Primær og sekundær forebygging av hjerneslag

Dødelighet på grunn av slag er ikke uvanlig og tar det tredje stedet etter kardiovaskulære og onkologiske sykdommer. De som overlevde et slag har ofte helseproblemer i varierende grad av alvorlighetsgrad.

I de fleste tilfeller kan denne sykdommen unngås hvis du begynner å treffe handling i tide. Forebygging av hjerneslag kan redusere risikoen for dette farlige bruddet, noe som noen ganger fører til tragiske konsekvenser.

Som du vet, "fienden trenger å vite personlig", vil dette bidra til å velge den mest effektive metoden for å håndtere den. Og for å hindre et mulig slag er umulig, uten å ha informasjon om årsakene til forekomsten.

Fare for fare

Stroke kan skyldes ulike grunner:

 • hjertesykdommer;
 • diabetes mellitus;
 • arteriell hypertensjon;
 • sykdommer forbundet med muligheten for blodpropper;
 • aterosklerose av cerebral fartøy;
 • høyt blod kolesterol;
 • misbruk av alkoholholdige drikkevarer;
 • røyking,
 • overvekt og fedme;
 • mottak av orale prevensjonsmidler.

I tillegg er eldre i fare, og jo eldre en person blir, jo høyere er risikoen for slag.
Kjernen i strekkforebygging er å eliminere årsakene til at det kan forårsakes.

Hvordan utvikler et slag?

Stroker forekommer på grunn av sirkulasjonsforstyrrelser i hjernen. De vanligste hemorragiske og iskemiske typer forstyrrelser.

Når et hemorragisk slag oppstår et brudd på blodårene, noe som resulterer i utslipp av blod i hjernen, hvorav mengden kan variere avhengig av om et stort fartøy ble skadet. Som et resultat utvikler hjerneødem, noe som fører til alvorlige konsekvenser.

Iskemisk utseende av uorden er preget av blokkering av blodkar, som forhindrer normal blodtilførsel til hjernen.

Når plakkene på fartøyets vegger kommer av, tillater de ikke at oksygen kommer inn i hjernen. Fratatt matceller dør veldig raskt, noe som fører til alvorlige helseproblemer.

Grunnleggende tiltak for å forhindre brudd

Som nevnt ovenfor, bør forebygging av slag utføres under hensyntagen til hvilke faktorer de kan forårsake.

Det er nødvendig å ta hensyn til at slike brudd på hjernecirkulasjon ikke oppstår, som de sier, "fra grunnen av". Utviklingen av et slag er forutført av visse sykdommer og tilstander, som tjener som en drivkraft for en slik vaskulær katastrofe.

Forebyggende tiltak for å forebygge sykdommen bør primært rettes mot å eliminere de faktorer som det kan forårsake.

Forebygging av slag kan være primær og sekundær. Den primære omfatter tiltak for å eliminere de faktorene som er årsaken til slike brudd. Sekundære forebyggingsmetoder kalles for å hindre gjentatte slag.

Primær forebygging

I prosessen med primær forebygging av hjerneslag og hjerneinfarkt benyttes de samme metoder for bekjempelse av provokerende faktorer.

La oss se nærmere på dem:

 1. Bekjemper overflødig vekt og fysisk aktivitet. Overflødig kilo påvirker tilstanden til blodkarene og er ofte årsaken til økt blodtrykk. For å redusere risikoen for å utvikle ulike typer forstyrrelser, må du overvåke din vekt og trening.
 2. Tiltak for å redusere blodtrykk. Høyt blodtrykk er den vanligste årsaken til vaskulær ruptur. For å redusere blodtrykket er det nødvendig å etablere og påvirke årsaken til forekomsten.
 3. Behandling av kardiovaskulære sykdommer. Som kjent er sannsynligheten for utvikling av forstyrrelser i hjernens sirkulasjonssystem avhengig av tilstanden til hjertet og blodkarene. For å redusere risikoen for slag, er det nødvendig å behandle en slik sykdom i tide.
 4. Senke blod kolesterol nivåer. Overdreven kolesterol bidrar til dannelsen av plakk på veggene på karene, noe som gjør dem sprø og sprø. Av denne grunn er det nødvendig å overvåke indikatorene nøye og ta passende tester minst en gang i året.
 5. Bekjempelse av diabetes. Når blodsukkernivået overskrider de normale verdiene, fører dette til en forverring av karene, noe som kan føre til brudd, og som resultat blødninger. Det er nødvendig å overvåke nivået av glukose og ta de nødvendige tiltakene i tide.
 6. Mottak av medisiner for vaskulær styrking. For å forbedre tilstanden til fartøyene, kan slike legemidler som glycin, currantil, zennarizin og andre bli foreskrevet.
 7. Mottak av vitaminer. Vitaminkomplekser og biologisk aktive tilsetningsstoffer, for eksempel basert på ginkgo biloba, vil bidra til å styrke karene.
 8. Oppgivelse av dårlige vaner. Ifølge statistikk påvirker hjerneslag røykere dobbelt så ofte som ikke-røykere. Etter en fullstendig avvisning av sigaretter blir risikoen betydelig mindre, det samme gjelder for alkoholmisbruk.
 9. Sunn mat. Korrekt planlagt kosthold vil la kroppen få alle stoffene som er nødvendige for normal funksjon, noe som øker utholdenheten.

Instruksjon for forebygging av slag:

Disse tiltakene vil bidra til å forhindre brudd i sirkulasjonssystemet, noe som fører til utvikling av slag og alvorlige konsekvenser.

Ikke mindre alvorlige konsekvenser er et hjerteinfarkt. Denne sykdommen er en alvorlig trussel om døden.

Forebygging av infarkt er også delt inn i primær og sekundær. Primær tiltak for å hindre det er også rettet mot å eliminere mulige årsaker som det kan forårsake. Målet med sekundær forebygging er å hindre et annet hjerteinfarkt.

Sekundær forebygging av hjerneslag og hjerteinfarkt

Sekundær forebygging, som er rettet mot å hindre et sekundslag, har to retninger.

På den ene side er det nødvendig å behandle den underliggende sykdommen som forårsaket sirkulasjonsforstyrrelser i hjernen, og på den annen side er det nødvendig å utelukke muligheten for et slag en gang til.

Faktisk varierer sekundære forebyggende tiltak lite fra de primære. Hvis slaget har utviklet seg på grunn av for eksempel økt blodtrykk, så utføres behandling for å redusere indeksene.

Den andre retningen er å styrke fartøyene. Her brukes medisinering.

