Kjennetegn ved cerebral iskemi: dens typer, årsaker og behandling

I denne artikkelen: Hva er cerebral iskemi, under hvilke sykdommer kan det bli observert, hva er farlig. At det er mulig å gjøre for konvalescens.

Hjernens iskemi kalles en patologisk tilstand, der det mangler blodtilførsel, noe som ikke sikrer normal metabolisme i sentralnervesystemet. Sykdommen fører til utilstrekkelig inntak av oksygen (hypoksi) i hjernevævet, på grunn av hva cellene kan dø av.

I de fleste tilfeller er cerebral iskemi forbundet med et slag, men det er også observert i andre sykdommer. Dette er en ganske farlig tilstand, noe som kan forårsake død av en del eller hele hjernen. Prognosen avhenger av årsaken til sykdommen, samt varighet og alvorlighetsgrad. I noen tilfeller, med rask gjenoppretting av blodtilførselen, er fullstendig gjenoppretting mulig.

Problemet med cerebral iskemi behandles av nevrologer, nevrokirurger og bedøvelsesmidler.

Typer hjerne iskemi

Avhengig av utbredelsen av mangel på blodtilførsel er fokal og global iskemi av hjernen isolert.

 1. Fokal oppstår når blodkarets lumen er blokkert av en trombose eller embolus, noe som medfører forringelse av blodtilførselen til et bestemt område av hjernen og risikoen for celledød i dette området.
 2. Hjernens ischemi - hva er det? Det oppstår når en plutselig eller plutselig forverring av hjerneblodforsyningen. Denne situasjonen blir observert når hjerteaktiviteten er stoppet eller blodtrykksnivået faller betydelig.

Årsaker til patologi

Fokale og globale patologier har forskjellige opprinnelsesårsaker.

Årsaker til fokal cerebral iskemi

Den vanligste årsaken er atherosklerose - en sykdom der plakkene som består av fett, kolesterol, kalsiumsalter og celler, forekommer i det indre skallet av arterier. Når fartøyets skrog på plass over en aterosklerotisk plaque-bursts, dette området dannes tromber ligger over arterien og fører til utvikling av fokal ischemi i hjernen, som forsynes med blod vaskulære lesjoner.

En annen vanlig årsak er emboli, hvor cerebrale arterier er blokkert av en embolus - en trombus dannet andre steder og fanget i hjerneskap med blodgass. De viktigste kildene til emboli som fører til fokal cerebral iskemi er karoten arterier og hjertet.

Årsakene til dannelse av blodpropp i hjertet kan fungere hjertearytmi (for eksempel atrial fibrillering), hjerteklaffen defekter, inflammasjon av den indre foring i hjertet (endotelet), tilstedeværelsen av kunstige ventiler i hjertet og tumorer. I halspulsårene dannes blodpropper oftest på grunn av atherosklerotisk lesjon av disse karene.

Slike trombier kan disintegreres i partikler og brytes vekk fra hjerte- eller karotidens vegger, noe som fører til deres migrering til hjernekarrene. Etter å ha nådd arteriet med liten diameter, stikker embolusen i lumen og stopper blodstrømmen langs den, noe som forårsaker utvikling av brennvidkemi.

Årsaker til global hjerneiskemi

Denne tilstanden utvikler seg på grunn av fullstendig opphør eller kraftig forverring av cerebral blodstrøm. Denne situasjonen kan oppstå når hjertet stoppes, et sterkt fall i blodtrykket. Årsaker til hjertestans inkluderer hjerteinfarkt, koronar hjertesykdom, kardiomyopatier, medfødte og anskaffe hjertefeil og visse hjertearytmier. Ved ekstrem reduksjon i blodtrykket kan forårsake alvorlige allergiske reaksjoner, blodtap, smerte sjokk, akutt hjerte- svikt, alvorlige hjertearytmier, sepsis (blod-infeksjon), og andre farlige sykdommer.

karakteristiske symptomer

Symptomer på fokal iskemi er avhengig av hvilket område av hjernen blodsirkulasjonen er forstyrret.

 • Hvis grenene til den indre halspulsåren er blokkert, kan dette forårsake symptomer som blindhet i ett øye, svakhet i ett ben eller en arm, svakhet i den ene halvdelen av kroppen.
 • Iskemi i hjernens bakre områder, som leveres av grenene i vertebralarterien, kan føre til svimmelhet, dobbeltsyn, svakhet i begge sider av kroppen.
 • Andre symptomer inkluderer taleforstyrrelser, tap av koordinering.

