Iskemisk vaskulær sykdom i hjernen

Nervevæv er mest utsatt for mangel på oksygen, derfor er hjernen primært påvirket av hypoksi. Dette kan skje av ulike grunner.

Ifølge klinisk kurs kan det være akutte episoder av oksygen sult, for eksempel på grunn av respirasjonsfeil eller midlertidig vasospasme. Men oftest utvikler kronisk iskemisk hjernesykdom, noe som resulterer i at nevroner gradvis rekonstrueres og erstattes av bindevev, og funksjonen i sentralnervesystemet er forstyrret.

årsaker

Årsaken til cerebral iskemi er et brudd på blodtilførselen til sentralnervesystemet. Dette kan være en konsekvens av følgende patologiske forhold:

 • forstyrrelse av hjertet som følge av arytmi, kronisk svikt og reduksjon av utkastningsfraksjonen;
 • reduksjon av blodstrømmen direkte i hjernen området på grunn av aterosklerotiske lesjoner av arteriene eller deres spasmer;
 • brudd på blodstrømmen langs vertebrale arterier, som passerer på baksiden av nakken, utvikler seg med osteokondrose;
 • anatomiske medfødte egenskaper hos hjernearteriene (tortuosity);
 • hypertensiv sykdom, som ofte forårsaker spasmer av cerebral fartøy, et brudd på venøs utstrømning og økt intrakranialt trykk;
 • aortasykdom, da karoten arterier avviker fra det;
 • diabetisk vaskulær sykdom;
 • amyloidose, karakteristisk for eldre pasienter;
 • blodsykdommer som reduserer oksygenkapasiteten eller øker sannsynligheten for blodpropper.

I klinisk praksis er det vanskelig å utelukke noen enkelt årsak til cerebral iskemi, i disse tilfellene, en ledende årsak, for eksempel arteriell hypertensjon eller aterosklerose. I prosessen med permanent eksponering for ugunstige faktorer utvikler funksjonsnedsettelse av sentralnervesystemet først, som da blir strukturelt. De viktigste endringene er en nedgang i blodstrømmen gjennom hjernens kar, en reduksjon i konsentrasjonen av glukose og oksygen, en tendens til å danne mikrothrombi.

symptomer

Dysirkirkulatorisk encefalopati er preget av et stadig fremgangskurs, med symptomer som vanligvis utvikler cerebral parese (redusert minne og oppmerksomhet, følelsesmessig ustabilitet, kognitiv svekkelse). I sjeldne tilfeller, med nederlag i et område, kan fokale tegn (motorforstyrrelser, taleendringer) utvikles.

I det kliniske løpet av sykdommen utmerker seg tre faser:

 1. Med iskemi av 1 grad kan symptomene på sykdommen være nesten usynlige for andre. I dette tilfellet er mindre motoravvik mulig (forandring i håndskrift, gang, fine motoriske ferdigheter), blir personen følelsesmessig labil, irritabel, noen ganger til og med aggressiv. Intellektuell trening, for eksempel å løse kryssord, krever mer innsats enn før.
 2. Med iskemi av klasse 2 er det en progresjon av symptomer på nedsatt hjernefunksjon. Kanskje utviklingen av ekstrapyramidale forandringer og dysfunksjon av kraniale nerver. Emosjonelle lidelser øker, og som et resultat av en reduksjon av mentale evner blir pasientklager ofte mindre aktive. Det blir vanskelig for en person å engasjere seg i intellektuell aktivitet, sosial tilpasning kan bli redusert.
 3. Den siste graden av cerebral iskemi er preget av en utprøvd nedsatt funksjon. I dette tilfelle opphører pasienten ofte å betjene seg, noe som fører til hans fullstendige funksjonshemning. Det er inkontinens, hyppige fall på grunn av ubalanse og ganggang, manglende evne til å utføre små bevegelser på grunn av skjelving av lemmer. Kritikken mot tilstanden minker, følelsesmessig og intellektuell frustrasjon blir betydelig.

Diagnostiske metoder

Hjernens iskemi kan diagnostiseres etter anamnese, undersøkelse av pasienten og en rekke undersøkelser:

 • Oftalmoskopi på betingelse av optisk nerve lar deg få data om størrelsen på intrakranielt trykk og graden av vaskulære transformasjoner.
 • UZDG-fartøy i nakken utføres for å bestemme hastigheten på blodstrømmen og tilstedeværelsen av hindringer i karoten og vertebrale arterier.
 • Transcranial vurdering av blodstrømmen gjennom hovedkarene i hjernen tillater oss å få ytterligere informasjon.
 • Angiografi av cerebral arterier er den mest informative undersøkelsesmetoden i tilfelle mistanke om dannelsen av aterosklerotiske plakk eller blodpropp i karene.
 • EKG, ECHO-kardiografi, røntgen i livmoderhalsen i noen tilfeller kan bestemme årsaken til sykdommen.

Denne patologiske tilstanden må skille seg fra Parkinsons sykdom, Alzheimers sykdom, autoimmune og neoplastiske lesjoner i hjernen.

Metoder for behandling

Iskemisk hjernesykdom er faktisk en uhelbredelig sykdom, da strukturelle endringer er irreversible. Derfor er terapi rettet mot å redusere nedbrytningsprosessene. For å gjøre dette, foreskrive stoffer som forbedrer de reologiske egenskapene til blod og øker cerebral blodstrøm.

Den første gruppen inkluderer:

 • reopoligljukin;
 • antiaggreganter, forhindre økt trombose;
 • aktovegin.

Den andre gruppen inkluderer:

 • legemidler som har hypotensiv effekt
 • lipidsenkende terapi (statiner) for å forhindre dannelse av aterosklerotiske plakk i karene;
 • blokkere av kalsiumkanaler, som har spredt seg i arterienes spasmer.

Det er også medisiner som har en kombinert effekt:

 • vinpocetin, som fører til vasodilasjon, redusert trombose og sensitivitet av nerveceller til hypoksi;
 • fytopreparat bladekstrakt av ginkgo biloba;
 • Cinnarizine.

Siden behandlingen av denne sykdommen krever en integrert tilnærming, er det også nyttig å ta medikamenter som forbedrer metabolismen av nerveceller og antioksidanter.

Kirurgisk behandling er mulig med alvorlig aterosklerose hos hovedarteriene (karotid). I en åpen modus utføres operasjonen (endarterektomi) gjennom et halsinnsnitt på ca. 10 cm. Beholderen blir deretter kuttet og plakken innsnevrer lumen sammen med indre fôr (intima) fjernes. Intervensjonen utføres under ultralydskontroll av kranial blodstrøm. Blant komplikasjonene oppstår oftest utviklingen av perioperativt slag.

