Alle konsekvensene av hemorragisk hjerneslag på høyre side

I denne artikkelen vil du lære grunnleggende informasjon om hemoragisk slag på høyre side: effekten av mange levende etter en slik blødning, og hva vanskelighetene av pasienter.

Livet til pasientene etter blødningen til hjernekonstruksjonene vil aldri være det samme. Gjenopprettingsperioden varer i opptil et år, og perioden med konsekvensene av et slag er resten av livet ditt.

De tapt funksjonene av høyere nervøsitet gjenoppretter så mye som mulig i de første 3 månedene, fraværet av positiv dynamikk på dette tidspunktet er et dårlig prognostisk symptom. Bare når det gjelder evnen til å snakke, anses en periode på opptil et år som normen.

Konsekvensene avhenger av området og omfanget av blødning. En liten utstrømning av blod er preget av enkeltvirkninger, med omfattende hematomer symptomene er kombinert med hverandre.

Tap og forstyrrelser i følsomheten til venstre halvdel av kroppen (hemihypestesi)

Forstyrrelse av bekkenorganene (vannlating, avføring, seksuell funksjon)

Psykiske lidelser (nedsatt oppfatning av ens kropp, sykdomsbetennelse, endringer i minne, oppførsel)

Manglende evne til å svelge, snakke, lage lyder (dysfagi, dysartri, avasi)

Krenkelse av koordinasjon av bevegelser, balanse (ataksi)

Dobling i øynene, tap av halv synsfelt (diplopia, hemianopsi)

Reduksjon eller totalt tap av hørsel til høyre

En langsiktig konsekvens av overført hjerneblødning er tap av mentale evner (demens) av varierende grad av alvorlighetsgrad.

I løpet av de første 6-12 månedene etter et slag, krever alle pasienter spesialisert omsorg for å opprettholde vitale funksjoner og gjenopprette tapte evner.

En konstant ekstern omsorg er nødvendig, inkludert:

 • svinger i seng for profylakse av bedsores;
 • mating;
 • hygieniske prosedyrer;
 • massasje, fysioterapi;
 • utviklingen av tale, skriving, minne, evnen til å bevege seg selvstendig.

Denne perioden er ekstremt vanskelig både for pasienten selv, som plutselig ble helt hjelpeløs og for hans slektninger som ofte må forlate jobbene sine for å gi døgnet rundt hjelp. Dette skaper en ekstra psykologisk byrde som krever arbeid med en medisinsk psykolog eller psykiater.

Uten skikkelig overvåking og gjenoppretting, dør alle pasienter med en historie med omfattende hemorragisk slag i løpet av de første seks månedene. Dødelighet i gruppen med fullverdig omsorg i løpet av det første året når 30-40%. Med god pleie og observasjon av leger kan 5-10% av pasientene leve mange år, men halvparten av dem krever konstant hjelp fra omgivelsene.

Overvåking, kontroll av behandling og rehabilitering utføres av leger av flere spesialiteter: nevrolog, terapeut, psykolog eller psykiater, lege LFK.

Konsekvensene av et slag i figurer

Blødning i hjernens struktur er 15-30% av alle slag, det foreligger ingen presise data om lesjonen til høyre eller venstre side.

30% av pasientene dør innen den første uken etter blødningen, en annen 30% i den første måneden (oftere på bakgrunn av en blødning). De resterende 40% lever lenger, 5-10% av disse menneskene kan leve mange flere år.

Resterende statistikk er av generell karakter og er ikke delt inn i en iskemisk og hemorragisk type blodforsyningsforstyrrelse.

Ca. 70% av slagene er diagnostisert hos eldre aldersgrupper, men hjerneblodsykdommer forekommer hos barn, inkludert spedbarn.

I løpet av det første året etter brudd på cerebral blodtilførsel dør 40-45% av pasientene, hver femte - fra et gjentatt slag. Maksimal dødsrisiko i gjenopprettingsperioden - med omfattende lesjoner i bassenget av karoten arterier.

Dødelighet etter en gjentatt slag er to ganger høyere, risikoen for tilbakefall av blodforsyningsforstyrrelser i det første året er 10% og hver etterfølgende økning med 5-8%.

Stroke av enhver type og volum er årsaken til vedvarende funksjonshemming, mens etter gjenopprettingstidspunktet:

 • 15-20% av pasientene går tilbake til enklere arbeid;
 • 60% kan selvstyre seg hjemme;
 • 19-35% av befolkningen forblir helt avhengig av andre.

Husholdningsforstyrrelser som vedvarer seks måneder etter slaget:

Konsekvenser av høyre hemorragisk slag

Verdens helseorganisasjon refererer til et hemorragisk slag mot en gruppe av de farligste forholdene som oppstår plutselig. Denne patologien fører til fokal eller global ødeleggelse av hjernevevet i en av sine lober - høyre eller venstre, og derfor forblir pasienten deaktivert i mer enn 50% av tilfellene. Statistikk viser at menn og kvinner i alderen 35 til 50 år som lider av hypertensjon, er mest utsatt for hjerneslag.

Til tross for den høye dødeligheten prøver mer enn en tredjedel av pasientene på den første dagen etter beroligelse å behandle denne typen slag, og ca. 7% av ofrene nekter å søke på kvalifiserte spesialister. De kliniske konsekvensene av slik uforsiktighet fører ofte til alvorlige komplikasjoner, som ikke kan elimineres selv ved langvarig behandling.

Hva er et hemorragisk slag i høyre side av hjernen?

Hemorragisk slag er en hjerneblødning, som oppstod på grunn av ruptur av fartøyet. I de fleste tilfeller, i løpet av denne prosessen, sprer blod over overflaten av GM, men i noen tilfeller (med kraftig blødning) går blodet inn i hjernen. I dette tilfellet diagnostiseres det ventrikulære slag av GM.

Med nederlaget til hjernens høyre hjerte, er symptomatologien noe annerledes enn den karakteristiske for venstre sidet slag. Et slikt fenomen er ikke tilfeldig, siden høyre og venstre halvkule utfører ulike oppgaver. Dermed er venstre halvkule ansvarlig for muntlige og skriftlige evner, logikk og evnen til å utføre matematiske manipulasjoner. Høyre halvkule er primært ansvarlig for ikke-verbale evner: følelser, evnen til å analysere situasjoner fra flere stillinger. Produktet fra denne delen av GM er intuisjon, følelser og analyse, og visuell-romlig oppfatning.

I tilfelle pasienten har et høyresidig hemorragisk slag, står han overfor problemet med å forstyrre integrasjonen av begge halvkule, mot hvilket det er et tap av kontroll over kroppens venstre del.

