Konsekvensene av et slag på høyre side av hjernen, hvor mange mennesker bor

Fra denne artikkelen vil du finne ut hva konsekvensene av hjerneslag i høyre halvkule kan være, hvor dårlig pasientens tilstand påvirkes, og hva det avhenger av. Hvor mange bor folk som har hatt et slag på høyre side.

Stroke er en del av en gruppe alvorlige sykdommer. Hvert år dør tusenvis av mennesker og blir deaktivert. Generelt klarer 50-60% av pasientene å overleve, og ikke mer enn 10% kan fullstendig gjenopprette. Dette betyr at konsekvensene av sykdommen er veldig alvorlige, og det er ikke alltid mulighet til å påvirke dem.

Klikk på bildet for å forstørre

Forventningen avhenger av flere faktorer, som er beskrevet i tabellen:

Med hensyn til forventet levetid etter et slag i høyre halvkule, ligger det i et vidt omfang, fordi det avhenger av de faktorer som er beskrevet i tabellen, fra flere timer til dusinvis av år.

Stroppen på høyre side av hjernen er symptomatisk og forskjellig fra venstre side. Dette skyldes det faktum at hver halvkule er ansvarlig for ulike hjernefunksjoner.

Klikk på bildet for å forstørre

Hvis strekket til høyre er iskemisk

De fleste slag i høyre halvkule er iskemisk i naturen - på grunn av blokkering av arterier som bringer blod til hjernen. Denne varianten av hjernesirkulasjonsforstyrrelser går gradvis - 75% av pasientene merker økningen i symptomene innen få timer eller til og med dager. Dette gjør det mulig å søke medisinsk hjelp i tide og for å redusere alvorlighetsgraden av konsekvensene. Derfor er det viktigste som påvirker prognosen for denne sykdomsformen, størrelsen på hjerneslaget.

MR-bilder viser utvikling av iskemisk slag i den rette tidlige regionen i hjernen

Liten størrelse av hjernens nekrotiske område

Hvis i henhold til profesjonelle brukere ikke klassifisere som en massiv hjerneinfarkt (stor) eller tale om det som en mini-slag, noe som betyr at prognosen for pasientens liv er gunstig. Slike endringer i hjernen har ingen signifikant effekt på varigheten - sykdommen er ikke dødelig. Unntaket er tilfellene der blodtilførselen til hjernestammen er svekket. Den inneholder vitale sentre - respiratoriske og kardiovaskulære. Derfor, selv et lite slag som påvirker hjernestammen, slutter i 95-99% med pasientens død i løpet av noen få timer eller dager.

Hovedproblemet for pasienter som har hatt et riktig hemisfærisk slag av liten størrelse er en annen grad av funksjonshemning (jo mindre fokus er, desto mindre er den nevrologiske feilen). Hos 60-70% av slike pasienter er begrenset i mobilitet, men er ikke sengetid, mister de muligheten til å oppleve verden rundt dem, alt som skjer med dem, og evnen til å tenke logisk.

Denne arten av konsekvensene skyldes det faktum at i høyre halvkule av høyrehåndede mennesker er det nervesenter som er ansvarlige for motoraktiviteten til venstre halvdel av kroppen, intellektuelle og mentale evner og minne. Tilsvarende sentre for lefthanders er lokalisert i venstre halvkule. Derfor er det rette hemisfæriske slag i dem preget av andre konsekvenser - ligner den iskemiske prosessen på venstre halvkule i høyrehåndede mennesker.

Årsaker til iskemisk slag av høyre hjernehalvdel

Iskemisk berøring av høyre side av hjernen utvikler seg som et resultat av nedleggelse av trombus eller embolus i arteriene som leverer blod til høyre hjernehalvdel av hjernen, samt med den uttrykte krampen i fartøyene i denne regionen. Akutt forstyrrelse av blodsirkulasjonen i høyre halvkule kan forårsake hypertensiv sykdom med hypertensive kriser og aterosklerose i cerebral fartøy. Høyre sidestropp kan være en konsekvens av patologiske forandringer i høyre karotid- og vertebrale arterier, hvorav oksygen med blod går inn i høyre hjernehalvdel av hjernen. Når lesjoner av små arterier utvikler lacunar slag.

Legene på Yusupov-sykehuset diagnostiserer sykdommen ved hjelp av datamaskin- og magnetisk resonansavbildning. Neurologer bruker individuelle terapi ordninger avhengig av underartene av iskemisk slag, manifestasjoner av sykdommen og sykdomsforløpet. Spesialistene i rehabiliteringsklinikken gjenoppretter de forstyrrede funksjonene ved å anvende innovative metoder.

Iskemisk slag i høyre side av hjernen. Funksjoner av det kliniske bildet

I høyre hjernehalvdel er det akkumulasjoner av nerveceller som gir en følelse av kroppen i rommet, en sensitiv oppfatning av omverdenen, en analyse av innkommende informasjon. Venstrehåndere i høyre hjernehalvdel er hjemmets midtpunkt. I den akutte perioden med høyresidig iskemisk berøring observeres følgende symptomer:

 • fullstendig eller delvis lammelse av venstre halvdel av kroppen
 • endringer i ansiktet (flattning av nasolabialfoldet til høyre, "paraksial" bevegelse av leppene under pusten, senking av vinkelen av munnen nedover;
 • umulighet å vurdere kroppens stilling; bestemme størrelsen på objekter
 • tap av minne for nylige hendelser mens du beholder evnen til å huske fortiden;
 • manglende evne til å konsentrere seg.

Konsekvensen av et iskemisk slag i høyre side i lefties er en taleforstyrrelse.

Okklusjon av den høyre halspulsåren (stenose, trombose, emboli) forekommer ofte asymptomatisk. Neurologiske lidelser er hovedsakelig assosiert med utilstrekkelig blodforsyning i bassenget i den midtre cerebrale, og noen ganger de fremre og bakre cerebrale arteriene til høyre. Vanligvis observere leger av Yusupov sykehuset den såkalte "flimmer" av symptomer. Å utvikle delvis eller fullstendig venstre sidet lammelse med nedsatt talemåte og den vekslende blindheten som er forbundet med dem, forsvinner etter noen minutter eller timer. Intensivert pulsering i ansiktsarteriene, lavt trykk i retina i retina i høyre øye indikerer innsnevring eller plugging av den indre halspulsåren til høyre. Trombuset i hovedfartøyet på nakken kan undersøkes av en nevrolog, avslørt av en angiografisk metode og raskt fjernet av en kirurg i klinikkene til Yusupov-sykehusets partnere.

I løpet av utvinning etter en iskemisk hjerneslag på høyre side Yusupov sykehus nevrologer oppmerksom på pasienter med unntak for brudd på motoriske funksjoner emosjonelle manifestasjoner av sykdommen: depresjon gir vei til munterhet, "tåpelig" oppførsel, mangel på takt og en følelse av proporsjoner. Ved blokkering av en stor cerebral arterie og omfattende skade på høyre hjernehalvdel av hjernen mot en bakgrunn av alvorlig hodepine vokser fokale kliniske manifestasjoner raskt. En karakteristisk forandring i ansiktet vises, og immobiliteten til venstre halvdel av kroppen vokser. Svelging kan forstyrres og vanskeligheten av tale kan øke.

