Årsaker, symptomer og behandling av paroksysmal takykardi, konsekvenser

Fra denne artikkelen vil du lære: Hva er en paroksysmal takykardi, som det kan provosere hvordan det manifesterer seg. Hvor farlig og helbredet er det.

I paroksysmal transient paroxysmal tachycardia oppstår uregelmessig puls som varer fra noen få sekunder til noen få minutter eller timer i en rytmisk hjerteslag akselerasjon i området fra 140-250 slag / min. Hovedtrekket i dette arytmi som eksitasjonspulser ikke kommer fra en naturlig pacemaker, og fra unormal fokus i ledningssystemet fra hjertet eller myokard.

Slike endringer kan på annen måte påvirke tilstanden til pasientene, avhengig av type paroksysmer og hyppigheten av anfall. Paroksysmal takykardi av de øvre deler av hjertet (atrier) av de sjeldne episoder kan enten ikke forårsake noen symptomer eller har hatt milde symptomer og sykdomsfølelse (i 85-90% av personer). Ventrikulære former forårsaker alvorlige sirkulasjonsforstyrrelser og truer selv å stoppe hjertet og pasientens død.

Fullstendig kur for sykdommen er mulig - medikamenter tillater deg å fjerne angrepet og forhindre det i å komme tilbake, kirurgiske teknikker eliminerer patologiske foci, som er kilder til akselererte impulser.

Leger er kardiologer, hjertekirurger og arytmologer.

Hva skjer i patologi?

Normalt er hjertet forkortet med vanlige pulser, som kommer fra en frekvens på 60-90 slag / min fra hjertets høyeste punkt - sinuskoden (rytmens hoveddriver). Hvis tallet er større, kalles det en sinus takykardi.

Med paroksysmal takykardi reduserer hjertet også oftere enn det burde (140-250 slag / min), men med betydelige egenskaper:

 1. Den viktigste kilden til impulser (pacemaker) blir sinusknuten og den syke delen av det kardiale vev, som bare bør utføres impulser i stedet for å lage dem.
 2. Riktig rytme - hjerteslagene gjentas regelmessig med jevne mellomrom.
 3. Paroksysmal karakter - takykardi oppstår og går plutselig og samtidig.
 4. Patologisk betydning - paroksysm kan ikke være normen, selv om det ikke forårsaker noen symptomer.

Tabellen viser de generelle og karakteristiske egenskapene ved sinus (normal) takykardi) fra paroksysmal.

Alt avhenger av typen paroksysm

Det er fundamentalt viktig å dele den paroksysmale takykardien i arter avhengig av lokalisering av det uregelmessige impulsfokuset og hyppigheten av forekomsten. De viktigste varianter av sykdommen er gitt i tabellen.

 • Atriell form (20%);
 • Atrioventrikulær (55-65%);
 • Wolff-Parkinson-White syndrom (WPW - 15-25%).

Den gunstigste varianten av paroksysmal takykardi er en akutt atriell form. Hun trenger ikke behandling i det hele tatt. De mest farlige, kontinuerlig tilbakevendende ventrikulære paroksysmer - til og med til tross for moderne behandlingsmetoder, kan de forårsake hjertesvikt.

Mekanismer og årsaker til utvikling

Ved mekanismen for forekomst av paroksysmal takykardi ligner ekstrasystol - ekstraordinære kardiale sammentrekninger. Kombinerer deres tilstedeværelse av et ekstra fokus på impuls i hjertet, som kalles ektopisk. Forskjellen mellom dem er at den slår forekommer med jevne mellomrom i kaotisk sinusrytme, og i en anfall ektopisk foci genererer pulser som ofte og regelmessig, som i korthet overtar hoved pacemakeren funksjon.

Men pulsene i disse foci som kalles paroksysmal takykardi, bør være en annen forutsetning, en karakteristisk struktur av hjertet - i tillegg til de grunnleggende impulsledningsbaner (det vil si alle mennesker) bør være flere måter. Hvis folk som har slike ekstra veier ikke har ektopisk foci, sirkulerer impulsene til sinusnoden (hovedpacemakeren) sømløst langs hovedveiene, uten å strekke seg til ytterligere. Men med en kombinasjon av impulser fra ektopiske steder og ekstra baner, er dette hva som skjer i etapper:

 • En normal impuls, som kolliderer med fokus av patologiske impulser, kan ikke overvinne det og passere gjennom alle deler av hjertet.
 • Med hver etterfølgende impuls øker spenningen i hovedveiene over hindringen.
 • Dette fører til aktivering av flere veier som direkte forbinder atria og ventrikkene.
 • Impulser begynner å sirkulere i en lukket sirkel i henhold til ordningen: Atriumet - En ekstra bunt - Ventrikkene - Ektopisk fokus - Atria.
 • Fordi eksitering forplantes i motsatt retning, irriterer den det patologiske stedet i hjertet.
 • Det ektopiske fokuset aktiveres og genererer ofte sterke impulser som sirkulerer gjennom en unormal lukket sirkel.

Mulige årsaker

Faktorer som forårsaker utseendet av ektopisk foci i den supraventrikulære sonen og hjerteets ventrikler, er forskjellige. Mulige årsaker til denne funksjonen er vist i tabellen.

Paroksysmal takykardi: dets symptomer og behandling, fare og forebyggende tiltak

Paroksysmal takykardi er et farlig symptom, som i noen tilfeller fører til døden.

I denne artikkelen vil vi vurdere paroksysmal takykardi fra alle sider - dets symptomer, behandling, årsaker, om det er farlig og i hvilke tilfeller.

Særtrekkende egenskaper

Paroksysmal takykardi er brudd på hjertefrekvensen med en frekvens på 150-300 slag per minutt. Fokuset på excitasjon oppstår i en hvilken som helst del av hjertets ledende system og forårsaker høyfrekvente elektriske impulser.

Årsakene til utseendet til slike foci er ennå ikke fullstendig utforsket. For denne form for takykardi preget av en plutselig utbrudd og enden av et angrep, som varer fra flere minutter til flere dager.

Med paroksysmal takykardi blir diastoliske pauser forkortet så mye som mulig, derfor er tiden for gjenopprettingsprosesser minimert, hvorfor endringer forekommer.

også det er et brudd på hjertefunksjonen, på grunn av "blokkering av atria" Wenkebach. Deretter kastes blodet som er akkumulert i atria tilbake i hul- og lungeveiene, som et resultat av hvilke pulsbølger danner i jugularvenene. Blokkering gjør det enda vanskeligere å fylle ventriklene med blod og provoserer stagnerende fenomener i en stor sirkel.

Paroksysmal takykardi er vanligvis ledsaget av mitral stenose og koronar aterosklerose.

Hvordan utvikler sykdommen?

Rytmen er forstyrret av det faktum at et elektrisk signal, som følger hjertet, møter hindringer eller finner ytterligere måter. Som et resultat, blir patchene over hindringen redusert, og så returnerer impulsen gjentatte ganger, og danner et ektopisk fokus på excitasjon.

Områdene som mottar en puls fra ytterligere bjelker, stimuleres med høyere frekvens. Som et resultat avkortes gjenopprettingsperioden for hjertemuskelen, er mekanismen for utstøtning av blod inn i aorta forstyrret.

På utviklingsmekanismen utmerker seg tre typer paroksysmal takykardi - gjensidig, samt fokal og multifokal, eller ektopisk og multifokal.

Tilbakevirkende mekanisme - Den hyppigste, når i sinusnoden under påvirkning av noen grunner, blir pulsregenerert eller sirkulasjonen av excitasjon observeres. Mindre ofte paroxysm genererer et ektopisk fokus på unormal automatisme eller post-depolarisasjon utløser aktivitet.

