Hva du trenger å vite om spinal stroke

Spinal stroke er en alvorlig forstyrrelse av blodtilførselen til ryggmargen. I dette tilfellet føles pasienten akutt smerte på grunn av muskelspenning. Videre vises andre symptomer som gir grunn til å mistenke et brudd på spinal ledning.

Vurder årsakene til utseendet av en slik sykdom, dens symptomer og diagnosemetoder, samt de viktigste konsekvensene for kroppen.

Generelle konsepter

Ryggmargen leveres med blod fra aortasonen og den vertebrale subklaviale arterien. Og aorta-områder nærer kokesyklusen, sakral og lumbale ryggraden, så vel som de fleste av thoraksegmentene.

I sin tur leverer den vertebrale subklaviske arterien blod til livmorhalsen og de tre første thoracale vertebrae. Fra disse store arteriene avviker radikulær-spinalarteriene.

Den største arterien som spiser ryggraden kalles Adamkiewic-arterien. Hvis aktiviteten er brutt, har pasienten symptomatisk karakteristikk for cerebrospinal stroke. Noen ganger er det mulig å slå av den fremre spinalarterien, der vaskulariseringen av det meste av hjernens diameter avhenger.

Hos pasienter utvikles hovedsakelig cerebral iskemi, og bare i sjeldne tilfeller kan blødning forekomme - utløpet i det undersøkte området av nervesystemet.

Hvorfor denne sykdommen utvikler seg

Smerte i ryggmargen vises på grunn av akutte sklerotiske endringer i karene og aorta. På grunn av dette er blodtilførselen til ryggraden sterkt svekket. Årsakene til sykdommen er:

 • svulster i ryggmargen;
 • intervertebral brokk;
 • kirurgiske operasjoner;
 • spinal anestesi;
 • ødeleggelse av arteriene i denne delen av NS;
 • iskemisk slag;
 • brudd på ryggraden og ryggmargen involvering med bein fragmenter;
 • forstørrelse av lymfeknuter, hvis de befinner seg i thorax og bukhulen;
 • forskjellige måter å diagnostisere på ryggraden;
 • manuelle innflytelsesmetoder (hvis de ble utført analfabetisk uten å observere de grunnleggende reglene);
 • forstyrrelser i blodsammensetningen (f.eks. trombocytopeni eller hemofili);
 • åreknuter av vertebrale kar
 • enhver patologi i hjertet og blodkarene, hvis de ledsages av sykdommer i sirkulasjonssystemet;
 • inflammatoriske fenomener, hvis de fører til ulike forstyrrelser i prosessene for å fôre blodet på ryggen.

En person kan ha flere årsaker til et ryggsmerter samtidig. Dette betyr at risikoen for å bli syk øker betydelig. Uansett årsak til utviklingen av sykdommen, lider hjernevævet. Hennes arbeid er forstyrret som følge av effekten av det spildte blodet, og også på grunn av et brudd på blodtilførselen, så utvikler de karakteristiske symptomene.

Hva du trenger å vite om tegn på sykdommen

Symptomer på ryggsmerter kan være svært varierte. De avhenger av plasseringen av det berørte området av hjernen. Cerebrospinal stroke er listig fordi dets manifestasjoner kan forveksles med andre sykdommer, for eksempel med nyrepatologi, radikulitt, etc.

De første symptomene på sykdommen blir vanligvis ignorert av pasienten, han betaler rett og slett ingen oppmerksomhet mot dem. I mellomtiden utvikler sykdommen, blir tegnene mer og mer merkbare.

Fasen av de første tegnene, eller forløperne, kan vare flere uker. I dette tilfellet har pasienten en uttalt svakhet i beina eller hendene, ubehagelige følelser i fingrene, leddene og musklene. Noen ganger er det problemer med vannlating.

Slike forløpere forsterkes ved bruk av alkohol, hypotermi, overforstyrrelser, plutselige bevegelser etc.

I akutt stadium er det slike tegn (de utvikler seg veldig raskt, om noen få minutter):

 1. Parese av lemmer og tap av følsomhet.
 2. Behandlinger av bekkenorganene.
 3. Opphør av smertesyndrom.
 4. Spontan hodepine og svimmelhet.
 5. Kvalme.
 6. Alvorlig svakhet.

På scenen av omvendt utvikling stopper manifestasjoner med å vokse. I fremtiden kan pasienten være opptatt av de resterende fenomenene cerebrospinal stroke.

Det er nødvendig å være oppmerksom på slike manifestasjoner av cerebrospinal stroke som:

 1. Nummen av de nedre ekstremiteter. Dette betyr at en person gradvis slutter å føle overflaten under føttene. Han føler at han ikke kan gå trygt på bakken eller på gulvet.
 2. Gradvis er evnen til å føle temperatur og smerte tapt.
 3. Det er en sammenbrudd av de indre organene - blæren og tarmen. Ofte er sykdommen manifestert av det faktum at pasienten utvikler inkontinens av urin og avføring. I den avanserte scenen, mister den fullstendig evnen til å kontrollere slike prosesser.
 4. Det er forskjellige spiseforstyrrelser i vev.
 5. Endelig føler en person smerte i vertebrale regionen. De kan være veldig intense og skarpe.

Egenskaper av hemorragisk sykdom

Hvis det oppstår blødning i ryggmargen, har pasienten en shingling smerte i bagasjen eller bakre delen. Samtidig utvikles ensidig eller bilateral lammelse. Ofte er de listløse. Brudd på smerte og termisk følsomhet.

Alvorlig blødning fører til utvikling av tetraparese. Med et stort hematom vil det alltid være resterende symptomer (rest). Men små hematomer, som regel, løser.

Hematorachis er utstrømningen av blod i subarachnoid-rommet. Det observeres svært sjelden. I dette tilfellet er det en skarp smerte som sprer seg gjennom ryggraden. Det kan være veldig skarpt og ha en beltekarakter. En slik smerte varer lenge.

Prinsipper for behandling av sykdommen

Legg merke til at varigheten av behandlingen av slik patologi avhenger av scenen hvor den ligger. Akutt hemorragisk slag av det aktuelle organet krever umiddelbar sykehusinnleggelse.

Pasienten skal være på sengen hvile. Og på sykehusinnleggelse er pasienten plassert på en hard overflate og nødvendigvis i "oppover" -posisjon. Sykehusinnleggelse utføres vanligvis i sykehusets nevrologiske avdeling.

I utgangspunktet er en slik pasient foreskrevet medikamenter som kan gjenopprette hjertets normale funksjon. Hvis det er risiko for trombose, må han injisere medisiner som kan fortynne blod, fjerne utviklingshevelse og andre symptomer. Nødvendig for å sikre betingelsene for normal gjenoppretting av nervesvev.

