Vi studerer HGB-indeksen i en blodprøve

HGB blodprøve er en svært vanlig og informativ studie, mer kjent som hemoglobinanalyse. Denne komponenten er et komplekst proteinholdig jern. Det var han Gir den røde fargen til røde blodlegemer.

Formål med hemoglobin

Hemoglobin (HGB) i blodet er en komponent som transporterer oksygen i kroppen til vev og organer.

Studien av blod på dette stoffet er nødvendig for å diagnostisere en rekke sykdommer. Ved resultatene er det mulig å identifisere visse lidelser i kroppen, samt avklare behovet for en dypere undersøkelse.

Detaljer om analysen

Mangelen på denne komponenten i menneskekroppen kan føre til et utilstrekkelig inntak av oksygen, som et resultat av hvilken hypoksi hele kroppen lider og påvirker personens helse.

Indikasjoner for analyse

Indikasjoner for HGB-analyse kan være forskjellige. Leger sender pasienter til studien for å bekrefte eller avvise en mulig diagnose.

Indikasjoner kan være som følger:

Ikke nøl med, spør spørsmålene dine til en vanlig hematolog direkte på nettstedet i kommentarene. Vi vil definitivt svare.Still et spørsmål >>

 • diabetes mellitus;
 • Tetthet av blod og oksygen sult;
 • oksygen sult av fosteret hos gravide kvinner;
 • konsentrasjonen av jern i blodet;
 • intestinal obstruksjon;
 • medfødte hjertefeil.

Analyse for hemoglobin tillater klargjøre eller motbevise de nevnte sykdommene.

Fortsatt nyttig informasjon om analysen på et hemoglobin

Forberedelse for analysen

Hemoglobintesten er en del av en generell blodprøve. Det krever spesiell forberedelse. Hvis anbefalingene ikke følges, kan screeningen være unøyaktig, og resultatene blir feil.

Generelle anbefalinger:

 1. Blod må tas på tom mage og helst om morgenen, etter at det siste måltidet skal ta mer enn 8 timer.
 2. Umiddelbart før testen, bør du ikke tygge tyggegummi, drikke juice, te eller kaffe. Ved alvorlig ulempe kan du drikke litt vanlig vann.
 3. Omtrent 1 til 2 timer før testen, kan du ikke røyke.
 4. Noen dager før du tar testen, anbefales det ikke å gå inn for sport.
 5. Anbefal ikke screening etter blødning, inkl. månedlig.
 6. Det anbefales at du ikke bruker noen dager før levering av analysen av medisinering.
 7. Alkohol unngås best i en uke eller to før screening.

Normal ytelse

Antallet av menn og kvinner er forskjellig. Dette skyldes det faktum at hemoglobininnholdet i blodet av kvinner er mindre enn hos menn. For barn under ett år blir han også senket. Dette faktum er normen.

Avvik fra normen

En avvik fra normal til høyere side betyr at hemoglobin er forhøyet. Dette kan bety at kroppen hos både menn og kvinner kan være: - dehydrering, som kan utløses av svært forskjellige årsaker, for eksempel tunge svette;

 • hjertesykdom eller lungesykdom;
 • pulmonal insuffisiens;
 • hjertesvikt;
 • sykdommer i genitourinary system;
 • leukemi.

En avvik fra normen i mindre retning betyr at den senkes. Dette kan tyde på at:

 • utilstrekkelig mengde jern;
 • Tilstedeværelse av sykdommer i sirkulasjonssystemet;
 • beriberi;
 • tung blødning, etc.
I tilfelle avvik fra normen og tilstedeværelsen av andre symptomer på sykdommen, kan legen diagnostisere sykdom hos menn og kvinner, eller sende den til ytterligere undersøkelser.

Dekoding av den generelle analysen av HGB

Dekoding av den generelle analysen av HGB utføres ved hjelp av hematologisk screening. Med denne studien kan du bestemme fra 5 til 24 parametere. Blant dem, tetthet av hemoglobin, gjennomsnittlig tetthet av hemoglobin i erytrocyten, etc.

Nivået på hemoglobin i blodet og tilstedeværelsen av fremmedlegemer i kroppen bestemmes av slike indikatorer som HGB, WBC, RBC. De anses som hovedindikatorene i screening.

WBC-indikatoren, som oversetter hvite blodlegemer, viser absolutt antall hvite blodlegemer. Han er ansvarlig for immuniteten til kroppen fra ulike bakterier, virus. WBC - gjenkjenner fremmedlegemer i menneskekroppen. Takket være denne indikatoren er det mulig å diagnostisere en begynnende sykdom i tide, for å starte behandlingen i tide.

WBC-normen er fra 4 til 9 * 10 9 celler / liter.

RBC - oversatt røde blodlegemer. RBC står for det absolutte antall røde blodceller. Viser hvor mange blodlegemer som inneholder hemoglobin transporterer oksygen og karbondioksid i kroppen.

Normen er fra 4,35 til 5,15 * 10 12 celler / liter.

HGB - viser tetthet av hemoglobin i helblod. Dens lave nivå kan skyldes blodtap eller forstyrrelser i dannelsen av erytrocytter og deres syntese.

Alle tre indikatorene er nært beslektede. Hvis du identifiserer i disse indikatorene avvik i større eller mindre side, kan du dømme tilstedeværelsen i kroppen av brudd, sykdommer etc.

RBC og HGB har et felles forhold. For eksempel, hvis det er mangel på røde blodlegemer, reduseres RBC-indeksen, deres lille antall kan dømme en sykdom som anemi. Så for å bekrefte dette, ser leger på HGB-indikatoren. Hvis det også har lave priser, er anemi bekreftet, fordi en reduksjon i konsentrasjonen av HGB-celler i kroppen indikerer anemi, væskeretensjon i kroppen.

Klinikker for å analysere

En generell blodprøve og dechifrering kan gjøres i mange klinikker i Moskva og St. Petersburg.

HGB blodprøve

HGB blodprøve -.... Denne studien, pasienter er mer kjent som kalles en fullstendig blodtelling, så til når denne analysen er først og fremst bestemt av hemoglobin, dvs. HGB, og deretter kaller den samme studien på forskjellige måter. Oppgavene til denne blodprøven inkluderer dekoding av alle elementer som er inneholdt i serumet, samt å bestemme hensiktsmessigheten av ytterligere undersøkelser av pasienten.

Hva er det vanlige blodprøve

HGB-forskning avslører primært slike patologier som anemi (mangel på jern) og patologien til selve serumet. Hemoglobin (HGB) er et protein basert på ferrum (jern), som gir en rød farge til de viktigste plasmaceller av erytrocytter. De ødelagte parametrene for hemoglobin i blodet er forklart av patologiene som utvikles i menneskekroppen. HGB-blodprøven er den første og hovedstudien tildelt av alle leger til pasienten under primær behandling. Av resultatene blir det klart om det er behov for tilleggstester og diagnostikk, og på hvilket område er det verdt å lete etter årsaken til dårlig helse. Tilordne en analyse til HGB og for å overvåke pågående behandling. Hvorfor er studien av blod så åpenbarende? I tillegg til HGB, som er grunnlaget for røde blodlegemer, finnes det sporstoffer i serumet, for eksempel:

 • leukocytter, eller hvite blodlegemer (WBC);
 • erythrocytter, røde blodlegemer (RBC);
 • blodplater ansvarlig for koagulering (PLT);
 • hematokrit (HCT).