Symptomene kan være mild eller alvorlig. I alvorlige tilfeller, selv med en fokal type sykdom, kan pasienter utvikle nedsatt bevissthet. Varigheten av symptomene kan variere fra noen få sekunder til flere timer (med forbigående iskemisk angrep) eller enda lenger (med utvikling av et slag). Med irreversibel skade på hjernen, kan tegn på et slag forbli for alltid.

Global iskemi har ikke fokal symptomer. Opphør av blodtilførsel til hele hjernen i mer enn 10 sekunder fører til tap av bevissthet, og i lengre tid enn noen få minutter - resulterer vanligvis i irreversibel skade på vevet. Det er på grunn av irreversibiliteten av konsekvensene av global cerebral iskemi at identifikasjon av symptomer og behandling på kortest mulig tid er så viktig.

diagnostikk

Iskemi er vanligvis diagnostisert under medisinsk undersøkelse og ved hjelp av hjernedekorasjonsteknikker.

Selv i nærvær av åpenbare tegn på fokalisoki, er det nødvendig å gjennomføre en hjernesøk, med hvilken man prøver å bestemme:

 1. Er det aktuelle kliniske bildet forårsaket av iskemi eller blødning i hjernen?
 2. Hvilken del av hjernen påvirkes?
 3. Hvor alvorlig er tilstanden?

Ideelt sett bør enhver person med tegn på iskemi gjennomgå en hjernesøk innen en time etter at han er kommet til en medisinsk institusjon.

Tidlig implementering av denne undersøkelsen er spesielt viktig for pasienter som:

 • egnet for behandling med legemidler som oppløser trombi (trombolytika);
 • tar allerede stoffer som reduserer blodproppene
 • ha en forstyrrelse av bevisstheten.

For undersøkelse av hjernen hos pasienter med iskemi, brukes to hovedmetoder for skanning:

 1. Beregnet Tomografi (CT) er en datamaskinbasert flersøkingsmetode for skanning som lar deg lage et detaljert bilde av hjernen og oppdage eventuelle problemområder. Noen ganger under denne undersøkelsen, for å øke dens diagnostiske verdi, injiseres pasienten med en spesiell kontrast intravenøst.

 • Magnetic resonance imaging (MR) er en metode for å skanne hjernen, som bruker sterke magnetfelt og radiobølger for å få detaljerte bilder av vev. Denne undersøkelsen brukes vanligvis hos personer med mer komplekse symptomer, når størrelsen og plasseringen av lesjonen er ukjent. Det brukes også til personer med forbigående iskemisk angrep. Denne typen hjerneskanning lar deg nøyaktig vurdere vevet og oppdage små eller uvanlig plasserte skadeområder. Som i datortomografi injiseres noen pasienter med et kontrastmiddel for å forbedre diagnostisk verdi av MR.

  Videre undersøkelse er rettet mot å finne årsakene til sykdommen. Den inkluderer:

  • Ultralydundersøkelse av karoten arterier - bidrar til å oppdage innsnevring i blodkar som leverer blod til hjernen.
  • Ekkokardiografi er en metode for ultralydundersøkelse av hjertet, som gjør det mulig å evaluere dets funksjon og dimensjoner, samt å oppdage trombi.
  • Elektrokardiografi - lar deg evaluere den elektriske aktiviteten til hjertemuskelen, identifisere lednings- og rytmestørrelser som kan føre til blodpropper i hjertehulen eller forårsake en global cerebral iskemi.
  • Angiografi av hjernen - Røntgenundersøkelse av hjerneskap etter innføring av kontrastmedium i dem.
  • Blodprøver for å bestemme nivået av kolesterol og glukose, blodkoagulasjon.

  behandling

  Behandling bør sikte på umiddelbar forbedring av blodstrømmen i det berørte området. Dette gjelder både fokale og globale former for iskemi.

  Terapi i global form for iskemi

  For å forbedre blodtilførselen til hjernen med global iskemi er det nødvendig å eliminere årsaken til dens utvikling, det vil si å gjenopprette normal aktivitet i hjertet og øke blodtrykket. For å gjøre dette, utføres hjertelungeopplivning i tilfelle hjertestans, og med fall av arterielt trykk, eliminering av årsakene til denne tilstanden og innføring av legemidler som øker nivået. Uten å oppnå disse nødvendige målene (gjenopprette hjerteaktivitet og økt blodtrykk), gir videre behandling som er rettet mot å bekjempe konsekvensene av global hjernens iskemi, ingen mening.

