Hvordan behandling av koronar hjertesykdom med folkemidlene kan forbedre pasientens tilstand

Metoder for tradisjonell medisin brukes til å behandle mange sykdommer. Alle midler har høy sikkerhet. Men effektiviteten av slik behandling er ikke alltid høy.

For behandling av sykdommer i kardiovaskulærsystemet, og spesielt koronar hjertesykdom, brukes en rekke resepter fra komponenter av vegetabilsk opprinnelse.

Er det verdt å bruke

Ved de første stadier av hjertesykdom kan folkemidlene fra medisinske planter bli den viktigste metoden for å behandle symptomene på dens utvikling.

For at behandlingen skal være effektiv, en lege er konsultasjon er nødvendig å velge den nødvendige medisinske samlingen. Multikomponent sammensetning vil tillate å oppnå en kompleks handling som påvirker alle symptomene på sykdommen.

Egenheten ved å ta medisinplanter, sammenlignet med medisinske preparater, er at de må tas i lang tid. Aktive komponenter av planter har ikke øyeblikkelig virkning. Men de er i stand til å samle seg i kroppen, og dermed forhindre forekomsten av symptomer.

Mulige farer

Selvmedisinering i tilfelle av hjertesykemi er uakseptabelt. Tradisjonell medisin kan bare foreskrives av lege, og om nødvendig suppleres med tradisjonelle medisiner.

Sikker resept fra iskemi

Fytoterapi forbedrer pasientens livskvalitet. Med riktig avtale øker sikkerheten i behandlingen og forbedrer effekten av medisiner.

Hvitløk og lyng

Hvitløk er i stand til utvide fartøy og øke amplitude av sammentrekninger. I tillegg forhindrer det dannelsen av aterosklerotiske plakk, fordi det påvirker metabolismen, noe som bidrar til utskillelsen av kolesterol.

For fremstilling av legemiddel, skal hvitløk knuses, blandes med like mye honning og insisterte i en uke. Ta dette stoffet tre ganger om dagen for en spiseskje, en halv time før måltider.

Heather har positiv innflytelse på manifestasjonene av arytmi. Det brukes i form av avkok, for hvilket 50 gram urter kokes i 500 ml vann. Den resulterende løsningen er insistert på en annen dag. Stam kjøttkraft, det er lagt til te i mengden 50 ml per krus.

Å gjenopprette blodsirkulasjonen

En blanding av motherwort, hagtorn og kamille i like store mengder jordes og helles med kokende vann. Andel av infusjonen: 50 gram av blandingen for 500 ml vann. Løsningen er klar etter tre timers infusjon. Ta et slikt middel før du spiser.

Velge en tonometer på håndleddet: Hva er bedre å kjøpe, hvordan er modellene forskjellige, hvordan bruker man det? Vi spurte - vi svarer!

Om hvordan den automatiske enheten for måling av blodtrykket fungerer, hvordan det skiller seg fra en halvautomatisk og mekanisk, les her.

Hvis testene viste økt ESR i blodet - hva betyr dette? Om det er nødvendig å være redd eller ikke vente på noe forferdelig? Lær alle detaljene.

Med smerte i hjertet

Et glass kokende vann er fylt med spiseskje blandinger av slike ingredienser:

 • sitronmelisse - 15 gram;
 • spisskummen - 10 gram;
 • periwinkle - 10 gram;
 • valerian - 15 gram;
 • hagtorn - 20 gram;
 • mistelten - 30 gram.

Profylakse av iskemisk hjertesykdom

Forbered avkok av havre. For å gjøre dette, 50 gram havre, hell 500 ml vann, kok opp, fjern deretter fra varme. Kjøttbørsen skal infunderes i flere timer. Mottatt avkok av pour 70 gram knuste røtter elecampane.

Den resulterende blandingen kokes, og insisterer deretter på 2 timer. Stam opp løsningen og tilsett 30 gram honning. Ta 2-3 ganger om dagen før du spiser en halv kopp buljong.

Forbedre hjertearbeidet. For dette, spis På en tom mage en blanding av to egghviter, en teskje honning og to skjeer med rømme.

Hvordan behandle hagtorn

Det mest brukte folkemidlet til behandling av koronar hjertesykdom. hans kan tas som te hele tiden, fra tid til annen gjør små pauser.

Infusjon av frukt drikker 1 til 2 skjeer før du spiser. For forberedelsen En spiseskje med hagtorn helles i et glass kokende vann. Infusjonsprosessen skal foregå på et varmt sted. Du kan bruke en termosflaske.

For å hindre angina angrep mot hagtornet, tilsettes et like stort antall morwort. 12 ss av planteblandingen helles med 7 kopper kokende vann, innpakket og insistert i 24 timer. Den resulterende løsningen lagres godt på et kjølig sted. Bruk tre ganger om dagen for et glass infusjon, ikke legge til søtsaker.

Hjertelixir hjemme

Effektive midler for hjertesykdom. For forberedelsen er det nødvendig med to blandinger:

 1. 500 g flytende honning blandes med 500 g vodka. Varm på en liten brann, rør, til en film dannes på overflaten. Fjern fra brannen og la stå.
 2. I en liter kokende vann brygg i en halv time på en klemme av følgende urter:
  • cottonweed;
  • knotweed;
  • motherwort;
  • vendelrot;
  • kamille.
 3. Etter at blandingen er filtrert gjennom ostekloth.

Etter å ha kombinert de to blandingene, legemidlet settes til side i tre dager på et mørkt sted. Behandlingsforløpet med slik eliksir er et år. Godta løsningen i henhold til denne ordningen:

 • Den første uken - på en teskje morgen og kveld;
 • Den andre uken - på en spiseskje om morgenen og om kvelden;
 • Den tredje uken er en pause.

Lær de første tegn på hjerteinfarkt hos en kvinne, for å vite nøyaktig når du skal starte en aktiv handling for å få hjelp. Dette er viktig!

Hvordan oppføre seg etter hjerteinfarkt? Lær alt om den etterfølgende behandlingen fra vår publikasjon.

Hva er medisinsk behandling av angina, de nødvendige legemidlene og dosene deres - alle detaljer du finner her.

Kompatibilitet med tradisjonell terapi

Tilnærmingen til behandling av hjertesykemi bør være omfattende. Kombinasjonen av tradisjonelle og ikke-tradisjonelle metoder gir de beste resultatene. Ved hjelp av phytopreparations støtter hjerte muskelen. Og legemidler stopper akutte forhold.

Det obligatoriske behandlingsstadiet er etterlevelse av kosttilskudd og begrensning av faktorer som bidrar til utvikling og utvikling av iskemi. Det er nødvendig å redusere virkningen av stressfaktorer og øke motoraktiviteten.