Uansett hvilken mekanisme som er involvert, Før angrepet er det alltid en ekstrasystole. Dette er navnet på fenomenet for tidlig depolarisering og sammentrekning av hjertet eller dets individuelle kamre.

Grunnleggende klassifisering, forskjeller i arter ved lokalisering

Avhengig av gjeldende, vil akutt, konstant gjentakende (kronisk) og kontinuerlig tilbakevendende former. Spesielt farlig er den siste typen flyt, da det forårsaker sirkulasjonsinsuffisiens og arytmogen utvidet kardiomyopati.

Det er former for paroksysmal takykardi:

 • ventrikulær motstandsdyktig (fra 30 sekunder), ustabil (opptil 30 sekunder);
 • supraventricular (supraventricular) - atriell, atrioventrikulær.

supraventrikulær

Atriell form er mest vanlig. Kilden til økt impulsproduksjon er atrioventrikulærknutepunktet. Kortsiktige angrep ofte ikke diagnostisert på et elektrokardiogram.

Den antivoventrikulære formen er preget av det som fremgår av det atrioventrikulære veikrysset.

ventrikkel

Fokus på excitasjon ved ventrikulær form er i ventrikkene - Bunten av Hans, hans ben, i Purkinens fibre. Den ventrikulære formen utvikler seg ofte mot en bakgrunn av hjerteglykosidforgiftning (ca. 2% av tilfellene). Dette er en farlig tilstand, som noen ganger utvikler seg til ventrikulær fibrillasjon.

Hjertefrekvens pleier ikke å akselerere mer enn 180 slag per minutt. Prøver med oppvåkning av vagusnerven viser et negativt resultat.

Årsaker og risikofaktorer

Supraventricular form forårsaker høy aktivitet av den sympatiske avdelingen i nervesystemet.

En viktig årsak til atrioventrikulær form er Tilstedeværelsen av ytterligere ledende baner, som er medfødte abnormiteter. Slike avvik inkluderer en bunte av Kent, som ligger mellom atria og ventrikler, Maheima-fibre mellom atrioventrikulærknutepunktet og ventriklene.

For mageformen er hjertemuskelen påvirket - nekrotisk, dystrofisk, sklerotisk, inflammatorisk anomalie. Dette skjemaet er mer vanlig for menn i alderen. De er diagnostisert med hypertensjon, iskemisk hjertesykdom, myokardinfarkt og misdannelser.

Barn er typiske idiopatisk paroksysmal takykardi, eller essensielt. Årsakene er ikke pålitelig etablert.

Det er ekstrakardiale (ikke-kardiale) og intrakardiale (kardiale) risikofaktorer.

ekstrakardiale

Så, hos personer med et sunt hjerteinfarkt utvikler paroksysmal takykardi etter stress, en tung belastning - fysisk eller mental, som følge av røyking, drikking.

Også provosere et angrep av krydret mat, kaffe og te.

Dette inkluderer sykdommer:

 • skjoldbruskkjertel;
 • nyre;
 • lunger;
 • gastrointestinal system.

intrakardiell

Under intrakardiale faktorer forstås direkte hjertepatologier - myokarditt, vices, mitralventil prolaps.

symptomatologi

Det kliniske bildet av paroksysmal angina er så uttrykksfulle at det er nok for legen å snakke med pasienten. Sykdommen preges av slike symptomer:

 • et plutselig trykk i hjertet og en etterfølgende økning i hjertefrekvensen;
 • mulig lungeødem hos pasienter med hjertesvikt;
 • svakhet, generell ubehag, kulderystelser, skjelving i kroppen (tremor);
 • hodepine;
 • følelse av koma i halsen;
 • endring i blodtrykk indikatorer;
 • i alvorlige tilfeller, bevissthetstap.

Hvis paroksysmal takykardi ikke forårsaker hjertesvikt, så er et hyppig angrep brå polyuria - rikelig utslipp av lett urin med lav spesifisitet

Også symptomatologi er supplert med manifestasjoner, karakteristisk for sykdommen, som provosert takykardi. For eksempel, i tilfelle av skjoldbruskdysfunksjon, mister pasienten vekt, håret forverres, mage-tarmkanalen smerter mage, kvalme, halsbrann etc.

Mellom angrep kan pasienten ikke klage på helsetilstanden.

Diagnose og tegn på EKG

Ved utførelse av diagnostiske aktiviteter utfører legen pasientintervju på naturens følelser og omstendighetene under hvilke angrepet begynte, klargjør medisinsk historie.

Den viktigste maskinvaremetoden for etterforskning er et elektrokardiogram. Men i hvile registrerer de ikke alltid avvik. Deretter viser studier med belastninger å provosere et angrep.

EKG gjør det mulig å skille former av paroksysmal takykardi. Så, med det atrielle stedet for fokuset, er tannen P foran QRS-komplekset. Ved det atrioventrikulære krysset tar tannen P en negativ verdi, og fusjonerer eller ligger bak QRS.

Den ventrikulære formen bestemmes av deformert og utvidet QRS, mens tannen P er uendret.

Hvis paroksysm ikke er løst, foreskrives daglig overvåking av EKG, og viser korte episoder av paroksysm, ikke merket av pasienten.

I noen tilfeller, for å klargjøre diagnosen, skriv endokardial EKG med intrakardial innføring av elektroder.

Utfør også et ultralyd, MR eller MSCT organ.

Nødhjelp i tilfelle angrep og taktikk av terapi

Førstehjelpen til paroksysmal takykardi er som følger:

 1. Berolig pasienten, med svimmelhet og skarp svakhet - de setter eller putter.
 2. Sørg for luftstrøm, fri for stramme klær, unbutton collars.
 3. Utfør vagale tester.
 4. Hvis tilstanden forverres, kreves en ambulanse.

Med ventrikulær paroksysmal takykardi i de fleste tilfeller er innlagt på sykehus, med unntak av idiopatier med godartet kurs. Pasienten injiseres umiddelbart med et universelt anti-arrytmisk legemiddel - novokainamid, isoptin, kinidin, etc. Hvis den medisinale effekten ikke virker, tar de seg til elektropulsmetoden.

Hvis angrepene av ventrikulær takykardi er mer enn 2 ganger i måneden, Den planlagte sykehusinnleggelsen er vist. Pasienter med diagnose "paroksysmal takykardi" observeres poliklinisk hos en kardiolog.

Legemidler til behandling tas under EKG-kontroll. For å forhindre overgangen av ventrikulær form til ventrikulær fibrillasjon, foreskrives β-adrenoblokere, som er mest effektive i kombinasjon med antiarytmiske midler.

Hvordan behandle paroksysmal takykardi i alvorlige tilfeller? Leger ty til kirurgisk behandling. Det består i ødeleggelse av ytterligere måter å impulse eller fokusere på automatisme, radiofrekvensablation, implantering av stimulanter eller defibrillatorer.

Prognose, komplikasjoner, mulige konsekvenser

Mulige komplikasjoner av langvarig paroksysm med en frekvens over 180 slag per minutt er:

 • ventrikulær fibrillasjon er en av årsakene til plutselig hjertedød;
 • akutt hjerteinsuffisiens med kardiogent sjokk og lungeødem;
 • stenokardi, hjerteinfarkt;
 • progresjon av kronisk hjertesvikt.

Om paroksysmal takykardi fører til hjertesvikt, avhenger i stor grad av tilstanden til hjertemuskelen og tilstedeværelsen av andre endringer i sirkulasjonssystemet.

Det første tegn på å utvikle hjertesvikt er spenning i nakken, som oppstår fra overløp av blodårer, kortpustethet, tretthet, tyngde og smerte i leveren.

Forebygging av tilbakefall og forebyggende tiltak

Det viktigste tiltaket for forebygging - sunn livsstil, som antar:

 • sunn mat, med nok vitaminer, mineraler, reduksjon i kosten av fete, søte, krydrede matvarer;
 • Utelukkelse fra kostholdet av alkoholholdige drikker, koffeinholdige drikker, spesielt hurtigkoffe;
 • nektelse av røyking.

