Hemorragisk hjerneslag

Stroke hemorragisk er en klinisk form for akutt cerebrovaskulær ulykke (ONMC). I 85% av tilfellene utvikler dette skjemaet i strid med integriteten (brudd) av intrakranielle fartøy. Og 15% av hemorragiske slag berører økt vaskulær gjennomtrengelighet.

Angivelig praktiserende leger, hemoragisk slag - er den farligste, tung type slag, som kjennetegnes ved den direkte brudd av cerebrale blodkar og påfølgende blødning inn i hjernevevet. Naturligvis er konsekvensene av denne tilstanden også farlig, og prognosen for utvinning kan være skuffende.

Denne prognosen skyldes det faktum at etter en hemoragisk slag, hevelse, komprimering og tap av hjernevev skjer utrolig raskt, og deretter, for levering av akuttleger har et minimum av tid, og sjansen for en levetid kan lett gå tapt.

klassifisering

Klassifiseringen av hemorragiske slag i ICD 10 er basert på lokalisering av blødning. Avhengig av dette, er fire typer sykdom preget:

 • intracerebral, når hematom er lokalisert i parankymen av det nervøse vevet;
 • Subaraknoidal, forekommer når karene av arachnoid er skadet;
 • ventrikulær, hvor blodet er funnet i en av de fire ventriklene i hjernen eller dens akvedukt;
 • om den blandede typen snakker i en kombinasjon av de tre første.

I ulike områder av lesjonen kan spesifikke symptomer utvikle seg, slik at selv etter å ha undersøkt pasienten å anta plasseringen av hematomet.

Hemorragisk slag - hva er det?

Dette er en hjerneskade som utvikler seg som følge av skade på vaskemuren og som et resultat en blødning i vevet eller inn i rommet mellom hjernens membraner. I sistnevnte tilfelle tar hemorragisk hjerneslag ekstraordinært rask behandling. Spesielt hvis det er en utstrømning av en stor mengde blod.

Sykdommen oppstår oftere plutselig på dagtid, når blodtrykket øker (hypertensiv krise), med alvorlig fysisk anstrengelse eller følelsesmessig overbelastning.

Hjerneslag, er hjernestammen en svært farlig tilstand, fordi i denne avdelingen ligger vitale nervesentre og kjerner av hjernenerver. Blødning inn i bagasjerommet i tillegg til utvikling av bilateral lammelse, sanseforstyrrelser og svelging, er plutselig tap av bevissthet mulig med rask utvikling av koma, svekket funksjon av de respiratoriske og kardiovaskulære system i forbindelse med tap av luftveiene og vasomotoriske sentre. I slike alvorlige tilfeller er sannsynligheten for et dødelig utfall 80-90%.

patogenesen

Utløsermekanismen for parenkymblødning er et brudd på permeabiliteten og / eller integriteten til karene i hjernens indre strukturer. Som et resultat strømmer blodet eller penetrerer gjennom vaskulærveggen. Det er en uorganisering (forstyrrelse) av neuronernes arbeid med sin hurtige død. Dessuten lider hjernevævet både fra impregnering med blod og fra utgangen gjennom "ravaging" -fartøyet er mye større enn med hemorragisk slag i hjernehylsene. Derfor kan selv en liten mengde blod forårsake stor skade.

Med subarachnoid blødning, derimot, i blodet i brudd på blodet, utøver blodet i mindre grad trykk på hjernecellene. Men det sprer seg veldig fort, noe som øker sonen av "nederlag". For alle typer hemorragiske slag er den raske utviklingen av cerebral ødem karakteristisk.

årsaker til

Hvorfor forekommer hemorragisk slag, og hva er det? Et hjerneslag kan oppstå på grunn av medfødte og oppkjøpte patologier som fører til prosesser:

 • anatomiske endringer, ødeleggelse av arterier i arteriell hypertensjon;
 • dannelse og ruptur av intrakranielle aneurysmer, arteriovenøse misdannelser, duralfistler og karotid-cavernøse anastomoser;
 • utgangen av blod fra mikroangiomaene, amyloidplakkene (med amyloid angiopati);
 • trombose av intrakranielle vener;
 • septisk arteriebetennelse.

Den vanligste årsaken til hemorragisk slag er vedvarende økning i blodtrykket. Hypertensiv krise fører til spasme og lammelse av cerebrale arterier og arterioler. Som et resultat er det utilstrekkelig tilførsel av blod til hjernevævet. Med andre ord utvikler iskemi, som et resultat av hvilke metabolske prosesser brytes, noe som bidrar til en økning i permeabiliteten av blodkar for plasma og formede elementer.

symptomer

I tilfelle av hemorragisk hjerneslag symptomer utvikles akutt, de består i følgende:

 1. Raskt voksende hodepine - spesielt svært alvorlige, ledsaget av kvalme, oppkast, hetetokter og impulser i hodet, smerter i øynene når man ser på skarpe lys eller roterende elever rundt, utseendet på en rød sirkel foran øynene,
 2. Forstyrrelser i åndedrettsprosessen, hjertebanken.
 3. Krenkelser av bevissthet av varierende alvorlighetsgrad - søppel, bedøvelse eller koma.

Kanskje en plutselig oppstart av sykdommen med utviklingen av et epileptisk anfall. På stranden bakgrunn av full helse, mens sterke følelser i arbeid, under traumer med folk gråter faller, kaster hodet tilbake, slo i kramper, puste hest, munnen skum (muligens med blod på grunn av bitt av språk).

Som regel har hemorragisk slag en ensidig karakter, det vil si at det påvirker høyre eller venstre side. De videre komplikasjonene vil avhenge av den berørte siden av hjernen.

Å diagnostisere et angrep i andre mennesker:

 1. Be om å smile, hvis smilet er asymmetrisk, er sannsynligheten for et slag høyt.
 2. Hev hendene til personen og be dem om å holde deg foran, hvis en hånd senkes, så er det også risiko for angrep.
 3. Spør det enkleste spørsmålet - hvis tale endres, er dette også et tegn på et slag.

Ved de første manifestasjoner av hjerneslag, er det nødvendig med øyeblikkelig legehjelp - en ambulanse skal innkalles og sendes til sykehuset.

diagnostikk

Diagnosen "hemorragisk hjerneslag" i en medisinsk institusjon utføres på grunnlag av følgende undersøkelsesmetoder:

 • CT-skanning av hjernen;
 • magnetisk resonans imaging (MR) i hjernen;
 • EKG;
 • cerebral angiografi;
 • lumbal punktering.

Basert på data fra alle studier, blir pasienten tildelt behandling - et kompleks av nødtiltak som stabiliserer pasientens tilstand, og da - eliminere konsekvensene av et slag.

Behandling av hemorragisk slag

Ved diagnostisert hemoragisk beredskap består behandlingen av et kompleks av tiltak for beredskap og en etterfølgende lang gjenopprettingstid (rehabilitering), utført i etapper. Pasientens terapi skal startes i de første 2-4 timer etter symptomstart i sykehusets nevrologiske eller nevrokirurgiske avdeling. I tilfelle strekket er omfattende, kan pasienten falle inn i koma, som krever sykehusinnleggelse i intensivavdelingen.

