Hvor fortynnet tykt blod? Medisiner, produkter og folkemidlene som fortynner det tette blodet

Økt blodviskositet er et truende signal til kroppen. Dette er en ekstremt forstyrrende faktor, farlig med alvorlige konsekvenser, opp til hjerteinfarkt og slag. Syndrom med høy viskositet av blod hos mennesker - en anledning til å gjennomgå en medisinsk undersøkelse for tilstedeværelse av sykdommer som forårsaker blodpropper. Med en mindre forstyrrelse kan du klare deg selv ved hjelp av å endre matssystemet, øke mengden av væske i kosten, urte-avkok. Hvor fortynnet tykt blod? Vurder dette i denne artikkelen.

Blod og dets egenskaper

Blod er en flytende substans, et indre bindevev av kroppen. Sirkulasjonssystemet utfører en transportfunksjon i kroppen - forsyner vev og organer med oksygen. Blodviskositet betyr balansen mellom forholdet mellom plasmaet (væskekomponenten) og de formede elementene (blodceller). Endring i retning av reduksjon av væskekomponenten, forårsaker SPV (syndrom med økt viskositet) en senking av blodstrømmen, og som følge av oksygen sult i kroppens vev.

Årsaker til WAV

Fortykning av blod oppstår av flere grunner:

- feil drikking regime (utilstrekkelig mengde vann, dårlig kvalitet vann, etc.);

- unøyaktigheter i ernæring (økt forbruk av raske karbohydrater, protein overmetning, mangel på visse vitaminer);

- sykdommer i det vaskulære systemet (for eksempel åreknuter som forandrer permeabiliteten til venene);

- problemer med zhkt, nyrer (reduksjon i transportfunksjon på grunn av forurensning av sine produkter av under-fermentering og ufullstendig proteinspaltning, diaré);

- onkologi, all slags diabetes;

- dårlige vaner (røyking, alkohol, narkotika);

- infeksjon (høy temperatur, forgiftning, etc.);

- medisiner (diuretika, prevensjonsmidler, hormoner og noen urter).

Noen ganger kan graviditet forårsake væskeblod ubalanse.

Hvis du ofte observert fenomener som tretthet uten noen åpenbar grunn, høyt blodtrykk, hodepine og tåkesyn, oppmerksomhet, konsentrasjon, hukommelsestap, depresjon, nummenhet og stadig kalde ekstremiteter, smertefulle knuter på venene - det er på tide å tenke på stabilisering blodet balanse kroppen. Det er viktig å vite hvordan flytende blod er flytende.

Dette kan gjøres ved hjelp av narkotikabehandling, eller ved å stabilisere prosessen med næring og væskeinntak.

Metoder for diagnostisering av SST

- en generell blodprøve;

- en rekke spesialiserte analyser for koagulering;

- for å bestemme viskositetskoeffisienten (normen er 4,0 til 5,5 enheter, mer enn 5 er et alvorlig nok brudd, opptil 8 enheter og over - en kritisk tilstand).

Basert på resultatene av testene, vil legen foreskrive medisinering eller gi generelle anbefalinger om ikke-medisinske alternativer for behandling og forebygging av SLE. Så, en person har tykt blod. Hvordan du kan væske med medisiner, vil vi vurdere videre.

medisinering

Det bør bemerkes at denne typen behandling skal utføres klart i henhold til ordinerende lege. For å redusere viskositeten er det en rekke medisiner:

- "Heparin" - det mest kjente stoffet, basert på analogen av enzymene til leech spytten.

- "Warfarin" (analogt med "Dabigatran") er en billig, populær antikoagulant av indirekte handling.

- "Aspercard", "Curantil" og "Escuzan" - forberedelser for å forbedre styrke av årer.

- "Aspirin" og "Cardiomagnum" - fortynning av hemolymph, forebygging av hjerteinfarkt hos en eldre pasientgruppe.

- En rekke multivitaminkomplekser som inneholder selen (øker blodkarets elastisitet).

Urter som fortynner tykt blod I ikke-tradisjonell medisin, er en rekke urter kjent for å klare å takle flytningen av heme:

- Donnik er et legume urteaktig plante. Medisinsk egenskapene til søtkløveren er kjent siden antikkens Roma. Han ligger under medisinen "Warfarin". Planten er giftig, bruk med forsiktighet. For fremstilling av tinkturer og buljonger brukes hele planten, stengene og røttene inneholder en stor konsentrasjon av terapeutiske stoffer. Det bør tas hensyn til når man lager tinkturer.

- Hestkastanje er en flerårig treverk, den er også aktivt brukt i tradisjonell medisin, det er en del av en rekke medisinske preparater. Alle deler av anlegget brukes.

Noen få tips om hvordan du fortynner det tykke blodet. Hva annet kan hjelpe?

- Hvit pil, hun er en pil, hun er en sølvpil. Buskplantasje av mellombelte og nordlige halvkule. Det vokser langs elvene av elver og vannkropper. I ikke-tradisjonell medisin, er bark brukt, rik på salicylum.

- Innsamling av malurt, kvist, søt kløver og horsetail.

Vi fant ut hvordan du fortynner tett blod med folkemidlene.

Mat med viskøs blod

SPS viser en strømkorreksjon. For det første øker forbruket av rent drikkevann. Det er godt å drikke det minst 2 liter om dagen. Ikke mindre nyttig og grønn te. For det andre, med en rekke matvarer vil ha en stund å dele. Fra daglig spising, salthold, røkt mat og søte brus drikkes ikke. De raskeste karbohydrater (søtsaker), hvitt brød og høyverdige melruller, bokhvete, poteter, rødkål, valnøtter, bananer er begrenset til maksimum.

Tvert imot, anbefales for hyppig inntak av produkter: tang og sjømat (rik på taurin, jod), fet hav fisk (en kilde av flerumettede fettsyrer).

Slik spiser du når blodet er tykt. Hvordan væske (bruk tabletter valgfritt), spise frukt og grønnsaker? Om dette videre.

Grønnsaker andre produkter

Av grønnsaker - tomater og paprika (en gunstig effekt på blodårene), rødbeter, hvitløk, løk, agurk, squash, aubergine. Å velge kjøtt, bør du gi preferanse til hvite spillvarianter - kalkun, kyllingbryst. Nyttig i egg, meieriprodukter, solsikkefrø, cashewnøtter og mandler, linfrø olje, litt krydder - chili, ingefær og muskat.