Alle komponenter har akseptable grenser. Så snart inflammatoriske prosesser begynner i kroppen eller det oppstår en sykdom, påvirker en slik forverring av helsen umiddelbart sammensetningen av blodet, noe som avslører analysen.

Etter at alt blodet - en væske trenger inn i alle de indre organer, og komme inn i det restene av virus, bakterier, toksiner, døde celler og resten av "organisk avfall", som krever fjernelse fra kroppen. Akkumuleres i blodet, disse skadelige stoffene reflekteres i dekoding av studien, og de eller andre endrede indikatorer indikerer hvilket organ som led mest. Tyde analyse utført av den behandlende lege, basert på laboratorie-form, som lister opp alle blodparametre, normer og indikasjoner på den individuelle pasienten, hans personlige data, tid og dato for prøveuttak av biologisk materiale.

Hvem er tildelt denne studien

En generell blodprøve er foreskrevet for alle som ser at leger klager over helsen, så vel som for alle sykehuspasienter. På grunn av denne forskningen er det mulig å enkelt identifisere sykdommer i de tidligste stadier av utviklingen, og derfor er den generelle analysen akseptert som en årlig screeningsundersøkelse.

Ifølge studien er det mulig ikke bare å etablere tilstedeværelse av sykdommer i indre organer, men å finne ut hvor funksjonell blod av hver mann: Har det å levere nok oksygen til organer, om mangel på næringsstoffer i det, enten det er i stand til å beskytte mot infeksjoner og gi homeostase? Symptomer på mange sykdommer er like. I nærvær av patologier i ulike organer og systemer i den enkelte kan føle er symptomene: svimmelhet, feber, oppkast, smerter og kramper i magen, diaré eller forstoppelse, hodepine og smerter i kroppen. Etter å ha passert blod generell analyse kan nøyaktig bestemme kilden til ubehag, basert på de tillatte avvik fra parametrene av visse blodbestanddeler.

En generell blodprøve er foreskrevet for alle mennesker, uavhengig av kjønn og alder. Dette er en informativ studie som bidrar til å identifisere sykdommene hos både barnet i de første dagene i livet og hos eldre.

Alle blodkomponenter spiller en viktig funksjon i kroppen, men grunnlaget for det biologiske væsken er opptatt av røde blodlegemer. Det er de røde blodcellene som er ansvarlige for levering av næringsstoffer og oksygen til hver celle i kroppen, samt for fjerning av karbondioksid fra dem.

RBC-prisen er:

 • for menn fra 4,3 til 6,2 * / l;
 • for representanter for svakere kjønn fra 3,8 til 5,5 * 1012 / l;
 • for småbarn fra 3,8 til 5,5 * 1012 / l.

Erytrocytter varierer i størrelse, noe som indikerer alderen deres. Overveiende bør plasmaet ha modne røde blodlegemer som utfører transportoppgaver. Hvis det er mangel på røde blodlegemer (RBC), utvikler en person anemi på grunn av mangel på oksygen og ernæring i kroppens vev. Det manifesteres av svakhet, nedgang i styrke, økt tretthet. Overskridelse av de tillatte normene til RBC provoserer utviklingen av trombose, erytrocytose og polycytemi. Viktig og forskjellen i røde blodceller i størrelse. Hvis de røde blodcellene er de samme og oppfyller standardene, kan du hevde at personen er sunn. Hvis de røde blodcellene er større enn de tillatte størrelsene, snakker vi om anemi, diffus leverskade, blyforgiftning. Denne tilstanden krever en ganske komplisert og langsiktig behandling, hovedoppgaven er å oppdatere blodbestanddelene og oppnå utseendet av sunne røde blodlegemer. Hvis de røde blodcellene er mindre enn de tillatte størrelsene, blir degenerasjonen diagnostisert.

Grunnlaget for erytrocytter er et mikroelement, som ga navnet direkte til blodprøven selv - hemoglobin. Dens norm for voksne menn og kvinner er fra 120 til 140 g / l blod. Det er HGB som bærer oksygenceller til vevet og tar tilbake karbondioksid. Hvis hemoglobin er under normal, betyr det at kroppen har jernmangel og anemi. Hvis HGB overstiger de tillatte verdiene, er det mangel på væske i kroppen, det vil si dehydrering.

En annen indikator for blod er hematokrit (HCT). Dette er en indirekte indikator, men dens betydning er også viktig. HCT indikerer forholdet mellom det totale antall plasmaceller og dets volum. I enkelte diagnostiske sentre HCT definert som volumforhold av erytrocytter til blodvolumet, som også er sant, fordi de røde blodlegemer utgjør 97-99% av myse komponenter. Hematokrit (HCT) er indikert som et forhold uttrykt som en prosentandel. Normen for hematokrit (HCT) i menns blod er 39-49%, og hos kvinner 35-45%. Hvis HCT er mindre enn de tillatte grensene, blir anemi diagnostisert.

Et klart signal om betennelse i kroppen er indeksen for ESR - graden av erytrocytsedimentering. Antallet av ESR for menn er 15 mm / t, for kvinner 10 mm / t. Hvis denne parameteren er undervurdert, er det vanlig å snakke om erytrocytose.

Blodplater i blodet og deres koeffisienter

Den viktigste delen av sirkulasjonssystemet er blodplater (PLT). Deres oppgave er å sikre riktig koagulasjon av blod, og ikke tillate blodtap som følge av mekanisk skade på årer og arterier. Normen for PLT i blodet er 180-320 * 109 / l. Men etter noen kirurgiske operasjoner og med medfødte abnormiteter i sirkulasjonssystemet, kan disse indikatorene undervurderes. Også observeres lavt blodplatetal i alvorlige leversykdommer. Blodplater har flere indekser og koeffisienter. Således er indeksen for store blodplater P LCR viktig for diagnostisering av ryggmargens patologi, med forgiftning av kroppen, påvisning av virusinfeksjoner og parasitter i menneskekroppen. Det neste antall blodplater er PDW (blodplateindeks). PDW indikerer hvor jevnt og bredt blodplater fordeles i blodet. Normen for PDW for voksne er fra 15 til 17%, siden den uttrykkes som en prosentandel. Angir PDW, hvor mye blodplater varierer i størrelse, uansett om de er ensartede.

