Iskemisk hjertesykdom (CHD) - symptomer, årsaker, typer og behandling av koronar hjertesykdom

God tid på dagen, kjære lesere!

I dagens artikkel vil vi vurdere en slik sykdom som iskemisk hjertesykdom (IHD), samt symptomer, årsaker, klassifisering, diagnose, behandling, folkemidlene og IHD-forebygging. Så...

Hva er iskemisk hjertesykdom?

Iskemisk hjertesykdom (CHD) - en patologisk tilstand som preges av utilstrekkelig blodtilførsel, og dermed oksygen av hjertemuskelen (myokard).

Synonymer av iskemisk hjertesykdom - Koronar hjertesykdom (CBC).

Den viktigste og hyppigste årsaken til kranskärlssykdom er utseendet og utviklingen av aterosklerotiske plakk i koronararteriene, som smal og noen ganger blokkerer blodårene, noe som forstyrrer den normale blodstrømmen i dem.

IHD er vanligvis ledsaget av angina, hjertearytmier, men noen ganger kan det føre til hjerteinfarkt, plutselig hjertestans og død.

Prevalens av sykdommen

Koronar hjertesykdom er en av de vanligste sykdommene i kardiovaskulærsystemet, som i mange land har blitt en ganske hyppig årsak til funksjonshemning og dødelighet, hvor prosentandelen er ca 30%.

Legene er oppmerksomme på at dødeligheten fra iskemisk hjertesykdom hos menn er mer vanlig enn hos menn, proporsjoner på henholdsvis 1: 2 og 1: 3. Forskjellen skyldes at de kvinnelige hormoner, noe som til en viss grad hindre utvikling av aterosklerose hos kvinner, og derfor, med angrep av menopause, etter menopause, er forekomsten av infarkt hos kvinner som vanligvis økt.

Den vanligste iskemiske hjertesykdommen er observert hos innbyggere i utviklede land (Amerika, Europa), som hovedsakelig er relatert til ernæring - bruk av malopoleznoy og skadelig mat, og produkter som inneholder GMO, samt stress. For å forstå denne statistikken, leste litt videre i artikkelen utviklingen av IHD.

En annen faktor, men som kommer fra den første, er en persons alder. Øvelsen viser at jo eldre personen er, desto større er risikoen for å utvikle hjerteinfarkt. Dette tilrettelegges av mange års akkumulering i kroppen av "dårlig" kolesterol og andre uhensiktsmessige og skadelige stoffer.

Utvikling av iskemisk hjertesykdom

For å forstå mekanismen for utvikling av koronar hjertesykdom, la oss lage en liten nedbrytning.

Så i menneskekroppen er det et slikt stoff som - kolesterol. Han har mange avtaler, men en av de viktigste er den beskyttende funksjonen til cellemembraner. I seg selv, kan dette stoff ikke spres gjennom kroppen, å utføre sine funksjoner, og derfor er rollen til transportproteintransportører (apolipoproteiner), som er levert gjennom blod-kolesterol til alle organer.
Apolipoproteiner, avhengig av formålet / kroppen, som er nødvendig for å levere kolesterol, kan være av forskjellige typer - med høy densitet (HDL), lav tetthet (LDL), lipoproteiner med svært lav tetthet (VLDL) og chylomikroner.

Lipoproteiner med lav tetthet (LDL) er ikke veldig god kvalitet - når de beveger seg med blod, faller de ned og adhererer seg til blodkarets vegger. For en bedre ide om dette bildet, se på følgende bilde:

Videre, akkumulerer de gradvis på vegger av karene, de danner aterosklerotiske plakk, og jo mer plakk, jo mindre blodkarets lumen, og jo verre blodsirkulasjon. I tillegg, i noen situasjoner, bryter en plakk, som er en blodpropp av kolesterol, fett, blod og andre stoffer, bort fra karveggen og begynner å bevege seg sammen med blodstrømmen. Og på et sted hvor fartøyets lumen er mindre enn plakk, overlapper fartøyet, og det organet eller en del av kroppen som forblir avskåret fra blodtilførselen, mottar ikke den nødvendige ernæringen og begynner å dø av.

Den farligste er denne prosessen manifesterer sig i hjernen regionen, forårsaker hjerneslag.

La oss nå fortsette å utvikle IHD selv.

Hjertet, som du og jeg vet, er "motor" til en person, en av hovedfunksjonene som er pumping av blod gjennom hele kroppen. Men som en bil i en motor, uten nok drivstoff, stopper hjertet for å fungere normalt og kan stoppe.

Funksjonen av drivstoff i menneskekroppen utføres av blod. Blod leverer oksygen, næringsstoffer og andre stoffer som er nødvendige for normal funksjon og liv til alle organer og deler av kroppen til en levende organisme.

Blodforsyningen til myokardiet (hjertemuskulatur) skjer ved hjelp av 2 koronarbeholdere som beveger seg bort fra aorta. Koronarbeholdere, delt inn i et stort antall små fartøy, sirkulerer hele hjerte muskelen, mate hver av sine deler.

Hvis det er en reduksjon eller blokkering av hulrommet i en av grenene av koronarkarene, er den delen av hjertemuskelen venstre uten mat og oksygen begynner å utvikle koronar hjertesykdom, eller som det kalles - koronar hjertesykdom (CHD). Jo større arterien okkludert, jo verre er konsekvensene av sykdommen.

Utbruddet av sykdommen manifesterer seg vanligvis i form av smerte bak brystbenet under tung fysisk anstrengelse (løping og andre), men over tid, hvis du ikke tar noen tiltak, begynner smerte og andre tegn på CHD å forfølge en person selv under hvile. Noen tegn på IHD er også kortpustethet, hevelse, svimmelhet.

Selvfølgelig er den ovenfor beskrevne modellen for utvikling av koronar hjertesykdom meget overfladisk, men den reflekterer selve essensen av patologi.

CHD - ICD

ICD-10: I20-I25;
ICD-9: 410-414.

Symptomer på koronar hjertesykdom

De første tegnene på IHD er:

 • Høyt blodtrykk;
 • Økt blodsukker;
 • Forhøyet kolesterol;
 • Dyspné med fysisk anstrengelse.

Hovedtegnene til IHD, avhengig av sykdommens form, er:

 • Angina of Stress - karakterisert ved undertrykkende smerte bak brystbenet (som kan donere til den venstre side av halsen, venstre skulder eller arm), kortpustethet under trening (rask gange, løping, trapper) eller emosjonelt stress (stress), økt blodtrykk, takykardi;
 • Arrytmisk form - ledsaget av kortpustethet, hjerteastma, lungeødem;
 • Myokardinfarkt - En person utvikler et angrep av alvorlig smerte bak brystbenet, som ikke fjernes med konvensjonelle bedøvelsesmidler;
 • Asymptomatisk form - En person har ingen åpenbare tegn som indikerer utviklingen av IHD.
 • Generell svakhet, ubehag
 • Ødem, hovedsakelig av nedre ekstremiteter;
 • Svimmelhet, sløret syn;
 • Kvalme, noen ganger med oppkast av oppkast;
 • Alvorlig svette
 • Følelser av frykt, angst, panikk;
 • Hvis du tar nitroglyserin i tilfelle smertefulle angrep, reduserer smerten.

Årsaker til koronar hjertesykdom

Den viktigste og hyppigste årsaken til IHD-utvikling er atherosklerose, om mekanismen som vi snakket om i begynnelsen av artikkelen, i avsnittet "Utvikling av IHD." Kort sagt ligger kjernen i tilstedeværelsen i koronar blodkar av aterosklerotiske plakk, innsnevring eller fullstendig blokkering av blodets tilgang til denne eller den delen av hjertemuskelen (myokard).