  I alvorlige tilfeller utvikler de fleste pasienter hjerne ødem. I slike tilfeller brukes narkotika som reduserer intrakranielt trykk, oftest - vinker.

  Men mange stoffer som leger og forskere attributtegenskaper forbedre cerebral blodstrøm og metabolisme i hjernecellene (for eksempel piracetam, cortexin aktovegin, tserakson), klarte ikke å bevise sin effektivitet i forskning.

  Spesifikk behandling av fokal iskemi

  I hjernens fokalskemi er en kombinasjon av legemidler vanligvis brukt til behandling. Noen av dem er utnevnt umiddelbart etter diagnose og bare for kort tid, mens den andre pasienten må ta svært lang tid.

  Målet med behandlingen er umiddelbar gjenoppretting av blodstrømmen i den berørte arterien. Hvis du starter riktig behandling av iskemisk slag i de første 4,5 timer etter utvikling av symptomer, kan du lagre noen av hjernecellene og forbedre nevrologisk prognose hos pasienten.

  For å gjenopprette blodstrømmen til den berørte cerebral arterien, bruk:

  1. Trombolyse er en behandlingsmetode som legene oppløser trombi blokkerende blodkar. For å utføre trombolyse med brennvidkemi, brukes spesielle preparater (trombolytika) - alteplase (Aktilis), tenekteplase (metylase). Før innføringen av disse stoffene må nødvendigvis inneholde CT eller MR for å bekrefte diagnosen iskemi.

 • Trombektomi er en minimal invasiv kirurgisk prosedyre ved hjelp av hvilken leger fjerner en trombose fra det berørte karet. Denne metoden er kun effektiv for behandling av iskemiske slag forårsaket av trombi i de store arteriene i hjernen.

  Med brennende iskemi forårsaket av innsnevring av den aterosklerotiske plakk av karoten arterien, kan en operasjon for å fjerne den utføres. Denne operasjonen kalles karotid endarterektomi.

  Andre legemidler som brukes til å forhindre episoder av fokal cerebral iskemi i fremtiden:

  • Antiagreganty - legemidler som påvirker blodplater for å undertrykke aggregering (liming sammen) og redusere risikoen for nye blodpropp i karene. Det mest berømte middelet i denne gruppen er aspirin, gitt i lav dose. De fleste pasienter er foreskrevet dette stoffet for å forhindre ytterligere episoder av sykdommen. I tillegg til aspirin kan klopidogrel, ticagrelor også brukes.
  • Antikoagulanter er stoffer som forhindrer dannelsen av blodpropper ved å påvirke faktorene for blodkoagulasjon. I den akutte perioden med iskemi, er injiserbar form for antikoagulantia - heparin, enoksaparin, dalteparin - foreskrevet. Legemidler til langvarig bruk er tilgjengelige i form av tabletter, de inkluderer warfarin, dabigatran, rivaroxaban. De er foreskrevet for pasienter med hjerterytmeforstyrrelser (atrieflimmer) og dyp venetrombose.
  • Antihypertensive stoffer er medisiner som brukes til å redusere høyt blodtrykk. Disse innbefatter tiazid-diuretika (indapamid, hydroklortiazid), angitenzinprevraschayuschego enzyminhibitorer (ramipril, perindopril), angiotensin-antagonister (losartan, candesartan) reseptoren, en kalsiumkanalblokker (amlodipin, felodipin), beta-blokkere (bisoprolol, nebivolol).
  • Statiner er stoffer som senker kolesterolnivået i blodet. Til dem tilhører atorvastatin, rosuvastatin.

  Rehabilitering etter en historie med hjerneiskemi

  Alvorlig hjernesenkemi kan forårsake midlertidig eller permanent fysisk og følelsesmessig skade på en person. Etter en akutt periode begynner rehabilitering, som inkluderer:

  1. Tale terapi - å eliminere eller lindre problemer med reproduksjon eller forståelse av talespråk.
  2. Terapeutisk fysisk trening - hjelper pasienten til å gjenopprette bevegelse i de berørte lemmer og koordinering.
  3. Arbeidsterapi - hjelper pasienten til å forbedre sin evne til å utføre hverdagsoppgaver, for eksempel bading, matlaging, dressing, lesing og skriving.
  4. Støtte fra venner og slektninger - gir et komfortabelt og vennlig miljø, noe som er svært viktig for en vellykket gjenoppretting etter cerebral iskemi.

  outlook

  Prognosen avhenger av alvorlighetsgraden av sykdommen, den generelle helsetilstanden og pasientens alder. Statistikken viser at ca 75% av pasientene overlever innen ett år etter et iskemisk slag.

