Hemorragisk hjerneslag

Stroke hemorragisk er en klinisk form for akutt cerebrovaskulær ulykke (ONMC). I 85% av tilfellene utvikler dette skjemaet i strid med integriteten (brudd) av intrakranielle fartøy. Og 15% av hemorragiske slag berører økt vaskulær gjennomtrengelighet.

Angivelig praktiserende leger, hemoragisk slag - er den farligste, tung type slag, som kjennetegnes ved den direkte brudd av cerebrale blodkar og påfølgende blødning inn i hjernevevet. Naturligvis er konsekvensene av denne tilstanden også farlig, og prognosen for utvinning kan være skuffende.

Denne prognosen skyldes det faktum at etter en hemoragisk slag, hevelse, komprimering og tap av hjernevev skjer utrolig raskt, og deretter, for levering av akuttleger har et minimum av tid, og sjansen for en levetid kan lett gå tapt.

klassifisering

Klassifiseringen av hemorragiske slag i ICD 10 er basert på lokalisering av blødning. Avhengig av dette, er fire typer sykdom preget:

 • intracerebral, når hematom er lokalisert i parankymen av det nervøse vevet;
 • Subaraknoidal, forekommer når karene av arachnoid er skadet;
 • ventrikulær, hvor blodet er funnet i en av de fire ventriklene i hjernen eller dens akvedukt;
 • om den blandede typen snakker i en kombinasjon av de tre første.

I ulike områder av lesjonen kan spesifikke symptomer utvikle seg, slik at selv etter å ha undersøkt pasienten å anta plasseringen av hematomet.

Hemorragisk slag - hva er det?

Dette er en hjerneskade som utvikler seg som følge av skade på vaskemuren og som et resultat en blødning i vevet eller inn i rommet mellom hjernens membraner. I sistnevnte tilfelle tar hemorragisk hjerneslag ekstraordinært rask behandling. Spesielt hvis det er en utstrømning av en stor mengde blod.

Sykdommen oppstår oftere plutselig på dagtid, når blodtrykket øker (hypertensiv krise), med alvorlig fysisk anstrengelse eller følelsesmessig overbelastning.

Hjerneslag, er hjernestammen en svært farlig tilstand, fordi i denne avdelingen ligger vitale nervesentre og kjerner av hjernenerver. Blødning inn i bagasjerommet i tillegg til utvikling av bilateral lammelse, sanseforstyrrelser og svelging, er plutselig tap av bevissthet mulig med rask utvikling av koma, svekket funksjon av de respiratoriske og kardiovaskulære system i forbindelse med tap av luftveiene og vasomotoriske sentre. I slike alvorlige tilfeller er sannsynligheten for et dødelig utfall 80-90%.

patogenesen

Utløsermekanismen for parenkymblødning er et brudd på permeabiliteten og / eller integriteten til karene i hjernens indre strukturer. Som et resultat strømmer blodet eller penetrerer gjennom vaskulærveggen. Det er en uorganisering (forstyrrelse) av neuronernes arbeid med sin hurtige død. Dessuten lider hjernevævet både fra impregnering med blod og fra utgangen gjennom "ravaging" -fartøyet er mye større enn med hemorragisk slag i hjernehylsene. Derfor kan selv en liten mengde blod forårsake stor skade.

Med subarachnoid blødning, derimot, i blodet i brudd på blodet, utøver blodet i mindre grad trykk på hjernecellene. Men det sprer seg veldig fort, noe som øker sonen av "nederlag". For alle typer hemorragiske slag er den raske utviklingen av cerebral ødem karakteristisk.

årsaker til

Hvorfor forekommer hemorragisk slag, og hva er det? Et hjerneslag kan oppstå på grunn av medfødte og oppkjøpte patologier som fører til prosesser:

 • anatomiske endringer, ødeleggelse av arterier i arteriell hypertensjon;
 • dannelse og ruptur av intrakranielle aneurysmer, arteriovenøse misdannelser, duralfistler og karotid-cavernøse anastomoser;
 • utgangen av blod fra mikroangiomaene, amyloidplakkene (med amyloid angiopati);
 • trombose av intrakranielle vener;
 • septisk arteriebetennelse.

Den vanligste årsaken til hemorragisk slag er vedvarende økning i blodtrykket. Hypertensiv krise fører til spasme og lammelse av cerebrale arterier og arterioler. Som et resultat er det utilstrekkelig tilførsel av blod til hjernevævet. Med andre ord utvikler iskemi, som et resultat av hvilke metabolske prosesser brytes, noe som bidrar til en økning i permeabiliteten av blodkar for plasma og formede elementer.

symptomer

I tilfelle av hemorragisk hjerneslag symptomer utvikles akutt, de består i følgende:

 1. Raskt voksende hodepine - spesielt svært alvorlige, ledsaget av kvalme, oppkast, hetetokter og impulser i hodet, smerter i øynene når man ser på skarpe lys eller roterende elever rundt, utseendet på en rød sirkel foran øynene,
 2. Forstyrrelser i åndedrettsprosessen, hjertebanken.
 3. Krenkelser av bevissthet av varierende alvorlighetsgrad - søppel, bedøvelse eller koma.

Kanskje en plutselig oppstart av sykdommen med utviklingen av et epileptisk anfall. På stranden bakgrunn av full helse, mens sterke følelser i arbeid, under traumer med folk gråter faller, kaster hodet tilbake, slo i kramper, puste hest, munnen skum (muligens med blod på grunn av bitt av språk).

Som regel har hemorragisk slag en ensidig karakter, det vil si at det påvirker høyre eller venstre side. De videre komplikasjonene vil avhenge av den berørte siden av hjernen.

Å diagnostisere et angrep i andre mennesker:

 1. Be om å smile, hvis smilet er asymmetrisk, er sannsynligheten for et slag høyt.
 2. Hev hendene til personen og be dem om å holde deg foran, hvis en hånd senkes, så er det også risiko for angrep.
 3. Spør det enkleste spørsmålet - hvis tale endres, er dette også et tegn på et slag.

Ved de første manifestasjoner av hjerneslag, er det nødvendig med øyeblikkelig legehjelp - en ambulanse skal innkalles og sendes til sykehuset.

diagnostikk

Diagnosen "hemorragisk hjerneslag" i en medisinsk institusjon utføres på grunnlag av følgende undersøkelsesmetoder:

 • CT-skanning av hjernen;
 • magnetisk resonans imaging (MR) i hjernen;
 • EKG;
 • cerebral angiografi;
 • lumbal punktering.

Basert på data fra alle studier, blir pasienten tildelt behandling - et kompleks av nødtiltak som stabiliserer pasientens tilstand, og da - eliminere konsekvensene av et slag.

Behandling av hemorragisk slag

Ved diagnostisert hemoragisk beredskap består behandlingen av et kompleks av tiltak for beredskap og en etterfølgende lang gjenopprettingstid (rehabilitering), utført i etapper. Pasientens terapi skal startes i de første 2-4 timer etter symptomstart i sykehusets nevrologiske eller nevrokirurgiske avdeling. I tilfelle strekket er omfattende, kan pasienten falle inn i koma, som krever sykehusinnleggelse i intensivavdelingen.

Hovedoppgaven til leger er å opprettholde de organer og systemer som fungerer, spesielt viktige. For dette formål blir narkotika som støtter hjertearbeidet introdusert. Hvis pusten blir forstyrret, utføres intubasjon av luftrøret og pasienten er koblet til ventilatoren. Med hemorragisk slag er det nødvendig å senke arterielt blodtrykk så snart som mulig for å eliminere ytterligere blødning. Det anbefales å opprettholde systolisk blodtrykk ved 130 mm Hg. Det er nødvendig å kjempe med hjernesødem, administrere diuretika.

Kirurgiske behandlingsmetoder brukes også ofte. Han påkalles i tilfeller hvor det er et utstrakt blødning (40 ml blod eller flere) i cerebellum induserte aneurisme og førte til fordreining av hjernestammen, obstruktiv hydrocefalus og omfattende hematom subkortikale (3 cm diameter).

Under operasjonen må kirurgen helt fjerne blodpropper fra hjernens overflate, minimere skade på vevet og derved redusere mengden nevrotoksiske stoffer fra blødningsdannelsen og redusere intrakranialt trykk.

effekter

Komplikasjoner av hemorragisk slag kan forekomme både i den akutte perioden og i lang tid fra blødningstidspunktet.

Blant de vanligste er:

 1. Brudd på motorfunksjoner, parese og lammelse.
 2. Brudd på tale, skriveproblemer, lese og telle.
 3. Endringer i oppfatningen.
 4. Krenkelser i tankegangen, hukommelsessvikt, tap av evnen til å lære.
 5. Endring i atferd, manifestert i form av aggresjon, langsom reaksjon, frykt, etc.
 6. Endringer i følelsesmessige og sensoriske sfærer (depresjon, plutselig endring i humør, angst, lavt selvtillit).
 7. Brudd på prosessene for urinering og avføring.
 8. Smertefornemmelser som ikke stoppes av smertestillende midler.
 9. Epileptiske lidelser.

Konsekvensene av hemorragisk hjerneslag, som regel, forblir for resten av livet ditt. Brudd på motorisk og sensorisk funksjon, tale, svelging krever konstant oppmerksomhet fra slektninger som bryr seg om pasienten. Ved manglende evne til å bevege seg og gå, er det nødvendig å sikre forebygging av trykksår.

rehabilitering

Gjenoppretting er en langvarig prosess og krever både pasienten og hans nære slektninger, tålmodighet, utholdenhet, utholdenhet og tro. For å gjenopprette motorfunksjonene, brukes et sett med tiltak, inkludert:

 • treningsbehandling
 • massasje
 • klasser på spesielle simulatorer.

For å gjenopprette tale må du ha en tale terapeut og psykolog. Rehabiliteringsperioden avhenger av graden av alvorlighetsgrad av hjerneskade. Som regel, med omfattende slag, tar rehabilitering flere år. Ofte opprettholder pasientene funksjonsnedsettelser for resten av livet. Ifølge statistikken går bare 15-20% av pasientene tilbake til fullverdig liv.

Prognose for gjenoppretting

Prognosen for hemorragisk slag er generelt ugunstig. Den totale dødeligheten når 60-70% etter fjerning av intracerebrale hematomer - ca 50%. Om lag 90% av pasientene, i sopor eller koma, dør i de første fem dagene, til tross for intensiv behandling.

 1. Hovedårsakene til død av både opererte og uopererte pasienter er et økende ødem og dislokasjon av hjernen (30-40%).
 2. Den nest vanligste årsaken er en gjentakelse av blødning (10-20%).

Ca. 2/3 av pasientene som har hatt et hjerneslag forblir deaktivert. De viktigste faktorene som bestemmer resultatet av sykdommen, i henhold til volumet av hematom medfølgende breakout blod inn i ventriklene, lokalisering av hematom i hjernestammen, før mottaks antikoagulantia, tidligere hjertesykdom, alderdom.

Enn det er farlig omfattende cerebral blødning?

Blødning i hjernen kalles et hemorragisk slag. Denne livstruende tilstanden har nylig blitt mer og mer diagnostisert. Konsekvensene av det er alvorlige, ofte fører de til døden.

Kunnskap om årsaken som førte til blødning i hjernen, bidrar til å forhindre dets utvikling. Svært ofte forekommer slag med langvarig hypertensjon, spesielt i fravær av behandling. Diabetes mellitus er en endokrin lidelse som rammer nesten alle blodkar. Vaskulære aneurysmer er ikke mindre vanlige årsaker til hjerneblødning. De kan være både medfødt og oppkjøpt. Stroke kan oppstå på bakgrunn av traumatiske skader på hjerneskip, spesielt med åpen craniocerebral trauma.

Hemorragisk diatese (autoimmune reaksjoner karakterisert ved økt skjøthet i veggene i blodkarene), antikoagulanter, akkumulering av amyloid i blodet - andre årsaker til slag. Ofte oppstår blødninger i nærvær av ondartede og godartede svulster, inflammatoriske prosesser i hjernevevet.

Uavhengig av årsaken til denne patologiske tilstanden, observeres en økning i permeabiliteten til fartøyets vegger. Deres brudd er ledsaget av frigjøring av blod inn i organets vev. Svært sjelden er det diapedesisblødning, hvor elementer av blod og plasma siver gjennom karene. Dette tilrettelegges av en økning i avstanden mellom cellene som utgjør veggene sine. I den patologiske prosessen kan både hjernen og ryggmargen være involvert.

Blødning i cerebellum eller stammen del av orgel skjer sjelden. Hemorragisk slag av denne lokaliseringen fører til forstyrrelse av vitale funksjoner, som er knyttet til plasseringen av sentrum for respirasjon og regulering av kardiovaskulærsystemet i denne avdelingen. En slik blødning i hjernen har alvorlige konsekvenser. Det kliniske bildet utvikler seg raskt, så diagnosen av sykdommen er ikke særlig vanskelig. Den eneste sjansen til å redde pasientens liv er kirurgisk inngrep, men det er heller ikke alltid effektivt.

Hemorragisk slag forekommer ofte plutselig. Med blødning i hjernen er symptomene avhengig av lokalisering av lesjonen, volumet av blod, utviklingshastigheten av den patologiske prosessen. De første tegn på sykdommen er:

 • alvorlig hodepine;
 • forvirring av bevissthet;
 • oppkast;
 • epileptiske anfall.

Blødning i tykkelsen av hjernevævet fører til et sterkt tap av bevissthet, utviklingen av hemiplegi, skiftet av utsikten mot det berørte området, økt temperatur og senking av hjerteslag. Omfattende blødning i hjernen manifesterer seg i fravær av pupillær respons på lys, utryddelse av reflekser og respiratorisk svikt, noe som indikerer tilstedeværelsen av en person i en dyp koma. Symptomer øker, klinisk og deretter biologisk død.

