Konsekvenser av venstre hemorragisk slag

Blodslaget på venstre side av hjernen tilhører akutte sykdommer. De lider opptil 20 prosent av pasientene med sykdommer i hjernens sirkulasjonssystem. Som følge av sykdommen, ifølge statistikken, dør opptil 60 prosent av pasientene, og de fleste overlevende blir deaktivert. Sannsynligheten for et dødelig utfall øker med alderen.

definisjon

Som et resultat av brudd i blodårene oppstår utstrakt blødning inn i den venstre hjernehalvdelen av hjernevev blåmerker. komponenter i blod nedbrutte produkter forårsaker svelling, betennelse og nekrose av nervevev i området for blødning, kompresjon av hjernevev og økt intrakranialt trykk, noe som fører til avbrudd av sine funksjoner.

Den viktigste årsaken til sykdommen er hypertensjon. Det forårsaker sklerotiske lidelser i hjernens små blodkar - deres lumen og elastisitet reduseres. En kraftig økning i blodtrykket fører til brudd.

Mindre vanlige årsaker til hemorragisk slag er blodsykdommer (f.eks. Dårlig koagulabilitet), svulster, inflammatoriske fenomen i hjernens blodkar. Også årsaken kan være reaksjonen av det vaskulære systemet til infeksiøse og allergiske sykdommer, hemorragisk diatese, hodetrauma, uremi og sepsis.

symptomer

Tung tap av venstre hemisfære av hjernen som et resultat av hemoragisk slag er ledsaget av karakteristiske symptomer - delvis eller fullstendig lammelse av den høyre side av kroppen og Broca afasi - inkoherens og tale defekter, forårsaket av paralyse av ansiktsmusklene.

Viktig! Tegn på et brygningsslag kan ses før det oppstår. Hvis du bruker medisiner i løpet av denne perioden, kan du unngå utbruddet.

For det første er det hodepine som gjentar seg med økende styrke. Deretter er det oppkast av oppkast, henter blod i ansiktet, pulsfallet, svette øker. Synet forverres skarpt, visuelle hallusinasjoner begynner. Mulige dips i minnet og tap av orientering i rommet. Snart er det nummenhet av musklene på høyre side av kroppen.

For å diagnostisere slag av venstre side av hjernen kan være basert på resultatene av enkle tester foreslått til offeret:

 • Løft begge hender foran deg - høyre hånd vil adlyde hjernens kommandoer mye verre;
 • Gjør et forsøk på å smile - det høyre hjørnet av munnen blir avskåret på grunn av lammelse;
 • vis språket og flytt det - spissen av tungen vil synke til høyre, og språket i seg selv vil ha et asymmetrisk "humpbacked" utseende;
 • si navnet ditt og patronymic - talen vil bli flettet og usammenhengende.

Hos pasienter yngre enn 45 år, kan sykdommen være en konsekvens av et hematom som oppstår når en blødning i rommet mellom arachnoid og mykt skall av hjernen. I dette tilfellet faller symptomatologien av sykdommen sammen med en aneurisme i hjernen og forstyrrelser i utviklingen av sirkulasjonssystemet. For å utelukke dem, brukes instrumentelle diagnostiske metoder - cerebral angiography, computertomografi, ekko-encefalografi.

effekter

Skader på helse fra et hemorragisk slag beror på lesjonens fokus og ligner konsekvensene av et iskemisk slag. De vanligste komplikasjonene er:

 • brudd på talen apparatet - arbeidet i ansiktsmuskulaturen er hemmet;
 • tap av evne til logisk resonnement;
 • lammelse eller parese på høyre side av kroppen med utprøvde funksjonsnedsettelser - en svak toneus av muskulaturen og et lavt nivå av generell følsomhet, en svelging refleks er hemmet;
 • sterk smerte;
 • lammelse av ekstremiteter, respiratoriske og ansiktsmuskler;
 • engstelig og deprimert tilstand.

Som et resultat av et hemorragisk slag, blir over 70% av de overlevende pasientene deaktivert.

Hvor mange bor etter et slag

Etter et alvorlig slag i den første måneden dør opptil 35 prosent av pasientene og ca 50 prosent dør i løpet av det første året. Dødelighet etter hemorragisk slag er høy blant pensjonister og personer som lider av kroniske sykdommer i kardiovaskulærsystemet.

behandling

Behandlingen inkluderer førstehjelp, kirurgisk behandling under og etter et angrep og aktiviteter rettet mot å gjenopprette pasientens motor- og talefunksjoner.

 • Legg offeret i halv stilling, løft overkroppen i en vinkel på minst 30 grader - for å redusere blodstrømmen til hjernen;
 • Vri offerets hode til siden - for å forhindre at dødsfallet kommer inn i åndedrettssystemet;

Sørg for god ventilasjon av rommet - for å unngå mangel på oksygen og redusere risikoen for å utvikle hypoksi.

Operativ behandling

Operativ behandling inkluderer kirurgisk inngrep. Det er nødvendig i nærvær av omfattende hematomer i hjernens vev. I de fleste tilfeller er hematomen punktert gjennom et lite trepaneringshull - omtrent 70 prosent av operasjonene. Åpne hjernen kirurgi er utført på overflaten plasseringen av hematomer eller ved omfattende blødning i de dype områdene av hjernen ledsaget av alvorlig tilstanden til pasienten - opp til 30 prosent av antall kirurgiske inngrep. Også i løpet av kirurgisk behandling benyttes innånding av oksygen og kunstig ventilasjon av lungene i strid med respiratorisk refleks.

Behandling i den akutte fasen og etter den

Det er rettet mot å stabilisere tilstanden og eliminere komplikasjoner. Den generelle behandlingsplanen inkluderer:

 1. Redusert koagulasjon i de første timene etter et slag reduserer sannsynligheten for lammelse betydelig. Actovegin er vellykket brukt til disse formålene.
 2. Redusert blodtrykk. Det arterielle trykket skal ikke overstige 150/90 mm. Hg. Art. Til dette formål brukes narkotika med ikke-langvarig virkning: klonidyl, magnesiumsulfat, kaptopril. Hvis trykket på høsten faller, bruk deretter narkotika-vasopressorer - for eksempel mezaton og koffein, norepinefrin.
 3. Justeringen av hjerterytmen utføres ved hjelp av hjerte glykosider - corglykol, erysimid, strophanin.
 4. Redusert total hevelse og eliminering av cerebralt ødem. For å gjøre dette, bruk diuretika - mannitol, furosemid, hormonelle preparater av antihistaminvirkning - for eksempel dexametason.
 5. Forebygging og eliminering av lungeødem og infeksiøse lungesykdommer. De injiserer antibiotika, setter bokser, gjør slim ut av lungene, snu pasienten fra side til side hver 2. time. Dette tiltaket forhindrer også dannelsen av trykksår.
 6. Normalisering av kroppstemperatur - ved hjelp av standardmedikamenter - amidopirin, analgin, ibuprofen, paracetamol.
 7. Opprettholde metabolismen av vann-salt og forhindre blodpropper. Til dette formål administreres opptil 2,5 liter isotonisk natriumkloridoppløsning og ca. 0,5 liter plasma-substitusjonsløsninger daglig til pasienten.
 8. Forebygging av cerebral hypoksi med spasmolytika - no-shpy, stegerona, papaverinhydroklorid.
 9. Karbohydrat ernæring. Når svelgningsrefleksen forstyrres - spesielle intravenøse løsninger eller fôring med et nasogastrisk rør.
 10. Stabilisering av blodsukker i området fra 2,8 til 10 mmol / l. Å redusere bruken av insulin, for å øke - en 10 prosent løsning av glukose.
 11. Fjerning av smertefulle opplevelser ved hjelp av injeksjoner av analgetika - analgin, tramal, baralgina.