Hovedoppgaven til leger er å opprettholde de organer og systemer som fungerer, spesielt viktige. For dette formål blir narkotika som støtter hjertearbeidet introdusert. Hvis pusten blir forstyrret, utføres intubasjon av luftrøret og pasienten er koblet til ventilatoren. Med hemorragisk slag er det nødvendig å senke arterielt blodtrykk så snart som mulig for å eliminere ytterligere blødning. Det anbefales å opprettholde systolisk blodtrykk ved 130 mm Hg. Det er nødvendig å kjempe med hjernesødem, administrere diuretika.

Kirurgiske behandlingsmetoder brukes også ofte. Han påkalles i tilfeller hvor det er et utstrakt blødning (40 ml blod eller flere) i cerebellum induserte aneurisme og førte til fordreining av hjernestammen, obstruktiv hydrocefalus og omfattende hematom subkortikale (3 cm diameter).

Under operasjonen må kirurgen helt fjerne blodpropper fra hjernens overflate, minimere skade på vevet og derved redusere mengden nevrotoksiske stoffer fra blødningsdannelsen og redusere intrakranialt trykk.

effekter

Komplikasjoner av hemorragisk slag kan forekomme både i den akutte perioden og i lang tid fra blødningstidspunktet.

Blant de vanligste er:

 1. Brudd på motorfunksjoner, parese og lammelse.
 2. Brudd på tale, skriveproblemer, lese og telle.
 3. Endringer i oppfatningen.
 4. Krenkelser i tankegangen, hukommelsessvikt, tap av evnen til å lære.
 5. Endring i atferd, manifestert i form av aggresjon, langsom reaksjon, frykt, etc.
 6. Endringer i følelsesmessige og sensoriske sfærer (depresjon, plutselig endring i humør, angst, lavt selvtillit).
 7. Brudd på prosessene for urinering og avføring.
 8. Smertefornemmelser som ikke stoppes av smertestillende midler.
 9. Epileptiske lidelser.

Konsekvensene av hemorragisk hjerneslag, som regel, forblir for resten av livet ditt. Brudd på motorisk og sensorisk funksjon, tale, svelging krever konstant oppmerksomhet fra slektninger som bryr seg om pasienten. Ved manglende evne til å bevege seg og gå, er det nødvendig å sikre forebygging av trykksår.

rehabilitering

Gjenoppretting er en langvarig prosess og krever både pasienten og hans nære slektninger, tålmodighet, utholdenhet, utholdenhet og tro. For å gjenopprette motorfunksjonene, brukes et sett med tiltak, inkludert:

 • treningsbehandling
 • massasje
 • klasser på spesielle simulatorer.

For å gjenopprette tale må du ha en tale terapeut og psykolog. Rehabiliteringsperioden avhenger av graden av alvorlighetsgrad av hjerneskade. Som regel, med omfattende slag, tar rehabilitering flere år. Ofte opprettholder pasientene funksjonsnedsettelser for resten av livet. Ifølge statistikken går bare 15-20% av pasientene tilbake til fullverdig liv.

Prognose for gjenoppretting

Prognosen for hemorragisk slag er generelt ugunstig. Den totale dødeligheten når 60-70% etter fjerning av intracerebrale hematomer - ca 50%. Om lag 90% av pasientene, i sopor eller koma, dør i de første fem dagene, til tross for intensiv behandling.

 1. Hovedårsakene til død av både opererte og uopererte pasienter er et økende ødem og dislokasjon av hjernen (30-40%).
 2. Den nest vanligste årsaken er en gjentakelse av blødning (10-20%).

Ca. 2/3 av pasientene som har hatt et hjerneslag forblir deaktivert. De viktigste faktorene som bestemmer resultatet av sykdommen, i henhold til volumet av hematom medfølgende breakout blod inn i ventriklene, lokalisering av hematom i hjernestammen, før mottaks antikoagulantia, tidligere hjertesykdom, alderdom.

Hva er farlig og hvilke konsekvenser har hjerneslaget med hjerneblødning?

Stroke med blødning i hjernen oppstår når fartøyet går i stykker, noe som resulterer i at innholdet utkastes i det intracerebrale rommet, impregnerer nervevevet. I dette tilfellet dannes et hematom. Den klemmer vevene rundt, noe som blokkerer ernæringen og fører til ødem etterfulgt av alvorlige lidelser som kan føre til død eller funksjonshemning.

Det er to typer slag:

Iskemisk slag

 • iskemisk - med overlapping av blodstrømmen (f.eks. trombose), etterfulgt av opphør av ernæring av det berørte området og nekrose av nevralvev;
 • hemorragisk - med blødning i hjernen, når et hematom er dannet, klemmer dem og forårsaker hevelse.

Det er sistnevnte som vil bli diskutert videre. Stroke med blødning er en ekstremt farlig tilstand, fulle av et dødelig utfall. Det overveldende antallet overlevende etter at det har fått funksjonshemning. Brudd er mulig motor, visuell, tale.

Lokalisering av blødning

Slitasje og brudd på blodårene kan forekomme i enhver avdeling, og derfor er lokalisering av hematom mulig overalt. I forbindelse med dette vedtas en klassifisering på stedet for dislokasjonen.

 • Intraventricular - er mulig med brudd på vaskulære overbelastninger i ventrikkene. Imidlertid er dette oftest en sekundær lesjon, når blodet fra de omfattende hemisfære hematomene trenger inn i ventrikulærsystemet. I dette tilfelle blokkeres cerebrospinalvæskebanen, noe som forårsaker en forstyrrelse av utstrømningen fra cerebral hulrom i cerebrospinalvæsken, hydrocephalus og etterfølgende cerebralt ødem. Med denne utviklingen er prognosen eksepsjonelt ugunstig, og sjansene for å overleve er minimal. Død, som regel, skjer innen 1-2 dager etter at blodet har trengt inn i ventrikkene.
 • Subdural (under hjernens ytre skall) - ofte har en traumatisk opprinnelse, faller innenfor nevrokirurgiets kompetanse.
 • Subaraknoid (under arachnoidskallet i hjernen) - blodet akkumuleres under et mykt skall dannet av blodkar. Samtidig sprer den over overflaten, noen ganger involverer i prosessen og nervevev - mens du snakker om subaraknoid-parenkymblødning. De vanligste årsakene er aneurysmer og vaskulære misdannelser.
 • Intracerebral er en av de mest alvorlige tilfellene, og den vanligste. Blodet flyter direkte inn i det indre rommet. Blødning ved denne lokaliseringen er nesten alltid rikelig og vanskelig å stoppe.

I sistnevnte tilfelle er det to mulige utviklingsmåter:

 • dannelsen av et hematom - et blodfylt hulrom som forårsaker massiv celledød i lesjonen. På grunn av kompleksiteten og høyt spesialisert nervesvev, skaper et nevrologisk underskudd risikoen for dødelig utgang. Den kliniske symptomatologien er tydelig uttalt i dette tilfellet, og prognosen er alltid ugunstig;
 • hemorragisk impregnering - mens innholdet i karet kommer mellom nerveceller. I dette tilfellet er det ingen massedød. Oftest er denne utviklingen forårsaket av økt permeabilitet av fartøy av forskjellig genese.