  Hjernens iskemi: hvorfor utvikler og hvor farlig patologi

  Blod utfører en viktig funksjon i kroppen, og leverer hver celle med oksygen og næringsstoffer. I blodforsyningssystemet kan forskjellige forstyrrelser forekomme, der blod ikke er nok til å gå inn og fôre organene. Hvis dette skjer i aorta som fører til nakken og hodet, så snakk om hjernens iskemi. Iskemi i oversettelse fra det greske språket betyr bokstavelig talt å holde blod.

  Celler i hjernen mer enn andre trenger en jevn operasjon av sirkulasjonssystemet. For deres liv og full funksjon, forbrukes mer enn en femtedel av oksygen og om lag sytti prosent av glukosen som kommer inn i kroppen.

  Utilstrekkelig tilførsel av hjernen med blod fører til forstyrrelse av arbeidet i ulike avdelinger i dette viktige organet, og til og med massedød av celler.

  Hjernens iskemi tilhører cerebrovaskulære sykdommer og er inkludert i ICD 10, hvor alle varianter av vaskulære patologier er tilordnet deres koder.

  For å forstå hvilke dysfunksjoner som oppstår på grunn av utilstrekkelig ernæring av hjerneceller, er det nødvendig å avgjøre hva hjernen er ansvarlig for.

  Tenk er en av hjernens viktigste funksjoner. Det er derfor i kronisk oksygen sult, er organets mentale funksjon forstyrret, noe som medfører en reduksjon i intelligens.

  Krenkelser av slike funksjoner som behandling av informasjon som kommer fra sensoriske organer og koordinering av kroppsbevegelser oppstår ved sulten av de tilsvarende delene av hjernen. Nummen i lemmer, midlertidig blindhet og andre symptomer, hvor sensorisk informasjon behandles feil, karakteriserer hjernens iskemi.

  Utilstrekkelig blodtilførsel til kroppen påvirker slike hjernefunksjoner som oppmerksomhetskontroll, talegenerering, humørfremkalling, emosjonell bakgrunn og minne, og forårsaker passende lidelser og symptomer.

  Hjernens iskemi, avhengig av manifestasjonen av sykdommen, varierer i former: akutt og kronisk. Sistnevnte form er i sin tur delt inn i tre stadier av utvikling.

  Den akutte form oppstår som et resultat av en kraftig opphør av oksygenforsyning til hjernen. Det flyter som et iskemisk slag.

  Den kroniske formen utvikler seg gradvis, som et resultat av en nedgang i blodstrømmen til hjernen.

  Utviklingen går gjennom stadiene:

  1. Den første er preget av symptomer som generell svakhet, svimmelhet, søvnløshet.
  2. Kompensert er preget av et brudd på sosial tilpasning, en nedgang i faglige ferdigheter.
  3. Dekompensert er tapet av juridisk kapasitet og manglende evne til å betjene deg selv.

  Oftest forekommer cerebral iskemi, spesielt den kroniske formen av sykdommen, på grunn av utviklingen av cerebral aterosklerose. Patologi er forårsaket av innsnevring av lumen i blodkarene, noe som resulterer i en reduksjon av blodstrømmen. En analogi med denne prosessen er en tette i vannrørene, når et kalkholdig innskudd akkumuleres på veggene, begynner vannet å strømme i en tynn trille. I årer spiller plakkens rolle av fettinntak, ellers - kolesterol.

  Faktorer som provoserer utviklingen av aterosklerose og cerebral iskemi:

  • diabetes mellitus;
  • aldersendringer;
  • hyppig bruk av produkter som inneholder kolesterol: kjøtt, fisk, animalsk fett;
  • brudd på lipid og karbohydratmetabolisme;
  • stillesittende livsstil;
  • økt koagulerbarhet av blod;
  • røyking,
  • hyppig stress.

  Hjernens iskemi er forårsaket av atherosklerose av karene som leverer hjernen. Dermed er navnet cerebral, som på latin betyr hjernen. Innskuddene i fartøyene vises som atheromatiske plakk. Disse formasjonene, ekspandere, deformerer veggene til fartøyene og fører til en sterk innsnevring av lumen, helt opp til blokkering. Å stoppe blodtilførselen til kroppen forårsaker en akutt form av sykdommen, hvor forekomsten av cerebral iskemisk berøring.

