Sunn blodkar uten kolesterol vekst - et løfte om lang levetid!

Kolesterolplakk er klumper av fett, kalsium, bindevev som dannes på vegger av blodkar. Først vises små strimler av fett. De begynner å tiltrekke seg seg kalsiumpartikler, bindevevscellene. Resultatet er dannelsen av en kolesterisk oppbygging. Plaques har en viskøs og klebrig struktur, så de er lett festet fra innsiden til veggene av karene i hvilken som helst del av kroppen. De vokser gradvis, mer og mer tette lumene i blodårene.

Hva er forskjellen mellom dårlig og godt kolesterol?

Uten godt kolesterol er kroppens normale funksjon umulig. Det har ingenting å gjøre med tette blodårene. Det er nødvendig for en person, siden den brukes på bygging av nervefibre, cellemembraner, hormoner. Også, kolesterol er nødvendig for å motstå stress, forbedre immunitet, hjelper kroppen å absorbere kalsium, vitamin D.

Faren er dårlig kolesterol, som kommer inn i menneskekroppen med produkter av animalsk opprinnelse. Han leverer fett til arteriene. Hvis mer enn 200 mg dårlig kolesterol samler seg i blodet, begynner det å bli deponert på karossens vegger og forårsaker karakteristiske patologiske forandringer.

Hvis plakk dannes, utvikler atherosklerose. Sykdommen kan påvirke arteriene av middels og stor størrelse. Kolesterolplakk bidrar til en sterk reduksjon av elastisiteten i vaskulærveggen, en reduksjon i dens tøyelighet. Så stiger blodtrykket i det berørte karet.

Hvorfor er plakk dannet?

Forskere uttrykker forskjellige meninger om arten av forekomsten av kolesterolformasjoner. En viktig rolle er spilt av dårlig økologi, underernæring med et betydelig innhold av animalsk fett. For å øke kolesterolet fører hormonelle svikt i kroppen, forekomsten av mikroorganismer (klamydia), brudd på integriteten til blodkar, egenskaper av arvelighet.

Faktorer som bidrar til fremveksten av kolesterolplakk inkluderer:

 • vedvarende økning i blodtrykket;
 • diabetes mellitus;
 • fedme;
 • alkoholmisbruk;
 • konstant stress;
 • arvelig predisposition;
 • postmenopausal;
 • røyke.

Stadier av plakkdannelse

Plakk i karrene er dannet i tre trinn:

 1. Lipoidoz. Dette er utseendet av striper av fett eller små fett flekker av gulaktig farge.
 2. Liposkleroz. Lipider impregnere veggen av fartøyet og danne skjelettet til fremtidig plakett.
 3. Komplisert kolesterolplakk. Det overgrowder cellene av bindevev, kalsium og blokkerer fartøyets lumen.

I ungdommen manifesterer sykdommen oftest ikke seg selv. Den utvikler seg gradvis, og i en avansert alder smelter lumenene i karene så mye at legene bestemmer den akutte forstyrrelsen av sirkulasjonen. Behandling som tar sikte på å kvitte seg med dødelige innskudd, blir en viktig nødvendighet.

Symptomer og spådommer

Aterosklerose utvikler sakte, så de fleste er uvitende om sine problemer, ikke begynne behandling. Når blodkarene allerede er tilstoppet med 60%, kan hodepine, følelsesmessige utbrudd, økt tretthet, nedsatt synsstyrke og hørselsnedsettelse forekomme. Symptomer manifesterer seg avhengig av hvor platene var plassert. Hvis de befinner seg i underekstremitetene, tiltrekker de seg oppmerksomheten på huden, kalde føtter. Ved lokalisering av plakk i livmorhalsområdet vil det være problemer med blodforsyning og hjernens ernæring. Blokkering av arterier som gir blod til hjertet, fører til hjerteinfarkt, angina pectoris, arytmi.

Kolesterolplakkene kan nå en viss størrelse, og deretter stopper veksten. I dette tilfellet er prognosen for personen den mest gunstige. Kliniske tegn vises ikke, og behandling er ikke nødvendig.

Noen ganger plakkene fyller sakte blodkarets lumen. Som et resultat, blir blodstrømmen forringet, noe som fører til cerebral hypoksi hvis plakker i fartøyer av halsen, eller til den nedre lem-ischemi og koldbrann, når de tette fartøy ben. Det er smertefulle opplevelser. Det er nødvendig å starte behandlingen umiddelbart. Fra veksten bør elimineres, ellers er utsikten trist.

Det verste perspektivet er brudd på voksende plaketter. Som et resultat kan partiklene deres få blodstrømmen inn i hjernen, hjertet, til et hvilket som helst organ. Dette fører til patologiske endringer i sirkulasjonssystemet, slag, plutselig død.

behandling

Du kan fjerne kolesterolplakk i kar på ulike måter. Hvis kolesterolet ikke økes kraftig, så vil du bli kvitt overskuddet:

 1. Anticholesterin diett. Du bør begrense deg til å spise animalsk fett: slakteavfall, fett, smør, eggeplommer; unngå røkt mat og stekt. Å spise er nødvendig brøkdel, å bruke mer vegetativ mat, tørket frukt og sjømat.
 2. Avslag på røyking.
 3. Økt fysisk aktivitet.
 4. Bruk av statiner - stoffer som normaliserer lipidmetabolismen.
 5. Bruk av legemidler som har vasodilator og blodfortynningseffekt. For profylaktiske formål er aspirinkardi eller kardiomagnum foreskrevet. Eliminer angst og depresjon med beroligende midler og antidepressiva.

Hvis et meget høyt innhold av kolesterol i blodet ble diagnostisert, bør en fullstendig undersøkelse utføres. En rekke studier er tildelt: koronografi, ultralyd i hjertet, kar, aorta, angiografi, EKG. Bli kvitt problemet vil hjelpe følgende leger: en vaskulær kirurg, oculist, kardiolog, nevrolog, nevrolog.

operasjoner

Operativ behandling foreskrives i det mest ekstreme tilfellet, når andre tiltak ikke bidrar til å oppnå ønsket resultat og fjerner plakk.

 1. Endarterectomy. Utvinning av kolesterolplakk gjennom et lite snitt. Det utføres under generell anestesi.
 2. Angioplastikk. Lar deg vurdere nivået av skade på fartøyet og gjenopprette lumen.
 3. Stenting er en operasjon med installasjon av en protese i et fartøy. Stenten er et metallrør som holder fartøyet i sin utvidede tilstand. Sirkulasjon er normal og ingen blokkering oppstår. Stenting tillater ikke å bli kvitt atherosklerose, men forbedrer livskvaliteten og forhindrer et slag.
 4. Krioaferez. Hvis sykdommen har gått for langt, blir blodet renset fra overflødig kolesterol.

