Inspiratorisk og ekspiratorisk dyspné: årsaker og sykdommer

Symptomer på øvre luftveissykdommer er ofte ganske skremmende. Inspiratorisk og ekspiratorisk dyspné hos pasienter forårsaker frykt for manglende evne til å puste normalt og få nok oksygen. Reaksjonen i det autonome nervesystemet forverrer bare tilstanden, noe som fremkaller en spastisk sammentrekning av de intercostale musklene. Det er nødvendig å vite for hvilke sykdommer denne tilstanden er karakteristisk, og hvordan den kan slokkes. I denne artikkelen vil vi vurdere hva som forårsaker dyspnø av ekspiratorisk og inspirerende karakter, og også fortelle deg forskjellen mellom disse to artene. De vanligste sykdommene hos barn er obstruktiv bronkitt, laryngospasme, fremmedlegeme i luftrøret og bronkus. Hos voksne kan denne tilstanden være et symptom på bronkial astma, kronisk obstruktiv lungesykdom, hjertesykdom (pulmonal heart).

Hva er karakteristisk for inspirerende dyspnø?

Hva er karakteristisk for en slik tilstand som inspirerende dyspné, og hvordan det kan manifestere seg i mennesker. Hvilke tegn skal jeg være oppmerksom på? Så, det er to rene typer brudd på respiratorisk bevegelsesprosess. Den første er at pasienten ikke kan puste inn nok luft. Dette er inspirerende kortpustethet (prefikset "in" på latin betyr inne). Den andre arten er preget av vanskeligheter med utånding og kalles ekspiratorisk dyspné (prefiks "ek" refererer til utsiden). I alvorlige patologier, for eksempel lungeemboli, kan det være et blandet utseende, der innånding og utånding er like vanskelig.

Vær oppmerksom på pasientens tilstand. Hvis det er misfarging av huden i ansiktet, nakken og brystet, er graden av brudd veldig alvorlig og øyeblikkelig legehjelp er nødvendig. Ved kroniske patologier kan et angrep vare i flere timer og løses under påvirkning av bronkodilatatorer. Tilstanden er provosert av fysisk stress og økt nervespenning. Med en plutselig utvikling av vanskeligheten ved innånding, bør du umiddelbart konsultere en lege.

Årsaker til unormal pusting

Årsakene til brudd på åndedrettsprosessen kan omfatte somatiske, neurogene og traumatiske lesjoner i slimhinnene i luftrøret, bronkiene og alveolarvevet. La oss først vurdere årsakene til inspirerende dyspnø, som skjer med større regelmessighet.

For det første er det plutselige anfall mot bakgrunnen av generell trivsel pneumothorax. Dette er en alvorlig lesjon i pleurhulen, som kan fylles med luft, væske. Det utvikler seg hovedsakelig med brystkreftens utvendige skader, ribbens brudd. Væskefluksjon i venøs blodstasis er karakteristisk for sykdommer i kardiovaskulærsystemet. Det er klager på alvorlig brystsmerter og en følelse av manglende evne til å puste luft. Huden er blek. Mulig tap av bevissthet. Nødhjelp er nødvendig.

Nødsituasjoner inkluderer også tromboembolisme av lungearterien, hvor det kan forekomme menneskelig død i de neste 15-20 minuttene. Det er forårsaket av bevegelse av en stor trombus og en blokkering av lungearterien. Dyspnø oppstår plutselig mot en bakgrunn av generell trivsel. En mann griper hendene med halsen og kan miste bevisstheten. Med delvis blokkering utvikler det kliniske bildet gradvis: huden blir blek, det er en kjedelig smerte i brystet, mens du forlater i løpet av en slemhosting, er det blodårer.

Bronkial astma i en tilstand av astmatisk status forårsaker ofte angrep av forstyrrelser av prosessen med inspirasjon og utløp. Puste er lammet på bekostning av en nødsituasjon av lumen av hele bronkialtreet, under påvirkning av histaminet som utskilles av mastcellene. Angrepet begynner med vanskeligheten med utånding (ekspiratorisk dyspné), da begynner personen å oppleve problemer med å puste. Blant klager er vanlige:

 • en følelse av alvorlig press i brystet;
 • hosteangrep av langvarig natur;
 • økt hjertefrekvens og hjertebanken;
 • svimmelhet og alvorlig muskel svakhet.

Bare en erfaren lege kan stoppe en lignende tilstand hos en pasient med bronkial astma, siden konvensjonelle inhalatorer, selv med kortikosteroider, ikke trenger inn i det berørte bronkialtreet.

Årsaken til inspirerende dyspné på bakgrunn av en langsiktig katarralsykdom kan være å utvikle lungebetennelse av croup eller fokaltype. Pasientens tilstand forverres kraftig, det er sterk hoste med utslipp av purulent sputum, halvparten av brystet legger seg bak i pusteprosessen. Kortpustet vises ved enhver fysisk anstrengelse. En umiddelbar bryst røntgen er nødvendig for å identifisere en lesjon av lungevevvet.

KOL og obstruktiv bronkitt forårsaker også respiratorisk svikt, men de er lett til å korrigere ved hjelp av farmakologiske stoffer. Permanent inspirasjonsdyspné er tilstede i emfysem. Laryngitt og tracheitt kan forårsake en kortsiktig hindring for en konvulsiv inspirasjon med et kompenserende formål. Dette skjer vanligvis under påvirkning av kald luft eller tobakkrøyk.

I tillegg til nederlaget i lungevæv og bronkialt tre kan kortpustet forårsake hjerte- og nervesystempatologier. Blant dem er de vanligste:

 • neurose og lammelse av musklene i membranen - evnen til muskelinnsats under inspirasjon er tapt;
 • hjerteinfarkt og hjertesvikt;
 • pulmonal hypertensjon;
 • angrep av panikkanfall.

Fysiologisk inspirasjonsdyspné kan oppstå med alvorlig fysisk anstrengelse, for eksempel når du kjører for lange avstander, intensiv ski, sykling, svømming. Vanligvis går slike angrep uten hjelp.

Hvordan beseire inspirasjon og ekspiratorisk dyspné?

Hvordan oppfører seg under et utviklingsangrep? For en start bør du roe seg og trekke deg sammen. Ring deretter straks en ambulanse og sørg for frisk luft. Skadelidte skal ikke legges i vannrett stilling. Best å forlate i sittestilling. Tette krage, slips, skjerf fra nakken for å fjerne, løsne thoraxen. Du kan gi en drink varm, varm te. Det anbefales ikke å bruke inhalatorer og farmakologiske preparater før legen kommer. Dette kan forårsake uopprettelig skade på helsen. Den skadde personen.