Fra muskatnøtt kan du lage en nyttig tinktur: 100 g muskatøy, hell 0,5 liter alkohol, fyll i tre uker. Ved slutten av perioden blir tinktur tatt med 20-30 dråper per halv kopp varmt vann. Engangskurs - mottatt mengde klar infusjon. Etter 10-14 dager kan kurset gjentas.

Ingefærsdrikke: en halv teskje gresskvern, hell 1 liter kokende vann, insister natt. Den mottatte mengden av en drink å drikke om dagen.

Et velkjent effektivt middel for hvitløk og honning. 250 g hvitløk mos, blandet med 300 g honning. Den resulterende blanding for å insistere i 3 uker i mørket. Drikk en spiseskje tre ganger daglig før måltider (i 30-40 minutter). Noen ganger blir noen dråper sitron lagt til tinkturen.

Hvilke frukter fortynne tykt blod

Med SPS, bær og frukt med syre, rik på vitaminer C og E og kalium er nyttige. Disse er briar bær, mulberry, alle slags currants, kirsebær, jordbær, tranebær, blåbær, stikkelsbær. Frukt: fiken, eple, fersken, granateple, appelsin, sitron. Fra bær og frukt kan du lage ferskpresset juice. Spesielt nyttig for fortynning av tettheten av blodstrømmen er juice av røde druer eller tørr rødvin (servering - et standard glass om dagen).

Det er viktig å huske at i tilfelle av mageproblemer er overdreven surhet kontraindisert.

Alderfunksjoner av blodviskositet

Hvis barnet har tykt blod, hvordan å væske? Dette spørsmålet blir ofte spurt av foreldre.

Hos nyfødte er normal blodmengde tetthet høyere enn i en voksen, 2-3 ganger. Dette skyldes tilstedeværelsen i sirkulasjonssystemet av en stor andel av modne røde blodlegemer: nye og de som gjenstår fra blodsystemet som er vanlig hos moren. Ved nyfødtens uke utløses pusten, noe som resulterer i en normal balanse mellom røde blodlegemer.

I en voksen anses omtrent 75 ml sirkulerende blod per 1 kg kroppsvekt som normalt. I en baby er denne hastigheten ca. 130 ml per kg kroppsvekt.

Med barnets vekst varierer denne indikatoren. Etter barnets år er denne figuren utlignet til den generelle normen.

Blodindikatorer for barn og ungdom har de samme egenskapene som voksne. Årsakene til SLE, metodene for diagnose og behandling er identiske med voksne (med tanke på dosering av legemidler etter alder). Vi undersøkte hvordan tynt blod er flytende.

Tett blod: symptomer, årsaker og behandling, hva du skal gjøre og hvordan du fortynner

Symptomer på tett blod

Døsighet, generell ubehag og rask tretthet er de første og viktigste symptomene på økt blodviskositet.

Med ytterligere forverring i helse, kortpustethet, rask hjerterytme, prikkende i hjertet.

Blant de hyppige samtidige manifestasjoner - tåkesyn, minne, hodepine og svimmelhet, irritabilitet, midlertidig tap av koordinering av bevegelser, oppblåsthet.

Slike forhold tjener som et alarmsignal for SLE-sykdom (et syndrom med økt viskositet) som, når den er forsterket og i kronisk form, har ekstremt alvorlige konsekvenser. Å ha mistanke, det er bedre å umiddelbart gå til leger, bli diagnostisert, identifisere årsakene og ta helsemålinger så tidlig som mulig.

diagnostikk

å gjøre en generell blodprøve;

hvis det er medisinske indikasjoner, utfør tester for koagulering;

for å kontrollere laboratorieviskositet av blod (normen er i området 4,3-5,4 enheter hos menn og 3,9-4,9 enheter hos kvinner).

Grunner og motvirkning av WSP

Fortykkingen av blodet er forbundet med ulike sykdommer, usunne vaner, bivirkninger av legemidler. Vanlige årsaker:

midlertidig akutt SLE forekommer i tarminfeksjoner av typen dysenteri som følge av diaré og oppkast, dehydrerer kroppen; Det viktigste middelet for akutt dehydrering: Drikk rikelig med vann med en liten mengde salt ("stort svovel", uten skadelige tilsetningsstoffer);

også, kommer en midlertidig skarp DBS med omfattende brannskader - kroppen produserer mye av hvite blodlegemer og blodplater, lider av et overskudd av blod oppløse skadede protein, human går varm, han svetter; anbefaler også litt saltet vann;

kroniske overspising søtsaker, poteter, pasta og vokser på denne jord surgjøring og zashlakovka kroppen, diabetes; Forbedringen går ut på menyen endre med avvisning av "rensede" og fordøyelige karbohydrater, ved å erstatte dem på naturlige og ikke fullt ut fordøyelige karbohydrater som utviser rensende egenskaper (for eksempel frukt og grønnsaker til papirmasse, tang, krill lim);

ulike sykdommer som forårsaker forstyrrelser i binyre og nyre Diagnose og behandling av disse sykdommene eliminerer årsaken til fortykkelse av blodet;

sykdommer ledsaget av økning i protein i blodet, samt erythremi (overdreven produksjon av røde blodlegemer og andre elementer i blodet);

hepatitt av forskjellig art; behandle "gulsott" - kvitte seg med problemet;

bukspyttkjertel i bukspyttkjertelen; vi spiser ofte moderat, vi blir behandlet;

diuretika, prevensjonsmidler, hormoner, Viagra og andre stoffer - å revurdere, er det nødvendig?

Av og til, blant årsakene til SLE, er det tegn på trombofili og åreknuter. Vi tror at dette er konsekvenser, ikke årsaker.

En person med mer og mer tett og klebrig blod øker naturlig risikoen for slag, hjerteinfarkt, hjerteinfarkt og høyt blodtrykk, blodpropper, noen ganger - åreknuter (oftere hos kvinner).

Behandling og forebygging

Ved behandling av tett blod er det ikke nødvendig å håpe i det hele tatt bare for medisinske preparater og prosedyrer. Livsstilen og riktig ernæring er svært viktig.

Så, med alvorlige former for SLE, når det allerede er problemer med hjertet, er blodkarene, etter et slag, intensiv fysisk aktivitet kontraindisert, men små er nødvendige og svært nyttige. Det er verdt å prøve å utføre minst noen få regelmessige øvelser, øvelser, og blodet vil naturlig bli mer flytende og legge til mange gode livsår!

