Full gjennomgang av et omfattende hjerteinfarkt: årsaker, diagnose, behandling

Fra denne artikkelen vil du lære: Hva er det omfattende hjerteinfarkt, hvordan manifesterer denne hjertesykdommen. Hva må gjøres for rettidig diagnostikk, hvor det er nødvendig å behandle pasienten, som prognosen for utvinning og liv avhenger av.

Under det omfattende hjerteinfarkt menes et felles uttrykk, og ikke et medisinsk begrep. Legene skriver ikke så i diagnosen, og i medisinske sirkler sier det ikke. Bruk den til å forklare for pasienter og deres slektninger i tilfeller hvor skade på hjertemusklene påvirker svært store områder.

Med noe infarkt, skjer irreversibel skade (nekrose, død) av en del av hjertemuskulaturvevet. Årsaken til et omfattende hjerteinfarkt er trombose (et lumen overlappende blodpropp eller fettvev) av et stort arterielt blodkar i blodets høyre eller venstre hjertekammer.

Hovedtykkene av hjerteinfarkt, som er omfattende:

 • transmural (nekrose av hele tykkelsen av muskelveggen, som et resultat av hvilket reduksjonen av denne sonen helt opphører);
 • storfokal (nekrose av veggen med bevaring av levedyktigheten til små områder av muskelen) i flere deler av venstre ventrikel (forreste, apikale, laterale område);
 • sirkulær (lesjon av mer enn 2 grener eller arterier med samtidig forstyrrelse av de fremre og bakre veggene i hjertet).

Egenheten ved disse infarksjonene sammenlignet med andre, hvor graden av lesjon er mindre (et lite område av nekrose av muskelvev), er at faren for død og farlige konsekvenser for både helse og liv er mye høyere.

Diagnose og behandling av omfattende hjerteinfarkt utføres av kardiologer, samt spesialister i akuttkardiologi.

Hvis pasienten har stor nekrotisk skade på hjertemuskelen, kan ikke fullstendig utvinning oppnås. Derfor, jo raskere diagnosen er etablert og behandlingen påbegynnes, desto mindre fungerer nekrose-sonen i myokardiet og de flere sjansene for minst delvis gjenopprettelse av hjertet.

Hjertesvikt med omfattende infarkter

Mengden skade på hjertemuskelen avhenger av følgende faktorer:

 1. Plassering av trombosed arterien (høyre, fremre og bakre grener av venstre arterie);
 2. graden av nedgang i fartøyets lumen;
 3. Tilstedeværelsen av ekstra små arterier, som delvis vil gjenopprette blodstrømmen i nederlaget til store fartøyer;
 4. tidligere sykdommer i hjertevevet (betennelse, sklerose), der ernæring, metabolisme er forstyrret.

Området for den døde muskel i et hjerteinfarkt bestemmes også av lengden av perioden fra opphør av blodstrøm til begynnelsen av effektiv medisinsk behandling.

symptomer

Sykdommen utvikler seg ofte om morgenen, som er forbundet med økt vaskulær tone og en naturlig nedgang i lumen i perioden fra 3 til 5 am. Hvis hos raske mennesker, påvirker denne svingningen ikke velvære, så hos pasienter med arterielle sykdommer kan en slik forandring utløse utviklingen av en hjertekatastrofe. Det viktigste symptomet er smerte.

Smerter med omfattende myokardinfarkt:

 • veldig høy intensitet;
 • ledsaget av frykt for døden;
 • Det er følt i området bak brystbenet;
 • gir ofte i scapula (oftere - venstre), underkjeven, nakken, skuldrene;
 • Ikke reduser etter gjentatt inntak (under tungen) av nitroglyserintabletter;
 • varer, gjenstår eller intensiveres, mer enn 15-30 minutter.

Det er ingen spesielle første kliniske tegn som kan indikere et utbredt nederlag i hjertemuskelen. Men hvis smertsyndromet er sterkt uttrykt, og mot sin bakgrunn utvikler hjerteaktiviteten seg raskt, så kan det indirekte indikere omfanget av lesjonen.

Sene symptomer (disse forholdene oppstår når diagnosen ikke er laget i tide):

 1. utvikling av akutt hjertesvikt
 2. akutt aneurisme (tap av elastisitet i muskelvegget, dets fremspring, umulighet av sammentrekning);
 3. hjertebrudd.

I tillegg til smerte har pasientene symptomer:

 • senke blodtrykket;
 • økt svette med utseendet av kald klissete svette;
 • skinn av huden;
 • markert generell svakhet.

Atypiske varianter av et omfattende hjerteinfarkt

Ca 20% av pasientene har ikke et typisk sykdomsmønster, og tegn oppstår som etterligner skade på andre organer. Denne gruppen inneholder også en lav-symptomvariant, der hovedklappene (smerte og dyspnø) ikke er sterkt uttalt. Disse manifestasjonene tvinger noen ganger pasienten til å ta feilaktige tiltak (unødvendig medisinering, stramming med en doktors konsultasjon), og krever også tilstrekkelig kvalifisering av medisinsk personell til å håndtere en bestemt situasjon.

Malosymptomnoe begynnelse kan forekomme med en uttalt lesjon av vaskulærvegg eller nerveender (angiopati og nevropati). Dette er mest typisk for alvorlig diabetes mellitus.

Omfattende hjerteinfarkt, i motsetning til småbrennpunktet (små områder av muskelnekrose) manifesteres ikke av en smertefri form, som er preget av fravær av ubehagelige opplevelser i brystet.

Komplikasjoner og konsekvenser

Komplikasjoner av omfattende myokardinfarkt varierer litt tidlig (fra de første timene til 10 dager) og i sen periode (fra 2-3 uker av sykdommen).

Konsekvensene av et omfattende hjerteinfarkt, spesielt i de første timene av sykdommen, utgjør en stor trussel mot pasientens liv. De er forbundet med hjertets manglende evne til å pumpe blod, nære indre organer og opprettholde blodtrykk.

 • Utilstrekkelig anestesi (morfin opptil 3 mg intravenøst), assosiert med følsomhetsfunksjoner eller kontraindikasjoner til medisiner, fører til utvidelse av sonen av skade og utvikling av smerte sjokk.
 • Utspringet av hjertet (aneurisme) i hjertet indikerer ikke bare manglende evne til å trekke en betydelig del av myokardiet, men truer også med å fylle hjerteposen med blodet der hjertet ligger. Dette skjer når aneurysmen brister og er full av sin anholdelse.
 • Rytmiske overgrep kan også få katastrofale konsekvenser for kroppen som helhet.
 • Utviklingen av trombotiske komplikasjoner forstyrrer ernæringen av organer, kan føre til utvikling av et slag.
 • Komplikasjoner under arrdannelsen av skadet vev (fra 4 uker til 6 måneder ved sykdomsutbrudd) er ikke så forbundet med risikoen for død, men forverrer pasientens tilstand og livskvaliteten. De er som regel forbundet med kroniske lidelser i hjertet, har spesifikke symptomer på hjertesvikt: dyspné, hevelse i bena, cyanotisk hud.

