Manifestasjoner og taktikker for behandling av akutt myokardinfarkt av den bakre veggen til venstre ventrikel

Hjertet er et av de viktigste organene i kroppen vår, som kontrollerer den kompetente funksjonen i hele kroppen vår.

Det er derfor når det er feil i arbeidet hans, er det nødvendig å høres en alarm og snarest snu til en profesjonell, fordi konsekvensene kan være svært ubehagelige.

Først og fremst vil vi i dag snakke om akutt myokardinfarkt, som oppstår på bakveggen i venstre ventrikkel.

Generelle egenskaper

Hva mener vi med begrepet "hjerte"? For det første er det det viktigste organet som påvirker korrekt blodsirkulasjon og godt koordinert arbeid av alle organer generelt.

For det andre er hjertet i seg selv et muskelorgan som er konstant komprimert og utelukket. Dette betyr at det ble dannet ganske god muskulatur, som har et tverrgående utseende og gjennom hele livet skal beskytte kroppen mot ytre påvirkninger.

Myokardinfarkt er en sykdom som det er veldig vanskelig og har de mest ubehagelige, skremmende og uforutsigbare konsekvensene. Oftest er årsaken til utviklingen av denne sykdommen forårsaket av en av de mulige dødsårsakene til et av stedene i hjertemuskulaturen.

Fra andre former for hjerteinfarkt, er denne sykdommen preget av sin alvor. Faktum er at etter at de stopper i den riktige mengde for å drive den bakre vegg av venstre ventrikkel, er prosesser i kroppen som fører til avbrudd av enkelte organer.

En slik form for infarkt er ganske farlig og kan resultere i en persons tap av lovlig kapasitet og å få en gruppe funksjonshemninger, så spilles en av de viktigste rollene ved rettidig diagnostisering av et slikt problem, forsiktig medisinsk tilsyn og forebygging.

utbredelsen

Dessverre er hjerteinfarkt en svært vanlig sykdom. Ifølge statistiske data opplever omtrent 9 millioner innbyggere i vårt land per år denne sykdommen og ca 4 millioner borgere går ikke på endringen, som følges av et dødelig utfall.

Basert på den samme statistikken er risikogrupper eldre borgere, over 55 år gammel. Hos menn er denne sykdommen mye mer vanlig.

Den mest utsatt for sykdom innbyggerne i de sørlige regionene, fordi på grunn av det fuktige klimaet og høye temperaturer, er det en ekstra byrde på hjertet, som er vanskeligere å bære fra år til år.

Men innbyggerne i det sentrale Russland og nordområdene er å pådra seg sykdommen, som fører usunn livsstil, for å belaste seg selv og ingen rasjonering tid.

Hos unger er hjerteinfarkt ekstremt sjeldent og er årsaken høyt stress på hjertets muskler, så i risikogruppen er idrettsutøvere og representanter for yrker forbundet med overdreven fysisk anstrengelse.

Årsaker og risikofaktorer

En av hovedårsakene som kan forårsake myokardinfarkt i bakre veggen til venstre ventrikel er aterosklerose. Dessverre har nesten alle denne sykdommen, og er i dvalemodus. Aterosklerose kan ikke manifestere seg gjennom livet, eller det kan føre til et fullstendig hjerteinfarkt.

Hvis denne sykdommen ble sett hos dine slektninger, så ta deg tid til å stå under konstant tilsyn av en lege, arvelighet er en av de viktigste faktorene som provoserer sykdommen.

To ganger i året, ta det. tester for innholdet av kolesterol i blodet. Økt innhold av det kan også forårsake myokardinfarkt i venstre ventrikel og den bakre veggen.

Feil livsstil, som førte til en overdreven avsetning av fete masser i kroppen, kan også føre deg til en risikogruppe. Mennesker som har en lavaktivitet, tilbakestående livsstil, fratatt konstant kontakt med frisk og ren luft, kan også bli utsatt for hjerteinfarkt.

I risikogruppen, de som har lidd i mange år høyt blodtrykk eller diabetes mellitus. Begge er ikke den beste måten å påvirke hjertearbeidet, noe som fører til katastrofale konsekvenser.

Hvis du finner to eller flere symptomer, noe som kan tyde på at du kan være påvirket av denne sykdommen - kontakt lege omgående og være under observasjon. Det er best hvis du begynner å forandre din livsstil og samtidig gjennomføre all legenes forebyggende anbefalinger.

Fare og konsekvenser

Som et resultat av blodsirkulasjonsforstyrrelser, som skyldes død av en del av hjertet, er bakveggen til venstre ventrikkelen ekstremt ubehagelige og uønskede konsekvenser.

Så, på grunn av hjerteinfarkt på en bestemt del av hjertet, gap. Konsekvensen av denne handlingen er umiddelbar død.

Dessverre er det ennå ikke helbrede vevet i hjertemusklene svært svakt, spesielt som et resultat av et erfarent hjerteinfarkt. Dette vevet kan smelte om behandlingen og behandlingen har blitt akselerert, og kan begynne å rive videre, og dermed forstyrre den totale blodstrømmen og funksjonen til andre organer.

Et annet fenomen er ventrikulær fibrillasjon. Sirkulasjonssystemet i disse avdelingene i vårt hjerte blir forstyrret, noe som fører til smerte, muskel avløsning og tidlig kirurgi medfører død.

Med feil valgt behandling fortsetter å utvikle seg trombose og akutt hjerteaneurisme, som også kan føre til døden.

Det er derfor, Ved minste manifestasjon av symptomene på hjerteinfarkt, bør du ikke utsette ditt besøk til en lege og for å inspirere seg til den dårlige helsen er ikke en konsekvens av et dårlig klinisk bilde.

Symptomer og diagnose

Som enhver annen sykdom, hjerteinfarkt, har venstre ventrikkel bakre veggen egne symptomer, som er enkle nok til å identifisere hva sykdommen prøver å fange kroppen din.

Brystsmerter. Mange skylden ubehag for lys, spesielt storrøykere, noen mener det er såre bein eller bare forkjølelse fenomener, det er ikke som om smertene har en periodisitet av karakter og minner seg selv flere ganger om dagen med en kort varighet.

Også denne smerten har hardt og piercing karakter, noen ganger blir det vanskelig å puste. Denne vanskeligheten er preget av det faktum at blodforsyningen er forstyrret og kanskje en stund vil du føle det.

Smerteopplevelser er ikke lokalisert på ett sted. Over tid, med din ignorerende, begynner de å gi i hånden, i nakken, i brystet, noe som øker manifestasjonen av smerte.

Noen pasienter merker at de ofte følte seg, Hvis noen presser inn på hjertet eller kontrakter i noen minutter, bokstavelig talt bindende personen.

En slik smerte kan ikke tolereres - jo oftere manifesterer seg, jo mer sannsynlig det faktum at i nær fremtid kan uopprettelig skje. Dette er ikke tilfelle når du kan og bør tåle smerte.

Personer som lider av diabetes og ikke føler tegnene i det hele tatt. Dessverre er smerteopplevelsene av slike mennesker sløv, og de kan ikke forstå hva som skjer med kroppen deres faktisk. Det er derfor i medisin det er et slikt begrep som et smertefritt myokardinfarkt.

Den vanlige diagnosen myokardinfarkt ved hjelp av EKG gjør det mulig å anta denne sykdomsformen, siden sonen er usynlig for apparatet.

Førstehjelp

Når en trussel om hjerteinfarkt oppstår Haster å gå til sykehuset. Resuscitation-avdelingen forbereder pasienten til akutt operasjon eller på alle mulige måter forsøker å presse tilbake øyeblikkets møte med sykdommen.

Når trusselen om et for tidlig infarkt har gått, injiserer legene pasienten med medisiner som tar sikte på å bremse blodproppens koagulering. Dette stoffet bidrar til å regulere blodsirkulasjonen og smelte den allerede dannede trombi.

Etter dette starter legen den vanlige behandlingen i sykehusmodus, hvor pasienten allerede er under konstant overvåking.

Behandlingstaktikk

Ved behandling av hjerteinfarkt brukes den bakre veggen til venstre ventrikkel ofte beta-blokkere og andre stoffer. Ved å øke mengden oksygen i kroppen får legene en god blodfortynning. Samtidig er behovet for hjertearbeidet redusert og en ekstra belastning blir fjernet fra den.

Hvis det ikke er behov for langvarig behandling, vil enhver cardiosurgeon tilby deg en alternativ metode som innebærer å utføre en bypass-operasjon.

Under operasjonen fungerer hjertet, den ekstra belastningen fjernes, arbeidet i blodstrømmen forbedres. Etter operasjonen foreskrives pasienten hvile og langvarig oppfølging.

Prognose, rehabilitering og forebyggende tiltak

Mange er redd for at de etter hjerteinfarkt ikke vil være i stand til å leve sitt vanlige liv. Det er vanskelig å svare på dette spørsmålet nøyaktig, for nå må du beskytte deg selv, tenk mer om helse og hvile.

For de som ikke fikk komplikasjoner etter et hjerteinfarkt, vil det være nyttig treningsbehandling, gåing. Hvis pasienten ikke merker smerte og andre ulemper, i form av kortpustethet, er utvinningen bedre enn vellykket.