Blant årsakene som forårsaker hjerneblødning til høyre er:

 • arteriell hypotensjon - det er årsaken til brudd på GM-fartøyene i 75% tilfeller;
 • anomalier i strukturen til hjernens blodkar - aneurysm, vaskulitt, angiopati;
 • systemiske sykdommer i sirkulasjonssystemet, inkludert aterosklerose og blodkoagulasjonsproblemer;
 • systemiske patologier i ryggmargen, hjerte, endokrine system;
 • en svulst i hjernen.

Irriterende faktorer for hemoragisk slag er fysisk stress, forgiftning (inkludert alkohol og medikament), stress og omfattende hodeskader eller andre kroppsdeler.

Symptomer på et slag i høyre side av hjernen

Siden den høyre halvdelen av hjernen er ansvarlig for funksjonaliteten til venstre på kroppen, gjelder de fleste symptomatiske manifestasjoner av hemorragisk slag begrensningen av den svært funksjonaliteten. Dette uttrykkes i følgende:

 • kroppens følsomhet forsvinner i enkelte områder - pasienten føler ikke smerte, temperaturpåvirkning, osv.
 • evnen til å spenne og slappe av musklene som ligger på venstre side av kroppen, inkludert lemmer, går tapt;
 • hodet tar en karakteristisk sving til venstre;
 • venstre øye oppfatter ikke signalene (blind), eller det mottatte signalet er forvrengt (endringer kan berøre oppfatningen av farge, form, avstand);
 • evnen til å gjenkjenne tale går tapt
 • evnen til å orientere i rommet går tapt.

Sammen med de ovennevnte symptomene, kan pasienter oppleve konvulsive sammentrekninger av lemmer til venstre, bevissthetstap. I sistnevnte tilfelle er det en bremse av pusten og en kritisk svekkelse av hjerteslag. Arterialtrykk på bakgrunn av dette forblir høyt.

I 90% av tilfellene, hvis det var et hemorragisk slag, forblir høyre side av offerets kropp nesten uendret.

Konsekvenser og prognoser

Blodens hemorragiske form på høyre side fører til konsekvenser av varierende alvorlighetsgrad. Den vanligste komplikasjonen er vedvarende lammelse av venstre side av kroppen, som kan vare fram til livets slutt. Den nest vanligste komplikasjonen er en reduksjon av synsstyrken i venstre øye og en forstyrrelse av vestibulær apparatet.

Patologien har også langsiktige konsekvenser:

 • nevrologiske lidelser;
 • psykiske lidelser;
 • søvnforstyrrelser.

Ved langvarig vedlikehold av omfattende parestesier opplever pasienter sekundære infeksjoner i urinveiene, luftveiene, leddene og bløtvevene (bedsores). Under utvinning fra sykdommen lider ca 60% av depresjon, svimmelhet og dysfunksjon.

Det er bemerkelsesverdig at jo tidligere førstehjelp vil bli gitt til en pasient som har hatt hjerneblødning, desto større er sjansen for full gjenoppretting. Når du gir medisinsk behandling i løpet av de første 30 minuttene etter angrepet, er dødeligheten ca. 6%, og når pasienten kommer inn på sykehuset et par timer etter blødningen, er denne figuren allerede 50%.

Behandling av høyre hemorragisk slag

Terapeutiske tiltak for mistanke om hemorragisk slag er anbefalt å begynne så snart som mulig etter angrepet. Eksperter oppmerksom på at utfallet av en situasjon kan påvirkes bokstavelig talt hvert minutt. Behandlingsgrunnlaget i dette tilfellet er eliminering av konsekvensene av blødning.

Hovedmålet med terapeutiske tiltak:

 • restaurering av normal blodsirkulasjon i hjernen;
 • intensivering av neurogenese (gjenoppretting av nerveceller påvirket av blødning);
 • eliminering av cerebralt ødem;
 • opprettholde funksjonene til organer og systemer, som kan bli påvirket av blødning;
 • symptomatisk terapi og behandling av patologiske tilstander etter slag.

Ovennevnte mål oppnås ved flere metoder: bruk av medisiner, ved kirurgisk inngrep. Bredt brukt i slagbehandling, fysioterapi, psykokorreksjon og folkemetoder.

Behandling med medisiner

I det akutte stadium av hæmoragisk hjerneslag, brukes medisiner for å eliminere hjerneødem og lunger, gjenopprette hjertet og stoppe blødning. Til dette formål blir følgende brukt:

 • kardiotoniske stoffer;
 • legemidler med hypotermisk effekt;
 • hypotoniske stoffer;
 • legemidler for å øke blodkoagulabiliteten og inhibering av dens fibrinolytiske aktivitet;
 • narkotika for å redusere intrakranialt trykk.

Behandling av de ovennevnte gruppene av legemidler praktiseres fra de første minuttene etter at pasienten er tatt til en medisinsk institusjon. De fleste legemidler administreres parenteralt eller transfusjon, siden pasienten med en lesjon på høyre side av hjernen ikke har mulighet til å ta medisin oralt.

Kirurgisk behandling

Kirurgisk behandling etter et slag oppstår senest tre dager etter at blødningen oppstod. Hovedindikasjonene for intervensjon er:

 • omfattende hematomer;
 • får blod i hulrommet inne i hjernen (ventrikulært slag);
 • økt intrakranielt trykk.

Hensikten med intervensjonen er å fjerne blod fra skallen. Etter operasjonen øker sjansen for et gunstig utfall mange ganger.

Andre metoder for behandling av hjerneslag

Etter å overvinne en akutt tilstand hos pasienter med høyre hemisfære lesjoner anbefalt å gjennomgå fysisk terapi. Denne typen behandling stimulerer restaureringen av nevrale forbindelser og hjelper pasientene seg til å bli raskere. Blant de mest effektive fysioterapi legene kaller balneoterapi, elektro (darsonval), parafin, og virkningen av lavfrekvente strømmer.

Like viktig i nederlaget til høyre halvkule og psykoterapi. Pasienter med diagnose av hemorragisk hjerneslag på høyre side av hjernen lider ofte av psykiske lidelser. En velfungerende ordning med innflytelse på nivået av psykologi bidrar til å overvinne mange problemer, inkludert uvilje til å godta hjelp fra slektninger.

LFK etter et slag

Terapeutisk gymnastikk gjør det mulig å gjenopprette de tapte funksjonene i lemmer og gjenopprette samspillet mellom det nervøse og det muskulære vevet. I tillegg bidrar gymnastikkøvelser til å opprettholde muskeltonen, bidrar til bedre næring av vev i deler av kroppen, immobilisert på grunn av parese.