Uten permanent behandling kan disse konsekvensene utvikles på ganske kort tid.

diagnostikk

I de første timene av sykdommen er det umulig å diagnostisere et myokardinfarkt av en omfattende grad, avhengig av symptomene. Økt sannsynlighet vanlige områder av nekrose med utviklingen av nytt infarkt foregående misbruk åpenhetsgrader større hjertearteriene (aterosklerose), sykdommer i hjertet med forringelse prosesser ernærings- og metabolske (CHD, angina pectoris).

 • Diagnosen av omfattende myokardinfarkt er bekreftet ved elektrokardiografiske (EKG) resultater som viser lokaliseringen av prosessen (bakvegg, bakre, perifer skade).
 • Også volumet av nekrose kan bestemmes ved scintigrafi (undersøkelse av hjertet ved hjelp av radioaktive stoffer). Tilstedeværelsen av et nekrotisk område som veier mer enn 3 g indikerer tilstedeværelsen av omfattende lesjoner.
 • Laboratoriemetoder brukes til å diagnostisere alle typer hjerteinfarkt. Signifikante forskjeller i nivåene av forhøyede enzymer (troponiner), blodtelling (leukocytter og nøytrofiler) som en organismerreaksjon på skade på stedet av hjertemuskelen, blir ikke observert.
 • Ultralydundersøkelse av hjertet kan avdekke ventrikulærveggspring, dets utarmning, nedsatt hjerte muskelfunksjon. Denne metoden diagnostiserer konsekvensene av sykdommen.
Metoder for å diagnostisere et omfattende myokardinfarkt

Grunnleggende medisinske tiltak

Dersom pasienten i løpet av de første 6 timene får medisiner som er i stand til å fullstendig oppløse blodproppen og gjenopprette permeabiliteten til det berørte fartøyet, er det en sannsynlig fullstendig utvinning. Spørsmålet om å utføre slik (trombolytisk) terapi blir bestemt av leger på grunnlag av pasientens tilstand, sannsynligheten for sikker utførelse av denne behandlingen.

Hjemme, med økt smerte og andre beskrevne symptomer på et stort hjerteinfarkt, er det nødvendig å ta en nitroglyserinpille under tungen (det er nødvendig å kontrollere blodtrykket) og ringe en ambulanse. Gjentatte mottakelser kan gjøres om 2-3 minutter.

Omfattende myokardinfarkt behandles i kardiologiske tilstander, om nødvendig - i intensivavdelingen.

Etter stabilisering av tilstanden, utføres fra sykehuset rehabilitering i lokale sanatorier. Hovedoppgaven: Maksimal gjenoppretting av hjertets kontraktile funksjon.

outlook

Prognosen avhenger av tidspunktet for behandlingsstart. Dødelighet fra denne sykdommen når 30%, mer enn halvparten - på scenen før sykehusinnleggelse. Opptil 20% av pasientene dør innen det første året etter utviklingen av hjertekatastrofe. Hovedårsaken er hjertesvikt.

Hvordan går det omfattende hjerteinfarkt, konsekvenser, sjanser til å overleve, forebyggende tiltak

En av de mest alvorlige kardiologiske patologiene er myokardinfarkt, en svært farlig sykdom, en konsekvens av koronar hjertesykdom. Dette er den vanligste årsaken til tidlig død i verden.

Fra rettidig medisinsk behandling avhenger av pasientens overlevelse, muligheten for å unngå forekomsten av alvorlige komplikasjoner.

Kjennetegn ved hjertesykdom og statistikk

Infarct - tilstanden som oppstår irreversibel skade på organets celler på grunn av brudd på blodtilførselen og den resulterende akutt oksygen sult. Slike organer kan ikke bare være hjertet, men også hjernen, nyrene, øyets nese eller milten.

I tilfelle av rettidig og kvalifisert medisinsk behandling, kan pasienten imidlertid overleve han vil ikke kunne komme tilbake til sitt gamle liv. Berørte celler i myokardiet etter et tidligere hjerteinfarkt er erstattet av et arrvæv som signifikant begrenser hjertemuskelenes evne til å fullføre kontrakt.

Pasienten har å revidere deres livsstil, kosthold, tillatelig fysisk aktivitet, utelukke risikofaktorer for ikke å få tilbakefall av sykdommen.

Ifølge data gitt til føderasjonsrådet av russisk sjefkardiolog, professor I. Chazova, Russland er på andre plass i utbredelsen av kardiopatologi og dødelighet av befolkningen fra kardiovaskulære sykdommer. I tillegg ga hun følgende data:

 • Myokardinfarkt forårsaket 39% av alle for tidlige dødsfall i Russland;
 • Døden slutter i 17% av tilfeller av hjerteinfarkt;
 • Relapses forekommer i 11% av tilfellene;
 • Hver dag mottar den russiske føderasjonens akuttmedisinske tjeneste mer enn 25.000 samtaler relatert til akutte kranshinder;

Ifølge Sammenslutningsrådets sosiale politikkkomité fra symptomene på hjertesykemi, som er en konsekvens av det som er hjerteinfarkt, lider mer enn 7 millioner russere. I tillegg til dette:

 • Sykdommer i kardiovaskulærsystemet er diagnostisert hos 31 millioner mennesker i Russland;
 • Hver fjerde mann i vårt land som er eldre enn 44 år lider av iskemisk sykdom, og er derfor i fare for å lide av hjerteinfarkt;
 • Antall pasienter med postinfarkt nærmer seg 2,5 millioner mennesker. Denne tall er 2% av den totale russiske befolkningen.

Årsaken til denne ubalansen - nærvær i den kvinnelige kroppen av østrogen, et hormon som utøver en beskyttende handling. Disse forskjellene er nivellert på 1960- og 1970-tallet, når statistikk viser en økning i forekomsten av hjerteinfarkt hos kvinner til 50%.

Selv det mest moderne kardiologiske senteret vil ikke kunne gi fullstendig hjelp til en slik pasient, hvis ikke gi i de første 1-2 timene etter angrepet. Hovedvekten bør rettes mot rettidig diagnose og eliminering av mulige årsaker til denne patologien.

Årsaker og risikofaktorer

Hovedårsaken til utviklingen av slik kardiopatologi - lukning av en eller flere koronararterier. Dette skyldes det faktum at veggene i arterien er skadet av aterosklerotiske plakk, som rager inn i karetets lumen og reduserer diameteren betydelig. Graden av innsnevring kan nå 2/3 eller mer av karetets diameter.

Innholdet i en atherosklerotisk plaque, bestående av fett og proteinmasse, kan komme inn i karetets lumen. Reaksjonen blir dannelse av trombe opptil 1 cm lang, som er årsaken til opphør av blodstrøm og spasmer i kranspulsåren. Det er okklusiv obstruksjon - fullstendig nedleggelse av blodstrømmen, og som en konsekvens nekrose av myokardiet.

Risikofaktorer, bidrar til fremveksten av denne sykdommen hos de som lider av iskemisk hjertesykdom, koronararterie aterosklerose:

 • Alvorlig eller langvarig stress;
 • Hypertensiv sykdom;
 • Alvorlige smittsomme sykdommer
 • Overdreven fysisk aktivitet;
 • Skade, kirurgi;
 • Overoppheting, hypotermi.