Hvordan overvinne sykdom, hvis du opplever inspirasjons- og ekspiratorisk dyspné hele tiden, selv etter mindre fysisk anstrengelse? For å gjøre dette, må du søke om en avtale med terapeuten og gjennomgå en komplett undersøkelse, som inkluderer EKG, fluorografi, lungevolum, spirografi, computertomografi, bronkoskopi. Som et resultat av undersøkelsene vil den eksakte årsaken til brudd på pusteprosessen bli avslørt, og tilstrekkelig terapi vil bli foreskrevet.

Du kan selvstendig ta følgende tiltak:

 • umiddelbart slutte å røyke og nekte å bli i samme rom med røykere;
 • begynn å kjempe mot overvekt, fordi det er han som er den vanligste årsaken til inspirerende dyspnø i sunn ved første øyekast folk;
 • tilbringer daglig ute i friluft i minst 2 timer, helst mens du gjør mobile spill, gå, fysisk arbeidskraft;
 • stopp nervøs for småbiter og lær hvordan å håndtere effektivt med stressende situasjoner.

Ikke glem at tuberkulose i lungene kan forårsake den patologiske tilstanden. Å identifisere denne infeksjonen på et tidlig stadium hjelper konvensjonell fluorografi. Ikke forsøm denne effektive måten å forebygge. Gjør fluorografi hvert år.

Inspiratorisk dyspné - hva er det: årsaker, symptomer, behandling

I praksis av en lege er dyspné av forskjellige slag den vanligste klagen som han hører fra sine pasienter. Utseendet til dyspné kan indikere mange sykdommer, inkludert både patologien i luftveiene, og sykdommene i hjerte-, endokrine og nervesystemet.

I noen tilfeller trenger slike pasienter akutt medisinsk hjelp.

Kortpustethet er en subjektiv følelse av mangel på luft, som er ledsaget av et brudd på rytmen, pustdypen og frekvensen av luftveiene. Brudd på pusten er ledsaget av ubehagelige og til og med smertefulle opplevelser i form av smerte og innsnevring i brystet, helt opp til angrepene av kvelning. Dyspnø er ikke en uavhengig nosologisk enhet. En følelse av mangel på luft er et viktig diagnostisk tegn, eller det kan være en variant av normen. Selvfølgelig, hvis brudd på pusten skjer i ro eller i en drøm, bør man snakke om patologi. Men den fremvoksende vanskeligheten med å puste med en kraftig oppstigning til tiende etasje med tunge poser i hånden er et helt fysiologisk fenomen.

Det er ingen allment akseptert klassifisering av dyspnø. For enkelhets skyld klassifiseres alle pusteproblemer i henhold til løpetid, type dyspnø, årsakene til forekomsten:

1. Varigheten av strømmen utmerker seg: akutt, subakutt, kronisk.

2. Etter type dyspné:

 • Inspirasjon - puste er vanskelig. Utviklingsmekanismen er en innsnevring av luftrørets lumen og store bronkier. Det forekommer i patologier som kardial astma, med akutte betennelsesprosesser i pleuraen (lungemembranen og brysthullets vegger), brystkramper. En annen årsak kan være neoplasma, som fører til komprimering av bronkiene eller luftrøret.
 • Utløpende - lider utånding. Forekommer med KOL (kronisk obstruktiv lungesykdom) og emfysem (økt luftighet av lungvev). Utviklingsmekanismen er innsnevring av bronkiets små blodkar.
 • Blandet.

3. Avhengig av årsaken til forekomsten: den fysiologiske - er en variant av normen, manifestert med økningen av den vanlige fysiske belastningen; patologisk - oppstår ved vanlig fysisk aktivitet, i hvile eller i en drøm.

Det er en spesiell skala for å vurdere graden av dyspnø på skalaen mMRC. På grunnlag av klager fra pasienten bestemmer alvorlighetsgraden:

Kortpustethet - En slags indikator på utseendet av en patologisk tilstand eller forverring av en allerede eksisterende. Blant de vanligste årsakene er følgende:

 • sykdommer i det kardiovaskulære systemet;
 • respiratorisk insuffisiens;
 • ulike metabolske sykdommer;
 • økning i vanlig fysisk aktivitet.

Med patologier i hjertet og kardiovaskulærsystemet er dyspnea en slags adaptiv mekanisme og er i utgangspunktet en mekanisme for kompensasjon av nye patologi.

I tilfelle når myokardiet (hjertemuskelen) ikke får tilstrekkelig oksygenbehandling, det vil si næring på grunn av oksygen, begynner alle organer og vev å lide. Det kommer hypoksi - en patologisk tilstand som karakteriserer oksygen sulten i kroppen. Kortpustethet utløser tachypnea - økt respiratorisk frekvens.

Som allerede nevnt, er disse mekanismene i utgangspunktet rettet mot å eliminere mangel på oksygen. I de første stadiene av utviklingen av den underliggende sykdommen er følelsen av mangel på luft og den tilhørende økningen i luftveiene en av kompenserende mekanismer. Faktisk, for en stund, er oksygen sult stoppet.

Forløpet blir kompenserende stadium av sykdommen dekompenserende, og den positive rollen av dyspné forlater ikke spor. I fremtiden vil det forverre sykdomsforløpet og forårsake alvorlig ubehag for pasienten.

Med ulike hjertefeil, hjerteinfarkt og kardiosklerose etter infarkt er utviklingen av såkalt hjerteastma mulig. En av dens manifestasjoner er paroksysmal dyspnø, som oppstår om natten. Åndedrabbing kan være så dypt at et kvelningsangrep kan utvikle seg i en drøm. Hvis et slikt symptom oppstår, bør du kontakte klinikken på ditt bosted eller et annet spesialisert medisinsk anlegg så snart som mulig.

Sammen med patologiene i kardiovaskulærsystemet er luftveissykdommer den viktigste årsaken til dyspnø. Ofte blir kortpustet kronisk og observeres i mange år.

Inflammatoriske sykdommer i luftveiene (bronkitt, tracheitt) manifesteres oftest av inspirerende dyspnø, og dets alvorlighetsgrad er direkte relatert til graden av betennelse. Ved rettidig diagnose og tilstrekkelig utført behandling stopper betennelsen, og kortpustethet forsvinner.

Ondartede neoplasmer lokalisert i luftveiene kan føre til innsnevring (innsnevring) eller obstruksjon (blokkering) i luftveiene. Utviklingen av dyspné ledsaget av andre symptomer som er karakteristiske for kreftprosessen: en kraftig forverring i pasientens helsetilstand, kreft kakeksi (sløse), hemoptyse og uproduktivt hacking hoste.

Med tromboembolisme er det en blokkering av lungearteriens grener ved blodpropper. Som en konsekvens slutter en del av kroppen å delta i pusten. Dyspné i denne situasjonen utvikler seg plutselig, bekymringer med minimal belastning og selv i ro. Pasienten klager over tetthet og smerte i brystet, som ligner symptomatologien ved angina pectorisangrep. I noen tilfeller er hemoptysis notert.