Høyre sidet lacunar iskemisk slag utvikler seg gradvis hos pasienter med diabetes mellitus og hypertensjon. Serebrale manifestasjoner er dårlig uttrykt. Halvparten av pasientene utvikler svakhet i venstre arm og ben, det er et tap av følsomhet i venstre side av ansiktet. Hos 1/3 pasienter er det tap av smertefølsomhet, evnen til å skille formen og temperaturen til objektet til berøring. I hver tiende pasient manifesteres et lacunarslag ved en skarp svimmelhet og manglende evne til å bevege seg selvstendig.

Diagnose av høyre sidet iskemisk slag

For raskt å kunne identifisere den ischemisk slag av den høyre halvdel av kroppen, Yusupov sykehus leger bruker høyteknologisk utstyr for å få nøyaktig informasjon om tilstanden av blodstrømmen i karene i rett halvkule og omfanget av hjernevev skade. bildediagnostiske teknikker (computertomografi og magnetisk resonans imaging) gjør det mulig ikke bare å bestemme type og plassering av slaget, men også for å etablere den patogene undertype av cerebralt infarkt, detektere abnormaliteter i beholderen, fører til akutt slag, for å bestemme behandlingsstrategi.

Med perfusjonsdatortomografi har nevrologer på Yusupov-sykehuset muligheten til å identifisere det såkalte "mismatch" -fenomenet - forskjellen i volumet av hjernemateriell, der blodstrømmen og blodvolumet reduseres. Dette området er en sone av iskemisk penumbra, det vil si en del av hjernen som med tide innblanding kan potensielt bli frelst fra døden.

I Yusupov-sykehuset bruker legene også følgende innovative metoder for å diagnostisere iskemisk slag i høyre halvkule:

 • transcranial dopplerografi, som tillater å vurdere tilstanden av cerebral blodstrøm;
 • Serebral angiografi, som er uunnværlig i planleggingen av operasjonen;
 • elektroensfalografi, med hjelp av hvilke sonene av kortikale og subkortiske lesjoner blir avslørt;
 • scintigrafi og positronemisjonstomografi - forskning teknikker som evaluerer cerebrale metabolisme (metabolisme) og har en verdi i trinnet forbigående iskemiske angrep, og også i begynnelsen høyre-ischemisk slag.

Behandling av iskemisk berøring av høyre hjernehalvfinger

I Yusupov-sykehuset nærmer leger individuelt behandlingen av hver pasient med akutt nedsatt hjernesirkulasjon. Basisterapi begynner med organisering av riktig omsorg for pasienten. Innen få dager skal pasienten med høyresidig iskemisk berøring ligge i horisontal stilling med hevede ben.

Fra begynnelsen utføres profylakse av sårhinne, purulente hornhinnenesår, hypostatisk lungebetennelse, tidlige kontrakturer. Innen 24-48 timer etter pasientens opptak til nevrologiklinjen, begynner passive bevegelser i leddene, de setter pasienten i sengen, renser hans luftveier. Ved vedvarende oppkast injiseres i mage nasogastriske røret, og når svelging er nedsatt parenteral ernæring, der næringsstoffer injiseres intravenøst ​​drypp. Legene overvåker funksjonen av ekskretjonsorganer, om nødvendig, utfører en kateterisering av blæren og foreskriver rensende enemas.

Neurologer på Yusupov-sykehuset bruker effektive medisiner og ikke-medisinske legemidler til å behandle slag på høyre side av hjernen. De utnevnes strengt etter indikasjoner med kardiologers deltagelse, og om nødvendig resuscitatorer og nevrokirurger, tatt i betraktning resultatene av laboratorieundersøkelser. Leger utfører blodtrykksovervåking og i tilfelle økning foreskriver antihypertensive medisiner.

Regulering av vann-saltmetabolisme utføres ved infusjonsbehandling under kontroll av pH-metry, elektrolytnivå, urin og blodmolekylitet, biokjemisk blodanalyse. I kampen mot cerebralt ødem og for å forhindre økning i intrakranialt trykk, bruk av dexazon eller osmotiske diuretika. Kardiologer og reanimatologer på Yusupov-sykehuset deltar i grunnleggende terapi.

Antikoagulanter er foreskrevet, styrer koagulerbarheten av blod og i fravær av forverring av magesår, hemorragisk diatese, alvorlig lever- og nyreskade. Pasienter er først intravenøst, og deretter injiseres heparin subkutant. Etter 1-2 dager etter heparinavlysning overføres indirekte antikoagulantia. På dette tidspunktet overvåkes protrombintid daglig.

Antiaggregerte legemidler fra Yusupov-sykehuset foreskriver allerede med 3-5 dager med høyre sidet iskemisk slag. Individuell terapi utføres av vaskulære legemidler med antiaggregant aktivitet: trental, beta-blokkere, kalsiumantagonister, stegeron, cavinton, euphyllin.

I en akutt periode injiseres pasienter med høyresidig iskemisk berøring med gordoks og motkalver. Selv med første manifestasjoner av cerebral blodtilførsel mangel, er antiaggregants foreskrevet, som inkluderer nikotinsyre, flerumettede fettsyrer eller jod. For å gjenopprette hjernens nerveceller, foreskrive stoffer som har en nevrobeskyttende effekt. For å oppløse trombi og gjenopprette blodstrømmen til arteriene i høyre hjernehalvdel av hjernen, er trombolytiske midler foreskrevet. Trombolyse-neurologer på Yusupov-sykehuset er det mest effektive stoffet i dag - den rekombinante vevsaktivatoren av plasminogen.

Når pasientens tilstand forbedrer, jobber taleterapeuter på Yusupov-sykehuset med ham. Rehabilitologer gjør klassisk og avslappende massasje, de frigjør fysioterapeutiske prosedyrer. For å gjenopprette motorfunksjonen, brukes kinesitherapy og moderne fysioterapeutiske metoder.

Takket være bruken av nyskapende behandlingsmetoder, trenger bare 5-6% av pasientene med høyresidig iskemisk berøring, som er utladet fra nevrologikklinikken etter rehabilitering, ekstern omsorg. Hvis du har de første tegn på et iskemisk hjerneslag i høyre hjernehalvdel av hjernen, ring. I Yusupov-sykehuset ble det vellykket forstyrret nevrologiske funksjoner, selv til de pasientene som ble nektet fra andre rehabiliteringssentre.

Konsekvenser og behandling av iskemisk hjerneslag på høyre side

Den menneskelige hjerne er et komplekst system bestående av to hemisfærer. Krenkelser i blodkarene i noen av hemisfærene kalles et slag. Høyre sidet iskemisk slag fører til alvorlige konsekvenser, vanskelig å behandle, og en lang gjenopprettingsperiode. Sykdommen er like påvirket av både menn og kvinner.

Hva er denne sykdommen?

I motsetning til hemorragisk slag (ruptur av fartøyet), utvikler iskemisk slag på grunn av okklusjon eller sammentrekning av blodkar og etterfølgende akutt oksygenmangel i hjernecellene. Oksygenforsyningen utføres med blodstrømmen. Hvis denne fôr av en eller annen grunn er stoppet, begynner vevsdød (nekrose) 5 minutter etter at sirkulasjonen er avsluttet. Med lavinutviklingen av et slag er det viktigere enn noensinne å gi rask medisinsk behandling, siden antall døde celler øker hvert sekund. Hastigheten av slag beror på årsakene.