Uavhengig av lokalisering av blødning, er symptomene like. Differensiering av arter er nødvendig for å fastslå hensiktsmessigheten til kirurgisk inngrep og utnevnelsen av den mest effektive medisinterapien.

årsaker

Hemorragisk slag, som er en hjerneblødning, er ikke en uavhengig sykdom. Det er alltid en komplikasjon av annen sykdom eller traumer. Det er en liste over forhold som kan føre til det:

 • hypertensiv karakter - når som følge av langvarig, ubehandlet eller dårlig kontrollert hypertensjon, blir veggene i arterier, årer eller kapillærer tynnere og mer permeable; og som følge av trykkhoppet bryter deres vegger;
 • venøs - på grunn av blokkering av hoved eller hovedårene, forverrer utstrømningen av blod;
 • traumatisk natur - med ulike skader på hodet, konsekvensene avhenger av lokalisering av skaden og graden av skade;
 • aneurysmal natur - på grunn av en aneurisme (tap av vaskulær elastisitet), inkludert - medfødt;
 • medisinsk natur - særlig på grunn av bruk av antikoagulantia - hvis dosen overskrides eller om inntaket kombineres med alkohol;
 • på grunn av dårlige vaner - alkohol, røyking, narkotika (ofte - kokain);
 • på grunn av kraftig fysisk og mental overbelastning.

Ofte blir det første angrepet etterfulgt av et sekund - i flere dager til et år. Det første året er den mest risikable når det gjelder et nytt angrep. For å forhindre repetisjon er det nødvendig med livslang medisinering.

symptomer

Tegn på utbruddet av et angrep kan deles inn i de som følges av pasienten selv og de som er tilgjengelige for ekstern observasjon. Stroke har en rekke karakteristiske trekk, slik at det er lett å gjenkjenne enda en person som aldri har møtt slike fenomen. Bistand til offeret er nødvendig ved de første manifestasjoner.

Innvendige tegn

Et hemorragisk slag er preget av en akutt utbrudd. De viktigste symptomene er knyttet til utviklingen. Anerkjennelse på et tidlig stadium og rettidig assistanse reduserer intensiteten av konsekvensene. Utvikling av blødning er ledsaget av:

 • alvorlig hodepine og brennende følelse, noe som øker - som en reaksjon på rupturen av karetvevet og fyller dem med innholdet i hulrommene i hjernen ventriklene;
 • kvalme, oppkast;
 • svakhet, svimmelhet;
 • følsomhet overfor lys;
 • Visjon av miljøet i rødt lys;
 • alvorlig spenning i nakke muskler;
 • nedsatt bevissthet - forvirring, kortvarig bevissthetstab, alvorlige forstyrrelser, koma er mulig;
 • dumhet og lammelse av lemmer, ansikt eller halvdel av kroppen, er et epileptisk anfall mulig.

Ved alvorlig stress eller overbelastning kan oppstarten være et epileptisk angrep, mens andre symptomer kan være fraværende.

Eksterne skilt

Omgivelsene kan dømme om angrep av slag på et antall synlige tegn:

 • cyanotisk blek eller vice versa - rødme ansikt til lilla;
 • Sinkende den ene siden av ansiktet, senker munnhjørnet;
 • parese av blikket - det står overfor blødningen;
 • dilatert pupil i øyet fra blødningens side;
 • lammelse av lemmer (utadvendt slått stopp, manglende evne til å heve armen);
 • kramper, epileptisk anfall
 • bevissthetstap
 • buet eller vendt til side språk;
 • oppkast, ufrivillig tømming av blæren og tarmene.
Bevisstap

Ved begynnelsen av et slag kan en person ikke smile eller si den enkleste setningen. Ofte er bevisstheten forvirret, personen forstår ikke talen som er adressert til ham.

Stroke hjelp

Overlevelse og sannsynligheten for senere gjenoppretting er direkte avhengig av omsorgshastigheten. Innen de neste 3 timene er pasientens sjanser høyest. Etter utløpet finner de irreversible forandringene sted i nervevevet. Selv i tilfelle overlevelse vil pasientens helse og livskvalitet forverres betydelig.

Førstehjelp

 • Det kreves en ambulansesamtale;
 • Legg på en hard horisontal overflate, løft litt på hodet og snu det til den ene siden;
 • Påfør kaldt på hodet;
 • sørg for frisk luftinntak;
 • gi temperatur og blodtrykkskontroll.

Transport utføres i stasjonær tilstand, i horisontal stilling. Selv med symptomens midlertidige karakter, er sykehusinnleggelse obligatorisk.

diagnostikk

Ved opptak til sykehuset er en instrumentell undersøkelse foreskrevet:

 • CT-skanning - høy hastighet på undersøkelsen, som er spesielt viktig for deteksjon på et tidlig stadium;
 • MR er mer informativ enn den forrige metoden. Hjelper tidlig diagnose, bestemmer eksisterende blødning, gjør det mulig å forutsi videre utvikling av patologi, bidrar til å kontrollere effektiviteten av behandlingen.

behandling

Behandlingen i utgangspunktet skal gjennomføres på et spesialisert sykehus, i intensivavdelingen. Når omfattende hematomer må ty til trefinering - som den eneste måten å eliminere dem på. I noen tilfeller er dette den eneste sjansen til å redde pasientens liv.

De aller første tiltakene tar sikte på å gjenopprette næring og tilførsel av oksygen til nerveceller.

På slutten av ernæring begynner de å nekrotisk etter noen få minutter, noe som fører til irreversible konsekvenser. I den akutte perioden, bruk stoffer som øker oksygenforsyningen - for eksempel actovegin.

I tillegg er det nødvendig å gjenopprette vann-salt og biokjemisk likevekt, for å støtte lungens arbeid, for å normalisere blodtrykket. Hvis nødvendig, forskrive antipyretika. Symptomatisk terapi - med oppkast, konvulsiv syndrom, etc. For å forebygge smittsomme komplikasjoner utføres antibiotikabehandling.

Ved behandlingen er det viktig å gjenopprette pasienten så raskt som mulig. Ved ytterligere terapi brukes nevrotrotorer og makropreparater. Med hjertesykdom og trombose, er medisiner foreskrevet som forhindrer trombose og om nødvendig antikoagulantia.

forebygging

Sykdommen er ekstremt vanskelig og farlig. Det er mye lettere å unngå det enn å behandle det senere. Forebyggende tiltak er:

Blodtrykkskontroll

 • riktig ernæring;
 • ozlezhivanie vektendringer (spesielt - når det er overdreven vekt);
 • kontroll av blodtrykk, forebygging av økningen;
 • kjemper med aterosklerotiske fenomener;
 • bli kvitt dårlige vaner - røyking, alkohol;
 • når det er mulig - unngå stress og overbelastning.

