Lungeinfarkt

Lungeinfarkt - iskemi av lungevevssiden forårsaket av trombose eller emboli av lungearteriets grener. Kliniske tegn på denne patologien inkluderer alvorlige brystsmerter, kortpustethet, hoste med blodig sputum, hypertermi, takykardi, sammenbrudd. For påvisning av lungeinfarkt, radiografi, CT og lungescintigrafi, angiopulmonografi, ekkokardiografi og undersøkelsen av gassammensetningen av blodet er informativ. Behandling begynner med utnevnelse av antikoagulantia og fibrinolytika, oksygenbehandling; Om nødvendig utføres embobektomi. Ved utvikling av infarkt-lungebetennelse er antibiotikabehandling indikert.

Lungeinfarkt

Myokardial lunge (lungeemboli) - dårlig sirkulasjon i et begrenset område av lunge parenchyma, er forårsaket av blokkering av egen, segmental og mindre arterier, lunge trombus eller embolus. Ifølge data tilgjengelig i pulmonologi er lungeinfarkt 10-25% av alle tilfeller av lungeemboli. Diagnosen av pulmonal tromboembolisme er ofte ikke etablert in vivo, noe som fører til et stort antall ukjente episoder av et lungeinfarkt. I dette tilfellet registreres det dødelige utfallet av lungeemboli hos 5% -30% av pasientene. Fravær av behandling, tilbakevendende trombose, forekomst av bakgrunnspatologi er de viktigste faktorene som øker risikoen for dødelige tilfeller av lungeemboli. Infarksjon av høyre lunge oppstår 2 ganger oftere enn den venstre, mens de nedre lungene i lungene påvirkes 4 ganger oftere enn de øvre.

Årsaker til hjerteinfarkt

Pulmonal infarkt ofte utvikler seg i pasienter med kardiovaskulær sykdom :. atrieflimmer, mitral stenose, koronarsykdom og myokardialt infarkt, kardiomyopati, infeksiøs endokarditt, myxom atrium, hjertesvikt, vaskulitt, etc. I dette tilfellet, blodpropp vanligvis dannes i øyet av det høyre atrium og Under visse forhold blir blodstrømmen registrert i arteriene i en liten sirkel. Ofte er årsaken til lungeemboli er trombose i de lavere ekstremiteter, bekken tromboflebitt i dype vener. I disse tilfeller er den farligste flytende tromber som har ett festepunkt på den distale venøse kar.

Flere fettemboler i lungene blir ofte en komplikasjon av brudd på rørformede bein. Det er kjent at sengestøt eller immobilisering av lemmer, selv i en uke, øker risikoen for embryonal trombose betydelig. Infarkt i lungene kan utvikles i postpartum og postoperativ periode - oftere etter keisersnitt, omfattende abdominal, thorax og gynekologisk operasjon, hemorrhoidektomi.

Den sekundære disponere til pulmonale tromboembolisme faktorer omfatter tilbakevendende venøs trombose historie, familiehistorie med lungeemboli, alder over 60 år, hormonell prevensjon, fedme, kreft i bukspyttkjertelen, pulmonal hypertensjon, og andre. Et potensielt farlige bakgrunnsblodsykdommer er sigdcelleanemi, polycytemi, DIC-syndrom, heparin-indusert trombocytopeni.

Infarkt i lungene utvikler seg fra noen få timer til en dag etter obturering av lobar og segmentale grener av lungearterien med tromboembolisme; fullstendig organisering av hjerteinfarkt tar omtrent 7 dager. Det iskemiske området har formen av en kil (pyramide) av forskjellige størrelser med en base rettet mot periferien, og med en spiss som vender mot lungens rot. Det berørte området er preget av en mørk kirsebærfarge, en tett konsistens, som stikker over overflaten av et sunt lungevev. Plevra kjøper en kjedelig, matt skygge; i kaviteten akkumuleres hemorragisk innhold ofte. Resultatene av et lungeinfarkt kan være: fullstendig resorpsjon, tetthet, arrdannelse, destruktiv endring i lungen (abscess, gangrene).

Klassifisering av hjerteinfarkt

Lungeinfarkt er en av de kliniske varianter av PE, sammen med plutselig dyspné av ukjent opprinnelse og et akutt pulmonal hjerte. Avhengig av nivået av obturering av lungearterien, utmärker seg tromboembolisme:

 • massiv tromboembolisme (embolisering av hovedstammen eller hovedgrenene til lungearterien)
 • Submassiv tromboembolisme (blokkering i nivå av lobar og segmentgrener)
 • tromboembolisme av små lungearterier.

Lungeinfarkt kan være primær (med en ukjent tromboembolisk kilde) og sekundær (komplikasjon av tromboflebitt i venene); begrenset (med obturering av lungearterienes undergitte grener) og omfattende (det berørte området strekker seg over et stort område); ukomplisert og komplisert (hemoptysis, abscess, pleural empyema, sepsis).

Tromboembolisme grener av lungevenene forårsaker iskemi i lungeparenkym seksjon overløp fulgt skadet lungevevet med blod, som trer inn i den fra områder med normal vaskularitet. Med denne mekanismen utvikler den hemorragiske formen av lungeinfarkt. I det berørte området er det opprettet betingelser for utvikling av infeksjon, noe som fører til forekomst av infarkt-lungebetennelse. I andre tilfeller er grenen av pulmonal arterien blokkert av en infisert embolus - i dette tilfellet oppstår ødeleggelsen av parenkymen og dannelsen av en lungabscess.

Symptomer på hjerteinfarkt

Det kliniske bildet av et lungeinfarkt manifesterer vanligvis etter 2-3 dager etter blokkering av lungearterien ved en trombus. Plutselig er det en skarp smerte i brystet; Av natur ligner det smerter i angina pectoris, det er verre med hoste, puste, med torso vippende. Årsaken til smerte er en reaktiv pleuris i området av det nekrotiserte området av lungen. I tilfelle av reaksjonen av den membranformede pleura er det mulig å utvikle en klinikk med "akutt underliv". Hos 30-50% av pasientene er det hemoptyse (i form av separate vener eller utseendet av rustet sputum), i 2-6% - lungeblødning.

Hypertermi med lungeinfarkt er subfebril, det kan vare i 1-2 uker med infarkt lungebetennelse, temperaturen stiger til 38-39 ° C. De oppførte symptomene er ledsaget av kortpustethet og tachypnea (mer enn 20 per minutt), takykardi med hjertefrekvens> 100 slag. i min., arytmi (ekstrasystol, fibrillering eller atrieflimmer), blep eller cyanose i huden, arteriell hypotensjon helt opp til sammenbruddet.

Hos 50% av pasientene med diagnose "lungeinfarkt", utvikles serøs eller hemoragisk pleuritt. Noen ganger utvikler pasienter hjernesykdommer, som manifesteres av synkope, krampeanfall, koma; gulsott forårsaket av sekundære endringer i leveren og økt sammenbrudd av hemoglobin; dyspeptiske fenomener (hikke, kvalme, oppkast, magesmerter). Infeksjon av lungeinfarktstedet kan føre til utvikling av bakteriell lungebetennelse, lungekandidasi, abscessert lungebetennelse, abscess eller gangren i lungen.

Diagnose av hjerteinfarkt

Diagnose av et lungeinfarkt krever koordinering av innsats fra en pulmonolog og kardiolog. Fysiske undersøkelser av lungeinfarkt avslører svekket pust, små boblende raler, pleural friksjonsstøy; forkortelse av perkusjon lyd; systolisk murmur, galopprytme, aksent og splittelse av II tone på aorta. Ved palpating i magen, kan en forstørrelse og ømhet oppdages.

