Kronisk venøs insuffisiens

Kronisk venøs insuffisiens (CVI) - patologi forårsaket av brudd på venøs utstrømning i nedre ekstremiteter. Ifølge utenlandske phlebologists lider 15 til 40% av befolkningen i utviklede land av visse sykdommer i venøsystemet, og 25% av pasientene har tegn på kronisk venøs insuffisiens. Utviklingen av kronisk venøs insuffisiens skyldes langvarige åreknuter, tromboflebitt, medfødte anomalier i venøsystemet. Med CVI er det ømmer og pigmentforstyrrelser i beina, tretthet og tyngde i beina, kramper om natten. Progressiv venøs insuffisiens forårsaker utseendet av trofasår.

Kronisk venøs insuffisiens

Kronisk venøs insuffisiens (CVI) - patologi forårsaket av brudd på venøs utstrømning i nedre ekstremiteter. Ifølge utenlandske phlebologists lider 15 til 40% av befolkningen i utviklede land av visse sykdommer i venøsystemet, og 25% av pasientene har tegn på kronisk venøs insuffisiens. Russisk forskning innen Studier om vener si at en detaljert undersøkelse av tegn på CVI fastsettes hvert sekund av russere i alderen 20 til 50 år, med 5 til 15% av befolkningen lider av dekompensert kronisk venøs insuffisiens, som er 4% av tilfellene ledsaget av trofiske sår. Den brede utbredelsen av denne patologiske tilstanden skyldes fremoverbevegelsen, noe som medfører en økt belastning på vener i underekstremiteter for å bli praktisk talt uunngåelig.

Som det viktigste problemet, som har en negativ innvirkning på utviklingen og utviklingen av CVI, er det verdt å merke seg pasientens senere appell for medisinsk hjelp. Et betydelig antall pasienter tror at symptomene på kronisk venøs insuffisiens er en vanlig følge av tretthet og langvarig statisk belastning. Noen undervurderer alvorlighetsgraden av patologien og er uvitende om komplikasjonene som CVI kan forårsake. Sammen med mangelen på informasjon, spilles en viss negativ rolle ved reklame "mirakel", som angivelig helt kan eliminere venøs patologi. For tiden mottar bare 8% av pasientene med CVI medisinsk behandling.

Ofte er kronisk venøs insuffisiens forvirret med åreknuter i underekstremiteter. Imidlertid er disse tilstandene ikke identiske. CVI kan detekteres i fravær av synlige endringer av overfladiske vener på beina. Kronisk venøs insuffisiens utvikler seg som følge av en rekke medfødte og ervervede patologiske forhold som fører til forstyrrelse av utstrømning langs de dype venene i underdelene.

Mekanismen for CVI-utvikling

Blod fra nedre ekstremiteter flyter gjennom dype (90%) og overfladiske (10%) vener. Utstrømning av blod fra bunnen opp gir en rekke faktorer, hvorav det viktigste er sammentrekning av muskler under fysisk aktivitet. Muskelen, kontraherende, presser på venen. Under tyngdekraften påvirker blodet å falle, men returstrømmen forhindres av venøse ventiler. Som et resultat er normal blodstrøm gjennom venesystemet sikret. Bevaring av den konstante bevegelsen av væske mot tyngdekraften blir mulig, takket være ventilapparatets konsistens, den stående tonen i venøs veggen og den fysiologiske forandringen i venetens lumen når kroppens stilling endres.

I tilfelle når ett eller flere elementer som sikrer normal blodstrøm lider, utløses en patologisk prosess som består av flere stadier. Utvidelse av venen under ventilen fører til ventilfeil. På grunn av det konstant forhøyede trykket fortsetter venen å ekspandere fra bunnen av. Venøs refluks (patologisk utslipp av blod fra toppen ned) er festet. Blodet stagnerer i fartøyet, presser mot venevæggen. Gjennomførbarheten av venøs veggen øker. Plasma gjennom venens vegger begynner å svette inn i det omkringliggende vevet. Vevet svulmer, maten er forstyrret.

Sirkulasjonssvikt resulterer i akkumulering av små kar i vevet metabolitter lokal blodpropp, maktofagov aktiverings- og leukocytt lysosomale enzymer øke antallet av frie radikaler og lokale inflammatoriske mediatorer. Normalt blir en del av lymfene tømt gjennom anastomosene i venesystemet. En økning i trykket i venøsengen forstyrrer denne prosessen, noe som fører til overbelastning av lymfesystemet og en forstyrrelse i utløpet av lymfe. Overtredelse av trofikken forverres. Trofiske sår er dannet.

Årsaker til CVI

Kronisk venøs insuffisiens kan oppstå under følgende forhold:

 • langvarige åreknuter i underekstremiteter;
 • posttromboflebitisk syndrom;
 • medfødte forstyrrelser i dype og overfladiske venøse systemer (medfødt hypotyroidisme eller aplasi dyp vene - Klippel-Trenaunay syndrom, medfødte arteriovenøse fistler --Weber syndrom-Park Rubashov).

Noen ganger utvikler kronisk venøs insuffisiens etter en flebotrombose. I de senere årene, som en av årsakene som fører til utvikling av CVI isolert phlebopathy - en tilstand der venøs lunger skjer i fravær av verktøy og kliniske tegn på patologi venesystemet. I sjeldne tilfeller utvikles kronisk venøs insuffisiens etter traumer.

Det er en rekke ugunstige faktorer der risikoen for kronisk venøsinsuffisitet øker:

 • Genetisk predisposisjon. Utviklingen av patologi fører til en genetisk bestemt insuffisiens av bindevev, noe som forårsaker svakhet i vaskulær veggen på grunn av mangel på kollagen.
 • Kvinne sex. Forekomsten av kronisk venøs insuffisiens skyldes høyt nivå av østrogen, økt stress på venøsystemet under graviditet og fødsel, samt høyere forventet levealder.
 • Age. Hos eldre mennesker øker sannsynligheten for å utvikle CVI som følge av langvarig eksponering for uønskede faktorer.
 • Inntak av hormonelle prevensjonsmidler og andre hormonholdige stoffer (på grunn av økte nivåer av østrogener).
 • Utilstrekkelig motoraktivitet, fedme.
 • Kontinuerlig statisk belastning (lange turer i transport, stående eller stillesittende arbeid), konstant løfting av vekter.
 • Kronisk forstoppelse.

Klassifisering av CVI

For tiden bruker russiske phlebologists følgende klassifisering av CVI:

 • Grad 0. Symptomer på kronisk venøs insuffisiens er fraværende.
 • Grad 1. Pasienter er plaget av bein smerte, en følelse av tyngde, forbigående ødem, nattkramper.
 • Grad 2. Hevelse blir vedvarende. Visuelt bestemt hyperpigmentering, fenomenet lipodermatosklerose, tørt eller vått eksem.
 • Grad 3. Det er preget av nærvær av et åpent eller helbredt trofasår.