Når hvitt stoff påvirkes, kan symptomer som anfall, bevissthetstap, nedsatt muskelton, økt nervøs excitabilitet. Mannen slutter å navigere i rommet og innse hva som skjer. For blødning i cerebellum er preget av en gradvis økning i intensiteten av smerte, kombinert med svimmelhet og oppkast av oppkast. Pasienten tar en tvungen pose, lutner hodet tilbake. Ataxia er ikke ledsaget av bevissthetstap, men den økende undertrykkelsen av pusten bidrar til å falle inn i en dyp koma. Utsikten beveger seg til siden motsatt det berørte området.

Med blødning i hjernen, bør behandlingen påbegynnes umiddelbart. Førstehjelpstiden er en faktor som direkte påvirker prognosen. I fravær av behandling fører stroke til utvikling av alvorlige komplikasjoner, som anses som hovedårsakene til døden. Ved valg av behandlingsplan, er det nødvendig å ta hensyn til lokaliseringen av lesjonsfokuset og årsakene til dannelsen. Først og fremst bør det treffes tiltak for å gjenopprette og opprettholde vitale funksjoner, spesielt med blødning i bagasjerommet. Begynn levering av førstehjelp er nødvendig før legenes ankomst, pasienten skal transporteres til et medisinsk anlegg så snart som mulig.

Konservativ terapi kan eliminere tegn på blødning i hjernen og forhindre utvikling av komplikasjoner. Normalisering av blodtrykksnivået forenkles ved administrering av antihypertensive stoffer i kombinasjon med sedativer. Bruk av diuretika er rettet mot å eliminere ødemet i hjernevævet. Den mest effektive er osmotisk diuretika, så vel som dexametason, som reduserer permeabiliteten til fartøyets vegger. Hemostatisk terapi er rettet mot deres styrke og økning av blodkoagulasjon.

Hemorragisk slag krever nesten alltid kirurgisk behandling. Dette skyldes det faktum at de fleste komplikasjoner utvikler seg mot bakgrunnen av endringer i det frigjorte blodet. Hovedindikasjonene for operasjonen er:

 • dannelse av hematomer på tilgjengelige steder for standard kirurgisk inngrep;
 • brudd på en aneurisme, spesielt når det er tegn på innrykk av hjernen i oksipitalt hulrom.

Det er tilrådelig å utføre operasjonen i de første timene av sykdommen, men det er tillatt å gjennomføre det på en dag. Kirurgiske inngrep, administrert senere enn 48 timer etter symptomstart, er ineffektive. Ofte forverres de pasientens tilstand, noe som fører til et dødelig utfall.

Det vil ta lang tid å helbrede streken, men enda mer tid er nødvendig for rehabilitering, spesielt i en slik tilstand som hjerneskade på hjernestammen. Jo flere områder som er berørt av patologi, jo mindre sjanse for utvinning pasienten har. De viktigste metodene for gjenoppretting etter et slag er: terapeutisk gymnastikk, massasje, medisinering og fysioterapi. Alle skal utføres under tilsyn av en lege. Bare i dette tilfellet kan du få positive resultater. Taleforstyrrelser kan kreve hjelp av en taleterapeut.

Jo lengre en pasient forblir i koma, desto mindre gunstige er spådommene. Dødsfall innen 30 dager etter påvisning av hemorragisk slag forekommer i 40-50% tilfeller. I det første året etter at behandlingen er fullført, er risikoen for blødning til hjernen høy. Ikke mindre vanlige komplikasjoner av hemorragisk slag er forlamning, psykiske lidelser, nedsatt synsstyrke, demens. De mest effektive rehabiliteringsforanstaltninger er de første månedene. I 3 år etter blødning blir patologiske forandringer irreversible, en person blir dyp, ugyldig.

Blødning i hjernen

Hemorragisk slag eller hjerneblødning - er en av de alvorligste lesjonene, og konsekvensene av disse er avhengige av årsakene som forårsaket denne tilstanden. Den mest effektive metoden for behandling er operasjon, men i noen tilfeller er medisinsk terapi også brukt. Sannsynligheten for negative konsekvenser bestemmes av hastigheten som legen besøker og diagnostiserer. Dette er svært viktig, fordi risikoen for dødelig utfall med en slik patologi er veldig høy.

Hva er en hjernesblødning?

Den såkalte akutte brudd på cerebral sirkulasjon, når det er en utstrømning av blod fra karene til ventrikler eller hjernevæv. Et annet navn på denne patologien er et slag. Det kan være av forskjellige typer avhengig av stedet for utstrømningen av blod. Hemorragisk og iskemisk slag er isolert. Den første arten er en stor intracerebral (parenkymal) blødning. Denne tilstanden er typisk for middelaldrende og eldre mennesker, men det er tilfeller av stroke hos nyfødte, som er forbundet med komplisert eller tidlig fødsel.

symptomer

Blødning i ulike deler av hjernen har visse symptomer, men det er flere vanlige tegn på denne tilstanden. Disse inkluderer følgende:

 • kvalme og oppkast;
 • alvorlig spenning i nakke muskler;
 • nummenhet i lemmer, ansikt eller halvdel av kroppen;
 • plutselig svakhet og svimmelhet;
 • alvorlig hodepine;
 • Visjon av miljøet i rødt.

Ta hensyn til blødningsstedet, endres symptomene. Med hver type slag er det noen tegn fra listen over vanlige og noe karakteristiske bare for dette skjemaet. Blødningen i cerebellum manifesteres som følger:

 • nedsatt puste;
 • alvorlig smerte i nakkebenet;
 • svimmelhet;
 • koma;
 • alvorlig oppkast;
 • Hellingen til hodet bak eller til siden;
 • innsnevring av eleven.

En annen type slag er blødning i de dype og fjerne områdene i hjernen. Dens skilt er litt forskjellig fra de generelle symptomene:

 • bradykardi;
 • kvalme, oppkast;
 • hypertermi;
 • øynene reagerer ikke på lys;
 • tap av dype reflekser;
 • forstyrrelse av luftveiene;
 • alvorlig tap av bevissthet, svimmelhet eller andre nevrologiske symptomer.

Når det ble blødninger i den hvite eller grå saken på hjernehalvene, er det uttalt psykiske lidelser og kramper. På denne bakgrunn observeres også følgende tegn:

 • forverring av taktile følelser;
 • spenning;
 • brudd på høyre-venstre retning
 • anfall;
 • astereognosis;
 • plutselig depresjon av bevissthet
 • lav muskel tone.

bevis

Symptomene på et slag beretter følelsene til pasienten selv. Miljøet for å gjenkjenne at en person hadde blødning, kan du ved følgende tegn:

 • epileptiske anfall, anfall
 • et crimson eller cyanotisk ansikt;
 • ufrivillig utgang av avføring og urin;
 • lammelse av lemmer;
 • "Parous" kinn fra den berørte siden;
 • divergens av øynene eller dilatert elev fra den berørte siden;
 • vendt til side eller vridd tunge.
 • en person kan ikke uttale de enkleste setningene.

Mekanisme for sykdom forekomst

Blodet i kroppen beveger seg langs et lukket blodkar. Hver av dem på grunn av sin høye elastisitet må tåle betydelige belastninger. Over tid begynner fartøyene å tynne ut, bli mer gjennomtrengelige og skjøre. Resultatet er at det kan være et gjennombrudd som vil føre til blødning. Det samme gjelder for cerebral fartøy, som mater dette organet med oksygen. Blødninger i det forekommer som følger:

 • På grunn av høyt trykk er det et brudd på hjernens kar
 • en viss mengde blod flyter ut og fyller mellomrommet mellom vevene;
 • den fremvoksende hematom eller hemorragisk impregnering komprimerer omgivende vev;
 • Dette fører til ødem i hjernen, endringer i tale, bevegelser og syn.

årsaker

Hovedårsaken til at hematomer dannes i hjernen er reduksjon i styrke og skade på blodårene. Dette skyldes økt belastning på dem, som oppstår etter noen sykdommer. Blødning i hjernen utvikler seg på grunn av følgende sykdommer og situasjoner:

 • alvorlig stress;
 • overdreven fysisk anstrengelse;
 • traumer til skallen;
 • hjerne svulst;
 • cerebrale aneurismer;
 • sykdommer ledsaget av økt blødning, for eksempel levercirrhose eller hemofili;
 • arteriell hypertensjon;
 • tar antikoagulantia som fortynnet blod;
 • misdannelse - patologisk interlacing av blodkar;
 • diabetes mellitus;
 • bruk av alkohol eller narkotika;
 • forhøyet kolesterol;
 • fedme;
 • alder over 50 år;
 • aterosklerose.

Hvorfor hemorragisk slag forekommer etter mental overstyring

Stress er ledsaget av en uttalt kompresjon av blodkar. Resultatet er en reduksjon i klaring inne i dem, noe som forverrer blodsirkulasjonen. Hvis denne tilstanden vedvarer i lang tid, reduseres intensiteten av næring av hjernevevet. Dette fører til oksygen sult og inhibering av hovedprosessene. Spasm av blodkar og negativ påvirkning av følelser opplevd og er årsaken til slag.

Typer av blødninger

Klassifisering av slag beror det på arter, med tanke på stedet for blødning. Ifølge dette prinsippet kan patologi være:

 • intraventrikulær blødning, når blod går inn i hulrommet i ventriklene og risikoen for deres hemotemonade er høy, dvs. obstruksjon;
 • epidural blødning, utvikling som følge av hodeskader eller brudd;
 • subdural blødning, hvor blod går inn i hulrommet mellom hjernens membraner;
 • intra-cerebral blødning, når blodet øyeblikkelig trenger inn i hjernevevet;
 • subkortisk blødning, når blod akkumuleres ved krysset mellom occipital, parietal, frontal og temporal lobes;
 • Subaraknoide blødninger, hvor blodet trenger inn i gapet mellom midtre og indre membraner.

komplikasjoner

Det mest ugunstige resultatet av et slag er pasientens død. Ifølge statistikken overleverer halvparten av pasientene ikke denne tilstanden, og de som kan overføre det, forblir deaktivert på grunn av svakhet i hender og føtter og ulovlighet av tale. Noen pasienter utvikler enda mer alvorlige komplikasjoner etter et slag, for eksempel:

 • trombose;
 • sepsis;
 • akutt myokardinfarkt;
 • kongestiv lungebetennelse;
 • nedsatt bevissthet;
 • liggesår.

diagnostikk

For å bekrefte diagnosen bruker legen forskjellige metoder - hurtig og en rekke brukte ikke så ofte. Hovedstudiene er:

 • en undersøkelse om pasienten er bevisst;
 • kontroll av nervøse reflekser - syn, følsomhet av lemmer;
 • måling av puls, trykk, EKG;
 • lumbal punktering for å detektere penetrasjon av blod i cerebrospinalvæsken;
 • magnetisk resonansavbildning av hjernen (MR) for å oppdage hematom, svulster og forskyvninger i hjernen;
 • angiografi er en undersøkelse av vaskulaturen som bidrar til å oppdage arterielle aneurysmer og misdannelser.

behandling

Terapi er bestemt av årsaken som forårsaket blødningen, dens type og hematomens plassering. Det er 2 måter å behandle et slag på:

 1. Medisinering. Målet med konservativ terapi er å stabilisere pasientens tilstand, redusere blodtrykket, forbedre blodproppene, redusere hjerneødem og forny nervevev.
 2. Operativ. Det vises i tilfelle store og friske blødninger. Ved utnevnelse av en operasjon blir den generelle tilstanden til kroppen, blodoppsamlingsstedet og dets volum tatt i betraktning.

Medisinske preparater

Når du velger medisinbehandling, er det å vite at det er stor risiko for å komme tilbake til blødning. Av denne grunn foretrekker spesialister kirurgi. Hvis mengden blod som strømmer inn i hjernen er svært liten, utføres behandling av hemorragisk slag i en akutt periode ved hjelp av følgende grupper av legemidler:

 1. Korrosive. Det brukes ofte Dicinon. Aktivt stoff i sammensetningen er etamzilat. Hemostatisk effekt utvikler seg etter 10-15 minutter. Det er viktig at årsaken til et slag er ikke mottak av antikoagulantia, ellers brukes Dicinon med forsiktighet. Fordelen med stoffet er en liten mengde bivirkninger og en rask effekt.
 2. Osmotiske diuretika. Nødvendig å redusere hjerne ødem. For eksempel, stoffet Mannitol. Det er basert på det aktive stoffet med samme navn. I tillegg til hjernesødem har stoffet en stor liste over indikasjoner. En minus kan betraktes som en bivirkning opp til kramper og muskel svakhet.
 3. Reduserer blodtrykket. Dette inkluderer antispasmodik, ATP-hemmere og beta-blokkere. Representanten for denne gruppen er stoffet Kapoten. Den er basert på kaptopril. Indikasjoner for bruk er høyt blodtrykk. Fordelen med stoffet er muligheten til å kombinere med mottak av andre medisiner. Ulempen er det store antallet bivirkninger.

Drift i slag

Kun den behandlende legen kan bestemme hvor hensiktsmessig operasjonen er for hver pasient. Indikasjoner for gjennomføringen er følgende kriterier:

 • alvorlig tilstand av pasienten;
 • blødning i lateral ventrikel;
 • Volumet av blod som har kommet inn i hjernevævet, er mer enn 50 ml.

