Gjennomgang av angina pectoris (angina pectoris): årsaker, symptomer og behandling

Fra denne artikkelen vil du lære: Hva er angina pectoris, hva er årsakene til utviklingen, hvordan denne sykdommen manifesterer seg, hvilke diagnostiske metoder og behandlingsmetoder som brukes på den.

Thoracic frosk kalles vanligvis angina pectoris. Med denne patologien er det smerte i brystet med forverring av blodtilførselen til hjertemuskelen (myokard).

Forstyrrelse av blodstrømmen langs kranspulsårene (hjertekarene) utvikler seg vanligvis på grunn av deres innsnevring av en atherosklerotisk plakk. I begynnelsen av sykdommen utvikler hjertesmerter kun under tung fysisk anstrengelse. Etter hvert som sykdommen utvikler seg og atherosklerotisk plakk øker toleransen til fysisk aktivitet avtar, det vil si et angina pectorisangrep kan forårsake jevn gangavgang. Hos slike pasienter påvirker angina alvorlig livskvaliteten og begrenser daglige aktiviteter. Etter hvert som utviklingen av aterosklerose hos mennesker kan utvikle et hjerteinfarkt - en livstruende sykdom, som er basert på et fullstendig opphør av myokardial perfusjon og død av hjerteceller.

Klikk på bildet for å forstørre

Moderne medisin har et ganske bredt spekter av muligheter som kan dramatisk lindre angina pectoris symptomer, redusere risikoen for hjerteinfarkt og bedre livskvalitet.

Problemet med angina blir praktisert av terapeuter, kardiologer og kardiokirurger.

årsaker

Thoracic frosk blir vanligvis en manifestasjon av hjertesykdom (CHD), det vil si årsakene til disse to sykdommene er nesten identiske.

Vitenskapelige bevis tyder på at skader på grunn av koronar hjertesykdom begynner på innsiden av veggene i koronararteriene av visse faktorer. Disse faktorene inkluderer:

 • røyking,
 • økt konsentrasjon i blodet av noen fett og kolesterol;
 • arteriell hypertensjon;
 • økt blodsukkernivå.

Etter vaskulær skade på dette punktet begynner det å utvikle aterosklerotisk plakk (aterom) progressivt ligger over arterien lumen og begrenser blodstrømmen til hjertemuskelen. Ved først dette, enda verre, er blodstrømmen nok for hjertefunksjonen i ro. Bare med intens fysisk anstrengelse, når behovet for hjertet i oksygen vokser mange ganger, er det en defekt som resulterer i angina pectoris angrep. Når aterosklerotisk plakk vokser, blir blodstrømmen mer begrenset, og symptomene på angina opptrer med mindre og mindre intense belastninger.

Noen ganger brister atheromer, hvoretter de danner blodpropp delvis eller helt overlappende arterien. Deretter utvikles ustabil angina eller myokardinfarkt.

Aterosklerose er hovedårsaken til angina pectoris utbrudd. For utseendet på angrepet er det imidlertid behov for flere utløsere - utløsende faktorer som fører til økt myokardiell oksygenbehov. Til dem tilhører:

 • Fysisk aktivitet er den vanligste utløseren av angina pectoris.
 • Emosjonell stress.
 • Eksponering for svært lave eller svært høye temperaturer.
 • Overspising.
 • Røyking.

De mer sjeldne årsakene til angina pectoris er spasmer av arteriene og ødeleggelsen av små blodkar i hjertet.

symptomer

De viktigste manifestasjonene av angina pectoris er smerte og ubehag i hjerteområdet. Noen ganger angina er beskrevet av pasienter som en følelse av klemming, brenning eller klumper i brystet. Smerter kan gis i hender, skuldre, nakke, underkjeven, hals eller rygg. Noen ganger ligner det en følelse av tyngde og smerte i magen. Noen pasienter kan ikke nøyaktig beskrive arten av deres opplevelser og peke på smerte syndromet.

Under angina pectoris angrep kan kvalme og oppkast, tretthet, kortpustethet, svette, svimmelhet og svakhet oppstå. Symptomer avhenger av typen utviklet angina.

Hva er angina pectoris?

Hjertet har sin egen pacemaker (sinusknute) - akkumulering av nerve- og muskelfibre som genererer nerveimpulser, som gir den største effekt på hjertefrekvensen.

Det er imidlertid en rekke grunner som vil hindre sin normale drift. Denne årsaken er en av de viktigste sykdommene i kardiovaskulærsystemet - angina pectoris. I dag er begrepet introdusert av Heberden i det 18. århundre erstattet av en mer vitenskapelig en - angina pectoris.

Generell informasjon

Angina pectoris Er en form for iskemisk hjertesykdom. Hovedårsakene er atherosklerose av karene og krampe i kranspulsårene. Således lumen hjertekarene som er mindre enn normalt, sammen med den aterosklerotiske plakk (kolesterol avsatt på arterieveggene) griper inn i hjertet for å motta blod og oksygen i de ønskede mengder. Muskler er i en tilstand av hypoksi, noe som fører til arytmi og smerte i hjertet.

Med hensyn til graden av oksygen sult og arten av utbruddet, er seks hovedformer av koronar hjertesykdom - iskemisk hjertesykdom:

 1. Først dukket opp eller arytmisk. Det oppstår spontant og bærer i de fleste tilfeller ingen fare. Men til og med et engangsangrep på brystkassen er årsaken til å gå til legen.
 2. Asymptomatisk, skjult. Pasienten føler seg ikke anfall og opplever ikke smerte eller ubehag;
 3. Progressiv ustabil form. Over tid blir anfall hyppigere, og intensiteten og varigheten øker;
 4. Kronisk form for angina pectoris. Det er periodiske angrep av smerte i brystet, smerte kan spre seg. Smerte oppstår etter sterk følelsesmessig og fysisk anstrengelse;
 5. Hjerte muskelinfarkt. Den akutte form av IHD, mens en del av myokardiet gjennomgår nekrotiske forandringer;
 6. Hjertesvikt. Det slutter helt å slå på grunn av mangel på blodstrøm.

Legenes oppgave er å avgjøre pasientens tilstand og utnevnelse av rehabiliteringskurs.

symptomer

Smertefulle opplevelser i angina ligner på smerte forårsaket av en nevose forårsaket av en vagus nerve. De må skille seg fra. Med neurose har smerten en langvarig karakter, det er vondt og lokalisert i hjerteområdet, og ikke bak brystbenet.

De er også kjennetegnet ved det faktum at de smertesymptomer av angina pectoris er forbundet med lasten og fjernet nitroglyserin, og smerten i nevroser ikke blir fjernet fra stoffet, og er ikke forbundet med gang eller annen belastning.

 • Sterk presse eller skjære smerte, som generelt oppstår etter alvorlig fysisk eller psykisk stress;
 • Med passivitet kan smerte spres til venstre skulder, arm, interscapular område og kjeve;
 • De fleste anfallene varer mindre enn 20 minutter;
 • Den økende karakteren av smerte, når maksimalt smerte er nådd, forsvinner;
 • Angrep stopper helt eller delvis med kraften av nitroglyserin.

Hvis alle de ovennevnte symptomene oppstår, så med 95% sannsynlighet for å bli diagnostisert som en pectoral padde.

diagnostikk

Diagnose innebærer en komplett visuell undersøkelse av pasienten og kliniske og laboratorieundersøkelser. Kardiologen forhører pasienten, fastsetter frekvensen av anfall og lokaliseringen av smertsyndromet. Et bilde av sykdommen er laget.

Dette gjør det mulig å forstå årsakene til utbruddet, vurdere alvorlighetsgraden av sykdommen, foreta en prediksjon, og deretter ta tiltak for å forhindre sykdomsprogresjon.

Følgende metoder brukes til diagnose:

 1. Klinisk undersøkelse. Spørsmål pasienten for en foreløpig vurdering av alvorlighetsgraden av sykdommen.
 2. Load Testing. De studerer hjertereaksjonen til doseringsspenninger.
 3. EKG - elektrokardiografi. Veldig rutinemessig og samtidig en av de viktigste metodene for å diagnostisere hjerteproblemer;
 4. Koronar angiografi. Radiopak studie vaskulær tilstand er en nøyaktig og pålitelig metode for diagnose av koronar hjertesykdom (CHD), for å bestemme den art, omfang og plassering av arterien innsnevring;
 5. Beregnet tomografi av hjertet. Med hjelpen, studer blodstrømmen, samt ulike vices, inkludert aterosklerose og calcaneose;
 6. Holter studie av EKG. Observasjon av hjertet i løpet av dagen.
 7. Endovaskulær ekkokardiografi. Gir en full vurdering av arten av vaskulær skade i hjertet.
 8. Radiografi i brystområdet. Studien gjør det mulig å oppdage forøgelse av hjertet, kalsiumavsetning i myokardiet og en forandring i størrelsen på atriene.

Thorakspad på menn diagnostiseres mer enn dobbelt så ofte, noe som mest sannsynlig skyldes behovet for testosteronproduksjon.

årsaker

Forekomsten av angina pectoris skyldes det faktum at hjertets hjerterytme mottar utilstrekkelig mengde oksygen, utvikler hypoksi. Men hjertet har sin pacemaker og kan ikke bare stoppe, det fortsetter å slå, og bytter til en oksygenfri måte å oksidere glukose på.