Å øke PDW i blodet fører slike patologier som anemi og inflammatoriske prosesser i ulike indre organer. Trombocytindeksen PDW øker også i ondartede svulster i kroppen. Avvik fra PDW-standarder observeres i større side hos pasienter som gjennomgikk kirurgi og omfattende blodtap. Men for å redusere nivået av PDW er i stand til intens fysisk aktivitet og noen medisiner. Senker også PDW under menstruasjon hos kvinner og i ventetiden til babyen. Kan påvirke normen for PDW-mat, spist før du tar blod, så det er viktig å ta en blodprøve på tom mage, gi opp tunge måltider og begrense sportsbelastninger. Det neste antall blodplater er trombocrit (PCT). PCT-indeksen, som også er angitt som en prosentandel, viser forholdet mellom totalt antall blodplater i blodvolum. PCT-normen for voksne er 0,10 til 0,28%. Hvis PCT-nivået senker, faller blodplateantallet i blodet, og blødning vil være vanskelig å stoppe. Et høyt nivå av PCT indikerer en høy risiko for trombose, tromboflebitt og generell blodtetthet.

Øk også nivået av trombocrit (PCT) kroniske endokrine sykdommer, fordøyelsessystemet, luftveiene, leddene og beinene. Det lave nivået av PCT er farlig fordi det er et tegn på ganske alvorlige patologier som krever komplisert og langvarig behandling.

Varianter av hvite blodlegemer

For å forhindre skadelige stoffer i å multiplisere, "blod" "hvite blodlegemer" - hvite blodlegemer. I motsetning til erytrocytter er leukocytter ganske store i størrelse, men de er svært små. Leukocytter er delt inn i to typer - LYM og GRA. LYM er en lymfocyt, og GRA er en granulocyt. Hvis det totale antall "blokker virus" er 4,0 til 9,0, målt i enheter per ml blod, og LYM GRA - dette forholdet undergrupper av leukocytter til deres antal, måles som en prosentandel. Lymfocytter (LYM) er legemene som er ansvarlige for immunsystemets funksjon. I formene til forskjellige laboratorier er LYM indikert i stykker, men oftest er deres frekvens fra 25 til 40%. Lymfocytter (LYM) i blodet kan være høyere eller lavere enn de tillatte verdiene. Fare representerer begge posisjoner. Hvis LYM-frekvensen overskrides, blir pasienten vanligvis diagnostisert med ulike blodsykdommer, for hvilke legemidler er foreskrevet som dreper immunsystemet.

Og dette reduserer totalt antall leukocytter og lymfocytter (LYM) - grunnlaget for kroppens forsvar. Den neste typen hvite blodlegemer er granulocytter (GRA). Dette er stoffer som ligner korn i skjemaet på grunn av granulene som finnes i dem. Granulocytter (GRA) er basofiler, nøytrofiler og eosinofiler. GRAs oppgave er å ødelegge alle skadelige stoffer som kommer inn i menneskekroppen. Granulocytter (GRA) "engasjere seg i kamp" med representanter for patogen mikroflora, som fører til utvikling av smittsomme sykdommer, betennelser og allergiske reaksjoner. Som lymfocytter (LYM) er granulocytter (GRA) angitt i prosent, mindre ofte i absolutte tall. GRA-hastigheten er 47-72% av det totale leukocyttallet. Reduser normen for GRA kan patologi av bindevev, samt visse typer medisiner. Hvis de tillatte GRA-parametrene overskrides, er en inflammatorisk prosess tilstede i pasientens kropp.

Glukosetoleranse Test

I enkelte HGB-laboratorier inkluderer blodprøven også blodsukker. Men oftest må denne analysen gjøres separat. Det er foreskrevet for alle pasienter i alle aldre, bortsett fra ett unntak - graviditet. For kvinner som venter på babyen, blir en generell blodprøve supplert med en test for glukosetoleranse (PGT).

PGT-test bidrar til å avdekke tilbøyelighet til diabetes i en fremtidig baby og moren selv, siden glukoseverdier i denne perioden av en kvinnes liv ikke alltid kan være informative. HGT-undersøkelsen gjennomføres en gang for hele graviditeten, umiddelbart før fødselsprosessen. PGT-testen selv krever spesialopplæring og gjennomføres i to faser. Først gir mor blod fra fingeren, drikker deretter et glass glukose, og etter to timer gir den igjen biomaterialet. I løpet av testperioden skal kvinnen ikke spise og drikke noe, unntatt rent vann.

Leger har oppdaget en ny grunn for utseendet av dårlig ånde: infeksjon med parasitter.

En CTG-studie kan foreskrives i tillegg dersom transkripsjonen av HGB-blodprøven indikerer tilstedeværelsen av diabetes mellitus, og resultatene av en blodsukkertest er i samsvar.

Korrekt dechifrere blodprøven!

Hver av oss måtte donere blod for analyse minst en gang i vårt liv. Derfor vet alle hvordan denne prosessen finner sted. Men det er tider når vi ikke alle vet hva som kan og ikke kan gjøres, før analysen. Noen ord om dette.

Så, avstå fra å utføre røntgenstudier og fysiologiske prosedyrer før laboratorieanalyse. Indikatorene vil bli påvirket av overdreven mental stress og tar medisiner på torsdag, spesielt intravenøst ​​eller intramuskulært. Hvis disse enkle reglene ikke er oppfylt, kan resultatene være feil, og føre til feil diagnose.

Så ta en god natts søvn og kom til laboratoriet på tom mage. Ikke glem å roe ned før du tar blod.

Lære å tolke resultatene

Blodens ABC er ikke så komplisert. Men for mange er normale indikatorer et mysterium. Hvordan kan du lese dem selv? Hva bør vi først ta hensyn til?

Her og nå skal vi sortere ut skjemaene, med kolonnene, der noen elementer med tall er oppført.

Fullstendig blodtelling

Blod vil bli tatt fra fingeren. Ifølge denne analysen er det mulig å bestemme blodsykdommer, samt inflammatoriske prosesser som oppstår i kroppen.