I utgangspunktet anbefales det å utføre bevegelser fra den utsatte posisjonen. I fravær av pasientens evne til å kontrollere kroppen må fokusere på den passive utøvelse hvorved den endelige bevegelsen blir utført av en spesialist eller en kjær. Når det er mulig, må du gå videre til mer utfordrende øvelser som pasienten kan utføre selv: knuger og løsgjørings hender, fleksjon og ekstensjon av lemmer (uten belastning), snur hodet.

Viktig! Pasienten må under ingen omstendigheter være sliten etter å ha gjort øvelsene!

Hvis anbefalingene blir observert, oppstår gjenoppretting av pasientene innen 1-3 år. I dette tilfellet kan det være gjenværende problemer med tale- eller finmotoriske ferdigheter. Minst 70% av pasientene beholder evnen til å betjene seg selv.

Hemorragisk slag - hva er det? Symptomer, behandling og prognose

Hemoragisk slag, cerebrovaskulær hendelse (CVA) på blødnings type - akutt klinisk syndrom, som er en konsekvens av cerebral vaskulær skade og blødning i hjernen. Grunnårsaken kan være skade på både arteriene og årene. Jo større det skadede karet, jo mer blødning er rikeligere, i alvorlige tilfeller blir opptil 100 ml blod hellet i vevet. Det resulterende hematomet komprimerer og forskyver nervvevet mekanisk, ødemet utvikler seg raskt i det berørte området.

Hvis offeret ikke er forsynt med medisinsk behandling innen tre timer, reduseres sjansene for å overleve raskt og har en tendens til null. Ifølge statistikken står andelen av hemorragiske slag for litt mer enn 20% av tilfellene av slag.

Hva er det

Hemorragisk slag - dette er en akutt blødning i hjernen på grunn av ruptur eller økt vaskulær permeabilitet. Denne sykdomsforstyrrelsen er forskjellig fra det klassiske (iskemiske) slaget, som forekommer oftere (70% av pasientene).

Tegn vaskulære endringer i ischemisk slag - trombe okklusjon av lumen, og derved forekommer gradvis nekrose av hjerneceller, og i hemoragisk - krenkelse av integriteten til den vaskulære vegg, noe som resulterer hjernevev impregnert og presset ekstravaserte blod.

Et hjerneslag i hemorragisk type er en farlig og lumsk sykdom. Det er preget av:

 1. Høy dødelighet (60-70% av pasientene dør innen den første uken etter sykdomsstart).
 2. Suddenness (hos 60-65% av pasientene, blødning oppstår uten tidligere symptomer).
 3. Dyptgripende uføre ​​overlevende pasienter - 70-80% av mennesker lenket til sengen og kan ikke ta vare på seg selv, resten 20-30% er mindre uttalt nevrologiske utfall (forstyrret lemmer, turgåing, tale, visjon, intelligens og så videre.)

Mer enn 80% av blødninger i hjernen er forbundet med økt blodtrykk (hypertensjon). Ved å ta antihypertensive legemidler (normaliserende blodtrykk) kan du redusere risikoen for slag, mengden blødning og alvorlighetsgraden av hjerneskade. Hvis pasientene er innlagt på en medisinsk institusjon i de første 3 timene, øker sjansene for overlevelse. Spesialiserte rehabiliteringssentre bidrar til å gjenopprette hjernens tapte funksjoner etter et slag. Fullstendig utvinning skjer sjelden, men det er mulig.

klassifisering

Det skal bemerkes at hjerneslagets hjerneslag fører til nesten øyeblikkelig død. Bare i sjeldne tilfeller er det mulig å redde livet til en pasient med en slik diagnose. Samtidig er det ingen sannsynlighet for en retur til fullverdig liv.

Hjernestammen er sentrum for alle kroppssystemer, og er direkte forbundet med ryggmargen. Det tjener som en sammenheng mellom lagene av tanketanker og kroppens nerver: det er takket være ham at vi er i stand til å bevege oss, puste, svelge, se, høre og så videre. Hjernestammen regulerer også sirkulasjonssystemet, termoregulering, hjertebanken. Det er derfor at skaden i slag ofte fører til døden.

Ved opprinnelse utmerker det primære og sekundære hemorragiske slag:

Avhengig av lokaliseringssonen skiller jeg ut følgende typer hemoragisk slag:

 1. Subaraknoid - Blødning i rommet mellom den harde, myke og arachnoide huden i hjernen;
 2. Blødninger på hjernens periferi eller i tykkelsen av vevet;
 3. Ventrikulær blødning - lokalisert i sideventriklene;
 4. Kombinert type: forekommer med stor blødning som påvirker flere deler av hjernen.

Perifer blødning er mye mindre farlig enn intracerebral blødning, noe som nødvendigvis provoserer dannelsen av hematomer, ødem og påfølgende død av hjernevev. Hematomer er også preget av lokalisering:

 1. Lobar - hematom er lokalisert i en del av hjernen, uten å forlate hjernebarken.
 2. Medialblødning påvirker talamus.
 3. Lateral - nederlag subcortical kjerner, lokalisert i hvite materien av hemisfærene (gjerde, mandelformet, caudate, lentikulær kjernen).
 4. Blandede hematomer, som påvirker flere områder av hjernen på en gang, finnes oftest.

Kliniske manifestasjoner

Symptomer på et hemorragisk slag er forskjellige og deles inn i to store grupper: cerebral og fokal. Symptomologien er også sterkt avhengig av lokalisering av blødningsfokus, dets størrelse, pasientens somatiske tilstand og mange andre faktorer.

Til de cerebrale symptomene på hemorragisk slag er følgende symptomer:

 1. Krenkelser av bevissthet (forbløffende, sopor, koma). Jo større fokus, jo lavere nivået av bevissthet. Men med lesjon av hjernestammen fører selv et lite fokus på blødning til en utprøvd depresjon av bevissthet.
 2. Svimmelhet.
 3. Kvalme, oppkast.
 4. Hodepine.
 5. Generell svakhet.
 6. Åndedrettsforstyrrelser.
 7. Overtredelse av hemodynamikk.

Den overordnede fokal symptomatologien er tegn:

 1. Parese eller plethysme i ekstremiteter, hemiparese er vanligere.
 2. Parese av ansiktsmuskler.
 3. Taleforstyrrelser, utvikler seg hovedsakelig ved lesjon av venstre temporal lobe.
 4. Visuell funksjonsnedsettelse (inkludert utvikling av anisokoria).
 5. Hørselshemmede.

