Cerebrovaskulær insuffisiens: årsaker, komplikasjoner, behandling

Cerebrovaskulær insuffisiens (andre navn: cerebrovaskulær syndrom, cerebrovaskulær sykdom, TSVB) - er en gruppe av cerebrovaskulære sykdommer i hvilke kronisk forstyrrelser i blodsirkulasjonen i karene i kroppen. Dette fører til brudd på tilførsel av oksygen og næringsstoffer til hjernevæv (hjernens iskemi).

Begrepet "cerebrovaskulært syndrom" inkluderer en hel gruppe vaskulære patologier, på grunn av hvilken cerebral iskemi forekommer. Deres egenskaper er presentert i tabellen:

I tilfelle symptomer på sykdommen, kontakt en kardiolog umiddelbart, da DVB er en svært farlig sykdom. Langvarig mangel på oksygen og næringsstoffer fører til ulike patologier i hjernen, som du vil lære senere i artikkelen.

Årsaker til sykdommen

Personer i fare

I fare er:

 • de som røyker og / eller drikker alkohol, narkomaner
 • Kontorarbeidere som ikke er involvert i sport;
 • pasienter med diabetes
 • folk over 60 år.

Årsaker til ulike patologier av cerebral fartøy

Symptomer på cerebrovaskulær insuffisiens

Den første fasen

Den første fasen av syndromet passerer med slike symptomer:

 • hyppige hodepine,
 • svimmelhet,
 • døsighet,
 • redusert effektivitet,
 • apati,
 • glemsomhet og fravær.
Symptomer på den første fasen av cerebrovaskulær insuffisiens

Få mennesker vender seg til legen når disse tegnene ser ut. Og forgjeves! Hvis du identifiserer sykdommen på dette stadiet - kan du kvitte seg med symptomene uten å ty til kirurgi, og unngå komplikasjoner.

Den andre fasen

Etter hvert som cerebrovaskulær insuffisiens utvikles, skjer følgende:

 • hodepine er verre;
 • det er støy i ørene;
 • synet forverres
 • det er besvimelse.

Hvis sykdommen har gått til andre fase - kontakt lege umiddelbart, siden det på dette stadiet kan utvikle farlige komplikasjoner, som du vil lese nedenfor.

Hvis du ikke begynner å behandle sykdommen, er det sykdommer i psykomotorisk sfære. Det kan være plutselige humørsvingninger, utilstrekkelig reaksjon på stressende situasjoner, ulike nevroser og psykoser, fobier, besettelser. Ofte i en slik situasjon adresserer pasienten bare til en psykoterapeut som behandler psykiske problemer uten å vite den sanne årsaken til deres forekomst. Derfor, hvis en nevrose eller psykose innledes funksjonene beskrevet i de to foregående listene - i tillegg til terapeuten, og refererer til en kardiolog, som vil gjennomføre en omfattende diagnosen cerebral fartøy.

Også i andre etappe begynner forstyrrelser i motorapparatet å vises. Det kan være en rystende gang, en rystelse i lemmer.

Videreutvikling av patologi

Hvis du ikke behandler patologien riktig på dette stadiet, blir de negative symptomene fra psyken forsterket:

 • redusert evne til å lære;
 • langsiktig og kortsiktig hukommelse forverres;
 • følelsesmessig reaksjon på forekommende hendelser forsvinner;
 • evnen til logisk tenkning minker;
 • desorientering i rommet.
 • også fremgang og brudd, koordinering av bevegelser.

Alt dette fører til en komplett funksjonshemming av pasienten.

Komplikasjoner av cerebrovaskulært syndrom

Sykdommen fører ofte til komplikasjoner, fordi pasienten i et tidlig stadium ikke går til legen.

demens

På siste stadium fører sykdommen til mental demens. Som progresjon av symptomer utvikle sterke psyko-emosjonelle lidelser logisk, kritisk og kreativ tenkning, og svekker korttidshukommelsen, bryter den, og evnen til å oppfatte og analysere visuell og auditiv informasjon, på grunn av noe vesentlig forsvinner orientering i rommet.

fornærmelse

På et hvilket som helst stadium av fremdriften av cerebrovaskulært syndrom kan det forekomme et slag av to typer:

Den oppstår på grunn av den sterke og langvarige mangelen på oksygen og næringsstoffer. En del av hjernevævet dør. Til iskemisk slag fører til blokkering av hjerneskip med kolesterolplakk eller trombi.

Symptomer på sykdommen: plutselig hodepine, kvalme, brekninger, svimmelhet, smerter i øynene, sløvhet av hørsel, følelse av varme, tørst, svette, mulig besvimelse og kramper. Forstyrrelser kan også forekomme i arbeidet til enhver del av kroppen, avhengig av lokaliseringen av det berørte området. Noen ganger utvikler en koma.

Slaget som er oppstått på grunn av DVB, uavhengig av type, kan kalles cerebrovaskulært slag.

Forløpende iskemisk angrep

En annen mulig komplikasjon er forbigående iskemisk angrep (andre navn: TIA, microinsult). Dette er en akutt reduksjon i blodtilførselen til hjernegionen. Det oppstår mot bakgrunnen av cerebrovaskulære patologier.

Symptomer: En lammelse av en del av kroppen, et brudd på følsomhet. Symptomene passerer seg selv og varer ikke lenger enn en dag, så TIA kalles et mikroslag.

Til tross for den raske sykdomsforløpet, ikke undervurdere ham, fordi, ifølge statistikk, ca 40% av pasienter med TIA innen 5 år etter gjennomgått mindre hjerneslag hatt et slag.

Diagnose av cerebrovaskulær insuffisiens

Hvis de første symptomene oppstår, kontakt en kardiolog. Han vil foreskrive følgende diagnostiske prosedyrer:

dupleks skanning av fartøyene i nakken og hodet;

MR eller CT i hjernen.

behandling

Alle patologier som provoserer CIC krever langsiktig behandling (ofte - livslang). I de fleste tilfeller må narkotika tas gjennom hele livet. Med alle anbefalinger fra leger, kan du helt kvitte seg med negative symptomer og forhindre livstruende komplikasjoner.

Ofte er medisiner brukt til å behandle sykdommen, men i tilfelle akutt trombose eller fullstendig blokkering av karet med plakk, kan legen bestemme behovet for kirurgi.

Cerebrovaskulær sykdom: former, årsaker, symptomer, diagnose, hvordan å behandle

Cerebrovaskulær sykdom (DVB) - patologien til cerebral fartøy, som fører til iskemi, hypoksi og nedsattelse av ulike kroppsfunksjoner. Under påvirkning av ugunstige eksogene og endogene faktorer er cerebral fartøy skadet, og hjernesirkulasjonen er svekket.