  Dessuten cerebral arteriosklerose, kan cerebral vaskulær okklusjon oppstå på grunn av en trombe. Det dannes direkte i hjernen eller "reiser", som vitenskapelig kalles embolus. blodpropp eller kolesterol plakk, beveger seg gjennom fartøyene nå de trange lumen i blodårene og sette seg fast der, blokkerer flyten av blod.

  Andre årsaker til cerebral iskemiutvikling:

  • karbonmonoksid forgiftning;
  • nyre-iskemi;
  • patologi av årer og kar
  • blodsykdommer;
  • hjertesykdommer, som følge av hvilke hemodynamikk er ødelagt, for eksempel takykardi, bradykardi;
  • hypertensjon;
  • caisson sykdom.

  Men hjernens iskemi er farlig

  Faren for hjernens iskemi er organets hypoksi som fører til cellers død. Patologi kan forårsake alvorlige begrensninger i menneskelivet og til og med føre til døden. På bakgrunn av oksygen sult, utvikles cerebral infarkt, mental tilbakegang, epilepsi, blindhet og andre alvorlige dysfunksjoner.

  Som følge av patologi er det organisk skade på hjernen (encefalopati). På grunn av ødeleggelsen av nevroner kan det oppstå forlamning av den delen av kroppen som er motsatt lesjonen.

  Parestesi er også preget av et speil. For eksempel har en pasient med en berørt venstre halvkule en klar bevissthet, men talen hans er ødelagt, eller han kan ikke snakke i det hele tatt.

  For nyfødte er cerebral iskemi farlig for mental retardasjon. Det vil være vanskelig for et barn å kommunisere og lære.

  I motsetning til den akutte formen, hvor disse eller andre plager opptrer umiddelbart, fører den kroniske formen til sykdommen til en langsom utvikling av patologiske forhold. En tidlig diagnose av patologi er farlig fordi sykdommen er vanskeligere å behandle.

  Iskemisk sykdom i hjernen: symptomer på en akutt form for en sykdom

  Iskemien i hjernen er manifestert av ulike symptomer, fra mild svimmelhet til bevissthetstap. Symptomatologien til sykdommen bestemmes av form og grad av utvikling av sykdommen. På hvordan iskemien i hjernebruskene manifesteres i en akutt form, la oss dvele mer detaljert.

  Den akutte form for iskemi utvikler seg umiddelbart, som et resultat av akutt forstyrrelse av blodtilførselen til organet. Det inkluderer et forbigående iskemisk angrep (TIA) og iskemisk slag. Årsaken til akutt cerebral iskemi er den forsømte form av sykdommen eller okklusjonen av karet av embolus. Trombosen er farlig fordi det i tillegg til å utvikle den underliggende patologien kan forårsake betennelse.

  Forløpende iskemi i hjernen oppstår ved mikroskopisk (småfokal) skade på celler i et bestemt område av hjernen, så noen ganger kalles det et mikroslag. Med TIA blir blodtilførselen til kroppen suspendert bare i 1-2 minutter, noe som ikke er nok for neurons død. Symptomer på iskemisk hjernesykdom i akutt form er ofte karakterisert som nevrologisk. Generelle cerebrale symptomer er mindre hyppige og går vanligvis gjennom uten konsekvenser i løpet av dagen.

  Symptomer på iskemisk angrep:

  • nummenhet, hvithet av lemmer;
  • pulsering i hodet;
  • rødhet i ansiktet;
  • taleforstyrrelse;
  • nedsatt syn
  • svakhet i armene og bena;
  • mangel på koordinering;
  • bevissthetstap
  • smerte i projeksjon av hjertet;
  • lammelse av stedet eller halvparten av kroppen.

  Symptomene varierer vanligvis. Noen av dem manifesterer seg, mens andre ikke gjør det. Det avhenger av hvilken del av hjernen som ble skadet. TIA, hvis symptomatologi, selv om det manifesteres levende, er reversibel. Angrepet selv varer vanligvis i flere minutter, og etter gjenopprettingen av blodstrømmen, gjenopptar nevronene sin aktivitet, og symptomene stopper. Alle funksjoner etter manifestasjon av akutt cerebral iskemi gjenopprettes uavhengig av hverandre innen en uke.

  Hvis etter 24 timer symptomene på iskemisk hjernesykdom ikke er gått, men tvert imot øker, indikerer det at hjerneskade er mer signifikant. I dette tilfellet diagnostiserer legen ischemisk slag.