Ikke glem det medisinsk behandling, fordi dette er grunnlaget for ditt gjenoppretting. Hvis nødvendig, besøk prosedyrene som er angitt av legen i medisinsk institusjon eller du kan ta dem hjemme.

Etter anbefalingene, vil du raskt gå til endringen og glemme den ubehagelige sykdommen.


Vær sunn og ta vare på deg selv og dine kjære. Husk at alt er i hendene, så prøv å være oppmerksom på tid til kroppens merkelige oppførsel.

Hjerteinfarkt i venstre ventrikel

Myokardinfarkt kalles nekrose av hjertemuskelen, som utvikler seg på grunn av en kraftig opphør av blodkroppens blodforsyning på sitt spesifikke sted. Stopp av blodstrømmen oppstår på grunn av nederlag i kranspulsårene.

Infarction er en klinisk form for koronar hjertesykdom. Patologi er preget av en alvorlig kurs og uforutsigbare, ofte livstruende konsekvenser. Leger anser det for å være en av hovedårsakene til døden blant den voksne befolkningen i vårt land. Mer nylig har hjerteinfarkt blitt diagnostisert hos eldre. Foreløpig er patologi mye "yngre" og blir oftere og oftere mennesker i mellom og ung alder.

Veggene i venstre ventrikel har en flerlagsstruktur. Prosessen med nekrose kan påvirke ett lag eller flere samtidig. La oss se nærmere på hvordan myokardinfarkt i venstre ventrikkelvegg utvikler seg, >> frontvegg, bunn, bakre. La oss snakke om årsakene til og symptomene på denne patologien:

Hovedårsakene til hjerteinfarkt

Eksperter legger merke til flere hovedfaktorer som bidrar til utviklingen av denne farlige tilstanden:

- Iskemisk hjertesykdom, brudd på repolarisasjonsprosesser som forekommer i myokardiet. Det er også mulig, og den motsatte årsaken, når det første symptomet på iskemi er et hjerteinfarkt.

- Hypertensiv sykdom, når "arbeidstrykket" stiger til 140/90 og over.

- Aterosklerose og diabetes mellitus.

- Arvelig predisponering for atherosklerose eller iskemi i hjertet.

Utviklingen av nekrose av hjertemuskelen kan utløses av skadelige predileksjoner, et brudd på tilstrekkelig ernæring. Til ham fører en stillesittende livsstil. Spesielt påvirker aktiv, langsiktig røyking negativt vekkene på karene, og reduserer lumen. Dette forverres, senker blodsirkulasjonen, gjør det vanskelig å bevege seg gjennom koronarbeinene. Også, hypodynami og fedme er veldig farlige for hjertet.

Hovedtegnet er en kraftig alvorlig smerte bak brystbenet, en region i hjertet som varer 15 minutter eller mer. I dette tilfellet, i motsetning til andre hjerteinfarkt, går ikke smerten bort etter å ha tatt nitroglyserin. Smertefulle opplevelser kan være forskjellige. Oftest merker kompressive, klemme eller briste og brennende natur av smerte.

Andre symptomer inkluderer: utseende av dyspné, kvalme, intens svette, svimmelhet, svakhet. Huden blir blek, det er en reduksjon i blodtrykket. Vises arytmi, takykardi, mulig kortvarig svimmelhet. Det kan være smerter i bukregionen. Det oppstår ofte med et infarkt av den nedre veggen til venstre ventrikel.

La oss se nærmere på lesjonene av myokardets vegger:

Myokardinfarkt av den fremre veggen i venstre ventrikel

Det er lokalisert på den fremre veggen til venstre ventrikel og kalles forankret infarkt. Det diagnostiseres oftest, oftere enn andre typer infarkt. Disse lesjonene er vanligvis større enn andre og har dårlig prognose, så leger vurderer skaden på veggen for å være veldig farlig. Med forankret infarkt, er det alvorlige brudd på veggens funksjon, reduksjonen av hjertemuskelen brytes, hjerteutgangen reduseres.

Myokardinfarkt av den nedre veggen på venstre ventrikel

Nedre (basal) infarkt påvirker den nedre veggen av venstre ventrikulær arterie. Dette utvikler ofte stenose av konvoluttgrenen til venstre kranspulsår, diagnostiserer trombose. Denne typen lesjon forekommer hos ca 20% av pasientene.

Myokardinfarkt av den bakre veggen til venstre ventrikel

Fokuset på lesjonen av denne delen av hjertearterien er dislocated i regionen av den bakre veggen til venstre ventrikel. Det er flere av dens typer: posterodiaphragmatic, posterolateral og posterolateral. Konsekvensene av et bakre vegginfarkt er alltid veldig alvorlige.

Spesielt er det med denne typen patologi at arbeidet til lokomotoren, taleapparatet og andre kroppssystemer blir forstyrret. Denne variasjonen blir ofte en årsak til funksjonshemming, og en person mottar en bestemt gruppe funksjonshemninger.

I denne sammenheng er det ekstremt viktig å oppdage tidlig hjerteproblemer, å eliminere dem i tide og å ha konstant medisinsk tilsyn.

Bakvegginfarkt har visse egenskaper som skiller det fra andre arter. Spesielt er symptomene ikke så uttalt. Smerten er ikke for intens, og omtrent halvparten av pasientene har ingen smerte. Dette er et karakteristisk symptom på lesjonen av den posterobasale og posterodiaphragmatiske regionen.

Hvordan er hjerteinfarkt i venstre ventrikulær korrigert, hvordan kan det behandles effektivt?

Etter å ha arrestert et hjerteinfarkt, utføres terapeutiske tiltak som er rettet mot å gjenopprette og opprettholde normal sirkulasjon av det berørte området av hjertemuskelen. Forskrift om visse medisiner.

For eksempel tar pasienter Aspirin, som virker deprimert på blodplater, og forhindrer dannelsen av blodplate-trombus. Også utpeke Ticlopidine, Prasugrel eller Plavix, som virker på en lignende måte, men har en mer potent effekt.

Under behandlingen blir også anvendes stoffer som reduserer blodpropper, slik som heparin og bivalirudins (instruksjoner for bruk av hvert legemiddel før det brukes bør studeres personlig myndighetenes merknader innleiret i pakken!). Behandlingsregimet inkluderer også trombolytika - legemiddel som innehar evnen til å løse opp klumper som allerede er dannet, slik som streptokinase, alteplase eller reteplasemolekylet og TNK-ase.

Alle disse legemidlene brukes i ulike kombinasjoner, idet man tar hensyn til indikasjoner og individuelle egenskaper hos pasienten med hjerteinfarkt.

Den mest effektive teknikken som brukes i terapien av denne patologien er angioplastikk. Under operasjonen blir pasienten plassert på en koronarstent, med hjelp av hvilken patronen til kranspulsåren gjenopprettes.

I alvorlige tilfeller kan pasientens liv redde metoden for aortokoronar bypassoperasjon. Denne operasjonen er også rettet mot restaurering og normalisering av blodsirkulasjonen.

Beslutningen om anvendelse av operative behandlingsmetoder utføres av den behandlende legen, under hensyntagen til pasientens generelle tilstand, alvorlighetsgraden av hjerteskader og tilgjengelige kontraindikasjoner til kirurgisk inngrep.

Etter myokardial nyttig å bruke et slikt folkemedisin: koteletter med en blender eller jeksel friske gulrøtter mellomstore 6 persimmon frukt og korroderte 3 ss trykkes tolkushkoy fersk eller frosset (etter opptining) tranebær. Legg fortsatt 1 spiseskje honning og ferskehakkede hvitløk. Alt bland, lagre i kulde. Spis denne nyttige blandingen av 1 ss. Før måltider (per time).

Det må forstås at infarkt ofte gjentas igjen. Tilbakeslag kan forekomme etter noen dager eller 2-3 måneder etter det første angrepet. Og igjen er det lokalisert i samme område av hjertet som det første, bare et mye større område påvirkes.

For å unngå gjenoppretting bør alle forskrifter fra den behandlende legen følges, og de foreskrevne medisinene skal tas. Det er nødvendig å begrense fysiske og følelsesmessige stress, kategorisk utelukke alkohol, røyking og bare lede en normal, sunn livsstil til en person som er klar over hans handlinger. Vær sunn!

Relaterte nyheter

Kommentarer (0)

Hvor stor er risikoen for hjerteinfarkt?

Etter å ha studert metodene til Elena Malysheva takket være det som mange av våre lesere ble helbredet, bestemte vi oss for å tilby dem til deg. Nå behandling av hjertesykdom, samt gjenoppretting og rengjøring av fartøy - ikke noe problem vi presenterer for din oppmerksomhet.

Et infarkt av hjerteets bakre vegg skyldes utviklingen av foki av iskemisk nekrose i hjertemuskulaturen. Denne diagnosen er registrert hos mer enn 1 million pasienter i verden. Prognosen av sykdommen er ekstremt ugunstig. Omtrent en tiende av alle tilfeller resulterer i pasientens død innen et år etter angrepet. Overlevende øker signifikant sannsynligheten for gjentatt iskemisk nekrose.