Symptomer på høyresidig slag

Hver av hjernehalvene er ansvarlig for visse funksjoner. Nederlaget på høyre side har sine egne særegne trekk. De karakteristiske symptomene på sykdommen når hjernegionen er skadet i høyre halvkule er som følger:

 • lammelse av venstre side av ansiktet eller annen del av kroppen på venstre side;
 • brudd på konsentrasjon av oppmerksomhet;
 • en skarp hodepine;
 • utilstrekkelig oppførsel og reaksjon på omgivende stimuli;
 • minne tap;
 • forvirring av tale;
 • deprimert tilstand
 • skjelving av lemmer.

Avhengig av graden av skade på hjernecellene, kan symptomene mer eller mindre uttrykkes levende. Omfattende iskemi ledsages av et midlertidig tap av bevissthet eller koma, samt fullstendig forlamning av venstre side av kroppen.

Årsaker til sykdommen

Til iskemisk berøring av høyre halvkule fører til oksygen sult av hjernen, som oppstår av følgende grunner:

 • aterosklerose av cerebral fartøy;
 • Emboli av blodkar (en blodpropp gikk inn i blodet i hjernen).

Andre, mye mindre vanlige årsaker, inkluderer økt koagulerbarhet av blodet og patologiene i halspulsåren. I forbindelse med prosessene som fører til sykdommen, er høyresidig slag vanligvis klassifisert i separate arter.

 1. Tromboembolisk, assosiert med koagulering av blodkaret med en trombose. Har et relativt langvarig klinisk bilde.
 2. Hypodynamisk, forårsaket av forstyrrelser i blodsirkulasjonen. Den er preget av rask utvikling, ledsaget av et raskt trykkfall.
 3. Lacunar oppstår når forstyrrelser i arbeidet med kapillærer (små kar). Den utvikler seg gradvis, ofte under søvn.
 4. Kardioembolisk oppstår på grunn av blokkering av en stor arterie og utvikler seg innen få sekunder.

Konsekvenser av høyresidig omfattende slag

Konsekvensene av et iskemisk slag på høyre side av hjernen kan være den tyngste. Unnlatelse av å gi rettidig medisinsk hjelp resulterer i tap av livsviktige livsfunksjoner. Omtrent en tredjedel av tilfellene medfører uførhet. Men selv med gode prognoser, gjenopprettes ikke umiddelbart. Avhengig av graden og stedet for hjerneskade er følgende konsekvenser sannsynlig:

 • forstyrrelser i biomekanikk;
 • distraksjon, svekkelse av tenkning;
 • lammelse av venstre side, fullstendig eller delvis;
 • utviklingen av epilepsi;
 • mangel på koordinering;
 • svakhet i muskler;
 • Manglende evne til selvbetjening.

Alvorlige tilfeller av omfattende iskemisk beredskap resulterer ofte i dødelig utgang, samt koma. En koma kan vare i en uke, eller det kan vare i mange år. All denne gangen mottar pasienten mat og oksygen ved hjelp av spesielle enheter. Etter å ha forlatt koma, blir pasientens livskvalitet sjelden den samme.

Etter et iskemisk slag er prognosen for det videre livet likevel bedre enn ved blødning. Vanligvis fortsetter 75% av pasientene å leve, og halvparten har en sjanse, med riktig behandling, for å kvitte seg med konsekvensene. Et andre slag er veldig farlig, her er overlevelsesgraden mye lavere. På samme måte er døden ofte forbundet med komplikasjoner forårsaket av slag. Disse inkluderer nyresvikt, hjertesykdom og lungebetennelse. Ikke mindre farlig komplikasjon av hjerneslag er hjerne ødem.

Behandling av høyresidig slag

Iskemisk slag på høyre side krever kompleks behandling, som inkluderer grunnleggende og spesifikke metoder. Den grunnleggende behandlingen inkluderer overvåkning av blodtrykk, da hopp i begge retninger kan forverre situasjonen. Det er også viktig å overvåke kroppstemperaturen. Det tas tiltak for å opprettholde pusten, arbeidet med hjertet og andre viktige funksjoner. Terapi er rettet mot å fjerne symptomer:

Samtidig utføres behandling eller forebygging av mulige komplikasjoner. Spesifikk behandling av hjerneslagets høyre hjernehalvdel er rettet mot å eliminere årsakene som forårsaket det. For dette brukes narkotika, som kun kan foreskrives av den behandlende legen.

 1. Med en blodpropp som blokkerte fartøyet, kjemper de med hjelp av injiserte trombolics. Disse stoffene løser raskt trombosen og tillater at blodet strømmer fritt inn i det berørte området av hjernen.
 2. For å forhindre gjendannelse av trombi, tas antikoagulantia.
 3. Antiaggreganter fortynner også blod, men handler mer forsiktig.
 4. Beskyttende terapi brukes til å beskytte og øke motstanden til nevroner som ikke klarer å gjennomgå nekrose.

Å anvende midler på eget initiativ er svært farlig, selv i gjenopprettingsperioden.

Førstehjelp

Jo tidligere pasienten er på sykehus, jo bedre. Denne regelen passer best til slag. Det er nødvendig å ringe en ambulanse umiddelbart, men før hun kommer, kan du gjøre pasienten litt nyttig, og kanskje viktige ting. Det er nødvendig å sette en pute under hodet ditt, og hvis angrepet skjedde på gaten, så en hvilken som helst myk gjenstand.

I rommet må du åpne vinduene for å gi tilgang til frisk luft. Du kan måle trykket selv og registrere resultatet. En mikro-fornærmelse kan ikke gi umiddelbar årsak til spesiell angst, så du må nøye overvåke symptomene. Dette gjelder spesielt for de som lider av aterosklerose og diabetes mellitus.

Stroppen til hjernens høyre hjerte av grunner og mekanisme for utvikling er praktisk talt ikke annerledes. Det er imidlertid nødvendig å ta hensyn til en signifikant forskjell i funksjonene i sykdomsforløpet og dens konsekvenser, særlig på rehabiliteringsstadiet.

Høyre sidet iskemisk slag

Akutt cerebral sirkulatorisk forskjellige etiologiske heterogenitet: de viktigste årsakene til iskemisk slag er aterosklerotiske lesjoner av cerebrale arterier (30-40%), hypertensive karforandringer med utviklingen av lakunære slag (25-30%) eller kardio emboli i kardiovaskulær patologi (20 -25%). Andre årsaker til hjerneinfarkter anses hemorheological lidelser, vaskulitt og koagulopati - 10% av tilfellene, og ukjente årsaker til slag.

Tegn på hjerneinfarkt i høyre halvkule

Iskemisk berøring med lokalisering av lesjonen på høyre hjernehalvdel er manifestert:

 • lammelse av venstre side av kroppen;
 • ulike forringelser av oppfatning og følelse (det er tap av evnen til å vurdere størrelsen og formen på objekter med et brudd på oppfatningen av ordningen i sin egen kropp);
 • tap av minne hovedsakelig på nåværende hendelser og handlinger (med fullt minne om tidligere hendelser);
 • ignorerer venstre halvdel av plass (venstre synsfelt);
 • anoagnoziey;
 • motor eller total avasi (i venstre hånd);
 • kognitiv svekkelse (patologi av konsentrasjon av oppmerksomhet);
 • emosjonelle og vilje lidelser og nevropsykiatriske syndromer som oppstår doldrums, endres ofte uforsiktige og atferdsmessige problemer med utilstrekkelig følelsesmessige reaksjoner - disinhibition, tåpelig, uforsiktighet, tap av takt og måle med en tendens til å flate vitser.