Terapeutisk diett innebærer en diett:

 1. Produkter hvis bruk anbefales:
  • rosiner;
  • nøtter;
  • honning;
  • gresskar og dets frø;
  • hytteost;
  • soya, soyaolje og mel;
  • sitrus med zest;
  • sjøkale;
  • jordbær;
  • erter;
  • rose hofter;
  • tyttebær;
  • stikkelsbær.
 2. Produkter som skal utelukkes:
  • fett kjøtt;
  • margarin og smør.

prognoser

Folkemetoder i behandling av koronar hjertesykdom gir kun en positiv effekt hvis holder seg til riktig ernæring og eliminerer risikofaktorer.

Langsiktig behandling kan forbedre pasientens tilstand betydelig. Ofte blir antallet angrep og eksacerbasjoner av sykdommen redusert, og i noen tilfeller, og helt passerer.

For å forbedre tilstanden med hjerte muskel iskemi er det nødvendig å utføre et sett med tiltak for å justere livsstilen og ernæringen. Med denne tilnærmingen forbedres effektiviteten av behandlingen med folkemidlene.

Riktig valgt fytoterapi vil gradvis gi opp legemidler og opprettholde helse gjennom naturlige midler.

Iskemisk hjertesykdom

Iskemisk hjertesykdom (CHD) - Organisk og funksjonell skade på myokardiet, forårsaket av mangel eller opphør av blodtilførsel til hjertemuskelen (iskemi). Koronarsykdom kan manifesteres akutt (myokardialt infarkt, hjertestans) og kronisk (angina pectoris, myokardialt infarkt, hjertesvikt) betingelser. Kliniske tegn på IHD bestemmes av den spesifikke formen av sykdommen. IHD er den vanligste årsaken til plutselig død i verden, inkludert personer i arbeidsalderen.

Iskemisk hjertesykdom

Iskemisk hjertesykdom er et alvorlig problem med moderne kardiologi og medisin generelt. I Russland er ca 700 tusen dødsfall forårsaket hvert år, forårsaket av ulike former for IHD, i verden er dødeligheten fra iskemisk hjertesykdom ca 70%. Koronar hjertesykdom rammer for det meste menn i aktiv alder (fra 55 til 64 år), noe som fører til funksjonshemming eller plutselig død.

I hjertet av utviklingen av IHD er en ubalanse mellom behovet for hjertemuskulatur i blodtilførselen og den faktiske koronar blodstrømmen. Denne ubalansen kan utvikles i sammenheng med det kraftige økede behovet for myokardiet i blodtilførselen, men dets utilstrekkelige gjennomføring, eller med det vanlige behovet, men en kraftig reduksjon i kransløpssirkulasjonen. Mangel på blodtilførsel til myokardiet er spesielt uttalt i tilfeller der koronar blodstrømning er redusert, og behovet for hjertemuskel i tilstrømningen av blod øker kraftig. Utilstrekkelig blodtilførsel til hjertevævet, deres oksygen sult er manifestert av ulike former for koronar hjertesykdom. IHD-gruppen inkluderer akutte og kroniske tilstander av myokardisk iskemi, etterfulgt av dens påfølgende endringer: dystrofi, nekrose, sklerose. Disse forholdene i kardiologi vurderes, inkludert, og som uavhengige nosologiske enheter.

Årsaker og risikofaktorer for koronar hjertesykdom

Størstedelen (97-98%) kliniske tilfeller av koronarsykdom forårsaket av aterosklerose i kransarteriene på ulike grader av alvorlighet, fra ubetydelig aterosklerotisk plakk innsnevring i hulrommet inntil fullstendig vaskulær okklusjon. Med 75% coronasystenose reagerer hjertemuskelcellene på mangel på oksygen, og angina utvikler angina i spenningen.

Andre årsaker til IHD inkluderer tromboembolisme eller spasmer i kranspulsårene, som vanligvis utvikler seg mot bakgrunn av en allerede eksisterende aterosklerotisk lesjon. Kardiale spasmer forverrer hindringen av koronarbeinene og forårsaker manifestasjoner av iskemisk hjertesykdom.

Faktorer som bidrar til fremveksten av IHD inkluderer:

Fremmer utviklingen av aterosklerose og øker risikoen for hjertesykdom med 2-5 ganger. Den farligste med hensyn til risikoen for IHD er hyperlipidemi av type IIa, IIb, III, IV, samt en reduksjon i innholdet av alfa-lipoproteiner.

Arteriell hypertensjon øker sannsynligheten for å utvikle koronararteriesykdom med 2-6 ganger. Hos pasienter med systolisk blodtrykk på 180 mm Hg, Art. og høyere iskemisk hjertesykdom oppstår opptil 8 ganger oftere enn hos hypotensive pasienter og personer med normalt blodtrykksnivå.

Ifølge ulike data øker røyking sigaretter forekomsten av IHD i 1,5-6 ganger. Dødelighet fra hjertesykdom blant menn 35-64 år, røykt 20-30 sigaretter daglig, er 2 ganger høyere enn blant røykere av samme aldersgruppe.

Fysisk inaktive mennesker risikerer CHD 3 ganger mer enn de som leder en aktiv livsstil. Når kombinert hypodynami med overdreven kroppsvekt øker denne risikoen til tider.

 • svekket toleranse for karbohydrater

I diabetes mellitus, inkludert latent, øker risikoen for forekomst av koronar hjertesykdom med 2-4 ganger.

Faktorer som truer utviklingen av IHD bør også omfatte arvelig arvelighet, mannlig kjønn og eldre pasienter. Med en kombinasjon av flere predisponerende faktorer, øker risikoen for utvikling av koronar hjertesykdom betydelig.

Årsakene til og hastigheten på utvikling av iskemi, dens varighet og alvorlighetsgrad, den opprinnelige tilstanden til det kardiovaskulære systemet til individet, bestemmer forekomsten av denne eller den formen for iskemisk hjertesykdom.

Klassifisering av iskemisk hjertesykdom

Som en arbeidsgruppe klassifisering, etter anbefaling fra WHO (1979) og Universitetsforskningsenteret for USSRs medisinske fag (1984), bruker kardiologer-klinikere følgende systematisering av former for IHD:

1. Plutselig koronar død (eller primær hjertesvikt) er en plutselig, uventet, uventet tilstand, antagelig basert på myokardietes elektriske ustabilitet. En plutselig koronar død betyr øyeblikkelig eller død senest 6 timer etter et hjerteinfarkt i nærvær av vitner. Tilordne en plutselig koronar død med en vellykket gjenopplivning og med dødelig utgang.