For å hindre gjentakelse utnevne bracing og vitaminpreparater. Det er nødvendig å konstant overvåke spesialisten.

effekter

Etter å ha blødet, er funksjonshemming oftest tapt. Det er samtidig viktig å bevare minst uavhengighet og selvbetjeningsevne. Som et resultat av sykdommen kan tale, syn, motorisk funksjon, lammelse eller parese av kroppens del, forbli følsomhet i lemmerne. I tillegg til umiddelbare konsekvenser er ulike komplikasjoner mulig. Sannsynlighet og psykiske lidelser, brudd på oppmerksomhet, minne, tenkning.

komplikasjoner

Komplikasjoner kan manifestere seg både i den akutte perioden og i lang tid etter sykdommens begynnelse. De farligste av dem er:

 • et skarpt gjennombrudd av blod direkte inn i hjernens ventrikler;
 • brå utvikling av okklusiv hydrocephalus;
 • plutselig økning i ødem i hjernevev;
 • brudd på respiratoriske og sirkulasjonsfunksjoner.

Det er en rekke komplikasjoner forårsaket av langvarig stagnasjon. De utvikler seg mye senere:

 • kongestiv lungebetennelse - på grunn av stagnasjon av blod eller væske i lungene på grunn av hypodynamien;
 • sepsis - infeksjon av blod;
 • urinveisinfeksjon;
 • trykksår;
 • økt trombusdannelse - spesielt i berørte ekstremiteter med risiko for blokkering av lungearterien;
 • dekompensering av hjerteaktivitet.

Hvis det er umulig å gå og gå, er det nødvendig med tilstrekkelig hygiene for å forhindre trykkår og sepsis.

outlook

Forventningen avhenger av en rekke faktorer:

 • tilstedeværelse av komplikasjoner;
 • lokalisering av hematom - en rekke komplikasjoner avhenger av det;
 • aktualitet for å gi medisinsk hjelp
 • Pasientens og hans familie innsats i rehabiliteringsperioden.

For å unngå tilbakefall og å gjenopprette så mye som mulig med tanke på skade på hjernefunksjonene, er det nødvendig å følge alle legens instruksjoner og ta foreskrevet medisiner i tide. En viktig rolle i rehabilitering spilles av treningsbehandling, massasje og andre fysioterapeutiske tiltak.

video

Hvordan rengjøre kolesterolkarbonene og slippe av med problemer hele tiden?!

Forårsake symptomer på høyt blodtrykk, høyt blodtrykk og en rekke andre kardiovaskulære sykdommer er tilstoppet med kolesterol fartøy, konstant nervøs stress, langvarig og dype erfaringer, gjentatte sjokk, et svekket immunforsvar, arv, natt arbeid, eksponering for støy, og til og med et stort antall av forbruk av salt!

Ifølge statistikken kan ca 7 millioner årlige dødsfall være forbundet med høyt blodtrykk. Men studier viser at 67% av hypertensive mennesker ikke engang mistenker at de er syke!

Derfor bestemte vi oss for å publisere et eksklusivt intervju der hemmeligheten om å bli kvitt kolesterol og bringe trykket tilbake til det normale, avsløres. Les artikkelen.

Hemorragisk slag - symptomer, konsekvenser med skade på høyre og venstre side av hjernen

Hemoragisk slag (hemorrhoidal) - en akutt iskemisk vaskulær og uregelmessig blødning i hjernen. Dette er den mest alvorlige hjerneulykken. Det skjer spontant, og hos mennesker over 35 år, og ifølge statistikk, er det i de fem beste patologiene som slutter i et dødelig utfall. Dette forklares av det faktum at som et resultat av et slikt slag er det blødning i hjernen med den påfølgende dannelsen av ødem.

Videre i artikkelen vil vi svare på spørsmålet: Hva er dette for en sykdom, hvorfor er det dødelig, hva er mulige konsekvenser og prognose for en person.

Hva er et hemorragisk slag?

Klinisk bilde

Hva leger sier om hypertensjon

Jeg har behandlet hypertensjon i mange år. Ifølge statistikken, i 89% av tilfellene, blir hypertensjon avsluttet av et hjerteinfarkt eller hjerneslag og død av en person. Nå om lag to tredjedeler av pasientene dør innen de første 5 årene av sykdommen.

Følgende faktum - å slå ned trykk er det mulig og det er nødvendig, men det kurerer ikke selve sykdommen. Det eneste medisin som offisielt anbefales av Helsedepartementet for behandling av hypertensjon, og det brukes av kardiologer i deres arbeid, er Giperium. Legemidlet virker på grunn av sykdommen, noe som gjør det mulig å fullstendig kvitte seg med hypertensjon. I tillegg, innenfor det føderale programmet, kan enhver russisk statsborger motta det gratis.

Hemorragisk slag - dette er en akutt blødning i hjernen på grunn av ruptur eller økt vaskulær permeabilitet. Denne sykdomsforstyrrelsen er forskjellig fra det klassiske (iskemiske) slaget, som forekommer oftere (70% av pasientene).

Hemorragisk slag er en ekstremt alvorlig sykdom som ofte fører til døden. Dette skyldes funksjonen i hjernebruskene - de trekker seg ikke dårlig, og blødning med skade er svært vanskelig å stoppe. Vanlige hemostatiske midler trenger ikke inn i hjernens kar, bare hematomer fjernes ved operativ rute, men de er ikke vant til å klemme blødningsbeholderen.

Utløsermekanismen for blødning er den hypertensive krisen, utilstrekkelig fysisk aktivitet, stress, insolasjon (overoppheting i solen), traumer.

Vær oppmerksom! Alvorlighetsgraden av tilstanden bestemmes av størrelsen på sprengningsbeholderen, avhengig av hvilken hjerne kan få opptil 100 ml blod. Deretter ødelegger det celler, forflytter vev, provoserer utviklingen av hematom og hjerneødem.

årsaker

Denne typen slag er 8-15%, de resterende 85-92% skyldes et iskemisk slag. Den kan utvikles i alle aldre (selv hos barn under ett år) og hos personer av noe kjønn, men oftest er det kjent hos menn 50-70 år.

Vær forsiktig

Hypertensjon (trykkprang) - i 89% av tilfellene dreper en pasient i en drøm!

Vi skynder deg å advare deg, de fleste medisiner fra hypertensjon og normalisering av press - dette er en fullstendig bedrag av markedsførere, som vind hundrevis av prosent på narkotika, hvor effektiviteten er null.

Apotekets mafia tjener mye penger i å bedra de syke mennesker.

Men hva skal gjøres? Hvordan bli behandlet hvis det er svindel overalt? Doktor i medisinske vitenskapen Belyaev, Andrei S. gjennomførte sin egen undersøkelse og fant en vei ut av denne situasjonen. I denne artikkelen om kjemisk lovløshet, fortalt Andrei Sergeyevich også hvordan man skal beskytte seg mot døden på grunn av et sykt hjerte og trykkstenger gratis ! Les artikkelen på den offisielle nettsiden til Russlands føderale helse og kardiologi under lenken.

I 75 prosent av alle tilfeller av hemorragisk slag er hypertensjon årsaken.

Årsakene til utviklingen av hemorragisk slag er:

 • arteriell hypertensjon;
 • aneurysmer av cerebral fartøy;
 • arteriovenøs misdannelse av hjernen;
 • vaskulitt;
 • amyloid angiopati;
 • hemorragisk diatese;
 • systemiske bindevevssykdommer;
 • terapi med antikoagulantia og / eller fibrinolytiske midler;
 • primære og metastaserende hjernesvulster (de vokser inn i veggene i blodårene under vekst, forårsaker skade);
 • karotid-cavernøs fistel (en patologisk forbindelse mellom den hulhule og den indre halspulsåren);
 • encefalitt;
 • blødning i hypofysen;
 • idiopatisk subaraknoid blødning (dvs. blødninger i hjernens subaraknoide rom, hvis årsak ikke kan etableres).