In vitro-analyser (KLA, biokjemisk blodprøven, blodgassanalyse), som det er en mild leukocytose, økte laktat dehydrogenase-aktivitet, total bilirubin (normale verdier av transaminaser), har arteriell hypoksemi. EKG-data er det mulig å oppdage tegn på overbelastning av høyre hjerte, ufullstendig blokkering høyre grenblokk. Ekkokardiografi markører av lungeinfarkt kan omfatte utvidelse og hypokinesi av høyre ventrikkel, økt pulmonalt arterietrykk, tilstedeværelse av trombe i det høyre hjerte og andre. Doppler-ultralyd av nedre lem vener ofte for å diagnostisere dyp venetrombose.

Radiografi i AP og laterale fremspring (samt CT eller lunge MSCT) detekterer den utvidelse og deformasjon av lunge rotparti redusere transparenten i form av en kile, tilstedeværelse av eksudat i pleurahulen. Angiopulmonografi avslører obstruksjonen av grenene til lungearterien på grunn av intra arterielle fyllingsdefekter. Lungescintigrafi brukes til å bekrefte tilstedeværelsen av steder med lungeperfusjonsreduksjon.

Basert på analyse av kliniske og laboratorie medvirkende lungeinfarkt data som er nødvendige for å differensiere med Lobar lungebetennelse, spontan pneumothorax, atelektase, hjerteinfarkt, perikarditt, myokarditt, brukne ribben, etc.

Behandling av hjerteinfarkt

Førstehjelp for lungeinfarkt skal gis så tidlig som mulig. Først av alt er det nødvendig å stoppe smerte syndromet ved hjelp av ikke-narkotiske eller narkotiske analgetika og umiddelbart innlagt pasienten i ICU.

For å forhindre ytterligere trombedannelse og barrierer øke den allerede dannede trombe ved hjelp av direkte (heparin, fraxiparine) og indirekte antikoagulantia (fenindion warfarin), koaguleringsparametere under kontroll. Antikoagulant terapi er kontraindisert i blødning, hemorragisk diatese, magesår og PDC, maligne neoplasmer. For oppløsning av trombi er fibrinolytisk terapi med streptokinase, urokinase, væskeplasminogenaktivator foreskrevet.

Med pulmonal emboli komplisert av arteriell hypotensjon, vasopressorer (norepinefrin, dopamin), reopolyglucin drikkes intravenøst. Ved tegn på infarkt-lungebetennelse utføres antibiotikabehandling. Pasienter med lungeinfarkt trenger oksygeninnåndinger gjennom nasekateteret. I fravær av positiv dynamikk fra konservativ behandling, er det mulig å gjennomføre tromboembollektomi fra lungearterien ved installering av et cava filter i systemet av den underfreende vena cava. For å vurdere indikasjonene på kirurgisk behandling, bør pasienten undersøkes i tide av en vaskulær eller thorax kirurg.

Prognose og forebygging av hjerteinfarkt

Med riktig og rettidig organisert terapi utgjør ikke et lungeinfarkt en stor trussel mot livet. I sjeldne tilfeller kan det føre til plutselig død. Risikoen for et ugunstig utfall øker i nærvær av alvorlig hjertesvikt, gjentakelse av PE, utvikling av ulike komplikasjoner (postinfarkt lungebetennelse, lungeødem, suppuration).

Tatt i betraktning de årsakene til pulmonal infarkt, forebyggelse kan omfatte rask behandling av tromboflebitt, fysioterapi og tidlig stige etter kirurgi, iført kompresjonsstrømper i sykdommer i de nedre ekstremiteter, frister bruk av intravenøse katetere for infusjonsterapi.

Lungeinfarkt

Et lungeinfarkt ligner et hjerteinfarkt. For dem er denne situasjonen typisk, i et bestemt område stopper forsyningen av blod, på grunn av dette begynner vev å dø.

Men det er en definerende forskjell - man kan ikke dø av et lungeinfarkt.

Utviklingen av et lungeinfarkt oppstår fordi lumbene i blodkarene overlapper, og tillater ikke at blodstrømmen fungerer normalt. Denne sykdommen utvikler seg for fort, det tar bare en dag. I tillegg kan graden av skade være forskjellig.

Årsakene til okklusjon av fartøyets lumen kan være forskjellige, på grunn av dem er det mange sykdommer, tromboflebitt, trombose og mange andre.

Mulige årsaker og faktorer av sykdommen

Den første lungesaken er utseendet av trombi i blodkarene. Når fartøyets lumen er tilstoppet med blodpropp, begynner personen å angripe. På clotens sted kan det være en revet blodpropp.

Angrep forekommer hovedsakelig med fettemboli i lungene, trombose i bena eller tromboflebitt.

Årsaken til trombose kan være kirurgisk inngrep, spesielt hvis det ble utført på blodkarene i ekstremiteter. Denne situasjonen forårsaker et lungeinfarkt, og deretter et hjerteinfarkt av et hjerteinfarkt.

Faktorer som kan gi impuls til utviklingen av sykdommen kalles:

 • Genetisk predisposisjon.
 • Kroniske sykdommer.
 • Dårlig blodsirkulasjon.
 • Skader på veggene i blodårene.
 • Endringer i blodets sammensetning.
 • Medisiner for blodkoagulasjon.
 • Overvekt.
 • Hjertesykdom.
 • Tumorer som presser på fartøyene.
 • Sedentary livsstil.
 • Bruk av prevensjonsmidler.

Hvis lumen av medium eller små kar er tilstoppet, som er i lungene, kan pasienten ikke dø av en slik sykdom. Men hvis en slik situasjon oppstår i et stort blodkar, dør pasienten i de fleste tilfeller.

Men det er andre grunner, for eksempel sykdommer, vaskulitt, anemi, nefrotisk syndrom, eller de fullførte kriteriene for bestråling og kjemoterapi. Det kan også føre til at en blokkering av fartøyet kan forårsake alvorlige blåmerker. I dette tilfellet vil sykdommen bli kalt et traumatisk lungeinfarkt.

Tegn på sykdommen

Symptomer på hjerteinfarkt vil manifestere seg avhengig av lokalisering av lesjonen, graden av utvikling og antall okkluderte kar. I tillegg til disse tegnene vil symptomene på andre sykdommer i lungene og hjertet bli tilsatt.

Fare for lungesykdom, det er lettere å identifisere om en person i parallell lider av hjertesykdommer.

Etter konsultasjon med en lege vil han gjennomføre en visuell undersøkelse av pasienten og spørre om symptomene som allerede er tilstede, noe som kan bekrefte sykdommens tilstedeværelse.

 • Smerter under ribbenene.
 • Hjertepasning.
 • Feber eller rystelser i kroppen.
 • Panikkanfall, kortpustethet.
 • Hoste med blod.

Svært ofte forekommer blodet når hoste oppstår etter smerte i hypokondrium. Og med feber blir en person dekket med en kald klissete svette.

Under lungebetennelse, opptrer et lungeinfarkt, manifesterer seg som alvorlig smerte, uten kortpustethet og rask hjertefrekvens. En person gjør ikke panikk. I noen tilfeller manifesterer ikke lungens infarkt seg selv. Og du kan diagnostisere det ved hjelp av en røntgenstråle.

Den infarcted lung manifesterer slike symptomer:

 • Rask utvikling av dyspnø, som ikke ble observert tidligere.
 • Hoste med blod.
 • Expectorering av blod.
 • Utseende av feber.
 • Plutselig skarp under scapulaen, som intensiverer under hosting.
 • Blek hud.
 • Blå fingertupper, nese og lepper.
 • Svak puls.
 • Økt svette.
 • Utseende av hvesing.
 • Lavt trykk.
 • Smerte i palpasjonens palpasjon.
 • Høy temperatur.
 • Mangel på luft.