Ved cicatrical stricture eller aspirasjon av fremmedlegemer oppstår luftveisobstruksjon, noe som forårsaker inspirerende dyspné av inspirerende type. I dette tilfellet er innånding og utånding høyt, ledsaget av whistling-lyder. For gjenopptakelse av respiratorisk patentering er det nødvendig å fjerne mekanisk hindring (fremmedlegeme, arr) og å iverksette tiltak for å behandle den underliggende sykdommen.

Allergisk ødem i strupehode er en annen patologisk tilstand, der det er kortpustethet ledsaget av dyspné. For å stoppe allergisk ødem, er det nødvendig å ta kontakt med offeret med allergenet om mulig, så ring så snart som mulig et ambulanseteam, hvis ansatte vil gjenopprette respiratorisk patency.

Pneumothorax - en tilstand preget av akkumulering av luft i brysthulen. Det er en respiratorisk svikt, fordi gassene akkumuleres i pleurhulen, klemmer lungene og hindrer dynamikken i pusten.

Pneumothorax forekommer i flere tilfeller:

 • Åpne traumer på brystet (med penetrerende skade);
 • lukket traumer, hvor lungene i seg selv er skadet;
 • skade og ruptur av emfysematøse blærer i patologien til lungevevvet.

På samme måte som med sykdommer i kardiovaskulærsystemet, dyspné, som skyldes respiratoriske sykdommer, skiller seg i grader:

 • 1 st grad - oppstår bare når den vanlige fysiske aktiviteten økes;
 • 2. grad - dyspné forstyrrer pasienten selv med den vanlige belastningen for ham;
 • 3. grads - pusteproblemer i ro.

Dyspné (respiratorisk svikt) og tilhørende dyspné kan utvikle seg med ryggraden i ryggen, særlig i alvorlig skoliose. Mekanismen av dyspné er deformasjonen av brystet.

Avhengig av hvilken type blodmangel i blodet observert noen reduksjon i antall røde blodceller med sin økt ødeleggelse (hemolytisk anemi), eller en reduksjon i hemoglobin i de røde blodcellene (jernmangelanemi).

 • mangel på stoffer som er nødvendige for syntese av hemoglobin;
 • brudd på hemopoiesis - "modning" av blod;
 • hemolyse (ødeleggelse) av erytrocytter under påvirkning av hemolytiske giftstoffer, salter av tungmetaller eller i forekomsten av Rh-konflikt mellom mor og foster;
 • arvelige genfeil.

Hemoglobin er et komplekst protein, funksjonen som er tilførsel av oksygen til alle organer og vev. Med en reduksjon i mengden hemoglobin, eller med utilstrekkelig evne til å binde oksygen, opptrer hypoksi. Når man prøver å kompensere for oksygen sult, utløses en kompensasjonsmekanisme i form av en økning i respirasjonsfrekvensen ledsaget av dyspné.

Pasienter med anemi klager over følelser av svakhet og sløvhet, hyppig forekomst av hodepine, svimmelhet, tap av appetitt. Objektivt har disse pasientene en kald, blek hud, men med hemolytisk anemi har den en icteric tinge.

Åndedrettsstier, inkludert inspirasjonsdyspné, kan forårsake endokrine system sykdommer som diabetes mellitus, tyrotoksikose og overvektsfedme.

Forløpet av diabetes påvirker alle typer metabolisme: karbohydrat, protein, fett og mineral. Av denne grunn forstyrrer denne gruppen av endokrine sykdommer både normal metabolisme og bidrar til utviklingen av eksisterende patologier, inkludert sykdommer i kardiovaskulære og respiratoriske systemer.

I hypertyreoidisme, en mekanisme som ligger i patogenesen av thyrotoxicosis akselererer forbrenningen (inkludert vevsoksygenering) som fører til en økning i celle oksygenforbruk. I tillegg, under påvirkning av bukspyttkjertelhormoner, øker blodtrykk og hjertefrekvens, noe som bidrar til en økning i inspirerende dyspnø og kortsiktig lindring av hypoksisk syndrom.

Alimentary fedme belaster løpet av kroniske sykdommer, øker belastningen på kardiovaskulærsystemet og hjertet betydelig.

Psykiatere og nevrologer blir ofte behandlet av pasienter som klager over kortpustethet og en subjektiv følelse av mangel på luft, inkludert kvelning. Ofte blir ubehagelige opplevelser ledsaget av dødens frykt.

I de fleste tilfeller er slike pasienter hypokondriacer - folk som er svært bekymret for tilstanden til deres somatiske (kroppslige) helse. Hos pasienter med labil psyke oppstår et brudd på pusten mot en bakgrunn av en hysterisk pasient eller i fravær av ekstern stimulans. Det er viktig å skille angrepene fra den såkalte "falsk astma" fra manifestasjonene av en sann sykdom. Kortpustethet i disse menneskene vil skje mot bakgrunnen av gråt, gråt, stønn og andre handlinger som tiltrekker seg oppmerksomhet. Hvis du ikke legger merke til en slik pasient, stoppes den hysteriske pasienten på egen hånd.

Aldring er en naturlig fysiologisk prosess. Følelsen av mangel på luft hos eldre er et vanlig fenomen. Den er basert på en generell nedgang i tonen i koronarbeinene, knyttet til aldersrelaterte endringer. Med redusert tone blir koronararteriene ikke i stand til å forsyne blodstrømmen til myokardiet, noe som klinisk manifesteres av inspirerende dyspné.

Med tanke på graden av utvikling av patologi, bør det forstås at for forekomst av dyspné må en person komme seg ut av stolen og gå til et annet rom, mens andre må klatre flere etasjer for å gjøre dette.

For å etablere de etiologiske faktorer av åndenød, må man utføre ytterligere diagnostiske metoder: X-ray, og spirometry pikfluometriya, elektrokardiografi, datamaskin og magnetisk resonans tomografi, bronkoskopi.

Som nevnt ovenfor er dyspné ikke en egen sykdom og anses bare som et symptom på en eksisterende patologi. Ulike typer dyspné, inkludert inspirerende, er en slags indikator på utviklingen av sykdommen. Avhengig av graden av dyspnø er det mulig å bestemme alvorlighetsgraden av utviklingen av den patologiske tilstanden. Det er av denne grunn at dyspnø ikke behandles separat fra sykdommen som forårsaket det. For å identifisere årsaken til dyspnø, er det nødvendig å kontakte en kvalifisert spesialist som etter en forsiktig samling av anamnese og analyse av ytterligere undersøkelsesmetoder vil foreskrive etiotropisk behandling for å eliminere årsaken til dyspnø.

Ikke forsink besøket til en medisinsk institusjon: kortpustethet indikerer tilstedeværelsen av et hypoksisk syndrom som taler om åpenbare funksjonsfeil i kroppens arbeid, spesielt hjernen som regulerer nervesystemet.