Formålet med operasjonen er å fjerne blodproppen fra hjernen. Det kan utføres på forskjellige måter, de viktigste er:

 1. Trepanering av skallen. Det utføres under generell anestesi dersom pasienten har en stor intracerebral blødning.
 2. Minimalt invasiv operasjon. Over stedet for dannelse av blodproppen gjør et hull, hvor et kateter settes inn, noe som oppløser blodpropp. Så blir det ekstrahert. Prosedyren varer i 2 dager, hvoretter nye deler av løsningen helles hver 6. time.
 3. Stereotaktisk fjerning. I dette tilfellet bruker du en spesiell enhet, som også er designet for levering til lesjonen av en spesiell løsning.

effekter

Hvis tilstrekkelig omsorg ble gitt i de første timene etter at et slag ble inntruffet, reduseres sannsynligheten for negativ påvirkning. Noen pasienter mister fortsatt viktige funksjoner. Konsekvensene av hjerneblødning, inkludert omfattende:

 • brudd på tale, koordinering av bevegelser og ansiktsuttrykk;
 • lammelse av en av kroppshalvdelene - venstre eller høyre;
 • en forstyrrelse av følsomheten av hender eller føtter;
 • epilepsi.

Hvordan gjenopprette seg fra en hjerneblødning

Det tar mye tid og krefter på å komme seg fra et slag. Rehabiliteringsprogrammet skal utvikles for hver pasient individuelt. Den inkluderer:

 1. Terapeutisk fysisk trening. Gymnastikk bidrar til å redusere sjansen for en blødning. Pasienten kan tildeles pusteøvelser, yoga, pilates.
 2. En diett. Fra kostholdet er det nødvendig å utelukke røykeprodukter, søtsaker, fett kjøtt og diabetes - noen grønnsaker og frukt. Optimal i dette tilfellet er tabellnummeret 10.
 3. Tale teknikk. Ved taleforstyrrelser trenger pasienten klasser med en taleterapeut for å gjenopprette talefunksjonens normale funksjon.
 4. Psykoterapeutisk metode. Det forutsetter å overvinne den depressive tilstanden som er forbundet med det faktum at pasienten ikke kan utføre sitt vanlige liv.

forebygging

Et hjerneslag med hjerneblødning er en alvorlig sykdom, overlevelsesraten, hvorpå det er ca. 50%. Av denne grunn er det viktig å forhindre denne tilstanden gjennom følgende tiltak:

 • nektelse av alkohol og røyking
 • opprettholde normal vekt;
 • tar blodfortyndende medisiner bare som instruert av en lege
 • behandling av hypertensjon
 • overholdelse av en sunn livsstil;
 • etter 35 år, kontroller nivået på kolesterol.

Hemorragisk hjerneslag: typer, symptomer, diagnose, behandling, risikofaktorer

Hemorragisk hjerneslag er en plutselig forstyrrelse av cerebral sirkulasjon med dannelse av en hematom eller impregnering med blod i nervesystemet. Skade på stoffet i hjernen medfører betydelige nevrologiske lidelser, opp til fullstendig tap av motorisk og sensorisk funksjon, samt forstyrrelser i svelging, tale og pust. Stroke har stor sannsynlighet for død, og de fleste overlevende pasienter er permanent deaktivert.

Dessverre er ordet "slag" kjent hvis ikke for alle, så til de fleste av oss. I økende grad kan en slik diagnose bli funnet blant personer i arbeidsalderen. En lignende tilstand er dårlig sirkulasjon i hjernen på grunn av ulike årsaker, som resulterer i en død - da tale om iskemisk slag (cerebralt infarkt) eller blod ruptur av hjernevev - deretter snakke om slaglengden av hemoragisk type, som vil bli diskutert i denne artikkelen.

Ifølge statistikk, dødeligheten i den første måneden fra sykdomsutbrudd når 80%, selv i land med høyt nivå av medisinutvikling. Overlevelse etter hemorragisk slag er liten og mye lavere enn ved hjerneinfarkt. I løpet av det første året dør 60-80% av pasientene, og over halvparten av overlevende er permanent deaktivert.

Årsaker og risikofaktorer for blødninger i hjernen

Mekanismer for utvikling og etiologi av denne smittsomme sykdommen er godt studert og beskrevet i lærebøker om nevrologi, men diagnosens vanskeligheter, særlig på prehospitalstadiet, eksisterer fortsatt. Så hva er hovedårsakene til hemorragisk hjerneslag? Til dato er de hyppigste av disse:

 • Arteriell hypertensjon;
 • Vaskulære aneurysmer og arterio-venøse misdannelser.
 • Blant de mer sjeldne årsakene er:
 • Inflammatoriske og dystrofiske forandringer i vaskulære vegger (vaskulitt, amyloid angiopati);
 • Sykdommer, ledsaget av et brudd på blodpropp (trombocytopeni, hemofili);
 • Utnevnelse av antikoagulantia, antiplateletmidler og fibrinolytiske midler (aspirin, heparin, warfarin);
 • Levercirros, der det er et brudd på syntesen av koagulasjonsfaktorer i leveren, reduseres antall blodplater, noe som uunngåelig fører til utvikling av blødninger og blødninger, inkludert hjernen.
 • Blødninger i hjernesvulsten.

Det er verdt å merke seg at ordslaget er mer riktig brukt i tilfeller der årsakssfaktoren er arteriell hypertensjon eller det er vaskulære anomalier, mens den andre gruppen årsaker fører til sekundær blødning og begrepet "slag" i slike tilfeller er ikke alltid anvendelig.

I tillegg til de ovennevnte faktorene, er det å skape et morfologisk substrat for sykdommen (skader på vaskemuren) disponerende, slik som:

 1. røyking,
 2. Alkoholmisbruk;
 3. narkotikaavhengighet;
 4. Fedme og lipidspektrumforstyrrelse;
 5. Alder over 50 år;
 6. Diabetes mellitus;
 7. Ufordelt familiehistorie (arvelig faktor).

Snakker av blødning i hjernen, er det umulig ikke å snakke om de aterosklerotiske lesjoner av vaskulær vegg. Som regel nærvær av lipid plakk føre til lukking av hulrommet i blodårer med nekrose - cerebralt infarkt, eller hjerneinfarkt. Samtidig skaper tapet av vaskulærveggen med sin tynning, atheromatose, sårdannelse ved høyt blodtrykk, alle forholdene for etterfølgende brudd og blødning.

Video: Ikke-standard årsaker til slag

Mekanismer for hemorragisk slagutvikling

Som kjent, har arteriell hypertensjon størstedelen av befolkningen i hele kloden etter 40-50 år. Mange rett og slett ikke ta hensyn til advarselsskilt og symptomer eller vet selv ikke at sykdommen allerede eksisterer og utvikler seg uten å gi noen manifestasjoner. På samme tid, i kroppen allerede med makt og hoved forekommer irreversible endringer, som primært påvirker arteriekarene. Hjernen i dette tilfellet er det såkalte "målorganet" sammen med nyrene, øyets nese, hjertet, binyrene.

Arterier og arterioler under forhøyet trykk en fortykkelse av muskellaget, impregnering av plasmaproteiner, fibrinoid nekrose endringer før partier av den vaskulære vegg. Over tid vil disse fartøyene blir sprø oppstår mikroaneurysmer (lokal utvidelse) som, når den plutselige økning i blodtrykket (hypertensive kriser) har en større sannsynlighet for diskontinuiteter med blod penetrering inn i hjernevevet. I tillegg er skade på karveggene ofte ledsaget av en økning i deres permeabilitet, slik at blodet går gjennom dem (diapedetic blødning) og, som det infiltrerer det nervevev penetrerende diffus mellom celler og fibre.

Hvis hypertensjon fører til akutt hemoragisk hjerneslag, som regel eldre, endringer som en aneurisme eller vaskulær malformasjon - det mange unge mennesker og til og med barn og unge.

foto: ruptur av sakkular aneurisme i hemorragisk slag

aneurisme er en lokal utvidelse av fartøyets lumen, vanligvis med en medfødt karakter, som har en uregelmessig veggstruktur.

Vaskulær misdannelse - er en medfødt vaskulær utvikling for å danne sløyfer, vever, patologiske forbindelser mellom de arterielle og venøse kapillært nettverk uten tilstedeværelse av, ved hvilken utslipp av blod direkte fra blodårene i årer, noe som er ledsaget av brudd av oksygen og næringsstoffer tilførsel klut.

Vaskulære aneurysmer og misdannelser gir ofte ingen kliniske manifestasjoner til øyeblikket deres brudd og blødning. Dette er deres "listige", fordi pasienter eller deres slektninger ikke engang mistenker eksistensen av en slik patologi.

alvorlig misdannelse av cerebral fartøy, som kan føre til et slagved

Dette problemet er spesielt akutt hos barn og ungdom, når plutselig skade på hjernen kan gi varige konsekvenser for resten av livet eller til og med føre til døden.

I tilfelle av hypertensjon eller vaskulære anomalier er overholdelse av en sunn livsstil viktigere enn noensinne. Røyking, fedme, alkoholmisbruk kan skape den ugunstige bakgrunnen, noe som i stor grad vil akselerere sykdomsprogresjonen og øke sannsynligheten for sin alvorlige kurs og død.

Hovedtyper av hemorragiske slag og deres klassifisering

Avhengig av plasseringen og funksjonene til strukturelle forandringer i hjernen, er det flere typer hemorragiske slag. fornem:

 • Subaraknoid blødning;
 • Parenkymal blødning;
 • Intraventrikulær blødning;
 • Sub- og epiduralblødning (ikke-traumatisk).

Subarachnoid blødning er en samling av blod under pia mater, som består av fartøy og dekker hjernen fra utsiden. Årsaken til denne typen slag er vanligvis aneurysmer og vaskulære misdannelser. Blod ved rupturen av fartøyet sprer seg over overflaten av hjernen, og noen ganger involverer sitt vev i den patologiske prosessen - da snakker de om subaraknoid-parenkymblødning.

Parenkymal blødning - Den vanligste typen slag, hvor blodet strømmer direkte inn i hjernens substans. Avhengig av skadeens art, utmerker man to typer parenkymale blødninger:

 1. hematom;
 2. Hemorragisk impregnering.

hematom er et hulrom fylt med blod. Ved denne typen slag dør celledeler i det berørte området, noe som forårsaker et alvorlig nevrologisk underskudd med alvorlige kliniske symptomer og høy risiko for død. Nervevæv er høyt spesialisert og svært komplisert i funksjonell og strukturell forstand, og nevroner kan ikke reproduseres ved oppdeling, slik at slike skader ikke gir en sjanse for et gunstig utfall.

Intraventrikulær blødning er mulig ved brudd på vaskulære plexuser som er plassert i dem, men oftere har de en sekundær karakter. Med andre ord, trengs blod gjennom hjertekammensystemet i nærvær av store hemisfære hematomer. Det er således obstruksjon (lukking) væsken strømmer blod, utvikler seg på grunn hydrocefalus lidelser utstrømning av cerebrospinalvæske fra hjernekassen, hjernesvelling øker raskt. Mulighet for å overleve i denne situasjonen er minimal. Som regel dør slike pasienter i de første 1-2 dagene fra øyeblikk av penetrasjon av blod inn i hjernens ventrikler.

Sub- og epiduralblødninger, Selv om de er relatert til slag, er de som regel ofte traumatiske og har mye nevrokirurgi.

I tillegg til de listede varianter av slag, deres ulike varianter avhengig av lokalisering hjerte lesjoner. Så skiller:

 • Lobarblødninger plassert i en del av hjernen;
 • Dype slag, påvirker subkortiske kjerner, dype deler av hjernen, indre kapsel;
 • Hemorragisk slag av cerebellum;
 • Stammehemoragisk slag.

Snakker om det omfattende hemorragiske slag, betyr vanligvis nederlaget for flere deler av hjernen samtidig, eller flere av delene. Denne tilstanden er ledsaget av skade på en betydelig del av parenchymen, den raske utviklingen av ødem og er som regel uforenlig med livet.

Under microstroke forstå små lommer av skade på hjernevevet, som forekommer på bakgrunn av vaskulære spasmer med høyt blodtrykk, diabetes mellitus. Kliniske tegn i form av nevrologiske symptomer oppstår vanligvis innen 24 timer fra begynnelsen. Det er viktig å starte behandlingen så snart som mulig, helst i de første 6 timene. Relativt enkelt kurs og ingen irreversible endringer bør ikke ignorere en tilstand som indikerer at endringer i hjernens blodårer er allerede uttalt, og neste skritt kan være å utvikle et massivt hjerneslag.

I henhold til den internasjonale klassifikasjon, akutt cerebral sirkulatoriske lidelser er en gruppe av cerebrovaskulære sykdommer, tilhørende klasse IX (omfatter alle sykdommer i sirkulasjonssystemet), og er identifisert med bokstaven I (Lat.). Hemoragisk slag ICD-10 er kodet i kategori I61, hvor den ekstra tall etter komma indikerer dens lokalisering, eksempelvis I 61,3 - stammen intracerebral blødning.

Til tross for den utbredte prevalensen, kan ordet "slag" ikke brukes i diagnose. Så er det nødvendig å spesifisere sin spesifikke form: hematom, hemorragisk impregnering eller infarkt, samt lokalisering av lesjonsfokuset.

På grunn av den høye sosial betydning forbundet med betydelig dødelighet og uførhet de fleste av de overlevende pasienter, diagnostisering av hjerneblødning alltid lyder i kategorien av den underliggende sykdom, men i virkeligheten er en komplikasjon, så som hypertensjon.

