Hjertesykdom: symptomer, behandling, liste over store lidelser

Fra denne artikkelen vil du lære: Hva er hjertesykdommer (medfødt og oppkjøpt). Deres årsaker, symptomer og behandlingsmetoder (medisinske og kirurgiske).

Kardiovaskulær sykdom er en av hovedårsakene til døden. Russisk statistikk viser at ca 55% av alle avdøde borgere led av sykdommene i denne gruppen.

Derfor er det viktig for alle å kjenne tegn på hjertesykdommer for å identifisere sykdommen i tide og umiddelbart begynne behandling.

Det er like viktig å passere en forebyggende undersøkelse hos kardiologen minst hvert 2. år og fra 60 år - hvert år.

Hjertesykdomslisten er omfattende, den presenteres i innholdet. De er mye lettere å kurere hvis de diagnostiseres i utgangspunktet. Noen av dem behandles fullstendig, andre - nei, men i alle fall, hvis du begynner behandling på et tidlig stadium, kan du unngå videre utvikling av patologi, komplikasjoner og redusere risikoen for død.

Iskemisk hjertesykdom (CHD)

Dette er en patologi der det er utilstrekkelig blodtilførsel til myokardiet. Årsaken - aterosklerose eller trombose i kranspulsårene.

Klassifisering av IHD

Et akutt koronarsyndrom bør diskuteres separat. Tegnet er en langvarig (mer enn 15 minutter) smerteangrep i brystet. Dette begrepet betyr ikke en enkelt sykdom, men brukes når det er umulig å skille mellom myokardinfarkt og ustabil angina på symptomene og EKG. Pasienten får en foreløpig diagnose av "akutt koronarsyndrom" og begynner umiddelbart trombolytisk behandling, som er nødvendig for en hvilken som helst akutt form for iskemisk hjertesykdom. Den endelige diagnosen er laget etter en blodprøve for hjerteinfarktmarkører: hjerte troponin T og hjerte-troponin 1. Hvis nivået er forhøyet, hadde pasienten nekrose av myokardiet.

Symptomer på iskemisk hjertesykdom

Symptomene på angina pectoris er brannskader, klemmer smerter bak brystbenet. Noen ganger gir smerte til venstre, til ulike deler av kroppen: scapula, skulder, arm, nakke, kjeve. Mindre ofte er smertefornemmelsene lokalisert i epigastrium, så pasienter kan tro at de har mageproblemer, og ikke med hjertet.

Med stabil angina angrep blir provosert av fysisk aktivitet. Avhengig av funksjonell klasse av angina (videre - FC), kan smerten skyldes en belastning av forskjellig intensitet.

Ustabil angina er forskjellig fra stabil angina på grunn av at anfall blir hyppigere, begynner å vises i ro, kan vare lenger - 10-30 minutter.

Kardiosklerose manifesteres av smerte i brystet, kortpustethet, tretthet, ødem, rytmeforstyrrelser.

Tegnene på hjerteinfarkt (heretter - MI) kan være forskjellige. Avhengig av symptomene, utmerker seg flere former for MI.

Ifølge statistikken dør ca 30% av pasientene fra denne hjertesykdommen innen 24 timer uten å kontakte en lege. Derfor, studer nøye alle tegn på infarkt, i tide for å ringe en ambulanse.

Symptomer på MI

Smerten varer fra 15 minutter (noen ganger til og med en dag). Det fjernes ikke av nitroglyserin. Analgetika svekker det bare midlertidig.

Andre symptomer: kortpustethet, arytmi.

Hovedtegnene: en følelse av kvelning, mangel på luft, panikk.

Tillegg: cyanose av slimhinner og hud, akselerert hjerteslag.

Behandling av koronar hjertesykdom

Langtidsbehandling: Aspirin, beta-blokkere, statiner, ACE-hemmere.

På sykehuset vil pasienten få kalsiumantagonister (Verapamil, Diltiazem) og Aspirin. Den sistnevnte må tas på en kontinuerlig basis.

Leger ved ankomst begynner umiddelbart slik behandling: De vil inhalere oksygen, injisere en løsning av morfin, hvis Nitroglycerin ikke tar av smerten, vil heparin injiseres for å fortynne blodet.

Videre behandling: eliminering av smerte ved intravenøs administrering av nitroglyserin eller narkotiske analgetika; hindring av ytterligere nekrose av myokardvev med trombolytiske midler, nitrater og beta-blokkere; et konstant inntak av aspirin.

Gjenopprett blodsirkulasjonen i hjertet ved hjelp av slike kirurgiske operasjoner: koronar angioplastikk, stenting, koronararterie bypass graft.

Kronisk hjertesvikt

Dette er hjertets tilstand, der det ikke er i stand til å fullt pumpe blodet gjennom kroppen. Årsaken - hjertesykdommer og blodårer (medfødte eller anskaffe mangler, IHD, betennelse, aterosklerose, hypertensjon, etc.).

I Russland har CHF mer enn 5 millioner mennesker.

Stadier av CHF og deres symptomer:

 1. 1 - initial. Dette er en mild svikt i venstre ventrikel, som ikke fører til brudd på hemodynamikk (sirkulasjon). Symptomer er fraværende.
 2. Trinn 2A. Brudd på blodsirkulasjonen i en av kretsene (oftere - liten), en økning i venstre ventrikkel. Tegn: kortpustethet og hjertebanken med lite fysisk anstrengelse, cyanotisk slimhinner, tørr hoste, hevelse i beina.
 3. Fase 2B. Hemodynamikk i begge sirkler er forstyrret. Hjørnekamrene blir utsatt for hypertrofi eller dilatasjon. Symptomer: kortpustethet ved hvile, verkende smerte i brystet, blå fargetone av hud og slimhinner, arytmier, hoste, astma, hjerte, lem hevelse, mage, forstørrelse av leveren.
 4. 3 trinn. Alvorlige sirkulasjonsforstyrrelser. Irreversible forandringer i hjertet, lungene, blodårene, nyrene. Alle tegn, karakteristiske for stadium 2B, forsterkes, symptomene på indre organers involvering blir tilsatt. Behandlingen er allerede ineffektiv.

behandling

Først av alt er terapi av den underliggende sykdommen nødvendig.

Symptomatisk medisinsk behandling utføres også. Pasienten er foreskrevet:

 • ACE-hemmere, beta-blokkere eller aldosteronantagonister - for å redusere blodtrykket og forhindre videre utvikling av hjertesykdom.
 • Diuretika - for å eliminere ødem.
 • Hjerteglykosider - for behandling av arytmier og forbedring av myokardiet.

Ventilfeil

Det er to typiske varianter av ventilpatologier: stenose og insuffisiens. Ved stenose er smalens lumen innsnevret, noe som gjør det vanskelig å pumpe blod. Og hvis ventilen ikke er tilstrekkelig, tvert imot, lukker den ikke til slutten, noe som fører til en utstrømning av blod i motsatt retning.

Oftere er slike hjerteventilfeil oppnådd. Vises mot en bakgrunn av kroniske sykdommer (f.eks. Iskemisk hjertesykdom), en historie med betennelse eller en usunn livsstil.

De fleste aorta- og mitralventiler er utsatt for sykdommer.