Cerebrovaskulær sykdom fører til utvikling av vaskulær encefalopati - en sykdom, er en progressiv organisk hjerneskade som et resultat av kronisk vaskulær insuffisiens. Denne patologien ble tidligere ansett som et problem hos eldre. Foreløpig er cerebrovaskulær insuffisiens "yngre": sykdommen er i stadig større grad funnet hos personer under 40 år. Dette skyldes oppførsel av usunn livsstil, dårlig økologi og uholdbar ernæring.

Cerebrovaskulær sykdom er for tiden et betydelig medisinsk problem. Den ligger tredje i strukturen av total dødelighet etter CHD og onkopatologi. DVB er årsaken til slag og langtidssykdom.

dødsraten fra verdens BIC

klassifisering

Cerebrovaskulære sykdommer - sykdommer i sirkulasjonssystemet, som inkluderer:

 • Hemorragiske og iskemiske slag.
 • Kronisk karsirkulatorisk patologi i hjernen - okklusjon og spasmer av blodkar, arteritt, aneurisme.
 • Intrakraniale blødninger.
 • Hypertensive cerebrovaskulære sykdommer - aterosklerotisk og hypertensiv encefalopati.

etiologi

De viktigste etiologiske faktorene i sykdommen:

 1. Aterosklerotiske cerebrale kar fører til avleiring av kolesterol, plakkdannelse, innsnevring og tilstopping dem, og videre til et brudd på cerebral sirkulasjon, cerebral trofisme og mentale prosesser.
 2. Dysfunksjon av blodkoagulasjonssystem, trombose og tromboembolisme forårsaker ganske ofte frustrasjon av cerebral mikrosirkulasjon.
 3. Spasm av arterievegget mot bakgrunnen av kronisk arteriell hypertensjon reduserer cerebral blodstrøm.
 4. Vaskulitt forstyrrer blodtilførselen til hjernen.
 5. Osteokondrose kan føre til vertebro-basilær insuffisiens og forbigående sykdommer i cerebral sirkulasjon.

Krenkelser av patenen til hjernens arterier på grunn av trombose, aterosklerose, spasme (a) og brudd på blodkar i hjernen (b) er hovedårsakene til DVB

Faktorer som provoserer utviklingen av patologi:

 • Diabetes mellitus,
 • Eldre alder,
 • Hypercholesterolemi, dyslipidemi,
 • fedme,
 • hypertensjon,
 • koronarsykdom,
 • stress,
 • Craniocerebral trauma,
 • Langsiktig bruk av orale prevensjonsmidler,
 • røyking,
 • En stillesittende livsstil,
 • Arvelighet.

symptomatologi

Cerebrovaskulær sykdom i begynnelsen av utviklingen er manifestert av følgende kliniske symptomer:

 1. Redusert ytelse, økt tretthet;
 2. Irritabilitet, dårlig humør, emosjonell ustabilitet;
 3. Overdreven oppstyr
 4. søvnløshet;
 5. Følelse av varme;
 6. Tørr munn;
 7. asteni;
 8. En rask hjerterytme.

I fremtiden, etter hvert som hjernehypoksien øker, utvikler farlige lidelser og ser mer alvorlige tegn ut: en forverring av konsentrasjonsevne, en minneforstyrrelse, et brudd på tenkning, logikk, koordinering, konstant hodepine og en reduksjon i mental kapasitet.

Hos pasienter oppstår depresjon, nedsetter intellektet, neuroser og psykoser utvikles, fobier og frykt opptrer, egocentrisme, eksplosivitet, svak vilje vises. Pasienter blir utsatt for hypokondrier og usikre. I alvorlige tilfeller utvikles kramper, tremor, ustansighet i gang, tale, bevegelse og følsomhet i ekstremiteter, fysiologiske reflekser forsvinner, synets organer påvirkes.

Ytterligere økning i morfologiske forandringer i hjernevev fører til utseendet av mer uttalt og merkbare syndromer - cerebrale kriser og slag, parese og lammelse av ekstremiteter, bekkenforstyrrelser, dysfagi, voldelig latter og gråt.

Disse kliniske tegnene som er tilstede hos pasienter gjennom dagen, indikerer en akutt forstyrrelse av cerebral sirkulasjon - cerebrovaskulært slag. Hvis de forsvinner på kortere tid, mistenker de et forbigående iskemisk angrep.

Det er 3 grader av cerebrovaskulære lidelser:

 • DVB i første grad fortsetter umerkelig. Dens skilt ligner på mange måter symptomene på andre sykdommer eller skader.
 • Den andre graden er manifestert av psykiske lidelser. Sykdommen er en indikator for funksjonshemming, men pasienten tjener seg selv.
 • Den tredje graden - overgangspatologien i fase av vaskulær demens. Pasienten kan ikke flytte og navigere i rommet, han trenger hjelp og bryr seg om mennesker rundt seg. Oppførselen til slike pasienter skal overvåkes.

De hyppigste komplikasjonene i sentralnervesystemet: slag, forbigående iskemisk angrep, demens, cerebrovaskulær koma.

diagnostikk

Neuropatologer og vaskulære kirurger er engasjert i diagnose og behandling av cerebrovaskulær patologi. De velger behandlingstaktikk i samsvar med funksjonene i sykdomsforløpet, pasientens generelle tilstand og tilstedeværelsen av samtidig lidelser.

En generell undersøkelse av pasienter med DVB inkluderer:

 1. En klinisk blodprøve,
 2. Biokjemisk blodprøve,
 3. Bestemmelse av protrombinindeks,
 4. Serologisk respons på syfilis,
 5. EKG,
 6. Generell analyse av urin,
 7. Radiografi av brystet.