Restorativ behandling

Mange pasienter som gjennomgikk hemorragisk venstreslag i fravær av rehabiliteringsprosedyrer blir deaktivert. Derfor, etter at pasientene er tømt, er terapien rettet mot å gjenopprette de berørte områdene av hjernen, styrke sirkulasjonssystemet, motor- og talefunksjonene.

Oppmerksomhet vær så snill! Slektninger av pasienter bør forstås at den fullstendig restitusjon etter slag forekommer ikke, og varigheten av rekonvalesensperioden og fullstendig gjenvinning av kroppens funksjoner er helt avhengige av deres utholdenhet og tålmodighet.

I tillegg til narkotikabehandling blir pasienter tildelt klasser med taleterapeut og psykolog, fysioterapi, spesiell massasje og fysioterapi øvelser. Pasientene lærer å ligge, sitte, stå og gå med hjelp av spesielle simulatorer. Ofte varer prosessen med utvinning i flere måneder.

Komplekser av mosjonstreningstrening er utviklet individuelt. Hovedprinsippene for treningsbehandling er en jevn økning i belastning og veksling av passive øvelser med aktive.

Hemorragisk slag i venstre side av hjernen har klare diagnostiske tegn - lammelse av lemmer og muskler på høyre side av kroppen, taleforstyrrelser. Den flyter hovedsakelig akutt, overtar hypertensive mennesker og pensjons- og førtidspensjonsalder og preges av høy dødelighet. Sykdommen kan forebygges hvis tegnene som ligger foran det blir lagt merke til i tide. Behandlingen er rettet mot eliminering av blødningsfokus, eliminering av konsekvensene av dets virkning på hjernevævet. Hvor raskt utvinningen vil finne sted og hvor lenge pasienten vil leve, avhenger av gjennomføringen av gjenopprettende terapi etter utslipp.

Hemorragisk slag - symptomer, konsekvenser med skade på høyre og venstre side av hjernen

Hemoragisk slag (hemorrhoidal) - en akutt iskemisk vaskulær og uregelmessig blødning i hjernen. Dette er den mest alvorlige hjerneulykken. Det skjer spontant, og hos mennesker over 35 år, og ifølge statistikk, er det i de fem beste patologiene som slutter i et dødelig utfall. Dette forklares av det faktum at som et resultat av et slikt slag er det blødning i hjernen med den påfølgende dannelsen av ødem.

Videre i artikkelen vil vi svare på spørsmålet: Hva er dette for en sykdom, hvorfor er det dødelig, hva er mulige konsekvenser og prognose for en person.

Hva er et hemorragisk slag?

Klinisk bilde

Hva leger sier om hypertensjon

Jeg har behandlet hypertensjon i mange år. Ifølge statistikken, i 89% av tilfellene, blir hypertensjon avsluttet av et hjerteinfarkt eller hjerneslag og død av en person. Nå om lag to tredjedeler av pasientene dør innen de første 5 årene av sykdommen.

Følgende faktum - å slå ned trykk er det mulig og det er nødvendig, men det kurerer ikke selve sykdommen. Det eneste medisin som offisielt anbefales av Helsedepartementet for behandling av hypertensjon, og det brukes av kardiologer i deres arbeid, er Giperium. Legemidlet virker på grunn av sykdommen, noe som gjør det mulig å fullstendig kvitte seg med hypertensjon. I tillegg, innenfor det føderale programmet, kan enhver russisk statsborger motta det gratis.

Hemorragisk slag - dette er en akutt blødning i hjernen på grunn av ruptur eller økt vaskulær permeabilitet. Denne sykdomsforstyrrelsen er forskjellig fra det klassiske (iskemiske) slaget, som forekommer oftere (70% av pasientene).

Hemorragisk slag er en ekstremt alvorlig sykdom som ofte fører til døden. Dette skyldes funksjonen i hjernebruskene - de trekker seg ikke dårlig, og blødning med skade er svært vanskelig å stoppe. Vanlige hemostatiske midler trenger ikke inn i hjernens kar, bare hematomer fjernes ved operativ rute, men de er ikke vant til å klemme blødningsbeholderen.

Utløsermekanismen for blødning er den hypertensive krisen, utilstrekkelig fysisk aktivitet, stress, insolasjon (overoppheting i solen), traumer.

Vær oppmerksom! Alvorlighetsgraden av tilstanden bestemmes av størrelsen på sprengningsbeholderen, avhengig av hvilken hjerne kan få opptil 100 ml blod. Deretter ødelegger det celler, forflytter vev, provoserer utviklingen av hematom og hjerneødem.

årsaker

Denne typen slag er 8-15%, de resterende 85-92% skyldes et iskemisk slag. Den kan utvikles i alle aldre (selv hos barn under ett år) og hos personer av noe kjønn, men oftest er det kjent hos menn 50-70 år.

Vær forsiktig

Hypertensjon (trykkprang) - i 89% av tilfellene dreper en pasient i en drøm!

Vi skynder deg å advare deg, de fleste medisiner fra hypertensjon og normalisering av press - dette er en fullstendig bedrag av markedsførere, som vind hundrevis av prosent på narkotika, hvor effektiviteten er null.

Apotekets mafia tjener mye penger i å bedra de syke mennesker.

Men hva skal gjøres? Hvordan bli behandlet hvis det er svindel overalt? Doktor i medisinske vitenskapen Belyaev, Andrei S. gjennomførte sin egen undersøkelse og fant en vei ut av denne situasjonen. I denne artikkelen om kjemisk lovløshet, fortalt Andrei Sergeyevich også hvordan man skal beskytte seg mot døden på grunn av et sykt hjerte og trykkstenger gratis ! Les artikkelen på den offisielle nettsiden til Russlands føderale helse og kardiologi under lenken.

I 75 prosent av alle tilfeller av hemorragisk slag er hypertensjon årsaken.

Årsakene til utviklingen av hemorragisk slag er:

 • arteriell hypertensjon;
 • aneurysmer av cerebral fartøy;
 • arteriovenøs misdannelse av hjernen;
 • vaskulitt;
 • amyloid angiopati;
 • hemorragisk diatese;
 • systemiske bindevevssykdommer;
 • terapi med antikoagulantia og / eller fibrinolytiske midler;
 • primære og metastaserende hjernesvulster (de vokser inn i veggene i blodårene under vekst, forårsaker skade);
 • karotid-cavernøs fistel (en patologisk forbindelse mellom den hulhule og den indre halspulsåren);
 • encefalitt;
 • blødning i hypofysen;
 • idiopatisk subaraknoid blødning (dvs. blødninger i hjernens subaraknoide rom, hvis årsak ikke kan etableres).

Faktorer som forårsaker fremdriften av de ovennevnte sykdommene og øker sannsynligheten for hemorragisk slagtilfelle:

 • Overvekt
 • Ubalansert kosthold, fett, kjøttmat;
 • røyking,
 • Alkoholinntak;
 • narkotika;
 • Alder, aldringsprosessen;
 • Kraniale og vertebrale skader;
 • Sol og termisk sjokk;
 • Lang opphold i en tilstand av stress, nervøs overexertion;
 • Tungt fysisk arbeid;
 • Rus.

Personer med økt tendens til hemorragisk slag - en risikogruppe for oppstart av denne sykdommen:

Ifølge statistikken når dødeligheten i den første måneden fra sykdomsutbruddet til 80%, selv i land med høyt nivå av medisinutvikling. Overlevelse etter hemorragisk slag er liten og mye lavere enn ved hjerneinfarkt. I løpet av det første året dør 60-80% av pasientene, og over halvparten av overlevende er permanent deaktivert.