Inspiratorisk og ekspiratorisk dyspné

Kortpustethet, eller mangel på luft, kan forekomme av en rekke årsaker. Dette symptomet kalles også dyspnø. Denne følelsen er kjent for mange. Dyspnø oppstår med intens langvarig løping, klatring trappene. Det kan imidlertid forstyrre en person i hvilemodus. Det kan imidlertid forstyrre en person i hvilemodus. Eksperter deler det i to typer: inspirerende og ekspiratorisk dyspné. Dette symptomet er ledsaget av et stort antall alvorlige sykdommer. Derfor, når slike problemer oppstår, anbefales det at en person så tidlig som mulig søker kvalifisert hjelp.

De viktigste forskjellene mellom inspirerende og ekspiratorisk dyspné

For å velge type terapi er det nødvendig å avgjøre hvilken type dyspné som er bekymret for en person. Hovedforskjellen mellom den inspirerende og ekspiratoriske dyspnøen er at det først er vanskelig å inhalere, og med det andre et pust. Symptomene på dem varierer også.

Med inspirerende dyspné, er det vanskelig å inspirere:

 • ødem i luftrøret og strupehode;
 • spasm av glottis;
 • fremmedlegemer i luftveiene.

Utandringsdyspné er lett å gjenkjenne av følgende symptomer:

 • vanskeligheter utånding;
 • perkusjon av brystet;
 • svingninger i intratoracic press;
 • oppblåsthet i lungene.

Som med inspirerende og ekspiratorisk dyspné trenger pasienten spesialistråd. Jo tidligere en pasient søker hjelp, desto lettere, raskere og mer vellykket vil behandlingen bli.

Årsaker til inspirerende dyspné

Ofte oppstår dyspnø på grunn av problemer med menneskets åndedrettssystem. Imidlertid er det mange årsaker til utseendet på inspirerende dyspnø.

Dyspné under inspirasjon kan oppstå på grunn av følgende sykdommer:

 • pneumothorax;
 • Innånding av fremmedlegemer;
 • Lungeemboli;
 • Hjerteinfarkt;
 • Hjertesvikt;
 • Angina pectoris;
 • Lammelse av membranen;

Også inspirerende dyspnø kan oppstå som følge av nervøse sammenbrudd. Alarmerende forhold fører til hyperventilering. I dette tilfellet føles en person ikke bare kortpustethet, men også svimmelhet, ringe i ørene, svakhet, svakhet, prikking i ekstremiteter. I noen tilfeller fører denne tilstanden til bevissthetstap.

Lungebetennelse kan også forårsake inspirerende dyspné. I tillegg føler pasienten smerte i brystet, kroppstemperaturen stiger og en sterk hoste med sputum blir observert.

Kronisk obstruktiv sykdom (KOL) er en vanlig lidelse blant røykere med erfaring. Et av hovedtegnene til denne sykdommen er inspirerende dyspné. Det ser ut som regel under fysisk anstrengelse og er ledsaget av en pasform av sterk fuktig hoste.

Årsaker til ekspiratorisk dyspné

Dyspnø, manifestert under utånding eller ekspiratorisk dyspné, oppstår av flere årsaker, blant annet alvorlige sykdommer. Følgende problemer kan provosere det:

 • anemi,
 • fedme;
 • tromboembolisme av lungearterien;
 • iskemisk hjertesykdom;
 • hjerte astma;
 • trakeobronchial dyskinesi.

Ofte, folk som går til legen med en klage på ekspiratorisk dyspné, diagnostiserer bronkial astma. Det er et slikt symptom under et angrep på grunn av spasmer. Samtidig symptomer på astma er hvesende, hoste og følelse av brysttennhet. Angrep forekommer hovedsakelig etter oppvåkning, under fysisk anstrengelse og om natten.

Anemi, eller anemi, manifesterer seg ofte i form av dyspné. Denne sykdommen er vanlig hos kvinner, men det kan også forekomme hos menn. Den vanligste årsaken til anemi er jernmangel i blodet. Behandlingen er lang nok. Det tar minst 2 måneder.

Moderne diagnostiske metoder

Å takle problemet vil hjelpe terapeuten. Etter den første undersøkelsen kan han råde deg til å få en konsultasjon fra en pulmonolog, kardiolog eller ernæringsfysiolog. Det er moderne metoder for å behandle dyspnø. For å velge en av dem, må legen vite nøyaktig årsaken til symptomet. For å bekrefte diagnosen foreskriver legen følgende prosedyrer til pasienten:

Ekspiratorisk og inspirerende dyspné: grunner og metoder for å kjempe

Mangel på oksygen, eller kortpustethet, kan oppstå av mange grunner - med langvarig løping, intens vandring, fysisk anstrengelse. Men Hvis dyspnøen forstyrrer i ro, indikerer dette en alvorlig sykdom. Det er to typer patologi - inspirerende dyspné - dette er et problem med inspirasjon, ekspiratorisk - en utandring.

Inspirasjon og ekspiratorisk dyspné - forskjeller

For å velge en behandlingsmetode skal du bestemme en rekke dyspnøer. Hovedforskjellen er mekanismen for utbruddet av tilstanden, samt de medfølgende symptomene.

Inspiratorisk dyspné manifesterer seg:

 • pusteproblemer
 • forekomsten av fløyte under innånding av luft, som kan høres på avstand;
 • Utseende av støy ved innånding.

En slik mangel på oksygen, som dukket opp etter intensiv belastning, er ikke en avvik. Imidlertid fortjener et arbeidet åndedrag, som har oppstått uten grunn, spesiell oppmerksomhet.

Utandringsdyspnø karakteriseres av:

 • vanskeligheter med utånding;
 • behovet for å øke pusten;
 • en økning i varigheten av utånding av oksygen.

I enkelte tilfeller kan følgende observeres for en gitt avvik:

 • smertefulle symptomer i brystet;
 • økt venetrykk
 • skinn av huden;
 • blå lepper;
 • overdreven svette.

I tillegg, Det er en patologi av en blandet type, hvor vanskeligheten med åndedrettsfunksjonen føltes både i inspirasjon og ved utånding.

Dispnoe kan være midlertidig, og indikere tilstedeværelsen av en inflammatorisk prosess i lungene, så vel som permanent - med kronisk emfysem.

Forstyrrelser av innånding eller utånding oppstår ofte når en person slutter å røyke. Denne tilstanden regnes som normal, går etter noen uker.