Folkebehandling

Kolesterolplakk er den vanligste årsaken til hjertesykdom. De vises i karene og blir en alvorlig barriere for hele blodtilførselen til kroppen. For å lykkes å bli kvitt kolesterol kan du bruke mange folkemessige løsninger. Anbefalte avkrok av humle, hestkastanje.

Behandling med folkemidlene bidrar til å øke blodkarene litt, forbedre blodsirkulasjonen. Påfør motherwort, valerian. Hestekastanje er i stand til å tynne blodet og normalisere fettmetabolismen. Hawthorn justerer hjerterytme, trykk og blodsirkulasjon. Hvitløk forbedrer stoffskiftet. Positive effekter på fartøyene har bær av havtorn, rødbeter, agurker, maisolje.

Å bli kvitt plakk i blodårene er halvt slag. Det er også nødvendig å gjenopprette den tidligere elastisiteten til dem. Dette gjøres ved hjelp av statiner, vitaminer, fiskeolje. I fremtiden bør du være mer forsiktig med kroppen din, holde på en diett, føre en sunn livsstil. Menneskekroppen er et komplekst system som er lett tilstoppet, og det er mye vanskeligere å rengjøre.

Hvordan behandle kolesterolplakk

Bolig i det moderne bymiljøet, som har en usunn livsstil, er fulle av utviklingen av en rekke plager som har blitt en reell plage i det tjuende århundre. Disse inkluderer aterosklerose - en kronisk sykdom som følger med kolesterolplakk i karene. Foreløpig er aterosklerose en av de vanligste årsakene til for tidlig funksjonshemning og en nedgang i forventet levealder.

Hva er kolesterolplakk?

Utviklingen av aterosklerose innebærer utseendet av kolesterolplakk i arteriene. Denne "build-up", dannet på innsiden av blodårene og hindrer normal blodsirkulasjon. I blandingen av plakkene er en blanding av fett, men deres hovedkomponent - kolesterol. Det kan i store mengder kommer fra mat, men noen del av legemet er formet uavhengig som et nødvendig utgangsforbindelse for syntese av steroidhormoner med en struktur av gallesyrer, så vel som en bestanddel av cellemembraner.

Kolesterolplakene selv kalles også kalsifisert. Dette betyr at de er dekket med et stabiliserende belegg, inkludert kalsium. Hvis dette skallet er skadet, oppstår plaque destabilisering, noe som fører til utvikling av en trombose på den, etterfulgt av full okklusjon av karet eller tromboembolisme.

Hvordan blir plakk dannet?

På grunn av en rekke faktorer kan prosessen med dannelse av endotelceller i karene være forstyrret. Bortført av strømmen av bloddøde celler etterlater tomme hulrom, som senere får blodplater. Det er gradvis ødeleggelse av arterievegget og lavdensitetslipoproteiner (kolesteroldråper i proteinbelegget) blir med i blodplaten.

Dermed øker plakkene i størrelse, dekkes med bindevevsmembran og kalsiumsalter, og fortsetter å ødelegge arterieveggen. Spesielt store formasjoner kan komme ut og sirkulere fritt i blodstrømmen til de kommer inn i en liten diameter beholder (kapillær). Helt blokkerer blodstrømmen på dette stedet, plakk kan provosere oksygen sult av et organ. Dette skjer for eksempel hjerteinfarkt eller hjerneslag.

Årsaker til utvikling

Det går forut for dannelsen av kolesterol plakk skader karveggen (f.eks, på grunn av funksjonsforstyrrelser av karveggen lesjon eller dets mikroorganismer), hormonell ubalanse i kroppen (økte kolesterolsyntese). Forskere bemerket også en autoimmun faktor og arvelighet.

Årsaken til atherosklerose kan være en økning i nivået av lavdensitetslipoprotein (LDL), som også kalles "atherogen". De er fanget av makrofager og avsatt på arteriene.

Når vi snakker om årsakene til atherosklerose, bør vi markere en rekke faktorer som er predisponerende for det:

 • Sedentary livsstil
 • Overdreven forbruk av fettstoffer
 • røyke
 • Alkoholmisbruk
 • Hyppig stress
 • Diabetes mellitus
 • Hypertensiv sykdom
 • hyperlipoproteinemia
 • fedme

I fare er kvinner under postmenopausen og menn etter 45 år.

Symptomer på å ha plakk

Dessverre refererer aterosklerose til de sykdommene som utvikler seg sakte og varer ikke lenge. Mange vet ikke engang at de har kolesterolplakk. Symptomer på obstruksjon av fartøyene er i stor grad avhengig av lokalisering av patologi.

Så, brudd på blodtilførselen til hjernen fører til nedsatt hukommelse, søvnløshet, hodepine. Hvis sykdommen utvikler seg, kan det føre til demens, der pasienten går tapt i tid og rom, blir overdrevet engstelig, kan ikke betjene seg selv.

Blokkering av blodkar som fôrer hjertet er fulle av utviklingen av arytmier, hjerteinfarkt, hjertesvikt og til og med plutselig død av pasienten.

Smerter av beinene på beina fører til smerte under gang, kramper, følelsesløp i fingrene. I særlig alvorlige tilfeller forekommer trofasår.

En slik alvorlig patologi, som en aorta-aneurisme (den største arterien i kroppen), kan være et resultat av utviklingen av aterosklerose. Hvis aorta har blitt skadet i mageseksjonen, har pasienten oppblåsthet, smerte, tarmmotilitetsforstyrrelse. Hvis plakkene dukket opp på forgreningen av arterien - kule lemmer, intermittent claudication; Utseendet av sår på tærne er ikke utelukket.

Nedfallet av nyrene er alltid ledsaget av en forandring i urinsammensetningen, en vedvarende økning i blodtrykket.

Enkel eller flere kolesterolplakk kan dukke opp på ansiktet (oftest i det indre hjørnet av århundret). Dette antyder avsetning av kolesterol i karene og behovet for spesiell behandling.

forebygging

For å unngå utvikling av aterosklerose, bør påvirkning av predisponerende faktorer utelukkes. Spesielt viktig er å overvåke kvaliteten på maten: ikke misbruke fettstoffer, samt stekt og røkt produkter. I tillegg, hvis en person er i fare, må han regelmessig kontrollere nivået av lipider og kolesterol i blodet. For forebygging utnevnes vanligvis Cardiomagnolo eller Aspirin Cardio. Disse stoffene inneholder acetylsalisylsyre, som i en bestemt dose forbedrer blodets reologiske egenskaper.