Våre lesers historier

Beseiret hypertensjonen av huset. Det har vært en måned siden jeg glemte pressjumpingene. Å, hvor mye jeg har prøvd alt - ingenting hjalp. Hvor mange ganger gikk jeg til polyklinikken, men jeg ble foreskrevet ubrukelige medisiner igjen og igjen, og da jeg kom tilbake, tok legene bare hendene opp. Til slutt klarte jeg presset, og alt takket være denne artikkelen. Alle som har problemer med press - les nødvendigvis!

Les artikkelen i sin helhet >>>

Den farligste er en blødning i hjernesokkelen. Denne strukturen er direkte forbundet med ryggmargen og styrer de grunnleggende vitale funksjonene: puste, blodsirkulasjon, termoregulering, hjertebanken. Stroke i hjernestammen er ofte dødelig.

Avhengig av lokaliseringssonen skiller jeg ut følgende typer hemoragisk slag:

 • Blødninger på hjernens periferi eller i tykkelsen av vevet;
 • Ventrikulær blødning - lokalisert i sideventriklene;
 • Subaraknoid - Blødning i rommet mellom den harde, myke og arachnoide huden i hjernen;
 • Kombinert type: forekommer med stor blødning som påvirker flere deler av hjernen.

Intracerebral kan være i forskjellige områder, på grunn av hva denne typen slag er delt inn i:

 • lateral - lokalisert i de subkortiske kjernene;
 • lobar - i hjerneflatene, fanger hvitt og grått stoff;
 • medial - i thalamus sonen;
 • blandede hematomer vises umiddelbart på flere steder.

Følgende stadier av sykdommen utmerker seg:

 1. Den skarpeste. De første 24 timene etter blødningen begynner å fortsette. Det er kritisk viktig at kvalifisert medisinsk behandling blir gitt i denne perioden.
 2. Akutt. Det starter dagen etter slag og varer 3 uker.
 3. Subakutt. Den begynner med den 22. dagen av sykdommen og varer opptil 3 måneder.
 4. Tidlig restaurering. Fra tre måneder til seks måneder.
 5. Sen restorativ. Fra seks måneder til et år.
 6. Fase av fjerne konsekvenser. Det begynner ett år etter slag og varer til forsvinden av virkningene, i noen tilfeller for livet.

Symptomer og tegn

Om nærmer seg hemorragisk slag kan si slike symptomer som:

 • alvorlig smerte i øyebollene;
 • tap av balanse;
 • prikking eller følelsesløshet i beina, hender eller kroppsdeler;
 • vanskelig forståelse av tale eller sløret tale av personen.

Lignende tegn er bare observert hos halvparten av pasienter med hemorragisk slagtilfelle; De samme manifestasjonene kan tale om et utviklet iskemisk slag eller forbigående iskemisk angrep (det kalles populært et "microinsult").

På høy sannsynlighet for et slag i en hemorragisk type spesifiserer:

 • svimmelhet;
 • Endring i hudfølsomhet;
 • Intermitterende puls;
 • Rush av blod til ansiktet;
 • Nummenhet av en eller flere lemmer;
 • Konstant hodepine;
 • Angrep av urimelig kvalme og oppkast, som ikke bringer lettelse.

Symptomer på hemorragisk slag i en person som er bevisst:

 • Raskt voksende hodepine;
 • Kvalme, oppkast;
 • Hjertebanken;
 • Intoleranse mot sterkt lys, "sirkler" og "midges" foran øynene;
 • parese, lammelse av hender, føtter, ansiktsmuskler;
 • Vanskelig tale.

Det er fire forskjellige stadier av bevissthetens regresjon:

 • Stunning - pasientens uforståelige utseende, svakt respons på andre;
 • Sameksistensen ligner en drøm med åpne øyne, blikket er fast i rommet;
 • Sopor - ligner en dyp søvn, en svak reaksjon av elevene, en liten berøring til hornhinnen i pasientens øye er ledsaget av en reaksjon, en svelgningsreflex bevares;
 • Coma er en dyp søvn, det er ingen reaksjoner.

I 65-75% av tilfellene forekommer hemorragisk slag i løpet av dagen, når personen er maksimal aktiv. Han manifesterer et sterkt tap av bevissthet om noen få sekunder. I løpet av denne tiden klarer pasientene bare å gi et plutselig høyt gråte, noe som skyldes en alvorlig hodepine, som trekker oppmerksomheten til andre. Etter det mister personen bevissthet og faller.

43-73% av blødninger resulterer i gjennombrudd av blod i hjernens ventrikler. Med gjennombrudd av blod i ventriklene blir pasientens tilstand tyngre, en koma utvikler seg, bilaterale patologiske tegn opptrer, beskyttelsesreflekser:

 • hemiplegi kombinert med rastløshet er ikke lamme lemmer (voldelig bevegelse i dette tilfellet synes å være klar (pasienter trekke teppet, som om ønsker å unnslippe et teppe)
 • hormon, utvikler symptomene på nederlaget til det vegetative nervesystemet (det er kulderystelser, kald svette, en betydelig økning i temperaturen). Utseendet til disse symptomene er prognostisk ugunstig.

Brudd på blodkaret og blødning i hjernen med hemorragisk slag

Fokale nevrologiske tegn er knyttet til brudd på arbeidet til en bestemt avdeling i nervesystemet. Oftest utvikler hemisfærisk blødning, som er preget av slike symptomer:

 • Hemiplegi eller hemiparese - Fullstendig eller delvis tap av motoraktiviteten til arm og ben, utvikler seg på siden motsatt lesjonens fokus.
 • Redusert muskelton og senreflekser.
 • Hemigipestesi - er et brudd på følsomhet.
 • Parese av øyet - i dette tilfellet er øyebollene rettet mot lesjonen.
 • Mydriasis - dette symptomet er dilatasjonen av eleven på siden av blødningen.
 • Utelatelse av hjørnet av munnen.
 • Glatt i den nasolabiale trekant.
 • Taleforstyrrelser i nederlaget på den dominerende halvkule.
 • Utvikling av patologiske reflekser.

På utviklingen av sykdommen og utseendet av hjerneødem vitner:

 • manifestert strabismus;
 • Svak reaksjon av elever til lys;
 • asymmetri av ansiktet;
 • endring i rytme og dyp pust
 • krenkelse av hjerteaktivitet
 • "Flytende" bevegelser av eyeballs;
 • et sterkt fall i blodtrykket.

Kvinnen hadde et skjev ansikt med hemorragisk slag

De første 2,5-3 uker etter blødningen - den mest krevende perioden av sykdommen, fordi på dette stadiet strengheten av pasientens tilstand på grunn av progressiv svelling av hjernen, som er manifestert i utvikling og oppbygging av forvridning og hjerne symptomer.

Videre hjernesvelling og forvridning - den viktigste årsaken til død i den akutte periode av sykdommen, når de sammenføyes til de ovennevnte symptomer eller dekompensiruyutsya tidligere eksisterende medisinske komplikasjoner (nyre- og leverfunksjonen, lungebetennelse, diabetes, etc.).

Konsekvenser for mennesket

Konsekvensene av hemoragisk slag, hvis det var en rik blod ut av den vaskulære nettverket: en romlig bevegelse av visse strukturelle enheter av hjernen og mekanisk kompresjon av kofferten, hvilket hyppig resulterer i død av offeret.

Dersom slike kritiske hendelser har skjedd etter noen tid (et gjennomsnitt på 1 til 2 uker), er det en gradvis reduksjon av hevelser og glatt gjenopprettelse av blodsirkulasjonen i hjernen vev, men nesten alltid komplikasjon etter hemoragisk slag er lagret for liv.

