Tett blodbehandling av folkemidlene

Slag, hjerteinfarkt, åreknuter, tromboflebitt, hemorroider. Hva har disse sykdommene til felles?

En av hovedårsakene til forekomsten er tett blod. Hun kan ikke bevege seg fritt gjennom blodkarene (spesielt hjernens kar) og levere oksygen og næringsstoffer.

Blodet blir tykkere, vanligvis på grunn av alkalisering. Og det skjer i sin tur på grunn av underernæring, alkoholmisbruk, etc. Derfor må blodet oksyderes.

Tett blod - bytt mat

Den enkleste måten er å introdusere i kostholdet ditt sur-melkeprodukter. De oksiderer også, det vil si, fortynne tykk blod vitaminer, naturlige salter av sitronsyre og salisylsyre. De finnes i blåbær, bringebær, brombær, sitroner, fiken, tranebær, cowberry, grapefrukt, appelsin, aprikos, kirsebær, blomme, druer.

Slik at blodet ikke var tykk, prøver å spise to sitroner på daglig basis (kuttet i små skiver og hell sukker og hell honning) eller 2 appelsiner, grapefrukt, eller en, eller et glass av noe frukt. På våren er det nyttig å legge til friske blader til salatene. Hvis du ikke er plaget av gastritt eller magesår, spis to små hvitløksklær til lunsj.

Reduksjon av koagulerbarhet og flytende sammensetning av tett blod fremmes av fisk av fettsorter (spesielt makrell og sild). Og også - vegetabilsk olje av kaldpressing (hovedsakelig fra linfrø - om frø av hør og dets anvendelse kan leses i denne artikkelen), som må inkluderes i den daglige menyen.

Tett blod kan også være en konsekvens av dehydrering av kroppen. For å fortynne det anbefales det å drikke ikke bare flytende, men litt saltet vann (minst 2 liter per dag).

Kaffe, te, karbonatiserte drikkevarer, alkohol, øl, tvert imot, bidrar til fjerning av væske fra kroppen mer enn det er tillatt, noe som fører til en gradvis dehydrering.

Det er også feil at mange mennesker ikke spiser de første rettene, og dette er ikke bare en kilde til ekstra væske, men også en fiber som er svært nødvendig for kroppen. De mest nyttige er fettfattige vegetabilske supper.

Tett blod - folkemidlene

Ginkgo biloba er en unik plante som bidrar til å bekjempe feil blodsirkulasjon på grunn av vasospasme og fornyer blodstrømmen på steder med vasomotorisk lammelse.

Hovedvirkningen av ginkgo biloba er økningen i blodstrømmen i sonene, som på en eller annen måte opplever mangel i den, inkludert hjernen, nedre ekstremiteter, årer, arterier og til og med små kapillærer.

Tinktur av denne planten - den sterkeste stimulatoren til minne, oppmerksomhet, intellektuelt potensial. Hell de knuste tørre bladene med vodka 1:10, insister på et mørkt sted i to uker, belastning. Ta to ganger om dagen før måltider, 20 dråper per halv kopp vann. Behandlingsforløpet er en måned. Det anbefales å gjennomføre i år 3 av kurset.

Kontraindikasjoner - graviditet, amming, individuell intoleranse.

Wild yam kaukasisk -preparaty gjort basert på dets rhizomer foreskrevet for slag, hjerteanfall, og også i reumatoid artritt og urinsyregikt (reduserer mengden av urinsyre i kroppen og blodpropper).

Hell en kopp varmt vann i 1 time. Skjeen knust rotstokker, bløt i 30 minutter i et vannbad under dekselet, la stå i 45 minutter, filtrer gjennom 2-3 lag osteklede, og bringe væskevolumet til den opprinnelige kokt vann. Ta 3 ganger om dagen for 1 ss. skje etter å ha spist til tilstanden forbedres.

Preparater CHESTNUT anbefalt for tromboflebitt, åreknuter, for forebygging av blodpropp, post-trombotiske tilstander, for hemorroider, endarteritis, post-traumatiske lesjoner av blodårene til å kondensere. tykt blod.

