Low-density lipoproteins - LDL

Low-density lipoprotein (LDL) er den mest atherogene klassen av blod lipoproteiner, som er dannet fra svært lavt densitet lipoproteiner. Deres hovedfunksjon er transport av kolesterol fra leveren til kroppens celler og vev, så deres tilstedeværelse i blodet er så viktig for kroppens normale funksjon.

Men hvis det samme nivået av low density lipoprotein økt, skaper det en trussel mot menneskers helse, spesielt for sin kardiovaskulære systemet, så det andre navnet av disse blodkomponenter - det "dårlige" kolesterolet. Den lille størrelsen på disse lipoproteiner tillate dem å fritt trenge inn i den vaskulære veggen, men med en økning i deres konsentrasjon i blodet, er de i stand til å holde seg på det vaskulære endotel, hvor de samler seg i form av kolesterol plakk.

Bestemmelse av nivået av LDL utføres for å fastslå risikoen for atherosklerose og andre alvorlige sykdommer. Men for å fullt ut sette pris på prosessene som forekommer i kroppen, anbefaler leger å vurdere lipoproteiner med lav tetthet i kombinasjon med andre fraksjoner av kolesterol.

Hvordan bestemme nivået av LDL?

For å bestemme konsentrasjonen av lipoproteiner med lav densitet, trenger en pasient å lage et lipidogram, hvor materialet er venøst ​​blod. Denne analysen vil ikke bare vise nivået av LDL, men også andre viktige indikatorer for å vurdere lipidmetabolisme i kroppen og risikoen for vaskulær og hjertepatologi. Spesielt, den beregnede aterogene faktor som bestemmer forholdet mellom HDL og LDL i blodet, og på grunnlag av disse data viser at risikoen for aterosklerotiske karforandringer.

Pasienten bør vite at før man gir en slik analyse, kan man ikke spise veldig fet mat per dag, utføre tungt fysisk arbeid. Det siste måltidet før du gir blod til studien, skal være minst 12 timer, men ikke senere enn 14 timer. For å forvride resultatene av lipidogrammet kan også ta medisiner, så dette spørsmålet må diskuteres med legen som leder studien, og angi stoffene og doseringen deres, som pasienten tar for øyeblikket.

Vurdering av LDL i blodet

Lipoproteiner med lav tetthet påvirker mest nivået av totalt kolesterol i blodet, siden LDL er den mest atherogene fraksjonen av kolesterol. Derfor, lærer lipidogrammet til en bestemt pasient, legger legene stor vekt på denne indikatoren. Når man vurderer det, blir det tatt hensyn til de individuelle egenskapene til organismen, derfor for normale mennesker, kan de normale LDL-verdiene og deres avvik fra normen avvike noe.

Så, for en pasient i alderen 20-35 uten kardiovaskulære patologier og en normal kroppsmasseindeks, vil en vurdering av nivået av "dårlig" kolesterol i blodet se slik ut:

Vanligvis er en bestemt helsefare nivået av LDL, definert som høyt eller veldig høyt. I dette tilfellet er det nødvendig med umiddelbar justering, for hvilken pasienten er foreskrevet medisiner og anbefaler å justere livsstilen. Hvis mengden LDL er høyere enn 4,14 mmol / l, er det noen sannsynlighet for å redusere lumen på karene og utviklingen av aterosklerose. Hvis indeksen overskrider 4,92 mmol / l, øker denne sannsynligheten betydelig.

I andre tilfeller er det ikke nødvendig med alvorlige inngrep, det kan være nødvendig å bare justere ditt daglige kosthold litt og gjøre litt fysisk trening. Derfor er LDL-verdiene under det kritiske nivået på 4,92 mmol / L klassifisert som normalt, siden det "dårlige" kolesterolet i området 4,14-4,92 mmol / l kan skyldes livsstil eller arvelige faktorer.

Lipoproteiner med lav tetthet: norm

Inntil et visst punkt ble det antatt at jo lavere nivået av lavdensitets lipoproteiner, jo bedre. Men i løpet av mange studier ble det bevist at hvis LDL-nivået senkes, kan det også indikere patologiske prosesser som foregår i kroppen. Derfor ble det etablert en rekke verdier - normen for lipoproteiner med lav densitet i blodet, som karakteriserer normal lipidmetabolisme i kroppen og indikerer lav risiko for kardiovaskulær patologi.

Det er verdt å merke seg at LDL-normen hos kvinner og menn er litt annerledes. Dette er mer relatert til forskjellen i hormonell bakgrunn, som påvirker metabolske prosesser i kroppen.

Også ta hensyn til pasientens alder og, i nærvær av sin historie av visse sykdommer (hovedsakelig hjertesykdom og blodårer), vekt, inntak av visse medikamenter, og noen andre funksjoner, som er omtalt med den behandlende lege i hvert enkelt tilfelle.

Tabellen nedenfor viser normen for "dårlig" kolesterol, dvs. LDL for kvinner i forskjellige aldersgrupper:

For menn er lipoproteiner med lav tetthet i følgende rekkevidde (med tanke på alder):

Med alderen øker produksjonen av kolesterol i leveren, noe som skyldes hormonelle forandringer som skjer i kroppen av menn og kvinner etter 40 år. Derfor skifter det kritiske nivået av LDL i større grad. Men etter 70 år er metabolske prosesser ikke lenger utsatt for denne påvirkning av hormoner, slik at normen for "dårlig" kolesterol blir det samme som hos unge mennesker.

Hvis pasienten er diagnostisert med hjerteproblemer, blodkar, arbeidet i bukspyttkjertelen, har det risiko for kardiovaskulær sykdom eller diagnostisert høyt kolesterol i blodet, er det nødvendig å tilstrebe en nedre grense for det normale LDL - mindre enn 3 mmol / liter. Den samme anbefaling gjelder de pasientene som, i nærvær av høyt kolesterol, allerede utviklet iskemisk hjertesykdom. Slike pasienter bør registreres hos en kardiolog og overvåke regelmessig nivået av kolesterol i blodet.

LDL økte i blod

For kvinner er nivået av lipoproteiner i blodet høyere enn 4,52 mmol / l, og for menn over 4,92 mmol / l anses å overvurderes. Dette betyr at en pasient med slike indikatorer har økt risiko for å utvikle patologier i arbeidet i hjertet og blodkarene.