Det er nyttig å drikke 8-10 glass væsker daglig (usøtet te, vann, helst infundert på shungitt eller silisium, vår). Avviser lite hvitt salt med skadelige tilsetningsstoffer, moderat forbruk av stein eller annet salt.

utelukke eller begrense diett Svartsurbær, og grønne grønnsaker, bananer og bokhvete, soeprodukty, trans fett produkter (margarin, majones, chips), pickles;

hvitt brød og brød, det er bedre å erstatte makaroni med grått og svart brød, porridge;

unngå salte matvarer og røkt mat, overcooked fettstoffer;

avstå fra røyking og alkohol;

sukker og søtsaker tykkes tykkere og gjør klebrig blod - de unngås.

Hva skal jeg gjøre? Ta aspirin?

Problemet kan overhales når du er ganske ung, etter førti og femti år. Dette er et velkjent faktum som førte til et utbredt daglig inntak av aspirin for fortynning av blod. Imidlertid etter publisering i tidsskriftet JAMA (Journal of the American Medical Association) 2012; 307: 2286-94, blir denne praksisen i stadig større grad kritisert.

Deretter viste en studie på mer enn 370 000 pasienter at hos personer som tar lave doser av aspirin daglig, øker sannsynligheten for alvorlig cerebral eller tarmblødning (blødning) med 55%. Den reelle risikoen for blødning forårsaket av aspirin var 5 ganger større risiko enn tidligere estimert. Alvorlige farer, selv når du tar små doser av aspirin, tvinge mange om ikke å forlate aspirinholdige stoffer, og deretter redusere dosen som tas, se "naturlig behandling."

I moderne medisinsk praksis aspirin leder på den delen av den universelle behandling av tykke blod omstridt i det minste to stoffer - "Nattokinase, Serrapeptase" og "Warfarin" eller "Coumadin" (et urtepreparat fra søt kløver, blokkerer virkningen av vitamin K fremmer blodpropper). Fortsette å bli brukt og aspirinsoderzhaschie "Agrenoks" "Heparin", "enoksaparin", "Plavix".

Forløpet av å ta medisiner på grunnlag av aspirin og kløver skal være ledsaget av en bestemt diett; De er alle ganske effektive, men er farlige for intestinal blødning.

En svart stol signalerer en blødning i tarmen.

Det er flere "sparsomme" måter å helbrede og helbrede. Blant de spesialiserte narkotika: å forbedre tilstanden til venene anbefaler "Asperkard", "Kurantil" og "Aescusan" og "Cardiomagnyl" - til regelmessig inntak av eldre pasienter for å forebygge hjerteinfarkt.

Dietter er fortsatt populære, bestående av naturlige produkter, med et kontinuerlig oppdatert utvalg.

Tidligere blodfortynning ble mye brukt til å fortynne blod, nå blir det vanligvis unngått eller erstattet av donasjon. Forresten er den hvite mannen rødme; Vanligvis viser fraværet av rødme enten anemi og anemi, eller omvendt et tykt og viskøst blod. Etter å ha donert blodgivere, utsatt for anemi, blir blek, og de som er utsatt for tykt blod - blir rosa (de har leger og foretrekker å ta blod).

Mote for hirudoterapi returnerer - behandling med medisinsk leeches. Hirudin (en gruppe av biologisk aktive stoffer injisert i såret med en leech), i tillegg til fortynning av blod, har en rekke andre nyttige egenskaper:

hypotensiv effekt letter arbeidet til nyrene, fremmer utløpet av lymfe, fjerner puffiness;

antisklerotisk virkning gjør at du kan kvitte seg med stagnasjon av venøst ​​blod, forhindrer iskemi og onkologiske sykdommer;

bakteriostatisk, anti-inflammatorisk immunmodulerende effekt forbedrer den generelle tilstanden og trivsel, fremmer bruken av toksiner, lindrer neuralgi.

Vi fortynner blod hjemme

På husstandsnivå er spesiell oppmerksomhet til ernæring og "naturlig apotek".

Hvitløk, løk (vanlige løk, purre, sjalott og grønn løk) inneholder antioksidanter som reduserer risikoen for hjerteinfarkt og slag.

For flytende, anbefalte krydrede retter, med tilsetning av karri (inneholdende gurkemeie), samt med chili pepper, cayenne pepper, muskatnøtt.

Vanlige menyen med vill fet fisk (ørret, laks, sild, sardiner og makrell) metter legeme med omega-3 flerumettede fettsyrer.

Uraffinert magert olje, spiret hvetekim, nøtter fortynnet blod ikke bare med Omega-3 fett, men også med nærvær av et aktivt middel mot dannelse av blodpropper - vitamin E.

Sjømat og ingefær inneholder tauriner som helt fortynner blod.

Pasolenovye (tomater, paprika, auberginer) - et flott tynningsmiddel.

Anbefalt frø, mandler, samt agurker, courgetter, rødbeter.

Mynte, honning, ulike bær og frukt, frukteddik og cider er kilder til salicylater som fortynner blod.

Liquefying blod av protein hjelper fraværet av overeating og kurativ fasting, fysiske øvelser.

Tar vitamin C eller rike matvarer som sitrusfrukter, paprika, kiwi, bær. Bruken av dette vitaminet er ikke helt utmattet av den enkle forebyggingen av forkjølelse - det består også i å sikre fjerning av overskytende proteiner fra blodet og i opprettelsen av kvalitetskollagen og elastin. De hjelper til å se bra ut, styrke karene og redusere risikoen for høyt blodtrykk og slag.

Kjøttet er bedre erstattet av en fugl, egg, hvit fisk.

Av medisinske urter anbefaler kløver, malurt, tovolgu, horsetail, bark vetla.

Berry bringebær i hvilken som helst form, hvetespirer, samt tinktur av hestkastanjehud på vodka - gode midler for fortynning av blod.

Enn å tynne ut et tett blod: medisiner og oppskrifter

Den normale tilstanden av blod er garantien for helheten av hele organismen. Hvis sammensetningen eller viskositeten til blodet forstyrres, fører dette uunngåelig til forstyrrelse av alle systemer og organer. Konseptet med tett blod innebærer at antall formede elementer i det økes i forhold til væskedelen (plasma).

Dette gjør det vanskelig å transportere stoffer gjennom kroppen, noe som fører til ubehagelige konsekvenser. Bestem tettheten av blod kan bruke en spesiell analyse. Leger anbefaler å gjøre dette for forebyggende formål minst 2 ganger i året.

Tykt blod: årsaker

Tett blod er veldig farlig!