Egenskaper av iskemisk slag av høyre side

Denne sykdommen er preget av polymorfisme av funksjoner med en lengre periode med gjenoppretting av tapte funksjoner. Den høyre halvkule er ansvarlig for orientering i rommet, behandling av kjent informasjon, følsomhet og oppfatning av omverdenen. Ved trombose, emboli eller en betydelig spasme i hjernehalvene på høyre halvkule, forårsaker hjernen fullstendig eller delvis forlamning av kroppens venstre side. Det er også brudd på kortsiktig hukommelse - pasienten husker tidligere hendelser, men registrerer ikke sine siste handlinger og livshendelser i det hele tatt.

Venstrehåndere i høyre halvkule har et talesenter, slik at disse pasientene ofte har motor eller total avasi, og de mister ofte evnen til å kommunisere. Iskemisk berøring av høyre hjernehalvdel av hjernen forårsaker hos pasienter mangel på følelse av deres lemmer, som deler av egen kropp eller tilstedeværelse av flere hender eller føtter.

Omfattende slag i høyre halvkule

I markert lesjoner av høyre hemisfære av hjernen første cerebrale symptomer dominerer i løpet av usammenhengende, og det er lyn og plutselig (apoplectiform) deres forekomst og progresjon. Denne typen strømning karakteriserer den akutte blokkering av en stor arterie. I løpet av en kort tid, fokale symptomer så mye som mulig og uttrykt kombinert med cerebrale neurologiske symptomer - tap av bevissthet, oppkast, alvorlig hodepine og svimmelhet, nedsatt koordinasjon. Pasienter hurtig mister evnen til å oppfatte form og plass, så vel som hastigheten og størrelsen av objekter, tapte den oppfatning av kroppen, svelgeproblemer, uttrykt tale og bevegelsesforstyrrelse (hemiparese, og lammelse av den venstre side av kroppen). Ofte har pasienter som gjennomgikk rettsidig iskemisk slag, alvorlige depressioner og mental passivitet.

Omfattende hjerneinfarkt høyre side av hjernen forårsaker alvorlig skade på liv og gjøre det vanskelig å forutsi pasienten, forstyrrer den normale prosessen med behandling og rehabilitering, og mer sannsynlig å forårsake uførhet av pasienter og dødsfall.

Egenskaper av høyresidig lacunar slag

Lacunar iskemisk slag lokalisert i den høyre hjernehalvdel av hjernen utvikler seg i den avanserte hypertensiv sykdom kombinert med diabetes, vaskulitt, toksisk og smittsomme lesjoner i hjernen fartøy, og i ung alder i nærvær av medfødte defekter av beholderveggene. Det manifesterer seg i begynnelsen i form av forbigående iskemiske angrep eller små slag, noen ganger asymptomatiske. Generelle cerebrale og meningeal symptomer for denne typen slag er ikke karakteristiske, og fokal symptomatologi avhenger av lokalisering av lesjonen.

Attributter som har lacunar cerebralt ischemisk slag, er et gunstig resultat med delvis nevrologiske underskudd, eller fullstendig gjenvinning av tapte funksjoner, men ved gjentatte lakunære strøkstørrelser øke iskemisk herd, og det dannet seg klinisk vaskulær encefalopati. Det finnes flere typer lakunære slag - isolert motor slag, ataxic hemiparesis, isolerte sensoriske hjerneslag, og store kliniske syndromer: dysartri, hyperkinetisk, pseudobulbar, mutisme, parkinsonisme, demens og andre.

Manifestasjoner av iskemiske lacunarstreker

Høyresidig hemiparesis isolert motor utvikler seg oftest i lokalisering fokal nekrose i den bakerste tredjedel av baksiden av låret indre kapsel i basal regioner av hjernen og bena i området ved de pons. Han viser svakhet i musklene i venstre arm og ben, samt parese i etterligner musklene i ansiktet venstre. Denne typen lacunar slag forekommer i 50-55% av tilfellene. I 35% av tilfellene av høyresidig hemiparesis lacunar slag er utviklet i forbindelse med hemianesthesia - venstresidig paralyse av ansiktsmusklene, parese av musklene i hånden og venstre fot ved brudd av alle typer følsomhet (smerte, taktile, muskel-artikulære og temperatur).

Ataktiske hemiparesis forekommer i 10% av lakunære slag og utvikle seg i lesjoner av basal deler av pons eller bare den bakre høyre lår av den interne kapselen. Det manifesterer seg i form av en kombinasjon av parese av lemmer til venstre med cerebellær ataksi. Mindre vanlige er "dysartri syndrom og klosset hånd", som er en variant av ataktisk hemiparesis, "isolert sentral paralyse av ansiktsmusklene" og "-syndrom gemihori -. Hemiballismus" Den alvorligste manifestasjon av cerebralt infarkt er lacunar tilstand lacunary - som danner et stort antall lakunære slag i de cerebrale hemisfærer med alvorlig patologi av cerebral arterie og en signifikant økning i blodtrykket. Dette iskemiske slag er en manifestasjon av hypertensive angioencefalopati.

Iskemisk berøring hos barn og ungdom

For tiden i pediatriske pasienter er det en økning av komplekse cerebrovaskulær sykdom og økning i antall slag i barndom og oppvekst, og konsekvensene av hjerneslag er ekstremt vanskelig for både pasienter og deres foreldre. Funnet i relativt høy dødelighet av iskemisk slag hos barn - fra 5 til 16%. Årsakene til veksten av cerebrale sirkulasjonsforstyrrelser hos barn er - progressiv alvorlig kardiovaskulær sykdom (medfødt hjertesykdom, arrytmier, revmovaskulity, myxom Atrial), arvelige og ervervede angiopati, cerebrale kar (arteriosklerose, viral angiitt) uttrykt spastiske prosesser (migrene status), metabolsk og endokrine sykdommer.

Egen type iskemisk hjerneslag er en perinatal slag, utvikle in utero på grunn av progressiv placentasvikt, alvorlig intrauterin infeksjon i hjernen fartøy foster og medfødt hjertesykdom og vaskulær trombose med intravaskulært.

Egenskaper av klinikken for høyre sidet iskemisk slag hos barn

Med utviklingen av høyre hjernehalvdelen iskemisk hjerneslag hos barn lokale (fokale) nevrologiske symptomer dominerer over de ordinære hjernen symptomer. Det er en høy frekvens av små slag - lacunar med utviklingen av det kliniske bildet av en isolert motor versjon (venstre-sidede hemiparesis med paralyse av ansikts venstre ansiktsmusklene), ataxic cerebralt infarkt (med en overvekt av symptomer på lillehjernen og moderat parese av lemmer til venstre), så vel som et lite vanlig i løpet av voksenlivet hyperkinetisk og afasi varianter av lakunære infarkter i hjernen.

Hyperkinetisk slag type som er vist og gemihorei hemiballismus kombinasjon med påfølgende utvikling av dystoniske lidelser flere måneder etter den ischemiske anfall (lag dystoni). Afasi variant utvikler seg i lacunary slag i sonen sentrum av tale- og tale lidelser manifestert i venstrehendte (tale senter som ligger i den høyre hjernehalvdel av hjernen). Også flere symptomer høyre iskemisk slag i barndommen er en lavgradig feber av ukjent etiologi, eller ferverscens til høye tallene på omfattende slag. For første gang ganske ofte akutt iskemisk slag forekommer med symptomer på subkliniske encephalomyopathies men regress av neurologiske mangler etter iskemisk slag hos barn er mye raskere, noe som er forbundet med en god neuroplasticity i hjernecellene.