Metoder utviklet for å utføre en komplett og omfattende instrumentell diagnose av cerebrovaskulære sykdommer:

 • Dupleks eller triplex angioscanning er ment for primærdiagnostisering av DVB. Det er den sikreste, raskeste og billigste. For å studere på denne måten kan de berørte fartøyene gjentas og uten helsefare.
 • Angiografi er en metode for kontrast radiografisk undersøkelse av blodkar, som gjør det mulig å bestemme deres funksjonelle tilstand, tilstedeværelsen av den patologiske prosessen og dens omfang. Serebral angiografi utføres etter innføring av et kontrastmiddel i blodet. Det gjør det mulig å bestemme pasientens tilstedeværelse av trombose, aterosklerotisk lesjon og vasokonstriksjon, onkopatologi, hematom og aneurisme.
 • Scintigrafi av hjernen - En enkel og ikke-invasiv metode for forskning, som praktisk talt ikke har kontraindikasjoner og ikke forårsaker komplikasjoner. Nuklear skanning er en svært sensitiv og informativ måte å diagnostisere cerebrovaskulær ulykke på. Det radioaktive stoffet injiseres i venen, og skanningen utføres i 15 minutter. Denne tiden er nok for at radioisotop skal spre seg gjennom hele kroppen og akkumuleres i det patologisk endrede vevet. Indikatoren inneholder en strålingsdose som er ufarlig for kroppen.
 • Transcranial Doppler - ultralyd undersøkelse av cerebral fartøy, vurdering av blodstrømningshastighet og detektering av hemodynamiske lidelser.
 • En viktig rolle i diagnosen DVB har MR og CT.

behandling

Det er umulig å identifisere og kurere cerebrovaskulær sykdom uavhengig av hverandre. Bare en erfaren, høyt kvalifisert spesialist, etter å ha studert pasientens klager og fullstendig undersøker ham, vil utpeke en kompetent medisinsk behandling. Tilstrekkelig og rettidig behandling vil forbedre pasientens livskvalitet og redusere risikoen for å utvikle livstruende tilstand - slag.

Hovedmålet med behandling av sykdommen er eliminering av sykdommer i hjernefunksjonene. For å fullstendig kvitte seg med cerebrovaskulær patologi, er det nødvendig å bestemme og eliminere årsaken. I tillegg til utnevnelse av medisiner, gir spesialister viktige anbefalinger til pasienter: Endre livsstilen, gå ned i vekt, ikke røyk og ikke drikk alkohol, spis riktig og balansert.

Medisineringsterapi

Kompleks behandling av cerebrovaskulær sykdom utføres vanligvis i nevrologisk avdeling. Spesialister eliminerer primært risikofaktorer: foreskrive anti-sklerotiske, hypotensive, hypoglykemiske stoffer. Først etter korrigering av grunnmetabolismen går det til den direkte behandlingen av patologi.

Spesiell terapi

Hovedgruppene av legemidler som forbedrer hjernecirkulasjonen og er ment for behandling av kronisk cerebrovaskulær insuffisiens:

 1. Kalsiumkanalblokkere forbedre hjerneblodstrømmen, redusere impulsens hastighet, undertrykke limplastene og forbedre blodsammensetningen. Preparater basert på nifedipin dilaterer hjernebeholderne - "Corinfar", "Cardipin", preparater fra diltiazemgruppen "Dilzem", "Cardil". Kalsiumkanalblokkere inkluderer også "Cinnarizine" og dets derivater, "Verapamil".
 2. antioksidanter. En kraftig antioksidant, foreskrevet for cerebrovaskulær sykdom, hjerneslag og encefalopati - "Cerebrolysin". I tillegg brukes det ofte "Cerebrokurin", "Actovegin".
 3. antihypoxants foreskrive ved nederlaget av hjernens fartøy - "Ketoprofen", "Imidazol", "Mecaprin".
 4. Metaboliki - "Cavinton", "Sermion", "Vinpocetin", "Tanakan".
 5. Direkte antikoagulantia - "Heparin", "Fraksiparin" og indirekte - "Fenilin", "Sinkumar", "Warfarin".
 6. Antiaggregant terapi - "Acetylsalicylsyre", "Kurantil."
 7. Medisiner med hypokolesterolemisk virkning, statiner - "Lovastatin", "Lipostat", "Probuson", "Tykveol".
 8. nootropics - "Omaron", "Pyracetam", "Pantogam", "Glycine", "Fenibut".
 9. Narkotika som utvider hjernens kar - "Pentoxifylline", "Trental", "Agapurin".
 10. spasmolytika - "Papaverin", "Euphyllinum", "Dibasol".

Grunnleggende terapi

Grunnleggende behandling av sentralnervesystemet er å normalisere funksjonen av ekstern respirasjon, kardiovaskulær system, vedlikehold av homeostase, nevrobeskyttelse.

 • For å gjøre dette, rydde luftveiene, intubere luftrøret, utfør kunstig ventilasjon av lungene.
 • Ved utseende av tegn på hjertesvikt og lungeødem, bruk "Lasix", "Pentamin".
 • Antiarytmisk terapi er indisert for pasienter med hjerte rytmeforstyrrelse. Vanligvis foreskrevet antianginal medisiner, hjerteglykosider - "Strophantine", "Korglikon", antioksidanter.
 • Undertrykke vegetative funksjoner vil hjelpe "Seduxen", "Haloperidol", "Dimedrol", "Sodium Oxybutyrate".
 • For å bekjempe hjernesødem, brukes osmotiske diuretika - Mannitol, Furosemide.
 • For å stabilisere blodtrykket, utpeke "Atenolol", "Enalapril", "Nifedipin", "Dibazol".
 • Korrigering av metabolske forstyrrelser utføres ved å fylle volumet av ekstracellulær væske med løsninger av Ringer, plasma, glukose.
 • Symptomatisk terapi inkluderer antikonvulsive og psykotrope legemidler, muskelavslappende midler, analgetika - "Analgin", "Ketorol", "Promedol".

Hyperbarisk oxygenering - Fysioterapeutisk behandlingsmetode, som sikrer metning av blod med oksygen og inngangen til det berørte hjernevæv. Pasienten er i en spesiell celle og puster rent oksygen. Hyperbarisk oksygenering eliminerer oksygengjeld av vev og gjenoppretter aerob glykolyse. Denne prosedyren forbedrer pasientens livskvalitet, reduserer symptomene på patologi og forhindrer utviklingen av alvorlige komplikasjoner.

Kirurgisk behandling

Alvorlige former for patologi, dårlig egnet til medisinsk korreksjon, krever kirurgisk inngrep. Pasienter fjernet blodpropp og aterosklerotisk plakk fra arterier, øke de vaskulære hulrommet ved hjelp av et kateter, og en ballong blir satt inn i arterien stentene støtter årehulrommet åpen.

Cerebrovaskulære sykdommer er gjenstand for kirurgisk behandling: arterielle aneurysmer og intracerebrale blødninger.

Tradisjonell medisin

Den vanligste tradisjonelle medisinen som brukes til behandling av cerebrovaskulær sykdom:

 • Peonrot er tørket, malt og strømmet med kokende vann. Insister betyr for en time, filtrer og ta 5 ganger om dagen på en spiseskje.
 • På en kjøttkvern er 2 appelsiner og 2 sitroner malt, bland massen med den flytende honningen og bland den. Insister på en kald dag, og ta deretter en spiseskje 3 ganger om dagen.
 • Nål nåler er strømmet med kokende vann, insisterer og legges til avkok juice av en halv sitron. Ta stoffet på tom mage i 3 måneder.
 • Tinktur av celandine blir tatt i tom mage tre ganger om dagen i 2 uker.