Behandling av kolesteriske plakk

Det er best å forhindre hindring av blodårer, men hvis plakk allerede har dukket opp, er det nødvendig med riktig behandling. I fravær av alvorlige kliniske manifestasjoner og ubalanse i lipoproteinbalansen, bør behandlingen begynne med dietter og fysioterapiprosedyrer.

Oppløsning av kolesterolplakk blir fremmet ved bruk av slike produkter som sitron, valnøtt, hvitløk, olivenolje. Det anbefales også å følge et ikke-karbohydrat eller fettfattig diett.

Hvis doktoren etter undersøkelsen har etablert nødvendigheten av å ta medisiner, er det en hellig plikt for pasienten å holde overholdelse av behandlingen. Ofte er midler foreskrevet hvis tiltak er rettet mot å normalisere balansen av lipoproteiner og styrke karveveggen. Disse inkluderer:

 • fibrater
 • Gallsyresekvestranter
 • statiner
 • Nikotinsyre

Det skal huskes at det er helt umulig å kvitte seg med kolesterolplakk. Etter det foreskrevne behandlingsforløpet kan bare stoppe utviklingen av aterosklerose. Når målverdiene for total kolesterol i blod og lipoproteiner ble oppnådd, overvåkes de årlig.

Med en forsømt sykdom, når plakkfjerning er direkte relatert til å redde pasientens liv, kan kirurgi utføres. Kirurgisk lindring fra kolesterolplakk - karotid endarterektomi - involverer fjerning av indre veggen av arterien sammen med "veksten".

For å forebygge hjerteinfarkt utføres transplantat eller stenting av koronararterie ved IHD. Hvis det er nødvendig å forhindre dannelse av gangren på underdelene, utføres protesen til hovedkarene.

Kirurgisk inngrep er ikke rettet mot bekjempelse av årsaken til aterosklerose, den utelukker kun utviklingen av komplikasjoner. Derfor, etter operasjonen, fortsetter de alltid med terapi.

Moderne behandlingsmetoder kan redusere dødeligheten blant pasienter med kolesterolplakk og øke levestandarden, men de er ikke i stand til å helbrede pasienten helt. I de fleste tilfeller betyr utnevnelsen av legemiddelbehandling av en lege et livslang legemiddelinntak. Husk dette, man bør ta hensyn til ens livsstil, beskytte blodårer og forhindre utvikling av plakk.

Kolesterolplakk er årsakene til

kolesterol - Et stoff som kroppen produserer fra innkommende mat. Kolesterol er nyttig og skadelig. Nyttig kolesterol - et nødvendig element, involvert i kroppens metabolske prosesser. Skadelig kolesterol kommer inn i kroppen med mat av animalsk opprinnelse og litt annerledes enn nyttig. Menneskekroppen er ikke tilpasset å assimilere skadelig kolesterol, så det absorberes ganske enkelt i blodet, og beveger seg med blodstrøm, og gradvis legger seg ned på blodkarets vegger. Så begynner en kolesterisk plakk. I konsistens ligner det voks - klumpete og tette, og når kalsiummolekylene som er inneholdt i blodet holder seg til det, styrker kolesterolplakkingen.
Blodkaret mister gradvis sin elastisitet, de vedlagte kolesterolplakkene forkorter lumen. Det oppstår aterosklerose - nummer 1 i listen over dødelige sykdommer. Gjennom den skadede beholderen får mye mindre blod enn nødvendig, fra mangel på oksygen og næringsstoffer, lider interne organer og systemer. Vanskelig blodsirkulasjon gjør det mulig å utsette kolesterolet enda mer. Det er fare for hjerteinfarkt eller hjerneslag.

I tillegg til ernæring er årsakene til atherosklerose:

 • alkohol og røyking;
 • arvelig predisposition;
 • lav fysisk aktivitet;
 • nervøs overbelastning og stressende forhold
 • vektig;
 • diabetes mellitus;
 • gallestein.

I kliniske studier forekommer kolesterolplakkene oftest hos menn eldre enn 35 år utsatt for stressende forhold.

Behandling av kolesteriske plakk

Behandling av kolesterolplakk gir en spesialisert diett. Faktisk trenger 70% av den voksne befolkningen en slik diett.

Kostholdet består av å konsumere store mengder plantemat mens du reduserer mat med høyt kolesterol (melk, fett kjøtt, fiskkaviar, egg, pølse, sjokolade, puffdeig, stekte matvarer). Avslag på slike produkter eller deres begrensning i kostholdet er nødvendig i ung alder, når det ikke er noen problemer med kolesterol.

Mat bør inkludere rå og bakte grønnsaker, som utgjør 70% av dietten. Grunnlaget for proteinmat er kylling og biff, med inkludering av fermenterte melkeprodukter. Bruken av salt bør være begrenset.
De eksisterende kolesterolplakkene kan løses.

For dette fremstilles følgende forbindelser:
- Likte deler av olivenolje, hakkede hvitløk og valnøtter grundig. Tilsett 2 spiseskjeer av blandingen til salater av ferske grønnsaker - gulrøtter, rødbeter, kål, reddiker, gresskar.
- Hakk et stort hode hvitløk, legg til 3 ss ristet blader av malurt. Hell en blanding av 0,7 liter tørrrød eller hvitvin, oppvarmet til 600C. Den resulterende sammensetningen skal plasseres i en mørk glassbeholder, tett lukket med lokket og insistere på et mørkt sted i 5 dager, risting regelmessig. Deretter filtreres sammensetningen, klemmer ut resten og bruker 2-3 ss tre ganger daglig før måltider.

Aterosklerotiske plakk: symptomer, utviklingsstadier, behandling

En av de vanligste sykdommene i sirkulasjonssystemet er atherosklerose, uløselig forbundet med dannelsen av aterosklerotiske plakk. Deres spredning fører til utvikling av alvorlige sykdommer. Derfor er et stort antall mennesker bekymret for spørsmålet om hvordan å rengjøre og behandle en voksende aterosklerotisk plakk.

Aterosklerotiske plaques er klynger av kolesterolceller i endotelet, det indre skallet i blodkarene som er ansvarlige for deres elastisitet. Som avsetting, kolesterol blandes med kalsium, danner tette plakk. Økningen i tetningsvolumet indikeres ved dannelsen av bakker som stiger over overflaten av veggen. Over tid fører dette til overlappingen av lumen. Patologiske endringer forårsaker deformasjon av vaskemuren, som mister sin elastisitet. Ofte er de berørte områdene dannet i aorta i magehulen, dets grener, halshinnene, karene i underekstremiteter, hjernen, hjertet. Strukturen, så vel som tettheten av aterosklerotiske plakk vil avhenge av scenen av deres dannelse.