På samme måte brukes forebyggende behandling for å forhindre gjentatt myokardinfarkt. Dens essens ligger i det faktum at pasienten trenger å lede en sunn livsstil og følge legenes instruksjoner for behandling av sykdommen, som var årsaken til et hjerteinfarkt.

Hva du trenger å vite det kvinnelige publikum...

I tillegg til de viktigste faktorene, kan en akutt brudd på blodsirkulasjonen i hjernen hos kvinner ta orale prevensiver.

For kvinner over 30 som bruker p-piller, er risikoen for et slag 25% større enn de som foretrekker andre prevensjonsmidler.

I tillegg er antall røykere 30-35% mer enn ikke-røykere blant kvinner som har hatt et slag.

Av dette følger at i tillegg til de grunnleggende tiltakene for forebygging av hjerneslag, må kvinner være forsiktige med å bruke prevensjonsmidler og slutte å røyke.

Og mannen...

Menn, så vel som kvinner, må følge grunnleggende forebyggende tiltak for å forhindre et slag.

I tillegg til årsakene til hjertesykdommer som er vanlige for begge kjønn, kan en stressende tilstand og kronisk utmattelsessyndrom provosere et slag i en mann.

Av denne grunn, i tillegg til de grunnleggende tiltakene, bør menn unngå alvorlige nervesjokk, og ta om nødvendig antidepressiva midler.

Forebygging av brudd i risikogrupper

Ovennevnte faktorer ble kalt, hvorav tilstedeværelsen øker risikoen for å utvikle alvorlige cerebrale sirkulasjonsforstyrrelser.

Forebyggende tiltak for pasienter som er i fare bør rettes mot å behandle en sykdom som kan utløse et slag.

For eksempel, når hypertensjon er nødvendig for å overvåke blodtrykket og utføre den nødvendige terapien. Tilstedeværelsen av kardiovaskulære sykdommer krever konstant observasjon av spesialister og fedme - å bli kvitt overflødig kilo.

Det må huskes at et slag er bare en konsekvens av en sykdom, samt en feil livsstil. Derfor er det først og fremst nødvendig å påvirke de mulige årsakene til dette bruddet.

Hva du skal unngå

For å forhindre alvorlige helseproblemer på grunn av slag, er det nødvendig å overholde en rekke regler, eller rettere forbud.

 • nekte å røyke
 • begrensning av alkoholforbruk;
 • utelukkelse fra dietten av "kolesterol" mat;
 • forebygging (så mye som mulig) av nervøse sjokk og stressende situasjoner;
 • nektelse av orale prevensjonsmidler og deres erstatning med sikrere;
 • unngå utseendet av ekstra pounds.

I tillegg til det ovenfor er det nødvendig å kjempe med en stillesittende livsstil og gå inn for sport.

Avslutningsvis skal det bemerkes at mange helsesykdommer, spesielt slagtilfelle, kan forebygges ved å lede en sunn livsstil og unngå dårlige vaner.

Siden denne sykdommen er sekundær og ikke synes "ut av ingenting", bør folk som lider av helseproblemer og tilhører en av risikogruppene behandles raskt for den underliggende sykdommen.

Forebygging av hjerneslag: en oversikt over alle metoder

Fra denne artikkelen vil du lære: Hva skal være den kvalitative profylaksen av hjernebarkslag.

Stroke er en akutt nevrologisk tilstand preget av nedsatt blodsirkulasjon i hjernen. Dette er en alvorlig patologi som kan føre til pasientens død eller alvorlige brudd på den etterfølgende og kraftige nedgangen i livskvaliteten - fra moderate problemer med minne og koordinering for å fullføre funksjonshemming. Derfor bør forebygging av denne patologien være av største betydning - spesielt for menn og kvinner med stor risiko for forekomsten.

De viktigste forebyggende tiltak for å bekjempe utviklingen av hjerneslag omfatter fire grupper av metoder (lenker nedenfor er innholdet i artikkelen):

Videre i artikkelen vil vi se nærmere på hver av artiklene.

Det er ingen grunnleggende forskjell i metoder for å forhindre stroke blant menn eller kvinner. Ved forhindring av mye viktigere er festet ikke til gulvet, og tilstedeværelsen av visse sykdommer og tilstander som disponerer for slag.

1. Generelle tiltak

En sunn livsstil spiller en avgjørende rolle i forebyggingen av en rekke sykdommer. Og et slag er ikke noe unntak. Så hva kan gjøres for å redusere risikoen for akutte sirkulasjonsforstyrrelser i hjernen?

Oppgivelse av dårlige vaner

Dette inkluderer fremfor alt røyking. Nikotin og andre komponenter i tobakkrøyk har mange bivirkninger på tilstanden til vaskemuren, noe som fører til økt stivhet (tetthet) og brittleness. Også røykere med erfaring er mye mer sannsynlig å lide av hypertensjon, noe som er en av de viktigste faktorene i forekomsten av hemorragiske og iskemiske slag hos både menn og kvinner.

I tillegg til røyking er det viktig å unngå misbruk av alkoholholdige drikker, noe som fører til svingninger i blodtrykket og reduserer motstanden av hjerneceller til iskemi (mangel på blodstrøm).

Bruk av narkotiske stoffer er også forbundet med høy risiko for vaskulære komplikasjoner, inkludert slag.

Riktig ernæring

hjerneslag forebygging er utenkelig uten et sunt kosthold, noe som gjør det mulig å løse flere problemer på en gang: å redusere overvekt, hindre utvikling av aterosklerose eller redusere alvorlighetsgraden av dens manifestasjoner, for å unngå underskudd av viktige stoffer for fartøyene og hjertet.

Riktig ernæring er ikke bare en diett av riktig kaloriinnhold. Det innebærer også:

 • reduksjon i kostholdet av skadelige mettede fettstoffer (smør, eggeplommer, fett, animalsk fett);
 • berikelse av menyen med matfibre (friske grønnsaker, frukt, bær, brød fra kli);
 • tilleggsinnføring av flerumettede fettstoffer (fisk, vegetabilske oljer), vitaminer og mineraler.

Sportsaktiviteter

Regelmessig trening gjør at du kan oppnå et godt nivå på kroppens kondisjon, vedlikeholde i en tone alle systemene. Morgengymnastikk, jogging eller turgåing i friluft styrker blodveien og normaliserer blodtrykket, fremmer vekttap.