Som et resultat er produkter av ufullstendig glukosedbrytning isolert - melkesyre og pyrodruesyrer. Stoffer akkumuleres og irriterer nerveenden, personen opplever smerte. Det er lagt merke til at angina pectoris av kvinner skjer mye sjeldnere, dette skyldes det faktum at hormonell bakgrunn av kvinner beskytter dem mot atherosklerose.

Hypoksi av hjertemusklen oppstår av flere grunner:

 • Aterosklerose, mer enn 95% av tilfellene - utvikler seg på grunn av underernæring, stress, hypodynami;
 • Koronararterie trombose - på grunn av progressiv aterosklerose;
 • Spasm av kranspulsårene - en skarp nedgang i fartøyets lumen har mange årsaker;
 • Endoteldysfunksjon av koronararteriene - oppstår som respons på arteriell hypertensjon;
 • Medfødte misdannelser av kranspulsårene - en utviklingsfeil, i alvorlige tilfeller, behandles med kirurgisk inngrep.

I sjeldne tilfeller skjer angina pectoris som en konsekvens av inflammatoriske prosesser i koronarkarene med obliterating endarteritis, syfilis mezoaortite, panarteriite, periarteritis nodosa, gikt eller hypertrofisk kardiomyopati.

REFERENCE TIL VÅRE LESER!

Nylig leste jeg en artikkel om Monastic te for behandling av hjertesykdom. Med denne te kan kurere FOREVER arytmi, hjertesvikt, aterosklerose, koronar hjertesykdom, hjerteinfarkt, og mange andre sykdommer i hjertet og blodårene i hjemmet. Jeg var ikke vant til å stole på noen informasjon, men jeg bestemte meg for å sjekke og bestilte en pose.
Endringer jeg la merke til i en uke: Den konstante smerten og prikken i hjertet mitt plaget meg før det - trakk seg tilbake, og etter 2 uker forsvant helt. Prøv og deg, og hvis du er interessert, så er lenken under en artikkel. Les mer »

Risikofaktorer

Risikofaktorene som fører til angina pectoris er alt som negativt påvirker menneskets metabolisme, reduserer eliminering av skadelige stoffer, fører til ødeleggende forandringer eller reduserer beskyttende funksjoner.

La oss vurdere nærmere

 • aldring - jo eldre en person, jo flere sjanser har han for angina;
 • arvelighet - viser graden av predisposisjon
 • Dårlige vaner, som alkohol og røyking - har en negativ innvirkning på kroppen som helhet, og påvirker også tilstanden til hele vegetasjonssystemet;
 • Arteriell hypertensjon - kronisk økning av arteriell trykk Samtidig aktiveres cellulære vekstfaktorer, som til slutt forårsaker veksten av cellemassen i hjertemusklene og glatte muskler i karene. Som et resultat reduserer det fartøyets lumen og behovet for hjertet for oksygen;
 • Utilstrekkelig aktivitet - fører til stagnasjon av blod, akkumulering av skadelige stoffer og fedme;
 • Medfødte misdannelser kardiovaskulær system - øke risikoen for å utvikle angina pectoris, trenger nøye overvåking og individuell tilnærming;
 • Høy kolesterolkonsentrasjon lav tetthet i blodet - økt antall av blodpropp og deres dimensjoner, i alvorlige tilfeller kan føre til akutt angina - myokardinfarkt med påfølgende nekrose av hjertevevet;
 • Østrogenmangel - Hormonell bakgrunn har en screeningseffekt på dannelsen av kolesterolplakk. Mangelen på hormoner fører til en reduksjon i denne funksjonen;
 • fedme - er assosiert med arteriell hypertensjon, økt kolesterol, et brudd på metabolske prosesser, samt funksjonene til organer og vev.

Det er andre, men innflytelsen fra de fleste av dem kan reduseres, og noen helt nøytraliseres ved å endre sin vanlige livsstil.

behandling

Behandling er rettet mot å redusere antallet og intensiteten av anfall, redusere risikoen for å utvikle hjerteinfarkt og forbedre livskvaliteten. Ved ikke-farmakologisk behandling av angina pectoris er pasientens livsstil rettet.

Løpet av fysioterapi - turgåing, svømming, stavgang, gymnastikk, pusteteknikker og andre. Intensiteten av treningen, samt lengden på øktene, foreskrives av legen.

Ved medisinsk behandling inkluderer angina pectoris følgende grupper av stoffer:

 1. platehemmere - stoffer som reduserer graden av blodpropp
 2. anti-iskemisk: nitrater, B-adrenoblokere, kalsiumantagonister og andre;
 3. statiner - legemidler som reduserer kolesterol
 4. ACE-hemmer - Reduser blodtrykket.

Under anfall og før store belastninger, anbefales det å ta en pille fra angina pectoris. Nitrater, som nitroglyserin, dilaterer fartøyene raskt, lindrer angrepet.

Folk rettsmidler som hjelper med pectoral pad:

 • Hovedassistenten for angina pectoris - hagtorn. Fytopreparasjoner, ulike tinkturer er laget av den, det er også mulig å brygge gode teer på grunnlag av det;
 • Det er nødvendig å ta 150 g revet hvitløk og bland 1: 1 med honning, insistere litt mer enn en uke i kjøleskapet, rør av og til. Spis en skje før du spiser;
 • St. John's wort, yarrow og ialeriana i like store mengder. En skje full av samling hell 250 ml kaldt vann. Insister tre timer. Kok deretter i 5 minutter. Stamme etter avkjøling. Drikk tre måltider om dagen;
 • behandling igler - Reduser blodtrykket og slipp ut stoffer som fortynnet blod.

Hjelp med angina pectoris angrep

Ved anfallet er det nødvendig å foreta følgende tiltak:

 1. Stopp, prøv å puste sakte;
 2. Ta nitroglycerin, det vil bidra til å fjerne angina pectoris angrep i flere minutter;
 3. Legg sennepplaster på kalver;
 4. Ta opp hånd- eller fotbad;
 5. Rolig ned, symptomene forsvinner i gjennomsnitt 2-3 minutter etter å ha tatt nitroglyserin. Husk, jo raskere du roer deg, desto raskere blir angrepene.

Hvis noen få anfall ikke stopper med å ta en ny pille, ring en ambulanse.

Mulige komplikasjoner

En av de vanligste komplikasjonene er avhengigheten av kroppen til stoffet nitroglyserin. Det oppstår som følge av overdreven bruk av stoffet, men også på grunn av organismens individuelle egenskaper.

For å løse dette problemet, er erstattet terapi brukt - pasienten er foreskrevet et annet stoff i en viss tidsperiode. Etter en stund forsvinner avhengigheten og nitrater kan brukes igjen.

Det er også komplikasjoner forbundet med overgangen til en ustabil fase. I slike tilfeller blir behandlingsforløpet endret.

Anbefalinger, livsstil, kosthold. forebygging

Følg følgende anbefalinger:

 • Avvise dårlige vaner;
 • Gå inn for sport;
 • Begrense bruken av fett
 • Hold kroppen tonet;
 • Unngå å bruke store mengder fett.

Thoracic Frø (angina pectoris): årsaker, symptomer og behandling, førstehjelp

Iskemisk sykdom er et sett med symptomer, angina i hjertet (angina pectoris) er en av disse formene. Tilstedeværelsen av plakk på blodkar, avsetning av kolesterol på veggene i blodkarene, som fører til en reduksjon av oksygennivået i blodet, noe som i sin tur fører til en mangel på oksygen og bevirker en skarp smerte i området av hjertemuskelen, som også kalles angina pectoris.

Hva er det og hvordan å overvinne denne sykdommen og vil bli diskutert i artikkelen. Vi vurderer i detalj de viktigste symptomene og behandlingen

årsaker

Angina angrepet begynner plutselig og stopper ikke før en ambulanse blir kalt. Årsakene som forårsaket en rekke angrep, kan det føre til at store mengder mat, overspising, fedme, angst, temperatur-gradient, stress, drikke alkohol på tom mage og røyking.

Ifølge statistikken fra helsesenteret er årsakene til angina pectoris:

 • røyking - slutte å røyke, røyke smalere karene (tubular organer);
 • Ikke overeat, høyt kolesterol er et sikkert tegn på begynnelsen endringer i karene;
 • slutte å røyke, ta tiltak for å redusere blodtrykket, redusere høyt blod kolesterol. Begynn med kroppsopplæring. Diabetes forverrer sykdomsforløpet.

IHD (iskemisk hjertesykdom) og angina pectoris, da dets spesielle tilfelle begynner med innsnevring av blodårene. Blod mindre nærende hjertemuskelen, begynner en følelse av generell svakhet i kroppen, er dannelsen av plakk på veggene i det rørformede legeme, stress og permanent tretthet forverre situasjonen. En ubehagelig, smertefull følelse oppstår av det faktum at fastende smertereseptorer reagerer på oksygenmangel ved impulser.

Denne tilstanden kalles et angrep. Tubular organer mister elastisitet, smerte intensiteter begynner å oppstå fra vanlige belastninger. Denne tilstanden er ikke korrigert, kalt kronisk hjertesvikt.

