Hvorfor hjerteinfarkt oppstår, hva er det og konsekvensene.

Myokardinfarkt forekommer ikke fra grunnen av. Det er en konsekvens av de progressive prosessene for aterosklerotisk lesjon av koronararteriene - IHD. Patologi utvikler seg med en kraftig reduksjon i blodtilførselen til hjertemuskelen og en akutt mangel på oksygen, noe som provoserer massedød av myokardiale muskelceller. Infarkt påvirker oftest menn mellom 35 og 60 år. Kvinner har et hjerteinfarkt før 50-årsalderen - en sjeldenhet. La oss se nærmere på hvorfor hjerteinfarkt oppstår, hva er dette og konsekvensene av et angrep, og også rehabilitering ved hjelp av folkemidlene.

Myokardinfarkt - symptomer

De vanligste tegnene på et hjerteinfarkt er:

 • et angrep av å presse, dolk, girdling, brenne, rive smerte i retrosternal regionen (i hver pasient opptrer smerten på forskjellige måter);
 • gir smertefulle impulser til venstre arm og en del av kroppen;
 • i noen tilfeller er smerte gitt til underkjeven og venstre skulderbladet;
 • tar nitroglyserin stopper ikke angrepet, og smerten varer mer enn en halv time.

Årsaker til sykdommen

Hovedårsaken, som forårsaker plugging av kranspulsårene, fôring av myokardiet, kalles legene atherosklerose. Low-density lipoprotein, den treffende kallenavnet av mennesker "dårlig, farlig kolesterolet" mens det øker konsentrasjonen i blodet over standard indikatorer, fører til dannelsen av aterosklerotiske plakk som forårsaker innsnevring eller blokkering av blodkarene. Konsekvensen av denne patologiske prosessen er hjerteinfarkt og hjerneslag.

Faktorer som fører til dannelsen av kolesterolplakk:

 1. Vektig.
 2. Lidenskap for fede matvarer, monozhirov høy konsentrasjon, f.eks, svinekjøtt, lammekjøtt fett, smør, melkeprodukter med en høy andel av lipider, kokos og palmeolje, margarin og alle produkter formulert med den inngår, hurtigmat, majones.
 3. Fysisk inaktivitet. Med stillesittende livsstil og mangel på tilstrekkelig motoraktivitet, øker nivået av farlig kolesterol kraftig.
 4. Alder over 50 år. Sakte metabolisme og hormonelle endringer i kroppen i denne perioden fører til en økning i "dårlig" kolesterol, uansett kosthold, spesielt hos kvinner.
 5. Arvelig disposisjon. Sykdommer i hjertet og blodårene er arvet.
 6. Røyking. Nikotin, som kommer inn i blodet med inhalert tobaksrøyk, spasmerer blodårene og bidrar til å øke nivået av lavt tetthetskolesterol i blodet.
 7. Patologier av skjoldbruskkjertelen. Økningen i kolesterol kan være forbundet med visse sykdommer i det endokrine systemet, for eksempel med hypothyroidisme eller diabetes.

Myokardinfarkt - hva er det og konsekvensene

Ved de første symptomene på problemer med hjertet: angina pectorisangrep, svakhet, kald svette, svimmelhet, alvorlig brystsmerter, kortvarig svakhet, bør en ambulanse bli kalt. Tidlig terapi hjelper i de fleste tilfeller reddet pasientens liv, reduserer mengden skade (celledød) og forhindrer alvorlige komplikasjoner.

Før pasientens ankomst er pasienten lagt, og heving av hodet, gi en tablett nitroglyserin under tungen og knust aspirintabletten. I tillegg er det tilrådelig å drikke analgin eller baralgin (1 tab.), Panangin eller kaliumorotat (2 tabletter). Hvis det er en mulighet, plasseres en sennepsgips på hjertet.

Resuscitativ behandling for infarkt i de første timene er rettet mot oppløsning av tromben, som tilstoppet blodstrømmen og gjenopprettet blodsirkulasjonen. Med ineffektiv medikamentbehandling bruker kardiovaskulærene koronar ballongangioplastikk med mulig montering av en koronarstent.

Noen ganger er en akutt koronar arterie bypass kirurgi den eneste måten å redde pasientens liv. Betablokkere brukes i behandling. Senere foreskrives pasienten med acetylsalisylsyre for å forhindre dannelsen av nye blodpropper. Gjenopprettingsperioden etter et hjerteinfarkt varer fra seks måneder til ett år.

Komplikasjoner og forebygging av hjerteinfarkt

Som regel utvikles komplikasjoner med et dypt og omfattende nederlag i hjertemuskelen (transmural infarkt). Pasienter etter angrepet kan lide av arytmi, hjertesvikt, arteriell hypertensjon, mekaniske komplikasjoner (ventrikkel septum, aneurisme av hjertet), Dressler syndrom, tilbakevendende smerte.

For å forhindre hjerteinfarkt, bør følgende anbefalinger følges:

 1. Etter 35 år, spesielt hvis slektningene dine lider av kardiovaskulære sykdommer, er det nødvendig å gjennomgå regelmessige kontroller hos en kardiolog.
 2. Gjøre sport og daglige halvtimes spaserturer.
 3. Normalisering av mat og nektelse å spise skadelige matvarer: fett, stekt, saltet, røkt, hermetisert mat.
 4. Inkludering i kostholdet av hvitløk (opptil 3 tenner / dag) i noen form. De aktive ingrediensene i det akutte krydderpartiet reduserer nivået av kolesterol og bidrar til oppløsning av forekomster på karossens vegger.
 5. Avslag fra dårlige vaner: røyking, overdreven hobby for alkoholholdige drikker.
 6. Bruken av avslappeteknikker for å eliminere effektene av stress, inkludert aromaterapi.
 7. Positiv tenkning og positive følelser.
 8. Overholdelse av vannregimet, bruk bare renset vann.
 9. Tempering kroppen: å besøke dampbadet, dousing og tørke med kaldt vann, tar en kontrastdusj, "hvalross".
 10. Redusert kroppsvekt (hvis du er overvektig).

Behandling av myokardinfarkt i folkemedisin

Fytoterapi og folkemessige oppskrifter lykkes med å supplere den grunnleggende behandlingen, men i intet tilfelle, ikke erstatte den.

Havre. Avkokingen av havresåing hjelper til med rensing av koronarbeholdere. Et glass korn helles med en liter vann og solbrent i en badstue til volumet av væsken blir fordampet til halvparten. En anstrengt gelé tas over en spiseskje 7 ganger daglig (daglig dose på 100 ml).

Bjørk. Fargen på bjørken (øredobber) insisterer på alkohol eller vodka. Tinktur hjelper til med å eliminere dyspnø og reduserer smerte i hjertet, og forbedrer også det generelle velvære og øker effektiviteten. Fyll de store bjørkekatene med 2/3 av volumet, fyll opp med vodka eller fortynnet alkohol i halvparten, kork beholderen, sett den i et skyggefullt sted for ekstraksjon i 2 uker, ikke filter. Ta 20-50 dråper, oppløst i 1/3 kopp drikkevann, tre ganger om dagen, en halv time før et måltid.

Cornflowers. Oljeinfusjon av gresskornblomst brukes i rehabiliteringsperioden etter et hjerteinfarkt for normalisering av hjerteaktivitet. Nyhøstet unge skudd (100 g) skylling, tørr på et håndkle, hakket, helles i en gjennomsiktig glassbeholder olivenolje eller solsikkeolje, uraffinert, kaldpresset (0,4 L) ble forseglet igjen og satt i en sol sted i 3 uker. Filtrert olje tar 5 ml umiddelbart etter oppvåkning (før frokost), vaskes ned med varmt vann.

