Venstre sidet hemorragisk slag - hvordan er det manifestert?

Hemorragisk slag - ruptur av blodkar, med blødning i hjernevevet. Personer som lider av økt blodtrykk er utsatt for slik patologi. Sykdommen kan være av arteriell og venøs opprinnelse. Mengden av blod innesperret i hjernen er avhengig av størrelsen på fartøyet som brast - kan spre seg mer enn 100 milliliter, med hurtig gjennomstrømning og forårsaker skade hjerneceller, vev offset. Et hematom dannes, hjernen svulmer.

Hvor mange bor folk som har lidd lammelse - avhenger av rettidig støtte - førstehjelp, dersom det ikke slukkes i tide, som følge av at hjerne nekrose oppstår, etterfulgt av et dødelig utfall. Tilveiebringelse av medisinsk behandling i 3-6 timer gir en sjanse til å redde den skadede, ellers kommer angrepet først klinisk, og deretter biologisk død. Hvis pasienten i sjeldne tilfeller overlever, er han i vegetativ tilstand for resten av livet.

Nylig har medisinske eksperter notert en økning i tilfelle av slag. Dette er et alvorlig problem som krever nøye oppmerksomhet før og etter sykdomsprogresjonen.

Typer av sykdommen og klinisk kurs

Hvor mange mennesker bor, er den overførte sykdommen avhengig av det kliniske bildet. Hemorragisk slag i hjernestammen - med denne patologien oppstår nesten øyeblikkelig død. Det er isolerte tilfeller å redde en pasient og gjenopprette ham med en slik diagnose, men et fullt liv er ikke lenger mulig.

Midtpunktet i hele kroppssystemet er hjernestammen, i forbindelse med ryggmargen. Han forbinder lagene i tenktanken, kroppens nerver - takket være dette folket beveger seg, puster, svelger, ser, hører. Det regulerer også sirkulasjonssystemet, termoreguleringen, hjertefunksjonen, slik at hjerneslagets hjerneslag forårsaker død av en person.

Fra plasseringen av fokuset på hjerneskade

Hemorragisk slag er av flere typer, avhengig av plasseringen av hjerneskade:

 • Perifer eller dyp vev.
 • Ventrikulær - lokalisering på sideventriklene.
 • Subarachnoid - i mellomrommet mellom de harde, myke og araknoide lagene.
 • Kombinert - med omfattende blødning, påvirker flere områder.

Perifer blødning er ikke like farlig som i hjernen, provokerende hematomer, hevelse og nekrose av hjernevev.

Lokalisering av hematomer har forskjeller:

 • Medial - skade på thalamus.
 • Lateral - påvirker den subkortiske kjernen, den hvite delen av hemisfærene.
 • Lobary - en hematom i grensene til en lobe, ikke utenfor hjernebarken.
 • Blandede hematomer, i flere områder av hjernen, den vanligste.

Primær og sekundær strekk

Stroke kan være primær og sekundær:

 • Primær - på grunn av hypertensiv krise eller på grunn av store belastninger på arterier og årer og deres tynning.
 • Sekundær - konsekvensen av brudd på aneurysmer, hemangiomer og andre misdannelser, medfødt eller dannet i løpet av livet.

Tegn på slag

Et symptom på et slag er en skarp hodepine

Et hemorragisk slag i venstre side kan provosere en økende hodepine med angrep av kvalme og oppkast, noe som intensiverer om kvelden. Økningen i symptomer skjer svært raskt:

 • Violert tale, følsomhet, motorfunksjon.
 • Blodet rushes til ansiktet, kaster det i svette.
 • Sjeldne hjerteslag.

I denne tilstanden må du umiddelbart gå til et medisinsk anlegg. Hemorragisk slag i venstre side oppstår når en eller flere sentrale arterier i venstre hjerne brytes opp - det er en trussel mot livet, og selv om pasienten overlever, blir det ofte et funksjonshemning.

Med et venstresidet faller blodstrømmen i kranen, og en del av hjernecellene dør. Denne sykdommen forårsaker forening av en eksplosjon inne i hodet.

Omfattende venstre sidet slag er allerede løst med en femti gram mengde blod som strømmer inn i hjernen, noen ganger når blodet en halv liter! Situasjonen er komplisert ved å lukke skallen.

Årsaker til strekk venstre side

Hemorragisk slag i venstre side - symptomer

Blodslaget på venstre side skyldes to grunner:

 • Arvelig genetisk faktor - venstre sidet slag forårsaker lesjoner ikke i begge halvkule, men på en.
 • Fysisk og psykologisk overbelastning.

Når et angrep oppstår: uskarpt bevissthet, taleforstyrrelser, innser en person ikke hendelsen. I fremtiden kan minnet gjenopprettes - pasienten husker opplevelsesmomentene før høsten - uklarheten til det visuelle fokuset, vagheten for øynene, bevegelsen av objekter i rommet.

Konsekvenser av hemorragisk slag

Konsekvenser av hemorragisk slag

Hemorragisk slag i venstre side forårsaker blødning av bare en - venstre side av hjernen. Av denne grunn er høyre side av kroppen lammet. Lammelse forårsaker ikke bare lemmer, men også deler av tungen, halsen. Når er lammet deler av kroppen - bevegelsen av pasienten er vanskelig på grunn av ikke gå den skadede armen dannet i båten, som i en bedende gest.

En person som har et slag på venstre halvkule under bevegelsen, avviker ofte til siden, selv om han, på egen hånd, beveger seg rett.

Hemoragisk hjerneslag venstre side fører også til problemer med talegjenkjenning og oversettelse, det er en slags rubbing minne-kunnskap om antall bokstaver, dato, hendelsene i de siste dagene, mistet sammenheng og logikk i tale.

Ovennevnte brudd er relatert til aktiviteten til venstre halvkule. Det er ansvarlig for funksjonene:

 • Skriftlig, muntlig tale.
 • Logikk.
 • Evnen til å skille komplekse objekter av elementære deler og videre studere element-for-element.
 • Evne til å bestemme tidssekvenser.
 • Kronologisk minne.

Behandling av venstre hemorragisk slag

Behandling av hemorragisk slag

Kvaliteten på behandling, gjenoppretting, videre konsekvenser avhenger av hastigheten på førstehjelp, hver time og til og med et minutt etter at et slag er viktig. Det anbefales å utføre kvalifisert terapi de første tre timene, og levere pasienten til en medisinsk institusjon.

Hvis en person rammes av et venstre sidet slag, bør førstehjelp gis:

 • Sett pasienten og løftet hodet over kroppen, i en vinkel på 30 grader.
 • Sørg for tilgang til frisk luft ved å ventilere rommet.
 • Vri pasientens hode til siden, pass på at oppkastet ikke kommer inn i luftveiene.