 1. Resultatene viser bokstavene - RBC. Dette er røde blodlegemer, det er røde blodlegemer. De kalles også blodets hovedceller. Erytrocytter utfører mange funksjoner, hvorav det viktigste er levering av oksygen til hvert organ og alt vev, samt fjerning av karbondioksid fra kroppen. Den normale verdien av røde blodceller for kvinner er 3,7-4,7x10 12 / l, for menn - 4,0-5,5x10 12 / l. Et økt antall av dem indikerer kardiovaskulære sykdommer, som for eksempel hjertesykdom, eller akutt forgiftning av kroppen. Et mindre tall indikerer anemi. Og så legger legene øyeblikkelig oppmerksomhet til en annen indikator.
 2. Dette er hemoglobin - HGB - komplekst protein. Dens lave nivå, faktisk, taler om mangel på jern-anemi. Normen for kvinner er 120-140 g / l, for menn - 130-160 g / l. Konsentrasjonen av hemoglobin øker med fortykning av blodet, som observeres under dehydrering, med erythremi (Vaquez sykdom). Reduksjon av hemoglobinkonsentrasjon er et tegn på anemi, væskeretensjon i kroppen (hyperhydrering).
 3. Hematokriten betegnes av HCT Er forholdet mellom volumet av blodceller (erytrocytter) og blodplasmaet. Reduksjon av hematokrit observeres med blodtap, massive skader, sult, væskeflytning av blod på grunn av intravenøs injeksjon av store mengder væske under graviditet. Forhøyet hematokrit blir kjent med dehydrering - overdreven tap av væske eller utilstrekkelig inntak av det, med brennesykdom, peritonitt, nyrepatologi. Normen for kvinner er 0,36-0,46 l / l, for menn - 0,41-0,53 l / l, for nyfødte 0,54-0,68 l / l.
 4. RDW Er bredden på fordelingen av erytrocytter. Indikatoren bestemmer hvordan de røde blodcellene varierer i størrelse. I normen er det fra 11,5 til 14,5%. Hvis blodet består av både store og små erytrocytter, vil bredden på fordelingen bli høyere. Denne tilstanden indikerer mangel på jern og andre typer anemi.
 5. MCV, det vil si det gjennomsnittlige volumet av erytrocyten, skiller mellom ulike typer anemi for å velge riktig behandlingsmetode. MCV er en ganske nøyaktig parameter, men hvis det er mange erytrocyter i blodet, og selv med en endret form, så faller dens pålitelighet. Normal MCV - 80 - 100 femtoliters (måleenhet). MCV-indeksen bestemmer typen av anemi (mikrocytisk, makro-cytoplasmisk, normocytisk).
 6. Det gjennomsnittlige innholdet av hemoglobin i erytrocyten eller MCH (norm 27 - 35 piktogrammer) viser hvilket absolutt antall hemoglobin som er inneholdt i en rød blodcelle. Han bestemmer virkelig underskuddet eller ikke assimileringen av jern i kroppen. Ifølge denne indikatoren er anemi karakterisert som hypokrom, normokrom og hyperkromisk. Det er viktig at SIT nødvendigvis må korreleres med ICSU og MCV. Men på grunnlag av en omfattende studie er anemi av forskjellige typer skilt.
 7. ICSU Er den gjennomsnittlige konsentrasjonen av hemoglobin i erytrocyten. Det gjenspeiler i hvilken grad erytrocyten er mettet med hemoglobin. Normen er 310-360 g / l. Økt ICSU kan ikke være fordi det vil bli krystallisering. Men en lavere verdi antyder jernmangelanemi, thalassemi (en sykdom der hemoglobinsyntese forstyrres).
 8. PLT betyr blodplater - celler som er ansvarlige for blodproppene. Normen er 150 - 400 x 10 9 / l. Hvis de er få, vil det bli økt blødning, en permanent blåmerker. Økt nivå kan føre til risiko for blodpropper.
 9. forkortelsenWBC betegne hvite blodlegemer, det vil si hvite blodlegemer, kroppsbeskyttelse. Deres norm er fra 4,5 til 9x10 9 / liter. Økningen i leukocytter er et tegn på betennelse i kroppen, deres reduksjon er et tegn på dårlig menneskelig motstand mot infeksjoner.
 10. Lymfocytter er betegnet LIM. Deres prosentandel er 25-35 av totalt antall leukocytter. Hvis det er et overskudd, kan vi antar virale og kroniske bakterielle infeksjoner.
 11. Innholdet av nøytrofiler, eosinofiler, basofiler. Disse cellene kalles også det generelle konseptet - granulocytter. For å bestemme arten av de forandringer, vanligvis undersøkt forholdet av hver type som en prosentandel. Normale monocytter 2-6%, 0,5-5% eosinofiler, basofiler 0-1%. Eosinofiltallet stiger i allergier og parasittsykdommer (intestinale ormer), neutrofiler - alle typer betennelser, basofiler - kronisk myelogen leukemi, kronisk ulcerøs kolitt, visse lesjoner.
 12. Monocytter (Man) Er umodne celler. Bare i vev blir de makrofager, det vil si celler som absorberer patogener, døde celler og fremmede partikler. Prosentsats man er fra 2 til 6. Øket monocytt indikerer den infeksiøse prosessen, dvs. gjennomtrengning av mikroorganismer i menneskekroppen, og senke - reduksjon av immunitet.
 13. ESR Er en indikator på erytrocytt sedimenteringshastighet, som er en uspesifikk indikator for tilstanden til organismen. Dens norme for kvinner er 2-15 mm / t, for menn er 1-10 mm / h. En økning i indeksen over disse verdiene er et tegn på betennelse. Også, ESR kan øke med ulike svulster. Lavt indikatorene er ekstremt sjeldne, de sier om erytrocytose (mange røde blodlegemer). I denne sykdommen, blir blodet viskøs og tykk og viskøs fra et stort antall erytrocytter, noe som skaper en risiko for blodpropp, vaskulære blokkeringer og kan føre til hjerteanfall og slag.

Så, du har allerede kunnskapen, men du kan ikke selvstendig foreskrive din egen behandling, og justere indikatorene til normen.

Det skal huskes at kroppen vår er et visst system. Og i samarbeid med en erfaren lege blir det lettere å etablere alle sine funksjoner. Et speil av blod vil bidra sterkt i dette.

Vi tilbyr også å bruke tjenesten - Analyse av on-line analyse >>>

Hgb norm hos menn

Hovedfunksjonen til blod i menneskekroppen er transport av oksygen og næringsstoffer til organer, vev og celler. Leverer neste del av det nødvendige for normal funksjon av stoffer og oksygen, tar blodet over bytteprodukter og karbondioksid. Blodsammensetningen omfatter plasma, hvite blodlegemer, røde blodlegemer, blodplater og andre, forholdet og antallet som kan fortelle mye om kroppens funksjon som helhet. Det er derfor en blodprøve er en integrert del av en undersøkelse, og ingen lege vil diagnostisere en pasient uten å be ham om å ta tester før det. I denne artikkelen vil vi vurdere dekoding av den generelle blodprøven hos voksne og normverdiene i tabellen.

Hva er formålet med den generelle blodprøven?

Generelt blodanalyse ble utført for å identifisere pasienter med infeksjoner, inflammatoriske prosesser, denne studien bidrar også til å bestemme om kroppen malignitet eller viral infeksjon. Ved hjelp av en generell klinisk blodprøve vurderer legen effektiviteten av den foreskrevne behandlingen.

Denne studien er obligatorisk for gravide kvinner å bestemme nivået av hemoglobin, erytrocytter, blodplater og fargeindeks.

Dekoding og normer for den generelle kliniske analysen av blod hos voksne

Når du studerer analysen av blod fra fingeren, ta hensyn til nivået og nummeret til følgende ensartede elementer:

 • røde blodlegemer,
 • hemoglobin;
 • hematokrit;
 • retikulocytter;
 • middel og% av hemoglobinkonsentrasjon i erytrocytter;
 • leukocytter;
 • blodplater.