Det må tas i betraktning at en slik sykdom provoserer dannelsen av sår og lungebetennelse. Slike negative konsekvenser av cerebrospinal stroke er forbundet med akutte sirkulasjonsforstyrrelser. Så for pasienten, er riktig omsorg og treningsterapi ekstremt viktig.

For å forhindre bedsores bør pasientens seng og hans stilling bli endret. Det er spesielt viktig å nøye overvåke pasientens hygiene.

Hvis det oppstår en brokk, er akutt kirurgisk behandling indisert. Det er ekstremt viktig å overvåke den normale prosessen med tarm evakuering. Hvis pasienten utvikler en osteokondrose, vises det på en korsett.

Et kompleks av slike preparater benyttes:

 1. Antikoagulantia - å fortynne blod og forhindre utseende av blodpropper.
 2. Vasoaktive stoffer, for eksempel Cavinton.
 3. Forberedelser for å øke tonen.
 4. Angioprotektive midler, for eksempel som ascorutin, kalsium dobezilat og så videre.
 5. NSAIDs (f.eks. Ibuprofen, Diklofenac og andre).
 6. Decongestants.
 7. Preparater for senking av nevromuskulær ledning (spesielt som Neurromidine).
 8. Vitaminer fra gruppe B.

I tillegg kan legemidler som kan styrke kargenes veggen, brukes til å forebygge vasospasme og andre legemidler som beskytter nervemembranene. Hvis disse tiltakene ikke hjelper, utnevnes en operasjon.

Har folk effektive midler? De kan brukes som ekstra terapeutiske tiltak. Som en monoterapeutisk innflytelsesmåte brukes ikke.

Egenskaper ved pasientgjenoppretting

Vanligvis utføres rehabilitering av slike pasienter hjemme. Men hvis pasienten er i huset, er det nødvendig med en lege. Fra tid til annen er det nødvendig å gjennomgå en profylaktisk medisinsk undersøkelse. For gjenopprettingsperioden tildeles pasientene den aktuelle funksjonshemmede gruppen.

Rehabiliteringsprosessen er nært knyttet til gjenopprettelsen av kroppsdelers mobilitet. Fysioterapi i gjenopprettingsperioden er ekstremt nødvendig for alle pasienter.

Det vil være bedre om noen komponenter i behandlingen av pasienten vil finne sted under forholdene til spesialiserte klinikker, siden alle nødvendige forhold for tidlig restaurering er opprettet der.

I fremtiden vil pasienter som har hatt ryggsmerter og rehabiliteringsperioden etter det anbefales å sove på ortopediske madrasser. Hvis pasientens aktivitet er forbundet med fysisk stress, er det nødvendig å bære spesielle korsetter. Alt dette bidrar til å redusere belastningen på ryggraden.

Hvis pasienten ikke kan uavhengig uavhengig av urinen, blir han kateterisert. Hvis en person lider av inkontinens, brukes urinen. For å forhindre utvikling av lungebetennelse er det nødvendig å utføre pusteøvelser.

Hva du trenger å vite om senere liv

Vanligvis er prognosen for cerebrospinal stroke gunstig. En slik sykdom fører ikke til dødsfall. Bidrar til det positive resultatet av en slik stroke rettidig behandling av samtidige patologier.

Imidlertid må man huske på at en ugunstig prognose av sykdommen er mulig dersom store områder av ryggmargen påvirkes. Det samme gjelder hvis det berørte området har påvirket hjernenes områder som er ansvarlige for den viktige vitale aktiviteten til viktige organer. Eller om det normale arbeidet i hele organismen er forstyrret. Heldigvis er slike tilfeller sjeldne.

En av de vanligste konsekvensene av ryggmargsslag er tap av lemmerfølsomhet og tarmbevegelse. Som regel gjenopprettes de, men dette skjer ikke alltid. Etter en cerebro-spinal stroke må du glemme farlig sport, og du bør ikke gjøre kraftøvelser.

Det må huskes at dette er en ganske farlig patologi. Og fra når behandlingen påbegynnes, i hvilken utstrekning rehabiliteringsforanstaltninger utføres, avhenger ytterligere restaurering av funksjonene i den menneskelige ryggraden. Tendensen til gunstig utfall betyr ikke at sykdommen kan helbredes helt.

Iskemisk spinal stroke

Iskemisk spinal stroke - Den akutte nekrose av ryggradsvevet, på grunn av at blodtilførselen stanses. Oppstår på grunn av tilstopping av fartøyet med en trombose, en aterosklerotisk plakk eller komprimering av arterien fra utsiden. Karakterisert av utviklingen av parese og lammelse av lemmer, en lidelse i blæren og rektum. Diagnosen er etablert på grunnlag av kliniske manifestasjoner og bekreftes av CT eller MR i ryggmargen. Konservativ behandling er rettet mot å forbedre blodtilførselen til området i et slag, samt eliminere årsakene som forårsaket brudd på blodstrømmen. Med ineffektivitet brukes kirurgiske metoder.

Iskemisk spinal stroke

Iskemisk ryggradsslag er en akutt utvikling av sirkulasjonsforstyrrelser i ryggmargen, som er basert på å stoppe blodstrømmen gjennom karene som mate den. Det er preget av vedvarende nevrologiske symptomer. I sin praksis med ryggsmerter møtes nevrologeren ganske sjelden, siden de utgjør bare ca 1% av det totale antallet akutte sirkulasjonsforstyrrelser i sentralnervesystemet.

Iskemisk ryggradsslag kan påvirke pasienter i ulike aldersgrupper; Det er ikke uvanlig for tilfeller der den patologiske prosessen foregår hos unge i alderen 30-35 år. Menn og kvinner lider av omtrent samme frekvens.

Årsaker til iskemisk spinal slag

Alle årsaker til iskemisk ryggradsslag kan deles inn i tre kategorier: skade på hjerte og blodårer - forekommer i 20% av tilfellene; kompresjon av fartøyet fra utsiden - observert hos 75% av pasientene; komplikasjon av medisinske manipulasjoner - hos 5% av pasientene.

Nedfallet av hjertet og karene er representert av medfødte anomalier i strukturen i kardiovaskulærsystemet og kjøpte vaskulære lesjoner. Medfødt lidelse kan være forbundet med underutvikling av spinalkar, aneurysmer, abnormaliteter av aorta strukturen, åreknuter. Ervervede lesjoner - aterosklerose av blodkarets vegger; blokkering av lumen arterie trombus, embolus; lavt blodtrykk i blodårene som spiser ryggmargen på grunn av alvorlig hjertesvikt, hjerteinfarkt.