Video: årsaker og slagtyper

Kliniske manifestasjoner av blødninger i hjernen

Tegnene på hemorragisk slag er så mangfoldige og til og med komplekse at noen ganger ikke hver lege kan se dem, men nevrologeren vil enkelt sette denne diagnosen. En slik farlig tilstand kan ta en pasient hvor som helst: på gaten, på offentlig transport og til og med på ferie til sjøs. Det er viktig at i det øyeblikket, hvis ikke spesialister var til stede, så er det i det minste mennesker som er klare til å ringe til en lege eller brigade "ambulanse", samt gi førstehjelp og ta del i transporten av pasienten.

Klinikk for hemorragisk slag skyldes primært lokalisering av lesjonen og dens størrelse. Avhengig av hvilke strukturer i hjernen som er skadet, vil slike vises og bestemte tegn på brudd på en eller annen av dens funksjoner. Som regel lider motoren og følsom sfæren oftest, tale når halvkule er påvirket. Ved lokalisering av blødning i hjernestammen er det mulig å skade livsnødvendige respiratoriske og vasomotoriske sentre med høy risiko for et raskt dødelig utfall.

Avhengig av tidspunktet siden sykdomsutbruddet og kliniske manifestasjoner, kan vi skille mellom følgende perioder med hemorragisk slag:

 1. Akutt periode;
 2. Gjenopprettingstid
 3. Periode av gjenværende fenomener.

I den akutte perioden utbredte cerebrale symptomer assosiert med økt trykk i hodeskallen på grunn av blødning. Det varer i opptil en uke og ledsages av akkumulering av blod med skade på nevrale vev til nekrose. Den farligste i den akutte fasen er den raske utviklingen av cerebralt ødem med dislokasjon av dets strukturer og innsetting av stammen, som uunngåelig vil føre til døden.

Gjenopprettingstid Begynner med 2-4 uker, når i hjernen begynner reparative prosesser allerede, rettet mot å fjerne blod og gjenopprette strukturen av parenkymen ved å replikere cellene i nevrologien. Denne perioden kan vare i flere måneder.

Perioden av gjenværende fenomener varer for resten av livet ditt. Med tilstrekkelige og tidsriktige medisinske og rehabiliteringsforanstaltninger er det noen ganger mulig å gjenopprette mange funksjoner i kroppen, tale og jevn arbeidskapasitet ganske bra, og pasienter lever ikke ett år etter et slag.

Sykdommen oppstår oftere plutselig på dagtid, når blodtrykket øker (hypertensiv krise), med alvorlig fysisk anstrengelse eller følelsesmessig overbelastning. En person plutselig mister bevissthet, faller, vegetative manifestasjoner vises i form av svette, endringer i kroppstemperatur, rødhet i ansiktet eller, sjeldnere, plaster. En del av pasientene blir forstyrret av å puste, tachy- eller bradykardi vises, og komaet kan også utvikle seg raskt.

Grunne epidural og subdural hematomer (bildet) kan ledsages primært av den første gruppen av symptomer

Symptomer på hemorragisk slag kan deles inn i to grupper.

Generelle hjerne symptomer

Generelle hjerne symptomer skyldes økt intrakranielt trykk på grunn av akkumulering av blod i hjernen. Jo mer mengden blødning og utviklingsgraden, jo mer uttalt de vil være. Til cerebral manifestasjoner av hemorragiske slag kan tilskrives:

 1. Alvorlig hodepine;
 2. oppkast;
 3. Overtredelse av bevissthet;
 4. Konvulsivt syndrom.

Fokale nevrologiske manifestasjoner

Fokale nevrologiske symptomer er forbundet med skade på en bestemt avdeling av nervesystemet. Dermed når hemisferisk blødning, mest vanlige, karakteristiske symptomer er:

 1. Hemiparese eller hemiplegi på motsatt side av lesjonen (fullstendig eller delvis forstyrrelse av bevegelse i arm og ben), redusert muskelton og senreflekser;
 2. Hemigipestesi (nedsatt følelse på motsatt side);
 3. Pareser øye (øyeeple vil vende mot blødning), mydriasis (pupill-utvidelse) på den berørte side, utelatelse av vinkelen og glatthet av munnen nasolabiale trekant;
 4. Brudd på tale i nederlaget til den dominerende halvkule (venstre i høyrehånd);
 5. Utseende av patologiske reflekser.
 • Så, med hemorragisk hjerneslag på venstre side av hjernen, vil hovedsymptomene bli uttrykt til høyre, og høyrehendte mennesker vil også ha et brudd på talen. Med nederlaget på høyre side - tvert imot, men tale vil bli ødelagt for venstrehåndsere, noe som skyldes den spesielle plasseringen av talesenteret i hjernen.
 • Med nederlag cerebellum Karakteristiske tegn vil være hodepine i baksiden av hodet, oppkast, alvorlig svimmelhet, gåturforstyrrelser, umulighet av å stå, taleendring. Når store cerebellære blødninger raskt utvikler ødem og kile det inn i de store oksipitalforamen, som fører til døden.
 • Med massive blødninger i hemisfæren oppstår ofte et gjennombrudd iventriklene. Denne tilstanden er ledsaget av en skarp forstyrrelse av bevissthet, utvikling av koma og utgjør en umiddelbar trussel mot livet.
 • Subarachnoid blødning ledsaget av alvorlig hodepine og andre generelle cerebrale symptomer, samt utvikling av koma.
 • Stroke av hjernestammen er en svært farlig tilstand, siden i denne avdelingen er viktige nervesenter, så vel som kjernen i kranialnervene. Blødning inn i bagasjerommet i tillegg til utvikling av bilateral lammelse, sanseforstyrrelser og svelging, er plutselig tap av bevissthet mulig med rask utvikling av koma, svekket funksjon av de respiratoriske og kardiovaskulære system i forbindelse med tap av luftveiene og vasomotoriske sentre. I slike alvorlige tilfeller er sannsynligheten for et dødelig utfall 80-90%.

dess~~POS=TRUNC, Prognosen ved koma etter hemorragisk slag er skuffende. Spesielt ofte forekommer koma med en stamme, massiv hemisfærisk og cerebellarblødning. Til tross for intensiv terapi, dør slike pasienter som regel i den akutte perioden av sykdommen.

Video: tegn på et slag

Diagnostiske metoder

Hvis det er mistanke om hjerneblødning, bør pasientens klager nøye undersøkes dersom evnen til å fornemme tale blir beholdt. Om mulig, selv gjennom slektninger, å kjenne tilstedeværelsen av pasientens tidligere hypertensjon, funksjonene i utviklingen av sykdommen. Som regel er de grunnleggende nevrologiske feilene merkbare til lekmannen. Så det er nok å snakke med pasienten, be ham om å smile eller vise tungen hans for å mistenke hjerneskade. Umuligheten av å gå, brudd på bevissthet, tale, og også den plutselige utviklingen av slike symptomer, indikerer en akutt forstyrrelse av blodsirkulasjonen i hjernen.

Ved stasjonære forhold utføres diagnosen hemorragisk slag ved hjelp av en grundig nevrologisk undersøkelse av en spesialist. Den viktigste instrumentelle metoden er for tiden ansett computertomografi (CT), som er en tilgjengelig og svært informativ diagnosemetode. Med CT kan lokalisering og lesjonstørrelse bestemmes.

bilde: MR for strekkdiagnose

Ved små størrelser av foci, forekomsten av vaskulære misdannelser, er det mulig å bruke magnetisk resonans avbildning (MR), Denne metoden er imidlertid dyr og ikke alltid tilgjengelig. I tilfeller av subaraknoide blødninger, en undersøkelse av cerebrospinalvæske lumbal punktering, når deteksjon av erytrocytter i CSF vil være et pålitelig diagnostisk kriterium.

For å diagnostisere subarachnoidblødninger og spesielt vaskulære aneurysmer og misdannelser, kan en svært informativ diagnostisk metode være angiografi. Med denne undersøkelsesmetoden er det mulig å fastslå karakteren av blodstrømmen i de berørte delene av vaskulærsengen, tilstedeværelsen av vaskulære anomalier ved innføring av radioaktive stoffer. I tillegg vil angiografidata være svært nyttig for den påfølgende kirurgiske behandling av aneurysmer.

Differensiell diagnose i slag

I differensial diagnose av hemorragisk slag er det nødvendig å skille det fra fra hjernesvulster med sekundær blødning, abscesser, hjerneinfarkt, epilepsi, traumatiske skader og til og med hysteri, spesielt hos unge kvinner etter alvorlig stress. I slike tilfeller kommer, i tillegg til historien, undersøkelsen og nevrologisk undersøkelse, hjelp fra CT og MR, elektroencefalografi, røntgenkretsløp.

Ofte oppstår spørsmålet, iskemisk eller hemoragisk hjerneslag utviklet i dette tilfellet? For differensialdiagnose må vite kontrast iskemisk slag fra hemoragisk. Således, blødning i hjernen er mindre vanlig, men dødelighet av dem er mye høyere; De vises plutselig, på ettermiddagen, oftere hos unge, mens hjernen infarkter kan være ledsaget av en periode med forløpere og forekommer oftere om natten eller om morgenen, inkludert full hvile. I tillegg, med blødninger dannede opphopning av blod i hjernen (hematom), og iskemi og nekrose vil forekomme i løpet av et hjerteinfarkt, det vil si, blødning og følgelig celledød.

Komplikasjoner og konsekvenser av hjerneblødninger

Komplikasjoner av hemorragisk slag kan forekomme både i den akutte perioden og i lang tid fra blødningstidspunktet. Blant de farligste er:

 • Gjennombrudd av blod inn i ventrikulærsystemet;
 • Økning av cerebralt ødem;
 • Utvikling av okklusiv hydrocephalus;
 • Brudd på systemisk hemodynamikk og ekstern respiratorisk funksjon, spesielt når hjernestammen påvirkes.

De nevnte komplikasjonene forekommer oftere i en akutt periode og føre til pasientens død.

En annen komplikasjonsgruppe er forbundet med nedsatt bekkenorganer, hjertefunksjon, langvarig liggende stilling og svekkelse av beskyttelsesreaksjoner i kroppen. Blant dem er de mest karakteristiske:

 1. Kongestiv lungebetennelse;
 2. Urinveisinfeksjon;
 3. sepsis;
 4. seng sår;
 5. Utseendet av trombi i benene på underbenet med risiko for å utvikle lungeemboli;
 6. Dekompensasjon av hjerteaktivitet, arytmi, hjerteinfarkt.

For tiden er de vanligste årsakene til død av pasienter med hjerneblødninger ødem, dislokasjon av strukturer (forskyvning i forhold til hverandre) og kile av hjernestammen i den store oksipitale åpningen. I den senere tid er infeksiøse og inflammatoriske komplikasjoner mest vanlige, spesielt lungebetennelse.

Tilnærminger til behandling av hemorragisk slag

Hvis det er mistanke om hjerneblødning, er det nødvendig så snart som mulig ring en lege eller ambulanse. Pasienten kan ikke i noen tilfeller komme seg opp, gå eller flytte ved hjelp av slektninger. Behandling av hemorragisk slag bør startes så snart som mulig. Når du utfører de nødvendige aktivitetene i De første 6 timene etter at et angrep startet øker sannsynligheten for et gunstig utfall betydelig.

Behandlingen av blødninger i hjernen bør kun utføres under betingelsene i spesialklinikker, og i den første uka er det ønskelig å plassere pasienten i intensivavdelingen under konstant medisinsk tilsyn. Deretter overføres pasienten med en gunstig kurs til en profil nevrologisk avdeling eller en avdeling for pasienter med cerebral vaskulær patologi. Det er viktig at på sykehuset er det en mulighet for døgnlig gjennomføring av slike diagnostiske aktiviteter som CT og MR, samt muligheten for akutt nevrokirurgisk inngrep.

Førstehjelp for hemorragisk hjerneslag vil bli gitt av et ambulanseteam på prehospitalet og på vei til sykehuset. Den inkluderer:

 • Transport av pasienten i en utsatt stilling med en forhøyet hodeend;
 • Normalisering av blodtrykket ved å administrere antihypertensive stoffer (klonidin, dibazol, enalapril);
 • Bekjempe hjerneødem med osmotisk diuretika (mannitol);
 • Bruk av narkotika rettet mot å stoppe blødning (etamzilat);
 • Innføring av antikonvulsiva stoffer i nærvær av indikasjoner, beroligende terapi (Relan);
 • Opprettholder, om nødvendig, funksjonen av ekstern respirasjon og hjerteaktivitet.

Videre behandling av hemorragisk slag, på sykehus, kan være konservativ og operativ.

Drift i slag

Operativ behandling utføres i avdelingen for nevrokirurgi, som regel i de tre første dagene fra sykdomsutbruddet. Indikasjoner for kirurgi for hemorragisk slag er:

 1. Store hemisfære hematomer;
 2. Gjennombrudd blod i hjernens ventrikler;
 3. Aneurysm-brudd med økende intrakranielt trykk.

Fjernelse av blod fra hematomet er rettet mot dekomprimering, det vil si redusere trykket i kranialhulen og omgivende vev i hjernen, noe som forbedrer prognosen betydelig, og bidrar også til bevaring av pasientens liv.

Ikke-kirurgisk behandling

Konservativ behandling Blødninger i hjernen innebærer å utføre en grunnleggende og spesifikk nevrobeskyttende og reparativ terapi med reseptbelagte legemidler fra forskjellige farmakologiske grupper.