Prognose, mulige komplikasjoner

Hva er konsekvensene av omfattende myokardinfarkt, vil det føre til døden, hvor høy er sjansene for å overleve i gjenopplivingstiden og etter, hva skal rehabilitering? Vi vil svare på alle spørsmålene i rekkefølge.

Ifølge medisinsk statistikk går rundt 40% av de som har hatt et angrep i løpet av det første året etter sykdomsangrep, ikke over fem års overlevelsestærskel, etter tilbakefall eller komplikasjoner av sykdommen. Alvorlige konsekvenser kan være:

 • perikarditt, som fører til spredning av bindevev ("karpehjertet hjerte");
 • endokarditt som resulterer i trombi og tromboembolisk syndrom;
 • hjertesvikt;
 • arytmi;
 • lungeødem;
 • kardiogent sjokk;
 • brudd på myokardiet;
 • ventrikels aneurisme
 • opphør av kardial aktivitet.

I tilfelle av arrdannelse på myokardiet Overlevelsesprognosen kan anses gunstig dersom pasienten overholder anbefalinger lege og støtte terapi.

Symptomer og tidlige tegn

Avhengig av perioden med myokardinfarkt, skiller du karakteristiske symptomer, som med høy grad av sannsynlighet kan diagnostisere denne patologien. Perioder med infarkt:

 • preinfarction
 • skarpeste
 • skarp
 • subakutt
 • postinfarction

For preinfarktperioden er følgende symptomer typiske:

 • Langvarige brystsmerter med høy intensitet, som ikke stoppes av inntak av nitroglyserin;
 • Kortpustethet
 • svette;
 • arytmi;
 • kvalme;
 • Intoleranse mot noen, den mest ubetydelige fysiske anstrengelsen;
 • EKG viser tegn på nedsatt blodstrøm til myokardiet.

Den mest akutte perioden varer fra en og en halv til to timer. Under det opplever pasienten:

 • Den intense smerten ved retrosternal lokalisering, som kan følges både til venstre og høyre på brystbenet, dekker brystkanten, gir til skulderkroppen, underkjeven, nakken, venstre arm;
 • Frykt for død, angst, apati, hallusinasjoner.

I noen tilfeller kan ha atypiske symptomer på denne sykdommen:

 • Gastralgisk form - preget av smerte i epigastriske regionen, kvalme og oppkast.
 • Den astmatiske formen - pasienten opplever angrep av kvelning, en hoste, blir dekket med kaldt svette.
 • Ødem - det er kortpustethet, edematøst syndrom.
 • Cerebral form - ledsaget av symptomer på cerebral iskemi på grunn av aterosklerose i arteriene, som gir blod til hjernen.
 • Gummi og asymptomatisk form.

Første førstehjelp, hva en lege kan gjøre

Før ankomst av akuttmedisinsk behandling kan noe lette pasientens tilstand. For dette er følgende tiltak tatt:

 • Pasienten skal plasseres i en semi-sittende stilling med bein litt bøyd på knærne, slapp av kragen, knytt, fjern stramt klær;
 • Sett en tablett Nitroglycerin under tungen;
 • Gi den tyggede Aspirin tablett;
 • Gi frisk luft til rommet.

diagnostikk

For primærdiagnose samler legen en anamnese, analyserer smertenes natur, vurderer den ytre tilstanden, utfører palpasjon og lytter til hjertet. Disse metodene kan identifiseres:

 • Økt hjertefrekvens;
 • Systoliske lyder;
 • Forstyrrelser av hjertetoner av forskjellig opprinnelse.

Karakteristiske symptomer kan være reduksjon i blodtrykk, økning i kroppstemperatur til 38 ° C i løpet av uken.

For å avklare diagnosen gjelder laboratorie blodprøver, hvem kan bestemme følgende endringer:

 • Økt nivå av leukocytter;
 • Økt nivå av erytrocytt sedimenteringshastighet;
 • Biokjemiske symptomer på inflammatorisk prosess;
 • Utseendet til biokjemiske markører for nekrose av myokardceller.

Mest en viktig metode for diagnose er et elektrokardiogram (EKG). Ved å analysere resultatene er det mulig å bestemme slike egenskaper av infarkt:

 • lokalisering
 • utbredelsen
 • dybde
 • komplikasjoner

Behandlingstaktikk

Behandling av et hjerteinfarkt pågår Bare under forholdene til kardiologisk avdeling på sykehuset. Indikasjoner for sykehusinnleggelse er EKG-resultater som indikerer en patologisk prosess, symptomer på hjertesvikt. Hovedoppgavene til denne perioden:

 • Eliminering av smerte,
 • Nedsatt nekrose av hjertemembranen,
 • Restaurering av blodstrøm i koronararteriene,
 • Redusere risikoen for trombose,
 • Losse hjertet, slåss med arytmi,
 • Opprettholde et optimalt nivå av blodtrykk.

For å eliminere smerte i den akutte og akutte perioden som brukes narkotiske analgetika (Morfin, promedol, fentanyl, omnipon).

De administreres intravenøst i de første minuttene Tilrettelegging av medisinsk behandling, anesteser effektivt. Hvis det er nødvendig å stoppe frykt eller overdreven eksitasjon, så bruk beroligende (Relan, Diazepam).

Oppløsning av trombi og gjenoppretting av blodstrøm i hjerte og hjernehinne i hjernen - målet trombolytisk terapi. Tidlig bruk av trombolytika reduserer størrelsen på fokuset på myokardisk nekrose, noe som i stor grad forbedrer prognosen til sykdommen.

Trombolytisk aktivitet er besatt av Streptokinase, Fiboinolysin, Alteplase. Forhindrer trombose Heparin, det forhindrer tromboembolisme.

Kontraindikasjoner for det er plutselig blødning. Det er nødvendig å utelukke historien om hjerneslag, GI-sykdom med mukosale lesjoner, nyere kirurgiske inngrep.

Terapi for behandling av hjerteinfarkt inkluderer bruk av antikoagulantia, Hovedgruppen fra denne gruppen er aspirin (acetylsalisylsyre). Dens bruk tillater ikke blodplater å holde seg sammen og feste seg til blodkarets vegger, og røde blodceller blir lett transportert langs blodbanen.

En viktig del av medisinering er bruk av ACE-hemmere å redusere hjerteaktiviteten, redusere trykket og utvide blodårene. Indikasjon for bruk er akutt hjertesvikt. Dette er Captopril, Ranipril, Enalapril.

i tillegg utnevnt cardioprotectors for behandling av arytmi, begrensning av sonen av myokardisk skade. Disse kan være beta-adenoblokere (Atenolol, Propranolol), nitrater i form av intravenøs infusjon Nitroglyserin, vitaminer.

Rehabiliteringsperioden krever konstant bruk av legemidler. midler for forebygging av trombose og arytmi, vedlikehold av et optimal nivå av arterielt trykk. I tillegg til dem kan du bruke oppskrifter av tradisjonell medisin i form av tinkturer og buljonger av aloe, hagtorn, calendula, motherwort.

En betydelig del av vedlikeholdstrening for de som gjennomgikk hjerteinfarkt er Overholdelse av kosthold og optimal og dosert fysisk trening.