Årsakene til å øke lipoproteiner med lav densitet i blodet er vanligvis feil livsstil eller sykdommer i ulike organer og systemer. Så, hyppige syndere for utviklingen av en slik prosess i kroppen er:

 • feil ernæring: hyppig inntak av bekvemmelighet mat, mat rik på transfett og mettet fett (harde oster, rødt kjøtt, bacon, kaker, krem, kjeks, etc...), margarin, majones, chips, stekt og fet mat fører naturlig til en økning i "dårlig" kolesterol i blodet;
 • en stillesittende livsstil, hypotensjon, negativ innvirkning på mange prosesser i kroppen, inkludert hormonproduksjon, hjerte, etc. Det er bevist at mangelen på fysisk aktivitet fører til en reduksjon i produksjon av lipoproteiner med høy tetthet og en økning i LDL blod..
 • Fedme: Dette er en av hovedfaktorene i utviklingen av kardiovaskulære patologier, som følgelig påvirker nivået av "dårlig" kolesterol i blodet. Spesielt farlig er "akkumulasjoner" av fett på magen;
 • medisiner: Noen medisiner kan nedbryte lipidprofilen, det vil si lavere nivået av "godt" kolesterol og øke nivået av "dårlig". Disse stoffene inkluderer anabole steroider, kortikosteroider, hormonelle prevensjonsmidler og noen andre;
 • arvelighet: en systemisk sykdom, som familiær hyperkolesterolemi, er arvet og øker kolesterolet i blodet.

Et høyt nivå av LDL i blodet - hyperlipidemi - kan utløses av alvorlige sykdommer:

 1. Endokrine sykdommer: Skjoldbruskkjertel, hypofyse, eggstokkene hos kvinner.
 2. Hypotyreose.
 3. Genetisk forstyrrelse av fettmetabolismen.
 4. Anorexia nervosa.
 5. Diabetes mellitus.
 6. Sykdommer i lever og nyrer, kronisk nyresvikt.
 7. Arteriell hypertensjon.
 8. Stener eller stillestående prosesser i galleblæren.
 9. Ondartet svulst, lokalisert i bukspyttkjertelen eller prostata hos menn.
 10. Cushings syndrom.

En annen viktig årsak til å øke nivået av LDL er brudd på metabolske reaksjoner i kroppen, som er forbundet med funksjonen av kroppens fangst av ulike blodforbindelser. Kolesterol produsert av leveren leveres ikke til kroppsvev, men legger seg på det vaskulære endotelet, noe som fører til at leveren utvikler kolesterol i enda større volumer.

Det skal bemerkes at et høyt nivå av "dårlig" kolesterol er den fysiologiske normen for gravide, som er forbundet med komplekse hormonelle endringer i kroppen i denne perioden.

Hva er farlig for høy LDL?

Lipoproteiner med lav tetthet er den mest atherogene fraksjonen av lipider i blodet, og derfor er det på sin høye nivå fare for vaskulær og hjertesykdom, for det første atherosklerose. Slike pasienter har ofte cerebral vaskulær sykdom, deformasjon av hjertekonstruksjonen og andre alvorlige patologier, for å unngå hvilken umiddelbar behandling som kreves.

Mekanismen for utvikling av alle konsekvenser av et høyt nivå av "dårlig" kolesterol er identisk: Kolesterol settes opp på veggene i blodårene i form av koaguleringer, med hjertearterier i utgangspunktet. Slike plakk vokser i størrelse og kompliserer i stor grad blodstrømmen, og forstyrrer dermed normal funksjon av organene og kroppens systemer.

Den største faren for å øke totalt kolesterol og LDL i særdeleshet ligger i det faktum at en person ikke kan oppdage utvikling av patologier i de første stadier av denne prosessen, siden den karakteristiske symptomatologien i de fleste tilfeller er fraværende. Derfor, etter 30 år, anbefaler leger å ta et årlig lipidogram. Hvis pasienten faller inn i en risikogruppe (arvelighet, overvekt, etc.), bør en slik analyse gjøres oftere i henhold til indikasjonene til den behandlende legen.

En kritisk LDL-indeks kan føre til utvikling av følgende ugunstige helsemessige forhold:

 1. Aterosklerotiske forandringer i hjertet. I dette tilfellet er det tegn på angina, når kroppen ikke mottar den nødvendige mengden oksygen for normal drift.
 2. Iskemisk hjertesykdom. Dette er den vanligste komplikasjonen som oppstår på bakgrunn av høyt kolesterol i blodet. Hvis den senkes i tide, kan du redde hjertes helse og forhindre et hjerteinfarkt. Spesielt farlig er det høye nivået av LDL for kvinner i overgangsalderen, når en alvorlig hormonell restrukturering finner sted i kroppen. Kolesterol er mer aktivt avsatt på veggene i blodårene, noe som fører til mange problemer med blodkar og hjerte. Derfor bør kvinner etter 45 år bli observert regelmessig hos kardiologen og ta de nødvendige testene.
 3. Sykdommer i blodårer. Denne patologien kan også enkelt bestemmes av pasienten: Når du utfører noen fysiske øvelser i lemmer, er det en merkbar smerte, selv limping kan forekomme. Dette symptomet er forbundet med en forverring av blodsirkulasjonen i lemmer seg selv på grunn av tilstopping av deres kar med kolesterolplakk.
 4. Redusert blodgass til hjernen. Ved forfall og nedsettelse av LDL-kolesterol, kan små arterier av hjernen, smalt smale og større, til og med blokkeres av kolesterolplakk. En slik prosess i hjernen kan føre til en kraftig reduksjon i blodsirkulasjonen, noe som er fulle av fremveksten av et forbigående iskemisk angrep.
 5. Innsnevringen av lumen av andre arterier i kroppen (nyre, mesenterisk, etc.) kan også forårsake alvorlige komplikasjoner. Så, forverring av blodsirkulasjonen i nyrearteriene kan føre til aneurisme, trombose eller stenose.
 6. Akutt hjerteinfarkt og hjerneslag. Begge navngitte patologier er knyttet til dannelsen av en trombus som helt blokkerer blodtilførselen til hjertet eller hjernen.

Det er nødvendig å forstå at en kolesterisk plakk kan når som helst komme av og helt tette fartøyet eller arterien, noe som fører til et dødelig utfall. Derfor er det så viktig å regelmessig sjekke og vedlikeholde nivået av kolesterol i blodet (spesielt LDL) innenfor det normale området.

Hvordan redusere LDL i blodet?

For å nå dette målet må man nærme seg problemet grundig, idet man tar hensyn til organismens individuelle egenskaper. Det er viktig å etablere en lipidmetabolisme i kroppen, det vil si å senke nivået av LLW og øke HDL. For å gjøre dette, følg følgende anbefalinger fra leger:

 1. Moderat sport. Moderat - noe som betyr gjennomførbart for hver pasient individuelt, dvs. en kan anbefale daglig rask jogging i 30-40 minutter, mens andre får bare en 40-minutters spasertur på et normalt tempo... Hovedkriteriet for å vurdere "moderasjon" er økningen i hjertefrekvensen: under treningen bør den ikke stige mer enn 80% av den vanlige prisen.
 2. Riktig ernæring. Du må spise mat i små porsjoner, men ofte. Unngå fet, krydret, hermetisk mat, bekvemmelighet mat, alle fett kjøtt og meieriprodukter, egg, animalsk fett, ost, kaker og søtsaker. For å gi prioritet til produkter med en lav glykemisk indeks, grøt, rik grov uløselig fiber, friske grønnsaker, bær og frukt, magre meieriprodukter, sjø fisk, magert kjøtt, grønn te. I dag er det fastslått at det finnes produkter som daglig bruk kan normalisere forholdet mellom "godt" og "dårlig" kolesterol:
 • hvitløk;
 • soyabønner;
 • kål;
 • Apple;
 • avokado;
 • nøtter;
 • frokostblandinger;
 • maisolje;
 • solsikkefrø.