Infusjon. Hell 1 glass vann 1 ss. en skje med knuste tørkede blomster (eller 2 ss friske). Kok og trykk i 6-8 timer. Drikk infusjon med sip for en dag. Behandlingsforløpet er 3 uker.

Skjær. Fyll krukken med friske blomster for 2/3 og fyll den med 50-60 graders alkohol til toppen. Insister på et kjølig mørkt sted i 20 dager, risting daglig. Strain. Ta 3 ganger om dagen for 30 dråper per 50 ml vann i en halv time før måltider. Kurset er en måned.

Med tykt blod er det nyttig å utføre 3-4 ganger i året behandling med infusjon av søt kløver. Hell 1 kopp kokende vann 2 ss. Skjeer av hakket tørt gress, kok i 10 minutter, belastning. Ta 3 ganger om dagen for halv eller 1/3 kopp.

Å fortynne tykt blod er godt å bruke samling: to stykker rose hofter og knuste tørre frukter av kastanje, chaga pulver, elecampane røtter, søt kløver gress og en del av frukten av Sophora.

Hell 1 kopp kokende vann 1 ss. skje samling, insisterer en halv time, drikke om morgenen og om kvelden for 100 ml. Kurset er en måned. Gjenta behandlingen to til tre ganger i året.

Oppmerksomhet vær så snill! Etter behandlingsforløpet med folkemidlene, utfør en blodprøve for protrombin. Det er også nødvendig å overvåke trykket. Og ikke overdrive det med å ta medisiner som fortynner det tykke blodet - det må være et mål i alt!

Folkemetoder for å behandle tett blod

Viskøs blod forårsaker alvorlige sykdommer og er kilden til mange problemer. Over tid truer denne tilstanden med hjerneslag, hjerteinfarkt, hemorroider, trombi, åreknuter, etc.

Hovedproblemet er umuligheten av normal bevegelse gjennom blodårene. Som et resultat får kroppene ikke tilstrekkelig næring, inkludert oksygen. Hjernen lider mest. Hvis diagnosen er tett blod, kan du prøve behandlingen folkemidlene.

Hvorfor skjer dette?

Før du begynner behandling og finne ut hva du skal gjøre, bør du vite mer om sykdommen og hva som forårsaker det provosert. Faktorer som påvirker helse kan være flere, men det er et antall av de vanligste:

 • overdrevne nivåer av erytrocytter, hemoglobin og blodplater;
 • et lite antall enzymer;
 • kroppen er surgjort;
 • personen ble bestrålt;
 • få vitaminer og mineraler, som et resultat av hvilke enzymer og hormoner ikke er produsert; høy koagulerbarhet av blod;
 • milten er hyperfunctioning;
 • utilstrekkelig vannforbruk;
 • Dehydrering på grunn av dårlig absorpsjon av vann i tykktarmen;
 • stort inntak av sukker og enkle karbohydrater.

Årsakene som er forbundet med feil livsstil, er ganske enkelt berettigede til korreksjon. Men resten krever behandling med medisinering eller folkemidlene. For å identifisere faktoren som påvirket blodtilstanden, er det nødvendig å gjennomgå en medisinsk undersøkelse. Det er svært vanskelig å finne årsakene som utløste sykdommen.

Endring av dietten er det første trinnet for gjenoppretting

Endring av næringsprinsippene er den enkleste metoden for å lindre manifestasjonene av sykdommen. Først av alt, bør du berike din meny med surmælkprodukter. Liquefy blod er også i stand til naturlige salter av salicylsyre og sitronsyre, samt vitaminer. Disse komponentene kan hentes fra bær (blåbær, bringebær, brombær, kirsebær, blommer) og fra sitrusfrukter.

Hver dag må du spise 2 sitroner, som kan kuttes i stykker, brettes i en krukke og helles med honning. Du kan bruke sukker, men det første alternativet vil gi mer nytte. Sitroner kan erstattes med to appelsiner, grapefrukt eller et glass bær. De som ikke er plaget av mageproblemer, må spise to hvitløk daglig. Gjør det bedre til lunsj. På våren er det nyttig å kutte friske blader inn i salaten.