Krever lavt fett, lett fordøyelig mat, nyttig for blodårer og hjertemuskulatur. Disse kan være frokostblandinger, surmelkeprodukter, tørket frukt, juice, lette grønnsaker og fruktsalater.

For å forebygge stillestående fenomen anbefales det engasjere seg i treningsbehandling, dosert vandring Under veiledning av en spesialist bør disse leksjonene startes så snart som mulig.

Rehabilitering etter et hjerteinfarkt kan forekomme i kardiovaskulær sanatorium, hvis det ikke foreligger kontraindikasjoner for dette. Spesialkommisjonen avgjør om det skal gi et funksjonshemning etter et hjerteinfarkt, om det er mulig å gå tilbake til arbeid etter rehabilitering.

Forebyggende tiltak

For ikke å bli utsatt for en slik sykdom som hjerteinfarkt, er det nødvendig å forhindre forekomsten av arteriosklerose av karene. For dette tas forebyggende tiltak:

 • Innføring av fiber og vegetabilsk fiber i dietten, reduksjon i andelen fett, stekt, røkt mat.
 • Ledende en aktiv livsstil;
 • Bekjempelse av dårlige vaner, røyking, drikking av alkohol;
 • Forebygging av stress ved å mestre metoder for avslapping, auto-trening;
 • Kontrollerer nivået av kolesterol, blodsukker, rettidig behandling av kroniske sykdommer;
 • Konsultasjon av en spesialist i utseende av symptomer på angina, EKG.

Denne kardiopatologien krever øyeblikkelig medisinsk behandling, sykehusbehandling. For å rehabilitere etter at et hjerteinfarkt var vellykket, må du ta medisinene som er anbefalt av legen din, holde på en diett og trene fysioterapi.

Konsekvensene av et omfattende hjerteinfarkt og sjansene for å overleve

Omfattende hjerteinfarkt er den farligste form for hjerteinfarkt. Det utgjør en alvorlig trussel mot menneskers helse og liv.

Mange mennesker mistenker ikke at patologiske prosesser utvikler seg i sine kropper. Sykdommer i kardiovaskulærsystemet i lang tid kan være skjult. Den kritiske tilstand oppstår uventet og uten tilsynelatende grunn. Hvis øyeblikkelig medisinsk hjelp ikke er gitt til offeret, kan han dø.

Hva er et omfattende myokardinfarkt

Myokardinfarkt er den patologiske tilstanden til hjertemuskelen, i hvilken del av vevet dør. Et omfattende hjerteinfarkt ledsages av storskala hjerte lesjoner.

Nekrose (nekrose) forekommer ofte i venstre ventrikel, i den fremre veggen. Denne delen av kroppen har en stor funksjonell belastning. Det er herfra at blodet presses under stort press inn i aorta. I noen pasienter strekker den patologiske prosessen seg til høyre ventrikel, og hos 30% av pasientene påvirkes atriene.

Med omfattende infarkt, påvirkes alle lagene i hjertemuskelen (epikardium, myokard og endokardium). Området med døde vev kan nå 8 cm i bredden.
Nekrose av myokardceller er en konsekvens av en kritisk mangel på næringsstoffer og oksygen. Delvis eller fullstendig mangel på mat forekommer som et resultat av et alvorlig brudd på koronar blodstrøm.

Ofte forverres blodtilførselen til hjertets vev gradvis. Utseende av fettproteinmasser vises på veggene i koronarbeinene. Deres utseende fremmes av høyt innhold av kolesterol med lav tetthet i blodet. Over tid vokser bindevevet inn i avsetningene, og danner aterosklerotiske plakk.

Etter hvert som størrelsen på plakkene øker, blir fartøyets lumen smalere. I denne tilstanden av kardiovaskulærsystemet kan enhver ekstern handling (fysisk aktivitet, stress, røyking eller et skarpt blodprespring) føre til at plakkene skiller seg og skader fartøyets vegger. Skadet vaskulært vev gjenopprettes med dannelse av en trombus. Senere trombi vokser i størrelse og fyller fartøyets lumen. Noen ganger kan de nå 1 cm i lengden, helt dekker den berørte arterien og stopper blodtilførselen.
Dannelsen av en trombose er ledsaget av frigjøring av spesielle stoffer som fremkaller en spasme av blodkar. Spasmer kan forekomme i et lite område av arterien eller dekke det helt. Under en spasme kan en fullstendig blokkering av blodstrømmen oppstå, noe som fører til den overhengende nekrose av hjertevævet. 15 minutter etter sirkulasjonsarmen begynner hjertemusklercellene å dø. Og etter 6-8 timer utvikler et omfattende hjerteinfarkt.

Nekrotisert hjertevev erstattes med bindevev. På lesionsstedet dannes en post-infarkt arr.

Faktorer som provoserer hjerteinfarkt

Det er ulike grunner for utviklingen av den patologiske tilstanden:

 1. Diabetes mellitus. Formasjon og økning av aterosklerotiske plakk forekommer mer intensivt hos personer som lider av diabetes mellitus. Denne sykdommen er preget av ømhet i blodkar og metabolske forstyrrelser. På de sårbare vegger av fartøyene, vises aterosklerotiske plakk og trombi ofte.
 2. Hypertensiv sykdom. Høyt blodtrykk forårsaker fortykning av veggene i blodårene. De blir tette og mister elastisitet. Under lasten kan de endrede karene ikke gi det økte behovet for hjertet for oksygen.
 3. Arvelighet. Tendensen til å utvikle hypertensjon, aterosklerose og trombose kan arves.
 4. Paul. Hos menn oppstår hjerteinfarkt 4 ganger oftere enn hos kvinner.
 5. Age. Hos ungdommer utvikles atherosklerose og omfattende myokardinfarkt mindre ofte.
 6. Tobaksrøyking. Etter innånding av tobakkrøyk er det en kraftig innsnevring av blodkarene.
 7. Mangel på bevegelse. Hos mennesker med stillesittende livsstil, mister blodkarrene sine elastisitet.
 8. Fedme. Overvekt gir en ekstra byrde på kardiovaskulærsystemet
 9. Alkoholmisbruk. Alkohol forårsaker dysfunksjon i leveren, som er ansvarlig for nedbrytning av fett. Som et resultat opphopes fett i blodet og legges på vegger av karene.
 10. Nyresykdommer. Med nyresvikt forstyrres stoffskiftet av fosfor og kalsium. Som et resultat blir kalsiumvegger avsatt på fartøyets vegger og trombose utvikler seg. Mange av nyrene som lider av sykdommen opplevde et massivt hjerteinfarkt.
 11. Stress. Et sterkt psykomotorisk sjokk eller ofte forekommende stressende situasjoner kan føre til en kritisk innsnevring av fartøyets lumen.
 12. Hyperlipidemi. Et unormalt forhøyet nivå av lipider og lipoproteiner i blodet er en provokerende faktor for utvikling av omfattende myokardinfarkt.
 13. Overdreven fysisk aktivitet. Høyt myokardisk oksygenbehov, utilstrekkelig elastisitet i blodårene og deres spasmer kan føre til utvikling av hjerteinfarkt under sterke sportsaktiviteter.
 14. Skade eller kirurgi. Patologisk innsnevring av lumen i koronarbeinene kan oppstå som et resultat av traumer eller kirurgisk inngrep.