For å oppnå en stabil normalisering av lipidmetabolismen, må du gå ned i vekt. Denne anbefalingen gjelder spesielt for pasienter med forhøyet kroppsmasseindeks.

I dette tilfellet er det umulig å ekskludere produkter som inneholder kolesterol: dette kan forstyrre metabolske prosesser i kroppen ytterligere. Det er bedre å følge et balansert kosthold anbefalt av legen på individuell basis.

 1. Slutte å røyke og gi opp å drikke alkohol Disse dårlige vaner fører til oksydasjon av LDL-desintegrerende produkter i blodet, på grunn av hvilke veggene av karene forblir sedimenter og kolesterolplakkene begynner å danne seg.

I tillegg er det nødvendig å eliminere årsaken, noe som kan føre til det faktum at lipoproteiner med lav densitet økning: dette kan være en ernæringsmessige faktorer (misbruk fet mat, mangel på mosjon, etc....) og alvorlig sykdom som krever spesiell behandling.

Hvis de beskrevne metodene ikke gir et uttrykt resultat, vil kardiologen foreskrive en spesiell behandling med bruk av medisiner. I komplekse terapi kan utnevnes:

 • statiner;
 • fibrater;
 • nikotinsyre;
 • mattilsetninger beriget med omega-3 fettsyrer;
 • inhibitorer av kolesterol absorpsjon;
 • gallsyresekvestranter.

Hvis du tar medisiner i kombinasjon med den ovenfor beskrevne terapien, kan du redusere nivået av LDL i blodet og normalisere fettmetabolismen i kroppen. Hvis det etter at behandlingen er i overensstemmelse med grunnleggende anbefalinger for en sunn livsstil, kan det være mulig å holde kolesterol i normen uten medisinering.

LDL redusert

Når nivået av LDL er forhøyet, bekymrer det alltid både leger og pasienter som er klar over farene ved høyt kolesterol. Men hvis denne indikatoren er under normen, er det verdt å bekymre deg, eller kan du ignorere et slikt resultat av testene?

Hvis LDL under 1,55 mmol / l, en erfaren lege alltid foreskrive ytterligere testing og henvisning til flere smale spesialister for å påvise andre sykdommer som ikke er relatert til energiomsetningen i kroppen. Således kan i en pasient med lavdensitetslipoprotein detekteres følgende sykdommer:

 • kronisk anemi
 • levercirrhose;
 • onkologisk sykdom i leveren;
 • multippel myelom;
 • kronisk hjertesvikt;
 • kroniske lungesykdommer, oftere obstruktiv endring i vevet;
 • Raynauds syndrom;
 • akutt stress som krever medisinsk inngrep;
 • felles sykdom (akutt stadium), for eksempel leddgikt;
 • akutt smittsomme sykdommer, sepsis, blodforgiftning.

I sistnevnte tilfelle er det vanligvis en markert symptomatologi som provoserer pasienten i tide for å se en lege for hjelp.

I tillegg kan en pasient med lav LDL i blodet observere følgende forhold:

 1. Hypertyreose.
 2. Gipobetaproteinemiya.
 3. Mangel på enzymer: alfa-lipoproteiner, lipoproteinlipase, lecitinkolesterol-acyltransferase.
 4. Abetaproteinemiya.

Den mest ufarlige grunnen til en vedvarende reduksjon i LDL kan være mat, dårlig i matvarer med moderat eller høyt innhold av mettede fettsyrer og kolesterol. I dette tilfellet vil legen anbefale å justere dietten: Beregn de tillatte delene av kolesterolholdige produkter, som må konsumeres daglig, med tanke på vanlig ernæring.

Til leger er det nødvendig å ta opp ikke bare når nivået av LDL er forhøyet, men også når det "dårlige" kolesterolet er under normen. Både i det første og det andre tilfellet er det en risiko for at pasienten allerede har utviklet noen sykdommer som krever akutt behandling.

Lipoproteiner med lav tetthet (LDL): Hva er normen, hvordan å redusere indeksen

LDL (low-density lipoproteins) er ikke ved et uhell kalt "dårlig kolesterol". Clogging fartøyene med clots (opp til fullstendig blokkering) de øker risikoen for atherosklerose med de alvorligste komplikasjonene: myokardinfarkt, iskemisk hjertesykdom, slag og dødsfall.

LDL - hva er det?

Lipoproteiner med lav tetthet er resultatet av utveksling av lipoproteiner med en meget lav og middels tetthet. Produktet inneholder en viktig komponent: apolipoprotein B100, som fungerer som en kobling for kontakt med cellens reseptorer og evnen til å trenge inn i den.

Denne typen lipoproteiner syntetiseres i blodet ved hjelp av enzymet lipoprotein lipase og delvis i leveren, med involvering av leveren lipase. Kjernen i LDL er 80% fett (hovedsakelig fra kolesterolestere).

Hovedoppgaven til LDL er levering av kolesterol til perifert vev. Ved normal drift leverer de kolesterol til buret, der det brukes til å skape en sterk membran. Dette fører til en reduksjon av innholdet i blodet.

I produktet:

 1. 21% protein;
 2. 4% triglyceroler;
 3. 41% CH-estere;
 4. 11% av gratis kolesterol.

Hvis reseptorene for LDL virker med nedsatt funksjon, lipoproteiner eksfolierer karene som akkumuleres i sengen. Slik utvikler aterosklerose, hvor hovedfunksjonen er innsnevring av lumen i blodkar og funksjonsfeil i sirkulasjonssystemet.

Den patologiske prosessen fører til alvorlige konsekvenser i form av IHD, hjerteinfarkt, aldersrelatert demens, slagtilfelle. Aterosklerose utvikler seg i et hvilket som helst organ - hjertet, hjernen, øynene, blodbanen, nyrene, bena.

Av alle typer lipoproteiner er LDL den mest atherogene, siden den fremmer fremdriften av aterosklerose mer enn andre.