Hvis dehydrering forårsaker dehydrering, vil vann med salt og sukker hjelpe (5 glass vann krever ½ teskje salt og 2 ss sukker). Mengden av denne løsningen bør ikke overstige 2 liter per dag.

Vær oppmerksom på at for behandling av dehydrering er det ikke brukt te, kaffe, karbonat og spesielt alkoholholdige drikkevarer. Alle de ovennevnte væskene bidrar ikke bare til etterfylling av vannbalanse, men tvert imot fører til brudd. Men supper er bare en ekstra kilde til væske og fiber for kroppen. De mest nyttige er fettfattige vegetabilske supper.

Folkemetoder tynner blodet

Hvis du endrer kostholdet, bruker mer væske og eliminerer skadelige produkter fra menyen din, er det viktig, men ikke det siste skrittet mot utvinning. Folkemetoder for kondensering av blod sørger for behandling av urter som fremmer restaureringen av blodsirkulasjonen.

Ginkgo Biloba

Denne planten anses å være unik. Den kjemper med vasospasmer, og gjenopptar normal blodstrøm. Som et resultat av sin handling øker blodstrømmen inn i hjernen, årene og underlemmene. I tillegg er det en effektiv forebygging av blodpropper. Med hjelp av Ginko Biloba kan du bli kvitt vegetativ-vaskulær dystoni, depressiv tilstand, åreknuter, tromboflebitt.

Ta 50 g blader, brett i en halv liter krukke og fyll opp med vodka til toppen. Insistere på denne måten bør være innen to uker. Tinktur tas en teskje tre ganger daglig før måltider i en måned. Deretter anbefales det å ta en pause i en uke og gjenta kurset. Hvis oppskriften og mottaksregler ikke brytes, vil det snart vises synlige forbedringer. Denne tinkturen tjener som den sterkeste stimulatoren til minne, oppmerksomhet og intellektuelt potensial. Kontraindikasjon er graviditet, amming, individuell følsomhet overfor komponenten.

Dioscorea kaukasisk

Når du gjør forberedelser fra dette urt, er dets rhizomes brukt. Indikasjoner for bruk er hjerneslag, hjerteinfarkt, gikt og revmatoid artritt. Planten reduserer nivået av urinsyre og graden av koagulering av blodet. Legemidlet følger fra roten.

Deretter må avkoket filtreres med gasbind og fortynnes med kokt vann til det opprinnelige volumet. Ta det tre ganger om dagen på en spiseskje etter å ha spist til tilstanden forbedres.

Hestekastanje

Det er to oppskrifter for utarbeidelse av denne helbredende urt: infusjon og tinktur. For det første alternativet må du fylle en spiseskje med tørkede blomster med et glass vann (hvis blomstene er friske, så blir delen dobbelt så stor), kok opp og la den sitte i 8 timer. Å drikke infusjon følger alt, etter å ha distribuert på noen sip i løpet av dagen. Gjør dette regelmessig i en måned.

For fremstilling av tinkturer er det nødvendig med friske blomster. Banken er fylt til 2/3 og fylt med alkohol 50-60 grader til randen. Legemidlet skal stå på et kjølig, mørkt sted i tre uker, hver dag skal det ristes. Deretter må du spenne og ta en måned tre ganger om dagen før måltider (en servering er tre dusin dråper). De ovenfor beskrevne legemidlene anbefales til bruk i åreknuter, tromboflebitt, hemorroider og tett blod.

Legestenkløver

Behandlingsinfusjon av kløveren holdes hvert kvartal. Tilbered det, hell 2 ss. tørt gress med et glass kokende vann og hold på brann i ti minutter, deretter belastning. Opptak tre ganger om dagen for en halv kopp.

Helbredende samling for blodfortynning

For forberedelsen brukes to deler av villøsenbær, søtkløvergress, knust tørkede kastanjefrukter, chagpulver, elecampanrot. Til dem legges en del av Sophoras frukt. Komponenter er fylt med kokende vann i mengden 1 glass per 1 spiseskje av samlingen. Drikk bør være før frokost og før middagen ved 100 ml i en måned.