Symptomer og behandling av de vanligste ventilsykdommene:

På et alvorlig stadium er det angina pectorisangrep, besvimelse med fysisk anstrengelse, hudpall, lavt systolisk blodtrykk.

Mitral ventil prolapse

En annen vanlig patologi er mitral ventil prolapse. Det forekommer i 2,4% av befolkningen. Denne medfødte misdannelser i hvilken ventilklaffene "synke" inn i venstre atrium. I 30% av tilfellene er det asymptomatisk. De resterende 70% av pasientene, legene sier kortpustethet, smerter i hjertet, ledsaget av kvalme og en følelse av "klump" i halsen, arytmi, tretthet, svimmelhet, hyppige feber til 37,2-37,4.

Behandling kan ikke kreves dersom sykdommen oppstår uten symptomer. Hvis uorden er ledsaget av arytmier eller smerter i hjertet, er symptomatisk behandling foreskrevet. Med en sterk ventilendring kan den korrigeres kirurgisk. Som sykdommen utvikler seg med alderen, må pasientene undersøkes av en kardiolog 1-2 ganger i året.

Ebstein-avviket

Ebstein's anomali er forskyvningen av ventiler av tricuspid ventilen i høyre ventrikel. Symptomer: dyspné, paroksysmal takykardi, besvimelse, hevelse i venene på nakken, en økning i høyre atrium og øvre del av høyre ventrikel.

Behandling for asymptomatisk strømning utføres ikke. Hvis tegnene uttrykkes, foreta en kirurgisk korreksjon eller en ventiltransplantasjon.

Medfødt hjertesykdom

Medfødte hjerteavvik inkluderer:

 • Feil i det interatriale septumet - tilstedeværelsen av en melding mellom høyre og venstre atria.
 • Feil i interventrikulær septum er en patologisk kommunikasjon mellom høyre og venstre ventrikler.
 • Eisenmenger-komplekset er en interventrikulær septalfeil som er høy, aorta forskyves til høyre og går samtidig med begge ventriklene (deortroseposisjonen av aorta).
 • Den åpne arterielle kanalen - kommunikasjonen mellom aorta og lungearterien, som er til stede i normen ved det embryonale utviklingsstadiet, overgikk ikke.
 • Tetralogy tetrade - en kombinasjon av fire defekter: ventrikulær septal defekt, dextroposition aortastenose av lungearterien og høyre ventrikulær hypertrofi.

Medfødte hjertefeil - tegn og behandling:

Kronisk revmatisk hjertesykdom: En beskrivelse, årsaker, symptomatologi og behandling

Mange tror at revmatisme påvirkes bare av ledd og muskler. Og svært få mennesker vet at selv et organ som hjertet er utsatt for denne sykdommen. Utviklingen av denne patologien kan påvirke en rekke faktorer, men hovedårsaken er inntaket av en human streptokokkinfeksjon.

I denne artikkelen kan du bli kjent med hva som utgjør kronisk revmatisk hjertesykdom, hvilke faktorer bidrar til utviklingen av patologi, hvilke symptomer som kan manifestere, og hvilke behandlingsmetoder som tilbys.

Kronisk revmatisk hjertesykdom - en karakteristisk for sykdommen

Kronisk revmatisk hjertesykdom

Mange uvitende folk i medisin mener at revmatisme er når leddene har vondt. Men den virkelige insidiousness av sykdommen ligger i det faktum at det først og fremst påvirker det kardiovaskulære systemet, først og fremst selve hjertet. "Rheumatism lukter leddene og biter hjertet," - så omhyggelig beskrevet det som fransk lege Lacega i det 19. århundre.

Hvordan skjer skaden, hva du kan forvente av sykdommen og hvordan du skal klare det? Nå er det bevist at faktoren som provoserer utviklingen av revmatisk feber, er en beta-hemolytiske streptokokker gruppe A. organismen identifiserer en rekke giftstoffer (streptolysin) som bryter aktiviteten i hjertet.

I tillegg, under streptolysins virkning, endres den antigeniske strukturen av overflatemembranen til endokardiale celler (hjertets indre skall), og kroppens immunsystem begynner å oppleve dem som «fremmede». En slags allergisk reaksjon på ens egne celler utvikler seg.

Det er statistiske data at ved første revmatiske angrep er myokardiet (hjertemuskelen) påvirket i 100% tilfeller, endokardiet (den indre membranen som danner hjertets ventiler) - opptil 40% av tilfellene. Ved gjentatte angrep, på grunn av økt sensitivitet for streptokokker allergener, rammer endokardiet opptil 95% av tilfellene.

Som et resultat fører tilbakevendende (gjentatt) reumatisk endokarditt til deformasjon av hjerteventilene (ofte mitral), dvs. til hjertesykdom, og til utbruddet av hjertesvikt.

Ved kronisk revmatisk sykdom, påvirkes hjerteventiler, og deres mangel eller stenose utvikles. Sykdommen oppstår som følge av streptokokkinfeksjon (angina, faryngitt), hovedsakelig hos barn 7-15 år.

I første fase skjer akutt revmatisk feber med toksiske effekter av enzymer av ß-hemolytisk streptokokker A. Deretter er det et immunrespons av kroppen som er rettet mot sitt eget vev.

Behandling av kronisk revmatisk hjertesykdom omfatter behandling med pasientbehandling (antibiotikabehandling), kardio-reumatologisk sanatorium, dispensarobservasjon og forebygging av tilbakefall.

Inpatientbehandling utføres med reseptbelagte kalium- og magnesiumpreparater, vitamin A, C, E, B6, riboksin, mildronat, fosfokreatin, actovegin, inosin.

Årsaker til patologi

Reumatisme i hjertet skjer etter at en streptokokkvirus kommer inn i menneskekroppen. Men utløsningsmekanismen for utviklingen av sykdommen kan tjene som:

 • virusinfeksjon (tonsillitt, scarlet feber, faryngitt);
 • felles sykdommer;
 • nedsatt immunitet;
 • arvelig disposisjon.

Viruset påvirker bindevevsmembranene i hjertet. Kausjonsmiddelet som forårsaker revmatiske prosesser i myokardiet er streptokokker A, som negativt påvirker hjerte muskelens funksjon og forårsaker endringer i organets struktur.

Under streptokokkerens virkning, endrer strukturen til cellene i hjertevævet, og immunsystemet i menneskekroppen begynner å oppleve vev som en fremmed, en autoimmun reaksjon oppstår. Det er ingen klar lokalisering for den inflammatoriske prosessen, det kan være endokarditt, perikarditt eller en blandet form av betennelse.

Typer av revmatisk hjertesykdom

Typer av revmatiske hjertesykdommer:

Ventilene ligner på dørene som åpnes når hjertekammeret er kontraherende, hopper over en del blod og lukkes når denne delen allerede har passert. Ventilens funksjon er å forhindre omvendt strøm av blod. Vanligvis lukkes skodderne tett under lukking.

På grunn av den inflammatoriske prosessen og ødeleggelsen av ventilene blir den riktige tette lukkingen av ventilklaffene umulig.