Minimalt invasive teknologier kan gjenopprette lumen av arterien gjennom en liten punktering. Ved hjelp av en spesiell ballong presses plakk mot veggene, og stenting utføres for å forbedre resultatet og redusere risikoen for trombose. Etter intervensjon er det nødvendig å ta Plagwix disaggregerende i et år eller mer.

outlook

Ved rettidig diagnose av sykdommen og tilstrekkelig behandling, er det mulig å bremse utviklingen av den patologiske prosessen. Imidlertid, etter hver episode av forbigående iskemi, blir pasientens tilstand stadig forverret.

Kronisk iskemi i sentralnervesystemet, spesielt hjernen, fører vanligvis til en forstyrrelse i strukturen. Konsekvensene av dette er et brudd på sin funksjon. Det er en nedgang i nivået av intelligens, følelsesmessig labilitet, samt motorforstyrrelser. Behandling av karsirkulatorisk encefalopati kan medisineres og kirurgisk og avhenger direkte av årsaken som forårsaket det.

Kjennetegn ved cerebral iskemi: dens typer, årsaker og behandling

I denne artikkelen: Hva er cerebral iskemi, under hvilke sykdommer kan det bli observert, hva er farlig. At det er mulig å gjøre for konvalescens.

Hjernens iskemi kalles en patologisk tilstand, der det mangler blodtilførsel, noe som ikke sikrer normal metabolisme i sentralnervesystemet. Sykdommen fører til utilstrekkelig inntak av oksygen (hypoksi) i hjernevævet, på grunn av hva cellene kan dø av.

I de fleste tilfeller er cerebral iskemi forbundet med et slag, men det er også observert i andre sykdommer. Dette er en ganske farlig tilstand, noe som kan forårsake død av en del eller hele hjernen. Prognosen avhenger av årsaken til sykdommen, samt varighet og alvorlighetsgrad. I noen tilfeller, med rask gjenoppretting av blodtilførselen, er fullstendig gjenoppretting mulig.

Problemet med cerebral iskemi behandles av nevrologer, nevrokirurger og bedøvelsesmidler.

Typer hjerne iskemi

Avhengig av utbredelsen av mangel på blodtilførsel er fokal og global iskemi av hjernen isolert.

 1. Fokal oppstår når blodkarets lumen er blokkert av en trombose eller embolus, noe som medfører forringelse av blodtilførselen til et bestemt område av hjernen og risikoen for celledød i dette området.
 2. Hjernens ischemi - hva er det? Det oppstår når en plutselig eller plutselig forverring av hjerneblodforsyningen. Denne situasjonen blir observert når hjerteaktiviteten er stoppet eller blodtrykksnivået faller betydelig.

Årsaker til patologi

Fokale og globale patologier har forskjellige opprinnelsesårsaker.

Årsaker til fokal cerebral iskemi

Den vanligste årsaken er atherosklerose - en sykdom der plakkene som består av fett, kolesterol, kalsiumsalter og celler, forekommer i det indre skallet av arterier. Når fartøyets skrog på plass over en aterosklerotisk plaque-bursts, dette området dannes tromber ligger over arterien og fører til utvikling av fokal ischemi i hjernen, som forsynes med blod vaskulære lesjoner.

En annen vanlig årsak er emboli, hvor cerebrale arterier er blokkert av en embolus - en trombus dannet andre steder og fanget i hjerneskap med blodgass. De viktigste kildene til emboli som fører til fokal cerebral iskemi er karoten arterier og hjertet.

Årsakene til dannelse av blodpropp i hjertet kan fungere hjertearytmi (for eksempel atrial fibrillering), hjerteklaffen defekter, inflammasjon av den indre foring i hjertet (endotelet), tilstedeværelsen av kunstige ventiler i hjertet og tumorer. I halspulsårene dannes blodpropper oftest på grunn av atherosklerotisk lesjon av disse karene.

Slike trombier kan disintegreres i partikler og brytes vekk fra hjerte- eller karotidens vegger, noe som fører til deres migrering til hjernekarrene. Etter å ha nådd arteriet med liten diameter, stikker embolusen i lumen og stopper blodstrømmen langs den, noe som forårsaker utvikling av brennvidkemi.

Årsaker til global hjerneiskemi

Denne tilstanden utvikler seg på grunn av fullstendig opphør eller kraftig forverring av cerebral blodstrøm. Denne situasjonen kan oppstå når hjertet stoppes, et sterkt fall i blodtrykket. Årsaker til hjertestans inkluderer hjerteinfarkt, koronar hjertesykdom, kardiomyopatier, medfødte og anskaffe hjertefeil og visse hjertearytmier. Ved ekstrem reduksjon i blodtrykket kan forårsake alvorlige allergiske reaksjoner, blodtap, smerte sjokk, akutt hjerte- svikt, alvorlige hjertearytmier, sepsis (blod-infeksjon), og andre farlige sykdommer.

karakteristiske symptomer

Symptomer på fokal iskemi er avhengig av hvilket område av hjernen blodsirkulasjonen er forstyrret.

 • Hvis grenene til den indre halspulsåren er blokkert, kan dette forårsake symptomer som blindhet i ett øye, svakhet i ett ben eller en arm, svakhet i den ene halvdelen av kroppen.
 • Iskemi i hjernens bakre områder, som leveres av grenene i vertebralarterien, kan føre til svimmelhet, dobbeltsyn, svakhet i begge sider av kroppen.
 • Andre symptomer inkluderer taleforstyrrelser, tap av koordinering.

Symptomene kan være mild eller alvorlig. I alvorlige tilfeller, selv med en fokal type sykdom, kan pasienter utvikle nedsatt bevissthet. Varigheten av symptomene kan variere fra noen få sekunder til flere timer (med forbigående iskemisk angrep) eller enda lenger (med utvikling av et slag). Med irreversibel skade på hjernen, kan tegn på et slag forbli for alltid.

Global iskemi har ikke fokal symptomer. Opphør av blodtilførsel til hele hjernen i mer enn 10 sekunder fører til tap av bevissthet, og i lengre tid enn noen få minutter - resulterer vanligvis i irreversibel skade på vevet. Det er på grunn av irreversibiliteten av konsekvensene av global cerebral iskemi at identifikasjon av symptomer og behandling på kortest mulig tid er så viktig.

diagnostikk

Iskemi er vanligvis diagnostisert under medisinsk undersøkelse og ved hjelp av hjernedekorasjonsteknikker.

Selv i nærvær av åpenbare tegn på fokalisoki, er det nødvendig å gjennomføre en hjernesøk, med hvilken man prøver å bestemme:

 1. Er det aktuelle kliniske bildet forårsaket av iskemi eller blødning i hjernen?
 2. Hvilken del av hjernen påvirkes?
 3. Hvor alvorlig er tilstanden?

Ideelt sett bør enhver person med tegn på iskemi gjennomgå en hjernesøk innen en time etter at han er kommet til en medisinsk institusjon.