De vanligste effektene er:

 • nedsettelse av motorfunksjoner - lameness, lammelse av ben eller hender. Like skremmende som dette kan høres, er disse konsekvensene blant de mest akseptable, siden de ikke medfører endringer i personligheten eller forringelsen av hjernefunksjoner;
 • ubalanse av vannlating og avføring;
 • endring av oppfatning, utvikling av demens;
 • et brudd i tale, telle, skrive;
 • minneforringelse, orienteringstap i rom og tid;
 • endre adferdsmessige komplekser - mistanke, aggresjon, forsinket reaksjon;
 • epilepsi;
 • vegetativ koma.

Etter hjerneblødning, faller pasientene ofte inn i koma. Dette betyr at en person forblir i live, men reagerer ikke på ytre stimuli. Ofte, spådommer av leger i begynnelsen av koma - skuffende.

Dødelig utfall

Sannsynligheten for et dødelig utfall i hemorragisk slag, avhengig av pasientens tilstand:

 • Klar bevissthet - opptil 20%
 • Stun - opp til 30%;
 • Sammensetningen (lett forvirring) er opptil 56%;
 • Sopor (underkommisjon - dyp undertrykkelse av bevissthet) - opptil 85%
 • Coma - opptil 90%.

Hemorragisk slag og hjerneskade fra høyre og venstre

Hemorragisk slag kan påvirke både venstre og høyre side av hjernen. La oss se på konsekvensene som folk står overfor i nederlaget til disse avdelingene.

 • Evnen til å logikk,
 • matematiske beregninger,
 • minne for tall
 • Tale kontroll,
 • evne til å lese og skrive

Hvis høyre side av hjernen er truffet

Forskjellen på denne typen sykdom fra lesjonen på venstre side av hjernen er uttrykt i konsekvensene, så vel som kliniske manifestasjoner. Den farligste er skaden på hjernestammen, hvor personens sjansene for overlevelse nærmer seg null. Denne avdelingen er ansvarlig for arbeidet i hjertet og luftveiene.

For å diagnostisere hemorragisk slagtilfelle til høyre er det ganske vanskelig, siden i denne delen er det orienteringssteder i rom og følsomhet. Definert dette nederlaget for taleforstyrrelser i høyre hånd (venstrehånds talesenter er i venstre halvkule).

I tillegg er det en klar korrelasjon: så, hvis funksjonaliteten til høyre side av hjernen er ødelagt, lider venstre og vice versa.

Hvis venstre side av hjernen påvirkes

Alle konsekvensene av hemorragisk slag beror på lesjonen. Her er de viktigste konsekvensene av den venstre sidede form:

 • stress og depresjon av en person
 • refusen lemmer, etterligning og respiratoriske muskler
 • alvorlig smerte
 • lammelse eller kutt på høyre side med ulike lidelser (vanskelig svelging, svært lavt nivå av generell følsomhet og lav muskelton)
 • det er umulig å tenke logisk
 • arbeidet med ansiktsmuskler er begrenset
 • det er vanskelig å navigere i rommet.

diagnostikk

De viktigste metodene for å diagnostisere hemorragisk slag:

 • MR
 • spiral CT eller konvensjonell CT i hjernen.

De tillater å bestemme volum og lokalisering av intracerebralt hematom, graden av dislokasjon av hjernen og samtidig ødem, tilstedeværelse og blødningsområde.

Det er ønskelig å gjennomføre gjentatte CT-studier for å følge utviklingen av hematom og tilstanden til hjernevævet i dynamikk.

Behandling og gjenoppretting

Førstehjelp for hemorragisk slag er:

 • ringer ambulanslaget;
 • sette pasienten på sengen på en slik måte at hodet hans er 30 grader over kroppen;
 • slipp ham fra knusende klær;
 • gir ham frisk luft.

Pasienten skal umiddelbart innlagt på en spesialisert avdeling med tilstedeværelse av gjenopplivning og nevrokirurg. Hovedmetoden for behandling - nevrokirurgisk - fjern blødende blod. Spørsmålet om kirurgisk behandling i henhold til beregnet tomografi og estimering av mengden blod og det berørte området blir løst. Alvorlighetsgraden av pasientens generelle tilstand er også tatt i betraktning. En rekke tester blir gjort, pasienten blir undersøkt av en økolog, en terapeut, en anestesiolog.

Behandling av hemorragisk slag kan være konservativ eller kirurgisk. Valget til fordel for en eller annen behandlingsmetode bør baseres på resultatene av klinisk og instrumentell evaluering av pasienten og konsultasjon av en nevrokirurg.

Alle behandlingsaktiviteter er rettet mot følgende oppgaver:

 • restaurering av blodsirkulasjonen i hjernen;
 • eliminering av cerebralt ødem;
 • normalisering av blodets reologiske egenskaper
 • stimulering av regenerative prosesser i forstyrret vev.
 • stimulering av neurogenese;
 • vedlikehold av arbeidet med organer og systemer.

Spesifikke legemidler for behandling av hemorragisk slag skal ha en nevrobeskyttende, antioksidant effekt, forbedre reparasjon i nervesystemet. De mest tilordnede av dem er:

 • Piracetam, actovegin, cerebrolysin - forbedre trofismen i nervesvevet;
 • Vitamin E, mildronat, emoksipin - har en antioksidant effekt.

Kirurgisk inngrep

Med omfattende blødninger og et antall av de ovennevnte indikasjonene, utføres en operasjon for å fjerne hjernehomatomene. Det bør fjernes i de to første dagene, fordi blodpropp er ikke bare vanskelig å hjernens funksjon og ernæring, men forfalne, forårsaker sin betennelse, ødem og nekrose av omkringliggende vev. Jo raskere hematom blir fjernet, jo høyere er sjansen for overlevelse og utvinning.

Indikasjoner for kirurgi for hemorragisk slag er:

 1. Store hemisfære hematomer;
 2. Gjennombrudd blod i hjernens ventrikler;
 3. Aneurysm-brudd med økende intrakranielt trykk.

Fjernelse av blod fra hematomet er rettet mot dekomprimering, det vil si redusere trykket i kranialhulen og omgivende vev i hjernen, noe som forbedrer prognosen betydelig, og bidrar også til bevaring av pasientens liv.

I de fleste tilfeller har kirurgi for hemorragisk hjerneslag flere mål og er en kombinert kirurgisk prosedyre. Metoden for å utføre operasjonen kan være:

 • Åpen, med trepanering av skallen;
 • Punksjon, hvor hematom er fjernet gjennom en punktering inn i beinets bein;
 • Punktert, med installasjon av drenering.

Gjennom dreneringssystemet blir fibrinolytiske legemidler introdusert i det berørte området, og en fortynnet del av dødt blod slippes ut til hematom er helt eliminert.

Gjenoppretting etter hemorragisk slag

Gjenopprettingen utføres på et hvilket som helst stadium av behandlingen, etter at de akutte symptomene er eliminert. Følgende tiltak anbefales for pasienten:

 • magnetisk terapi;
 • massasje;
 • refleksologi;
 • electrostimulation.

Rehabilitering inkluderer også følgende områder:

 • LFK etter et slag. Ved å utføre spesielle øvelser kan en person forbedre blodsirkulasjonen, øke muskelaktiviteten.
 • Psykoterapi.
 • Klasser med en taleterapeut.
 • Vitamin terapi.
 • Trening i selvbetjeningsevner.

Under rehabilitering er prognosen for gjenoppretting av funksjonene avhengig av pasienten selv og hans evne til å jobbe hardt og hele tiden og øve hver eneste liten ting. Det er mange historier om hvordan et alvorlig nevrologisk underskudd ga over til den menneskelige tørsten etter seier. Hvor mye rehabilitering vil vare, er det vanskelig å beregne, da hverandres evne til å utvinne varierer.