Faktorer som forårsaker fremdriften av de ovennevnte sykdommene og øker sannsynligheten for hemorragisk slagtilfelle:

 • Overvekt
 • Ubalansert kosthold, fett, kjøttmat;
 • røyking,
 • Alkoholinntak;
 • narkotika;
 • Alder, aldringsprosessen;
 • Kraniale og vertebrale skader;
 • Sol og termisk sjokk;
 • Lang opphold i en tilstand av stress, nervøs overexertion;
 • Tungt fysisk arbeid;
 • Rus.

Personer med økt tendens til hemorragisk slag - en risikogruppe for oppstart av denne sykdommen:

Ifølge statistikken når dødeligheten i den første måneden fra sykdomsutbruddet til 80%, selv i land med høyt nivå av medisinutvikling. Overlevelse etter hemorragisk slag er liten og mye lavere enn ved hjerneinfarkt. I løpet av det første året dør 60-80% av pasientene, og over halvparten av overlevende er permanent deaktivert.

Våre lesers historier

Beseiret hypertensjonen av huset. Det har vært en måned siden jeg glemte pressjumpingene. Å, hvor mye jeg har prøvd alt - ingenting hjalp. Hvor mange ganger gikk jeg til polyklinikken, men jeg ble foreskrevet ubrukelige medisiner igjen og igjen, og da jeg kom tilbake, tok legene bare hendene opp. Til slutt klarte jeg presset, og alt takket være denne artikkelen. Alle som har problemer med press - les nødvendigvis!

Les artikkelen i sin helhet >>>

Den farligste er en blødning i hjernesokkelen. Denne strukturen er direkte forbundet med ryggmargen og styrer de grunnleggende vitale funksjonene: puste, blodsirkulasjon, termoregulering, hjertebanken. Stroke i hjernestammen er ofte dødelig.

Avhengig av lokaliseringssonen skiller jeg ut følgende typer hemoragisk slag:

 • Blødninger på hjernens periferi eller i tykkelsen av vevet;
 • Ventrikulær blødning - lokalisert i sideventriklene;
 • Subaraknoid - Blødning i rommet mellom den harde, myke og arachnoide huden i hjernen;
 • Kombinert type: forekommer med stor blødning som påvirker flere deler av hjernen.

Intracerebral kan være i forskjellige områder, på grunn av hva denne typen slag er delt inn i:

 • lateral - lokalisert i de subkortiske kjernene;
 • lobar - i hjerneflatene, fanger hvitt og grått stoff;
 • medial - i thalamus sonen;
 • blandede hematomer vises umiddelbart på flere steder.

Følgende stadier av sykdommen utmerker seg:

 1. Den skarpeste. De første 24 timene etter blødningen begynner å fortsette. Det er kritisk viktig at kvalifisert medisinsk behandling blir gitt i denne perioden.
 2. Akutt. Det starter dagen etter slag og varer 3 uker.
 3. Subakutt. Den begynner med den 22. dagen av sykdommen og varer opptil 3 måneder.
 4. Tidlig restaurering. Fra tre måneder til seks måneder.
 5. Sen restorativ. Fra seks måneder til et år.
 6. Fase av fjerne konsekvenser. Det begynner ett år etter slag og varer til forsvinden av virkningene, i noen tilfeller for livet.

Symptomer og tegn

Om nærmer seg hemorragisk slag kan si slike symptomer som:

 • alvorlig smerte i øyebollene;
 • tap av balanse;
 • prikking eller følelsesløshet i beina, hender eller kroppsdeler;
 • vanskelig forståelse av tale eller sløret tale av personen.

Lignende tegn er bare observert hos halvparten av pasienter med hemorragisk slagtilfelle; De samme manifestasjonene kan tale om et utviklet iskemisk slag eller forbigående iskemisk angrep (det kalles populært et "microinsult").

På høy sannsynlighet for et slag i en hemorragisk type spesifiserer:

 • svimmelhet;
 • Endring i hudfølsomhet;
 • Intermitterende puls;
 • Rush av blod til ansiktet;
 • Nummenhet av en eller flere lemmer;
 • Konstant hodepine;
 • Angrep av urimelig kvalme og oppkast, som ikke bringer lettelse.

Symptomer på hemorragisk slag i en person som er bevisst:

 • Raskt voksende hodepine;
 • Kvalme, oppkast;
 • Hjertebanken;
 • Intoleranse mot sterkt lys, "sirkler" og "midges" foran øynene;
 • parese, lammelse av hender, føtter, ansiktsmuskler;
 • Vanskelig tale.

Det er fire forskjellige stadier av bevissthetens regresjon:

 • Stunning - pasientens uforståelige utseende, svakt respons på andre;
 • Sameksistensen ligner en drøm med åpne øyne, blikket er fast i rommet;
 • Sopor - ligner en dyp søvn, en svak reaksjon av elevene, en liten berøring til hornhinnen i pasientens øye er ledsaget av en reaksjon, en svelgningsreflex bevares;
 • Coma er en dyp søvn, det er ingen reaksjoner.

I 65-75% av tilfellene forekommer hemorragisk slag i løpet av dagen, når personen er maksimal aktiv. Han manifesterer et sterkt tap av bevissthet om noen få sekunder. I løpet av denne tiden klarer pasientene bare å gi et plutselig høyt gråte, noe som skyldes en alvorlig hodepine, som trekker oppmerksomheten til andre. Etter det mister personen bevissthet og faller.

43-73% av blødninger resulterer i gjennombrudd av blod i hjernens ventrikler. Med gjennombrudd av blod i ventriklene blir pasientens tilstand tyngre, en koma utvikler seg, bilaterale patologiske tegn opptrer, beskyttelsesreflekser:

 • hemiplegi kombinert med rastløshet er ikke lamme lemmer (voldelig bevegelse i dette tilfellet synes å være klar (pasienter trekke teppet, som om ønsker å unnslippe et teppe)
 • hormon, utvikler symptomene på nederlaget til det vegetative nervesystemet (det er kulderystelser, kald svette, en betydelig økning i temperaturen). Utseendet til disse symptomene er prognostisk ugunstig.

Brudd på blodkaret og blødning i hjernen med hemorragisk slag

Fokale nevrologiske tegn er knyttet til brudd på arbeidet til en bestemt avdeling i nervesystemet. Oftest utvikler hemisfærisk blødning, som er preget av slike symptomer:

 • Hemiplegi eller hemiparese - Fullstendig eller delvis tap av motoraktiviteten til arm og ben, utvikler seg på siden motsatt lesjonens fokus.
 • Redusert muskelton og senreflekser.
 • Hemigipestesi - er et brudd på følsomhet.
 • Parese av øyet - i dette tilfellet er øyebollene rettet mot lesjonen.
 • Mydriasis - dette symptomet er dilatasjonen av eleven på siden av blødningen.
 • Utelatelse av hjørnet av munnen.
 • Glatt i den nasolabiale trekant.
 • Taleforstyrrelser i nederlaget på den dominerende halvkule.
 • Utvikling av patologiske reflekser.