Tranebær + hvitløk + honning. Den medisinske blandingen forbedrer hjerte muskelfunksjonen, renser karene, øker elastisiteten og permeabiliteten, fjerner overskudd av skadelig kolesterol. Løsningen er en kraftig antioksidant. Grind til en kjøkkenmaskin vasket tyttebær (frisk, 1 kg), rensede gressløk (200 g), tilsettes til blandingen 100 g honning (akasie, skogbruk, bokhvete, solsikke, høy fjell), rør og tett plastlokk, satt i et mørkt Kult sted i tre dager, lagre i kjøleskapet. Ta medisinen på en dessert skje to ganger om dagen, før frokost og før middag.

Hawthorn. Bare 5 ml frisk juice av hagtornsfrukt bidrar til å redusere smerte i hjertet. Te fra frukt og blomster av en busk er kontrollert opp forebyggende og medisinsk middel fra et hjerteinfarkt. Spiseskje av fruktmos eller tørkede hagtorn blomster hellet 0,3 liter kokende vann, insisterer i en termos for en fjerdedel av en time, filtreres og drikke tre ganger om dagen ½ kopp, og legger honning å smake drikke.

Enhver sykdom er mye lettere å hindre enn å behandle. Drive aktiv forebygging av hjerteinfarkt og hjerneslag så snart som mulig for å vie tilstrekkelig tid og midler for rensing av blodårene og redusere risikoen for kolesterol i blodet, følger alle anbefalingene fra kardiolog, rettidig behandle kroniske sykdommer, unngå psykisk og fysisk overbelastning og stress, og hovedmotor - hjertet - alltid Takk for uavbrutt arbeid hele livet ditt! Vær sunn!

Myokardinfarkt - symptomer, behandling, konsekvenser og forebygging

Myokardinfarkt - en akutt tilstand, klinisk utforming av iskemisk hjertesykdom, i hvilken som et resultat av total eller delvis svikt av hjertemuskelen blodtilførselen til området utvikler nekrose (døende). Dette fører til brudd på arbeidet i hele kardiovaskulærsystemet og truer pasientens liv.

Den viktigste og mest vanlige årsaken til hjerteinfarkt er en forstyrrelse av blodstrømmen i kranspulsårene, som leverer hjertemuskelen med blod og følgelig med oksygen. Oftest forekommer denne lidelsen mot bakgrunnen av arterioseroserosklerose, hvor dannelsen av aterosklerotiske plakk oppstår på veggene av karene. Disse plakkene begrenser lumen av kranspulsårene, og kan også bidra til ødeleggelse av veggene i karene, noe som skaper ytterligere betingelser for dannelsen av trombi og arteriell stenose.

Risikofaktorer for hjerteinfarkt

Det er en rekke faktorer som øker risikoen for å utvikle denne akutte tilstanden betydelig:

 1. Åreforkalkning. Krenkelsen av lipidmetabolismen, hvor dannelsen av aterosklerotiske plakk på veggene av karene er hovedrisikofaktoren i utviklingen av hjerteinfarkt.
 2. Age. Risikoen for å utvikle sykdommen øker etter 45-50 år.
 3. Paul. Ifølge statistikken forekommer denne akutte tilstanden hos kvinner 1,5-2 ganger oftere enn hos menn, særlig risikoen for å utvikle hjerteinfarkt hos kvinner i overgangsalderen.
 4. Arteriell hypertensjon. Personer som lider av høyt blodtrykk, øker risikoen for hjerte-kar-katastrofer, fordi økt hjerteinfarkt øker med økt arterielt trykk.
 5. Myokardinfarkt, tidligere overført, selv småfokus.
 6. Røyking. Denne ondsinnede vanen fører til forstyrrelse i arbeidet til mange organer og systemer i kroppen vår. Med kronisk nikotinforgiftning, reduserer kranspulsårene, noe som fører til utilstrekkelig tilførsel av oksygen til myokardiet. Og vi snakker ikke bare om aktiv røyking, men også passiv.
 7. Fedme og hypodynami. Hvis det er et brudd på fettmetabolismen, utvikles aterosklerose, arteriell hypertensjon, og risikoen for diabetes mellitus øker. Utilstrekkelig fysisk aktivitet påvirker også stoffskiftet i kroppen negativt, noe som skyldes akkumulering av overflødig kroppsvekt.
 8. Diabetes mellitus. Pasienter som lider av diabetes har en høy risiko for myokardinfarkt, ettersom forhøyet blodglukosenivå har en skadelig virkning på den vaskulære veggen og hemoglobin, å påvirke dens transportfunksjonen (oksygenoverføring).

Symptomer på hjerteinfarkt

Denne akutte tilstanden har ganske spesifikke symptomer, og de er vanligvis så uttalt at de ikke kan gå ubemerket. Likevel bør det huskes at det også er atypiske former for denne sykdommen.

I det overveldende flertallet av tilfeller utvikler pasientene en typisk smertefull form for hjerteinfarkt, på grunn av hvilken legen kan diagnostisere sykdommen riktig og umiddelbart begynne behandlingen.

Symptomene på sykdommen er alvorlig smerte. Smerten som oppstår med hjerteinfarkt er lokalisert bak brystbenet, det brenner, dagger, noen pasienter beskriver det som "tåre". Smerter kan gi til venstre arm, underkjeven, interscapular område. Utseendet til dette symptomet er ikke alltid preget av fysisk stress, ofte oppstår smertesyndrom i hvilemodus eller om natten. De beskrevne egenskapene til smertsyndromet er lik de som er angina angina, men de har likevel klare forskjeller.

I motsetning til angina pectoris angrep, fortsetter smertesyndromet med hjerteinfarkt i mer enn 30 minutter og stopper ikke i ro eller gjentatt inntak av nitroglyserin. Det skal bemerkes at selv i tilfeller der det smertefulle angrepet varer mer enn 15 minutter, og de tiltakene som tas er ineffektive, bør akuttmedisinteamet bli kalt umiddelbart.

Atypiske former for hjerteinfarkt

Myokardinfarkt, som foregår i en atypisk form, kan forårsake vanskeligheter for legen ved diagnose.

Den gastriske varianten. Smertsyndrom, som oppstår med denne sykdomsformen, ligner smerte med forverring av gastritt og er lokalisert i den epigastriske regionen. Ved undersøkelse kan muskelspenningen i den fremre bukveggen observeres. Vanligvis forekommer denne form for hjerteinfarkt når lesjonene i den nedre venstre ventrikel, som er tilstøtende til membranen.

Astmatisk variant. Det minner om et alvorlig angrep av bronkial astma. Pasienten lider av kvelning, hoster med skumholdig sputum (men kan være tørr), med det typiske smertsyndrom fraværende eller svakt uttrykt. I alvorlige tilfeller kan lungeødem utvikle seg. Ved undersøkelse kan hjerte rytmeforstyrrelser, lavere blodtrykk, hvesning i lungene detekteres. Oftest forekommer astmatisk form av sykdommen med gjentatt myokardinfarkt, samt mot en bakgrunn av alvorlig kardiosklerose.

Arrhythmic variant. Denne formen av hjerteinfarkt er manifestert i en rekke av arytmier (ekstrasystoler, atrieflimmer eller paroksysmal takykardi) eller atrioventrikulær blokkering av forskjellige grader. På grunn av brudd på hjerterytmen, kan bildet av myokardinfarkt på elektrokardiogrammet maskeres.

Cerebral variant. Karakterisert ved et brudd på blodsirkulasjonen i hjernens kar. Pasienter kan klage på svimmelhet, hodepine, kvalme og oppkast, svakhet i lemmer, sinnet kan være forvirret.

Bezbolovoy versjon (slettet skjema). Denne form for hjerteinfarkt forårsaker de største problemene ved diagnose. Smerte syndrom kan være helt fraværende, pasienter klager på uklart ubehag i brystet, økt svette. Ofte utvikler en slik slettet form av sykdommen hos pasienter med diabetes mellitus og går veldig hardt ut.