I tillegg beregnes ESR (erytrocytt sedimenteringshastighet), protrombintid og fargeindeks.

Ved utstedelse av legeanalyseresultater laboratorium detalj malinger leukocyttisk formel, som omfatter verdier av seks typer av leukocytter: eosinofiler, lymfocytter, monocytter, stikk, segmenterte neutrofiler.

Tabell 1 presenterer normer for indikatorer for den generelle blodprøven hos kvinner og menn.

Tabell nummer 1

Indikatorer for analyse

Som angitt i laboratoriet

Normal for kvinner

Normal for menn

Det gjennomsnittlige volumet av erytrocytter (fl eller μm3)

Det gjennomsnittlige nivået av HGB i erytrocyten (pg)

Hematokrit (i% forhold)

Gjennomsnittlig konsentrasjon av erytrocytter i hemoglobin (%)

Gjennomsnittlig trombocyttall (fl eller μm3)

Tabell №2 presenterer normene for leukocyttformelen

Tabell nummer 2

Hva påvirker økningen eller reduksjonen av dette eller det aktuelle elementet eller indikatoren i den generelle kliniske analysen av blod? La oss vurdere nærmere

erytrocytter

En økning i nivået av erytrocytter i den generelle analysen av blod forekommer oftest under slike forhold:

 • oksygen sult av kroppen;
 • overført dehydrering og brudd på vann-saltbalanse;
 • Kjøpt hjertefeil, for eksempel etter en alvorlig smittsom sykdom;
 • dysfunksjon av adrenal cortex;
 • overdose med rusmidler fra gruppen glukokortikosteroider;
 • erythremia.

Reduksjon i nivået av erytrocyter fra den beskrevne norm er observert under slike forhold:

 • jernmangel anemi;
 • graviditet i 2 og 3 trimestere;
 • overført blodtap og redusert BCC (sirkulerende blodvolum);
 • sykdommer i røde benmarg
 • kroniske inflammatoriske sykdommer i kroppen.

hemoglobin

Det forhøyede hemoglobininnholdet i blodprøven indikerer:

 • økt blodinnhold i blodet;
 • brudd på vann-saltbalanse i kroppen som følge av langvarig diaré eller oppkast;
 • blodtykkelse på grunn av forstyrrelser i koagulasjonsfunksjonen;
 • en overdose av anti-anemiske stoffer;
 • erythremia.

Senking av hemoglobinnivået i blodprøven indikerer slike forhold:

 • jernmangel anemi;
 • intern blødning;
 • onkologiske neoplasmer;
 • skade på beinmarg
 • nyresykdom, preget av et brudd på deres funksjon.

hematokritt

Hematokrit er antall erytrocytter i blodplasmaet, det er denne indikatoren som bestemmer alvorlighetsgraden av jernmangelanemi. En økning i nivået av hematokrit indikerer følgende tilstander:

 • dehydrering av kroppen;
 • peritonitt;
 • alvorlige omfattende brannsår;
 • polycytemi.

Reduksjon av hematokrit indikerer følgende tilstander:

 • Anemi forbundet med jernmangel i kroppen;
 • hjertets patologi;
 • vaskulær sykdom og nyrepatologi;
 • kronisk hyperemi (økte nivåer av nitrogen i blodet)

Fargemåling

Forholdet mellom mengden hemoglobin i en erytrocytt i henhold til normale parametere og representerer en fargeindeks. En økning i CPUer indikerer:

 • en mangel i kroppen av cyanokobalamin;
 • vitamin B9 mangel;
 • polypper i magen;
 • svulster maligne sykdommer.

Reduksjon av fargeindeksen skjer under slike forhold:

 • anemi hos gravide kvinner;
 • økt BCC (under graviditet, når den tredje plasentale sirkulasjons syklusen er tilsatt);
 • blyforgiftning.

blodplater

Blodplater er ansvarlige for normal blodpropp. Redusert antall blodplater blir observert når:

 • leukemi;
 • AIDS;
 • forgiftning med alkohol, narkotika, kjemikalier;
 • langsiktig terapi med antibiotika, østrogener, hormonelle stoffer, nitroglyserin, antihistaminer;
 • aplastisk anemi;
 • beinmergssykdommer.

En økning i antall blodplater i blodprøven indikerer mulige følgende forhold:

 • kolitt;
 • tuberkulose;
 • osteomyelitt;
 • felles sykdommer;
 • ondartede neoplasmer;
 • levercirrhose;
 • myelofibrose;
 • Perioden av rehabilitering etter kirurgiske inngrep.

Reduksjon i hastigheten av erytrocytsedimentering observeres under slike forhold:

 • anafylaktisk sjokk;
 • hjertesykdom;
 • patologi av blodkar.

Økningen i ESR er typisk for:

 • graviditet;
 • forverring av kroniske sykdommer;
 • forgiftning;
 • anemi,
 • bindevevssykdommer;
 • Smittsomme og inflammatoriske sykdommer;
 • lever- og nyresykdom.

Gjennomsnittlig antall blodplater

I blodet er det unge og modne blodplater, med den første større, og de andre få redusert i størrelse. Levetid for blodplater i gjennomsnitt er omtrent 10 dager, hvoretter de erstattes av nye unge celler. Jo lavere MPV, jo mindre i blodet av modne blodplater og også omvendt.

En økning i nivået av MPV er typisk for slike tilstander:

 • diabetes mellitus;
 • systemisk lupus erythematosus;
 • periode med rehabilitering etter kirurgisk fjerning av milten;
 • alkoholisme;
 • okklusjon av blodkaret lumen aterosklerotiske plaketter;
 • thalassemia (genetisk patologi, preget av en sammenbrudd i strukturen av hemoglobin);
 • trombotsitodistrofiya.

Nedgang i nivået av MPV forekommer under slike forhold:

 • levercirrhose;
 • anemi (megaloblastisk og plastisk);
 • Perioden for rehabilitering etter radioterapi;
 • Viscota-Aldrich syndrom.

leukocytter

En økning i nivået av leukocytter i blodet kalles leukocytose, og reduksjonen i hvite blodlegemer kalles leukopeni. Leukocytter utføre utfordrende rolle - ved inntak av virus eller smittestoffer, disse cellene absorbere fremmedlegemet og gi et signal til immunsystem til å utvikle antistoffer startet, noe som i fremtiden kan også oppdage fremmed objekt og ødelegge det. Leukocytose kan være fysiologisk og patologisk.

Fysiologisk leukocytose er karakteristisk for:

 • graviditet;
 • fødsel;
 • perioden før menstruasjon;
 • økt fysisk aktivitet
 • overoppheting eller hypotermi
 • økt psyko-emosjonell overbelastning.

Patologisk leukocytose observeres når:

 • suppurative inflammatoriske sykdommer;
 • alvorlige brannskader;
 • bruk av insulin hormon;
 • ondartede svulster i kroppen;
 • epilepsi;
 • alvorlig forgiftning;
 • allergiske reaksjoner.