Hvem er foreskrevet for LDL

På en obligatorisk måte skal LDL i den biokjemiske analysen av blod bestemmes:

 • Ungdom over 20 år hvert 5. år: de bør sjekke risikoen for atherosklerose;
 • Hvis analysen viste et økt totalt kolesterol;
 • Personer med risiko for hjertesykdom (når familien registrerte fakta ved plutselig død, et hjerteinfarkt hos unge (opptil 45 år) slektninger, koronarsyndrom);
 • Med blodtrykk som overstiger den hypertensive terskelen på 140/90 mm Hg;
 • Diabetikere med diabetes mellitus av noe slag, pasienter med nedsatt glukosetoleranse bør gjennomgå en årlig undersøkelse;
 • Med fedme med en kvinnelig midje omkrets 80 cm og 94 cm - hann;
 • Hvis symptomer på lipidmetabolisme oppdages;
 • Hvert halve år - med IHD, etter et hjerneslag og hjerteinfarkt, aorta aneurisme, ben-iskemi;
 • Etter en og en halv time etter starten av et terapeutisk diett eller terapi med medisiner for å senke LDL - for å kontrollere resultatene.

Normen for LDL i blodet

Utviklet to LDL-kolesterol målemetode: indirekte og direkte. For det første metoden under anvendelse av formelen: LDL-kolesterol = total kolesterol - HDL-C - (TG / 2,2). Disse beregningene ta hensyn til at MS kan være i 3 fraksjoner: - lav, meget lav og høy tetthet. For å oppnå resultatene blir utført 3-studier: på total kolesterol, HDL-kolesterol og triglycerol. Med denne tilnærmingen, er det en risiko for analytisk feil.

Det er vanskelig å nøyaktig bestemme konsentrasjonen av LDL-kolesterol i blodet hos en voksen, i det generelle tilfelle, antar at i VLDL-kolesterol er omtrent 45% av det totale volumet triglyserider. Formelen er egnet for beregninger når triglyserolinnholdet ikke overstiger 4,5 mmol / l, og det finnes ingen chylomikroner (blodighet).

En alternativ metode innebærer direkte måling av LDL i blodet. Nomenklene til denne indikatoren bestemmer internasjonale standarder, de er de samme for alle laboratorier. I analyseskjemaet finnes de i avsnittet "Referanseverdier".

Hvordan dechiffrere resultatene dine

Alder, kroniske sykdommer, veid arv og andre risikokriterier justere parametrene i LDL-normen. Når du velger kostholds- eller narkotikabehandling, er doktors oppgave å redusere LDL til den personlige normen til en bestemt pasient!

Egenskaper av den enkelte LDL:

 1. Inntil 2,5 mmol / l - for pasienter med hjertesvikt, diabetes, hypertensjon hos pasienter som tar medisiner som senker trykket, samt genetisk predisposisjon (familie har slekt med kardiovaskulær sykdom - menn under 55 år; F - 65 år).
 2. Opptil 2,0 mmol / l - for pasienter som allerede har hatt slag, hjerteinfarkt, aorta-aneurisme, transistor ischemiske anfall og andre alvorlige konsekvenser av aterosklerose.

LDL-kolesterol i kvinners blod kan avvike noe fra den mannlige normen i retning av økning. Det er risikogrupper for barn. Barnelæreren dechifrerte slike resultater av analyser.

Hvordan forberede seg på undersøkelsen

Analysen utføres med en relativt sunn tilstand av helse. På elva er det ikke nødvendig å foreskrive seg selv et spesielt diett, for å godta biologisk aktive tilsetningsstoffer eller medisiner.

Blod er fjernet fra venen på tom mage, 12 timer etter det siste måltidet. Pasienten skal ligge i ro: en uke før undersøkelsen kan man ikke aktivt delta i sport, og det anbefales ikke tunge fysiske aktiviteter.

Ved forverring av kroniske lidelser, etter hjerteinfarkt, operasjoner, traumer, etter kirurgisk diagnose (laparoskopi, bronkoskopi, etc.), er det mulig å ta tester ikke tidligere enn seks måneder senere.

Hos gravide er nivået av LDL senket, så det er fornuftig å utføre studien ikke tidligere enn ett og et halvt år etter fødselen av barnet.

Analysen av LDL utføres parallelt med andre typer undersøkelser:

 • Biokjemisk analyse av blod, bestående av lever- og nyreprøver.
 • Generell analyse av urin
 • En vanlig blodprøve.
 • Lipidogram (generelt CL, triglyceroler, HDL, VLDL, apoliproteinomas A og B-100, chylomikroner,
 • koeffisient av atherogenicitet).
 • Det vanlige proteinet, albumin.

Hva du trenger å vite om LDL

En del av lipoproteinene av denne typen når de beveger seg med blodstrømmen, mister evnen til å kommunisere med sine reseptorer. Partikkelstørrelsen på LDL er bare 19-23 nm. Øke nivået bidrar til akkumulering på innsiden av arteriene.

Denne faktoren endrer skipets struktur: Det modifiserte lipoproteinet absorberes av makrofager, og gjør det til en "skummende celle". Dette øyeblikk gir opphav til aterosklerose.

Den høyeste atherogeniciteten er i denne gruppen lipoproteiner: med små dimensjoner trer de fritt inn i celler, og går raskt inn i kjemiske reaksjoner.
Faktumet med å bestemme LDL er typisk for en høy konsentrasjon av triglyserol.

LDL er senket - hva betyr det? Resultatene kan påvirkes av følgende faktorer:

 • Lavere ytelse - tyroksin skjoldbruskkjertelen, østrogen og progesteron (kvinnelige hormoner), essensielle fosfolipider, vitaminene C og B6, en liten dose av væske vil dosen systematisk fysisk trening, et balansert kosthold.
 • Og hvis økt HDL, hva betyr det? Øke konsentrasjonen av kolesterol - i-blokkere, østrogener, sløyfediuretika, hormonelle prevensjonsmidler, alkohol og tobakk, overspising med forbruket av fettstoffer og høy-kalori måltider.

Årsaker til endringer i LDL

Forutsetninger for å redusere konsentrasjonen av LDL kan være
medfødte patologier av lipidmetabolisme:

 • Abetalipoproteinemi er en forstyrrelse i metabolisme av apolipoprotein, som er et protein som binder kolesterol til lipoproteinpartikler.
 • Patologien til Tanger er en sjelden patologi når estere av kolesterol akkumuleres i makrofager, som er immunceller opprettet for å bekjempe fremmedlegemer. Symptomer - lever og miltvekst, psykiske lidelser; innholdet av HDL og LDL i plasma er praktisk talt null, det totale kolesterolet senkes; triacylglyserider er litt overvurdert.
 • Arvelig hyperylomikronemi - høyt innhold av chylomikroner, parallelt høye indekser av triacylglyserider, redusert HDL og LDL, risikoen for ufrivillig pankreatitt.

Hvis LDL senkes, kan årsaken være sekundære patologier:

 • Hypertyreoidisme - hyperaktivitet av skjoldbruskkjertelen;
 • Hepatiske patologier - hepatitt, cirrhosis, stillestående CVD med overflødig blod i leveren;
 • Betennelser og smittsomme sykdommer - lungebetennelse, tonsillitt, bihulebetennelse, paratonsillar abscess.