Komprimering fra utsiden kan utføres ved å klemme aorta og blodkarene som gir det med en form for utdannelse i thorax- eller bukhulen. Det kan være en gravid livmor, forstørrede klumper av lymfeknuter hvor tumoren metastasert, eller påvirket av lymfogranulomatose. Komprimeringen av radikulære-cerebrale arterier forekommer med vertebral brokk, ryggmargs-tumorer, skader med vertebrale frakturer.

Iskemisk ryggradsslag kan utvikle seg som et resultat av brudd på teknikken for å utføre operasjoner på ryggraden eller omkringliggende vev, når det skal forhindres blødning, blir arteriene klemt lenge i en kirurgisk klemme. Årsaken til akutte sirkulasjonsforstyrrelser kan også være spinalbedøvelse, blokkering av ryggene i ryggnerven med radikulitt.

Symptomer på iskemisk spinal slag

Kliniske manifestasjoner av iskemisk spinalstrøk i utviklingen går gjennom 4 stadier: Dette er stadium av forløpere; utvikling av et slag omvendt utvikling; stadium av gjenværende fenomener.

Fase av forløpere

Denne scenen kan være så kort - noen få minutter, og fortsett lenge - noen måneder. Et kort stadium er typisk for plutselig tilstopping av fartøyet med en trombose eller embolus, samt for å klemme arterien i traumer til ryggraden. En lang periode med forløpere observeres dersom opphør av blodsirkulasjon skjer gradvis, for eksempel med vekst av en svulst eller en økning i aterosklerotisk plakk.

Forløpene til iskemisk spinalstrøk inkluderer: intermittent claudication; smerte langs ryggraden; smerte eller ubehag (kryp, nummenhet) under forgreningen av ryggradene. Intermittent claudication - så i nevrologi er en tilstand preget av utseende av svakhet og følelsesløshet i beina med langvarig stående eller langvarig turgåing. Det er forbundet med forekomsten av oksygen sult i ryggmargen, som er ansvarlig for bevegelsen av nedre lemmer, på grunn av utilstrekkelig blodgass gjennom karene.

Stroke utvikling

Graden av utvikling av iskemisk spinalstrøk er avhengig av årsaken som forårsaket at blodtilførselen ble sluttet til ryggmargen. Hvis dette skyldes en embolus eller en avbrutt trombus, men de kliniske tegnene utvikler seg innen få minutter. I andre tilfeller kan det oppstå en økning i symptomene innen få timer.

Bildet av sykdommen avhenger av hvilket fartøy blodtilførselen til ryggmargen har opphørt. For eksempel, når den fremre ryggmargen er blokkert, utvikler lemmerlammelse, blæren og endetarmsfunksjonen forstyrres, hudens følsomhet forsvinner i de symmetriske deler av armene og bena. Når et fokuspunkt av et slag er funnet i livmorhalsen, utvikles en slap parese (med nedsatt muskelton) og spastisk (med økt muskelton) lammelse i beina. Hvis de brune delen av ryggmargen påvirkes, utvikles en spastisk parese av begge ben, og i lokaliseringen av fokuset i lumbosakrale segmenter - sløret parese av underbenene, avføring og urinretensjon.

Omvendt utvikling

Den omvendte utviklingen av symptomer begynner ca. 1 måned etter oppstart av ryggmargsskade. Det er forbundet med delvis gjenoppretting av blodtilførsel i det skadede området på grunn av tilstrømning av blod langs arteriene fra andre store blodårer, samt ved restaurering av funksjonene til nevroner som klarte å overleve i fokus av slagtilfelle. Omvendt utvikling er preget av en gradvis nedgang i nivået av følsomhetsforstyrrelse, retur av en viss del av frivillige bevegelser i lemmer og normalisering av bekkenorganene.

Graden av omvendt utvikling og graden av gjenoppretting av tapte funksjoner avhenger direkte av plasseringen av kilden til iskemisk slag i ryggmargen og dens størrelse.

Stadiet av gjenværende fenomener

I dette stadiet passerer pasienten ca 2 år etter sykdomsutbruddet. Den er preget av tilstedeværelsen av vedvarende nevrologiske lidelser, som ikke har uttalt dynamikk.

Diagnose av iskemisk spinal slag

Det er ganske vanskelig å diagnostisere iskemisk spinalstrøk, da det ligner på slike sykdommer som poliomyelitt, syringomyelia, spinalform av multippel sklerose og skade på cerebellum. Svært viktig er den detaljerte studien av forløpere og utviklingsgraden av kliniske manifestasjoner. Tvert imot tillater de oss å anta årsaken til utviklingen av et brudd på cerebrospinal sirkulasjon.

Å vite hvilket segment av ryggmargen som er ansvarlig for frivillige bevegelser og følsomhet i visse områder av kroppen, bidrar til å etablere den påståtte lokaliseringen av fokuset i streken. Bekreft diagnosen tillate instrumentelle metoder: angiografi; CT og MR i ryggmargen; spondylografi, myelografi; elektrofysiologiske studier.

Angiografi gjør det mulig å se hvilken lumen i et blodkar som er innsnevret eller tilstoppet. Datamaskin og magnetisk resonansavbildning kan nøyaktig bestemme hvilket nivå av ryggmargen er fokus for et slag. Spondylo- og myelografi er uerstattelig i tilfelle mistanke om blodkompresjon fra utsiden ved hevelse i ryggmargen, intervertebral brokk, rotter i ryggraden etter traumer. Elektrofysiologiske studier (EMG og ENT) er nødvendige for å klargjøre brudd på innervering av muskler.

Behandling av iskemisk ryggradsslag

Ved behandling av iskemisk slag er følgende mål satt: forbedring av blodtilførselen til ryggmargen i slagzonen; eliminering av faktorer som forårsaket brudd på blodstrømmen; restaurering av tapte spinalfunksjoner. Forbedret blodtilførsel er gitt ved å øke blodstrømmen gjennom nære arterier. Til dette formål er vasodilatatorer foreskrevet, midler som forbedrer fluiditeten i blodet (antiaggreganter), venotoniserende og decongestant medisiner. Narkotika er presset for å øke motstanden i ryggmargsvevet til oksygen sult.

Eliminering av faktorene som forårsaket forstyrrelsen av blodstrømmen er gjort konservativt og operativt. Valget av behandlingsmetode avhenger av årsaken som førte til utviklingen av et ryggsmerter. Hvis blodkarets lumen er blokkert av en trombus, foreskrives antiplateletmidler (acetylsalisylsyre, dipyridamol) og antikoagulantia (heparin). Hvis årsaken til et ryggsmerter er klemmen av den intervertebrale brokken, er det i dette tilfellet en gjenoppretting av blodsirkulasjonen som hjelper med å bære ortopediske korsetter, trene fysioterapiøvelser, fysioterapi.