2. Angina pectoris:

 • Stenokardi av stress (belastning):
 1. stabil (med definisjonen av funksjonell klasse I, II, III eller IV);
 2. ustabil: første oppstart, progressiv, tidlig postoperativ eller postinfarkt angina;
 • spontan angina (synovial, variant, vasospastisk, stenokardi av Prinzmetal)

3. Den smertefrie formen for myokardisk iskemi.

4. Myokardinfarkt:

 • storfokal (transmural, Q-infarkt);
 • småfokus (ikke Q-infarkt);

6. Forringet hjerteledning og rytme (Form).

7. hjertesvikt (skjema og scene).

Ved kardiologi, er det en begrepet "akutt koronarsyndrom", har forskjellige former for koronar hjertesykdom: ustabil angina, myokardinfarkt (Q-tann med og uten Q-bølge). Noen ganger er en plutselig koronar død forårsaket av kranspulsårene inkludert i samme gruppe.

Symptomer på koronar hjertesykdom

Kliniske manifestasjoner av IHD bestemmes av den spesifikke formen av sykdommen (se hjerteinfarkt, angina pectoris). Generelt har koronar hjertesykdom et bølgete kurs: perioder med stabil normal helse veksler med episoder av forverring av iskemi. Omtrent 1/3 av pasientene, spesielt med smertefri myokardisk iskemi, føler seg ikke nærvær av IHD i det hele tatt. Progresjon av iskemisk hjertesykdom kan utvikle sakte, i flere tiår; Samtidig kan sykdomsformene endres, og følgelig symptomene.

Vanlige manifestasjoner av IHD inkluderer brystsmerter forbundet med fysisk anstrengelse eller stress, smerte i ryggen, armen og underkjeven; kortpustethet, økt hjerteslag eller en følelse av avbrudd; svakhet, kvalme, svimmelhet, sløret syn og svimmelhet, overdreven svette. Ofte oppdages CHD allerede i utviklingsstadiet av kronisk hjertesvikt med utseende av ødem på underekstremiteter, uttalt dyspnø, noe som gjør at pasienten får en tvungen sitteposisjon.

De oppførte symptomene på hjertesykdom forekommer vanligvis ikke samtidig, med en viss form for sykdommen, er det en utbredelse av visse manifestasjoner av iskemi.

Forløperne av primær hjertestans i iskemisk hjertesykdom er paroksysmale følelser av ubehag bak brystbenet, frykt for død, og psyko-emosjonell labilitet. Når plutselig hjertedød, mister pasienten bevisstheten, det er opphør av pust, ingen puls på hovedårene (femoral, carotis), hjertelyder ikke lyttet, elever utvider seg, blir huden blek grå. Sårene med primær hjertestans står for opptil 60% av de dødelige utfallene av IHD, hovedsakelig på prehospitalstadiet.

Komplikasjoner av koronar hjertesykdom

Hemodynamiske lidelser i hjertemuskelen og dets iskemiske skade forårsaker mange morfofunksjonelle endringer som bestemmer formen og prognosen for hjerte-og karsykdommer. Resultatet av myokardisk iskemi er følgende mekanismer for dekompensering:

 • mangel på energiomsetning av myokardceller - kardiomyocytter;
 • "Stunned" og "sleeping" (eller dvale) myokardium - former for brudd på kontraktilitet i venstre ventrikel hos pasienter med IHD, som er forbigående;
 • utvikling av diffus aterosklerotisk og fokal postinfarkt cardiosklerose - en reduksjon i antall fungerende kardiomyocytter og utvikling av bindevev i deres sted;
 • brudd på systoliske og diastoliske funksjoner i myokardiet;
 • Forstyrrelse av excitability, conduction, automatisme og myokardial kontraktilitet.

De oppførte morfo-funksjonelle endringene i myokardiet i IHD fører til utvikling av en vedvarende reduksjon i koronar sirkulasjon, dvs. hjertesvikt.

Diagnose av hjertesykdom

Diagnose av IHD utføres av kardiologer under forholdene til et kardiologisk sykehus eller dispensar ved hjelp av spesifikke instrumentteknikker. Når en pasient blir intervjuet, klargjøres klager og tilstedeværelsen av symptomer som er karakteristiske for koronar hjertesykdom. Ved undersøkelse bestemmes tilstedeværelsen av ødem, cyanose i huden, støy i hjertet, rytmeforstyrrelser.

Laboratorie diagnostiske analyser krever undersøkelse av spesifikke enzymer, økende i ustabil angina og myokardinfarkt (kreatinfosfokinase (i løpet av de første 4-8 timer), troponin-I (7-10 timer), Troponin-T (i 10-14 timer) aminotransferase, laktatdehydrogenase, myoglobin (i første dag)). Disse proteinholdige intracellulære enzymer i ødeleggelse av kardiomyocytter slippes ut i blodet (resorptive nekrotisk syndrom). Den utfører studier i totalkolesterol, LDL (aterogene) og høy (antiaterogeniske) tetthet, triglyserider, blodsukker, ALAT og ASAT (ikke-spesifikke cytolyse-markører).

Den viktigste metoden for å diagnostisere hjertesykdommer, inkludert iskemisk hjertesykdom, er EKG-registrering av hjertets elektriske aktivitet, som gjør det mulig å oppdage brudd på normal tilstand av myokardiet. Ekkokardiografi - Metoden for ultralyd i hjertet gjør at du kan visualisere størrelsen på hjertet, tilstanden til hulrom og ventiler, vurdere myokardial kontraktilitet, akustisk støy. I noen tilfeller med IHD utføres stressekardiografi - ultralyddiagnostikk ved bruk av dosert fysisk aktivitet som registrerer myokardisk iskemi.

Ved diagnosen iskemisk hjertesykdom blir funksjonstest med belastning mye brukt. De er vant til å identifisere tidlige stadier av IHD, når forstyrrelsene ikke kan fastslås i ro. Som lasttest, gå, klatre trapper, laster på simulatorene (treningscykel, tredemølle), ledsaget av EKG-fiksering av hjertefunksjon. Begrenset bruk av funksjonelle prøver i en rekke tilfeller skyldes manglende evne til å oppfylle det nødvendige volumet av belastning av pasienter.

Holter daglig overvåking av EKG forutsetter registrering av et EKG utført i løpet av dagen og avslørende periodiske uregelmessigheter i hjertearbeidet. For forsknings den bærbare enheten (Holter monitor) er festet til skulderen eller livet av pasienten og for å ta målinger, samt selv-observasjon dagbok der pasienten notater i timevis sine handlinger og endringer i helse. Dataene som oppnås under overvåking behandles på datamaskinen. EKG-overvåking tillater oss ikke bare å identifisere symptomer på koronar hjertesykdom, men også årsaker og betingelser for deres utseende, noe som er spesielt viktig i diagnostisering av angina.