Ved videre behandling permanent, og videre gjennomføring av restaureringen av huset, foreskrive midler for å øke konduktiviteten til hjernens nerveimpulser. Narkotika tar kurset på råd fra en medisinsk spesialist. Terapien bør være konsistent og systematisk, du kan ikke avbryte og avslutte behandlingen.

Også pasienten blir rehabilitert, han blir lært å flytte igjen, for å snakke igjen, den tredje dagen etter at personen kommer til seg selv. For å gjenopprette motorfunksjonen, brukes massasje og passive bevegelser av lammede lemmer. Disse tiltakene tar sikte på å øke blodstrømmen, forhindre muskelatrofi, nøytraliserende trykksår, som kan dannes dersom det er lammelse.

Rekonstruktive minneøvelser utføres ved hjelp av barnekort, med figurer, bokstaver, ulike ting i hverdagen. Pasienten kan ikke forstå bildene som er sett, men gradvis skal minnet gjenopprettes. Dessuten har spesielle tekniske midler utviklet av medisinsk ingeniørarbeid vist seg.

Ved hjelp av en spesiell enhet, lar den deg til å gjenvinne kontroll over sitt tyngdepunkt - handlingen foregår i form av spill, som er konsekvent trening hjernen, re-læres opp til å fordele kroppsvekten din på en av underekstremitetene til den andre, å være på plattformen, prøver å få markøren til et mål på skjermen.

Pasienten som har opplevd et slag i venstre halvkule, er veldig viktig å føle støtte fra nære slektninger, venner, men bør slettes hyperopisk. Det er nødvendig å skape en positiv atmosfære av kommunikasjon, da det blir lagt merke til at pasienten ofte lukker etter at han har overført hemorragisk slag i venstre side av hjernen.

Forebygging av tilbakefall av hjerneslag

For å unngå primær eller sekundær slag i venstre halvkule må følgende tiltak observeres:

 • For å overvåke nivået av sukker i blodet - når det stiger, blir blodet tykt, strømmen av strømmen gjennom fartøyene faller og det er fare for blokkering.
 • Kontroller kolesterolet, da det er i stand til å danne plakk, noe som fører til trombolyse.
 • Vær oppmerksom på maten du spiser.
 • Unntatt røyking.
 • Ikke misbruk alkohol.
 • Å påføre vitamin-mineralkomplekser, spesielt vitaminer i gruppe B, E for styrking av vegger av fartøy og generell immunitet.
 • Også inkluderingen av vitamin C, D har en gunstig effekt på hele hjernen og kroppen som en helhet.

Konsekvensene av et hemorragisk slag på venstre side av hjernen

Et hemorragisk slag oppstår når en eller flere av de sentrale arteriene i hjernen på høyre eller venstre side brytes. Dette er en svært farlig situasjon, dødeligheten som følge av det overstiger 85%. Selv om en person forblir i live, så er det en ganske stor sannsynlighet for at han blir deaktivert.

Under denne alvorlige typen slag berøres blodstrømmen i skallen og noen av hjernecellene dør. Det kan sammenlignes med en eksplosjon i hjernen. 50 gram blod helles i hodet regionen er allerede ansett som et omfattende slag, men i noen tilfeller kan mengden blod nå 500 gram! Situasjonen forverres av den lukkede hjernen i kraniet.

Problemet har to hovedårsaker. Den første er en arvelig disposisjon, som er gitt på genetisk nivå (som regel, det påvirker ikke både halvkule, men bare en). Den andre er store fysiske og psykologiske belastninger (for eksempel aktiv behandling, hyppige fly på fly). Under et angrep mister en person bevissthet, tal forsvinner, for øyeblikket forstår han som regel ikke hva som skjer. Senere husker pasienten at et sekund før effekten, bildet begynner å svømme foran øynene dine, og objektene beveger seg i rommet.

Konsekvensene av GI på venstre side

Hemorragisk slag i venstre side av hjernen fører til blødning, henholdsvis, bare én - venstre side av hjernen. Derfor er pasienten paralysert midt på kroppen. Videre blir ikke bare armen eller beinet immobilisert, men også høyre side av tungen og strupehodet (noen pasienter merker en merkelig følelse ved svelging). Etter det, blir pasienten flyttet dra mislykket ben og arm til å bli det samme navnet består av "båt" (som i en gest utvidet for almisser). I medisinske universiteter å huske disse fakta, selv er det en spesiell mnemonisk regel: "Benet er å klippe, spør hånden." Når man går, skyver en person ofte til side, selv om han føler at han, som han, går rett.

Konsekvensene av venstre sidet slag inkluderer også problemer med talegjenkjennelse og skriving, pasienten, som den, glemmer bokstaver og tall. Noen datoer fra fortiden kan forsvinne fra minnet, logikk i resonnement kan bli brutt.

Dette skyldes funksjonene som bæres av venstre hjernehalvdel av hjernen:

 1. Skriftlig og muntlig språk
 2. Logisk tenkning (bygge årsak / effekt forhold)
 3. Å dele et komplekst objekt i elementære deler og studere det av elementer
 4. Definisjon av tidssekvenser
 5. Minnere navn og datoer

Hvor mange lever etter et hemorragisk slag

Dessverre, de fleste som har lidd GI på venstre side, dør innen de første 1-3 dagene. Hvis legene klarte å bli kvitt årsaken, men konsekvensene ikke var de tyngste, er det en god sjanse til å leve i ca 1 år. De som har lykkes med et slag og har levd mer enn et år, med videre behandling og kontroll av leger kan leve mye lenger.

behandling

Suksess i å redde pasienten, samt i den påfølgende behandling avhenger av hvordan førstehjelp ble gitt raskt etter at han ble truffet av en hemoragisk slag på venstre eller høyre side. Kontoen går for timer eller til og med minutter. Det er nødvendig å ta pasienten til sykehuset innen de første 3 timene, hvor kvalifisert terapi skal utføres.

Uavhengig, når en person har hjernehalvfemslag, er det mulig å gi bare den mest grunnleggende hjelpen:

 1. Legg personen slik at hodet var litt hevet over kroppen (et sted rundt 30 grader)
 2. Ventil rommet der offeret er
 3. Pass på at han ikke kveler på oppkastet, vri hodet til siden

Under videre behandling, først på sykehuset, og deretter hjemme, er pasienten foreskrevet medikamenter som øker konduktiviteten til nerveimpulser fra hjernen til lemmer. Medisiner bør tas av kurs, nøye følge anbefalingene fra legen (hvert kurs er forskjellig fra det forrige). Behandlingen er som regel ganske dyr. Terapi bør være konsekvent og systematisk, kaste den eller ta pauser, det er umulig.