2. Kontroll av blodtrykk

Forhøyet blodtrykk er den viktigste årsaken til akutte sirkulasjonsforstyrrelser i hjernen. Hos hypertensive pasienter registreres hyppigere slag av slag, med dødelig utfall eller funksjonshemming, og gjentatte angrep av hjernesirkulasjonsforstyrrelser. Det er derfor at forebygging av slag i både menn og kvinner nødvendigvis inkluderer kontroll av blodtrykk.

Ifølge generaliserte statistiske data anses det systoliske (øvre) trykket optimalt i området fra 110 til 139 mm Hg. Art. Parametrene med systolisk blodtrykk over 140 mm Hg. Art. vitner om tilstedeværelsen av hypertensjon, som må kontrolleres og behandles.

Kontroll av blodtrykk er ikke en banal måling av indikatorer om morgenen og kvelden, selv om denne prosedyren er obligatorisk. I tillegg til måling inkluderer kontroll medisinske og ikke-medikamentelle tiltak for å opprettholde blodtrykk innenfor optimale grenser, som det er nødvendig for:

 1. For å passere eller gjennomføre inspeksjon og å motta referanser hos ekspert - lege-terapeut eller kardiolog.
 2. Følg modusen for dag og hvile: Overarbeid og søvnmangel, nattskiftarbeid, lesing, dataspill eller se på TV om natten, fører til dannelsen av hypertensjon. I slike situasjoner er det lett nok til å redusere trykket uten å ta til seg narkotika, og bare returnere den riktige rutinen og sørge for tilstrekkelig søvn og hvile.
 3. Forhindre nervespenning, gjennomgå trening i avslappeteknikker.
 4. Sørg for en rasjonell fysisk aktivitet - anbefaler en rolig tur, svømming, gymnastikk uten plutselige bevegelser.
 5. Følg dietten - med begrensning av bordsalt, fett og stekt mat.
 6. Utfør en medisinsk korreksjon, ta medisiner som foreskrevet av legen.

3. Skipspleie

Sammen med nivået av blodtrykket, for profylakse av cerebrale sirkulasjonsforstyrrelser er avgjørende betingelse av karveggen. Øket tetthet, skjørhet og avsetning av aterosklerotisk plakk føre til skjørhet av blodkar og blødning i hjernen (hemoragisk slag), eller kramper, innsnevring av lumen av blodkar og utvikling av iskemi.

For å holde blodårene så sunne som mulig, er det nødvendig:

 1. Opprettholde en balanse mellom fett diett med høy og lav tetthet - må gå foran høy tetthet fett (flerumettede fettsyrer). Dette krever overholdelse av lavt kolesterol diett: nekte fra stekt og røkt mat, animalsk fett; lag mat dampet og koke.
 2. Å lede en fysisk aktiv livsstil. Vaskulærveggen til fysisk aktive menn og kvinner er mye sterkere og i stand til å motstå større svingninger i blodtrykket (med en kraftig økning, for eksempel) sammenlignet med uutdannede pasienter. Fartøyets elastisitet støttes godt av vannprosedyrer: for eksempel en kontrastdusj.
 3. Med eksisterende aterosklerose er det ønskelig å følge en streng diett og ta spesielle legemidler (statiner).

4. Forebygging av slag i høyrisikogrupper

Gruppene med høy risiko for hjerneblødning omfatter følgende pasientkategorier:

 1. Pasienter med aterosklerose, arteriell hypertensjon - disse forholdene er så viktige når det gjelder komplikasjoner som forebyggende tiltak for disse menneskene vi vurderte over en egen blokk.
 2. Røyker med erfaring - betydningen av å slutte å røyke ble også diskutert ovenfor.
 3. Menn og kvinner over 50 år.
 4. Personer med en arvelig byrde.
 5. Pasienter med fedme.
 6. Pasienter med diabetes mellitus.
 7. Personer som har koagulasjonsforstyrrelser (koagulopati) med en tendens til trombogenese.
 8. Pasienter med arytmier.
 9. Kvinner tar orale prevensiver.

Hvordan er forebygging av slag i disse tilfellene?

Alder og arvelighet

Med kroppens aldring er det umulig å gjøre noe - det er en fysiologisk prosess. Og det er også umulig å endre arvelighet - det er det du fikk fra foreldrene dine. Men i nærvær av arvelige og aldersrelaterte faktorer kan risikoen for implementering, det vil si utviklingen av hjerneslag, reduseres vesentlig dersom vi overholder de generelle anbefalinger som vi har diskutert ovenfor.

fedme

Betydningen av fedme i fremveksten av alle slags helseproblemer er vanskelig å overdrive. Overvekt fører til:

 • til vedvarende og dårlig behandlingsbar arteriell hypertensjon;
 • til en ubalanse av lipider i blodet og som følge av utbruddet av aterosklerose;
 • til endringer i reologiske egenskaper av blod (økt viskositet, tendens til trombose);
 • til brudd på tonen i hjernens fartøy;
 • til andre flere skift som øker risikoen for slag.

Samtidig er problemet med vekttap fortsatt dårlig oppløselig. Og det er ikke bare at noen pasienter bare ikke vil gi opp en komfortabel og kjent livsstil. Faktisk er de fleste pasienter klare til å overvurdere sine synspunkter og når de snakker med en lege, innser de behovet for vektreduksjon. Men i praksis, det gjør det veldig vanskelig - samsvar med en lav-kalori diett og økt fysisk aktivitet er ikke alltid tilstrekkelig for vekttap, som i fedme, spesielt uttrykk har hormonelle, metabolske og metabolske forstyrrelser som hindrer vekttap. Derfor bør problemet med overvekt begynne å løses så tidlig som mulig sammen med erfarne leger fra ulike spesialiteter - endokrinolog, ernæringsfysiolog, psykoterapeut.

Årsakene til at du bør bli kvitt overflødig vekt

Diabetes mellitus

Diabetes mellitus er en kronisk patologi som, når den er langvarig, alltid fører til forstyrrelser i mikropirkulasjonen og patologien til vaskemuren. Forhindre eller i det minste senke utseendet på disse endringene, er kun i stand til å kompensere for diabetes, det vil si å opprettholde nivået av glykemi (blodsukker) på det optimale nivået for denne pasienten.

For å oppnå stabil kompensasjon av diabetes er nødvendig for å gjennomføre alle anbefalingene fra behandlende lege (en endokrinolog) - ikke hoppe insulin injeksjoner (eller ta antidiabetika), spesiell diett, gjennomgå periodiske undersøkelser og riktig behandling i tide.

koagulopati

Tendensen til økt trombedannelse er observert i en rekke sykdommer (variakøse av de nedre ekstremiteter, arvelige og ervervede patologier i blodkoagulering, kongestiv hjertesvikt, og D. osv.).