Alle tegn manifesteres avhengig av graden av utvikling av infarkt av infarkt lungebetennelse og i sin type, men det er flere:

hemoragisk

Denne typen sykdom oppstår med trombose av arteriene og embolien. I dette tilfellet manifesterer myokardinfarkt slike symptomer: dyspnø vises plutselig. Og etter en kort stund brenner stikket i brystbenet, som gir i skulderen eller under armen.

Som nevnt, oppstår denne arten fra trombose, og det skyldes igjen infeksjonssykdommer, blåmerker, tidligere operasjoner på blodkar eller for lang rehabilitering etter operasjon.

Symptomer på denne typen sykdom er for uttalt, slik at de ikke kan overses.

Utbruddet av et angrep er preget av utseendet av kaldt svette og utseendet av kulderystelser. Deretter begynner smerten i scapulaområdet eller i armhulen. Jo mer avanserte sykdommen, desto større smerte, så er det en klemme i brystet. Det kan være hoste og kortpustethet, blek hud, svette vil sterkt komme ut. Og hvis vascular lesjonen er for sterk, vil gulsott vises.

Hoste med slik lungebetennelse er i utgangspunktet tørr, og så er det flekker av blod. I forsømte tilfeller endrer blodet farge og blir mørkbrunt.

Når du lytter til legen, kan du høre hvesende og tung pust.

Høyre lunge

Nesten alltid, denne typen sykdom oppstår når blodårene er tilstoppet, gjennom hvilket blod går inn i høyre lunge. Og dette skyldes også trombose av lungearterien. I tillegg kan et hjerteinfarkt på høyre side skyldes:

 • I perioden etter fødsel.
 • Etter kirurgisk inngrep.
 • Oppnådd brudd på rørformede bein.
 • Hjertesvikt, kronisk natur.
 • Utvikling av kreftformet tumor.
 • Stagnasjon av blod i lungene.

Det er grunner som direkte indikerer at angrepet begynte, dette presset på brystet, kortpustethet, skumrende hoste og høy kroppstemperatur.

Smerten vises vanligvis til høyre og personen kan begynne å kveles.

Du kan ikke ignorere disse symptomene, du bør ikke prøve å ta medisin for å bli kvitt dem selv. En person i denne situasjonen må umiddelbart innlagt på sykehus, slik at han får en nøyaktig diagnose og en effektiv behandling er foreskrevet, som må utføres på et sykehus under tilsyn av leger.

Venstre lunge

Et lungeinfarkt på venstre side utvikler seg også på grunn av emboli i blodkar eller trombose. Alle tegn på hjerteinfarkt på venstre side, som med høyre. Bare smerten er følt mer fra venstre side. Symptomer på denne type hjerteinfarkt er: kortpustethet, feber, hoste og blodprøvning. Hjertefrekvenser øker også, respirasjonen svekkes.

For denne arten er preget av panikkanfall, angst og nedsatt koordinasjon. I noen tilfeller oppstår diaré og oppkast. For å redde en persons liv, eller redusere risikoen for komplikasjoner, må det sendes raskt til sykehuset. Der vil han bli utstyrt med kvalifisert hjelp ved diagnose og behandling.

Mulige konsekvenser av sykdommen

Hvis en lungeinfarkt er funnet og starter i tide, kan komplikasjoner som er alvorlige nok oppstå. Dermed er utseendet av bakteriell lungebetennelse, pus, observert i området for manifestasjon av infarkt.

Utseendet til lungebetennelse regnes som den vanligste komplikasjonen av hjerteinfarkt. Og alt fordi fordi det har blitt et hjerteinfarkt, blir det berørte området ubrukelig. I løpet av sykdommen mottar dette området ikke blod, det virker ikke under respirasjon, noe som resulterer i smittsomme sykdommer. Jo større lesjonen er, jo mer sannsynlig forekommer det av lungebetennelse.

Lungebetennelse er imidlertid ikke den eneste komplikasjonen, pus kan fortsatt vises, som vil fylle lungene. Som et resultat er et gjennombrudd mulig, hvorpå sunt vev også fylles.

Den mest alvorlige konsekvensen er lungabscess. Det er betennelse i en stor del av kroppen, en masse pus samler seg og temperaturen stiger.

Utseendet på komplikasjoner vil avhenge av lesjonens område og tidspunktet for behandlingen påbegynt.

diagnostisere

Ved opptak til klinikken begynner legen å undersøke pasienten og samle en anamnese. I denne prosedyren deltar to spesialister: en kardiolog og en pulmonolog.

De første prosedyrene lytter til brystet for tilstedeværelse av væske og hvesning. Etter dette måles pasienten ved trykk, puls, palpasjon av magen, som kan indikere en forstørret lever.

For å sette den riktige diagnosen, bør du tydelig forklare manifestasjonen av alle symptomene, og angi hvor nøyaktig pasienten opplever smerte. Han må også angi arten av smerten, fordi infarkt lett forveksles med lungebetennelse.

I tillegg utføres laboratorie- og maskinvareundersøkelser. Sistnevnte inkluderer:

 • X-ray. Denne metoden for diagnose er obligatorisk, fordi den anses som den viktigste.
 • Datatomografi. Denne metoden er også viktig, fordi den i forbindelse med røntgenbildet bekrefter eller refuterer diagnosen.

Sykdomsbehandling

Ved behandlingen er det nødvendig at lungeklosjonen av karene forsvant, derfor er all terapi rettet mot dette. Legen forskriver medisiner til pasienten, som fortynner blodet og oppløser blodpropper.

Disse midlene kan være:

 • Heparin.
 • Urokinase.
 • Fraksiparin og andre.

Behandlingsforløpet varer ikke mer enn syv dager, først blir en stor dose introdusert, og deretter blir den gradvis redusert. I behandlingsprosessen kan disse legemidlene legge til aspirin, slik at det ikke er trombose.

Hvis smerten er alvorlig og pasienten ikke kan tolerere det, blir han foreskrevet morfin.

Parallelt med disse stoffene foreskrives pasienten midler til forebygging av komplikasjoner. Det kan være ceftriaxon. Og ikke har til hensikt å injisere furosemid intramuskulært.

Ved begynnelsen av angrepet, når pasienten fortsatt er hjemme, må han gi nitroglyserin tablett og ringe en ambulanse. På sykehuset injiserte han stoffet intravenøst. På samme sted overvåker leger blodtrykket.

Men hvis pasienten har lavt blodtrykk, blir ikke nevnte legemidler brukt, men andre midler brukes.

I tillegg til medisiner, er kirurgisk inngrep også brukt.

forebygging

Det må huskes at sykdommen alltid er lettere å forebygge enn å behandle senere. Derfor anbefaler eksperter regelmessig å utføre forebyggende vedlikehold med narkotika som hindrer dannelsen av blodpropper.

Hvis en person har høyt blodtrykk og for mye blod, bør fortynnede midler tas.

Hvis menneskekroppen er utsatt for blodpropper, kan du ikke ta midler som øker koagulering. Og hvis en operasjon ble utført, må flere dager bli brukt i sengen.

Lungeinfarkt

Lungeinfarkt Er en spesiell sykdom som utvikler seg på grunn av påvirkning av visse årsaker - trombotiske okklusjoner i det pulmonale blodstrømssystemet. Lungeinfarkt ledsages av rask (innen 24 timer) utvikling av prosessen og utelukkelse av det berørte området fra den generelle funksjonsplanen.

I hjertet er myokardinfarkt tilsvarende i manifestasjoner til hjerteinfarkt. Og der og der dominerer en lignende mekanisme: en skarp mangel på vev i oksygenering og ernæring, etterfulgt av dens dystrofi.