Årsaker til inspirerende dyspné

Inspiratorisk dyspnø oppstår av følgende grunner:

 • Pneumothorax. En tilstand som er karakterisert ved akkumulering av luft eller gasser i pleurets hulrom. I tillegg til å puste opp, kan du føle sterk smerte i brystet, blanchering av huden. I dette tilfellet, ring en ambulanse umiddelbart.
 • Clogging av lungene i lungene med trombi - emboli. Vanligvis oppstår plutselig, og hennes symptomer blir verre selv med liten fysisk anstrengelse. Lungeemboli er ofte ledsaget av hoste, ømhet i brystbenet, som øker med inspirasjon og bøyer i kofferten.
 • Inntrenging av fremmedlegeme i åndedrettsorganer. I dette tilfellet kan pasienten ha både ekspiratorisk og inspirerende dyspné. Det kan også være tegn på kvelning, hoste, ubehag og smertefulle symptomer i brystet.
 • Myokardinfarkt. Ofte ledsaget av vanskeligheter med åndedrettsfunksjon. Andre manifestasjoner kan være brystsmerter, gi til venstre arm, ansiktsskjelett, ryggen på stammen, generell svakhet, svetting, blanchering av huden.
 • Hjertesvikt, stenokardi. Lungefunksjon forstyrrelse forekommer i forbindelse med poser i føttene, hyppig og uregelmessig hjerterytme, tap av styrke, hoste med blod og slimete utladning, en hyppig trang til å urinere om natten.
 • Lammelse av membranen. For denne tilstanden er alle typer dyspnø, inkludert ekspiratoriske anfall, karakteristiske. Det er ledsaget av hodepine, blå lepper, generell svakhet, følelsesløp i fingrene.
 • Tegn på inspirerende dyspné kan også oppstå ved eksponering for forskjellige toksiner i luftveiene.
 • Stress. Angststilstanden forårsaker ofte hyperventilering av lungene. I dette tilfellet kan pasienten føle seg vanskelig ved innånding, kvalme, kjeve av hender og føtter, en følelse av ringing og støy i ørene, svimmelhet, hvesenhet ved innånding.
 • Bronkial astma. Inspiratorisk dyspnø blir observert under kvælende angrep, men i noen tilfeller er dette symptom tilstede hele tiden. Andre tegn pisker ved innånding, en følelse av stivhet i brystbenet, hostreflekser. I denne sykdommen kan ikke bare inspirerende, men også ekspiratorisk dyspné forekomme.
 • Lungebetennelse. Ledsaget av feber, våt hoste, brystsmerter og inspirerende mangel på luft.
 • Kronisk hindring av lungene.
 • Sterk fysisk aktivitet, begått over grensen av deres evner.

Årsaker til ekspiratorisk mangel

Utandringsdyspné er en tilstand hvor pasienten har problemer med å puste oksygen. Årsakene kan være:

 • bronkial astma;
 • bronkitt av obstruktiv type;
 • betennelse i bronkioler;
 • neoplasmer i bronkiene;
 • kronisk obstruktiv sykdom;
 • emfysem av mild kronisk natur
 • lungefibrose;
 • fremmedlegemer fanget i luftveiene;
 • kardiovaskulære patologier;
 • forandring i blodsammensetningen i sykdommer i lever og nyrer, hormonell svikt;
 • overdreven kroppsvekt, fedme;
 • psykiske lidelser, hysteri;
 • barneperiode.

En vanlig årsak til utseendet på en blandet type patologi, der det er vanskeligheter med å inhale og utandre, er lungebetennelse, samt komplikasjoner.

Et slikt brudd på respiratorisk funksjon kan observeres med laryngotrakeitt, obstruksjon, lungeødem, hjerteinsuffis, toksiner, hjerne traumer, vaskulære patologier.

diagnostikk

Hvis det er vanskelig å inhalere eller ekspandere, spesielt hos barn, er det nødvendig å umiddelbart besøke et medisinsk anlegg. Enhver form for dyspné er et symptom på problemer i kroppen.

For å fastslå den underliggende sykdommen som forårsaket pusteforstyrrelsen, er det nødvendig med flere typer diagnostikk:

 • generell medisinsk undersøkelse. Spesialisten beregner frekvensen av respiratoriske sammentrekninger, vurderer bevegelsen av brystet, lytter til lungene med et fonendoskop;
 • en blodprøve for gass sammensetning;
 • EKG;
 • ekkokardiogram;
 • spirometri. Vil bidra til å vurdere respirasjonssystemets patentering;
 • biopsi - med mistanke om neoplasma;
 • Røntgenundersøkelse;
 • I noen tilfeller er datatomografi krevd;
 • med obstruksjon av lungene, undersøkes den vitale kapasiteten til lungeveiene.

Diagnose og behandling av ekspiratorisk og inspiratorisk utvalg av patologi håndteres av terapeuten. I tillegg kan det hende at det er nødvendig med konsultasjon med en pulmonolog og en kardiolog.

Førstehjelp

Åndedretthet, uventet oppstått hos pasienten, krever eliminering av faktorene som provoserer det:

 • I alle tilfeller med vanskeligheter ved normal pust, må pasienten sørge for at luftstrømmen til lungene. For å gjøre dette, bør rommet ventileres ved å åpne vinduene og dørene eller slå på viften. Hvis det er mulig, kan du bruke en oksygenmaske.
 • Brudd på normal innånding eller utløp, forårsaket av tretthet, krever hvile i kroppen eller stoppe på vei.
 • Hvis årsaken til patologien er noe allergen, for eksempel katthår, må det umiddelbart fjernes.
 • Vedta en sitteposisjon og eliminere stressstimulat vil bidra til å redusere spenningen og regulere hjerterytmen.
 • Forbedre pasientens velvære kan gjøres ved å befukte luften: Hele varmt vann i karet eller hengende våte håndklær rundt i rommet.
 • Ved forekomst av ikke sterke angrep av dyspné kan det hjelpe eller hjelpe sammenkobling av ben eller føtter i varmt vann og pålegg av sennepsklister på ryggen.

Men først og fremst må en person som har hatt problemer med å puste ikke bli panikk. For å gjøre dette må han roe seg, ta en sittestilling, og også drikke en No-shpa eller Papaverina pille.

behandling

Hvis en funksjonsfeil i åndedrettssystemet er forårsaket av kronisk sykdom, er det nødvendig å ringe en ambulanse og sende pasienten til et medisinsk anlegg.

Utløpstypen av forstyrrelsen er et tegn på ulike sykdommer og indikerer utilstrekkelig vevets respirasjon. For å bli kvitt den, bør man kurere den underliggende sykdommen. I noen situasjoner er det svært vanskelig eller umulig å gjøre.

Dyspné er oftest en konsekvens av bronkopulmonale patologier. I dette tilfellet er det ganske mulig å eliminere feilen.

En av måtene å bekjempe dyspnø er oksygenbehandling, utført ved hjelp av spesielle konsentrater. Varighet og behandlingsforløp bør foreskrives av en lege. Alvorlige tilfeller krever bruk av kunstig ventilasjon av lungene.