Baseline stroke terapi inkluderer:

 • Vedlikehold av tilstrekkelig lungefunksjon, om nødvendig - intubering av luftrøret og kunstig ventilasjon;
 • Normalisering av blodtrykk (labetalol, enalapril for hypertensive pasienter, infusjonsbehandling, dopamin for hypotensjon), korreksjon av hjertefunksjon i arytmier;
 • Normalisering av vann-salt og biokjemisk likevekt (infusjonsbehandling, diuretisk avtale - lasix);
 • Utnevnelse av antipyretika med hypertermi (paracetamol, magnesiumsulfat);
 • Reduksjon og forebygging av cerebralt ødem (mannitol, albuminløsning, sedativer, drenering av cerebrospinalvæske);
 • Symptomatisk terapi - når krampe syndrom (diazepam, tiopental) Cerucalum oppkast, fentanyl, haloperidol - med psykomotorisk agitasjon;
 • Forebygging av infeksiøse og inflammatoriske komplikasjoner (antibiotikabehandling, uroseptika).

Spesifikke legemidler for behandling av hemorragisk slag skal ha en nevrobeskyttende, antioksidant effekt, forbedre reparasjon i nervesystemet. De mest tilordnede av dem er:

 1. Piracetam, actovegin, cerebrolysin - forbedre trofismen i nervesvevet;
 2. Vitamin E, mildronat, emoksipin - har en antioksidant effekt.

Konsekvenser og prognoser

Livet etter et hemorragisk slag kan skape mange vanskeligheter, ikke bare for pasienten selv, men også for hans slektninger. Langsiktig rehabilitering, uigenkallelig tap av mange viktige funksjoner krever tålmodighet og utholdenhet. Som regel mister de fleste pasienter sin evne til å jobbe. I en slik situasjon er det viktig å bevare i det minste evnen til selvbetjening og selvstendig livsstil.

 • Fysioterapi øvelser;
 • massasje;
 • Fysioterapi prosedyrer.

Om nødvendig arbeider en psykoterapeut med pasienten, og arbeidsterapi, som er rettet mot å gjenopprette arbeidskapasitet og selvbetjening, er også nyttig.

Konsekvensene av hemorragisk hjerneslag, som regel, forblir for resten av livet ditt. Brudd på motorisk og sensorisk funksjon, tale, svelging krever konstant oppmerksomhet fra slektninger som bryr seg om pasienten. Ved manglende evne til å bevege seg og gå, er det nødvendig å forebygge trykksår (tilstrekkelig hygiene, spesielt ved nedsatt bekkenfunksjon, hudbehandling). Det er også nødvendig å ta hensyn til muligheten for brudd på kognitive funksjoner - oppmerksomhet, tenkning, minne, noe som kan vesentlig komplisere kontakten med pasienten hjemme.

Forebygging av hemorragisk hjerneslag består først og fremst av en sunn livsstil, eliminering av dårlige vaner, normalisering av blodtrykket. I nærvær av ugunstige arvelige faktorer er det viktig å forklare at en rettidig advarsel vil bidra til å unngå utviklingen av sykdommen og dens farlige komplikasjoner.

Video: hemorragisk slag, hjerneblødning

Velkommen!
Vennligst hjelp, ikke miste din bestemor. Hun er 88 år gammel, hun hadde et hemorragisk slag, mens hun nå er på gjenoppretting, ved hjelp av turer, fungerer nesten alt (venstre side er verre). Og alt ser ut til å være ingenting, men hennes blodtrykk hopper (mot hypertensjon), og leger har ikke foreskrevet noen antihypertensive behandling med blodtrykkskontroll. Hva skal jeg gjøre?

Velkommen! Vi vil gjerne hjelpe, men vi kan ikke foreskrive behandling på Internett, men det er nødvendig for bestemor, når presset hopper. Du må på en eller annen måte vedvarende kommunisere med legen, terapeuten eller nevrologen, som kan ordinere de legemidler som er trygge og effektive. Hvis bestemor før slagtaket tok noen form for antihypertensive stoffer, kan du fortsette å ta dem og kontrollere trykket selv, måle det, i hvert fall om morgenen og om kvelden.

God morgen! 14.04.2017 den 40. mannen hadde et slag, hematom 11 ml. Nøyaktig halvparten av kroppen på høyre side føler ingenting, kan bevege armen og benet, står opp. Fortell meg, vær så snill, hva er prognosene for utvinningen og etter hvilken tid?

Velkommen! Prognoser i tilfelle av slag er problematisk, spesielt siden svært liten tid har gått. Alt avhenger av løpet av rehabiliteringsperioden. Det er mulig at pasienten vil være i stand til å gjenopprette det minste delvis motorisk funksjon og følsomhet, kanskje - han vil selv være i stand til å bevege seg uavhengig, men dette krever konstant arbeid -.. Massasje, trening, fysioterapi, etc. rehabilitering kan være lang - opp til et år eller mer, alle individuelt.

Velkommen! Fortell meg, vær så snill, er det noe håp? Om morgenen fikk min slekt et slag. Mens de kjørte til nærmeste sykehus, stoppet hjertet mitt 4 ganger. Nå er han i koma. Legene sa ubrukelig og ikke transportabel. Slaget skjedde plutselig. Oppkastet begynte, så skummet og det førte alle, 40 år, til en mann. Hematom 140 ml.

Velkommen! Hematom er stor, så vi snakker om å redde liv, først og fremst. Prognoser i den akutte perioden er vanskelige å gi, alt avhenger av sykdommens videre forlengelse og responsen på pågående behandling. Hvis du kan unngå hjerneødem og stabilisere vitale funksjoner, vil håp for livet være. Nå må du bare vente på sykdommens dynamikk.

Velkommen! Selvfølgelig kan en utgang fra koma bli betraktet som en forbedring. Prognosene er fremdeles tidlige, hematom er stort, og selv om blodet løses, vil nervecellene som døde på blødningsstedet ikke returnere, slik at det neurologiske underskudd forblir. Som hendelser fortsetter å utvikle - tiden vil fortelle, må du overvåke dynamikken i din fars tilstand.

Hallo Du er selvfølgelig synd at pine deg mer enn et år, men jeg leste vurderinger av personer med hjerneslag og ikke forstår - hvorfor noen er for uker / måneder i koma, mens andre føler seg som om ingenting hadde skjedd, og mine innfødte folk allerede døde den natten da blødningen skjedde! Jeg kan bare ikke tro det, vurderer at når det oppstod et gjentatt slag, sa ambulansene at trykket er normalt, hjertet fungerer som en klokke, så hvorfor så? I tillegg har du selv skriver - "noen aneurisme legene vurdere en indikasjon for kirurgi," men for noen grunn når det var et første slag, fortalte min far legene om ikke å drive en brygge aneurisme vil krympe! Og med det andre slaget gjorde doktoren ingenting i det hele tatt de første tre timene, sa at de første 6 timene bare skulle bli sett - det er sånn ?? Det å observere hvordan en person dør? Han ble satt i en sonde, og det var veldig ubehagelig for ham, og følelsen ble bevart, han kunne ikke snakke, men ansiktslammelse sovnet. Jeg vet ikke hvilken medisin han ble gitt eller gitt i det hele tatt, men hvorfor sier doktoren først at pasienten ble injisert i koma, senere endrer ordene til "pasienten selv falt i koma". Jeg forstår det gjentatte slaget er en forferdelig ting, men mens mange mister bevisstheten, var far min bevisst! Men av en eller annen grunn, når noen måneder ligger i koma, og selv etter at de har forlatt det, døde min far samme natt! Han koblet ikke engang til viljene umiddelbart, så han kunne puste seg! Jeg vet virkelig ikke hva og dumat..mozhet legen samarbeidet med begravelsesbyrået som står rett i bakgården til sykehuset hvor hans far lå, og jeg vet at betaler leger for hver pult liket (som er en kynisk business!) At hvis det spesifikt deaktivert eller til og med etter bevissthetstap og begynte ikke å pumpe ut, og straks overgav seg til brønden. Vel, hvordan kunne det være at han var i en forholdsvis ikke den verste tilstanden så snart døde! Hvor mye blod burde ha blitt utøst (så vidt jeg vet, det kan ikke være mye, det er ikke tomt i hodet mitt) og hvordan legene burde ha bodd slik at alt endte så fort! Og hvor gjør dette hevelse i ansiktet på slike underlige steder - det ytre hjørnet av øyet og den venstre delen av overleppen og over den! Munnen min var også åpen..

Velkommen! Korrespondanse er ekstremt vanskelig å bedømme, fordi vi ikke engang vet hvor det var blødning (sannsynligvis i subaraknoidalrommet, men det er vår gjetning). Operasjonen vises ikke alltid og ikke til alle, og hvis legene ikke gjorde det, var det egne grunner. Mer nøyaktig og korrekt informasjon kan nå bli gitt til deg av den behandlende legen, det ville være feil å få konklusjoner på Internett.

Hei, min bestemor fikk slag, ifølge min bestefar sa, satt hun gråt og kunne ikke si noe, han kalte "fast", hun ble tatt til intensivavdelingen, hvor hun lå i to dager i en tilstand av sopor, på den tredje dagen senket i terapi, er det hele dagen søvn, neste dag på ettermiddagen hun rullet over på sin side i søvne, åpnet øynene, datter så og begynte å gråte, tenke, lært språket var turgid, ikke svelges, men litt etter litt begynte å gi vann, suppe hun scoret enkelt svelger, sa han en sonde er ikke nødvendig. I dag er den tredje dagen, viste det seg, den høyre halvdelen ikke beveger seg, jeg forstår det er ikke nok tid har gått etter gjenoppliving, men vi skjønte ikke at hennes legene sa at bildene er rene, fartøyene ikke sprekke, er MR ikke er mulig å gjøre sukker på inntak er normalt, hun er ikke diabetisk insulin, spinal punktering er normal, når presset er brakt ned, hva kan det være? Et mikroslag? Eller fra høyt blodtrykk? Er det en sjanse for at det vil komme seg? Vi forstår at alderen allerede er, men det er oppmuntrende at ved slutten av den tredje dagen har hun allerede slukket mer og mer suppe) Takk for svaret!

Velkommen! Mest sannsynlig, min bestemor fikk slag, sannsynligvis - iskemisk, i dette tilfellet, fartøyene forbli intakt, mens CT sentrum kan være knapt merkbar, men klinikken tillater oss å snakke om brudd på blodsirkulasjonen i hjernen. Hvor mye bestemor kommer til å gjenopprette - mens du snakker tidlig, men generelt med iskemisk slagtilfelle en bedre prognose enn med hematomer. Nå trenger hun din oppmerksomhet og omsorg for forebygging av smittsomme komplikasjoner, og du må vente litt når tilstanden endelig stabiliseres, og det blir klart hvor skadet hjernen er.

Velkommen! Blødning fra en aneurisme er en alvorlig patologi, derfor er det upassende å snakke om ubetydelighet. Vel, nå som alt har fungert, men risikoen for re-blødning er veldig stort i tilfelle av aneurismer, og deretter konsekvensene kan bli svært alvorlige, slik at eventuelle aneurisme legene vurdere en indikasjon for kirurgi, forskjellen er bare i sin variasjon og tidspunkt for gjennomføring. I denne situasjonen må du lytte til doktors mening og følge den. Hvis operasjonen er planlagt, er det ikke noe poeng i å nekte og risikere.

Velkommen! Innføringen av noe gjennom nesen medfører ikke aktiv svelging. Og en sonde hvis det "svelge" for formålet med endoskopi gjennom munnen, er pasienten gjør bevisst, med innføringen av en nesesonde til pasienter i koma svelge er ikke en viktig handling, beveger sonden passivt legens hånd. Om "hyggelig / hyggelig" hvis du vil bli tildelt fibrogastroscopy og må bokstavelig talt svelge sonden, prosedyren er neppe hyggelig, du kan si om det eller show, men det vil endre seg? Alle vet at de fleste medisinske prosedyrer ikke bringer mye glede, og ofte ganske smertefullt, men pasientene må tåle det inntrufne injeksjoner, kutt, innføring av sonder, katetre og så videre. E. Selv om de ikke kan si om sine følelser.
Hodet kan heves, men ikke nødvendigvis.
Prosedyren er ganske sannsynlig ubehagelig, men så vidt vi vet, kan de som er bevisst, lide det, vi kan ikke klargjøre denne saken for deg. Videre er følelsen av oppfatning behagelig eller smertefull for alle, det er ikke vanskelig for noen å svelge en sonde, og en annen injeksjon i skinken er et stort problem.
Og mer: Du må på en eller annen måte frigjøre dette problemet og disse tankene og gjøre dem til et godt minne om personen du har torturert deg selv med spørsmål for så lenge. Folk blir syke, de prøver å hjelpe så mye som mulig, selv om det er smertefullt eller ubehagelig, men resultatet er ikke alltid slik vi vil, dessverre, og vi trenger bare å kunne ta det verste utfallet av sykdommen.

Den avdøde i sertifikatet indikerer to dødsårsaker - hjerneødem og blødning i venstre halvkule. Spørsmål: Er ikke hjernebarken i stammen og stopper å puste når hjernen er hovent? Hvis ja, hvordan kan en annen dødsårsak være blødning?
Hvis vi antar at en person har lidd en hjernestamme og hans hjerte stoppet, vil adrenalin og ventilasjon hjelpe i dette tilfellet?
På hva er det avhengig, vil pasienten dø eller falle i en dyp cerebral koma? I tilstanden av denne koma er pulsen stabil?
Hvis legen selv går inn i pasienten til en kunstig koma (med slag), kan dette tale om smertefulle smerter som pasienten opplever og i forbindelse med hvilken han injiseres i koma?