Andre årsaker til IHD inkluderer:

 • Spise matvarer med lav verdi og skadelig mat - hurtigmat, sitronader, alkoholprodukter, etc.;
 • Hyperlipidemi (forhøyede nivåer av lipider og lipoproteiner i blodet);
 • Trombose og tromboembolisme av kranspulsårene;
 • Spasmer av kranspulsårene;
 • Dysfunksjon av endotelet (indre vegg av blodkar);
 • Økt aktivitet av blodkoagulasjonssystemet;
 • Nedfallet av blodårer ved en infeksjon - herpesviruset, cytomegalovirus, klamydia;
 • Hormonal ubalanse (med utbruddet av overgangsalderen, hypothyroidism og andre forhold);
 • Metabolske lidelser;
 • Arvelig faktor.

Den økte risikoen for CHD-utvikling er i følgende personer:

 • Alder - jo eldre personen er, jo høyere er risikoen for å utvikle CHD;
 • Dårlige vaner - røyking, alkohol, narkotika;
 • Dårlig mat;
 • En stillesittende livsstil;
 • Eksponering for hyppig stress;
 • Mannlig kjønn;
 • Hypertensjon (hypertensjon);
 • fedme;
 • Diabetes mellitus;
 • Takykardi.

Klassifisering av IHD

Klassifisering av IHD skjer i henhold til skjemaet:
1. Angina pectoris:
- Stenokardi av spenning:
- - Primær;
- - Stabil, som indikerer funksjonsklassen
- Ustabil angina (klassifisering av Braunwald)
- Vasospastisk angina pectoris;
2. Arrytmisk form (kjennetegnet ved et brudd på hjerterytmen);
3. Myokardinfarkt;
4. Kardiosklerose
5. hjertesvikt
6. Plutselig koronar død (primær hjertesvikt):
- Plutselig koronar død med vellykket gjenopplivning
- Plutselig koronar død med dødelig utgang
7. Den asymptomatiske formen av IHD.

Diagnose av iskemisk hjertesykdom

Diagnose av koronar hjertesykdom utføres ved hjelp av følgende undersøkelsesmetoder:

Behandling av koronar hjertesykdom (IHD)

Hvordan behandle iskemisk hjertesykdom? Behandling av koronararteriesykdom utføres først etter en grundig diagnose av sykdommen og bestemmelse av dens form, tk. Behandlingsmetoden og de midler som er nødvendige for den, er avhengig av formen av IHD.

Behandling av koronar hjertesykdom inkluderer vanligvis følgende behandlinger:

1. Begrensning av fysisk aktivitet;
2. Narkotikabehandling:
2.1. Anti-atherosklerotisk terapi;
2.2. Støttende terapi;
3. diett
4. Kirurgisk behandling.

1. Begrensning av fysisk aktivitet

Som vi allerede vet, kjære lesere, er hovedpunktet av IHD utilstrekkelig blodtilførsel til hjertet. På grunn av den utilstrekkelige mengden blod, taper hjertet nok oksygen, sammen med de forskjellige stoffene som er nødvendige for normal funksjon og vitale funksjoner. Samtidig er det nødvendig å forstå at med fysisk anstrengelse på kroppen øker belastningen på hjertemusklen parallelt, som i sin tid ønsker å motta en ekstra del av blod og oksygen. Naturligvis fordi med CHD av blod og så er det ikke nok, da blir denne insuffisiensen enda mer kritisk, noe som bidrar til forverring av sykdomsforløpet i form av økte symptomer, opp til et sterkt stopp av hjertet.

Fysisk trening er nødvendig, men allerede på stadium av rehabilitering etter akutt stadium av sykdommen, og bare i henhold til ordinerende lege.

2. Narkotikabehandling (medisiner for IHD)

Viktig! Før du bruker medisiner, må du kontakte legen din!

2.1. Anti-atherosklerotisk terapi

Nylig, for behandling av IHD, bruker mange leger følgende tre grupper medikamenter - antiaggreganter, β-blokkere og kolesterolsenkende stoffer:

Platehemmere. På grunn av inhibering av aggregering av røde blodlegemer og blodplater, reduserer trombocyttmidler deres vedheft og sedimentering på blodkarets indre vegger (endotel), forbedrer blodstrømmen.

Blant antiplatelet-midlene kan følgende legemidler isoleres: acetylsalisylsyre ("Aspirin", "Acecardol", "Trombol"), "Klopidogrel".

p-blokkere. Betablokkere bidra til å senke hjertefrekvensen (HR), og derved reduserer belastningen på hjertet. I tillegg, ved å senke hjertefrekvensen og oksygenforbruket reduseres, på grunn av mangel på noe som hovedsakelig utvikler og koronar hjertesykdom. Legene sier at med regelmessig bruk av p-blokkere, forbedrer pasientens kvalitet og forventet levetid, fordi denne gruppen av stoffer stopper mange av symptomene på IHD. Imidlertid bør man vite at kontraindikasjoner for mottak av p-blokkere er tilstedeværelsen av opportunistiske sykdommer som - astma, pulmonær sykdom, og kronisk obstruktiv lungesykdom (COPD).

Blant de p-adrenergiske blokkere er de følgende formuleringer: bisoprolol ( "Biprol", "Kordinorm", "Niperten"), karvedilol ( "Dilatrend", "Corioli '(Talliton "), metoprolol ( "Betalok", "Vazokardin"," Metokort "," Egilok ").

Statiner og fibrater - hypokolesterolemiske (kolesterolreduserende) legemidler. Disse stoffgruppene reduserer mengden "dårlig" kolesterol i blodet, reduserer mengden aterosklerotiske plakk på veggene i blodårene, og forhindrer også utseendet på nye plakk. Den kombinerte bruken av statiner og fibrater er den mest effektive måten å bekjempe kolesterol deponering på.

Fibrater bidra til å øke mengden av high density lipoprotein (HDL), som effektivt motvirker lipoproteiner med lav tetthet (LDL), og som kjent, er det LDL og danne plakk. I tillegg er fibrater brukes til å behandle dyslipidemi (Ila, Hb, III, IV, V), lavere triglyserider, og viktigst - minimalisere prosenten av dødsfall som følge av koronar hjertesykdom.

Blant fibrene kan identifiseres følgende stoffer - "Fenofibrate".

Statiner, i motsetning til fibrater, har en direkte effekt på LDL, senker mengden i blodet.

Blant statinene kan identifiseres følgende stoffer - "Atorvastin", "Lovastatin", "Rosuvastin", "Simvastatin."

Kolesterolet i blodet i IHD skal være - 2,5 mmol / l.

2.2. Støttende terapi

Nitrater. De brukes for å redusere forspenningen på hjertet ved å utvide blodkar og venøst ​​blod av innskuddet, så stoppet ved en av de viktigste symptomer på koronarsykdom - angina pectoris, som manifesterer seg i form av kortpustethet, tyngdekraften og trykkende brystsmerter. Spesielt for lindring av alvorlig angina nylig hell brukes intravenøst ​​drypp av nitroglyserin.

Blant nitratene kan identifiseres følgende stoffer: "Nitroglyserin", "Isosorbidmononitrat".

Kontraindikasjoner for bruk av nitrater er et senket blodtrykk - under 100/60 mm Hg. Art. Av bivirkningene kan man merke hodepine og senke blodtrykket.

Antikoagulantia. Forhindre dannelsen av trombi, senke utviklingen av eksisterende trombier, hemme dannelsen av filamenter av fibrin.

Blant antikoagulantene kan identifiseres følgende stoffer: "Heparin".

Diuretika (diuretika). Fremme den akselererte fjerningen fra kroppen av overflødig væske, på grunn av en reduksjon i volumet av sirkulerende blod, og dermed redusere belastningen på hjertemuskelen. Blant diuretika er det 2 grupper med stoffer, sløyfe og tiazid.

Loop diuretics brukes i nødssituasjoner, når væsken fra kroppen må trekkes tilbake så raskt som mulig. En gruppe loop-diuretika reduserer reabsorpsjonen av Na +, K +, Cl- i den tykke delen av Henle-løkken.

Blant loop diuretika kan identifiseres følgende stoffer - Furosemide.