Utviklingsstadier og progressjon av sykdommen

Det begynner med derav følgende spenningstilstand legene kaller denne tilstanden av angina, pasienten har i økende grad tydd til tabletter av hjerte smerte av en glad er nødvendig for å måle blodtrykket. Følelse av tyngde i brystet er et tegn på at medisinsk hjelp er nødvendig. Staten vil ikke slippe taket, som de sier, du kan ikke forvente av angina, det vil passere av seg selv, er denne sykdommen snikende, fanger angrep mannen i trapperommet, på jobb, i transport.

symptomer

Attack - et klassisk symptom, er det oppleves av pasienten som vanlig hjertesorg, ligger den personen ned og ikke beveger seg, ethvert forsøk på å gjøre noe forårsake smerte. Rålekkert sensasjon i området av hjertet stopper ikke på egen hånd, er ikke lett å fjerne alvorlighetsgraden av sjelen, må du åpne vinduet, sette personen og satte den på hodet hans våt bandasje. Med slik smerte er det vanskelig å puste, en person prøver å redusere aktivitet i prinsippet, siden enhver bevegelse gir ubehagelige smertefulle opplevelser under skulderbladet. Hvis slektninger har en nitroglyserin tablett, bør den legges under tungen. Det skjer at anfallet går av seg selv, men det er heller et unntak fra reglene enn regelen.

Oppsummering, vi kan trygt si at de viktigste symptomene på angina pectoris er smerte, som har følgende karakteristiske trekk:

 1. hun er en fitskin passform;
 2. av naturen - presse, kompressiv;
 3. lokalisert i øvre eller midtre del av brystbenet;
 4. smerte gir til venstre øvre del av en person, det vil si armer;
 5. ubehagelige opplevelser vokser sakte, men stopp raskt etter å ha tatt nitroglycerin eller eliminere årsaken som forårsaket det.

Provoke smerte kan:

 1. rask gange, klatring trapper, bære tunge gjenstander;
 2. økt blodtrykk (hypertensjon);
 3. kaldt;
 4. alvorlig overeating
 5. emosjonelt sjokk eller stress.

Brystkampen begynner med brennende smerter i brystet, lidelse ledsages av svette, oppkast. Fornemmelsen er som om et loddejern blir oppvarmet i en person, og smerten, pulserende, dekker hele bukhulen over tid. Manglende evne til å heve venstre arm og ben skal varsle pasientene til pasienten, pusten blir jerky og hyppig.

Ulike former for angina pectoris

Kardiologer skiller forskjellige former for denne sykdommen, blant dem:

 • stabil (angina av spenning) - forsterkelsesmomentet oppstår under stress på hjertemuskelen under kjøring og arbeid;
 • variant - spasmer av hjertets arterier
 • og det, og en annen - harbingers av et hjerteinfarkt.

komplikasjoner

Iskemisk hjertesykdom og angina pectoris, som sitt spesielle tilfelle, har fellesfunksjoner. Kronisk hjertesvikt er en klar følge av tretthet. Når sykdommen svulmer bena, er det kortpustethet og tyngde i brystet.

Endringer i trykk er vanlig slitasje av hjertemuskelen er direkte proporsjonal med en økning i trykket. Endepunktet er et hjerteinfarkt, men det kan også skje fra grunnen av.

Forutsetninger for hjerteinfarkt

Spasm av arteriene (rørformede legemer, forsyne hjerte), aterosklerose, plakk, trombus syltetøy resultere i koronararteriene. I alle fall er resultatet et - et hjerteinfarkt, hjertet mister sin evne til å jobbe tilstrekkelig.

Også hvert angrep vil medføre slike alvorlige sykdommer som:

Som et øyenvitne av denne tilstanden, umiddelbart ringe en ambulanse og ansikt pasientbehandling, skape betingelser for fred.

Diagnose og behandling

Legenes plikt er å hjelpe pasienten, anbefalt sykehusinnleggelse for undersøkelse og terapi.

Før du behandler en sykdom, må en person gjennomgå en serie undersøkelser. Når du diagnostiserer en pasient,

Diagnosen er basert på disse testene. Legen foreskriver sterke smertestillende midler, så vel som oksygenbehandling.

Umiddelbare prosedyrer og tiltak for å fjerne konsekvensene av trombus, utnevnelse av trombolytika, angioplastikk (vasodilatasjon, en plastbeholder brukes).

Populær dag coronary artery bypass operasjon (bypass operasjon med engelsk oversettelse som omkjøring, avstikker) korrigerer problemet med blodtilførselen til karene i hjertet etter operasjon er vist rehabilitering.

Først og fremst trenger pasienter en tonometer. Velg en tonometer kan være en budsjettkategori, det vil tillate deg å overvåke trykket og holde en dagbok hypertensive. Trykk måles med en spesiell mansjett, mens den menneskelige tilstanden må tas i betraktning, ellers kan hyppige rister og målinger svekke og utmatte pasienten. Du kan ikke slutte å ta medisiner:

Nitrater (nitroglyserin) foreskrives til pasienten for å redusere frekvensen av anfall og deres styrke. Deres virkning varer vanligvis 10-14 timer, er vanligvis en pille og en spray, formene av slike stoffer kan avvike, noen av dem tar 4 ganger om dagen, med følelse av tyngde i brystet eller med kroniske lidelser.

Det skal huskes! Angina pectoris angrep er en alvorlig tilstand, du kan ikke bære pasienten fra ett sted til et annet. Intervallet mellom å ta medisiner som fjerner gevinsten, bør være fem til ti minutter. Hvis dette ikke hjelper, er dette en direkte indikasjon på sykehusinnleggelse.

Nitrater lindre konsekvensene og ikke årsaken, dessverre, med akutte angrep bare hjelper sykehusinnleggelse, ved utløpet, selv om pasienter foreskrevet betablokkere og kalsium antagonister. Leger ofte fore acetylsalisylsyre, det reduserer faren for blodpropp, den hjelper til å eliminere virkningene av komplikasjoner i hjertet av et hjerteinfarkt.

Hver person har et annet tempoet i livet - husk det!

Ikke komplisert, likestill ikke til friske unge mennesker. Trenger ikke å sette nye poster, ikke lytt til dumme mennesker som vil begynne å skamme deg og dine muligheter. Angina pectoris er gjenstand for uførhet, og kroppens evner bør følgelig anses som begrenset.

Aktiv livsstil kan og bør gjennomføres, spesielt før store mengder tvunget natur (for å redde livene deres, svømme, flykte fra fare) vil fortsatt måtte møte. Drikk nitroglyserin narkotika før aktiv aktivitet, det vil spare!

Sunn livsstil, 70 prosent kontroll over sykdommen bedre enn noen lege, som engelskmennene sier, du ønsker å være sunn, ikke røyker og spiser et eple hver dag. Diabetes og sykdommer i mage-tarmkanalen i stor grad vanskeliggjøre forløpet av sykdommen, men kan oppnå en betydelig svekkelse i nærvær av disse sykdommene, med hovedkontakten i tid se en lege, og for å overvåke trykket og kraften.

Håndterer et angrep

Hvis en person har overhalet angina pectoris, bør førstehjelp gis raskt. Avbryte sykdommen vil hjelpe følgende:

 • Hos alle som hører nitroglycerinum, betraktes det som panacea fra hjertesykdommer, men med samme suksess er det mulig å bruke aspirinum. Ja, det er bevist at det er giftig, vel, hva skal jeg gjøre? Validol er ineffektivt, etter å ha tatt aspirin er det nødvendig å ta en fast horisontal posisjon og bo i et rom med frisk luft.
 • Pasientene er vist avslappende massasje, hjelper det å raskt bevege seg bort fra den akutte episoden, pasienter noen ganger gjøre seg selv-massasje, massasje behovet områder i ansiktet og på halsen, nær hjertet, det vil si på venstre side. Håndmassasje er også effektiv, spesielt hvis angrepet varer lenge.
 • Vaskulær spasme påvirker hjernen, det er sterk smerte i hodet, smertestillende medisiner er tatt i henhold til legenes vitnesbyrd. Det er vanligvis analgin, hvis puls overstiger 120 slag, er det nødvendig å drikke anaprilin.
 • Hvis aspirin i form av et pulver, det helles i et glass, helles med varmt vann (ikke kaldt, forkjøler formen spasmen). Alvorlig vasokonstriksjon, der det er lunger og kaldt svette, indikerer en nedgang i trykket, og i så fall kan du ikke drikke nitroglyserin.
 • Å stoppe angrepet i ro og irritasjon er annerledes, angrepet er overhalet ved å ligge? Løft personen slik at beina er under hodet, omvendt proporsjonalt med stillingen med besvimelse.

Røykenes rolle under sykdommen er betydelig - i seg selv utvider nikotinsyre blodkarene, men under røyke smelter fartøyene. Mystikken ligger i metabolismen av celler, nikotin og harpiks - disse er tilstoppende tubulære organer av gift og nikotinsyre alene, det er en vitamin PP som positivt påvirker kroppen.

Av stoffer som forårsaker glede, nemlig fett av skadelig genese, psykoaktive stoffer og alkohol, finnes det ingen substans som har en positiv effekt på helsen. Avslutt deg til tanken om at alt som er hyggelig er skadelig. Hvis du ønsker å gjenopprette hjertemuskelen og tilstanden til fartøy - til å begynne å rense kroppen for giftstoffer, upassende ernæring og overflod av dårlige vaner man ikke hjelper selv de mest intelligente og talentfull lege, med mindre du er heldig, kirurgen vil ikke være i stand til å redde et liv. Alt avhenger av pasienten.

Årsaker og behandling av angina pectoris

Plutselige angrep av akutt brystsmerter i de fleste tilfeller er et tegn på kronisk angina (andre navn - angina pectoris, akutt koronar insuffisiens, angina pectoris).

Det er den paroksysmale arten av smertefulle opplevelser som gjør det mulig å diagnostisere sykdommen uten feil. Angina pectoris anses å være en av hjertets former for iskemi. Den mest formidable komplikasjonen av sykdommen er hjerteinfarkt.