I tilfelle av pasientens blod og jevning tilbøyelighet til trombose, må spesielle formål medikamenter (aspirin og dens derivater, og curantyl t. D) For å forebygge hjerneslag, hjerteinfarkt og andre komplikasjoner.

arytmier

Brudd på rytmen i hjertet fører til endringer i blodets reologiske egenskaper - økt viskositet, virvler og fortykning med dannelsen av trombi. Frittliggende trombier kan komme inn i hjerneskarene og tette dem og forårsake et slag. Derfor krever arytmier, samt koagulopatier, inkludering i komplekse terapi av antiaggreganter - legemidler som reduserer risikoen for trombose (aspirin, curantil).

Mottak av orale prevensjonsmidler

Hormonholdige prevensjonsmidler har en bivirkning - de øker risikoen for blodpropper. Derfor bør røykende kvinner, samt pasienter med åreknuter og koagulopatier, velge andre metoder for å forhindre uønskede graviditeter. Men selv med god helse i det tilfellet med langvarig bruk av hormonelle prevensjonsmidler bør periodisk gjennomgå studier - å passere en generell analyse av blod og koagulasjon (etter avtale gynekolog eller allmennpraktiserende).

konklusjon

Til slutt presenterer vi flere fakta som vitner om betydningen og effektiviteten av slagtilfelleforebygging:

 • slutte å røyke reduserer allerede risikoen for hjerneslag med ca 40% innen et år;
 • Vedlikehold av blodtrykk innenfor optimale grenser hindrer 80% av slag;
 • vekttap og overholdelse av lavt kolesterol diett reduserer sannsynligheten for cerebral sirkulasjonsforstyrrelser med nesten 2 ganger.

Strokeforebygging: forløperne for sammenbrudd, diagnose, livsstil, helseforbedringsmidler

Det ser ut til at jeg aldri vil kunne gjenoppleve ham. Jo lenger, jo flere tilfeller av hjerteinfarkt og blødninger og tilsvarende flere dødsfall, spesielt etter hemorragisk slag. Folk sier: "Hvis jeg visste hvor du faller, ville du ha gjort stropper." Med hensyn til denne vaskulære patologi, kan du og bør vite på forhånd hvor du vil falle, så forebygging av slag skal bli den halmen. For å lure et slag og for å hindre sitt slag er målet for mange mennesker: både leger og de som "det er skrevet".

Statusen til epidemien har ikke bare blitt ervervet i Russland. Verdens helseorganisasjon (WHO) er bekymret for verdens tilstand, fordi kardiovaskulær patologi årlig tar tusenvis av menneskeliv, og overlevende forlater funksjonshemmede. Det skal bemerkes at de fleste er representanter for den mannlige befolkningen. Som et resultat besluttet WHO å forene "hele verden" og haste for å bekjempe sykdommen uten å ta hensyn til geografiske grenser. I denne forbindelse, siden 2004 29. oktober regnes som verdensdagen for kamp med et slag på hele planeten.

Kampen mot slag i Russland er preget av avgang av mange medisinske sentre i Moskva og St. Petersburg til bygatene og landsbyens outbacks, hvis beboere kan undersøkes og få råd fra spesialister (terapeuter, nevrologer). I tillegg, siden 2006 har Russland interregionalt fond for hjelp til slektninger pasient, fordi det er kjent hva byrden faller på skuldrene for omsorg og rehabilitering av en elsket som overlevde en vaskulær katastrofe.

Forstå deg selv

Likevel har denne patologien arvelig predisposisjon, Derfor er det allerede mulig å beregne noe her. For å hindre et slag, er det nødvendig å studere de faktorene som fører til en vaskulær ulykke. Selvfølgelig er det mange av dem, en slik liste, kanskje ikke en eneste sykdom. Du kan ikke forstå intricacies, men sannsynligvis vet alle at slaget fører til:

Dette er hovedpoengene, selv om det er mange flere forverrende faktorer, men nesten alle mennesker kjenner både sin arvelighet og hans sykdommer, som skal foldes.

Noen er skeptiske, og henviser til at de ikke har høyt trykk, og derfor er det ingenting å være redd for. Dessverre er dette ikke slik. Iskemisk hjerneslag kan enkelt skje hos mennesker med stabilt arterielt trykkHÅND, fordi det oppstår ved tilstopping av hjerneskapene med en trombose eller mot en bakgrunn aterosklerose. Andre forutsetninger for slag kan spille en rolle, for eksempel:

Viktige risikofaktorer for slag

 1. Langsom bevegelse av blod gjennom blodkar;
 2. Økt blodviskositet;
 3. En rekke hjertesykdommer;
 4. Cervical osteochondrosis;
 5. Forstyrrelse av fettmetabolismen;
 6. Noen hematologiske sykdommer preget av økt blodkoagulasjon, for eksempel hemofili;
 7. Age. Hvis en kvinne har et hjerteinfarkt til 50 - et svært sjeldent fenomen, så langt som mulig redusereøstrogen nivå, i pre- og overgangsalderen begynner de i denne planen å "ta opp" med menn.

Hva kan varsle?

Noen mennesker tror at hvis det ikke er noen symptom på et nærliggende slag, så kan du og ikke bekymre deg, mens andre tvert imot søker og finner selv hvor det ikke finnes noen. Begge er dårlige, "golden middle" er bra. Tilnærming rimelig og målrettet, om mulig, ved å studere "fienden" for å unngå et slag, uten å redusere livskvaliteten.

Etter å ha sett på forutsetningene for en så alvorlig sykdom og funnet i det minste av og til økende press, bør være oppmerksom på dette. Dette er et advarselsskilt for strekningen, så tar medisiner for å redusere trykket vil være velkommen. Og ikke periodisk. Captive for en kaptopriltablett under et angrep, kan det være nødvendig, men det er også nødvendig å gå til legen neste dag med det formål å velge medisiner for systematisk inntak.

Arteriell hypertensjon, som kan utvikle seg fra episodiske forhøyninger av blodtrykk, dessuten den tilsatte aterosklerose, bør være et signal til handling. På grunn av slike tegn følger ofte et hemorragisk slag - sykdommen er lumsk og utgjør en direkte trussel mot livet.

Klare forløpere av slag er bare karakteristiske for visse typer hjerneinfarkt (hvis vi antar "liten" og mikroinsult), imidlertid når den cerebrale vaskulære vil bryte, det er vanskelig å forutsi og forutsi, så forebygging av hjerteinfarkt og hjerneslag bør begynne lenge før det åpenbare tegn på nærmer seg patologi.