Prognose for gjenoppretting

Prognosen for hemorragisk slag er spesielt ugunstig dersom blødningen oppstod i hjernestammen. Negative prognostiske forhold inkluderer: avansert pasientalder, stort volum hematom, en persons tilstand av koma. De fleste pasienter som overlevde blødninger er dømt til å oppleve nevrologiske feil i livet. Men for å minimere deres skade er det mye enklere enn å løse problemene som har oppstått etter cerebral iskemi.

Risikoen for gjentatte blødninger etter overført blødning svinger innen 4%, og i nærvær av endringer i karossens struktur øker sannsynligheten for akutte tilstander til 7%.

Slægtninge, og selv pasienten selv, er interessert i hvor lang tid det tar å gjenopprette. Det er vanskelig å gi nøyaktige spådommer, siden det ikke bare avhenger av størrelsen på det omfattende hematom, tilstedeværelsen eller fraværet av komplikasjoner, omfanget av det neurologiske underskuddet, men også om effektiviteten av rehabiliteringsforanstaltninger.

Et viktig spørsmål - hvor mange lever etter sykdommen. Det avhenger av tilstanden til personen. Høy alder, alvorlige samtidige sykdommer (hjerteinfarkt, diabetes), et mye vekt, langvarig konservering av brutto nevrologisk svikt - negative faktorer som reduserer denne perioden.

Husk at hemorragisk slag er en veldig farlig sykdom som krever umiddelbar sykehusinnleggelse av pasienten. Tidlig assistanse som tilbys, kan redde liv og holde folk helse. Ta vare på deg selv og dine kjære!

Tegn konklusjoner

Hjerteangrep og slag er årsaken til nesten 70% av alle dødsfall i verden. Sju av ti mennesker dør på grunn av blokkering av hjertene eller hjernens arterier.

Spesielt skremmende er det faktum at mange mennesker ikke engang mistenker at de har hypertensjon. Og de savner muligheten til å rette opp noe, bare gjør seg til fortvilelse.

 • hodepine
 • Hjertebanken
 • Svarte prikker foran øynene (fluer)
 • Apati, irritabilitet, døsighet
 • Uklar syn
 • svette
 • Kronisk tretthet
 • Hevelse i ansiktet
 • Nummenhet og kulderystelser av fingrene
 • Trykkspring
Selv ett av disse symptomene burde få deg til å tenke. Og hvis det er to, så ikke nøl med - du har hypertensjon.

Hvordan behandle hypertensjon, når det er et stort antall medisiner som koster mye penger?

De fleste medisiner vil ikke gjøre noe bra, og noen kan til og med skade! For øyeblikket er det eneste medisin som offisielt anbefales av Helsedepartementet for behandling av hypertensjon, Giperium.

til Institutt for kardiologi sammen med helsedepartementet utfører programmet " uten hypertensjon"Innenfor rammen som stoffet Giperium er tilgjengelig gratis, alle innbyggere i byen og regionen!

De viktigste konsekvensene av hemorragisk hjerneslag på venstre side

Alle har hørt om en sykdom som hemorragisk hjerneslag (venstre side), hvis konsekvenser kan være alvorlige. Kunnskap om denne sykdommen kan bidra til å redde liv.

Hovedkarakteristikkene til sykdommen

Spesialister skiller to typer slag:

 • iskemisk - hindret blodsirkulasjon på grunn av tilstopping av blodkar
 • hemorragisk blødning i hjernen som følge av brutning av fartøyet (fartøy).

Hemorragisk slag er i sin tur også delt inn i to typer avhengig av hjernehalvfrekvensen, hvor det ble blødninger (venstre eller høyre). Avhengig av dette, så vel som konsekvensene av sykdommen, siden hver hjernehalvdel av hjernen utfører visse funksjoner i kroppen.

Alvorlighetsgraden av hemorragisk slag er først og fremst påvirket av hvor blødningen oppstod:

 • parenkymal (i stoffet i hjernen);
 • Subarachnoid (i mellomrommet mellom hjernens skall).

Årsaker og symptomer

Stroke forårsaker parenchymal sykdom er ofte, på grunn av hvilken de cerebrale kar blir sprø og mister sin elastisitet: hypertensjon (det vil si permanent økt blodtrykk) og amyloid angiopati (opphopning av beta-amyloid protein i cerebrale arterier). Hvis arterietrykket ofte stiger, så stopper blodkarrene til slutt å takle belastningen og sprekker, noe som fører til blødning.

Årsaken til subaraknoidal slag er vanligvis brudd på cerebrale aneurysmer.

Signalet om et forestående slag kan være alvorlig hodepine som forekommer uten tilsynelatende grunn, for eksempel med ustabilt arterielt trykk eller etter fysisk anstrengelse. I dette tilfellet kan hodepine bli ledsaget av kvalme og oppkast, svimmelhet og tinnitus.

Det første tegn på et slag er en skarp og alvorlig hodepine. Etter dette kan pasienten miste bevissthet og delvis syn. En person svetter, hjerterytmen øker, han føler seg varm og tørr i munnen. Hvis hjernen er skadet, kan den bli lammet av en hvilken som helst del av kroppen.

Vanligvis berører hjerneslag bare en hjernehalvdel, i dette tilfellet kalles det ensidig, men i sjeldne tilfeller er det også et bilateralt slag. Stroppen til venstre halvkule diagnostiseres oftere.

Med hemorragisk slag i venstre side av hjernen, er høyre side av kroppen lammet. Siden venstre halvkule er ansvarlig for språkferdigheter, tale, minne og logikk, er det et brudd på nettopp disse funksjonene i kroppen.

Etter et slag er de viktigste de første 3 timene, så det er viktig å vite hvordan du hjelper en person før du gir spesialisert medisinsk behandling. På en gang er det nødvendig å lette pasientens pust: å svekke belter, krager, bånd, for å gi tilgang til frisk luft i en premiss. Det er nødvendig å måle det berørte blodtrykket og registrere resultatet, da dette kan hjelpe leger. Selv når du ringer til en ambulanse, er det viktig å fortelle dispatcheren nøyaktig hva som skjedde med pasienten, slik at teamet av leger er forberedt.

Behandling av hemorragisk hjerneslag på venstre side inkluderer alltid akutt kirurgisk inngrep, og jo raskere operasjonen utføres, jo større er pasientens sjansene for utvinning. Vanligvis betyr medisinsk behandling narkotika som utvider og styrker karene: instenon, xantinol nikotinat. Anbefales også metabolske stoffer og vitaminer for å styrke hele kroppen. Rehabilitering inkluderer massasje, taleterapi, kroppsopplæring, kosttilskudd.

Viktigste konsekvenser

Dessverre er konsekvensene av hemorragisk slag ofte skuffende: dødeligheten blant pasienter er 60-70%. Hos pasienter etter kirurgi er denne tallet nærmere 50%. Komplett gjenoppretting er ekstremt sjelden. Konsekvensene av hemorragisk hjerneslag i venstre hjernehalvdel av hjernen kan være:

 • taleforringelse;
 • indisk uttale eller misforståelse av andres tale;
 • lammelse av høyre side av ansikt, armer, ben;
 • brudd på artikulasjon;
 • tap av evne til å skrive eller lese;
 • tap av taleminnet.

Som følge av dette, på grunn av traumer og alvorlige konsekvenser, kan pasienten bli begrenset i seg selv, så støtte av slektninger er nødvendig i alle stadier av rehabilitering, samt noen psykologisk hjelp.

Hemorragisk berøring forekommer ikke på grunn av traumer, men på grunn av avansert vaskulær sykdom.

Det er for å unngå denne sykdommen, må du lede en sunn livsstil og nøye overvåke din egen helse.

Her er noen tips som leger ikke er lei av å gjenta:

 1. Ikke misbruk nikotin, alkohol og narkotika, da de svekker ikke bare blodårene, men hele kroppen.
 2. Fett og mat av dårlig kvalitet fremmer ikke helse og lang levetid.
 3. Den fysiske belastningen må være innenfor rimelige grenser.
 4. Sjekk legen din regelmessig og ikke forsøm dine anbefalinger.