Mistenkes slag bør være i alle typer av taleforstyrrelser i en pasient, svakhet i armen og benet på den ene side, utvikling av epileptiske anfall uten utløsende faktorer (for eksempel slike faktorer inkluderer alkohol), svekket bevissthet til koma. I noen mistenkelige tilfeller er det bedre å være trygg og ringe til en ambulanse. Oppførsel og vurdering av situasjonen ved mistanke om slag skal vurderes i en egen artikkel.

Koma med hemorragisk slag

Ca 90% av pasientene med GI i sopor eller koma faller i løpet av de første fem dagene, til tross for intensiv behandling. Bevissthetsstendigheter er karakteristiske for mange patologier, manifestert av undertrykkelse av funksjonene til retikulær dannelse av hjernen.

Forstyrrelser av hjernefunksjoner utvikles under handlingen av:

 1. Endo- og eksotoksiner - derivater av sluttprodukter av metabolisme;
 2. Oksygen og energi sulten i hjernen;
 3. Metabolske sykdommer i hjernekonstruksjoner;
 4. Utvidelse av volumet av stoffet i hjernen.

Det viktigste i utviklingen av koma er acidose, hjerne ødem, økt intrakranielt trykk, svekket mikrocirkulasjon av hjernevæsker og blod.

Tilstanden påvirker funksjonen i luftveiene, sekresjon (nyre) av fordøyelsen (lever, tarm). Å komme ut av koma hjemme er umulig, og veldig vanskelig selv under gjenopplivningsforhold.

Klinisk definisjon av koma er utført i henhold til ShCG (Glasgow Coma Scale), ved hjelp av noen andre teknikker som er relevante for klinikere. Det er også fire stadier av koma. Den enkleste først, og den håpløse tilstanden til pasienten tilsvarer det fjerde stadiet av koma.

behandling

Strokebehandling i den akutte perioden kan omfatte:

 • Smerteavlastning, kroppstemperaturkorreksjon (paracetamol, efflergan, naproxen, diklofenak, ofte opiater, propofol). Intravenøst ​​sett aspirin, dantrolen, dråpe - magnesiumsulfat.
 • Redusert blodtrykk, som bidrar til å stoppe blødning i hjernen. Til dette formål injiseres rusmidler intravenøst: labetalol, nicardipin, esmolol, hydralazin. Likevel tolereres ikke en kraftig nedgang i trykk i de tidlige dager. Videre er tablettmedisiner foreskrevet - kaptopril, enalapril, kapoten (som en grunnleggende terapi oralt eller via en sonde).
 • Diuretika med vedvarende økning i trykk (klortiazid, andapamid, lasix), kalsiumantagonister (nimotop, nifedipin).
 • Ved alvorlig hypotensjon foreskrives vasopressorer drip (norepinefrin, mezaton, dopamin).
 • Ofte brukes en konstant intravenøs infusjon for å administrere de ovennevnte legemidlene med en trykknivåkontroll hvert 15. minutt.
 • For å redusere hjernesødem, anbefales dexametason i 3 dager (intravenøst). Hvis ødemet utvikler seg, drikker glycerol, manitol, albumin og refortan.
 • Ofte brukes en konstant intravenøs infusjon for å administrere de ovennevnte legemidlene med en trykknivåkontroll hvert 15. minutt.
 • Preparater for korreksjon av nevrologiske symptomer (beroligende midler - diazepam, muskelavslappende midler - vekuronium).
 • Lokal terapi er rettet mot å eliminere trykksår og inkluderer behandling av huden med kamferalkohol, sprinkling talkumpulver.
 • Symptomatisk terapi - antikonvulsiva (lorazepam eller-anestesi i 1-2 timer), stoffet av brekninger og kvalme (metoklopramid, torekan) mot rystelser (haloperidol). Med lungebetennelse og urologiske infeksjoner, gjennomføres en behandling med antibakteriell behandling.

I nærvær av store hematomer (mer enn 50 ml.) Utføres kirurgi. Blødningsseksjonen kan utføres hvis den er lokalisert i den tilgjengelige delen av hjernen, og også hvis pasienten ikke er i koma. Oftest påført klipping halsen på aneurisme, punktering-eliminering hematom aspirasjon, rette sin fjerning og drenering av ventriklene.

effekter

Hvis pasienter klarer å bli reddet, står de overfor et nevrologisk underskudd - symptomer forårsaket av skade på hjernens område der blødning oppstod.

Det kan være etter slag av et hemorragisk slag:

 • parese og lammelse - brudd på lembebevegelser på den ene halvdelen av kroppen, da de stadig er i en halvbøyet stilling, og de kan ikke være ubente;
 • brudd på tale og fullstendig fravær;
 • psykiske lidelser og irritabilitet;
 • vedvarende hodepine;
 • forstyrrelser i koordinering av bevegelser;
 • manglende evne til å gå uavhengig og til og med sitte;
 • synshemming for å fullføre blindhet;
 • skjev ansikt;
 • vegetativ tilstand - fravær av tegn på cerebral aktivitet (bevissthet, minne, tale, bevegelser) med reddet pust og hjertebank.

Symptomene på sykdommen og deres varighet avhenger av hvor blødningen er og dens volum. De første 3 dagene er de farligste, for på dette tidspunktet i hjernen er det alvorlige brudd. De fleste dødsfall (80-90%) forekommer nettopp i denne perioden. De resterende 10-20% av pasientene dør innen en til to uker. Overlevende pasienter gjenopprettes gradvis fra noen uker til 9-10 måneder.

Venstre side

Hvis venstre side påvirkes, er konsekvensene preget av et brudd på høyre side av kroppen. Pasienten har full eller delvis lammelse, og ikke bare beinet og hånden, men også halvparten av tungen, strupehodet, lider. Hos slike pasienter er det gåttforstyrrelser, en karakteristisk pose av høyre hånd (foldet av en båt).

Ofret er kjent forverring av minne og tale, evnen til å tydelig uttrykke tanker er forstyrret. For lesjonen av venstre hjernehalvdel er det problemer med anerkjennelse av tidsekvensen, det kan ikke dekomponere komplekse elementer i komponenter. Det er brudd på skriftlig og muntlig språk.

Høyre side

Hvis høyre side er truffet, er den farligste konsekvensen skade på hjernestammen, hvor personens sjansene for overlevelse nærmer seg null. Denne avdelingen er ansvarlig for arbeidet i hjertet og luftveiene.