Hvis konservativ behandling er ineffektiv, er kirurgisk inngrep angitt. Det er også nødvendig når blodårene komprimeres av svulster og ryggmargen. Restaurering av tapte spinalfunksjoner utføres på scenen av omvendt utvikling og inkluderer manuell terapi, massasje, fysioterapi, treningsterapi, sanatoriumbehandling.

Prognose og forebygging av iskemisk ryggradsslag

Prognosen for iskemisk ryggradsslag avhenger av området av det ødelagte området i ryggmargen og dets plassering. I 50% av tilfellene med rettidig medisinsk hjelp og korrekt utført rehabilitering, kan man forvente nesten fullstendig gjenoppretting av pasienten eller betydelig gjenoppretting av tapte funksjoner.

I andre tilfeller lider pasienter som lider av ryggsmerter vedvarende nevrologiske lidelser (parese, lammelse, vannlating og avføring), noe som fører til at en person blir anerkjent som ugyldig. Dødelige utfall observeres vanligvis med store ugjennomtrengelige spinal tumorer, alvorlige aorta lesjoner, og også med komplikasjoner av hjertet (hjerteinfarkt) og urinsystemet (urosepsi).

Profylakse av iskemisk ryggradsslag utføres i følgende retninger: tidlig påvisning og behandling av hjerte- og karsykdommer; kontrollere blod kolesterol nivåer og forhindre utvikling av aterosklerose; forebygging og rettidig behandling av ryggradens osteokondrose, inkludert slike komplikasjoner som fremspring og herniation av den intervertebrale skiven; øyeblikkelig legehjelp hvis minst en forløper for et ryggsmerter forekommer; Flytte livsstil og bekjempe fedme.

Årsaker, symptomer og behandling av ryggsmerter

Spinal stroke er et akutt brudd på ryggsirkulasjonen, som følge av skade på ryggmargen og tap av sin normale funksjonalitet på grunn av vanskelig eller fullstendig fravær av blodstrøm. Denne patologien er typisk for både menn og kvinner. Spinal stroke diagnostiseres oftest i alderen 30 til 70 år og er mye mindre vanlig enn en sirkulasjonsforstyrrelse i hjernen, men kan forårsake den. Det er 2 hovedformer av slag: hemorragisk og iskemisk. Hvis det er noen symptomer som indikerer forekomsten av denne sykdommen, skal pasienten straks sykehus for medisinsk hjelp. Behandlingsforløpet er ganske lang, men i fravær er det en trussel om funksjonshemning. En person kan bli deaktivert.

Årsaker til ryggsmerter

Det er to former for spinal stroke:

 • myelo-iskemi (iskemiske lesjoner);
 • hematomyelia (blødning).

Oftest er iskemi i ryggmargen diagnostisert. Det er vanskelig å liste alle mulige årsaker til ryggmargsblodstrømforstyrrelser. I medisin er det vanlig å klassifisere årsakene til slag som følger:

 1. Primær vaskulære lesjoner. Basis patologiske prosess er i strid med fungerende blodkar på bakgrunn av sykdommer slik som aterosklerose, hypertensjon, myokardialt infarkt, hjertesvikt, stenose, trombose, åreknuter, aneurismer, vaskulære looping og inflections, vaskulitt.
 2. Sekundære vaskulære lesjoner. Patologiens patologi oppstår under påvirkning av eksterne faktorer. Lesjoner kan forekomme mot bakgrunn av sykdommer i ryggmargen, i sykdommer i ryggraden selv eller som følge av utseende av svulster på ryggraden og ryggmargen.

Andre grunner er:

 • traumer av ryggraden som en innenlandsk karakter, og forårsaket som følge av kirurgisk inngrep;
 • blodsykdommer;
 • forstyrrelse av det endokrine systemet.

I de fleste tilfeller har pasienter med denne diagnosen flere årsaker samtidig, noe som sammen fører til et ryggsmerter.

Symptomer på iskemisk berøring

Stroke forekommer ikke umiddelbart. Før det oppstår, opplever pasienten noen symptomer som fungerer som forløpere av et slag. De kan oppstå som noen uker, og noen dager før angrepet. Pasienten begynner å oppleve uregelmessigheter i muskel-skjelettsystemet. Kortvarig svakhet, nedsatt koordinering av bevegelser, prikkende i ekstremiteter, brennende muskler, følelsesløshet observeres. På grunn av den forstyrrede tilførselsprosessen av følsomme røtter og ryggmargenskjell, kan pasienten oppleve ryggsmerter i det området der fartøyet har blitt skadet. Smerte kan spre seg til øvre eller nedre lemmer. For å lette en tidlig utbrudd av fysisk overbelastning, kan det oppstå alkohol, plutselige bevegelser eller overoppheting.

Med berøring av slag, smerter i det berørte området av ryggraden går, er det en svakhet i muskelvevet i lemmer, som gradvis fører til tap av følsomhet. Et karakteristisk symptom på ryggradsslag er uttalt forstyrrelser i bekkenorganens operasjon. Sammen med et slag kan patologiske prosesser i hjernen oppstå, som er preget av tap av bevissthet, kvalme, oppkast, svimmelhet, hodepine og generell svakhet i kroppen.

Når du gir øyeblikkelig assistanse, begynner symptomene på sykdommen å forsvinne sakte. Konsekvensene av slagfeil manifesterer seg i form av gjenværende fenomener. Basert på symptomene som følge av iskemisk ryggradsslag, kan det konkluderes hvilken del av hjernen som ble skadet.

Hemorragisk berøring av ryggmargen og dets symptomer

Etter blødning i ryggmargen begynner pasienten å oppleve akutte helvetesild. Lammelse av en eller flere lemmer kan forekomme. Lammelse er som regel svakt uttrykt. I ekstremiteter som ble rammet av lammelser, er det ingen normal følsomhet. Pasienten føler seg delvis eller helt ikke smerte og temperaturpåvirkning. Med omfattende blødning kan alle fire lemmer lamme samtidig. I slike situasjoner observeres tap av funksjonene til bekkenorganene oftest. Noen symptomer kan lignes på et iskemisk slag. Suksessen med å behandle hemorragisk slag beror på størrelsen på hematom. Småblødninger forårsaket av narkotika, kan helt forsvinne og gir ingen bivirkninger. Med store blødninger er det sjelden å unngå gjenværende fenomener.