Årsaker til utseende

Hovedårsaken til dannelsen av patologi er det høye innholdet av kolesterol og fraksjonelle komponenter i blodstrømmen, målt ved koeffisienten av atherogenicitet. Normalt bør indikatoren på stoffer ikke overstige 3 enheter. Økningen i koeffisienten og formasjonshastigheten påvirkes av visse faktorer:

 • ubalansert ernæring, med overvekt av animalsk fett, karbohydrater;
 • overdreven kroppsvekt, kombinert med abdominal fettavsetning;
 • vanlig bruk av alkohol
 • nikotinavhengighet;
 • hypertensjon;
 • stillesittende livsstil;
 • diabetes mellitus;
 • genetisk faktor.

Ikke så lenge siden, nektet forskere påstanden om at hovedfaktoren som påvirker produksjonen av kolesterol er underernæring. Nylig forskning har vist at den genetiske predisposisjonen spiller hovedrollen i dette tilfellet.

Med den konstante effekten av faktorene som er nevnt ovenfor, er dannelsen av flere tetninger lokalisert i forskjellige typer fartøyer notert.

Prosessen med plakkdannelse

Aterosklerotiske plaques utmerker seg ved en gradvis prosess med dannelse, der i tillegg til kolesterol, parietale enzymer, proteiner og kalsium er involvert. Overdreven produksjon av enzymer provoserer en forandring i strukturen av overflate laget av aortisk hulrom, som et resultat av hvilket det blir sprø. I de dannede mikroporene utfeller kolesterolet, fanget av mikrofager med en skummende struktur. Deretter danner lipidene tette fettstrimler med gul farge. Neoplasmer, først den bakre aortaväggen, områdets grener, og deretter de store arteriene påvirkes.

Etter hvert dannes et skall av bindevev, som består av kollagen og elastin. Mikrofager som ikke kan motstå fettceller, tillater dem å trenge inn i den fibrøse membranen. Akkumulerer, fett danner en segl, som utstikker den ytre delen inn i fartøyets lumen. I de tidlige stadier av dannelse er lipid-neoplasma preget av løs struktur, noe som forklarer den høye risikoen for frigjøring og okklusjon av fartøyets lumen. Kalsiumet trer gradvis inn i komprimeringen, noe som bidrar til dets størkning og økning. Samtidig er det en opphopning av blodplater over det forkalkede området, noe som bidrar til innsnevringen av arterien lumen. Herdet utdanning mister muligheten for transport, men det øker stadig i størrelse, forstyrrer passasjen av blodstrømmen.

Stadier, typer plaketter

Perioden for dannelse og vekst av plaques er betinget delt inn i flere faser:

 • 1 trinn. Karakterisert ved lokalisering av kolesteroltetninger i arteriens vegg. De har en lav veksthastighet uten å utvide arterien over endotelet. Spesifikk symptomatologi er fraværende. Deteksjon av sykdommen i første fase er vanskelig, på grunn av formasjonenes lave tetthet;
 • 2 trinn. Det er en langsom økning i forseglingen. Overveksten dekker delvis fartøyet, som er indisert ved uttalt symptomer. I andre fase er patologiske endringer detaljert under maskinvarediagnostikk;
 • 3 trinn. Det endrede området kjøper volumdimensjoner, og opprettholder en myk struktur. I tredje fase øker risikoen for plaksbrudd fra endotelet eller fullstendig blokkering av blodårene som fremkaller hjerteinfarkt, slag og andre patologier i sirkulasjonssystemet. Det siste stadiet er preget av et utprøvd symptom av progressiv karakter.

Den spesifikke karakteren av trinnene i stadiene vil avhenge av typen formasjoner som varierer i tetthet og struktur.

Når det gjelder tetthet, er plakkene delt inn i tre typer:

 1. Lav stabilitet. Kolesterol akkumulering danner en homogen homogen struktur, ikke forskjellig i tetthet fra blodstrømmen. Den ligger eksentrisk og anses som den mest ugunstige formen. En ikke-stabil art er preget av en rask vekst, ofte ledsaget av symptomer på koronarinsuffisiens. Han er seriøst diagnostisert, og det oppdages derfor i de seneste stadiene av sykdomsutviklingen.
 2. Gjennomsnittlig stabilitet. De er fresbare seler, dekket med en fibrøs membran utsatt for brudd. Når de vokser, dannes en trombose med stor risiko for transport langs arterien og overlappingen. Neoplasmer inneholder ikke kalsium, så de er lette å behandle.
 3. Høy stabilitet. Deres membran består hovedsakelig av kollagenfibre, som er preget av økt elastisitet. Stabile arter kjennetegnes av en langsom, men konstant vekst med en samtidig kalsineringsprosess. Kalsiumstedet kompliserer diagnosen på grunn av den høye tettheten av utdanningen. Det gir ikke anledning til å undersøke i detalj statens tilstøtende vev, noe som forårsaker en utilstrekkelig vurdering av stenose.

Det er to typer strukturer:

 1. Den homogene. Det er en homogen forsegling med en flat, glatt overflate, uten å inkludere vaskulære bunter.
 2. Heterogene. Karakterisert av en rekke utvekster, depressioner og løs struktur. På grunn av det store antall mikrofartøyer, er det utsatt for konstante manifestasjoner.

Hver art er preget av sitt kliniske bilde av manifestasjon, på grunnlag av hvilken videre behandling er bygget.

symptomer

I den første utviklingsperioden har aterosklerotiske plakk ikke et utprøvd klinisk bilde, siden prosessen ikke forstyrrer stabiliteten i blodstrømmen. Økningen i størrelse er alltid ledsaget av arterose stenose. Dette provoserer utseendet på visse symptomer. Hoveddelen av skiltene har en bestemt karakter, manifestert bare når et bestemt område av kroppen påvirkes. Men for denne patologien er det generelle symptomer som karakteriserer veksten av plaques.

Generelle symptomer

Uavhengig av lokaliseringen av det berørte fartøyet, er det primære symptomet sårhet. Ofte manifesterer seg seg etter høy fysisk anstrengelse. Smerten gjør seg i et bestemt område, som vises med skarpe pulserende tremor. Samtidig med ømhet, er det en skarp svakhet, som varer fra noen timer til 2-3 dager. Som plakk vokser, er det følelse av nummenhet eller en følelse av kravling i området av den berørte arterien.

I resten avveier symptomatologien, i stedet for den patologiske prosessen.