Leukopeni er typisk for:

 • levercirrhose;
 • systemisk lupus erythematosus;
 • limfogranulomatoz;
 • leukemi;
 • benmargepoplasi;
 • tar visse medisiner
 • strålingssykdom;
 • hepatitt;
 • malaria;
 • akromegali;
 • meslinger.

Hvordan endres den totale blodprøven for graviditet?

Hos kvinner under graviditeten er det alvorlige endringer i all organisme, blodsystemet forblir ikke til side også. Den tredje sirkulasjonen av blodsirkulasjon er lagt til - placenta, som følge av at mengden og nivået på formede elementer endres. Tabellen nedenfor viser de normale blodparametrene til en gravid kvinne.

Fullstendig blodtelling
(KLA)

Blodprøver

Generell beskrivelse

Leukocytter (WBC)

Leukocytter (WBC) er grunnlaget for antimikrobiell beskyttelse av kroppen. Under normale forhold er fem typer leukocytter tilstede i perifert blod: granulocytter (nøytrofiler), eosinofiler, basofiler, monocytter og lymfocytter.

 • Infeksjoner (bakteriell, sopp, virus);
 • Inflammatoriske tilstander;
 • Ondartede neoplasmer;
 • Knusende skade på vev;
 • leukemi;
 • uremia;
 • Action adrenalin og steroidhormoner.

Blodprøven er preget av en reduksjon i antall leukocytter (leukopeni) med:

 • Aplasi og beinmargepoplasi;
 • Skader på benmarget av kjemikalier, narkotika;
 • bestråling;
 • hypersplenisme;
 • Aleykemiske former for leukemi;
 • myelofibrose;
 • Myelodysplastisk syndrom;
 • plasmacytomcelle;
 • Metastaser av neoplasmer i benmargen;
 • Addison-Birmer sykdom;
 • sepsis;
 • Tiefah og paratyphus;
 • Anafylaktisk sjokk;
 • Kollagenozah.

Erytrocytter (RBC)

Erythrocytter (RBC) er høyt spesialiserte celler, hvis viktigste oppgave er å transportere oksygen fra lungene til vev og karbondioksid - tilbake til lungene.

 • medfødte og anskaffe hjertefeil, pulmonal hjerte, emfysem, forbli på betydelige høyder;
 • polycystisk nyre, ødem av nyresvikt, hemangiom, hepatom, feokromocytom, påvirkning av kortikosteroider, sykdom og Cushings syndrom;
 • dehydrering.

Analysen av blod preges av en nedgang i antall erytrocytter (erytropeni) med følgende sykdommer:

 • anemi,
 • Akutt blodtap
 • I sen graviditet
 • Overhydrering.

Hemoglobin (Hb)

Hemoglobin (Hb) er et protein hvis molekyl binder og transporterer oksygen. Det er omtrent 98% av massen av erytrocyt-cytoplasma.

 • Primær og sekundær erythremi;
 • dehydrering;
 • Behandling med jernpreparater.

En blodprøve er preget av en reduksjon i hemoglobin når:

Hematokrit (Hct)

Hematokrit (Hct) er en volumfraksjon av erytrocytter i helblod og avhenger av mengde og volum.

 • Erytrocytose (kronisk lungesykdom, høy høyde, nyre-neoplasmer, polycystisk nyresykdom);
 • Forhold til reduksjon i volumet av sirkulerende plasma (brenne sykdom, peritonitt);
 • Dehydrering (kraftig diaré, ukuelig oppkast, diabetes, overdreven svette).

En reduksjon i hematokrit observeres når:

 • anemi,
 • Tilstandene for å øke volumet av sirkulerende plasma (andre halvdel av graviditet, hyperproteinemi);
 • Overhydrering.

Det gjennomsnittlige volumet av erytrocytter (MCV)

Gjennomsnittlig volum av erytrocytter (MCV) brukes hovedsakelig til å karakterisere type anemi.

 • Makrocytisk og megaloblastisk anemi (mangel på vitamin B12, folsyre);
 • Anemi ledsaget av makrocytose (myelodysplastiske syndromer, hemolytisk anemi, leversykdom).

Det gjennomsnittlige innholdet av hemoglobin i erytrocyt (MCH)

Gjennomsnittlig hemoglobin i erytrocyt (MCH) karakteriserer gjennomsnittlig hemoglobininnhold i en separat rød blodcelle og brukes til å karakterisere anemi.

 • Hyperkrom anemi (megaloblastisk, medfølgende levercirrhose).
 • Hypokromisk jernmangel anemi;
 • Anemi i ondartede svulster.

Den gjennomsnittlige konsentrasjonen av hemoglobin i erytrocyt (ICSU)

Den gjennomsnittlige konsentrasjonen av hemoglobin i erytrocyten (MRS) karakteriserer den gjennomsnittlige konsentrasjonen av hemoglobin i en separat rød blodcelle, bestemmer metning av erytrocytter.

 • Hyperkrom anemi (sfærocytose, ovalocytose);
 • Hypertoniske forstyrrelser i vann-elektrolytt-systemet.

Redusert til nivået på 15% oppstår med immun trombocytopeni, trombocytopati, hypoplastiske tilstander, myeloproliferative sykdommer.

 • Immun trombocytopeni;
 • Noen trombocytopati;
 • Myeloneoplastiske sykdommer.
 • Aplastisk anemi;
 • Myelodysplastisk syndrom;
 • leukemi;
 • Metastaser av ondartede svulster i benmargen;
 • Sykdommer i akkumulering av Gaucher, Niemann-Pick;
 • Strålingssykdom;
 • Behandling med cytostatika;
 • Immun trombocytopeni;
 • splenomegali;
 • DIC;
 • Hemolytisk uremisk syndrom;
 • Virusinfeksjoner;
 • septikemi;
 • Kronisk hepatitt, cirrose og levertumorer;
 • Megaloblastisk anemi.

Trombot (Pct)

Trombocrit (Pct) er en indikator som karakteriserer prosentandelen blodplatemasse i blodvolumet. Brukes til å vurdere risikoen for blødning og trombose.

 • Myeloproliferative sykdommer (essensiell trombocytemi, erythremi, kronisk myelogen leukemi, Sudleukemia myelose);
 • I to måneder etter splenektomi
 • Reaktiv trombocytose (jernmangel, smittsomme sykdommer, inflammatoriske prosesser).
 • Aplastisk anemi;
 • Myelodysplastisk syndrom;
 • Myelosuppresjon under stråling eller cytostatisk terapi;
 • hematologiske maligniteter;
 • Megaloblast (B12-folisk mangelanemi);
 • splenomegali;
 • Levercirrhose;
 • Kronisk nyresvikt.

leukogram

Leukogram - leukocytformel - prosentandel av forskjellige typer leukocytter. Telles i farget blod utsmykker.

 • Akutte smittsomme sykdommer;
 • Acidose, koma sykdommer;
 • Fysisk overstyring.