Pasienten gjennomgår også rehabilitering, der han lærer å gå og snakke på nytt. Det begynner på den tredje dagen etter at personen er normal. For å gjenopprette mobilitet bruker massasje og passiv bevegelse, der legen flytter lammet lem av pasienten, og pasienten prøver å hjelpe ham i denne hans viljestyrke. Dette rekonstruktiv fremgangsmåte har også andre funksjoner - øke blodstrømmen, hindre muskelatrofi og dannelsen av liggesår, som kan påvirkes halvdel av kroppen på grunn av svikt på grunn av lesjoner av venstre hemisfære slag.

Gjenopprette funksjonene til anerkjennelse og tale oppstår ved hjelp av barnekort, som viser figurer, bokstaver, samt ulike ting fra hverdagen (eple, bil). Først forstår pasienten lite av det han har sett, men med tiden husker han stadig mer.

I rehabilitering etter et slag er det ofte brukt ulike tekniske enheter utviklet nylig av en felles innsats fra ingeniører og leger. For eksempel at en spesiell enhet gjør det mulig for pasienten å re-lære å kontrollere din tyngdepunkt: terapi er et spill der personen ved hjelp av serie hjernen trening, må du lære å overføre vekten fra fot til fot, stående på en plattform på samme tid å få på en spesiell skjerm markøren i target.

Veldig viktig er hjelp og støtte til nære personer. Venner og slektninger har å innpode i pasientens tro på at han kan takle konsekvensene av hemoragisk hjerneslag venstre, for å tåle alle vanskelighetene av lammelse, men de bør ikke være "giperopekat" pasient, som i dette tilfellet, vil han ikke har motivasjon til å utøve viljestyrke og utøve sin rehabilitering. Det bør også bemerkes at en person ofte blir stengt etter et slag.

Forebygging av tilbakevendende hjerneslag

For å forhindre den første eller gjentatte forekomsten av hemorragisk slag i hjernens venstre side og dens konsekvenser, bør følgende sikkerhetstiltak observeres:

 • Kontroller blodsukkernivået. Hvis det er for stort, begynner blodet å tykkere, som følge av at fartens hastighet gjennom fartøyene er betydelig redusert, og det er fare for å tette fartøyene.
 • For å kontrollere nivået av kolesterol i blodet, som kolesterol fremmer dannelsen av plakk på veggene i blodårene, som også reduserer blodstrømmen og kan føre til blodpropper. For forebygging må du nøye overvåke fettene som folk spiser. Det er nødvendig å spise mange flerumettede Omega-3 fettsyrer, som finnes i fisk og sjømat og linolje.
 • Nekter å røyke. Harpikser i sigaretten skader veggene på fartøyene, og fører også til innsnevring. I tillegg fører nikotin til en forverring i hjernens overordnede arbeid.
 • Å bruke vitaminer fra gruppe B og vitamin E, godt styrker vegger av fartøy.
 • Å inkludere i diett vitaminer C (askorbinsyre) og D, som har en gunstig effekt på begge hjernehalvfrekvensene, både til venstre og høyre.

De viktigste konsekvensene av hemorragisk hjerneslag på venstre side

Alle har hørt om en sykdom som hemorragisk hjerneslag (venstre side), hvis konsekvenser kan være alvorlige. Kunnskap om denne sykdommen kan bidra til å redde liv.

Hovedkarakteristikkene til sykdommen

Spesialister skiller to typer slag:

 • iskemisk - hindret blodsirkulasjon på grunn av tilstopping av blodkar
 • hemorragisk blødning i hjernen som følge av brutning av fartøyet (fartøy).

Hemorragisk slag er i sin tur også delt inn i to typer avhengig av hjernehalvfrekvensen, hvor det ble blødninger (venstre eller høyre). Avhengig av dette, så vel som konsekvensene av sykdommen, siden hver hjernehalvdel av hjernen utfører visse funksjoner i kroppen.

Alvorlighetsgraden av hemorragisk slag er først og fremst påvirket av hvor blødningen oppstod:

 • parenkymal (i stoffet i hjernen);
 • Subarachnoid (i mellomrommet mellom hjernens skall).

Årsaker og symptomer

Stroke forårsaker parenchymal sykdom er ofte, på grunn av hvilken de cerebrale kar blir sprø og mister sin elastisitet: hypertensjon (det vil si permanent økt blodtrykk) og amyloid angiopati (opphopning av beta-amyloid protein i cerebrale arterier). Hvis arterietrykket ofte stiger, så stopper blodkarrene til slutt å takle belastningen og sprekker, noe som fører til blødning.

Årsaken til subaraknoidal slag er vanligvis brudd på cerebrale aneurysmer.

Signalet om et forestående slag kan være alvorlig hodepine som forekommer uten tilsynelatende grunn, for eksempel med ustabilt arterielt trykk eller etter fysisk anstrengelse. I dette tilfellet kan hodepine bli ledsaget av kvalme og oppkast, svimmelhet og tinnitus.

Det første tegn på et slag er en skarp og alvorlig hodepine. Etter dette kan pasienten miste bevissthet og delvis syn. En person svetter, hjerterytmen øker, han føler seg varm og tørr i munnen. Hvis hjernen er skadet, kan den bli lammet av en hvilken som helst del av kroppen.

Vanligvis berører hjerneslag bare en hjernehalvdel, i dette tilfellet kalles det ensidig, men i sjeldne tilfeller er det også et bilateralt slag. Stroppen til venstre halvkule diagnostiseres oftere.

Med hemorragisk slag i venstre side av hjernen, er høyre side av kroppen lammet. Siden venstre halvkule er ansvarlig for språkferdigheter, tale, minne og logikk, er det et brudd på nettopp disse funksjonene i kroppen.

Etter et slag er de viktigste de første 3 timene, så det er viktig å vite hvordan du hjelper en person før du gir spesialisert medisinsk behandling. På en gang er det nødvendig å lette pasientens pust: å svekke belter, krager, bånd, for å gi tilgang til frisk luft i en premiss. Det er nødvendig å måle det berørte blodtrykket og registrere resultatet, da dette kan hjelpe leger. Selv når du ringer til en ambulanse, er det viktig å fortelle dispatcheren nøyaktig hva som skjedde med pasienten, slik at teamet av leger er forberedt.

Behandling av hemorragisk hjerneslag på venstre side inkluderer alltid akutt kirurgisk inngrep, og jo raskere operasjonen utføres, jo større er pasientens sjansene for utvinning. Vanligvis betyr medisinsk behandling narkotika som utvider og styrker karene: instenon, xantinol nikotinat. Anbefales også metabolske stoffer og vitaminer for å styrke hele kroppen. Rehabilitering inkluderer massasje, taleterapi, kroppsopplæring, kosttilskudd.

Viktigste konsekvenser

Dessverre er konsekvensene av hemorragisk slag ofte skuffende: dødeligheten blant pasienter er 60-70%. Hos pasienter etter kirurgi er denne tallet nærmere 50%. Komplett gjenoppretting er ekstremt sjelden. Konsekvensene av hemorragisk hjerneslag i venstre hjernehalvdel av hjernen kan være:

 • taleforringelse;
 • indisk uttale eller misforståelse av andres tale;
 • lammelse av høyre side av ansikt, armer, ben;
 • brudd på artikulasjon;
 • tap av evne til å skrive eller lese;
 • tap av taleminnet.