Tidlig implementering av denne undersøkelsen er spesielt viktig for pasienter som:

 • egnet for behandling med legemidler som oppløser trombi (trombolytika);
 • tar allerede stoffer som reduserer blodproppene
 • ha en forstyrrelse av bevisstheten.

For undersøkelse av hjernen hos pasienter med iskemi, brukes to hovedmetoder for skanning:

 1. Beregnet Tomografi (CT) er en datamaskinbasert flersøkingsmetode for skanning som lar deg lage et detaljert bilde av hjernen og oppdage eventuelle problemområder. Noen ganger under denne undersøkelsen, for å øke dens diagnostiske verdi, injiseres pasienten med en spesiell kontrast intravenøst.

 • Magnetic resonance imaging (MR) er en metode for å skanne hjernen, som bruker sterke magnetfelt og radiobølger for å få detaljerte bilder av vev. Denne undersøkelsen brukes vanligvis hos personer med mer komplekse symptomer, når størrelsen og plasseringen av lesjonen er ukjent. Det brukes også til personer med forbigående iskemisk angrep. Denne typen hjerneskanning lar deg nøyaktig vurdere vevet og oppdage små eller uvanlig plasserte skadeområder. Som i datortomografi injiseres noen pasienter med et kontrastmiddel for å forbedre diagnostisk verdi av MR.

  Videre undersøkelse er rettet mot å finne årsakene til sykdommen. Den inkluderer:

  • Ultralydundersøkelse av karoten arterier - bidrar til å oppdage innsnevring i blodkar som leverer blod til hjernen.
  • Ekkokardiografi er en metode for ultralydundersøkelse av hjertet, som gjør det mulig å evaluere dets funksjon og dimensjoner, samt å oppdage trombi.
  • Elektrokardiografi - lar deg evaluere den elektriske aktiviteten til hjertemuskelen, identifisere lednings- og rytmestørrelser som kan føre til blodpropper i hjertehulen eller forårsake en global cerebral iskemi.
  • Angiografi av hjernen - Røntgenundersøkelse av hjerneskap etter innføring av kontrastmedium i dem.
  • Blodprøver for å bestemme nivået av kolesterol og glukose, blodkoagulasjon.

  behandling

  Behandling bør sikte på umiddelbar forbedring av blodstrømmen i det berørte området. Dette gjelder både fokale og globale former for iskemi.

  Terapi i global form for iskemi

  For å forbedre blodtilførselen til hjernen med global iskemi er det nødvendig å eliminere årsaken til dens utvikling, det vil si å gjenopprette normal aktivitet i hjertet og øke blodtrykket. For å gjøre dette, utføres hjertelungeopplivning i tilfelle hjertestans, og med fall av arterielt trykk, eliminering av årsakene til denne tilstanden og innføring av legemidler som øker nivået. Uten å oppnå disse nødvendige målene (gjenopprette hjerteaktivitet og økt blodtrykk), gir videre behandling som er rettet mot å bekjempe konsekvensene av global hjernens iskemi, ingen mening.

  I alvorlige tilfeller utvikler de fleste pasienter hjerne ødem. I slike tilfeller brukes narkotika som reduserer intrakranielt trykk, oftest - vinker.

  Men mange stoffer som leger og forskere attributtegenskaper forbedre cerebral blodstrøm og metabolisme i hjernecellene (for eksempel piracetam, cortexin aktovegin, tserakson), klarte ikke å bevise sin effektivitet i forskning.

  Spesifikk behandling av fokal iskemi

  I hjernens fokalskemi er en kombinasjon av legemidler vanligvis brukt til behandling. Noen av dem er utnevnt umiddelbart etter diagnose og bare for kort tid, mens den andre pasienten må ta svært lang tid.

  Målet med behandlingen er umiddelbar gjenoppretting av blodstrømmen i den berørte arterien. Hvis du starter riktig behandling av iskemisk slag i de første 4,5 timer etter utvikling av symptomer, kan du lagre noen av hjernecellene og forbedre nevrologisk prognose hos pasienten.

  For å gjenopprette blodstrømmen til den berørte cerebral arterien, bruk:

  1. Trombolyse er en behandlingsmetode som legene oppløser trombi blokkerende blodkar. For å utføre trombolyse med brennvidkemi, brukes spesielle preparater (trombolytika) - alteplase (Aktilis), tenekteplase (metylase). Før innføringen av disse stoffene må nødvendigvis inneholde CT eller MR for å bekrefte diagnosen iskemi.

 • Trombektomi er en minimal invasiv kirurgisk prosedyre ved hjelp av hvilken leger fjerner en trombose fra det berørte karet. Denne metoden er kun effektiv for behandling av iskemiske slag forårsaket av trombi i de store arteriene i hjernen.

  Med brennende iskemi forårsaket av innsnevring av den aterosklerotiske plakk av karoten arterien, kan en operasjon for å fjerne den utføres. Denne operasjonen kalles karotid endarterektomi.

  Andre legemidler som brukes til å forhindre episoder av fokal cerebral iskemi i fremtiden:

  • Antiagreganty - legemidler som påvirker blodplater for å undertrykke aggregering (liming sammen) og redusere risikoen for nye blodpropp i karene. Det mest berømte middelet i denne gruppen er aspirin, gitt i lav dose. De fleste pasienter er foreskrevet dette stoffet for å forhindre ytterligere episoder av sykdommen. I tillegg til aspirin kan klopidogrel, ticagrelor også brukes.
  • Antikoagulanter er stoffer som forhindrer dannelsen av blodpropper ved å påvirke faktorene for blodkoagulasjon. I den akutte perioden med iskemi, er injiserbar form for antikoagulantia - heparin, enoksaparin, dalteparin - foreskrevet. Legemidler til langvarig bruk er tilgjengelige i form av tabletter, de inkluderer warfarin, dabigatran, rivaroxaban. De er foreskrevet for pasienter med hjerterytmeforstyrrelser (atrieflimmer) og dyp venetrombose.
  • Antihypertensive stoffer er medisiner som brukes til å redusere høyt blodtrykk. Disse innbefatter tiazid-diuretika (indapamid, hydroklortiazid), angitenzinprevraschayuschego enzyminhibitorer (ramipril, perindopril), angiotensin-antagonister (losartan, candesartan) reseptoren, en kalsiumkanalblokker (amlodipin, felodipin), beta-blokkere (bisoprolol, nebivolol).
  • Statiner er stoffer som senker kolesterolnivået i blodet. Til dem tilhører atorvastatin, rosuvastatin.