Generell informasjon

I hjertet av stenokardi er den patologiske innsnevringen av store blodkar som fôrer myokardiet (stenos i oversettelse fra gresk er smal). Årsaken til å redusere diameteren til arteriene er atherosklerose - forurensning av indre blodvegger med kolesterolplakk.

Fettavsetninger reduserer gradvis lumen i koronararteriene, noe som fører til hjertekarsjemi (utilstrekkelig blodtilførsel til muskellaget i hjertevegget).

I en tilstand av relativ hvile, kan en person ikke oppleve ubehag, spesielt i de tidlige stadier av utvikling av angina pectoris. Smertsyndrom utvikler seg vanligvis med fysisk eller psykisk stress, når hjertet trenger økt mengde oksygen.

Dette kan løpe, løfte vekter, gå ut i kulde og vind, stressende situasjoner. Det er en skarp avvik mellom behovet for hjertemuskulatur og en reell blodstrøm, noe som fører til akutt koronarinsuffisiens.

Klassifisering av angina pectoris

Det er to hovedtyper av sykdom - stabil og ustabil angina.

Den stabile formen, avhengig av terskelen av belastningen bak smertsyndromet, er delt inn i 4 funksjonsklasser (FC):

 1. FK-1 - anfall sjeldne, vises med overdreven belastning;
 2. FK-2 - akutt smerte oppstår med rask gangavstand og alvorlig nervespenning;
 3. FK-3 - angrep utvikler seg med rolig gang og langsom klatring trappene;
 4. FK-4 - smerte overtar i hvilemodus.

Ustabil angina er en farligere tilstand. Angrep forekommer ofte, varer lenger, smerteopplevelser er veldig intense. En person kan våkne om morgenen fra alvorlig smerte. Inntaket av nitroglyserin er ineffektivt, gir bare en kort lettelse.

Årsaker til patologi

I tillegg til aterosklerose blir dannelsen av sykdommen lett av andre faktorer:

 • Genetisk predisposisjon;
 • Hjertesykdommer;
 • Inflammatoriske forandringer i koronararteriene for revmatisme, utslettende endarteritt, syfilittisk mezaortitt;
 • Kompresjonen av munnene i arteriene med neoplasmer (svulster, gammas);
 • Skiller mellom koronararterier og hjerte (lunge) vener;
 • Hypertensiv sykdom;
 • fedme;
 • Forstyrrelser av lipidmetabolismen (dyslipidemi, hyperkolesterolemi);
 • røyking,
 • Økt koagulasjon av blod;
 • Endokrine sykdommer;
 • mangel på mosjon,
 • Alkoholmisbruk;
 • Kullmonoksydforgiftning.

De provokerende faktorene er fysisk og nervøs overbelastning. Smerten kan begynne mens du klatrer trappene, går mot en sterk kald vind, etter et rikelig måltid.

Hos menn er patologien hyppigere enn hos kvinner. Ifølge statistikk forekommer anfall hvert år på 180 000 mennesker per million befolkning, og 120 000 av dem er menn.

Klinisk bilde

Hovedpatienten av patologi er en alvorlig forbigående smerte bak brystbenet. Sykdommen i angina pectoris har uttalt symptomer:

 • Tyngde, klemme, brenner i brystet;
 • Spredning av smerte på skulder, arm, kraveben, øvre underliv, i kjeve, under venstre skapel;
 • Hjertefrekvens ustabilitet;
 • Forstyrrelser i hjertet (arytmi);
 • Et skarpt hopp i blodtrykk;
 • Blek hud, svette;
 • Mangel på luft, en følelse av panikk;
 • Svimmelhet, hodepine, oppkast.

Noen ganger er det ingen åpenbar smerte, men i brystet er det en følelse av ubehag, alvorlig tyngdekraft, sammenbrudd eller sprekker. Alt dette er ledsaget av alvorlig kortpustethet. Symptomer på angina vises og spesifikke atferdsmessige reaksjoner - personen stopper, "fryser", presser hånden mot brystet, tar en tvungen holdning, lindre lidelse.

Angrepet varer fra 3 til 15 minutter, noen ganger opptil en halv time. Det er viktig å umiddelbart stoppe motoraktiviteten, roe ned. Smerten kan passere spontant eller under påvirkning av nitroglyserin.

diagnostisere

Selv om diagnosen kan gjøres basert på uttrykte tegn på angina pectoris, vil kardiologen foreskrive medisinsk forskning:

 • Blodtest for lipider, glukose, kreatinin, hematokrit.
 • Urinanalyse for leukocytter, protein, sukker, ketonlegemer.
 • Radiografi av brystet. Det oppdager anomalier i venstre ventrikel, graden av kranspulsårssår, en økning i hjertet.
 • Elektrokardiografi, inkludert daglig.
 • Stress elektrokardiografi (EKG-fjerning før og etter tester på et sykkel ergometer eller tredemølle).
 • Koronagrafen. Detekterer aterosklerose og obstruktiv lesjon i koronararteriene, evaluerer kontraktilfunksjonen til ventriklene.

Førstehjelp under et angrep

Pasienten, som opplever akutt smerte og frykt for døden, finner seg ofte i en hjelpeløs situasjon. Derfor bør andre gi personen all mulig hjelp. Det første du må gjøre er å stoppe (forstyrre) smertesyndromet. Pasienten sitter, løsner på seg stramme klær, åpner vinduene. Fra narkotika brukes vanligvis nitroglyserin under tungen.

Hvis angrepet ikke passerer, kan du gi 2-3 flere piller med en pause på 2 minutter.

Oftest bærer offeret et stoff som hjelper ham. Det kan være validol, molsidomin, nitromint. Hvis nitroglyserin forårsaker alvorlig hodepine, ta samtidig smertestillende midler: baralgin, citramon, analgin.

Ved ineffektivitet av tiltakene som tas, kalles en ambulanse. Du kan ikke la pasienten komme til medisinsk institusjon alene. Underveis er det flere komplikasjoner, opp til hjerteinfarkt.

Terapeutiske hendelser

Ankommer til stedet tar leger angrep, ved hjelp av en rekke medisiner:

 • Vasodilatorer - Promedol, Omnupon eller Morphine;
 • Nitrater som fjerner spasmer av glatte muskler (trinitrolong, isosorbiddinitrat, isosorbid-5-mononitrat);
 • Betablokkere - Concor, Nebilet, Betalok. Redusere blodtrykk og hjertefrekvens (hjertefrekvens), lindrende bevegelse av hendene og en følelse av frykt;
 • Kalsiumblokkere - Verapamil, Cinnarizine, Fenigidin. Reduser tonen i kranspulsårene, og forbedrer blodstrømmen til myokardiet.

Videre behandling av angina utføres av en kardiolog.

Pasienten er foreskrevet medisiner for kompleks behandling av sykdommen:

 • Cordarol, Cerucal, Amiodarone, hindrer utvikling av angina pectoris;
 • Corvalab, Corvalment, Barboval i dråper, lindrer alvorlig smerte og en følelse av klemming i brystet;
 • Aspekard, Aspirin, Kardiomagnet. Midler reduserer blodets viskositet, forhindrer dannelsen av blodpropper;
 • Tricuktan, Kordaron, Trazikor. Disse er B-adrenoblokere, noe som reduserer risikoen for et nytt angrep;

For korreksjon av arteriell trykk, er diuretika og hypotensive stoffer foreskrevet.

Kirurgisk inngrep

Hvis medisiner er ineffektive, bør du vurdere muligheten for kirurgi. Eliminering av årsakene til sykdommen og gjenopprette blodtilførselen til hjertet er hjulpet av angioplastikk. Essensen av intervensjonen er at det smalte fartøyet er rettet fra innsiden og implantert med en stent.

Den arterielle lumen øker, noe som gir en normal blodstrøm.

Hvis store områder av fartøyet er berørt eller plugget med plakk, er aortokoronal bypass-kirurgi indisert. Ved hjelp av en shunt opprettes en ny sti for blodstrømmen. For å gjøre dette, er overflateskip tatt - en stor subkutan vene i beinet, thorax eller radial arterie. Den ene enden av shunten sutureres til aorta, den andre til den sentrale arterien. Blodforsyningen til myokardiet er gjenopprettet.

Tradisjonell medisin for angina pectoris

Den thoracic padden er behandlet både medisinsk og folkemessige rettsmidler. Pasienter er godt hjulpet, inkludert profylaktisk, følgende oppskrifter:

 • Blanding i like deler tørket abrikoser, svisker, honning, sitron, valnøtt, rosiner;
 • Decoction av bjørk knopper, kamille blomster, St. John's wort og immortelle;
 • Te fra en violet tricolor;
 • En blanding av 10 hode hvitløk, 10 sitroner og 1 kg honning;
 • Et vannekstrakt av en gylden mustasje;
 • "Cocktail VKPB" - corvalol, alkoholtinkturer av valerian, motherwort og hagtorn, blandet i like deler;
 • Boller fra liljen av dalen med sukker.

Behandling med tradisjonell medisin er kun effektiv ved langvarig bruk. Enkle teknikker for urter og infusjoner er ubrukelige.

Som konklusjon. Den thoracic padden manifesterer seg når blodkarene er tilstoppet med kolesterol med 60-70%. Forløpet av sykdommen har også en rent individuell karakter. Derfor er det viktig å gjennomgå en foreskrevet eksamen, følge legenes instruksjoner, føre en riktig livsstil. Dette forbedrer prognosen for angina pectoris betydelig.