Lungeinfarkt er en ikke-dødelig sykdom. Kriteriet for kurset er nivået på det berørte fartøyet, størrelsen på lesjonen, vedlegget av bakteriell ødeleggelse og utviklingen av økte nivåer av intravaskulært trykk.

Et infarkt av en enkel sak

Hovedårsaken til lungeinfarkt er en økt trombusdannelse i kroppens kar. De vanligste årsakene som kan føre til hjerteinfarkt er mange tromboflebitt, trombose i det vaskulære nettverket av venene i underekstremiteter. I tillegg kan traumatiske lesjoner av rørformede bein også være den primære årsaken til utvikling, noe som kan forårsake fettemboli hos visse fartøy i lungennettverket. Kirurgiske operasjoner, spesielt på vener i ekstremiteter, inkludert lett føre til den etterfølgende utviklingen av lungekjemi og dets hjerteinfarkt.

Det er viktig å forstå at et lungeinfarkt utvikler seg når lungebeholdere med liten eller middels kaliber, som spiser lungevev, er tilstoppede. Når tilstoppe sjiktet av et stort lungekar (for eksempel kanaler med lungearterien) umiddelbart utvikle en annen komplikasjon - pulmonal arteriell tromboembolisme nederlag sengen, som i de fleste tilfeller sine ender letalt.

Uansett de underliggende årsakene til sykdommen, utløser de alle en kaskade av de samme patogenetiske reaksjonene. Den første slik reaksjon er den plutselige okklusjonen (blokkering) av lungekaret ved embolmassen. Som følge av dette stopper fôringen av lungestrukturen som stopper ved dette fartøyet. Som et resultat, fra fraværet av oksygen og næringsstoff, undergår vevet en rekke dystrofiske forandringer og er nekrotisk.

Parallelt, på grunn av mangel på blodtilførsel, blir gassutveksling i dette området av lungene brutt, noe som betyr at den totale oksygeninnholdet i blodet reduseres betydelig og etterfølgende brudd på den generelle gassutvekslingen utvikles.

I tillegg, siden de viktigste bærende fartøyene er stengt, blir ytterligere veier aktivert-spesielle shunts, som også utleder blod. Men disse shunts åpnes mellom arteriene og blodårene, som forstyrrer blodstrømmen gjennom sirkulasjonen, og fører derfor til kaos i prosessen med oksygenmetning og eliminere karbondioksid. Som et resultat forverrer dette ytterligere oksygeninnholdet i kroppen.

En annen mekanisme i lungeinfarkt er at i bassenget av et tilstoppet lungekar, øker trykknivået, noe som gradvis fører til dannelsen av pulmonal hypertensjon. I tillegg, fra den stadig økende hypertensjonen, kan fartøyet bli sprukket. Som et resultat er stedet mettet med blod og fullstendig nekrose uten gjenopprettelse (hemorragisk lungekirurgi).

Infarction av milde symptomer

Det er viktig å forstå at omfanget av kliniske symptomer i et lungeinfarkt vil avhenge av størrelsen på det berørte området av lungevevvet. Så med små områder av et lungeinfarkt, kan kliniske symptomer generelt ikke observeres, og diagnosen av et lungeinfarkt selv vil bli eksponert allerede ved et uhell ved behandlingen av dets bakterielle komplikasjoner.

De viktigste lyse syndromene av lungeinfarkt vil selvsagt være tegn på akutt obstruksjon av lungefartøy. Det første angstssyndromet kan være en skarp, skarp smerte i brystet, som dukket opp plutselig og på en generell sunn bakgrunn. Denne smerten vil indikere en blokkering av lungefartøyet og en skarp mangel på lungvev i næringsstoffer eller dets iskemi. Dette syndromet er lik som hjerteinfarkt, som også i forgrunnen skarp og plutselig hypoksi, ischemi og vev.

Etter et smertefullt syndrom med et lungeinfarkt, oppstår dyspnø. Det ser også ut plutselig og plutselig. Utviklingsmekanismen er basert på å slå av det berørte området av lungen fra den generelle pusteprosessen, noe som medfører delvis svikt i respiratorisk funksjon. Dyspné selv er en kompensasjonsmekanisme: slik at kroppen forsøker å "kompensere" for mangel på lungefunksjon ved hyppigere luftveisbevegelser.

Til dyspnø kan sputum med blodige vener legges til. Denne tilstanden utvikler seg vanligvis med en bestemt subtype av et lungeinfarkt, kjent som et hemorragisk lungebetennelse, hvor brudd på et tilstoppet kar og impregnering av et vevsted med blod kommer til forkant. Den samme tilstanden, samt generell sjokk, forklarer den skarpe plassen og fall i blodtrykksnivåer i pasienten.

En viktig indikator på mulig tilstedeværelse av pulmonal infarkt i full gang, vil samle anamnese av sykdom, hvor pasienten vil peke på en langvarig sykdom tromboflebicheskie lemmer, revmatisme eller å miste de riktige avdelingene i hjertet. Dette vil tillate å mistenke en mulig trombotisk essens av sykdommen.

Et infarkt av en enkel behandling

Siden utviklingen av lungeinfarkt er basert på trombotisk okklusjon av pulmonale arterier, vil først og fremst hovedterapien bli rettet mot hurtig fjerning. For dette er en kompleks antikoagulant terapi foreskrevet. I dette komplekset brukes Heparin eller Fraksiparin. Innføringen av disse stoffene utføres under streng kontroll av koagulasjonsserien (spesielt aktiv partiell tromboplastintid). Heparinbehandlingssyklusen er vanligvis opptil 7 dager, hvor heparin administreres subkutant, tidligere fortynnet i natriumklorid. Derefter reduseres dosen av heparin, og den erstattes av et preparat av indirekte antikoagulantia - fenylen.

I tillegg utføres trombolyse - koagulasjonsresorpsjon. For å gjøre dette, bruk stoffet Streptokinase eller Urokinase. Disse legemidlene bør også administreres ved å overvåke koagulasjonshastighetene. I tillegg er trombolytisk terapi preget av innledende maksimale doser av administrasjon av legemidler, som deretter gradvis reduseres.

To anti-aggregeringsterapier blir også lagt til de to ovennevnte elementene. Det er foreskrevet for å forhindre dannelse av etterfølgende blodpropper. Det mest brukte stoffet i denne terapien er Aspirin.

I tillegg utføres smertelindring med lungeinfarkt - ikke-narkotisk analgetika (f.eks. 50% løsning av analgin) administreres.

I forbigående utføres forebygging av komplikasjoner av hjerteinfarkt. For dette blir bruken av ulike antibiotika behandlingsregimer brukt, for eksempel introduksjonen av cephalosporiner fra tredje generasjon (Ceftriaxone).

Kirurgiske hjelpemidler er også mulige. Oftest brukes i myokardial lunge thrombectomy eller spesiell filterenhet (cava filter) inn i den nedre vena cava, som ikke er i stand til å passere flere blodpropper strøm.

Infarction av lyse konsekvenser

Lungfarging kan ledsages av et stort antall konsekvenser. Av disse er den mest grunnleggende infarkt lungebetennelse i det berørte området av lungen, en abscess og nekrotisk forandring.

Lungebetennelse som en konsekvens av et lungeinfarkt utvikler seg ganske ofte og fører i sin frekvens blant andre komplikasjoner. Hovedårsaken til utbruddet av lungebetennelse ligger i egenskapene til patogenesen av utviklingen av lungeinfarkt selv. Som det har blitt beskrevet ovenfor er en lungeinfarkt nekrotiske endringer i lunge struktur, som følge av opphør av blodtilgang. Siden disse strukturene er fullstendig frakoblet fra både blod og fra pusteoperasjon, da de utviklet alle betingelsene for inn og utvikling av mikrobielle midler. I tillegg er de berørte områdene av lungen infarkt nesten gjennomluftet, som også tjener som en ekstra faktor for utviklingen av et hjerteinfarkt, lungebetennelse.