Mekanismen for utvikling av hjertepatologi

Blant pasienter, oftest er hjerteinfarkt av den fremre veggen i venstre ventrikel diagnostisert, noe sjeldnere - den bakre delen av venstre ventrikel og septumet mellom dem.

Pasienter som har hatt et hjerteinfarkt og har gjennomgått rehabilitering har lenge opplevd konsekvensene. For sykdommen preget av et alvorlig kurs og uforutsette, ofte livstruende komplikasjoner.

Det berørte området av hjertemuskelen er erstattet av et fibrøst vev og er ikke lenger i stand til å utføre sine funksjoner. Pasienten må hele tiden støtte hjerteaktivitet ved hjelp av medisiner, kosthold og en sunn livsstil.

Hvordan helbredet jeg atherosklerose, IHD, takykardi og angina? Den virkelige HISTORIEN av behandling fra Olga Markovich Intervju Min historie Behandling av markovich.ru

E.Malysheva: for behandling av hjertesykdommer er det nødvendig hver dag. Til hjertet var alltid sunt, du må drikke før sengetid. Nettstedet til Elena Malysheva Intervju med en lege malisheva.ru

Hjertesykdommer gå straks bort! Slående oppdagelse. Min historie i behandlingen av hjertets patologi Offisiell side Behandlingshistorie Intervjuer serdechka.ru

Typer av nekrose av hjertemuskelen

Det finnes flere typer infarkt. Lesjonen av den fremre veggen dannes når koronararteriene blokkeres og skader vevene fra den fremre veggen i hjerteets venstre hjertekammer. Avhengig av plasseringen av nekroseområdene har sykdommen flere former for utvikling.

Infarkt av bakre veggen utvikler seg med stenose og trombose i høyre hjertearterie. I dette tilfellet påvirkes den bakre veggen til venstre ventrikel. Derfor nekrose kan deles inn i: zadnebazalny hjerteinfarkt (øvre), posterolateral og nedre zadnediafragmalny eller myokardinfarkt.

I tillegg utmerker seg følgende former for skade på hjertemuskelen:

 • transmuralt myokardinfarkt;
 • omfattende hjerteinfarkt;
 • abdominal infarkt;
 • gjentatt eller gjentatt myokardinfarkt.

I tillegg utmerkeres en storskala og liten fokalskader.

Ulike former for hjerteinfarkt kan avvike noe i symptomatologi. Ofte er det et atypisk manifestasjon av et angrep, når det maskerer for andre plager.

Behandling av hjertesykdommer uten bruk!

For behandling av hjerte-og karsykdommer anbefaler Elena Malysheva en ny metode basert på Monastisk te Den omfatter 8 er nyttige medisinske planter som har meget høy effektivitet i behandling og forhindring av arytmi, kongestiv hjertesvikt, aterosklerose, koronar hjertesykdom, myokardialt infarkt, og mange andre sykdommer. I dette tilfellet brukes bare naturlige ingredienser, ingen kjemi og hormoner!

Terapeutiske tiltak ved hjerteinfarkt

Umiddelbare mål for behandling av nekrose er å stoppe smertesyndromet, eliminere risikoen for nye blodpropper og normalisere blodstrømmen i det berørte hjerteområdet. Jo raskere dette er gjort, desto mer sannsynlig vil pasienten overleve og ikke bli deaktivert. Derfor er mye avhengig av personer som er nær pasienten på tidspunktet for angrepet.

Førstehjelp

Dersom en person er diagnostisert akutt hjerteinfarkt av den bakre vegg, til et presserende behov for å ringe en ambulanse, og har en innledende periode forut for medisinsk støtte. I dette tilfellet er hvert sekund viktig, spesielt de første 1,5-2 timer.

Nødhjelp for nekrose av hjertemuskelen er rettet mot å lokalisere lesjonen i vevet og gjenopprette blodsirkulasjonen i arterien. For dette blir pasienten gitt en aspirintablett. Ved alvorlig smerte i hjertet, anbefales det å legge offeret horisontalt og gi nitroglyserin.

Alle videre tiltak vil bli utført av medisinsk personell i intensivavdelingen. Å bo hjemme er strengt forbudt. Dette vil i stor grad redusere sjansen for et gunstig utfall, siden de neste to dagene kan dødelige konsekvenser utvikles, som kun kan styres på sykehuset.

REVISJON AV VÅRE LESER VICTOR MIRNY

Nylig har jeg lest en artikkel som beskriver et styringsmiddel for behandling av hjertesykdom. Ved hjelp av dette stoffet kan kurere FOREVER arytmi, hjertesvikt, aterosklerose, koronar hjertesykdom, hjerteinfarkt, og mange andre sykdommer i hjertet og blodårene i hjemmet.

Jeg var ikke vant til å stole på noen informasjon, men bestemte seg for å sjekke og bestilte emballasjen. Endringer jeg la merke til en uke senere: den konstante smerten og prikken i hjertet mitt som plaget meg før det - trakk seg tilbake, og etter 2 uker forsvant helt. Prøv og du, men hvis noen er interessert.

Behandling av en akutt periode med hjerteinfarkt på et sykehus

Behandlingen av en pasient på et sykehus er delt inn i to faser. For det første går pasienten inn i intensivavdelingen, hvor hele utviklingsstadiet av den mest akutte scenen ligger. Der blir han utført ekkokardiografi for å bestemme størrelsen og plasseringen av infarkt og områder der det ikke er kardiale sammentrekninger. Deretter blir blodsirkulasjonen i kranspulsårene restaurert og nekrosen er lokalisert ved hjelp av medisiner. Offeret er utstyrt med hvile og hvile, et medisinsk kosthold og konstant sykepleie.

Litt senere, når pasientens trivsel stabiliseres, blir han overført til en generell menighet. I de tidlige dager pasienten ikke er foreslått etter et hjerteinfarkt bakvegg for å komme ut av sengen og beveger seg uavhengig av hverandre, for ikke å forårsake brudd eller strekking av hjertemuskelen.

På den tredje eller fjerde dagen kan offeret sette seg og en annen dag - stå opp og gå uavhengig av hverandre. Total tid på sykehusinnleggelse er minst 14 dager.

Det første måltidet er tillatt ikke før 10-12 timer etter angrepet. Begynn med lys, kostholdsretter. Drikker - kefir eller vann uten gass. Rikelig mat reduserer utvinningen og skaper en unødig byrde på hjertet.

Narkotika terapi

Medisin for infarkt består av følgende:

 • Nitroglyserin. Vasodilator medikamentbrønn slapper av blodkar, forbedrer blodstrømmen og lindrer smerter bak brystbenet. Ta det skal være under tungen.
 • Aspirin. Medisinen i tyggen bør tas med de første symptomene på et bakre vegginfarkt. I fremtiden er det svært viktig å bruke 100 mg daglig for å forhindre dannelse av trombose og redusere risikoen for tilbakefall.
 • Plavix. Legemidlet for farmakologisk virkning ligner på aspirin, men er mer effektivt. Clopidrogel er ofte foreskrevet med aspirin. Terapeutisk kurs - fra 6 måneder til ett år, mens du tar Aspirin foreskrevet for livet.
 • Statiner. Dette er det mest effektive middel til hjerteinfarkt. Til tross for at narkotika gir mange bivirkninger, må de tas. Medisiner forlenger pasientens liv i flere år og reduserer risikoen for gjentatt nekrose.

I tillegg til de grunnleggende stoffene, kan den behandlende legen foreskrive vitaminer, immunostimulerende midler, antiaggreganter og antikoagulantia. Noen av dem er ment for mottak i en akutt periode, andre - til bruk i senere år.

Hjertevegginfarkt

Et infarkt av hjerteets bakre vegg er en farlig sykdom, ledsaget av nekrose av akkumulering av celler og vev i den bakre delen av orgelet. Nekrose begynner etter at blod ikke kommer inn i hjertet i 20-30 minutter. Hos enkelte pasienter kan fibrinavsetninger observeres, noe som forårsaker et akutt myokardinfarkt av den bakre veggen til venstre ventrikel. Det antas at hovedårsaken til denne sykdommen er de naturlige aldersendringene som forekommer i kroppen etter 45 år.

Årsaker til sykdom

I tillegg til aldersrelaterte endringer kan årsaken til hjerteinfarkt i bakre veggen være induksjon. Som du vet, skaper vanlig kardiotrening positiv stress for kroppen. Som et resultat av slike øvelser oppstår kortvarig vasodilasjon og ødeleggelse av fettsamlinger. De som ser bort fra slik trening, fortsetter disse konsentrasjonene å øke. I tillegg er listen over faktorer som påvirker utviklingen av hjerteinfarkt av denne typen:

 • Hypertensjon. Her er den negative effekten på hjertet fra to sider. På grunn av økt blodgass blir organets vev tykkere, mens karene mister sin elastisitet og tidligere egenskaper. Jo tykkere hjerteveggene, desto mer trenger kroppen oksygen for normal drift. Organisere det vil være vanskelig, fordi hjertet er utmattet.
 • Røyking. Nikotin er ikke bare et gift for kroppen, men også en potensiell "morder" av blodkar. Når det kommer inn i menneskekroppen, begynner arteriene og kapillærene å smale. Som et resultat mangler hjertet igjen oksygenberiget blod.
 • Høyt kolesterol. Noen mennesker med normal BMI har økt mengde lipider i blodet. Denne patologien skyldes den genetiske predisposisjonen til opphopning av fett. De danner blodpropper i blodkarene som kan tette arteriene som fôrer hjertet.