Transesofageal elektrokardiografi (PPEH) tillater en detaljert vurdering av myokardets elektriske excitabilitet og konduktivitet. Essensen av metoden består i innføring av en sensor i spiserøret og opptak av hjerteytelse, omgåelse av forstyrrelsen skapt av hud, subkutan fett og thorax.

Gjennomføring av koronar angiografi i diagnosen koronar hjertesykdom gjør det mulig å kontrast myokardets kar og bestemme brudd på deres patenter, graden av stenose eller okklusjon. Koronarografi brukes til å løse problemet med hjertekirurgi. Ved innføring av et kontrastmiddel er allergiske hendelser mulig, inkludert anafylaksi.

Behandling av koronar hjertesykdom

Taktikken for å behandle ulike kliniske former for IHD har sine egne særegenheter. Likevel er det mulig å identifisere hovedveiledningene som brukes til behandling av hjertesykdom:

 • ikke-farmakologisk terapi;
 • medisinering;
 • kirurgisk revaskularisering av myokardiet (aorto-coronary bypass);
 • bruk av endovaskulære metoder (koronar angioplastikk).

Ikke-medisinert terapi omfatter tiltak for å rette livsstil og ernæring. Ved forskjellige viser av en iskemisk hjertesykdom er begrensningen av en aktivitetsmåte vist, t. Til. Ved et treningsspenning er det en økning i kravet til et myokard i blodtilførsel og oksygen. Ulempen med dette kravet til hjertemuskelen forårsaker faktisk manifestasjoner av IHD. Derfor er pasientens aktivitetsbehandling i noen form for iskemisk hjertesykdom begrenset, etterfulgt av en gradvis utvidelse under rehabilitering.

Kostholdet i IHD innebærer å begrense inntaket av vann og salt med mat for å redusere belastningen på hjertemuskelen. For å forsinke utviklingen av aterosklerose og bekjempe fedme, er også et fettfattig diett foreskrevet. Begrenset, så langt som mulig, unntatt følgende grupper av produkter: animalsk fett (smør, smult, fett kjøtt), røkt og stekt mat, absorberes raskt karbohydrater (Butter kaker, sjokolade, kaker, søtsaker). For å opprettholde en normal vekt, er det nødvendig å balansere energiforbruket og forbruket. Hvis det er nødvendig, å redusere vekten av underskudd mellom forbrukt og forbruks tilførsel av energi bør være minst 300 kC daglig, tatt i betraktning at en dag under normal fysisk aktivitet en person bruker rundt 2000-2500 kC.

Medikamentell behandling for IBS er tildelt ved formelen «A-B-C»: antiblodplatemidler, p-blokkere og hypocholesterolemiske midler. I fravær av kontraindikasjoner kan tilordne nitrater, diuretika, antiarytmika, og andre. Mangel på virkning av pågående medikamentterapi for koronar hjertesykdom og faren for myokardinfarkt er en indikasjon for konsultasjon hjerte kirurgen å bestemme seg for kirurgisk behandling.

Ved kirurgisk revaskularisering (koronararterie-bypass-transplantasjon - CABG) tydd til å gjenopprette blodtilførselen til området av ischemi (neovaskularisering) med resistens mot farmakologiske behandlinger utført (for eksempel stabil angina III og IV FC). Metoden består i å pålegge CABG autovenous anastomose mellom aorta og hjerte syk lunge nedenfor dens innsnevring eller okklusjon. Dette skaper en bypass-vaskulær seng som gir blod til stedet for myokardisk iskemi. CABG-operasjoner kan utføres ved hjelp av kunstig sirkulasjon eller på et fungerende hjerte. Ved minimalt invasive kirurgiske prosedyrer i IHD angår perkutan transluminal koronar angioplastikk (PTCA) - ballong "ekspansjon" innsnevrede kar, fulgt av implantering av stent-ramme, som holder for en tilstrekkelig blodstrøm lumen.

Prognose og forebygging av koronar hjertesykdom

Definisjonen av prognosen for IHD avhenger av sammenhengen mellom ulike faktorer. Kombinasjonen av koronar hjertesykdom og arteriell hypertensjon, alvorlige lipidmetabolismen og diabetes mellitus påvirker derfor prognosen negativt. Behandling kan bare redusere den stadige utviklingen av IHD, men ikke stoppe utviklingen.

Den mest effektive forebyggingen av IHD er å redusere de negative effektene av trusler: utelukkelse av alkohol og tobakk, psyko-emosjonell overbelastning, opprettholde optimal kroppsvekt, kroppsopplæring, blodtrykkskontroll, sunn mat.

Iskemisk hjertesykdom som behandlet

Iskemisk hjertesykdom (IHD) er en sykdom som utvikler seg med utilstrekkelig inntak av oksygen til hjertemuskelen gjennom koronararteriene. Den vanligste årsaken til dette er atherosklerose av kranspulsårene med dannelse av plakk og innsnevring av deres lumen. Det kan være akutt og kronisk (lang). Manifestasjoner av IHD kan være: angina pectoris, hjerteinfarkt, hjertearytmi og plutselig hjertedød.

Hva slags sykdom?

Iskemien i hjertet har lenge vært vurdert bare en mannlig sykdom, som hos kvinner iskemisk hjertesykdom, ble ibbs ikke diagnostisert.

For tiden påvirker denne sykdommen både kvinner og menn i alderen 40-65 år, og det er en tendens til rask "foryngelse" av sykdommen. Dette skyldes den utbredte forekomsten av risikofaktorer for utviklingen av patologi, som inkluderer hypertensjon, røyking, alkoholmisbruk, fedme, diabetes, arvelig predisposisjon, stillesittende livsstil, vedvarende stress og tretthet.

Koronar hjertesykdom har et karakteristisk bølgete kurs: Den akutte sykdomsformen er erstattet av en kronisk. På begynnelsen av utviklingen er patologien manifestert av plutselige angina pectorisangrep, som i regel oppstår etter intensiv fysisk anstrengelse eller psykologisk overarbeid. I dette tilfellet har pasientene sterkest trykksmerter i hjertet, dyspné og frykt for død, pusteproblemer. Men over tid blir anfall hyppigere og forekommer uten tilsynelatende grunn - sykdommen blir en kronisk form.