Thoracic padd

Generell informasjon om angina pectoris

Under angina refererer til en forstyrrelse av det kardiovaskulære systemet, karakterisert ved at mengden av blod som strømmer til hjertemuskelen blir utilstrekkelig for normal funksjon av kroppen. Oftest er angina pectoris, hvor symptomene kan uttrykkes både i form av mindre pusteproblemer og alvorlig smerte i brystområdet, skyldes arteriosklerose. Særlig sterke tegn på sykdommen manifesteres under arbeidsbelastning (fysisk stress, rask gange). Imidlertid er det ofte situasjoner når angina pectorisangrep ikke er assosiert med økt stress på hjertet og forklares av predominansen av tonen til vagusnerven.

Blant de faktorer som påvirker utseende og utvikling av sykdom bør også nevnes: hypotermi, røyking, psyko-emosjonelle belastningen, magesykdom, hiatal brokk, betennelsesforandringer i koronararteriene. Dette innebærer at behandling i angina pectoris skal behandles, ikke bare ved å eliminere hovedsymptomene, men også å kvitte seg med sykdommen som førte til anfall av anfall.

Thorakspad - symptomer og klinisk bilde

Hovedtegnet på sykdommen er alvorlig smerte i brystområdet eller i øvre del av hjertet. Hvis du ikke tar hensyn til ubehagelige symptomer, sprer smerten seg gradvis til andre deler av kroppen - det interscapulære rommet, skulderen, høyre side. Som regel oppstår anfall når visse forhold sammenfaller - raskt å gå, etter å ha forlatt et varmt rom for kulde eller mosjon. I tillegg kan angrepet utløse matinntak, høy membranposisjon og oppblåsthet.

Spesielt ubehagelige situasjoner der angina pectoris oppstår om natten. I dette tilfellet våkner en person fra plutselige, noen ganger utålelige smerter, frykt, svimmelhet og oppkast av oppkast. Den nattlige angina pectoris, symptomene som noen ganger vises i 30 eller flere minutter, stoppes med nitroglyserin. En enkelt dose medisinering er nok til å lindre sterk smerte og prøve igjen å sovne.

Under anfall har pasientene en karakteristisk oppførsel, da det ikke tydeligere er tydelig for sykdommens art. Som om personen fryser på stedet, mens ansiktet hans anskaffer en konsentrert, lidende form, blir blek, blir dekket med en rikelig, kald svette. Ofte tilfeller der angina pectoris fører til hyppig vannlating. I tillegg, under angrepene hos pasientene bremser pulsen, øker blodtrykket, det er tegn på takykardi. I særlig alvorlige tilfeller må pasienten få akuttmedisinsk behandling, ellers kan angina pectoris føre til alvorlige komplikasjoner og til og med døden til en person.

Merk at det er nødvendig å skille smerten i angina pectoris fra smerte med en neurose. Sistnevnte er lengre, vondt og lokalisert ikke bak brystbenet, men i hjerteområdet. I dette tilfellet er de som regel ikke forbundet med turgåing eller andre fysiske belastninger.

Som for funksjonene i utviklingen av sykdommen. Nesten alltid har det et kronisk kurs. Angrep kan forsvinne i flere måneder eller år, men så re-assert seg, og mye oftere og mer. Av denne grunn, med diagnosen angina pectoris, bør behandlingen startes så snart som mulig. Ellers utvikler pasienter hjerteinfarkt og andre patologiske forandringer i kardiovaskulærsystemet, inkludert kardiosklerose, hjerterytmeforstyrrelser og hjertesvikt symptomer.

Thoracic pad - behandling og forebygging av sykdom

Få ord om hva du skal gjøre under angrepet. Pasienten må stoppe enhver fysisk aktivitet, ta en rolig, avslappet holdning, ta vare på den konstante strømmen av varme til hender og føtter (varmelegemer brukes til dette). Ved første tegn på angrep bør du ta vasodilator - nitroglyserin eller validol. Sistnevnte virker svakere og mindre pålitelig. Hvis pasienten har en angina pectoris, hvis symptomer manifesteres som alvorlig smerte, kan tilstanden hans lindres ved hjelp av sennepplaster og leeches på hjertet.

I tilfelle at vasodilatorer ikke fører til forventet resultat, administreres pasienten promedol, morfin eller omnopon. Effektiv ved alvorlig smerte og innånding av en blanding av nitrogenoksid og luft. Antikoagulanter av indirekte virkninger, for eksempel neodikumarin, er spesielt gode for vedvarende angrep, men de bør bare brukes under tilsyn av en lege. Selvaktivitet i dette tilfellet er helt uakseptabelt, siden stoffene er sterke og har mange bivirkninger.

Av stor betydning for behandling av angina er ikke-medisinske metoder - terapeutisk gymnastikk, turer, turer til spesialiserte sanatorier, fysioterapi prosedyrer. Pasienten skal gi opp røyking og alkohol, føre en sunn livsstil, ta vare på full søvn, rasjonell veksling av arbeid og hvile.

Forebygging av sykdommen er redusert til bekjempelse av aterosklerose og hypertensjon, rasjonell ernæring, som sikrer tilstrekkelig søvn og unngår dårlige vaner.

Thoracic padde symptomer og behandling med folkemessige rettsmidler

Angina pectoris er et klinisk syndrom, i moderne medisin kalt "angina pectoris". Beskrevet av leger hundre år siden, er det karakteristisk for en sykdom som iskemisk hjertesykdom (CHD). Det skal umiddelbart bemerkes at begrepet "CHD" reflekterer essensen av patofysiologiske prosesser som forekommer i hjertet, og er en egen nosologisk enhet. Det vil si når diagnosen blir gjort, brukes termen "angina pectoris", nemlig IHD.

Så angina pectoris er en tilstand preget av forekomst av spesifikke klager fra hjertet. Disse klager består som regel av utseendet av typiske smerter i brystet. Syndromet mottok navnet på grunn av utprøvde følelser av presserende karakter under angina pectorisangrep. Pasienter beskriver deres tilstand i disse øyeblikkene som om en enorm padde satt på brystet og presset, forårsaker smerte og forhindrer pust.

Årsaker til brystkledning

På grunn av det faktum at angina pectoris er en klinisk manifestasjon av myokardiskemi, er deres viktigste årsaken til at avviket mellom hva behovet for oksygen opplever hjertemuskelen, og hvor mye det kommer til hjertemuskelen av koronararteriene. Hoved patogenetiske mekanisme, karakterisert ved at en innsnevring av en eller flere av de koronare (hjerte) på grunn av deres arteriell aterosklerotisk plaque eller skade som følge av trekning av glatt muskulatur i arterieveggen.

Av de faktorene som øker risikoen for atherosklerose, og dermed angina pectoris, kan vi identifisere hovedpersonen:

 • Mannlig kjønn og alder over 40 år,
 • Overvekt kroppsvekt,
 • Hypertensiv sykdom,
 • Skadelige vaner, spesielt røyking,
 • Overdreven stressende situasjoner.

Med andre ord har en røykmann med overvekt over 40 år en betydelig høyere risiko for å utvikle en pectoral-pad enn en ung, ikke-røykende kvinne. Med alderen er risikoen for å utvikle angina pectoris hos menn og kvinner nesten det samme (over 60 år).

Hvordan kan et anfall angrep bli anerkjent klinisk?

Symptomene på angina pectoris er som regel spesifikke og utgjør ingen vanskeligheter med å diagnostisere. Pasienten med angina pectoris opplever en kortvarig (ikke mer enn 5-7 minutter), ganske alvorlig trykksmerter i brystet til venstre eller i brystbenet. Denne smerten endrer ofte sin karakter under ett angrep - det kan bli stikkende eller kramper. I mange pasienter utstråler smerten til venstre armregion, scapula til venstre, kragebenet eller til og med underkjeven.

Hvis vi snakker om betingelsene for forekomsten av smerteangrep, er den viktigste provokerende faktoren den fysiske belastningen (kjører, går, klatrer trappene) eller stress. Hos pasienter i ung alder (ca. 40 år) kan smertefulle angrep forekomme om natten - hvilende angina, eller tidlig om morgenen - angina av Prinzmetalla.

Så, de viktigste tegn på angina pectoris er å trykke eller brennende smerter i brystet, med eller uten bestråling som oppstår etter fysisk anstrengelse, som varer ikke mer enn 5-7 minutter, og stopper etter lasting slutten eller etter inntak av sublingual nitroglycerin medikamenter (hvis nitroglyserin svikter (2-3 mottagelser) større sannsynlighet for å utvikle myokardinfarkt eller smerte brystet har en annen opprinnelse).

Fra siden ser pasienten med angina pectoris som følger. Etter å ha kjørt eller intensiv gange, stopper han plutselig, en grimas av smerte dukker opp på ansiktet, kan hudfarge få en rød eller blåaktig tinge. Pasienten begynner å gni hjerteområdet med hånden. Et par minutter senere kan han gjenoppta lasten. Hvis pasienten mister bevisstheten, legger seg på gulvet, begynner å hisse og hvesen, kan man mistenke utviklingen av komplikasjoner.

Hvordan diagnostisere en angina pectoris?