Tiazid-diuretika redusere reabsorpsjon av Na +, Cl- i den tykke del av den innledende delen av Henle og distale tubuli av nephron sløyfer, og reabsorpsjon av urin blir lagret i kroppen kalsium (Ca2 +). Tiazid-diuretika, i nærvær av hypertensjon, minimalisere utvikling av koronar hjertesykdom komplikasjoner i det kardiovaskulære systemet.

Blant thiaziddiuretika kan følgende legemidler identifiseres: "Hypotiazid", "Indapamid".

Antiarytmiske legemidler. De bidrar til normalisering av hjertefrekvensen (HR), som forbedrer respiratorisk funksjon, forenkler løpet av IHD.

Blant antiarytmika kan følgende legemidler identifiseres: Aimalin, Amiodaron, Lidokain, Novokainamid.

Angiotensin converting enzyme (ACE) hemmere. ACE-hemmere, ved å blokkere omdannelsen av angiotensin II fra angiotensin I, forhindrer spasmer i blodårene. ACE-hemmere normaliserer også blodtrykket, beskytter hjertet og nyrene mot patologiske prosesser.

Blant ACE-hemmene kan følgende legemidler isoleres: kaptopril, lisinopril og enalapril.

Sedativa. De brukes som et middel til å berolige nervesystemet, når årsaken til økt hjertefrekvens er følelsesmessige erfaringer, stress.

Blant sedativer er: "Valerian", "Persen", "Tenoten".

3. Kosthold for koronar hjertesykdom

Kostholdet i IHD er rettet mot å redusere belastningen på hjertemuskelen (myokard). For dette formål er mengden vann og salt begrenset i dietten. Også fra det daglige dietten er produkter som fremmer utviklingen av aterosklerose, utelukket, noe som kan ses i artikkelen - TOP-10 skadelig mat.

Høydepunktene i dietten i IHD kan identifiseres:

 • Caloric innhold av mat - med 10-15%, og med fedme med 20% mindre enn ditt daglige diett;
 • Mengden fett er ikke mer enn 60-80 g / dag;
 • Mengden proteiner er ikke mer enn 1,5 g per 1 kg kroppsvekt per person / dag;
 • Mengden karbohydrater er ikke mer enn 350-400 g / dag;
 • Mengden bordssalt er ikke mer enn 8 g / dag.

Hva du ikke kan spise med CHD

 • Fett, stekt, røkt, krydret og salt mat - pølser, pølser, skinke, fete meieriprodukter, majones, sauser, ketchup, etc.;
 • Animalfett, som finnes i store mengder i fett, fett kjøttvarianter (svinekjøtt, hjemmelaget and, goose, karpe og andre), smør, margarin;
 • Høyt kalori mat, samt mat som er rik på fordøyelig karbohydrater - sjokolade, kaker, bakverk, søtsaker, marshmallows, syltetøy, syltetøy og syltetøy.

Hva du kan spise med CHD

 • Mat av animalsk opprinnelse - fettfattige varianter av kjøtt (fettfett kylling, kalkun, fisk), fetthvite cottage cheese, egghvite;
 • Korn - bokhvete, havremel;
 • Grønnsaker og frukt - hovedsakelig grønne grønnsaker og oransje frukter;
 • Bakeri produkter - rug eller kli brød;
 • Drikker - mineralvann, mager melk eller kefir, usøtet te, birk og lønnesjuice.

I tillegg bør dietten i CHD være rettet mot å eliminere for mye mengder overskudd kilo (fedme), hvis de er til stede.

For behandling av koronar hjertesykdom utviklet M. I. Pevzner et kurativ mat system - diett nr. 10c (tabell nummer 10c).

vitaminer

Dietten trenger også å fremheve de ytterligere mottak av vitaminer - C (askorbinsyre), E (tokoferol), B3 (PP - niacin, nikotinsyre), B6 ​​(pyridoxin), B11 (L-karnitin) og P (rutin og andre bioflavonoider ). Disse vitaminene, spesielt C og P, styrker veggene i blodårene og hindrer dem fra kolesteroldeposisjon, dvs. dannelsen av aterosklerotiske plakk.

Ascorbinsyre bidrar også til den raske oppløsningen av "dårlig" kolesterol og fjerner det fra kroppen.

Men vitamin D (calciferol) bør reduseres i forbruk.

4. Kirurgisk behandling av iskemisk hjertesykdom

Blant de kirurgiske metodene for behandling av hjertesykdom kan identifiseres:

Koronar bypass kirurgi (CABG), spesielt koronar arterie bypass grafting (CABG). Essensen av metoden er å koble koronarbeholderen, under det berørte området, til de ytre blodkarene. Som en "shunt" bruker vanligvis en stor subkutan ven.

Ballong angioplastikk. Essensen av metoden er basert på innføringen i stedet for den smalede lumen av en spesiell beholder (ballong), som deretter blir matet med luft. På grunn av trykket på de aterosklerotiske plakkene, presser ballongen med luft dem ut, hvorpå den igjen blåses av og fjernes fra fartøyet.

I forbindelse med det faktum at etter ballongangioplasti er det en stor risiko for å innsnevre blodkarets lumen, plasseres en stent på dette sted, dvs. Stenting av fartøyet utføres.

Stenting. Kjernen i metoden er basert på installasjonen i en patologisk innsnevret lumen av arterien til en spesiell stent - metallrammen, som øker lumen av arterien og forhindrer dens re-innsnevring.

Kirurgisk behandling i form av ballongangioplastikk og stenting utføres under angiografisk kontroll.

Prognose for behandling

Prognosen for utvinning er i stor grad avhengig av en rettidig samtale til legen, en grundig diagnose og en tilstrekkelig behandling for IHD.

I ekstreme tilfeller, hvis legene gir en positiv prognose for utvinning, ikke fortvil, kan du alltid søke hjelp fra Herren, som definitivt vet hvordan de skal hjelpe dem som vender seg til Ham. Det er ikke for ingenting at det står skrevet: "For den som påkaller Herrens navn, skal bli frelst" (Romerne 10:13).

Behandling av IHD med folkemidlene

Viktig! Før du bruker folkemidlene for IHD, kontakt legen din!

Hawthorn og motherwort. Hell i en termos 1 ss. skje av hagtorn og 1 ss. skje av Leonurus, hell dem deretter 250 ml kokende vann. La agenten stå i et par timer, deretter stram det og drikk 2 ss. skje 3 ganger om dagen, 30 minutter før måltider. Effektiviteten av stoffet øker med ytterligere bruk av buljong av rosen hofter.

Pepperrot, gulrøtter og honning. Rist pepperrotroten på riven for å gjøre det 2 ss. skje og hell den med et glass kokt vann. Etterpå bland blandingen av pepperrot med 1 glass ferskpresset gulrotjuice og 1 glass honning, bland alt grundig. Du må drikke en medisin for 1 ss. skje, 3 ganger om dagen, 60 minutter før måltider.

Pepperrot. Lag en blanding av 1 ts revet pepperrot og 1 teskje honning, som må spises 1 gang om dagen, vaskes med vann. Behandlingsforløpet er 45 dager.

Samling 1. Lag en samling av følgende ingredienser i knust form - 2 ss. skjeer av reed blomster av solsikker, urter av icteric og dillfrø, samt 1 ss. skjeeblader av mor og mormor. Bland alt grundig og hell 1 ss. skje samling av et glass kokende vann, deretter dekke beholderen, sett til side i en time for infusjon, belastning og ta infusjon av 100 g, 6 ganger daglig, i 30 dager, 30 minutter før måltider.

Samling 2. Gjør den samling av de følgende ingredienser i pulverform - 50 g av hagtorn blomster, 30 g slirekne og 20 g urt kjerringrokk. Rør grundig, deretter 2 ss. skje samling helle 250 g kokende vann, dekkmidler og satt til side for sin infusjon, på 2 timer etter, må verktøyet renne og drikke en svelget i løpet av dagen.