Hvis LDL er forhøyet, skal årsakene være medfødt hyperlipoproteinemi:

 • Arvelig hyperkolesterolemi - forstyrrelser av fettmetabolismen, høy LDL på grunn av økt produksjon og reduserte eliminasjonshastigheter av celler på grunn av dysfunksjon av reseptoren.
 • Genetisk hyperlipidemi og hyperbetalipoproteinemi - parallell akkumulering av triacylglyserol og kolesterol, HDL i blodet senkes; forbedret produksjon av B100 - et protein som binder kolesterol til lipoproteinpartikler for transport.
 • Hypercholesterolemi forårsaket av økning i totalt kolesterol i blodet med en kombinasjon av genetiske og oppkjøpte årsaker (dårlige vaner, spiseadferd, inaktivitet).
 • Medfødt patologi av apolipoprotein, assosiert med et brudd på proteinsyntese. Graden av uttak av HDL fra vevet minker, dets innhold i blodet øker.

Årsaken til økt HDL kan være sekundær hyperlipoproteinemi i form av:

 • Hypothyroidism, preget av nedsatt funksjon av skjoldbruskkjertelen, dysfunksjon av cellereceptorer til LDL.
 • Sykdommer i binyrene, når en økt tetthet av kortisol provoserer veksten av kolesterol og triacylglyserider.
 • Nephrotisk syndrom i form av økt tap av protein, ledsaget av aktiv produksjon av det i leveren.
 • Nyresvikt - pyelonephritis, glomerulonephritis.
 • Diabetes - den farligste form av sitt astma da på grunn av en mangel på insulin behandling av lipoproteiner med en høy andel av fett blir bremset ned, og leveren, men syntetiserer det hele mer.
 • Anorexia nervosa.
 • Intermitterende porfyri, preget av en forstyrrelse av metabolske prosesser av porfyrin, som er et pigment av erytrocytter.

Forebygging av konsekvenser av HDL ubalanse

Hvordan kan jeg behandle høye nivåer av HDL?

Grunnlaget for stabilisering av LDL-C-indikatorer er omstillingen av livsstilen:

 • Endring i spiseoppførsel mot lavkalorær ernæring med et minimum av fett.
 • Vektkontroll, tiltak for normalisering.
 • Systematisk aerob trening.

Overholdelse av riktig næring (inntak av kalorier fra fettstoffer - ikke mer enn 7%) og en aktiv livsstil kan redusere LDL-nivået med 10%.

Hvordan normaliserer LDL, hvis LDL-kolesterolnivåene ikke oppnådde det ønskede nivået innen to måneder etter at disse betingelsene ble overholdt? I slike tilfeller foreskrive legemidler - lovastatin, atorvastatin, simvastatin og andre statiner, som må tas kontinuerlig under tilsyn av en lege.

Hvordan redusere sannsynligheten for aggressiv eksponering for "dårlig" kolesterol, se videoen

"Veldig dårlig" kolesterol

En av de 5 beste kolesterolbærerne er svært lipoproteiner med lav densitet (VLDL), som har maksimal atherogen evne. De er syntetisert i leveren, størrelsen på proteinfettstoffet er fra 30 til 80 nm.

Siden blodet inneholder opptil 90% vann, trenger fett for transport "emballasje" - protein. Mengden protein og fett i lipoproteinene og indikerer dens tetthet.

Jo mer lipoproteiner, desto høyere er deres fettinnhold, og derfor faren for blodårene. Av denne grunn er VLDL det "verste" av alle analoger. De provoserer alvorlige konsekvenser av aterosklerose (hjerteinfarkt, iskemisk hjertesykdom, hjerneslag).

Som en del av VLDLP:

 • 10% av proteiner;
 • 54% triglyserider;
 • 7% fri kolesterol;
 • 13% esterert kolesterol.

Deres hovedformål er transport av triglyserid og kolesterol produsert i leveren til fett og muskel. Leverer fett, VLDL skaper et kraftig energi depot i blodet, siden behandlingen gir de fleste kalorier.

I kontakt med HDL gir de triglyserider og fosfolipider og tar estere av kolesterol. Så VLDLP blir transformert til en type lipoproteiner med mellomliggende tetthet, hvor høy indeksen truer aterosklerose, CVD, hjernesykdommer.

Mål konsentrasjonen i blodet med de samme formlene, normen for VLDL - opp til 0,77 mmol / l. Årsakene til abnormaliteter ligner antagelsene om svingninger i LDL og triglyserider.

Hvordan nøytralisere det "dårlige" kolesterolet - råd fra legen i biovitenskap Galina Grossman på denne videoen

Kolesterol - LDL (low density lipoproteins)

Lipoproteiner med lav tetthet er de viktigste bærerne av kolesterol (kolesterol) i kroppen. Kolesterol er inkludert i sammensetningen, er det anses å være "skadelig" siden det øker risikoen for et overskudd i arteriene i plakk, som kan føre til tilstopping og forårsake et hjerteinfarkt eller slag.

Russiske synonymer

LDL, lipoprotein med lav densitet, LDL, LDL-C, low-density lipoprotein kolesterol, kolesterol beta-lipoproteiner, p-lipoprotein, beta-LP.

synonymer engelsk

LDL, LDL-C, lipoproteinkolesterol med lav tetthet, lipoprotein med lav tetthet.

Metode for forskning

Fargemetrisk fotometrisk metode.

Måleenheter

Mol / l (millimol per liter).

Hva biomateriale kan brukes til forskning?

Hvordan tilrettelegge for studien riktig?

 1. Ikke spis i 12 timer før du donerer blod.
 2. Eliminer fysisk og emosjonell overbelastning og ikke røyk i 30 minutter før testen.

Generell informasjon om studien

Kolesterol (Kolesterol, kolesterol) er et fettstoff som er viktig for kroppen. Riktig vitenskapelig navngiving av stoffet - "kolesterolet" (end ol show som tilhører alkoholer), men i populærlitteraturen ble utbredt navngiving "kolesterolet", som vi vil bruke senere i denne artikkelen. Kolesterol er involvert i dannelsen av cellemembraner i alle organer og vev i kroppen. På grunnlag av kolesterol skapes hormoner som er nødvendige for kroppens utvikling og realiseringen av reproduksjonens funksjon. Av kolesterol dannes gallsyrer, hvorav fett absorberes i tarmen.

Kolesterol er uoppløselig i vann, så for å bevege seg gjennom kroppen er det "pakket" inn i et proteinskall bestående av apolipoproteiner. Det resulterende komplekset (kolesterol + apolipoprotein) kalles lipoprotein. I blodet sirkulerer flere typer lipoproteiner, forskjellig i proporsjonene av bestanddelene:

 • svært lave tetthet lipoproteiner (VLDL),
 • lavdensitets lipoproteiner (LDL),
 • High-density lipoproteins (HDL).