For å bekrefte eller utelukke en diagnose, bør pasienten konsultere en lege etter de første smerteangrepene. Selv om han ikke opplever alvorlig trykksmerter som sådan, men et lite brennende ubehag, som oppstår etter belastningen og forsvinner i ro, Det samme er nødvendig å bli undersøkt hos legen. Mange pasienter merker brennende smerter ikke i hjertet, men under scapulaen eller i det interscapulære rommet. Og dette er også kriteriet for angina pectoris, spesielt hvis brennningen oppstår etter belastningen.

Med hensyn til differensialdiagnose og pasienten, og legen bør være klar over at det ofte er en brennende følelse i brystbenet og magesekkens tatt for patologi av spiserør og mage. Faktisk, i noen tilfeller vanskelig otdifferentsiirovat angina pectoris og gastroøsofageal refluks, men i det første tilfellet, oppstår smerter etter trening, mens andre kan utløses ved å spise, og intensivert om natten, når en person tar en horisontal posisjon. Igjen, når det gjelder angina-padden, opphører smerten i ro, og med tilbakeløp, når glasset av vann tas inn.

Etter at pasienten har konsultert en lege, blir han tildelt ytterligere diagnostiske metoder. Det mest informative er elektrokardiogrammet og dets modifikasjoner - daglig EKG-monitor, prøver med EKG etter trening (tredemølle test, VEM, test 6 = minutters gange). Obligatorisk undersøkelse av bryst angina er ultralydet i hjertet. Etter en heltidseksamen kan andre diagnostiske metoder foreskrives, spesielt koronar angiografi, som gjør at du kan undersøke koronarbeinene fra innsiden og vurdere graden av innsnevring på grunn av aterosklerotiske plakk.

Hvordan behandle en angina pectoris?

Gullstandarden i behandling av angina pectoris er bruken av nitroglyserin under tungen. Dette legemidlet har en rask og kortsiktig effekt, noe som gir en vasodilatoreffekt på koronararteriene. I tillegg reduserer blodstrømmen til hjertet, noe som reduserer byrden på hjertemuskelen, og reduserer dermed behovet for myokardium i oksygen.

Av stoffene brukte nitroglyserin 0,5 mg i sublinguale tabletter, 1 dose nitrospray eller niromint. Ordningen med å bruke legemidlet er som følger: Når angina pectoris angriper, tar nitroglyserin under tungen, etter fem minutter er det ingen effekt - en annen dose under tungen, etter fem minutter er det ingen effekt - en annen dose under tungen. Hvis det etter en tre ganger inntak av nitroglycerinsmertsyndrom vedvarer, er det nødvendig å tygge 1 tablett aspirin og ringe til akuttmedisinsk behandling, da risikoen for å utvikle hjerteinfarkt er høyt i dette tilfellet.

I tilfelle pasienten er diagnostisert med iskemisk hjertesykdom, viser han et komplekst inntak av legemidler. Pålidelig reduserer risikoen for komplikasjoner og forlenger levetiden til en kombinasjon av følgende legemidler:

 1. Beta-blokkere (BAB) - konkor, koronal, egilok, metoprolol, Bisoprolol, etc. - redusere hjertefrekvensen, og dermed redusere myokardial oksygenbehov;
 2. ACE-hemmere (ACE-hemmere) - lisinopril, perindopril, enalapril og andre - normaliser blodtrykket, noe som reduserer afterload på hjertemuskelen;
 3. Antiblodplatemidler (aspirin, atsekardol, tromboAss etc.) - hemmer dannelsen av blodpropper og settling dem i aterosklerotiske plakk (trombe i forbindelse med spenner i det vesentlige overlapper i blodstrømmen av en koronararterie);
 4. Lipidsenkende legemidler (rosuvastatin, atorvastatin og andre statiner) = normalisere nivået av kolesterol i blodet, og dermed forhindre ytterligere skade på blodårene og kranspulsårene.

Behandlingsregimet for pasienten med angina pectoris er alltid valgt strengt individuelt, basert på de kliniske manifestasjonene og frekvensen av de smertefulle angrepene, og også avhengig av de utviklede komplikasjonene.

Er det akseptabelt å behandle angina pectoris med folkemidlene?

Mange mennesker med smerter i hjertet av medisiner foretrekker bruk av folkemessige rettsmidler og til og med konspirasjoner. Men vi må forstå at hovedmekanismen for angina pectoris er en spasme av kranspulsårene, og det kan elimineres ved hjelp av enten narkotika eller kirurgi (stenting eller bypass kirurgi). Derfor har inntaket av medisinske planter bare en tilleggsverdi, siden mange stoffer i planter har en generell styrke effekt på hjertemuskelen. Derfor bør folk som i tilfelle smertefulle angrep fokusere på folkemidlene, forstå at ingen folkemedisin vil forhindre utvikling av akutt myokardinfarkt, om ikke å bruke nitroglyserin og andre legemidler.

Fra medisinske planter brukt som en hjelpemetode for behandling, er det tillatt bruk, for eksempel infusjon og hagtorn ekstrakt væske, en blanding av kamilleblomster, Helichrysum, Hypericum og bjørk knopper, gresskarfrø, og andre vendelrot.

En av de mest effektive gamle russiske oppskrifter for å styrke hjertet i angina pectoris er følgende:

Det er nødvendig å ta om lag en liter honning, ti sitroner og ti hvitløkhoder (ikke dentikler). Sitroner klemmer, skrell hvitløk i kjøttkvern. Bland deretter i en krukke og insister om to uker. Etter den angitte tiden, begynn å bruke blandingen av 4 teskjeer om dagen i to måneder. Forebyggende kurs - en eller to ganger i året.

livsstil

Korrigering av livsstil med vekt er fortsatt den mest presserende oppgaven for pasienten med angina pectoris. Under den rette livsstilen forstås følgende komponenter:

 • Riktig ernæring, utelukkelse av animalsk fett, hurtig karbohydrater, fettstoffer, stekt mat,
 • Eliminering av røyking og alkoholbruk,
 • Begrensende stress og begrensende trening til et optimalt nivå, tolerert av pasienten uten smerte,
 • Korrigering av overvekt,
 • Regelmessig inntak av foreskrevne medisiner, konstant selvkontroll for hypertensjon og tilsyn av en lege.

Er det noen komplikasjoner i en angina pectoris?

Utvilsomt utvikler brystkisen ofte komplikasjoner. Disse inkluderer akutt myokardinfarkt, utvikling av kardiosklerose, kronisk hjertesvikt. I sin tur er komplikasjoner av hjerteinfarkt kardiogent sjokk, akutt hjertesvikt og plutselig hjertedød.

Det er på forebyggelse av alvorlige komplikasjoner som anvist behandling av angina pectoris og livsstilsendring, og forhindring av myokardinfarkt, må først tenker på en pasient med angina pectoris, etter hjerteinfarkt ikke bare ødeleggende, men livstruende sykdom.

outlook

Prognosen for ukomplisert angina pectoris og overholdelse av legenes instruksjoner, diett og riktig inntak av foreskrevne medisiner er gunstig. I tilfelle myokardinfarkt, vil prognosen bli bestemt av området av hjertemuskulærlesjon, funksjonell klasse av hjertesvikt og tilstedeværelse eller fravær av komplikasjoner av selve infarkt. I spesielt alvorlige tilfeller (omfattende transmursjonsinfarkt med hjerterytmeforstyrrelser eller med akutt ventrikulær svikt), er prognosen tvilsom.

Pasienter må forstå at utviklingen av angina pectoris bare kan stoppes dersom pasienten overholder anbefalingene for livsstilsjusteringer og aksepterer alle medisiner foreskrevet av legen. Imidlertid forblir de patofysiologiske mekanismer for aterosklerose i dette tilfelle, og de minste skift i nivået av kolesterol i blodet vil igjen føre til deponering av plakk i arteriene. Den eneste radikale måten å eliminere spasmer i kranspulsårene, forblir kirurgisk stenting og aortokoronær bypass. Men selv i dette tilfellet, reduseres frekvensen av smerteangrep betydelig under betingelse av regelmessig inntak av medisiner.

Det er mange plager som påvirker kardiovaskulærsystemet. En av sårene i en slik plan er angina pectoris. Dette kalles en lidelse, i de fleste tilfeller kronisk, noe som får seg til å føle seg med skarpe smerter som periodisk manifesterer seg i hjertesonen. Dette symptomet er forårsaket av mangel på blodsirkulasjon i myokardiet, som i de fleste tilfeller forårsakes av aterosklerose.

Sykdommen kan få seg til å føle seg en gang i måneden, og kanskje til og med om et par år, men det kan i det hele tatt ikke bli ignorert, ellers er sannsynligheten for å utvikle hjertesvikt, hjerteinfarkt, etc. betydelig økt.

Hovedsymptomen på angina pectoris er smerten av en tilstrekkelig høy grad av intensitet. Det forekommer i brystbenet eller på toppen av hjertet. Hvis du ignorerer dette ubehagelige symptomet, sprer smertefulle opplevelser etter en stund seg til andre deler av kroppen. De manifesterer seg i det interscapulære rommet, de gir i skulder og høyre side. I de fleste tilfeller oppstår angrepet som en reaksjon på tilfeldigheten av flere faktorer - rask gange, fysisk aktivitet, bevegelse fra varme til kulde. Også smerte kan oppstå etter å ha spist, og også på grunn av den høye plasseringen av membranen og oppblåsthet.

Spesielt ubehagelige er situasjoner når sykdommen gjør seg selv i midten av natten. Under søvn våkner en person plutselig, føler seg en skarp og ofte utålelig smerte, frykt og svimmelhet. Angrepet kan ledsages av oppkast. Dens varighet kan være tretti minutter eller mer, og den kan slokkes av en enkelt dose nitroglyserin.