Symptomer på omfattende myokardinfarkt

Folk som har skjedd å lære hva er det omfattende hjerteinfarkt, opplevde alvorlige trykk og brennende smerter i brystet. Smertefulle opplevelser kan også forekomme i venstre arm, i nakken og skulderbladene på venstre side. Noen merker uvanlig smerte i brystet eller høyre arm.

Under et hjerteinfarkt, er det en kraftig nedgang i blodtrykket og en forstyrrelse i hjerterytmenes rytme. Pulsen blir ujevn eller rask. Pasienten "kaster" i en kald svette. Han puster intermittent, føler seg svak og svimmel. Huddeksler av offeret blir blek eller cyanotisk. Han kan oppleve kvalme, oppkast eller skarp smerte i magen. Pasienten kan miste bevisstheten.

Under den akutte perioden etter infarkt (4-8 dager) dannes et nekrosissted. I løpet av denne perioden blir smerten mindre uttalt, blodtrykket stiger. Pasienten lider av tegn på hjertesvikt - kortpustethet og uregelmessig hjerterytme rytme.

Fra den andre uken etter at angrepet begynner prosessen med arrdannelse. Ved slutten av måneden blir blodtrykk og hjertefrekvens normalisert, smerten forsvinner.

I post-infarktperioden komprimeres det dannede arret, hjertemuskelen tilpasser seg nye forhold og utvikler kompenserende mekanismer. Dette hjelper overlevende til å overleve et stort hjerteinfarkt.

Pasienten kan noen ganger oppleve kortpustethet og hjerterytmeforstyrrelser. Post-infarktperioden varer opptil seks måneder.

I post-infarktperioden kan det oppstå komplikasjoner av sykdommen.

Konsekvenser av omfattende myokardinfarkt

Når det var et stort hjerteinfarkt, følger konsekvensene, sjansene for å overleve - alt avhenger av pasienten og hans slektninger. Jo tidligere medisinsk hjelp er gitt til offeret, desto mindre sannsynlig er utviklingen av komplikasjoner.

Et hjerteinfarkt kan forårsake hjertesvikt og død. Ofte forårsaker det sjokk og lungeødem.

Nekrose av ventrikulære vev kan provosere brudd på veggene. Under et angrep i noen tilfeller er funksjonen av mitralventilen (regurgitation) svekket. Forandringen i ledning av hjerteimpulser forårsaker utseendet til ulike typer arytmier. Komplikasjonen ved et omfattende myokardinfarkt kan være lammelse av ekstremiteter.

Brudd på organets arbeid oppstår som et resultat av medisinering, som blir gitt til offeret under gjenopplivning. På grunn av bruk av narkotiske analgetika kan det være et brudd på pustefunksjonen. Etter administrering av streptokinase utvikles arteriell hypotensjon ofte. Pasienten kan oppleve autoimmune komplikasjoner.

Rehabilitering etter et massivt hjerteinfarkt

Etter et omfattende hjerteinfarkt, er det nødvendig å radikalt forandre livet ditt og utelukke eller minimere provokasjonsfaktorer. Hvis et hjerteinfarkt oppstår igjen, vil sannsynligheten for overlevelse være ubetydelig.

Oppgivelse av dårlige vaner

Pasienten bør avstå fra røyking og alkohol. Det er nødvendig å fullstendig revidere ditt daglige kosthold og utelukke potensielt farlige produkter fra den. Disse inkluderer fett kjøtt, pølser, pølser, pickles, røkt kjøtt, krydder, sterk te og kaffe.

Folk som lider av overdreven vekt, anbefales å redusere kaloriinnholdet i måltider. De trenger å gi opp søtsaker og melprodukter, foretrekker grønnsaker og frukt. Deres liv er avhengig av normalisering av vekt.

Det er nødvendig å unngå overdreven fysisk anstrengelse og stressende situasjoner. Hvis de er knyttet til arbeid, er det verdt å tenke på å endre type aktivitet og velge et mer fredelig yrke.

Det er viktig å regelmessig besøke friluft og ventilere rommet. Pasienten vil bli gitt et kurs av fysioterapi for utvinning etter en lang sengen hviler. Det er nødvendig å følge strenge anbefalinger fra den behandlende legen.

Narkotikapreparasjon i perioden etter infarkt er rettet mot å normalisere blodtrykket, gjenopprette hjerterytmen, eliminere kardiovaskulær svikt og behandle tilknyttede sykdommer.

Det er ønskelig at rehabilitering etter et hjerteinfarkt utføres i et sanatorium-resort miljø under tilsyn av leger.

Hva er prognosen etter et stort hjerteinfarkt?

Hvor mange bor etter et massivt hjerteinfarkt, og om det vil bli et gjentatt angrep, kan ingen lege si. Tilstanden for menneskers helse er avhengig av hans ønske om å forandre hans vaner for alltid. Etter et massivt hjerteinfarkt kan hjertet ikke lenger utføre sine funksjoner, som før. Som et resultat av angrepet oppstod irreversible forandringer i hjertemuskulaturens vev. Derfor er det ikke mulig å lede samme livsform som før angrepet. De pasientene som forsømmer anbefalingen fra den behandlende legen og ikke forlater dårlige vaner, overlever sjelden et andre myokardinfarkt.

Å overgi dårlige vaner, endre dietten, rehabilitering i behagelige forhold og god omsorg vil minimere risikoen for en gjentakelse. Regelmessig observasjon av behandlende lege vil gjøre det mulig i tide å oppdage farlige symptomer for å forhindre utvikling av patologiske prosesser. Med en forsiktig holdning til ens helse er det ganske mulig å leve i en meget gammel alder uten å miste livskvaliteten.

video

Hvordan rengjøre kolesterolkarbonene og slippe av med problemer hele tiden?!

Forårsake symptomer på høyt blodtrykk, høyt blodtrykk og en rekke andre kardiovaskulære sykdommer er tilstoppet med kolesterol fartøy, konstant nervøs stress, langvarig og dype erfaringer, gjentatte sjokk, et svekket immunforsvar, arv, natt arbeid, eksponering for støy, og til og med et stort antall av forbruk av salt!

Ifølge statistikken kan ca 7 millioner årlige dødsfall være forbundet med høyt blodtrykk. Men studier viser at 67% av hypertensive mennesker ikke engang mistenker at de er syke!

Derfor bestemte vi oss for å publisere et eksklusivt intervju der hemmeligheten om å bli kvitt kolesterol og bringe trykket tilbake til det normale, avsløres. Les artikkelen.

Omfattende myokardinfarkt: er det livet etter det?

Ofte bærer pasienter med hjerteinfarkt sykdommen på føttene, men til en viss tid, til sykdommen gir komplikasjoner. Hvis noen former for hjerteinfarkt reagerer godt på behandlingen, truer den omfattende pasienten med dødelig utgang.

Kan det unngås? Ja, hvis du vet om risikofaktorene og behandlingen av et omfattende myokardinfarkt alle.