Samling 3. Lag en samling av følgende ingredienser i knust form - 2 ss. skjeer av hagtorn blomster og mistelteblader, samt 1 st. skje med spidskommenfrø, valerianrot, sitronbalsamblad og vinca-gress. Bland alt grundig og hell 1 ss. skje samling kopp kokende vann, og deretter dekke beholderen satt til side i en time infusjon, belastning og ta infusjon 100 g, 2 ganger daglig, morgen og kveld, 30 minutter før måltidet.

Samling 4 Gjør den samling av de følgende ingredienser i pulverform - 100 g av hagtorn blomster, 100 g kamille, 50 gram bjørk blader, 50 g gress lyng, 50 g av blomster kastanje og 50 g av rotstokker av kveke. All blanding grundig, og deretter 1 time. Collection skje helle 250 g kokende vann, dekkmidler og satt til side for sin infusjon, ved 30 minutter etter, og avløp midler trenger å drikke i form av varme, 100 g, 2 ganger om dagen, om morgenen på tom mage og før du går i dvale.

Profylakse av iskemisk hjertesykdom

Profylakse av koronar hjertesykdom inkluderer følgende anbefalinger:

 • Gi opp dårlig nyttig og skadelig mat, eller i det minste minimere bruken av det;
 • Prøv i kostholdet, gi preferanse til å spise mat beriket med vitaminer og sporstoffer - friske grønnsaker og frukt;
 • Avvis fra alkohol, røyking;
 • Flytt mer, med stillesittende arbeid gjør øvelser på arbeidsplassen;
 • Ikke forsøm sykdommene i kardiovaskulærsystemet, slik at de ikke utvikler seg til en kronisk form;
 • Se på vekten din;
 • Unngå å jobbe med økt følelsesmessig stress, spesielt hvis du er veldig bekymret for ulike vanskelige situasjoner - om nødvendig, endre arbeidsstedet ditt;
 • Prøv å ha fred med folk rundt deg, spesielt i familien.

Iskemisk hjertesykdom: Hva er det og hvordan å behandle det

Hjerteforstyrrelser kompliserer livet betydelig, endrer sin vanlige rytme. Disse inkluderer IHD-patologi, tidlig behandling som har en funksjonshemming eller et dødelig utfall. Hos pasienter med denne diagnosen forekommer døden i 40% av tilfellene, derfor er det ekstremt viktig å diagnostisere negative forandringer i tid og ta tiltak for å opprettholde hjertehelsen.

Hva er iskemisk hjertesykdom og hvor farlig det er

IHD oppstår med akutte eller kroniske lesjoner i myokardiet. Denne prosessen er et resultat av underernæring av muskelen eller komplett mangel på blodtilførsel. Etiologien til problemet er mangfoldig, men i alle tilfeller er det en dysfunksjon av koronararteriesystemet. Oftere er forstyrrelsen diagnostisert mot bakgrunnen av aterosklerotiske forandringer, noe som utfordrer innsnevring av karene.

Som allerede nevnt er mangel på behandling fulle av en markert forverring i staten, inkludert funksjonshemming, eller til og med stopp av et vitalt organ. I henhold til det internasjonale systemet for ICD-10 er IHD tildelt kode I20-I25.

Årsaker til patologi

Iskemisk hjertesykdom utvikler seg når muskelbehov og koronar blodstrømmer er i ubalanse. Prosessen er basert på:

 • Aterosklerose av arteriene, hvis deres lumen er innsnevret med 70% eller mer.
 • Spasm av umodifiserte fartøy.
 • Forstyrrelse av mikrosirkulasjonen i myokardets vev.
 • Økt aktivitet av blodproppssystemet.

Nøkkelen er den første grunnen til listen. Utviklingen av aterosklerose skyldes akkumulering av kolesterol og dannelse av plaques på de vaskulære veggene. Gradvis øker de i størrelse, og forhindrer blodstrømmen. Det neste trinnet er transformasjon av patologiske strukturer, utseende av sprekker, brudd, aktivering av trombose. Hvis lumen er blokkert med 90%, observeres en signifikant forverring av tilstanden med IHD selv i ro.

De provokerende faktorene

Farlige symptomer manifesteres når følgende betingelser er oppfylt:

 • Alder over 50 år, spesielt hos menn.
 • Arvelig disposisjon.
 • Aktiv røyking, når en dag bruker mer enn 10 tobakksprodukter.
 • Høyt kolesterol - hyperlipidemi.
 • Tilstedeværelse i anamnese av en arteriell hypertoni, adiposity, en diabetes.
 • En stillesittende livsstil, utilstrekkelig fysisk aktivitet.
 • Manglende balansert sunt kosthold.

Hos kvinner kan symptomene oppstå som følge av langvarig bruk av hormonelle prevensjonsmidler, mot bakgrunn av stress, mental overstyring, mental overarbeid. I nyere situasjoner er helseproblemer løst ikke bare av kardiologi, men også av nevrologi.

Typer og former

IHD av hjertet er representert i flere varianter:

 • Plutselig manifesterte koronar død.
 • Myokardinfarkt med nekrose av hjertemuskulaturens vev.
 • Den første stopp som følge av brudd på elektrisk stabilitet. Utfallet avhenger av gjenopplæringens aktualitet.
 • Angina pectoris. Det skjer for første gang, oppstått, tidlig etterfylling, progressiv, vasospastisk. Separat er det koronare syndrom isolert.
 • Overtredelse av rytmen. Gjennomføring av blod gjennom karene ved støt skyldes innsnevring av lumen.
 • Hjertesvikt på grunn av akutt mangel i blodkarrierer i blodet beriket med oksygen.
 • Kardioklerose etter fødsel som følge av død av en del av muskelen. Årsaken er erstatning av nekrotiske fibre med bindevev. Resultatet er manglende evne til å redusere og kronisk iskemisk hjertesykdom.

Det er ekstremt viktig at differensialdiagnosen for iskemisk sykdom utføres med maksimal nøyaktighet. Kun ved en korrekt diagnostisert diagnose vil legen foreskrive riktig behandlingsalternativ i et bestemt tilfelle.

symptomer

Diagnosepatologi er mulig ved følgende klassiske manifestasjoner:

 • Smerte bak brystbenet, strekker seg til nakken, underarmen, skulderen, hånden og underkjeven på venstre side. Kanskje en ubehagelig følelse under skulderbladet. Kramper er som regel ledsaget av en komprimerende, presserende, brennende eller kvelende spasme. Intensiteten avhenger av de individuelle egenskapene.
 • Rapid tretthet, generell svakhet, svimmelhet.
 • Økt smerte oppstår med fysisk eller følelsesmessig stress. Med komplett hvile forbedres tilstanden.
 • Varigheten av angrepet er fra 30 sekunder til 10 minutter.
 • Raskt lindring av spasmer opptrer etter at nitroglyserin er tatt.

Årsaken til smerte er utslipp av metabolske produkter mot bakgrunnen av hypoksi, irritasjon av nerve reseptorer. Til manifestasjoner av sykdommen inkluderer kortpustethet, som oppstår med fysisk anstrengelse. Noen ganger er arbeidet med å puste til stede i rolige omgivelser.

IHD er en progressiv patologi, så intensiteten av symptomene øker med tiden. Ofte blir disse symptomene supplert med halsbrann, kvalme, kolikk i magen. Hvis en forverring med plutselig hjertedød utvikles, er bevissthetstap, dilaterte elever, blanchering av huden, pusteopptak observert. Generelt forekommer slike angrep under nattesøvn.

Nøyaktig diagnose

For å få et detaljert bilde, er det planlagt en rekke undersøkelser:

 • Fjerning av et elektrokardiogram for å oppdage hjertesyklusfeil, rytmeforstyrrelser. I patologien til myokardiet eller dets nekrose, er det endringer i tannene T og Q, i tilfelle av iskemisk skade, lider ST-segmentet.
 • Lasttester i form av tredemølle test, veloergometri.
 • Selektiv koronarangiografi med innføring av kontrastmidler i karene gjennom sonden og radiografien.
 • Scintigrafi av myokardiet.
 • Datatomografi.
 • Farmakologiske tester.
 • Biokjemisk blodprøve.