Pneumoniske lunge berørte områder kan deretter fester, ødelegge lunge struktur og danne såkalte "postinfarction" abscesser - hulrom inn i lungevevet fylt med puss og nekrotiske massene. Den største faren for slike abscesser er en trussel deres gjennombrudd, bakterielle lesjoner hos friske lungeområder, så vel som spontan pneumothorax - en tilstand der det er et brudd i lungestrukturene, noe som reduserer trykkforskjellen i lungene og som følge av akutte forstyrrelser av respiratorisk funksjon.

Det er viktig å forstå at effekten av myocardial lys er helt avhengig av størrelse og lesjonen steder: dersom de er involvert i den patologiske prosess av blodkar med liten kaliber, og deretter, i sin tur, ischemisk del av lungen er forholdsvis liten, og derfor forholdsvis liten, eller helt fraværende blir det etterfølgende komplikasjoner.

Prognosen for et lungeinfarkt avhenger av sin tidlige deteksjon og behandling. Jo raskere det er diagnostisert, og jo raskere behandling av lysis (resorpsjon) av trombus startes, jo flere sjanser er det for gjenopprettelse av normal blodstrøm, fôring av det iskemiske lungestedet og rask gjenoppretting.

Lunginfarkt hva det er

Lungene trenger regelmessig tilførsel av oksygen og fordelaktige stoffer. Med blokkering av lungearteriene, er det en forstyrrelse i trofismen i fungerende alveoler. Vedvarende iskemi fører til slutt til nekrose av vev, som er fulle av fremveksten av et fokus på vaskulær nekrose. Blodpropper faller inn i luftveiene på grunn av skli fra de perifere vener i underdelene.

Hva er et lungeinfarkt og hvorfor er det så farlig?

Langsiktig iskemi fører uunngåelig til vevnekrose. Med hjerteinfarkt oppstår lignende endringer når hjertemuskelen gir seg til nekrose, på grunn av blokkering av kranspulsårene.

Lungeinfarkt - utvikler seg etter utseendet av en trombose i lungene eller perifere vener

Oppmerksomhet vær så snill! Det er verdt å huske at dette er en patologisk tilstand som oppstår ved trombose eller emboli av karene. Trombose kan deles, segmenter og mindre arterier.

Et omfattende infarkt forårsaker en signifikant reduksjon i respiratorisk område av parenkymen og antall fungerende alveoler.

Følgende diagnostiske metoder er tilgjengelige:

 • Radiografi (det er ødem av en eller begge lungene i rotområdet, det blir bredere, et spesielt tegn er lungebetennelse etterfulgt av pleurisy);
 • selektiv angiopulmonografi (instrumentell undersøkelse av vaskulær patency);
 • scintigrafi (med introduksjon av radioaktive isotoper).

Siden sykdommen er mer vanlig i alderen, er risikoen for komplikasjoner i fravær av vaskulær behandling hos eldre mye høyere.

Viktig! Død av lungevæv forårsaker hypertrofi av det høyre hjerte, som den erfarne legen kan spore i form av endringer på elektrokardiogrammet.

Økt blodtrykk i den lille sirkulasjonen av blodsirkulasjonen er svært farlig i alderen, når hjertet risikerer å ikke motstå overdreven arbeidsbelastning.

Trykk i arteriene øker og fører til blødning i lungene

Hva er prognosen for et lungeinfarkt?

I motsetning til myokardisk nekrose er dødeligheten av lunge parenkyma mye lavere. Patologiske forandringer er i stor grad avhengig av diameteren av fartøyet som er blokkert.

Oppmerksomhet vær så snill! Den farligste er inngangen av en trombose inn i en stor arterie, okklusjonen av segmentkasser er mye lettere for pasienter.

Sannsynligheten for et negativt utfall øker når:

 • alvorlig form for hjertesvikt
 • gjentatt PE;
 • signifikant lungeødem;
 • postinfarkt lungebetennelse;
 • Pleurisy og dannelsen av purulent betennelse.

Det er svært viktig å starte forebyggende behandling i tide i tilfelle mistanke om blodpropp eller emboli i blodet.

Oppmerksomhet vær så snill! Pasienter med trombose i venene i underekstremiteter er forbudt fra plutselige bevegelser eller overdreven dynamisk belastning, som med økt blodstrøm øker risikoen for lungeemboli.

Folk må ta trombolytika og antikoagulantia som reduserer sykdomsforløpet. Det anbefales å bruke kompresjons undertøy.

Årsaker til hjerteinfarkt - blodårer blokkert av blodpropper

Lungeinfarkt: underliggende årsaker og risikofaktorer

Iskemi av lungevevvet er ofte forbundet med ulike sykdommer i kardiovaskulærsystemet. Blodsammensetningen endres, blir tykkere, sirkulasjonen i de store og små sirkler bremser ned. En signifikant rolle i sykdommen spilles av dannelsen av immunkomplekser, som dannes på grunn av overdreven aktivitet av det humane immunsystemet. Infarkt av lungene hos et nyfødt oppstår på grunn av mangler i sirkulasjonssystemet eller en alvorlig smittsom sykdom, etter lungebetennelse.

Til vaskulære patologier inkluderer:

 • forstyrrelse av hjerterytmen (atrieflimmer, atrieflimmer eller ventrikler);
 • mitral stenose (innsnevring av mitralventilen);
 • akutt og kronisk hjertesvikt;
 • systemisk vaskulitt;
 • iskemisk hjertesykdom (angina pectoris eller myokardisk nekrose hos anamnese);
 • ulike inflammatoriske prosesser i hjertet (endokarditt, myokarditt, pankarditt).

Skelne mellom tromboembolisme og fettemboli. Tromboembolisme arterien stammer fra inngrep av blodpropp fra blodårene i en stor sirkulasjon, oftest fra nedre lemmer. Fettemboli forekommer noen ganger etter alvorlige brudd på rørformede bein.

Viktig! Spredning av lungeinfarkt kan være forlenget arbeidskraft, DVT-syndrom, omfattende traumer, eldre alder eller arvelig predisponering til PE.

Størrelsen, plasseringen og antall fartøy med blodpropp karakteriserer alvorlighetsgraden av hjerteinfarkt

Symptomer på hjerteinfarkt

Tidlig behandling kan redusere risikoen for alvorlige komplikasjoner betydelig og lagre et stort antall fungerende alveolocytter. Det er vanskelig å oppdage dannelsen av et nekrosefokus ved okklusjon av små arterier, mens trombose av store lungekar kan raskt føre til å stoppe pusten.

De første tegn på et lungeinfarkt:

 • kortpustethet, ikke forbundet med fysisk anstrengelse eller angst, noe som raskt øker;
 • brystsmerter ved å trykke på tegn;
 • blanchering av huden og slimhinner;
 • med utviklingen av iskemi, får ansiktet en cyanotisk nyanse;
 • med auskultasjon av hjertet, oppdages forskjellige brudd på rytmen (takykardi, flimmer og atriell fladder, ekstrasystole);
 • arteriell hypotensjon
 • angst, frykt, økt hjertefrekvens;
 • kuldegysninger, feber, manifestasjoner av beruselse;
 • produktiv hoste med en blanding av blod.

En viktig metode for forskning ved mistanke om utvikling av en nekrotisk prosess er auskultasjon av thoraxen.

Hos pasienter med hjertesvikt, kan infarkt gjenkjennes ved mindre dyspné, rask hjertefrekvens

Oppmerksomhet vær så snill! Når du lytter til det berørte området av parenchymaet, er det en støy av friksjon av pleura og små boblende raler.