Forsøker å fortynne det tette blodet med hjemmemedisiner, husk at du ikke kan overdrive det, fordi det truer med alvorlige konsekvenser. Blant dem, interne blødninger og livmorblødninger.

Hva om personen har tykt blod?

Blod er en flytende substans bestående av plasma og formede elementer: erytrocytter, blodplater, leukocytter. 99% av det totale volumet er okkupert av erytrocytter, rød farge er festet til det jernholdige proteinhemoglobin.

Erytrocyter er ansvarlige for transport av gasser gjennom kroppen, hvis viktigste er oksygen. Blodet sirkulerer fritt gjennom karene på grunn av balansen mellom elementer og stoffer.

Når balansen er ødelagt, oppstår likriktning eller fortykkelse av blodet med de følgende konsekvensene.

Med for mye flytende blod oppstår det koagulasjonsproblem. Overdreven tykt blod strømmer langsomt gjennom karene, gir ikke rettidig oksygenforsyning til organene.

Viskøs blod forårsaker personens ubehag og døsighet, forårsaker et brudd på hjerteaktivitet, er farlig ved utvikling av trombose, hjerteinfarkt, hjerneslag.

La oss snakke om årsakene og behandlingen av folkemidlene av tykt blod.

Hvorfor blodtettheten øker

Den egentlige årsaken til forstyrrelsen kan være forskjellige sykdommer. De vanligste er:

 • en matinfeksjon som forårsaket diaré og oppkast, noe som fører til dehydrering av kroppen;
 • erythremi (en økning i antall røde blodlegemer);
 • diabetes;
 • funksjonelle lidelser i binyrene;
 • sykdommer som øker konsentrasjonen av protein i blodet;
 • trombofili (risiko for trombose);
 • hepatitt;
 • pankreatitt;
 • åreknuter
 • akutte termiske forbrenninger.

I graviditeten er prosessen med blodtykkelse i kroppen av en kvinne normal, diktert av naturen. Han beskytter den fremtidige kvinnen i fødsel etter stor blodtap.

Symptomer på tett blod

Hva om personen har tykt blod? Syndrom er ikke en uavhengig sykdom. Den er dannet på grunn av omstendigheter.

Økt viskositet oppdages i en laboratorieundersøkelse. Det bidrar også til å gjøre grunnleggende diagnose. Tett blod bidrar til å redusere blodstrømmen, dannelsen av mikroboter.

I den generelle staten gjenspeiles dette:

 • hodepine;
 • tegn på mikrosirkulasjonsforstyrrelser (nummenhet av fingrene);
 • tretthet, ubehag, generell svakhet.

Hvis årsaken til viskøs blod er dehydrering, forsvinner symptomene ved gjenoppretting av vann-saltbalansen.

Blodpropper (trombi) er mest farlige for små fartøy. De krenker blodsirkulasjonen, fører til utvikling av iskemisk slag, hjerteinfarkt.

Hvis nivået av blodplater reduseres samtidig, vil konsekvensen av viskøs blod være sårbarhet i blodårene, blødning.

Statuskorreksjon

Hvordan behandle tykt blod? For forebygging av aterosklerose er iskemisk hjertesykdom, aspirinholdige legemidler foreskrevet (Magnecard, Cardiomagnet). De reduserer aggregering av blod, bidrar til fortynning.

Men siden årsakene til kondens kan være helt annerledes, er det ingen universell måte å fortynne blod på. Hovedoppmerksomheten bør rettes mot korrigering av metabolske prosesser, kampen mot trombose, styrking av blodkarets vegger.

Du kan uten medisiner hvis årsakene til høye nivåer av røde blodlegemer og hemoglobin ikke er forbundet med farlige sykdommer.

Blod blir mer viskøst på grunn av alder, forstyrrelse av vann-saltbalansen, og noen ganger av gastronomiske årsaker.