Med følelsesmessig spenning utnevne sedativa.

For å forhindre angrep på pasienten kan foreskrive medisinbehandling:

 • ved ventrikulære paroksysmer - anaprilin, difenin, novokainamid, isoptin forebyggende kurs;
 • ved supraventrikulære paroksysmer - digoksin, kinidin, mercazolil.

Medisiner er foreskrevet dersom anfall observeres mer enn to ganger i måneden og krever hjelp fra en lege.

Paroksysmal takykardi: årsaker, typer, paroksysmer og manifestasjoner, behandling

Sammen med ekstrasystolen anses paroksysmal takykardi som en av de vanligste typene hjerte rytmeforstyrrelser. Det står for opptil en tredjedel av alle tilfeller av patologi forbundet med overdreven eksitering av myokardiet.

Med paroksysmal takykardi (PT) utvikler foci seg i hjertet, og genererer et overdreven antall impulser som fremkaller for hyppig sammentrekning. Samtidig er systemisk hemodynamikk forstyrret, selve hjertet mangler ernæring, noe som resulterer i økt sirkulasjonsmangel.

Feline angrep forekommer plutselig uten tilsynelatende årsaker, men muligens effekten av provoserende omstendigheter, de går også bort, og varigheten av paroksysmer, er frekvensen av hjerteslag forskjellig for forskjellige pasienter. Den normale sinusrytmen i hjertet med PT er erstattet av den som er "pålagt" av ektopisk fokus på excitasjon. Sistnevnte kan dannes i den atrioventrikulære knutepunktet, ventrikler, atrialt myokardium.

Spenningsimpulser fra det uregelmessige fokuset følger etter hverandre, så rytmen forblir vanlig, men frekvensen er langt fra normal. PT i sin opprinnelse svært nær supraventrikulær arytmi, så den neste etter den andre slår av atriene er ofte identifisert med et angrep av paroksysmal takykardi, selv om det varer mindre enn et minutt.

Varigheten av angrepet (paroxysm) PT er svært variabel - fra noen få sekunder til mange timer og dager. Det er klart at de mest signifikante blodstrømningsforstyrrelsene vil bli ledsaget av langvarige angrep av arytmi, men behandling er nødvendig for alle pasienter, selv om paroksysmal takykardi er sjelden og ikke for lang.

Årsaker og varianter av paroksysmal takykardi

PT er mulig hos unge og eldre mennesker. Hos eldre pasienter diagnostiseres det oftere, og årsaken - organiske endringer, mens det i ung arytmi er oftere funksjonelt.

supraventrikulær (supraventricular) form av paroksysmal takykardi (inkludert atrial og AV nodal typer) er vanligvis forbundet med en økning i aktiviteten til sympatisk innervering, og det er ofte ingen åpenbare strukturelle endringer i hjertet.

ventrikkel Paroksysmal takykardi skyldes vanligvis organiske årsaker.

Typer paroksysmal takykardi og visualisering av paroksysmer på EKG

De provokerende faktorene til paroksysmal PT er:

 • Kraftig spenning, stressende situasjon;
 • Underkjøling, innånding for kald luft;
 • overspising;
 • Overdreven fysisk aktivitet;
 • Rask gange.

Til årsakene til paroksysmal supraventrikulær takykardi, regnes alvorlige spenninger og forstyrrelser av sympatisk innervering. Spenningen provoserer frigjøring av en betydelig mengde av adrenalin og noradrenalin binyrene som fremmer hyppige kontraksjoner i hjertet, og også øke følsomheten av det vaskulære system, inklusive, og ektopisk foci av eksitasjon til virkningen av hormoner og neurotransmittere.

Påvirkningen av stress og spenning kan spores i tilfeller av PT i sår og hjernerystelse, med nevastheni og vegeto-vaskulær dystoni. Forresten, omtrent en tredjedel av pasientene med autonom dysfunksjon står overfor denne typen arytmi, som er funksjonell.

I noen tilfeller, når hjertet har ingen vesentlige anatomiske defekter som kan føre til forstyrrelser, PT iboende refleksiv i naturen og som oftest det er forbundet med patologi i mage og tarm, galle-systemet, pessar, nyrer.

Den ventrikulære formen av PT diagnostiseres oftere hos eldre menn med åpenbare strukturelle endringer i myokardiet - betennelse, sklerose, dystrofi, nekrose (infarkt). Samtidig forstyrres den korrekte løpet av nerveimpulsen langs bunken på Gys, beina og mindre fibre, som gir myokardiet med spennende signaler.

Den umiddelbare årsaken til ventrikulær paroksysmal takykardi kan være:

 1. Iskemisk hjertesykdom - både diffus sklerose og arr etter et hjerteinfarkt;
 2. Myokardinfarkt - provoserer ventrikulær PT i hver femte pasient;
 3. Betennelse i hjertemuskelen;
 4. Arteriell hypertensjon, spesielt med alvorlig myokardial hypertrofi med diffus sklerose;
 5. Hjertesykdom;
 6. Myocardiodystrophy.

Blant de sjeldnere årsakene til paroksysmal takykardi er tyrotoksikose, allergiske reaksjoner, hjerteintervensjoner, kateterisering av hulrom, men et bestemt sted i patogenesen til denne arytmen er tildelt visse medisiner. Så, forgiftning med hjerteglykosider, som ofte foreskrives for pasienter med kroniske former for hjertepatologi, er i stand til å provosere alvorlige angrep av takykardi med høy risiko for død. Store doser av antiarytmiske stoffer (for eksempel novokainamid) kan også forårsake PT. Mekanismen for narkotikalarytmi betraktes som et brudd på utveksling av kalium i og utenfor kardiomyocytter.

patogenesen PT fortsetter å bli studert, men mest sannsynlig er den basert på to mekanismer: dannelsen av en ekstra kilde til impulser og måten å lede og sirkulere sirkulasjonen av pulsen i nærvær av en mekanisk hindring for eksitasjonsbølgen.

Med ektopisk mekanisme tar det patologiske fokuset på excitasjon funksjonen til hovedpacemakeren og forsyner myokardiet med et for stort antall potensialer. I andre tilfeller sirkuleres eksitasjonsbølgen av typen re-entry, som er spesielt merkbar i dannelsen av en organisk hindring for pulser i form av kardiosklerose eller nekrose.

Grunnlaget for PT fra biokjemisk synspunkt er forskjellen i elektrolytmetabolismen mellom sunne områder av hjertemuskelen og den berørte arr, infarkt, inflammatorisk prosess.

Klassifisering av paroksysmal takykardi

Den moderne klassifiseringen av PTs tar hensyn til mekanismen for utseendet, kilden, egenskapene til strømmen.

Nadzheludochkovaya form kombinerer atriell og atriell-ventrikulær (AV-noden) takykardi, når kilden til den unormale rytmen ligger utenfor myokardiet og det ledende systemet i hjertets ventrikler. Denne varianten av PT er funnet oftest og er ledsaget av en vanlig, men svært hyppig sammentrekning av hjertet.

Når atrial skjema PT pulser gå ned veier til den ventrikulære myokard, og på atrioventrikulær (AV) - ned til ventriklene og retrograd tilbake til atriene, forårsaker nedgangen.

Paroksysmal ventrikulær takykardi er forbundet med organiske årsaker, med ventrikkene som samler seg i deres egen overflødige rytme, og atria er underordnet sinusnodens aktivitet og har en sammentrekningsfrekvens som er to til tre ganger mindre enn den ventrikulære.

Avhengig av PTs løpet, er det akutt i form av paroksysmer, kronisk med periodiske angrep og kontinuerlig gjentakende. Sistnevnte skjema kan forekomme over mange år, noe som fører til utvidet kardiomyopati og alvorlig sirkulasjonssuffisiens.