For å diagnostisere hemorragisk slagtilfelle til høyre er det ganske vanskelig, siden i denne delen er det orienteringssteder i rom og følsomhet. Definert dette nederlaget for taleforstyrrelser i høyre hånd (venstrehånds talesenter er i venstre halvkule). I tillegg er det en klar korrelasjon: så, hvis funksjonaliteten til høyre side av hjernen er ødelagt, lider venstre og vice versa.

Hvor mange lever etter et hemorragisk slag?

Prognosen for hemorragisk slag er ugunstig. Det avhenger av sted og grad av skade. Fare for blødning i hjernestammen, som er ledsaget av et brudd på pust og skarpe, dårlig justerte stoffer, reduserer blodtrykket til kritiske tall. Blødningen med gjennombruddet er vanskelig og ofte dødelig.

Hvor mange lever med et hemorragisk slag? Denne patologien slutter dødelig i 50-90% tilfeller. Kanskje begynnelsen av døden i den første dagen - mot bakgrunnen av generaliserte anfall, når det er et brudd på pusten. Oftere kommer døden senere, til 2 uker. Dette skyldes en kaskade av biokjemiske reaksjoner utløst av blodstrømmen i kranialhulen og fører til hjerneceller. Hvis det ikke var en hjerne bias, eller hans prolaps (falle i beinet hull) eller gjennombrudds blod inn i ventriklene, og muligheten for kompenserende hjerne stor nok (dette er mer vanlig hos barn og unge voksne), er den personen mer sannsynlig å overleve.

I 1-2 uker, i tillegg til nevrologiske forstyrrelser, bli komplikasjoner forbundet med immobilitet hos pasienten, forverring av kroniske sykdommer det eller å koble den til en respirator (lungebetennelse, liggesår, lever-, nyre-, kardiovaskulær kollaps). Og dersom de ikke fører til døden, så er det i slutten av 2-3 uker hevet i hjernen. Ved uke 3 blir det klart hva er konsekvensene av hemorragisk slag i dette tilfellet.

Gjenoppretting etter et slag

Rehabiliteringsperioden etter hemorragisk slag er lang, spesielt i alderen. Det avhenger av de tapte funksjonene og garanterer ikke fullstendig rehabilitering. Den raskeste tapte evnen blir restaurert i det første året etter slag, da er denne prosessen langsommere. Det nevrologiske underskuddet, som ble igjen etter tre år, vil trolig forbli for livet.

Leger-neurologer og rehabilitologer er klare til å hjelpe så mye som mulig for å gjenopprette de tapte funksjonene. For å gjøre dette:

 • gjennomfører klasser med en psykolog eller psykoterapeut;
 • Med tap av lese- / skriveferdigheter, holdes klasser på fornyelse;
 • hydroterapi (massasje i bassenget, lyse øvelser i vannet);
 • klasser på spesielle simulatorer;
 • i tilfelle forstyrrelser i talegjengivelse, må en person håndtere en taleterapeut; Med paresis eller lammelse, fysioterapi (for eksempel på "Myoton" -apparatet) utføres massasje og treningsterapi med en instruktør;
 • foreskrivere, som vil hjelpe til å fornye de tapte nevrale forbindelser ( "Tserakson", "Somazina") å redusere høyt blodtrykk ( "Enalapril" "Nifedipine"), antidepressive midler og beroligende midler;
 • fargeterapi - behandling med visuelle bilder.

Prognosen for utvinning avhenger av hvor stort området ble dekket av blødningen, og også i hvilken grad doktorgrads- og rehabiliteringsspesialistene var kvalifisert. Hemorragisk slag er en svært kompleks patologi, fra konsekvensene av hvilke det er lite sannsynlig å bli helt kvitt. Støttende behandling og rehabilitering varer veldig lenge.

Stroke på høyre side: konsekvenser, behandling og hvor mange bor

Hjernekatastrofe er et alvorlig slag mot kroppen til enhver person. Når det er et iskemisk eller hemorragisk hjerneslag, er konsekvensene av dette fenomenet forverringen eller total fravær av individuelle funksjoner i hjernevævets strukturer. Naturen og alvorlighetsgraden av post-stroke komplikasjoner avhenger direkte av plasseringen og størrelsen av det patologiske fokuset.

Det er derfor, når en hjernekatastrofe oppstår, spiller en viktig rolle ved bestemmelsen av den nøyaktige plasseringen av det patologiske fokuset i hjernevævet. Fra funnene av den medisinske undersøkelsen avhenger taktikken for videre behandling og rehabilitering av pasienten direkte.

Symptomer på et slag i høyre halvkule

De mest karakteristiske manifestasjonene av en høyresidig ulykke i hjernen er brudd på personens motoriske evne og vanskeligheter med å svelge. Siden den nervøse reguleringen i menneskekroppen følger prinsippet om kryss, når et høyresidig slag oppstår, blir personen lammet av venstre side. På samme tid kan venstre hånd være i en karakteristisk bøyd stilling.

Slike pasienter har problemer med å gå, lammelse, nummenhet og tap av følelse i venstre side av kroppen. Pasienten klager over vanskeligheter ved å spise og forstyrre svelgrefleksen (dysfagi), samt hevelse på venstre side av ansiktet.

I tillegg er det slike tegn på høyresidig hjerneslag:

 • Reduksjon eller tap av orientering i rommet, samt forstyrrelse av koordinering av bevegelser;
 • Vanskelig tale, samt vanskeligheter med å flytte språket;
 • oppkast;
 • Paralyserer venstre side av ansiktet;
 • Smerter i hodet til høyre;
 • Forstyrret svelging;
 • Nemeth venstre arm og ben med lammelse;
 • Nummenhet på venstre side av ansiktet;
 • Hørselstap eller tap
 • hemiparese;
 • Svimmelhet.

Dannelsen av denne symptomatologien kan ikke bare indikere utviklingen av en høyresidig ulykke i hjernen, men også for å advare en person om sin overhengende offensiv. I gjennomsnitt skjer dette noen dager før hjerneinfarkt. Hvis en slik person ble forsynt med rettidig medisinsk hjelp, har han en sjanse til å unngå utvikling av alvorlige og irreversible komplikasjoner.

Våre lesere anbefaler!

Et nytt verktøy for rehabilitering og forebygging av slag, som har overraskende høy effektivitet - Monastic te. Monastisk te hjelper virkelig å bekjempe konsekvensene av et slag. Te holder blant annet blodtrykk i normen.