Et sunt kosthold beriket med vitaminer, gåing og frisk luft er ikke bare nyttig, men også hyggelig. Vær sunn og vær forsiktig!

Konsekvensene av et hemorragisk slag på venstre side av hjernen

Et hemorragisk slag oppstår når en eller flere av de sentrale arteriene i hjernen på høyre eller venstre side brytes. Dette er en svært farlig situasjon, dødeligheten som følge av det overstiger 85%. Selv om en person forblir i live, så er det en ganske stor sannsynlighet for at han blir deaktivert.

Under denne alvorlige typen slag berøres blodstrømmen i skallen og noen av hjernecellene dør. Det kan sammenlignes med en eksplosjon i hjernen. 50 gram blod helles i hodet regionen er allerede ansett som et omfattende slag, men i noen tilfeller kan mengden blod nå 500 gram! Situasjonen forverres av den lukkede hjernen i kraniet.

Problemet har to hovedårsaker. Den første er en arvelig disposisjon, som er gitt på genetisk nivå (som regel, det påvirker ikke både halvkule, men bare en). Den andre er store fysiske og psykologiske belastninger (for eksempel aktiv behandling, hyppige fly på fly). Under et angrep mister en person bevissthet, tal forsvinner, for øyeblikket forstår han som regel ikke hva som skjer. Senere husker pasienten at et sekund før effekten, bildet begynner å svømme foran øynene dine, og objektene beveger seg i rommet.

Konsekvensene av GI på venstre side

Hemorragisk slag i venstre side av hjernen fører til blødning, henholdsvis, bare én - venstre side av hjernen. Derfor er pasienten paralysert midt på kroppen. Videre blir ikke bare armen eller beinet immobilisert, men også høyre side av tungen og strupehodet (noen pasienter merker en merkelig følelse ved svelging). Etter det, blir pasienten flyttet dra mislykket ben og arm til å bli det samme navnet består av "båt" (som i en gest utvidet for almisser). I medisinske universiteter å huske disse fakta, selv er det en spesiell mnemonisk regel: "Benet er å klippe, spør hånden." Når man går, skyver en person ofte til side, selv om han føler at han, som han, går rett.

Konsekvensene av venstre sidet slag inkluderer også problemer med talegjenkjennelse og skriving, pasienten, som den, glemmer bokstaver og tall. Noen datoer fra fortiden kan forsvinne fra minnet, logikk i resonnement kan bli brutt.

Dette skyldes funksjonene som bæres av venstre hjernehalvdel av hjernen:

 1. Skriftlig og muntlig språk
 2. Logisk tenkning (bygge årsak / effekt forhold)
 3. Å dele et komplekst objekt i elementære deler og studere det av elementer
 4. Definisjon av tidssekvenser
 5. Minnere navn og datoer

Hvor mange lever etter et hemorragisk slag

Dessverre, de fleste som har lidd GI på venstre side, dør innen de første 1-3 dagene. Hvis legene klarte å bli kvitt årsaken, men konsekvensene ikke var de tyngste, er det en god sjanse til å leve i ca 1 år. De som har lykkes med et slag og har levd mer enn et år, med videre behandling og kontroll av leger kan leve mye lenger.

behandling

Suksess i å redde pasienten, samt i den påfølgende behandling avhenger av hvordan førstehjelp ble gitt raskt etter at han ble truffet av en hemoragisk slag på venstre eller høyre side. Kontoen går for timer eller til og med minutter. Det er nødvendig å ta pasienten til sykehuset innen de første 3 timene, hvor kvalifisert terapi skal utføres.

Uavhengig, når en person har hjernehalvfemslag, er det mulig å gi bare den mest grunnleggende hjelpen:

 1. Legg personen slik at hodet var litt hevet over kroppen (et sted rundt 30 grader)
 2. Ventil rommet der offeret er
 3. Pass på at han ikke kveler på oppkastet, vri hodet til siden

Under videre behandling, først på sykehuset, og deretter hjemme, er pasienten foreskrevet medikamenter som øker konduktiviteten til nerveimpulser fra hjernen til lemmer. Medisiner bør tas av kurs, nøye følge anbefalingene fra legen (hvert kurs er forskjellig fra det forrige). Behandlingen er som regel ganske dyr. Terapi bør være konsekvent og systematisk, kaste den eller ta pauser, det er umulig.

Pasienten gjennomgår også rehabilitering, der han lærer å gå og snakke på nytt. Det begynner på den tredje dagen etter at personen er normal. For å gjenopprette mobilitet bruker massasje og passiv bevegelse, der legen flytter lammet lem av pasienten, og pasienten prøver å hjelpe ham i denne hans viljestyrke. Dette rekonstruktiv fremgangsmåte har også andre funksjoner - øke blodstrømmen, hindre muskelatrofi og dannelsen av liggesår, som kan påvirkes halvdel av kroppen på grunn av svikt på grunn av lesjoner av venstre hemisfære slag.

Gjenopprette funksjonene til anerkjennelse og tale oppstår ved hjelp av barnekort, som viser figurer, bokstaver, samt ulike ting fra hverdagen (eple, bil). Først forstår pasienten lite av det han har sett, men med tiden husker han stadig mer.

I rehabilitering etter et slag er det ofte brukt ulike tekniske enheter utviklet nylig av en felles innsats fra ingeniører og leger. For eksempel at en spesiell enhet gjør det mulig for pasienten å re-lære å kontrollere din tyngdepunkt: terapi er et spill der personen ved hjelp av serie hjernen trening, må du lære å overføre vekten fra fot til fot, stående på en plattform på samme tid å få på en spesiell skjerm markøren i target.

Veldig viktig er hjelp og støtte til nære personer. Venner og slektninger har å innpode i pasientens tro på at han kan takle konsekvensene av hemoragisk hjerneslag venstre, for å tåle alle vanskelighetene av lammelse, men de bør ikke være "giperopekat" pasient, som i dette tilfellet, vil han ikke har motivasjon til å utøve viljestyrke og utøve sin rehabilitering. Det bør også bemerkes at en person ofte blir stengt etter et slag.

Forebygging av tilbakevendende hjerneslag

For å forhindre den første eller gjentatte forekomsten av hemorragisk slag i hjernens venstre side og dens konsekvenser, bør følgende sikkerhetstiltak observeres:

 • Kontroller blodsukkernivået. Hvis det er for stort, begynner blodet å tykkere, som følge av at fartens hastighet gjennom fartøyene er betydelig redusert, og det er fare for å tette fartøyene.
 • For å kontrollere nivået av kolesterol i blodet, som kolesterol fremmer dannelsen av plakk på veggene i blodårene, som også reduserer blodstrømmen og kan føre til blodpropper. For forebygging må du nøye overvåke fettene som folk spiser. Det er nødvendig å spise mange flerumettede Omega-3 fettsyrer, som finnes i fisk og sjømat og linolje.
 • Nekter å røyke. Harpikser i sigaretten skader veggene på fartøyene, og fører også til innsnevring. I tillegg fører nikotin til en forverring i hjernens overordnede arbeid.
 • Å bruke vitaminer fra gruppe B og vitamin E, godt styrker vegger av fartøy.
 • Å inkludere i diett vitaminer C (askorbinsyre) og D, som har en gunstig effekt på begge hjernehalvfrekvensene, både til venstre og høyre.