Noen ganger i det kliniske bildet av hjerteinfarkt kan symptomer på forskjellige varianter av sykdommen være tilstede, prognosen i slike tilfeller er dessverre ugunstig.

Behandling av hjerteinfarkt

Pasienten kan mistenkes for hjerteinfarkt hvis:

 • brennende stiv smerte bak brystbenet varer mer enn 5-10 minutter;
 • Intensiteten av smertsyndromet faller ikke i ro, med tiden og etter å ha tatt nitroglyserin, selv gjentatt;
 • Smerte syndrom ledsages av alvorlig svakhet, kvalme, oppkast, hodepine og svimmelhet.

Hvis du mistenker et hjerteinfarkt, bør du umiddelbart ringe en ambulanse og begynne å hjelpe pasienten. Jo tidligere pasienten vil få førstehjelp, desto gunstigere er prognosen.

Det er nødvendig å redusere byrden på hjertet, for denne pasienten må legges med et hevet hode. Det er nødvendig å gi tilstrømning av frisk luft og forsøke å roe pasienten, du kan gi beroligende midler,

Det bør gis til pasienten under tungen (du kan forme) en tablett nitroglyserin og tygge en aspirintablett.

Hvis det foreligger preparater fra gruppen av betablokkere (Atenolol, Metaprolol), er det nødvendig å gi pasienten tynge 1 tablett. Hvis pasienten stadig tar disse medisinene, er det nødvendig å ta en ekstraordinær dose av legemidlet.

For å redusere smerte syndromets intensitet er det nødvendig å gi pasienten et bedøvelsesmiddel (analgin, baralgin, pentalgin, etc.).

I tillegg kan pasienten ta en pillepanangina eller 60 dråper corvalol.

Hvis du mistenker hjertestans (tap av bevissthet, å stoppe pusten, mangel på puls og reaksjon på ytre stimuli), start umiddelbart gjenopplivning (indirekte hjertemassasje og kunstig åndedrettsvern). Hvis pasienten ikke gjenvinne bevisstheten, må de fortsette til legene ankommer.

Kvalifisert omsorg for hjerteinfarkt på prehospitalstadiet

Hovedoppgaven i behandling av pasienter med hjerteinfarkt er så raskt som mulig fornyelse og vedlikehold av blodsirkulasjon i det berørte området av myokardiet. Helse og liv til pasientene er i stor grad avhengig av hjelpen på prehospitalstadiet.

En av de største utfordringene leger, ambulanser, - reduksjon av smerte angrep, som et resultat av aktivering av sympatic system øker belastningen på hjertet og myokardial oksygenbehov, noe som ytterligere forverrer iskemi i det berørte området av hjertemuskelen. Ofte må legene bruke narkotiske analgetika til lindring av brystsmerter, i prehospitalet blir morfin oftest brukt. Hvis den analgetiske effekten av bruk av narkotiske analgetika er utilstrekkelig, er intravenøs administrering av nitromedikamenter eller betablokkere mulig.

Restaurering av koronar blodstrøm er ikke mindre viktig oppgave for leger i behandlingen av en pasient med hjerteinfarkt. I fravær av kontraindikasjoner kan en lege begynne å utføre trombolyse i en ambulanse. Denne prosedyren er ikke vist for alle pasienter med hjerteinfarkt, indikasjonen for det bestemmes av legen, basert på resultatene av elektrokardiogrammet. Effektiviteten av trombolyse er avhengig av tidspunktet for starten, med innføring av trombolytiske midler i de første timer etter inntreden av kardiovaskulære ulykke sannsynlighet for utvinning av blodstrøm i hjertemuskelen er høy nok.

Beslutningen om å gjennomføre trombolyse under transporten til sykehus avhenger av tidsfaktoren. Innføringen av narkotika begynner ambulansens lege, dersom transporttiden fra pasienten til sykehuset overstiger 30 minutter.

Behandling av hjerteinfarkt på sykehus

Den beste metoden for å gjenopprette blodstrøm og patenter av koronararteriene er den umiddelbare operasjonen av angioplastikken til fartøyet, under hvilken en stent settes inn i arterien. Stenting er også nødvendig i de første timene etter starten av hjerteinfarkt. I noen tilfeller er den eneste måten å redde hjertemuskelen en akutt kranskärlspiral bypass kirurgi.

Pasienten med hjerteinfarkt er innlagt på intensivavdelingen og, om nødvendig, i intensivavdelingen, der med hjelp av spesialutstyr kan legene konstant overvåke pasientens tilstand.

Ved behandling av denne sykdommen kan et stort antall medisinegrupper brukes, fordi ved behandling av hjerteinfarkt, må flere oppgaver utføres samtidig:

 • forebygging av trombose og blodfortynning oppnås med legemidler fra grupper av antikoagulantia, antiplateletmidler og disaggregeringsmidler;
 • begrensning infarkt lesjon areal oppnås ved å redusere behovet av hjertemuskelen av oksygen, for hvilke preparater ble anvendt for gruppene betablokkere og ACE-inhibitorer (for angiotensin-omdannende enzym);
 • reduksjon av smerte blir oppnådd ved bruk av de ikke-narkotiske og narkotiske analgetika, har antianginal effekt nitropreparatov og som også reduserer den myokardiale oksygenforbruk og redusere belastningen på hjertet;
 • For å normalisere nivået av blodtrykk, foreskrives pasienten antihypertensive stoffer;
 • Når det er brudd på hjerterytmen, foreskrives pasienten antiarytmiske legemidler.

Oppregnet er ikke alle grupper av legemidler som kan brukes til behandling av hjerteinfarkt. Terapeutisk taktikk er avhengig av pasientens generelle tilstand, tilstedeværelsen av samtidige sykdommer i nyrene, leveren og andre organer, samt mange andre faktorer. Derfor bør kun en kvalifisert lege behandle denne alvorlige sykdommen, selvmedisinering er uakseptabelt og kan føre til pasientens død.

Konsekvenser av myokardinfarkt

Konsekvensene av hjerteinfarkt påvirker alltid hele organismenes tilstand negativt. Selvfølgelig, dette avhenger av hvor omfattende myokardskader er. Hos pasienter som gjennomgikk hjerteinfarkt, utvikler hjerte rytmeforstyrrelser ofte. På grunn av myokardets nekrose og dannelsen av arret reduseres hjertets kontraktile funksjon, og derfor utvikler hjertesvikt.

Som et resultat av et omfattende hjerteinfarkt og dannelsen av et stort arr, kan en hjertes hjertesyndrom oppstå - en tilstand som truer pasientens liv og krever rask behandling. Aneurysm forverrer ikke bare hjertets arbeid, men øker også sannsynligheten for blodpropp i den, og risikoen for brudd er også stor.

Forebygging av hjerteinfarkt

Forebygging av denne sykdommen er delt inn i primær og sekundær. Det primære målet er å forhindre forekomst av hjerteinfarkt, og den sekundære - for å hindre gjentakelse av kardiovaskulær katastrofe hos de som allerede har lidd det. Forebygging er ikke bare nødvendig for pasienter som lider av kardiovaskulære sykdommer, men også for friske mennesker, og reduserer for å eliminere faktorer som øker risikoen for hjerte-katastrofer.