LDL-kolesterol blir ansett som "dårlig", siden dens overflod i veggene av blodkar forekomme plakk som kan begrense blodstrømmen gjennom beholderen, noe som truer med å aterosklerose, og i betydelig grad øker risikoen for hjertesykdom (koronarsykdom, hjerteanfall) og hjerneslag.

Leveren produserer nok kolesterol for kroppens behov, men det kommer med mat, hovedsakelig med fett kjøtt og fett meieriprodukter. Hvis en person har en arvelig disposisjon for å øke kolesterolet eller bruker for mange animalske fettstoffer, kan LDL-nivået i blodet stige til farlige nivåer.

Hva brukes forskningen til?

 • For å vurdere sannsynligheten for atherosklerose og hjerteproblemer (dette er den viktigste indikatoren for risikoen for å utvikle iskemisk sykdom).
 • For å kontrollere effektiviteten av en diett med redusert antall animalske fettstoffer.
 • Å overvåke nivået av lipider etter bruk av legemidler som reduserer kolesterol.

Når er studiet tildelt?

Assay av LDL vanligvis er inkludert i lipidprofilen, som også omfatter bestemmelse av totalkolesterol, VLDL, HDL, triglyserider, og aterogene indeks. Et lipidogram kan foreskrives med rutinemessige forebyggende undersøkelser eller med en økning i konsentrasjonen av totalt kolesterol for å finne ut hvilken brøkdel den er forhøyet.

Generelt anbefales det å gjøre et lipidogram til alle over 20 år minst en gang hvert 5. år, men i noen tilfeller enda oftere (flere ganger i året). For det første, hvis pasienten er foreskrevet en diett begrenset mottar animalsk fett og / eller tar medisiner, kolesterol-senkende, - deretter blir det kontrollert om det er ønsket nivå av LDL-kolesterol og totale kolesterol delene og, henholdsvis, minsker sin risiko for kardiovaskulær hvorvidt sykdommer. Og for det andre, hvis en eller flere risikofaktorer for utviklingen av kardiovaskulære sykdommer er tilstede i pasientens liv:

 • røyking,
 • en viss alder (menn over 45 år, kvinner over 55 år)
 • økt blodtrykk (fra 140/90 mm Hg),
 • økt kolesterol eller kardiovaskulær sykdom hos familiemedlemmer (hjerteinfarkt eller hjerneslag i den nærmeste familien mann under 55 år eller kvinne yngre enn 65 år),
 • iskemisk hjertesykdom, hjerteinfarkt eller hjerteinfarkt,
 • diabetes mellitus,
 • vektig,
 • alkoholmisbruk,
 • mottak av en stor mengde mat som inneholder animalsk fett,
 • lav fysisk aktivitet.

Hvis barnet i familien hadde tilfeller av økt kolesterol eller hjertesykdom i ung alder, anbefales det å ta lipidogrammet for første gang i alderen 2 til 10 år.

Hva betyr resultatene?

Referanseværdier: 0 - 3,3 mmol / l.

Begrepet "norm" er ikke fullt anvendelig i forhold til nivået av LDL-kolesterol. Ulike mennesker, i hvis liv det er et annet antall risikofaktorer, vil normen for LDL være sin egen. En studie om LDL-kolesterol brukes til å bestemme risikoen for kardiovaskulær sykdom, men for å bestemme det for en person, må du vurdere alle faktorer.

En økning i LDL-kolesterol kan skyldes arvelig predisponering (familiær hyperkolesterolemi) eller overdreven inntak av animalsk fett fra mat. I de fleste med forhøyet kolesterol, på en eller annen måte, er begge faktorene involvert.

Nivået på LDL-kolesterol kan estimeres som følger:

 • mindre enn 2,6 mmol / l - optimal,
 • 2,6-3,3 mmol / l - ligger nær optimal,
 • 3,4-4,1 mmol / l - borderline høy,
 • 4,1-4,9 mmol / l - høy,
 • høyere enn 4,9 mmol / l - veldig høyt.

Mulige årsaker til økt LDL-kolesterol:

 • kolestase - gallestasis, som kan være forårsaket av leversykdom (hepatitt, cirrhosis) eller gallestein,
 • kronisk betennelse i nyrene, som fører til nefrotisk syndrom,
 • kronisk nyresvikt,
 • redusert skjoldbruskfunksjon (hypothyroidisme),
 • dårlig herdet diabetes mellitus,
 • alkoholisme,
 • fedme
 • prostata eller kreft i bukspyttkjertelen.

Redusert LDL-kolesterolnivå blir ikke brukt i diagnose på grunn av lav spesifisitet. Likevel kan årsakene være:

 • arvelig hypokolesterolemi,
 • alvorlig leversykdom,
 • onkologiske sykdommer i benmarg,
 • økt skjoldbruskfunksjon (hypertyreose)
 • inflammatoriske sykdommer i leddene,
 • B12- eller folikkmangel anemi,
 • vanlige brannsår,
 • akutte sykdommer, akutte infeksjoner,
 • kronisk obstruktiv lungesykdom.

Hva kan påvirke resultatet?

Konsentrasjonen av kolesterol kan endres fra tid til annen, dette er normalt. En enkelt måling gjenspeiler ikke alltid det vanlige nivået, så noen ganger kan det være nødvendig å gjenoppta analysen på 1-3 måneder.

Øk nivået av kolesterol av lipoproteiner med svært lav tetthet (kolesterol-VLDL):

 • graviditet (lipidogram bør gjøres minst 6 uker etter fødselen av barnet),
 • langvarig fasting,
 • å gi blodet stående,
 • anabole steroider, androgener, kortikosteroider,
 • røyking,
 • inntak av mat som inneholder animalsk fett.

Reduser nivået av kolesterol VLDL:

 • ligger i en liggende stilling,
 • allopurinol, clofibrat, kolchicin, antifungale stoffer, statiner, kolestyramin, erytromycin, østrogener,
 • intensiv fysisk aktivitet,
 • en diett som er lav i kolesterol og mettede fettsyrer og omvendt høy i flerumettede fettsyrer.

Viktige notater

 • Et lipidogram må tas når en person er relativt sunn. Etter en akutt sykdom, et hjerteinfarkt, en kirurgisk operasjon, bør du vente minst 6 uker før du måler kolesterol.
 • LDL beregnes vanligvis med følgende formel: LDL-kolesterol = total kolesterol - (HDL-kolesterol-TG (triglyserider) / 2.2).
 • I USA måles lipider i milligram per deciliter, i Russland og i Europa - i millimoler per liter. Omregning utføres i henhold til formelen XC (mg / dl) = XC (mmol / L) × 38,5 eller XC (mmol / L) = XC (mg / dl) x 0,0259.
 • LDL-kolesterol beregnes vanligvis basert på resultatene fra andre analyser som inngår i lipidogrammet: totalt kolesterol, HDL-kolesterol og triglyserider, en annen type lipider som gjør lipoproteiner til syne. Et relativt nøyaktig mål oppnås ofte, men hvis triglyseridnivået er betydelig forhøyet (> 10 mmol / L) eller før testen er gitt, bruker en person mye fettstoffer, kan resultatet ikke være helt riktig. I dette tilfellet måles LDL direkte.