  Rehabilitering etter en historie med hjerneiskemi

  Alvorlig hjernesenkemi kan forårsake midlertidig eller permanent fysisk og følelsesmessig skade på en person. Etter en akutt periode begynner rehabilitering, som inkluderer:

  1. Tale terapi - å eliminere eller lindre problemer med reproduksjon eller forståelse av talespråk.
  2. Terapeutisk fysisk trening - hjelper pasienten til å gjenopprette bevegelse i de berørte lemmer og koordinering.
  3. Arbeidsterapi - hjelper pasienten til å forbedre sin evne til å utføre hverdagsoppgaver, for eksempel bading, matlaging, dressing, lesing og skriving.
  4. Støtte fra venner og slektninger - gir et komfortabelt og vennlig miljø, noe som er svært viktig for en vellykket gjenoppretting etter cerebral iskemi.

  outlook

  Prognosen avhenger av alvorlighetsgraden av sykdommen, den generelle helsetilstanden og pasientens alder. Statistikken viser at ca 75% av pasientene overlever innen ett år etter et iskemisk slag.

  Jo oftere er iskemien av cerebral fartøy forårsaket - behandling og konsekvenser av iskemisk sykdom

  Hjernens ischemi er en sykdom som ledsaget av utilstrekkelig tilførsel av oksygen til hjerneceller, det vil si oksygen sult oppstår.

  Hjernen er organet som trenger oksygen mer enn andre. Mens den menneskelige hjernen er bare 2 - 4% av total kroppsvekt, er det i stand til å passere gjennom seg selv ca 20% av blodet som sirkulerer i kroppen.

  Mest av alt er folk utsatt for forekomsten av denne sykdommen, at:

  • lider av diabetes mellitus;
  • er utsatt for sykdommer knyttet til hjertet;
  • føre en feilaktig livsstil, misbruke alkohol, røyke og feile mat;
  • folk i alderdom.

  Årsaker til cerebral iskemi

  Årsakene til denne sykdommen kan være svært varierte, men som regel er det to hovedtyper gruppe:

  • de viktigste årsakene;
  • ytterligere faktorer som forårsaker iskemi.

  For de viktigste årsakene inkluderer:

  • aterosklerose,
  • utseendet av trombi, som kan føre til blokkering av blodårer,
  • hjertesvikt,
  • arteriell hypertensjon.

  Av flere grunner, Følgende faktorer:

  • blodsykdom;
  • kardiovaskulære sykdommer;
  • sykdommer forbundet med ryggraden;
  • vaskulitt;
  • takykardi;
  • anemi,
  • karbonmonoksidforgiftning og mye mer.

  Akutte og kroniske former av sykdommen

  Hjernens iskemi er av to typer: akutt eller kronisk iskemi.

  akutt cerebral iskemi kan observeres med en plutselig forekomst av oksygen sult og kronisk - utvikler seg gradvis på grunn av forstyrrelser i normal drift av sirkulasjonen.

  kronisk cerebral iskemi oppstår som regel fra en akutt form som ikke ble kurert på den tiden, og som et resultat begynte sykdommen å utvikle seg og kan føre til uønskede resultater.

  karakteristiske symptomer

  Sykdommen er lett nok til å gjenkjenne selv i første fase, fordi det viktigste symptomet på cerebral vaskulær iskemi er rask tretthet.

  Ved hver ny fase legges nye symptomer til de allerede eksisterende symptomene, og det er derfor mulig å identifisere de viktigste som er typiske for det generelle bildet symptomer:

  • svakhet;
  • tretthet,
  • svimmelhet;
  • kvalme;
  • alvorlig hodepine som utvikler seg til migrene;
  • besvimelse;
  • søvnforstyrrelser;
  • trykkfall;
  • irritabilitet;
  • taleforringelse;
  • økt spenning.

  Også de symptomer som er karakteristiske for hver enkelt fase av cerebral iskemi, er også preget:

  1. I første fase av denne sykdommen pasienter klager over tretthet, irritabilitet, aggresjon observeres også, konsentrasjonen forverres, hjernereaksjonen senker, intellektuelle evner faller, gang er ødelagt. Generelt er dette scenen ikke en særlig trussel mot mennesket og andre.
  2. I den andre fasen Det er flere og flere symptomer, de kan tilskrives ataksi, dysfunksjon av kraniale nerver, samt et brudd på å kontrollere sine følelser. Dette stadiet gir allerede ubehag og kan redusere en persons profesjonelle ytelse.
  3. På den tredje, siste etappe, Det er problemer med koordinering, gangen er ødelagt, det er vanskelig å holde balanse, og det er visse ulemper forbundet med urininkontinens. Det er problemer med tale, med minne, noe som påvirker pasientens trivsel negativt. I løpet av denne perioden mister en person fullstendig sine kvalifikasjoner og faglige ferdigheter, noe som kan føre til at han ikke passer i samfunnet.

  Diagnostiske teknikker

  Diagnose av cerebral iskemi er ganske problematisk, siden pasienten i første fase av denne sykdommen ikke kan klage på noen spesifikk angst, siden en person ikke føler at sykdommen begynner å utvikle seg.

  Klager om helse kommer først når kroppen allerede har blitt skadet.

  Diagnose er det, at den behandlende legen nøye undersøker alle pasientens symptomer, hans medisinske rekord, og observerer også utviklingen og det generelle kurset av sykdommen.

  I tillegg er det andre typer diagnostikk, slik som:

  • laboratorietester, de utføres for å bestemme nivået på sukker, kolesterol eller andre stoffer i blodet;
  • cardiography;
  • fysisk undersøkelse, dvs. måling av pulsering av blodkar
  • elektroencefalografi;
  • ultralydstomografi.
  • Doppler-tomografi, som består i å måle hastigheten på blodstrømmen gjennom karene.

  En kompleks sykdom med gjenværende encefalopati kan ha de mest uheldige konsekvensene for å fullføre funksjonshemming hos pasienten, hvis det er aktuelt å begynne å behandle sykdommen.

  Behandling av cerebral iskemi

  Behandling av cerebral iskemi bør utføres utelukkende av en nevrolog.

  Det er 2 typer behandling sykdom:

  • gjenoppretting av normal blodsirkulasjon;
  • vedlikehold av livet av hjernevæv og dets beskyttelse.

  Medisinsk behandling utføres ved hjelp av slike preparater:

  1. vasodilators, de fremmer utvidelse av blodkar og bidrar til å forbedre blodsirkulasjonen. Til de samme stoffene kan tilskrives pentoksifillin.
  2. Forberedelser som bidrar til å forhindre trombi, for eksempel aspirin.
  3. Forbedre hjernens aktivitet preparater: cerebrosin eller piracetam.
  4. Forberedelser beregnet på vedlikehold av liv og blodsirkulasjon i hjernens kar: bilobil eller nimodipin.

  I noen tilfeller er det nødvendig med kirurgisk inngrep, dette skjer bare i de sentrale stadiene av sykdomsutviklingen, med vaskulære lesjoner eller ineffektiviteten av legemiddelbehandling.