 1. Kontroll av kroppsvekt. Hos personer som er overvektige, øker belastningen på hjertet, øker risikoen for å utvikle hypertensjon og diabetes.
 2. Regelmessig fysisk aktivitet. Fysisk aktivitet bidrar til å forbedre metabolisme, og dermed redusere kroppsvekt. Det er bevist at regelmessige øvelser reduserer risikoen for gjentatt myokardinfarkt med 30% for de som allerede har lidd det. Komplekset av øvelser og stressnivået er valgt av legen.
 3. Avslag fra dårlige vaner. Forskere har lenge bevist at røyking og alkoholmisbruk øker risikoen for å utvikle kardiovaskulære sykdommer betydelig. Personer som ikke vil forlate avhengighet, øker risikoen for tilbakefall av hjerteinfarkt med 2 ganger.
 4. Kontrollerer nivået av kolesterol i blodet. Alle personer over 45 år anbefales å regelmessig overvåke lipidmetabolismen, da aterosklerose, som utvikler seg når den er forstyrret, er en av hovedårsakene til kardiovaskulære katastrofer.
 5. Kontroll av blodtrykk. Med en vedvarende økning i blodtrykk over 140/90 mm Hg. Art. Det er nødvendig med medisinsk korreksjon, siden med arteriell hypertensjon er belastningen på hjertet betydelig økt.
 6. Kontroll av blodsukkernivå. Dette er nødvendig for å oppdage brudd på karbohydratmetabolismen og forebygge diabetes, noe som også øker risikoen for hjerteinfarkt.
 7. Diet. Det anbefales å begrense bruken av bordsalt, matvarer som inneholder store mengder kolesterol og ildfaste fettstoffer. I kostholdet bør øke antall frukt og grønnsaker som inneholder fiber, vitaminer og mineraler og sjømat.
 8. Tar medisiner som inneholder acetylsalisylsyre. Mer enn et dusin år for forebygging av trombose og ischemisk sykdom anvendt aspirin (acetylsalisylsyre), men lenge dens mottakelse kan forårsake problemer med mage-tarmkanalen, så som halsbrann, gastritt, kvalme, magesmerter, etc.
  For å redusere risikoen for slike uønskede konsekvenser, er det nødvendig å ta stoffene i et spesielt enterisk belegg. For eksempel kan man bruke stoffet "trombotisk ASS®" * hver tablett er belagt med enterisk film belegg som er motstandsdyktig overfor mave saltsyre og oppløses bare i tarmen. Dette unngår direkte kontakt med slimhinnen i magesekken og redusere risikoen for sure oppstøt, magesår, gastritt, blødning, etc.

Til hvilken lege å søke

For symptomer som ligner hjerteinfarkt, bør du ringe en ambulanse. Behandling av en pasient med hjerteinfarkt utføres av en kardiolog, som også utfører rehabilitering og dispensaroppfølging etter en tidligere sykdom. Om nødvendig utføres stenting eller shunting av en kardiurgirurgi.

Rehabilitering etter tidligere hjerteinfarkt:

Myokardinfarkt: hva det er, hvordan det manifesterer, farlige konsekvenser

Myokardinfarkt (MI) - hva er det og hva er konsekvensene? Dette er en av formene av IHD, hvor nekrose av hjertets muskelvev er akutt på grunn av mangel på blodtilførsel.

I dag er denne sykdommen en av hovedårsakene til døden. Fatal tilfeller med hjerteinfarkt ca 40%. Alder 70% av de som hadde hjerteinfarkt, 55-65 år.

Infarktet forstyrrer hele kardiovaskulærsystemet og er en trussel mot menneskelivet. Avhengig av hvor mye myokardiet påvirkes, kan det være småfokus og storfokus.

Årsaker, risikofaktorer, etiologi og patogenese

Infarkt oppstår på grunn av obstruksjon av blodtilførsel i koronararterien. Hovedårsaken til hjerteinfarkt er arteriosklerose av karene, forårsaket tromboembolisme (95% av tilfellene). Fartøy danner plakk som begrenser deres lumen, forstyrrer blodstrømmen.

I andre tilfeller, i fravær av aterosklerose, oppstår en langvarig spasme av den uendrede koronararterien. I sjeldne tilfeller forekommer det mot bakgrunnen av andre patologier (endokarditt, arteritt, etc.).

Risikoen for infarkt øker betydelig hvis det er slike faktorer:

 • Alder etter 45-50 år.
 • Hypertensiv sykdom, der myokardiet har mer oksygenbehov.
 • Utsatt tidligere hjerteinfarkt.
 • Fedme - aterosklerose utvikler seg mer intensivt i strid med stoffskiftet av fett. En person løper risikoen for å utvikle diabetes, hypertensjon.
 • Fysisk inaktivitet. På grunn av lav mobilitet er metabolisme forstyrret, noe som er en av faktorene for akkumulering av overvekt.
 • Røyking. Når de blir utsatt for nikotin, sner koronararteriene, noe som resulterer i mangel på oksygen i hjertemuskelen.
 • Diabetes mellitus. Med en økning i blodglukose, lider de vaskulære veggene og kvaliteten på hemoglobin. Transportfunksjonen er forverret.

Farer og komplikasjoner

Myokardmuskler, når de opplever oksygen sult, begynner å dø (nekrose). Dette forårsaker en akutt prosess - et hjerteinfarkt. Det har uopprettelige konsekvenser. Det berørte stedet er arret. Hjertet kan ikke lenger fungere fullt, som før.

Sykdommen er farlig på grunn av sin uforutsigbarhet. Dens komplikasjoner påvirkes av flere faktorer:

 • område av myokardiell skade;
 • plassering av lesjonen;
 • periode med gjenoppretting av blodsirkulasjon i myokardiet.

tidlig:

 • hjerterytmeforstyrrelse;
 • perikarditt og aneurisme;
 • akutt hjertesvikt;
 • kardiogent lungeødem;
 • hypertensjon;
 • hjertebrudd.

sent:

 • postinfarkt syndrom eller kardiosklerose;
 • nevrotrofiske lidelser;
 • nonbacterial trombotisk endokarditt.

Komplikasjoner gjenspeiles i hele organismenes arbeid. Et omfattende hjerteinfarkt fører til dannelsen av et stort arr og utviklingen av en aneurisme i hjertet av aorta. Denne tilstanden er farlig for livet.

Symptomer på et akutt angrep

For å kunne gi nødhjelp i tilfelle av MI, er det nødvendig å kjenne de særegne symptomene hans.

Med myokardinfarkt observert:

 • Forsterkede brystsmerter, som er preget av endringer i følelser. I begynnelsen kan det være å trykke smerter, som erstattes av kutting og brenning. Smertefulle angrep er gitt til andre deler av kroppen (arm, nakke, skulder). Smerter varer minst 20 minutter. Ta nitroglyserin gir ingen bedøvelse.

 • Når den bakre veggen av myokardiet er skadet, er det smerter i bukhulen.
 • Takykardi - hjerteslag kan da bli hyppigere, da pulsen kan være fraværende helt. Når pulsen går tapt, mister pasienten bevissthet.
 • Kortpustethet - når det er mangel på oksygen, strammer en person.
 • Atypiske former for MI kan forårsake andre symptomer:

  diagnostikk

  I tillegg til å gjenkjenne MI på kliniske manifestasjoner, finnes det andre metoder for å diagnostisere sykdommen. For å bekrefte diagnosen utføres EKG og laboratorietester. Atypiske former kan bare oppdages ved slike metoder.

  Elektrokardiogrammet viser Tilstedeværelsen av arr Q, som indikerer nekrose av muskelvev. Størrelsen på tannen R minker, og segmentene ST stiger fra isolinet.

  Endringer i blod:

  • leukocytose;
  • økt ESR;
  • utseendet av C-reaktivt protein;
  • økte nivåer av fibrinogen, sialinsyrer.

  De må skilles fra sykdommer som er kjennetegnet ved brystsmerter (akutt perikarditt, angina, pleuritt, interkostal nevralgi, etc.).

  Førstehjelp før legen kommer

  Først av alt er det nødvendig Gi pasienten nitroglyserin. Personen skal legges på en flat overflate og kaster hodet opp. Hvis nitroglyserin ikke virker, kan du injisere en analgin eller promedol.

  Mer om prehospitalbehandling for hjerteinfarkt blir fortalt på videoen:

  Behandlingstaktikk

  Hvordan behandle hjerteinfarkt, hvilke stoffer og medisiner er inkludert i terapien med denne komplikasjonen av iskemisk hjertesykdom? Tilveiebringelsen av medisinsk behandling skal fases.