Patogenesen tillate gjensidig fordele skjema paroksysmal takykardi hvor det er en "re-entry" impuls i sinusknuten, dannelsen av ektopiske av ekstra effekt pulser og multifokal når myokardial eksiteringskilden blir noe.

Manifestasjoner av paroksysmal takykardi

Paroksysmal takykardi forekommer plutselig, kanskje - under påvirkning av provokerende faktorer eller blant fullstendig velvære. Pasienten merker klart tidspunktet for begynnelsen av paroksysm og føles godt å fullføre. Ved begynnelsen av angrepet indikerer et trykk i hjertet, etterfulgt av et annet angrep av økt hjertefrekvens.

Symptomer på et angrep av paroksysmal takykardi:

 • Svimmelhet, besvimelse med langvarig paroksysm;
 • Svakhet, støy i hodet;
 • Kortpustethet
 • En komprimerende følelse i hjertet;
 • Neurologiske manifestasjoner - tale, følsomhet, parese;
 • Vegetative lidelser - svette, kvalme, oppblåsthet, en liten temperaturøkning, overdreven urinutledning.

Alvorlighetsgraden av symptomer er høyere hos pasienter med myokardskader. De har også en alvorlig sykdomsprognose.

Arrytmi begynner vanligvis med en palmerbar tremor i hjertet forbundet med ekstrasystolen, etterfulgt av en sterk takykardi på opptil 200 eller flere kutt per minutt. Ubehag i hjertet og et lite hjerterytme er mindre vanlig enn en lys klinikk av paroksysm av takykardi.

Tatt i betraktning rollen av vegetative lidelser, er det lett å forklare andre tegn på paroksysmal takykardi. I sjeldne tilfeller er arytmen foran en aura - hodet begynner å snurre, det er støy i ørene, hjertet føles som det klemmer seg. Med alle varianter av CT oppstår hyppig og rikelig vannlating ved angrep, men i løpet av de første par timene blir urinen normalisert. Det samme symptomet er karakteristisk for terminering av PT, men det er forbundet med avslapning av blærens muskler.

I mange pasienter med langvarige angrep av PT, stiger temperaturen til 38-39 grader, i blodleukocytosen øker. Feberen er også forbundet med autonom dysfunksjon, og årsaken til leukocytose er omfordeling av blod i forhold til utilstrekkelig hemodynamikk.

Siden hjertet under takykardi arbeid er defekt, har blod i arteriene i den store sirkelen ikke vært tilstrekkelig, at det er slike symptomer som smerte i mitt hjerte, i forbindelse med sin iskemi, nedsatt blodstrøm i hjernen - svimmelhet, skjelvinger i hender og føtter, kramper, og en dypere skade på nervesystemet gjør tale og bevegelse vanskelig, utvikler paresis. I mellomtiden er alvorlige nevrologiske manifestasjoner sjeldne.

Når angrepet avsluttes, opplever pasienten betydelig lindring, det blir lett å puste, den raske hjertefrekvensen stopper med en rykk eller en følelse av å synke i brystet.

 • Atrielle former for paroksysmal takykardi ledsages av en rytmisk puls, oftere fra 160 kutt per minutt.
 • Ventrikulær paroksysmal takykardi manifesteres av flere sjeldne sammentrekninger (140-160), og en viss uregelmessighet i pulsen er mulig.

Når paroksysmal PT endres pasientens utseende: Palor er karakteristisk, pusten blir hyppig, angst oppstår, kanskje markert psykomotorisk agitasjon, livmorhalsvev svulmer og pulserer til rytmen i hjertet. Et forsøk på å beregne pulsen kan bli vanskelig på grunn av sin overdrevne frekvens, den er svak.

På grunn av utilstrekkelig hjerteutgang, reduseres systolisk trykk, mens diastolisk trykk kan forbli uendret eller redusert noe. Alvorlig hypotensjon og jevn sammenfall følger med PT-angrep hos pasienter med alvorlige strukturelle forandringer i hjertet (vices, arr, storfokinfarkt, etc.).

Symptomatisk kan skille atriell paroksysmal takykardi fra ventrikulær variasjon. Siden vegetativ dysfunksjon er avgjørende for atriets PTs opprinnelse, vil symptomene på vegetative lidelser alltid bli uttrykt (polyuria før og etter angrepet, svette, etc.). Den ventrikulære formen er som regel uten disse tegnene.

Siden hovedfaren og komplikasjonene til syndromet FT er hjertesvikt, øker etter hvert som varigheten av takykardi øker. Det oppstår fordi myokardet er overarbeidet, dets hulrom er ikke fullt tømt, det er opphopning av metabolske produkter og ødem i hjertemuskelen. Utilstrekkelig tømning av atria fører til stagnasjon av blod i lungesirkelen, og en liten fylling av blodet i ventriklene, som kontrakt med en enorm frekvens, til en reduksjon i frigjøringen i den store sirkulasjonen.

Komplikasjonen av PT kan være tromboembolisme. Overflow med atrialt blod, brudd på hemodynamikk bidrar til trombose i atriets øret. Når rytmen gjenopprettes, kommer disse konvoluttene ut og går inn i arteriene i en stor sirkel, som fremkaller infarkt i andre organer.

Diagnose og behandling av paroksysmal takykardi

For å mistenke en paroksysmal takykardi er det mulig på funksjoner av symptomatologi - plutselig forekomst av en arytmi, karakteristisk trykk i hjertet, den hurtige puls. Når du lytter til hjertet, er det en sterk takykardi, tonene blir renere, mens den tidligere får et klappende tegn, og den andre demper. Måling av trykk viser hypotensjon eller en reduksjon i bare systolisk trykk.

Bekreft diagnosen med elektrokardiografi. På EKG er det noen forskjeller i supraventrikulære og ventrikulære former for patologi.

 • Hvis patologiske impulser kommer fra foci inn atriene, så vil P-bølgen før det ventrikulære komplekset bli registrert på EKG.

atriell takykardi på EKG

 • I tilfelle der pulser genererer AB-tilkobling, tannen P blir negativ og vil ligge enten etter QRS-komplekset, eller slå sammen med den.

AV-node takykardi på EKG

 • Med en typisk ventrikkel QR-kompleks QRS ekspanderer og deformerer, som ligner det av ecstasystoler som kommer fra det ventrikulære myokardium.

ventrikulær takykardi på EKG

Hvis CT viser korte episoder (for flere QRS-komplekser), kan det være vanskelig å fange på et vanlig EKG, slik at daglig overvåking utføres.

For å klargjøre årsakene til PT, spesielt hos eldre pasienter med mulig organisk lesjon i hjertet, er det en ultralyd, magnetisk resonansbilding, MSCT.

Taktikken for behandling av paroksysmal takykardi avhenger av egenskapene til kurset, variasjonen, varigheten av patologi, arten av komplikasjoner.

Med atriell og nodal paroksysmal takykardi indikeres sykehusinnleggelse ved økning i tegn på hjertesvikt, mens ventrikulær variasjon alltid krever akuttpleie og nødtransport til sykehuset. Pasientene blir innlagt periodisk i interictalperioden med hyppige paroksysmer - mer enn to ganger i måneden.

Før ankomst til ambulansbrigaden, kan slektninger eller de som befinner seg i nærheten, avlaste tilstanden. Ved begynnelsen av angrepet skal pasienten sitte mer komfortabel, kraven skal løsnes, frisk luft skal være tilgjengelig, og mange pasienter tar nitroglycerin selv med smerte i hjertet.