Graden av 0 ble utpekt av klinikere ikke ved en tilfeldighet. I praksis er det tilfeller hvor pasienter med åreknuter ikke fremviser noen klager, og symptomer på kronisk venøs insuffisiens er helt fraværende. Behandlingstaktikken til slike pasienter skiller seg fra taktikken til å behandle pasienter med lignende åreknuter, ledsaget av CVI 1 eller 2 grader.

Det er en internasjonal klassifisering av kronisk venøs insuffisiens (CEAP-system), idet man tar hensyn til de etiologiske, kliniske, patofysiologiske og anatomo-morfologiske manifestasjonene av CVI.

Klassifisering av CVI i henhold til CEAP-systemet:

Kliniske manifestasjoner:
 • 0 - visuelle og palpatoriske tegn på vene sykdom er fraværende;
 • 1 - telangiektasi;
 • 2 - åreknuter
 • 3 - ødem;
 • 4 - hudendringer (hyperpigmentering, lipodermatosklerose, venøs eksem);
 • 5 - huden endres med helbrede sår;
 • 6 - Skift av huden i nærvær av et frisk sår.
Etiologisk klassifisering:
 1. årsaken til CVI er medfødt patologi (EC);
 2. primær CV med ukjent årsak (EP);
 3. sekundær CVI, som utviklet seg på grunn av trombose, traumer etc. (ES).
Anatomisk klassifisering.

Reflekterer segmentet (dyp, overfladisk, kommunikativ), lokalisering (stort subkutant, lavere hul) og lesjonnivå.

Klassifisering under hensyntagen til de patofysiologiske aspektene ved CVI:
 1. CV med refluksfenomener (PR);
 2. CVI med obstruksjon (PO);
 3. CVI med fenomenene refluks og obstruksjon (PR, O).

Ved evaluering av CVI ceap systemet bruker et poengsystem, hvor hver attributt (smerte, hevelse, halthet, pigmentering, lipodermatosclerosis, magesår, deres varighet, antall og tilbakefallsraten) målt på 0, 1 eller 2 poeng.

CEAP-systemet gjelder også funksjonsnedsettelsesskalaen, i henhold til hvilken:

 • 0 - fullstendig fravær av symptomer;
 • 1 - symptomer på CVI er tilstede, pasienten er i stand til å arbeide og trenger ikke støttemidler;
 • 2 - pasienten kan bare arbeide heltid hvis han bruker støttende midler;
 • 3 - pasienten er deaktivert selv om han bruker støttende midler.

Symptomer på CVI

CVI kan manifesteres i en rekke kliniske symptomer. I de tidlige stadiene vises ett eller flere symptomer. Pasientene er bekymret for tyngde i bena, noe som forverres etter lang tid i vertikal stilling, forbigående ødem og nattkramper. Det er hyper- (sjeldnere - hypo-) pigmentering av huden i den fjerne tredje delen av skinnen, tørrhet og tap av elastisitet i huden på skinnene. Åreknuter i begynnelsen av kronisk venøs insuffisiens vises ikke alltid.

Med utviklingen av kronisk nyresvikt forverres lokal sirkulasjonssykdom. Trofiske lidelser blir mer uttalt. Trofiske sår er dannet. Deponering av betydelig blod i nedre lemmer kan føre til svimmelhet, besvimelse og utseendet på tegn på hjertesvikt. På grunn av reduksjonen i BCC, tåler pasienter med alvorlig kronisk venøs insuffisiens ikke fysiske og mentale belastninger.

Diagnose av CVI

Diagnosen er laget på grunnlag av anamnese data, pasientklager, resultatene av objektiv og instrumentell forskning. Konklusjonen om graden av venøs utstrømningsforstyrrelse er utført på grunnlag av ultralyd av venene i nedre ekstremiteter og duplex angioscanning. I noen tilfeller utføres en røntgenkontrasttest (flebografi) for å bestemme årsaken til CRF.

Behandling av CVI

Ved bestemmelse taktikk for behandling av kronisk venøs insuffisiens bør være klart forstått at den CVI - systemisk patologisk prosess som ikke kan løses ved å slette ett eller flere av overfladiske åreknuter. Målet med terapien er å gjenopprette den normale funksjonen av det venøse og lymfatiske systemet i underdelene og forhindre tilbakefall.

Generelle prinsipper for behandling av CVI:

 1. Terapi bør være et kurs. En pasient viser korte eller episodiske kurs, andre - regelmessig og lang. Gjennomsnittlig varighet på kurset skal være 2-2,5 måneder.
 2. Bruk av medisiner bør kombineres med andre behandlingsmetoder for CVI.
 3. Behandling for CVI bør velges individuelt.
 4. For å oppnå gode resultater må pasienten delta aktivt. Pasienten bør forstå essensen av hans sykdom og konsekvensene av avvik fra doktors anbefalinger.

Den viktigste betydningen av behandling av CVI er konservative metoder: medisinbehandling (flebotrofiske stoffer) og opprettelse av et ekstra rammeverk for vener (elastisk kompresjon). Preparater for topisk påføring: sårdekker, salver, kremer, antiseptika og kremer er foreskrevet hvis det foreligger tilsvarende kliniske manifestasjoner. I noen tilfeller er kortikosteroidpreparater indikert.

Kirurgisk behandling utføres for å eliminere den patologiske venøse utslipp og fjerning av åreknuter (flebektomi). Ved kirurgisk behandling er ca. 10% av pasientene med kronisk venøs insuffisiens nødvendig. Med utviklingen av CVI på bakgrunn av åreknuter er ofte benyttet til minimalt invasiv miniflebektomi.

Profylakse av CVI

Profylakse av CVI inkluderer trening, regelmessig spasertur, forebygging av forstoppelse. Hvis mulig, begrense tiden som brukes i en statisk stilling (stående, sittende). Det er nødvendig å utelukke ukontrollert mottak av hormonpreparater. Pasienter som er i fare, spesielt når de bruker østrogener, har elastiske strømper.

Varicose sykdom i nedre ekstremiteter CVI av 2. grad

Varicose sykdom i underekstremiteter CVI i 2. grad er et brudd på karetsystemet, som forekommer hos 25% av befolkningen. Hva er årsaken til et slikt høyt tall, vil vi forstå i dag.

Diagnose av CVI i 2. grad

Kronisk venøs insuffisiens (CVI) er et patologisk fenomen forårsaket av et brudd på blodutløpet i beina. Russiske phlebologists er ekstremt bekymret - hver andre russisk er diagnostisert med grad 2 CVD. Noen tilfeller av CVI er ledsaget av alvorlige komplikatoriske sår. Separat er det verdt å merke seg om oppfatningen at problemene med venene - dette er mange mennesker i deres aldre. Faktisk kan åreknuter av underekstremiteter av CVI i 2d-graden bli et problem selv for svært unge, tjueårige borgere.