På utviklingen av sykdommen og utseendet av hjerneødem vitner:

 • manifestert strabismus;
 • Svak reaksjon av elever til lys;
 • asymmetri av ansiktet;
 • endring i rytme og dyp pust
 • krenkelse av hjerteaktivitet
 • "Flytende" bevegelser av eyeballs;
 • et sterkt fall i blodtrykket.

Kvinnen hadde et skjev ansikt med hemorragisk slag

De første 2,5-3 uker etter blødningen - den mest krevende perioden av sykdommen, fordi på dette stadiet strengheten av pasientens tilstand på grunn av progressiv svelling av hjernen, som er manifestert i utvikling og oppbygging av forvridning og hjerne symptomer.

Videre hjernesvelling og forvridning - den viktigste årsaken til død i den akutte periode av sykdommen, når de sammenføyes til de ovennevnte symptomer eller dekompensiruyutsya tidligere eksisterende medisinske komplikasjoner (nyre- og leverfunksjonen, lungebetennelse, diabetes, etc.).

Konsekvenser for mennesket

Konsekvensene av hemoragisk slag, hvis det var en rik blod ut av den vaskulære nettverket: en romlig bevegelse av visse strukturelle enheter av hjernen og mekanisk kompresjon av kofferten, hvilket hyppig resulterer i død av offeret.

Dersom slike kritiske hendelser har skjedd etter noen tid (et gjennomsnitt på 1 til 2 uker), er det en gradvis reduksjon av hevelser og glatt gjenopprettelse av blodsirkulasjonen i hjernen vev, men nesten alltid komplikasjon etter hemoragisk slag er lagret for liv.

De vanligste effektene er:

 • nedsettelse av motorfunksjoner - lameness, lammelse av ben eller hender. Like skremmende som dette kan høres, er disse konsekvensene blant de mest akseptable, siden de ikke medfører endringer i personligheten eller forringelsen av hjernefunksjoner;
 • ubalanse av vannlating og avføring;
 • endring av oppfatning, utvikling av demens;
 • et brudd i tale, telle, skrive;
 • minneforringelse, orienteringstap i rom og tid;
 • endre adferdsmessige komplekser - mistanke, aggresjon, forsinket reaksjon;
 • epilepsi;
 • vegetativ koma.

Etter hjerneblødning, faller pasientene ofte inn i koma. Dette betyr at en person forblir i live, men reagerer ikke på ytre stimuli. Ofte, spådommer av leger i begynnelsen av koma - skuffende.

Dødelig utfall

Sannsynligheten for et dødelig utfall i hemorragisk slag, avhengig av pasientens tilstand:

 • Klar bevissthet - opptil 20%
 • Stun - opp til 30%;
 • Sammensetningen (lett forvirring) er opptil 56%;
 • Sopor (underkommisjon - dyp undertrykkelse av bevissthet) - opptil 85%
 • Coma - opptil 90%.

Hemorragisk slag og hjerneskade fra høyre og venstre

Hemorragisk slag kan påvirke både venstre og høyre side av hjernen. La oss se på konsekvensene som folk står overfor i nederlaget til disse avdelingene.

 • Evnen til å logikk,
 • matematiske beregninger,
 • minne for tall
 • Tale kontroll,
 • evne til å lese og skrive

Hvis høyre side av hjernen er truffet

Forskjellen på denne typen sykdom fra lesjonen på venstre side av hjernen er uttrykt i konsekvensene, så vel som kliniske manifestasjoner. Den farligste er skaden på hjernestammen, hvor personens sjansene for overlevelse nærmer seg null. Denne avdelingen er ansvarlig for arbeidet i hjertet og luftveiene.

For å diagnostisere hemorragisk slagtilfelle til høyre er det ganske vanskelig, siden i denne delen er det orienteringssteder i rom og følsomhet. Definert dette nederlaget for taleforstyrrelser i høyre hånd (venstrehånds talesenter er i venstre halvkule).

I tillegg er det en klar korrelasjon: så, hvis funksjonaliteten til høyre side av hjernen er ødelagt, lider venstre og vice versa.

Hvis venstre side av hjernen påvirkes

Alle konsekvensene av hemorragisk slag beror på lesjonen. Her er de viktigste konsekvensene av den venstre sidede form:

 • stress og depresjon av en person
 • refusen lemmer, etterligning og respiratoriske muskler
 • alvorlig smerte
 • lammelse eller kutt på høyre side med ulike lidelser (vanskelig svelging, svært lavt nivå av generell følsomhet og lav muskelton)
 • det er umulig å tenke logisk
 • arbeidet med ansiktsmuskler er begrenset
 • det er vanskelig å navigere i rommet.

diagnostikk

De viktigste metodene for å diagnostisere hemorragisk slag:

 • MR
 • spiral CT eller konvensjonell CT i hjernen.

De tillater å bestemme volum og lokalisering av intracerebralt hematom, graden av dislokasjon av hjernen og samtidig ødem, tilstedeværelse og blødningsområde.

Det er ønskelig å gjennomføre gjentatte CT-studier for å følge utviklingen av hematom og tilstanden til hjernevævet i dynamikk.

Behandling og gjenoppretting

Førstehjelp for hemorragisk slag er:

 • ringer ambulanslaget;
 • sette pasienten på sengen på en slik måte at hodet hans er 30 grader over kroppen;
 • slipp ham fra knusende klær;
 • gir ham frisk luft.

Pasienten skal umiddelbart innlagt på en spesialisert avdeling med tilstedeværelse av gjenopplivning og nevrokirurg. Hovedmetoden for behandling - nevrokirurgisk - fjern blødende blod. Spørsmålet om kirurgisk behandling i henhold til beregnet tomografi og estimering av mengden blod og det berørte området blir løst. Alvorlighetsgraden av pasientens generelle tilstand er også tatt i betraktning. En rekke tester blir gjort, pasienten blir undersøkt av en økolog, en terapeut, en anestesiolog.

Behandling av hemorragisk slag kan være konservativ eller kirurgisk. Valget til fordel for en eller annen behandlingsmetode bør baseres på resultatene av klinisk og instrumentell evaluering av pasienten og konsultasjon av en nevrokirurg.

Alle behandlingsaktiviteter er rettet mot følgende oppgaver:

 • restaurering av blodsirkulasjonen i hjernen;
 • eliminering av cerebralt ødem;
 • normalisering av blodets reologiske egenskaper
 • stimulering av regenerative prosesser i forstyrret vev.
 • stimulering av neurogenese;
 • vedlikehold av arbeidet med organer og systemer.

Spesifikke legemidler for behandling av hemorragisk slag skal ha en nevrobeskyttende, antioksidant effekt, forbedre reparasjon i nervesystemet. De mest tilordnede av dem er:

 • Piracetam, actovegin, cerebrolysin - forbedre trofismen i nervesvevet;
 • Vitamin E, mildronat, emoksipin - har en antioksidant effekt.