Denne tilstanden kalles ventilfeil. Som et resultat oppstår den omvendte strømmen av blod i fasen av myokardiell avslapping. Lasten på hjertet øker, noe som senere fører til utvikling av kronisk hjertesvikt.

Ordet "stenose" har gresk opprinnelse og betyr "innsnevring". Med stenose på grunn av revmatisk betennelse, oppstår en partiell fusjon av ventilflikker og innsnevring av lumen. Dette bryter blodstrømmen og øker belastningen på hjertet betydelig.

Resultatet er tydelig hjerteoverbelastning, strekning av hans kamre og kronisk hjertesvikt.

 • Kombinert defekt - deformasjon av ventilen skjer samtidig ved type mangel og stenose.

  Kombinert defekt - samtidig skade på flere ventiler i alvorlig grad av kronisk revmatisk hjertesykdom.

  Reumatisme påvirker oftest mitralventilen, som ligger mellom venstre atrium og venstre ventrikel. Den nest vanligste lesjonen er aortaklaffen ved grensen mellom venstre ventrikel og aorta. De resterende ventiler, som regel, er ikke involvert i inflammatorisk prosess.

 • Sykdom av ICD - 10

  Verdensomspennende gjelder den internasjonale klassifiseringen av sykdommer i 10. revideringen (ICD-10) som et enkelt normativt dokument som fanger slike viktige indikatorer på befolkningens medisinske velvære som:

  • sykdom;
  • grunner for å søke medisinsk hjelp i helsevesenet;
  • årsaker til dødelighet.

  Det skal bemerkes at av ICD 10 er utelukket liste over utvalgte tilstander som oppstår ved perinatal fase utviklingen av menneskekroppen, og også spekteret av infeksjonssykdommer og parasittsykdommer, komplikasjoner som oppstår under drektighetsperioden, (her inngår også og postpartum), flere abnormiteter, misdannelser og kromosomale abnormaliteter med medfødt i naturen, og noen andre patologier som er karakterisert ved å ikke ha systemiske manifestasjoner og privat, lokalt uttalt.

  Klassifisering 10 er således et slags register over de vanligste sykdommene i det kardiologiske segmentet, som også inneholder en analytisk prognose av deres sosiale resonans.

  10 er et unikt spekter av analytisk dokumentbehandling, slik at ikke bare å korrekt identifisere en bestemt hjertesykdom, men også avgjøre fremtiden ordningen med medisinske hendelser, å forutsi mulige utfall av behandlingen og for å vurdere mulig risiko for liv og helse til pasienten.

  I den tiende revisjonen av klassifisering av sykdommer, i et enkelt og enkelt kodifiseringssystem, samles alle hovedkategorier av hjertesykdommer som utgjør en trussel mot folkehelsen, inkludert reumatiske sykdommer.

  I henhold til ICD-10 er blokk kronisk, reumatisk hjertesykdom definert i kodeområdet I05-I09, noe som betyr et ganske høyt nivå av potensiell fare for å bli fokus av sykdommen organismen. Den forrige blokk med akutt revmatisk feber er koden І00 - І02.

  Videre finnes det blokker av slike farlige hjertesykdommer, slik som sykdommer assosiert med forhøyet blodtrykk (I10-I15), ischemi (I120-I125), pulmonær hjerte patologi (I26-I28) og andre kardiovaskulære sykdommer.

  ICD 10 ble opprettet først og fremst for å forenkle prosessen med systematisering og diagnose av hjertesykdommer, dannelsen av et enhetlig og logisk betinget program for produktet av terapeutiske tiltak og forebygging av de negative konsekvensene av utviklingen av disse patologiene.

  10 Revisjonen av den internasjonale klassifikasjonen av hjertesykdommer er et omfattende medisinsk dokument som har en universell anvendelse i studien av hjertesykdommer.

  symptomer

  Ved alvorlig sykdom vises ødem på bena og tegn på hjertesvikt. Hvis behandlingen ble startet i tide, så ble symptomene gradvis redusert, og en fullstendig gjenoppretting kommer.

  Men sykdommen starter ikke alltid, noen ganger er symptomene som følger med revmatisk carditt nesten usynlige og kan ikke oppdages umiddelbart. Men hvis behandlingen ikke ble utført i tide, reduserer det akutte stadium av betennelse gradvis, men den patogene mikroorganismen forblir i hjertevevet.

  Kronisk revmatisk hjertesykdom (CHD) i akutt stadium, inntil det har vært endringer i ventilasjonens struktur, kan ikke manifesteres i det hele tatt, eller det kan være lite ubehag i det retrosternale området.

  La oss se hvilke symptomer vi kan observere i denne sykdommen:

  • Svakhet, konstant tretthet, redusert effektivitet.
  • Edemas. Når aortaklappen er skadet, svulmer bena og skinnene. Hvis mitral er berørt, så kan det være over hele kroppen.
  • Pain. Med mitral stenose kan smerte også vises i ro. I tilfelle av aortaklaffen, oftest med fysisk anstrengelse.
  • Kortpustethet. Først med masse, så på det mest ubetydelige, for eksempel kort gangavstand. Og så i ro. Symptomer utvikler seg med veksten av hjertesvikt.
  • Hjertebank. Normalt føler vi nesten ikke hvordan hjertet vårt slår. Men i dette tilfellet kan hjerteslag til og med våkne opp midt på natten.
  • Svimmelhet, ned til bevissthetstap. Dette observeres med aortaklaffinsuffisiens.
  • Pulserende fartøyene i nakken. Også med aorta.
  • Hoste. Dette er allerede et tegn på mitral stenose. Med en hostende skummende sputumblader, er det mulig at det ikke er mye blod. Dette kalles hjerteastma. På den delen av luftveiene kan astma fremdeles vises om natten, folk våkner fordi de ikke har nok luft.
  • Cyanose av kinnene og nasolabial trekant, negler, fingre. Dette er spesielt merkbar hos babyer. Det er også en mitralventil. Og neste punkt.
  • Lag i utvikling. I det fysiske flyet. Barn er mye lavere enn sine jevnaldrende, slanke, tynne, svake. "Forbruket", som de sa i Russland.

  Generelt, å forstå at hjertefeil er, kan bare diagnostisere. Derfor, hvis du føler at noe går galt med ditt hjerte, bør du besøke legen. For det første bestemmes hjertearytmier på EKG. Videre sender legen for å lage ECHO - KG og MRT. Det mest informative her er ECHO. Bare på denne måten kan du se hva som er slått og hvor mye.

  Derfor, hvilke anbefalinger gir vanligvis leger: ernæring, gymnastikk, frisk luft, søvn, hvile. Og ta medisiner er strengt i henhold til reseptbelagte.

  Kronisk revmatisk hjertesykdom behandles, det er bare nødvendig å vise litt utholdenhet og forandre livsstilen generelt, slik at sykdommen reduseres og aldri vises igjen. Hjertet er bare helbredet av hjertet. Derfor ønsker jeg deg å finne en kompetent og oppmerksom lege. Dette er også et svært viktig punkt.

  Mitralventilforstyrrelser

  Akutt revmatisk feber fører til utvikling av mitral stenose 3 år etter utviklingen av sykdommen. Det er blitt fastslått at hver fjerde pasient med revmatisk hjertesykdom har en isolert stenose i mitralventilen. I 40% av tilfellene utvikles en kombinert ventillesjon. Ifølge statistikk er mitral stenose vanligere hos kvinner.