Kompleksiteten i behandlingen av kronisk venøs insuffisiens ligger i sen diagnose og forsinket behandling. Mange bærere av sykdommen foreslår ikke engang sin tilstedeværelse. Dermed går patologien fra startnivå til andre fase.

Det er ekstremt viktig å være oppmerksom på symptomene på CVI. For innehavere av klasse 2 CVI er standard manifestasjoner av åreknuter suppleres med en ny serie symptomer. Generelt er bildet av venøs insuffisiens i 2. grad som følger:

 • smerte, forverret av langvarig liggende på beina;
 • "Trøtt bensyndrom", ubehagelig følelse av tyngde i bena;
 • hevelse av føttene;
 • økt svette;
 • utseendet på vaskulære mønstre på beina i form av masker, stjerner;
 • kramper i kalvemuskulaturene, som i de fleste tilfeller forstyrrer om natten;
 • en betydelig endring i fargen på huden, får foten en blek cyanotisk nyanse;
 • plaget CVI av 2. grad, den nedre ekstremiteten til berøring er mye kaldere enn det friske benet;
 • utseendet av hyperpigmentering, som er preget av mørke flekker i shinens område;
 • inflammatorisk prosess av huden.

Gradvis begynner huden å mørkne, skaffe seg en rødaktig nyanse. Pasienten begynner å plage kløen, eksem vises. Slike symptomer indikerer sykdomsprogresjonen, overdreven uttynding av huden i stedet for patologiske lesjoner i venene.

CVI av 2. grad av nedre ekstremiteter, foto

2 grad av venøs insuffisiens karakteriseres ikke bare av forverring av velvære, men også av ytre manifestasjoner av sykdommen. Den visuelle presentasjonen er publisert nedenfor.

CVI av 2. grad av nedre ekstremiteter, foto:

Faren for den andre grad av venøs insuffisiens er også at på grunn av avsetning av en stor mengde blod forverres den generelle tilstanden av helse. Pasienten er ekstremt vanskelig å bære mental og fysisk stress, han blir jevnlig forstyrret av svimmelhet og svimmelhet. I noen tilfeller er det tegn på hjertesvikt.

CVI av 2. grad og hær

Mange forbrukere er bekymret for spørsmålet - er CVI kompatibel med 2. grad og hæren? En beskjed er unntatt fra militærtjeneste i tilfelle:

 • diagnose av posttrombotiske åreknuter av underekstremiteter;
 • diagnose av åreknuter i nedre ekstremiteter med manifestasjon av venøs insuffisiens av kronisk form av 2. grad.

Beviset er tildelt en kategori av gyldighet B. Dette betyr at han er egnet for en begrenset periode og krediteres reserven. Vaktmannen i reservatet mottar en militærbillett.

Behandling av CVI i 2. grad

Behandling av CVI i 2. grad må nødvendigvis være komplisert. Å takle en progressiv sykdom utelukkende ved hjelp av tabletter, vil ikke fungere!

 • Komprimeringsundertøy. Bruk av medisinsk undertøy er obligatorisk i alle stadier av sykdommen. Dette kan være spesielle golfbaner, strømper fra åreknuter på bena eller strømpebukser fra komprimeringsstrikk. Modeller av undertøy er noe annerledes - de er for menn og kvinner, de har en annen grad av kompresjon. Konsulenten kan velge riktig tøy i henhold til pasientens individuelle egenskaper.

Det kurative linet bidrar til å komprimere venene og derved forbedre blodstrømmen i bena. Leger-phlebologists insisterer på at komprimeringsstrikk er en obligatorisk del av kompleks terapi.

 • medisiner. Legen utpeker en liste over legemidler med venotonisk effekt. Medikamentterapi hjelper til med å lindre pasientens tilstand, øker tonen i vaskulære vegger. Legemidlene administreres individuelt, avhengig av kontraindikasjoner tilgjengelig for pasienten. Hyppige følgesvenner av pasienten er narkotika detraleks og venoruton.
 • Minimalt invasiv intervensjon. Refererer til milde behandlingsmetoder som ikke krever alvorlige traumer i huden. Med CVI kan 2 grader tildeles:
 1. sclerotherapy - intravenøs injeksjon av skleroserende stoff, som gjør det mulig å gjenopprette normal utstrømning av blod;
 2. laser koagulasjon - eliminering av blodrefluks ved å sette et kateter inn i den berørte venen og eksponering for laserstråling.

Men ikke alt er så strålende. Legene sier at i den andre fasen av venøs insuffisiens er de behandlede behandlingsmetodene ikke i stand til å kurere pasienten. Sykdommen er på stadiet av aktiv progresjon, som allerede har ført til irreversible forandringer i karet. Varicose sykdom i nedre ekstremiteter CVI av 2. grad er ikke behandlet med konservative metoder. En slik komplisert terapi tillater bare å stoppe prosessen med videre utvikling av patologi.

Drift med CVI på 2 grader

På anbefaling av legen kan en flebektomi bli foreskrevet til pasienten. Drift med CVI i 2. grad er en kardinal løsning på problemet. Kirurgen gjør et komplett utsnitt av inkompetente årer.

vitnesbyrd for kirurgisk inngrep:

 • sykdomsprogresjon, fravær av et positivt resultat av terapeutisk terapi;
 • refluks (patologisk blodstrøm);
 • utvikling av trofiske lidelser.

Kontra til operasjonen:

 • pasientens avanserte alder;
 • inflammatorisk prosess;
 • Tilstedeværelse av alvorlig sammenhengende patologi.

drift kan utføres på to måter:

 1. crossectomy. Gjennom et lite snitt i lysken krysser kirurgen (binder) en stor subkutan ven. Krysset er laget på leddnivå med en dyp vene.
 2. stripping. Gjennom et lite snitt settes en medisinsk sonde inn i venen. Når du fjerner en liten vene, settes den tynneste sonden inn, når en stor vene fjernes, brukes en stor sonde. Etter innføringen av proben, utligger kirurgen fullstendig den venøse stammen.

Operasjonen er farlig for komplikasjoner i form av blødning, lymfatisk drenering, utseende av hematom, trombose.

CVI 2 grader av funksjonshemning

I følge statistiske data er CVI med 2. graders funksjonshemning etablert i 30% av tilfellene. I de fleste pasienter oppstår uførhet på grunn av syklens forsømmelse og aktiv progresjon. Det etablerer 2 eller 3 funksjonshemmede grupper. 3 gruppe er definert av en moderat begrensning av livsaktivitet på grunn av tap av juridisk kapasitet. 2 gruppe - dette er en sterk uttalt livbegrensning.

Graden av funksjonshemming kan direkte avhenge av type aktivitet hos pasienten. For eksempel for funksjonshemmede er funksjonshemming kun etablert med trofiske endringer. I nærvær av raskt helbredende sår og patologisk hyperpigmentering er ikke funksjonshemning for psykiske arbeidere gitt for!