Egenskaper av sykdommen

Omfattende hjerteinfarkt er kanskje den farligste form for patologi. Hvis med en liten brennstoffform er blodstrømmen forstyrret i små områder av hjertet, så er det store området av hjertemusklene dekket med et stort område. Ifølge statistikk har menn et hjerteinfarkt ca 4 ganger oftere enn kvinner.

Etter omfattende myokardinfarkt kan pasienter gis en tredje funksjonshemmegruppe hvis de mister deres evne til å jobbe, eller de har symptomer på hjertesvikt. I noen tilfeller har pasienter rett til ubestemt funksjonshemming dersom videre behandling har en ugunstig prognose.

Klassifisering og skjemaer

Omfattende i seg selv er en form for hjerteinfarkt, så det har ingen spesifikk klassifisering. Sykdommen er klassifisert ved lokalisering, så oftest påvirker den omfattende formen for myokardinfarkt:

 1. den fremre veggen til venstre hjertekammer
 2. interventricular septum;
 3. den bakre veggen av myokardiet;

Det er flere stadier av staten:

 • akutt - opptil 2 timer. fra begynnelsen av et hjerteinfarkt;
 • akutt - opptil 10 dager. fra begynnelsen av et hjerteinfarkt;
 • subakutt - fra 10 dager. opptil 8 måneder;
 • perioden av arrdannelse - fra 8 uker til 6 måneder;

Også, patologien kan oppstå med ødem i lungene eller uten det, som skjer oftere. Om symptomene og de første tegn på et omfattende hjerteinfarkt, se nedenfor.

Årsaker til omfattende myokardinfarkt

Hovedårsaken til forekomsten av et hjerteinfarkt er atherosklerotiske plakk, som dannes på grunn av den samme kalt aterosklerose sykdom. Aterosklerotiske plakk smaler blodkarrene, noe som fører til utilstrekkelig blodgass og mangel på oksygen i hjertet.

Det er flere risikofaktorer som multipliserer risikoen for hjerteinfarkt. Den mest aggressive faktoren er røyking, fordi det selv smalker blodårene. Ikke mindre alvorlige faktorer kan betraktes som bruk av alkohol og genetisk plassering, mens andre kan tilskrives:

symptomer

Symptomatologien er i stor grad avhengig av lokalisering av lesjonen og sykdomsstadiet. Et indikativt symptom er smerte i brystbenet, som utstråler i skulderbladene, skulderen, underkjeven, kan føre til nummenhet i venstre arm. Smerten er komprimerende og akutt, ikke stoppet av nitroglyserin.

Vanligvis følger et hjerteinfarkt:

 1. hoste;
 2. kortpustethet;
 3. takykardi;
 4. blåser av huden;
 5. kald svette;
 6. hjerteastma, hvis det er et lungeødem;

Hvis den bakre veggen er påvirket, kan symptomer på forgiftning forekomme: halsbrann, oppkast, diaré, magesmerter. I svært sjeldne tilfeller kan infarktene tolereres nesten asymptomatisk, eller med atypiske symptomer, for eksempel i høyre arm.

Om hva som skal være maten i tilfelle av et omfattende myokardinfarkt, vil beskrives skjemaet under:

diagnostikk

Legen kan gjøre en primær diagnose selv ved første besøk til pasientene, siden myokardinfarkt har symptomer som er karakteristiske for staten. For det første samler doktoren anamneser om klager og liv, og finner ut når pasienten begynte å føle smerte, som følger disse betingelsene, om han har avhengighet av dårlige vaner og fettstoffer. Deretter gjennomgår pasienten en fysisk undersøkelse og auskultasjon, hvor hudens skygge vurderes, og det oppdages lyder i hjertet og lungene, blodtrykket og pulset avsløres.

Allerede på grunnlag av disse studiene foreskriver legen symptomatisk behandling, som ofte viser seg å være riktig, og utpeker videre, allerede maskinvare, undersøkelser, for eksempel:

 • Generell anz av urin. Hjelper med å identifisere tilknyttede patologier og komplikasjoner av sykdommen.
 • Den generelle anh av blod. Hjelper med å bestemme økningen i frekvensen av erytrocytsedimentering og å oppdage leukocytose.
 • Biokjemisk anh av blod. Det er nødvendig å avgjøre om pasienten har risikofaktorer som bidrar til utviklingen av myokardiet, for eksempel høyt kolesterol, sukker og triglyserider.
 • Studier av blod enzymer som oppdager nærvær av protein enzymer i blodet. Disse enzymene frigjøres på grunn av ødeleggelsen av hjertecellene mot bakgrunnen av et hjerteinfarkt.
 • EKG. Den grunnleggende studien, fordi den ikke bare bekrefter tilstedeværelsen av et hjerteinfarkt, men viser også lokalisering, storhet og resept av kurset.
 • Ekkokardiografi. Det er nødvendig å vurdere tilstanden til fartøyene, samt størrelsen og strukturen i hjertet.
 • Koagulasjon. Det er nødvendig for valg av optimale doser medikamenter.
 • Bryst røntgen. Viser tilstanden til aorta, tilstedeværelsen av komplikasjoner av et hjerteinfarkt.
 • Koronar angiografi. Det bestemmer lokaliseringen og stedet for innsnevring av arterien.

Avhengig av tilstedeværelsen av komplikasjoner, kan samtidig patologi, samt utstyr på sykehuset, pasienten gjennomgå andre studier. For eksempel, en kostbar MSCT, som visualiserer hjertemuskelen helt.

behandling

Behandling av et stort hjerteinfarkt utføres på sykehuset, fordi tilstanden til pasienten må overvåkes konstant. I de første stadiene av behandlingen består i kombinasjonen av stoffet metoden med den terapeutiske.

Legemiddelbehandling er imidlertid ofte ikke nok, så kirurgisk inngrep er nødvendig.

terapeutisk

Grunnlaget for terapi er begrensningen av enhver motoraktivitet. Pasienten bør observere fred både fysisk og følelsesmessig, siden motsatt kan forverre sykdomsforløpet.

I hele behandlingsperioden anbefales det å følge en diett med begrenset inntak av animalsk fett, alkohol, salt og koffein. Et spesielt sted i kosttilskudd er gitt til matvarer som bidrar til utvinning av organismen, det vil si frokostblandinger, fisk, fettfattig kjøtt, grønnsaker og frukt.

Om nødvendig kan pasienten få oksygen gjennom en maske.

medisinering

Medikamentterapi er rettet mot å stabilisere pasientens tilstand og forhindre utvikling av komplikasjoner. For å gjøre dette, gjelder

 • Aspirin, Plavix, Ticlopidine og lignende stoffer som aktiverer blodstrømmen til det berørte området.
 • Narkotiske og ikke-narkotiske analgetika for fjerning av smerte symptomer.
 • Lidokain, Amiodarone og analoger for å eliminere arytmi.
 • Antikoagulanter for å forhindre trombose.
 • Trombolytika for resorbsjon av blodpropper.