Det skal huskes at et hjerneslag ikke bare er en patologi i hjernens kar, og sykdommen er ikke isolert i det hele tatt, men i stedet kan mange brudd i kroppen føre til ruptur av fartøyet (blødning), og til hans tromboembolisme (hjerneinfarkt).

Video: Råd om forebygging av vaskulær ulykke fra programmet "På helse!"

Vi begynner forebygging

Dessverre, ikke så ofte tenker folk på et slag for å forhindre det. Som de sier "til torden ikke brister...". Men frykt for et sekundslag, begynner overlevende pasienter å lete etter måter å unngå tilbakefall. Og i mellomtiden, i fare, Men mens du føler deg trygg, trenger vi samme forebygging.

Forebygging av kardiovaskulær patologi består av slike indikatorer:

I. Mat

Hva kan du spise, og hva som ikke kan være - skrevet og sagt mye. Kanskje det ville ikke vært verdt å gjenta igjen til folk som allerede vet alt, men i et nøtteskall:

 • Fet, stekt, krydret og salt mat er utelukket;
 • Kostholdet skal være full og balansert - ingen overflod;
 • Tilstedeværelse av den nødvendige mengden proteiner, lett fordøyelige fettstoffer og karbohydrater (helst i frukt enn i en skje med sukker) er obligatorisk. Vitaminer i dietten bør også finne sted;
 • Utelukkelse av sterk kaffe ("kaffe" kan erstatte den med en drikke uten koffein).

II. Generell helseaktivitet

Dette inkluderer kampen mot fysisk inaktivitet (treningsbehandling), nakkemassasje for de med cervical osteochondrosis (vertebrobasilar basseng), sanatoriumbehandling med utnevnelse av ulike fysioterapiprosedyrer.

Video: et sett med øvelser for forebygging av hjerneslag

III. regime

I tillegg til kosthold, bør en person som prøver å forhindre et slag, ikke glemme regimet. Og ikke bare ernæring:

 • Arbeidsmodus og hvile;
 • Fullstendig søvn;
 • Aften går;
 • Barnebarn om natten vil hjelpe ikke bare å takle den akkumulerte trettheten, men vil også være de beste regulatorene i den psyko-emosjonelle tilstanden.

IV. Forebygging av stroke ved folkemessige rettsmidler

Det antas at den nyeste metoden er den lenge glemte gamle. Så det skjedde med pinjekegler, som fra tidens tider behandlet våre forfedre fra ulike plager. Ideen om å bruke pinjekegler som en kur mot stroke tilhører amerikanerne, som selv har skapt kegler i tabletter. De sier at de på ingen måte er dårligere enn moderne dyre medisinske produkter, men de innrømmer tillit til harmløshet på grunn av deres naturlige opprinnelse.

Pine cone medisin kan tilberedes og hjemme, er det viktigste å samle de passende fruktene.

For infusjon eller buljong skal kegler være modne, men grønne (unge) og plukke dem opp bedre i begynnelsen av juli (av en eller annen grunn anses det bedre på Ivan Kupala dag). Du kan tilberede en alkoholløsning (5 kegler per glass vodka) eller avkok med 5 kjegler pr. Liter vann. I begge tilfeller er kjegler rengjøres, kutt, i det første tilfellet tilført to uker med daglig risting, og tatt på en teskje etter frokost, den andre - koke i 5 minutter, og akseptert av 100-130 gram en gang daglig etter et måltid.

I tillegg til furuskegler er tinkturer av hestkastanje, calendula og melissa populære i folket. For å redde deg fra et hjerneslag, hjelp så godt "medisin" som bringebær syltetøy, melk, olivenolje.

Video: Oppskrift for infusjon av kjegler fra "1 kanal"

Profylakse fra en polyklinisk

diagnostikk

Diagnose av hjerneslag involverer datamaskin eller magnetisk resonansbilder, men dette er å bestemme sin type. Pre-made lignende studier kan avsløre aneurisme eller vaskulær misdannelse hjernen, som ikke manifesterer seg på noen måte opp til blødningen, men samtidig vil CT og MR ikke fortelle noe om forestående slag av en annen etiologi.

kolesterol

Å vite det lipid metabolisme spiller en viktig rolle i utviklingen av vaskulær patologi, kan pasienten selv søke om å utføre slik, generelt, enkel analyse. Nivået på totalt kolesterol er som regel ikke veldig informativt, det er mulig å lære om dannelsen av en atherosklerotisk prosess fra lipidspektret ved å dele det totale kolesterolet i fraksjoner. Økning i lipoproteiner med lav densitet og triglyserider i serum er indikatorer som gjør at man mistenker et brudd på fettmetabolismen, noe som fører til utdanning aterosklerotiske plaketter, som.... Og så videre.

Mer informasjon om kampen mot overskytende kolesterol leses i materialene på:

Trombusdannelse og trykk

Utnevnt i strid med fettmetabolismen statiner, i dette tilfellet vil bli forberedelser for forebygging av hjerneslag og hjerteinfarkt. I tillegg vurderes legemidler for iskemisk slag antiplatelet midler (spesielt midler som inneholder acetylsalisylsyre, hindrer dannelsen av trombi). Og ikke glem å korrigere blodtrykk! Regelmessig mottak antihypertensive stoffer må bli en vane.

påkjenninger

Det er bedre å unngå slike stress og nervøse opplevelser, men hvis det er umulig på grunn av noen omstendigheter, er det i det minste nødvendig å beskytte nervesystemet så mye som mulig fra den negative påvirkning av psykotraumatiske faktorer ved å ta beroligende narkotika (opp til beroligende og antidepressiva).

Kontroll av vekt og sukker i blodet

I tillegg til disse forebyggende tiltakene, bør en pasient (eller til en sunn person) hele tiden overvåke nivået glukose og kontroller deres vekt, som også vil bidra til å forhindre et slag.

Dårlige vaner

Den mest forsiktige oppmerksomheten kreves av pasienter i fare som har dårlige vaner og ikke vil dele med dem. Stroke og røyking, hjerneslag og alkohol... Dette er sagt i alle TV-serier om helse, det er nevnt i å beskrive noen kardiovaskulær patologi i medisinske og populærvitenskapelige publikasjoner, det blir stadig talt med eieren av vaner. Dessverre, ofte uten noe resultat. Og forgjeves... Tross alt var det disse faktorene akselererer signifikant de patologiske prosessene, og følgelig utbruddet av en vaskulær katastrofe, som forkorter livet til en person betydelig.