Som følge av dette, på grunn av traumer og alvorlige konsekvenser, kan pasienten bli begrenset i seg selv, så støtte av slektninger er nødvendig i alle stadier av rehabilitering, samt noen psykologisk hjelp.

Hemorragisk berøring forekommer ikke på grunn av traumer, men på grunn av avansert vaskulær sykdom.

Det er for å unngå denne sykdommen, må du lede en sunn livsstil og nøye overvåke din egen helse.

Her er noen tips som leger ikke er lei av å gjenta:

 1. Ikke misbruk nikotin, alkohol og narkotika, da de svekker ikke bare blodårene, men hele kroppen.
 2. Fett og mat av dårlig kvalitet fremmer ikke helse og lang levetid.
 3. Den fysiske belastningen må være innenfor rimelige grenser.
 4. Sjekk legen din regelmessig og ikke forsøm dine anbefalinger.

Et sunt kosthold beriket med vitaminer, gåing og frisk luft er ikke bare nyttig, men også hyggelig. Vær sunn og vær forsiktig!

Hemorragisk slag av venstre og høyre side.

HealFolk.ru »Behandling av sykdommer» Hemoragisk slag av venstre og høyre side.

Blant de vanlige dødsårsakene, er et hemorragisk hjerneslag isolert. Denne alvorlige hjerneskade innen 3 timer kan føre en pasient til koma eller føre til dødelig utgang.

Post-stroke stroke folk etterpå nesten ikke gjenopprette sine vanlige og daglige funksjoner. I de fleste tilfeller forblir pasienten i vegetativ tilstand eller dør etter et lengre opphold i koma.

Hemorragisk slag - hva er det?

Hjerneslag er delt inn i to varianter: iskemisk og hemoragisk.

Iskemisk berøring er preget av blokkering av blodkaret, noe som fører til brudd på blodsirkulasjonen og som følge av celledestinasjon.

Hemorragisk hjerneslag har en karakteristisk sekvens:

 1. Ved første fase brytes en arteriell eller venøs beholder. Avhengig av plasseringen av burstfartøyet kastes opptil 100 ml blod inn i hjernevævet.
 2. Blod ved penetrering i hjernevevet ødelegger cellene og forårsaker forskyvning.
 3. Den dannede hematom fører til cerebralt ødem.
 4. Hvis du ikke gir medisinsk hjelp til rett tid, fører hevelse til nekrose av celler og vev i et vitalt organ.
 5. Avhengig av lesjonens område, er den kliniske (koma) eller biologisk død.

Statistikk for diagnosen av den presenterte typen hjerneskade er veldig skuffende. Hemoragisk berøring forekommer i 22% av tilfellene. De fleste av de overlevende forblir i vegetativ tilstand. I andre mennesker observeres et delvis tap av motor- og talefunksjoner.

Årsaker til hemorragisk slag

For å forhindre slike livstruende manifestasjoner, er det nødvendig å demontere mulige årsaker som forårsaker ruptur av fartøyet med de beskrevne konsekvensene.

Spesialister oppgir følgende årsaker til hemorragisk slag:

Siden hemorragisk hjerneslag oppstår plutselig, bør folk beskytte seg mot skadelige vaner og andre viktige aspekter som også indirekte kan føre til brudd på fartøyet.

Av sekundære grunner, som har høye indikatorer i statistikken over manifestasjonen av dette livstruende nederlaget, inkluderer:

Også øker risikoen for hemorragisk hjerneslag hos personer over 50 år, med tilstedeværelse av diabetes, med en ugunstig arvelig faktor.

Symptomer på hemorragisk hjerneslag

Det er viktig å "etablere" en foreløpig diagnose alene, så det er nødvendig å bli kjent med symptomatologien som er karakteristisk for fenomenet som presenteres.

Helt nederlag i hjernen oppstår plutselig med et alvorlig smertsyndrom. Innen få minutter mister en person bevisstheten.

Det er nødvendig å nøye studere forutsetningene, der følgende symptomer på hemorragisk hjerneslag:

 • Kvalme og oppkast, som skjedde plutselig og uten tilsynelatende grunn.
 • Hodepine og svimmelhet som ikke går bort i flere minutter eller til og med timer.
 • En person føler seg generell svakhet og døsighet.
 • Det er en karakteristisk følelsesløp i lemmer.
 • Tap av følsomhet i huden, når en person selv rører på kroppen, føler seg ikke varme og berøring.
 • Det er et rush av blod til pasientens ansikt, som uttrykkes av en skarp rødhet.
 • Hvis det er en mulighet og styrke til å kontrollere pulsen, vil det sikkert være periodisk eller ujevn.

Selv ved de første slike manifestasjoner, bør du konsultere en spesialist eller fortelle din følgesvenn om din ulykke. Samtalepartneren trenger også å kjenne de forskjellige tegn på et slag. Her kan du utføre en enkel test for å identifisere hele situasjonen.

Testingen inkluderer:

To tegn fra de fire presentasjonene blir allerede et signal for et presserende anrop av et ambulanseteam. Det skal gjøres umiddelbart.

Mens eksperter ikke er kommet, er det nødvendig å løsne pasientens knapper og belter, løsne skoene på skoene, og legg det også slik at hodet ligger over føttene.

Overføring av hemorragisk slag, video:

Stroke hemorragisk: venstre side, konsekvensene

Den menneskelige hjerne består av to halvkule. Som regel oppstår blødning på grunn av hemorragisk hjerneslag bare på den ene siden, hvor, direkte og et brudd på karet skjedde.

Den venstre halvkule av hjernen i høyrehåndere er ansvarlig for:

 • skriftlig og muntlig tale - en person kan snakke og skrive;
 • bygge logisk tenkning - evnen til å tenke og bevisst gjennomføre alle handlinger;
 • evnen til å bryte komplekse elementer og kjenne dem separat - enkelt sett, en person oppfatter samtalepartnerens forslag, først bryter dem inn i ord og forstår deres konsept for seg selv;
 • bestemmer tidssekvensen - en person gjenkjenner en rekke handlinger, for eksempel å drikke vann fra et krus, du må først ta det til leppene dine, og bare da litt tilt;
 • huske navn og datoer - for eksempel evnen til å svare på ens eget navn, og derfor gjenkjenne det.

Så, etter hemorragisk slag og hjerneblødning, mister pasienten alle disse evnene helt eller delvis. Blant annet er pasienten lammet hele høyre side av kroppen.

Lammede er ikke bare lemmer, men til og med muskler i strupehodet. I løpet av matinntaket snakker pasientene om merkelige opplevelser når de svelges. Deretter kan pasienten returnere sine vanlige ferdigheter, men motoraktiviteten kan ikke gjenopprette i det hele tatt.