Ifølge statistiske data er blødning til ryggmargenens subaraknoide rom mindre vanlig enn blødning i tykkelsen av ryggmidlets substans. Denne typen hemorragisk slag er kalt haematoraxis. Den vanligste årsaken til en slik patologi er spinal skade på grunn av traumer. Som et resultat av blødning opplever pasienten kvelende smerte i det skadede området, som kan vokse. Sammen med smerte, kan det oppstå alvorlig hodepine, kvalme, oppkast og retardasjon hos pasienten, som ved bedøvelse. Fokale spinal symptomer er preget av det faktum at de kan manifestere seg når som helst ved blødning. Sykdommen er også ledsaget av tegn på kompresjon av ryggmargen med varierende alvorlighetsgrad. For denne patologien er Kernig-symptomet karakteristisk, men i regionen av occipitale muskler er en økning i tonen i de anatomiske strukturer og deres motstand mot deformasjon fraværende.

Med epidural hematomer opplever pasienten alvorlig smerte i ryggraden, kombinert med rotsmerter. Det er en prosess med økende symptomer på kompresjon av ryggmargen. Smerte syndrom er tilbøyelig til remisjon, som kan vare i flere uker, hvoretter smerten gjenopptar.

Behandling av ryggsmerter

Behandlingen er foreskrevet etter at diagnosen er utført, og årsaken som utløste slaget er identifisert.

Kirurgisk inngrep anbefales i de situasjonene der årsaken til et slag er en vaskulær anomali, en svulst eller en osteokondrose med nærvær av en herniert skive av vertebraen.

Diagnose av ryggsmerter utføres ved hjelp av en generell blodprøve, elektrometomyografi og MR.

Konservative behandlingsmetoder innebærer bruk av medisiner, hvis virkning er rettet mot å eliminere den patologiske prosessen som provoserte stroke. Hvis årsaken til et slag er en trombose, blir legemidler som fortynnet blod foreskrevet som en behandling. Slag, forårsaket av muskelspasmer, behandles med muskelavslappende midler. I de situasjonene hvor ryggraden utvikler seg mot bakgrunnen av osteokondrose, blir pasienten tildelt en spesiell korsett og et behandlingsmassasje.

I tillegg til de viktigste stoffene som er rettet mot å eliminere årsaken til hjerneslag, foreskrives pasienter medisiner som styrker veggene til karene og forhindrer forekomst av tilbakefall.

Den foreløpige prognosen for behandlingsprosessen og dens resultat er avklart fra hvilken grad ryggraden ble påvirket, årsaken, årsaken til hjerneslag og andre patologier som følger med sykdommen.

Hvis en pasient opplever omfattende lammelser i tilfelle en patologi, så er det under behandling av et ryggsmerter verdt å ta vare på pasientens generelle tilstand. Det er nødvendig å ta tiltak for å forhindre komplikasjoner som trykksår eller lungebetennelse.

Etter at behandlingsforløpet er fullført, vil pasienten ha et rehabiliteringskurs. Han er utnevnt av legen på grunnlag av pasientens tilstand ved uttaket fra sykehuset.

Spinal stroke

Spinal stroke - vanskeligheter eller opphør av spinal sirkulasjon, som fører til en forstyrrelse av funksjonene i det berørte området. Det forekommer hos personer i ung og middelalder og står for litt over 1% av alle tilfeller av cerebral blodstrømforstyrrelser. Menn og kvinner lider av patologi i samme grad.

I de fleste tilfeller utvikler pasienter en iskemisk type ryggrad, noe som ofte fører til funksjonshemning. Dødelig utfall med denne sykdommen skjer sjelden, men sykdommen krever likevel akutt sykehusinnleggelse og tilstrekkelig terapi.

Blodtilførsel til ryggmargen

Spinalblodstrømning oppnås ved hjelp av den vertebrale subklaveartarien som kommer inn i ryggraden på nivå 6 i livmorhalsen, tre spinalarterier og en rekke medullære kar.

Den vertebrale arterien gir blodet med 7 elementer i livmorhalsområdet og 3 første brystsegmenter. Roten arterier, hvorav Adamkiewicz arterien er den største, nærer sakrum, coccygeal og lumbal spines, og de resterende 9 ryggvirvlene i thoracic segmentet.

Når aktiviteten til noen av arteriene er forstyrret, vises symptomene som er karakteristiske for ryggraden. Avhengig av lokaliseringen av fokuset (C4, C6, L1, T6) påvirker ryggradens cervix, thorax, lumbar eller sacrococcyge segment.

årsaker

Dermed er årsaken til strekk i ryggmargen brudd på ryggmargestrømmen. En rekke faktorer kan provosere en patologisk tilstand.

De er klassifisert primært, basert på indre sykdommer i selve karene og sekundære, når arteriene er utsatt for en ekstern inflammatorisk prosess.

Primær lesjoner:

 • aterosklerose, økt blodtrykk, koronar hjertesykdom, hjerteinfarkt;
 • trombose, aorta aneurisme, åreknuter, unormal fartøy struktur;
 • immunopatologisk betennelse i arteriene (syfilis, HIV).

Sekundære skader:

 • ryggsmerter;
 • medfødt synostose - fusjon av tilstøtende bein;
 • araknoiditt - en autoimmun betennelse i ryggmargen;
 • spondylolistese - segmentforskyvning;
 • ondartede og godartede svulster i strukturen i ryggsøylen.

Det er også eksterne faktorer som fører til direkte traumer i ryggraden med forskyvning og arteriell dysfunksjon. Skader på ryggmargen eller karene under kirurgisk inngrep er ikke utelukket.

Ofte har pasienten en kombinasjon av flere årsaker til patologi, noe som forverrer kurset betydelig.

symptomer

Symptomer på slag er svært varierte og avhenger ikke bare av årsaken til sykdommen, men også på stedet for det berørte fartøyet. Før utseendet av en karakteristisk symptomatologi observeres de første harbingrene av sykdommen:

 • svakhet i beina, intermitterende claudication;
 • nummenhet i ryggen;
 • Ulempe bevegelser.

Hvis disse tegnene på forestående sykdom er blitt ignorert, kommer neste stadium av lesjonen - selve slaget.

Det er generelle symptomer på prosessen, ikke avhengig av dens type:

 • tap av følsomhet, kulderystelser;
 • parese av nedre ekstremiteter;
 • svakhet i muskler;
 • alvorlig ryggsmerter;
 • kramperende kramper.

Når det er blodstrøm i sacrococcyge-segmentet, observeres ikke lammelse, men pasienter mister evnen til å kontrollere avføring og urinering.