  Betennelse fører til skade på kanten av ventilklaffene. Etter en akutt periode er det en fortykkelse og fibrose av kantene på ventilene. Når det er involvert i den inflammatoriske prosessen med senetråder og muskler, oppstår deres forkortelse og arrdannelse. Som et resultat fører fibrose og forkalkning til en endring i ventilens struktur, som blir stiv og immobil.

  Revmatisk skade fører til en reduksjon i ventilåpningen i halvparten. Nå, for å presse blod gjennom den smale åpningen fra venstre atrium til venstre ventrikel, er et høyere trykk nødvendig.

  Økt trykk i venstre atrium fører til "kile" i lungekapillærene. Klinisk manifesteres denne prosessen av kortpustethet under trening. Pasienter med denne patologien er svært dårlig tolerert av økningen i hjertefrekvensen. Funksjonell insuffisiens av mitralventilen kan forårsake fibrillasjon og lungeødem.

  Denne utviklingen kan forekomme hos pasienter som aldri har merket symptomer på sykdommen. Revmatisk hjertesykdom med mitralventilskade manifesterer seg hos pasienter med symptomer:

  • kortpustethet;
  • hoste og hvesning under et angrep.

  I begynnelsen av sykdommen kan pasienten ikke være oppmerksom på symptomene, siden de ikke har uttalt manifestasjon. Bare under treningen blir patologiske prosesser forverret. Etter hvert som sykdommen utvikler seg, er pasienten ikke i stand til å puste seg normalt i den bakre posisjonen (ortopedi). Bare ved å ta en tvunget sitteposisjon, puster pasienten.

  I noen tilfeller, om natten er det alvorlig kortpustethet med kvelningsangrep, noe som tvinger pasienten til å være i sitteposisjon.

  Pasienter kan tåle moderat belastning. Imidlertid har de risiko for å utvikle lungeødem, som kan provoseres:

  • lungebetennelse;
  • stress,
  • graviditet;
  • samleie
  • atrieflimmer.

  Ved hosting kan hemoptyse forekomme. Årsakene til komplikasjoner er knyttet til brudd i bronkialårene. Slike store blødninger gir sjelden en trussel mot livet. Under dyspné kan blodfarget sputum oppstå.

  Med en lang sykdomssykdom, kan det oppstå et lungeinfarkt mot en bakgrunn av hjertesvikt.

  Tromboembolisme er en trussel mot livet. Under atrieflimmer kan en avbrutt trombus komme inn i nyrene, hjertets arterier, aorta-bifurkasjonsområdet eller hjernen med blodstrøm.

  Symptomer inkluderer:

  • smerte i brystet;
  • heshet av stemmen (med komprimering av larynxnerven);
  • ascites;
  • forstørrelse av leveren;
  • hevelse.

  Revmatisk aortaklaffskade

  I sjeldne tilfeller kan reumatisk hjertesykdom føre til aortastensose. Sjelden er slik patologi isolert. I de fleste tilfeller oppdages en kombinert lesjon av ventiler. Skader på ventiler fører til forekomst av fibrose, stivhet og alvorlig stenose.

  Når angrep av revmatisme utvikler valvulitt (betennelse i ventiler). Dette fører til liming av kanter av ventilfliker, arrdannelse, fortykkelse og forkorting av klaffene. Som et resultat blir den normale tricuspidventilen slått sammen, med et lite hull.

  Pasienter i forbindelse med kroniske prosesser tilpasser seg patologiske endringer. Hyperkrofi av myokardiet støtter hjerteutgang i lang tid uten at symptomene og dilatasjonen av ventilen oppstår. Sykdommen er preget av en langvarig asymptomatisk periode. Pasienten kan klage angina angrep etter trening.

  Revmatisk betennelse i ventilen kan føre til sagging av ventiler. Som et resultat av prolapse blir blod fra aorta kastet inn i venstre ventrikel. Pasienten utvikler hjertesvikt. Fullstendig uttømming av hjertet skjer 15 år etter utviklingen av sykdommen.
  Utviklingen av patologi fører til kortpustethet, svimmelhet, kvelning i utsatt (orthopnea).

  • forebygging av infeksiv endokarditt;
  • forebygging av revmatiske angrep
  • livsstilsendring;
  • korreksjon av fysisk aktivitet.

  For å stoppe anginaangrep, foreskrives pasienter nitrater av langvarig virkning. Behandlingen inkluderer utnevnelse av hjerteglykosider og diuretika. Forløpet av sykdommen forverrer prognosen, slik at pasienter i det sentrale stadium av valvulær stenose er vist å erstatte ventilen, da behandling med medisiner ikke gir en forbedring.

  diagnostikk

  De første diagnostiske trinnene er samlingen av anamnese, auskultasjon og undersøkelse av pasienten. Behandlingen begynner ikke før riktig blodprøve er utført:

  • på C-reaktivt protein (negativt under normale forhold);
  • på frekvensen av erytrocytsedimentering (innebærer en grundig studie);
  • den revmatiske faktoren;
  • på antistofftiteren.

  Hovedmålet med leger er å identifisere β-hemolytisk streptokokker. Tilstedeværelsen av denne infeksjonen taler volumer. For å gjøre dette tas materialet fra halsen med etterfølgende såing.

  For å diagnostisere, gjennomføres en rekke undersøkelser. Legen undersøker puls, trykk, forhører pasienten. I tilfelle når pulmonal hypertensjon ikke har utviklet seg, er puls og trykk normalt. Med alvorlig lungehypertensjon, er det en endring i rytmen i hjertet.

  Under auskultasjon oppdages hjerterytme, alvorlighetsgraden av stenose vurderes. Instrumentlige undersøkelsesmetoder inkluderer:

  1. EKG.
  2. Radiografi av brystet.
  3. Ekkokardiografi.
  4. Doppler.
  5. Hjertekateterisering.
  6. Koronar angiografi.

  EKG refererer til de minst følsomme metodene for forskning, som gjør det mulig å identifisere symptomene bare i nærvær av alvorlig grad av stenose. Radiografi lar deg vurdere omfanget av venstre atriell utvidelse. Bekrefter diagnosen ekkokardiografi. Metoden gjør det mulig å evaluere fortykkingen, graden av forkalkning og mobiliteten av ventilflikene.

  Dopplerografi avslører alvorlighetsgraden av stenose og graden av blodstrøm. Hvis en pasient er planlagt å gjennomgå kirurgi for ventilutskifting, omfatter undersøkelsen hjertekateterisering.

  behandling

  Først styrker vi hjertemuskelen. For dette formål foreskriver legene vitaminer, mikroelementer (magnesium) og spesielle forsterkende stoffer.