I thoracale aorta

Stenose av bryst aorta er ledsaget av ømhet, lokalisert nær hjertet og gir til nakke, arm, skulderblad, skulder. Smerte er ikke stoppet med smertestillende og vasodilaterende legemidler, som varer opptil flere dager. Det er en regelmessig økning i blodtrykket. Patologi er ledsaget av tegn på iskemi, hodepine, konstant kortpustethet. Huddeksler av pasienten blir blek, til tider oppstår kramper etter skarpe bevegelser.

I hodet mitt

Formasjon av aterosklerotiske plakk i hjernen er preget av psykiske lidelser som utvikler seg i flere stadier:

 1. Med liten vekst er det en forringelse i minnet, en reduksjon i arbeidsevne og overdreven tretthet. En person mister evnen til normal konsentrasjon.
 2. Depressiv tilstand utvikler seg med fullstendig tap på omgivende hendelser. Det er økt aggressivitet, en tendens til hysteri, lunefullhet.
 3. De endelige tegnene inkluderer et delvis eller totalt tap av kritisk selvbevissthet og kontroll over deres oppførsel. Utvikle brudd på visuelle, samt talefunksjoner. Det er pareser med samtidig desorientering i det tidsmæssige og fysiske rommet. På bakgrunn av progressive symptomer utvikler et slag.

I nedre lemmer

Nederlaget på underdelene ledsages av smertefulle muskler under gang, noe som resulterer i permanent lameness. Til den blir med utdannelse på bena, trophic ulcers lokalisert på en fot og i det forbløffende fartøyet. Gradvis øker sårene, som dekker et stadig større område. Den patologiske prosessen provoserer atrofi av muskelvev og nervefibre. Når palpasjon av områder nær arteriene, er det ingen krusninger.

I bukavdelingen

Små formasjoner av magepartiet, manifestert av et appetittbrudd, mot hvilket kroppens vekt avtar. Når komprimeringen øker, vises ømhet nær navlen. En endring i normal blodstrøm fører til delvis dysfunksjon av bukorganene. Som et resultat er det problemer med avføring og gassdannelse. Den patologiske prosessen forstyrrer blodstrømmen i lemmer og provoserer deres følelsesløshet.

Diagnose av plakk

Konsekvensene og komplikasjoner av patologi er uforutsigbare, derfor blir tidlig diagnose gitt hovedrolle. For å identifisere sykdommen, trenger du råd fra en kardiolog. Klinisk bilde er laget på grunnlag av pasientens spørsmål, hans klager og visuell undersøkelse. Den samlede anamnesen er supplert med laboratorieanalyser som gjør det mulig å identifisere ulike infeksjoner, forstyrrelser i kolesterolmetabolisme, økning av lipider og hormoner i binyrene.

I tillegg brukes en rekke standardfargingsteknikker, hvorav den ene er ultralyd. Studien lar deg lokalisere plakkens plassering. For å bestemme type og størrelse, brukes metoden for tosidig eller triplex fargeskanning, som er en spektral ultralydsundersøkelse av fartøyer. Røntgenundersøkelse gjør det mulig å følge prosessen med å kalsinere komprimeringen og endre størrelsen på lumen. Endringer i styrken av blodstrømmen bestemmes av angiografi. Denne metoden innebærer den foreløpige introduksjonen i blodet av en kontrastvæske som gjør det mulig å fullt ut vurdere formen på blodkar, vegger. For undersøkelsen av hjernen, brukes en MR, som gjør det mulig å undersøke vevlaget etter lag.

Samtidig med den generelle diagnosen, utføres en differensial tilnærming rettet mot å eliminere patologier som ligner på aterosklerose.

behandling

Den gunstigste perioden for behandling av aterosklerose er den første fasen av sykdommen. Ved senere datoer vil fullstendig kolesterolopphopning ikke bli fullstendig eliminert, men det vil være mulig å stoppe utviklingen av følgende formasjoner. Den maksimale effekten oppnås ved å bruke komplisert terapi med inkludering av livsstilsendringer, et bestemt diett, reseptbelagte medisiner og kirurgisk inngrep.

Endring i livsstil

Dette, en av de primære faktorene som påvirker utviklingen av aterosklerose. Endre levemåten, bør omhandle eliminering av dårlige vaner: røyking, drikking av alkohol. Det er nødvendig å normalisere søvn og gjøre livet mer aktivt. For dette, fysisk utdanning, regelmessige lange turer er gode. Det anbefales å besøke sanatorium-feriestedet institusjoner som tilbyr ulike alternativer for fysioterapi behandling.

diett

Etter å ha oppdaget atherosklerotiske seler, for å stoppe veksten, må du endre dietten. Den daglige menyen bør inkludere matvarer som er rike på grove fibre, vitaminer, mikroelementer, med sikte på å forbedre elastisiteten og ensartetheten av overflatelaget av karets hulrom. Uten å inkludere et spesielt valgt diett, vil behandlingen ikke gi det mest positive resultatet, og positiv dynamikk vil bevege seg sakte.

Fra menyen, unntatt retter med mye kolesterol. Sammen med dette reduseres forbruket av sukker og salt. Om mulig erstattes alle animalske fettstoffer med vegetabilske fettstoffer. Det er spesielt viktig å introdusere i diettprodukter som inneholder askorbinsyre, B-vitaminer, jod.

Kombinasjonen av nyttige matvarer reduserer sjansen for å komme utenfor kolesterolet.

medisinering

Behandling av aterosklerotiske plakkene innebærer bruk av medisiner. Den viktigste terapeutiske rollen spilles av statiner. Denne gruppen medikamenter er utviklet for å fjerne overflødig kolesterol, forbedre kroppens metabolske prosesser, gjenopprette tilstanden til vev. Når statiner ikke gir positiv dynamikk, blir preparater fra gruppen av fibrater vist. Ved deres handling ligner de statiner, men de har et bredere spekter av indikasjoner.

Uavhengig av hvilken gruppe som brukes, er behandlingen supplert med nikotinsyre, foreskrevet av småkurs, da den har mange bivirkninger ved langvarig bruk. For å gjenopprette aortaväggen brukes en kompleks av vitaminer, med overvekt av ascorbinsyre.

I alvorlige tilfeller brukes anionbytter-type harpikser, en kombinasjon av sorbenter, reduserende blandinger som reduserer absorpsjonen av triglyserider i tarmene.

Det terapeutiske behandlingsregime kan utøve en deprimerende effekt på syntesen av kolesterol i leveren.

Klassisk medisinsk behandling er effektiv for alle typer plakk, bortsett fra atherosklerose forårsaket av familiær hyperkolesterolemi. I dette tilfellet foreskrives individuell terapi med den immunophoretiske metoden.