Nødhjelp for paroksysmer inkluderer:

 1. Vagus tester;
 2. Elektrisk kardioversjon;
 3. Narkotikabehandling.

Kardioversjon er vist i både supraventrikulær og ventrikulær PT, ledsaget av sammenbrudd, lungeødem, akutt koronarinsuffisiens. I det første tilfellet er en utslipp på opptil 50 J tilstrekkelig, i det andre tilfellet 75 J. For bedøvelse administreres seduxen. Med gjensidig PT er restaurering av rytme mulig gjennom transesophageal pacing.

vagal prøver De brukes til å arrestere angrep av atriell PT, som er forbundet med autonom innervering, med ventrikulær takykardi, disse testene gir ingen effekt. De inkluderer:

 • anstreng;
 • Valsalva-testen er en intens utånding, der nesen og munnen skal lukkes;
 • Ashner test - trykk på øyebollene;
 • Tchermak-Goering testen er et trykk på halspulsårene til innsiden av sternocleidomastoid muskel;
 • Irritasjon av roten av tungen før emetisk refleks;
 • Hellende ansikt med kaldt vann.

Vagalanalyser er rettet mot å stimulere vagusnerven, noe som bidrar til en reduksjon av hjerterytmen. De er av hjelpemodus, er tilgjengelige for pasienter og deres slektninger i påvente av en ambulanse, men eliminerer ikke alltid arytmi, så innføringen av medisiner er en uunnværlig tilstand for behandling av paroksysmer av PT.

Prøver utføres bare til rytmen er gjenopprettet, ellers blir forholdene for bradykardi og hjertestans opprettet. Massasje av karoten sinus er kontraindisert hos eldre med diagnostisert hjerte-arterie aterosklerose.

De mest effektive antiarytmikaene for supraventrikulær paroksysmal takykardi vurderes (i redusert rekkefølge av effektivitet):

ATP og verapamil gjenoppretter rytmen hos nesten alle pasienter. Ulempen med ATP er ubehagelige subjektive følelser - ansikt rødhet, kvalme, hodepine, men disse tegnene er bokstavelig talt i et halvt minutt etter introduksjonen av legemidlet. Effektiviteten av cordaron når 80%, og novokainamid gjenoppretter rytmen i omtrent halvparten av pasientene.

Med ventrikulær PT begynner behandlingen med introduksjon av lidokain, da - novokainamid og cordaron. Alle legemidler brukes kun intravenøst. Hvis EKG ikke klarer å finne nøyaktig det ektopiske fokuset, anbefales en rekke antiarrhythmic medisiner som lidokain, ATP, novokainamid, cordaron.

Etter angrep av angrep sendes pasientens PT under tilsyn av en kardiolog på bosattestedet, som, basert på frekvensen av paroksysmene, deres varighet og graden av hemodynamisk forstyrrelse, bestemmer behovet for anti-tilbakefallsbehandling.

Hvis arytmen oppstår to ganger i måneden eller oftere, eller hvis anfallene er sjeldne, men langvarige, med symptomene på hjertesvikt, anses behandling i interictalperioden som en nødvendighet. For langsiktig anti-tilbakefallsbehandling av paroksysmal takykardi gjelder:

For å forhindre fibrillering av ventriklene, noe som kan komplisere angrepet av PT, er betablokkere foreskrevet (metoprolol, anaprilin). Det ytterligere formål med betablokkere kan redusere doseringen av andre antiarytmiske legemidler.

Kirurgisk behandling brukes til PT når konservativ terapi ikke fører til gjenopprettelse av riktig rytme. Som en operasjon utføres radiofrekvens ablation, som er rettet mot å eliminere de uregelmessige veiene og ektopiske sonene av pulsgenerering. I tillegg kan ektopisk foci bli utsatt for ødeleggelse av fysisk energi (laser, elektrisk strøm, lavtemperaturverk). I noen tilfeller vises implantering av en pacemaker.

Pasienter med en etablert diagnose av PT bør være oppmerksom på å forhindre arrhythmia paroksysmer.

Forebygging PT angrepene er å motta sedasjon, unngåelse av stress og angst, utelukkelse av tobakksrøyking, alkoholmisbruk, regelmessig inntak av antiarytmika, om noen, har blitt utnevnt.

Prognosen for PT avhenger av dens mangfold og årsakssykdom.

Den mest fordelaktige prognosen hos personer med idiopatisk atriell paroksysmal takykardi, som fortsatt er i stand til å fungere i mange år, og i sjeldne tilfeller er det mulig at spontan forsvinning av arytmi er mulig.

Hvis supraventrikulær paroksysmal takykardi er forårsaket av hjerteinfarkt, vil prognosen avhenge av utviklingshastigheten og responsen på pågående behandling.

Den mest alvorlige prognose sett med ventrikulær takykardi som opptrer på bakgrunn av endring i hjertemuskelen -. Hjerteinfarkt, betennelse, myokardial dystrofi, dekompensert hjertesykdom og andre strukturelle endringer i hjertemuskelen hos disse pasientene utgjør en øket risiko for svitsjende FET i ventrikkelflimmer.

Generelt, hvis det ikke er noen komplikasjoner, kan pasienter med ventrikkel PT live-årene og tiårene, og forventet levealder øker regelmessig inntak av antiarytmika for forebygging av tilbakefall. Døden inntreffer vanligvis på bakgrunn av en ri av takykardi hos pasienter med alvorlige misdannelser, akutt hjerteinfarkt (sannsynligheten for ventrikkelflimmer er svært høy), samt de som har lidd klinisk død og relatert gjenoppliving om hjertearytmier.

Paroksysmal takykardi

Paroksysmal takykardi er prosessen med det plutselige utseendet på hjertebanken (paroksysm), karakterisert ved en vanlig rytme og frekvens av slag på mer enn hundre per minutt, samt samme plutselige opphør av dette angrepet. Alt dette skjer under påvirkning av ektopiske impulser som erstatter sin normale rytme. I utgangspunktet genereres disse impulser i ventriklene, atrioventrikulær forbindelse og atria.

Paroksysmal takykardi for etiologiske og patogenetiske kriterier er svært lik ekstrasystol, derfor betraktes flere påfølgende ekstrasystoler som en kort takykardi-paroksysm.

Paroksysmal takykardi - en sløsing arbeid av hjertet i ineffektiv blodsirkulasjonen, slik at utseendet på anfall, som utvikler som et resultat av kardiopatologii, bli en årsak til utilstrekkelig blodsirkulasjon. Nesten 25% av pasientene med langvarig EKG-overvåkning kan oppdage paroksysmal takykardi i forskjellige former for manifestasjon.

I utgangspunktet er det disse takykardi former slik som ventrikulær, atrial og atrioventrikulær (atrioventrikulær) avhengig av lokaliseringen av patologiske trekk som kjennetegner pulsene. Men supraventricular eller supraventricular form er en kombinasjon av paroksysmal atriell takykardi (PPT) og PJ (atrioventrikulær).

I tillegg er det flere typer paroksysmal takykardi, som er ansvarlig for naturen av takykardi. Det er akutt, kronisk eller stadig igjen, samt kontinuerlig gjentakende form. Forløpet av den siste arytmen kan vare i mange år og forårsake kardiomyopati av arytmogent dilatert karakter og utilstrekkelig sirkulasjonsfunksjon.

Paroksysmal takykardi er også gjensidig som følge av re-entry i SU (sinus node), og fungerer også som en ektopisk og multi-fokus form.

Som regel er prosessen med utvikling av plutselig hjerterytme en repetitiv pulsinngang og sirkulerende excitasjon rundt typen gjeninnføring. I sjeldne tilfeller oppstår paroksysmer som følge av utseendet av patologisk automatisme. Til tross for alle prosesser for dannelse av denne type arytmi er alltid ekstrasystolen den første til å utvikle seg.