Det anbefales også

Hvem utpeker studien?

Økt LDL-kolesterol - hva du skal gjøre

Hei, kjære lesere! I artikkelen snakker vi om LDL-kolesterol. Vi diskuterer årsakene til økningen. Du vil finne ut hvilke sykdommer som forårsaker avsetning av fettalkohol og hvordan du senker nivået av kolesterol hjemme.

Hva er LDL-kolesterol?

LDL-kolesterol - er kolesterol, lipoprotein med lav tetthet, et stoff som er populært kjent som taps skadelig kolesterol. LDL er de viktigste formen for transport av organiske forbindelser, er denne typen av fettalkohol aktiv leveres til karene, og indre organer.

For produksjon av kolesterol, svarer leveren og tynntarmen til personen.

LDL-kolesterol flere indikatorer forbundet med risiko for utvikling av aterosklerose, sammenlignet med HDL-kolesterol, er det på grunn av det faktum at LDL-fraksjonen fettalkoholen virker sammen med blodkar og indre organer.

Når man beveger seg langs karene med en økt mengde kolesterol, oppfanger cellene i de vaskulære veggene partikler av stoffet. Under påvirkning av lokale faktorer forekommer dannelsen av aterosklerotiske plakk. Plaques begrenser lumen i blodårene og provoserer trombusdannelse, noe som forårsaker slike sykdommer som hjerteinfarkt og hjerneslag.

Når økt LDL-kolesterol

Om hevet eller økt kolesterol LDL snakk, når verdiene overstiger 4,52 mmol / liter hos kvinner og 4,8 mmol / liter hos menn. Med økt konsentrasjon av lipoproteinkolesterol med lav tetthet øker risikoen for å utvikle kardiovaskulære og cerebrale funksjonsforstyrrelser.

En høy konsentrasjon av skadelig kolesterol i blodet fremkaller dets avsetning på de vaskulære veggene. Som et resultat av dannelsen av plakk og innsnevring av lumen av vener og arterier, blir blodsirkulasjonen forstyrret, hovedsakelig hjerte, nyrer og hjerne lider av patologiske forandringer.

Godt og dårlig kolesterol

Verdien av totalt kolesterol inkluderer LDL-kolesterol og HDL-kolesterol. HDL - lipoproteiner med høy densitet, populært kalt "godt" kolesterol.

Når du produserer kolesterol i leveren, tar lipoproteiner med lav tetthet opp stoffet og overfører det til cellene. Denne prosessen er naturlig og nødvendig for menneskekroppen, og i fravær av uønskede faktorer - helt trygt. Hvis leveren produserer for mye kolesterol, kan LDL miste det under transport, stragglingpartikler og skjemaer på veggene på fartøyene.

High-density lipoproteins utfører omvendt transport av stoffet, og leverer kolesterol fra celler til leveren i form av galde. HDL har en antiaterogen effekt - de tar bort innskudd av fettalkohol fra veggene til karene og forhindrer dannelsen av nye akkumuleringer av organisk materiale.

Les mer om gode og dårlige kolesterol i neste video.

Årsakene til økningen

Å heve LDL-kolesterol kalles hyperlipidemi, en tilstand som leger vurderer hovedårsaken til atherosklerose, en sykdom som fører til slike konsekvenser som hjerteinfarkt og hjerneslag.

En økning i konsentrasjonen av kolesterol i blodet utløses av følgende forhold:

 • stillestående prosesser og gallestein;
 • nyresykdom;
 • leversykdom;
 • skjoldbrusk dysfunksjon;
 • diabetes mellitus;
 • kreft i bukspyttkjertelen;
 • prostatakreft hos menn;
 • alkoholisme;
 • genetisk predisposisjon;
 • fedme.

Kolesterolet i blodet påvirker også maten som en person bruker daglig.

Normal hos kvinner og menn

Tabellen viser kolesterolkonsentrasjon hos menn og kvinner i henhold til alder, i enheter på mmol / liter:

LDL-kolesterol: analyse og norm. LDL kolesterol forhøyet - hva betyr det

Kolesterol refererer til naturlige fettalkoholer fra klassen av steroider. Den er basert på cyklopentan-perhydrofenantrenringen. Det refererer til en substans vesentlige steroler, som utgjør cellemembranen, mange steroide hormoner, gallesyrer, vitamin D. Kolesterol gjør i legemet som en kraftig antioksidant som beskytter intracellulære strukturer mot nedbryting ved frie radikaler. Og dette fører til sykdom og rask aldring. Ved mengden av dette fettet kan man dømme tilstanden til menneskekroppen og oppdage sykdommer i tide.

Typer av kolesterol

Kolesterol regnes som et fettlignende stoff, dannelsen av som forekommer i leverenes celler, og organismen mottar den fra matvarer med animalsk opprinnelse.

De fleste kolesterolmolekylene i blodplasmaet er forbundet med eterbroer med fettmettede syrer og proteiner. I fri tilstand er bare en tredjedel av det totale kolesterolet tilstede.

I blodplasmaet finnes kolesterol i slike former:

 • totalt kolesterol;
 • LDL kolesterol;
 • HDL kolesterol.

Denne steroiden i sammensetningen av lavdensitetslipoproteiner betraktes som et "skadelig" kolesterol, og i sammensetningen av høydensitetslipoproteiner er "nyttig" kolesterol.

Konseptet med LDL

Kolesterol i form av lavdensitetslipoproteiner (LDL-kolesterol) manifesterer hovedtransportfunksjonen av kolesterol, som beveger seg gjennom celler i forskjellige vev og organer. Dette skjemaet dannes av virkningen av enzymet lipoprotein lipase fra lipoproteiner med svært lav tetthet.

Innholdet av kolesterol i blodplasmaet bestemmer LDL-kolesterol. Økt denne indikatoren, henholdsvis - dens overskudd vil bli avsatt på veggene i blodkarene i sirkulasjonssystemet. Slike akkumulering er årsaken til utviklingen av sykdommer i sirkulasjonssystemet, spesielt aterosklerose og iskemisk hjertesykdom.

Omtrent 70% av alt kolesterol i blodplasma tilhører LDL. På grunn av den lille størrelsen på lipoproteiner (diameter er 21-25 nm), observeres deres frie gjennomtrengning i veggene av karrene, overvinne barrieren i form av en endotelbarriere.