Kirurgisk behandling

Volumetrisk spredning av patologiske områder, bære en klar trussel mot pasientens helse, for å eliminere problemet til kirurgisk behandling. For å gjøre dette, bruk to alternativer for kirurgisk inngrep: stenting og shunting. Hver teknikk velges avhengig av omfanget av aorta-lesjonen, pasientens generelle tilstand og lokaliseringen av lokaliseringen.

I nærvær av komplikasjoner av alvorlige hjertesykdommer, er det beste alternativet stenting. Teknikken gjør det mulig å gjenopprette blodstrømmen til arteriene, selv i tilfeller forbundet med høy risiko for komplikasjoner. Kirurgisk inngrep utføres ved hjelp av en mikrotubule og en stent med en hul ballong. Utstyret injiseres i arterien til ballongen når det patologiske stedet. Enheten er utstyrt med et kamera som gjør det mulig å vurdere omfanget av lesjonen. Ballongen er festet på forseglingen, oppblåst, og øker lumen i arterien. Den dannede strukturen er igjen på plass for permanent å gi den nødvendige bredden av lumen.

Calcined plaques fjernes ved aorto-coronary bypass, med henvisning til den klassiske prosedyren for å eliminere arteriell innsnevring. Operasjonen utføres ved å danne en ny kanal for blodstrøm, omgå det tilstoppede karet. Shuntens rolle utføres av et sunt kar transplantert fra en annen del av pasientens kropp.

outlook

Prognosen av sykdommen vil avhenge av sted og stadium av utviklingen. Utført behandling i begynnelsen av vekst av komprimering, gir et positivt resultat i de fleste pasienter. Nøyaktig overholdelse av forebyggende tiltak, gjør det mulig å unngå dannelse av nye plaketter, for fullt å gjenopprette arbeidskapasiteten og arbeidet med indre organer. Ved senere stadier av patologien kan bare en del av pasientene gå tilbake til en aktiv livsstil. Oftest er situasjonen i forsømte tilfeller forverret av tilstedeværelsen av komplikasjoner. Det mest gunstige bildet forblir ved lokalisering av aterosklerose i aorta, i motsetning til kranspulsåren, som fører til irreversible konsekvenser.

Manglende behandling vil føre til økning i lipidakkumulering og utvikling av alvorlige og, i noen tilfeller dødelige sykdommer, som for eksempel hjerteinfarkt eller hjerneslag.

Kolesterolplakk

Kolesterolplakk - en patologisk opphopning av fettlignende substans (kolesterol), kalsium, avfall av bindevev og fett på blodkarets vegger. Det er et klart forhold mellom økt mengde kolesterolplakk, forbruk av fett og risiko for å utvikle sykdommer.

Kolesterol, som er en del av sammensetningen, dannes i leveren av menneskekroppen. Det er bare nødvendig for bygging av cellemembraner og nervefibre, og det deltar også i produksjon av hormoner. I tillegg er kolesterol bare nødvendig for å blande svært viktige stoffer: kortikosteroider, som er involvert i økende immunitet, fremmer motstand mot stress, hjelper kroppen motstå inflammatoriske reaksjoner. Kolesterol er nødvendig for vitamin D, noe som øker prosessene med kalsiumassimilering, og disse er forebyggende tiltak for osteoporose. kjønnshormoner, som er ansvarlige for fruktbarhet; for produksjon av gallsyrer. Således er et slikt kolesterol til kroppen simpelthen nødvendig. Den er dannet i høy tetthetslipoproteiner (HDL) og vender tilbake til leveren, og det resulterende kolesterolet i LDL (LDL) leverer fett fra leveren til forskjellige arterier. Nesten 25% av kolesterol gjennom maten kommer inn i kroppen, slik at hvis det inneholder en stor mengde av dette stoff, er kolesterol ikke i stand til å bli oksidert i leveren og i denne form inn i blodet, noe som fører til dannelsen av kolesterol plakk.

Nesten i 99% av dødsfall, er kolesterolplakk funnet etter femti år, og etter tjue år - nesten hver sjette avdøde. Noen ganger brytes kolesterolplakkene i karet og innholdet helles ut av det, hvoretter blodpropp dannes - en trombose.

Hvis blodinnholdet på mer enn 200 mg% kolesterol, vil de patologiske formasjonene nødvendigvis bli avsatt på beholderveggene. Først vil de være en egen gulaktig flekker, og deretter plaques. Med det eksisterende kolesterolet i blodet til 240 mg%, dannes dannelsen av aterosklerose nesten, og over 240 mg% - fem ganger. Dessverre, svært få mennesker vet hvilken prosentandel av kolesterol de har i blodet.

Kolesterolplakk i kar

Deres utseende i karene indikerer utviklingen av en slik sykdom som aterosklerose.

Kolesterolplakkene dannes på tøffe vegger av blodkar i form av fettlag, som fremkommer som følge av nedsatt metabolisme. Denne sykdommen kan påvirke mediet og stor størrelsen på arterien. Derfor, til dags dato, er den viktigste oppgaven med moderne medisin å forebygge og behandle kolesterolplakk som er i lumen i blodårene, og i alvorlige tilfeller bidrar til tilstopping.

I karene består kolesterolplakkene av akkumulering inne i celler og utenfor fettene, spredning av glatte og muskelceller, samt bindevev. I sin sone er det beskyttende endotelet skadet, og dette bidrar til dannelsen av blodpropper pristenochnogo-naturen, som mer bryter blodbanen i det skadede karet. De dannede tromber deretter delvis ødelagt, og de partikler som blir overført på grunn av blodstrømmen til små fartøyer og forårsake tromboembolisme, som er en hyppig årsak til død, slag, myokardialt infarkt i den akutte formen.

Siden kolesterolplakkene bidrar til en kraftig reduksjon av fartøyets elastisitet og dens tøyelighet, fører dette til økt vaskulær motstand mot blodstrømmen og forhøyning av blodtrykk i det berørte karet. Hvis denne patologiske prosessen påvirker aorta eller andre kar med stor karakter, øker ikke bare det lokale intravaskulære trykket, men også det generelle, systemiske blodtrykket. I tillegg kan fartøyet, fullstendig fylt med kolesterolplakk, ikke bli bredere som svar på økningen i organene i oksygen med økt arbeid. Dermed utvikler iskemi på grunn av trening.

Statistisk sett kan kolesterolplakkene infisere fartøyer til enhver tid, og ikke avhenge av alderskategori og typen menneskelige aktiviteter. Og nesten 10% av lesjonene oppstår i en alder av opptil femten år, 30% forekommer blant den voksne halvdelen av befolkningen og 80% er eldre.