Tettheten av blod avhenger av antall røde blodlegemer og andre ensartede partikler. Hvis antall erytrocytter øker, øker mengden protrombin og fibrinogen, noe som fører til en mer viskøs konsistens. Tykt blod sirkulerer verre gjennom årer, kar og kapillærer, så leger prøver å bekjempe dette fenomenet for å unngå komplikasjoner.

Før flytende tykt blod må du identifisere årsakene til viskositeten. I seg selv er hyperkoagulasjon ikke en uavhengig sykdom. Hvis viskositeten er mye høyere enn normalt, anbefaler leger det samtidig å fortynne det og søke etter årsakene til den patologiske tilstanden. Årsakene kan også være fysiologiske. For eksempel blir blod tykkere med alderen eller før fødsel, når kroppen søker å beskytte seg mot blodtap.

Men hyppigere hyperkoagulerbarhet er en konsekvens av patologiske forhold og alvorlige kroniske sykdommer.

Årsaker til tett blod:

 1. Forgiftning og tarminfeksjoner. Disse forholdene fører til sterk og langvarig diaré. Kroppen mister sin fuktighet og har ikke tid til å fylle den, noe som resulterer i at blodet blir mer viskøst.
 2. Erythremia. Med denne sykdommen produserer beinmarget røde blodceller for fort. De har ikke tid til å forfall, noe som fører til utseendet av tett blod.
 3. Leukemi. Leukemi fører ofte til utilstrekkelig produksjon av blodceller. Men med enkelte typer leukemi er det mulig å få en tilbakeslag, når de ensartede elementene i blodet produseres i for store mengder.
 4. Leverbeten. De fleste av elementene er ødelagt i leveren. Med cirrhose, leverceller dør og ikke kan utføre sin funksjon, så øker antall røde blodlegemer i blodet, blodet blir mer viskøst og sirkulerer verre.
 5. Åreknuter. Varicosity forstyrrer blodstrømmen i kroppen, bremser den ned, noe som kan føre til endring i blodsammensetningen.
 6. Feil mat. Bruken av en stor mengde karbohydrater og sukker fører til brudd på blodsammensetningen, og kan også utløse diabetes mellitus.

Fare for tykt blod og underliggende symptomer

Tett blod er en trussel mot livet!

Å bestemme symptomene på tett blod er svært vanskelig. I lang tid kan de være helt fraværende, og manifesterer seg med varierende intensitet.

Siden tykt blod ikke er en egen sykdom, har den ingen karakteristiske trekk. De fleste symptomene er også karakteristiske for andre sykdommer. Disse omfatter tretthet, høyt blodtrykk topper, knuter vener, kalde ekstremiteter, svakhet, tretthet, tørr munn, forvirring og dårlig hukommelse. Migrene, depresjon, apati kan også forekomme.

Bestem det tette blodet for bare ett symptom er umulig. For diagnosen er det nødvendig med en blodprøve. Økende tetthet av blod er farlig for kroppen. På grunn av økt viskositet, går blodet gjennom karene verre og overfører sakte oksygen til organer og vev. Hjertet opplever en økt belastning, fordi det er vanskeligere å presse tykt blod.

Som et resultat sliter hjertet ut raskere, noe som kan føre til ulike komplikasjoner.

Blant konsekvensene av tett blod, er følgende forhold og patologier skilt ut.

 • Trombose. I tett blod syntetiseres fibrin raskere og mer aktivt enn vanlig. Fibrin provoserer dannelsen av trombi, som helt kan blokkere blodkarets lumen, forstyrrer blodstrømmen alvorlig og fører til ytterligere komplikasjoner.
 • Trombocytopeni. Dette virker paradoksalt, men med tykt blod kan mengden blodplater falle. Denne tilstanden oppstår med alvorlige sykdommer i hematopoiesis-systemet, for eksempel i noen former for leukemi. Tett blod fører ikke til trombose, men tvert imot er det farlig blødning.
 • Blødning. Den komplekse mekanismen til det hemopoietiske systemet fører til det faktum at tykt blod provoserer trykkprang. Som et resultat er veggene i blodkar og kapillærer skadet, blødninger utvikles.
 • Hjertesvikt. Som allerede nevnt ovenfor, fører tykt blod til en hurtig slitasje på myokardiet. Hjertet kan ikke fullt ut utøve sine funksjoner, noe som fører til hjertesvikt og enda svakere blodstrøm, hypoksi, etc.

Enn å fortynne: medisinske preparater

Aspirin er et effektivt og trygt stoff for blodfortynning

Eventuelle medisiner er foreskrevet av legen etter diagnosen. Å ta dem uten å ordinere en lege er farlig. Under behandlingen er det nødvendig å ta en blodprøve og overvåke tilstanden.

Det er verdt å huske at legemidler for fortynning av blod - dette er ikke et middel for blodpropper. De løser ikke allerede eksisterende trombi, de reduserer blodets viskositet og forhindrer trombose. Legemidlet, så vel som dosering, velges individuelt, med tanke på alvorlighetsgrad av pasientens tilstand, alder og andre egenskaper.

Hvert stoff har egne kontraindikasjoner og bivirkninger, før du bruker dem, er det nødvendig å lese instruksjonene.

Flytende flytende produkter:

 1. Heparin. En av de mest populære midler for behandling av hyperkoagulabilitet. Det fortynner blod, men i noen tilfeller kan det føre til trombocytopeni og provosere blødning, da det hemmer blodpropp. Det er ikke foreskrevet for blødning, men anbefales for tromboembolisme.
 2. Warfarin. Antikoagulant, som brukes til å forhindre trombose. Det har en antikoagulerende effekt på blodet. Det forblir effektivt i 4-5 dager etter uttak av stoffet. Ikke foreskrevet med en tendens til blødning, alvorlig leversykdom, i første trimester av svangerskapet.
 3. Chimes. Legemidlet er en kompleks handling. Det reduserer ikke bare sannsynligheten for blodpropper, men normaliserer også blodtrykket, beskytter fartøyets vegger mot skade. Det anbefales både med tykt blod, og med hjerte-og karsykdommer, hypertensjon, cerebrale sirkulasjonsforstyrrelser.
 4. Aspekard. Et sterkt stoff som blokkerer vedheft av blodplater, noe som reduserer sannsynligheten for blodpropper. Etter en enkelt dose varer stoffet i en uke. Sammensetningen inkluderer aspirin, så hvis tendensen til blødende medikament ikke er tildelt.
 5. Aspirin. Dette er et populært legemiddel for å fortynne tykt blod, patency av blodkar og forebygge sykdommer i kardiovaskulærsystemet. Han er den første assistenten med hjerteinfarkt. Fungerer raskt og gir et positivt resultat.
 6. Aescusan. Det er et angioprotektivt middel, men er ofte foreskrevet med tykt blod. Escuzane styrker veggene i blodårene og karene, øker elastisiteten, normaliserer blodsirkulasjonen.