Tradisjonell medisin - god tillegg til hovedterapien av patologi.

Profylakse og prognose

Tiltak for å forhindre utvikling av cerebrovaskulær sykdom:

 1. Normalisering av blodtrykk,
 2. Tidlig behandling av samtidige patologier,
 3. Bekjempelse av dårlige vaner,
 4. Utfører lette fysiske øvelser,
 5. Riktig ernæring,
 6. Optimalisering av regimet av arbeid og fritid,
 7. Vektkorrigering.

Med profylaktisk formål foreskrives pasienter som reduserer hjernesirkulasjonen og undertrykker blodkoagulasjon.

Hvis sykdommen behandles på en riktig og riktig måte, kan du ikke bare forbedre pasientens livskvalitet, men også redusere risikoen for slag og andre alvorlige komplikasjoner.

Hjernens nederlag på grunn av sirkulasjonsforstyrrelser - cerebrovaskulær insuffisiens: Hva er faren for patologi?

Hjernens nederlag med nedsatt blodtilførsel kalles cerebrovaskulær insuffisiens. I den kroniske prosessen utvikler kardiovaskulær encefalopati, og en akutt lidelse manifesteres av iskemisk slag eller forbigående angrep. Pasienter er registrert endringer i følelsesmessige sfærer, motoriske og sensoriske lidelser, reduserte kognitive funksjoner i hjernen.

For behandlingskomplekset brukes medisinsk behandling og kirurgisk restaurering av blodstrøm.

Les i denne artikkelen

Årsaker til cerebrovaskulær insuffisiens

Hovedfaktoren i utviklingen av patologi er atherosklerotiske lesjoner av arteriene, spesielt når de kombineres med hypertensjon.

Til cerebral iskemi fører også:

 • hjertesykdom med mangel på kontraktilitet;
 • rytmeforstyrrelser (vedvarende og paroksysmal) med redusert hjerteutgang;
 • unormal struktur av karene som fôrer hjernen (de er skjult før utbruddet av aterosklerose eller hypertensjon);
 • brudd på venøs utstrømning;
 • kompresjon av karene fra utsiden (osteokondrose, hevelse, aneurisme, muskelhypertrofi);
 • lavt blodtrykk;
 • avsetning av amyloidprotein;
 • diabetisk angiopati;
 • autoimmune sykdommer med vaskulære lesjoner;
 • blodsykdommer.

Og her er det mer detaljert om en cerebral aterosklerose av karene i en hjerne.

Mekanismen for utvikling

På grunn av utilstrekkelig blodtilførsel til hjernen, utvikler oksygen sult og nedsatt energiproduksjon i cellene. Hjernevævet er mest følsomt for hypoksi, fort nok celler dør og danner foci av rarefaction (leukoarose) eller nekrose (infarkt).

Ved kronisk iskemi er dyp og subkortisk sone oftest påvirket. Dette bryter sammenhengen mellom cortex og subcortex, et fenomen av dissosiasjon oppstår, som er årsaken til reduksjon i evnen:

 • kunnskap,
 • assimilering og analyse av informasjon,
 • lagring,
 • regulering av følelser,
 • koordinering av bevegelser.

Avhengig av lokaliseringen og storheten av nekrosisonen, vises fokale og generelle hjerne tegn i form av:

 • lammelse av lemmer, ansiktsmuskler;
 • tap av tale, følsomhet;
 • synsforstyrrelse;
 • kvalme, oppkast;
 • nedsatt bevissthet.

Det er viktig å merke seg at både hjerneslag og karsirkulatorisk encefalopati bidrar til pasientens vedvarende funksjonshemning, ofte er årsaken til deres død.

Symptomer på hjerneskade

Cerebrovaskulær insuffisiens er karakterisert ved en iscenesatt iskemiprosess, et progressivt kurs, utseendet av nevrologiske sykdommer.

Initialt stadium

I de tidlige stadier av cerebral iskemi, manifestasjoner ikke forskjellig i spesifisitet. De fleste pasienter opplever depresjon, men det er karakteristisk at det ikke oppfattes av pasientene selv som en deprimert tilstand, men fortsetter under dekke av en rekke forskjellige klager om:

 • hodepine eller hjerteproblemer;
 • støy i ørene;
 • søvnforstyrrelser;
 • vanskeligheter med å holde oppmerksomheten;
 • ledd og muskel smerte;
 • rask tretthet.

I dette tilfellet avslører undersøkelsen ingen objektive endringer i indre organer eller muskel-skjelettsystemet. Forverring av tilstanden oppstår med en mindre psykotraumatisk situasjon eller uten tilsynelatende grunn. Tegn på følelsesmessige lidelser inkluderer:

 • en skarp endring av humør,
 • angst,
 • irritabilitet,
 • tearfulness,
 • aggressivitet.

I begynnelsen av sykdommen oppstår en typisk manifestasjon av cerebral iskemi - en reduksjon i minnet. Samtidig blir gjengivelsen av gjeldende hendelser hovedsakelig brutt, og minnene fra det siste livet er bevart. Pasienter har problemer med å lage planer, organisere arbeid, tanke blir treg. Bevegelsesforstyrrelser inkluderer i utgangspunktet svimmelhet og rykk i gang, mindre ofte blir de ledsaget av kvalme med skarpe sving i hodet.

Det utviklede kliniske bildet

Etter hvert som forsyningen av hjernen forverres med blod, utvikler kognitive (kognitive) forstyrrelser seg:

 • minne og oppmerksomhet forverres;
 • intellektet avtar;
 • mentalt arbeid er vanskelig å tåle;
 • Det er ingen kritikk av ens tilstand og atferd;
 • pasienten overvurderer hans evner og evner;
 • Orienteringen i rom og tid går tapt.

Vesentlige brudd på tenkning og meningsfylte handlinger, personlige egenskaper og oppførsel er forenet i begrepet demens (kjøpt demens). Det forekommer på scenen av alvorlig iskemisk hjerneskade, fører til tap av arbeidsferdigheter, og deretter til problemer med selvbetjening.

Pasienter i sene stadier av sykdommen er apatisk, mister interessen for andre, enhver aktivitet, hendelser, tidligere hobbyer. Walking går sakte, vanligvis trinnene er grunne og shuffling, det er faller.

I det siste trinnet er det patologiske reflekser, tale dysfunksjon alvorlig tremor og svakhet i hender og føtter, svelgeforstyrrelser, ufrivillig utslipp av urin, konvulsiv lidelse.