 • Hvis ekspiratorisk dyspné er intens, og ligner på et angrep av bronkial astma, skal pasienten inhaleres med astma medisinering, for eksempel Salbutamol eller Ventolin. Et sterkt legemiddel er også Berotek.
 • Hvis det i tillegg til sykdommen i ENT-organene er en lidelse i hjertefunksjonen, kan legemidlet Isoprenalin redusere tilstanden.
 • Adrenalin vil takle alvorlige angrep, men det er ikke egnet for hypertensive mennesker, eldre mennesker og pasienter med iskemi.
 • Det pågående angrepet krever øyeblikkelig legehjelp, samt bruk av narkotika fra gruppen glukokortikoider, for eksempel hydrokortison eller dexametason.
 • For å redusere tegn på en allergisk reaksjon, brukes antihistaminer og antispasmodik.

Unngå den ubehagelige tilstanden til disse anbefalingene vil hjelpe:

 • Avslag på røyking. Den negative effekten av sigaretter manifesterer seg gradvis, mens en person kan oppleve ikke bare et brudd på normal pust, men også en langvarig hoste. I tillegg har røykere en mye høyere risiko for alvorlige sykdommer enn andre.
 • For å hindre fremveksten av inspirerende dyspnø vil bidra til å kontrollere vekten din. Overflødig kroppsvekt følger også ofte ekspiratorisk dyspné, som oppstår med mindre fysisk anstrengelse, for eksempel klatring av trapper eller under en vanlig spasertur.

Angst av åndedrettsfunksjon kan føre til negative helsekonsekvenser. Jo tidligere å gjenkjenne årsaken til dyspnø, jo mer sannsynlig er det å bli eliminert.

Årsaker til ekspiratorisk dyspné

Kortpustethet i moderne medisinsk praksis er en følelse av mangel på luft, forbundet med et brudd på rytmen av pusten. Når kroppen vår mangler oksygen, øker den frekvensen og rytmen av pusten, og eliminerer dermed mangelen.

Avhengig av ulike årsaker og faktorer som forårsaker pusteproblemer, kortpustethet, er det flere arter som i sin tur er delt inn i underarter.

Typer av dyspné:

 1. På grunn av forekomsten av:
  • fysiologiske - er en naturlig reaksjon av kroppen til fysisk eller mental aktivitet. Det kan oppstå når pusten tilpasser seg visse forhold (med en økning i atmosfærisk trykk);
  • patologisk - oppstår som følge av forstyrrelse av kroppens arbeid ved sykdommer (lungebetennelse, bronkitt, hjertesvikt, hjerteinfarkt, hysteri) eller giftstoffer.
 2. Ved klinikken:
  • Formålet - kan bestemmes av medisinsk forskning.
  • subjektive - er basert på pasientens følelser uten å endre rytmen og pustefrekvensen og ikke er bekreftet av en medisinsk undersøkelse. Forekomsten av slike dyspnøer kan observeres i psykisk sykdom.
  • mixed - bekreftes av objektive undersøkelser og følelser av pasienten. De fleste sykdommer er ledsaget av bare en slik form for dyspnø.
 3. Avhengig av brudd på luftveiene:
  • Inspiratorisk dyspné - oppstår på grunn av vanskeligheten ved innånding (årsaken kan være en innsnevring av laryngeal lumen av svulsten i luftrøret).
  • Utåndingspustethet - oppstår ved vanskeligheter med utånding (årsaken kan være sputum i bronkiens eller bronkospasmens lumen).
  • Blandet kortpustethet - når pusten er vanskelig, både under inspirasjon og utånding (dyspné med lungebetennelse).

Hva er ekspiratorisk dyspné?

Som det ble sagt ovenfor, er ekspiratorisk dyspné vanskeligheten med utånding under respiratorisk aktivitet.

Det er flere grader av alvorlighetsgrad av dyspné:

 1. Enkel grad - oppstår med langvarig gange
 2. Gjennomsnittlig grad - Senker tempoet i å gå, det er behov for å få stopp for normalisering av pusten.
 3. Heavy Degree - stopper mens du går, blir hyppigere, hver 5-10 minutter. Pusten støyende, tung.
 4. Veldig vanskelig grad - vanskeligheten med utånding oppstår selv i hvile, aktive bevegelser er umulige på grunn av den økende kvelningen.

årsaker

Det er mange sykdommer, hvor symptomet er ekspiratorisk dyspné. Oftest er disse sykdommer i luftveiene (bronkial astma, pneumosklerose).

Tenk på de viktigste:

 • Obstruktiv bronkitt. Som et resultat av betennelse i de små bronkiene utvikler seg spasmer og ventilasjon i lungene er svekket. Dette fører til vanskeligheter med utånding.
 • Bronkial astma. Vanskeligheten ved utånding utvikler seg på grunn av kroniske betennelsesprosesser i lungevevvet. På grunn av dem oppstår vevshyperaktivitet, noe som fører til at når kontakt med allergener eller støv begynner obstruksjon av bronkiene og som en konsekvens utvikler kortpustethet og en følelse av kvelning.
  Men kortpustethet med bronkial astma er ikke permanent, men vises bare under anfall.
 • Emphysema av lungene. I dette tilfellet oppstår vanskeligheten ved utånding fra det faktum at luftveiene i lungene øker.
 • Pneumosklerose i lungene. Utfallende dyspnø oppstår som svar på erstatning av lungebindevev. Lungens elastisitet er redusert, og åndedrettsfunksjonen begynner å bryte. Til denne sykdommen fører ulike inflammatoriske sykdommer i lungene.
 • Tumorer i lungene eller mediastinum kan også forårsake ekspiratorisk dyspné. De klemmer bronkiene og forårsaker en pusteforstyrrelse.
 • Fremmedlegeme i bronkier eller luftrør fører til blokkering, og som et resultat, brudd på pusten. Med disse forholdene er det vanskelig ikke bare å puste ut, men også å puste inn.
 • Kullmonoksydforgiftning, salter av tungmetaller eller giftstoffer. Dyspnø oppstår som respons på inhibering av respiratorisk funksjon av disse stoffene.

symptomer

Det skjer ofte at en person ikke umiddelbart kan diagnostisere starten på dyspnø. Problemer forbundet med en vanskelig utånding kan være forbundet med fysisk stress eller nervespenning.

I mellomtiden utvikler patologien som forårsaker pusteproblemer videre og pasientens tilstand forverres betydelig.

Hva er symptomene ledsaget av ekspiratorisk dyspné?

Hva er karakteristisk for expiratorisk dyspné:

 1. Det første symptomet er betydelig utånding. Pasienten kan legge merke til at utåndingen var lengre enn innåndingen på 1,5-2 ganger.
 2. I den auskultative studien (lytter til brystet), krepitasjon og tørr hvesenhet ved utånding. Med en alvorlig kortpustethet kan disse ralerne høres fra en avstand.
 3. En slik mangel på pust, som ekspiratorisk dyspné, kan være ledsaget av smertefulle opplevelser under respiratoriske bevegelser.
 4. Mulig utvikling cyanose av lepper og nese, akrocyanose, generell blekhet av huden.
 5. Hvis årsaken til ekspiratorisk dyspné er bronkial astma, da følelse av mangel på luft oppstår etter en tid etter kontakt med allergifremkallende substans eller emne. Med et lengre forløb av astma er det mulig boks lyd i lungene med kortpustethet.
 6. Trykket i brysthulen endres, noe som resulterer i utånding intercostal mellomrom stikker ut.