Paroksysmal årsak takykardi

De umiddelbare årsakene til et angrep av paroksysmal takykardi hos unge er etiologiske faktorer av funksjonell natur, som inkluderer ulike spenninger, både mentale og fysiske. Det er kjent at enhver stressreaksjon alltid ledsages av en økning i blodet av norepinefrin og adrenalin.

På tidspunktet for et angrep i form av paroksysmer av takykardi, og i noen tilfeller og før det begynner, øker mengden av katecholaminer signifikant i blodet. Men i perioden mellom angrepene blir disse indikatorene normalisert. En betydelig økning i blodkatekolaminer med samtidig følsomhet for ektopiske impulser regnes derfor som et av prinsippene for dannelsen av paroksysmal takykardi.

Også mange observasjoner, både kliniske og eksperimentelle, hevder at i dannelsen av paroksysmal takykardi, kan spesielt supraventrikulære former av stor betydning å være i nervesystemet i sin nåværende tilstand. For eksempel led pasienter med Wolff-Parkinson-White syndrom etter hjernerystelse uten patologi fra SSS, anfall av paroksysmal takykardi. I tillegg har nesten 30% av pasientene med vegeto-vaskulær dystoni og neurastheni også slike angrep.

Ganske ofte betraktes paroksysmal takykardi som en følge av neuralrefleksirritasjon, for eksempel med sykdommer i fordøyelsessystemet, nyrene, galleblæren, membranen. Mer sjelden kommer disse irritasjonene fra mediastinum, kjønnsorganer, bukspyttkjertel, pleura, lunger og ryggrad, og forårsaker samtidig en paroksysm av takykardi.

For paroksysmal takykardi i den ventrikulære formen er forekomsten karakteristisk for alvorlige hjerteskader. Utvikling av ischemi i forskjellige organer, ikke bare i hjertemuskelen, fører det til at dannelsen av koronar aterosklerose, noe som forenkler fremgangsmåten for forekomst av ektopisk fokus eksitasjon i myokardiet med en meget stor automatikk.

Som følge av komplikasjoner av hjerteinfarkt, kan paroksysmal atriefakykardi sjelden oppstå, som er registrert hos tre prosent av pasientene. I tillegg har nesten halvparten av pasientene korte paroksysmer. Oftere oppdages ventrikulær paroksysmal takykardi (20%).

Også føre til paroksysmal takykardi kan virke og andre patologiske tilstander slik som myokardialt infarkt, kronisk hjerteinsuffisiens, angina pectoris, hypertensjon, forskjellige hjertefeil, myokarditt, alvorlig infeksjon. På bakgrunn av allergier og tyrotoksikose er denne arytmen svært sjelden.

Faktorer som bidrar til forekomsten av paroksysmal takykardi inkluderer medisiner som tar praktisk talt det ledende stedet, som påvirker angrepet. For eksempel forårsaker foxglove av denne takykardien, som er preget av en alvorlig kurs og ganske ofte slutter med pasientens død (ca. 70%). Paroksysmal takykardi kan også forekomme når det behandles i store doser av Novocainamid og Quinidin. I dette tilfellet er ektopisk fokus dannet som et resultat av et brudd på balansen mellom kalium, som finnes inne og utenfor cellene.

I tillegg utvikler denne type arytmi svært ofte som en konsekvens av hjertekirurgi, ved anvendelse av elektroimpulserapi, så vel som med innsetting av et kateter inn i hjertekaviteten. Noen ganger foregår paroksysmal takykardi VF (ventrikulær fibrillasjon).

Paroksysmal takykardi Symptomer

Symptomatologien til paroksysmal takykardi begynner også, og slutter alltid plutselig i form av anfall av paroksysmer, som varer noen ganger sekunder og noen ganger - dager. Denne type arytmi er preget av en hjertefrekvens på 120-200 slag. per minutt, som overstiger hastigheten nesten to ganger.

Klinisk er det to typer paroksysmal takykardi: det essensielle og ekstrasystoliske, som forklares av stedet for impuls lokalisering, og det er også supraventrikulære og ventrikulære former. På elektrokardiogrammet skiller disse paroksysmale takykardiene seg ikke.

Den sentrale formen for paroksysmal takykardi begynner med et uventet angrep, som også ender, uten tidligere og ikke følgende ekstrasystoler.

Ekstrasystolisk form er en type paroksysmal takykardi, mellom hvilke passer sammen med en sjelden ekstrasystoler detektert og quicke skjema extrasystolie en paroxysmes tachycardiques. Som regel kjører de for en kort stund, og noen ganger kan de vare i flere uker.

For supraventrikulær takykardi er en vanlig rytme karakteristisk, et uendret QRS-kompleks er notert på elektrokardiogrammet.

Pasienter gjør forskjellige klager. Noen ganger paroksysmal takykardi, en følelse av svak kvalme, oftere er det en veldig sterk ri med en følelse av komprimering og brystsmerter, og pustebesvær deretter manifesterer seg.

Med langvarige langvarige angrep er dyspnø en regelmessighet, og i tilfelle fortsetter angrepet til flere dager er det en utvikling av blodstagnasjon i leveren.

Med ventrikulær paroksysmal takykardi, som er mer alvorlig klinisk signifikant, er det en unormal rytme, som med supraventrikulær. Ved beregning av puls bestemmes forskjellen med nesten syv slag, og det er ingen rytmeendringer i øyeblikket for å trykke på karoten sinus. QBS-kompleksene forandres, og P-tennene, som har en normal frekvens, lages på disse kompleksene, slik at de er svært vanskelig å oppdage på EKG.

I utgangspunktet føler pasienten hjerteslagets begynnelse i form av et trykk i dette området, som går inn i et akselerert hjerteslag. Et angrep av paroksysmalt takykardi kan forårsake hodespinn, støy i hodet og en følelse av sammentrekning av hjertet. Ofte er transiente nevrologiske symptomer notert i form av hemiparese og avasi.

Med denne patologiske tilstanden er fenomenene vegetativ-vaskulær dystoni notert. Etter at angrepet avsluttes, har pasienten polyuria, hvoretter en stor mengde urin frigjøres, som har lav tetthet.

I tilfelle av langvarig angrep, utvikler BP fall, svakhet og svimmelhet.

Det er ganske vanskelig å tolerere paroksysmal takykardi hos pasienter med ulike former for kardiopatologi. For eksempel kan paroksysmal ventrikulær takykardi, hvor hjertefrekvensen når 180 slag, forårsake fibrillering av ventrikkene.

Paroksysmal supraventrikulær takykardi

Dette er en gruppe sykdommer som inkluderer rytmeforstyrrelser, som kan stamme fra atrioventrikulærknutepunktet, sinusnoden og atriumet. I dannelsen av gjensidige former for denne patologien kan flere veier delta. Som regel supraventrikulære arytmier er liten utbredelse i forholdet mellom to tilfeller per tusen mennesker, og med en høyere prioritet blant kvinner nesten doblet.

Som regel er supraventrikulær paroksysmal takykardi klassifisert i flere typer.

Når spontan sinus takykardi stadig ansporer hjerterytmen, som ikke er forårsaket av de fysiske egenskapene til belastninger, emosjonelt stress, tilstedeværelsen av hvilken som helst patologi etter påføring av medikamenter eller giftige stoffer. Det foreslås at årsakene til forekomsten er den økte automatismen av SU og forstyrrelsen av arbeidet med hensyn til regulering av nevrohumoral natur. Klinisk manifesterer denne form for takykardi seg som et asymptomatisk kurs i enkelte pasienter, og fullfører tap av evnen til å jobbe hos andre. Pasientene klager ofte på forekomst av hyppige hjerteslag, brystsmerter, mangel på luft, utseende av svimmelhet og svimmelhet. Under undersøkelsen, i tillegg til hjertefrekvensen mer enn hundre slag per minutt, oppdages ingen signifikante andre lidelser. Dette skiller spontan sinus takykardi, som en slags PNT fra en sinus akselerert rytme.