Se på videoen på cerebrovaskulær ulykke:

Akutte og kroniske former

Det er karakteristisk for iskemisk hjerneskade at den akutte og kroniske varianten av kurset kan skifte mellom hverandre. Iskemisk slag og forbigående angrep forekommer ofte allerede mot encefalopati. Et sterkt brudd på blodsirkulasjonen forårsaker endringer i hjernen, bare en del av dem slutter i en akutt periode.

De fleste nevrologiske manifestasjoner forblir i lang tid eller for resten av livet. De blir kronisk cerebrovaskulær insuffisiens.

Post-slag perioden karakteriseres av slike prosesser i hjernen:

 • blod-hjernebarrieren er skadet;
 • mikrocirkulasjon er forstyrret;
 • immunforsvarets beskyttende funksjon reduseres;
 • evnen til å motstå celleskader er utarmet (antioksidantbeskyttelse);
 • endotel av karene forhindrer ikke dannelsen av nye kolesterolplakk, og den tidligere vokser;
 • det er økt koagulerbarhet av blodet;
 • det er sekundære metabolske forstyrrelser.

Komplikasjoner av cerebrovaskulær insuffisiens

Med kroniske lidelser av cerebral hemodynamikk, skjer demens som regel regelmessig. Medikamentterapi kan suspendere denne prosessen, men det er ingen komplett tilbakegang til tidligere mentale evner. Tap av evne til selvbetjening, ufrivillig utslipp av urin og avføring, utvikling av sengetøy og lungebetennelse hos sengetepper fører til vedvarende forstyrrelse av vitale funksjoner.

Årsakene til pasientens død er også lungeemboli, alvorlig hjertesvikt, akutte inflammatoriske prosesser i lungene, nyrene. Etter utvinning er ofte nevrologiske lidelser igjen - uklar tale, nedsatt bevegelse, nedsatt følsomhet.

Metoder for å diagnostisere tilstanden

Viktig rolle i etableringen av årsakene til cerebral sirkulasjon tilhører klargjøre bakgrunnen av sykdommer - hypertensjon, diabetes, myokardinfarkt i det siste, angina pectoris, vaskulær sykdom i de nedre ekstremiteter. Klager hos pasienter er vanligvis ikke-spesifikke eller gjenspeiler ikke selve bildet av sykdommen.

Ved medisinsk undersøkelse vær oppmerksom på pulsering av fartøy i nakken og ekstremiteter, trykk på begge hender og føtter, hjertesyn.

For å bekrefte diagnosen cerebrovaskulær insuffisiens, foreskrives laboratorie og instrumentell diagnostikk:

 • blodprøve - generelt, koagulogram, glukose, lipidspektrum;
 • immunologiske og akutte faseparametere når man mistenker autoimmune sykdommer;
 • EKG, ekkokardiografi for påvisning av hjertesykdom, en kilde til trombose;
 • oftalmopopi gjenspeiler tilstanden til fartøyene med angiopati av diabetisk, aterosklerotisk eller hypertensiv opprinnelse;
 • Røntgenbilder av nakkesøylen, ultralyd dupleks eller tripleks-modus for å fastslå årsaken til redusert blodtilførsel til hjernen (kompresjon i Osteochondrose, blodpropp, kolesterol plakk);
 • MR, CT (alene eller i kombinasjon med kontrasterende) bidrar til å studere blodkarets struktur, bestemme utviklingsmangel, aneurysmer, tilstedeværelse av en bypassbane for å fôre hjerneceller.

Behandling av patologi

For å oppnå et bærekraftig resultat, er samtidig behandling på grunn av cerebral blodstrømningsinsuffisiens, inhibering av celledestruksjon, forebygging av slag eller tilbakefall, nødvendig med behandling av samtidige sykdommer.

Hypotensive stoffer

Det er bevist at blodtrykket holdes ved 140-150 / 90-95 mm Hg. arteriellveggreaksjonen blir gradvis gjenopprettet til oksygeninnholdet i blodet, og dette fører til en normalisering av hjernens ernæring.

Legemidler som har en antihypertensiv effekt, beskytter de overlevende cellene mot skade i slag og encefalopati, forhindrer akutte tilstander. Det er viktig å bruke disse legemidlene så tidlig som mulig, til det tidspunkt det er en sammenkobling av hjernens kortikale og subkortiske deler.

Også plutselige endringer i trykk bør ikke tolereres, da hypotensjon bidrar til forverring av iskemi. For pasienter med cerebrovaskulær patologi er ACE-hemmere (Prestarium, Prenes) og angiotensinreceptorantagonister (Teveten) det beste alternativet.

Disse stoffene har en tendens til å forbedre hjernens kognitive funksjoner og hindre demens. De påvirker tilstanden til pasienter med samtidig hjerte- og nyreinsuffisiens, beskytter karene mot skade.

Midler fra aterosklerose

På bakgrunn av kosttilskudd begrensning av animalsk fett (svin, tilberedt mat, matolje), trans fett (margarin), inkludering i kosten på minst 400 gram grønnsaker og frukt forskrivere.

De har slike tiltak:

 • lavere kolesterol;
 • forbedre tilstanden til det indre laget av arteriene;
 • normalisere viskositeten til blodet;
 • stoppe dannelsen av plaques;
 • har en antioksidant effekt
 • senke avsetningen av amyloid i hjernen.

Disse egenskapene er i den maksimale omfanget inherent i gruppen statiner, som inkluderer Simgal, Atoris Roxera, deres analoger.

Forberedelser av forskjellige grupper

For komplisert behandling utnevner du også:

 • antiaggreganter (Aspirin, Plavix, Curantil, Tiklid);
 • antioksidanter (vitamin C og E, Mildronate, Actovegin);
 • vasoprotektorer (Bilobil, Cavinton, Instenon, Sermion);
 • nootropics (Lucetz, Somazina, Encephabol);
 • stoffstimulerende midler (Cerebrolysin, Cortexin, Glycine, Semax).

Hvis det er plugg av karotisarterier, utføres kirurgisk fjerning av plakkene (karotid endarterektomi), stent- eller proteseinstallasjon.

Forebyggende tiltak

For å hindre sirkulasjonsforstyrrelser i hjernen, trenger du:

 • overvåke blodtrykk, kolesterol og blodsukker
 • bli kvitt overflødig vekt, avhengighet av røyking og alkohol;
 • følg anbefalingene for ernæring og medisinering;
 • daglig i minst 30 minutter å tildele for dosert fysisk aktivitet (gå, svømme, gymnastikk);
 • å trene minne (lese, løse kryssord, lære sanger, dikt, fremmedspråk).

Og her handler det mer om cerebral hypertonisk krise.

Cerebrovaskulær insuffisiens er oftest forbundet med aterosklerose og hypertensjon. Det kan oppstå i akutt form - slag eller forbigående angrep, så vel som kronisk-dysirkulatorisk encefalopati. De første tegn på uregelmessigheter er ikke-spesifikke, med utviklingen av cerebral iskemi utvikler demens.