I tillegg undersøkes endringene i blodtrykket for tidlig gjenkjenning av den hypertoniske komponenten.

Behandling av koronar hjertesykdom

Hovedmålet med terapien er å redusere myokardisk oksygenbehov og aktiv tilførsel til vevet. For dette praktiseres medisinske og instrumentelle teknikker.

Etter doktorens skjønn velges følgende alternativer eller kombinasjoner av disse:

 • Fysisk aktivitet er begrenset - motorsport elimineres, ganghastighet reduseres, trappene minimeres. Med et lite uttrykk for IHD for vaskulær styrking, er det planlagt å sykle, svømme og stille tursturer til tette avstander.
 • Metoder for fysioterapi brukes - vann- og hydrobølgebehandling, massasje.
 • Mottak av medisiner. I henhold til legenes resept og den foreskrevne ordningen, eliminerer de symptomene på sykdommen ved hjelp av trykkreduserende betablokkere som utvider koronararteriene av nitroglyserin. For å forbedre blodstrømmen, brukes ACE-hemmere. Hvis det er risiko for dannelse av trombi, foreskrive aspirin. Med høyt kolesterol er statinbaserte stoffer angitt.
 • Gjennomføring av koronar angioplastikk. Metoden refererer til minimalt invasive kirurgiske inngrep, hvorav resultatet er utvidelsen av blodkarets lumen. Et kateter med en ballong som er festet til den, settes inn gjennom brachial- eller femorale arterien. Etter å ha nådd det patologiske stedet på grunn av oppblåsning av beholderen, blir kolesterolplakk inntrykket. Som et resultat øker stentens størrelse. Manipulering utføres under røntgenkontroll.
  Det er mulig å utføre prosedyren ved hjelp av en fjærspiss, som etter fjerning av kateteret forblir i karet som en "stiver".
 • Lasertransmiokardial revaskularisering. Det er planlagt i ekstreme tilfeller å danne seg i områder med utilstrekkelig blodtilførsel av mange små kanaler som fôrer iskemisk vev.
 • Aortokoronær bypass. Indikasjoner for sin adferd - tilstopping av flere fartøy samtidig, pasientens avanserte alder.

Hvis IHD plutselig opptrer som anginaangrep, er det viktig å kunne gi førstehjelp. Følgende aktiviteter er relevante:

 • Oppsigelse av fysisk aktivitet, fullstendig fred.
 • Vedtak av beroligende.
 • Frisk luft.
 • Oppløsning av nitroglyserintabletter. Hvis spasmen fortsetter, ta medisinen, gjenta etter 5 minutter.
 • I fravær av forbedring samtidig med nitroglyserin, tygges aspirin (500 mg dosering).
 • Å ringe en ambulanse skal være umiddelbar.

Ernæring for IHD

Med iskemisk sykdom blir primær betydning gitt til et godt organisert kosthold. Samtidig implementerer de følgende mål:

 • Normaliser blodets lipidprofil.
 • Utfør en profylakse av koronar spasmer.
 • Forhindre veksten av blodtrykket.
 • Hjelper med å redusere blodets tetthet og viskositet.
 • Hold tonen i hjertemuskelen.

For å oppnå målene, anbefales det å følge følgende diett:

 • Begrense kolesterol-rik mat. Unngå fra diettfett, smør, kjøttretter ikke mer enn 3 ganger i uken, bare etter at de er kokt eller stuvet. Tilstedeværelsen av slakteavfall, kaviar av fisk og reker, rømme er ikke tillatt i menyen. Fettinnhold i meieriprodukter bør ikke være mer enn 1%. Ett egg per uke er tillatt.
 • Fullstendig forlate alkohol, kaker, kaker, karbonatiserte drinker.
 • Det legges vekt på å lage sjøfisk tilberedt ved baking, koking, slukking.
 • Deler av frukt og grønnsaker, bær gjør minst 3 per dag (det er ønskelig at de oransje og røde varianter dominert). Minimere bruken av poteter.
 • Fra korn til å foretrekke havregryn, bokhvete, hvete. Det anbefales å legge kli i supper og supper.
 • Avfallsbehandlingen, halvfabrikata på grunn av tilstedeværelsen av nitritt i dem, reduserer fartøyene.
 • Mengden salt per dag reduseres til 5 gram, og legger det bare til klare måltider. Smak styrke med krydder.
 • Å fortynne blodet, holder seg til drikkeregimet, og bruker minst 1,5 liter rent vann om dagen. Du kan fortynne den med kompott, juice, melkdrikker.
 • For å øke tonen i hjertemuskelen, bruk løvgrønnsaker, nøtter, havkål, sopp, rotgrønnsaker.

Komplikasjoner og konsekvenser

IHD er ekstremt farlig på grunn av høy risiko for å utvikle akutt hjertesvikt, koronar død. Perioden fra begynnelsen av en spasme til et dødelig utfall overstiger ikke 6 timer. Andre negative alternativer inkluderer hjerteinfarkt, nedsatt hjernenæring, slagtilfelle. Den sistnevnte vekker i sin tur ofte hemiparesis av sunt muskelvev på grunn av skade på nervestrukturene.

Forebygging, kliniske anbefalinger

Effektiv forebygging av kranspuls sykdom er en diett og en riktig livsstil med dosert fysisk aktivitet. Spesiell oppmerksomhet blir gitt til riktig hvile og søvn. Hvis pasienten er i fare for IHD, er det tilrådelig å planlegge kurs av lipidsenkende legemidler basert på statin.

Prognose hvor mange bor

Følgende fakta forteller om den ugunstige banen i patologi:

 • Utvikling av iskemisk hjertesykdom på bakgrunn av arteriell hypertensjon.
 • Tilstedeværelsen av alvorlige lipidforstyrrelser, diabetes.

Fullstendig eliminere sykdommen er ikke mulig, men med vedlikeholdsbehandling er det mulig å redusere forverringen og leve opp til avanserte år. Pasienten får et funksjonshemning dersom et myokardinfarkt ble diagnostisert eller en direkte revaskularisering ble utført.

Doktorsrapport

Selv med en slik diagnose, da IHD ikke kan gi opp hele livet. Hovedbetingelsen for suksess er deteksjon av patologi fra de første symptomene, streng overholdelse av anbefalingene fra leger, kontroll av kroppsvekt, daglig ransjon, overvåking av trykkfluktuasjoner. Hvis det ikke foreligger kontraindikasjoner, er behandlingsregime suppleret med folkemetoder, og får et omfattende resultat.

Hvordan behandle iskemisk hjertesykdom

Hvordan behandle iskemi i hjertet

Iskemisk hjertesykdom er en av de vanligste i dag. Iskemi kombinerer angina, infarkt og aterosklerotisk kardiosklerose.

Medisiner i spørsmålet om hvordan å behandle iskemi i hjertet, er dessverre ikke alltid effektive.

Kardiologer er i økende grad tilbøyelig til kompleks behandling av denne sykdommen.

årsaker

Hjertetsekemi utvikler seg som følge av utilstrekkelig tilførsel av koronararterier, noe som skyldes innsnevring av deres lumen. Hvorfor oppstår et slikt fenomen? Med alderen akkumuleres forekomster av kolesterol i det indre skallet i kranspulsårene. Dette skyldes først og fremst menneskelig ernæring: jo mer fettstoffer og stekt mat det forbruker, jo raskere "dårlige" kolesterol i blodet akkumuleres. Gradvis prolifererer atherosklerotiske plakker, obscurerer arteriel lumen og hindrer blodstrømmen som fører til hjertet.