  Tradisjonell medisin

  Dessuten kan du som ekstrautstyr bruke tradisjonell medisin. Så med cerebral iskemi kan brukes, slike behandlingsmetoder som følger:

  • avkok fra barken av eik
  • ferskpresset gulrotjuice;
  • avkok av mynte;
  • buljong goritsveta;
  • Det er nødvendig å bruke kompresser fra forskjellige urter.

  Konsekvenser og komplikasjoner

  Ved rettidig diagnose av cerebral iskemi og henvisning til lege, kan du unngå uønskede konsekvenser.

  Sann behandling fører til en stopp i utviklingen av cerebral iskemi. Men i nærvær av andre sykdommer (for eksempel diabetes mellitus, arytmi, etc.), kan pasientens evne til å jobbe eller til og med bli deaktivert, avta.

  Ved alvorlig lekkasje sykdom eller avslørende det i de siste stadiene, kan komplikasjoner oppstå, som ikke kan bli kvitt. Dette fører til et komplett tap av faglige, kommunikative og sosiale ferdigheter.

  Profylaktisk kompleks

  Dessverre, men for øyeblikket er det ingen metoder som vil garantere fullstendig gjenoppretting og gjenoppretting av helse i denne sykdommen.

  Forebygging er best å starte fra en tidlig alder, for å beskytte seg mot denne sykdommen. Derfor er det verdt å observere slike regler:

  • å lede en sunn livsstil;
  • beskytte deg mot stress og frustrasjon;
  • overgi dårlige vaner;
  • hold deg i form;
  • Ikke glem regelmessige besøk til legen.

  Video: Hjernesykdom - årsaker til sykdommen

  Det er hjernens iskemi som følge av lokal oksygen sult. Slik oppdager du sykdommen i tide og starter behandlingen.

  Alvorlig sykdom - iskemi av cerebral fartøy, hvordan håndtere det?

  Iskemi av cerebral fartøy (eller kalles vitenskapelig, hjernens hjerneekskaemi) er a alvorlig sykdom, uttrykt i obstruksjon eller alvorlig innsnevring av karene i hjernen.

  Årsaker til sykdommen

  I hjertet av dannelsen av iskemi kan helt forskjellige årsaker lyve. Imidlertid skiller legene som regel regelmessig to hovedretninger: de viktigste faktorene og tilleggene.

  Den første gruppen inkluderer:

  1. Åreforkalkning.
  2. Dannelse av blodpropper.
  3. Hjertesvikt.
  4. Arteriell hypertensjon.

  Som ytterligere grunner,:

  1. Ulike sykdommer i blodet.
  2. Kardiovaskulære problemer.
  3. Sykdommer i ryggraden.
  4. Takykardi (rask hjertefrekvens).
  5. Anemi.
  6. Kullmonoksydforgiftning, etc.

  Årsaker til iskemi hos nyfødte

  Barn født i verden og den eneste grunnen til forekomsten av cerebral iskemi er utilstrekkelig tilførsel av oksygen under fødselen eller til og med under graviditeten. Denne faktoren, som regel, er ledsaget av følgende øyeblikk:

  1. Problemer med levering av blodtilførsel til livmorhalsen (eller moderkaken) hos moren.
  2. Vesentlig tap av blod i ferd med levering.
  3. Kvelning.
  4. Medfødt hjertesykdom.
  5. Sterkt forhøyet eller omvendt redusert intrakranielt trykk.
  6. For tidlig eller svært sen levering.
  7. Alvorlige sykdommer hos moren (kardiovaskulære, luftveissykdommer, etc.)

  Faktorer som provoserer sykdommen

  I en gruppe i fare for å få iskemisk sykdom i hjerneskip, har folk som har diabetes, fedme i en seriøs grad, samt røykere med betydelig erfaring.

  Det er forskjellige faktorer som kan forårsake utbrudd og utvikling av iskemisk sykdom. Disse inkluderer:

  1. Alvorlige endringer i morfologiske tegn på cerebral fartøy. Slike endringer forklares som regel av abnormaliteter eller uregelmessigheter som har en medfødt natur. De kan provosere utseendet av blodpropper, aneurysmer, langvarige muskelspasmer, noe som vil føre til utvikling av iskemi.
  2. Vesentlige endringer i blodegenskaper, så vel som hele systemet av hematopoiesis. Hvis anomalier er tilstede i dette området, er sannsynligheten for blodpropper høy.
  3. Problemer med hjernehemodynamikk. På grunn av kardiovaskulære sykdommer, anemi, feil metabolisme, kan det være blodstrømforstyrrelser (spesielt i hjernegruppen).
  4. Aldersproblemer som påvirker metabolismen i hjernecellene.

  Kronisk og akutt form av sykdommen

  Hvis pasienten er diagnostisert med en akutt form for iskemi, da behandlingen skal starte umiddelbart. Hvis du ikke foretar noen tiltak, er det mulig å danne iskemiske angrep, samt akutte sirkulasjonsforstyrrelser i hjernen.

  Hvis pasienten har et uventet tap av følsomhet i enkelte områder av kroppen, er forstyrrelse av visse områder, blindhet (enten ett øye eller full), og akutt nødhjelp akutt nødvendig. Pasienten må tas til sykehuset, hvor han vil bli fullt diagnostisert for å identifisere sykdommens egenskaper, samt årsakene som provoserte det.

  Kronisk cerebral iskemi, som regel, utvikler seg gradvis. Vanligvis er den første årsaken til dens dannelse det akutte stadium av sykdommen, som ikke har blitt kurert riktig. I dette tilfellet, selv med reduserte symptomer, kan iskemi utvikles. I fremtiden vil alt dette sannsynligvis føre til ekstremt negative konsekvenser. For eksempel til et slag eller hjerteinfarkt.

  symptomer

  Hovedsymptomet på eksisterende iskemi i hjernen kan kalles rask tretthet med aktivt mentalt arbeid. Videre kan absorpsjon, glemsomhet utvikle seg, minnet kan forverres merkbart.

  Også de vanligste symptomene uttrykkes i form av følgende symptomer:

  1. Generell fysisk svakhet.
  2. Hyppig svimmelhet.
  3. Raskt kommer ut tretthet.
  4. Kvalme (noen ganger med oppkast).
  5. Bevisstap.
  6. Konstant hodepine, som ofte blir til en sterk migrene.
  7. Problemer med søvn.
  8. Merkbar irritabilitet, opphisset tilstand.
  9. Problemer med trykk (plutselige endringer).
  10. Symptomer i form av ulike brudd på talenes integritet etc.

  Behandling hos voksne og nyfødte

  Terapeutiske tiltak kan foreskrives strengt etter fullstendig diagnose av pasienten av den behandlende legen. Det er også nødvendig å bestemme hvilke faktorer som provoserte sykdommen.