Metoder for å gjenkjenne høyresidig slag

Diagnose av høyrehjerne ulykke forårsaker ingen spesielle vanskeligheter. For å mistenke et høyresidig slag, er det nødvendig å kontakte den skadede med en forespørsel om samtidig å heve begge hender. I tillegg kan du be offeret om å vise tungen eller smilet.

Hvis slike tiltak forårsaker en personproblemer, er sannsynligheten for et høyresidig hjerneinfarkt minst 80%.

årsaker

Ser som de avgjørende faktorene for utbruddet av hjernehalvfems hjerneskade, de samme årsakene som er karakteristiske for et slag i venstre halvkule.

Provoke et hjerneslag, kan slike faktorer:

 • Drikker alkohol og røyking;
 • Overvektig kroppsvekt;
 • Økt kolesterol i blodet;
 • Inaktiv livsstil (hypodynamien);
 • Mottak av kombinert orale prevensjonsmidler;
 • Overdreven fysisk og følelsesmessig overbelastning;
 • Kroniske sykdommer i nyrene og kardiovaskulærsystemet.

I tillegg er de medfødte eller anskaffe aneurysmene av cerebral fartøy, så vel som craniocerebrale skader, ikke mindre viktige faktorer i utviklingen av en høyre hjernekatastrofe.

En slående historie om å komme seg fra slag Les mer.

Fare for patologi

Hvis vi sammenligner venstre sidet og høyre sidet omfattende iskemisk slag hos kvinner og menn, er det umulig å identifisere de farligste av disse forholdene. Med utviklingen av irreversible prosesser i regionen i høyre hjernehalvdel (iskemi), mister pasientene ofte sine tidligere funksjonelle evner, noe som i betydelig grad påvirker den sosiale tilpasningen og livskvaliteten. Slike personer er nyopplært i ferdighetene med å skrive, gå og snakke.

De må gjenopprette fingerens følsomme følsomhet, og også lære å kontrollere kroppen sin på nytt. I motsetning til venstre halvkule, er pasienter med høyresidig hjerneinfarkt ikke utsatt for depressive forhold, noe som i stor grad letter kroppens gjenopprettingsperiode.

effekter

Med hjerneslag på høyre side, er effektene som utvikles hos pasienter nært relatert til typen hjernebølge.

Hemorragisk form

Den mest farlige formen for en hjerneulykke er rettidig hemorragisk hjerneslag i hjernens substans. For rettsidig hemorragisk skade på hjernen blir vev preget av utprøvde og aggressive symptomer. På forkanten av katastrofen kan en person forstyrres av symptomer som svimmelhet, hypertensjon, kortpustethet, smerte i hjertet. Etter begynnelsen av den akutte fasen av sykdommen, inkluderer symptomene på et høyresidig slag av lammelser på venstre side av kroppen, tap av følsomhet, bevissthetstap og følelsesløp i øvre og nedre ekstremiteter på venstre side.

Når stroke hemorragisk på høyre side, er konsekvensene alvorlige. De er uttrykt i delvis eller fullstendig funksjonshemning, ødem i hjernen, opp til cerebral koma.

Hvis en person har hatt et slag på høyre side av hjernen, er risikoen for sykdomsfall på minst 70%.

Iskemisk form

Hvis det var en iskemisk slag av den høyre hjernehalvdelen av hjernen, mister personen orientering i tid og rom, opplever problemer med sin visjon tale, så vel som å miste den taktile og smerte følsomhet. Provosere iskemisk slag i bassenget høyre midtre cerebrale arterie kan være små blødninger i cerebral cortex, feilutvikling av hjernens blodkar og arteria carotis (aneurisme). Den provokerende faktoren er overdreven følelsesmessig og fysisk stress, craniocerebral trauma, fødsel.

Sammen med hemoragisk slag, hjerneinfarkt ensidig medfører tilsvarende konsekvenser som kommer til uttrykk i problemer med følsomhet, forstyrrelse av tale og skriving, fullstendig eller delvis lammelse.

diagnostikk

Bekreftelse av diagnosen hemorragisk eller iskemisk berøring av høyre hjernehalvfrekvens, er basert på magnetisk resonansavbildning av hjernen.

Denne diagnostiske teknikken gjør det mulig å identifisere iskemisk slag av høyre side, et pålitelig sted for lokalisering av det patologiske fokuset, dets størrelse og prevalens.

rehabilitering

Basert på det faktum at i hemoragisk cerebralt slag på den høyre side er det en nedgang eller fullstendig fravær av motoriske funksjoner, hemming av tale, visuell og taktil enhet, omfatter hvileperiode tiltak rettet mot gjenopprettelse av funksjonene i hjernen.

Den grunnleggende listen over rehabiliteringsforanstaltninger for gjenoppretting etter et slag på høyre side inkluderer slike elementer:

 1. Gir konstant følelsesmessig og fysisk hvile for den skadede
 2. Overholdelse av kosttilskudd som gir utelukkelse av matvarer med høy tetthetslipoproteiner fra kostholdet;
 3. Behandling og regenerativ massasje;
 4. Fysiske øvelser for å bekjempe lammelse (LFK);
 5. Et viktig stadium er overholdelse av det restriktive regimet, som gir avslag på bruk av alkohol og tobakksrøyking.
 6. Minimere psykisk og fysisk stress;
 7. Behandling av kroniske sykdommer;
 8. Rehabiliteringsøkter med fysioterapeut, psykolog og nevrolog.

Varigheten av utvinning for slag er individuelt for hvert enkelt tilfelle. Disse perioder og deres varighet er avhengig av alvorlighetsgraden av skaden på hjernekonstruksjonene på høyre halvkule, så vel som menneskets individuelle egenskaper. Hos noen pasienter varer utvinning av høyre side etter hjerneinfarkt ca 14 dager, mens i andre denne tallet overstiger 6 måneder.

forebygging

Den generelle planen for forebyggende tiltak for å forebygge ulykker med høyre hjerne er rettet mot å innføre en sunn livsstil, unngå bruk av alkohol og tobakksrøyking, gjennomgå kostholdet og ekskludere potensielt farlige komponenter fra den. Dette gjelder spesielt hvis det er et slag i middelaldrende menn.

I tillegg må hver person overvåke blodtrykket. I tilfelle av vedvarende økning, anbefales det å søke medisinsk hjelp med henblikk på omfattende medisinsk undersøkelse og utnevnelse av egnet behandling.

Prognoser og liv

Etter å ha fullført et kurs med full rehabilitering etter å ha hatt et rettferdig hjerneinfarkt, må hver person møte nye livsvilkår. For å forhindre et omfattende slag i høyre halvkule, anbefales det at hver skadet person observere et beskyttelsesregime som sørger for fravær av stressfaktor, overdreven følelsesmessig og fysisk overbelastning.