Stroke hemorrhagic: høyre side, konsekvensene

Hvis en person er venstrehåndet, så med nederlaget til høyre halvkule, vil han få alle konsekvensene nevnt ovenfor. I tilfelle hvis høyrehånderen har blødning i høyre halvkule, kan man observere konsekvensene:

 • Ved høyresidig slag er det brudd på motoraktiviteten og funksjonene til de indre organene på venstre side.
 • Pasienten lider av alvorlig smerte, som på grunn av lammelse og mangel på følsomhet på venstre side, føltes kun i midten.
 • Forringet visuelt system - lateral syn forsvinner og skarpheten minker, til blindhet til ett venstre øye (i noen tilfeller, fullstendig tap av syn).
 • Pasienten mister funksjonen av å uvanlig svelge mat. Mat går ikke inn i spiserøret, men kastes inn i luftveiene.
 • Det er alvorlige lidelser i psyken. Kardinalt forskjellig oppførsel og reaksjon på en situasjon, som oppstår før og etter et slag.

Gjenoppretting etter et høyresidig slag tar litt lengre tid enn etter en venstre sidet blødning. Sant, lærer å snakke, skrive og gjenkjenne tale som kreves etter at et venstre-sidet hemorragisk slag kan ta flere måneder.

Behandling av hemorragisk slag

I tilfelle av hemorragisk beredskap spiller tid og fart på kirurgiske operasjoner av leger en avgjørende rolle.

1. Kirurgisk inngrep. Operasjonen av pasienten skal gjøres i de første to dagene etter hjernens nederlag.

Her er målet å fjerne det dannede hematom, da det koagulerte blod hindrer ikke bare normal ernæring av hjernen, men nedbryter også, noe som provoserer hevelse og nekrose av celler.

2. Konservativ metode. Etter fjerning av hematom, begynner en lang prosess med behandling og utvinning. Pasienten vil tilbringe lang tid på sykehuset, hvor han vil gjennomgå følgende behandlingsmetoder:

 • Entering inhibitors, beta-blokkere og antispasmodics - legemidler som involverer stabilisering av blodtrykket.
 • Metning av hjernen med oksygen - prosedyrer forfølge målet om å eliminere hjerne ødem. Her brukes en rekke preparater for å introdusere oksygen i lungene.
 • Ved kirurgisk inngrep stoppes pasienten av et skadet kar. Deretter kreves administrasjon av vasokonstriktorer for å forhindre gjenblødning og blødning.
 • Sedation terapi brukes - fullstendig eliminering av irriterende og opptak til pasienter av beroligende midler. Det er viktig for pasienten å sikre langsiktig hvile og en fullverdig søvn.

Når pasientens tilstand er noe stabil, blir han utladet for videre utvinning og tilbake til sitt tidligere liv hjemme.

Gjenoppretting etter et hemorragisk hjerneslag hjemme

Hjemreparasjon av en pasient etter å ha hatt et hemorragisk slag forfølger slike mål som:

 • restaurering av motorfunksjonen for implementering av enkle innenlandske aktiviteter - å sitte ned alene, hold en skje og andre grunnleggende ting;
 • Om mulig er det nødvendig å gjenopprette pasientens faglige ferdigheter;
 • Det er viktig å bevare pasientens sosiale betydning;
 • gjennomføring av nødvendige forebyggende tiltak.

Gjenopprettingsperioden inkluderer følgende viktige trinn:

Det er viktig for pasienten å sikre fred og lyd langsiktig søvn. Han burde ikke være nervøs og, hvis det er mulig, fullt ut i samsvar med hans krav og ønsker.

Det minste hoppet i blodtrykket kan utløse et sekundslag, og risikoen øker betydelig etter et hemorragisk slag.

Som et forebyggende tiltak må du slutte å røyke og drikke alkohol. Skadelige giftstoffer og stoffer som faller under forbruk, provoserer vasodilasjon og hjerneblødning.

Les mer om metoder for utvinning etter et slag her.

Stages of recovery etter hemorragisk slag, video:

Prognosen etter hemorragisk slag

Det er ikke nødvendig å snakke om nøyaktige spådommer etter et hemorragisk slag. Dette er ikke tatt til selv de mest erfarne spesialistene, for som sådan er statistikken nesten ikke-eksisterende.

Det er tilfeller der en person som ved første øyekast og etter en fullstendig omfattende undersøkelse ikke ga håp til å overleve, ble fullstendig restaurert og returnert til sin tidligere arbeidsaktivitet.

Også registrert en stor prosentandel av dødsfall, men nøyaktig statistikk blir ikke holdt. Spesialister snakker bare om følgende forutsetninger for gjenoppretting:

 • Hvis en person har opprettholdt alle grunnleggende reflekser og funksjoner etter et slag, har han en mye bedre sjanse for gjenoppretting. Selv om alt kan forvandle seg til en ekstremt motsatt situasjon, men bare med ikke-offisiell behandling og gjentatt blødning.
 • Når en person er bevisstløs, og musklene hans kontrakt, har han også sjansene for utvinning.
 • Sjansene for utvinning og overlevelse er betydelig redusert dersom en person faller i koma etter blødning. Det er mange tilfeller når pasienten dør uten å komme til bevissthet. Dette foregår av omstendighetene av hendelsen, inkludert rettidig medisinsk hjelp. Ikke glem kvalifikasjonene til spesialister som ga førstehjelp til offeret.

Uansett hva det var, var forventet levealder for en person som fikk hjerneslag, betydelig redusert. I gjennomsnitt lever pasienten etter nederlaget i hjernen ikke mer enn 10 år.

Hemorragisk slag er langt farligere enn iskemisk slag, men konsekvensene kan være den mest uventede: som en fullstendig gjenoppretting bare med delvis tap av motorfunksjoner og død av en person.

Jeg likte artikkelen - 0? Vis det til vennene dine:

Hemorragisk slag - hva er det? Symptomer, behandling og prognose

Hemoragisk slag, cerebrovaskulær hendelse (CVA) på blødnings type - akutt klinisk syndrom, som er en konsekvens av cerebral vaskulær skade og blødning i hjernen. Grunnårsaken kan være skade på både arteriene og årene. Jo større det skadede karet, jo mer blødning er rikeligere, i alvorlige tilfeller blir opptil 100 ml blod hellet i vevet. Det resulterende hematomet komprimerer og forskyver nervvevet mekanisk, ødemet utvikler seg raskt i det berørte området.

Hvis offeret ikke er forsynt med medisinsk behandling innen tre timer, reduseres sjansene for å overleve raskt og har en tendens til null. Ifølge statistikken står andelen av hemorragiske slag for litt mer enn 20% av tilfellene av slag.