  Sammensetningen av behandlingsaktiviteter inkluderer:

  1. Inntak av medisiner som forbedrer blodsirkulasjonen i arteriene.
  2. Tar medikamenter som øker blodfluiditeten, samt normaliserer blodtrykket.
  3. Ta medisiner som forbedrer metabolismen av nevroner.
  4. Spesielle fysiske øvelser med sikte på å forbedre blodstrømmen og forhindre spasmer.
  5. Fysioterapi.

  I tilfelle at sykdommen ble oppdaget sent nok eller andre terapeutiske metoder ikke hadde det ønskede resultatet, blir pasienten tildelt en operasjon. Under en kirurgisk inngrep i et fartøy hvor det er blokkering, blir trombosen eliminert. På grunn av denne prosedyren gjenopprettes tilførselen av hjernen med den nødvendige mengde oksygen og nyttige substanser som bæres av blod.

  Behandling av iskemi hos nyfødte innebærer obligatorisk gjenoppretting av blodsirkulasjon i hjernen. Det er også viktig å skape alle nødvendige forhold for full drift av sunne og ubeskadigede områder. Sistnevnte oppnås ved innføring av spesielle antioxidantkomplekser.

  For å kurere den aller første fase av iskemi, brukes et ganske enkelt kurs. Ingen medisin er foreskrevet for babyer. Sykdommen behandles med massasje. Men hvis de midterste og alvorlige stadiene av iskemi er diagnostisert, så er behandlingen valgt strengt individuelt for hver nyfødt.

  I tillegg tilbyr vi en nyttig video om cerebrale vaskulære sykdommer og deres symptomer

  preparater

  Som medisinsk behandling brukes følgende stoffer:

  1. Platehemmere.
  2. Antioksidanter.
  3. Nootropics.
  4. Vasoaktive stoffer.

  Vanligvis foreskriver legene for pasienter slike medisiner som:

  aktovegin

  Kostnaden er 600-1500 rubler.

  Kontra: hjertesvikt, lungeødem, graviditet, amming.

  meksidol

  Kostnaden er 500-2000 rubler.

  Kontra: leversvikt, nyresvikt, barndom, graviditet og amming.

  mildronat

  Kostnaden er 300-600 rubler.

  Kontra: økt intrakranielt trykk, graviditet, amming.

  piracetam

  Kostnaden er 30-150 rubler.

  Kontra: Nyresvikt, slag.

  Tserakson

  Kostnaden er 700-1600 rubler.

  Kontra: vagotonia, barns alder.

  pentoxifylline

  Kostnaden er 40-170 rubler.

  Kontra: hjerteinfarkt, blødning, hjerneslag, graviditet, amming, barn og ungdom.

  Behandling med folkemidlene

  Den beste terapeutiske effekten kan oppnås ved å anvende en integrert tilnærming. Mennesker betyr perfekt utfylt Utnevnt av behandlende lege andre metoder for å kvitte seg med sykdommen.

  • Dill skal helles varmt vann og insistere i 20-30 minutter. Så væsken skal filtreres og drukket en halv time før måltider.
  • Hvitløk skal finhakkes, helles i en flaske (eller krukke) slik at det tar opp en tredjedel av kapasiteten. Det gjenværende rommet er fylt med alkohol. Lukk lokket. Flasken skal settes på et mørkt sted og ikke berøres i to uker. Klar medisin tas for 5-6 dråper tre ganger om dagen. Det kan løses i vann eller melk.
  • 1 spiseskje valnøtter skal fylles med 0,5 liter kokende vann. Produktet skal infunderes i 15 minutter. Klar medisin tas for 0,5 kopp tre ganger daglig før måltider.

  Kirurgiske metoder

  1. Endarterectomy. Denne operasjonen utføres på en åpen måte. Et kutt er laget på pasientens hals, hvis lengde er ca. 10 cm. Deretter kuttes det skadede karet, en blodpropp eller plakk blir fjernet som forstyrrer normal blodstrøm. Kostnaden for prosedyren er fra 30 000 til 70 000 rubler.
  2. Minimalt invasive teknologier. Disse metodene kan gjenopprette den opprinnelige lumen i arterien ved en liten punktering. Ved å bruke en spesiell ballong presses plakken mot veggen på fartøyet. Og for å redusere risikoen for trombose utføres stenting (etablering av en spesiell ramme inne i fartøyet, som sikrer normal blodstrøm i dette området). Kostnaden for operasjonen er ca 20.000 rubler.

  Forebygging av sykdom

  Forebyggende tiltak for å forhindre cerebral iskemi bør startes fra den tidligste alderen. De bør inneholde følgende elementer:

  1. Overholdelse av riktig korrekt kosthold (for å forhindre fedme).
  2. vanlig spiller sport.
  3. Fullstendig avvisning av dårlige vaner (fra alkohol, sigaretter, narkotika).
  4. Unngå stress i livet.

  Nyttig video om sykdomsforebygging

  Hjernens iskemi: hva er det og hvordan å behandle det?

  For å opprettholde hjernen, er det nødvendig med oksygen som alle andre organer. Hvis blodforsyningen er forstyrret, slutter han å takle sine funksjoner. Iskemien i hjernen er dannet. Denne sykdommen med et forlenget kurs går i kronisk form og forårsaker alvorlige konsekvenser - opp til epilepsi, lammelse og slag.

  årsaker

  Hovedårsaken til at iskemi av cerebral fartøy utvikler seg, kalles legemet av arteriosklerose av organets kar. Dens interne vegger vokser raskt fettstoffer, som begynner å påvirke hele kroppen. Den vaskulære lumen smal, og bevegelsen av blod blir vanskelig.

  Hjerne iskemi kan også provosere en rekke hjerte-og karsykdommer, spesielt hvis de blir ledsaget av hjertesvikt i kronisk form. Blant slike patologier er det:

  hjerterytmeforstyrrelser;

  patologi av venøsystemet;

  arteriell hyper- og hypotensjon

  sykdommer i sirkulasjonssystemet;

  Moderne medisin skiller to patogenetiske varianter av kronisk iskemi, som er forskjellige i naturen og i det området hvor den største mengden skade utvikler seg. Lacunarvarianten av sykdommen stammer fra okklusjonen av små cerebrale kar. Diffuse angrep er forårsaket av gjentatte angrep av kraftig trykkfall.

  De kan utløses ved feil behandling av hypertensjon eller redusert hjerteutgang. Utfordrende faktorer blir også hoste, kirurgi, ortostatisk hypotensjon i nærvær av samtidig vegetativ-vaskulær dystoni.