Hvis du med hyppig dyspné observerer minst noen av disse symptomene, er dette en alvorlig grunn til å konsultere en spesialist. Sannsynligvis utvikler du pulmonal patologi.

diagnostikk

For å diagnostisere ekspiratorisk dyspnø, er det nødvendig å konsultere en lege. Ta en undersøkelse fra en terapeut og kanskje en kardiolog.

Så hvilke metoder brukes til å diagnostisere utviklingen av ekspiratorisk dyspné:

 • Medisinsk undersøkelse. Noen pasienter har så alvorlig kortpustethet at legen kan høre den fra avstand og bestemme frekvensen, rytmen og tempoet.
 • Med auskultasjon Spesialist vil høre tørr hvesenhet (med astmaangrep).
 • perkusjon den boksede lyden i brysthulen er bestemt.
 • Ledelse av EKG (dersom det er mistanke om at pudens krenkelse skjedde mot bakgrunnen av kardiovaskulær patologi);
 • radiogrammofonen bidrar til å bestemme sykdommen, mot hvilken bakgrunn dyspnø utviklet (for eksempel med lungebetennelse).
 • Hvis du bestemmer lungens vitale kapasitet (ZHEL), så kan du finne ut graden av bronkial obstruksjon.
 • Økt kroppstemperatur På bakgrunn av ekspiratorisk dyspnø indikerer utviklingen av obstruktiv bronkitt.
 • For å få tak i Ytterligere informasjon kan legen utpeke en undersøkelse av gassammensetningen av blodet.

Alle disse metodene i komplekset vil bidra til å få de mest nøyaktige dataene og avsløre naturen av dyspné, hvilken patologi det er forårsaket og av hvilke metoder det er nødvendig å eliminere det.

REFERENCE TIL VÅRE LESER!

Nylig leste jeg en artikkel om Monastic te for behandling av hjertesykdom. Med denne te kan kurere FOREVER arytmi, hjertesvikt, aterosklerose, koronar hjertesykdom, hjerteinfarkt, og mange andre sykdommer i hjertet og blodårene i hjemmet. Jeg var ikke vant til å stole på noen informasjon, men jeg bestemte meg for å sjekke og bestilte en pose.
Endringer jeg la merke til i en uke: Den konstante smerten og prikken i hjertet mitt plaget meg før det - trakk seg tilbake, og etter 2 uker forsvant helt. Prøv og deg, og hvis du er interessert, så er lenken under en artikkel. Les mer »

behandling

Alltid bør behandlingen velges av en spesialist. Bruk av narkotika og narkotika uten medisinsk rådgivning er uønsket, da bruken av dem kun kan forverre situasjonen.

Her er noen metoder og stoffer som en lege kan ordinere for å behandle dyspnø:

 1. I tilfelle ekspiratorisk dyspné har oppstått på grunn av spasmer, er det verdt å bruke antispasmodic narkotika, nemlig bronkodilatatorer. De vil lindre krampe i bronkiene og lette pusten.
 2. Når bronkial astma for kjøp av anfall brukes inhalatorer med salbutamol, oppløsning av euphyllin intravenøst.
 3. Hvis årsaken til dyspnøutvikling er et allergen, vil det være hensiktsmessig å bruke antihistaminer.
 4. En lege kan utpeke en pasient respiratorisk gymnastikk, som vil forbedre blodtilførselen til muskler i brystet, slik at de bedre kan takle respiratorisk funksjon.
 5. Symptomatisk terapi Det er vant til å stoppe et angrep av dyspnø.
 6. Hovedet i behandlingen av ekspiratorisk dyspnø vil være behandling av den underliggende sykdommen, som førte til utvikling av respiratorisk svikt.
 7. I obstruktiv bronkitt vil legen utpeke en pasient medisinske innåndinger, senger og minimum fysisk anstrengelse.
 8. Ved en kort vind på bakgrunn av lungebetennelse vil riktig utnevne eller nominere antibiotikabehandling.
 9. Hvis det er nødvendig, er det mulig å tildele hormonelle preparater. Ikke vær redd for hormoner og forsøm denne typen behandling. Legen vil foreskrive tilstrekkelige stoffer og doser, og avslag på behandling er fulle av forverring av tilstanden.

Profylakse av dyspné

Som du vet, er det bedre å utføre en kvalitativ profylakse av dyspné og sykdommer som forårsaker det, enn å bekjempe det for resten av livet. Følgende anbefalinger nedenfor, kan du forhindre de plager som forårsaker åndedrettsarbeid.

Her er metodene du vil sikre et liv uten kortpustethet på:

 1. Først av alt, hvis du røyker, så bli kvitt denne avhengigheten. Røyking påvirker lungene og bronkiene, det bryter ikke bare luftveiene, men alle andre systemer i kroppen vår.
 2. Dernest, utføre fysisk trening. Gi opp heisen, gå for ett stopp fra stedet du vil, gå i frisk luft minst til en halv time hver dag.
 3. Juster vekten. Alle vet at overvekt er en ekstra byrde på hjertet og blodårene. Ikke overstyr ditt hjerte hvis du vil unngå kortpustethet.

Nødhjelp for et plutselig angrep av dyspnø

Alle aktiviteter skal være rettet mot å opprettholde pasientens tilstand før ambulanslagets ankomst:

 1. Sett personen på en fast overflate;
 2. Berolig det, siden begynnelsen av kortpustethet er ledsaget av panikk og frykt for døden;
 3. Fjern knekken på kragen, fjern fra pasientens tette klær;
 4. Innendørs, åpne vinduene og la inn frisk luft;
 5. Hvis mulig, øk fuktigheten i rommet. På batterier kan du henge våte filler og håndklær, med en spray for å fukte luften.
 6. Rommet der personen befinner seg, skal være varm. Varm pasienten med varmer eller et teppe hvis mulig.
 7. Ring en ambulanse.

Alle disse aktivitetene vil bidra til å forbedre tilstanden til en person med en skarp brystpustethet og hjelpe ham til å holde ut til begynnelsen av kvalifisert medisinsk hjelp.

Farlige samtidige symptomer

Slike symptomer inkluderer smerte av intercostal muskler under pusten. Noen ganger kan smerten være så sterk at den fører til utvikling av smerte syndrom. Det øker i sin tur nervøs spenning hos pasienten og styrker dyspnø. Det viser seg en ond sirkel.