Faren for hjerteiskemi er utviklingen av alvorlige komplikasjoner i fravær av behandling i tid, blant annet hjerteinfarkt, kronisk hjertesvikt og brudd på rytmen av hjertekontraksjoner. Disse konsekvensene forverrer ikke bare pasientens livskvalitet, men fører også til alvorlig funksjonshemning eller død. Hvert år dør 2,5 millioner mennesker fra denne sykdommen.
Kilde: doctor-alex.com

bevis

De første tegn på koronar hjertesykdom blir som regel smertefulle opplevelser - det vil si symptomene er rent subjektive. Jo tidligere pasienten fokuserer på dem, desto bedre. Grunnen til å søke på en kardiolog bør være ubehagelig følelse i hjertet, spesielt hvis det er ukjent for pasienten og ikke har blitt testet før. Det samme gjelder imidlertid for "kjente" følelser som har endret sin karakter eller tilstandsbetingelser.

Mistanke om koronar hjertesykdom bør forekomme hos pasienten, og hvis smerten i brystet forekommer med fysisk eller emosjonell stress og er i ro, har det et angrep. I tillegg krever enhver retrosternal monoton smerte også omgående behandling til kardiologen, uavhengig av smertenes styrke, heller ikke fra pasientens unge alder eller fra sin gode helsetilstand til andre tider.

Som allerede nevnt, fortsetter IHD bølgende: Perioder med ro uten manifestasjon av alvorlige symptomer erstattes av episoder av forverring av sykdommen. Utviklingen av koronar hjertesykdom varer i flere tiår, under sykdomsprogresjonen er dens former og følgelig de kliniske manifestasjonene og symptomene kan endres. Det viser seg at symptomene og tegn på koronar hjertesykdom er symptomer og tegn på en av dens former, som hver har sine egne egenskaper og strøm.

Derfor vil vi vurdere de vanligste symptomene på hjerte-og karsykdommer i samme rekkefølge som hovedformene ble vurdert i avsnittet "Klassifisering av koronar hjertesykdom". Det skal imidlertid bemerkes at om lag en tredjedel av pasientene med IHD ikke får noen symptomer på sykdommen i det hele tatt, og ikke engang vet om eksistensen. Dette gjelder spesielt for pasienter med smertefri myokardisk iskemi. Andre kan være forvirrende symptomer på koronar hjertesykdom er brystsmerte, smerte i armen, smerter i den nedre kjeve, ryggsmerte, kortpustethet, kvalme, sterk svetting, hjertebank eller hjertearytmier.

årsaker

Til tross for at hjertet i kroppen pumper blod, trenger det selv blodtilførsel. Hjertemuskelen (myokard) mottar blod gjennom to arterier som beveger seg bort fra aorta-roten og kalles koronar (fordi de runder hjertet som en krone). Videre er disse arteriene delt inn i flere mindre grener, som hver setter sin del av hjertet.

Det er ikke flere arterier som bringer blod til hjertet. Derfor, ved å redusere lumen eller blokkering av en av dem, mangler stedet av hjertemusklen oksygen og næringsstoffer, utvikler sykdommen.

Årsakene til hjertesykdom i hjertesykdom er for tiden ansett å være aterosklerose av kranspulsårene med avsetning av kolesterolplakk i dem og innsnevring av arterien lumen (koronar sykdom). Som et resultat kan blod ikke komme til hjertet i tilstrekkelig volum.

For det første manifesterer mangel på oksygen seg bare under høy belastning, for eksempel når du kjører eller går raskt med en last. Smerten som opptrer etter brystbenet kalles stress angina. Som lumen i kranspulsårene smalner og metabolisme av hjertemuskelen forverres, begynner smerten å oppstå ved en stadig lav belastning, og til slutt, og i ro.

Samtidig med angina pectoris kan kronisk hjertesvikt utvikles, manifestert av hevelse og kortpustethet.

Ved plutselig ruptur av plakk kan det oppstå fullstendig overlapping av arterien lumen, hjerteinfarkt, hjertestans og død. Graden av skade på hjertemuskelen i dette tilfellet avhenger av hvilken arterie eller forgrening okkludert - jo større arterien, jo verre konsekvenser.

For å utvikle et myokardinfarkt, bør lumen av arterien reduseres med ikke mindre enn 75%. Den langsommere og mer gradvis dette skjer, hjertet er lettere å justere. En skarp blokkering er farlig og fører ofte til døden.
Kilde: medportal.ru

symptomer

Symptomer på hjerte-og karsykdommer inkluderer:

 • arytmi,
 • fysisk svakhet,
 • en følelse av kompresjon i hjertet, som er det viktigste og hyppige symptomet på koronar hjertesykdom,
 • kvalme,
 • kortpustethet selv med en liten belastning,
 • økt kald svette er også et av CHD symptomene.

Symptomer på IHD i angina er preget av paroksysmisk intens smerte, som varer i en kort periode. Den pressende følelsen i brystområdet forårsaket sannsynligvis utseendet til det populære navnet angina pectoris - "angina pectoris". Sykdommer i hjerte-og karsykdommer, angina er ledsaget av smertefulle opplevelser, smerter gir vanligvis opp til vanndelen i kroppen, ofte igjen. En hånd, et ben, under ribben, under skulderbladet, den ene siden av nakken eller under kjeften kan gnage. Noen ganger kan slike symptomer på IHD og angina lignes på halsbrann og ubehag ved fordøyelsen, og en person på lang tid antar ikke engang tegn på iskemisk sykdom.

CHD er iboende og mentale manifestasjoner:

 • urimelig angst,
 • en følelse av panikk frykt for døden,
 • trist humør, uforklarlig apati til det som skjer,
 • en skarp mangel på luft.

Et annet iskemisk symptom er brystsmerter, som ikke går bort etter å ha tatt nitroglyserin. Ofte sykdommen koronar hjertesykdom, er angina symptomer uttrykt i vanlige smerter som oppstår spontant, som det var, ut av ingenting, for eksempel i løpet av formiddagen kjølig dusj, den plutselige tilbaketrekning fra varmen i den kalde luften, kulden, vinden, når røyking. Eller når en person spontant gjør noen bevegelser eller handlinger som krever en kraftig blodutvikling.

De fleste betaler vanligvis ikke mye oppmerksomhet til slike CHD-symptomer, og kan leve lenge uten å innse faren. Men manifestasjonene av koronar hjertesykdom kan ikke ignoreres, konsekvensene kan være tragiske, siden konstant "anemi" truer med hjertemuskulaturens død, myokardets nekrose, plutselig død.