Velkommen! Når hjernen er hovnet, går ikke stammen og / eller cerebellumet inn i den store oksepitalåpningen.
Når det gjelder dødsårsakene, er det visse regler for formulering av diagnosen og utstedelse av dødsattest. I dette tilfellet er den viktigste sykdommen som forårsaket dødsblødning i hjernen, dens komplikasjon og den umiddelbare dødsårsaken - hjernesødem.
Adrenalin og IVL kan hjelpe når man cuffer, da begynner hjertet å slå, eller det kan ikke hjelpe (som skjer oftere), da kommer døden, dette er en tilfeldighet, og i dette tilfellet er det lite avhengig av legene.
Pasienten vil dø eller falle i koma - avhenger av volumet og lokaliseringen av hematom, den opprinnelige tilstanden til organismen, økningsraten i cerebralt ødem. I koma kan puls være ustabil.
Pasienten injiseres i en kunstig, ikke på grunn av ubehagelig smerte, men for å redusere graden av skade på den allerede lidende hjerneslag. Hvis pasienten er i en tilstand av hjerne koma, er det umulig å finne ut om han har smerte eller ikke, men i alle fall kan en person uten bevissthet ikke innse dette og objektivt vurdere det.

Hvis stammen / cerebellum kommer inn, slår personen umiddelbart av eller begynner å kveles? Og la oss si at han ble "pumpet ut", han vil ikke gjenvinne bevisstheten og vil være i koma? Generelt, hvis kofferten er skadet, begynner folk alltid å kvakke eller fortsatt kan puste, men er det problematisk?
På tidspunktet for blødning, føler pasienten smerte? Hvis pasienten falt i koma etter blødning, bør det alltid være koblet til ventilatoren?
Hvis pulsen i koma er ustabil, hvordan bestemmer legen om pasienten er i live?
Er det sant at når et slag ikke bruker en defibrillator?

Hvis en kile oppstår, virker respiratorisk senter vanligvis, nedsatt dyspné eller agonisk respirasjon, i hvilket tilfelle pasienten overføres til ventilatoren. Hvis pasienten er "pumpet ut" etter kile mot bakgrunnen av ødemet, vil han være i koma. Vanligvis i slike tilfeller blir hjernebarken ødelagt eller ødelagt med subkortiske strukturer, slik at bevisstheten ikke lenger kommer tilbake. "Det er problematisk å puste" - dette er kortpustethet eller en bestemt type pust som har blitt forstyrret. Det er ikke at luften passerer dårlig, som det skjer, si, med forkjølelse. Hvis stammen er skadet, forstyrres den korrekte impulsen fra nerveregulerende sentre mot luftveiene.
På tidspunktet for blødning, føler pasienter som er bevisste, en sterk hodepine.
Indikasjonen for tilkobling til ventilasjonen er ikke koma, men et brudd på luftveiene. Hvis pasienten i koma kan puste uavhengig, kan den ikke kobles til ventilatoren.
Om pasienten er i live eller ikke, bestemmes ikke bare av puls, selv om hans tilstedeværelse, selv ustabil, allerede indikerer at hjertet slår, noe som betyr at personen er i live. Livets tegn, i tillegg til pulsen, vil være tilstedeværelse av trykk, elevens reaksjon til lys, og så videre.
Defibrillatoren brukes til ventrikulær fibrillering, og hvis fibrillasjonen har utviklet seg under et slag, brukes denne enheten i forbindelse med kontinuerlig gjenoppliving dersom de er hensiktsmessige i forhold til den underliggende patologien.

Du unnskyld meg for å kaste spørsmål, men på grunn av uvitenhet om de eksakte omstendighetene for en persons død og avskedigelsen av hans behandlende lege, prøver jeg å gjøre et mer nøyaktig bilde av hendelsene. Jeg vet bare at personen ved inngangen til sykehuset ikke hadde feber, hjertet fungerte bra, men kunne ikke se noe mer (det var derfor jeg spurte hvordan levende / ikke-levende dyr ble bestemt, plutselig ville legen ha trukket feil konklusjoner). Hvis sertifikatet indikerer både cerebralt ødem og blødning, betyr det at det ikke var noen kile på stammen i tilstedeværelsen av blødning (selv om pasienten hadde de siste timene på ventilatoren)?
Du skrev "i slike tilfeller forstyrrer hjernebarken eller kobles sammen med subkortiske strukturer." Jeg har en røntgen av den avdøde, hvor hele hans venstre halvkule er badet i hvitt - passer dette til din beskrivelse?
Det er det jeg prøver å forstå grunnen til at pasienten var i koma - fra blødninger alene falt og koblet til respirator, eller kvalt, og senere ble det evakuert (personlig synes jeg det er mer sannsynlig hendelse, det vil si til opptak, ikke var han.. IVL, og legen omgår bare avdelingen 2 ganger i timen).
Agonal puste og alvorlig hodepine - betyr døden fra hjerneslag svært boleznenna..Pri døds puste fordi folk føler at noen choking (som for eksempel en mann som har væske i lungene, eller som i kvelning), og hvor lang tid det kan vare?

Olga! Reaksjonen av elevene til lys er ikke avhengig av om personen ser eller ikke. Det vedvarer selv med fullstendig blindhet. Videre, som nevnt tidligere, er dette ikke det eneste tegn på liv eller død, vurderer legen alt i et komplekst, derfor er uriktige konklusjoner utelukket. Når konstatert biologisk død, er pasientens kropp i kontor for ytterligere to timer, og i denne tiden er det pålitelige tegn - kjøling liket flekker, nummenhet, og deretter "blande" noe er rett og slett umulig. Angitt i sertifikatet ødem og blødninger ikke utelukke prolaps, kan det være eller ikke være, at de ikke skal si, fordi det ikke har vært en obduksjon, men uten prolaps ødem og massiv blødning oppstår respirasjonssvikt, hjerteaktivitet, og så videre. D. Det vil si,, ødem i hjernen er nok til å få pasienten til å dø. Tilsvarende er det ingen sammenheng mellom pågående eller ikke gjennomført ventilasjon og avtagende. Røntgenstråler er ikke den beste metoden for diagnose i dette tilfellet, men det kan også sies om et ganske stort hematom. Vi ser situasjonen slik: En blødning skjedde, ved opptakstidspunktet arbeidet hjerte og lunger. Rask utvikling hendelser i form av trykkstigningen i kraniet (fordi blodansamlinger, noe som skaper ekstra volum) og hjerneødem, som ikke forekommer på tidspunktet for kortvarig brudd i blod, førte til åndedrettssvikt. Pusten var ødelagt, hva det var - faktisk spiller det ingen rolle, men legene justerte ventilasjonen for å sikre at lungene virker. Koma kunne ha kommet på dette stadiet fra et hematom og et cerebralt ødem. Resuscitators prøvde å hjelpe, ventilerte lungene, injisert narkotika, men pasienten døde ikke fordi de ble behandlet dårlig, men på grunn av alvorlighetsgraden av sykdommen antyder en høy sannsynlighet for død. Du forstår at store blødninger er en veldig alvorlig sak, og hvordan hendelser vil vise seg - Gud bestemmer kanskje. I de fleste tilfeller forekommer døden de første dagene, til tross for innsatsen fra spesialister. Legen kan ikke fysisk sitte ved en pasientens seng hele tiden, og dette gir ikke mening fordi narkotika og ventilasjon er utstyrt med viktige funksjoner så mye som mulig. Den agonistiske tilstanden følger vanligvis med et brudd på bevisstheten, så det er ikke mulig å finne ut nøyaktig hva pasienten føler. I tillegg er smerten mer karakteristisk for kroniske sykdommer, onkologi, infeksjoner, og i tilfelle et hjerneslag dør pasienten i koma, ikke å kunne fortelle om deres følelser. Hvis hjernen dør, er det umulig å evaluere dem, hvordan man faktisk føler og analyserer smertefulle opplevelser. Mest sannsynlig vil du ikke få et mer nøyaktig bilde er ikke fra uvitenhet om omstendighetene og fra en mangel på forståelse av sykdommen, og noen medisinsk faglig vil bekrefte at din tvil eller mistanker forgjeves. Mange av dine spørsmål er ikke av avgjørende betydning, for eksempel om kile- eller pustevansker. Disse øyeblikkene i dette tilfellet har ingen effekt på taktikk og prognose, lite avhenger av dem, gitt det store hematom og hjerne ødem. I intensiv omsorg er assistanse gitt i maksimumsbeløpet, og i en begrenset tidsperiode er pasientene et skritt unna døden, derfor gjenopplærer vanligvis ikke å kommentere eller prognose. Du kan være sikker på at legene har gjort alt de kan, vi har ikke engang tvil om det.

Isolert blødning i halvkulen er ikke klassifisert som subaraknoid, fordi subaraknoid er ledsaget av utstrømning av blod under hjernens membraner og ikke inn i selve hemisfærens vev.

Velkommen! Det er ikke nødvendig at de avdøde leppene er bleke og ganske ofte viser seg at de er cyanotiske. Dette skyldes mange faktorer - plasseringen av kroppen, dødsårsaken, samtidig sykdom, etc. Det er mulig at pasienten led en hjertesykdom, som hjerneslag ofte forekommer hos personer med hjerte-og karsykdommer, og leppene i disse pasientene blir blå i løpet av livet på grunn av mangel på perifer.. blodstrøm. Dessuten gjør den mangel på blodsirkulasjonen ikke bety at blodet som forlater vev fullstendig, venøse del av det vanligvis forblir i blodårene og gir et karakteristisk farging av vev.

Velkommen! Heldigvis er nå ikke det tidspunktet folk kan bli begravet levende, men dessverre gikk faren fortsatt bort, og dette faktum utgjorde absolutt ingen tvil i legen. Vi kan bare svare på spørsmålene dine, fordi vi ikke var på sykehuset, og vi kan ikke kommentere ordene til behandlingslegen.
- om å falle inn i koma eller introduksjon til det, kan du bare finne ut av en lege, vi kan ikke vite eller godkjenne det;
-effekten av adrenalin bestemmes av pasientens tilstand. Adrenalin brukes til klinisk død, sjokk og andre alvorlige forhold. Effekten kommer enten umiddelbart, eller forekommer ikke. Det er ikke slik at adrenalin jobbet etter timer og pasienten "kom til liv." I tillegg kan adrenalin "starte" hjertet, men dette betyr ikke at pasienten vil gjenvinne bevisstheten, spesielt hvis hans hjerne er skadet;
-Papa kan ligge horisontalt og samtidig puste pusten, men fravær av en pute er ikke en medisinsk feil;
-etter gjentatt blødning oppstod, kunne normal pusting forstyrres før, og pasienten ble overført til ventilatoren, hvilket ikke betyr at før det var han kvelende;
-tap av syn er mulig, men hvis hjerneslaget ble brutt på bakgrunn av et slag, var det umulig å registrere tap av syn på grunn av mangel på full kontakt med pasienten;
-døden med gjentatt blødning forekommer ofte ved utløpet av blod eller kort tid etter det, 2-3 dager i slike tilfeller - en anstendig tid, slik at informasjonen fra Internett ikke bør være en unnskyldning for din tvil;
-Leger kan misforstå som i nærvær av skjermer, og uten dem har det ingen avgjørende betydning for diagnose og behandling.
Oppsummere, jeg vil forklare at hjerneblødning er en svært alvorlig patologi, og gjentatte hematomer i de aller fleste tilfeller gir ikke pasienten noen sjanse. Basert på dataene dine kan vi si at faren din var på randen av et liv og dødsforhold, men dessverre kunne han ikke overleve. Det handler ikke om doktors handlinger, selv om vi ikke beskytter noen og ikke kan dømme utvetydig, er poenget at patologien er alvorlig, med hvilken selv moderne medisin på høyeste nivå ikke kan kjempe. Du trenger ikke å tvile eller mistanker å pine seg selv i live vi ikke begrave, og i slike sykdommer selv de største eksperter innen medisin er maktesløs, selv om handlingene dine leger ikke har sett noen feil eller uaktsomhet. Prøv å akseptere situasjonen som har skjedd, og avstem med den, gi slipp på erfaringer med lette tanker om din far.

Mange takk for svaret!

Beklager, men vær så snill å spesifisere ett punkt: Du skrev "Pappa kan ligge horisontalt og samtidig puste normalt, fraværet av en pute er ikke en medisinsk feil." Tross alt skal pasienten ligge på sin side slik at han ikke stikker med oppkast, noe som ofte skjer i slag. Men pappa lå på ryggen, fordi hendene hans var bundet til sengen, så han ikke ville trekke ut mottakeren. Er det mulig i dette tilfellet at paven kunne kvele på oppkast?

Pasienten bør ikke ligge på hans side. Generelt, med IVL og intensiv omsorg er det vanskelig å forestille seg en slik stilling hos pasienten. For å forhindre oppkast av oppkast, tas egnede tiltak. Hvis faren din ble autopsied, ville legen som hadde utført det, ha kjent og reflektert dette i sin konklusjon, men selv uten å åpne det faktum at "choking" er umulig å gjemme seg. Mistenkelsene dine er grunnløse og ubegrunnede. Legene har ingenting å mistenke, i hvert fall basert på dine ord.