Hva er det

Hemorragisk slag - dette er en akutt blødning i hjernen på grunn av ruptur eller økt vaskulær permeabilitet. Denne sykdomsforstyrrelsen er forskjellig fra det klassiske (iskemiske) slaget, som forekommer oftere (70% av pasientene).

Tegn vaskulære endringer i ischemisk slag - trombe okklusjon av lumen, og derved forekommer gradvis nekrose av hjerneceller, og i hemoragisk - krenkelse av integriteten til den vaskulære vegg, noe som resulterer hjernevev impregnert og presset ekstravaserte blod.

Et hjerneslag i hemorragisk type er en farlig og lumsk sykdom. Det er preget av:

 1. Høy dødelighet (60-70% av pasientene dør innen den første uken etter sykdomsstart).
 2. Suddenness (hos 60-65% av pasientene, blødning oppstår uten tidligere symptomer).
 3. Dyptgripende uføre ​​overlevende pasienter - 70-80% av mennesker lenket til sengen og kan ikke ta vare på seg selv, resten 20-30% er mindre uttalt nevrologiske utfall (forstyrret lemmer, turgåing, tale, visjon, intelligens og så videre.)

Mer enn 80% av blødninger i hjernen er forbundet med økt blodtrykk (hypertensjon). Ved å ta antihypertensive legemidler (normaliserende blodtrykk) kan du redusere risikoen for slag, mengden blødning og alvorlighetsgraden av hjerneskade. Hvis pasientene er innlagt på en medisinsk institusjon i de første 3 timene, øker sjansene for overlevelse. Spesialiserte rehabiliteringssentre bidrar til å gjenopprette hjernens tapte funksjoner etter et slag. Fullstendig utvinning skjer sjelden, men det er mulig.

klassifisering

Det skal bemerkes at hjerneslagets hjerneslag fører til nesten øyeblikkelig død. Bare i sjeldne tilfeller er det mulig å redde livet til en pasient med en slik diagnose. Samtidig er det ingen sannsynlighet for en retur til fullverdig liv.

Hjernestammen er sentrum for alle kroppssystemer, og er direkte forbundet med ryggmargen. Det tjener som en sammenheng mellom lagene av tanketanker og kroppens nerver: det er takket være ham at vi er i stand til å bevege oss, puste, svelge, se, høre og så videre. Hjernestammen regulerer også sirkulasjonssystemet, termoregulering, hjertebanken. Det er derfor at skaden i slag ofte fører til døden.

Ved opprinnelse utmerker det primære og sekundære hemorragiske slag:

Avhengig av lokaliseringssonen skiller jeg ut følgende typer hemoragisk slag:

 1. Subaraknoid - Blødning i rommet mellom den harde, myke og arachnoide huden i hjernen;
 2. Blødninger på hjernens periferi eller i tykkelsen av vevet;
 3. Ventrikulær blødning - lokalisert i sideventriklene;
 4. Kombinert type: forekommer med stor blødning som påvirker flere deler av hjernen.

Perifer blødning er mye mindre farlig enn intracerebral blødning, noe som nødvendigvis provoserer dannelsen av hematomer, ødem og påfølgende død av hjernevev. Hematomer er også preget av lokalisering:

 1. Lobar - hematom er lokalisert i en del av hjernen, uten å forlate hjernebarken.
 2. Medialblødning påvirker talamus.
 3. Lateral - nederlag subcortical kjerner, lokalisert i hvite materien av hemisfærene (gjerde, mandelformet, caudate, lentikulær kjernen).
 4. Blandede hematomer, som påvirker flere områder av hjernen på en gang, finnes oftest.

Kliniske manifestasjoner

Symptomer på et hemorragisk slag er forskjellige og deles inn i to store grupper: cerebral og fokal. Symptomologien er også sterkt avhengig av lokalisering av blødningsfokus, dets størrelse, pasientens somatiske tilstand og mange andre faktorer.

Til de cerebrale symptomene på hemorragisk slag er følgende symptomer:

 1. Krenkelser av bevissthet (forbløffende, sopor, koma). Jo større fokus, jo lavere nivået av bevissthet. Men med lesjon av hjernestammen fører selv et lite fokus på blødning til en utprøvd depresjon av bevissthet.
 2. Svimmelhet.
 3. Kvalme, oppkast.
 4. Hodepine.
 5. Generell svakhet.
 6. Åndedrettsforstyrrelser.
 7. Overtredelse av hemodynamikk.

Den overordnede fokal symptomatologien er tegn:

 1. Parese eller plethysme i ekstremiteter, hemiparese er vanligere.
 2. Parese av ansiktsmuskler.
 3. Taleforstyrrelser, utvikler seg hovedsakelig ved lesjon av venstre temporal lobe.
 4. Visuell funksjonsnedsettelse (inkludert utvikling av anisokoria).
 5. Hørselshemmede.

Mistenkes slag bør være i alle typer av taleforstyrrelser i en pasient, svakhet i armen og benet på den ene side, utvikling av epileptiske anfall uten utløsende faktorer (for eksempel slike faktorer inkluderer alkohol), svekket bevissthet til koma. I noen mistenkelige tilfeller er det bedre å være trygg og ringe til en ambulanse. Oppførsel og vurdering av situasjonen ved mistanke om slag skal vurderes i en egen artikkel.

Koma med hemorragisk slag

Ca 90% av pasientene med GI i sopor eller koma faller i løpet av de første fem dagene, til tross for intensiv behandling. Bevissthetsstendigheter er karakteristiske for mange patologier, manifestert av undertrykkelse av funksjonene til retikulær dannelse av hjernen.

Forstyrrelser av hjernefunksjoner utvikles under handlingen av:

 1. Endo- og eksotoksiner - derivater av sluttprodukter av metabolisme;
 2. Oksygen og energi sulten i hjernen;
 3. Metabolske sykdommer i hjernekonstruksjoner;
 4. Utvidelse av volumet av stoffet i hjernen.

Det viktigste i utviklingen av koma er acidose, hjerne ødem, økt intrakranielt trykk, svekket mikrocirkulasjon av hjernevæsker og blod.

Tilstanden påvirker funksjonen i luftveiene, sekresjon (nyre) av fordøyelsen (lever, tarm). Å komme ut av koma hjemme er umulig, og veldig vanskelig selv under gjenopplivningsforhold.