Cholesterol Plaques Årsaker

På patologiske prosesser for forekomst av kolesterol plakk direkte påvirker: en overtredelse av fett (lipid) metabolisme, en arvelig genetisk predisposisjon og tilstanden av karveggen. Kolesterol er fett og utfører et betydelig antall funksjoner i kroppen. Han trenger det som byggemateriale for cellevegger, finnes i vitaminer og hormoner som trengs for organismenes normale eksistens. Nesten 75% av kolesterolet går gjennom syntesen i leveren, og alt annet leveres av maten. Kolesterol i kroppen er en kompleks blanding av fett og proteiner (lipoproteiner), som bæres av blodstrømmen i leveren i forskjellige vev, og når innholdet overskrider revers kolesterol lipoprotein prosess med retur og gjenbruk. Akkurat når denne prosessen er ødelagt, dannes kolesterolplakk i karene, og aterosklerose utvikler seg.

Hovedårsaken til dannelsen av kolesterolplakk er den lave tettheten av lipoproteiner, som bærer kolesterolets transportfunksjoner fra det viktigste hematopoietiske organet (leveren) inn i karene. Overgår nivået av denne LDL øker risikoen for atherosklerose. Den antiaterogene formen av lipoproteiner, som utfører omvendt transport av kolesterol til leveren fra vev, kalles HDD (High density lipoprotein). Dette skjemmet renser celler av overskytende kolesterol. Forhøyet LDL og redusert HDL bidrar til dannelsen av kolesterolplakk.

Som regel kommer de første endringene i veggene til store og mellomstore fartøyer til og med i ungdommen og går gjennom hele utviklingsprosessen til dannelsen av kolesteriske plakk, som er preget av utdanning etter førti år. Vaskulær lesjon observeres i alderen opptil tjue år i sytten prosent av tilfellene, opp til førti år - i 70% og etter femti år - i 90%.

Kolesterolplakk er preget av penetrering i veggen av et kar av fibrin, kolesterol og også noen andre stoffer. Med et overskudd av kolesterol, erverver det store dimensjoner, og dette forstyrrer normal blodstrøm i områdene vasokonstriksjon. Dermed er det en nedgang i blodstrømmen, betennelse i karene utvikler seg, blodproppene dannes, noe som kan løsne og tette vitale kar, noe som vil føre til at blodavgivningen til organene slettes.

Utviklingen og dannelsen av kolesterolplakk er påvirket av faktorer som er egnet til eliminering og korreksjon, samt de som ikke allerede kan endres. Den første gruppen av faktorer kan tilskrives pasientens livsstil: hypodynami, røyking, en stressende karakterstilstand, misbruk av alkoholholdige drikker og fettstoffer med betydelig kolesterol; arteriell hypertensjon; hyperkolesterolemi; diabetes mellitus med et glukose nivå over 6 mmol / l på tom mage; fedme av abdominal karakter. Den andre gruppen av faktorer inkluderer først og fremst alder av pasientene - disse er menn etter førtifem år og kvinner etter femti, eller med tidlig overgangsalderen. Også hos menn, vises kolesterolplakk i karene mye tidligere enn hos kvinner. Og den siste predisponerende faktoren er familiehyperkolesterolemi på genetisk nivå. Dette refererer vanligvis til slag, hjerteinfarkt, plutselig død av nære slektninger under 55 år blant menn og kvinner opp til 65 år.

Alle disse ugunstige faktorene forstyrrer integriteten til det indre lag av blodkar på grunn av patologisk dannelse i dem og bidrar til utvikling av alvorlige patologier.

Kolesterol Plaques Symptomer

I lang tid manifesterer symptomatologien til de eksisterende kolesterolplakkene i arteriene tydeligvis ikke seg. Men med passering av en viss tid gjennomgår de transformasjon under påvirkning av fysisk belastning, stress, som følge av følelser, hjerterytmeforstyrrelser og forhøyet blodtrykk. Alle disse faktorene forårsaker sprekker eller brudd på kolesterolplakk, og trombiforming på deres ustabile overflate bidrar til den fremgangsmessige prosessen med vasokonstriksjon. Etter det blir blodsirkulasjonen i vev og organer brutt, noe som bidrar til utseendet av kliniske symptomer som allerede er merkbare for pasienten.

Det er svært viktig i hvilke fartøy den patologiske prosessen er lokalisert. Fra dette avhenger utviklingen av visse sykdommer med sine symptomer. Kolesterolplakk legger grunnlag for mange sykdommer som angina pectoris, hjertesvikt, arytmi, plutselig død, hjerteinfarkt; cerebrovaskulære sykdommer; aterosklerose av forskjellige arterier og aorta.

Prosessen med dannelse av kolesterolplakk fører til samtidig ødeleggelse av flere kar. Stroke øker sannsynligheten for hjerteinfarkt hos disse pasientene hjertemuskelen er nesten tre ganger, og i tilfellet av arterielle lesjoner i periferien av myokardinfarkt kan forekomme fire ganger oftere, og slag - tre ganger.

Symptomatisk bilde i lesjoner av plakk av koronararterier er sammensatt av manifold manifestasjoner, som er kjennetegnet ved angrep av angina, myokardial infarkt, og fremveksten av utilstrekkelig funksjon av hjertet. I tillegg oppstår alle former for IHD som følge av en karakteristisk vaskulær lesjon. Kardiale manifestasjoner står for nesten halvparten av lesjonene med kolesterolplakk. For eksempel observeres patologi av aorta oftere etter tretti år. Men når sykdommen prosessen i thorakalaorta pasienter klager over intens smerte som er bakt i sternum og utstrålende i nakken, ryggen og øvre del av magen. På bakgrunn av stressfulle situasjoner, så vel som fysisk anstrengelse, blir denne smerten sterkere. Det kan også vare i dager, øke og svekke periodisk, noe som skiller denne smerten fra det karakteristiske angina pectoris.

Noen ganger blir pasienten forstyrret av svelgingsprosessen, stemmen blir hes, hodet svinger og pasienten kan miste bevisstheten. Med aorta lesjoner, abdominal smerte er notert i magen med noen hevelse, så vel som forstoppelse. Hvis kolesterol plakk dannes på det sted hvor den aorta deler seg i grener (aortabifurkasjonen) deretter utvikler symptomer på claudicatio intermittens, lavere lem blitt kald på tærne dannet magesår oppstår ofte impotens.

En av de alvorlige komplikasjonene av aorta lesjon er en aorta aneurisme og dens brudd. Når fartøyene i den mesenteriske egenskapen er påvirket, er det smerter av skarpe, brennende, skjærekarakterer i bukområdet under spising, noe som varer nesten tre timer, og deretter er det oppdaget hevelse og avføring. I de øyeblikkene når kolesterolplakkene påvirker nyrene, øker blodtrykket jevnt og urinets sammensetning endres. Og med nederlag av arteriene i periferien, er det tegn på svakhet med økt tretthet i muskler i underdelene, mens føttene begynner å fryse, og da er det smerter under gang (intermittent claudication).