  For det andre, kampen mot sykdommen selv:

  • Antikoagulantia - ikke gi blodpropper.
  • Hjerteglykosider - forbedre blodstrømmen til hjertet, øke sammentrekningen av hjertemuskelen, mens frekvensen minker og også belastningen på hjertet.
  • Antiarrhythmic - utligne hjertefrekvensen.
  • ACE-hemmere - hemmer produksjonen av angiotensin, noe som reduserer hjerteskarene.
  • Betablokkere - blokkereceptorer som er ansvarlige for stress og excitasjon, mens du reduserer hjertefrekvens, trykk.
  • Antagonister av kalsiumkanaler - ikke la kalsium komme inn i cellen, mens utjevning av hjertesammensetningene, senking av trykket.
  • Diuretika - hjelper saltene å forlate kroppen, fjern overflødig vann fra kroppen. Ellers, diuretika.
 • Operasjon. Hvis hjertesvikt utvikler seg, utføres operasjonen: ventilens plast eller dens proteser.
 • Power. Vi trenger mer vitaminer, for dette spiser vi frukt, grønnsaker, brød grovt. Vi trenger animalske proteiner og fettstoffer (kjøtt, fisk, egg, smør, fiskeolje), melk, gjærte melkeprodukter (ost, ost, kefir). Begrens salt og raske karbohydrater. Hvis det er overvekt, trenger fett og karbohydrater mindre.
 • Motormodus. Vi prøver å gå mer, gjør gymnastikk.
 • Vi behandler alle våre sår, infeksjonsfokus: karies, ondt i halsen, rennende nese, etc.
 • Unngå stress. Både psykologisk og fysisk: Vi nekter hardt trening, dietter, tungt fysisk arbeid, bad, badstuer, behandle depresjon og søvnløshet.
 • Mer frisk luft.

  Og mindre åpen sol. Vi prøver ikke å sole seg. Bedre lys hud enn et sykt hjerte. Derfor blir kjernene ofte sendt til et sanatorium et sted i det skogkledde området.

 • Overgivelse av avhengigheter. Ikke røyk, ikke drikk alkohol - de spasmodiske karene, blodsirkulasjonen er verre, utvinning er vanskeligere.
 • Folkemetoder. Dette er alle slags urte avgifter, buljonger, tinkturer.
 • Medisineringsterapi

  Behandling avhenger av stadium av betennelse. Ved akutt stadium av sykdommen eller med tilbakevendende revmatisk angrep, brukes penicillin-antibiotika sammen med ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler. Hvis behandlingen påbegynnes i tide, utføres helingsprosessen 1-2 måneder.

  Hvis behandlingsprosessen ikke startes i tide, eller når gjentakende reumatisk cardittbehandling med penicillinantibiotika kan ha en svak terapeutisk effekt.

  Med et kurativ formål med ineffektiviteten til antibiotikabehandling kan følgende brukes:

  1. Medikament quinoline-serien (plakvenil, delagil). Disse legemidlene må tas i lang tid, minst ett år. Behandlingsforløpet med disse stoffene hjelper selv med de første stadiene av CRDS.
  2. Immunsuppressive stoffer. Denne typen medisin bidrar til å undertrykke den aggressive reumatiske faktoren, men de må bare tas under medisinsk tilsyn og når blodprøven overvåkes.

  Viktige medisiner:

  1. Hydroklortiazid (vanndrivende middel). Doseringsregime: ved munn, i en dose på 25-100 mg per dag en eller annenhver annenhver dag. Avhengig av klinisk respons kan dosen reduseres til 25-50 mg per dag en eller annen gang hver 2 dager.
  2. Bisoprolol (antiarytmisk middel). Doseringsregime: Innvendig, uten å tygge, klemte litt væske, om morgenen på tom mage eller til frokost 1,2510 mg en gang daglig.
  3. Amlodipin (antianginal, hypotensiv). Dosering: Innvendig, etter å ha spist, med lite vann, ved en startdose på 2,5-5 mg 1 p / dag, kan dosen gradvis økes til maksimalt 10 mg 1 p / dag.
  4. Digoksin (antiarytmisk middel). Doseringsregime: Innvendig, ved metningsdose for voksne 0,5-1,0 mg, hvoretter ta 0,25 mg hver 6. time til ønsket terapeutisk effekt. Støttende dose på 0,125-0,25 mg / dag.
  5. Warfarin (en antikoagulant av indirekte handling). Doseringsregime: Inne i en dose på 2,5-10 mg en gang daglig på samme tid. Startdosen for pasienter som ikke tidligere hadde brukt warfarin var 5 mg per dag (2 tabletter) de første 4 dagene. På den femte behandlingsdagen er MHO bestemt. Vedlikeholdsdosen av legemidlet bør holde INR ved 2,0-3,0.

  Kirurgisk behandling

  I noen spesielt komplekse manifestasjoner av revmatiske forstyrrelser, er kirurgisk inngrep også praktisert som det mest radikale tiltaket. Hovedtyper av kirurgiske operasjoner for denne sykdommen: protesen til ventilveggen og disseksjon av den innsnevrede ventilklaffen.

  Ikke vær redd for kirurgi hvis nødvendig. Moderne teknologier med bruk av en laserstråle gjør denne operasjonen enkel og praktisk talt usannbar, dessuten blir gjenopplivingstiden og tilpasningen betydelig redusert.

  Det skal også bemerkes at statistikken om behandling av kroniske reumatiske sykdommer nylig har forbedret seg betydelig: antall pasienter med et positivt forløb av patologien øker gradvis, slik det fremgår av statistikken om medisinsk forskning

  Helsekost

  Studier har bekreftet største betydning i terapeutisk proteindiett i kroniske sykdommer, hvis innhold i kostholdet i fase dempning revmatiske prosess og i den inaktive fasen kan økes til 140 g / dag.

  I samsvar med terapeutisk med en diett med en øket mengde av protein i pasientens diett inneholder spesialiserte næringsprodukt kompositt tørre proteinblandingen i et volum på 36 g av blandingen (for eksempel ved anvendelse SBKS "Diso®" "Nutrinor" - protein 14,4 g) i daglig sett med produkter.

  Økningen i mengden karbohydrater, spesielt med samtidig reduksjon i proteininnholdet, bidrar ofte til forverring av den reumatiske prosessen. Derfor bør mengden karbohydrater begrenses (250-300 g / dag).

  For å sikre tilstrekkelig ernæring av pasienter med CRBD i den inaktive fasen, er det nødvendig at i tillegg til animalsk fett, skal vegetabilsk (20-25 g) inkluderes i dietten med et tilstrekkelig høyt totalt kaloriinnhold. Mat bør inneholde den nødvendige mengden vitaminer, spesielt vannløselig (PP og C).

  Når tilbakefall oppstår, bør du gå tilbake til et mer begrenset diett, spesielt med hensyn til bordsalt, karbohydrater og væsker. Det anbefales i denne perioden i 4-6 dager å bytte til en diett med høyt innhold av kaliumsalter (inkludere poteter, kål, tørkede aprikoser, hundrosen, rosiner, pommes frites). Forholdet mellom kalium og natrium er 8: 1.

  Det bør være lang tid å begrense mengden karbohydrater til 250-300 g / dag (spesielt lett fordøyelig - sukker og konditori). Det bør huskes at granulomatøs revmatisk prosess i bindevev noen ganger oppstår innen 4-6 måneder.