Sinus nodal gjensidig takykardi er preget av en paroksysmal frekvensøkning fra åtti til hundre og tjue slag per minutt. En slik hjertefrekvens ved angrepstidspunktet observeres hovedsakelig hos pasienter som har sinus bradykardi som en startpatologi i nærvær. Årsakene til denne takykardien er S.S. Denne typen arytmi påvirker begge kjønnene og forekommer like blant voksne og blant barn, men oftere blant middelaldrende og eldre. Symptomatologi anfall lite uttrykt, og dette er på grunn av kort varighet, lav puls og mindre brudd på hemodynamikken. Paroxysm manifesterer seg i noen tilfeller i form av hjertebank, pusteproblemer eller vridning av hodet og er sjelden karakterisert ved tap av bevissthet. Hos slike pasienter diagnostiseres en uttalt sinus bradykardi uten et angrep.

Atriell fokal takykardi er preget av tilstedeværelsen av et eksitasjonsfokus, hvorfra rytmiske impulser kommer opp i midten av begge aurikler. Som regel er dette fokuset i lårene og lungene og crista terminalisene. Dette paroksysmal takykardi er diagnostisert i pasienter med kroniske kardiopulmonære forstyrrelser, infeksjons lesjoner av myokardinfarkt, kardiomyopatier, og sjelden i fravær av hjertesykdom. Provoke anfall av paroksysmer hypokalemi, hypoksi, Euphyllin, en overdose av digitalis, alkalose og acidose, samt overtrengning av atriene. Symptomatologien av denne paroksysmal takykardi består av kliniske manifestasjoner av primær sykdom, men den akselerasjon av hjerterytmen fører bare til å forverre eksisterende CH. På bakgrunn av en høy rytme i ventriklene, reduseres blodtrykket, så dyspnø vises, og deretter oppdages hevelse på beina. Hvis det er et brudd på elektrolytmetabolismen, forgiftning med glykosider, blir tilstanden til pasienten enda verre. Pasienten svekkes, mister appetitten, den oppkastes, oppkast oppstår og synet er nedsatt.

Atrial polytopiske (multifokal) i nærvær av en takykardi oppdages på EKG flere P-bølgene, som skiller seg imellom og med endringer i hjertehastighet. Denne arytmen oppstår med en lungepatologi med de eksisterende forstyrrelsene i form av elektrolyttbalanse og hypoksi. Glykosidforgiftning kan også bidra til denne paroksysmale takykardien. Det foreslås at denne arytmen fremkommer som et resultat av den intensiverte automatikken av SU.

Atriell-ventrikulær nodulær takykardi refererer til den vanligste supraventrikulære takykardien. Den gjennomsnittlige alder av lesjonen er 32 år, det kvinnelige kjønn er oftere påvirket. Denne arytmen utvikler seg i nærvær av hjertesvikt, iskemisk hjertesykdom, arteriell hypertensjon, samt hos personer som ikke har hjertepatologi. Provokasjonen av denne patologien er: stress, røyking, alkohol, kaffe, hjerte glykosider og fysisk anstrengelse.

Symptomatologien avhenger av varigheten av angrepet, hjertefrekvensen, hjertemuskelenes evne til å kontrakt, koronar sirkulasjon og pasientens psykomotionelle tilstand. Mange pasienter bestemmer klart angrepet og dets slutt. Det manifesterer en sterk hjerterytme, en karakteristisk svakhet, og deretter følte kalde ekstremiteter, pasienter begynner å svette voldsomt, følelse av tyngde i hodet, og noen ganger har de det begynner å spinne, utvikler intestinal peristaltikk, passerer diaré. I noen tilfeller er det spenning, angst, brystsmerter og kortpustethet. Med en reduksjon i CB, reduseres BP, symptomer på cerebral iskemi vises og en person mister bevissthet. Noen ganger er det et lungeødem og et kardiogent sjokk.

Paroksysmal ventrikulær takykardi

Denne typen paroksysmal takykardi begynner ganske plutselig og stopper også. Paroksysmal ventrikulær takykardi er forårsaket av patologi av foki for automatisme i ventrikkene. Samtidig når hjerteslag over hundre slag per minutt. Paroksysmal ventrikulær takykardi forekommer hovedsakelig blant menn (nesten 70%).

Årsakene til dannelse av paroksysmale ventrikulær takykardi er ulike patologier, slik som iskemisk hjertesykdom, post-myokardialt kardiosklerosis, alkoholisk kardiomyopati genese, hjertefeil, hypokalemi, stress, myokarditt, hjerteglykosider, medfødte PZHT, arytmogene ventrikulær dysplasi, mitralklaffprolaps.

Det symptomatiske bildet avhenger av lav hjerteutgang og er preget av en blek hudton og lavt trykk. Hjerte rytmen er som regel vanlig fra 100 til 200 per minutt, men oftere - 150-180 slag per minutt.

Elektrokardiogrammet bestemmer ikke tannen P og tegn, som på en pålitelig måte kan diagnostisere ventrikulær paroksysmal takykardi. Det er normale, identiske komplekser av QRS på bakgrunn av endret total innfangning av ventriklene, hvilket indikerer at en sinusimpuls går inn i ventriklene.
Ved å bruke EKG-undersøkelse, identifiser visse typer av denne arytmen: stabil ved en hjertefrekvens på 140-250 slag. i min. med ventrikulære komplekser av samme type; gjentatt, hvor episoder av paroksysmer er representert av grupper på tre, fem eller ti QRS-komplekser; sakte hjertefrekvens på 100-140 slag per minutt, som varer opptil 25 sekunder (nesten tretti QRS).

Som regel deles ventrikulære paroksysmale takykardier i toveis VT, pirouette, polymorfe og tilbakevendende. Alle arytmidataene er preget av et kurs, både uten symptomer og et levende manifest av kliniske tegn. De kan begynne med utseendet av hyppig slag av hjertet, følt av pasienten selv, og utviklingen av den uttrykte form for arteriell hypertensjon, OCH, angina og tilstander av synkopal natur.

For å diagnostisere paroksysmal ventrikulær takykardi anvendte fremgangsmåter for fysisk undersøkelse, EKG Holter-overvåkning, elektrofysiologisk undersøkelse inne i hjerte og gjennom spiserøret, treningstesten, og ekkokardiografi.

Paroksysmal takykardi hos barn

Denne typen sykdom er preget av endringer i hjerterytmen i form av plutselige anfall med paroksysmal hjertefrekvens hos eldre barn, mer enn hundre seksti beats og små barn - mer enn to hundre, på varigheten av spesifikke episoder i noen få minutter, og noen ganger timer. Hos barn anses paroksysmal takykardi å være en vanlig type arytmi med en frekvens i forholdet mellom ett sykt barn og 25.000.

Årsakene som bidrar til utviklingen av denne paroksysmale takykardien hos barn, inkluderer forskjellige hjertesvikt, elektrolyttforstyrrelser og psyko-emosjonelle og fysiske egenskaper.

Svært ofte forekommer utseendet av paroksysmal takykardi hos barn ikke på grunn av hjertepatologi og ses som en konsekvens av et panikkanfall.

Mekanismen for forekomsten av denne arytmen hos barn er en sirkulær bølge eller en økning i sinoatriale knutepunkts automatikk, atrioventrikulær samt atriell.

Hos barn er det supraventrikulær (supraventrikulær) paroksysmal takykardi og ventrikulær takykardi. Med det første alternativet er takykardi notert, som et resultat av endringer i vegetativ regulering i hjertearbeidet. Det andre alternativet hos barn er svært sjeldent og refererer til slike forhold som truer barnets liv. Men de utvikler seg allerede i nærvær av hjertesykdommer.