Hvilke produkter kan ikke med viskøs blod

Det er mulig å kvitte seg med problemer og forbedre blodtilstanden ved å justere dietten. Sammensetningen av våre produkter omfatter stoffer som påvirker hovedindikatorene til organer og systemer, inkludert sammensetningen av blod.

Viskositeten økes med følgende elementer:

 1. tanniner. Stoffer med tanniske egenskaper. De gir ømhet, øker koagulabiliteten, hjelper til med å stoppe blødning og helbrede sår. Inneholdt i granat, fuglkirsebær, havtorn, valnøtter, cornelian, rabarber, eikebark, kastanje, kakao, mørk sjokolade.
 2. tryptofan. Aminosyre, med høyt innhold som tykker blodet. Har vasokonstriktiv effekt. Inneholdt i fiskegg, mandler, hard ost, peanøtter, kaninekjøtt, blekksprut.
 3. Transfett. Sterkt blod bidrar til dannelsen av blodpropper. Hydrogenerte fettstoffer er farlige for blodårer og hjerte. Provoke diabetes og depresjon. Inne i margarin, majones, grønnsakskrem, alle stekte retter.
 4. fytoøstrogener. Vegetative forbindelser, lik struktur i hormoner, men svakere. Stimulere blodpropp. Det er i bønner, Brussel og blomkål, i dill, druer, humle, øl, grønn te, meieriprodukter, sesam, sopp, datoer.

Strukturen av blod er ødelagt når du drikker alkohol. For mye forbruk av kaffe forstyrrer vannbalansen, fører til fortykning av blodet.

Kunstig dyrket fisk og kylling kan inneholde en liten mengde giftige forbindelser som har gått fra fôret.

Reduserer flyt av blodgelatin, gelé, hermetikk, grønne kulturer med mørk farge på blader.

Hvilke vitaminer kan ikke med viskøs blod

Vitaminer, som er nyttig i seg selv, kan også øke blodets viskositet.

 1. Vitamin P. Inne i mynte, fjellaske, bjørnebær, naturlige kaffebønner, bjørnebær, fjellaske.
 2. Vitamin K. Det finnes i valnøtter, svisker og tørkede aprikoser, grønne erter, bønner. Det største innholdet er i spinat.
 3. Vitamin B12. I store mengder finnes i leveren, biff, lam, melk, havfisk, blåskjell, reker.

Anbefalinger for ernæring

Hvordan fortynne tykt blod med en diett? Gi opp hermetisert, feit, stekt mat. Drikk rikelig med væsker. Mer bruk av produkter som forbedrer tilstanden til sirkulasjonssystemet.

Det anbefalte dietten med tykt blod bidrar til å redusere kolesterol og sukker i blodet, normalisere sammensetningen. Ernæringseksperter anbefales å inkludere i kostholdet grønnsaker og bærjuice, solsikkefrø og lin, fiskevarianter rik på PUFA Omega-3.

Til frokost er havremel nyttig. Salater fylles med en blanding av eddik og olivenolje. For natten, lage ingefærte.

Bruk deg til råbiter. Mer konsumere tomater, agurker, løk og hvitløk. Som en godbit, stopp for friske skogsbær.

Hvilke frukter fortynne tykt blod

Først av alt, vær oppmerksom på sitrus: sitroner, appelsiner, grapefrukt, limes, pomelo. Nyttige fiken, druer. Blant bær: jordbær, bringebær, tranebær.

Drikker med tykt blod

Kaffe- og kaffedrikker, sterk te i ordets direkte forstand, anses ikke å være en væske som er gunstig for kroppen.

Kaffe har en vanndrivende effekt, noe som betyr at når den fjernes, vil den "ta bort" vann fra kroppen.

"Absorber" vann og søte fruktjuicer. De er heller ikke anbefalt for bruk.

Redusere viskositeten i blodet vil hjelpe kompositter av tørkede aprikoser, svisker, epler, bærfrukt. I det minste legger du til sukker til dem. Den mest nyttige drikke er rent vann.

Urter med tykt blod

Folkemetoder tilbyr å eliminere mangel på væske, forbedre blodsirkulasjonen for å ta buljonger fra medisinske urter. Blant dem er det både eksotisk og rimelig, vokser overalt.