Folk oppskrifter og kosthold

Blodtynningsprodukter

Folkemidlene er effektive i forbindelse med medisinering eller i begynnelsen av sykdommen, når komplikasjoner ennå ikke har oppstått. Med alvorlige patologier kan bare folkemidlene ikke styres.

Noen urter og juice bidrar til å normalisere koagulasjonshemostase, men det er verdt å huske at de forårsaker allergier. Bruk ukontrollerte midler uten anbefaling fra en lege er uønsket.

 • Naturlig juice. Ferskpresset juice av grønnsaker og frukt fortynner helt blod, men de må tas i små doser, ellers kan du skade magen og bukspyttkjertelen. Med tykt blod anbefaler du appelsin, eple, gulrot, fersken, solbærjuice.
 • Soda. Denne metoden anses kontroversiell. En teskje av brus, fortynnet i et glass vann, bidrar til å tynne blodet, men det bidrar til å alkalisere kroppen. For gastritt og sår vil dette legemidlet gjøre mer skade enn godt.
 • Apple cider eddik. Hvis eplecider eddik er av høy kvalitet, er det vanskelig å skade kroppen. Det kalles et sikkert middel for å behandle blodviskositet. Likevel er denne behandlingen ikke anbefalt. Tilstrekkelig er et enkelt inntak av eplecidereddik om morgenen (2 ts eddik per glass vann).
 • Linfrøolje. Et utmerket verktøy for å forebygge trombose og flytende blod. Linfrøolje normaliserer lipidmetabolismen. Det er lipidene som hjelper blodet til å opprettholde sin væsketilstand. En teskje olje skal være full i morgen på en tom mage.

Mer informasjon om tett blod kan læres fra videoen:

For å redusere blodets viskositet må du følge med på riktig ernæring. Kostholdet bør varieres, inkludert frisk frukt og grønnsaker, spesielt epler, druer, tomater, rødbeter, agurker, fersken. Det anbefales å spise magert kjøtt, fisk, havkål. I moderate mengder med viskøs blod, bitter sjokolade, er kaffe nyttig.

Produkter som fortynner blodet og styrker veggene i blodårene

Tett blod er et problem for den moderne siviliserte verden. Dette resultatet forutbestemt feil diett, sammensetningen av konsumert mat, en stillesittende livsstil som fører til utseende av trombi. Et annet problem er de svake veggene til fartøyene, som tykt blod har en konstant belastning på.

Den normale blodsammensetningen er 20% av røde blodlegemer, leukocytter, blodplater og 80% blodserum. Med en tett, disse parametrene endres, og den består av 20% av serumet og 80% av de gjenværende elementene.

Dette fører til funksjonsfeil i organene. Hva tiltrekker seg mange alvorlige sykdommer, spesielt kardiovaskulær.

Mange mennesker leter etter dette alternativet - mat, som naturlig vil redusere tettheten til en normal tilstand.

En stor innflytelse på blodgjennomstrømning er gitt av vann, ikke ved væske: te, kaffe, brus, etc., nemlig vann. Et unntak er grønn te, det senker koagulering godt. Det er nødvendig å drikke en dag 1,5 - 2 liter rent vann. Vannet må filtreres eller tines. Du bør drikke vann en halv time før måltider eller en time etter.

Listen over de mest effektive produktene inkluderer:

 1. hvitløk. Den mest fordelaktige effekten på blodpropp er gitt av hvitløk, den kan brukes på flere måter: fersk, tørket, hvitløkolje.
 2. ingefær. Egenskapen til ingefær for å redusere kolesterol, påvirker positivt nedgangen i viskositeten i blodet.
 3. Rødvin. Det har blitt brukt siden antikkens Hellas til å rense, gjenopprette blod. Et godt antiseptisk middel inneholder vitaminer, salicylater.
 4. Hindbær og blåbær. Juice av hindbær og te laget av bringebær blader redusere viskositet og tetthet. Blåbær ødelegger blodpropper og forhindrer trombogenese, siden den inneholder salicylater.
 5. Bær og frukt. Inneholder mye vann og syrer. Syreprodukter bryter ned fett og forhindrer utseende av trombi og kolesterolplakk. Innholdet av vitamin c
 6. grønnsaker. Tomater og agurker inneholder mye vann. Gulrøtter er rike på vitamin E, og bidrar til å ødelegge blodpropper. Rødbete, selleri, kål, paprika, chili, courgette og aubergine inneholder vitaminer, reduserer blodets viskositet og styrker veggene i blodårene.
 7. Spicy urter. Gurkemeie har en gunstig effekt på blodstrømmen, regulerer innholdet av leukocytter og erytrocytter. Dill, oregano, mynte, timian forbedrer sammensetningen.
 8. Olje av oliven, lin, solsikke. Inneholder vitamin E, bryter trombose.

Hvordan redusere blodfortykkelsen under graviditeten. I dette tilfellet bør ikke noe å gjøre på egen hånd, særlig med hensyn til medisinering.

Hvis du ikke har noen allergiske reaksjoner på produkter som inneholder salicylater, vil den beste løsningen være deres bruk. Disse inkluderer: tomater, rød paprika, vegetabilske oljer, bær og frukt.

Narkotika og medisiner for fortynning av tett blod

Listen over legemidler som forhindrer dannelsen av blodpropper er ikke liten. Ta dem bare hvis legen foreskriver det.

Langsiktig bruk av aspirintabletter skal kun utføres under tilsyn av en lege.

Et populært og universelt legemiddel for i dag betraktes som aspirin, et annet navn er acetylsalisylsyre. Virkningen på blodet er kjent for alle, men det er fortsatt et antipyretisk, smertestillende og antiinflammatorisk legemiddel.

Aspirin senker blodtykkelsen, tillater ikke blodplater å holde seg sammen og danne blodpropper. Tabletten bør tygges grundig og vaskes raskt med rikelig med vann. Ikke svelg hele.

klokkespill. Inneholder antitrombotiske stoffer, forbedrer blodsirkulasjonen i hjernen. Reduserer blodets tetthet.

cardiomagnil. Det brukes mot dannelsen av trombi, for forebygging. Ta kun legemidlet på resept.