Forebygging av slag: hvordan å unngå og hva betyr

Med tiden kan begynnelsen av strekk hindre utviklingen av denne patologien i 80% av tilfellene. Vi vil kort beskrive årsakene til sykdommen, som må forebygges.

Effektiv forebygging av hjerneslag er umulig uten kjennskap til årsakene til utviklingen av denne sykdommen.

Avhengig av årsakene til den, er den delt inn i 2 hovedtyper: iskemisk slag eller hjerneinfarkt og hemorragisk slag eller hjerneblødning.

Et hjerneinfarkt oppstår når blodtilførselen til arteriene slutter å mate et bestemt område av hjernen. Dette kan skje av følgende grunner:

 • aterosklerotisk plakkvekst;
 • en avbrutt trombus som kommer inn i blodkarrene i hjernen fra hjerteklaffene når plutselig arytmi oppstår;
 • fall i blodtrykk eller redusert mengde blod pumpet av hjertet;
 • øke viskositeten til blodet med dannelsen av blodproppene i hjernens kar.

Hovedårsaken til blødning i stoffet i hjernen er et sterkt hopp i blodtrykket. Kan ikke tåle det, fartøyene briste. I sjeldne tilfeller, med stadig høye blodtrykksverdier, skjer en gradvis "klemming" av blod gjennom karveggen inn i hjernevævet. Når en tilstrekkelig mengde blod samler seg, utvikler nevrologiske symptomer.

Derfor vurderes årsakene til å forstå hvordan man kan forebygge et slag og forhindre utvikling av nevrologiske komplikasjoner.

For hvem er det viktig å forhindre slag

Leger laget en liste over forhold (risikogruppe), der forebygging er obligatorisk:

 • kvinner over 50 år, menn over 45 år;
 • hypertensjon (høyt blodtrykk);
 • hjertesvikt;
 • hjertesykdom med rytmeforstyrrelser (arytmi);
 • høyt blodtrykk (hypertensjon);
 • sykdommer ledsaget av dannelse av blodpropper;
 • diabetes mellitus;
 • røykere med erfaring.

Et spesielt sted blant disse forholdene er forebygging av hjerneslag i alderen. Mennesker etter 50 år opplever normale aldersrelaterte endringer i blodkarene - en reduksjon i elastisiteten i vaskemuren, som ikke tåler en kraftig økning i trykk, for eksempel mot stress eller sterke følelser.

Fremgangsmåte for å hindre strekk

Siden årsakene til utviklingen av sirkulasjonsforstyrrelser i hjernen helt sammenfaller med de i akutte forstyrrelser i blodtilførselen til hjertemuskelen, kan forebygging av hjerneslag og hjerteinfarkt utføres i henhold til en enkelt skjema.

For pasienters bekvemmelighet ble det opprettet et "Memorandum for forebygging av hjerneslag". Den inneholder 7 gjenstander.

Artikkel 1. Blodtrykk - under kontroll

I 99% av tilfellene i utviklingen av blødning i hjernen er hypertensjon skyldig. Derfor er det nødvendig å holde blodtrykket under kontroll. Dens normale verdier er: systolisk ("øvre") - ikke høyere enn 140 mm Hg. st., diastolisk ("lavere") - ikke mer enn 90 mm Hg. Art.

Hvordan unngå stroke hos pasienter med høyt blodtrykk? For dette er det nødvendig å ha et personlig apparat for måling av blodtrykk. Eldre pasienter bør velge automatiske eller halvautomatiske modeller, fordi de ikke krever spesielle ferdigheter når de bruker dem. Resultatene skal registreres i dagboken: om morgenen etter oppvåkning, til lunsj, om kvelden før du går i dvale, markerer datoen og verdiene som er oppnådd.

Hvis du finner høye blodtrykksverdier for første gang, bør du umiddelbart kontakte lege. Hvis en diagnose av hypertensjon allerede er utført, vil kontroll av trykk bidra til å evaluere effektiviteten av de foreskrevne legemidlene og endre behandlingsregime hvis nødvendig.

Punkt 2. Bekjempelse av hjertearytmi

Blodpropper som dannes i hjertehulen og dets ventiler i visse sykdommer, kan komme inn i den generelle blodbanen og blokkere lumen i hjernekarrene. Risikoen for dette øker dersom det oppstår forstyrrelser i hjerterytmen - arytmier. Pasienter som tilhører risikogruppen må nødvendigvis gjennomgå et elektrokardiogram (EKG) en gang hvert halvår. Hvis det oppdages hjertesykdomsforstyrrelser, må du ta foreskrevet antiarytmiske midler for å hindre hjerneslag.

Punkt 3. dårlige vaner - stopp!

Strogen forekommer i røykere dobbelt så ofte, i forhold til mennesker uten dårlige vaner. Dette skyldes at nikotin innsnevrer hjernearteriene og reduserer vaskulærets elastisitet. Under ugunstige forhold kan karene ikke motstå en kraftig økning i blodtrykk og utbrudd.

Det er bevist at hvis du slutter å røyke, da etter 5 år reduseres sannsynligheten for å utvikle et slag til et gjennomsnittlig nivå hos pasienter i denne alderen.

Punkt 4. Kolesterol - nr

Forebygging av iskemisk slag er å forhindre dannelsen av aterosklerotiske plakk. Alle pasienter som er i fare bør kontrolleres minst en gang i seks måneder for å sjekke om lipidinnholdet.

For å begynne å senke nivået av kolesterol er det nødvendig ved å endre vaner av mat og fysiske øvelser.

Menyen for de som ønsker å hindre utviklingen av et slag bør omfatte: damp, kokte og stuvede kjøttprodukter, grønnsaker, fettsyrer, melkeprodukter, magert kjøtt, fisk, olivenolje.

Fysiske øvelser bør velges, gitt alder og eksisterende sykdommer. Det viktigste er at fysisk aktivitet er daglig. Passer for de fleste pasienter, går i et rolig tempo i 30-60 minutter hver dag.

Hvis det mangler ikke-farmakologiske metoder, bør legen foreskrive anti-lipid (mot kolesterol) legemidler for å forhindre stroke.

Punkt 5. Oppmerksomhet, diabetes!

Endringer i vaskemuren i diabetes mellitus er en viktig faktor for å øke risikoen for å utvikle sirkulasjonsforstyrrelser i hjernen. Derfor er det så viktig å regelmessig sjekke blodsukkernivået: en gang i seks måneder, hvis det ikke er klager, og strengt i henhold til ordningen foreslått av legen dersom diagnosen allerede er utført.