  • Pre-hospital-scenen er levering av beredskap og transport til sykehuset.
  • Sykehus - Vedlikehold av kroppen ved medisiner på sykehus. Det inkluderer restaurering av hjerterytmen, forebygging og eliminering av trombi, etc.
  • Rehabiliteringsaktiviteter.
  • Dispensary observasjon og ambulant behandling.

  Med et akutt angrep pasient må plasseres på sykehus. For å gjenoppta blodtilførselen til lesjonen ved myokardinfarkt, er trombolytisk behandling foreskrevet.

  Til disse formål utnevne:

  • heparin;
  • aspirin;
  • Plavix;
  • prasugrel;
  • fraxiparine;
  • alteplase;
  • Streptokinase.

  For anestesi utnevnes:

  • Promedolum;
  • morfin;
  • Fentanyl med droperidol.

  For å normalisere hjerterytmen injiseres intravenøst 4,4% oppløsning av magnesia. Hjelpe å forbedre blodstrømmen til hjerte muskel kalsium antagonister, nitrater, beta-adrenoblokere. Med en utpreget følelse av frykt og sterk spenning, er beroligende midler foreskrevet. Mer om sykepleieprosessen i denne perioden blir fortalt her.

  Hvis ineffektivitet eller avvisning av å ta medisiner utføres hurtig aortokoronær bypass. I noen tilfeller er dette den eneste metoden for å redde pasientens liv og gjenopprette blodtilførselen til myokardiet.

  En del av den komplekse behandlingen er streng Overholdelse av sengen hviler de første 2 ukene etter et angrep. Fysisk stress bør være minimal. Vi må begynne å gå med stor forsiktighet. Pasienten skal forbli på sykehuset i ca 3 uker. Et slikt regime bør også observeres av de som har overført MI til føttene.

  outlook

  Med hensyn til prognoser, er de direkte avhengige av mengden skade på hjertemusklene, samt om aktualitet og kvalitet i beredskapsbransjen. Selv om det ikke er noen alvorlige komplikasjoner etter et akutt myokardinfarkt, Du kan ikke garantere absolutt gjenoppretting. Hvis området som er berørt av myokardiet er stort, vil det ikke være i stand til å gjenopprette seg fullt ut.

  I fremtiden vil folk lider av kardiovaskulære problemer. Dette er krever konstant overvåkning av en kardiolog. Ifølge statistikk, et år etter angrepet, forekommer tilbakefall i 20-40% av tilfellene. For å unngå dette må du nøye følge alle de etablerte anbefalingene fra en spesialist.

  Rehabilitering etter sykdom

  Restorative prosedyrer begynner fra de første dagene etter infarkt. Deres mål - hindre utviklingen av komplikasjoner, gjenopprette en persons følelsesmessige tilstand, mobilisere kroppens kompenserende mekanismer.

  Rehabilitering bør være omfattende (hjerte og fysisk). Kardiologisk rehabilitering er rettet mot å minimere komplikasjoner. Det hjelper pasienten til å gjenopprette og redusere risikoen for repetisjon av MI.

  Gjenoppretting varer lenge. En person kan forbli uføre ​​i opptil 3 år, og noen ganger vender han ikke tilbake til jobb. Finn ut når etter et hjerteinfarkt gi en gruppe funksjonshemninger og på grunnlag av hva.

  For resten av livet må en person ta et kompleks med medisiner:

  • Aspirin (i tilfelle individuell intoleranse - ticlopidin);
  • Betablokkere,
  • Lipidsenkende stoffer;
  • Angiotensin-hemmere.

  Under tilsyn av en spesialist Etter hvert er det nødvendig å begynne å laste en organisme med fysiske belastninger. Over tid bør intensiteten og varigheten av opplæringen øke. Takket være fysiske øvelser øker oksygenivået i blodet, hjertemuskelen trener.

  Gjenoppretting etter MI er umulig uten overholdelse av riktig ernæring. I pasientens diett skal det ikke være stekt, fettete, krydrede retter. Det er nødvendig å begrense bruken av salt. Unngå alkoholholdige drikker, kaffe, sterk te.

  forebygging

  Forebyggende tiltak kan være primær og sekundær. Målet med primær forebygging er å forebygge hjerteinfarkt, sekundært - for å forhindre et nytt angrep av sykdommen.

  Forebygging trengs ikke bare av personer med kardiovaskulær sykdom, men også av friske mennesker. spesielt I risikosonen er folk Overvekt, lider av diabetes, røykere, samt de over 50 år.

  Hvordan forebygge hjerteinfarkt:

  • Overvåk kroppsvekten.
  • Gjør regelmessig fysisk anstrengelse for å forbedre stoffskiftet.
  • Avvis fra avhengighet.
  • Kontroller nivået av kolesterol i blodet.
  • Mål blodtrykket regelmessig. Hvis vedvarende hypertensjon observeres, bør korreksjon med medisiner utføres.
  • Kontroller nivået av sukker for å kunne oppdage diabetes i tide.
  • Overholde et sunt kosthold. Begrens bruk av matvarer som inneholder kolesterol. Det er flere grønnsaker, frukt, fiber.
  • Hvis du er avhengig av hjerte-og karsykdommer, ta medisiner med aspirin (Cardiomagnolo, Aspicor, etc.). Dosering bør velges av lege.

  Det beste forsvaret mot sykdom er forebygging. Derfor må du lede en sunn livsstil, spise rett, mosjon og regelmessig overvåke helsen din.

  Myokardinfarkt - symptomer, de første tegn på hva det er, konsekvensene og forebyggingen av hjerteinfarkt

  Hva er det Infarction er en av formene for koronar hjertesykdom, som er en nekrose av hjertemuskelen, forårsaket av en kraftig opphør av koronar blodstrøm på grunn av kranspulsårssår. Sykdom er den viktigste dødsårsaken blant voksne i utviklede land. Frekvensen av hjerteinfarkt er avhengig av kjønn og alder hos personen. Menn er syke ca 5 ganger oftere enn kvinner, og 70% av alle de som er blitt syke, har alder fra 55 til 65 år.

  Hva er et hjerteinfarkt?

  Myokardinfarkt er nekrosen til hjerte muskelstedet, forårsaket av en blodsirkulasjonsforstyrrelse - et kritisk fall i blodstrømmen gjennom koronarbeinene.

  Klinisk bilde

  Hva leger sier om hypertensjon

  Jeg har behandlet hypertensjon i mange år. Ifølge statistikken, i 89% av tilfellene, blir hypertensjon avsluttet av et hjerteinfarkt eller hjerneslag og død av en person. Nå om lag to tredjedeler av pasientene dør innen de første 5 årene av sykdommen.

  Følgende faktum - å slå ned trykk er det mulig og det er nødvendig, men det kurerer ikke selve sykdommen. Det eneste medisin som offisielt anbefales av Helsedepartementet for behandling av hypertensjon, og det brukes av kardiologer i deres arbeid, er Giperium. Legemidlet virker på grunn av sykdommen, noe som gjør det mulig å fullstendig kvitte seg med hypertensjon. I tillegg, innenfor det føderale programmet, kan enhver russisk statsborger motta det gratis.

  Risikoen for å dø er svært høy, spesielt i de første 2 timene etter start og raskt redusert når pasienten kommer i akuttmottaket og ble gjennomført ved oppløsning av en blodpropp, kalt trombolyse eller koronar angioplastikk.