Behandling er rettet mot å forhindre et primært eller gjentatt slag og hemme ødeleggelsen av nevroner. For å gjøre dette, foreskrive medisiner og kirurgi for å gjenopprette patenen av arteriene.

Vertebrobasilar insuffisiens forekommer hos mennesker i alderen, og hos barn. Tegn på forekomst av syndromet - et delvis tap av syn, svimmelhet, oppkast og andre. Kan utvikle seg til en kronisk form, og uten behandling fører til et slag.

Utnevne furu kegler for blodkar og noen ganger legen selv. Rengjøring og behandling med avkok, tinktur vil bidra til å stabilisere tilstanden, forbedre ytelsen. Hvordan går samlingen og forberedelsesprosessen?

Hvis Vasonate er foreskrevet, er søknaden rettet mot fornyelse og forbedring av blodsirkulasjonen. Dosering er valgt i hvert tilfelle. Noen ganger er det og dets analoger brukt av idrettsutøvere.

Hovedårsakene til iskemi er dannelsen av plakk, trombi eller emboli. Mekanismen for utvikling av cerebral iskemi, hjerne-myokard er forbundet med okklusjon av arterien som foder organet. I noen tilfeller er konsekvensen et dødelig utfall.

Ved sirkulasjonsforstyrrelser kan et forbigående iskemisk angrep forekomme. Årsakene er hovedsakelig i aterosklerotiske forekomster. Pasienten trenger akutt hjelp og behandling, ellers kan konsekvensene av forbigående hjerneinfarkt være irreversibel.

Cerebral aterosklerose av cerebral fartøy truer livene til pasientene. Under hans innflytelse endres en person til og med i karakter. Hva skal jeg gjøre?

På grunn av stress, ubehandlet hypertensjon og mange andre årsaker, kan en cerebral hypertensiv krise forekomme. Det skjer vaskulær, hypertensive. Symptomer manifesteres av alvorlig hodepine, svakhet. Konsekvensene er slag, hjerne ødem.

Det er foreskrevet medisinsk behandling av slag for fjerning av alvorlige manifestasjoner av sykdommen. Med hemorragisk hjerneskade eller iskemisk kan de også bidra til å forhindre progressjon og økning i symptomer.

Det er en viktig hypertensjon i høye indikatorer på en tonometer. Diagnosen vil avsløre sin type - primær eller sekundær, samt graden av progresjon. Behandling utføres med medisiner og livsstilsendringer. Hva er forskjellen mellom nødvendig og renovaskulær hypertensjon?

Hvordan gjenkjenne og hvorfor å behandle cerebrovaskulær insuffisiens

Cerebrovaskulær insuffisiens er en sykdom som provoserer patologiske forandringer i hjernens kar. En slik sykdom utvikler seg mot bakgrunnen av hypertensjon, aterosklerose. Konsekvensen av det er slike bivirkninger som iskemi og slagtilfelle. I fravær av behandling blir sykdommen forvandlet til encefalopati, når progressive irreversible endringer i hjernevevet blir observert.

Symptomatologi og kurs

Under cerebrovaskulær insuffisiens er en sykdom anerkjent som forårsaker forstyrrelser i arbeidet med kognitive funksjoner.

Dette negativt påvirker assimileringen av memorisering av informasjon, motoraktivitet og emosjonell tilstand.

bevis

For denne sykdommen er følgende symptomer karakteristiske:

 1. Progresjon av sykdommen. I fravær av behandling vil sykdommen utvikles, forvandle seg til nye stadier.
 2. Evnen til å klassifisere stadiene av sykdommen for visse symptomer.

form

Cerebrovaskulær insuffisiens kan karakteriseres av akutte og kroniske former. På hvert stadium er det visse symptomer og tegn. Den akutte scenen er preget av forringelse av minnekvalitet, oppfatning av informasjon. I kronisk form er det en innsnevring av karene, og som følge derav dannes koaguleringer. Som følge av overexertion, kan fartøyet bryte, resultatet av dette fenomenet er et slag.

Behandling av cerebrovaskulær kronisk svikt krever kirurgisk inngrep. Shunting av blodpropper utføres. I noen tilfeller er det nødvendig å bytte ut hjerteventil. Dette minimerer risikoen for pasientens liv.

Hvordan utvikler sykdommen?

Bevegelse med turgåing, stivhet av bevegelser, depresjon, vanskeligheter med å huske informasjon. De første tegn på brudd. Self-cerebrovaskulær insuffisiens er sjelden anerkjent, dens symptomer ligner på andre vaskulære sykdommer. Diagnose utføres i en klinisk setting.

Stadier av

Listen over stadier som er karakteristiske for denne sykdommen:

Fase ett. I løpet av denne perioden er tretthet manifestert, tretthet er rask, irritabilitet og humørsvingninger manifesteres. Ytterligere symptomer inkluderer søvnforstyrrelser, migrene, nedsatt hukommelse og motoraktivitet.
Fase to. I løpet av denne perioden manifesterer seg symptomer som en nedgang i intelligens og forringelsen av alle typer minne. Vesentlige endringer i personlighet observeres, funksjonene i muskel- og skjelettsystemet forverres, arbeidskraft og adaptive evner reduseres.

Den tredje fasen. Pasienten i denne perioden er det betydelige problemer med bevegelsen, det kan falle når du går. Slike pasienter trenger omsorg og omsorg, siden de ikke kan betjene seg selv. De mister muligheten til å kritisk vurdere hva som skjer. Parkinsons sykdom, enuresis og cerebellar lidelser er karakteristiske trekk ved tredje fase.

symptomer

Selvkjenning av cerebrovaskulær insuffisiens er ikke så enkelt. Symptomene manifesterer seg ikke i de tidlige stadier.

Pasienten forbinder utseendet av sykdom med tretthet, forstyrrelsen i motorapparatets funksjon forklares av mangel på søvn. Periodisk oppstår hodepine ikke gjør deg oppmerksom, da angrepene raskt passerer. Etter hvert som progresjonen utvikler seg, begynner sykdommen å vise seg mer alvorlige endringer. Kortsiktige smertefulle opplevelser skiftes av migrene hodepine, og svimmelhet kommer til sving.

På grunn av hva det er et problem

Inflammatoriske prosesser i karet og atherosklerose er de vanligste årsakene til utviklingen av en slik sykdom.