Klinisk definisjon av koma er utført i henhold til ShCG (Glasgow Coma Scale), ved hjelp av noen andre teknikker som er relevante for klinikere. Det er også fire stadier av koma. Den enkleste først, og den håpløse tilstanden til pasienten tilsvarer det fjerde stadiet av koma.

behandling

Strokebehandling i den akutte perioden kan omfatte:

 • Smerteavlastning, kroppstemperaturkorreksjon (paracetamol, efflergan, naproxen, diklofenak, ofte opiater, propofol). Intravenøst ​​sett aspirin, dantrolen, dråpe - magnesiumsulfat.
 • Redusert blodtrykk, som bidrar til å stoppe blødning i hjernen. Til dette formål injiseres rusmidler intravenøst: labetalol, nicardipin, esmolol, hydralazin. Likevel tolereres ikke en kraftig nedgang i trykk i de tidlige dager. Videre er tablettmedisiner foreskrevet - kaptopril, enalapril, kapoten (som en grunnleggende terapi oralt eller via en sonde).
 • Diuretika med vedvarende økning i trykk (klortiazid, andapamid, lasix), kalsiumantagonister (nimotop, nifedipin).
 • Ved alvorlig hypotensjon foreskrives vasopressorer drip (norepinefrin, mezaton, dopamin).
 • Ofte brukes en konstant intravenøs infusjon for å administrere de ovennevnte legemidlene med en trykknivåkontroll hvert 15. minutt.
 • For å redusere hjernesødem, anbefales dexametason i 3 dager (intravenøst). Hvis ødemet utvikler seg, drikker glycerol, manitol, albumin og refortan.
 • Ofte brukes en konstant intravenøs infusjon for å administrere de ovennevnte legemidlene med en trykknivåkontroll hvert 15. minutt.
 • Preparater for korreksjon av nevrologiske symptomer (beroligende midler - diazepam, muskelavslappende midler - vekuronium).
 • Lokal terapi er rettet mot å eliminere trykksår og inkluderer behandling av huden med kamferalkohol, sprinkling talkumpulver.
 • Symptomatisk terapi - antikonvulsiva (lorazepam eller-anestesi i 1-2 timer), stoffet av brekninger og kvalme (metoklopramid, torekan) mot rystelser (haloperidol). Med lungebetennelse og urologiske infeksjoner, gjennomføres en behandling med antibakteriell behandling.

I nærvær av store hematomer (mer enn 50 ml.) Utføres kirurgi. Blødningsseksjonen kan utføres hvis den er lokalisert i den tilgjengelige delen av hjernen, og også hvis pasienten ikke er i koma. Oftest påført klipping halsen på aneurisme, punktering-eliminering hematom aspirasjon, rette sin fjerning og drenering av ventriklene.

effekter

Hvis pasienter klarer å bli reddet, står de overfor et nevrologisk underskudd - symptomer forårsaket av skade på hjernens område der blødning oppstod.

Det kan være etter slag av et hemorragisk slag:

 • parese og lammelse - brudd på lembebevegelser på den ene halvdelen av kroppen, da de stadig er i en halvbøyet stilling, og de kan ikke være ubente;
 • brudd på tale og fullstendig fravær;
 • psykiske lidelser og irritabilitet;
 • vedvarende hodepine;
 • forstyrrelser i koordinering av bevegelser;
 • manglende evne til å gå uavhengig og til og med sitte;
 • synshemming for å fullføre blindhet;
 • skjev ansikt;
 • vegetativ tilstand - fravær av tegn på cerebral aktivitet (bevissthet, minne, tale, bevegelser) med reddet pust og hjertebank.

Symptomene på sykdommen og deres varighet avhenger av hvor blødningen er og dens volum. De første 3 dagene er de farligste, for på dette tidspunktet i hjernen er det alvorlige brudd. De fleste dødsfall (80-90%) forekommer nettopp i denne perioden. De resterende 10-20% av pasientene dør innen en til to uker. Overlevende pasienter gjenopprettes gradvis fra noen uker til 9-10 måneder.

Venstre side

Hvis venstre side påvirkes, er konsekvensene preget av et brudd på høyre side av kroppen. Pasienten har full eller delvis lammelse, og ikke bare beinet og hånden, men også halvparten av tungen, strupehodet, lider. Hos slike pasienter er det gåttforstyrrelser, en karakteristisk pose av høyre hånd (foldet av en båt).

Ofret er kjent forverring av minne og tale, evnen til å tydelig uttrykke tanker er forstyrret. For lesjonen av venstre hjernehalvdel er det problemer med anerkjennelse av tidsekvensen, det kan ikke dekomponere komplekse elementer i komponenter. Det er brudd på skriftlig og muntlig språk.

Høyre side

Hvis høyre side er truffet, er den farligste konsekvensen skade på hjernestammen, hvor personens sjansene for overlevelse nærmer seg null. Denne avdelingen er ansvarlig for arbeidet i hjertet og luftveiene.

For å diagnostisere hemorragisk slagtilfelle til høyre er det ganske vanskelig, siden i denne delen er det orienteringssteder i rom og følsomhet. Definert dette nederlaget for taleforstyrrelser i høyre hånd (venstrehånds talesenter er i venstre halvkule). I tillegg er det en klar korrelasjon: så, hvis funksjonaliteten til høyre side av hjernen er ødelagt, lider venstre og vice versa.

Hvor mange lever etter et hemorragisk slag?

Prognosen for hemorragisk slag er ugunstig. Det avhenger av sted og grad av skade. Fare for blødning i hjernestammen, som er ledsaget av et brudd på pust og skarpe, dårlig justerte stoffer, reduserer blodtrykket til kritiske tall. Blødningen med gjennombruddet er vanskelig og ofte dødelig.

Hvor mange lever med et hemorragisk slag? Denne patologien slutter dødelig i 50-90% tilfeller. Kanskje begynnelsen av døden i den første dagen - mot bakgrunnen av generaliserte anfall, når det er et brudd på pusten. Oftere kommer døden senere, til 2 uker. Dette skyldes en kaskade av biokjemiske reaksjoner utløst av blodstrømmen i kranialhulen og fører til hjerneceller. Hvis det ikke var en hjerne bias, eller hans prolaps (falle i beinet hull) eller gjennombrudds blod inn i ventriklene, og muligheten for kompenserende hjerne stor nok (dette er mer vanlig hos barn og unge voksne), er den personen mer sannsynlig å overleve.

I 1-2 uker, i tillegg til nevrologiske forstyrrelser, bli komplikasjoner forbundet med immobilitet hos pasienten, forverring av kroniske sykdommer det eller å koble den til en respirator (lungebetennelse, liggesår, lever-, nyre-, kardiovaskulær kollaps). Og dersom de ikke fører til døden, så er det i slutten av 2-3 uker hevet i hjernen. Ved uke 3 blir det klart hva er konsekvensene av hemorragisk slag i dette tilfellet.

Gjenoppretting etter et slag

Rehabiliteringsperioden etter hemorragisk slag er lang, spesielt i alderen. Det avhenger av de tapte funksjonene og garanterer ikke fullstendig rehabilitering. Den raskeste tapte evnen blir restaurert i det første året etter slag, da er denne prosessen langsommere. Det nevrologiske underskuddet, som ble igjen etter tre år, vil trolig forbli for livet.