  1. Med en stor sone av nekrose dør de fleste pasienter halvt før ankomst til sykehuset. 1/3 av de overlevende pasientene dør av gjentatte hjerteinfarkt som oppstår mellom flere dager til et år, samt fra komplikasjoner av sykdommen.
  2. Gjennomsnittlig dødsfall er ca. 30-35%, hvorav 15% er plutselig hjertedød.
  3. Kardiologer merker at den mannlige befolkningen har et hjerteinfarkt mye oftere, fordi i den kvinnelige kroppen styrer østrogener nivået av kolesterol i blodet. Hvis tidligere var gjennomsnittsalderen for infarktutviklingen 55-60 år, er den nå relativt yngre. Diagnose av tilfeller av patologi, selv hos unge mennesker.

  Utviklingsperioder

  I det kliniske løpet av myokardinfarkt er fem perioder utmerkt:

  • 1 periode - preinfarkt (prodromal): økt frekvens og intensitet av angina angrep, kan vare flere timer, dager, uker;
  • 2 periode - den mest akutte: fra utvikling av iskemi til utbruddet av myokardisk nekrose, varer fra 20 minutter til 2 timer;
  • 3 periode - akutt: fra dannelse av nekrose til myomalering (enzymatisk smelting av nekrotisk muskelvev), varighet fra 2 til 14 dager;
  • 4 periode - subakutt: Initial prosesser av arr-organisasjon, utvikling av granulasjonsvev i stedet for nekrotisk, varighet 4-8 uker;
  • 5 periode - etterfarging: modning av arret, tilpasning av myokardiet til nye arbeidsforhold.

  Det er viktig å huske: Hvis hjertesykdommen er urolig i ti til tjue minutter, og enda mer så i en halv time, og ikke gå bort etter at du har tatt nitrater, - ikke lider smerte, må du ringe en ambulanse!

  klassifisering

  Hvis vi vurderer stadiene av sykdommen, er de isolert fire, som hver er preget av dets egenskaper. Størrelsen på det berørte området er også tatt i betraktning i klassifiseringen. fornem:

  Vær forsiktig

  Hypertensjon (trykkprang) - i 89% av tilfellene dreper en pasient i en drøm!

  Vi skynder deg å advare deg, de fleste medisiner fra hypertensjon og normalisering av press - dette er en fullstendig bedrag av markedsførere, som vind hundrevis av prosent på narkotika, hvor effektiviteten er null.

  Apotekets mafia tjener mye penger i å bedra de syke mennesker.

  Men hva skal gjøres? Hvordan bli behandlet hvis det er svindel overalt? Doktor i medisinske vitenskapen Belyaev, Andrei S. gjennomførte sin egen undersøkelse og fant en vei ut av denne situasjonen. I denne artikkelen om kjemisk lovløshet, fortalt Andrei Sergeyevich også hvordan man skal beskytte seg mot døden på grunn av et sykt hjerte og trykkstenger gratis ! Les artikkelen på den offisielle nettsiden til Russlands føderale helse og kardiologi under lenken.

  • Stort fokalinfarkt, når vevnekrose fanger hele tykkelsen på myokardiet.
  • Småfokus, en liten del er berørt.

  Plasseringen er preget av:

  • Infarction av høyre ventrikel.
  • Venstre ventrikkel.
  • Interventrikulær septum.
  • Sideveggen.
  • Bakvegg.
  • Den fremre veggen av ventrikkelen.

  Infarkt kan oppstå med komplikasjoner, og derfor skiller kardiologer seg:

  • Komplisert hjerteinfarkt.
  • Ukomplisert.

  Ved mangfoldet av utvikling:

  • hoved~~POS=TRUNC
  • tilbakevendende (skjedde opptil to måneder etter det primære infarkt);
  • gjentatt (oppstår to eller flere måneder etter den primære).

  Ved lokalisering av smertsyndrom:

  • en typisk form (med retrosternal smerte lokalisering);
  • atypiske former for hjerteinfarkt (alle andre former - abdominal, cerebral, astmatisk, smertefri, arytmisk).

  Det er tre hovedperioder med hjerteinfarkt

  Under myokardinfarkt er tre hovedperioder utmerket. Varigheten av hver av dem avhenger direkte av området for lesjonens fokus, funksjonaliteten til fartøyene som leverer hjertemuskelen, de samtidige komplikasjoner, korrektheten av terapeutiske tiltak og pasientens overholdelse av de anbefalte regimene.

  Våre lesers historier

  Beseiret hypertensjonen av huset. Det har vært en måned siden jeg glemte pressjumpingene. Å, hvor mye jeg har prøvd alt - ingenting hjalp. Hvor mange ganger gikk jeg til polyklinikken, men jeg ble foreskrevet ubrukelige medisiner igjen og igjen, og da jeg kom tilbake, tok legene bare hendene opp. Til slutt klarte jeg presset, og alt takket være denne artikkelen. Alle som har problemer med press - les nødvendigvis!

  Les artikkelen i sin helhet >>>

  De første tegn på hjerteinfarkt hos voksne

  Noen er kjent med sykdommer som hjerteinfarkt - symptomer, kan de første tegn på det ikke forveksles med andre sykdommer. Når denne sykdommen påvirker hjertemuskelen, ofte forårsaket av et brudd på sin blodtilførsel på grunn av blokkering av aterosklerotisk plakk i en av hjertearteriene. De berørte muskelmuskler og nekrose utvikler seg. Cellene begynner å dø i 20 minutter etter det tidspunktet blodforsyningen ble stoppet.

  Det er nødvendig å lære og huske de første tegnene på hjerteinfarkt:

  1. begynn å alvorlig skade brystbenet og hjertet, kanskje - hele overflaten av brystet, smertepressing, kan gi til venstre arm, rygg, skulderblad, kjeve;
  2. smerte varer mer enn 20-30 minutter, har en tilbakevendende, det vil si en tilbakevendende karakter (senker deretter og fortsetter);
  3. smerte er ikke stoppet av nitroglyserin;
  4. kropp (panne, bryst, rygg) er dekket rikelig med kald klissete svette;
  5. det er en følelse av "mangel på luft" (en person begynner å gispe og som et resultat - å få panikk);
  6. Det er en skarp svakhet (det er vanskelig å heve en hånd, for lat til å drikke en pille, det er et ønske om å lyve uten å stå opp).

  Hvis det er minst en, og enda flere, flere av disse tegnene, hvis det er en ulempe, så er det en mistanke om hjerteinfarkt! Det er presserende å ringe null-tre, beskriv disse symptomene og vent på et team av leger!

  årsaker

  Den viktigste og mest vanlige årsaken til hjerteinfarkt er en forstyrrelse av blodstrømmen i kranspulsårene, som leverer hjertemuskelen med blod og følgelig med oksygen.

  Oftest forekommer denne lidelsen mot bakgrunnen av arterioseroserosklerose, hvor dannelsen av aterosklerotiske plakk oppstår på veggene av karene.

  Hvis en infarkt utvikler seg, kan årsakene til utbruddet være annerledes, men det viktigste er å stoppe blodstrømmen til bestemte områder av hjertemuskelen. Dette skyldes oftest:

  • Aterosklerose av kranspulsårene, som følge av at veggene i karrene mister sin elastisitet, smalker lumen aterosklerotiske plakk.
  • Spasm av koronarbeholdere, som kan forekomme mot en bakgrunn av stress, for eksempel, eller virkningen av andre eksterne faktorer.
  • Trombose av arteriene, hvis plakkene brytes vekk og med blodstrømmen blir brakt til hjertet.

  Ofte påvirker infarkt personer som lider av mangel på motorisk aktivitet mot bakgrunnen av psyko-emosjonell overbelastning. Men han kan også beseire folk med god fysisk trening, selv små.

  Hovedårsakene som bidrar til forekomsten av hjerteinfarkt er:

  • overeating, feil kosthold, overflødig i dietten av animalsk fett;
  • utilstrekkelig motoraktivitet,
  • hypertensiv sykdom,
  • dårlige vaner.

  Sannsynligheten for å utvikle et hjerteinfarkt hos mennesker som leder en stillesittende livsstil er flere ganger større enn for fysisk aktive.