På grunn av utilstrekkelig blodgass til hjertemuskelen, er det brystsmerter - angina. Hvis du ikke tar hensyn til dette symptomet i tide og ikke vet hvordan du skal behandle iskemi i hjertet, er det fare for hjerteinfarkt. Hvilke faktorer fremkaller utviklingen av hjertesykdom? Leger deler dem i to grupper - eksternt og internt. Tilstedeværelsen av minst en av faktorene som er oppført nedenfor, øker risikoen for hjertesykemi og andre kardiovaskulære sykdommer betydelig:

ekstern

 • Ubalansert ernæring. Overeating, overvekt i dietten av animalsk fett og lett fordøyelige karbohydrater predisposes til avsetning av kolesterol;
 • En stillesittende livsstil. Regelmessig øvelse styrker hjertemuskelen og reduserer risikoen for å utvikle iskemi og andre hjertesykdommer betydelig.
 • Psykoterapeutisk overstyring (stress, depresjon);
 • Røyking og alkohol. Skadelige vaner har en katastrofal effekt på kardiovaskulærsystemet, og øker ikke bare risikoen for iskemi, men også hjerteinfarkt.
 • Langvarig bruk av hormonelle prevensjonsmidler.

intern

 • Hypertensjon. Forhøyet blodtrykk øker risikoen for å utvikle koronararteriesykdom med 2-6 ganger;
 • Høyt kolesterol i blodet. Fremmer veksten av kolesterolplakk og, som en konsekvens, innsnevringen av lumenet;
 • fedme;
 • Krenkelse av vann og elektrolytt metabolisme. Langsiktig inntak av vann berøvet salter av magnesium, kalium, krom og andre mineraler skaper forutsetninger for utvikling av iskemi;
 • Redusert skjoldbruskfunksjon
 • Gallstein sykdom;
 • Forringet evne av kroppen til å absorbere glukose.

symptomer

Avhengig av formen av iskemisk hjertesykdom kan forekomme på forskjellige måter. Kardiologer identifiserer imidlertid en liste over karakteristiske symptomer for denne sykdommen:

 • Arytmi (reduksjon eller økning i hjertefrekvens);
 • Fysisk svakhet;
 • Kortpustethet etter lav intensitet fysisk aktivitet;
 • Følelse av tetthet i hjertet;
 • kvalme;
 • Kald, klebrig svette.

For iskemisk hjertesykdom er det også psykiske manifestasjoner: grunnløse følelser av angst, kjedelig stemning og apati, en kraftig kvelning.

behandling

I mange land er hjerteisoki den vanligste årsaken til sykelighet og dødelighet. Hvordan behandle iskemi av hjertet i moderne forhold? Når alvorlige komplikasjoner av sykdommen, når det gjelder alvorlig vasokonstriksjon, brukes metodene for kirurgisk inngrep. I andre tilfeller utfordrer kardiologer til en helhetlig tilnærming, som inkluderer å ta medisiner og forandre pasientens livsstil.

preparater

Medikamentterapi er rettet mot å gjenopprette blodtilførselen til hjertet, samt forebygge komplikasjoner av hjertesykdom. Hvordan behandler legene hjerteekstemi? Følgende grupper av legemidler er mye brukt:

 • Betablokkere. Reduser hyppigheten av hjertesammensetninger, senk blodtrykket. Hjelp til å forhindre et hjerteinfarkt;
 • Nitroglyserin. Effekten av dette stoffet er rettet mot å redusere smerte i brystet og redusere behovet for hjertet i oksygen. Ved angrep av en stenokardi virker nitroglyserin øyeblikkelig og holder terapeutisk effekt i flere timer;
 • Statiner. Reduser kolesterolet i blodet, noe som resulterer i endringer i veggene i blodårene. Preparater av gruppen statiner reduserer løpet av iskemi, hindrer gjentatte hjerteinfarkt.

Hvordan behandle iskemisk hjertesykdom?

I denne artikkelen vil vi vurdere hvordan du behandler koronar hjertesykdom hos voksne på riktig måte.

medisinering

Medisinsk behandling av iskemisk hjertesykdom består i å ta medisiner som forbedrer blodsirkulasjonen i hjertet, og viser en vasodilator, vanndrivende og forsinkende virkning. Hovedgruppene av disse stoffene er nitrater, antiaggreganter, B-adrenoblokker, diuretika, kardialkanalblokkere.

Preparater av nitrater (nitroglyserin, nitrogranulong) har en hurtig vasodilaterende effekt som gjør det mulig å stoppe (ta av) angina angina i 3 til 5 minutter. etter deres sublingual (under tungen) mottak.

En tolerabel enkelt dose nitroglyserin bør ikke være mer enn 3 tabletter hvert 10. minutt. Hvis effekten ikke kommer etter 3-gangs administrering av dette legemidlet (smerten eller kompresjonen bak brystbenet ble ikke fjernet), kan det i dette tilfellet betraktes som akutt myokardinfarkt. hvor det er nødvendig umiddelbart å ringe en ambulanse og å innlegge pasienten på sykehuset.

Det skal også huskes at nitroglyserin har en tilstrekkelig sterk hypotensiv effekt (senker arterielt trykk). Det bør derfor ikke tas til pasienter hvis blodtrykk er mindre enn 100/60 mm Hg.

I tillegg, etter å ha fått nitroglyserin, er hodepine mulige som følge av en skarp effekt på hjernens kar, så det anbefales at det tas sammen med tabletten Validol under tungen samtidig med nitroglyserin.

Nitratpreparater er ganske sterke hjertemidler, så de anbefales å ta bare når det er absolutt nødvendig.

Det er preparater som ligner på nitroglyserin, som inneholder sin grunnleggende sammensetning av det terapeutiske stoffet, men i en mindre mengde, for eksempel korvalment eller dets analoge korvaltab.

Korvalment, som nitroglyserin, er et veldig godt verktøy for å lindre slike anginaangrep, men i motsetning til det har det en ganske gunstig effekt på kroppen. Ta det skal være 1 kapsel under tungen til fullstendig resorpsjon med følelse av ubehag eller smerte i hjertet.

Adrenoblokere I den komplekse behandlingen av IHD er uunnværlige komponenter.

Deres viktigste terapeutiske effekt er rettet mot å forbedre den normale oksygenforsyningen til hjertets muskler, nemlig myokardiet.

Denne gruppen inkluderer bisoprolol, så vel som metoprolol, etc. Disse legemidlene bør tas permanent i 1 t. 2 r. for en dag. Behandlingsforløpet er utnevnt av den behandlende legen, da det finnes et stort antall forskjellige kontraindikasjoner, for eksempel nærvær av kronisk bronkial astma hos pasienten, for å motta disse medisinene. eller ulike smittsomme sykdommer i lungehulen.

Mottak av antiplatelet midler (aspirin, kardiomagnet) kan forbedre blodsirkulasjonen betydelig i kardiovaskulærsystemet og forhindre dannelsen av blodpropper, ved å "fortynne" blodet. Daglig inntak av aspirin unngår utviklingen av alvorlige komplikasjoner av koronar sykdom, for eksempel akutt koronar insuffisiens eller hjerteinfarkt.

Kardiomagnet er et kombinert stoffholdig aspirin, samt asparks, som er nødvendig for å forbedre hjertet (inneholder kalium og magnesium, de grunnleggende stoffene for normalisering av hjertefunksjonen).

Kardiomagnesium anbefales å ta 1 tablett etter måltid, hovedsakelig før sengetid. Hovedkurset av behandlingen er foreskrevet av en kardiolog, i gjennomsnitt er det 1 til 2 måneder med avbrudd på 1 til 1,5 uker. Ved slutten av denne perioden kan behandlingskursen gjentas.

Hjerte betyr er foreskrevet i kompleks behandling av sykdommen. De forbedrer betraktelig arbeidet i hjertet og kardiovaskulærsystemet. De viktigste stoffene er digoksin, asparkam, verapamil. Asparkam-preparater forbedrer hjertets virkemåte veldig godt, på grunn av tilstedeværelsen i sammensetningen av mikroelementer av kalium og magnesium, som er nødvendige for full operasjon av hjertemuskelen i myokardiet.

Generelt bør de ta 1 t. 2 - 3 r. per dag i 1 til 2 måneder, så kan behandlingsforløpet gjentas i samråd med din behandlende lege - en kardiolog.