Clover eng

Inneholder sammensetningen salisylsyre, kumarinsyre. Bruken av avkok bidrar til å redusere viskositeten til blodet.

Den har antiinflammatorisk, antibiotisk, ødemreduserende effekt. Forbedrer termoregulering av kroppen.

For buljong, tas friske eller tørre blomsterstillinger. Hell blomstene med kokende vann og stå under lokket i minst en time. Ta 50 g tre ganger om dagen.

Donnik gul

En vanlig plante med høyt innhold av coumariner. Stopper blodpropp.

Broth er indisert for tromboflebitt, hodepine forbundet med nedsatt blodsirkulasjon i hjernen. Utmerket forebygging av hjerneslag, hjerteinfarkt.

Til medisinske formål samles blomstrende urter. Forbered avkok og infusjoner.

Tavolga vyazolistnaya

I kjemisk sammensetning er det kumariner, salicylsyre og askorbinsyrer. Gress er bra for helse generelt. Har vasokonstriktiv, antibakteriell, antirheumatisk virkning.

Å fortynne blodet ta tørt og friskt gress, brygget, som te. Ta en hel kopp i varm form minst 2 ganger om dagen.

hagtorn

Løvskogen er utbredt i hele den nordlige halvkule. Blad og frukt har en kardiotonisk effekt, forbedrer tilstanden til fartøyene.

I medisin brukes fruktuttrekk eller åndtinktur oftere.

Fortynner blodsammensetningen av hagtorns frukt, kløverblomster, rhizom av valerian, tivolga vyazolistnoy, effektivt. Brygg 2 ss av en blanding av 400 ml kokende vann. Ta på dagen.

Willow geit (rakita)

En overdådig busk med høyt innhold av flavonoider og salicylater. Har anti-inflammatorisk, tonisk effekt. Hjelper å styrke veggene i blodårene, senker prosessen med blodkoagulasjon.

For medisinske formål bruk avkok fra barken. 20 g hell kokende vann, la det brygge i 30 minutter i et vannbad. Spiseskje før måltider forbedrer appetitten, styrker immuniteten, fortynner blodet.

Ginkgo biloba

Relic plante, en kraftig antioksidant. Utdrag fra bladene dilaterer blodårene forhindrer dannelsen av blodpropper.

Har en styrking på hjernens kar, gjenoppretter blodsirkulasjonen.

Det ferdige ekstraktet selges på apoteket. Ta i fortynnet form (20 dråper per skje med vann).

Andre måter å fortynne blod på

Reduser risikoen for trombose, øke lymfestrømmen, reduser viskositeten til blodsykdommer. Hirudoterapi lover å ha en positiv effekt på det endokrine og hematopoietiske systemet, renser blodet av toksiner og forbedrer strukturen.

Apitherapy (behandling med bier) er en annen metode for alternativ medisin. Eksperter snakker om innholdet av bie gift, heparin, som direkte påvirker blod koagulabilitet. Antikoagulant, som forhindrer blodkoagulasjon, er tilstede i alle bi-produkter.

Leve den rette livsstilen, gi opp alkohol og sigaretter. Mer konsumere frisk bær og sur frukt. Juster dietten i retning av protein og mikronæringsrik rik diett.

Ikke forlat bruken av beviste planter. En integrert tilnærming til problemet med tett blod vil forbedre tilstanden til kardiovaskulærsystemet og total immunitet.

Disse materialene vil være av interesse for deg:

Relaterte artikler:

 1. Hva skal jeg gjøre hvis barnet har blod fra nesen?I nesen har barnet ganske mange fartøy, og dem.
 2. Hva skal jeg gjøre hvis føttene blir kalde hele tiden?Konstant kalde føtter - et veldig ubehagelig fenomen, som kan ledsages.
 3. Hvordan riktig å stoppe et blod fra en nese hos voksen?Epistaxis eller blodstrømmen fra nesen - dette er ganske vanlig.

Les Mer Om Fartøyene