  Derfor er legemet i en tilstand av sensitiseringsberedskap, og under påvirkning av patogene faktorer (forverring av fokal infeksjon, hypotermi, fysisk og psykisk overbefruktning, etc.), kan sykdommen bli forverret. Det er derfor i denne fasen av sykdommen det er et presserende behov for å observere et bestemt diettregime (restriksjon av karbohydrater).

  Det bør også harmonisere kosttilskudd med rusmiddelbehandling. Så når pasienter glukokortikoider utpeker i dietten, inkluderer de også produkter som inneholder et stort antall mineraler, spesielt kalium og kalsium.

  Av produkter som er rike på kalsiumsalter, er det nødvendig å påpeke melk og meieriprodukter - stekt ost, acidophilic melk, koumiss, kefir, yoghurt, etc.

  Dermed bør diettbehandling for kronisk revmatisk hjertesykdom utføres under hensyntagen til sykdommens patogenetiske egenskaper, samt fasen og stadiet av sykdommen, tilstedeværelsen eller fraværet av en sirkulasjonsforstyrrelse.

  Og dette er grunnlaget for slik diett ernæring:

  1. Modus. Det anbefales 5-6 ganger om dagen i små porsjoner for å unngå selv liten belastning for kroppen, det vil si, hvis for eksempel, hadde ikke tid til lunsj, men da, før du går til sengs, tiden i bulk, og du kan spise hele dagen normen umiddelbart. Du kan ikke gjøre dette. Og det er viktig at det siste måltidet er senest 3 timer før du legger deg til sengs.
  2. Lett varmebehandling. Vel, her som vanlig. Alt vi steker er skadelig. Du kan lage mat, bake, lage mat for et par. Men samtidig prøv å ikke stoppe koketiden, ellers vil alle nyttige stoffer løsne seg.
  3. Bekjempelse av overvekt. Selvfølgelig er dette en stor byrde på hele kroppen, og mest av alt i hjertet. Derfor, hvis det er fedme, mister vi vekten. Ikke engang for harmoniens skyld, men for livets skyld. Men å miste vekt bør være sunn, naturlig, du kan ikke kaste deg i ekstreme sultende faste dietter.
  4. Begrensning av væske. Det er tillatt å konsumere opptil 1,2 liter væske daglig, og dette er med kontot av kompott, supper og andre. Dette er gjort for å redusere byrden på hjertet, for ikke å tvinge det til å kjøre overflødig væske gjennom seg selv.
  5. Begrensning av salt. Men salt forsinker bare vann i kroppen, øker blodtrykket.

  Den hypertensive dietten inneholder nødvendigvis dette og de forrige elementene. Derfor er det bedre å gradvis salt mindre og mindre. Ideelt sett ikke salt helt, fordi det antas at hele den daglige salthastigheten vi får fra grønnsaker.

  Det viser seg denne typen barnas retter, men de er ganske friske, ikke alle å smake, så du trenger minst en restriksjon av salt.

 • Begrensning av animalsk fett. Med overskudd øker det frie kolesterolet, og dette er risikoen for å utvikle aterosklerose. Erstatt dyrefett med vegetabilsk fett og fiskeolje. Det er derfor kostholdet ble gitt et slikt navn - Middelhavet. Kjøttet er nesten helt erstattet av fisk. Så spis innbyggerne i Middelhavet.
 • Fiber. Det legges vekt på cellulose, fordi det letter arbeidet i tarmene og samtidig absorberer overskytende kolesterol. Plus fiber er hva? Grønnsaker og frukt. Og de får også slike nødvendige vitaminer.
 • Kalium. Det er dette mikroelementet som forbedrer konduktansen til hjertemuskelen. Kalium forhindrer også overflødig natrium som forsinker væsken. Med kalium bør være nok magnesium, forhindrer det spasmer av blodkar.
 • Alkali. Alkaliske produkter bidrar til å normalisere blodets surhet, forbedre passasjen gjennom hjertet. Og dette er melk, grønnsaker, frukt.
  • Fisk, sjømat. Velg en fisk med fettfattige varianter. Fra sjømat - havkål, reker, blåskjell, blekksprut og annet. Det er protein, og sunne fettstoffer, og jod og B-vitaminer.
  • Kjøtt - ikke mer enn 2 ganger i uken. Og bare lite fett.
  • Grønnsaker, frukt, bær. Dette er vår fiber, vitaminer, og også den verdsatte kalium.

  Spesielt er det mye i kål, en potet, bananer, aprikoser, gresskar, tomater, nøtter, tørket frukt (pommes frites, tørkede aprikoser, rosiner, en dogrose).

  Men med kål er det mer forsiktig, det gir gasser i tarm. Vi tar magnesium fra rødbeter, gulrøtter, currants, greener. Denne dietten gir hyppig tilberedning av alle slags salater, vinaigrettes, krydret med vegetabilsk olje.

 • Korn. Dette kan være grøt (havremel, bokhvete, hirse, byg), klibrød, men det må være foreldet. Du kan spise pasta fra durum hvete, vermicelli. Du kan legge til frokostblandinger i salat, yoghurt.
 • Melk, sur-melkeprodukter. Fathet bør være minimal. Ost skal være usaltet, av solide varianter. Rømme, det er bedre å begrense kremet. I surmjölkprodukter blir kalsium fordøyd bedre, så ikke glem om fettfri yoghurt, yoghurt.
 • Hva skal slettes:

  • Salt. Vel, eller minimer det.
  • Animalfett. Fett kjøtt, fisk, fett meieriprodukter.
  • Koffein. Du kan ikke ha kaffe, sterk te, kakao - noen produkter som stimulerer og øker presset.
  • Belgfrukter. De forårsaker gassdannelse, på grunn av dette øker membranen, øker trykket på hjertet.
  • Godteri, søtsaft, syltetøy begrenser, ellers øker de vekten og følgelig byrden på hjertet.
  • Stekt, krydret mat, pickles og røkt produkter.
  • Baking. Spesielt frisk, gjær, søt.
  • Alkohol, nikotin. Øk trykket, tynn fartøyets vegger. I tillegg til rødvin - kan det være litt. Men veldig lite, ikke mer enn 1 glass i uken.

  Tradisjonell medisin

  Naturmedisin med fytoterapi kan bli en hjelpestoff av klassisk terapi (antibiotika, salicylater, noen ganger steroidhormoner, immobilisering, etc.). Viser vegetative samlinger med antipyretisk, anti-inflammatorisk, smertestillende effekt, samt avgifter som styrker veggene i blodårene.

  • bjørkblader (Folium Betulae)
  • Willow bark (Cortex Salicis)
  • svarte eldre blomster (Flos Sambuci)

 • urtehestetail (Herba Equiseti)
 • Gresset av opprinnelige bokstaven (Herba Betonicae)
 • Forberedelse og bruk. 1 spiseskje av samlingen hell 1 kopp kokende vann, deksel, koke i 2-3 minutter, fyll i 10 minutter, avløp. Drikk en varm drink 3 ganger om dagen 15 minutter etter å ha spist. Hver gang lagrer du en frisk servering.