Slike pasienter anbefales å konsultere spesialister fra nevrologer, kardiologer og terapeuter minst en gang i 6 måneder.

Når du utfører alle gjenopprettingsforanstaltninger, kan indikatorene for kroppens funksjonstilstand nå nivået når en person er i stand til å betjene seg selvstendig hjemme og tilpasse seg så mye som mulig til miljøet. Prognosen for livet med iskemisk hjerneinfarkt er mye gunstigere.

Når vi snakker om alvorlighetsgraden av hjerneslag på høyre side, kan konsekvensene, og hvor mange slike mennesker, ikke gi et entydig svar. Etter at en person har gjennomgått en hjemsøkt hjerneslag, blir hans forventede levetid redusert med i gjennomsnitt 6 år. Dette gjelder særlig kvinnelige representanter over 55 år.

Det vanskeligste å forutsi arten av konsekvensene hos pasienter etter 80 år. I gammel alder er det vanskelig å gjenopprette fra et slag.

Med streng etterlevelse av medisinske anbefalinger og riktig omsorg for den skadede hjemme, vil varigheten av livet i post-slagperioden ikke bli redusert til betydelige indikatorer.

Hver person som har gjennomgått en slik tilstand, må være forberedt på utseendet av funksjonsforstyrrelser i urin- og sirkulasjonssystemet.

Tidlig appell til en medisinsk spesialist vil bidra til å forhindre denne tilstanden og forstå hvordan man skal behandle konsekvensene av et allerede inntruffet hjerneinfarkt.

Konsekvensene av et slag på høyre side og hvor mange bor

Stroke - alvorlig hjerneskade forårsaket av blodstrømssykdommer. Til dags dato er sykdommen en ekte ulykke, den nest vanligste dødsårsaken. Eldre slag er mer sannsynlig hos eldre mennesker, men moderne medisinske statistikker indikerer en rask "foryngelse" av sykdommen. Svar på spørsmålene: Hva betyr diagnosen "hjerneslag høyre side", konsekvensene, hvor mange lever, om det er mulig å fullstendig gjenopprette - denne artikkelen inneholder.

funksjonen

Stroke er den farligste sykdommen forårsaket av et brudd på hjerneblodforsyningen, som igjen fører til vaskulær skade og destabilisering av sentralnervesystemet. Oversettelse fra latin (insulto - hopp, hopp, angrep, slag) reflekterer helt tidspunktet for forekomsten og arten av en persons smertefulle følelser. Distinker iskemisk, hemorragisk, blandet slagslag. Iskemisk berøring av høyre halvkule skyldes brudd på blodstrømmen fra okklusjon av blodkar i kolesterol og fettplakk.

Hemorragisk - preget av en skarp, "eksplosiv" natur av smertefull effekt på grunn av en eksisterende ruptur av fartøyet i hjernen. Den nøyaktige diagnosen "hjerneblødning i høyre hjerne" kan kun avgjøres av en lege etter en omfattende undersøkelse. Stroppen er rettet og venstre sidet, og nederlaget på høyre side regnes som det verste alternativet i forhold til den venstre sidede "kollegaen". Hemmeligheten om "ulik" slag er enkel - celler i venstre halvdel av hjernen er mer tålmodige, bedre gjenopprettet.

bevis

Ved et infarkt i høyre hjernehalvdel av en hjerne observeres:

 • fullstendig tap av kontroll over ens handlinger (mulig tap av bevissthet);
 • kvalme, angrep av svimmelhet, alvorlig høyresidig hodepine;
 • problemer med å puste - utseende av dyspné, et brudd på respiratorisk rytme;
 • Eksterne tegn: En forandring i ansiktsuttrykk, immobilitet på venstre side av kroppen. Lignende tegn har en hemorragisk form for slag, men i en mer uttalt form. For å forstå at det som skjedde er iskemisk hjerneslag på høyre side, er det mulig for noen spesifikke trekk ved pasientens tilstand. Hvis det observeres delvis ustabilitet eller lammelse av kammerets venstre side, blir den sentrale delen av hjernen rammet på høyre side. Når berørte delen av parietal del av høyre side av hjernen, er det mange problemer med touch, er det et brudd på sensitive faktorer: ingen mening omgivelsestemperatur, den personen ikke reagerer på smerte, mister evnen til å orientere seg i tid og rom. Spesielt vanskelig å bære et høyresidig slag i venstre hånd - de har et talesenter på høyre side.

Spesielle egenskaper

Når de høyre slagformer utrachivanie funksjonelle manifestasjoner av den venstre side av kroppens organer: kan det være en mangel på respons på ytre stimuli i venstre arm eller ben, mangler hørselen på venstre øre. Viktigst, hvilken er karakterisert ved høyresidig ischemisk slag - forvrengning av psykologisk tilstand hos pasienten, som oppstår når anoagoziya (mangel på reaksjon på det som skjer rundt).

Høyre hjerneskade området er spesielt hos eldre: på bakgrunn av aterosklerotisk encefalopati manifestert svekkelse av kognitive prosesser - tenkning bremser ned, redusert hukommelse, oppmerksomhet, det er vilje apati, redusert intellektuelle og følelsesmessige manifestasjoner. Den eldre personen trenger tid til å føle den forestående katastrofen og ringe for hjelp. Spesielt farlig er ødeleggelsen av den vilde sfæren, siden gjenopprettingsperioden krever nøyaktig innsats av vilje i øvelsene på treningsbehandling.

Risikofaktorer

Økt risiko for dannelse har:

 • Reumatisme i hjertet;
 • Aterosklerotiske lesjoner i hjerneskipene;
 • Høyt blodtrykk;
 • Tumorer av blodkar;
 • Deprimert psyko-statisk tilstand;
 • Aneurysm av cerebral fartøyer;
 • Mottak av narkotiske stoffer;
 • alkoholisme;
 • Tobaksrøyking;
 • Utsatt myokardinfarkt.

Hvis det er en eller flere av disse faktorene, må du være varslet i tide for å reagere på en forverring av tilstanden og ringe til en ambulanse. Tidlig behandling startet vil bidra til å unngå dødelige konsekvenser.