Avhengig av årsakene til utviklingen er en rygg i ryggraden klassifisert i 3 typer:

De to første typene lesjoner har et individuelt sett med symptomer og trekk ved patologien. Den sistnevnte typen, blandet, kombinerer begge varianter.

iskemisk

Iskemisk berøring av ryggmargen registreres hyppigere hos personer eldre enn 40 år. Vanligvis er det ledsaget av degenerative forstyrrelser i ryggraden, aterosklerose, kjærlighet til den nedadgående aorta og komplisert av en generell mangel på blodstrøm.

Noen få dager før den iskemiske skaden oppdager pasienten svakhet i lemmer, et brudd på følsomhet, følelsesløp i fingrene, utseendet på goosebumps. Hos 90% av pasientene observeres urinasjonsforstyrrelser.

Alle tilfeller av iskemisk slag er preget av smerter i ryggraden med bestråling (rekyl) i hender eller føtter.

Dysfunksjon i ryggmargen utvikler seg ganske raskt - fra noen få minutter til 4-5 timer. Stage av et slag er ledsaget av parese av lemmer, tap av følsomhet, frustrasjon av sphincters, pustevansker. Med et fokus lokalisert høyt i livmorhalsområdet, er det en innsnevring av elevene, et skråt ansikt.

Iskemisk slag er ofte ledsaget av symptomer på hjerneskade: besvimelse, oppkast, alvorlig smerte i hodet, orienteringstap. Pasienten begynner å snakke, bryter for å stå opp og gå, men samtidig kan han ikke gjøre et enkelt steg.

hemoragisk

Hemoragisk slag er mye mindre vanlig enn iskemisk slag. Årsaken er en blødning i ryggmargen. Det er et nederlag med følgende symptomer:

 • smerte i hematomområdet;
 • lammelse av lemmer;
 • forstyrrelse av sphincter-funksjonen.

Med utviklingen av haemotoraxis (utstrømningen av blod i ryggmargen), trekker smerten seg og ledsages av oppkast, svimmelhet, orienteringstap, et brudd på oppfatningen.

Med plasseringen av hematom i epiduralrommet, er smerten lokalisert i det berørte segmentet av ryggraden og øker med akkumulering av blod.

Hvilken lege behandler ryggraden i ryggmargen?

Når det er tidlige symptomer på iskemisk eller hemorragisk skade på ryggmargen, må du raskt konsultere en nevrolog eller nevropatolog. Hvis slike spesialister ikke er tilgjengelige på den lokale polyklinikken, bør du utsette kupongen til terapeuten.

Hvis du mistenker et slag, vil pasienten sannsynligvis bli veiledet av en vaskulær kirurg, kardiolog og nevrokirurg.

diagnostikk

Det kan være ganske vanskelig å diagnostisere ryggsmerter, spesielt iskemisk form, fordi det har vanlige symptomer med polio, spinal type multippel sklerose, cerebellær dysfunksjon.

Å vite hvilken del av ryggraden som er ansvarlig for følsomheten og sammentrekningen av musklene i denne eller den delen av kroppen, kan nevrologeren etablere en foreløpig lokalisering av det iskemiske fokuset.

For å bekrefte diagnosen er pasienten tildelt instrumentelle studier:

Obligatorisk er en generell blodprøve og spinal punktur med videre studier av biomaterialet.

behandling

Behandling av slag utføres avhengig av type lesjon og lokalisering av lesjonsfokuset. Terapi kan være konservativ og operativ.

Iskemisk slag

For å eliminere iskemi brukes følgende grupper av legemiddelmedikamenter:

 • anti-inflammatoriske stoffer - Ibuprofen, diklofenak, Nimesulide;
 • å gjenopprette muskeltonen utnevne vitaminer B, Leksotan, Neuromidin, Milgin, Midokalm;
 • diuretika - Furosemide Sopharma, Lasix, Britomar;
 • nootropics og vasolithorer - Caviinton, Vinpocetine, Nikotinsyre, Nilogrin, Sermion., Nicergoline;
 • antispasmodik - Pentoxifylline, Trental, Latren, Agapurin;
 • antikoagulantia og vasodilatatorer - Heparin, Dipiridamol, Trancocord, Aspirin.

Etter slutten av den akutte fasen, foreskrives pasienten treningsterapi, fysioterapi, massasje. Det er mulig å bruke ekstrakter, blokkater eller midlertidig immobilisering av ryggraden.

Varigheten av behandling av iskemisk slag varierer etter tid. Alt avhenger av alvorlighetsgraden av symptomene og i hvilken fase av lesjonen pasienten ble tatt til sykehuset. Krenkelse av blodstrøm uten forstyrrelse av vitale funksjoner krever tilstedeværelse på sykehus ikke mindre enn 3 uker, med paresis av finitenesses - måned og mer.

Hvis det iskemiske spinalslaget er forårsaket av en klemfaktor (svulst, forskyvning av elementer, brokk), etter at de akutte symptomene er fjernet, er operativ dekompresjon foreskrevet.

Hemorragisk slag

Behandling av hemorragisk form av ryggsmerter er rettet mot å eliminere puffiness av de omkringliggende vevene, fjerning av smertesyndrom og eliminering av blødning.

Pasienten er foreskrevet:

 • cerebrovaskulære medisiner - Nimotop, Nimopin, Breinal, Diltzer;
 • hemostatika - Kontrast, Gordoks, Kontriven, Dicinon;
 • Angioprotectors - Detraleks, Venosmin, Troxevasin.

Drift med hemorragisk ryggsmerter er foreskrevet hvis konservativ behandling er ineffektiv.

rehabilitering

Gjenoppretting etter ryggsmerter involverer flere stadier av rehabilitering. Følgende oppgaver er løst:

 • retur av tapte funksjoner;
 • forebygging av komplikasjoner;
 • sosial og mental rehabilitering.

Resumptionen av bevegelsesferdigheter er mest aktiv innen 90 dager etter ryggradsslag. Det totale fraværet av disse på slutten av den første måneden av nederlag er et alarmerende tegn. Et år etter sykdommen er det ikke sannsynlig å få full mobilitet.

For å redusere muskel svakhet, er pasienten foreskrevet elektrostimulering, manuell inngrep, akupunktur, fysioterapi prosedyrer:

 • magnetisk terapi;
 • modulerte strømmer;
 • phonophoresis;
 • massasjedusj;
 • medisinske bad;
 • Ozokerite applikasjoner.

Å lære å gå begynner med bruk av turgåere, da blir pasienten tilbudt en stokk og gradvis overført til en uavhengig bevegelse.

Komplekset med gjenopprettingstiltak inkluderer mulig arbeidsterapi og faglig veiledning, siden mange pasienter etter iskemisk slag mistet faglige ferdigheter.