  Symptomer på hjerteinfarkt hos voksne

  Symptomer på hjerteinfarkt er ganske typiske, og som regel tillater en å mistenke det med høy grad av sannsynlighet, selv i sykdommen før infarktperioden. Dermed opplever pasienter lengre og mer intense brystsmerter, som er mindre behandles med nitroglyserin, og noen ganger overgår de ikke i det hele tatt.

  Det kan være kortpustethet, svette, en rekke arytmier og til og med kvalme. Samtidig er pasientene enda mer sannsynlig å lide selv mindre fysisk anstrengelse.

  I motsetning til angina pectoris angrep, fortsetter smertesyndromet med hjerteinfarkt i mer enn 30 minutter og stopper ikke i ro eller gjentatt inntak av nitroglyserin.

  Det skal bemerkes at selv i tilfeller der det smertefulle angrepet varer mer enn 15 minutter, og de tiltakene som tas er ineffektive, bør akuttmedisinteamet bli kalt umiddelbart.

  Hva er symptomene på hjerteinfarkt i den akutte perioden? Et typisk forlengelse av patologi inkluderer et slikt symptomkompleks:

  • Alvorlig smerte i brystet - piercing, kutting, søm, sprengning, stikkende
  • Bestråling av smerte i nakken, venstre skulder, arm, krageben, øre, kjeve, mellom skulderbladene
  • Frykt for døden, panikk
  • Kortpustethet, tetthet i brystet
  • Svakhet, noen ganger - bevissthetstap
  • Svak, kald svette
  • Blåser av den nasolabiale trekant
  • Økning i trykk, da - det er høsten
  • Arrytmi, takykardi

  Atypiske former for hjerteinfarkt:

  • Abdominal. Symptomer simulerer en kirurgisk sykdom i magehulen - det er smerter i magen, hevelse, kvalme, spytt.
  • Astmaanfall. Karakterisert av kortpustethet, utånding, akrocyanose (blå lepper, kanter av aurikler, negler).
  • Cerebral. For det første er det hjernesykdommer - svimmelhet, forvirring, hodepine.
  • Arytmisk. Det er angrep av hyppigere hjertekontraksjoner, ekstraordinære kutt (ekstrasystoler).
  • Edematøs form. Utvikling av perifert ødem av myke vev.

  I atypiske former for hjerteinfarkt kan smerte være mye mindre uttalt enn med en typisk, det er en smertefri variant av sykdomsforløpet.

  Hvis du har symptomer, må du raskt ringe til en ambulanse. Før du tar det, kan du ta nitroglycerintabletter (0,5 mg) med intervaller på 15 minutter, men ikke mer enn tre ganger, slik at det ikke er noen plutselig trykkfall. I risikosonen er det hovedsakelig eldre mennesker, aktive røykere.

  diagnostikk

  For symptomer som ligner hjerteinfarkt, bør du ringe en ambulanse. Behandling av en pasient med hjerteinfarkt utføres av en kardiolog, som også utfører rehabilitering og dispensaroppfølging etter en tidligere sykdom. Om nødvendig utføres stenting eller shunting av en kardiurgirurgi.

  Ved undersøkelse av pasientens merkbare hudfarve, tegn på svetting, er det mulig cyanose (cyanose).

  Mye informasjon vil gi slike metoder for objektiv forskning som palpasjon (følelse) og auskultasjon (lytting). Så, ved en palpasjon er det mulig å avsløre:

  • Pulsering i regionen av hjerte apex, preordial sone;
  • Pulshastigheten øker til 90 - 100 slag per minutt.

  Etter ambulansens ankomst utfører pasienten som regel et akutt elektrokardiogram, i henhold til hvilke indikasjoner det er mulig å bestemme utviklingen av infarkt. Samtidig samler leger inn anamnese, analyserer tidspunktet for angrep, varighet, intensitet av smerte, lokalisering, bestråling etc.

  I tillegg kan de indirekte tegn på utviklingen av et hjerteinfarkt være en akutt forekomst av blokkene av bunnlens ben. Dessuten er diagnosen myokardinfarkt basert på deteksjon av markører for skade på hjertets muskelvev.

  I dag kan den mest overbevisende (åpenbare) markøren av denne typen betraktes som indikatoren for troponin i blodet, som når den beskrevne patologi økes betraktelig.

  Nivået på troponin kan øke dramatisk i de første fem timene etter at et hjerteinfarkt begynner, og kan forbli så til tolv dager. I tillegg til dette kan legene foreskrive ekkokardiografi for å oppdage den aktuelle patologien.

  De viktigste diagnostiske tegnene på hjerteinfarkt er følgende:

  • Langvarig smertesyndrom (mer enn 30 minutter), som ikke stoppes av nitroglyserin;
  • karakteristiske endringer på elektrokardiogrammet;
  • endringer i den generelle analysen av blod: en økning i ESR, leukocytose;
  • avvik fra normen for biokjemiske indikatorer (utseende av C-reaktivt protein, økning i nivået av fibrinogen, sialinsyrer);
  • Tilstedeværelsen i blodet av markører for død av myokardceller (CK, LDH, troponin).

  Differensiell diagnose av en typisk sykdomsform gir ingen vanskeligheter.

  Førstehjelp for hjerteinfarkt

  Nødhjelp for hjerteinfarkt inkluderer:

  1. Plasser eller legg en person i en komfortabel stilling, løs torsoen fra tette klær. Sørg for fri lufttilgang.

  2. Tillat offeret å drikke følgende:

  • tablett "Nitroglycerin", med alvorlige angrep 2 deler;
  • dråper "Corvalol" - 30-40 dråper;
  • tablett "Acetylsalicylsyre" ("Aspirin").

  Disse stoffene bidrar til å lindre et angrep av et infarkt, og også for å minimere en rekke mulige komplikasjoner. I tillegg forhindrer "Aspirin" dannelsen av nye blodpropper i blodkarene.

  behandling

  Med hjerteinfarkt indikeres en akutt sykehusinnleggelse ved hjerteopplivning. I en akutt periode foreskrives pasienten en hvilestøtte og mental hvile, et brøk måltid, begrenset i volum og kaloriinnhold. I den subakutte perioden overføres pasienten fra intensivavdelingen til kardiologisk avdeling, hvor behandling av hjerteinfarkt fortsetter, og regimet blir gradvis utvidet.

  medisiner

  Ved akutt angrep må pasienten plasseres på sykehus. For å gjenoppta blodtilførselen til lesjonen ved myokardinfarkt, er trombolytisk behandling foreskrevet. På grunn av trombolytikk oppløses plakkene i hjertekaretene, blir blodstrømmen gjenopprettet. Det anbefales å starte dem de første 6 timene etter hjerteinfarkt. Dette minimerer risikoen for et ugunstig utfall av sykdommen.

  Taktikk for behandling og førstehjelp i tilfelle et angrep:

  • heparin;
  • aspirin;
  • Plavix;
  • prasugrel;
  • fraxiparine;
  • alteplase;
  • Streptokinase.

  For anestesi utnevnes:

  • Promedolum;
  • morfin;
  • Fentanyl med droperidol.

  Etter avslutning av behandlingen på sykehuset, bør pasienten fortsette behandlingen med medisiner. Det er nødvendig for:

  • opprettholde lavt kolesterol i blodet;
  • utvinning av blodtrykk indikatorer;
  • forebygging av blodpropper;
  • sliter med ødem;
  • gjenopprette det normale sukkerinnholdet i blodet.

  Listen over legemidler er individuell for hver person, avhengig av omfanget av hjerteinfarkt og det opprinnelige nivået av helse. I dette tilfellet skal pasienten informeres om doseringen av alle foreskrevne legemidler og bivirkningene.