Mulige komplikasjoner og konsekvenser av dyspné:

 • Oksygen sult, som en følge av utilstrekkelig oksygenmetning av kroppen. Hjernen lider, muligens utviklingen av synkope.
 • Hvis du ikke kontakter spesialistene når det er kortpustethet, er det mulig å savne utviklingen av slike alvorlige sykdommer som Pleurisy, lungebetennelse, bronkial astma og andre.

Ikke vent på komplikasjoner og sykdomsprogresjon. Rådfør deg med en terapeut, kardiolog eller pulmonologist hvis du vurderer din dyspnøpatologi. Det er bedre å spare deg enda en gang og ikke gå glipp av øyeblikket for behandling.

Inspiratorisk dyspné, som et symptom på en rekke sykdommer

Kortpustethet kalles en patologisk tilstand, når det av visse grunner er mangel på luft. Det er to hovedtyper - inspirerende dyspné, når en person er vanskelig å puste inn og ekspiratorisk (med manglende evne til å puste ut). I klinisk praksis ledsages enkelte sykdommer av blandet utseende.

Betingelser preget av inspirerende dyspné

Følgende årsaker til inspirerende dyspnø er notert:

 1. Innånding av fremmedlegemer. I dette tilfellet kan pusten være vanskelig. Ledsaget av smerte, hoste. Hvis objektet er stort, oppstår det kvelning.
 2. Rus. Ved forgiftning eller giftige prosesser manifesterer kortpustethet og andre symptomer, avhengig av type giftig substans, kan lungeødem utvikle seg.
 3. Diaphragmatisk lammelse. Det kan være ledsaget av inspirerende eller andre former for det. I tillegg er de blå fingertuppene, leppene, blek hud merket.
 4. Dyspné kan oppstå under graviditet. Betennelse er forårsaket av trykk på membranen fra siden av forstørret livmor. På bakgrunn av den voksende kroppens behov for oksygen, kan slike symptomer gradvis øke. Anemi, som ofte følger med graviditet, bidrar også til forverring av tilstanden.
 5. Emboli i lungene. Denne akutte tilstanden, preget av en plutselig utvikling av dyspnø, som forverres av fysisk anstrengelse, innånding, under tilbøyelighet eller hoste. Ofte er det utflod av blodig sputum, puffiness av nedre ekstremiteter, blanchering av huden, en raskere puls, svimmelhet.
 6. Pneumothorax. Det observeres når pleura bladene er skadet i luften. Krever førstehjelp.
 7. Myokardinfarkt eller angina pectorisangrep. I denne tilstanden kan det oppstå inspirerende kortpustethet, samt akutte brystsmerter med bestråling i venstre arm, rygg eller underkjeven.
 8. Sykdommer ledsaget av obstruksjon av lungene. I dette tilfellet vises kortpustethet ved inspirasjon etter belastningen. Karakteristisk er den konstante fuktige hosten og hyppig vedlegg av den smittsomme prosessen.
 9. Fjell sykdom. Det er kortpustethet av varierende intensitet, sløvhet, ubehag, generell svakhet når du klatrer til høy høyde på grunn av mangel på oksygen i luften. Med ytterligere forverring kan neseblod, hodepine, søvn og appetittforstyrrelser utvikle seg.
 10. Astma. Inspiratorisk dyspné med bronkial astma er mindre vanlig enn ekspiratorisk, utvikler seg ved angrepens høyde, i sjeldne tilfeller blir det observert hele tiden. Denne sykdommen kan ledsages av noen form for dyspné. Pasienten føler seg trykket i brystet, pusten hans er hvesende, og kan høres uten å bruke et phonendoskop. Forverring av tilstanden er notert om natten, om morgenen, etter fysisk eller psyko-emosjonell overbelastning.
 11. Inspiratorisk dyspné hos små barn oppstår ofte som følge av akutt tilstand, og utvikler oftere med difteri, larynxemdem i en allergisk reaksjon. Umiddelbart etter fødselen kan det indikere medfødte anomalier av strupehinnen, polyposis.
 12. Ofte oppstår inspirerende dyspnø som følge av nevrologiske abnormiteter. Klager hos slike pasienter kan være veldig fargerik og variert. Denne symptomatologien er kjent i eksklusive individer, med lav stressmotstand. Sykdommen utvikler seg mot en bakgrunn av frykt eller depresjon av humør. Pasienter kan til og med simulere angrep av falsk astma. Forskjellen ligger i det faktum at pasienten ofte følger med en slik stat med krok, sukk og andre lydeffekter.

Normalt kan denne typen dyspnø oppstå hvis en person er engasjert i fysisk trening ved maksimal belastning. Dette er et vanlig fenomen som ikke krever hjelp, og går etter hvile.

Hva skal gjøres med utviklingen av sykdommen?

Siden sykdommen er et tegn på noen sykdommer, bør behandlingen av inspirerende dyspnø være å eliminere årsaken til forekomsten.

Bronkial astma behandles vanligvis med bronkodilatormedisiner, produsert som aerosoler for innånding. Alvorlige anfall, som er dårlig kontrollert, krever en dose glukokortikoider.

Vi anbefaler også at du leser:

Hjelpen med lungebetennelse består i introduksjon av antibakterielle legemidler parenteralt eller i tablettform og midler for å forbedre immuniteten.

For forebygging av sykdommer og behandling av manifestasjoner av åreknuter på bena av våre lesere rådes til å sprøyte «NOVARIKOZ», som er fylt med planteekstrakter og oljer, slik at det ikke kan skade helse og har nesten ingen kontraindikasjoner
Uttalelse fra leger.

Når svangerskapet ofte bruker tid i luften, bruk mat med høyt jerninnhold.

Dyspné med angina og hjerteinfarkt kan bare stoppes med forbedring av blodsirkulasjonen i koronarbeinene og normalisering av hjerterytmen. For dette brukes forskjellige stoffer (nitrater, betablokkere, kalsiumantagonister, diuretika).

Neurotisk dyspné behandles av en psykiater eller nevrolog. Pasienter foreskrevet beroligende midler, beroligende midler, antidepressiva.

Når du utvikler et symptom som inspirasjonsdyspné, bør du konsultere legen din og identifisere årsaken, ta de nødvendige studiene og følge strenge anbefaling fra legen.

forebygging

For å hindre utvikling av inspirerende dyspné følger:

 • Bli kvitt en så dårlig vane som å røyke. Denne forutsetningen fører til utvikling av lungesykdommer gjennom årene. Inkludert obstruktiv natur.
 • Så ofte som mulig å tilbringe tid i frisk luft.
 • Styrke tiltakene for å øke kroppens immunforsvar. For å gjøre dette, ta vitaminer, observere regimet av arbeid og hvile, sørg for at maten var frisk og variert.
 • Unngå eksponering for giftige stoffer på kroppen.
 • Normaliser vekten din, da fedme i lungepatologi multipliserer symptomene på dyspnø flere ganger.
 • I god tid for å avsløre og behandle katarralsykdommer, som ikke tillater utvikling av komplikasjoner.

Les Mer Om Fartøyene