Men hvis nektet å installere en funksjonshemming, kan pasienten oppnå mer lojale arbeidsforhold. For eksempel, unntak fra nattskift, forretningsreiser, ytelse av freelance plikter.

Varicose sykdom i nedre ekstremiteter CVI i 2. grad er en ekstremt alvorlig patologi av det vaskulære systemet. Å stoppe utviklingen i andre fasen er en sjanse til å opprettholde en optimal helsetilstand. Det er imidlertid mye viktigere å forhindre sykdommen! Ved de første tegn på problemer med årer og blodårer må du umiddelbart søke råd fra phlebologist!

Kronisk venøs insuffisiens av nedre ekstremiteter i 2. grad

Kronisk venøs insuffisiens (CVI) er en vaskulær sykdom som oppstår som følge av nedsatt venøs utstrømning. Denne sykdommen er oftest diagnostisert hos kvinner. Sterk sex er mindre sannsynlig for ham. Hittil er CVI regnet som den vanligste vaskulære sykdommen.

Det er imidlertid ikke nødvendig å forveksle denne sykdommen med åreknuter. Ofte er det en konsekvens av ubehandlede, forsømte åreknuter. Men disse sykdommene er forskjellige, derfor er metodene for deres behandling også forskjellige. Men forebyggende tiltak for disse sykdommene er identiske.

Årsaker til CVI

De første årsakene til utviklingen av denne sykdommen er overvekt i forbindelse med manglende bevegelse. Ofte er sykdommen en konsekvens av en komplisert graviditet, en stillesittende livsstil, samt arbeidsforhold knyttet til langvarig stående på beina. Ofte utvikler CVI grunnet arvelighet.

Som et resultat av de ovennevnte faktorer, på grunn av den negative effekten på venene, utvikler dysfunksjonen av ventiler som befinner seg i venene i venene. På grunn av forstyrrelsen i arbeidet, stagnasjon oppstår, øker blodtrykket på de venøse veggene. Dette økte trykket utvider venene fra innsiden.

Kronisk venøs insuffisiens - grader, symptomer

I medisinsk praksis er det vanlig å skille mellom tre grunnleggende grader av insuffisiens, som hver har sine egne karakteristiske symptomer. La oss snakke om dem mer detaljert:

1 grad. Dette er begynnelsen av sykdommen, der en person føler periodisk tyngde, smerte i bena. Om kvelden kan beina svulme, forstyrre nattkramper.

2 grader. Karakterisert av vedvarende ødem i bena. På dette stadiet er det ofte tegn på fuktighet eller tørt eksem.

3 grader. For denne alvorlige graden av CVI, opptrer trofasår på beina. Ulcerasjon kan helbrede, og deretter gjenåpnes. På dette stadiet blir en person deaktivert.

Terapi har tre retninger: kompresjonsbehandling, medisinsk og kirurgisk behandling.

Kompresjonsbehandling - iført tett golf, strømpe, strømpebukse

Komprimering brukes ved de aller første tegn på endringer som begynte i dype årer. Elastisk kompresjon brukes i patologien til perforerende vener og med de første bruddene på venøs utstrømning.

Ved utvikling av sykdommen, vil legen forskrive legemidler datoer gitt stadium av sykdommen, de individuelle egenskapene til pasientens helse. De viktigste medisinene er preparater - phleboprotectors og venotonics. Disse midler stabilisere og normalisere en tilstand av veneveggen, tone dem, aktiverer veneblodstrømmen, og redusere blodtilførselen av den skadede sone.

Ved alvorlig form av strømmen, med et brudd på hemostasesystemet, eller i nærvær av hyperkoagulerbare syndromer, hyperviskositet, er antikoagulantia foreskrevet. Disse stoffene reduserer risikoen for å utvikle trombose.

Ved erysipelas, med forekomst av trofasår, venøs eksem eller dermatitt, brukes legemidler til symptomatisk behandling. Tilordne antihistaminer. Med et utprøvd ødematisk syndrom foreskrives kaliumsparende diuretika. I nærvær av aseptisk betennelse, så vel som med smerte, anfall, bruk ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler.

Kronisk venøs insuffisiens involverer behandling med salver, kremer, geler til ekstern bruk. De er praktiske å bruke, de er effektive, de har en utprøvd anti-edematøs, anti-inflammatorisk effekt. Og i tillegg hindre dannelsen av blodpropper.

Kirurgisk behandling utføres ofte i nærvær av akutt venøs insuffisiens. Selv om operasjonen er mulig og den første fasen av sykdommen. Det utføres for å eliminere åpenbar kosmetisk defekt på beina. Moderne medisin bruker moderne, sparsomme, minimalt invasive teknologier.

I tillegg til den foreskrevne behandlingen kan du bruke tradisjonell medisin. Her er noen effektive oppskrifter:

- Kjøp i apoteket ekstrakt eller tinktur av hestkastanje. Gni det daglig i sykeårene. Dette betyr styrker vegger av blodårer og kar.

- Du kan bruke dette verktøyet: slip 50 g friske blader Kalanchoe. Legg i en krukke, hell den resulterende vasselen en halv liter vodka (alkohol). Sett det i et mørkt kjøkkenskap i en uke. Klar tinktur gni i området med syke vener.

- Når du behandler trofasår, kan du søke på apotekets tinktur av japansk sophora. Dette verktøyet desinfiserer sår, vil fremskynde sin helbredelse.

Vi snakket om en slik sykdom som kronisk venøs insuffisiens 1, 2, 3 grader, behandling, symptomer beskrevet, fortalt om folks behandling. Vær oppmerksom på at legen tar medisiner og er sunn!

Relaterte nyheter

Tegn på akutt og kronisk venøs insuffisiens i beina - årsaker, grader og terapi

Brudd på venøse sirkulasjon, ledsaget av en uttalt symptomer, fører til en sykdom som kalles venøs insuffisiens i de lavere lemmene - symptomer, behandling og forebyggelse av dens fokus på blodstrømmen i venen gjenoppbygging. Sykdommen er knyttet til behandling av stillesittende livsstil og genetisk predisposisjon, i visse stadier ledsages av åreknuter.

Hva er venøs insuffisiens i nedre ekstremiteter

Venøs insuffisiens i nedre ekstremiteter ligger først i prevalens blant vaskulære patologier. Oftere lider det kvinner, og alt etter statistikk er nesten en tredjedel av den voksne befolkningen påvirket. Når en rekke årsaker, blant annet på grunn av den økte belastning, forstyrret brosjyrer av venøse klaffer som regulerer blodstrømmen prosess i de nedre ekstremiteter konstant blodstrøm begynner nede mot oppadgående bevegelse, til hjertet, er det den første symptom - en følelse av tyngde i bena.

Hvis sykdommen utvikler seg, øker trykket på karets vegger konstant, noe som fører til tynning. Det kan forekomme blokkeringer av vener, og hvis du ikke starter behandling i tide, er det trofiske sår av de omkringliggende venøse karene i vev. Det er symptomer på varicose forstørrelse - hevelse i nedre lemmer, kramper om natten, et klart venøst ​​mønster nær overflaten av huden.