Aescusan. Legemidlet er laget på grunnlag av tegning fra hestkastanje, vises med åreknuter, venøs insuffisiens, og utøver en handling som styrker veggene på karene.

Slik fortynner du blodet hjemme: Folkemidlene

La oss vurdere noen varianter:

 1. Folk rettsmidler og deres forberedelse hjemme. Bruk av legemidler som reduserer blodkoagulabilitet, påvirker gastrointestinaltområdet negativt. Hvordan bringe blodtilstanden tilbake til normal uten aspirin? Her, de utradisjonelle behandlingsmetoder som oppleves av folkemessige rettsmidler - kommer til redning.

Kosthold med tykt blod

Beskrivelsen er aktuell på 09/12/2017

 • effektivitet: terapeutisk effekt etter 1 måned
 • datoer: tre måneder og mer
 • Kostnad for produkter: 1600-1700 rubler per uke

Generelle regler

Fra indikatorene for blodets viskositet er alle prosessene som foregår i kroppene av kroppen, avhengige av. Tross alt er hovedfunksjonen å transportere næringsstoffer, respiratoriske gasser, hormoner og mye mer. Når blodegenskapene endres (fortykkelse, surgjøring, økning av nivået kolesterol eller sukker), er dens transportfunksjon forstyrret og prosessen i alle organer endrer seg.

Predisponerende faktorer for å øke viskositeten i blodutviklingen er:

 • økning i antall erytrocytter, blodplater og hemoglobin;
 • økt koagulerbarhet av blod;
 • utilstrekkelig væskeinntak og dehydrering;
 • blodtap
 • brudd på vannabsorpsjon i tyktarmen;
 • surgjøring av kroppen;
 • mangel vitaminer og mineraler involvert i syntesen enzymer og hormoner;
  en stor mengde sukker og karbohydrater i kosten.

Syndrom med økt viskositet fører til det faktum at blodceller ikke kan utføre sine funksjoner (for eksempel transport), og kroppene får mindre nødvendige stoffer og ikke kvitte seg med forfallsprodukter. Tett blod presses med vanskeligheter av hjertet i karene, det er utsatt for utdanning trombotiski og en person utvikler ulike patologiske forhold og sykdommer.

De farligste konsekvensene er tilbøyelighet til trombusdannelse. Oftest koronar fartøy og cerebral fartøy er trombosed med utvikling hjerteinfarkt og iskemisk slag. Det er også mulig å utvikle hypertensive sykdom, aterosklerose, intracerebral og subdural blødning. Tidlig påvisning av høy blodviskositet (generell blodprøve, hematokritt, koagulogram) gjør at du kan behandle og justere dietten i tide for å unngå formidable komplikasjoner.

Utilstrekkelige mengder aminosyrer i dietten, proteiner, sporstoffer og umettede fettsyrer forårsaker en økning i viskositeten i blodet. Ut fra dette vil hovedmaten i denne tilstanden være: havfisk, magert kjøtt, havkål, egg, oliven, linfrøolje, meieriprodukter. Til antikoagulanter inkluderer produkter som inneholder salicylsyre, jod, vitamin E og omega-3- fettsyrer.

Kosthold for flytende blod skal inneholde noen viktige sporstoffer som påvirker funksjonen platelet.

magnesium

Negative konsekvenser av underskuddet er økt blodplateaggregering og overdreven trombose. Menneskelig ernæring er preget av overdreven saltforbruk og mangel på kalium og magnesium, slik at magnesiummangel forekommer ganske ofte. Da han kommer inn i kroppen med mat og vann, er det anbefalt at en diett beriket med magnesium (sesamfrø, gresskarfrø, hvetekli, ris, havre, avocado, yoghurt, tang, svisker).

Ved kompilering av diett må du ta hensyn til ikke bare mengden, men også biotilgjengelighet. Den maksimale mengden magnesium inneholder friske grønnsaker, frukt og nøtter (bare den nye avlingen). Ved fremstilling av produkter (tørking, konservering, tørking), reduseres konsentrasjonen av dette elementet litt, men biotilgjengeligheten er svært lav. Det er naturlig mineralvann som er rik på magnesium: "Batalinskaya", "Donat", Kislovodsk narzans, vann i Pyatigorsk (Lysogorskaya).

kalium

Vegetabilske produkter rik på kalium: rosiner, nøtter, gresskar, bakt poteter, havkål, sardiner, svisker, abrikoser, magert kjøtt.

jern

Et lavt nivå av det øker risikoen for trombose. Innenfor mange kornblandinger, grønnsaker og grønnsaker, kjøttprodukter og biprodukter (lever). Parallell bruk av mat rik på askorbinsyre (søte og sure bær, sitrusfrukter, kiwi, paprika, bønner), akselerere absorpsjonen av jern.

Vitamin C

Styrker veggene i blodårene og reduserer risikoen for dannelse av tromber. Den mest effektive i å fortykke blodet er tomat og tomatjuice. For forebygging bør dietten omfatte sitroner, aubergine, løk, agurk, salat, kucus, rop, squash. likevel, vitamin C bør komme innenfor normens grenser, da et overskudd av det bidrar til en økning i viskositeten.

Omega-3 PUFAs

De har antiinflammatoriske, antioksidanter og antitrombotiske effekter. Positive effekter er forbundet med deres evne til å forårsake vasodilatasjon, redusere blodplateaktivitet, reologiske egenskaper av blod og en tendens til trombusdannelse. Deres nødvendige mengde i kosten varierer fra 0,5-1 g / dag.

Høye konsentrasjoner av disse syrer i sardiner, ansjos, sild, makrell, kveite, linfrø, rapsfrø, soya, sennep, peanøttolje, sesamolje, vegetabilske oljer, fiskeoljer, forskjellige nøtter og frø. Forbruk av fisk selv en gang i uken reduserer risikoen for trombodannelse med 30-45%, mens forbruket av rødt rost kjøtt fordobler denne risikoen.

Aminosyre taurin

Fremmer blodfortynning. Det meste av den finnes i uberørt vegetabilsk olje av kaldpressing (sengetøy eller oliven), i reker, blekksprut, tunfisk, bløtdyr, flunder. Det vil være tilstrekkelig å konsumere 200 g sjømat per uke 3 ganger i uken.

arginin

Har vasodilatorvirkning og reduserer blodplateaggregering. Det er nok å spise 30 gram nøtter daglig for å redusere blodproppene. Nøtter (cedar, mandel, cashew) inneholder også en stor mengde protein og sporstoffer.