Under angrepet oppfører pasienten seg på en karakteristisk måte, som bare understreker sykdommens art. Pasienten fryser på stedet, og på ansiktet stanser et konsentrert og lidende uttrykk. Huden blir blek, det er en kald svette i en ganske rikelig mengde. Ofte er sykdommen også manifestert av hyppig vannlating.

Til de oppførte symptomene kan du også legge til at angina pectoris er ledsaget av en bremse av puls, økt blodtrykk og tegn på takykardi.

Noen ganger angina pectoris manifesteres ved svært alvorlig nedsatt velvære, og pasienten trenger nødhjelp. Ellers kan sykdommen provosere alvorlige komplikasjoner og til og med døden.

Smerten forårsaket av angina pectoris må skille seg fra de symptomene som forårsaker neurose. I sistnevnte tilfelle er ubehagelige opplevelser lokalisert i hjertet av hjertet, i tillegg har de ingenting å gjøre med fysisk aktivitet.

Mangel på tilstrekkelig og rettidig behandling er fulle av utviklingen av hjerteinfarkt og andre patologiske forandringer i kardiovaskulærsystemet, inkludert kardiosklerose, hjerte rytmeforstyrrelser og hjertesvikt symptomer. Det er derfor etter at diagnosen er umiddelbart startet med terapeutisk effekt.

Hovedrollen i behandlingen av angina pectoris spilles av optimalisering av livsstilen - å være i friluft, en fullverdig søvn, avvisning av nikotin og alkohol. Det vil også være til fordel for besøk til spesialiserte sanatorier og terapeutisk gymnastikk.

Parallelt bestemmes det om årsaken som forårsaket sykdommen og eliminering.

Førstehjelp i tilfelle et angrep

Pasienten skal straks slutte å vise fysisk aktivitet, han trenger å ligge, roe seg og slappe av. Til hender og føtter gjelder varmere, ta et legemiddel som validol eller nitroglyserin. Og preferanse er best gitt til sistnevnte. I fravær av riktig effekt brukes morfin eller promedol. Ved vedvarende angrep brukes antikoagulantia med indirekte virkning, men bare en lege kan ordinere dem. Ved alvorlig smerte kan innånding av blandingen fra nitrogenoksid og luft hjelpe.

Bland de like delene av røttene av hvetegrass og løvetann, så vel som gresset på yarrowen. Ti gram av slik samling fyller kokende vann i mengden av ett glass. Gjennom en time strekker du og drikker om morgenen på tom mage. Varigheten av slik behandling er en måned. Medisinen renser godt blodkarene fra kolesterolplakk, og styrker også hjertemuskelen.

Bland fersk juice fra et dusin sitroner med en liter flytende honning. I et slikt verktøy, legg til saften hentet fra de fem hvitløkshodene. Bland godt medikamentet og sett det i kjøleskapet. Drikk fire teskjeer om gangen, gjenta prosedyren en gang om dagen i en og en halv til to måneder.

Fem gram timian brygg en halv liter vann fra kokekannen, insistere tett innpakket i tretti til førti minutter. Drikk medisinen for dagen, som te - i tre til fire ganger.

En god effekt i behandling av angina er gitt av hagtorn. Det kan tas, både i form av alkoholtinktur, og som et flytende ekstrakt. For å lage den siste brygges fem gram av fargen på denne planten med to hundre milliliter kokende vann. Soak i et vannbad i femten til tjue minutter, deretter avkjøl i ytterligere førti minutter. Trykk ut vegetabilske råvarer og fortynn medisinen med vann til det opprinnelige volumet. Drikk to måltider omtrent en halv time før måltider.

Thorakspad er en tilstand som krever øyeblikkelig legehjelp og forsiktig behandling, både farmasøytiske og folkemessige rettsmidler.


Oppmerksomhet, bare i dag!

Angina, som på latin betyr "angina pectoris", utvikler seg med mangel på hjertemuskelblod og næringsstoffer. Som et resultat opplever hjertet hjertet oksygen sult, noe som manifesteres av en skarp smerte i brystet ("gråt av et sultende myokardium"), som varer i flere minutter.

Hva er risikoen for "angina pectoris"?

Årsaken til utviklingen av angina pectoris er nederlaget av kranspulsårene ved atherosklerose. Også angina kan forekomme ved infeksiøse og infeksiøse allergiske lesjoner. Som hjertet får mindre oksygen enn nødvendig, er det et brudd på metabolisme i hjertemuskelen, som er fylt med nekrose.

Årsakene til dette bruddet kan være:

1. Skarpe og lange spasmer i hjertekarene.
2. Kronisk innsnevring av lumen av arterien, som nærer hjertet, på grunn av aterosklerotisk plakk.

Oksygenmangel i hjertemuskelen føles veldig sterkt under fysisk anstrengelse. Derfor forekommer de fleste anginaangrepene med økt hjertearbeid, i tilfelle overbelastning eller stress.

Med angina pectoris, i motsetning til hjerteinfarkt (når et brudd på hjertesirkulasjonen fører til en katastrofal og irreversibel prosess), er brudd på blodsirkulasjonen ikke uttalt tydelig. Balansen mellom hjerte-oksygenbehovet gjenopprettes på slutten av fysisk anstrengelse. Som et resultat er hjertevevet ikke helt skadet, men bare delvis. Men når oksygenmangel i hjertemusklene begynner å overstige terskelen for overlevelse, er angina pectoris angrep fulle av et hjerteinfarkt.

De viktigste symptomene på angina pectoris

De viktigste symptomene på angina pectoris er smerte og kortpustethet. Det bør bemerkes at intensiteten av smerte ikke er avhengig av graden av oksygenmangel, da smertenes styrke også bestemmes av tilstanden i nervesystemet og den personlige terskelen til pasientens smertefølsomhet.

I de fleste tilfeller er de første symptomene på angina pectoris, og dets konstante følgesvenner, angrep av å presse, begrense eller brenne smerter bak brystbenet, som gir til venstre arm og venstre skulder. Litt oftere er det smerte under kravebenet eller på toppen av magen, som overføres til nakken, kjeften og tennene.

Det er også smertefri angina, men det er ekstremt sjeldent.

Vanligvis forekommer smerte i angina med god generell tilstand, men under aktiv fysisk aktivitet (når du går i trapper, går) eller stress (negative eller positive følelser). Dessuten kan smerten bli resultatet selv om en rikelig lunsj.

I noen mennesker opptrer anginaangrep på gaten i kaldt eller blåsende vær.

Med hensyn til angina pectoris, strømmer den, i motsetning til angina pectoris, uten fysisk anstrengelse. Vanligvis i nattperioden, holder liknende trekk ved et alvorlig angina pectoris angrep. Videre er angina pectoris ofte ledsaget av kvelning og en følelse av mangel på luft.

Angrep med mild form for angina varer ikke lenge, flere minutter, og etter avslutning av fysisk aktivitet går det raskt. Hvis det er en forlengelse av et smertefullt angrep, har sykdommen gått inn i et alvorlig stadium, som kan utvikle seg til et hjerteinfarkt. I noen pasienter varer smertefull smerte 5-15 minutter, og i tilfelle kroniske former for angina, kan smerter ikke tillates før en halv time og en time. Denne varigheten av angrepet er et klart tegn på at det er stor risiko for at sykdommen blir et hjerteinfarkt.

I tilfelle av jevn flytende angina, fortsetter forholdet mellom smerte og intensitet av fysisk aktivitet i lang tid. Og med en reduksjon i utholdenhet og tidlig utseende av smerte som et resultat av fysisk innsats, kan det sies at sykdommen utvikler seg ugunstig og er ustabil angina.

Ofte er en smertefri form for angina ledsaget av kortpustethet. Det er også uregelmessigheter i hjertefrekvensen.

Førstehjelp for angina pectoris

Under et anginaangrep bør en person i utgangspunktet ta en rolig og bedre sittestilling. Også med angina pectoris angrep er det viktig å ta nitroglyserin under tungen (1-2 dråper 1% oppløsning eller 1 tablett på sukker, på en tablett validol).

Hvis det etter 5 minutter ikke ga medisiner, så er det verdt å gjenta.

For å roe pasienten anbefales det å ta Corvalol (valokardin) - 30-40 dråper inne eller tinktur av valerian (motherwort). Økningen i blodtrykket krever ikke nødtiltak, fordi nedgangen i de fleste pasientene opptrer ganske raskt umiddelbart etter at angrepet er avsluttet.

Hvis de ovennevnte metodene ikke virker, må du snarest ringe en "ambulanse" for å forhindre hjerteinfarkt.

En person med stabil angina trenger å være under oppsyn av en lege for å vurdere og redusere risikofaktorer for hennes kontroll.

I dette tilfellet utpeker legen regelmessig undersøkelser, som inkluderer EKG, elektrokardiogram og øvelsestoleranse test.

Oppskrifter av natur med angina pectoris

Tinktur i like deler av gresset av Adonis og gress i trebladet ur

100 g av denne blandingen helles 1 liter vodka og insisterer på et mørkt sted i tre uker. Så filtrer og ta en gang om dagen for 20 dråper i en halv time før måltider.

Like deler av tørkede aprikoser, rosiner, pommes frites og valnøttkjerner

Bland og til 1 kg av blandingen tilsett en smeltet sitron med en peeling uten frø. I blandingen tilsett 300 g flytende honning og ta opp en tom mage 3 ganger daglig for 1 ss. Denne medisinen bidrar til å styrke hjertemuskelen og gjenopprette normal rytme.