Hemorragisk slag - hva er det? Symptomer, behandling og prognose

Hemoragisk slag, cerebrovaskulær hendelse (CVA) på blødnings type - akutt klinisk syndrom, som er en konsekvens av cerebral vaskulær skade og blødning i hjernen. Grunnårsaken kan være skade på både arteriene og årene. Jo større det skadede karet, jo mer blødning er rikeligere, i alvorlige tilfeller blir opptil 100 ml blod hellet i vevet. Det resulterende hematomet komprimerer og forskyver nervvevet mekanisk, ødemet utvikler seg raskt i det berørte området.

Hvis offeret ikke er forsynt med medisinsk behandling innen tre timer, reduseres sjansene for å overleve raskt og har en tendens til null. Ifølge statistikken står andelen av hemorragiske slag for litt mer enn 20% av tilfellene av slag.

Hva er det

Hemorragisk slag - dette er en akutt blødning i hjernen på grunn av ruptur eller økt vaskulær permeabilitet. Denne sykdomsforstyrrelsen er forskjellig fra det klassiske (iskemiske) slaget, som forekommer oftere (70% av pasientene).

Tegn vaskulære endringer i ischemisk slag - trombe okklusjon av lumen, og derved forekommer gradvis nekrose av hjerneceller, og i hemoragisk - krenkelse av integriteten til den vaskulære vegg, noe som resulterer hjernevev impregnert og presset ekstravaserte blod.

Et hjerneslag i hemorragisk type er en farlig og lumsk sykdom. Det er preget av:

 1. Høy dødelighet (60-70% av pasientene dør innen den første uken etter sykdomsstart).
 2. Suddenness (hos 60-65% av pasientene, blødning oppstår uten tidligere symptomer).
 3. Dyptgripende uføre ​​overlevende pasienter - 70-80% av mennesker lenket til sengen og kan ikke ta vare på seg selv, resten 20-30% er mindre uttalt nevrologiske utfall (forstyrret lemmer, turgåing, tale, visjon, intelligens og så videre.)

Mer enn 80% av blødninger i hjernen er forbundet med økt blodtrykk (hypertensjon). Ved å ta antihypertensive legemidler (normaliserende blodtrykk) kan du redusere risikoen for slag, mengden blødning og alvorlighetsgraden av hjerneskade. Hvis pasientene er innlagt på en medisinsk institusjon i de første 3 timene, øker sjansene for overlevelse. Spesialiserte rehabiliteringssentre bidrar til å gjenopprette hjernens tapte funksjoner etter et slag. Fullstendig utvinning skjer sjelden, men det er mulig.

klassifisering

Det skal bemerkes at hjerneslagets hjerneslag fører til nesten øyeblikkelig død. Bare i sjeldne tilfeller er det mulig å redde livet til en pasient med en slik diagnose. Samtidig er det ingen sannsynlighet for en retur til fullverdig liv.

Hjernestammen er sentrum for alle kroppssystemer, og er direkte forbundet med ryggmargen. Det tjener som en sammenheng mellom lagene av tanketanker og kroppens nerver: det er takket være ham at vi er i stand til å bevege oss, puste, svelge, se, høre og så videre. Hjernestammen regulerer også sirkulasjonssystemet, termoregulering, hjertebanken. Det er derfor at skaden i slag ofte fører til døden.

Ved opprinnelse utmerker det primære og sekundære hemorragiske slag:

Avhengig av lokaliseringssonen skiller jeg ut følgende typer hemoragisk slag:

 1. Subaraknoid - Blødning i rommet mellom den harde, myke og arachnoide huden i hjernen;
 2. Blødninger på hjernens periferi eller i tykkelsen av vevet;
 3. Ventrikulær blødning - lokalisert i sideventriklene;
 4. Kombinert type: forekommer med stor blødning som påvirker flere deler av hjernen.

Perifer blødning er mye mindre farlig enn intracerebral blødning, noe som nødvendigvis provoserer dannelsen av hematomer, ødem og påfølgende død av hjernevev. Hematomer er også preget av lokalisering:

 1. Lobar - hematom er lokalisert i en del av hjernen, uten å forlate hjernebarken.
 2. Medialblødning påvirker talamus.
 3. Lateral - nederlag subcortical kjerner, lokalisert i hvite materien av hemisfærene (gjerde, mandelformet, caudate, lentikulær kjernen).
 4. Blandede hematomer, som påvirker flere områder av hjernen på en gang, finnes oftest.

Kliniske manifestasjoner

Symptomer på et hemorragisk slag er forskjellige og deles inn i to store grupper: cerebral og fokal. Symptomologien er også sterkt avhengig av lokalisering av blødningsfokus, dets størrelse, pasientens somatiske tilstand og mange andre faktorer.

Til de cerebrale symptomene på hemorragisk slag er følgende symptomer:

 1. Krenkelser av bevissthet (forbløffende, sopor, koma). Jo større fokus, jo lavere nivået av bevissthet. Men med lesjon av hjernestammen fører selv et lite fokus på blødning til en utprøvd depresjon av bevissthet.
 2. Svimmelhet.
 3. Kvalme, oppkast.
 4. Hodepine.
 5. Generell svakhet.
 6. Åndedrettsforstyrrelser.
 7. Overtredelse av hemodynamikk.

Den overordnede fokal symptomatologien er tegn:

 1. Parese eller plethysme i ekstremiteter, hemiparese er vanligere.
 2. Parese av ansiktsmuskler.
 3. Taleforstyrrelser, utvikler seg hovedsakelig ved lesjon av venstre temporal lobe.
 4. Visuell funksjonsnedsettelse (inkludert utvikling av anisokoria).
 5. Hørselshemmede.

Mistenkes slag bør være i alle typer av taleforstyrrelser i en pasient, svakhet i armen og benet på den ene side, utvikling av epileptiske anfall uten utløsende faktorer (for eksempel slike faktorer inkluderer alkohol), svekket bevissthet til koma. I noen mistenkelige tilfeller er det bedre å være trygg og ringe til en ambulanse. Oppførsel og vurdering av situasjonen ved mistanke om slag skal vurderes i en egen artikkel.

Koma med hemorragisk slag

Ca 90% av pasientene med GI i sopor eller koma faller i løpet av de første fem dagene, til tross for intensiv behandling. Bevissthetsstendigheter er karakteristiske for mange patologier, manifestert av undertrykkelse av funksjonene til retikulær dannelse av hjernen.

Forstyrrelser av hjernefunksjoner utvikles under handlingen av:

 1. Endo- og eksotoksiner - derivater av sluttprodukter av metabolisme;
 2. Oksygen og energi sulten i hjernen;
 3. Metabolske sykdommer i hjernekonstruksjoner;
 4. Utvidelse av volumet av stoffet i hjernen.

Det viktigste i utviklingen av koma er acidose, hjerne ødem, økt intrakranielt trykk, svekket mikrocirkulasjon av hjernevæsker og blod.

Tilstanden påvirker funksjonen i luftveiene, sekresjon (nyre) av fordøyelsen (lever, tarm). Å komme ut av koma hjemme er umulig, og veldig vanskelig selv under gjenopplivningsforhold.