I dette tilfellet anbefales det at pasienten blir henvist til en røntgenundersøkelse.

Lungeinfarkt: behandling og forebygging

Nekrotisk prosess er alltid ledsaget av alvorlig smerte, noe som ofte er svært vanskelig å takle. I dette tilfellet foreskrives narkotiske analgetika. Etter fullstendig nekrose av det berørte området og dannelsen av bindevev på plass, reduseres smerteopplevelsene.

Terapi for infarkt inkluderer:

 • narkotiske analgetika for lindring av smertsyndrom;
 • enzymatiske midler for akselerasjon av blodproppresorpsjon (fibrinolytisk);
 • antikoagulantia (fortynnet blod, redusere dets evne til å tilfeldigvis foldes);
 • narkotika, hvis handling er rettet mot regenerering og forbedring av vevtrofisme (angioprotektorer, antianginale legemidler).

I tilfelle av et større pulmonal fartøy er det en iskemi av et signifikant parenkymsted. Ofte mister pasienter, spesielt eldre, bevissthet på grunn av oksygen sult. For å få en person ut av en kritisk tilstand, må du ty til nødhjelp.

Behandling av lungeinfarkt er basert på legemidler som oppløser blodpropper (fibrinolytika), mot vaskulær kollaps (hvile, adrenalin, varme)

Resuscitation etter et hjerteinfarkt inkluderer:

 • administrasjon av smerte medisiner for å unngå smerte sjokk;
 • med kraftig blodtrykksfall, injiser intravenøst ​​epinefrin eller dopamin;
 • for behandling av lungeødem i dette tilfellet er det nødvendig å gå inn i diuretikum parenteralt;
 • blokkering av pulmonal arterie trombus krever inhalering av oksygen;
 • med PE, er det hensiktsmessig å bruke kirurgiske metoder for å fjerne karets lumen fra blodpropper.

Vedlegg av bakteriell infeksjon fremkaller utvikling av lungebetennelse. For å bekjempe betennelse må du ta antibiotika. Ved alvorlig sykdom oppstår pleurisy med dannelsen av pus. For å unngå alvorlige komplikasjoner er det viktig å starte antibakteriell terapi til tiden.

Hva er konsekvensene av sykdommen?

Jo yngre personen, desto høyere er sjansene for rask gjenoppretting etter sykdommen. Et lite fokus på nekrose er ikke i stand til å forårsake betydelig skade for eieren. Mye mer farlige endringer i kroppen, forbundet med en nedgang i luftveiene.

Viktig! Etter den overførte sykdommen er det nødvendig å nøye overvåke din egen helse, siden korthet i luftveiene ofte medfører kortpustethet og rask tretthet.

De alvorlige komplikasjonene av den nekrotiske prosessen inkluderer:

 • lungebetennelse med bakteriell infeksjon;
 • ødem i lungen som fører til kronisk vevshypoksi;
 • hvis det oppstår et hjerteinfarkt mot en bakgrunn av nedsatt immunitet, kan væske i lungene og pleurisoen dannes;
 • Dødt vev i nærheten av stedet øker sannsynligheten for purulente formasjoner.

Hemorragisk lungeinfarkt oppstår på grunn av utilstrekkelig oksygeninnstrømning, på grunn av hvilket det skadede vevet er fylt med blod. Dermed prøver kroppen å kompensere for iskemi. Et slikt medium er gunstig for utviklingen av bakterier med den påfølgende utvikling av lungebetennelse og purulente formasjoner. Mikromedikamentet med denne sykdomsformen vil inneholde en tett kegleformet lesjon av kirsebærfarge og fibrøse formasjoner på nærliggende pleura.

Lungeinfarkt: symptomer, behandling og prognose

Lungeinfarkt er oksygen sulten av en del av lungevevvet, som observeres på grunn av at blod som bærer oksygen ikke strømmer til vevet. Obstruksjonen til blodstrømmen oppstår i sin tur på grunn av fremveksten av en barriere i blodkaret som tilveiebringer et bestemt område av pulmonal parenkyma.

Kjernen i sykdommen

I de fleste tilfeller skjer anoksi lys på grunn av tromboser (blodproppdannelse på den indre veggen av arterien, stengning av dets lumen) eller embolus (blokkering av et fremmedlegeme båret med blod fra en hvilken som helst del av det menneskelige legeme - i dette tilfellet kalles det en embolus). Mindre ofte oppstår den patologiske prosessen på grunn av klemming av blodkaret fra utsiden. Lungeinfarkt kalles også lungeemboli, som impliserer emboli av beholderobstruksjon generelt, uavhengig av blokkeringsfaktoren.

På grunn av anatomiske egenskaper opptrer lungekreft på et begrenset segment (segment) av lungevevvet, fordi en trombose eller embolus klumper seg individuelle arterier - lobar, segmental eller mindre. Flere embolier kan påvirkes av småkaliberkar, men de gir et lite område av lungen. På grunn av dette er oksygen sult av organet ikke totalt, men begrenset.

Ifølge statistikken:

 • infarkt av høyre lunge observeres 2 ganger oftere enn den venstre;
 • Lungens nedre lober påvirkes 4 ganger oftere enn de øvre lobene.

På denne måten, Den hyppigst infarcted plassering - den nedre lobe på høyre lunge. En hvilken som helst patologi som utvikler seg i dem (spesielt med et markert symptom på vevsekemi), bør forårsake vækkelse av pulmonologer hver gang, om det er lungekreft der.

årsaker

En av hovedårsakene til sykdommen er lungeemboli (PE): på grunn av det er det 10 til 25% av kliniske tilfeller av lungeinfarkt. Spekulasjon er at de er faktisk mye mer - men ofte udiagnostisert patologi på livet på grunn av feildiagnostisering og ikke bekreftet død på grunn av medisinsk etikk (behovet for å reagere positivt på avslag av den avdøde slektninger fra sin obduksjon). I øyeblikket antas det at på grunn av tromboembolism i lungearterien dødelig utfall fra lungeinfarkt forekommer hos 5-30% av pasientene med denne sykdommen.

PE ikke bare i seg selv betraktes som en patologi med en høy sannsynlighet for forekomst av oksygenmangel i lungevevet - risikoen for tap av liv når det forårsakes pulmonalt infarkt økes ytterligere på grunn av faktorer som:

 • mangel på behandling;
 • gjentatt gjentatt trombose - re-dannelse av en trombose i samme kar, ofte på samme sted. Årsaken til tilbakefall er det fysisk-kjemiske kompromisset av fartøyets indre skall;
 • tromboembolism som observeres i slægten (byrden av arvelighet ved PE);
 • alder over 60 år;
 • mottak av hormonelle prevensjonsmidler;
 • fedme;
 • bukspyttkjertel tumorer;
 • pulmonal hypertensjon (økt pulmonal arterie trykk);
 • bakgrunnsrelaterte sykdommer som forverrer pasientens generelle tilstand
 • Feil bruk av intravenøse katetre som brukes til infusjoner med drypp (de kan provosere dannelse av trombos på injeksjonsstedet).

En av de farligste bakgrunnssykdommene når det gjelder utseendet av PE og påfølgende lungeinfarkt anses å være blodsykdommer - spesielt:

 • seglcelleanemi (erytrocytter har formen av en segl);
 • DIC-syndrom (brudd på balansen i blodkoagulasjonssystemet, som fører til dannelse av flere blodpropper).