Kirurgisk inngrep

Med omfattende blødninger og et antall av de ovennevnte indikasjonene, utføres en operasjon for å fjerne hjernehomatomene. Det bør fjernes i de to første dagene, fordi blodpropp er ikke bare vanskelig å hjernens funksjon og ernæring, men forfalne, forårsaker sin betennelse, ødem og nekrose av omkringliggende vev. Jo raskere hematom blir fjernet, jo høyere er sjansen for overlevelse og utvinning.

Indikasjoner for kirurgi for hemorragisk slag er:

 1. Store hemisfære hematomer;
 2. Gjennombrudd blod i hjernens ventrikler;
 3. Aneurysm-brudd med økende intrakranielt trykk.

Fjernelse av blod fra hematomet er rettet mot dekomprimering, det vil si redusere trykket i kranialhulen og omgivende vev i hjernen, noe som forbedrer prognosen betydelig, og bidrar også til bevaring av pasientens liv.

I de fleste tilfeller har kirurgi for hemorragisk hjerneslag flere mål og er en kombinert kirurgisk prosedyre. Metoden for å utføre operasjonen kan være:

 • Åpen, med trepanering av skallen;
 • Punksjon, hvor hematom er fjernet gjennom en punktering inn i beinets bein;
 • Punktert, med installasjon av drenering.

Gjennom dreneringssystemet blir fibrinolytiske legemidler introdusert i det berørte området, og en fortynnet del av dødt blod slippes ut til hematom er helt eliminert.

Gjenoppretting etter hemorragisk slag

Gjenopprettingen utføres på et hvilket som helst stadium av behandlingen, etter at de akutte symptomene er eliminert. Følgende tiltak anbefales for pasienten:

 • magnetisk terapi;
 • massasje;
 • refleksologi;
 • electrostimulation.

Rehabilitering inkluderer også følgende områder:

 • LFK etter et slag. Ved å utføre spesielle øvelser kan en person forbedre blodsirkulasjonen, øke muskelaktiviteten.
 • Psykoterapi.
 • Klasser med en taleterapeut.
 • Vitamin terapi.
 • Trening i selvbetjeningsevner.

Under rehabilitering er prognosen for gjenoppretting av funksjonene avhengig av pasienten selv og hans evne til å jobbe hardt og hele tiden og øve hver eneste liten ting. Det er mange historier om hvordan et alvorlig nevrologisk underskudd ga over til den menneskelige tørsten etter seier. Hvor mye rehabilitering vil vare, er det vanskelig å beregne, da hverandres evne til å utvinne varierer.

Prognose for gjenoppretting

Prognosen for hemorragisk slag er spesielt ugunstig dersom blødningen oppstod i hjernestammen. Negative prognostiske forhold inkluderer: avansert pasientalder, stort volum hematom, en persons tilstand av koma. De fleste pasienter som overlevde blødninger er dømt til å oppleve nevrologiske feil i livet. Men for å minimere deres skade er det mye enklere enn å løse problemene som har oppstått etter cerebral iskemi.

Risikoen for gjentatte blødninger etter overført blødning svinger innen 4%, og i nærvær av endringer i karossens struktur øker sannsynligheten for akutte tilstander til 7%.

Slægtninge, og selv pasienten selv, er interessert i hvor lang tid det tar å gjenopprette. Det er vanskelig å gi nøyaktige spådommer, siden det ikke bare avhenger av størrelsen på det omfattende hematom, tilstedeværelsen eller fraværet av komplikasjoner, omfanget av det neurologiske underskuddet, men også om effektiviteten av rehabiliteringsforanstaltninger.

Et viktig spørsmål - hvor mange lever etter sykdommen. Det avhenger av tilstanden til personen. Høy alder, alvorlige samtidige sykdommer (hjerteinfarkt, diabetes), et mye vekt, langvarig konservering av brutto nevrologisk svikt - negative faktorer som reduserer denne perioden.

Husk at hemorragisk slag er en veldig farlig sykdom som krever umiddelbar sykehusinnleggelse av pasienten. Tidlig assistanse som tilbys, kan redde liv og holde folk helse. Ta vare på deg selv og dine kjære!

Tegn konklusjoner

Hjerteangrep og slag er årsaken til nesten 70% av alle dødsfall i verden. Sju av ti mennesker dør på grunn av blokkering av hjertene eller hjernens arterier.

Spesielt skremmende er det faktum at mange mennesker ikke engang mistenker at de har hypertensjon. Og de savner muligheten til å rette opp noe, bare gjør seg til fortvilelse.

 • hodepine
 • Hjertebanken
 • Svarte prikker foran øynene (fluer)
 • Apati, irritabilitet, døsighet
 • Uklar syn
 • svette
 • Kronisk tretthet
 • Hevelse i ansiktet
 • Nummenhet og kulderystelser av fingrene
 • Trykkspring
Selv ett av disse symptomene burde få deg til å tenke. Og hvis det er to, så ikke nøl med - du har hypertensjon.

Hvordan behandle hypertensjon, når det er et stort antall medisiner som koster mye penger?

De fleste medisiner vil ikke gjøre noe bra, og noen kan til og med skade! For øyeblikket er det eneste medisin som offisielt anbefales av Helsedepartementet for behandling av hypertensjon, Giperium.

til Institutt for kardiologi sammen med helsedepartementet utfører programmet " uten hypertensjon"Innenfor rammen som stoffet Giperium er tilgjengelig gratis, alle innbyggere i byen og regionen!

Trussel mot helse etter hjerneslag med hjerneblødning

Stroke er en patologisk tilstand som skyldes mangel på blodtilførsel i et bestemt område av hjernen, ledsaget av funksjonsfeil i organets arbeid og etterlater en vedvarende lokal defekt. Årsaker til patologi:

 • Blokk av en av karene i hjernen. Som et resultat oppstår iskemi - en akutt mangel på næringsstoffer og oksygen. Denne form for hjerneslag kalles iskemisk. 79% av pasientene blir observert.
 • Brytingen av hjerneskipet med blødning kalles et hemorragisk slag.

Begge sykdommene kan føre til både funksjonshemning og død av en person. Apoplexy er mer alvorlig.

På grunn av brudd i hjerneskibet, oppstår blødninger som forårsaker blodstrømningsforstyrrelser.

Blødning er årsaken til impregnering av hjernevevet med blod, noe som gjør at kroppsvolumet øker betydelig, det intrakranielle trykket øker, arbeidet til de overlevende cellene blir forstyrret.

50% av pasientene dør på grunn av cerebralt ødem. Men folk som overlevde et hemorragisk slag har en høyere sjanse for å gjenopprette helsen enn pasienter etter en iskemisk form av sykdommen.

Dette skyldes det faktum at etter blødning lider hjernevævet bare på grunn av økt blodtrykk, og når karene er blokkert, slutter hjernen å motta oksygen og næringsstoffer det trenger for sine vitale funksjoner. Døde celler på grunn av oksygen sult kan ikke gjenopprettes, og eksperter har lært hvordan man vellykket bringer trykket tilbake til det normale. Omfattende slag reduserer sjansene for utvinning betydelig, som ofte etter koma koma.