Klinisk definisjon av koma er utført i henhold til ShCG (Glasgow Coma Scale), ved hjelp av noen andre teknikker som er relevante for klinikere. Det er også fire stadier av koma. Den enkleste først, og den håpløse tilstanden til pasienten tilsvarer det fjerde stadiet av koma.

behandling

Strokebehandling i den akutte perioden kan omfatte:

 • Smerteavlastning, kroppstemperaturkorreksjon (paracetamol, efflergan, naproxen, diklofenak, ofte opiater, propofol). Intravenøst ​​sett aspirin, dantrolen, dråpe - magnesiumsulfat.
 • Redusert blodtrykk, som bidrar til å stoppe blødning i hjernen. Til dette formål injiseres rusmidler intravenøst: labetalol, nicardipin, esmolol, hydralazin. Likevel tolereres ikke en kraftig nedgang i trykk i de tidlige dager. Videre er tablettmedisiner foreskrevet - kaptopril, enalapril, kapoten (som en grunnleggende terapi oralt eller via en sonde).
 • Diuretika med vedvarende økning i trykk (klortiazid, andapamid, lasix), kalsiumantagonister (nimotop, nifedipin).
 • Ved alvorlig hypotensjon foreskrives vasopressorer drip (norepinefrin, mezaton, dopamin).
 • Ofte brukes en konstant intravenøs infusjon for å administrere de ovennevnte legemidlene med en trykknivåkontroll hvert 15. minutt.
 • For å redusere hjernesødem, anbefales dexametason i 3 dager (intravenøst). Hvis ødemet utvikler seg, drikker glycerol, manitol, albumin og refortan.
 • Ofte brukes en konstant intravenøs infusjon for å administrere de ovennevnte legemidlene med en trykknivåkontroll hvert 15. minutt.
 • Preparater for korreksjon av nevrologiske symptomer (beroligende midler - diazepam, muskelavslappende midler - vekuronium).
 • Lokal terapi er rettet mot å eliminere trykksår og inkluderer behandling av huden med kamferalkohol, sprinkling talkumpulver.
 • Symptomatisk terapi - antikonvulsiva (lorazepam eller-anestesi i 1-2 timer), stoffet av brekninger og kvalme (metoklopramid, torekan) mot rystelser (haloperidol). Med lungebetennelse og urologiske infeksjoner, gjennomføres en behandling med antibakteriell behandling.

I nærvær av store hematomer (mer enn 50 ml.) Utføres kirurgi. Blødningsseksjonen kan utføres hvis den er lokalisert i den tilgjengelige delen av hjernen, og også hvis pasienten ikke er i koma. Oftest påført klipping halsen på aneurisme, punktering-eliminering hematom aspirasjon, rette sin fjerning og drenering av ventriklene.

effekter

Hvis pasienter klarer å bli reddet, står de overfor et nevrologisk underskudd - symptomer forårsaket av skade på hjernens område der blødning oppstod.

Det kan være etter slag av et hemorragisk slag:

 • parese og lammelse - brudd på lembebevegelser på den ene halvdelen av kroppen, da de stadig er i en halvbøyet stilling, og de kan ikke være ubente;
 • brudd på tale og fullstendig fravær;
 • psykiske lidelser og irritabilitet;
 • vedvarende hodepine;
 • forstyrrelser i koordinering av bevegelser;
 • manglende evne til å gå uavhengig og til og med sitte;
 • synshemming for å fullføre blindhet;
 • skjev ansikt;
 • vegetativ tilstand - fravær av tegn på cerebral aktivitet (bevissthet, minne, tale, bevegelser) med reddet pust og hjertebank.

Symptomene på sykdommen og deres varighet avhenger av hvor blødningen er og dens volum. De første 3 dagene er de farligste, for på dette tidspunktet i hjernen er det alvorlige brudd. De fleste dødsfall (80-90%) forekommer nettopp i denne perioden. De resterende 10-20% av pasientene dør innen en til to uker. Overlevende pasienter gjenopprettes gradvis fra noen uker til 9-10 måneder.

Venstre side

Hvis venstre side påvirkes, er konsekvensene preget av et brudd på høyre side av kroppen. Pasienten har full eller delvis lammelse, og ikke bare beinet og hånden, men også halvparten av tungen, strupehodet, lider. Hos slike pasienter er det gåttforstyrrelser, en karakteristisk pose av høyre hånd (foldet av en båt).

Ofret er kjent forverring av minne og tale, evnen til å tydelig uttrykke tanker er forstyrret. For lesjonen av venstre hjernehalvdel er det problemer med anerkjennelse av tidsekvensen, det kan ikke dekomponere komplekse elementer i komponenter. Det er brudd på skriftlig og muntlig språk.

Høyre side

Hvis høyre side er truffet, er den farligste konsekvensen skade på hjernestammen, hvor personens sjansene for overlevelse nærmer seg null. Denne avdelingen er ansvarlig for arbeidet i hjertet og luftveiene.

For å diagnostisere hemorragisk slagtilfelle til høyre er det ganske vanskelig, siden i denne delen er det orienteringssteder i rom og følsomhet. Definert dette nederlaget for taleforstyrrelser i høyre hånd (venstrehånds talesenter er i venstre halvkule). I tillegg er det en klar korrelasjon: så, hvis funksjonaliteten til høyre side av hjernen er ødelagt, lider venstre og vice versa.

Hvor mange lever etter et hemorragisk slag?

Prognosen for hemorragisk slag er ugunstig. Det avhenger av sted og grad av skade. Fare for blødning i hjernestammen, som er ledsaget av et brudd på pust og skarpe, dårlig justerte stoffer, reduserer blodtrykket til kritiske tall. Blødningen med gjennombruddet er vanskelig og ofte dødelig.

Hvor mange lever med et hemorragisk slag? Denne patologien slutter dødelig i 50-90% tilfeller. Kanskje begynnelsen av døden i den første dagen - mot bakgrunnen av generaliserte anfall, når det er et brudd på pusten. Oftere kommer døden senere, til 2 uker. Dette skyldes en kaskade av biokjemiske reaksjoner utløst av blodstrømmen i kranialhulen og fører til hjerneceller. Hvis det ikke var en hjerne bias, eller hans prolaps (falle i beinet hull) eller gjennombrudds blod inn i ventriklene, og muligheten for kompenserende hjerne stor nok (dette er mer vanlig hos barn og unge voksne), er den personen mer sannsynlig å overleve.

I 1-2 uker, i tillegg til nevrologiske forstyrrelser, bli komplikasjoner forbundet med immobilitet hos pasienten, forverring av kroniske sykdommer det eller å koble den til en respirator (lungebetennelse, liggesår, lever-, nyre-, kardiovaskulær kollaps). Og dersom de ikke fører til døden, så er det i slutten av 2-3 uker hevet i hjernen. Ved uke 3 blir det klart hva er konsekvensene av hemorragisk slag i dette tilfellet.

Gjenoppretting etter et slag

Rehabiliteringsperioden etter hemorragisk slag er lang, spesielt i alderen. Det avhenger av de tapte funksjonene og garanterer ikke fullstendig rehabilitering. Den raskeste tapte evnen blir restaurert i det første året etter slag, da er denne prosessen langsommere. Det nevrologiske underskuddet, som ble igjen etter tre år, vil trolig forbli for livet.

Leger-neurologer og rehabilitologer er klare til å hjelpe så mye som mulig for å gjenopprette de tapte funksjonene. For å gjøre dette:

 • gjennomfører klasser med en psykolog eller psykoterapeut;
 • Med tap av lese- / skriveferdigheter, holdes klasser på fornyelse;
 • hydroterapi (massasje i bassenget, lyse øvelser i vannet);
 • klasser på spesielle simulatorer;
 • i tilfelle forstyrrelser i talegjengivelse, må en person håndtere en taleterapeut; Med paresis eller lammelse, fysioterapi (for eksempel på "Myoton" -apparatet) utføres massasje og treningsterapi med en instruktør;
 • foreskrivere, som vil hjelpe til å fornye de tapte nevrale forbindelser ( "Tserakson", "Somazina") å redusere høyt blodtrykk ( "Enalapril" "Nifedipine"), antidepressive midler og beroligende midler;
 • fargeterapi - behandling med visuelle bilder.

Prognosen for utvinning avhenger av hvor stort området ble dekket av blødningen, og også i hvilken grad doktorgrads- og rehabiliteringsspesialistene var kvalifisert. Hemorragisk slag er en svært kompleks patologi, fra konsekvensene av hvilke det er lite sannsynlig å bli helt kvitt. Støttende behandling og rehabilitering varer veldig lenge.

Les Mer Om Fartøyene