  • blomstertall av linden (Inflorescentia Tiliae)
  • frukt av bringebær (Fructus Rubi idaei)
  • bjørkblader (Folium Betulae)
  • blomster av falken (Flos Ulmariae)
  • trefarget violet gress (Herba Violae tricoloris)

  Forberedelse og bruk - se samling I. Gode hjelpestoffer er gitt av følgende blanding av ekstrakter av aktive stoffer i legemidler:

  • juice fra friske birkeblader (Succus Betulae)
  • juice fra ferske løvetannrøtter (Succus Taraxaci)
  • Juice fra friske burdockrøtter (Succus Barclanae) - 10 g
  Forberedelse og bruk. Bland, drikk ½ teskje per ¼ kopp kaldt kokt vann 3 ganger daglig etter måltider.

  Behandling med folkemidlene er basert på kompresser, urtedekk, infusjoner, gnister og lotioner. Tradisjonell medisin utvikler seg i århundrer - i løpet av denne tiden har healerne samlet mange nyttige utviklinger.

  En slik arv kunne ikke gå ubemerket - noen leger bygger folkemedisin i den overordnede strategien for å bekjempe revmatisme.
  Her er en liste over de mest populære decoctions:

  • store løkhoder (3 stk.) blir kokt i en liter vann i 15 minutter, insisterer en halv time, deretter brukt innvendig (et glass to ganger om dagen);
  • Avkok av knustene av furu, selleri, pinje nåler, cowberry, lilla og blåbærblomster er tilberedt på samme måte, og insisterer i 25 minutter - blandingen er delt inn i tre måltider og drukket i løpet av dagen;
  • Krydret av St. John's wort koker i en liter vann i 25 minutter, blir infundert og brukt for en dag (ifølge den forrige ordningen).
  Kartoffel og løk komprimerer er også populære. Varm poteter kan brukes til å vikle leddene. På toppen av kompressen vasket med en ullduk - hold det nødvendig hele natten.

  For behandling kan du bruke bad basert på:

  • sjøsalt;
  • naftalen leire;
  • lut.

  komplikasjoner

  Kronisk revmatisme i hjertet kan vare i mange år, og erklærer seg bare periodisk revmatiske angrep i perioden med forverring. Men gradvis, under påvirkning av en kronisk inflammatorisk prosess, begynner endringer i hjertevævet å forekomme.

  Det er følgende typer patologiske endringer i organets struktur:

  Under den inflammatoriske prosessen deformerer eller svekker ventilflappene de bærebindebåndene fra bindevevet. Slike deformasjoner tillater ikke at den lukkes helt, under kardiale sammentrekninger, og det er et omvendt kaste av blod.

  Med slike endringer i ventilen, er myokardiet tvunget til å trekke sammen med økt belastning, og gradvis fører dette ikke bare til hypertrofi av hjertemuskelen, men også til mangel på total blodstrøm i karene.

  Ventilventiler er mobile og fritt sprer, hopper over den neste delen av blodet, men under påvirkning av den inflammatoriske prosessen skjer fusjonen av ventiler og de kan ikke lenger helt åpne, stenose oppstår.

  Stenose hindrer hele blodstrømmen fra en hjerteavdeling til en annen, hindrer organets arbeid og provoserer overbelastning av myokardiet.

 • Kombinert nederlag. Samtidig forekommer stenose og ventilfeil.
 • Kombinert svikt.

  Den utvikler seg samtidig i flere kardiale divisjoner, og påvirker 2 eller flere ventiler. Denne feilen kan manifesteres bare ved stenose eller ventrikulær insuffisiens, og kan kombinere begge former. Kombinert nederlag av ventiler regnes som en av de mest ugunstige komplikasjonene.

 • Hvis den inflammatoriske prosessen har påvirket ventilstrukturen, er reumatisme i hjertet alltid komplisert av utviklingen av hjertesvikt.

  Ventilene til venstre ventrikkel er oftest involvert i inflammatorisk prosess: mitral eller aorta, er høyre ventrikel sjelden påvirket av revmatiske lesjoner.

  Behandling av defekte ventiler utføres på en operativ måte, mens bevegelsen av ventilklaffene blir restaurert eller et implantat er installert i stedet for den deformerte ventilen.

  Forebyggende tiltak

  Kronisk revmatisk hjertesykdom er farlig på grunn av konsekvensene - hjertesvikt, arytmier, trombose, tromboembolisme, bakteriell endokarditt. Derfor er forebygging gitt stor betydning.

  Primær profylakse er å sikre at akutt revmatisk feber ikke utvikler seg:

  • organisering av høyverdig mat, utendørsaktiviteter, herding;
  • sanering av alle kroniske infeksjonsfaktorer i kroppen (karies, tonsillitt, adenoider, etc.);
  • tilstrekkelig terapi med overholdelse av sengestøtten når den er smittet med virale og bakterielle infeksjoner.

  Sekundær forebygging er tiltakene for å forhindre forekomst av tilbakefall av revmatiske anfall og utviklingen av en allerede eksisterende sykdom:

  • Periodisk administrering av langtidsvirkende antibiotika i minst 5 år etter forrige RLS;
  • forebygging av utvikling av bakteriell endokarditt - utnevnelse av antibiotika etter noen kirurgiske inngrep (f.eks. fjerning av tann eller mandler etc.)
  HRDS er ikke en setning, tilstrekkelig korrekt behandling og omfattende forebygging bidrar til å forbedre livskvaliteten og varigheten til pasienter med hjertefeil.
  "alt =" ">

  14. Kronisk revmatisk hjertesykdom. Klassifisering. Clinic. Diagnose. Pasientledelse.

  Kronisk revmatisk hjertesykdom Er en sykdom preget av tilstedeværelsen av hjertefeil, dannet etter en akutt revmatisk feber.

  1. Revmatiske sykdommer i mitralventilen

  2. Revmatiske sykdommer i aortaklappen

  3. Revmatiske sykdommer i tricuspid ventil

  4. Flere ventiler

  5. Andre flere ventilsykdommer

  6. Flere ventilinvolvering, uspesifisert

  7. Andre reumatiske hjertesykdommer

  Symptomer på kronisk revmatisk hjertesykdom

  Hjerte rytmeforstyrrelser.

  Smerte i hjertet.

  Varianter av hjertefeil:

  stenose (innsnevring av ventilåpningen);

  Mangelfullhet (ufullstendig lukking av ventilflapper);

  kombinert hjertesykdom - tilstedeværelse og stenose, og mangel på samme ventil;

  kombinert hjertesykdom - nederlaget for flere ventiler i hjertet.

  Forholdet av utviklingen av sykdommen med beta-hemolytiske streptokokker i Gruppe A som også kan føre til angina, faryngitt (hals inflammasjon), karies.

  Innsamling av klager (kortpustethet, hjerterytmeforstyrrelse, hjertebank, hevelse på bena, smerte i hjertet).

  Anamnese: den overførte akutt revmatisk feber (en inflammatorisk sykdom som påvirker hjertet, ledd, nervesystemet, hud, forekommer hos følsomme individer etter tonsillitt (angina) eller faryngitt (hals betennelse)).

  Generell undersøkelse (lytter til hjertet med et fonendoskop).

  Elektrokardiografi (EKG) - for diagnose av hjerterytmeforstyrrelser.