årsaker

Hovedårsakene til cerebrovaskulær insuffisiens:

 1. aterosklerose;
 2. ryggsmerter;
 3. aterosklerotisk lesjon;
 4. tromboembolisme, trombose på bakgrunn av dysfunksjon av blodpropp
 5. vaskulitt.

faktorer

Men det er andre ledsagerfaktorer:

 • diabetes mellitus;
 • fedme;
 • inflammatorisk prosess i hjernens kar;
 • hjertets patologi;
 • misbruk av dårlige vaner (alkohol, røyking, koffein);
 • gikt.

effekter

På bakgrunn av mangelen på behandling for cerebrovaskulær insuffisiens, utvikles irreversible forandringer i det vaskulære nettverket.

Som et resultat forverres kvaliteten på blodtilførselen til hjernen. Vev og celler er verre forsynt med oksygen, noe som betyr at de ikke får riktig mengde næringsstoffer. Slike forhold vil være det optimale miljøet for utvikling av patologiske forandringer av diffus og fokal karakter.

Progresjon av sykdommen provoserer komplikasjoner som svimning og tinnitus, en dråpe i visuell kvalitet. Epileptiske anfall forekommer også i en egen kategori av pasienter. Et streg ledsaget av vevnekrose er en forutsigbar komplikasjon.

Diagnose og behandling

Tidlig diagnose forenkler behandlingen av cerebrovaskulær insuffisiens. Etter å ha utført en rekke diagnostiske prosedyrer, kan en spesialist foreskrive et effektivt behandlingsregime, en rekke analyser, vurdering av pasientens tilstand og hans medisinske historie. Overholdelse av legenes forskrifter vil gjøre det mulig å forhindre fremdriftsprosessen og utbruddet av negative konsekvenser. Også terapi for å lindre tilstanden til pasienten, vil bidra til å opprettholde evnen til tilstrekkelig å vurdere hva som skjer.

Hovedmål for behandling

Terapi utføres med det formål:

 • stabilisering av pasientens tilstand
 • reduserer fremdriften;
 • forebygging av iskemiske sykdommer;
 • normalisering av blodtilførsel til hjernens områder;
 • eliminering av symptomer på underliggende og tilknyttede sykdommer.

Metoder og metoder

I prosessen med behandling av cerebrovaskulær insuffisiens, brukes terapeutiske og kirurgiske teknikker. De vanligste metodene er:

 1. Konservative ordninger. De foreslår å senke kolesterol, normalisere blodtrykket, forbedre blodtilførselen til hjernen, eliminere konsekvensene av aterosklerose.
 2. Kombinert krets. Det er rettet mot samtidig mottak av medisiner med vasodilaterende, antioksidant, antibakterielle egenskaper. I rammen av denne teknikken brukes vitaminformuleringer.
 3. Støtteaktiviteter. Disse øktene er reflekso-, aromo-, hirudoterapi.
 4. Kirurgiske diagrammer. Dette er ballongangioplastikk, der fjerningen av de innsnevrede delene av karene utføres. Dette er gjort for å normalisere blodtilførselen.

Den andre prosedyren - stenting, det er nødvendig for å utvide veggene i blodårene. Endarterektomi - bypass, rengjøringskanaler fra kolesterolplakk.

Behandling av denne sykdommen inkluderer etterlevelse av diett og diett, vektnormalisering og innføring av en optimal plan for fysisk aktivitet.

Regelmessig undersøkelse, overholdelse av anbefalinger og forskrifter fra en lege er den eneste måten å forhindre sykdomsprogresjonen og forverring av pasientens tilstand.

video

Hvordan rengjøre kolesterolkarbonene og slippe av med problemer hele tiden?!

Forårsake symptomer på høyt blodtrykk, høyt blodtrykk og en rekke andre kardiovaskulære sykdommer er tilstoppet med kolesterol fartøy, konstant nervøs stress, langvarig og dype erfaringer, gjentatte sjokk, et svekket immunforsvar, arv, natt arbeid, eksponering for støy, og til og med et stort antall av forbruk av salt!

Ifølge statistikken kan ca 7 millioner årlige dødsfall være forbundet med høyt blodtrykk. Men studier viser at 67% av hypertensive mennesker ikke engang mistenker at de er syke!

Derfor bestemte vi oss for å publisere et eksklusivt intervju der hemmeligheten om å bli kvitt kolesterol og bringe trykket tilbake til det normale, avsløres. Les artikkelen.

Hva er kronisk cerebrovaskulær insuffisiens?

Kronisk cerebrovaskulær insuffisiens (HCVC) er en av de vanligste patologiene i nervesystemet. En slik sykdom har mange navn. Det er funnet i den medisinske litteraturen som encefalopati, kronisk cerebral iskemi, vaskulær, aterosklerose, hypertensjon, aterosklerotiske angioentsefalopatiya, vaskulær (arteriosklerotisk) parkinsonisme, vaskulær (sen), epilepsi, vaskulær demens.

Grad av patologi

HCVN er en gradvis forstyrrelse av hjerneaktivitet, hvor symptomene på skade på hjerneceller blir uttalt på grunn av utilstrekkelig blodsirkulasjon i hjernen. Patologier er utsatt for mesteparten av eldre etter 50 år.

Det er 3 grader (stadier) av sykdomsforløpet:

 1. Den første fasen (1 grad). Symptomene inkluderer hodepine, forstyrrelser i det vestibulære apparatet (ustø gange), søvnløshet, hukommelsestap, tretthet og redusert effektivitet. Endringer skjer struktur fundus (retina angiopati), forhøyet blodtrykk, hjertearytmi.
 2. I mellomfaser (grad 2) av vaskulær demens, er det en nedgang i mentale og intellektuelle evner, cerebral vaskulær sklerose, en endring i strukturen av cerebral væsken.
 3. På siste stadium (klasse 3) av HCVV får pasienten et funksjonshemning på grunn av uttalt tegn på nedsatt mental aktivitet.

Ofte er sykdommen ledsaget av slag av hjerneslag, hjerteinfarkt og hjertearytmi.

Symptomatiske manifestasjoner

Cerebrovaskulær sykdom er en patologisk forandring i hjernens blodkar, som fremkaller et brudd på sirkulasjonen av cerebral blodstrøm. Patologier foregår av aterosklerose og hypertensjon, og dens konsekvens er et slag med et funksjonshemning eller dødelig utfall.

Etiologien til sykdommen er uttrykt i den langsomme sammenblandingen av små arterier i hjernen, utviklingen av fokalisoki av hvit hjerne substans. Symptomer på cerebrovaskulær sykdom er som følger:

 • vedvarende hodepine;
 • lyder i ørene;
 • angrep av svimmelhet;
 • en nedgang i synsfeltet, flekker foran øynene;
 • mental dysfunksjon (brudd på tenkning, minne, nedsatt oppmerksomhet, søvnløshet, skjelving av fingre, tale sakte);
 • atferdsendring (sløvhet, apati, forårsaket irritabilitet og berøring);
 • patologiske lesjoner av størstedelen av hjernen, uttrykt i strid med koordinering av bevegelse, lammelser, tale- og minneforstyrrelser, tegn på parkinsonisme, demens.