  Strømforsyning

  Kosthold med hjerteinfarkt er rettet mot å redusere kroppsvekten og dermed lave kalorier. Produkter med høyt purininnhold er utelukket, siden de oppriktig virker på nervesystemet og kardiovaskulære systemer, noe som fører til brudd på blodsirkulasjon og nyrefunksjon og forverrer pasientens tilstand.

  Liste over forbudte produkter etter et hjerteinfarkt:

  • brød og melprodukter: ferskt brød, baking, baking av ulike typer deig, pasta;
  • fete varianter av kjøtt og fisk, rike kjøttkraft og supper fra dem, alle slags fjærfe, unntatt kylling, stekt og grillet kjøtt;
  • fett, matlaging fett, slakteavfall, kalde snacks (saltholdighet og røkt kjøtt, kaviar), stew;
  • Hermetisert mat, pølser, saltet og syltet grønnsaker og sopp;
  • eggeplommer;
  • konfektprodukter med fettkrem, sukker er begrenset;
  • bønner, spinat, kål, reddik, reddik, løk, hvitløk, sorrel;
  • fett meieriprodukter (hele uforbrent melk, smør, krem, høyt fett hytteost, krydret, salt og fettost);
  • kaffe, kakao, sterk te;
  • sjokolade, syltetøy;
  • krydder: sennep, pepperrot, pepper;
  • druesaft, tomatjuice, karbonatiserte drinker.

  I den akutte perioden av sykdommen vises følgende mat:

  • grøt på vannet,
  • puree fra grønnsaker og frukt,
  • gni supper,
  • drikker (juice, te, compotes),
  • lavmett biff, etc.

  Begrens bruken av salt og væske. Fra den fjerde uken etter angrepet av et hjerteinfarkt utpeker de en diett som er beriket med kalium. Et slikt mikroelement kan forbedre utstrømningen av alt overskuddsfluid fra kroppen, noe som forbedrer myokardiums kontraktsevne. Produkter rik på kalium: prunes, tørkede aprikoser, datoer.

  Kirurgisk behandling

  I tillegg til legemiddelbehandling brukes noen ganger kirurgiske metoder for behandling av infarkt og dets komplikasjoner. Til slike tiltak gjaldt spesielle indikasjoner.

  • Operasjonen er en minimal invasiv måte å gjenopprette blodstrømmen på;
  • teknikken ligner koronar angiografi;
  • Trombosen elimineres ved å sette inn en spesiell sonde i karet, som er matet til okklusjonsstedet.
  • Dette er et komplekst kirurgisk inngrep på det åpne hjertet;
  • For det kunstige vedlikehold av blodsirkulasjonen er et spesielt apparat forbundet;
  • teknikken brukes i sent stadium av sykdommen (i post-infarktperioden).
  • teknikken brukes i dannelsen av postinfarkt aneurysmer - en truende ruptur og tung blødning tilstand;
  • Operasjonen utføres først etter at pasienten er fullstendig restaurert.
  • Det er et apparat som undertrykker sinusmottakets automatisme og setter den normale hjerterytmen.

  Rehabilitering etter et infarkt

  Etter å ha liddet et hjerteinfarkt, anbefaler kardiologer følgende:

  • Unngå arbeid som innebærer å flytte tunge gjenstander.
  • Absolutt må du være oppmerksom på fysioterapi. Nyttig vil gå, sykle. Du har lov til å svømme og danse.
  • Dårlige vaner må glemmes for alltid. Bruk av kaffe bør reduseres til et minimum.
  • En forutsetning er en diett. Kostholdet skal omfatte fiber og grønnsaker, frukt og meieriprodukter, samt fisk.
  • Det er viktig å måle trykket kontinuerlig og samtidig overvåke sukkerinnholdet.
  • Du kan ikke være i solen lenge.
  • Hvis du har ekstra pounds, må du prøve å få vekten tilbake til normal.

  Prognose for livet

  Med hensyn til prognoser, er de direkte avhengige av mengden skade på hjertemusklene, samt om aktualitet og kvalitet i beredskapsbransjen. Selv om det ikke er noen alvorlige komplikasjoner etter et akutt hjerteinfarkt, kan du ikke garantere et absolutt utvinning. Hvis området som er berørt av myokardiet er stort, vil det ikke være i stand til å gjenopprette seg fullt ut.

  I fremtiden vil folk lider av kardiovaskulære problemer. Dette krever konstant overvåkning av en kardiolog. Ifølge statistikk, et år etter angrepet, forekommer tilbakefall i 20-40% av tilfellene. For å unngå dette må du nøye følge alle de etablerte anbefalingene fra en spesialist.

  forebygging

  Forebyggende tiltak for å forhindre hjerteinfarkt inkluderer eliminering av risikofaktorer, korreksjon av ernæring og fysisk aktivitet.

  Vanligvis inkluderer forebyggingen slike stadier:

  • Utelukkelse fra dietten av matvarer med høyt salt, halvfabrikata, hermetikk, pølser. Inkluderer ikke fettstoffer, stekt mat.
  • Økt fysisk aktivitet. Hjelper med å forbedre oksygentransporten gjennom kroppen, hindrer oksygen sult og vevnekrose.
  • Oppgivelse av dårlige vaner: Fullstendig opphør av røyking og bruk av alkohol.
  • Legge til frisk frukt og grønnsaker, frokostblandinger, høyfibrer mat til kostholdet. Du bør gi preferanse til produkter tilberedt med damping eller baking.

  Konsekvenser av hjerteinfarkt for mennesker

  Konsekvensene av hjerteinfarkt påvirker alltid hele organismenes tilstand negativt. Selvfølgelig, dette avhenger av hvor omfattende myokardskader er.

  Det er ekstremt sjeldent at en slik formidabel sykdom passerer uten spor, i de fleste tilfeller reduserer konsekvensene av et hjerteinfarkt, i form av komplikasjoner, betydelig forventet levealder.

  De vanligste komplikasjonene er:

  • kardiogent sjokk;
  • akutt kardiovaskulær insuffisiens
  • hjertesvikt;
  • hjerte aneurisme;
  • hjerterytmeforstyrrelser;
  • tidlig etterfylling angina;

  Dødelighet av hjerteinfarkt er 10-12%, med de andre statister bemerket at bare halvparten av ofrene når medisinsk institusjon, men selv om man overlever, er stedet for å dø av hjertevevet, for livet arret. Derfor er det ikke overraskende at mange som har hatt hjerteinfarkt blir deaktivert.

  Vær sunn og se på helsen din hele tiden. Ved avvisning og utseende av ubehagelige symptomer, må du ta kontakt med kardiologen for diagnosen!

  Tegn konklusjoner

  Hjerteangrep og slag er årsaken til nesten 70% av alle dødsfall i verden. Sju av ti mennesker dør på grunn av blokkering av hjertene eller hjernens arterier.

  Spesielt skremmende er det faktum at mange mennesker ikke engang mistenker at de har hypertensjon. Og de savner muligheten til å rette opp noe, bare gjør seg til fortvilelse.

  • hodepine
  • Hjertebanken
  • Svarte prikker foran øynene (fluer)
  • Apati, irritabilitet, døsighet
  • Uklar syn
  • svette
  • Kronisk tretthet
  • Hevelse i ansiktet
  • Nummenhet og kulderystelser av fingrene
  • Trykkspring
  Selv ett av disse symptomene burde få deg til å tenke. Og hvis det er to, så ikke nøl med - du har hypertensjon.

  Hvordan behandle hypertensjon, når det er et stort antall medisiner som koster mye penger?

  De fleste medisiner vil ikke gjøre noe bra, og noen kan til og med skade! For øyeblikket er det eneste medisin som offisielt anbefales av Helsedepartementet for behandling av hypertensjon, Giperium.

  til Institutt for kardiologi sammen med helsedepartementet utfører programmet " uten hypertensjon"Innenfor rammen som stoffet Giperium er tilgjengelig gratis, alle innbyggere i byen og regionen!

  Les Mer Om Fartøyene