I tillegg til PE utvikler de fleste kliniske tilfeller av lungeinfarkt hos pasienter som lider av andre kardiovaskulære sykdommer (spesielt kronisk). Først av alt er disse hjertets patologier, som for eksempel:

 • atrieflimmer (kaotisk sammentrekning av individuelle fibre i hjertemuskelen);
 • mitral stenose (innsnevring av den venstre atrioventrikulære åpningen i hjertet);
 • iskemisk hjertesykdom (skade på hjertemuskelen på grunn av mangel på oksygen);
 • hjerteinfarkt som en komplikasjon av IHD (nekrose av hjertemuskelen);
 • kardiomyopati (lesjoner av forskjellig opprinnelse, unntatt forstyrrelser i blodet);
 • infeksiøs endokarditt (infeksiøs betennelse i hjertets indre skall);
 • atritt myxom (godartet svulst);
 • hjertesvikt;
 • vaskulitt (betennelse i karene med etterfølgende ødeleggelse)

Med hjertets patologi blir trombi i de fleste tilfeller dannet på den indre overflaten av høyre atriale appendage. For en stund kan de holdes på stedet for dannelse, til blodstrømmen ikke vil rive dem bort og bære dem inn i arterien av en liten sirkulasjon av blodsirkulasjonen, takket være at lungene er forsynt med blod.

Av de andre grunnene som ikke er relatert til hjertepatologi, oftest til lungeemboli, som provoserer et lungeinfarkt, kan det føre til følgende sykdommer og lidelser:

 • trombose av vener (oftere - dyp) av nedre ekstremiteter;
 • tromboflebitt av dype bekkener;
 • sengeleste, utnevnt i postpartum eller postoperativ periode, for alvorlige sykdommer eller påkrevd på grunn av bestemte forhold til visse forhold (for eksempel pasientens opphold i koma);
 • immobilisering (immobilisering) av øvre og nedre ekstremiteter i brudd.

Seng hviler og immobilisering av lemmer som varer enda en uke øker risikoen for trombose betydelig, noe som forårsaker lungekreft.

I den postoperative perioden er risikoen for trombose med utvikling av et lungeinfarkt det høyeste med:

 • Keisersnitt
 • operasjoner på bukhulenes organer;
 • gynekologisk inngrep;
 • operasjoner i thoracic hulrom;
 • hemorrhoidectomy (fjerning hemorroider);
 • operasjoner for åreknuter i underarmene, komplisert ved trombose eller tromboflebitt (betennelse i vaskulærvegen og dannelse av en trombose på dette stedet).

Spesielt farlig er blodpropper, som er festet til den indre overflaten av fartøyet med en meget liten overflate (sammenlignet med hele overflaten av overflaten). Slike trombier kalles flytende (flytende). De kommer nesten alltid av og bæres av en strøm av blod inn i lungens lobar- og segmentskjermer.

I tillegg til blodpropp (trombus), som et embolus som okkluderer karet, kan det tjene:

 • fete partikler;
 • akkumulering av tumorceller;
 • klynger av mikroorganismer eller fragmenter derav;
 • konglomerater av egg av parasitter fanget i blodstrømmen;
 • gassbobler.

Fettemboli i blodårene i lungene kan oppstå når:

 • Feil innføring i blodet av fete suspensjoner (slurries);
 • brudd på rørformede bein - spesielt med polytrauma (flere traumatiske skader - for eksempel i alvorlige ulykker), når flere bein bryter, og risikoen for embolisering øker betydelig.

Tumor emboli kan teoretisk føre til tumorceller, men det store antall tilfeller føre til klumper av celler som dannes ved nedbrytning av malignitet i siste faser.

Hvis stedet der embolus kom fra er ukjent, kalles et slikt lungeinfarkt primært, hvis det er bestemt - sekundært.

Utvikling av sykdommen

Klassisk kan et lungeinfarkt utvikles fra 2-3 timer til en dag. Etter en akutt periode deponeres saltledd i det berørte vevet - prosessen kalles en organisasjon. Det varer ikke mer enn 7 dager.

På grunn av lungens struktur, er dens område, påvirket av mangel på oksygen, likt en pyramide (eller kile) i form. Dens apex er rettet mot roten av lungen, og basen er i motsatt retning.

Ettersom det berørte vevet lider av mangel på oksygen, blir det mørkt kirsebærfarget, tett i konsistens og buler over tilstøtende friske områder. Til tross for det faktum at blodtilførselen av pleura ved siden av lungefragmentet påvirket, ikke lider, varierer det også - blir kjedelig, og deretter i det hele tatt og kjedelig, i den tilsvarende del av pleuralhulrommet kan akkumulere blodige innhold.

Oksygen sult av et fragment av lungen, som skjedde på grunn av obstruksjon av lungearteriene, fører til det faktum at cellene i lungevevvet begynner å skade. Det skjer at fra de nærliggende områdene av lungen med normal blodtilførsel, blodet rushes her - utvikler en såkalt hemorragisk (blodig) type myokardinfarkt. Til fokus for lesjoninfeksjonen rusker ofte, så når et lungeinfarkt kan slutte seg til den såkalte infarct-lungebetennelse, betydelig kompliserer sykdomsforløpet.

Et lungeinfarkt er ikke det endelige resultatet av en forstyrret blodtilførsel. Dens mulige utfall er:

 • resorpsjon (resorpsjon av det forandrede vevet på grunn av oksygen sult)
 • infiltreringsendringer (komprimering);
 • arrdannelse;
 • abscess (suppuration) av det berørte området av lungen;
 • gangrene (destruksjon) av lungvev.

Symptomer på hjerteinfarkt

Symptomer på et lungeinfarkt avhenger av nivået hvor et blodkar okkludert. Det kan være av følgende typer:

 • emboli av små grener av lungearterier;
 • Submassive (embolus clogs grenene som er ansvarlig for blodtilførselen til segmenter av lungen eller hele dens lober);
 • massiv (blokkering av den sentrale stammen av lungearterien eller hovedgrenene).

Disse kriteriene skiller slike typer av lungeinfarkt som:

 • begrenset - tilstoppet de grener av lungearterien som gir blodsegmenter av lungene og mindre deler av det;
 • omfattende - flere store fartøy eller mange små (flere embolier) påvirkes.

Symptomer på et lungeinfarkt utvikler seg ikke umiddelbart fra det øyeblikk blokkering av blodkaret, de begynner å manifestere klart i gjennomsnitt 2-3 dager etter blokkering. De viktigste kliniske tegn på sykdommen:

 • smerte i brystet;
 • hemoptysis - separasjon av sputum med en blanding av blod ("rustet sputum");
 • økt kroppstemperatur;
 • med alvorlig hypertermi, dyspné (opptil 20 respiratoriske hendelser per minutt) og hjertebanken (mer enn 100 slag per minutt) er mulige;
 • pallor, og deretter cyanose (cyanose) av huden og synlige slimhinner;
 • Det kan være avbrudd i operasjonen av hjertet av en arytmisk natur, samt en reduksjon av blodtrykket - i kritiske tilfeller med utviklingen av sammenbrudd (plutselig kardiovaskulær insuffisiens).

Smerte i brystet med lungeinfarkt har følgende egenskaper:

 • akutt;
 • intensiv (ligner delvis smerten med angina pectoris);
 • intensivert med aktiviteter - hoste, prøver å puste dypere, vippe kroppen.

Smerte midler som rammet pleura (lungevevet i seg selv skader ikke) - i stedet for den berørte lungefragmentet utvikler såkalt reaktiv pleuritt, påvirker det omtrent halvparten av pasienter med lungeinfarkt.

Hemoptysis observeres hos nesten halvparten av pasienter med lungeinfarkt. Hos 5-6% av pasientene er lungeblødning mulig.

Hypertermi varierer fra 37,1 til 37,8 grader Celsius. Det kan holde ut lenge - opptil 2 uker. Hvis infarkt-lungebetennelse har utviklet seg - kan kroppstemperaturen stige til 39 grader Celsius.