  For iskemisk slag er preget av en langvarig akutt forstyrrelse av blodtilførselen til hjernegionen. Dette fører til nekrose av hjernevevet og irreversible konsekvenser. Fraværet av oksygen i mer enn seks minutter fører til død av nevroner som ikke gjenoppretter. Som et resultat av denne prosessen oppstår et nevrologisk underskudd som følger med ulike dysfunksjoner.

  Det er viktig å huske at den akutte tilstanden av sykdommen må diagnostiseres og overvåkes av en lege. Ischemisk hjernesykdom, blir symptomene på som uttrykkes i tap av bevissthet, følsomhet hvor som helst på kroppen, tale og syn, lammelse av ansiktet eller på kroppen, pusteproblemer og en skarp hoppe opp i blodtrykk kan være årsak til ischemisk slag. Hvis en av dem er til stede, er nødhjelp nødvendig. Enhver forsinkelse kan koste en persons liv.

  Kronisk cerebral iskemi: utviklingsstadier og diagnostiske metoder

  I motsetning til formen på skjemaet utvikler kronisk hjernens iskemi sakte. Tre sykdomsprogresjoner er delt: mindre enn to år, opptil fem år og 6 år eller mer. Disse tidsintervallene samsvarer med stadiene av sykdommen. For vellykket behandling er det viktig å diagnostisere sykdommen i tide. Ved den første kompenserte scenen er den reversibel. I andre og tredje trinn er endringer vanskelig å behandle, og i noen tilfeller er terapi maktesløs. Derfor er det viktig å forstå hva kronisk cerebral iskemi er, og hvordan det manifesterer seg.

  Stadier av kroniske former for cerebral iskemi og trekk ved manifestasjon av sykdommen:

  1. kompensert. Symptomer manifesterer seg uforgjengelig og avviker ved svakt uttrykk. En person endrer sitt humør raskt, utvikler depresjon, han er forstyrret av søvnløshet, svimmelhet, han blir raskt sliten, føler seg generell svakhet. På dette stadiet, migrene, støy i ørene, reflekser av muntlig automatisme, endrer gang (shuffling). Forstyrrelsen av kognitive funksjoner uttrykkes i en nedgang i nysgjerrighet, oppmerksomhet, minne og inhibering av tenkning.
  2. subcompensated. På dette stadiet av kronisk hjerne iskemi fortsetter symptomene å utvikle seg. I tillegg til dem er det mer alvorlige dysfunksjoner: tap av interesse i ekstern verden, samfunn, personlighetsforstyrrelser, koordinasjonsforstyrrelser, ekstrapyramidale lidelser. I nyfødte barn er det subkompenserte stadium karakterisert ved intrakranial hypertensjon. På dette stadiet av sykdomsutviklingen gjenstår muligheten for selvomsorg, men pasienten lider av alvorlige psykiske lidelser.
  3. dekompensert. Kronisk cerebral iskemi av siste stadium oppstår når alle mulighetene til orgelet allerede er utmattet. Pasienten er ikke i stand til å bevege seg selvstendig, utvikler demens, det er utilstrekkelig oppførsel, svelgingsprosessen er forstyrret. En person opplever ofte besvimelse, ufrivillig vannlating, og flere infarkt forekommer i hjernen.

  Når dekompensert stadium utvikler parkinsonisme, preget av tremor i hender, epileptiske anfall, manglende evne til å opprettholde balanse, sakte bevegelse.

  Diagnose av kronisk cerebral iskemi

  Det er ikke lett å diagnostisere kronisk cerebral iskemi. Manifestasjoner av denne sykdommen ligner andre patologier: Parkinsons sykdom, ataksi, supratentoriell hjernesvulst, multisystematrofi og andre. Det er lettere å mistenke en patologi hvis det er slike sykdommer som angina pectoris, nyre-iskemi, hjerteinfarkt, diabetes.

  Diagnose av koronar iskemi begynner med samling av anamnese: en undersøkelse og undersøkelse av pasienten. Når en pasient undersøkes, legger legen oppmerksomheten til muskeltonen, bevissthetens klarhet, ansiktssymmetri, kroppsdelens følsomhet, taleklarhet, elevens reaksjon på lys etc.

  Hvis en patologi mistenkes, foreskriver nevrolog laboratorie-, instrument- og fysiske undersøkelser.

  Laboratorietester inkluderer blod og urintester. Spesiell oppmerksomhet til slike indikatorer som nivået av sukker og kolesterol.