Symptomer på venøs insuffisiens er avhengig av hvilken form det forekommer - akutt (OVH) eller kronisk (CVI), alvorlighetsgrad, stadium av sykdommen. OVN på underekstremiteter utvikler seg raskt, ledsages av alvorlig smerte, hevelse, utbrudd av venøst ​​mønster på huden. De viktigste symptomene på CVI i nedre ekstremiteter er:

 • systematisk følelse av tyngde i bena;
 • muskelkramper om natten og i ro
 • hevelse;
 • hypo- eller hyperpigmentering av huden, venøs dermatitt;
 • trofe sår, tørrhet, rødhet på huden;
 • svimmelhet, besvimelse.

Medisinsk gruppe av årsaker, det vil si sykdommer og tilstander på grunn av som utvikler kronisk venøs insuffisiens i de lavere lemmene - det er en sykdom hvor det oppsplittede muskel venøse pumpesystem:

 • flebotromboz;
 • tromboflebitt;
 • medfødte patologier i det vaskulære systemet;
 • skader og alvorlige skader på underdelene.

Det er sekundære, såkalte ikke-modifiserende faktorer som ikke er årsaken til utbruddet av OVH og CVI, men er i fare, kan bidra til utviklingen av sykdommen eller forringelsen av pasientens tilstand. Disse inkluderer:

 • genetisk predisposisjon til sykdommen;
 • Kjønn - kvinner har CVI i gjennomsnitt tre ganger oftere enn menn, på grunn av et høyere nivå av hormonet østrogen;
 • graviditet, arbeidskraft - økt press på venøse kar, det er en endring i hormonell bakgrunn i en kvinnes kropp;
 • alderdom;
 • vektig;
 • lav motoraktivitet;
 • vanlig tung fysisk arbeid, løfte vekter.

Isoler venøs insuffisiens i nedre ekstremiteter av akutt og kronisk form (det er også en venøs insuffisiens i hjernen). OVH er dannet som en konsekvens av overlappingen av de dype venene i underekstremiteter, under trombose eller skade på bena. De subkutane karene påvirkes ikke. Hovedsymptomen ved akutt hodepine er alvorlig smerte, som stopper etter påføring av kaldt kompres, fordi kulde reduserer volumet av blod i karene.

CVI, tvert imot, det påvirker venen ligger nær hudoverflaten, og derfor er ledsaget av degenerative forandringer i huden pigmentering - flekker, trofiske sår. Hvis man forsinke behandling blir uunngåelig forekomst av vaskulære anomalier slik som pyoderma, blodpropp, patologi trafikk ankler.

Klassifisering av CVI

Det er et internasjonalt system for klassifisering av venøs insuffisiens i CEAP. I henhold til dette systemet er tre stadier av CVI preget:

 • CVI 1 grad - ledsaget av smerte, hevelse, konvulsiv syndrom, pasienten er forstyrret av en følelse av tyngde i bena;
 • CVI 2 grader - ledsaget av eksem, dermatosklerose, hyperpigmentering;
 • CVI 3 grader - trofiske sår på huden på underekstremiteter.

diagnostikk

For å avklare det kliniske bildet av sykdommen, etablere en nøyaktig diagnose og gi hjelp, etter en ekstern undersøkelse, sender legen pasienten til levering av følgende tester:

 • Ultralyd av nedre lemmer;
 • generell blodanalyse og biokjemi;
 • venografi.

Behandling av venøs insuffisiens i nedre ekstremiteter

Brudd på venøs utstrømning av nedre lemmer, kalt venøs insuffisiens, behandles ved hjelp av komplisert terapi, som inkluderer:

 • eliminering av risikofaktorer;
 • medisinering;
 • Korrigering av pasientens fysisk aktivitet ved hjelp av medisinsk gymnastikk;
 • fysioterapi;
 • kirurgisk inngrep;
 • metode for elastisk kompresjon.

narkotika

Mekanismen for behandling av CV med medisinske preparater utvikles avhengig av stadium av sykdommens utvikling. Med den første graden av CVI brukes skleroterapi - intravenøs injeksjon av legemidlet, noe som signifikant reduserer blodstrømmen i deformert del av karet. I andre grad brukes terapi med legemidler som øker den totale tonen i venøse kar og etablerer prosessene for sirkulasjon av tilstøtende vev. I dette tilfellet oppnås de viktigste resultatene bare i 3-4 måneders behandling, og kursets totale varighet er 6-8 måneder.

I tredje fase trenger pasienten kompleks behandling av de viktigste symptomene og komplikasjonene. Utnevnte forberedelser av det generelle spekteret av virkning og salver for lokal applikasjon. I løpet av komplisert terapi er utnevnelsen av phlebotonics, ikke-steroide antiinflammatoriske stoffer, antikoagulanter, disaggregeringsmidler og antihistaminer obligatorisk. Preparater for ekstern bruk er valgt fra gruppen medikamenter som inneholder kortikosteroider.

Det er viktig å utnevne de riktige fysioterapiprosedyrene og valg av et kompleks av terapeutisk gymnastikk. I de fleste tilfeller utnevnes;

 • elektroforese;
 • balneotherapy;
 • diadynamisk strøm.

Trophic ulcers assosiert med tredje fase, refererer til en svært farlig type av hudsykdommer, fulle av en rekke alvorlige komplikasjoner og forekomsten av infeksjoner. Pasienten er foreskrevet sengereste, langsiktig antibakteriell behandling, vanlig lokal hygienisk behandling med antiseptika. For å øke hastigheten på prosessen, anbefaler vi midler med innholdet av naturlige planteantiseptika - propolis, havtorn - og iført medisinsk jersey.

Mennesker betyr

Ved de første stadiene av venøs insuffisiens i nedre lemmer og som et forebyggende tiltak for å forbedre blodsirkulasjonen og redusere smertefulle opplevelser, ta til folkemessige rettsmidler. Fra sykdomshjelpen:

 • hest kastanje smaken;
 • kamilleolje;
 • alkoholholdig tinktur av rue duftende;
 • tinktur av malurt sølvfarget;
 • komprimerer fra hetten - vanlig sår;
 • wraps med melkvalle;
 • alkoholholdig tinktur av Kalanchoe.

For å forebygge venøs insuffisiens i nedre ekstremiteter, er det viktig å følge kostholdet med ernæring - å gi opp stekt og fettstoffer. Det anbefales å spise mat som har antikoagulant egenskaper:

Kompresjonsbehandling

Behandling med elastisk kompresjonsmetode innebærer to hovedpunkter - påkledning av kompresjon (anbefales for gravide) og bandasje av underdelene med elastisk bandasje. Ved hjelp av kompresjonsterapi oppnås en betydelig forbedring i pasientens tilstand med venøs insuffisiens i nedre ekstremiteter ved hjelp av følgende egenskaper:

 • reduksjon av hevelse;
 • restaurering av normal drift av muskelventilpumpen;
 • forbedring av mikrocirkulasjon av vev og hemodynamikk av vener.