Punkt 6. Forebygging av trombusdannelse

Forberedelser for forebygging av hjerneslag og hjerteinfarkt, som påvirker blods evne til å koagulere, kan forhindre dannelse av mikrothrombi. De er avgjørende for pasienter som har gjennomgått ulike typer operasjoner med venøse sykdommer (åreknuter).

Punkt 7. Ikke gå glipp av tiden

Et hjerneinfarkt, i motsetning til blødning, utvikler sjelden plutselig. Ofte er det mulig å skille forløpere av et slag, med tiden å gjenkjenne hvilken det er mulig å forhindre utvikling av alvorlige nevrologiske lidelser.

Ring straks en ambulanse hvis følgende symptomer oppstår:

 • plutselig svakhet, svimmelhet;
 • nummenhet i hender, føtter eller på hver side av ansiktet;
 • vanskeligheter med å snakke
 • plutselig nedsatt syn
 • kraftig utviklet skarp hodepine.

For pasientens bekvemmelighet og en påminnelse om hovedretningene for å hindre hjernesirkulasjonsforstyrrelser, kan du skrive ut og henge på de fremtredende stedene "forebygging av hjerneslag".

Naturens kraft for vaskulær helse

Forebygging av stroke ved folkemessige rettsmidler kan utføres utelukkende som et tillegg til medisinene foreskrevet for dette formålet av legen.

Tradisjonell medisin kan forhindre utvikling av hjerneslag, hovedsakelig ved å styrke kargen og rense kroppen for overskytende kolesterol.

Tinktur av japansk sophora

Å gi fartøyets styrke og gjenopprette elastisitet vil hjelpe japansk Sophora. Ta henne tørkede knopper og hell 70% oppløsning av medisinsk alkohol med en mengde råvarer for 5 skje med væske. Infiser 2-3 dager, ikke la oppbevaring i lyset. Ta 20 dråper etter hvert måltid (3-4 ganger om dagen).

Sitron-honningpasta

Denne oppskriften vil bidra til å senke kolesterol og fjerne blodkar. 1 sitron, vask 1 oransje forsiktig med en pensel og bla i kjøttkvern sammen med peeling. Fjern overflødig juice. Massen skal være tykk. I den resulterende vassla, legg 1 spiseskje naturlig tykk honning og bland. Effekten kan oppnås ved å ta 1 ts. pasta etter hvert måltid.

Ripe Common

Styrke blodårene og hindre at kolesterolet blir nedsatt på dem, vil hjelpe voldtektet av voldtektet av det vanlige. Det tørkede råmaterialet er infundert med kokende vann i en glassskål i 1 time. Til infusjon, ta 1 del av gress og 20 deler vann. Drikk et halvt glass 4 ganger om dagen.

For å opprettholde helsen og glede ved å flytte til en meget gammel alder, må det huskes at forebygging og behandling av hjerneslag bare er effektiv når de utføres i fellesskap av legen og pasienten.

Forebygging av slag

Posttraumatisk talefeil, nedsatt oppfattelsesfunksjon, synshemming eller delvis lammelse er de viktigste komplikasjonene som oppstår ved akutt nedsatt hjernesirkulasjon. For å unngå slike konsekvenser er det mulig, hvis det er ansvarlig for en livsstil og å bruke forebyggende vedlikehold av et slag som inkluderer medisinske og nasjonale metoder.

De viktigste utløserne av slag

Primær og sekundær forebygging av hjerneslag består i utelukkelse av årsakene som forårsaker utvikling av den patologiske prosessen:

 • røyking - øker risikoen for slag i 2 ganger;
 • hyppige stressende situasjoner - depresjon, nervøs overbelastning, økt tretthet og uregelmessig søvn;
 • bruk av alkohol og narkotika;
 • fedme og stillesittende livsstil;
 • spise mat høyt i kolesterol.

Forebygging av iskemisk slag

Hovedmålet med forebygging av iskemisk slag er fullstendig eliminering eller minimering av antall provoserende årsaker.

Utviklingen av patologi påvirkes av faktorer som ikke er underlagt justering:

 • alder etter 48-50 år (risikoen for akutt sirkulasjonsforstyrrelse øker hvert år);
 • Medlemmer av det sterkere kjønnet har større risiko enn kvinner;
 • forverrende anamnese og predisposisjon.

Primær forebygging av hjerneslag

I nærvær av en av de provokerende faktorene, utarbeider en spesialist et individuelt program for forebygging av hemorragisk slag.

Kontinuerlig overvåking av blodtrykk

Langvarig og jevn økning av arteriell trykk er hovedårsaken til utvikling av akutt sirkulasjonsforstyrrelse i hjernen. Derfor bør pasienter i risiko overvåkes minst en gang i uken. Og hypertensive pasienter bør skrive ned verdiene hver dag, måle trykket samtidig.

Med en økning i verdier over 140/90 mm Hg. Det anbefales at du konsulterer en lege for å foreskrive medisiner som kan senke disse prisene. Regelmessig bruk av antihypertensive stoffer og overholdelse av instrukser fra en spesialist er den primære forebyggingen av slag.

Diettmat

Den beste forebyggingen av slag er samsvar med rasjonalitet i ernæring og utelukkelse av skadelige produkter. DASH-diett (anbefalt for hypertensjon) innebærer en reduksjon i inntaket av salt og animalsk fett. Den tillatte saltstandarden er 5 g per dag, og animalsk fett - 25-30 g. Fra dietten bør slettes:

 • produkter av varmt og kaldt røyking;
 • kjøpt pølse produkter;
 • bevaring med innholdet av eddik og sitronsyre.

Og også for å begrense bruken av smør, kjøtt (stekt og fettstoffer), egg.

Hvis du har overvekt, redusere antall kalorier som forbrukes og utfør enkle fysiske øvelser.

Livsstilsjustering

En stillesittende livsstil provoserer utviklingen av sykdommer i muskuloskeletale og kardiovaskulære systemet. Derfor betraktes moderat og regelmessig fysisk aktivitet som et middel for å forhindre slag. Den anbefalte varigheten av treningen er 30 minutter, 4-5 ganger i uka.

Aerobic klasser er egnet som forebygging av stroke hos kvinner og menn. Når du utfører aerobic øvelser, er kroppen mettet med oksygen forbedrer stoffskiftet i vev.

Pasienter med hypertensjon eller osteokondrose anbefales å unngå vekttrening. I dette tilfellet øvelser som øker utholdenhet i kroppen er egnet:

 • atletisk gange;
 • jogging (6-9 km per time);
 • aqua aerobic og svømming;
 • ski;
 • sykle.