Inneholdt i sjøfisk, havkål, reker, trepanga, blåskjell. Dette elementet normaliserer ikke bare viskositeten til blodet, men reduserer også risikoen for aterosklerose. Ferdige salater fra havkål inneholder mye salt, eddik og krydder. Det er bedre å kjøpe tørket og lage mat etter eget skjønn eller legge til som krydder i bakken i alle retter.

salisylater

Inneholde jordbær, stikkelsbær, bringebær, tyttebær, kirsebær, sitrus (spesielt sitron), epler, svisker, rips (hvit, rød), agurk, tomater, rød paprika, rødbeter, løk, hvitløk, mørke druer, tørr rødvin.

Oppsummering av det nevnte, er det mulig å kompilere en liste over matvarer som fortynner blod:

 • sitron;
 • hvitløk, løk;
 • tomater (tomatjuice);
 • artisjokk;
 • Jerusalem artisjokk;
 • rødbeter;
 • agurker;
 • ingefær;
 • kanel;
 • fisk (ørret, makrell, sild, sardiner, laks) og fiskeolje;
 • eple cider eddik;
 • oliven, linfrø, rapsfrø, valnøtt, sesamolje;
 • mandler;
 • hasselnøtter;
 • solsikkefrø;
 • havremel, havregryn;
 • bitter sjokolade;
 • kakao;
 • kirsebær, bringebær, jordbær, ananas, tyttebær, stikkelsbær, tyttebær, mørke druer, rips, jordbær, blåbær, cantaloupe, sitrus, aprikos, fiken, fersken, epler.

Prøv å ikke misbruke salt, inkludert ingefærte, friske frukter og grønnsaker i kosten. Spesielt nyttig er naturlig druesaft (fra røde druer), juice fra appelsin, sitron, tomater, tranebær.

Overvekt anses som en faktor som predisponerer for økt blodpropp. I denne forbindelse er det viktig å redusere kaloriinnholdet i mat (1700 kcal / dag) ved å eliminere raffinerte karbohydrater (sukker, konditori, syltetøy, godteri, etc.).

Tillatte produkter

Med et tykt blod gir dietten for:

 • Erstatning av kjøttprodukter med fisk og sjømat og gir kroppen et tilstrekkelig antall flerumettede fettsyrer som finnes i marine fisk. Grunnlaget for den ukentlige dietten skal være retter fra fisk og sjømat. Foretre oljeholdige marine fisk - laks, ørret, tunfisk, makrell, sild, laks, sardiner, saury. Nok til å inkludere i dietten på 100-150 gram fisk 3 ganger i uka. Et nyttig tillegg vil være havkalk, som kan konsumeres og tørkes.
 • Innføring rasjon av omega-3 fettsyrer som linfrø-, oliven-, raps, sennep, mutter, sesamoljer, som må anvendes i sin naturlige form, og ikke i termisk behandlet.
 • Inkorporering av minst 200 gram frisk frukt og 400 gram grønnsaker daglig. Du kan spise røde druesorter, kirsebær, bringebær, jordbær, sitrusfrukter, tomater, rød paprika, agurker - de inneholder en liten mengde vitamin K.
 • Salisylater er rike på jordbær, stikkelsbær, tranebær, bringebær, kirsebær, rødbeter, løk, hvitløk, sitrusfrukter (sitroner i utgangspunktet), epler, svisker.
 • Garnér for kjøtt og fisk, lage mat fra gulrøtter, courgetter, aubergine. Hvis du spiser poteter, er det bedre å skrelle og bake.
 • Tilsett vegetabilske greens, kli, fenugreekfrø, sesamfrø og lin, malt på kaffekvern til vegetabilske salater.
 • Vegetabilske supper, kål suppe, rødbeter suppe, borsch. Unntatt kjøttbuljonger, og ikke stek supper.
 • Bruk av fettfattig kjøtt og fjærfe er nok til å inkludere dem i kosten 2 ganger i uka.
 • Kjøttet i en kalkun er nyttig (det inneholder svært lite fett).
 • Brødrøy og kli. I hjemmebakte varer er det bedre å legge til linfrø, kli eller sesamfrø.
 • Melk og surt melkeprodukter med lavt fettinnhold. Rømme og krem ​​til bruk bare i retter. I ukesmenyen kan du inkludere opptil 4 egg.
 • Forbruk av havregryn, mais, perlebyg, wheatgrass og brun ris. Grøt kan kokes på vann eller melk.
 • Det viktigste elementet i dietten til mennesker som er utsatt for blodpropp er det tilstrekkelige inntaket av drikkevann av høy kvalitet. Med begrenset inntak av vann er det en fortykning av blodet.
 • Nyttige urtete (lakris, hagtorn, hasselblad, søt kløver, salvie) med sitron, ingefærte, sitrusjuice, noe vann uten gass. Mengden flytende full skal være 1,5-2 liter per dag.

Hvordan tynne blodet hjemme - de beste måtene å

Det er mange måter å bekjempe tett blod på, for å oppnå ønsket effekt av fortynning av blod, kan du bruke folkemedisiner. Det er veldig viktig å merke seg at folks blodfortynnere, som er blant de ti beste, er effektive, og noen av dem er veldig kraftige. Derfor bør bruk av folkemidlene være overvåket og godkjent av medisinske fagfolk.

Årsaker til tett blod

Blod er et av de viktigste bindevevene. Et menneskes tette blod har en negativ innvirkning på mange organers funksjon, så det er viktig å fastslå årsaken til tett blod så raskt som mulig og eliminere det.

Fysiologiske hormonelle endringer som kan forekomme hos kvinner under graviditet, menopause, hos menn etter en alder av 45 år, forårsaket av blodplateforbindelse kan føre til en reduksjon av blodstrøm og som en konsekvens av dannelsen av blodpropper. Årsaken til tett blod kan bli slike faktorer og sykdommer:

 • overskudd av syre i kroppen;
 • beriberi;
 • mangel på enzymet;
 • Tilstedeværelse av viruset i kroppen;
 • Tilstedeværelse av parasitter;
 • dehydrering av kroppen;
 • utilstrekkelig væskeinntak;
 • brannsår;
 • nyresvikt
 • sykdommer og patologi i det kardiovaskulære systemet, som fører til venøs stasis i ulike organer;
 • diabetes mellitus og andre sykdommer, noe som fører til tap av kroppsvæske;
 • bruk av antibiotika og andre legemidler som øker utstrømningen av væske fra kroppen og hyppig vannlating;
 • fedme.