Bandasjer mister sin elastisitet etter noen vask, så de bør byttes ut i gjennomsnitt en gang hver to eller tre måneder, og for å veksle med seg kompresjonsstrømper eller bukser. Kompresjonsbåndasje av underbenene utføres i henhold til følgende regler:

 • produsert før oppstigningen;
 • Bena er bandasert fra bunnen av, fra ankelen til midten av låret;
 • Bandasje bør være stramt, men smerte og klemming bør ikke følges.

Kirurgisk inngrep

Når en pasient vender seg til et sent stadium av venøs insuffisiens i nedre ekstremiteter, kan legen foreskrive operasjonen av følgende type:

 • sclerotherapy;
 • laser bestråling;
 • phlebectomy;
 • abelyatsiyu.

forebygging

Som forebygging av venøs insuffisiens reduseres risikofaktorer gjennom aktiv livsstil, justerer matvaner, unngår røyking og alkohol, ubehagelige sko og tette klær. Hvis det er en genetisk predisponering i nærvær av en medisinsk historie, anbefales det å gjennomgå profylaktisk ultralydundersøkelse av årer for å oppdage patologiske symptomer og rettidig behandling av venøs insuffisiens.

Video: Kronisk venøs insuffisiens

Kronisk venøs insuffisiens (CVI)

Kronisk venøs insuffisiens (CVI) er en kombinasjon av kliniske manifestasjoner som oppstår som et resultat av et brudd på utstrømningen av blod i blodårene. CVI inkluderer slike sykdommer som åreknuter, posttrombotisk sykdom, medfødte og traumatiske anomalier av venøse kar.

CVI i underlempene er for tiden den vanligste vaskulære sykdommen. Hos kvinner forekommer CVI tre ganger oftere enn menn.

Årsaker til kronisk venøs insuffisiens

Predisponerende faktorer i utviklingen av CVI inkluderer:

- arvelighet
- kvinnelig sex
- gjentatt graviditet
Overvekt
- utilstrekkelig fysisk aktivitet
- tung fysisk arbeid knyttet til løftevekter, langvarig opphold i stående eller sittestilling.

Den viktigste årsaken til sykdommen anses å være en funksjonsfeil i muskuløs venøs pumpe. Vanligvis utstrømning av blod i nedre ekstremiteter utføres i systemet med dype (90%) og overfladiske vener (10%). For å fremme blod til hjertet i venene, er det ventiler som hindrer at blodet beveger seg nedover under påvirkning av tyngdekraften. Også viktig er sammentrekning av muskler i lår og underben, som forhindrer omvendt blodstrøm.

De verste forholdene for normal blodstrøm forekommer i kroppens vertikale stilling i fravær av aktive muskelkontraksjoner. Dermed økte blodstasis, økt trykk i blodårene og dermed deres ekspansjon. Ventilapparatet er utilstrekkelig, ventilflappene er ikke helt lukket, og en unormal blodstrøm fra topp til bunn oppstår.

Mangelfullhet i ventilapparatet i CVI.

Dette fører til en enda større økning i trykk i venene. Som et resultat av økt trykk øker permeabiliteten til venøs veggen, det sveller, komprimerer omgivende vev, forstyrrer ernæringen. I finalen på dette stedet dannes et trofasår.

Symptomer på kronisk venøs insuffisiens

Hvis følgende symptomer oppstår, er det nødvendig å kontakte en spesialist for å utelukke CVI: En liten tyngde i beina, som skjer hovedsakelig om kvelden eller etter en statisk belastning; ødem i anklene (fingrene påvirkes ikke). Hevelse skjer om kvelden (du kan bestemme ved tilstedeværelse av spor fra gummibandene til sokker), graden av uttrykk avhenger av treningsvarigheten. Det er viktig at hevelse ikke er bestemt om morgenen. Det kan være åreknuter eller "vaskulære stjerner" (synlig utvidelse av små kranser). Alle disse tegnene indikerer tilstedeværelsen av CVI i første grad.

Eksterne manifestasjoner av CVI.

Over tid, brennende; kramper kule muskler som vises som regel om natten. Hevelse blir resistente (identifisert til enhver tid på dagen), bleke hud, kald å ta på, i tillegg, som et resultat av dårlig blodsirkulasjon i hud vises uregelmessig hyperpigmentering (brunfargete) Lipodermatosclerosis (betennelse i huden er rød, smerter ved palpasjon) og eksem ( tynning av huden over den dilaterte venen, det blir flekkete, det klør veldig mye). I dette tilfellet finner CVI av 2. grad.

Tilstedeværelsen av åpne eller helbredte trophic ulcers, samt komplikasjoner av CVI (blødning, dyp venetrombose eller tromboflebitt) bekrefter grad III CV.

Dannelsen av sår i CVI forekommer i flere stadier. I begynnelsen vises en brunaktig farge av huden. Over tid danner et tett, hvitt, lakkutseende som ligner på paraffinvoks i midten. I fremtiden fører selv et minimalt traume til oppdagelsen av en ulcerativ defekt. Ved forsinket behandling øker størrelsen på såret gradvis, muligens å bli med i infeksjonen.

Også 0 grader av CVI er gitt, når det er en utprøvd utvidelse av årer og "vaskulære stjerner" ikke ledsages av vekt i bena, smerter og hevelse. På dette stadiet av sykdommen er behandling også nødvendig.

Hvis du har minst ett symptom, anbefales det å konsultere lege. Som regel, i samråd med en phlebologist (spesialist i vene sykdommer), om nødvendig, en vaskulær kirurg eller andre spesialister.

CVI med feil eller for tidlig behandling kan føre til alvorlige komplikasjoner, for eksempel dyp venetrombose (fullstendig eller delvis lukking av hulrommet i venen trombe) og tromboflebitt (venebetennelse vegg samtidig trombose). I dette tilfellet, plutselig er det, raskt voksende ødem, som dekker hele underbenet, ledsaget av intense raspiruyuschimi smerter. I øynene til rødhet eller blueness, smertefull fortykkelse av huden, med ingen forbindelse til forrige øvelse, kan være mangler åreknuter, brun flekker områder av huden og sår. Hvis trombinen går i stykker, så med blodgennemstrømning, kan den komme inn i lungene og forårsake alvorlig sykdom - tromboembolisme i lungearterien (fullstendig eller delvis lukning av lumenartartrombosen). Denne komplikasjonen er ofte dødelig. Ved mistanke om dyp venetrombose eller tromboflebitt bør umiddelbart ligge ned, gi benet høy stilling, ring ambulanse mannskaper. Det er strengt forbudt å knede muskler, smøre med noen salver, tråkke på vondtbenet.