Skift til venstre med foryngelse (i blodet er det metamyelocytter, myelocytter, promyelocytter, myeloblaster og erytroblaster):

 • Kronisk leukemi;
 • erytroleukemia;
 • myelofibrose;
 • Metastaser av ondartede neoplasmer;
 • Akutt leukemi.

Skift til høyre (i blodet er det hypersegmenterte granulocytter):

 • Megaloblastisk anemi;
 • Nyrer og leversykdommer;
 • Betingelser etter blodtransfusjon.

Erytrocytt sedimenteringshastighet (ESR)

Graden av erytrocytsedimentasjon (ESR) er graden av separasjon av blodet som ikke har krysset inn i to lag: den nedre, bestående av faste røde blodlegemer og den øvre - av det gjennomsiktige plasma. ESR, som en uspesifikk indikator for sykdomsprosessen, brukes ofte til å spore kurset.

 • Graviditet, postpartum periode, menstruasjon;
 • Inflammatoriske sykdommer (akutt og kronisk infeksjon, lungebetennelse, revmatisme, hjerteinfarkt, traumer, benbrudd, sjokk, kirurgisk inngrep, kollagenose, Raynauds sykdom, forgiftning med kjemiske forbindelser);
 • anemi,
 • Hyper- og hypofunksjon av skjoldbruskkjertelen;
 • Nefrotisk syndrom;
 • Ondartede svulster
 • Monoklonal gammopati;
 • hyperfibrinogenemia;
 • hyperkolesterolemi;
 • Ta noen medisiner (morfin, dextran, metyldopa, vitamin A).

ESR er redusert av:

 • eritremii;
 • Kronisk sirkulasjonsfeil;
 • Hypofibrinogenaemia.

Generell blodprøve for hgb, rbc, plt og andre indikatorer

Hver av oss i sitt liv ga gjentatte ganger en generell blodprøve. Den spennende prosedyren har ikke endret seg siden vår barndom. Denne typen diagnostisk studie er mye brukt på sykehus og klinikker i nesten alle tilfeller av behandling. En generell blodprøve blir tildelt både pasienter og friske personer med rutinemessige medisinske observasjoner for å bekrefte eller nekte diagnoser, for å få en begrunnelse for en beslutning om muligheten for å jobbe under spesielle forhold eller i spesielle lag, for kjøring av kjøretøy og for mange andre.

Resultatet av en generell blodprøve er en kvantitativ og kvalitativ vurdering av sammensetningen. Sammensetningen av blod som en weathervane reagerer umiddelbart på alle signifikante endringer i kroppens tilstand, hvorav indikatorene er avvikene fra hovedindikatorene fra den foreskrevne frekvensen.

Dekoding av blodprøven for hgb, rbc, plt og andre indikatorer

Hvilken informasjon gir den generelle blodprøven oss? Basert på hvilke kriterier er estimatene gjort? La oss vurdere de viktigste av dem.

Erytrocytter er de røde blodcellene som dannes i benmargen. Redusere nivået av røde blodlegemer er et symptom på anemi, som igjen kan indikere blødning eller forstyrrelse av de indre organene. En økning i antall erytrocyter sammenlignet med normen indikerer en fortykning av blodet. Denne tilstanden kan skyldes knoglemarvsykdom eller betydelig dehydrering. Hovedkriteriene for vurdering av erytrocytter i blodet er analyser på rww, rbc og mcv. Resultatet av en blodprøve for rbc er innholdet av hemoglobin i den. Under blodprøven for mcv estimeres det gjennomsnittlige røde blodcellevolumet, og rdw brukes som hovedrøde blodcelleindeks.

Resultatet av blodprøven for hct (den såkalte "hematokriten") er forholdet mellom totalt antall komponenter (erytrocytter, blodplater, leukocytter) til mengden plasma. Økningen i hematokrit er indikativ for erytrocytose, og en reduksjon kan observeres ved anemi og hyperhydrering.

Nivået av leukocytter i blodprøven på wbc reflekterer immunsystemets tilstand. En økning i nivået av leukocytter indikerer tilstedeværelsen av en inflammatorisk prosess, samt allergiske reaksjoner. Redusering av antall leukocytter kan være et symptom på infeksiøse infeksjoner eller arvelige sykdommer i immune naturen. Ved utførelse av denne typen analyse er en indikativ faktor leukocytformelen, som beskriver det kvantitative forholdet mellom leukocyt-varianter.

Blodplater gir blodpropper. En økning i antall blodplater (plt) i blodprøven observeres ved inflammatoriske prosesser, myelolekemi, polycytemi og noen ganger også etter kirurgiske inngrep. Redusert blodplateantall kan indikere autoimmune sykdommer, hemolyse og aplastisk anemi.

Fortolkningen av hgb i blodprøven innebærer et estimat av hemoglobinkonsentrasjonen i hele blodvolumet. Hgb-indeksen i den generelle blodprøven reflekterer graden av oksygenmetning av kroppen. Hemoglobin er et slags erytrocytter - et sammensatt protein, hvis hovedfunksjon er å transportere oksygen fra lungene til alle vev i kroppen, så vel som fjerning av karbondioksyd. Økning HGB i en blodprøve kan forekomme når brudd på transport funksjon av røde blodlegemer forårsaket av flere grunner: mangel på oksygen (lungesykdom, klatring og opphold i stor høyde i fjellet, etc.), så vel som dehydrering. Hvis HGB hastighet i en blodprøve ikke blir nådd den nedre grense, er det diagnostisert blødning eller svekket hemoglobin syntese som resulterer i utilstrekkelig produksjon av erytrocytter.

 • fargeindeks av blod

Fargeindeksen regulerer mengden hemoglobin i forhold til antall røde blodceller. Avhengig av fargeindeksen avgir ulike typer anemi: normochromic (normal blodanalyse HGB) hyperchromic (ved heving) og hypochromic (min HGB dechiffrering blodanalyse).

Fullstendig blodtelling
(KLA)

Blodprøver

Generell beskrivelse

Leukocytter (WBC)

Leukocytter (WBC) er grunnlaget for antimikrobiell beskyttelse av kroppen. Under normale forhold er fem typer leukocytter tilstede i perifert blod: granulocytter (nøytrofiler), eosinofiler, basofiler, monocytter og lymfocytter.

 • Infeksjoner (bakteriell, sopp, virus);
 • Inflammatoriske tilstander;
 • Ondartede neoplasmer;
 • Knusende skade på vev;
 • leukemi;
 • uremia;
 • Action adrenalin og steroidhormoner.

Blodprøven er preget av en reduksjon i antall leukocytter (leukopeni) med:

 • Aplasi og beinmargepoplasi;
 • Skader på benmarget av kjemikalier, narkotika;
 • bestråling;
 • hypersplenisme;
 • Aleykemiske former for leukemi;
 • myelofibrose;
 • Myelodysplastisk syndrom;
 • plasmacytomcelle;
 • Metastaser av neoplasmer i benmargen;
 • Addison-Birmer sykdom;
 • sepsis;
 • Tiefah og paratyphus;
 • Anafylaktisk sjokk;
 • Kollagenozah.