Tilstedeværelsen av ett eller flere av disse symptomene kan være årsaken til blodpropper.

Symptomer og konsekvenser

Uansett årsakene til det tette blodet i en person, er symptomene på dette fenomenet nesten alltid det samme: tretthet, svakhet, tretthet, minneproblemer.

Tilstedeværelsen av tett blod fører til lidelser i mange organer i menneskekroppen. For eksempel: perfusjon av lungene, som skyldes mangel på oksygen i blodet, trombose, og som en konsekvens et hjerteinfarkt. For å få riktig diagnose trenger du tid.

Tett blod kan skyldes ulike syndromer og sykdommer, og kan også knyttes til ulike livsstilsfaktorer, for eksempel røyking. I disse tilfellene blodviskositeten endringer og det blir en mer tett og mer klebrig, noe som hindrer blodsirkulasjonen, for å bli fordelt over hele kroppen levere oksygen og for å transportere avfallet effektivt.

Topp 10 beste måter å fortynne blod på

Vi representerer de ti beste effektive folkemedisinene for bloduttynding og forebygging av trombusdannelse. Langsom medisinsk behandling for behandling av trombi og forsinket behandling kan redusere sjansene for vellykket behandling, og øke risikoen for komplikasjoner.

Likevel, for å forhindre kardiovaskulære sykdommer, så vel som andre sykdommer, kan du inkludere i det daglige kostholdet av urter som øker blodfortynning. De kan lett bli inkludert i det daglige kostholdet. Effektivt fortynnet blodplanteplanter:

hvitløk

Han kan være nummer én i den beste urteblodtykkingslisten, og er absolutt en av de beste alternativene. Brukes til å forbedre smaken av ulike produkter. Det brukes til å utvise parasitter fra kroppen.

Det er bevist at det senker blodtrykket. Hvitløk har naturlige antibiotiske egenskaper. Han ble hengt av slavene rundt halsen for å hindre utbrudd av epidemier.

En annen egenskap av hvitløk er kjent - å fortynne blod, samt lavere blodtrykk. Et godt produkt for forebygging av hjerte-og karsykdommer.

Brukes over hele verden for matlaging, hermetisering, tilsatt til is, og tannpasta, peppermynte har også et bredt spekter av medisinske anvendelser, men er hovedsakelig kjent for sin lindrende egenskaper til mage-tarmkanalen og nervesystemet. Mynt er også vitamin K, som forhindrer unormal koagulering av blodproppen. Brukes til å fortynne blod.

merian

Oregano brukes i de mest varierte kjøkkenene i verden som krydder, til kulinarisk bruk. Det brukes i ulike grener av medisin. Evnen til oregano til å fortynne blod er bare en anvendelsesområde.

ingefær

Flerårig urteplante ingefær er grunnlaget for tradisjonell kinesisk medisin og den berømte smertestillende. Det brukes til å forhindre kvalme. Ingefær har også et sted i listen over folkemetoder for fortynning av blod og gjenoppretting av sunn blodsirkulasjon.

Kerrypulver

Spice currypulver, den mest kjente smaken i indisk mat, har også salicylic, som er nyttig og effektivt for å bekjempe blodpropper. Karri renser kroppen og forbedrer funksjonen av mage-tarmkanalen. Den inneholder vitamin K, som fremmer blodfortynning.

lakris

En av de eldste urtemedisin, blir lakrisrot brukes til å bekjempe sykdommer i luftveiene og osteoartritt (dersom den er skadet leddbrusk). Det er et vanlig middel for fordøyelsesbesvær og andre gastrointestinale sykdommer, som sår. Han fikk også et sted i våre topp ti urtepreparater. Lakris inneholder naturlig salisylsyre, som gjør det mulig å tynne blodet naturlig.

Hvordan du kan bruke lakrisrot, kan du lære av denne videoen.

kanel

Kanel kan være en av de mest universelle metodene, og hindrer dannelsen av blodpropper med legemidler, planteopprinnelse. Den kan brukes i drikkevarer, for eksempel te. Kanel brukes til å lage et bredt utvalg av retter og muffins for å forbedre smaken. Det antas at kanel også har en rekke andre fordeler for helse.

gurkemeie

Gurkemeie er kjent som et populært antiinflammatorisk legemiddel, men det får også et sted på hovedlisten av ti blodfortynnere på grunn av sitt gurkemeieinnhold. Gurkemeie brukes til ulike kulinariske og medisinske formål, og er en av de gamle urtemedisinene i antikkens medisin.

paprika

Urter har vært brukt i folkemedisin i mange år. Salisylinnholdet i paprika gjør det også nyttig for fortynning av blod.

Cayenne pepper

Handlingen av cayenne pepper er rettet mot å forbedre blodsirkulasjonen. Spice kan være til nytte for det kardiovaskulære systemet ved å lette blodfortynningen.

For ytterligere å øke fortynningen av blod, kan disse urter kombineres med produkter som holder blod i normen.

Hvordan spise riktig

Korrekt behandling kan utpeke en lege. Når et symptom eller en sykdom er funnet, anbefales det å følge et balansert kosthold som vil bidra til å eliminere årsakene til tett blod.

Daglige terapeutiske dietter inkluderer:

 • flytende i store mengder (1,5 liter -2 liter);
 • urtete
 • fersk juice;
 • aspirin (etter skjønn fra legen, hvis pasienten ikke har problemer med mage-tarmkanalen);
 • druer, blåbær, fiken, solsikkefrø, hvitløk, artisjokker, ingefær, Kalanchoe, kakao.

Feil ernæring kan føre til at folk har tykt blod. I dette tilfellet, er det anbefalt å fullstendig eliminere fra kostholdet, følgende matvarer: poteter, bananer, alkohol, fet mat, røkt mat, mat med høyt protein, bokhvete. Begrens bruken av sukker og salt. Personer med blodsykdommer (åreknuter, trombose, aterosklerose), samt de som er for tykt blod, drikke brennesle kan ikke, kan det føre til utseendet på blodpropp.

Du kan velge ett eller to elementer fra listen over urteplanter for fortynning av blod og observere et daglig diett. Dette vil fungere som en god forebygging av stabilisering av blodsirkulasjonen og opprettholdelse av den nødvendige tetthet av blod.

Elena Malysheva i programmet forteller om de beste produktene for blodfortynning.

Les Mer Om Fartøyene