Behandling av kolesteriske plakk

For å starte behandlingen utføres primærdiagnose med måling av trykk, vektbestemmelse og identifisering av risikofaktorer (fedme, diabetes, hypertensjon).

Hvis mistanke om tilstedeværelsen av kolesterolplakk på veggen av karene foreskrives av en kardiolog, oculist, nevrolog, nephrologist, vaskulær kirurg. Og for å avklare graden av skade, utføres et EKG ved hjelp av belastningstester; Ultralyd av aorta og hjerte; angiografi, ultralyd inne i fartøy, coronagraphy. Disse metodene tillater oss å identifisere kolesterolplakk og, i det hele tatt, vurdere lesjonen. Men tosidig skanning, så vel som triplex, la oss å studere blodstrøm og tilstedeværelsen av en patologisk prosess i halspulsåren, abdominal aorta avdeling arteries lem. Ved hjelp av MR blir veggene til karene og kolesterolplakkene visualisert.

Uten karakteristiske kliniske manifestasjoner med totalt kolesterol høyere enn 5 mmol / l, begynner behandlingen med en livsstilsendring. Til en begynnelse nekter de fra nikotin og alkohol, holder seg til et anti-kolesterol diett og øker fysisk aktivitet. Etter at totalt kolesterol er nådd til fem, og LDL er lavere enn tre, så anbefales en andre undersøkelse å gå gjennom fem år.

Men pasienter med høy risiko og totalt kolesterol over fem mmol / l anbefales å endre livsstilen i tre måneder med en etterfølgende re-undersøkelse. Med de oppnådde verdiene av kolesterol, kontrollerer nivået av lipider årlig. I tilfelle av høy risiko (mer enn 5%) ty til medisinering.

Som regel foreskrives alle pasienter med tegn på vaskulære lesjoner med kolesterolplakk av noe sted, en kardinal endring i livsstil og terapi ved bruk av medisiner.

Grunnlaget for denne behandlingen er en rekke, uten kolesterol, mat. Dette gjelder fedme, diabetes mellitus og hypertensjon. I den daglige rasjonen bør kaloriinnholdet i produktene opprettholde pasientens normale vekt. Det anbefales å begrense animalsk fett, erstatte dem med vegetabilsk fett. I tillegg bør 400 g frukt og grønnsaker spises daglig; kjøtt av fettfattige varianter og fjærfe uten hud, sure melkeprodukter, avfettet hytteost, brød med kli, sjøfisk og havsyre. Pass på å begrense inntaket av salt til en teskje per dag. Dermed kan dietten observert tillate deg å senke kolesterol, og dermed fjerne kolesterolplakkene til nesten 10%.

For å normalisere kroppsvekten velges et egnet diett som tar hensyn til pasientens alder og samtidige sykdommer. I tillegg skal pasienter som ikke har symptomatiske manifestasjoner av vaskulære lesjoner, tildele fysiske belastninger opptil 40 minutter, daglig. Og med patologien til SS. anbefaler å gå, danse, svømme med moderat intensitet 1 eller 1,5 timer per uke. Det er umulig å tolerere kraftbelastninger. Det anbefales å gå, og ikke å bruke transport i transport.

Et viktig punkt i behandlingen av kolesterol plakk anses å slutte fordi det gir en dramatisk reduksjon av HDL-kolesterol, patologiske virkninger på blodkar, bryter de reologiske egenskaper for blod. Og alt dette øker risikoen for sykdommer og død til 20% av kardiovaskulære komplikasjoner. Folk som røyker nesten dobler risikoen for et slag, i motsetning til ikke-røykere. Det samme gjelder for alkohol. Bruken av legemidler av forskjellige typer også fører til sterke svingninger som forårsaker betennelse i det vaskulære systemet og forstyrrer blodet.

For behandling av sykdomstilstander forårsaket av vaskulære lesjoner av plakk, fire grupper av medikamenter anvendt hypolipidemiske egenskaper, dvs. slike som reduserer kolesterol. Blant dem er nikotinsyre, statiner, fibrater og gallsyresekstanter. Disse stoffene har en stabiliserende effekt mot kolesterol plakk, bidrar til å forbedre ytelsen av endotel suspen forekomst av aterosklerose og derved påvirke lipidmetabolismen.

Ofte i medisinsk praksis, brukes statiner som reduserer dødelighet og forhindrer komplikasjoner av S. S. Dosering av legemidler velges strengt individuelt, og stoffet tas kun om natten. Også noen ganger er essensielle fosfolipider foreskrevet, som er hjelpestoffer basert på fiskeolje. De brukes alltid i komplisert behandling, i kombinasjon med statiner.

I noen tilfeller brukes kirurgiske behandlingsmetoder for å behandle kolesterolplakk i kar. Dette gjøres i tilfeller av ulike komplikasjoner av den underliggende sykdommen. Behandling ved hjelp av kirurgi bidrar til å gjenopprette patentering av arterielle kar, det vil si revaskularisering.

Med IHD utføres risting eller stenting av koronarbeinene for å forhindre forekomst av hjerteinfarkt. Når kolesterolplakkene av cerebral fartøy er skadet, blir karoten arterien omgått. Og for å utelukke forekomsten av gangren på underekstremiteter, er protesfartøyene til hovedegenskapen. Volumet og behovet for en bestemt kirurgisk operasjon er etablert av en kirurg, kardiurgirurgi eller vaskulær kirurg.

Kirurgisk inngrep for å eliminere kolesterolplakkene fører som regel ikke til en absolutt kur. I utgangspunktet ved hjelp av kirurgi er det mulig å unngå komplikasjoner, og ikke å eliminere selve årsaken som forårsaket dannelsen av disse patologiene inne i karene. Derfor, etter operasjonen, forblir de viktigste behandlingsmetodene modernisering på en positiv måte på deres livsstil med ernæring, samt bruk av konservativ terapi.

I tillegg, er en viktig primær forebygging av formasjons i blodkar på kolesterol plaques for å kontrollere kolesterol indikatorer, med unntak av sin vei fra nikotin liv, alkohol og medikamenter, tilstrekkelig fordeling av belastninger, bringe vekten tilbake til normal, forebygge overbelastning emosjonelle, normalisering av glukose og blodtrykk, så vel som overholdelse En diett som eliminerer bruken av skadelige produkter. Men sekundær forebygging av kolesterolplakk er forårsaket av bruk av tidligere tiltak med mottak av antiplateletmidler og statiner.

Les Mer Om Fartøyene