I tillegg fant leger at menn lider av hjerteinfarkt mer enn kvinner. Dette skyldes forskjeller i hormonsystemet. I tillegg er personer med diabetes i fare. En annen faktor som provoserer ulike komplikasjoner, er stress. På jobben eller hjemme kan en person bli utsatt for konstant nervøs overbelastning. Under visse forhold kan dette føre til hjerteinfarkt.

Et infarkt av myokardets bakre vegg manifesteres så vel som andre typer angrep. En person begynner å oppleve alvorlig smerte i brystet. Hun gir til venstre ben eller skulderblad. På bakgrunn av angrepet kan du også se følgende manifestasjoner av sykdommen:

 • arytmi, uttrykt i rytmeforstyrrelser;
 • tremmer av hender;
 • svette;
 • svakhet.

Zadebasal myokardinfarkt er ikke så uttalt som andre varianter av sykdommen. Dette er hovedfaren for pasienten. Den akutte perioden av angrepet fortsetter uten ubehagelige opplevelser. Ved hjelp av et EKG er sykdommen svært vanskelig å identifisere. Legen vil trenge å koble til ekstra utstyr for å finne anomalier i ledningene til bakveggen. Det er denne form for hjerteinfarkt som ledsages av atypiske symptomer, dvs. kan lignes på gastritt.

diagnostikk

Identifisere sykdommen er ekstremt vanskelig. Med et vanlig EKG, kan en oppmerksom lege merke tegn på angina pectoris. Derfor, hvis denne type infarkt er mistenkt, administreres komplekse analyser til pasienter. Hvis bare 30% av bakveggen er ødelagt, kan symptomene ikke vises i det hele tatt. Pasienten vil ikke engang gå til kardiologen til neste angrep. Under undersøkelsen legger legene oppmerksomhet på følgende detaljer:

 1. Varighet av ubehag. Pasienter, som regel, kan nøyaktig oppgi dato og klokkeslett da de først oppdaget manifestasjonen av et hjerteinfarkt.
 2. Reagerer kroppen på nitroglyserin.
 3. I hvilken posisjon blir smerten sterkere.
 4. Tidsintervaller mellom smertefulle angrep. Hvis vi snakker om et hjerteinfarkt, vil smerten bli lang.

Diagnosen bør utføres på grunnlag av en omfattende undersøkelse. Uten ham kan du ikke gjøre en nøyaktig diagnose.

I begynnelsen begynner leger å eliminere årsaken, som påvirket tilførselen av vegger med næringsstoffer. Vanligvis er pasienter foreskrevet tabletter og injeksjoner laget for å ødelegge blodpropper. I tillegg er pasienter foreskrevet medisiner som reduserer hjerteområdet. Listen over disse midlene inkluderer:

 • Analgetika. Lindre smertesyndrom. Her er det mulig å bære nitroglyserin.
 • Medisiner som stabiliserer hjertefrekvensen.
 • Betablokkere. De brukes til å redusere byrden på hjertet, noe som gjør det mulig å redusere oksygenbehovet.

Behandlingen av slike pasienter ved hjelp av fuktig luft viste seg å være veletablert. Men til tross for alle innovasjonene innen postinfarktbehandling, er det mest effektivt å installere en stent for å hindre vasokonstriksjon i fremtiden.

effekter

Infarction av denne typen er ikke forgjeves anses som den farligste. Mange mennesker har ingen symptomer, så de lærer om anfallet for sent. I de mest forsømte tilfellene er hjertet ødelagt hos pasienter. Dette skyldes det faktum at arrvevet dannes sakte, eller hele veggen påvirkes helt. Fibrillering av ventriklene er vanlig. Tromboembolisme tar også plass til ledende patologier som følger med et hjerteinfarkt. Proppen løsner fra fettvev av beholderen faller inn i en av tilførselsårene, noe som fører ikke bare til hjertesykdom, men også andre organer.

På samme måte er det umulig å si om prognosen vil være gunstig eller negativ, mens legen ikke gjennomfører studien. Pasientene med liten nekrose er lettest å gjenopprette. Hvis mer enn 30% av vevene påvirkes, kan rehabiliteringsprosessen ta lang tid. For å unngå gjentatte angrep må pasienten gi opp alle dårlige vaner. Pasienten må normalisere sin BMI, dagbehandling og diett.

Først må pasienten gi opp fysisk utdanning, selv om han har en CCM-grad i enhver sport. Også, du må gå til medisinske undersøkelser med jevne mellomrom. Hvis graden av vevskader er liten, vil utvinningen ta omtrent et år.

Egenskaper ved hjerteinfarkt i hjerteinfarkt

Myokardinfarkt er en livstruende tilstand hvor lumen på fartøyet som fôrer hjertevevene betydelig eller helt smalere, noe som forårsaker nekrose. Denne patologiske prosessen utvikler seg etter 50 år og oftere påvirker menn. Selv om begge kjønn er utsatt for det, og det oppstår et tidligere aldersområde. Hvert kammer eller avdeling i myokardiet kan bli påvirket av nekrose. Så, i henhold til plasseringen av de berørte områdene, er det et hjerteinfarkt i hjertet av hjertet. Ifølge International Classification of Diseases (ICD) 10, revisjon, har hjerteinfarkt bakre hjerteveggen kod121.2 og re - 122,8.

årsaker

Det er en rekke årsaker og bakgrunnspatologier som fører til nekrotiske forandringer i hjerteets vevsstruktur. Men oftest skjer innsnevringen av koronarfartøyet (arterien) gjennom feil:

 • i 93-98% av aterosklerose (trombose, obturasjon med plakett);
 • spasmer i kranspulsårene;
 • vices, unormale avganger av fartøyet.

Risikofaktorene som påvirker forekomsten av årsaker er:

 • arteriell hypertensjon;
 • revmatisk hjertesykdom;
 • overførte streptokokker og stafylokokker infeksjoner;
 • høyt nivå av lavt tetthetskolesterol involvert i dannelsen av aterosklerotiske plaques;
 • Kolesterolverdien for høy tetthet som er nødvendig for å rengjøre fartøyets vegger, reduseres betydelig;
 • diabetes mellitus;
 • hjerteinfarkt tidligere;
 • avansert alder (aldring, slitasje i muskel og vaskulært vev);
 • spise fettstoffer rik på kolesterol;
 • fedme;
 • Røyking (bidrar til innsnevring av blodkar);
 • alkoholisme (depleterer hematopoiesis).

Avhengig av utviklingsstadiet av myokardinfarkt i bakre veggen, er det fire perioder som utmerker seg:

 1. Den skarpeste (de to første timene fra begynnelsen av angrepet).
 2. Akutt (perioden for de første 10 dagene).
 3. Subakutt (to måneder fra 10 dager).
 4. Periode for arrdannelse (4-8 uker til 6 måneder).

Av volumet av ødeleggelse av nekrose av myokardvev, er infarktene delt inn i:

 • transmural (omfattende, påvirker alle lag av hjertets vegger);
 • intramural (nekrose er bare i tykkelsen av myokardiet);
 • subendokardial (lokalisert i et smalt band i endokardiet til venstre ventrikel);
 • subepicardial (i nærheten av epikardiet).

Muskelhjertevev lider, avhengig av graden av kranspulsår, forårsaker det:

 • storfokalinfarkt (transmural lesjon, som indikerer murens død);
 • småfokalinfarkt (preget av tilstedeværelse av små fokaliteter av nekrose ved feil av forsinket koronarforsyning).

Bakre hjerteinfarkt er anatomisk del fra den nedre del nær membranen (phrenic) påvirker hele den bakre overflate av den venstre ventrikkel, og går over i toppveggen som grenser til bunnen av hjertet.

symptomer

Symptomatisk hjerteinfarkt i hjernens bakre vegg er mindre uttalt enn i noen annen avdeling. Dermed kan det mest symptomatiske symptomet på smerte manifesteres i hemmelighet. I slike tilfeller lider folk et hjerteinfarkt "på føttene", og lærer bare om dette når de analyserer kardiogrammet. Et typisk klinisk bilde er som følger:

 1. Intensiv "tåre" smerte i brystet, i hjertet, bak brystbenet, gir til venstre skulder, hånd, varer fra 30 minutter til en time med små forstyrrelser.
 2. Den smertefulle tilstanden av kompresjon, alvorlighetsgrad, en følelse av innsnevring i brystet.

Absolutt smertefri tilstand er ekstremt sjelden, kan oppstå ved gjentatte småfokale infarkt.