Barns hjerneinfarkt: egenskaper og perspektiver

I løpet av de siste årene har strekningen blitt betydelig "vokst yngre" - oftere er sykdommen dannet hos unge mennesker. Et hjerneinfarkt kan få en tenåring, og til og med et barn, ligger grunnen i de individuelle egenskapene til helse. Risikoen for et slag øker med medfødt hjertesykdom, arvelige blodsykdommer, problemer med det endokrine systemet. Symptomer har en klar lokalisering:

 • Tap av følsomhet ved venstre side av ansiktet;
 • Bevegelse av hender, ben, kramper;
 • Problemer med talespråk - vanskeligheter med uttale av visse lyder;
 • Krenkelse av koordinering.

Hvis hjerneslag er tett og nøyaktig diagnostisert - behandling og etterfølgende rehabilitering fører til full gjenoppretting og gjenoppretting av hjernevirksomhet i sin helhet.

Lammelse: Symptomer og arter

En karakteristisk komplikasjon av et slag er lammelse - fullstendig eller delvis. Lammelse av høyre side er observert med lesjon på venstre halvkule, med et klart tap av styrke, en reduksjon i muskeltonen.

Distinguishing eksternt tegn på et slag - i ansiktet er det høyre hjørnet av leppene senket under det vanlige, hånden presset til kroppen, neven er kraftig komprimert, foten vender innover.

Lammelse av høyre side har gode utsikter til fremtiden, men det er en rekke viktige problemer:

 • Tap av kontroll over ens egen kropp, dermed - fullstendig hjelpeløshet, en følelse av avhengighet, utdyping av stress.
 • Herdingen av muskelmasse, forverring av leddets ustabilitet
 • Langvarig immobilitet. Resultatet er dannelsen av trykksår, dannelsen av trombi, utviklingen av lungebetennelse. Forebyggende tiltak - du må vri pasienten etter 3-4 timer, overvåke hudtilstanden, ventiler ofte rommet. Begrensning av motoraktivitet etter et slag med fullstendig lammelse av kun høyre side har alvorlige konsekvenser for pasienten, krever langvarig gjenoppretting. Det vil kreve hjelp fra andre, slik at rehabiliteringsaktiviteter utføres systematisk. Det er viktig å huske den spesielle faren for lammelser i dette området: hvis høyre side er lammet, er hjernedepartementene ansvarlige for hjerte og lungefunksjon skadet, derfor kan lammelse føre til død av pasienten når som helst.

behandling

Iskemiske og hemorragiske slag, på grunn av deres forskjellige natur, har kardinalt forskjellige terapeutiske metoder.

For behandling av iskemisk berøring velges behandling som sørger for eliminering av årsakene til hindring av blodårer. Iskemisk berøring behandles med narkotika, trombolytiske midler, samt narkotika som kan motvirke dannelsen av trombi i blodet. Alle fokiene for iskemidannelse er utsatt for terapeutiske effekter.

Med hemorragisk slag, under påvirkning av høyt trykk i hjernen, er det blødning - veggene på karene kan ikke motstå blodtrykk, briste, impregnere hjernevævet. Den dype naturen til lesjonen krever rask intensivbehandling. Imidlertid øker de katastrofale konsekvensene av ruptur av blodårer raskt, og det er umulig å unngå et dødelig utfall.

Gjenopprettingstid

Etter behandlingsforløpet forventer pasienten en beroligende periode. Restaurering etter et slag er en lang og kompleks prosess, avhenger av dybden av hjerneskade, den generelle tilstanden til pasienten ved sykdomsutbruddet. Rehabiliteringsprosessen etter et iskemisk slag på høyre side, hvis konsekvensene tillater gjenoppretting, og det er ingen kontraindikasjoner - du kan starte i en uke.

Grunnlaget for prosessen er korrigering av motorsystemforstyrrelser.

Behandlingen inkluderer flere stadier:

 1. LFK (treningscomplex av fysioterapi) - pasienten er engasjert i spesiell gymnastikk.
 2. Besøk prosedyrene for manuell terapi, massasje for å gjenopprette motorapparatet, bruk av kinesitherapy.
 3. Gjennomføring av økt akupunktur, refleksbehandling.
 4. Virkningen av ulike fysioterapi prosedyrer.
 5. For ortopediske problemer brukes medisinsk behandling eller kirurgisk inngrep (for å eliminere effektene av immobilisering).

I tillegg inkluderer rehabiliteringsperioden etter et hjerneslag klasser med en taleterapeut (for å gjenopprette tale), psykologisk hjelp (for å vurdere graden av ødeleggelse av hjerneaktivitet, samt tidlig sosialisering av pasienten).

Behandlingsprosedyrer for hemorragisk blødning inkluderer utnevnelse av medisiner for rask gjenoppretting av skipets revet skall og har evne til å tykke blodet. I nødstilfelle er det nødvendig med en nevrokirurgisk operasjon. Gjenopprettingsperioden utelukker selv minimal fysisk anstrengelse. Begynn rehabilitering først etter gjennomføring av hovedbehandlingsforløpet. Hvis hele høyre side har blitt lammet etter slag, bør prosedyren startes svært nøye, nøye overvåke pasientens tilstand, men ikke tidligere enn 3 uker. Den beste gjenopprettingseffekten er gitt ved behandling i et sanatorium av profiltype, der pasienten er under betingelsene for riktig rehabiliteringskurs døgnet rundt.

Prognose og forebygging

Stroke gir opphav til en rekke spørsmål pasientens pårørende: hva er forskjellen mellom hjerneblødning, hjerneslag gunstig enn på høyre side, hva konsekvensene er, hvor gammel er folk som har hatt et hjerteinfarkt i hjernen? En mer gunstig prognose er forventet for pasienter med små slaglidelser, omfattende slag forårsaker fullstendig tap av arbeidsevne, funksjonshemning.

På spørsmålet om forventet levealder etter et slag gir legene ikke et entydig svar: alt avhenger av personens alder, tilstanden til sin kropp før beroligelsen, tilstedeværelsen av samtidige sykdommer, livskvaliteten. Hvis du tar vare på helsen din, ta godt vare på utseendet av alarmerende symptomer, unngå dårlige vaner - du kan leve mange hele år og ikke "bli kjent" med stroke.

I den moderne verden blir mennesker stadig overvunnet av problemer, stress, ulike vanskeligheter. Derfor - oppkjøpet av sykdommer, hvorav mange har en direkte trussel, ikke bare for helse, men også for livet. Stroke, selv med et gunstig utfall, kan i de fleste tilfeller bli en setning for en person, lang behandling og rehabilitering vil ikke føre til suksess. For å opprettholde helse, må du beskytte den, beskytte den, ta vare på den - da vil livet bli lang og lykkelig.

Les Mer Om Fartøyene