Du skjønte ikke mye - som jeg sa, da jeg tok min far til sykehuset, var alt det legen gjorde, sonden satt. Ingenting mer (heller ikke hjernen var der, og i prinsippet ble hjelpen gitt etter 2,5 timer). Og da lå papa på ryggen og hodet hans ble ikke hevet. Det er derfor jeg spør:
- Er det sant at han ble satt på ryggen, ikke løftet hodet, med tanke på muligheten for oppkast og flere sengetøy. For tiden da jeg var der, kom sykepleieren ikke og vendte han ikke på sin side, og det var umulig å ta i betraktning at hendene hans var bundet på hver side av sengen, slik at røret ikke ville bli trukket ut. Under sonden rydde faren hele tiden sin hals, reiste hodet oppover. Jeg var redd for at han ble kvalt / kvalt. Derfor, i den første meldingen spurte jeg:
- Er det mulig at han kvalt? på det tidspunktet da hematomen brast, var han ikke på ventilatoren.
Legene besøker undersøkelsen 2 ganger i timen, og i løpet av denne tiden kan alt skje, ringeknappen til sykepleieren, nei og hvordan man trykker på om hendene er bundet. Ventilatoren var etter da hematomen briste (dvs. når det ikke var noe å gjøre) og da ble paven selv enten falt inn i den, eller ble satt inn i koma. Og etter nesten 12 timer ringte de og sa at pappa døde. Det var ingen obduksjon (som jeg angrer nå). legen insisterte på at vi forlater det fordi dødsårsaken er åpenbar. Jeg prøver ikke å klandre doktoren (hvis bare fordi det er for sent), men jeg trenger virkelig å forstå hva som er riktig og hva som ikke er og hvordan det egentlig var, fordi min fred er avhengig av det.

Du forstår at vi ikke engang kan vite hvordan det egentlig var, og vi bygger bare antagelser basert på dine data, og du insisterer på muligheten for at din far kvalt. En tredjeparts spesialist som ikke var tilstede i pasientens menighet, er svært lite sannsynlig, døden må ha kommet fra konsekvensene av hematom (cerebralt ødem, akutt hjertesvikt osv.). Det endelige svaret på alle dine spørsmål kan gis av behandlende lege, opptegnelser i medisinsk historie, kanskje - oppgradering.

Velkommen! Min fetter tok en hemoragisk hjerneslag, blodtrykket steg kraftig i kveld, ringte etter ambulanse og ga ham en injeksjon og venstre, kom opp til toalettet om natten og ropte: "ringe en ambulanse", han falt og mistet bevisstheten. Legene sa at det var en alvorlig tilstand. Blødning i hjernen, ligge i 5-6 dager i intensivavdelingen, deretter overført til menigheten, anerkjent alle, snakket, ble fort sliten og ikke spist noe, oppførte sig som et barn og adlød ikke leger. I dag var det et andre slag, sier leger, en svært vanskelig tilstand, hva er prosentandelen at hun vil være i live?

Velkommen! Det er umulig å si hva er sannsynligheten for at slektningen din vil være i live, men det er klart at prognosen er veldig alvorlig, fordi det oppstod en gjentatt blødning. Nå må du bare vente på en slags dynamikk.

Hei. Min far var 64 år da han døde fra en stor blødning til hjernen. Før det gikk han gjennom en operasjon for å bytte ventilen til hjertet, og det var også det første slag på grunn av warfarin (de begynte ikke å operere hematom, sa de, vil avta med tiden). Så fulgte et nytt slag. Pappa kunne ikke stå opp, det høyre hjørnet av munnen hans droppet, det var ingen tale, men trykket var normalt, hjertet fungerte som en klokke. Legen gjorde ingenting, bare satte en unødig sonde. Etter ca 3 timer sa de at hematomet hadde bristet, de satte ham i en kunstig koma, de forbød ham til ventilatoren (kirurger nektet å operere igjen). Neste morgen døde min far bort. De sa, de injiserte adrenalin i hjertet, det er ingen mening. Legen viste roentgen av hjernen - hele venstre halvkule var hvit (sagt, dette er blod). Betyr dette at under pusten opplevde pappa forferdelige smerter, anfall, hvis luftveiene i hjernestammen også kvalt? Og hvorfor, da jeg så faren min på begravelsen, var venstre side av ansiktet (området på ytre ytre hjørne av øynene og venstre øvre side av leppen) oppsvulmet / oppsvulmet?

Velkommen! Legen gjorde sannsynligvis det som kreves av ham i denne situasjonen, og kirurger nektet å operere på grunn av høy operasjonell risiko, fordi faren din kunne dø rett på operasjonstabellen. Det eneste som kunne gjøres for ham etter blødningen var å justere ventilasjonen for å støtte funksjonen til andre organer. Det er absolutt ikke nødvendig at faren din opplevde forferdelige smerter, kramper, etc., fordi i denne tilstanden vanligvis kommer koma, og hva pasienten føler i koma er ukjent for noen. Skader på hjernestammen kan føre til en puststopp, men faren din var på ventilatoren, det vil si at han ikke kunne kveles. Endringer i ansiktet kan være forbundet med og en annen tilstand av muskulaturen på tidspunktet for dødsfallet, og med kroppens posisjon etter starten er det svært vanskelig å bedømme.

Hallo Til min venn av 17 år, en måned eller to siden begynte han å klage på hodepine, temperaturen stiger. Nylig gikk han til sykehuset, og de fortalte ham at på hodet hematom, hvis det ble kastet med all sin makt, og sa, det er greit, bare for å leve et rolig liv, og i dag ble han tatt med til "fast" og sa at han hadde en blødning i hjernen. Han begynner å se dårlig fra smerte og føles som om hodet hans er presset med all sin makt. Hva er sjansene for å overleve?

Velkommen! Prognosen avhenger av størrelsen, kvantiteten og lokaliseringen av hematomene, slik at mer detaljert informasjon kun kan gis av den behandlende legen etter undersøkelser og etablering av en nøyaktig diagnose.

Velkommen! 21.12.2015 på bestemor var det omfattende hemoragisk hjerneslag, hennes 79 år, bor alene, fant henne i kveld, lå ikke hvor mange, ca 12 timer eller mer på sykehuset sa at gjennombruddet kom i 3. og 4. ventriklene av venstre og høyre hjernehalvdel, og dannet et hematom. Operasjonen gjorde ikke eller gjør, ligger i koma, en koma på 1-2 grader. Hun kan puste seg selv, men har med vanskeligheter gjort ventilasjon. Hva er spådommene, er det noen sjanser for at hun vil gjenvinne bevisstheten? Hun får narkotika slik at hematom kan løses raskere, og hun har hydrocephalus.

Velkommen! Dessverre har du ingenting å berolige, fordi gjennombrudd av blod i hjernens ventrikler er en alvorlig og farlig tilstand. Du må håpe og vente på stabilisering av staten, men forberede deg på eventuelle utfall.

Velkommen! Den 25. desember hadde ektemannen et hemorragisk slag. Legene sier at størrelsen på hematom er 15-17 mm, operasjonen er ikke angitt, siden den ligger dypt. Deep paresis av høyre side, kan ikke snakke. Hele tiden var han bevisst, 6 dager på intensiven, ble trykket kontrollert for å unngå gjentakelse, vel, ventet vi til frigjort god Chamber. Nå i menigheten. Helt tilstrekkelig, alle lærer, prøver å snakke, men fungerer nesten ikke (uhørlig, som grøt i munnen). Det var en liten mobilitet på høyre fot. Med hånden din mens det ikke er høyttaler. Nootropics drippes med ceraxon (+ kalium), brønn, diuretika, antibiotika og smertestillende medisiner. Selv i intensivavdelingen leste han notatene våre, reagerte, forstod. I dag viste jeg ham bildet på tavlen, han ville gjenkjenne alle. Han er 52 år gammel, led av hypertensjon (trykket hoppet til 205 på tidspunktet for strekningen). Han drikke nesten ikke, men han røykt mye. God og overvekt stor (120 kg ved kroppshøyde 190). Hva er etter din mening vår sjansene for utvinning? Og likevel: Hvor mange av de eksisterende standardene kan vi bli behandlet på et sykehus? Jeg er bekymret for at før 5. januar er det ikke rehabiliterende lege eller tale terapeut på sykehuset. Vil vi ikke savne den dyrebare tiden for rehabilitering? Hvilke andre effektive nototoper er vist i vårt tilfelle?

Velkommen! Sjansene for utvinning er der, men alt avhenger av mannens kropp, og på effektiviteten av rehabiliteringsaktiviteter, så er det vanskelig å si nøyaktig i hvilken grad alt skal gjenopprettes. Sykehusbehandling du kan være så lenge det er minst en slags helsetrussel samt forbedring og stabilisering av kroppen arbeid du trenger å tenke på overføring til rehabilitering eller til riktig avdeling eller etat i en lignende profil. Precious tid du ikke savner, fordi i den akutte perioden er det viktigere å motta medisiner for stabilisering av tilstanden, i stedet for å starte med en taleterapeut. Tålmodighet mot deg og en rask gjenoppretting til din mann.

Velkommen! Faren min er 60 år gammel, veldig sterk helse, han ble aldri syk og klaget ikke på noe, den 18.12.2015 oppstod et omfattende slag og et hematom ble dannet. Funnet bare om kvelden, hvor mange lå - det er ukjent, fra 6 til 18 timer. Tok bort høyre side, var i full bevissthet hele tiden, kunne ikke snakke. De utførte en operasjon, fjernet hematom, sa at det var uten problemer, og de introduserte det til en kunstig koma med kunstig ventilasjon. Tilstanden, sa de, var tung. 19 av kvelden sa de begynte å trekke seg fra koma, sluttet å gi narkotika og til middag neste dag, de helt slutter å virke, men natten gjenopptatt, t. Til. Han er mye spent og avviser enheten. Fortell meg, hva er spådommene, vil han komme til bevissthet for å si farvel på en menneskelig måte?

Velkommen! Omfattende hematom er en alvorlig sykdom, så det er umulig å si noe klart før stabiliseringen av fars fars tilstand. Vi må vente på dynamikken, veien ut av koma og normaliseringen av de grunnleggende vitale indikatorene. Hvis du klarer å få ham ut av koma, passere hjernen hevelse, så er det ganske mulig at du ikke må si farvel. Tålmodighet mot deg og bedre din far!

Hallo Min mor 45 år gammel, i går kveld har steget kraftig presset av 170/100, er begynnelsen veldig hodepine, ble tatt bort i en ambulanse. De gjorde MR, forskning. Hun er bevisst, alt ser ut til å bevege seg, hun kan snakke. Konklusjon MR er et bilde av SAK med et gjennombrudd av blod inn i ventrikulærsystemet. MR-tegn på en aneurisme av høyre ICA. Legene sier at de skal operere. Hva venter vi på, hva er prognosene? Takk

Velkommen! Alt avhenger av hvordan operasjonen skal utføres, det er umulig å si noe klart på forhånd.

God ettermiddag. På bestemor (74 år) et hemorragisk slag. De første dagene hadde en appetitt, øynene hennes var åpne, hun prøvde å snakke. 6-7 om dagen sover, reagerer ikke på samtaler, spiser ikke. Hvorfor?

Velkommen! Dette kan skyldes en økning i størrelsen på hematom, en økning i cerebralt ødem, en blødning. Nærmere bestemt kan dette spørsmålet kun forklares av den behandlende legen.

God dag!
Faren (53 år gammel) puster seg gjennom røret, mates gjennom
sonde, fullstendig lammet (kan bare vri på hodet, stikke ut
tunge og blinke øyne). I morgen er det utladet. Kommentar, vær så snill,
konklusjonen av et tomogram av en hjerne... Hva skal vi videre forventer? Hvor mye lenger kan han leve?

CT i hjernen (lag 1, 4).
De store halvkugler, mellomstrukturer, cerebellum, hjernens ventrikler er tydeligvis visualisert. Utvidelsen av de konvektive subaraknoide mellomrom er visualisert, gyrusmønsteret blir forsterket. En hyperdense-fokus i broen, tetthet opptil 32 UHU, opp til 12x8x7, er bestemt på den merkede hevelsen. Atrofi av frontale og parietale lobes er visualisert. Differensiering av stoffet i hjernen er tydelig. Den hypodense foci i basale kjerner og paraventrikulære på begge sider er visualisert. Det ventrikulære systemet er ikke forstørret. Paraventrikulært ødem er visualisert. Det er ingen forskyvning av medianstrukturen.

Z-e: Hjerte av subakut blødning i broen.
CT tegn på dyscirculatory encefalopati.

Velkommen! Har faren blødning i broen (en av delene av hjernen), symptomer på cerebral ødem, atrofi av frontpartiet og parietallappene (kronisk prosess forbundet med mangel på blodstrøm). Ingen som egentlig ikke kan svare på hvor mye mer skal leve din far, dette er veldig individuelt og avhenger av mange faktorer, blant annet, fra hånd om av slektninger. Siden bruddene er slik at hans far var den dype ugyldig, så fra deg og andre familiemedlemmer kan ha behov for hjelp til å overvåke og omsorg for dem i kosten, hygieniske rutiner, og så videre. D. Du kan få hjelp av en utdannet og erfarne sykepleiere, men en la faren din ikke fungere. Nærmere anbefalinger for ytterligere dine handlinger vil bli gitt av legen ved utslipp.

Velkommen! Til min far 6 måneder siden ble operasjonen gjort med akkurat samme diagnose, men legene sier at han fortsatt har et hematom i venstre side, og at hvis de utfører en operasjon igjen, vil han ikke kunne gå. Om det er mulig å bli behandlet uten operasjon.

Velkommen! Selvfølgelig, uten kirurgi, kan du også bli behandlet - fra en nevrolog som vanligvis ser på pasienter etter et slag. Hjelp i rehabilitering kan ha en rehabilitator, en fysioterapeut, en massør. Du må diskutere disse problemene med en nevrolog.