Leger-neurologer og rehabilitologer er klare til å hjelpe så mye som mulig for å gjenopprette de tapte funksjonene. For å gjøre dette:

 • gjennomfører klasser med en psykolog eller psykoterapeut;
 • Med tap av lese- / skriveferdigheter, holdes klasser på fornyelse;
 • hydroterapi (massasje i bassenget, lyse øvelser i vannet);
 • klasser på spesielle simulatorer;
 • i tilfelle forstyrrelser i talegjengivelse, må en person håndtere en taleterapeut; Med paresis eller lammelse, fysioterapi (for eksempel på "Myoton" -apparatet) utføres massasje og treningsterapi med en instruktør;
 • foreskrivere, som vil hjelpe til å fornye de tapte nevrale forbindelser ( "Tserakson", "Somazina") å redusere høyt blodtrykk ( "Enalapril" "Nifedipine"), antidepressive midler og beroligende midler;
 • fargeterapi - behandling med visuelle bilder.

Prognosen for utvinning avhenger av hvor stort området ble dekket av blødningen, og også i hvilken grad doktorgrads- og rehabiliteringsspesialistene var kvalifisert. Hemorragisk slag er en svært kompleks patologi, fra konsekvensene av hvilke det er lite sannsynlig å bli helt kvitt. Støttende behandling og rehabilitering varer veldig lenge.

Venstre hemorragisk slag - årsaker, behandling, prognose

Hemorragisk slag er resultatet av brudd på en eller flere store sentrale arterier i hjernen. Denne tilstanden er en stor fare for menneskers helse og liv. Andelen av dødelighet som følge av hemorragisk hjerneslag når 90%. Som et resultat av brudd på store cerebrale arterier, er det også stor sannsynlighet for irreversible prosesser i kroppen som kan gjøre en person funksjonshemmet.

Mekanismen for forekomst

Hjertet av hemorragisk hjerneslag er en kraftig reduksjon i frekvensen av lokal blodstrøm, etterfulgt av døden av en del av cellene i den grå saken i hjernehalvene. De fleste medisinske og vitenskapelige arbeidere sammenligner vanligvis denne tilstanden med en eksplosjon inne i kranialhulen. Volumet av intrakranial blødning med hemorragisk slag kan være fra 25 til 500 ml blod.

Provoke denne tilstanden kan være de to viktigste årsakene, som inkluderer:

 1. Overdreven psykologisk og fysisk overbelastning. Økt byrde på kroppen kan betraktes som vanlig stress, fysisk overbelastning, vanlig flytur;
 2. Arvelig disposisjon. I dette tilfellet strekker en økt tendens til å utvikle hemorragisk slag til en av hjernehalvene.

symptomer

Som et resultat av en slik hjerneskade mister en person bevissthet, samt evnen til å uttrykke sine tanker normalt. På tidspunktet for et slag, er følelsen av virkeligheten og oppfatningen av verden rundt deg tapt, blir personen disorientert. Folk, som møtte dette problemet, bemerket utseendet på visuelle hallusinasjoner, samt forvrengning av det omkringliggende bildet før tap av bevissthet.

effekter

Hemorragisk hjerneslag i venstre hjernehalvdel av hjernen er preget av spredningen av blødninger i denne regionen. Den menneskelige hjerne er ordnet på en slik måte at når problemer oppstår på venstre halvkule, lider den høyre halvdelen av kroppen og omvendt. Som følge av denne tilstanden har en person full eller delvis lammelse av høyre halvdel av kroppen. Tap av motorfølsomhet, kan ikke bare spre seg til øvre og nedre lemmer, men også til høyre halv av strupehode og tunge.

Mennesker som har lidd en hemoragisk hjerneslag kan lett identifiseres ved en karakteristisk ganglag, når en person trekker immobilisert beinet og armen på den berørte side er foldet i form av "båt".

Når venstre halvkule er påvirket, observeres forstyrrelser i minne og tale, som et resultat av hvilken en person stadig glemmer bokstaver og tall, og heller ikke klart kan si sin tankegang. Hvis vi snakker om de potensielle konsekvensene av hemorragisk hjerneslag på venstre halvkule, så er de direkte avhengige av funksjonene som det givne området av hjernen bærer. Hovedfunksjonene til venstre halvkule inkluderer:

 • evnen til å tenke logisk og bygge årsak og virkning relasjoner;
 • muntlig og skriftlig tale
 • memorisering av definisjoner, tall og navn;
 • tidssekvensgjenkjenning;
 • Studien av komplekse elementer gjennom analysen av komponentene.

I mer alvorlige tilfeller kan vegetativ koma eller død utvikle seg.

behandling

Første førstehjelp til en person kan kun konkluderes med følgende tiltak:

 1. Legg den skadede i en stilling der hodet hans vil stige i en vinkel på 30 grader.
 2. Sørg for frisk luft gjennom vinduets åpning (hvis det er et lukket rom).
 3. For å forhindre aspirasjon (komme inn i lungene) oppkast, må du vri personens hode til den ene siden.

Ved første fase utføres behandling av hemorragisk hjerneslag på et sykehus. Etter utslipp fortsetter personen den foreskrevne behandlingen, men allerede hjemme. Den obligatoriske delen av behandlingen er inntaket av medisiner som påvirker konduktiviteten til nerveimpulser fra sentrum til periferien. Slike terapier bør være kontinuerlige fra begynnelsestidspunktet og opp til den tid legen spesifiserer.

I tillegg til legemiddelbehandling gjennomgår en person som gjennomgår et slag en spesiell rehabilitering, noe som resulterer i at motor- og talefunksjonene gjenopprettes. Restaurering av motoraktivitet utføres ved hjelp av spesiell gymnastikk og massasje. Slike manipulasjoner har en gunstig effekt på lokal blodstrøm, og er effektiv profylakse av trykksår.

Restaureringen av talefunksjonen utføres gjennom øvelser ved bruk av fargede kort, hvor forskjellige objekter og dyr kan avbildes.

Rehabiliteringsperioden etter hemorragisk slag kan suppleres med bruk av spesialutstyr som gjør det mulig å effektivt trene de aktuelle avdelingene i hjernen med det formål å raskt gjenopprette tapte funksjoner.

Gjennom gjenopprettingsperioden skal offret bli hjulpet av slektninger og slektninger.

prognoser

Med hemorragisk slag i venstre halvkule, er prognosen rent individuell for hver person. I dette tilfellet avhenger mye av graden av skade på hjernesubstansen, aktualiteten i tilbudet av kvalifisert omsorg, samt om korrektheten av rehabiliteringsforanstaltninger. Andelen uførhet blant personer som har opplevd denne typen slag er ca 70%. Om hvor mange som bor etter denne tilstanden, kan ikke snakke generelt, da det avhenger av de ovennevnte faktorene.

Grunnlaget for forebygging av denne tilstanden er rettidig korreksjon av høyt blodtrykk, samt minimering av stress.

Les Mer Om Fartøyene