  Instrumentalstudier av kronisk cerebral iskemi inkluderer følgende metoder:

  • ultralyd doppler ultralyd;
  • encephalography;
  • ultralyd tomografi;
  • elektroencefalografi;
  • angiografi av MR;
  • røntgen;
  • elektrokardiogram.

  Hva slags undersøkelse gjør legen? Basert på resultatene av undersøkelsen kan legen henvise pasienten til andre spesialister. Fysiske undersøkelser består i å måle pulseringer i blodkarene i lemmer og hode.

  Hvordan behandle kronisk cerebral iskemi

  Kronisk cerebral iskemi behandles hovedsakelig ved konservative metoder. Målet med behandlingen er å eliminere problemer med blodtilførsel til hjernen. For å gjøre dette, bruk medisiner som består av tre grupper, som sammen arbeider med prinsippet: blodkar-neuroner-metabolisme.

  Narkotikagrupper:

  1. Fartøy beskytter vasodilatormedikamenter, antikoagulanter og blodfortynnende medisiner.
  2. For å beskytte nevroner, foreskrives nevroprotektorer eller cerebroprotektorer.
  3. Korrigere lipidmetabolismen av lipidsenkende legemidler.

  Hvis pasienten har høyt blodtrykk, inkluderer terapiprogrammet antihypertensive stoffer. Det samme gjelder for andre patologier som fremmer utviklingen av cerebral aterosklerose. I tillegg til legemiddelbehandling er stamcellebehandling og kirurgisk inngrep mulig.

  Hvordan behandle cerebral iskemi hos eldre: Metoder for terapi, kirurgisk inngrep og folkemidlene

  Behandling av cerebral iskemi bør forskrives av legen etter undersøkelsen. Fra hvilket stadium av utvikling av patologi observeres, avhenger det av hvordan man skal behandle sykdommen. Hos eldre begynner behandlingen av cerebral iskemi vanligvis når sykdommen utvikler seg til andre eller tredje fase. Dette skyldes det faktum at med kroppens aldring forverres en persons generelle trivsel, og de første tegnene på patologi forblir ubemerket.

  medisiner. Behandling med medisiner av forskjellige aldersgrupper er praktisk talt den samme. Imidlertid, i den eldre hjerneiskemi er ofte ledsaget av andre patologier, slik at behandlingen bør rettes til årsaken forårsaker sirkulatoriske forstyrrelser av kroppen: hjertesykdommer, hypertensjon, arteritt, hypotensjon, og andre sykdommer.

  Neuropatologer foreskriver ofte stoffer med komplisert virkning: Oxibril eller Cavinton forte. Slike medisiner påvirker effektivt forskjellige manifestasjoner av cerebral iskemi.

  fysioterapi. For å gjenopprette fysisk aktivitet, foreskrives massasje, fysioterapi, elektroforese og andre fysioterapeutiske prosedyrer.

  Kirurgisk inngrep. På forum på Internett er folk ofte interessert i spørsmålet om hvordan å behandle cerebral iskemi hos eldre, hvis medisinene ikke hjelper. Faktisk, hvis en ung persons behandling gir gode resultater, da med alder, er prognosen mindre gunstig. I noen tilfeller gjennomgår pasienter kirurgi. Denne avgjørelsen er kun gjort når alle terapeutiske metoder blir brukt, og situasjonen forbedrer seg ikke eller pasienten står overfor iskemisk slagtilfelle, noe som kan ende opp med dødelig.

  Essensen av operasjonen reduseres til frigjøring av cerebrale arterier fra plakk eller blodpropper. Kirurgisk inngrep på hjernen er ekstremt ansvarlig, da dette kan føre til irreversible konsekvenser, derfor er denne metoden sjelden brukt.

  Stamceller. For å behandle cerebral iskemi, brukes stamceller. Ved hjelp av dette biomaterialet utløses mekanismen for naturlig vevsregenerering. Nye celler, som kommer inn i blodet, blir levert til de berørte områdene av hjernen og begynner å formere seg, fylle seg med skadet vev.

  Stamceller administreres intravenøst. Prosedyren varer omtrent en time.

  Folkemetoder. Bruk av resept for tradisjonell medisin ved behandling av cerebral iskemi er bare berettiget når de brukes sammen med en lege foreskrevet av en lege. Kategorisk er det umulig å bli behandlet utelukkende av folkemidlene, da dette kan resultere i døden.

  Ved behandling av cerebral iskemi, bruk av rusmidler som fortynnet blod, reduserer blodtrykket og forbedrer metabolisme. I populære oppskrifter er det slike planter som hvitløk, dill, valnøttblader.