Dette symptomet på smerte er ledsaget av:

 • lavfrekvens og fylling med en trådformet puls;
 • nedsatt rytmicitet (det kan forekomme arrhythmier, ekstrasystol, paroksysmal takykardi);
 • hjertesmerter kan ikke stoppes av "nitroglyserin";
 • en kraftig nedgang i blodtrykket, til en tilstand av sammenbrudd;
 • svakhet, lakk, kald svette;
 • nummenhet av håndleddene;
 • ved auskultasjon er hjertelyd døv, noen ganger høres perikardial friksjonsstøy;
 • Det kan være astmaangrep som ligner på astma;
 • frykt for døden.

2-3 dager etter angrepet, stiger kroppstemperaturen til 38 grader og varer opptil 5 dager. En slik klinikk er forårsaket av utseende av nekrose og inntak av nekrotiske produkter i blodet. Jo større infarkt, desto lengre feber og økning i leukocytter i analysen.

diagnostikk

Endelig er diagnosen bare mulig ved hjelp av:

 • biokjemisk blodprøve (han vil bestemme nivået av kardiotropiske proteiner MB-CK, ASAT, LDH);
 • en generell blodprøve (det er høyt leukocyttall, opptil 12.000-14.000);
 • ekkokardiografi (indikerer en patologisk abrupt reduksjon i volumet i venstre ventrikel, bestemmer sonen for lokalisering av infarkt);
 • hjerte-elektrokardiogram (det oppdager patologisk segment Q eller komplekst QS, forhøyning av RS-T-kompleks, negativ T-bølge).

Resultater av EKG med hjerteinfarkt i bakre vegg i venstre ventrikkel krever ekstra ledninger med installasjon av sensorer på baksiden. Dette gjelder for posterior nekrose.

Medisineringsterapi

Behandlingen av et hjerteinfarkt i hjertebakken begynner med obligatorisk sykehusinnleggelse av pasienten. En annen ambulanse introduserer injeksjoner av smertestillende midler ("Analgin") og gir fullstendig hvile. Det er nødvendig å transportere pasienten bare når han ligger ned. Selv den minste bevegelsen kan forårsake alvorlige konsekvenser.

På et sykehus er omfanget av lesjonen endelig diagnostisert, årsaken stoppes samtidig, bedøvelsen fortsetter å analyseres, og forhindrer gjeninfarkt. For å gjøre dette, bruk:

Myokardinfarkt: årsaker, første tegn, hjelp, terapi, rehabilitering

Hjerteinfarkt - er en form for koronar hjertesykdom, som er død av hjertemuskelen på grunn av plutselig avbrytelse av den koronare blodstrøm på grunn av koronar lesjoner.

Sykdommer i hjertet og blodårene fortsetter å okkupere ledende posisjon i antall dødsfall på verdensbasis. Hvert år blir millioner av mennesker møtt med en eller andre manifestasjoner av koronar hjertesykdom - den vanligste formen for skade på hjertemuskelen, som har mange slag, alltid fører til avbrudd av deres tradisjonelle levemåte, uførhet og utgir seg livene til et stort antall tilfeller. En av de vanligste manifestasjon av koronar hjertesykdom - en hjerteinfarkt (MI) på samme tid, er det den vanligste dødsårsaken for disse pasientene, og utviklede land - er intet unntak.

Ifølge statistikk, kun i USA for året registrert om en million nye tilfeller av hjerteinfarkt, om lag en tredjedel av pasientene dør, og omtrent halvparten av dødsfallene forekommer innen den første timen etter utvikling av nekrose i myokardiet. I økende grad blant de syke er det funksjonshemmede mennesker av ung og eldre alder, med flere ganger flere menn enn kvinner, selv om 70 år har denne forskjellen forsvunnet. Med alderen øker antall pasienter jevnt, blant annet flere og flere kvinner ser ut.

Men det er umulig å ikke merke de positive trendene i forbindelse med gradvis reduksjon av dødelighet på grunn av fremveksten av nye metoder for diagnostisering, moderne behandlingsmetoder, samt økt fokus på utvikling av risikofaktorer for sykdommen, som vi er maktesløse til å forebygge. Dermed blir kampen mot røyking på statlig nivå, gjennom påvirkningsarbeid for sunn atferd og livsstil, utvikling av sporten, dannelsen av befolkningen av ansvar i forhold til deres helse betydelig bidra til forebygging av akutte koronarsykdom, og, inkludert hjerteinfarkt.

Årsaker og risikofaktorer for hjerteinfarkt

Myokardinfarkt er en nekrose (nekrose) på hjerte muskelstedet på grunn av fullstendig blodsirkulasjon gjennom koronararteriene. Årsakene til utviklingen er velkjent og beskrevet. Resultatet av ulike studier av problemet med koronar hjertesykdom var identifisering av en rekke risikofaktorer, hvorav noen ikke er avhengige av oss, mens andre kan utelukkes fra deres liv.

Som kjent er en viktig rolle i utviklingen av mange sykdommer spilt av arvelig predisposisjon. Iskemisk hjertesykdom er ikke noe unntak. Så øker forekomsten blant blodrelaterte pasienter med IHD eller andre manifestasjoner av atherosklerose til tider risikoen for hjerteinfarkt. Arteriell hypertensjon, ulike metabolske forstyrrelser, for eksempel diabetes mellitus, hyperkolesterolemi, er også en svært ugunstig bakgrunn.

Det er såkalte modifiserbare faktorer, bidrar til akutt hjertesykdom. Med andre ord, disse er betingelsene som enten kan elimineres eller reduseres betydelig. Nå, takket være en dyp forståelse av mekanismene i utviklingen av sykdommen, fremveksten av moderne metoder for tidlig diagnose, samt utviklingen av nye stoffer, har det blitt mulig å kjempe mot brudd på stoffskiftet, opprettholde normale blodtrykksverdier og blodsukker.

Ikke glem at utelukkelsen av røyking, alkoholmisbruk, stress, samt god fysisk form og opprettholdelse av tilstrekkelig kroppsvekt reduserer risikoen for kardiovaskulær sykdom som helhet.

Årsakene til hjerteinfarkt er konvensjonelt delt inn i to grupper:

 1. Signifikante aterosklerotiske endringer i koronararteriene;
 2. Ikke-aterosklerotiske endringer i hjertets hjertekaronier.

Problemet med åreforkalkning i dag er av alarmerende proporsjoner og er ikke bare medisinsk, men også sosialt. Dette skyldes variasjonen av dens former, hvor manifestasjonene kan betydelig komplisere livene til slike pasienter, og er potensielt dødelige. Kardonal aterosklerose forårsaker derfor utseendet av koronar hjertesykdom, en av de vanskeligste varianter som vil være hjerteinfarkt. Det vanligste hos pasienter er samtidig skade på to eller tre arterier, som leverer blod til hjertemuskelen, mens mengden av deres stenose er 75% eller mer. I slike tilfeller er det svært sannsynlig at utviklingen av et omfattende hjerteinfarkt påvirker flere av sine vegger samtidig.

Mye mer sjelden, ikke mer enn 5-7% av tilfellene, som en årsak til hjerteinfarkt, kan virke ikke-aterosklerotiske endringer i fartøy som mate den. For eksempel kan inflammasjon av arterieveggen (vaskulitt), spasme, emboli, medfødt vaskulære utvikling, tendens til hyperkoagulering (hyperkoagulasjonsreaksjonen) også føre til avbrytelse av blodstrømmen i kransarteriene. Kokainbruk er dessverre vanlig nok, også blant unge mennesker, kan føre til ikke bare alvorlig takykardi, men også til en betydelig kramper i arteriene i hjertet, som er uunngåelig ledsaget av underernæring sine muskler med utseendet hennes nekrose.

Det er verdt å merke seg at bare et hjerteinfarkt som oppstår som et resultat av aterosklerose er en uavhengig sykdom (nosologi) og en av former for IHD. I andre tilfeller, når det er et neateroskleroticheskoe lesjon, myokardial nekrose vil bare syndrom kompliserer andre sykdommer (syfilis, reumatoid artritt, traumer og mediastinum al.).

Det er visse forskjeller i forekomsten av hjerteinfarkt, avhengig av kjønn. Ifølge ulike data, forekommer hjerteinfarkt hos menn på 45-50 år 4-5 ganger oftere enn blant den kvinnelige befolkningen. Dette skyldes en senere forekomst av aterosklerose hos kvinner på grunn av tilstedeværelsen av østrogenhormoner som har en beskyttende effekt. Ved 65-70 år forsvinner denne forskjellen, og blant pasientene er omtrent halvparten kvinner.

Patogenetiske mekanismer for myokardinfarktutvikling

For å forstå essensen av denne smittsomme sykdommen, er det nødvendig å huske de grunnleggende funksjonene i hjertets struktur. Siden skoledagen vet vi hverandre at det er et muskelorgan som har hovedfunksjonen til å pumpe blod inn i sirkulasjonens store og små sirkler. Det menneskelige hjerte er firekammeret - det har to atria og to ventrikler. Veggen består av tre lag:

 • Endokardium er det indre laget, som ligner det i fartøyene;
 • Myokard - det muskulære laget, som hovedbelastningen faller på;
 • Epicardium - dekker hjertet fra utsiden.

Rundt hjertet er det perikardiale hulrom (hjertehylle) - et begrenset rom som inneholder en liten mengde væske som er nødvendig for bevegelsen under sammentrekninger.