Symptomatisk bilde av infantil paroksysmal takykardi påvirkes av mange faktorer, både preposisjon og provoserende. Disse faktorene inkluderer: ugunstig graviditet og fødsel, familier med en høy andel av anomalier i nervesystemet av vegetativ natur, psykosomatiske patologier og nevroser. Og også egenartet av strukturen til ledningskardetsystemet og WPW-syndromet danner grunnlaget for paroksysmal takykardi. Typiske anfall i bakgrunnen av WPW syndrom forekommer hos nesten 55% av barna, så det viktigste er i dette tilfellet en bekreftelse på diagnosen ved hjelp av en grundig EKG-studie for denne pasientkategori.

Generelt, med paroksysmal takykardi, er det en kronisk infeksjon, et brudd på hormonell bakgrunn, dyskinetiske tegn fra mage-tarmkanalen og galdekanaler. I tillegg er det noen ganger en nedgang i kroppsvekt, spesielt etter ti år. Omtrent 60% av barna lider av hypertensjon og hydrocephalus syndrom, noe som også provoserer utseendet av paroksysmal takykardi.

Angrep av paroksysmer av takykardi skyldes hovedsakelig emosjonell stress og bare 10% faller på fysisk aktivitet. Noen barn har selv en presentasjon av et nærliggende angrep med begynnelsen og tidspunktet for opphør. Dette gjelder hovedsakelig eldre barn. Dette øker pulsene i nakkene, barnet blir svært blek, svetter, lys cyanose av leppene og slimhinner i munnen, en liten subfebril tilstand og kulderystelser. Etter slutten av angrepet frigir barnet en betydelig mengde lysurin.

Alle barn lider slike paroksysmer på forskjellige måter. Noen behandler dem rolig nok, mens andre er preget av intens angst, angst i atferd og klager av sterkt hjerterytme. De har pulsering i templene, hodet spinner, de har ikke nok luft, de er syke, det er svakhet og sirkler under øynene av en mørk farge.

Nesten 40% av barna utvikler paroksysmal takykardi om kvelden eller om natten, og en tredjedel av barna - bare om dagen. I gjennomsnitt kan angrepet vare i førti minutter. Ved en paroksysm av takykardi i flere dager er det nødvendig å bruke differensiering av diagnosen mellom ikke paroksysmal og paroksysmal takykardi. I tillegg stopper angrepet, som skjedde for første gang, nesten 90%, og etterfølgende paroksysmer - bare i 18% av tilfellene.

Paroksysmal takykardi er en nødsituasjon

Nødhjelp består i rask etablering, i det minste grovt, av årsakene til paroksysmal takykardi. Og dette er svært viktig ved første angrep av paroksysm av takykardi i pasientens liv. Basert på historien, undersøkelse av statusen, studienes EKG, avgjøres om tilstedeværelsen av sykdommene som provoserte angrepet, eller deres fravær, og utelukker heller ikke psykologisk stress.

Først og fremst gjennomføres antiarytmisk behandling med obligatorisk kontroll av kardiohemodynamikk. Hvis det antiarytmiske legemidlet er ineffektivt, kan gjentatt administrering utføres bare etter tretti minutter. Hvis en slik antiarytmisk metode for å administrere opptil tre legemidler ikke gir positive resultater, fortsetter de til en elektrodefibrillering av hjertet for å forhindre en progressiv økning i hjertesvikt eller koronar som et resultat av en kraftig reduksjon av blodtrykket.

I tilfelle av supraventrikulær paroksysmal takykardi, prøver de i begynnelsen å gi nødhjelp ved å bruke de grunnleggende "vagale" -testene. Denne metoden kan imidlertid ikke brukes til eldre og i nærvær av et syndrom med økt karotid sinus. I dette tilfellet, gjør en sekvensiell massasje av denne sinusen i ikke mer enn 15 sekunder først til høyre og deretter til venstre. Samtidig er det nødvendig å kontrollere hjertets arbeid, for å utelukke asystole.

For å utføre Valsalva-studien, må pasienten innhalere så mye som mulig og deretter puste ut med samtidig lukking av munn og nese, og bukpressen i spenning. Dette er ønskelig å gjenta opptil tre ganger.

I tillegg kan du prøve å sette trykk på de lukkede øynene i åtte sekunder, men denne metoden bør utelukkes når du hjelper barn å forhindre avtakelse av netthinnen.

I noen tilfeller kan du kunstig fremkalle brekninger. Men allerede med ineffektivitet av alle disse manipulasjonene injiseres intravenøst ​​med verapamil. I tilfelle ikke-okklusjon av angrepet, etter fem minutter, administreres dette stoffet igjen.

Hvis pasienter tok adrenoblokker under et daglig angrep, så er verapamil ikke brukt, siden det er mulig å plukke blodsirkulasjonen plutselig.

Ytterligere beredskapsbehandling består i å motta pasienten Obzidan under tungen tretti minutter etter ineffektiviteten til det tidligere legemidlet. Obsidan aksepteres om nødvendig etter to timer.

Denne teknikken refererer til de grunnleggende, noe som gir et positivt resultat i 80% av tilfellene.

Paroksysmal takykardi behandling

Pasienter med diagnose av paroksysmal takykardi trenger primært sykehusinnleggelse, med unntak av idiopatiske muligheter for godartet kurs og med mulighet for rask anholdelse av et angrep av paroksysm av takykardi.

I fremtiden utføres en full undersøkelse for å fastslå årsaken som utløste angrepet, og deretter foreskrive behandlingen av paroksysmal takykardi i kardiologisk avdeling. Ved planlagt sykehusinnleggelse, etter utvikling av hyppige paroksysmer mer enn to ganger i måneden, gjennomføres en grundig undersøkelse, behandlings taktikk bestemmes og kirurgisk behandling kan foreskrives.

Siden paroksysmal takykardi er preget av forekomsten av anfall, før behandlingsstart av den underliggende sykdommen, blir det truffet tiltak for å stoppe dem. I dette tilfellet bruker du Valsalva-testen, spenningen, Ashner og Tchermak-Goering-prøven; tørk med kaldt vann. Disse testene er i stand til å stoppe bare angrep som er typiske for supraventrikulær paroksysmal takykardier. Derfor er den viktigste metoden for behandling av paroksysmal takykardi administrasjon av anti-aritmiske legemidler.

I begynnelsen av paroksysmen blir universelle antiarytmika introdusert: Novokainamid, Propranol, Aymalin, Quinidin, Dizopiramid, Cordaron, Isoptin, Etmozin. Ved langvarige anfall brukes elektroimpulserapi.

Deretter velger kardiologen ytterligere poliklinisk behandling i henhold til en spesiell ordning, som inkluderer antiarytmiske legemidler, for en enkelt pasient. For pasienter med supraventrikulær patologi i tilfeller av selvreduserende anfall eller ved bruk av spesielle prøver, er anti-tilbakefallsterapi generelt tvilsom.

Alle legemidler og deres doser utføres strengt under kontroll av elektrokardiogrammet og pasientens tilstand selv.

I noen tilfeller, for behandling av paroksysmal terapi, foreskrives p-blokkere som reduserer sannsynligheten for ventrikulær fibrillering. Effekt ved behandling kan oppnås ved kombinasjon av β-blokkere med antiarytmiske legemidler.

For å forhindre tilbakefall av angrep, reduseres hjertefrekvensen, varighet og alvorlighetsgrad, er permanent oral administrasjon av glykosider foreskrevet.

Den kirurgiske metoden for behandling av paroksysmal takykardi brukes i de mest ekstreme tiltakene, når denne arytmen fortsetter spesielt hardt og alle andre behandlingsmetoder er ineffektive. I dette tilfellet kan radiofrekvensablation av hjertet, implantasjon av en elektrokardiostimulator eller en elektrodefibrillator bli benyttet.

Les Mer Om Fartøyene