Det skal huskes at ved lungerinfarkt, kan symptomene utvikle seg ikke bare fra hjerte- og luftveiene, men også fra andre organer og systemer - i første omgang:

 • hjernen;
 • fordøyelsessystemet.

Mulige hjernesykdommer:

Symptomer på siden av mage-tarmkanalen:

 • kvalme;
 • oppkast, ikke forbundet med å spise;
 • gulsott (det oppstår på grunn av sekundære endringer i levervevet, som fører til nedbrytning av hemoglobin).

Hvis et berørt område av lungen, som ligger nær den diaphragmatiske pleura, kan det oppstå tegn på et akutt underliv - først og fremst alvorlig magesmerter og tarmforstyrrelser.

Et infarkt av lungene skjer:

De vanligste komplikasjonene i denne patologien er:

 • bakteriell lungebetennelse;
 • Candidiasis (soppinfeksjon);
 • Lungens abscess (begrenset suppuration);
 • gangrene (nekrose) i lungen;
 • empyema av pleura (suppuration med fuzzy grenser);
 • sepsis (total infeksjonssykdom i kroppen).

Diagnose av hjerteinfarkt

Et lungeinfarkt diagnostiseres av en pulmonolog og en kardiolog. Diagnosen er laget på grunnlag av klager fra fysisk undersøkelse (undersøkelse, følelse av brystet, tapping og lytting til fonendoskopet) og resultatene av ytterligere forskningsmetoder.

Med et lungeinfarkt er en rekke instrumentelle undersøkelsesmetoder informativ:

 • Røntgen av lungene i to fremspring - på bildet kan man se selve "kilen" av lungvevet, påvirket av mangel på oksygen, og også væske i pleurhulen;
 • Beregnet tomografi og den mer progressive versjonen av multispiral computertomografi (MSCT) - resultatene vil være de samme som i radiografi;
 • EKG - tegn på overbelastning av høyre side av hjertet;
 • ekkokardiografi (ekkokardiografi) - i løpet av hennes viser tegn (også kalt markører ekkokardiografi) økning av blodtrykket i lungearterien, og blodpropper i den dilaterte høyre hjerte;
 • ultralyddopplerografi av venene til underekstremiteter (UZDG) eller ultralyd av karene - med hjelp er det mulig å oppdage trombi i venene på underdelene;
 • Angiopulmonografi - det demonstrerer blokkering av grenene til lungearterien;
 • scintigraphy av lungene - ved hjelp av denne metoden bekreftes forringelsen av blodtilførselen til lungevevvet.

Laboratoriemetoder for forskning, som brukes til diagnose av lungeinfarkt, er som følger:

 • en generell blodprøve - en moderat økning i antall hvite blodlegemer er diagnostisert som en reaksjon på "ødelagte" lungeceller;
 • blodkjemien - det ville bli økt laktatdehydrogenase (dannet i løpet av cellulær respirasjon) og total bilirubin (på grunn av nedbrytning av hemoglobin i en annen syk lever);
 • analyse av gass sammensetning av blod - en reduksjon i mengden oksygen er registrert.

Differensiell diagnose

På grunn av lignelsens likhet, bør en lungeinfarkt skille seg fra slike sykdommer som:

 • croupøs lungebetennelse (lungebetennelse med dannelse av væske i alveoli);
 • spontan pneumothorax (utseendet av ingen tilsynelatende årsaker til luft i pleurhulen);
 • atelektase (kollaps) av lungen;
 • hjerteinfarkt (nekrose av hjertemusklen på grunn av mangel på oksygen);
 • perikarditt (betennelse i hjertet barbering);
 • myokarditt (betennelse i hjertemuskelen av forskjellig opprinnelse);
 • brudd på ribber

og noen andre.

Behandling av hjerteinfarkt

Terapeutiske tiltak for lungeinfarkt er som følger:

 • førstehjelp;
 • behandling på sykehus.

På grunn av at oksygen sult i lungene er fulle av hele organismen, bør behandling av et lungeinfarkt startes i en nødsituasjon.

Som en førstehjelp stoppes smerte syndromet - til dette formål injiseres sterke ikke-narkotiske eller narkotiske smertestillende midler. Pasienten blir straks tatt til intensivavdelingen.

Den første medisinske oppgaven for et lungeinfarkt:

 • eliminere eksisterende trombus;
 • hindre påfølgende trombose;
 • øke blodtrykket, noe som gikk ned på grunn av blokkering av lungearterien.

Fibrinolytiske midler brukes til å ødelegge (oppløse) den allerede dannede trombi.

For å hindre gjentakende trombusdannelse, brukes antikoagulantia:

 • direkte virkning (inkludert heparin);
 • indirekte handling.

Antikoagulanter bør administreres under konstant kontroll av koagulogrammet, for ikke å provosere blødning. Det må huskes at de har kontraindikasjoner til søknaden - dette er:

 • intern blødning av hvilken som helst opprinnelse
 • magesår i mage og tolvfingertarm
 • hemorragisk diatese (økt blødning av vev);
 • ondartede svulster av forskjellig lokalisering.

Med arteriell hypotensjon, legemidler, innsnevring av kar og intravenøs dryppinfusjonsløsninger administreres.

For behandling, samt forebygging av infarkt lungebetennelse, foreskrives antibiotika med et bredt spekter av virkning.

En ekstremt viktig metode for behandling av lungeinfarkt er innånding av oksygen.

Hvis alle disse metodene ikke gir den ønskede effekten, blir spørsmålet hevet om den operative ekstraksjonen av en trombus fra lungearterien - trombektomi. Under denne operasjonen settes et spesielt filter inn i systemet med den dårligere vena cava, som senere vil "skjerme ut" trombi.

Når blokkering av lungearterien med andre embolier er nesten den samme. Inkludert injeksjonsmidler som forhindrer dannelsen av blodpropper - med emboli av noe opprinnelse kan utvikle koagulopati (et brudd på blodproppene).

forebygging

For å forhindre et lungeinfarkt, bør alle faktorer som kan føre til blokkering av lungearterien unngås. Siden i det overveldende antallet tilfeller forårsaker embolisering en trombose, bør man følge en livsstil som utelukker trombose eller i det minste reduserer risikoen:

 • gi rettidig medisinsk hjelp til tegn på tromboflebitt (spesielt med åreknuter i nedre ekstremiteter);
 • når sykdommer i venene i underekstremiteter bruker strikkede undertøy (spesielle elastiske strømper) eller i det minste å binde bena med elastiske bandasjer (en arkaisk metode, men billigere);
 • Etter kirurgiske inngrep ignorerer ikke praksisen med vanlig medisinsk gymnastikk, men stoler bare på medisiner.
 • så langt som mulig etter operasjoner, utøve tidlig utvinning;
 • å observere vilkårene for bruk av intravenøse katetre for dripadministrasjon av legemidler;
 • slutte å røyke (forårsaker vasokonstriksjon, nikotin forverrer løpet av et hjerteinfarkt).

Prognose for lungeinfarkt

Prognosen for et lungeinfarkt er ganske komplisert: forsinkelse i diagnose og behandling kan føre til irreversibel ødeleggelse av lungvev. Trusler mot pasientens helse og liv kan unngås på grunn av rettidig diagnose og akuttmedisinske tiltak.

Risikoen for helse og liv forbundet med lungeinfarkt økes under følgende forhold:

 • Tilstedeværelse av alvorlig kronisk kardiovaskulær insuffisiens;
 • komplikasjonene (infarkt-lungebetennelse, abscess og gangrene i lungen, sepsis);
 • tilbakevendende tilfeller av lungeemboli.

Kovtonyuk Oksana Vladimirovna, medisinsk gransker, kirurg, rådgiver lege

2 326 totalt antall visninger, 4 visninger i dag

Les Mer Om Fartøyene