Iskemisk sykdom er den vanligste årsaken til morbiditet og høy dødelighetstrøm i utviklede land, til tross for det høye nivået av medisinske prestasjoner. Ved alvorlige komplikasjoner, når det gjelder tilstrekkelig sterk innsnevring av fartøyene, krever IHD-behandling bruk av operative metoder: en artrokoronær bypass (erstatning av et skadet kar med et kunstig implantat); angioplastikk (metode for å forstørre fartøyets lumen, ved inflasjon); Bruken av endovaskulær kirurgi (operasjonen passerer inne i fartøyet uten å kutte). En slik metode for kirurgisk inngrep gjør det mulig å gjennomføre det til pasienter som er kontraindisert i generell anestesi, siden lokalbedøvelse er brukt.

Kompleks CHD-behandling inkluderer følgende tiltak.

 • Relief fra smerte før behandling. Å gi hvile. Hvis det er et alvorlig tilfelle av behandling av koronar sykdom, er det i dette tilfellet mulig, og noen ganger er det nødvendig å bruke epidural anestesi.
 • Flytighet og økning i fluiditeten i blodet. Det er viktig å utføre forskning på viskositeten til blod, trombose, kontrollere nivået av kolesterol, fett og andre biokjemiske indikatorer.
 • Mottak av antikoagulantia. IHD-behandling forutsetter disse stoffene uten å feile, de er i stand til å minimere sannsynligheten for trombose.
 • Forebygging av aterosklerose, som er hovedfaktoren i forstyrrelsen av koronar blodstrøm i iskemisk sykdom.
 • Påvisning og behandling av samtidige avvik i kardiovaskulær og sentralnervesystemet.
 • Mottak av prostaglandiner for oppdagelse av en alternativ by-pass blodforsyning ved behandling av IHD.
 • Bruk av legemidler som påvirker oksygenleveransen og behovet for det med hjertemuskelen. For å gjøre dette, bruk kalsiumantagonister, nitrater og betablokkere. Å øke nivået av oksygen i blodet også ty til prosedyrene for hyperbarisk oksygenering.
 • Ultralydsskanning av arteriell sengen, måling av oksygen i vev og andre studier som karsykiren vil foreskrive når man planlegger en operasjon.

Med en betydelig del av årsakene til koronar hjertesykdom kaster mikrosementer av kalium og magnesium. De bidrar til å redusere blodviskositeten, opprettholde elastisiteten til blodkarets vegger, redusere veksten av aterosklerotiske plakk, forbedre metabolismen i hjertemuskelen og strømme inn i myokardiet av energi.
Kilde: panangin.ru

diagnostikk

Målet med undersøkelsen for mistenkt iskemisk sykdom:

 1. identifisere ekstra risikofaktorer: høyt blodtrykk, blodkolesterol, tegn på diabetes, nyreskade
 2. vurdere tilstanden til hjertemuskelen,
 3. vurdere tilstanden til kranspulsårene,
 4. plukke opp taktikk for behandling,
 5. forutsi behovet for hjertekirurgi.

Konsultasjon av spesialist leger:

Hver pasient med kronisk hjertesykdom eller mistenkt for det bør konsulteres av en kardiolog og, om nødvendig, i fremtiden for å bli observert med ham. Hvis det oppdages en indikasjon for operasjonen, bør en hjertekirurg konsulteres. Hvis pasienten har diabetes mellitus eller bare økt blodsukkeret, er det nødvendig med endokrinologkonsultasjon og passende behandling.

 • En generell blodprøve - lar deg få et generelt bilde av blodtilstanden.
 • Analysen av blod for sukker - påvisning av diabetes.
 • Lipidprofil - flere indikatorer er bestemt: totalt kolesterol, lavt tetthet lipid kolesterol (dårlig), høy tetthet lipider (god), atherogenicitetsindeks, triglyserider (fett).
 • Kreatinin, urea - reflekterer kvaliteten på nyrene. Deres vurdering er nødvendig, siden nyrene er en av koblingene i utviklingen av hypertensjon og hele kardiovaskulær kontinuum.
 • Proteinuri er tilstedeværelse av protein i urinen. Viser om det er en nyreskade.
 • Mikroalbuminuri (MAU) - Tilstedeværelsen i urinproteinalbuminet i lave konsentrasjoner. Det er ikke bestemt i alle laboratorier. Anbefales for analyse av nyere vitenskapelige studier som en ekstra risikofaktor for koronar sykdom.
 • Måling av blodtrykk (BP) er en nødvendig prosedyre for alle pasienter. Ved tvilsomme resultater kan 24-timers blodtrykksovervåking (BPMD) eller stresstest (stresstest) foreskrives.
 • Radiografi på brystet - lar deg vurdere hjertets størrelse og form, samt tilstedeværelsen av stagnasjon i lungene.
 • EKG i ro - reflekterer myokardiums elektriske aktivitet (hjertemuskulatur). Det er mest egnet for påvisning av arytmier, myokardinfarkt, samt indirekte tegn på hjertehypertrofi.
 • Holter overvåking av EKG - kontinuerlig lesning av EKG i løpet av dagen med en spesiell enhet festet til pasientens belte. Sensorene limes til brystet, og pasienten lever med det vanlige livet, men registrerer tidspunktet for smertestart. Tillater registrering av avvik i hjertearbeidet, som ikke kan "fanges" på et normalt hvilende EKG.
 • EKG med en last (VEM sample - "sykkel" eller tredmil - tredemølle) - registrering av EKG og blodtrykket mens pasienten er syklet på ergometersykkel eller vandre på en tredemølle. Det gjør det mulig å vurdere den generelle ytelsen til kardiovaskulærsystemet, og viktigst av alt - å skille angina fra andre lignende sykdommer med smerte i hjertet.
 • Ekkokardiografi (ultralyd i hjertet) - en visuell vurdering av hjertet ved hjelp av ultralyd. Det gjør det mulig å identifisere soner av hjerteinfarkt, komprimering, utvidelse av hjertet og kvaliteten på ventiler.
 • Koronarangiografi er gullstandarden for diagnose av hjertesykdom. Ved hjelp av en lang sonde fra hoften, injiseres et kontrastmiddel i hjertets kar, fulgt av en røntgenstråle. Lar deg tydelig visualisere plasseringen av plakk og graden av innsnevring av arterien lumen, og derfor nøyaktig avgjøre om kirurgi er nødvendig.

Behandling av koronar hjertesykdom

For å få en nøyaktig diagnose, er pasienten tildelt en grundig studie av kardiovaskulærsystemet:

 • ECG;
 • ekkokardiografi;
 • koronagraf;
 • bestemmelse av konsentrasjonen av totalt kolesterol og HDL kolesterol.