  I økende grad er cerebral iskemi diagnostisert hos nyfødte. Som hos voksne, utvikler denne sykdommen hos spedbarn som følge av oksygen sult, men det er vanligvis forårsaket av faktorer relatert til særegenheter av svangerskap og fødselsprosessen:

  alvorlig giftose ved slutten av svangerskapet;

  placenta previa eller peeling;

  brudd på uteroplacental blodsirkulasjon;

  medfødte misdannelser av det kardiovaskulære systemet;

  Kliniske manifestasjoner av sykdommen

  Kronisk cerebral iskemi er den vanligste nevrologiske sykdommen som eldre mennesker er mer tilbøyelige til. Det er mange kliniske manifestasjoner av patologi forbundet med sin opprinnelige årsak og lokalisering av lesjonen. Den samme personen veksler ofte mellom perioder med alvorlig svekkelse av hjerneaktivitet og relativ velvære. Det er også slike varianter av sykdomsforløpet, hvor den menneskelige tilstanden forverres kontinuerlig, noe som fører til fullstendig demens.

  Begynnelsen av utviklingen av cerebral iskemi er indikert ved minnefall, fravær, irritabilitet og problemer med nattesøvn. Eldre mennesker skriver vanligvis disse symptomene for alder og enkel tretthet, slik at de forsinker henvisningen til legen. Under slike forhold utvikler oksygen sulten i hjernen, noe som fører til en reduksjon i arbeidskapasiteten.

  Det er spesielt viktig å diagnostisere iskemisk hjernesykdom hos en nyfødt i tide, fordi ellers utviklingen av babyen vil være vanskelig, vil den begynne å ligge bak jevnaldrene. Foreldre bør varsle om barnet:

  Ingen grunn griner han og flinches;

  har en marmorert hudfarge;

  har et stort hode og en forstørret fontanel;

 • Svært suger brystet og svelger med vanskeligheter.
 • Stadier av utvikling av cerebral iskemi

  Leger skiller flere stadier av løpet av cerebral iskemi. Klassifisering er basert på kliniske manifestasjoner av sykdommen og alvorlighetsgraden av nevrologiske lidelser.

  Den første fasen

  Iskemisk sykdom i hjernen i første grad er preget av:

  repeterende hodepine;

  Hypertensjon vil gå bort. for 147 rubler!

  Chief Cardiac Surgeon: Det føderale programmet for behandling av hypertensjon er lansert! Et nytt stoff for hypertensjon er finansiert av budsjettet og spesialfondene. Så fra høyt trykk, drypp COPPER. Les mer >>>

  følelse av tyngde i hodet;

  forverring av konsentrasjonen;

  Klager hos pasienter i den første fasen av hjernens iskemi er ikke-spesifikk. De er sjelden lagt merke til, men det er ikke riktig. Det er viktig å se en lege ved begynnelsen av utviklingen av iskemi, fordi bare i fravær av nevrologiske lidelser kan sykdommen helbredes helt.

  Den andre fasen

  Etter hvert som utviklingen av iskemi utvikler seg, er det alvorlige avvik i funksjonene i sentralnervesystemet. Dette fremgår av følgende symptomer:

  brutto minneverdighet

  brudd på koordinering av bevegelser;

  skarpe humørsvingninger;

  I den andre fasen av sykdommen manifesterer fokale lesjoner av det hvite stoff seg som patologiske reflekser og markerte forstyrrelser i intellektet. Pasienter på dette stadiet kan ikke lenger engasjere seg i mentalt arbeid.

  Den tredje fasen

  Ved starten av den tredje fasen av sykdommen registreres alvorlige nevrologiske lidelser og symptomer på hjerneskade av organisk natur:

  fullstendig funksjonshemning

  Pasienter med forsømt iskemisk stadium kan ha nesten ingen klager, men dette betyr ikke at de har det bra. På grunn av demens hos pasienter er det ikke mulig å forklare legen nøyaktig hva som egentlig forstyrrer dem. En erfaren nevrolog vil imidlertid enkelt sette den korrekte diagnosen, styrt av det karakteristiske kliniske bildet av sykdommen og resultatene av moderne forskningsmetoder.

  Iskemisk angrep

  Separat skiller spesialister en slik tilstand som iskemisk angrep (i hverdagen kalles det et microinsult). Denne tilstanden er ledsaget av:

  lammelse av halvparten av kroppen eller et bestemt område

  angrep av lokalt tap av følsomhet;

  Det iskemiske angrepet passerer vanligvis for en dag, ellers er stroke diagnostisert.

  Akutt natur

  Akutt hjernesyke er kjennetegnet av organets fokale lesjon. Sykdom oppstår ofte på grunn av aterosklerose. På grunn av brudd på stoffskiftet av fett, blir blodplakene brutt, innholdet flyter ut av dem. Foretrukket trombi blokkblodstrøm, som forårsaker nekrose, som i medisin kalles hjerneinfarkt, utvikler seg i det tilhørende området av hjernen. I dette tilfellet observeres alvorlige nevrologiske sykdommer:

  nummenhet og immobilitet av en bestemt del av kroppen;

 • Manglende evne til selvbetjening.
 • Hvis lesjonen påvirker vitale nervesenter i hjernestammen, er det dødelig utfall.

  Komplikasjoner av sykdommen

  De lanserte former for cerebral iskemi fremkaller alvorlige konsekvenser. De uttrykkes ikke bare i utviklingen av den underliggende sykdommen, men også i utseendet på bakgrunn av nye patologier:

  sklerose av cerebral fartøy;

  parestesi (følsomhetsforstyrrelser);

  Stroke resulterer i mykning og død av en viss del av hjernevævet. Tapt nerveceller blir etterfylt med stamceller. Selv om leger uttrykker motstridende meninger om denne teknikken, praktiseres det av mange moderne klinikker.

  Encefalopati er preget av organisk hjerneskade som oppstår uten en inflammatorisk prosess. På grunn av degenerasjonen av hjernevævet blir neuroner og intercellulær substans ødelagt. Lesjonen påvirker den delen av kroppen som er motsatt til sykdomsfokus. Når et stort antall neuroner blir ødelagt, kan det oppstå forlamning av lemmer som vil gjøre personen helt immobilisert.

  Parestesi er vanligvis ledsaget av en følelse av krypende krypende og prikkende følelser som øker under fysisk anstrengelse. Når pasienten er bevisst, forstår han hva som skjer med ham, men mister sin tale.

  Hvis du kjører en ischemisk sykdom i hjernen hos spedbarn, i fremtiden, kan et barn utvikle mental retardasjon, på grunn som det vil være vanskelig å studere på lik linje med sine jevnaldrende. Derfor er det svært viktig at en kvinne under graviditet regelmessig besøker en gynekolog og følger alle sine anbefalinger.

  Diagnostiske metoder

  Cerebral iskemi er vanskelig på grunn av det kliniske bildet, den har mye å gjøre med Alzheimers sykdom, hjernetumorer, Parkinsons sykdom, multippel system atrofi og andre patologier. I tillegg er manifestasjoner av iskemisk sykdom ofte feil for de typiske endringene som skjer hos eldre mennesker.