Man bør også være forsiktig med skader på det berørte området, siden de kan føre til utvikling av alvorlig blødning. Ved blødning er det nødvendig å bøye beinet over skadestedet med en turniquet (medisinsk eller improvisert), så mye at blødningen stopper, og umiddelbart ringe til et ambulanseteam. Blødninger fra åreknuter refererer også til komplikasjoner som truer livet.

Symptomer på CVI, som smerter i nedre ekstremiteter og ødem, er typiske for en rekke andre sykdommer:
"Hjerte" ødem. Tilstedeværelsen av hjertesykdom, hypertensjon. Ødem i nedre ekstremiteter vises når som helst på dagen, ofte permanent, alltid bilateral. Det er ingen forbindelse med fysisk aktivitet. Smerte i nedre ekstremiteter, som regel, er fraværende, er kun uttrykt ved et betydelig ødem. Hud i ødemet er varm, normal farge.

Ødem med lymfødem (brudd på lymfedrenering). Så vel som med CVI ødem vises senere på kvelden, forbundet med fysisk anstrengelse. Hud i området med hevelse av normal farge og temperatur. Med en uttalt prosess påvirker hevelse lårområdet. Smerte av forskjellig intensitet. Men det er ingen forstørrede årer og sår. Å skille denne sykdommen fra CVI er mulig når lymfografi utføres (instrumentelt undersøkelse av lymfesystemet).

Med artrosi er ødem og intense smerteopplevelser kun bestemt i området av den berørte ledd. Følsommens mobilitet er kraftig begrenset i begynnelsen av bevegelsen, da fortsetter bevegelsen, mobiliteten forbedrer noe, smerten blir mindre intens. Differensiering av denne sykdommen og CVI vil tillate ultralyd og felles radiografi.

I osteochondrosis av lumbale ryggraden er den største alvorlighetsgraden av smerte i popliteal fossa. Smerten trekker, kan "skyte" i lår og gluteal region. Det skjer vanligvis om natten. Intensiteten minker etter løpet av antiinflammatorisk terapi. Ødem er ikke typisk.

Bare de som er kvalifiserte, kan skille disse sykdommene fra CVI.

Diagnose av kronisk venøs insuffisiens

Når du kontakter en lege, vil du bli tilbudt følgende undersøkelse:

Generell blodprøve. I henhold til nivået av røde blodceller og hemoglobin kan bli bedømt på graden av viskositeten av blod, i henhold til antall blodplater er vurdert tilstand av blodkoagulasjonssystemet, noe som øker antallet hvite blodceller indikerer tilstedeværelse av betennelse.

Biokjemisk analyse av blod og urin. Endringer i disse indikatorene er ikke spesifikke, avhenger av tilstedeværelsen og alvorlighetsgraden av samtidige sykdommer.

Den mest nøyaktige metoden for å diagnostisere venøs patologi er Ultralyd av karene i underekstremiteter. i løpet av hvilke områdene av venene, tilstedeværelsen av varicose nodules, trombier bestemmes. Ultralyd av karene i nedre ekstremiteter bør utføres i nærvær av noen av de ovennevnte tegnene på CVI.

I tilfelle tvilsomme data brukes ultralyd til kirurgiske metoder, for eksempel venography (intravenøs administrering av kontrastmedium for å vurdere tilstanden til venøsystemet).

Behandling av kronisk venøs insuffisiens

Behandling av CVI er en kompleks prosess, hvis varighet avhenger direkte av sykdomsstadiet. Medisinske aktiviteter er delt inn i kirurgisk og konservativ (ikke kirurgisk). Til tross for den høye forekomsten av sykdommen, utgjør kirurgiske metoder bare 10%. Tidlig behandling vil gjenopprette normal venøs blodstrøm og unngå komplikasjoner.

Konservativ behandling av venøs insuffisiens inkluderer reduksjon i alvorlighetsgraden av risikofaktorer, anbefalinger for fysisk aktivitet, elastisk kompresjon, medisiner og fysioterapi. Anvendelsen av disse tiltakene i komplekset gir det beste resultatet.

Hvis det er mulig, er det nødvendig å identifisere risikofaktorer for sykdomsprogresjonen, som for eksempel fedme, tar orale prevensiver, feil fysisk aktivitet og prøver å rette opp dem.
Også for hvert stadium av sykdommen skal legen gi anbefalinger om fysisk aktivitet.

Uansett scenen anbefales: så ofte som mulig å gi føttene en forhøyet stilling, legg en pute under dem om natten, bruk behagelige sko. Fra sport er det anbefalt å gå, svømme, med stadium 0-2 scenen - sykling, lett løpende. Fysisk utdanning (unntatt svømming) utføres ved hjelp av elastisk kompresjon. Det er nødvendig å fjerne de klassene de idretter der det er en økt sannsynlighet for skade og lemmer krever skjæring (dust) belastning på underekstremitetene: fotball, basketball, volleyball, tennis, ski, ulike typer kampsport, mosjon, forbundet med tunge løft. Hjemme, uavhengig av sykdomsstadiet, er følgende treningskompleks mulig.

Komplekse øvelser i CVI.

Elastisk kompresjon - bruk av elastisk bandasje eller medisinsk jersey. Samtidig forbedrer utstrømningen av blod gjennom venene gjennom den målte kompresjonen av musklene i underbenene, noe som forhindrer ytterligere utvidelse av venene og dannelse av trombi. I tillegg er huden beskyttet mot mekanisk skade, reduseres risikoen for sårdannelse. Bruken av elastisk kompresjon er indikert på hvilket som helst stadium av sykdommen.

Regler for bruk av elastiske bandasjer:

Elastisk bandaging starter om morgenen, før den stiger opp fra sengen. Bandasje pålegges fra bunnen av med en obligatorisk fangst av foten, hælen til lårområdet. Hver overliggende sving av bandasjen skal dekke den forrige halvannen. Klemming bør ikke være intens, ikke føre til smerte. Ved "slipping" bandasje må det være bandasje.

Ulemper ved bruk av elastiske bandasjer:

- Dårlig fast på benet;
- det er vanskelig å oppnå den nødvendige klemme av muskler;
- etter at flere vasker er strukket.

Disse manglene er berøvet medisinsk kompresjonsjersey (knesokker, strømper, strømpebukser). Avhengig av scenen i CVI, er det 3 klasser komprimering (komprimering), som må tas i betraktning ved kjøp av disse produktene.

Kompresjonslokking gjelder ikke hvis:

- Alvorlig kardiopulmonal svikt
- Alvorlig sykdom av arterier i nedre ekstremiteter
- lavere ekstremitets lesjoner i huden (dermatitt, eksem, akutte erysipelas, infiserte sår). I dette tilfellet utføres elastisk kompresjon på en spesiell måte.