Hvordan behandle og kurere hjertesykdom? Grunnlaget for behandlingen av koronar hjertesykdom er først og fremst eliminering av alle negative faktorer som påvirker utviklingen av sykdommen: det er nødvendig å gi opp dårlige vaner og føre en aktiv fysisk livsstil, normalisere blodtrykk, kolesterol og normalisere kroppsvekt, for å venne seg til et riktig balansert kosthold.

I alvorlige tilfeller kan rekonstruktiv kirurgisk operasjon på de berørte hjertekarbonene i hjertet utføres for å gjenopprette blodtilførselen til myokardiet:

 • ballong angioplastikk og stenting - en forholdsvis enkel operasjon, utføres under gjennomlysning, ved hvilken innføres i arterien ballongkateter, som er rettet mot det sted ballongen er blåst opp, og den begrensning at "Slam" aterosklerotisk plakk inn i karveggen. Hvis den ønskede effekten ikke er oppnådd, plasseres en stent (en spesiell vår, som ikke tillater at arteriene smalges) på stedet for sammenbrudd;
 • koronar arterie bypass graft - En komplisert operasjon, som innebærer systemet med kunstig sirkulasjon. Stedet for den okkluderte arterien er shunted (en bypass er ferdig) av en vene tatt fra hoften, eller en radial arterie tatt fra underarmen. Det nye fartøyet kobles med den ene enden til thoracale aorta, og den motsatte enden til hjertets kranspulsår, slår av det berørte området av kranspulsåren fra sirkulasjonen.

Kirurgisk behandling av iskemisk hjertesykdom

Kirurgisk behandling av IHD blir stadig vanlig, spesielt i alvorlig angina. Den mest effektive er operasjonene som gjenoppretter normal blodstrøm i en stenotisk eller tilstoppet koronararterie. Disse inkluderer coronar arterie bypass grafting og driften av å skape en brystkardon anastomose. Et alternativ til koronar arterie bypass-podning kan være angioplastikk - innføringen i kranspulsåren av et kateter med en ballong oppblåst; På grunn av ballongens doserte utvidelse er det mulig å redusere graden av innsnevring av fartøyet.

Kirurgisk behandling brukes, og i noen tilfeller er hjertes hjertesyke utviklet i utfallet av hjerteinfarkt. Formålet med operasjonen er å forhindre utviklingen av hjertesvikt på grunn av tilstedeværelsen av en aneurisme. En aneurisme blir resected; ofte under operasjonen blir trombotiske masser i aneurysmhulen fjernet. Kirurgisk behandling av IHD utføres under betingelser for kunstig sirkulasjon i spesialiserte sentre for hjertkirurgi.
Kilde: zabolevaniya.ru

Folkemidlene

Nedenfor er oppskrifter for behandling av hjerteisoki folkemidlene:

 • Fennikel. 10 g fennikelfrukt helles i et glass kokende vann, oppvarmes i et vannbad, avkjøles, filtreres, klemmes og bringes til et volum på opptil 200 ml. Ta 1 spiseskje 3-4 ganger om dagen for koronarinsuffisiens.
 • Pepperrot med honning. Med hjertesykdom om morgenen, 1 time før et måltid, bland 1 teskjepe riven pepperrot med 1 teskje honning, bedre enn lime. Vask bare med vann. Bland bare før bruk. Ta blandingen i 1-1,5 måneder, helst i vår og høst.
 • Egg og rømme. For et godt hjertearbeid bør du lage en blanding bestående av 2 egghviter, slått med 2 ts rømme og 1 teskje honning. Spis på tom mage.
 • Svinesvin. Angina 10 g urt Cudweed kokt vann, oppvarmet på et dampbad i 15 minutter, avkjølt 45 minutter, filtrert, drenert og volumet ble justert til 200 ml. Drikk 1 / 3-1 / 2 kopp etter å ha spist.
 • Elixir for hjertet. Vi tilbyr en oppskrift på eliksir, som hjelper med hjertesykdommer som angina og iskemi, samt aterosklerose og hypertensjon. For å få en eliksir, må du forberede 2 formler:
 1. honning naturlig (bedre mai) - 500 g, vodka 40% - 500 g; Bland begge deler, varme med moderat varme (omrør hele tiden) til melkefilmen dannes på overflaten, fjern deretter fra varme og la stå;
 2. motherwort, wheatweed, valerian (knust rot), sporish, kamille. Ta en klype av hver urt, bryg 1 liter kokende vann og sett for å bosette seg i en halv time. Deretter spenne gjennom flere lag av gasbind.
 • Bland den første med den andre. Deretter legger legemidlet på et mørkt sted i 3 dager. Ta den første uken i en teskje 2 ganger om dagen (morgen og kveld). Fra og med den andre uken, ta en spiseskje 2 ganger om dagen til alt er brukt. Etter 7-10 dagers pause, forbered igjen medisinen og fortsett behandlingen, hvis løpet er 1 år.
 • Dill. Grind urtens dill eller dets frø, bryg 1 spiseskje i 1,5 kopper kokende vann, la det brygge. Drikk tilberedt infusjon i løpet av dagen med angina pectoris.
 • Hawthorn (infusjon). En spiseskje tørket hagtorn frukt brygg 200 ml kokende vann, insister 2 timer på et varmt sted (du kan brygge i en termos), drenering. Ta 1-2 spiseskjeer 3-4 ganger daglig før måltider.
 • Hawthorn (te). Brew hagtorn frukt som te. Antallet frukt betyr ikke noe, fargene på infusjonen skal lignes på te med middels styrke. Drikk med sukker. Søk om hjertesykdom.
 • Hawthorn med motherwort. Behandling av stenokardi ved buljongen av hagtorn Russiske helbreder ble ansett som de beste middelene. 6 ss topp med hagtornefrukt og 6 ss Leonurus hell 7 kopper kokende vann. Ikke kok. En pott med hagtorn og morwort innpakket hjertelig og satte på seg en dag. Stamme og vri de hovne bærene gjennom gasbind. Oppbevar tilberedt kjøttpålegg på et kjølig sted. Ta et glass 3 ganger om dagen. Ikke søt. For å forbedre smaken kan du blande med buljongen av villrosen brygget på samme måte.
 • Hvitløk med honning og sitron. Når angina med dyspnø anbefales å ta hvitløk med honning og sitron. Ta 1 liter honning, 10 sitroner, 5 hode hvitløk. Fra citroner presser saften, skrell hvitløk, skyll og rist (du kan passere gjennom kjøttkvern). Alt blandes og forlates lukket på et kjølig sted i en uke. Ta 4 ts 1 time per dag, og ta det sakte, med stopp mellom måltider i hver skje i 1 minutt.
 • Goatee Goose. 2-4 skjeer av urteblomkål gås helle et glass kokende vann og insistere før avkjøling. Ta 1/3 kopp 3 ganger daglig før måltider med angina pectoris, migrene.
 • Løvehale. 15 gram urter motherwort cardiac helle et glass kokende vann og insisterer til avkjølt. Ta en spiseskje 3-4 ganger daglig før måltider med stenokardi, myokarditt, cardioneurose.
 • Elske det medisinske. 40 g tørrpulverte rotter elske medisinske, hell 1 liter vann, koke i 7-8 minutter ved lav varme, insister på et varmt sted i minst 20 minutter. Kjøttkjøttet bør bare tas tilberedt i 4 delte doser per dag.
 • Malurt er bittert. En kaffeske med urt malurt gress skal helles i et glass kokende vann, insistere 2 timer, belastning. Drikk 1 kaffekopp 2 ganger om dagen, om morgenen og om kvelden, før du spiser i en måned. Den andre og tredje måneden drikker en kaffekopp bare om morgenen.
 • Astragalus fluffy. 1-2 spiseskjeer gress Astragalus fluffyflower helle et glass kokende vann, insisterer 1 time, belastning. Drikk 1-2 ss 3-5 ganger om dagen for kronisk kardiovaskulær svikt, ledsaget av takykardi, angina.
 • Rosehip (frukt). 2 ss. l. hofter, 350 ml vodka. Frukt roser hofter fint, hell i en glassflaske med en kapasitet på 0,5 liter, hell vodka. Insistere på det mørke stedet i 2 uker, rystes daglig. Ta 20 dråper på et stykke sukker 3 ganger om dagen, uansett matinntak.
 • Pepperrot. 5 g fersk pepperrotrøtter. Ristede røtter av pepperrot häll i en termos 1 kopp kokende vann, insistere på 2 timer. Kan ikke filtrere. Infusjon til bruk for innånding.
 • Nettles (farge). 1 ts. blomster av nettle. Hell nettverket i et glass kokende vann. Ta 0,5 kopp 2 ganger om dagen: om morgenen på tom mage og om kvelden før du går til sengs.
 • Jordbær (blad). 20 g jordbærblader. Hell råmaterialet 1 kopp kokende vann, koke i 10 minutter, og insister deretter på 2 timer, press, klem bladene, ta med til det opprinnelige volumet kokt vann. Ta 1 ss. l. 3-4 ganger om dagen, uansett matinntak.
 • Hvitløk. 50 gram hvitløk, 1 kopp vodka. Hvitløkhakk, hell vodka, insister på et varmt sted i 3 dager. Ta 3 ganger om dagen for 8-10 dråper i 1 ts. kaldt kokt vann 3 ganger om dagen, uansett matinntak.
 • Hvitløk. 350 g hvitløk, 200 ml medisinsk alkohol med en styrke på 96%. Skal hvitløk finhakket og revet i en beholder med en treskje. Ta under 200 g av denne massen sammen med den resulterende saften, sett i et glass glass, hell alkohol, tett kork. Den mottatte tinkturen skal oppbevares i kjøleskap ikke mer enn 12 dager. Ta 20 minutter før måltider, pre-blandet med 1/4 kopp kald melk, i 10 dager som følger: 1 dag 1 dråpe i morgen, 2 dråper i ettermiddag, 3 dråper før middag. I 2., 3., 4. og 5. dag legger du 3 dråper til resepsjonen. Fra 6. til 10. dag, skal 3 dråper per mottak reduseres.