For å oppnå en stabil utvinning og opprettholde den oppkjøpte effekten, anbefales det å gjenta gjentatte rehabiliteringsbaner hvert sjette år.

effekter

Som regel er prognosen for en ryggradsstreke gunstig. Tapet, ikke belastet av alvorlige skader og senilder, slutter alltid i utvinning. En god avtale er lettere ved rettidig utfall av rettidig behandling.

Men hvis slaget påvirkes av store områder av ryggmargen, kan det oppstå alvorlige komplikasjoner. Det samme skjer hvis den iskemiske lidelsen påvirker hodesonen som er ansvarlig for kroppens normale funksjon.

Mulige konsekvenser av sykdommen:

 • parese (svakhet) av lemmer;
 • tap av følsomhet;
 • opprørt sphincter (problemer med avføring og urinering).

En hyppig konsekvens av et ryggsmerter er funksjonshemning. For eksempel mister musikere som mangler taktil følsomhet deres profesjonelle egnethet.

forebygging

Forebygging av ryggradsslag er basert på rettidig eliminering av provokerende faktorer og årsaker. Det er nødvendig å overvåke helsen din, å behandle osteokondrose, hypertensjon, aterosklerose, for å kjempe med blodkarens patologi, for å unngå skader.

I tillegg anbefales det å følge følgende regler:

 • unngå overdreven fysisk stress og stress;
 • å spise riktig og fullt ut;
 • engasjere seg i ikke-traumatisk idrett.

I nærvær av predisponerende faktorer, er det nødvendig å besøke en spesialist to ganger i året for en fullstendig medisinsk undersøkelse.

Det skal forstås at strekk i ryggmargen, særlig den iskemiske form, er en meget alvorlig sykdom. Og på hvor tidlig behandling er startet, avhenger suksessen av ytterligere utvinning i stor grad. Et gunstig utfall betyr imidlertid ikke at sykdommen helt kan helbredes.

Ryggmargens slag

Ryggmargen spiller ikke mindre viktig rolle enn hodet. Tallrike nerver og trunker bærer den nødvendige informasjonen for analyse og tar den riktige beslutningen om "ledelse" av organer og systemer. Og i motsatt retning kommer signaler til organer, muskler, indre kjertler, som gir behovet for menneskekroppen i ulike situasjoner.

Spinal stroke forekommer sjeldnere enn hodepine, mindre ofte ledsaget av dødsfall. Folk av begge kjønn påvirkes av samme frekvens. Hans andel i totalt antall sykdommer i hjernesirkulasjonen er ikke mer enn en prosent. Imidlertid forsinker behandlingen en vedvarende funksjonshemming av pasienten, tap av evnen til å bevege seg, forstyrrelser i indre organer.

Hva du trenger å vite om blodtilførselen til ryggmargen

Kliniske manifestasjoner av ryggsmerter beror på brudd på blodsirkulasjonen i et bestemt fôrfartøy. Den anatomiske beliggenheten i den felles spinalkanalen gir under normale forhold tilstrekkelig beskyttelse mot ytre påvirkninger. Inne i beinskjelettet er det spesielle åpninger for fartøyene. De ledende arterielle grener divergerer i henhold til segmentstrukturen i ryggraden, de kalles radiculomedullar eller radikulær-spinal. De største arteriene går fra to vaskulære noder:

 • fra subklaviske og vertebrale arterier;
 • direkte fra aorta.

Store fartøy deler seg i radikale spinalgrener, som igjen løper langs ryggmargen, forene seg i de fremre og to posterior spinalarterier.

Den bredeste arterien nærmer seg lumbale ryggraden og kalles Adamkiewicz-arterien (opptil 2 mm i lumen). Hos 30% av mennesker, føles det alene hele den nedre halvdelen av ryggmargen fra det åttende thoracic segmentet. Derfor forårsaker et spinalstrøk på dette nivået karakteristiske symptomer.

I diagnosen er det viktig å vurdere deltakelse av arterier i å gi et bestemt område av ryggmargen. Mellom arteriene er det anastomoser som gir oss mulighet til å hjelpe som sikkerhetsfartøy i tilfelle av reduksjon i spinal blodtilførsel av en sone.

Brudd på ryggmargestrømmen skjer på tre måter:

 • ischemiske
 • hemoragisk,
 • blandet.

Årsaker til sykdommen

Alle årsaker til ryggradsslag kan deles inn i:

 • primære, avhengig av tilstanden på servicefartøyet åpenhet - trombose og emboli, arteriell misdannelser (økt tortuosity, knekker) aneurysmal ekspansjon, kompresjon åreknuter, indre betennelse (vasculitis) og infeksiøs-allergisk av annen natur (syfilis, HIV);
 • sekundær følge vanlig sykdom som påvirker blodtilførsel system - en felles aterosklerose, hypertensjon, sykdommer i ryggraden (Osteochondrose, tuberkuløs spondylitt), medfødte misdannelser av ryggsøylen, betennelse i rygghjernehinnene, hjernesvulst og bensykdom med økt blodpropper, endokrine forstyrrelser.

Eventuelle årsaker fører til avbrudd i blodtilførselen i ryggmargen og dens separate strukturer på grunn av komprimering av vevets ødemer, et hematom, en svulst. Konsekvensene er uttrykt i symptomene på oksygen sult, forstyrrelse av funksjonene til nevronene i de ledende banene. Å vite innervering av organer, muskelgrupper og hudområder, etablerer nevrologer nivået av skade på ryggmargen.

Hvordan forekommer iskemisk berøring

Hjerneinfarkt, er ryggmargen mest vanlig hos personer over 50 år, fordi det er ledsaget av patologiske forandringer i ryggraden, aterosklerose i arteriene, veggmaleri trombose synkende aorta. Disse sykdommene er igjen komplisert av en generell sirkulasjonsfeil.

Symptomer på økende iskemi går gjennom flere stadier av sykdommen.

Distante eller umiddelbare forløpere forekommer i perioden fra 1,5-2 måneder til en uke. Uttalt i pasientens klager om:

 • kortvarig svakhet i hender eller føtter, alene
 • nummenhet, frysing eller brenning på huden;
 • smerte i muskelen;
 • muligens økt hyppighet av urinering eller forsinkelse;
 • smerte i ryggraden.

Karakteristisk for sykdomsutbrudd etter alkoholmisbruk, overoppheting, tungt fysisk arbeid.

Ytterligere symptomatologi utvikles avhengig av lesjon i ryggmargen langs lengden og i tverrsnittet.

Fase av infarkt - om noen timer eller minutter med smertestopp (de følsomme kanalene blir avbrutt). Det er:

 • markert svakhet i ekstremiteter med samtidig tap av følsomhet;
 • Funksjonene i bekkenorganene er forstyrret;
 • tegn på sirkulasjonsforstyrrelser i hjernen (hodepine, svimmelhet til besvimelse, kvalme).