Sammenlignet med kolesterol på HDL, som blir hurtig frigjort fra den vaskulære veggen, LDL-kolesterol (etter selektiv affinitet glyukozaminglikanami og glatte muskelceller) holdes på plass i blodkarene. Forklarer den svake utskillelsen av denne type tilstedeværelse av lipid-apolipoprotein B i sin struktur, som bindes til reseptorer på celleveggen av skip. Gjennom denne mekanisme av LDL-kolesterol gir den vaskulære vegg, og i strid med funksjonen av akkumulering av den i blodsystemet.

Analyser for bestemmelse av LDL

Deteksjon av kolesterol i lipoproteiner med lav densitet kan tjene som en informativ egenskap, og en økning i indeksen indikerer en høy sannsynlighet for aterosklerotisk forekomst og koronar hjertesykdom.

Analysen av LDL-kolesterol gir blod til en tom mage, bare rent vann er tillatt. Fra siste måltid skal passere minst 12 og ikke mer enn 14 timer.

Inntaket av ulike medisiner må utsettes noen få uker før bloddonasjon for undersøkelse av LDL. Hvis avbestilling av narkotika ikke er mulig, vil en indikasjon på alle medisiner tatt av pasienten med indikasjon på dosering av legemidlet være en obligatorisk tilstand.

Hva kan forvride resultatene av analysen?

Analysen av LDL-kolesterol kan være upålitelig, dersom fett og stekt mat ble konsumert av en person i løpet av dagen før det ble gitt blod, ble alkoholholdige drikker tatt. Resultatet av forskningen påvirkes også av tung fysisk arbeidskraft.

Radiografi, fluorografi, ultralyddiagnose, rektal undersøkelse eller fysioterapi bør ikke utføres samme dag som bloddonasjon til kolesterol.

Overestimering av utfallet blir lettere ved bruk av beta-blokkere, progestiner, diuretika, orale prevensiver, androgener og glokokortikoider.

Underestimering av utfallet blir lettere ved administrering av kolestyramin, lovastatin, clofibrat, neomycin, tyroksin, interferon, østrogener.

LDL-norm

Jo lavere nivået av "skadelig" kolesterol, jo sunnere er menneskekroppen. Derfor er LDL-kolesterol av liten betydning. Normen for denne indikatoren er forskjellig for ulike aldersgrupper. For en sunn organisme anses innholdet opptil 130 mg per deciliter som normalt. For personer med kardiovaskulære sykdommer skal indikatoren ikke overstige 100 mg per deciliter. Den alternative endringsenheten er mmol / liter, omregnet mg / dl ved å multiplisere verdien i mg med 0,0259.

LDL-norm for kvinner og menn

På LDL-kolesterol vil normen hos kvinner være litt forskjellig fra mannlige indikatorer. Normen for kolesterol av lipoproteiner med lav densitet for menn vil være fra 2,02 til 4,79 mmol / liter. For kvinner er denne indeksen fra 1,92 til 4,51 mmol / liter.

Overvurdert LDL

Satsene for kvinner over 4,52 mmol / liter og for menn over 4,8 mmol / liter anses overdrevet, noe som medfører risiko for kardiovaskulære sykdommer.

LDL (kolesterol) økes - hva betyr det for kroppen? Gradvis deponering på blodveggene og dannelsen av "kolesterolplakk." Slike fettformasjoner reduserer lumenets diameter i karene, og dette fører til en senking av blodstrømmen i det berørte området og truer en enda større deponering av molekyler av "skadelig" kolesterol. Det er en økende innsnevring av fartøyet, og den "onde syklusen" lanseres, vei ut er vanskeligere å finne kroppen.

Den første lider hjertesykdommer (som et resultat av som myokardinfarkt utvikler seg) og kar i hjernen, som forårsaker i første hodepine, svimmelhet, nedsatt synsstyrke, og deretter et slag.

Økningen i kolesterol begynner uten symptomer, de fleste vet ikke om det høye nivået av lipider. Det er derfor hver person, fra en alder av tjue år, bør undersøke nivået av LDL-kolesterol i kroppen hvert 5. år.

For mange kvinner i alderen er det fare for å utvikle en forferdelig sykdom i form av iskemisk sykdom i hjerte-hjertesykdom. Når blodtilførselen til blodet i hjertet er brutt, er det mangel på mat for cellene, og dette truer utbruddet av kroniske sykdommer i kardiovaskulærsystemet. Og hovedrollen i utviklingen av hjertesykdom spiller et høyt innhold av LDL-kolesterol.

Under overgangsalderen hos kvinner, når det er påvirket av hormonell justering i kroppen, er kolesterol sterkt deponert på blodkarets vegger, øker sannsynligheten for hjertesykdom.

Hvis LDL-kolesterol er forhøyet, kan hyperkolesterolemi eller hyperlipoproteinemi av type 1A eller 2B utvikle seg. Disse forholdene manifesteres av senessantom, tidlig koronar sykdom, fedme, obstruktiv gulsot, nefrotisk syndrom, kronisk nyreinsuffisiens.

En økning i nivået av "dårlig" kolesterol er observert i diabetes mellitus, hypothyroidisme, Cushings syndrom, anorexia nervosa. Når dietten inneholder et overskudd av fettsyrer og kolesterol, øker lipidinnholdet i kroppen tilsvarende.

Høyt LDL-kolesterol er normen for en bestemt fysiologisk tilstand under graviditet, når kolesterolmolekyler brukes på den forbedrede syntesen av kvinnelige kjønnshormoner som er nødvendige for normal fosterutvikling.

Lav LDL

Det er en rekke sykdommer der LDL-kolesterolet senkes. Vanligvis er et slikt fenomen er observert i gipobetaproteinemii, abetaproteinemii, hypertyroidisme, mangel av alfa-lipoprotein, lecitin-kolesterol acyltransferase enzym, coenzym lipoprotein lipase.

Symptomer på Raynauds syndrom, kronisk anemi, akutt stress, leddgikt, kronisk sykdom i lungene, myelom viser redusert innhold av lipoproteinkolesterol med lav tetthet.

Årsaken til lav LDL er forbruket av mat, dårlig i kolesterol og mettede fettsyrer, der flerumettede fettsyrer er tilstede.

Årsaker til økt kolesterol

Når LDL-kolesterol økes, ligger grunnene i brudd på metabolske reaksjoner assosiert med prosessen med å fange forskjellige forbindelser av celler av menneskelige organer. Vev i kroppen føles mangel på kolesterol, det leveres ikke i riktig mengde.

Levercellene fortsetter å styrke syntesen av dette stoffet for å møte vevets behov. Det er et bilde når kolesterol i kroppen er tilstede, men det kan ikke komme til de nødvendige organene og akkumuleres i blodplasmaet. Med en så alvorlig grunn kan det bare takle et stivt og regulert kosthold, som inkluderer matvarer som er rike på pektin og fiber, samt et høyt innhold av fettsyrer med umettede syrer.

Les Mer Om Fartøyene