Preparater for forebygging av hjerneslag

Narkotikaforebygging av hjerneslag hos kvinner og menn inkluderer regelmessig inntak av narkotika som normaliserer blodtrykket, forbedrer blodsirkulasjonen i kroppen og øker styrken i vaskulære vegger.

nootropics

Dette er en gruppe medikamenter som forbedrer aktiviteten til det sentrale systemet, øker stabiliteten til cerebral fartøy til ulike aggressive effekter. Regelmessig mottak sikrer stabiliteten til nevroner i ugunstige forhold og forbedrer ledningsevnen i nervesystemet. Nootropiske legemidler som brukes til å hindre hjerneslag:

 • Aminonon (gamma-aminosmørsyre);
 • Pantones (gopantinsyre);
 • Glycin (alifatisk aminosyre);
 • Nootropil (Piracetam);
 • Fenotropil (Fonotracetam);
 • Pyritinol (Encephabol);
 • Gliatilin (kolin alfoscerat);
 • Ginkgo Biloba (blad ekstrakt).

Behandling og forebygging av stroke med nootropiske legemidler utføres i en måned, og tar 1-2 tabletter om dagen.

Midler som blokkerer beta-adrenerge reseptorer

Blokkering av narkotika for å forebygge stroke brukes sammen med andre legemidler. Effektive er:

 • Atenolol (β1-adrenoblokker);
 • Metoprolol (kardioselektiv lipofil β1-blokkering).

For å forebygge stroke anbefales det å ta opptil to tabletter en dag etter å ha spist.

Preparater, som er kalsiumantagonister

Til tross for den korte virkningen av stoffene, normaliserer de effektivt hjertefrekvensen og senker blodtrykket. Narkotika for forebygging av hjerneslag er:

 • Nifedipin (et derivat av dihydropyridin);
 • Verapamil.

Anti-aggregat medisiner

Bruk av acetylsalisylsyre for forebygging av hjerneslag består i å forhindre dannelse av trombi, noe som provoserer ONMK. Anbefalte preparater:

 • Kardiomagnesium (magnesiumhydroksid og acetylsalisylsyre);
 • Aspekard (stearin- og acetylsalisylsyre).

Anti-aggregerte tabletter for forebygging av hjerneslag er tatt før sengetid, vaskes ned med et glass vann.

Beroligende betyr

Denne gruppen medisiner beroliger nervesystemet, lindrer irritabilitet og forhindrer en økning i blodtrykket. Brukes til primær og sekundær forebygging av iskemisk slag. Representanter for denne gruppen inkluderer:

 • utdrag av Valerian officinalis;
 • Persen (kombinert urtepreparat);
 • Phytosed (basert på hagtorn);
 • Novo-Passit (multikomponent urtepreparat).

Ta beroligende midler 2-3 ganger om dagen for å forebygge slag.

Forebygging av stroke ved folkemessige rettsmidler

For å forhindre iskemisk berøring av hjernen, anbefales det å bruke daglig urtete som inneholder kamille, immortelle og bjørkeknopper. En spiseskje av komponentene tatt i like store mengder, hell to kopper kokende vann og insister 1-2 timer. Ta nødvendig for 100-150 ml før morgen og kveldsmåltider. Denne medisinen drikker fjerner overflødig væske fra kroppen, fremmer blodtykkelse og lindrer hevelse i beina.

Blodtrykksmåler

Infusjon på roten av valerianen. Komponenten finhakket og helles med kokende vann (200 ml). Bland blandingen i 10-12 minutter og avkjøl ved romtemperatur. Stamme gjennom gasbind, brettet i flere lag. For å forebygge hjerneslag hos menn og kvinner, tar infusjon 100-120 ml etter et morgenmåltid.

Tinktur basert på sitronmelisse. Det er nødvendig å ta to dessertskjeer med gress og hell kokende vann. La for å infuse i 3-4 timer. Dette folkemidlet til forebygging av hjerneslag er tatt to ganger om dagen på en spiseskje.

Hvitløk tinktur. Tennene til ung hvitløk (2-3 stykker) skal knuses og dekkes med sukker (3 ss). Når blandingen begynner å renne, hell kokende vann (150 ml) og bland. La for å infuse på et mørkt og kjølig sted, i seks timer. Infusjonen helles i glass, bruk gasbind. Ta en medisin for å hindre hjerneslag i menn og kvinner før du spiser, drikker en dessertskje.

Midler som styrker veggene i blodårene

Ferskpresset rødbeterjuice med honning. Hovedegenskapen til juice fra denne grønnsaken er evnen til å oppløse kolesterolformasjonene festet til blodkarets vegger. For å hindre hjerneslag, er juice (100 ml) blandet med en teskje honning, blandet til helt oppløst og brukt før måltider.

Havtorn olje. Å ta en teskje av dette middelet bidrar til å normalisere kolesterolnivået i kroppen.

Infusjon av medisinske urter. Det er blandet med 1 ss. l. St. John's wort, blader av mynte og frukt av villrose. Blandingen helles med kokende vann og infiseres i en halv time. Den resulterende urte-drikken brukes med honning, i stedet for sukker, tre ganger om dagen.

Tinktur basert på pinjekegler

For å forberede produktet vil du trenge grønne pinjekegler. Kegler (100 g.) Skyll grundig, slip og hell 70% alkohol (1 glass). Blandingen må infiseres på et mørkt sted i 14 dager. Hver dag må du riste hetteglasset. Etter utløpet av perioden blir tinkturen filtrert og tatt for 1 ts. En gang om dagen, anbefales om morgenen.

Forløpet for å forebygge stroke med pinjekegler varer en måned etter at det er nødvendig å ta en pause i 8 uker.

Sekundær forebygging av tilbakefallende slag

Pasienter som gjennomgått en akutt sirkulasjonsforstyrrelse i hjernen, bør behandles med økt oppmerksomhet mot forebygging og hjerneslagssymptomer. Overholdelse av legenes instruksjoner og en ansvarlig tilnærming til helse bidrar til å redusere sannsynligheten for en gjenoppbygging av den patologiske prosessen.

Forebygging av gjentatt hjerneblødning hos kvinner og menn er den konstante overvåking av blodtrykk og søker hjelp, selv med en liten forverring av velvære.

Rehabiliteringsperioden inkluderer besøk til en psykoterapeuts konsultasjon, en manuell spesialist og mosjonstrening. For å forhindre komplikasjoner av et slag, legges det regelmessig inntak av cerebroprotektorer og antikoagulantia.

Les Mer Om Fartøyene