Kursets og utfallet av patologien bestemmes av:

 • lokalisering av problemet;
 • stormen av lesjonen;
 • akutte komplikasjoner i form av ødem og / eller hevelse i hjernen, samt fjernt i form av sepsis, lungebetennelse, decubitus;
 • samtidige sykdommer;
 • kvalifikasjon og aktualitet til hjelp til pasienten.

I den første måneden etter et slag, oppstår et dødelig utfall hos 24% av pasientene. Hovedårsaken er sekundær cerebralt ødem, hvoretter koma koma.

Årsaker og risikoer

Denne patologien er en skade på ett av karene med ytterligere blødning i hjernevevet. Blødning forårsaker flere skader direkte i lesjonen, så vel som i omgivende vev.

Blodstrømmen er årsaken til forskyvningen av vev, og etterfølgende hevelsen i hjernen. Hvis det ikke foreligger rettidig behandling, dør vevet og dødsfallet av en person.

Spesialisert omsorg skal gis innen 3 timer etter at slaget har begynt, noen ganger kan den tillatte tiden økes til 6 timer. Etter denne perioden kan konsekvensene av sykdommen ikke fjernes. For det første sier legene en klinisk og deretter biologisk død. Hvis pasienten klarer å overleve, kan ingenting annet enn en vegetativ tilstand forvente det.

Hovedårsakene til hemorragisk slag er:

 • Hypertensiv krise. I de fleste tilfeller er årsaken til denne typen sykdom hypertensjon.

En av formene av vaskulær malformasjon er en aneurisme. Dens brudd er ofte årsaken til blødning.

Faktorer som påvirker utviklingen av ulike vaskulære deformiteter og hypertensjon:

 1. Sykdommer som påvirker blodproppene.
 2. Ukontrollert bruk av trombolytika. Selv med medisinske indikasjoner må dosene av stoffene observeres, så vel som koagulogramindeksene. Ellers kan utseendet på en mikroskrape på arterien eller venen føre til brudd på karet og en blødning.
 3. Et høyt nivå av kolesterol forårsaker utseende av aterosklerotiske plakk på veggene i hjerneskarene. Dette gjør blodsirkulasjonen vanskeligere, øker presset, noe som provoserer dannelsen av små sprekker og blodpropp i karene. Oppsigelse av normal blodstrøm fører til et slag.
 4. Encefalopati forårsaket av virus, toksiner eller allergier. Det provoserer hjerneødem, celledød, dannelse av adhesjoner. Sykdommen er preget av et stort antall komplikasjoner.
 5. Amyloid angiopati.
 6. Cerebral vaskulitt.
 7. Sykdommer i hjertet.
 8. Diabetes mellitus.
 9. Sykdommer i ryggmargen.
 10. Neoplasmer i hjernen.

Faktorer som akselererer utviklingen av pre-kulturelle tilstander inkluderer:

 • tung fysisk arbeidskraft;
 • overdreven kroppsvekt;
 • røyking,
 • bruk av narkotiske stoffer;
 • alkoholisme;
 • ubalansert ernæring;
 • alder;
 • hode eller spinal skade;
 • termisk sjokk;
 • rus;
 • langvarig eksponering for stress.

Utviklingen av hemorragisk slag fortsetter øyeblikkelig. Konsekvensene for en person er direkte avhengig av mengden blod som har kommet til hjernen fra den skadede beholderen. Bare 20% av pasientene som overlever denne form for hjerneslag overlever.

Omfattende slag forårsaker ofte noen. Først blir en persons bevissthet forvirret, da faller han inn i en dumhet.

Alle grunnleggende reflekser er tilstede, men bevisst aktivitet observeres ikke. Den endelige fasen er en vegetativ koma. Coma for menneskekroppen er en vanskelig test. Det som venter pasienten etter å ha forlatt det, er ikke i stand til å forutse selv den mest erfarne spesialisten. Kom etter et massivt slag for en mann ender med følgende:

 • tap av hørsel, syn;
 • lammelse;
 • brudd på tenkning, forvirring;
 • brudd på mental aktivitet
 • tap av evnen til å oppleve informasjon, å snakke;
 • gjentatt slag.

Hos mennesker etter hemorragisk slag er det slike konsekvenser som:

 • koma;
 • stupor;
 • funksjonshemming;
 • delvis / fullstendig tap av motorfunksjon
 • svekket evne til å svelge;
 • skade på talesenteret;
 • brudd på tenkning og oppførsel;
 • unormaliteter i psyken;
 • epilepsi;
 • smertsyndrom.

Hva er forskjellen mellom iskemisk slagtilfelle?

Årsakene til iskemisk berøring:

 • hypertensjon;
 • koronar arteriesykdom;
 • aterosklerose;
 • diabetes mellitus;
 • hjertesykdom;
 • røyking,
 • fedme;
 • nyresykdom;
 • blødningsforstyrrelse.

Konsekvensene etter iskemisk berøring kan bare korrigeres i det første året etter utviklingen av sykdommen. Da vil behandlingen være ineffektiv. Ofte står folk overfor følgende problemer:

 • Krenkelse av motoraktivitet. Styrken i musklene kan bare delvis tilbake.
 • Redusert følsomhet på grunn av langsom utvinning av nervefibre.
 • Tale brudd er ikke alltid oppfylt. En lignende patologi er mer vanlig hos personer med venstre sidet slag.
 • Kognitiv svekkelse, ledsaget av tap av minne. En person glemmer kjente data. Pasienten begynner noen ganger å oppføre sig som et barn, forvirre stedet hvor han er for tiden, undervurdere situasjonen.
 • Psykiske lidelser. Svært ofte faller folk etter den overførte sykdommen i depresjonen etter depresjon.
 • Endringer i atferd.
 • Forstyrrelser av svelging.
 • Forverring av koordinasjonen.
 • Epilepsi.
 • Feil i bekkenorganene. Noen pasienter mister evnen til å kontrollere tarmbevegelser og urinering.
 • Fullstendig lammelse uten mulighet for utvinning. Et lignende mønster observeres med et stort slag.
til innholdsfortegnelsen ↑

Hva skal jeg se etter?

Hvis det er flere symptomer, bør en person raskt søke medisinsk hjelp. Fare er representert av:

 • stupor;
 • uttalt døsighet;
 • spenning;
 • migrene sammen med oppkast;
 • økt trykk i forbindelse med hodepine;
 • muskel svakhet på den ene siden av kroppen;
 • usammenhengende uforståelig tale;
 • redusert minne;
 • svimmelhet;
 • tap av syn til blindhet.

Diagnosen av slag er ikke en dom. Konsekvensene av denne sykdommen kan reduseres vesentlig med riktig behandling. Sammen med medisinering bør alle mulige metoder brukes til å gjenopprette aktiviteten til hjernens nevroner.

Den første fasen i gjenopprettingsperioden vil være revisjonen av dietten. Det er nødvendig å helt utelukke sauser, røkt produkter, fettstoffer, mel.

Preferanse bør gis til plantefôr og surmjölkprodukter. Pasienten skal spise 5 ganger om dagen i små porsjoner. Fysisk gjenoppretting er nødvendig for bedre utvinning. Først må det være passivt. Det skal bistås av slektninger eller spesialister. Deretter skal en person starte uavhengige studier.

Les Mer Om Fartøyene