  Generelt, for nøyaktig diagnostisering av sykdommen, er det viktig for legen å få uttømmende informasjon fra pasientens slektninger om hvilke endringer som oppstår i hans oppførsel og trivsel. Pasienten selv er vanligvis hemmet, og hans bevissthet er forvirret, derfor er det umulig å bare lage et komplett klinisk bilde ifølge ham.

  For å utelukke feilen, bruker nevropatologer kompleks diagnostikk, og bruker ulike forskningsmetoder. I utgangspunktet utføres en fysisk undersøkelse av pasienten. For å identifisere sin nevrologiske status vurderer en nevrolog:

  Symptomer, grader, konsekvenser og behandling av cerebral iskemi

  Iskemien i hjernen er en reduksjon i blodstrømmen forårsaket av cerebral (fra hjernen i hjernen) - aterosklerose.

  Hjernen utfører følgende funksjoner:

  behandler informasjon som kommer fra sansene;

  bestemmer stemningen, skaper en følelsesmessig bakgrunn

  Feil i arbeidet hans truer den livlige aktiviteten til hele organismen. Nummenhet, som en av symptomene på cerebral iskemi, skyldes at sensoriske opplysninger ikke behandles riktig eller overføres via nevroner. Det er også årsakene til midlertidig blindhet. Hjernen er engasjert i beslutningsprosesser, derfor er det i CHEM-pasienter - kronisk hjernens iskemi - inhibering av tenkningsprosesser.

  En hvilken som helst patologi i den høyere delen av sentralnervesystemet - CNS påvirker negativt mange faktorer av vital aktivitet. Symptomene kan bli skjult - dette er typisk for den første fasen av sykdommen. Jo mer levende de manifesterer, desto sterkere blir sykdommen lansert.

  Det er to former for sykdommen:

  Den første utvikler seg på prinsippet om et forbigående iskemisk angrep - TIA, et mikroslag eller et angrep av akutt cerebrovaskulær ulykke - ONMK. Dette er forbigående iskemi, ellers - en forbigående forringelse av hjernecirkulasjon - PNMC eller iskemisk slag. Årsaken til en akutt tilstand er en hindring av blodstrømmen av embolus eller en neglisjert kronisk form av sykdommen. Sistnevnte utvikler seg gradvis etter hvert som blodbanen smelter.

  Kolesterolplakk er lipoproteiner med lavere tetthetsgrenser. Det er de som "choke" organene, forårsaker sirkulasjonshypoksi. De kan brytes vekk fra formasjonsstedet og sirkulere gjennom fartøyene. Emboli kan være kolesterisk eller blodig. Trombi er farlig for utviklingen av den inflammatoriske prosessen.

  Forebygging av iskemi, som mange andre sykdommer, er å opprettholde en sunn livsstil. Det er nødvendig å unngå stress så mye som mulig, ikke å overvære, holde seg til "anti-kolesterol" dietten, trene, gi opp alkohol og røyk, og vær ute.

  Symptomer på cerebral iskemi

  Symptomer på cerebral iskemi kan identifiseres ganske mye:

  dysfunksjon i nervesystemet, forårsaker taleforstyrrelser eller synsproblemer;

  skarpe humørsvingninger;

  overfladisk og hyppig puste;

  følelse av forkjølelse i håndflatene og sålene av føttene.

  Som sykdommen forverres, kan symptomene øke. Det skrider frem i etapper. Spesialister skiller tre stadier eller grader av utvikling av iskemi. Noen utpekt en fjerde.

  Separat bør symptomene på iskemisk angrep være oppført:

  angrep av sone tap av følsomhet;

  lammelse av stedet eller halvparten av kroppen;

  monokulært tap av syn (ensidig blindhet).

  Problemer med øynene oppstår, fordi signalene fra dem går inn i den visuelle cortexen, som er lokalisert i oksipitalloben. Lokal nummenhet skyldes det faktum at nevronene til den somatosensoriske cortex påvirkes i parietalloben, hvor taktil informasjon blir overført.

  For motoraktiviteten til en person, den røde kjerne i hjernestammen, de basale ganglia, hjernen og ikke bare "reagere". Når prosessene som oppstår i motorområdene i cortexen i frontallobene brytes, har pasienten problemer med å regulere bevegelser opp til lammelse. Ulike faktorer av vital aktivitet er ansvarlige for ulike deler av hjernen. Følelser styres av amygdala, oppmerksomhet er gitt til retikulær formasjon, minnet er til hippocampus.

  Sværheten ved å diagnostisere noen hjernesykdommer er at deres symptomer ligner de "standard" endringene i helsetilstanden hos eldre. En annen funksjon av cerebral iskemi - dens tegn er svært individuelle, tk. forskjellige mennesker påvirkes av ulike deler av det sentrale organet i sentralnervesystemet. Ved diagnosen en viktig rolle som observasjoner av pasientene til pasienten spiller. De er i stand til å gi en mer nøyaktig beskrivelse av endringene som oppstår. I forbindelse med inhibering og forvirring av bevissthet, stole på pasientens ord, kan det ikke.

  Årsaker til cerebral iskemi

  Det er forutsetninger grunnleggende og ekstra. Den første inkluderer utilstrekkelig cerebral sirkulasjon, noe som fører til hypoksi - oksygen sult. Det oppstår fra innsnevring av lumen av arterien eller dens fullstendige obstruksjon - obturation. Uten oksygen kan celler ikke fungere fullt ut. Hvis denne prosessen er forsinket, kan nekrose begynne - nekrose av vevet, ellers kalt et hjerteinfarkt. Hypoksi av hjernen som er karakteristisk for patologier så som hypertensjon og aterosklerose på grunn av veksten av fettavleiringer på innerveggen av de cerebrale kar.

  Overlapningen av lumen av cerebral arterien ved trombus kalles trombose. En blodpropp dannes direkte i hjernen eller overføres med blod fra en annen del av kroppen. En "travel" trombus kalles en embolus. Den er dannet på veggen, men under påvirkning av noen faktorer bryter den og beveger seg gjennom sirkulasjonssystemet til den sitter fast i det smaleste punktet i arteriekanalen. Innsnevringen av lumen kan observeres ikke på ett sted, men samtidig på flere steder.

  For ytterligere grunner til cerebral iskemi inkluderer:

  Kardiovaskulære sykdommer, ledsaget av et brudd på sentrale hemodynamikk. For eksempel akutt hjertesvikt i bakgrunnen av hjerteinfarkt, bradykardi, takykardi;

  vaskulære anomalier, for eksempel kompresjon, lokal arterie spasm;

  komprimering av arterien fra utsiden, for eksempel med en svulst;

  Les Mer Om Fartøyene