Erytrocytter (RBC)

Erythrocytter (RBC) er høyt spesialiserte celler, hvis viktigste oppgave er å transportere oksygen fra lungene til vev og karbondioksid - tilbake til lungene.

 • medfødte og anskaffe hjertefeil, pulmonal hjerte, emfysem, forbli på betydelige høyder;
 • polycystisk nyre, ødem av nyresvikt, hemangiom, hepatom, feokromocytom, påvirkning av kortikosteroider, sykdom og Cushings syndrom;
 • dehydrering.

Analysen av blod preges av en nedgang i antall erytrocytter (erytropeni) med følgende sykdommer:

 • anemi,
 • Akutt blodtap
 • I sen graviditet
 • Overhydrering.

Hemoglobin (Hb)

Hemoglobin (Hb) er et protein hvis molekyl binder og transporterer oksygen. Det er omtrent 98% av massen av erytrocyt-cytoplasma.

 • Primær og sekundær erythremi;
 • dehydrering;
 • Behandling med jernpreparater.

En blodprøve er preget av en reduksjon i hemoglobin når:

Hematokrit (Hct)

Hematokrit (Hct) er en volumfraksjon av erytrocytter i helblod og avhenger av mengde og volum.

 • Erytrocytose (kronisk lungesykdom, høy høyde, nyre-neoplasmer, polycystisk nyresykdom);
 • Forhold til reduksjon i volumet av sirkulerende plasma (brenne sykdom, peritonitt);
 • Dehydrering (kraftig diaré, ukuelig oppkast, diabetes, overdreven svette).

En reduksjon i hematokrit observeres når:

 • anemi,
 • Tilstandene for å øke volumet av sirkulerende plasma (andre halvdel av graviditet, hyperproteinemi);
 • Overhydrering.

Det gjennomsnittlige volumet av erytrocytter (MCV)

Gjennomsnittlig volum av erytrocytter (MCV) brukes hovedsakelig til å karakterisere type anemi.

 • Makrocytisk og megaloblastisk anemi (mangel på vitamin B12, folsyre);
 • Anemi ledsaget av makrocytose (myelodysplastiske syndromer, hemolytisk anemi, leversykdom).

Det gjennomsnittlige innholdet av hemoglobin i erytrocyt (MCH)

Gjennomsnittlig hemoglobin i erytrocyt (MCH) karakteriserer gjennomsnittlig hemoglobininnhold i en separat rød blodcelle og brukes til å karakterisere anemi.

 • Hyperkrom anemi (megaloblastisk, medfølgende levercirrhose).
 • Hypokromisk jernmangel anemi;
 • Anemi i ondartede svulster.

Den gjennomsnittlige konsentrasjonen av hemoglobin i erytrocyt (ICSU)

Den gjennomsnittlige konsentrasjonen av hemoglobin i erytrocyten (MRS) karakteriserer den gjennomsnittlige konsentrasjonen av hemoglobin i en separat rød blodcelle, bestemmer metning av erytrocytter.

 • Hyperkrom anemi (sfærocytose, ovalocytose);
 • Hypertoniske forstyrrelser i vann-elektrolytt-systemet.

Redusert til nivået på 15% oppstår med immun trombocytopeni, trombocytopati, hypoplastiske tilstander, myeloproliferative sykdommer.

 • Immun trombocytopeni;
 • Noen trombocytopati;
 • Myeloneoplastiske sykdommer.
 • Aplastisk anemi;
 • Myelodysplastisk syndrom;
 • leukemi;
 • Metastaser av ondartede svulster i benmargen;
 • Sykdommer i akkumulering av Gaucher, Niemann-Pick;
 • Strålingssykdom;
 • Behandling med cytostatika;
 • Immun trombocytopeni;
 • splenomegali;
 • DIC;
 • Hemolytisk uremisk syndrom;
 • Virusinfeksjoner;
 • septikemi;
 • Kronisk hepatitt, cirrose og levertumorer;
 • Megaloblastisk anemi.

Trombot (Pct)

Trombocrit (Pct) er en indikator som karakteriserer prosentandelen blodplatemasse i blodvolumet. Brukes til å vurdere risikoen for blødning og trombose.

 • Myeloproliferative sykdommer (essensiell trombocytemi, erythremi, kronisk myelogen leukemi, Sudleukemia myelose);
 • I to måneder etter splenektomi
 • Reaktiv trombocytose (jernmangel, smittsomme sykdommer, inflammatoriske prosesser).
 • Aplastisk anemi;
 • Myelodysplastisk syndrom;
 • Myelosuppresjon under stråling eller cytostatisk terapi;
 • hematologiske maligniteter;
 • Megaloblast (B12-folisk mangelanemi);
 • splenomegali;
 • Levercirrhose;
 • Kronisk nyresvikt.

leukogram

Leukogram - leukocytformel - prosentandel av forskjellige typer leukocytter. Telles i farget blod utsmykker.

 • Akutte smittsomme sykdommer;
 • Acidose, koma sykdommer;
 • Fysisk overstyring.

Skift til venstre med foryngelse (i blodet er det metamyelocytter, myelocytter, promyelocytter, myeloblaster og erytroblaster):

 • Kronisk leukemi;
 • erytroleukemia;
 • myelofibrose;
 • Metastaser av ondartede neoplasmer;
 • Akutt leukemi.

Skift til høyre (i blodet er det hypersegmenterte granulocytter):

 • Megaloblastisk anemi;
 • Nyrer og leversykdommer;
 • Betingelser etter blodtransfusjon.

Erytrocytt sedimenteringshastighet (ESR)

Graden av erytrocytsedimentasjon (ESR) er graden av separasjon av blodet som ikke har krysset inn i to lag: den nedre, bestående av faste røde blodlegemer og den øvre - av det gjennomsiktige plasma. ESR, som en uspesifikk indikator for sykdomsprosessen, brukes ofte til å spore kurset.

 • Graviditet, postpartum periode, menstruasjon;
 • Inflammatoriske sykdommer (akutt og kronisk infeksjon, lungebetennelse, revmatisme, hjerteinfarkt, traumer, benbrudd, sjokk, kirurgisk inngrep, kollagenose, Raynauds sykdom, forgiftning med kjemiske forbindelser);
 • anemi,
 • Hyper- og hypofunksjon av skjoldbruskkjertelen;
 • Nefrotisk syndrom;
 • Ondartede svulster
 • Monoklonal gammopati;
 • hyperfibrinogenemia;
 • hyperkolesterolemi;
 • Ta noen medisiner (morfin, dextran, metyldopa, vitamin A).

ESR er redusert av:

 • eritremii;
 • Kronisk sirkulasjonsfeil;
 • Hypofibrinogenaemia.

Les Mer Om Fartøyene