Diuretika (diuretika) midler spiller en svært viktig rolle i behandlingen av IHD. Til denne gruppen av stoffer er: furosemid, hypotazid, dibasol, veroshpiron, etc.

Inntak av disse legemidlene kan forbedre utsöndringen av overflødig væske fra kroppen, noe som øker den generelle perioden for rehabilitering (gjenoppretting).

I utgangspunktet foreskrives furosemid for 1 tablett annenhver dag med asparcum, da det spyler kalium og kalsium som kreves av kroppen, og gjenoppretter det til asparks. Behandlingsforløpet med furosemid er generelt 1 til 2 måneder. 1 t annenhver dag.

vitaminer Det anbefales å ta for å forbedre arbeidet med kardiovaskulærsystemet og styrke kroppens immunforsvar. De mest effektive hjerte vitaminer er undevit, cardiophyte, decamewith og andre, som bør tas i 1 t. 2 s. per dag i 1 måned.

Advarsel: ikke selvmidle ibs, da dette kun kan forverre sykdommens generelle sykdom og provosere utviklingen av uønskede komplikasjoner, konsultere en lege-kardiolog om behandling!

Kirurgisk behandling

 • koronar bypass kirurgi (ved kirurgisk inngrep koble hjertekarbonene i hjertet);
 • ballong angiografi;
 • koronar arterie bypass-grafting (aorta-forbindelse med hjertekaronader).

forebygging

 • fullføre avvisning av dårlige vaner (alkoholisme, røyking);
 • fullverdig, rasjonell ernæring (frukt, grønnsaker);
 • treningsbehandling og sport;
 • konstant stempling av kroppen din (ta bad med kaldt vann, etc.);
 • rettidig behandling av kroniske sykdommer i kroppen, noe som bidrar til utviklingen av ibs.

I denne artikkelen lærte vi hvordan å behandle iskemisk hjertesykdom.

Behandling av hjertet (angina, iskemi, smerte i hjertet) folkemidlene.

Angina pectoris eller "angina pectoris" er et av stadiene for utvikling av koronar hjertesykdom. Disse er periodiske sammentrekninger (spasmer) av blodårer og brudd på blodtilførselen til hjertet. Oftest utvikler angina hos eldre og hos menn 3-5 ganger oftere. Dette forklares av det faktum at østrogener (kvinnelige hormoner) før utbruddet av overgangsalderen beskytter kroppen mot kolesterolinntak på veggene i blodårene. Iskemisk hjertesykdom (IHD) er en patologisk tilstand kjennetegnet ved absolutt eller relativ forstyrrelse av blodtilførselen til myokardiet på grunn av hjertesykdom i hjertet.

Behandling av angina pectoris, iskemisk hjertesykdom, folkemidlene:

Adonis of takykardi. fra smerte i hjertet. Forebygging av hjertesykdom.

Hell en fjerdedel av en liter vann i en gryte og koker vann. Så snart vannet koke, reduser varmen. Mens kokingen blir liten (bare litt nær kanten av potene), hell 4-5 gram (en spiseskje) av Adonis vårgress (gorichvet). Kok på lav varme i ikke mer enn 3 minutter. Dekk deretter pannen og sett på et varmt sted i 20 minutter for å fylle opp buljongen. Stamme og kast gresset. Drikk 3 ganger om dagen for 1 ss. Unormalt hjerteslag stopper etter å ha tatt dette legemidlet.

Du kan gjennomføre et kurs for hjertesykdom forebygging Adonis. 1st.l. adonis hell 1 ss kokende vann, kok i 5 minutter på en liten brann. Insister 5 timer. Strain. Drikk 1 ts. om morgenen på tom mage før frokost 10-12 dager. Dette middelet kan brukes som førstehjelp for smerte i hjertet. Behandlingen utføres bare ved kurs, og observerer strengt dosering.

Fjern plutselig hjertesmerte.

 • I et halvt glass varmt kokt vann rører 0,5 teskje med natron og drikk.
 • Å dryppe på en palm med 10-12 dråper granolje og å gni i hjerteområdet 1-2 minutter.
 • Masser de små fingrene.
 • Med høyre hånd, ta håndleddet til venstre hånd, med tommelen, finn puls på venstre hånd og trykk den 10-12 ganger, gi et trykk til hjertet ditt. Deretter, med tommel og pekefinger, gni fingerfingeren av venstre hånd opp og ned, også 10-12 ganger. Sitt stille, og etter 5 minutter vil hjertet roe seg ned.

Ivan-te er samlet og tørket fra juli til september. Om vinteren brygge: 2 ss. skjeer for 1 kopp kokende vann. En hyggelig og sunn te for hjertes helse.

Hjelpe hjertet.

Infusjonen er fremstilt fra hagtorn bær. 25 g frukt skal helles i en termosflaske og hell 200 ml kokende vann. Insisterer 4 timer. Deretter skal infusjonen filtreres. Dette er den daglige dosen. Det skal være full - i 4 delte doser på 50 ml før måltider. Oppskriften er enkel, men handlingen er god. Søvn vil bli bedre, svakhet vil forsvinne, og følgelig vil trykket normalisere seg.

Oppskrift på aterosklerose, angina pectoris, hypertensjon, iskemi og andre hjertesykdommer.

To forbindelser fremstilles separat. Sammensetning en: Honning naturlig - 500 g. vodka 40% - 500g. Begge komponenter blandes, oppvarmes med moderat varme til dannelse av skum på overflaten. Ta deretter av fra varme, la den hvile. Sammensetning av den andre: motherwort. cottonweed rot, valerian rot, knotweed. kamille. Ta en klype av hver urt, bryg med en liter kokende vann, sett opp for å bosette seg i 1-2 timer, og deretter press gjennom gasbind. Den første forbindelsen blandes med den andre, og legg deretter legemidlet på et mørkt sted i tre dager. Ta den første uken i en teskje 2 ganger om dagen. Fra og med den andre uken, ta en spiseskje 2 ganger om dagen til den blir konsumert. Oppbevares i kjøleskapet. Etter 7-10 dagers pause, forbered igjen eliksiret og fortsett behandlingen, hele kurset - 1 år.

Rosehip og hagtorn for hjertes helse.

I en 2-liters gryte, sett 7 ss. (med topp) bær av hagtorn og rose hofter. hell vann, koke på lav varme i 15 minutter og, pakket inn i varme, insisterer på 24 timer. Stamme og sett i kjøleskapet. Drikk 0,5 til 1 glass 3 ganger om dagen etter måltider i stedet for te.

Astragalus fra angrep av stenokardi og brystsmerter.

10-15 gr. Astragalus bryg et glass kokende vann, insister 1 time. Ta 1-2 ss. 3-4 ganger om dagen. Denne infusjonen lindrer venetrykk, øker blodstrømmen, fjerner takykardi, lindrer hevelse og normaliserer blodtrykket. Etter hans faste opptak vil det bli anginaangrep og stygge smerter. Denne infusjonen behandles med nyrer.

Hjelpe hjertet, blodårene, nervesystemet.

For å hjelpe hjertet, blodkarene, nervesystemet fra mai til oktober, ta frisk juice fra bladene og røttene løvetann. Pass planten gjennom en kjøttkvern, vri ut saften. Drikk 30 dråper 4 ganger om dagen. Veggene i blodkarene styrkes, minnet forbedres, irritabiliteten minker, søvnløshet forsvinner.

Hjertetinktur.

Forbered det. Kjøp et apotek for 100 ml tinkturer peon evading, valerian, hagtorn, motherwort og legg til dem 50 ml tinktur eucalyptus og 25 ml tinktur mynte. Bland alt i en halvliter flaske og legg til 10 krydderknopper (krydder).

En flaske "cocktail" bør settes på et mørkt sted i to uker, med jevne mellomrom risting. Ta medisinen 3 ganger daglig i 15-20 minutter. før du spiser 20-25 dråper, fortynn med litt vann eller drypp på sukker. Behandlingsforløpet er en måned. Etter en kort pause kan du gjenta.