Prognose for iskemisk slag av høyre hjernehalvdel, anbefalinger

Det daglige livet til mennesker i den moderne verden - det er en konstant rush, mangel på tid, kronisk tretthet og mangel på søvn, dårlig kosthold av junk food på farten, staten høyt stress og dyp depresjon. Selvfølgelig, alt dette kan ikke bli vist på helsetilstanden i form av såkalte samfunnssykdommer: aterosklerose, angina, slag, høyt blodtrykk, diabetes og fedme. Disse sykdommene er ledsaget av metabolske forstyrrelser, blodtykkelse, endringer i strukturen i vaskemuren i form av betennelse og avsetning av fettplakk inne i karene. Dermed er det en nedgang i blodstrømmen og en reduksjon av oksygen og forskjellige næringsstoffer til organer og vev.

Uaktsom holdning til reglene for en sunn livsstil fører til utvikling av alvorlige patologier, inkludert slag

Årsaker til iskemisk berøring av høyre hjernehalvdel

Den menneskelige hjerne er en av organene der metabolske prosesser skjer mest intensivt, men de konstante energireserverene i det er ikke nok. Under normale forhold har voksen nok i omtrent fem minutter. Derfor er kardiopulmonal gjenoppliving i tilfelle av klinisk død viktig for å starte i denne lille tidsperioden, slik at det ikke finnes andre lidelser i kroppen.

Hjernen trenger regelmessig oksygenforsyning, men når det gjelder de ovennevnte årsakene, er blodforsyningen vanskelig, en iskemisk sone kan oppstå. Hvis vaskulære årsak, enten innsnevring eller blokkering av en blodpropp, er ikke løst i løpet av de neste tre timer, den nekrotiske del, rundt den voksende sekundære skader og funksjon, som er ansvarlig for dette området av hjernen, mister pasienten tatt. Videre mer detaljert om den omfattende stroke iskemisk (høyre side): effekter og behandling.

Symptomer og årsaker til hjerneslag

Det er helt klart at med bred strekk blir prognosen gunstigere hvis medisinsk behandling blir gjengitt på kortest tid etter starten av en vaskulær ulykke, da alvorlige forstyrrelser ikke hadde tid til å utvikle seg. For å gjøre dette er det nødvendig å gjenkjenne tegnene på iskemi i tide. Det er visse hjerne symptomer, ifølge hvilke ikke bare leger kan orientere seg, men også folk uten medisinsk utdanning. Disse inkluderer:

 • brudd på talespråk. Offeret uttrykker ordene indistinkt og litt sakte;
 • brudd på et smil. Det er asymmetrisk i dette tilfellet, en av hjørnene i munnen blir utelatt;
 • nedsatt motoraktivitet, alvorlig svakhet i lemmer, inntil det ikke er noen mulighet for bevegelse av dem. Hvis dette symptomet ikke er veldig uttalt, må du sjekke det ved å sammenligne det med en annen sunn arm eller et ben, vil lemmen på motsatt side av lesjonen falle.
Samtidig symptomatologi av sykdommen og lidelsene

Iskemisk hjerneslag (høyre side): konsekvenser

Avhengig av bassenget av hvilken arterien okkludert og hvor stort nekroseområdet, kan det være ulike komplikasjoner og flere foci på samme tid. Så det viser seg, fordi det samme nettstedet er ansvarlig umiddelbart for et bestemt antall funksjoner. For eksempel vil det være brudd i motorsfæren, fra utsiktspunktet, følsomheten, og også den psyko-emosjonelle sfæren.

Strokeforstyrrelse i slag

 • hypertonicitet eller spasticitet. Det er ledsaget av overdreven spenning i musklene og uttalt smertefulle opplevelser. Det er et ugunstig tegn når det gjelder vellykket rehabilitering.
 • for slag som er typisk for parese. Denne tilstanden er motsatt av den forrige, muskler minker i styrke på grunn av at normal overføring av nerveimpulser er forstyrret. Hvis en lem berøres, blir den kalt monoparesis, og hvis både arm og ben har lidd på samme side, er dette hemiparesis.
 • Noen ganger er et slag ledsaget av lammelse. Denne tilstanden er preget av et komplett fravær av bevegelser.
 • brudd på koordinering av bevegelser. Dette skjer hvis nekrose i cerebellarområdet oppstod under et slag.

Graden av alvorlighetsgrad av motoriske lidelser etter diagnose av slag kan være forskjellig. I alle fall krever alle en langsiktig fullverdig rehabilitering.

Forstyrrelser fra siden av synet manifesteres i form av et fall av halv synsfelt. Med et høyresidig slag vil pasienten ikke se venstre synsfelt med to øyne. Dette fører til at en person ikke skiller venstre side fra høyre, ikke kan krysse veien, ser ikke halvparten av gjenstanden og kan ikke fullt ut bruke den.

Psykoneurologisk ustabilitet i slag

 • Apati. Pasienten er likegyldig for seg selv, er ikke innstilt på et positivt utfall av sykdommen og aktivt arbeider på kroppen.
 • Overfølsomhet overfor deg selv og din stilling, krav fra andre om å være oppmerksom på personen deres.
 • Utilstrekkelig oppfatning av miljøet. Følelsesmessig ubalanse, latter eller gråt uten tilsynelatende grunn. Inkonsekvens av følelser i livssituasjoner.
 • Overtredelse av oppfatningen av ens stilling. En person er sikker på at sykdommen hans ikke er seriøs og flyktig. Til tross for alvorlige fysiske funksjonshemminger, nekter folk å hjelpe seg selv og overbevise andre om sin fulle juridiske kapasitet. Noen ganger nekter pasienter helt tilstedeværelsen av sykdommen og mangel på evne til selvbetjening.

Slægtninge til personer med hjerneslag bør forstå at uten hjelp kan en person ikke uten å, og omringe ham med omhu og oppmerksomhet, og gi fullstendig omsorg.

Krenkelser av kognitive funksjoner er svært uttalt i slag på høyre halvkule, enn i venstre halvkule, fordi det er ansvarlig for tenkning og kommunikasjon.

 • Overtredelse av orientering på plass og tid. Folk etter et slag kan ikke nevne den faktiske datoen og klokkeslettet, tidspunktet på året. Det er også et brudd på personlig orientering i form av umulighet å oppgi fødselsdato, alder, navn og etternavn.
 • Evnen til å skape årsaksrelasjoner forsvinner, en person kan ikke planlegge sine handlinger for å komme frem til ønsket resultat.
 • Brudd på selvorganisasjon og bygging av hendelser i riktig rekkefølge er også karakteristisk for et slag, en person kan ikke følge det samme emnet under en samtale.
 • Brudd på kommunikasjon med andre mennesker, pasienten bryter med oppfatningen av sjokkutsagn, metaforer, han tar alt bokstavelig talt i bokstavelig forstand og danner dermed feil konklusjoner om hva han har hørt. I tillegg kan en person ikke holde oppmerksomheten sin i lang tid og konsentrere seg om noe yrke i lang tid.
 • Hukommelsestap. Personer med hjerneslag er vanskelige å huske ny informasjon, det er også vanskelig å huske noen nylige hendelser, data og fakta.

behandling

Behandling av et slag bør startes umiddelbart. Ordningen inneholder en stor liste over legemidler som foreskrives i lang tid, uavhengig av lesjonens plassering, for å eliminere avvikene så snart som mulig i kroppen.