Like deler av honning og hvitløk

insistere på et mørkt, kjølig sted for en uke, omrøring hver dag. Ta 3 ganger daglig for 1 ss for atherosklerose og iskemisk hjertesykdom.

Hawthorn med rosehip

For 10 spiseskjeer av hagtorn, legg til 5 spiseskjeer av bakken hofter. Hell 2 liter kokende vann i en gryte og pakket inn, sett på en dag på et varmt sted. Etter filter gjennom gasbind og ta 3 ganger daglig for 200 g før du spiser.

Hvitløk, sitron og honning

En blanding av 3 hvitløkhuller, 5 tørrede sitroner og 0,5 kg honning legges i en krukke og holder seg i 1 uke. Ta 2 ganger om dagen for 4 ts. En halv time før måltider. For å rense og styrke karene, så vel som hjertehjelpen, bør behandlingsforløpet vare 1 måned.

Infusjon av dill

En pasient med angina pectoris, som er ledsaget av hypertensiv sykdom i I-II-scenen, vil bidra til infusjon av fennikel. Det har lenge vært brukt til spasmer og hjertesmerter. Dill virker som beroligende, den har antihypertensiv, antispasmodisk og vanndrivende virkning. På 1 ss. Tørre fennikel skal tilsettes 200 ml kokende vann og la stå i 20 minutter. Stamme og ta 3 ganger om dagen for et halvt glass 30 minutter før du spiser.

Mottak av motherwortens tinktur

Et effektivt middel for angina pectoris er alkohol tinktur eller motherwort infusjon. De fungerer som beroligende, senker hjertefrekvensen, senker blodtrykket og øker styrken av sammentrekningene i hjertemuskelen.

Angrep av angina pectoris: hva er dette?

Den thoracic padden er det gamle navnet på angina pectoris, som angrepene skyldes utilstrekkelig blodgjennomstrømning til hjertet. Myokardceller opplever oksygen sult (hypoksi), de får ikke den riktige mengden næringsstoffer; Som et resultat er det i visse deler av hjertet tegn på iskemi. I mangel av behandling kan sykdommen få konsekvenser i form av hjertesvikt, hjerteinfarkt.

En pasient som har opplevd angina pectoris angrep, vil alltid huske smerten, panikk og frykt for døden. Det er derfor grunnen til å merke tegn på angina pectoris, du må søke medisinsk hjelp, og lær også å gi deg selv eller dine kjære med den første nødsituasjonen før ambulanslaget kommer.

Årsaker til forekomst og manifestasjon

Årsaken til denne kardiovaskulære sykdommen er patologien til fartøyene:

 • deponering av aterosklerotiske plakk på veggene i blodkarene;
 • spasmer i blodkar.

Ofte diagnostiserer legene tilstedeværelsen av begge årsaker. Provoke et angrep kan:

 • stress,
 • fysisk overstyring;
 • emosjonell belastning;
 • overvekt og kjærlighet til søtsaker;
 • alkohol og nikotinmisbruk;
 • sykdommer i fordøyelseskanalen;
 • oppblåsthet eller høytstående membran.

Symptomer på angina pectoris er et bilde av et hjerteinfarkt. Men før pasienten føler "sjarmen" av angina pectoris, vil han legge merke til de foregående symptomene:

 • dyspné og ubehag i hjerteområdet etter trening;
 • smerte bak brystbenet som oppstår etter stress eller spenning;
 • smerte bak brystbenet, som kan spre seg inn i interscapulært rom.

Spesielt farlig er angrep av smerte som oppstår i pasienten under søvnen. Som pasientene selv sier, vekker de seg fra smerter i brystbenet, svimmelhet, frykt for døden. Vanligvis er frykt etter slike angrep lenge i pasientens minne.

Objektivt angir angrepet slike symptomer:

 • skinn av huden;
 • svette på ansikt og kropp;
 • spisse egenskaper av ansiktet;
 • hyppig vannlating og trang til å kaste opp;
 • økt blodtrykk;
 • bradykardi eller takykardi;
 • frykt for døden.

I de fleste tilfeller fortsetter sykdommen kronisk, og eksacerbasjoner erstattes av remisjoner. Men når de første tegnene på sykdommen dukker opp, må du søke kvalifisert hjelp, fordi sykdommen kan utvikles og bli komplisert ved hjerteinfarkt, kardiosklerose eller hjertesvikt.

Førstehjelp

Som praksis viser, har angina pectoris en gunstig prognose for pasienten, men pasientene selv er veldig redd for gjentatte anfall. Ved begynnelsen av sykdommen kan en tablett Corvalment eller Validol, plassert under tungen, hjelpe.

I særlig alvorlige tilfeller er det nødvendig å stoppe angrepet med Nitroglycerin pillen sublinguelt. Vanligvis etter 25-30 minutter oppdager pasienten forbedring av tilstanden og nedfallet av angrepet. Hvis du, etter at du tok Nitroglycerin to ganger under tungen, ikke stopper angrepet, bør du ringe en ambulanse, siden pasienten kan ha hjerteinfarkt. Før du kommer til legene, bør du ikke foreta noen tiltak for ikke å forverre tilstanden til pasienten.

Pasienten er plassert i en seng med et hevet hode, fjerner klærne, gir frisk luft. Pasientens ansikt er sprayet med vann, etterfulgt av hjertefrekvens, blodtrykk og puste. Alle registrerte avlesninger er registrert på papir, deretter for å gi dataene til legene.

Metoder for behandling og forebygging

Terapeutisk taktikk avhenger direkte av alvorlighetsgraden av pasientens tilstand og alvorlighetsgraden av symptomene. Før utnevnelse av en konservativ behandling, utføres en rekke diagnostiske prosedyrer for å klargjøre diagnosen (EKG, ultralyd, MR). Oftest behandles angina på en omfattende måte, inkludert:

 • Legemidler som fortynner blodet (Aspirin, Aspirin-cardio);
 • Nitrater (Nitroglyserin, Nitro), som bidrar til utvidelse av arterier og øker tilgangen av oksygen til hjertemuskelen;
 • Legemidler som reduserer blodtrykket og normaliserer hjertefrekvensen (Bisostad, Anaprilin);
 • I alvorlige tilfeller brukes narkotiske analgetika til å beskytte pasienten mot støt;
 • legemidler som forhindrer dannelsen av aterosklerotiske plakk på veggene i blodårene.

Beslutningen om taktikken til pasientens ledelse er akseptert av kardiologen eller ved en konsultasjon av leger, som tar hensyn til alle tilleggsfaktorer (alder, alvorlighetsgrad, individuelle egenskaper hos hver pasient).

Ved alvorlig sykdom, hyppige anfall, samt sykdomsprogresjon, kan kirurgisk behandling være nødvendig. Formålet med kirurgisk inngrep er å gjenopprette blodstrømmen gjennom kranspulsårene. For dette utføres stenting eller aortokoronær bypassoperasjon.

Etter samråd med behandlende lege kan du begynne å søke og folkeoppskrifter for å bekjempe angina pectoris. Det er verdt å merke seg at mange herbalists og healere tilbyr å snakke plager. En slik prosedyre er usannsynlig å redde fra angrep, men her kan inntaket av medisinsk te, avkok og infusjoner ikke bare redusere forekomsten av angina pectoris, men også effektivt kurere den.

Behandling med folkemetoder er basert på bruk av alkoholtinkturer og vandige avkok, som aktiverer hjertearbeidet. Først og fremst er det herbal tinkturer som fremmer utvidelse av blodkar, forbedrer blodsirkulasjonen og gjenoppretter trofiske kardiomyocytter.

Veletablerte samlinger av urter for te. Slike avgifter har en beroligende effekt, har en gunstig effekt på hjerte- og karsystemets funksjon.

Erfarne kardiologer og nevrologer anbefaler å forberede en blanding av tinkturer, som inkluderer tinktur av hagtorn, motherwort, valerian, peony. Alle ingrediensene er tatt i like stor grad og blandet i en beholder med mørkt glass. Ta tinktur før angrepet og under det på 20-25 dråper.

I de fleste tilfeller er prognosen for pasienten positiv, underlagt regelmessig undersøkelse og tilstrekkelig behandling. Sammen med medisiner, i behandlingen av angina pectoris, er pasientens livsstil viktig:

 • balansert ernæring;
 • spiller sport;
 • Hyppige vandre turer for lange avstander;
 • avvisning av dårlige vaner
 • søvn er ikke mindre enn 8 timer.

For å forhindre utvikling av sykdommen, er det nødvendig å følge råd fra en lege, holde seg til kosternæring og i tide forhindre hypertensjon og aterosklerose.

Spesiell oppmerksomhet bør gis til pasientens diett. Maten skal være så naturlig og lett som mulig. Unntatt grove produkter, fett røkt mat og pickles. Prioritet er gitt til vegetabilske supper, gryteretter, salater og kokt kjøtt. Måltider bør være små, men hyppige.

Det anbefales også å minimere mengden salt som forbrukes. Hvis slike endringer ikke er enkle, må du minst redusere nummeret med 2 ganger. Med denne dietten er pasientens kropp satt opp for selvhelbredelse og en rask gjenoppretting.

Padden er en komplisert sykdom, men den kan effektivt herdes uten å kompromittere pasientens livskvalitet.

Les Mer Om Fartøyene