Når myokardinfarkt nødvendigvis påvirkes av midten, muskelen, laget og endokardiet og perikardiet, men ikke alltid, men ganske ofte også er involvert i den patologiske prosessen.

Blodforsyningen til hjertet utføres av høyre og venstre kranspulsårer som strømmer direkte fra aorta. Lukking av deres lumen, og spesielt når sikkerhet (bypass) måter blodstrøm er dårlig utviklet, er ledsaget av forekomsten av foki (foci) av iskemi og nekrose i hjertet.

Det er kjent at grunnlaget for patogenese eller utviklingsmekanisme, akutt myokardinfarkt er aterosklerotisk skade på vaskulærvegen og den resulterende trombose og arterielle spasmer. Sekvensen for utvikling av patologiske forandringer er uttrykt av en triad:

 1. Ruptur av lipidplakk;
 2. trombose;
 3. Reflekspasm i blodkar.

På bakgrunn av aterosklerose i veggene i arteriene som tilfører blod til hjertet, er deponering av fett, protein masse, etterhvert spirende bindevev med dannelsen av fibrøse plaque, som står i karlumenet og i betydelig grad begrenser den. Ved akutte former for iskemisk hjertesykdom når graden av innsnevring to tredjedeler av karetets diameter og enda mer.

Økt blodtrykk, røyking, intens fysisk stress kan provosere brudd på plakkene med skade på integriteten til det indre skallet i arterien og frigjøring av atheromatøse masser inn i dens lumen. En naturlig respons på skade på vaskemuren i denne situasjonen blir trombose, som på den ene side er en beskyttelsesmekanisme utformet for å eliminere en defekt, og på den annen side spiller den en viktig rolle i å stoppe blodstrømmen gjennom fartøyet. I begynnelsen en trombose dannes inne i den skadede plakken, og sprer seg så til hele lumen på fartøyet. Ofte når slike blodpropper 1 cm i lengden og dekker den berørte arterien helt med blodsirkulasjonen i det.

Når det dannes en trombose, forårsaker stoffene krampe fartøy, som kan være av begrenset karakter eller dekke hele kranspulsåren. På stadiet av spasmutvikling er det en irreversibel og fullstendig lukning av fartøyets lumen og opphør av blodstrømmen - okklusiv obstruksjon, noe som medfører overhengende nekrose av hjertemuskelsiden.

Spesielt utpreget siste patogenetisk mekanisme for forekomst av nekrose i hjertet for kokainavhengighet, da selv i fravær av aterosklerotiske lesjoner og trombose, kan uttales spasmer forårsake fullstendig lukking av hulrommet i arterien. Den sannsynlige rollen som kokain bør huskes når et hjerteinfarkt i hjertet utvikler seg hos unge og tidligere raske mennesker som ikke hadde tegn på aterosklerose før.

I tillegg til de beskrevne hovedmekanismer for myokardinfarktutvikling, kan forskjellige immunologiske endringer, en økning i blodkoagulasjonsaktivitet og et utilstrekkelig antall forbipasserende blodstrømningsveier ha en negativ effekt.

Video: hjerteinfarkt, medisinsk animasjon

Strukturelle endringer i fokuset på myokardisk nekrose

Den vanligste plasseringen av hjerteinfarkt er veggen til venstre ventrikel, har den største tykkelsen (0,8-1 cm). Dette er knyttet til en betydelig funksjonell belastning, siden blodet blir presset ut under høyt trykk i aorta. Ved oppstått - en aterosklerotisk lesjon av koronararterievegen, forblir et betydelig volum av hjertemusklene uten blodtilførsel og er nekrotisk. Den vanligste nekrosen forekommer i den fremre veggen til venstre ventrikel, i bakre, i toppunktet, og også i interventrikulær septum. Hjerteangrep på høyre side av hjertet er ekstremt sjeldne.

Sonen av myokardiell nekrose blir synlig for det blotte øye innen 24 timer fra begynnelsen av utviklingen: Et rødaktig og noen ganger grågult område vises, omgitt av en mørk rød stripe. Ved en mikroskopisk undersøkelse av det berørte hjertet er det mulig å gjenkjenne infarkt hvis det er ødelagte muskelceller (kardiomyocytter) omgitt av en inflammatorisk "skaft", blødninger og ødem. Over tid er lesjonsfokuset erstattet av et bindevev som strammer og blir til arr. Generelt tar dannelsen av et slik arr omtrent 6-8 uker.

Utviklingen av arret kan betraktes som et gunstig utfall av sykdommen, fordi det ofte lar deg leve en pasient mer enn ett år før det øyeblikk når hjertet stopper å takle sin funksjon.

Om transmuralt myokardinfarkt si når de utsettes koldbrann hele tykkelsen av hjertemuskelen, mens meget sannsynlig involvering i den patologiske prosess med endocardium og hjerteposen med utseendet av deres sekundær (reaktiv) betennelse - endokarditt og perikarditt.

Skade og inflammasjon av endocardium er fylt med utseendet av blodpropp og tromboembolisme-syndrom, vil perikardialeffusjon med tiden føre til vekst av bindevev i hjertet skjorten. I dette tilfellet, perikardiale tilgrodd og dannet såkalte "stein hjerte", en prosess som ligger under dannelsen av den etterfølgende kongestiv hjertesvikt på grunn av begrensninger i sin normale bevegelighet.

Med rettidig og tilstrekkelig medisinsk behandling forbli de fleste pasienter som overlevde akutt myokardinfarkt, og et tett arr utvikler seg i hjertet. Imidlertid er ingen immune fra gjentatte episoder av sirkulasjonsarrest i arteriene, selv de pasientene i hvem patronen til hjertekarrene har blitt gjenopprettet kirurgisk (stenting). I de tilfellene når et nytt fokus på nekrose oppstår med et allerede dannet arr, snakker de om et andre myokardinfarkt.

Som regel blir det andre hjerteinfarkt dødelig, men det nøyaktige tallet som kan overføre pasienten, er ikke bestemt. I sjeldne tilfeller er det tre episoder av nekrose i hjertet.

Noen ganger kan du finne den såkalte tilbakevendende infarkt, som oppstår i den tiden da hjertet er dannet arrvev i stedet for det akutte. Siden, som nevnt ovenfor, krever "modning" av væren et gjennomsnitt på 6-8 uker, det er ved slike tider, og det er mulig at det oppstår et tilbakefall. Denne typen hjerteinfarkt er svært ugunstig og er farlig for utviklingen av ulike dødelige komplikasjoner.

Noen ganger er det hjerneinfarkt, årsakene til hvilke vil være tromboembolisk syndrom med omfattende transmural nekrose som involverer endokardiumprosessen. Det er at trombi dannet i hulrommet i venstre ventrikel med skade på hjertets indre skall, faller inn i aorta og dets grener som bærer blod til hjernen. Når lumen i hjerneskarene er blokkert, er det nekrose (infarkt) i hjernen. I slike tilfeller kalles ikke disse nekrosene et slag, fordi de er en komplikasjon og konsekvens av hjerteinfarkt.

Typer av hjerteinfarkt

Hittil er det ingen universelt akseptert klassifisering av hjerteinfarkt. I klinikken, basert på volumet av nødvendig omsorg, prognosen av sykdommen og egenskapene til strømmen, er følgende sorter skilt ut:

 • macrofocal myokardinfarkt - det er transmural og ikke transmural;
 • melkoochagovyj - intramural (i tykkelsen av myokardiet), subendokardial (under endokardiet), subepikardial (i hjertet av muskel under epikardiet);
 • Myokardinfarkt i venstre ventrikel (anterior, apikal, lateral, septal, etc.);
 • Hjerteinfarkt av hjerteets høyre ventrikel;
 • Myokardinfarkt av atriene;
 • Komplisert og ukomplisert;
 • Typisk og atypisk;
 • Langvarig, tilbakevendende, gjentatt infarkt.

I tillegg, strømningsperioder hjerteinfarkt:

Manifestasjoner av hjerteinfarkt

Symptomer på hjerteinfarkt er ganske typiske og kan som regel antas med stor sannsynlighet for preinfarktperiode utvikling av sykdommen. For eksempel, Pasienter opplever lengre og mer intense brystsmerter, som er mindre mottagelige for behandling med nitroglyserin, og noen ganger overgår ikke i det hele tatt. IMulig dyspné, svette, ulike arytmier og til og med kvalme. Samtidig er pasientene enda mer sannsynlig å lide selv mindre fysisk anstrengelse.

Samtidig er det også karakteristisk elektrokardiografiske tegn forstyrrelse av blodtilførselen i myokardiet, og er særlig effektiv for deres påvisning av konstant observasjon i løpet av dagen eller mer (holter-overvåking).

De mest karakteristiske tegnene til et hjerteinfarkt vises i den skarpeste perioden, Når en sone av nekrose oppstår og utvides i hjertet. Denne perioden varer fra en halv time til to timer, og noen ganger lenger. Det er faktorer som fremkaller utviklingen av den akutte perioden hos predisponerte personer med aterosklerotisk lesjon av kranspulsårene:

 • Overdreven fysisk aktivitet;
 • Sterk stress;
 • Operasjoner, skader;
 • Overkjøling eller overoppheting.