 1. Trombolytisk terapi for hjerneslag, som kun utføres i en spesialisert intensivavdeling under kontroll av blodkoagulasjon og etter utførelse av CT-skanning. For denne prosedyren er det spesielle protokoller som regulerer tidspunktet og indikasjonene for innføring av et spesialmedisin - Alteplase.
 2. Kirurgisk behandling av hjerneslag.
 • Intravaskulær trombolyse, når heparinpreparater injiseres direkte inn i trombosebeholderen gjennom et langt kateter, gjennomført gjennom lårbenen.
 • Stenting av fartøy med deres innsnevring. Bare gjennom en vene i låret føde et kateter, ved den frie ende av hvilken det er en spesiell mesh paraply, som er avslørende, gjenoppretter åpenhet av fartøyet og fanger propper - stykker av aterosklerotisk plakk.
 1. Antikoagulant og antiplatelet terapi med bekreftelse av diagnose av hjerneslag. Det fortsetter etter trombolyse med samme legemidler av heparin, bare ved lavere doser. Lav dosering av aspirin forhindrer liming av blodceller, dannelse av slam og hemmer aktiviteten av blodplater.
 2. Kompleks behandling av arteriell hypertensjon, som er spesielt karakteristisk for eldre.
 3. Antiarrhythmic medisiner for å forhindre dannelse av trombi i høyre atrielle appendager.
 4. Statiner er stoffer som har som mål å senke blodkolesterolnivået i IHD.
 5. Neuroprotektorer og nootropics. Narkotika som foreskrives etter en akutt slagperiode går. De forbedrer metabolismen i hjernenes nerver, forbedrer mikrosirkulasjonen og metter vev med oksygen og næringsstoffer.
 6. Kontroll av blodsukkernivå. Anbefalingen gjelder spesielt diabetikere med opplevelsen, overført et slag.
Behandlingen av et slag bør håndteres av en spesialist, ellers kan prognoser være skuffende!

Rehabilitering etter et slag

Restaurering av tapte funksjoner og brudd i kroppen etter et slag oppstår fra den første dagen etter diagnosen. Behandlende lege i forbindelse med anestesi, terapeut, fysioterapeut, lege fysioterapi, tale terapi, lege kinesitherapy og massasje lage en helhetlig plan for rehabilitering av pasienten. Parallelt er pasientene til pasienten knyttet til behandlingsprosessen.

For å gjenopprette bevegelsesforstyrrelser tilbringe gymnastikk i sengen, og starter med passive bevegelser, svinger fra side til side, massasje, fysioterapi som electromyostimulation, elektroforese elektrolytter området paretic lemmer. Som utvinning av slagpasienter etter å tilby å utføre en rekke øvelser i gym, gå med en rullator, krykker og lignende.

Samtidig er en taleterapeut tilkoblet og arbeider med å gjenopprette talen forstyrret etter et slag.

Kanskje det viktigste punktet i rehabilitering etter et slag er å jobbe med en psykoterapeut. Denne spesialisten bidrar til å gjenopprette tankeprosesser og kognitive funksjoner, bidra til å støtte pasientens forstyrrede motivasjon og tilpasse den til gjenoppretting.

Forebyggende tiltak etter et slag vil bidra til å unngå gjentatte slag

Høyre sidet iskemisk slag: prognose for livet

Når stroke iskemisk høyre halvkule, spesielt med rettidig assistanse, er overlevelsesprognosene relativt høye. Og spådommer for restaurering av effektivitet og evne til selvbetjening på lavt nivå. Bare med pasienten og langsiktig ytelse av alle medisinske og rehabiliteringsforanstaltninger er det sjanser for et vellykket resultat og en retur til et helt liv etter et slag. Det må huskes at det er nesten umulig å gå gjennom disse vanskelige tester alene til en pasient, så det er nødvendig å støtte slektninger i denne omhyggelige prosessen så lenge som nødvendig.

Stroke iskemisk høyre side: konsekvenser

✓ Artikkel sjekket av lege

Iskemisk slag er skaden på hjernens deler på grunn av klemming eller tilstopping av blodkarene. Ifølge WHO, ca 6 millioner mennesker lider av et slag hvert år, de fleste av dem deretter permanent eller delvis mister sin evne til å jobbe. Vanligvis påvirker sykdommen en av hjernehalvfrekvensene, og på høyre side diagnostiseres sjeldnere. Konsekvensene av høyresidig slag kan være svært alvorlige.

De viktigste forskjellene mellom høyresidig slag

Som det er kjent, varierer funksjonene til begge hjernehalvfraksjonene i hjernen. Til venstre - det er minne, logikk, tale, evnen til å lese og skrive, men den høyre halvkule er ansvarlig for følelser og følelser. Det er på høyre side at informasjonsbehandling i bilder finner sted, utvikling av kreative evner hos personen er gitt.

Høyre sidet iskemisk slag

Hovedfunksjonene til hjernens høyre hjerte:

 • Motoraktivitet på venstre side av kroppen og ansiktsuttrykk på venstre side av ansiktet;
 • følelse av lukt, hørsel, syn, taktile følelser;
 • romlig orientering;
 • intuitive følelser;
 • behandling av ikke-verbal informasjon;
 • anerkjennelse av følelsene til omkringliggende mennesker;
 • oppfatning av musikk og farge;
 • oppfatning av komplekse gjenstander som helhet, og ikke som et sett av individuelle elementer;
 • anerkjennelse av personer;
 • evnen til å bestemme forskjeller.

Med et slag på høyre halvkule, kan det være fullstendig eller delvis lammelse av venstre side av stammen, lammelse av ansiktsmuskler, korttidshukommelse er ødelagt. Venstrehåndtakere kan dessuten ha taleforstyrrelser, siden deres talesenter ligger i hjernens høyre hjerte. De fleste pasienter med denne diagnosen føler seg heller ikke deres lemmer, eller de føler at de har flere hender og føtter enn de har.

Konsekvenser av høyresidig slag

Hvis pasienten er forsynt med beredskapsbehandling i løpet av de tre første timene etter et slag, kan de fleste cellene unngås. Dessverre, mangel på de mest karakteristiske manifestasjoner i form av taleforstyrrelser er meget vanskelig diagnose definisjon og gjenopprette hjernefunksjon er oftest helt mislykkes. Rehabiliteringstiden for disse pasientene tar lengre tid.

De første tegn på et slag

Typer iskemisk slag

Konsekvenser av iskemisk slag er direkte avhengig av intensiteten av nederlag, grunnene som forårsaket den, lokalisering av blokkeringen, symptomer manifestasjoner av hastighet. Basert på dette klassifiserer eksperter sykdommen etter art.

Stroke av høyre halvkule

Årsaker og konsekvenser av strekklammelse på høyre side

innhold

Blant alle kjente nevrologiske patologier anses stroke å være en av de viktigste medisinske problemene, siden hvert år er nesten seks millioner mennesker over hele verden rammet av dette bruddet. Sykdommen er farlig fordi de fleste pasienter som har fått et slag, blir deaktivert. Konsekvensene av strekklammelse på høyre side utvikles som følge av en lesjon av hjernens venstre hjernehalvdel.

