bør ikke ignoreres. De indikerer ofte tilstedeværelsen av livstruende sykdommer. Hypoksi av hjertemuskelen utvikler seg ikke på grunn av det lille oksygenforbruket, men på grunn av de patologiske endringene i karene. Begrensning av blodstrømmen til hjertemuskelen fremmes av aterosklerose.

En annen årsak til utvikling av angina pectoris er en kraftig sammentrekning av koronararterien. Fartøyet i seg selv kan ikke ha patologier, men den skarpe spasmen stopper blodstrømmen inn i hjertet. Kombinasjonen av faktorene beskrevet ovenfor fører ofte til et dødelig utfall. Fremkallende faktorer er: høy fysisk aktivitet, stress, røyking, alkoholisme, overvekt og overspising. Utviklingen av angina pectoris bidrar til fordøyelsessystemets patologi (innsnevring og brokk i esophagus). Anfall av angina pectoris kan oppstå når membranen beveger seg, og foregår mot bakgrunnen av store mengder mat som kommer inn i magen.

Med en slik sykdom som angina pectoris, manifesterer symptomene i form av smerte i venstre del av brystbenet, som gir under scapula og inn i nakken. Et slag av angina endrer utseendet til en person. Når det oppstår smerte, fryser det på stedet, og stopper ytelsen til enhver handling. Det er en spesiell grimas - lepper krølle, hud blek, vises dråper med svette. Pasientens puls blir sjelden, trykket stiger. Ofte vises tegn på angina etter fysisk anstrengelse, når kroppen akutt reagerer på mangel på oksygen.

Smerte i hjertet og symptomer på åndedrettssvikt kan oppstå etter en rask spasertur. Hastigheten til bevegelse av en person reduseres, kroppen starter tilpasningsmekanismer som gjør at hjertet får nok oksygen. Etter en stund, forbedrer pasientens tilstand. De første tegn på angina pectoris er et alarmerende signal fra kroppen om tilstedeværelsen av en alvorlig patologi av kardiovaskulærsystemet. Angina pectoris er en raskt utviklende sykdom. Hennes angrep kan forekomme om natten, før søvnløshet, ledsaget av en følelse av angst og frykt. Ofte observert svimmelhet og kvalme. Angrepet varer ikke lenge, men med en alvorlig form for sykdommen, kan det føre til hjerteinfarkt. Thoracic padd er en farlig og uforutsigbar sykdom. En viktig rolle spilles av pasientens rettidige levering til en medisinsk institusjon.

Behandling av angina pectoris utføres i 2 trinn. Den første innebærer tilbaketrekking av et angrep og tilveiebringelse av nødhjelp. Den andre er en lang terapeutisk kurs som tar sikte på å eliminere årsaken til angina og dens konsekvenser. Hvis angrepet skjedde hjemme, bør pasienten ta en sittestilling og bli kvitt stramme klær. Ventil rommet og fjern støykilder. Hvis symptomene etter sykdommen etter 5 minutter ikke forsvinner, bør du ringe en ambulanse. Feil av angst og frykt elimineres ved hjelp av beroligende midler - Corvalol eller Valocordina. Ved angrep av en brystfrog gjelder og tinktur av valerian eller morwort.

Inntil ankomsten av legen bør gis til offeret Nitroglyserin, sette sennep plaster på ryggen og brystet. Nitroglyserin bør alltid være i pasientens medisinskap med angina pectoris. Dette stoffet fjerner ikke bare skiltene, men eliminerer også krampe i koronarbeinene. Deres ekspansjon gjenoppretter oksygenstrømmen til hjertemuskelen. I fravær av Nitroglycerin kan du ta Papaverin eller Theobromine. Hvis legen ikke blir bedre når doktoren ankommer, gjør legene Morphine-injeksjoner. Dette stoffet har en kraftig vasodilaterende virkning.

Ved hyppige angina angina angis Neodicumarin, bør behandlingen være under konstant medisinsk tilsyn. Legemidlet har mange bivirkninger, noe som kan forverre pasientens tilstand. Hvis angrepet skjedde på et offentlig sted, er det nødvendig å spørre noen fra omgivelsene for å ringe en ambulanse for å ta Nitroglycerin. For å forvente at en doktors ankomst skal en person være i en sittestilling. Hvis angrepet skjedde for første gang, ikke bli panikk. Det er veldig viktig å snu i gang til kardiologen, som vil prøve å finne ut årsaken til angina pectoris.

En person som har blitt diagnostisert med angina pectoris må observere flere viktige regler. Hennes angrep blir provosert av psyko-emosjonell overbelastning, så stressende situasjoner må unngås. Ikke utsett kroppen for tung fysisk anstrengelse, overatt og spis fettstoffer. Det er nødvendig å organisere en modus for arbeid og hvile, for å utføre spesielle øvelser. De vil bli hjulpet av LFK instruktøren. Nikotin bidrar til innsnevring av blodkar, så med en sigarett må deles en gang for alle. Behandling bør kombineres med turer til medisinsk og forebyggende sanatorier.

Som en terapeutisk metode kan folkemidlene brukes. Det er et stort antall oppskrifter som bidrar til å forbedre tilstanden til en person med angina pectoris. Hawthorn er den viktigste måten å bekjempe stenokardi. Det gjør te og alkoholiske infusjoner. Ikke mindre effektivt er følgende sammensetning: 100 g honning blandet med hakket hvitløk hodet. Produktet holdes på et kjølig sted i 2 uker, og deretter ta 1 ss. l. 30 minutter før måltider.

Det brukes til angina pectoris og slik medisin: 5 ss. l. hofter og 10 ss. l. hagtorn hylle 2 liter kokende vann, oppvarmet i et vannbad i 10 minutter. Insister 24 timer og spis te 3 ganger om dagen. Bladene av aloe er blandet med sitronsaft, 500 g honning tilsettes, blandes grundig og holdes i 7 dager. Legemidlet er tatt for 1 ss. l. 4 ganger om dagen. Fjernelsen av tegn på angina blir lettere ved å gni granoljen inn i hjertet.

Les Mer Om Fartøyene