Velkommen! Han hang på baren med hodet ned og falt på hodet. Hodet mitt var veldig sårt. Og om natten følte jeg meg veldig - det var store smerter. Om morgenen våknet jeg meg og kunne ikke åpne et øye, det viste seg at jeg var hovent og rødmet. De dro til legene, men de sa ikke noe fornuftig, unntatt å dryppe i øynene og drikke tabletter. Men etter en dag begynte det andre øyet også å lukke, doktoren gjorde ingenting, trodde at jeg ble slått, og jeg løy bare. Etter omtrent to uker passerte nesten alt. Men visjonen ble verre for et par dioptere. Det har allerede gått to år siden denne hendelsen, og ingenting angår (det var 17-18 år). Jeg er bekymret for om konsekvensene kan utvikle seg videre, som jeg ikke legger merke til, men vil vende i fremtiden. Takk på forhånd for ditt svar.

Velkommen! Sannsynligvis har du hatt en craniocerebral skade på grunn av et fall, og når og hvordan det vil manifestere seg i årene som kommer - ingen vil si, og til og med koble til for eksempel hodepine som kan oppstå i 10-15-20 år med dette Traumer er ganske vanskelig. Hvis det ikke gjør noe for deg, er det bedre å huske mindre om høsten og lede en sunn livsstil, slik at du ikke slipper følelsen.

Velkommen! Min søster er 52 år, på søndag ble hun tatt til ambulansen i en halv time etter angrepet. Her er hva legene sier: Ikke-traumatisk intracerebral blødning (intracerebral hematom - 22V) i venstre hjernehalvdel fra hjernen fra 18.10.15. Hemorragisk slag. Bakgrunn: aterosklerose av cerebral fartøy. Hypertensiv sykdom 3 grader, 3 stadier, risiko 4. Ødem i hjernen, dislokasjon av hjernen. Iskemisk hjertesykdom. Aterosklerose av aorta. Aterosklerotisk kardiosklerose. Behandlingen er konservativ. Den fjerde dagen i intensivavdelingen reagerer han ikke på kommandoene, han snakker ikke, men øynene hans er åpne og svelger uavhengig. Spørsmålet mitt er: hva skal vi forberede oss på? Og i tilfelle et gunstig utfall, hvor lenge skal restaureringen ta? Og betyr dette uførhet og i hvilken grad? Takk på forhånd.

Velkommen! Du må vente på stabilisering av din søsters tilstand, og stoppe ødemet i hjernen, så kan du gjøre minst noen konklusjoner. Det er umulig å si på forhånd hvor lang tid det tar å rehabilitere, fordi det ennå ikke er klart i hvilken grad hjernedepartementene har lidd og hvordan gjenopprettingsprosessen skal gå. Som regel, etter et slag, er pasienten deaktivert, og gruppen er allerede avhengig av bestemte brudd og tapte funksjoner, funksjonshemming, etc.

God ettermiddag. Min søster er 30 år gammel. Klager på hodepine, venstre side av nakkesmerter og følelsesløp, gikk til legen, diagnostisert med "dystrofi av stamceller i hjernebarken." Dårlig blodsirkulasjon, celledød. Behandlingsforløpet hjalp, som en støy i ørene og hodepine gikk, men bare ferdig med alle triksene - igjen hodepine, venstre side av ansiktet er hele tiden nummen. Hva kan det være og hvor farlig vi gjør?

Velkommen! Slike symptomer kan gi og cervikal osteokondrose, og problemer med karene, og dystrofiske forandringer i hjernen (encefalopati). Din søster trenger å kontakte en nevrolog som bestemmer den eksakte årsaken til disse klager og foreskrive en behandling. I tillegg er det nødvendig å ekskludere patologien til livmoderhalsen, ved å lage en røntgen eller MR.

Hei, onkel '53 15. juli led en hemoragisk hjerneslag, et gjennombrudd i ventrikkel, gjorde en MR på den andre dagen av en operasjon for å fjerne hematom, inntil 5 August var på intensiven, men i tankene, spise most mat, trykket ble opprettholdt preparater, 5 august, overført til vanlig sengepost, er det allerede en vanlig mat, lært å sitte, stå, spise uavhengig, trykket var stigende igjen, ofte høyere enn normalt, alle mestret raskt nok, det er ikke brutt, telefonsamtaler, ble den 17 august overført til et sanatorium avdeling for rehabilitering slag, og 19 august i morgen hadde en andre slag, mer omfattende, igjen med en pause i ventriklene, har legene nektet å operere, sa det ville være fatalt for tabellen, er nå den 24. august, 6 timer, det er på intensivavdelingen, i sinnet lærer, er venstre side lammet, sover hele tiden, temperaturen har steget 38,5 dryppende Mannitol Perfalgan dårlig avveie, røre matet flytende mat, sove igjen, snakker om å installere sonden til makten. Hva er våre forhåpninger? Er det mulig å vente på noe vendepunkt for å gjenopprette? Det er klart at selv en så rask gjenoppretting for første gang ikke vil være at svært høy risiko, og påvirke om våre spådommer om at en andre strøk så raskt etter den første skjedde?

Velkommen! Selvfølgelig, i tilfellet av tilbakevendende slag forvente en rask bedring er ikke nødvendig, men et vendepunkt, kan komme når den normale temperatur, trykk og tilstand er stabil. Det faktum at tilbakevendende slag skjedd på så kort tid etter den første, selvfølgelig, påvirker prognosen, men med tanke på at din onkel i hodet og vet slektninger håp for livet, selv lammelse, men est.Seychas Du trenger bare å vente og Håper det beste, men leger har allerede alt de trenger.

God tid på dagen! I dag er situasjonen - for å sette sonden til makten, han nesten ikke reagerer på det, er bevisstheten borderline, eller sover, eller ubevisst, til de harde lyder og andre stimuli reagerer, trykk alene ikke støtte, temperaturen 39-40, avvik på 0,5-1 grad selv om med ekstern kjøling. Jeg forstår at det er forverring, doktorer sier at det ikke engang er et poeng i å koble ventilatoren hvis det er behov - hvordan å betrakte disse ordene? Hvilken medisin vil ikke hjelpe og håper bare på et mirakel?

Velkommen! Dessverre, leger er ikke allmektig, i alvorlige tilfeller, spesielt med stor hematom blod penetrasjon inn i ventriklene, kan hjelpe ikke være mulig på grunn av strengheten av pasientens tilstand. Gitt nærvær av høy feber, nedsatt bevissthet, kan du snakke om forverringen. Dessverre er det ingenting å oppmuntres, det gjenstår bare å vente og hele tiden holde kontakten med den behandlende legen.

Hei, min venn hadde en hjerneblødning i dag. Høyre side påvirkes og cerebellum påvirkes. Trykkspring. Hun er i koma. Samtidig fikk hun et slag for et år siden. Er det mulig å gjenopprette?

Velkommen! Gjenoppretting er usannsynlig, særlig siden strekningen ikke er den første. Nå kjemper leger for livet til din venn, fordi hun er i koma, og det er for tidlig å lage prognoser.

Velkommen! Til min mamma på 55 år har et hypertonisk trykk 220-240. Den 29. juli 2015 har falt kraftig, har mistet bevisstheten mens den ble båret i rask puls, nesten ikke. Etter innføringen av ukjente stoffer begynte jeg oppkast og kramper. Etter den første undersøkelsen sa legen at koma, hjerneslag, blødning og lungeødem. Meget alvorlig tilstand og selv puster ikke. Ved inngangen var trykket 260. Etter 5 dager var tilstanden ekstremt vanskelig, men trykket ble normalisert. Hva skal jeg gjøre?

Velkommen! Du selv kan ikke gjøre noe, bare vent og håper at min mor kommer ut av koma og tilstanden vil stabilisere seg. Det er under tilsyn av leger som er sikker på å gi all nødvendig hjelp.

Hei, min mor døde 76 år. 18. juli fra et hemorragisk slag, tre dager etter sykehusinnleggelse. Legene gjør ikke kirurgi, og ikke si hvordan å gjennomføre behandlingen, dersom MR ble gjort. Ikke varslet om døden, selv om telefonene tok, sier de at de ikke burde gjøre dette. Denne situasjonen gir meg ikke hvile.

Velkommen! Du har rett til å lære informasjon om behandling og undersøkelse fra episkrisen, som bør ha blitt utarbeidet av sykehuslærene etter at moren din døde. Hvis en obduksjon ble utført, er den samme informasjonen tilgjengelig for patologen. Dødsertifikatet blir som regel rapportert av de ansatte i avdelingen hvor pasienten ble behandlet, ellers hvordan kan slektninger vite om dødsfallet i prinsippet? Du bør snakke om problemene av interesse for deg med legen din, avdelingsleder eller patolog i tilfelle en obduksjon. Vi ønsker deg en vellykket løsning på saken.

Hallo Min bestemor (65 år) hadde et hemorragisk slag. Omtrent en dag legger jeg bevisstløs i leiligheten (jeg bor alene, i en annen by). Nå å være i koma. Legen sa at et slag på 20 cm, i gulvet i hodet. Jeg forstår at sjansene for å overleve er beslektet med et mirakel, men hvis plutselig et mirakel skjer, er det noen sjanse for at det i det minste noe å bli forstått eller å forbli i en vegetativ tilstand til slutt?

Velkommen! Med slike omfattende nederlag handler det egentlig om å redde liv, og det er ikke nødvendig å snakke om retur av tapte evner. Mot til deg!

God ettermiddag! Min slektning hadde en forferdelig situasjon. Hun er 58 år gammel. Hun led en usunn livsstil. Hele tiden røyket hun, drakk og spiste søt. Med diabetes! Først ble fingrene råtne (hun ble fjernet i sin tur), og hennes ben ble amputert. Nylig hadde hun et hemorragisk slag. Konsekvensene var: talefravær, lammelse av halvparten av kroppen og tvetydighet i sinnet. Nå har hun decubitus og hun har en operasjon for å fjerne dem. Legene gjør alt i deres makt. Tror du at hun vil kunne komme seg ut?

Velkommen! Vi kan ikke gjøre noen fravær i absentia, men prognosen for diabetes, hjerneslag, sengetøy er ganske alvorlig. Kanskje legene vil redde livet til din slektning, men du må være forberedt på noe utfall av sykdommen.

God ettermiddag! For en uke siden hadde bestefaren et gjentatt gemmoragisk slag. Jeg gikk inn i gjenopplivningen med kramper og i en tilstand av soporus. Etter det, neste dag ble han overført til avdelingen, men fortsatt svært dårlig forfatning. Forvirring, dårlig tale. I går var det en temperatur på 40. Hva skal vi forberede oss på? Legen sier ikke noe, blir kvitt bare setninger som vi behandler.

Velkommen! Dessverre er det ikke noe å være beroliget over, prognosen ved gjentatte slag og en slik alvorlig tilstand kan ikke kalles gunstig, siden risikoen for dødelig utfall er stor. På den annen side kan ingenting konkretes på forhånd, fordi bestefaren virkelig blir behandlet. Tålmodighet mot deg!

Velkommen! I dag kom han fra sykehuset fra sin far, han ble diagnostisert: iskemisk slag i høyre hjernehalvdel med hemorragisk transformasjon. Iskemi hemorragisk transformasjon med et gjennombrudd av blod inn i ventrikulærsystemet. Hva betyr dette, vennligst fortell meg hvordan du skal være og hva du skal gjøre, kanskje utvinning?

Velkommen! Dette betyr at det var dårlig sirkulasjon i hjernen nekrose (koldbrann) porsjon av nervevev, og blodet impregnering og gjennomtrengning av blod inn i ventriklene i hjernen. Det er for tidlig å snakke om utvinning, i tilfeller av blødning i ventriklene, er det et spørsmål om å redde liv. Mens far er under oppsyn av leger, og du kan bare vente på positiv dynamikk i sin tilstand.

God ettermiddag! Om natten hadde min tante et hemorragisk slag, hun er i koma, kunstig ventilasjon av lungene. hva for å forberede oss, tante 65 år, veldig redd, håper at hun vil leve, klar til å ta vare på henne.

Velkommen! Alt avhenger av lokalisering av hematom og volum, samt hvordan effektiv behandling vil være og om hjerneødemet utvikler seg. Hvis du klarer å stabilisere tilstanden og tanten kommer ut av koma, så vil hun leve. I alle fall er det for tidlig å lage prognoser.

Tanten min er borte, ta vare på deg selv!

Eugene Godta våre oppriktige kondolanser, mot til deg og din familie for å overleve tapet av en elsket!

Hallo Min bestemor hadde et hemorragisk slag på 22. februar. Hun er 79 år gammel. Hun bor alene. Fant den neste dag klokka 10 på ettermiddagen. Var bevisst. Lammelse på venstre side. Legene sa egentlig ikke noe. Fra de første dagene ble det funnet ut at det lammede venstre benet reagerer litt på å kile. Nå flytter han allerede en litt lammet hånd og fot. Han spiser godt. Men hun snakker stille, noen ganger forstår hun ikke hvor hun er, hun er litt skummel. Hva er årsaken til dette? Og hva kan du håpe på i dette tilfellet?

Velkommen! Alle symptomer er forbundet med et slag, fordi det forårsaker hjerneskade. Det er sannsynlig at tilstanden til bestemor kan bli bedre, men dette krever rehabiliteringsforanstaltninger (treningsbehandling, massasje, god pleie, etc.).

Velkommen! Fortell meg, kanskje du vet det. Barnet avsluttet 4. klasse. Symptomer: Blødning i hjernen, anemi på høyre side noen ganger. Legene legger ikke diagnosen i lang tid! Barnet ligger, går ikke. De sa at du kan sitte litt hver dag. Hva kan det være? Selv om omtrent?

Velkommen! Dette kan være en konsekvens av en aneurysm eller vaskulær misdannelse, hvis brudd førte til blødning. Uten undersøkelser er det ganske vanskelig å svare.

Les Mer Om Fartøyene