Parese og lammelse - oftest følger stroker og forekommer hos 88% av folket etter et anfall.

Lammelse etter et slag kjennetegnes ved en reduksjon i styrke og begrensningene i fysisk aktivitet, ledsaget av endringer i muskeltonus - Hypotensjon kan oppstå i de første dagene etter angrepet i musklene, og til slutt dannelse av parese, unormale reflekser, og klonus.

Generell symptomatologi av hjernepatologi i høyre halvkule i slag

Stroke på høyre side er vanligvis ledsaget av vanlige tegn på hjerneskade, som karakteriserer ethvert brudd på cerebral blodstrøm. Dette er de første manifestasjonene av utviklingen av hemorragisk form for hjerneslag og hjerteinfarkt i hjernen, nemlig:

 • Ulike grader av alvorlighetsgrad av brudd på menneskelig bevissthet.
 • Oppkast.
 • Skarp hodepine.
 • Systemisk svimmelhet.
 • Feil pusting.

Med hemorragiske former av sykdommen, er det en mer uttalt forstyrrelse av hjernen på grunn av påvirkning av blod som har rømt fra det revet hjerneskibet og har nådd hjernekuvertet. Blødning i hjernen kan forårsake utålelig hodepine, som kan sammenlignes med et tungt slag på hodet - en person kan til og med skrike og miste bevisstheten. En lignende tilstand er supplert med alvorlig kvalme og hyppig oppkast, og bevisstheten er sterkt overskyet.

Spesifikke tegn på slag i høyre halvkule

Lammelse av høyre side av kroppen utløses av slag med plassering av fokus på venstre halvkule. Denne skaden er preget av delvis eller fullstendig lammelse med vedvarende forstyrrelser i muskeltonus og følsomhet i huden.

Med hjerneslag i venstre hjernehalvdel er det brudd på talevirksomhet, nemlig: motorfasi. Også for patologi er preget av et brudd på logisk tenkning, depresjon, generelle cerebrale symptomer - oppkast, sløret bevissthet, hodepine og svimmelhet.

De viktigste prinsippene for behandling for et slag

Nåværende terapi av hjerne slag er den integrerte fremgangsmåte og innretning av presserende medisinske tiltak for pasienter med cerebral slag - en grunnleggende behandling, som ikke svarer til arten av patologien og begynner på et stadium forut for sykehusinnleggelse menneske. Etter å ha mottatt nøyaktig informasjon om karakteren av hjerneslag, inngår differensierte effekter i terapien.

Kombinere grunnleggende og differensial behandling er et vanlig kompleks som gir det mest effektive systemet for behandling av hjerneslag.

Prehospital behandling

Ved første tegn på slag progresjon av symptomer - generelle hjernen symptomer - uttrykt av hodet smerte, tap av bevissthet, oppkast og svimmelhet, samt fokale lesjoner - lammelse av den ene siden av kroppen, tale, hørsel og syn - er nødvendig, hvordan å gå til en lege så snart som mulig for den første medisinsk behandling.

Tidlig behandling av strekklammelse på høyre side er en viktig faktor for den påfølgende utviklingen av sykdommen og prognosen etter utvinning for livet. Arbeidskapasitet og tilpasning av den skadede.

Grunnleggende behandling for lammelse på høyre side av kroppen

Jo tidligere pasienten ble innlagt på sykehus og behandlet, bedre fremtidsutsikter av sykdommen, med unntak av total iskemisk slag eller hjerneblødning med massiv død av nevroner.

Grunnleggende terapi etter et angrep av hjerneslag er som følger:

 • Haster korrigering av forstyrrelser i funksjonen av vitale funksjoner i menneskekroppen - svelger, puster, arresterer epileptisk tilstand, etc.
 • Motvirkning av puffiness i hjernen og opprettholde riktig vann-elektrolyttbalanse.
 • Metabolisk beskyttelse for hjernen.

Aktiviteter rettet mot rehabilitering av pasienter

Aktiv gjenoppretting av normal helse hos pasienter etter overføring av iskemisk slag eller blødning begynner kun tre uker etter vellykket arrest av et akutt angrep.

Hele volumet av rehabiliteringsaktiviteter vil være korrelert med alvorlighetsgraden av pasientens tilstand, med et lesionssted og flere patologier.

restitusjonstid for pasienter med lammelse av den høyre side av kroppen har ikke et bestemt tidsrom, og blir holdt i den komplekse: medikamentbehandling kombinert med gymnastikk og fysioterapi, fysioterapi, klassiske massasje teknikker og selektiv, opptatt med tale terapeuter og psykologer i tilfelle av presserende behov. Ofte hos pasienter med lammelse av den høyre side etter at den nødvendige utføre elektrisk stimulering, magnetisk terapi, akupunktur og andre pulsede teknikker. En integrert tilnærming tillater oss å gi en effektiv prosess for behandling og rask bedring, samt tilbakeføring av en person til sitt vanlige liv og arbeid.

Stroke på høyre side av hjernen

Stroke er alltid en alvorlig patologi, uavhengig av type og sted. I tillegg til den høye dødelighetsgraden, som observeres i den akutte perioden av sykdommen, går stroke alltid etter alvorlige brudd i kroppen, opp til fullstendig kapasitet og behovet for konstant ekstern omsorg.

Som du vet, består den menneskelige hjerne av to halvkugler, høyre og venstre, hvis funksjoner er forskjellige. Dette er grunnlaget for forskjellene mellom symptomene og konsekvensene av apopleksi i hjernevævet i høyre og venstre halvkule.

Det bør understrekes at årsakene til både hemorragisk og iskemisk berøring av de to halvdelene av hjernen er de samme, samt diagnose og terapi. Men det er visse egenskaper i kurset, manifestasjoner og konsekvenser for en person som har hatt et slag.

Frekvensen av lesjoner av de forskjellige hemisfærene er omtrent det samme. Som praksis viser, er hjerneslagets høyre side tåleligere av pasienter og har en mer gunstig prognose enn den venstre sidede. Men rask diagnose av skade på høyre halvkule kan være vanskelig.

Faktum er at det aller første symptomet som pasienten selv eller andre selv merker er taleforstyrrelse. Og som det er kjent, er talesenteret i de fleste folk i venstre halvkule. Derfor er det ingen avasi som hindrer øyeblikkelig diagnostikk ved et slag på høyre parti eller side. Men hos mennesker med den dominerende høyre halvkule er talesenteret til høyre, og de vil få tegn på motorisk eller sensorisk avasi.

Stroke er en alvorlig sykdom som fører til uførhet eller til og med død

Årsaker til høyresidet

Som allerede nevnt, er årsakene til nederlaget til høyre hjernehalvdel av det samme som for venstre halvkule. Det er 2 hovedtyper av hjerneslag - hemorragisk og iskemisk.

Iskemisk berøring kalles også hjerneinfarkt. Han kommer når arterien som mater et bestemt område av hjernevevet, lukket trombotiske massene, emboli, aterosklerotisk plakk Narrows, spazmiruyutsya eller presset ut.

Oftest påvirker mennesker i alderen 60 år med systemisk aterosklerose, langvarig hypertensjon, hjerteinfarkt eller forbigående iskemisk anfall i historien om diabetes, hjertesykdom (revmatiske, kunstige ventiler, atrieflimmer).