Den viktigste kliniske manifestasjonen av nekrose i hjertet er smerte, som er veldig intens. Pasienter kan karakterisere det med brennende, komprimerende, pressing, "dagger". Sårhet har en presset lokalisering, kan følges rett og til venstre av brystbenet, og dekker noen ganger brystkanten. Karakteristisk er spredningen (bestråling) av smerte i venstre arm, scapula, nakke, underkjeven.

I de fleste pasienter er smertsyndromet svært uttalt, noe som medfører visse følelsesmessige manifestasjoner: en følelse av frykt for å dø, av angst eller apati, og noen ganger er spenningen ledsaget av hallusinasjoner.

I motsetning til andre typer iskemisk hjertesykdom varer et smertefullt angrep med et infarkt minst 20-30 minutter, og den narkotiske effekten av nitroglyserin er fraværende.

Med en gunstig kombinasjon av omstendigheter begynner det såkalte granulasjonsvevet, som er rikt på blodkar og celler med fibroblaster som danner kollagenfibre, å være i stedet for nekroseplassen. Denne perioden av infarkt kalles subakutt, men det varer opptil 8 uker. Som regel går det trygt, tilstanden begynner å stabilisere, smertefølelsen svekker og forsvinner, og pasienten blir gradvis vant til det som har overført et slikt farlig fenomen.

Senere, i hjerte muskelen, et tett bindevev arr skjemaer på nekrose stedet, tilpasser hjertet seg til de nye arbeidsforholdene, og kardioklerose etter infarkt markerer starten på den neste perioden av sykdomsforløpet, som varer resten av livet etter et hjerteinfarkt. Det overførte hjerteinfarkt føles tilfredsstillende, men det er en gjenopptakelse av smerte i hjertet og angina angrep.

Mens hjertet er i stand til å kompensere for sin aktivitet på grunn av hypertrofi (økning) av gjenværende friske kardiomyocytter, oppstår det ikke tegn på dets mangel. Over tid er de adaptive evner i myokardiet utarmet og hjertesvikt utvikler seg.

projeksjon av smerte i hjerteinfarkt

Det skjer at diagnosen myokardinfarkt er betydelig komplisert av det uvanlige kurset. Dette karakteriserer atypiske former:

 1. Abdominal (gastralgisk) - preget av smerter i epigastrium og til og med gjennom magen, kvalme, oppkast. Noen ganger kan det ledsages av gastrointestinal blødning, forbundet med utvikling av akutt erosjon og sårdannelse. Denne form for infarkt må skilles fra peptisk sår i mage og tolvfingertarm, kolecystit, pankreatitt;
 2. Den astmatiske formen - fortsetter med anfall av dyspné, en hoste, en kald svette;
 3. Ødem er karakteristisk for massiv nekrose med total hjertesvikt, ledsaget av edematøst syndrom, dyspné;
 4. Arrytmisk form, hvor rytmeforstyrrelser blir den viktigste kliniske manifestasjonen av MI;
 5. Cerebral form - ledsaget av fenomener cerebral iskemi og er typisk for pasienter med alvorlig aterosklerose i blodkar som leverer blod til hjernen;
 6. Gummi og asymptomatiske former;
 7. Perifer form med atypisk lokalisering av smerte (mandibular, venstrehåndet, etc.).

Video: Ikke-standard tegn på hjerteinfarkt

Diagnose av hjerteinfarkt

Vanligvis gir diagnosen hjerteinfarkt ikke betydelige vanskeligheter. Først og fremst er det nødvendig å nøye undersøke pasientens klager, spørre om smertens art, avklare omstendighetene ved angrepet og tilstedeværelsen av effekten av nitroglyserin.

Ved undersøkelse Patientpfalthet i huden, tegn på svetting, cyanose (cyanose) er merkbar.

Mye informasjon vil bli gitt ved slike metoder for objektiv forskning som palpasjon (følelse) og auskultasjon (Lytte på kroppslyd). For eksempel, med palpasjon du kan identifisere:

 • Pulsering i regionen av hjerte apex, preordial sone;
 • Pulshastigheten øker til 90 - 100 slag per minutt;

Med auskultasjon hjerter vil være karakteristiske:

 1. Muting den første tonen;
 2. En stille systolisk murmur på hjertepunktet;
 3. En rytme av galopp er mulig (utseende av den tredje tonen på grunn av venstre ventrikulær dysfunksjon);
 4. Noen ganger høres IV tone, som er forbundet med strekk av muskelen i den berørte ventrikelen eller med et brudd på impulsen fra atriaen;
 5. Det er mulig systolisk "kattrengjøring" på grunn av retur av blod fra venstre ventrikel til atrium i patologi av papillære muskler eller utvidelse av ventrikulær hulrom.

Det overveldende flertallet av pasienter som lider av brentokokulittinfarkt har en tendens til å senke sitt arterielt trykk, som under normale forhold kan normalisere i de neste 2-3 ukene.

Et karakteristisk symptom på nekrose i hjertet er også en økning i kroppstemperaturen. Som regel går dets verdier ikke over 38 ºÑ, og feberen varer omtrent en uke. Det er bemerkelsesverdig at hos pasienter i yngre alder og hos pasienter med omfattende myokardinfarkt, er en økning i kroppstemperaturen lengre og mer signifikant enn hos små infarktfokusere og hos eldre pasienter.

I tillegg til fysisk, viktig laboratoriemetoder diagnose av MI. Så i analysen av blod er følgende endringer mulige:

 • En økning i nivået av leukocytter (leukocytose) - er forbundet med utseendet av reaktiv betennelse i fokus av myokardisk nekrose, varer i en uke;
 • Økningen i graden av erytrocytsedimentasjon (ESR) er assosiert med en økning i konsentrasjonen i blodet av slike proteiner som fibrinogen, immunoglobuliner, etc.; Maksimumet er 8-12 dager etter sykdomsutbruddet, og ESR-tallene kommer tilbake til normalt i 3-4 uker;
 • Utseendet til såkalte "biokjemiske tegn på betennelse" - en økning i konsentrasjonen av fibrinogen, C-reaktivt protein, seromucoid, etc.;
 • Fremveksten av biokjemiske markører for nekrose (død) av cardiomyocytes - cellulære komponenter i blodet på deres ødeleggelse (ASAT, ALAT, LDH, protein myoglobin, troponin og andre).

Det er vanskelig å overvurdere verdien av EKG (EKG) ved diagnosen myokardinfarkt. Kanskje er denne metoden fortsatt en av de viktigste. EKG er tilgjengelig, lett å gjennomføre, kan registreres selv hjemme, og gir samtidig en stor mengde informasjon: den indikerer lokalisering, dybde, forekomst av infarkt, tilstedeværelse av komplikasjoner (f.eks. Arytmier). Med utvikling av iskemi er det tilrådelig å registrere EKG gjentatte ganger med sammenligning og dynamisk observasjon.

Tabell: Særlige former for hjerteinfarkt på EKG

EKG-tegn på akutt fase av nekrose i hjertet:

 1. Tilstedeværelsen av unormal Q-bølge, som er hovedtegnet på nekrose av muskelvev;
 2. reduksjon i størrelsen på R-bølgen på grunn av en reduksjon av ventrikels kontraktile funksjon og ledning av impulser langs nervefibrene;
 3. kuppelformet skift av ST-intervallet oppover fra isolinet på grunn av spredningen av infarktfokuset fra subendokardialsonen til subepikardial (transmural lesjon);
 4. dannelse av T-bølgen.

Ved typiske endringer i kardiogrammet er det mulig å etablere utviklingsstadiet av nekrose i hjertet og å bestemme lokaliseringen ganske nøyaktig. Selvfølgelig, selvkardiogram dekryptere data uten medisinsk trening, er usannsynlig å lykkes, men leger ambulanser, kardiologer og leger for enkelt å avgjøre ikke bare tilstedeværelsen av et hjerteinfarkt, men andre forstyrrelser i hjertemuskelen og ledning.

I tillegg til disse metodene, brukes diagnosen myokardinfarkt ekkokardiografi (gjør det mulig å bestemme den lokale kontraktiliteten til hjertemuskelen), radioisotop scintigrafi, magnetisk resonans og Beregnet tomografi (bidrar til å vurdere hjertets størrelse, hulrom, for å identifisere intrakardial trombi).

Video: forelesning om diagnose og klassifisering av hjerteinfarkt

Komplikasjoner av hjerteinfarkt

Myokardinfarkt i seg selv er en trussel mot livet, og gjennom komplikasjoner. Flertallet av de som har lidd det, har noen eller andre forstyrrelser i hjertets aktivitet, først og fremst forbundet med endring i konduktivitet og rytme. Så, i den første dagen etter sykdommens begynnelse, opplever 95% av pasientene arytmier. Alvorlige arytmier med massive hjerteinfarkt kan raskt føre til hjertesvikt. Muligheten for brudd på hjertemuskelen, tromboembolisk syndrom, forårsaker også mange problemer for både leger og pasienter. Tidlig assistanse i disse situasjonene vil hjelpe pasienten til å advare dem.