Cerebrovaskulær sykdom er delt inn i akutte og kroniske former.

Akutte arter av sentralnervesystemet:

 • akutt encefalopati i henhold til den hypertoniske typen;
 • transistor iskemisk krise;
 • hemorragisk eller iskemisk slagtilfelle.

Den kroniske formen for cerebrovaskulær patologi er disirkulær encefalopati, som er delt inn i følgende typer:

 • trombose av cerebral fartøy - obstruksjon av blodkar på grunn av obstruksjon av lumen ved trombose eller atherosklerotiske plaques;
 • Cerebral emboli - okklusjon av små fartøy med emboli, som løses fra store fartøyer;
 • cerebral blødning forårsaket av ruptur av fartøyet (hemorragisk slag);
 • diskirkulær encefalopati etterfulgt av en overgang til den akutte form av IVC.

Årsaker til HCVN

Årsakene som forårsaket cerebral patogenese er delt inn i grunnleggende og ytterligere.

 • utvikle aterosklerose av cerebral fartøy;
 • diabetes mellitus, gikt;
 • giertoniya.
 • alkoholmisbruk;
 • røyking,
 • utbredelsen av fettstoffer i kostholdet;
 • stillesittende livsstil;
 • arvelige årsaker;
 • inflammatoriske infeksjoner;
 • osteokondrose i nakken;
 • hjertesykdom;
 • vektig;
 • økt koagulerbarhet av blod;
 • tidligere skader;
 • forgiftning med ulike kjemiske preparater;
 • emosjonelt stress (stress, erfaring).

Konsekvenser av DDC

Cerebrovaskulær sykdom er farlig på grunn av dets irreversible konsekvenser. Sirkulatoriske forstyrrelser i hjernen ofte føre til slag, alvorlig svekkelse av hukommelse og mental aktivitet, vanskeligheten med orientering i rommet, demens, anfall av epilepsi.

I noen tilfeller utvikler Binswanger sykdom, ledsaget av utvikling av mental retardasjon, fullstendig funksjonshemning og brudd på talfunksjoner (dysartri).

Diagnose av kronisk cerebrovaskulær insuffisiens

Laboratorieprøven består av en klinisk blodprøve for å bestemme nivået av blodplater, røde blodlegemer, hemoglobin, hematokritt, leukocytter, leukocytter formelen med utbrettet. Lipidspektrumet, blodkoagulasjonsraten, blodglukosenivået analyseres.

Diagnose av sykdommen utføres hovedsakelig ved bruk av instrumentelle metoder:

 • Dopplerografi av cerebral fartøy som bruker ultralyd til å oppdage vaskulære anomalier;
 • elektroensfalografi (EEG) i hjernen, som tillater å undersøke aktiviteten til hjernehalvfrekvensene;
 • CT av blodkar av spiral type;
 • MRI av hodet for å bestemme graden av vaskulær og hvit materie skade;
 • Røntgen av hodet med innføring av kontrastmidler.

For å bekrefte denne diagnosen, utnevne også undersøkelser av pasientens nevrologiske og psykologiske tilstand.

Fysiske undersøkelser utføres for å identifisere patologiske prosesser i kardiovaskulærsystemet.

Følgende prosedyrer utføres:

 • Måling av pulsering av karene i lemmer og hoder;
 • trykk i 4 punkter i øvre og nedre ekstremiteter;
 • EKG og ultralyd i hjertet;
 • auskultasjon av hjerte og aorta i magehulen for arytmi og støy;
 • Dopplerogram av livmorhalsbeholdere for å utelukke stenose av karoten og hodet arterier.

Behandling av DVB

Hovedmålet med terapi er regenerering og normalisering av blodsirkulasjonen i hjernen, med sikte på å utvide blodkarets lumen.

Cerebrovaskulær sykdom behandles på en omfattende måte, ved hjelp av ulike terapier.

Narkotikabehandling utføres på følgende områder:

 • vasodilatormedisiner (Mefakor, Papaverin) og antikoagulantia (Apirin, Kurantil, Cardiomagnet, etc.);
 • nootropiske rettsmidler for minneutvinning og kognitiv hjerneaktivitet (Cinnarizin, Stugeron, Nootropil, Pyracetam, Cavinton, etc.)
 • antihypertensive stoffer;
 • forberedelser for vekt normalisering.
 • når fartøy er blokkert, brukes angioplastikk - et kateter med en ballong er satt inn;
 • fjerning av trombi (endarterektomi);
 • innsetting i veggene av stentens arterier, hindring av innsnevring (stenirovanie).
 • treningsbehandling;
 • massasje;
 • elektroforese;
 • ultralyd.

Ikke-medisinsk behandling - tale terapi økter, psykologs konsultasjoner.

Bestemmelse av funksjonshemming hos pasienter med encefalopati:

 1. I første fase (1. grad) av CBV, forblir pasientene i stand til å jobbe.
 2. Mellomstadiet (klasse 2) innebærer tildeling av II-III gruppe funksjonshemming til pasienter. Funksjonshemming kan være midlertidig på grunn av sammenhengende lidelser eller under forverring av kronisk sirkulasjonsinsuffisiens.
 3. Det alvorlige stadiet (klasse 3) av HCVP forårsaker fullstendig funksjonshemning. Pasienter er tildelt en funksjonshemming gruppe I-II.

Forebygging av sykdom

For å forhindre utvikling av HCVN er følgende aktiviteter planlagt:

 • diett med unntak av diettprodukter rik på kolesterol, avvisning av fett, salt, røkt mat, økt forbruk av frisk frukt og grønnsaker, mat rik på fiber, reduksjon av søtt og mel;
 • en fleksibel livsstil - vanlig tur, sport;
 • vektkontroll;
 • avvisning av dårlige vaner (røyking, alkohol);
 • konstant overvåkning av blodtrykk;
 • idrettsutøvere bør unngå overdreven fysisk anstrengelse;
 • Eldre og eldre trenger å gjennomgå en årlig medisinsk undersøkelse;
 • behandling av samtidige sykdommer (diabetes, infeksjoner, hjertesykdommer, nyrer, lever, etc.).

Tidlig gjenkjenning av sentralnervesystemet og riktig utvalgt terapi vil forhindre utvikling av kronisk cerebrovaskulær insuffisiens, opprettholde helse og unngå farlige konsekvenser.

Les Mer Om Fartøyene