I tillegg til de beskrevne årsakene, som er hyppige, er det også mer sjeldne (og dette er ikke avhengig av alder, og selv unge kan lide):

 • blodsykdommer, som er ledsaget av et brudd på reologiske egenskaper og tilbøyelighet til å danne trombi (trombofili, leukemi, trombocytose, erytrocytose);
 • cervikal osteochondrose med vertebral arteriesyndrom;
 • infeksiøs endokarditt og andre septiske sykdommer i kroppen, som er fokus for produksjon av bakteriell emboli;
 • trombose og tromboflebitt i venesystemet i lemmer;
 • migrene hodepine med aura;
 • inntak av orale hormonelle prevensjonsmidler;
 • forgiftning med visse stoffer;
 • kompresjon av hjernens arterier med svulster, parasittiske cyster;
 • langvarig spasme av cerebral fartøy;
 • vaskulitt og systemiske bindevevssykdommer (Takayasus sykdom, Kawasaki syndrom).

Typer og slagmekanisme

Hemorragisk slag, fortsetter mye mer komplisert enn hjerneinfarkt og har en verre prognose. Ofte berørt av personer i alderen 40-60 år.

 • hypertensiv sykdom (nemlig patologiske forandringer i hjerneskap forårsaket av langvarig hypertensjon, som mister elastisitet og bryter med blødningsdannelsen);
 • Cerebral aterosklerose, som også skader blodårene;
 • blodsykdommer, som er ledsaget av økt blødning (koagulopati, hemofili);
 • en overdose med stoffer for fortynning av blod;
 • inflammatoriske nederlag i hjerneskapene (vaskulitt).

Hovedfunksjonene til høyre hjernehalvdel av hjernen

For å forstå hvorfor de, og ikke andre symptomer, har et slag på høyre side av hjernen, er det nødvendig å ha en ide om sine funksjoner i normen:

 • styrer bevegelsene på venstre side av kroppen (armer, ben og ansiktsmuskler i ansiktet);
 • gir all slags følsomhet i venstre halvdel av kroppen;
 • regulerer syn, lukt og hørsel;
 • Ansvarlig for en følelse av intuisjon;
 • behandler ikke-verbal informasjon, det vil si, gir forståelse for symboler, bilder;
 • Ansvarlig for oppfatningen av plassering og orientering i rommet;
 • oppfatning av musikk og tilbøyelighet til det;
 • forstå metaforer og figurative betydninger av ord og uttrykk;
 • ansvarlig for drømmer, fantasier og fantasi;
 • gir muligheten til kunst;
 • utvikling og kontroll av følelser;
 • gir mulighet for samtidig behandling av en stor mengde informasjon og multitasking;
 • lar deg oppdage hele objektet, i stedet for de enkelte delene, for eksempel, slik at vi gjenkjenner personens ansikt, ikke dets individuelle egenskaper;
 • gir muligheten til å finne forskjeller;
 • gir konkret tenkning;
 • oppfatning av farger.

Konsekvensene av et slag i hjernehalvfrekvensen kan inkludere et brudd på noen av disse funksjonene, så vel som deres kombinasjon. Motorfunksjonen til kroppens venstre ekstremiteter lider oftest. Pasienten utvikler venstre side hemiparesis eller lammelse av en av lemmer, muskler på venstre side av ansiktet. Følsomhet kan være forstyrret til venstre, men tale lider ikke dersom pasienten ikke er venstrehåndet.

Høyre og venstre halvkule i hjernen har svært forskjellige funksjoner

Disse manifestasjonene er allerede avslørt i den akutte perioden, og resten er mye senere. Person mister evnen til å lære disse tingene, kan ikke forstå følelser, oppfatter bare den bokstavelige betydningen av ordene, forstår ikke humor, kan ikke finne forskjeller, mister evnen til å være kreativ.

Symptomer på et slag i høyre halvkule

Det er viktig å huske! Jo raskere diagnosen er etablert og behandlingen foreskrives, desto bedre er prognosen for pasienten. Derfor er det nødvendig å kjenne de første symptomene på et slag, for ikke å miste et sekund.

Det er en veldig enkel test som brukes over hele verden for rask diagnose av apopleksi:

 1. Smile. Du må spørre en person til å smile. Hvis høyre halvkule er skadet, vil venstre hjørne av munnen ikke stige, og smilet vil være buet, i tillegg kan det vippe venstre kinn.
 2. tale. Be offeret om å si en enkel setning, hvis han ikke kan gjøre det eller tale er uskjent, så bør et strøk antas. Husk! Problemer med tale med et høyresidig slag skjer nesten ikke, bare venstrehåndsførere
 3. bevegelse. Be om å løfte først begge hender, deretter bena. Hvis offeret ikke kan løfte lemmer til venstre eller muskelstyrken i dem er redusert sammenlignet med høyre side, så er den høyre halvkule mest sannsynlig påvirket.
 4. orientering. Det er nødvendig å kontrollere nivået på menneskelig bevissthet. For å gjøre dette, spør hvem han er, hvor han er, hvilken dag den er. Hvis pasienten svarer riktig, er tankene ikke ødelagte. Som regel med iskemisk slag vil det være slik, og med hemorragisk, mest sannsynlig vil bevisstheten bli forstyrret eller til og med fraværende.

Hvis det er minst ett symptom på det ovennevnte, ring umiddelbart etter en ambulanse, fordi leger har 3-6 timer for å redde en persons liv og redusere fokuset på skade i hjernen.

Rapid diagnose av hjerneslag

Andre symptomer på høyresidig slag :

 • plutselig og intens hodepine;
 • svimmelhet;
 • kvalme og trang til å kaste opp;
 • økt blodtrykk;
 • Krenkelse av følsomhet til venstre (nummenhet, krypende, prikkende);
 • parese eller lammelse i venstre side av kroppen;
 • problemer med syn (dobbeltsyn, tap av synsfelt), hørsel, lukt;
 • problemer med koordinering av bevegelser og støtte for balanse;
 • vegetative manifestasjoner (hjertebank, dyspnø, rødt ansikt, "helles" svette).

Diagnose og behandling

Et slag kan antas å komme ut av symptomene og anamnesen til sykdommen, tilstedeværelsen av risikofaktorer for iskemisk eller hemorragisk slag i pasienten.

Offeret må undersøkes av en nevrolog for å identifisere fokale nevrologiske symptomer, om nødvendig, av en nevrokirurg.

For å fastslå slagstypen, gjør plasseringen og størrelsen på lesjonsfokuset mulighetene for neuroimaging - MR og CT. Fra de mottatte dataene ved disse inspeksjonene utgjør legene det terapeutiske programmet.

MR av en pasient med iskemisk slag

Dessuten er en komplett laboratorieundersøkelse av blod og urin foreskrevet for å avgjøre abnormiteter og deres korreksjon. Pass på å undersøke blodet for et koagulogram (koagulabilitet) og et lipidogram (nivået av kolesterol og andre fraksjoner av lipoproteiner).

For diagnostisering av lidelser foreskrevet EKG, hjerteultralyd, overvåking av blodtrykket, OGC røntgen, ultralyd ben fartøyer osv. Avhengig av resultatene oppnådd administrert symptomatisk terapi.

Video om slagtyper og deres symptomer:

Les Mer Om Fartøyene