Gode ​​antagonister av kalsium og beta-blokkere ble vist å være effektive. Om hvilke typer operasjoner som utføres med et stort hjerteinfarkt, les nedenfor.

drift

Et omfattende hjerteinfarkt reagerer ofte dårlig på medisinering. I dette tilfellet er pasienten tildelt:

 • Koronar angioplastikk, som innebærer installasjon av en stent i et fartøy for å opprettholde en normal lumen i den.
 • Aortokoronær bypass. En komplisert operasjon, som skaper en bro fra en sunn vene, som sikrer optimal levering av blod over innsnevringen.

Noen ganger gir operasjoner ikke en positiv effekt, og lesjonen begynner å utvikle og bli mer komplisert. I slike tilfeller er hjerte-transplantasjon indikert.

På hvordan å utføre stenirovanie med omfattende myokardinfarkt, kan du dømme etter følgende video:

Forebygging av sykdom

Forebyggende tiltak er rettet mot å forebygge utvikling av hjertesykdom. For å gjøre dette:

 • Unngå å røyke, noe som øker risikoen for hjerteinfarkt med nesten 50%.
 • Begrens alkoholforbruket.
 • Lag et regime med dag og hvile, hvor minst 7 timer vil bli brukt på søvn.
 • Begrens mengden animalske og vegetabilske fettstoffer i kostholdet.
 • Spis mer protein mat, bønner, frukt, magert kjøtt og fisk.
 • Gjør trening og kardioversjon.

Sammen med det ovennevnte er det nødvendig å konstant overvåke blodtrykk og kolesterolnivå og senke frekvensene når de øker.

På hvordan livet kan utvikle seg etter et massivt hjerteinfarkt, og hva er konsekvensene for hjertet, les videre.

komplikasjoner

Omfattende infarkt gir ofte komplikasjoner selv ved rettidig behandling. Blant dem kan vi skille mellom:

 1. lokal nekrose og arrdannelse i venstre ventrikulært vev;
 2. brudd på myokardiet ved infarktstedet;
 3. arytmi;
 4. betennelse i hjertets serøse membran
 5. mitral ventilfeil;
 6. autoimmune komplikasjoner;
 7. ødem i lungene med omfattende myokardinfarkt;
 8. trombusdannelse, tromboembolisme;

Det kan også være uspesifikke komplikasjoner forbundet med sirkulasjonsforstyrrelser. Om hvor mange bor etter gjenopplivning av et omfattende myokardinfarkt, og hva den generelle prognosen er med konsekvensene, les nedenfor.

outlook

Prognosen for behandling av et omfattende myokardinfarkt er ekstremt ugunstig.

 • Over 50% av pasientene overlever med dette skjemaet.
 • Videre lever mer enn 10% ikke mer enn et år og dør av komplikasjoner av sykdommen.

Statistikken er i gjennomsnitt, da dødeligheten i sykehusforhold er svært liten, men mange pasienter overlever ikke bare til ambulansen og påfølgende rehabilitering.

På hvordan å gi pre-medisinsk hjelp med omfattende myokardinfarkt, vil videoen fortelle nedenfor:

Konsekvenser av et stort hjerteinfarkt og en persons sjanser til å overleve

Blant folk er det en oppfatning at et omfattende hjerteinfarkt overtar en helt sunn person. Men denne dommen er feilaktig. Denne patologien dannes sakte, og hvis pasienten ikke gir førstehjelp, kan konsekvensene av et angrep være irreversibelt. Fra artikkelen vil du finne ut hva et omfattende hjerteinfarkt er, og hva er sannsynligheten for å overleve.

Klassifisering av sykdommen

Myokardinfarkt er den skarpeste hypoksemi av hjertets muskelvev. Fenomenet ledsages av okklusjon av koronararterien med blodpropp og død av muskelvev. Dårlig blodtilførsel i et bestemt hjerteområde bidrar til utviklingen av hjerteinfarkt med liten hjerteinfarkt. Ved fullstendig nekrose av vevet dannes et omfattende hjerteinfarkt. Og hvis du ikke tar nødtiltak, fører dette fenomenet til et dødelig utfall.

Omfattende myokardinfarkt av bakre veggen. Karakterisert ved lesjon av høyre koronararterie. Denne arten er kjent for sine alvorligste konsekvenser. Patologi har flere underarter - posterolaterale, posterodiaphragmatic, posterolateral.

Et infarkt av hjertemuskelens bakre vegg har sine egne karakteristiske trekk. Symptomene på sykdommen er ikke uttalt, i de fleste tilfeller går myokardets brudd asymptomatisk. Ved diagnosen denne type brudd på myokardiet, kan ikke selv ultramoderne undersøkelsesmetoder klare seg.

Bare en spesialist som er subtil i manifestasjoner av patologi, kan nøyaktig diagnostisere og foreskrive effektiv terapi.

Myokardinfarkt av den fremre veggen. Den vanligste formen for hjerteinfarkt. I klinisk praksis, er det en separat gruppe omfattende - transmuralt myokardruptur, antero-apikal region av ventrikkelen, og kombinerer lateral og antero-septal del dem alle avgir. Brytningen av myokardiet blir lettere ved blokkering av den fremre veggen til venstre ventrikel, fôringsorgaet med blod.

Den mest alvorlige er et stort fokal myokardinfarkt, da celledød er lokalisert rundt omkretsen av hjertemuskelen. Antall dødsfall, etter anteriorvaksinfarkt er 35%.

Årsakene til et stort hjerteinfarkt:

Risikogruppe: pasienter over 60 år, og de som lider av overvekt, endokrine sykdommer, høyt kolesterolkonsentrasjon i kroppen og misbruk av dårlige vaner. Ofte oppstår et stort myokardinfarkt i mannens befolkning på planeten. Dårlig økologi, og en inaktiv livsstil, gjorde myokardbrottet et problem for befolkningen i arbeidstidsalderen.

Pasienter med diabetes krever nøye oppmerksomhet på hjerteproblemer, siden myokardial posteriorinfarkt hos disse pasientene er nesten asymptomatisk.

Nødhjelp for de første manifestasjonene av brudd på myokardiet bør være metodisk og uten unødvendig oppstyr:

 • Først bør du roe pasienten;
 • Gi ham narkotika som lindrer smerte. Disse inkluderer - Validol, nitroglyserin, eller konvensjonelle legemidler med smertestillende effekt;
 • ring en ambulanse;
 • Hvis pasienten er i en bevisstløs tilstand, bør du kaste hodet tilbake, i tilfelle oppkast går pasientens hode til siden;
 • inntil en ambulanse kommer, ikke la pasienten være alene.

symptomatologi

Forståelse av de første manifestasjonene av hjerteinfarkt muliggjør rask levering av medisinsk behandling, bevaring av liv og null risiko for komplikasjoner. En lignende anomali, som anterior myokardinfarkt, er delt inn i flere stadier, og for hver av dem er spesifikke tegn karakteristiske:

 1. Preinfarktintervall - varer fra et par timer opp til flere uker. Personen opplever en økning i angina pectoris eller hyppig gjentakelse av angrepene hennes.
 2. I det akutte intervallet dannes syndromet av myokardisk iskemi, blir dannelsen av vevsdød observert. Varigheten av scenen er veldig mye 3 timer. I løpet av denne perioden opplever pasienten en brennende eller klemme smerte og brystsmerter i hjertet. Ubehagelige følelser kan overføres til venstre arm eller skulder. En uforståelig forvirring og frykt er et typisk kriterium for hjerteinfarkt. Når en person på denne måten uttrykte angina, tar nitroglycerintabletter, bidrar til å bringe helsetilstanden tilbake til normal. Med hjerteinfarkt kan medisiner ikke hjelpe. I tillegg til smerte, blir svimmelhet, svette og til og med besvimelse merket. Med et bakre myokardinfarkt vil en person føle visse tegn på tarminfeksjon - kvalme, oppkast, rezi i magen. Det er episoder når et omfattende myokardinfarkt manifesterer seg med små egenskaper for det, som plutselig smerte i høyre øvre ekstremitet. Pasienter med diabetes mellitus kan ikke føle at noe er galt med hjertet, da nerveendingene reagerer dårlig på ytre stimuli.
 3. Den akutte perioden varer opptil 2 uker. Berørt muskelvev dør av, dette medfører økning i kroppstemperatur, opplever pasienten feber. Et omfattende hjerteinfarkt av hjertets fremre vegg fremkaller en økning i blodtrykket. Dette nivået er preget av manifestasjoner som er karakteristiske for hjertesvikt, for eksempel kortpustethet, svimmelhet. Imidlertid blir pasientens tilstand normalisert etter 10 dager, og temperatur og blodtrykk stabiliseres også.
 4. Subakutt intervall - døde vevsår og manifestasjoner av patologi forsvinner helt. Følgelig, på dette stadiet, er konsekvensene av et stort hjerteinfarkt mindre sannsynlig.
 5. I etterfasningsfasen tilpasser hjertemusklen til endringene som har skjedd i den. Pasienten etter å ha opplevd omfattende myokardinfarkt, begynner å bekymre seg angrep av arytmi, angina og kortpustethet.

Komplikasjoner av den underliggende sykdommen

Med omfattende infarkt avhenger konsekvensene og sjansene for overlevelse av alvorlighetsgraden av angrepet, kroppens individuelle egenskaper og hvor raskt pasienten får førstehjelp.

Initial manifestasjoner av komplikasjoner av hjertespredning:

 • arytmi;
 • akutt hjertesvikt, noe som medførte blodsirkulasjonsfeil i vitale organer;
 • perikarditt. Patologi er preget av en inflammatorisk prosess i det ytre hjertehulet eller i perikardiet. Dermed er navnet på sykdommen;
 • aorta-brudd på stedet for et hjerteinfarkt.

Senere manifestasjoner av komplikasjoner av myokardbrudd:

 • Post-infarkt syndrom Dressler. Formet to uker etter krisen, manifestert som en immunrespons på bindevevets død;
 • sen perikarditt manifesterer seg som en autoimmun patologi;
 • koagulerer dannes på de vaskulære veggene;
 • kronisk hjertesvikt (CHF). En farlig komplikasjon, ettersom hjertet holder opp med å fungere normalt, som et resultat, utvikler oksygen sult i muskelvev og vitale organer;
 • en kronisk aneurisme i hjertekarene dannes to måneder etter krisen. I løpet av denne perioden har konveksitet tid til å helbrede og hindre organets fulle funksjon;
 • kardiosklerose etter et hjerteinfarkt. Det er dannet som et resultat av å erstatte de døde vevene i hjertemuskelen med bindevev.

Alle disse undersøkelsesforstyrrelsene er mottagelige for behandling, og riktig valgt behandling fører til en forbedring i pasientens velvære. Men hvis du ikke hjelper ham med tiden, med omfattende myokardinfarkt, kan konsekvensene være irreversible, de inkluderer - fullstendig hjertestans.

Medisineringsterapi

Med medisinbehandling av omfattende myokardinfarkt er det viktig å observere følgende forhold:

 • langvarig sengen hviler;
 • fullføre psyko-emosjonell ro
 • spesiell mat;
 • konstant overvåkning av funksjonen til absolutt alle kroppssystemer.

Med tiden kan det oppdagede infarkt av hjerteets bakre vegg herdes. Doktoren oppretter en liste over nødvendige legemidler som er rettet mot å forebygge symptomene på hjerteinfarkt og normalisere tilstanden til pasientens og blodkarets helse:

 • antiplatelet terapi - spesielle stoffer for flytende blodpropper og forbedring av blodstrømmen (acetylsalisylsyre); anestesi (nitroglyserin);
 • Frigjør fra arytmi (Cordarone, Lidocaine);
 • forebygging av trombusdannelse (antikoagulantia - polysakkarid, Lovenox, heparin og antiaggreganter - Lyoton, Plavix);
 • betyr resorpsjon tilgjengelig i kroppens blodpropper (trombolytiske legemidler - Fibrinolysin, Alteplase).

Kirurgiske behandlingsmetoder

Hvis det omfattende hjerteinfarkt ikke gir seg til medisinering, bestemmer legen til fordel for følgende operasjoner:

 • angioplastikk av koronarbeholdere med stenting, som involverer innsetting av en stent inn i arterien for å opprettholde et naturlig lumen i det;
 • koronar arterie bypass graft. Kompleks kirurgisk inngrep, hvor en kirurg skaper en bro fra en intakt vene som gir naturlig blodstrøm over innsnevringen.

Det er tilfeller når kirurgisk inngrep, gir ikke positiv dynamikk og lesjonen fortsetter å øke i størrelse. Denne situasjonen innebærer en hjerte transplantasjon.

Forebygging av patologi

Livet etter et massivt hjerteinfarkt slutter ikke, men slike pasienter bør helt forandre sine vaner. For å redusere sannsynligheten for tilbakefall, bør følgende anbefalinger fra spesialister overholdes:

 1. Kontakt lege regelmessig for å unngå komplikasjoner, gjennomgå en fullstendig medisinsk undersøkelse og følg nøye instruksene fra en spesialist.
 2. Acetylsalisylsyre.
 3. Fullstendig avvisning av dårlige vaner.
 4. Lang går i frisk luft.
 5. Daglige øvelser i terapeutisk gymnastikk.
 6. Balansert næring, lavt fett og bordsalt.

Overvåking av myokardbrudd

Omfattende myokardinfarktspådommer - for å unngå død i tilfelle et angrep er det mulig å nesten 50% av pasientene. Men hos ca 10% av pasientene kan kroppen ikke takle konsekvensene av hjerteinfarkt, og de dør av komplikasjoner etter infarkt.

Statistikken er tatt i gjennomsnitt, som i sykehusforholdene er pasientens overlevelsesrate høy, men mange pasienter dør før ambulansen kommer, og før rehabilitering etter infarkt.

Hvor mange lever etter et omfattende hjerteinfarkt, er det vanskelig å svare. Det avhenger direkte av graden av infarkt, tilstedeværelsen av samtidige sykdommer og livsstilen i post-infarktperioden. Strikt overholdelse av forskriftene til den behandlende legen, et balansert kosthold, moderat fysisk aktivitet og et langt opphold i frisk luft vil forbedre pasientens livskvalitet betydelig. Det er imidlertid lettere å hindre tragedie enn å håndtere konsekvensene.

Les Mer Om Fartøyene