Ved trinn 0-1 sykdommen gullstandarden behandling av kosmetiske defekter er sklerose - Forlenget behandling av overflatevener og "edderkopp årer". Sklerosanten (en spesiell substans som fører til opphør av blodstrømmen i denne venen) settes inn i venen. I slutten vender venen tilbake, den kosmetiske defekt forsvinner.

På 0-1-trinnet for forebygging, i 2-3 stadier med henblikk på behandling, er bruk av medisiner nødvendig. De fleste medikamenter er rettet mot å øke tonen i venene, og forbedrer tilførselen av omgivende vev. Behandlingsforløpet er langt, 6 måneder eller mer.

Foreløpig brukes: Detraleks, Cyclo 3 Fort Ginkor-fort Troxevasin, Anavenol, Aescusan, Asklezan, Antistax, Phlebodia 600. Bruken av et medikament, samt behandlingsregimet bør diskuteres med eksperten. Bruk av aktuell behandling (salver, geler) i fravær av komplikasjoner (tromboflebit) er uhensiktsmessig.

Sykdommens stadium er preget av forekomsten av sår. Behandling av trofasår er en kompleks prosess som involverer både generelle og lokale effekter. Lokal behandling innebærer behandling av sårområdet med antiseptika, ved bruk av enzymer, om nødvendig, kirurgisk fjerning av døde partikler. Daily - to, tre sår toalett bruke både standard legemidler (dioxidine, dimexide, klorheksidin) og tilberedes hjemme (svak løsning av kaliumpermanganat, buljong serie eller daisy). Etter bearbeiding påføres salven (levomycol, levosin).

Fysioterapi har en tilleggsverdi for kronisk venøs insuffisiens. De påføres i hvilken som helst grad av prosessintensitet i henhold til indikasjonene. For eksempel har diadynamiske strømninger, elektroforese, laser og et magnetfelt en god effekt.

Med gode resultater av konservativ behandling anbefales ytterligere korreksjon av livsstil, regelmessig mosjon, elastisk kompresjon. Beslutningen om å gjennomføre en gjentatt behandling er nødvendig for sykdomsfall, komplikasjoner eller forebyggende formål.

Hvis konservativ behandling er ineffektiv, er spørsmålet om kirurgisk behandling bestemt. I tillegg er kirurgisk behandling nødvendig når:

- Komplikasjoner av CVI (trombose, tromboflebitt, blødning).
- Tilstedeværelse av langsiktige ikke-helbredende sår.
- uttrykt kosmetisk defekt

Kirurgisk behandling består i fjerning av endrede årer. Omfanget av operasjonen avhenger av alvorlighetsgraden av prosessen og komplikasjonene.

Rehabilitering etter operasjon avhenger av volumet, men det er nødvendig å nevne generelle prinsipper. Suturer blir til slutt dannet etter 6 måneder, for å unngå divergens og etterfølgende kosmetisk defekt, er det nødvendig å utelukke sterk mekanisk effekt på dem (bruk av grov ull, hardt klær). Du må vaske deg bare varm, helst med kaldt vann. Etter operasjon anbefales det å bære elastiske bandasjer i 3 måneder, hvorefter 3 måneder til å ha elastiske medisinske strømper. I fremtiden brukes elastisk kompresjon i tilfelle planlagt "skadelig" fysisk aktivitet (lang reise, fly, lang opphold på beina, hardt arbeid). Du kan trenge en profylaktisk bruk av narkotika som forbedrer årens tone.

Profylakse av kronisk venøs insuffisiens

Foreløpig er forebygging av CVI av stor betydning. Gjennomføringen av enkle tiltak kan redusere forekomsten av venøs sykdom i nedre ekstremiteter:

- Bære en mobil livsstil, alternerende statisk last med å gå, løpe, svømme.
- Hold deg på beina i høyden mens du hviler.
- Følg kroppsvekten
- Bruk behagelige sko med en hæl opp til 4 cm, om nødvendig, bruk ortopediske innleggssåler.
- Ved bruk av østrogene stoffer (orale prevensjonsmidler), under graviditet på en planlagt måte for å utføre ultralyd av venene i underekstremiteter.
- Bruk evt. Elastisk kompresjon og medisiner.

Leger terapeut Sirotkina EV

kommentarer

# 4 Natalia 12/07/2016 18:16

Jeg er 62 år gammel. Hun hadde høye hæler hele sitt liv, lærerens arbeid "på føttene". CVI utviklet seg opp til 40 år. Selv om venene ikke henger sammen med klynger, oppstod en flekk over ankelen, en harbinger av et trofasår. Jeg ville ikke ta med til en trist tilstand. Har en operasjon, i dag forlot sykehuset. Jeg håper på utvinning, det er nødvendig å bandasje i 2 måneder og gjenopprette riktig. Tusen takk for ditt råd, de vil være veldig hendige! Kvinner! Ikke start sykdom, slitasje kompresjonsstrømper, blir behandlet i Studier om vener operere, jeg har sett nok i denne avdelingen med 70 pasienter, men to av de opererte benet, tror ikke engang at jeg klarte i så mange år de fleste av sykdommen for å unngå alvorlige konsekvenser. Og nå vil jeg stole på Gud og prøve å beskytte beina mine, uten friske ben, et fullt aktivt liv er umulig.

# 3 Elena, 36 år 18/18/2015 08:12

Mange takk til forfatteren for artikkelen!
Veldig nyttig og nyttig informasjon.

# 2 Risa 05.12.2014 06:19

Følelse av tyngde i beina ble uutholdelig, en slik tilstand, som om de ble gjennomboret fra innsiden. Jeg jobber som selger, derfor er det ikke overraskende for vårt yrke. Ved slutten av arbeidsdagen blir føttene slår. Jeg kunne ikke engang ha på seg de skoene jeg kom om morgenen. Før jeg søkte om medisinsk hjelp, var jeg engasjert i selvbehandling. Jeg kjøpte narkotika, som jeg ofte hørte i reklame. Dette til slutt resulterte ikke i noe godt. Tro ikke på annonsene, det er ikke sant, men bortkastet penger, ikke lite!
Som et resultat vendte jeg meg til legen da min sykdom utviklet seg. Jeg ble foreskrevet kompresjonstrømper og medisiner i 2 måneder.
Etter dette behandlingsforløpet ble det mye lettere for meg, men jeg fortsetter å bruke strømper. Vær forsiktig og elsk føttene dine! Som de sier: "Ulven føder bena!".

# 1 Tatyana 9 juli 2014 19:13

Jeg er 63 år gammel. Forstyrret natt kramper, tørr (skjell), huden på leggen av ben, prikking, kulde av den nedre av benene, smerter i bena, hyppig blåmerker. Åreknuter har vært flere år. Men slike symptomer har dukket opp nylig. Kompresjonstrikkene (jevnste kompresjon) er svært vanskelig å bære og hele dagen går i dem, spesielt om sommeren er det urealistisk. Det er nødvendig å phlebologist? Hva er interessant å utnevne?

Les Mer Om Fartøyene