De hyppigste og farligste komplikasjonene av hjerteinfarkt:

 • Hjerte rytmeforstyrrelser (ekstrasystol, ventrikulær fibrillering, atrioventrikulær blokade, takykardi, etc.);
 • Akutt hjertesvikt (for massiv infarkt, atrioventrikulær blokkering) - kan utvikle akutt venstre ventrikkelsvikt med symptomer på hjerteastma og pulmonal alveolær ødem truer livet til pasienten;
 • Kardiogent sjokk er en ekstrem grad av hjertesvikt med en kraftig nedgang i blodtrykket og et brudd på blodtilførselen til alle organer og vev, inkludert vitale.
 • Hjertebrudd er en alvorlig og dødelig komplikasjon, ledsaget av utløsning av blod i hjertehulen og en kraftig opphør av kardial aktivitet og hemodynamikk;
 • Aneurysme i hjertet (fremspring av myokardiet i fokus av nekrose);
 • Perikarditt - Betennelse i det ytre lag av hjertevegen i transmural, subepicardial infarction, ledsaget av konstant smerte i hjertet;
 • Tromboembolisk syndrom - i nærvær av en trombose i infarktssonen, i en aneurysm i venstre ventrikel, med lengre sengen hviler tromboflebitt i venene i underekstremiteter.

De fleste dødelige komplikasjoner forekommer i den tidlige postinfarktperioden, så forsiktig og konstant overvåkning av pasienten i et sykehusmiljø er svært viktig. Konsekvensene av et omfattende hjerteinfarkt er storfokal postinfarktkardiosklerose (massiv arr, erstattet området av det nekrotiske myokardiet) og ulike arytmier.

Over tid, når hjertets evne til å opprettholde tilstrekkelig blodgennemstrømning i organer og vev er utarmet, kongestiv (kronisk) hjertesvikt. Slike pasienter vil lide av hevelse, klage på svakhet, kortpustethet, smerte og forstyrrelser i hjertets arbeid. Økende kronisk sirkulasjonssykdom ledsages av irreversibel svekkelse av funksjonen til indre organer, akkumulering av væske i buk-, pleural- og perikardialhulen. Slike dekompensering av kardial aktivitet vil til slutt føre til pasientens død.

Prinsipper for behandling av hjerteinfarkt

Nødhjelp for pasienter med hjerteinfarkt skal gis så snart som mulig fra utviklings øyeblikk, siden utsettelse kan føre til utvikling av irreversible forandringer av hemodynamikk og plutselig død. Det er viktig at det er noen i nærheten som i det minste kan ringe til en ambulanse. Hvis du er heldig og det vil være en lege i nærheten, kan hans kvalifiserte deltakelse bidra til å unngå alvorlige komplikasjoner.

Prinsippene for å hjelpe pasienter med hjerteinfarkt reduseres til en gradvis levering av terapeutiske tiltak:

 1. Prehospitalstadiet - sørger for transport av pasienten og tilveiebringelse av nødvendige tiltak av ambulanslaget;
 2. På sykehusstadiet fortsetter vedlikeholdet av kroppens grunnleggende funksjoner, forebygging og kontroll av trombose, hjerterytmeforstyrrelser og andre komplikasjoner i sykehusets intensivavdeling;
 3. Stadiet for rehabiliteringstiltak - i spesialiserte sanatorier for hjertepasienter;
 4. Stadiet for dispensarobservasjon og ambulant behandling utføres i polyklinikker og hjertecentre.

Førstehjelp kan gis under mangel på tid og utenfor sykehuset. Vel, hvis det er mulighet for å ringe til en spesialisert cardiobrigade av førstehjelp, som er utstyrt med det nødvendige for slike pasienter - medisiner, defibrillatorer, pacemaker, utstyr for gjenopplivning. Ellers må du ringe en linje ambulanse. Nå har nesten alle dem bærbare EKG-enheter, som gjør det mulig å levere en ganske nøyaktig diagnose på kort tid og begynne behandling.

Grunnleggende prinsipper for omsorg før du kommer til sykehus - tilstrekkelig anestesi og forebygging av trombose. Ved å gjøre det gjelder:

 • Nitroglyserin under tungen;
 • Innføring av smertestillende midler (promedol, morfin);
 • Aspirin eller heparin;
 • Antiarrhythmic drugs hvis nødvendig.

Video: Førstehjelp for hjerteinfarkt

På stadium av behandling av pasientbehandling fortsett de initierte tiltakene for å opprettholde funksjonen av kardiovaskulærsystemet. Fjernelsen av smerte er den viktigste av dem. Som smertestillende midler bruker narkotiske analgetika (morfin, promedol, omnopon), om nødvendig (merket opphøyelse, frykt), er også beroligende midler (relan) foreskrevet.

Trombolytisk terapi er av stor betydning. Med sin hjelp utføres lysis (oppløsning) av trombus i hjerte og små arterier i myokardiet med gjenopprettelse av blodstrømmen. Dette begrenser også størrelsen på fokuset på nekrose, noe som betyr at den etterfølgende prognosen forbedrer og dødeligheten reduseres. Av narkotika som har trombolytisk aktivitet er de mest brukte fibrinolysin, streptokinase, alteplase etc. Et ytterligere antitrombotisk middel er heparin, forhindrer trombose i fremtiden og forhindrer tromboemboliske komplikasjoner.

Det er viktig at trombolytisk behandling startes så tidlig som mulig, fortrinnsvis i de første 6 timene fra infarktstidspunktet, øker dette signifikant sannsynligheten for et gunstig utfall ved å gjenopprette koronar blodstrøm.

Med utviklingen av arytmi, utnevnes antiarytmiske legemidler, for å begrense nekrose, er hjerte lossing så vel som kardiobeskyttende rekkefølge tilordnet betablokkere (propranolol, atenolol), nitrater (nitroglycerin intravenøst), vitaminer (vitamin E, xantinol nikotinat).

Støttende behandling etter et hjerteinfarkt kan vare resten av livet, hans retninger:

 1. Opprettholde et normalt blodtrykksnivå;
 2. Bekjempelse av arytmier;
 3. Forebygging av trombose.

Det er viktig å huske at bare rettidig og tilstrekkelig behandling med medisiner kan redde pasientens liv, og det er derfor urtebehandling på ingen måte vil erstatte mulighetene for moderne farmakoterapi. På scenen av rehabilitering i forbindelse med støttende behandling er ganske Det er mulig å adoptere og ulike urtedekk som supplement. Dermed er det i post-infarktperioden mulig å bruke motherwort, hagtorn, aloe, calendula, som har en restorativ og beroligende effekt.

Kosthold og rehabilitering

En viktig rolle er gitt for ernæring av pasienter med hjerteinfarkt. Så i intensivavdelingen i den akutte perioden av sykdomsforløpet er det nødvendig å gi slik mat som ikke vil være tungt for hjertet og blodårene. Tillatt lett fordøyelig, grov mat, tatt 5-6 ganger om dagen i små porsjoner. Vi anbefaler ulike porrer, kefir, juice, tørket frukt. Med forbedring av pasientens kosthold kan utvides, men det er verdt å huske at fet, stekt og høy kalori mat, bidrar til avvik i lipid og karbohydrat metabolismen med utvikling av aterosklerose, er kontraindisert.

I kostholdet etter et hjerteinfarkt, er det nødvendig å inkludere matvarer som fremmer tømmingen av tarmen (svesker, tørkede aprikoser, rødbeter).

rehabilitering Den gradvise utvidelsen av pasientens aktivitet, og i henhold til moderne ideer, jo tidligere den kommer, desto gunstigere er den videre prognosen. Tidlig aktivitet er forebygging av overbelastning i lungene, muskelatrofi, osteoporose og andre komplikasjoner. Viktig og fysisk rehabilitering etter et hjerteinfarkt, som innebærer trening i fysioterapi, gåing.

Med en tilfredsstillende tilstand av pasienten og ingen kontraindikasjoner, er ytterligere utvinning mulig i sanatoriene i den kardiologiske profilen.

Perioden for uførhet for arbeid etter infarkt bestemmes individuelt, avhengig av graden av kurs og tilstedeværelsen av komplikasjoner. Funksjonshemming når betydelige tall, og det er enda mer trist at flere og flere unge og uføre ​​befolkning lider. Pasienter vil kunne arbeide dersom deres arbeid ikke er forbundet med sterkt fysisk eller psyko-emosjonelt stress, og den generelle tilstanden er tilfredsstillende.

Video: hjerteinfarkt - fra forebygging til rehabilitering

I sammendraget er det viktig å huske at det er mulig å unngå hjerteinfarkt med en sunn livsstil, god fysisk aktivitet, ingen dårlige vaner og riktig ernæring. Ta vare på helsen din er innenfor kraften til hver av oss. Men hvis en slik ulykke oppstår, vent ikke og kast bort verdifull tid, bør du straks kontakte legen din. Pasienter som fikk tilstrekkelig behandling og god rehabilitering, lever mer enn ett år etter et hjerteinfarkt.

Les Mer Om Fartøyene