forebygging

Full, balansert, vanlige måltider. Fra diett er nødvendig for å ekskludere produkter er kilder for kolesterol og mettet fett (fettholdig kjøtt, bacon, pølser, dumplings, krem, olje, meieriprodukter med en høy andel av fettinnholdet). Frukt, urter, grønnsaker, magert kjøtt, sjømat og sjø fisk, magre meieriprodukter, korn, belgfrukter, sopp, vegetabilske oljer, nøtter for CHD pasientene er trygge og optimalt for sin diett.

 • Ideell vekt. For å redusere kroppsvekt, må du nøye overvåke kaloriinnholdet i matvarer, ekskludere fra dietten av animalsk fett og fordøyelige karbohydrater, regelmessig ordne avlasting dager.
 • Regelmessig fysisk aktivitet. Fottur, husarbeid, terapeutisk gymnastikk - disse enkle aktivitetene vil bidra til å forbedre ytelsen til hjertet ditt.
 • Ingen stress.
 • Avslag fra dårlige vaner - bruk av alkohol og røyking.
 • Kontroll av blodtrykkstall.

Tidlig behandling til legen og absolutt overholdelse av hans anbefalinger garanterer full kontroll over koronar hjertesykdom og er den beste forebyggingen av mulige komplikasjoner. Ikke vær syk!
Kilde: myfamilydoctor.ru

Strømforsyning

Ernæring for koronar hjertesykdom omfatter, fremfor alt, behovet for å begrense animalske fettstoffer og mat som er rik på kolesterol, siden de avsettes i karveggen i form av aterosklerotiske plakk.

Innholdet av fett i det daglige kostholdet bør ikke overstige 70-80 g, og det er bra om halvparten av denne mengden faller på vegetabilske fettstoffer og lav-energi margariner.

Fett, blant annet inkluderer ikke bare en del av oljen, fett, fløte, men også i produkter som brød, boller, pølse, pølser, ost, cottage cheese, etc.. Så ofte, til tross for begrensning av mat med høyt fettinnhold (avslag fra smør, majones, rømme, etc.), går det siste helt inn i kroppen med andre produkter.

Med iskemisk hjertesykdom er det viktig å ikke la overflødig kolesterol komme inn i kroppen. Hans overflødig inneholde stør kaviar, nyrer, lever, fet sild, saury, makrell, sardiner, kveite, flyndre, og alle de samme, smør og rømme.

Naturligvis innebærer en diett for hjertesykdom utelukkelsen av disse matene fra dietten. Også du bør ikke bli involvert med søtsaker, iskrem, sjokolade. Ikke glede diett og elskere av melk.

Det viser seg at protein av melk - kasein, bidrar til en økning i kolesterolinnholdet. I denne forbindelse bør du begrense forbruket av hytteost, ost, helmelk. Preferanse bør gis til flytende gjærte melkprodukter. Men proteinet i dietten bør ikke begrenses.

Men det er bedre å tilfredsstille behovet for dem, hovedsakelig på bekostning av ikke-dyr (biff, fisk, kylling, etc.) og vegetabilske proteiner (soya, erter, peanøtter, hvete, etc.). Mat bør også inneholde nok vitaminer og sporstoffer, slik at dietten må inkludere frisk frukt, grønnsaker, urter, bær.

Les Mer Om Fartøyene