Stabilisering og omvendt utvikling - det kliniske kurset slutter å utvikles, det er en forbedring i tilstanden.

Stadiet av gjenværende fenomener - klinikken varierer i en rekke former, avhenger av den berørte arterielle grenen.

I nevrologi er det vanlig å identifisere syndromer (symptomkomplekser), ifølge hvilke det er mulig å bedømme lokalisering av iskemi.

Når trombose av de fremre spinal- og vertebrale arteriene plutselig opptrer:

 • tetraplegi (bilateral immobilisering av armer og ben);
 • følsomhetsforstyrrelser;
 • parese av sphincters (blære og anus);
 • kortpustethet grunn parese i åndedrettsmuskulaturen og atrofi av musklene i skuldrene, samt blokade av ruter fra de lavere avdelinger av medulla oblongata;
 • med et fokus plassert høyt i det livmoderhalssegmentet manifesterte svekket følsomhet på ansiktet, sjelden øyelokkfallet på den ene siden, innsnevring av eleven.

Nedgangen i den bakre ryggraden er manifestert:

 • en forstyrrelse av overflatefølsomhet;
 • tremmer av hender;
 • parese (delvis lammelse) av musklene i bena.

Med iskemi på nivået av vertebrale og radikale arterier:

 • redusert følsomhet, parestesi (goosebumps);
 • sykdommer i muskler og ledd;
 • redusere noen felles reflekser, men en økning i sener;
 • kramper av muskler.

Nederlaget for radikale arterier er uttrykt i:

 • intercostal, helvetesild;
 • tap av følsomhet overfor temperatur og smerte ved segmenter av ryggraden;
 • økt kne og achilles reflekser;
 • nedsatt abdominal reflekser;
 • Når det er et brudd på blodstrømmen i sakralområdet, oppstår ikke lammelse, men pasienter mister evnen til å kontrollere urinering og lider av inkontinens.

Iskemi på nivået av Adamkiewicz arterien:

 • forbigående svakhet i beina med følsomhetsforstyrrelse;
 • svikt i blæren og rektum;
 • Typisk rask dannelse av trykksår.

En rekke syndromer er blitt beskrevet som angir nivået av fokus på iskemi.

Egenskaper av hemorragiske manifestasjoner

Blødning er mulig i stoffet i ryggmargen (hematomyelia) eller under membranene (hematorachis). Kliniske manifestasjoner avhenger av størrelsen på hematom.

 • akutt girdling smerte i kofferten;
 • lammelse av en eller alle lemmer;
 • brudd på smerte og temperaturfølsomhet i lemmer;
 • en massiv blødning fører til endring i bekkenorganens funksjon.

Tematorachis er en sjelden patologi der blod går inn i subshellet. Oftest på grunn av traumer eller brudd på en aneurisme. årsaker:

 • skarp smerte skyting karakter;
 • ledsaget av manifestasjoner av symptomer på hjerneskade, som varer i flere dager.

Det er viktig at i dette tilfellet er det ingen manifestasjoner av skade på hjerneskader.

Med den epidurale plasseringen av hematomet, er smerten lokalisert i en viss del av ryggraden, øker med akkumulering av blod, er tilbøyelig til repetisjon.

Taktikken for å behandle spinal iskemi

For fjerning av ryggmargens iskemi brukes målrettet medisinering:

 • Antikoagulanter og blodfortynnere midler som forhindrer plater kleber seg sammen (heparin, aspirin, klopidogrel, Dipyridamole, Trental).
 • For å utvide collaterals, eliminere vasospasm Cavinton, Nikotinsyre, Pentoxifylline, Nicergoline, Troxevasin.
 • For å beskytte hjernestoffet og artervegget, er Cerebrolysin, Actovegin, Nootropil, Ascorutin foreskrevet.
 • Å eliminere ødemet som brukes diuretika.
 • Forbedringer i muskeltonen kan oppnås med Neuromidine, Midokalma, B-vitaminer.
 • Når det er forbundet med en inflammatorisk årsak, behandles nimesulid, diklofenak, ibuprofen.

Etter en akutt periode blir terapeutiske øvelser, massasje, fysioterapi lagt til. Avhengig av de eksterne årsakene til iskemi kan det være nødvendig å immobilisere ryggraden, bruke blokkeringer, bruk strekkteknikker.

Hvis spinal slag i forbindelse med de bestemte klemming faktor (tumorer offset virvler brokk åpningen av aneurismen arterie), etter konsultasjon nevrokirurg løse problemet med å utføre kirurgisk behandling.

Behandling av hemorragisk slag

Når du behandler blødninger, er det nødvendig å lokalisere det, for å fjerne hevelse av omkringliggende vev.

Brukt hemostatiske stoffer: Gordoks, Ditsinon, Aminocapronic acid, Contrikal.

Også, som med iskemi, angioprotektorer og midler for nevronal reparasjon, er vitaminterapi foreskrevet.

Egenskaper av omsorg

Med spinalstrøk er stor betydning knyttet til forebygging av trykksår. For dette trenger pasienten konstant omsorg:

 • kontrollen over renheten av sengetøy;
 • tørker kroppen med kamferalkohol;
 • invertert lammelse;
 • påføring av gummi-baksirkel;
 • bruk av urinaler.

For å forhindre lungebetennelse og urogenitale infeksjoner, er antibakterielle midler foreskrevet, respiratorisk gymnastikk anbefales.

Hvilke konsekvenser kan det være?

Konsekvensene av et ryggsmerter kan være nedsatt motoraktivitet (lammelse), mangel på følsomhet, en lidelse i bekkenorganene. For noen pasienter, selv med små endringer, er dette et tap av yrke.

Hvordan rehabilitering fungerer

Rehabilitering av pasient med ryggsmerter innebærer nødvendigvis en utvidelse av motoraktivitet. Gradvis studier først ved bruk av passiv flexion og forlengelse av lemmer, deretter tilkobling av enheter for dosert belastning. Det er best å sette pasienten i et rehabiliteringssenter etter behandling i pasienten, hvor han vil mestre minst uavhengige øvelser.

Å lære å gå begynner med bruk av turgåere, og deretter gå til walking sticks.

For å overvinne muskelsvikt, er elektrostimulering, massasje, akupunktur, undervanns-dusj, ozocerit-applikasjoner foreskrevet.

Noen pasienter må lære seg selvbetjening. Den mest passende tiden for rehabilitering er de første seks månedene. Så, to ganger i året, bør det gjentas kurs. Positive skift er mulig innen tre år, så enhver fortvilelse må kastes og overtale pasienten til rasjonell sekvensiell behandling.

Les Mer Om Fartøyene