  Ekkokardiografi (ultralyd i hjertet) - for å bestemme hjertesykdommer og funksjonsevne i hjertet.

  Konsultasjon er også mulig revmatolog, kardiolog.

  Behandling av kronisk revmatisk hjertesykdom

  Preparater for behandling av kronisk hjertesvikt:

  ACE-hemmere (angiotensinkonverterende enzym);

  antagonister av kalsiumkanaler;

  Behandling av hjerterytmeforstyrrelser - antiarytmiske legemidler.

  Forberedelser for fortynning av blod og forebygging av blodpropper (med forstyrret hjerterytme og tilstedeværelse av en prostetisk hjerteventil).

  Kirurgisk behandling - i nærvær av hjertesykdom med alvorlig hjerteinsuffisiens (ventilprothese eller disseksjon av ventilflapper med deres uttalt innsnevring).

  15. Mitralventilinsuffisiens: Årsaker til utvikling, patogenese av hemodynamiske lidelser, klinikk, diagnose, kurs, komplikasjoner, prognose, indikasjoner på kirurgisk behandling.

  Utvidelse av hulrommet i venstre ventrikel og forlengelse av den fibrøse mitralringen.

  Forlengelsen av mitralventilen på grunn av forlengelse av akkordene med bindevevsdysplasi.

  Dysfunksjon av papillære muskler.

  Spalten (gapet) akkorder eller papillære muskler i akutt hjerteinfarkt, infeksiøs endokarditt, akutt revmatisk feber, osteogenesis imperfecta, traumer av hjertet; Spontan ruptur av senekordene er beskrevet.

  Den primære "idiopatiske" forkalkningen av fibrøs ring, akkorder, papillære muskler.

  Forflytning av det fremre mitralventilbladet til interventricular septum under systole med obstruktiv form for hypertrofisk kardiomyopati.

  Patofysiologi, hemodynamiske lidelser

  Overtredelse av hemodynamikk. Med ufullstendig lukking av ventilen under systolen til venstre ventrikel, går en del av blodet tilbake til venstre atrium. Ved begynnelsen av diastolen akkumulerer venstre atrium mer enn normale mengder blod. Denne delen av blod strekker veggene til venstre atrium. Under diastolen går mer blod inn i venstre ventrikel. Dette fører til overløp og strekking. Venstre ventrikkel fungerer med høy belastning, så det utvikler seg hypertrofi. I løpet av tiden, spesielt når blodrefleksen stiger til 20-30 ml, reduseres kontraktiliteten til venstre ventrikulær muskel og det diastoliske trykket øker i det (fase I kompensasjon av defekten). Dette fører til økt trykk i både venstre atrium (stadium II kompensasjon) og følgelig i lungeårene. Dermed øker trykket i hele den lille sirkulasjonen av blodsirkulasjonen. Derfor øker belastningen over tid høyre ventrikel (fase III kompensasjon). Dette fører til hypertrofi. Imidlertid oppstår ikke alvorlig høyre ventrikulær hypertrofi, siden det venstre atrium i diastolen i ventrikkelen frigjøres fra delen av blod og lungens hypertensjon er noe redusert.

  Denne feilen observeres i lang tid og derfor pasientene i lang tid ikke klage. I fremtiden, med utvikling av lungehypertensjon og venstre ventrikulær svikt, er det klager på kortpustethet, hoste, angrep av hjerteastma.Med en objektiv undersøkelse: med generell undersøkelse er det ingen endring først, da (med utviklingen av hjertesvikt) er det cyanose av leppene, ansiktets hud, pastose eller puffiness av føttene og skinnene.Eksamen og palpasjon Hjertets område: Forflytningen av den apikale impuls til venstre, blir den diffus (bred) og styrket.

  Puls og blodtrykk er uendret. Percussion av hjertet: Venstre kant forskyvning bestemmes i forhold hjerte sløvhet i det venstre rom mellom 4 og 5 på grunn av økningen i venstre ventrikkel i det tredje mellomrom mellom - på grunn av en økning av det venstre atrium. Deretter flyttes hjertets øvre grense oppover. Hjertet kjøper mitral konfigurasjon, hjerte livet er glatt. Over tid går den høyre grensen av relativ hjertefetthet til høyre på grunn av økningen i høyre ventrikel.

  auskultasjon: avslørt demping jeg tone på toppen, siden det ikke er noen lukkede ventiler og venstre ventrikel er full av blod. aksent noen ganger splitting II farger på lungekroppen på grunn av økt trykk i den lille sirkulasjonen av blodsirkulasjonen. Noen ganger kan en tredje tone høres ved hjertepunktet på grunn av økt blodgjennomstrømning til venstre ventrikel. Ved hjertepunktet høres en håpløs, bundet med jeg tone, avtar systolisk murmur.

  Instrumental diagnostikk: Når røntgenundersøkelse - mitralkonfigurasjon av hjertet, tegn på hypertrofi i venstre ventrikel og venstre atrium.

  På EKG: venstre ventrikulær hypertrofi - venstrehånds kurve, en økning i R-bølgen i V5 og V6; hypertrofi av venstre atrium - en økning i P-bølgen i standardene I og II.

  På ECHO-KG: Boundary jevning mitralklappen og sene tråder, økende amplitude svingninger fremre vedlegget mitral ventil, ingen systolisk lukker den, hypertrofi, venstre ventrikulær dilatasjon og venstre atrium. I Doppler-studien oppdages en dråpe med en blodstråle fra venstre ventrikel inn i venstre atrium under systolen.

  Tradisjonelt, under myraventilens mangel er tre perioder skilt. Den første perioden kjennetegnes ved at kompensasjonen av hjertefeil er gitt av det økte arbeidet i venstre ventrikel;

  datter og venstre atrium. I denne perioden er det ingen subjektive og objektive kliniske manifestasjoner av hjertesvikt og lungehypertensjon, det kan vare i mange år. For den andre perioden er utviklingen av passiv (venøs) pulmonal hypertensjon karakteristisk, noe som skyldes en reduksjon i kontraktilfunksjonen i venstre ventrikulær myokardium. Kliniske manifestasjoner av denne perioden omfatter tegn til stagnasjon i lungekretsløpet (hemoptysis, hoste, dyspné ved hvile og under trening, hjerteastmaanfall). Varigheten av denne perioden kan være lav. Den tredje perioden er en periode preget av tillegg av høyre ventrikulær svikt (hevelse i livmorhalsen, perifer ødem, en økning og smerte i leveren). I 2. og 3. perioder med mitralventilinsuffisiens er atrieflimmer eller fladder og tromboemboliske komplikasjoner vanlige. I sjeldne tilfeller kan et kraftig forstørret venstre atrium forårsake kompresjon av venstre tilbakevendende nerve og heshet av stemmen. Prognosen for pasienter med mitralventilinsuffisiens i 2. del, spesielt i tredje del av defekten, er dårlig, pasientene dør av kronisk hjertesvikt, mindre ofte - tromboemboliske komplikasjoner.

  Indikasjoner for bruk når mitral insuffisiens er det effektive åpningsareal av regurgitasjon> 20 mm 2, II, og en grad rugurgitatsii og II-III funksjonsklasse NYHA.

  Les Mer Om Fartøyene