Spekteret av virkningen av denne behandling er ganske omfattende: det reduserer intrakranielt trykk og normaliserer blod, har krampeløsende og antikonvulsiv virkning, hjelper til med åreknuter, forbedrer cerebral blodsirkulasjonen, forhindrer blodpropper, stimulerer hematopoiesis.

Et middel mot hjertesykdom.

Kjøp et glass frø gulrøtter. Hell dem med 70% alkohol og et glass ferskpresset gulrotjuice. Legg deretter alt i en flaske og legg det på et mørkt sted i en uke. Drikk 3 ganger om dagen for 1 ss. i 15-20 minutter før måltider. En flaske med en drink - en pause i en uke (i løpet av denne tiden, ta en ny tinktur) og igjen, utfør et kurs. Tilbring flere kurs og legen vil nyte kardiogrammet ditt.

Kalina fra hjertesvikt.

Personer som lider av hjertesvikt bør ha 3-4 kurs av Kalina behandling per år i en måned. Det er Kalina friskt og frosset, men det blir ikke verre. Forbered en helbredende infusjon kan være slik. 1 ss bær Viburnum litt strekk for å få juice til å virke. I denne massen legg til en spiseskje honning, rør og hell et glass kokende vann. La for 1 time å insistere. Denne infusjonen skal drikke 2 ganger om dagen for et halvt glass. Behandlingsforløpet varer i en måned. Hvis du ikke liker denne metoden, kan du bruke noen andre. Kalina fordeler hjertet i enhver form.

Murray fra arytmi, prikking og smerte i hjertet.

Den som har hjerteproblemer, vokser en husplante - Murray. Fem modne bær, kuttet i halvdel, fem riflete blader og fallne blomsterblader, fyller vodka i en 100 grams flaske og insisterer på et mørkt sted i to uker. Ta 18-20 dråper i 20 minutter. før du spiser. Tilstanden vil bli raskere. Forsvinn smerte, prikker i hjertet, er arytmi.

Te som styrker hjertet.

Først er denne blandingen forberedt: 1 del av hofter og presset bær Geitvedslekten (pulp uten juice), 1/2 del av hagtornefrukt. Deretter helles 2 ts blanding av et glass kokende vann, insisterer 2 timer og tilsetter honning etter smak. Å styrke hjertet av denne teen bør drikke minst en måned, men bedre - alltid med pauser i uken for to eller tre. Og i høst må du drikke denne teen. Siden havtornet skal være friskt, kan du blande i en skikkelig del av dogrose og hagtorn og allerede separat - presset havtorn med honning (oppbevares i kjøleskapet).

En jel-eck-lever vil lindre hjertesykdommer.

Gul gelé - finn og redd for det syke slitne hjertet. Ham styrke til å overvinne den "angina pectoris" (angina), gjenoppretter den infarkthjertemuskelcellene behov på hjertesykdommer, myokarditt, akutt og kronisk hjertesvikt, roer sentralnervesystemet, forbedrer humøret, gir en god, rolig søvn. Jel-echelon stopper hypertensive kriser, stabiliserer trykket, eliminerer arytmi, takykardi, kortpustethet. reiser folk etter hjerteinfarkt, slag. Og i tillegg er bukspyttkjertelen normal. I en måned blir 2-3 kg ekstra vekt dumpet. Du trenger en jel-e-dum og med åreknuter, tromboflebitt. Drikk gulsott for å hindre hjerteinfarkt. Det er mange arter i den icteric, men de mest salubrious er grå og levoid (de har lignende egenskaper). Du kan male gresset og ta et tørt pulver på 0,1 g (på toppen av en teskje) 3 ganger om dagen i 10-15 minutter før du spiser. Behandlingsforløpet - 2 måneder, en pause 3 uker. De drikker flere kurs. Du kan ta kvass fra gulsott

Herbal samling av angina pectoris, hjertesvikt, rytmeforstyrrelser.

Fra mange problemer med hjertet vil hjelpe urte kolleksjon. Det inkluderer urter som utvider blodårer som lindrer hjertesmerter, normaliserer hjertefrekvens og blodtrykk: Ruta luktende. vårgribbe (rang), gulsott grå, Arnica fjell og Lycopus Europeiske. Alle komponenter skal tas i like deler i tørr, knust form. 2 ts. med toppen av samlingen hell 2 ss. koke, fortsett i en time, avløp. Drikk 3 ganger om dagen for 0,5 ss. legger til 0,5 ts. honning. Behandlingssyklusen er en måned. Bryt 8-10 dager og gjenta igjen 1 -2 sykluser. I et år er det ønskelig å gjennomføre minst to behandlingsformer.

Vårsopranen regulerer hjerteaktivitet og lindrer hjertesmerter. Gul jel-eater reduserer blodtrykket, øker frekvensen av koronar blodstrøm, er det beste middelet for dropsy.

Fjell arnica forbedrer hjertefunksjonen i angina pectoris, myokarditt og kardiosklerose. Det er veldig effektivt i hypertensjon.

Lycopus europeiske normaliserer hjerterytmen takykardi, har en sterk beroligende effekt, lindrer irrasjonell frykt og søvnløshet.

Ruta er et duftende, fantastisk antidepressivt middel. Det fjerner spasmer av blodårer, forbedrer blodsirkulasjonen av indre organer. Den brukes til stenositet, hypertensjon, aterosklerose og nervøs excitabilitet.

Sammen i urte samlingen drikker mamma. Mamma er nødvendig for hjertesykdom, aterosklerose og hypertensjon. Det fjerner perfekt spasmer av hjertekarene i iskemisk sykdom og utvider karene i netthinnen.

Ta mamma behovet 0,2 g (hvis farmasøytisk medikament, så en tablett), satt under tungen og oppløses med litt honning. Smerte i hjertet passerer øyeblikkelig, i lysets øyne. Effekten er mye mer effektiv enn validol. Derfor er det nyttig for alle kjerner å ha dette naturlige produktet i hjemmemedisinskapet. Men mamma skal behandles bør regelmessig sykluser Akseptert morgen på tom mage og om kvelden før sengetid. Ti dager å drikke, fem dager - en pause. Og så - tre sykluser.

Samling av hjertesvikt.

Ta 2 spiseskjeer av ville hofter, tørre blader bringebær. Solbær svart og tranebær. Alt hakk godt og kok 750 ml kokende vann. Slå på en brann og kok på lav varme i 10-15 minutter. Etter det burde buljongen være insistert i ytterligere 4 timer. Deretter spenne gjennom 2 lag av gasbind. Ta kjøttkraft bør være et halvt glass 3 ganger om dagen. Det er tilrådelig å legge til 3 spiseskjeer til hver dose kjøttkraft direkte før bruk. lett, lav-alkohol-øl. Den, sammen med en helbredende avkok, påvirker veldig godt det kardiovaskulære systemet. Behandlingsforløpet er 4 uker. Etter dette må du ta en pause i en måned eller to, og om nødvendig gjenta. Utfør slik behandling hvert år. Veldig bra resultat.

Samling for kardiovaskulær helse.

Gresset av marshworten blandet med melissa. rot av valerian, kegler humle. blomster basswood. gress oregano. motherwort og sæd koriander. Alle urter er tatt i like store mengder - 1 ss. l. Deretter er det nødvendig å sveise en samling i en termos med en hastighet på 1 ss. l. (med topp) samling av 0,5 liter kokende vann. Insister natten. For å drikke denne delen er det nødvendig for en dag i 2-3 mottakelser etter ønske. I tillegg til å styrke immuniteten, fjerner denne samlingen arrytmi, forbedrer tilstanden til kardiovaskulærsystemet. Drikk slik te 3 ganger i uken hele tiden, hvis det er problemer med hjertet.

Hvis du har bevist folkemessige oppskrifter for behandling av hjertesvikt, angina pectoris, koronar hjertesykdom og andre hjertesykdommer, skrive. Takk på forhånd.

Når du bruker materialene på nettstedet, er det nødvendig med en tilbakekobling! Varianter av lenker til venstre på nettstedet.

Les Mer Om Fartøyene