  Forebygging. En av de viktigste forebyggende tiltakene av cerebral iskemi er organisering av riktig ernæring. Det er mange dietter designet for å redusere effekten av kolesterol på blodkar.

  Essensen av alle dietter er som følger:

  • For å forbruke animalsk fett så lite som mulig, velg magert kjøtt;
  • fylle karbohydrater i kroppen på bekostning av søte frukter;
  • redusere saltinntaket;
  • redusere mengden mat tatt om gangen.

  Etter førti år er det anbefalt å gjennomgå årlige forebyggende undersøkelser, som vil bidra til å identifisere sykdommen på et tidlig stadium. Det er viktig å behandle sykdommer som bidrar til utvikling av cerebral iskemi i tide.

  Hvis en person er i fare, anbefales det å ta profylaktisk terapi, for eksempel behandling med leeches. Du bør slutte å røyke og begynne å spille sport eller bare gå utendørs oftere.

  Iskemisk hjerneskade hos nyfødte

  Hos nyfødte kan du også finne en slik sykdom som cerebral iskemi. Den utvikler seg i prenatalperioden på grunn av et brudd på placentasirkulasjonen, noe som fører til fosters hypoksi. Som et resultat av oksygen sult kan føtale regionen dø.

  Diagnose sykdommen, vanligvis etter fødselen av et barn. Det er tre stadier av alvorlighetsgraden av sykdommen, som hos voksne. Dessverre, i slike små barn har iskemisk hjerneskade i den tredje graden i behandling en ugunstig prognose: barnet dør eller blir deaktivert.

  Ved hvilke tegn er patologien diagnostisert:

  • hodet er forstørret, fontanel er utvidet - er særegent for manifestasjon av hydrocephalic syndrom;
  • Det er ingen koordineringsfunksjon, barnet er i en bevisstløs tilstand - refererer til koma-syndrom;
  • tremor i ekstremiteter, flincher, angst i en drøm, hyppig gråting - nervøs refleks excitability;
  • ufrivillige sammentrekninger av musklene i hele kroppen - konvulsiv syndrom;
  • svakt uttrykte reflekser, skrå ansikter, strabismus - uttrykkes av syndromet av undertrykkelse av sentralnervesystemet.

  Tidlig diagnose og behandling av iskemisk hjerneskade gjør at den nyfødte kan spare ikke bare livet, men også helse.

  Iskemisk sykdom i hjernen: former, manifestasjoner, behandling, forebygging

  Uttrykket "cerebral iskemi" er blitt stadig mer vanlig blant konklusjonene fra leger av ulike spesialiteter, og for mange av oss er denne diagnosen ikke lenger nyheter. Å treffe et stort antall eldre, utgjør cerebral iskemi en alvorlig trussel, ikke bare for normal vitale aktivitet, men også for pasientens liv. En slik tilstand krever alltid legenes nøye oppmerksomhet og utnevnelsen av en effektiv og rettidig behandling.

  Iskemien i hjernen er ikke noe mer enn brudd på funksjonen på grunn av uttalt hypoksi (oksygen sult). Ifølge statistikk fortsetter antall tilfeller av en eller annen form for å vokse fra år til år, til tross for suksessen med moderne farmakoterapi. Slike akutte former som hjerneinfarkt (slag) utgjør en alvorlig trussel mot pasientens liv.

  Og babyen kan ikke spare

  Cerebral iskemi kan forekomme både akutt og kronisk; oftest er det ervervet, selv om dens medfødte form, cerebral iskemi hos nyfødte, forekommer også. Så hva er disse former for en slik lumsk sykdom?

  Cerebral iskemi av nyfødte er et brudd på oksygentransport til barnets hjernevev, som er ledsaget av sin hypoksi med mulige strukturelle endringer. Som regel grunnene som oppstår under svangerskapet (føtale misdannelser, dårlige vaner vordende mor, negative miljøfaktorer) eller direkte i fødsel (fødsel traumer, ledningen forviklinger, unormal morkake, og andre.). Denne tilstanden er lett diagnostisert av pediatriske nevrologer og neonatologer.

  foto: hjerneslag (venstre) og hypoksisk-iskemisk encefalopati (høyre) hos en nyfødt

  Klinisk er sykdommen uttrykt i forskjellige nevrologiske lidelser: overdreven spenning eller omvendt, lys nåværende form, utseendet av anfall moderat form. I tilfelle av tung strøm med tegn på organisk hjerneskade, blir nyfødte plassert i intensivavdelingen for nøye observasjon og behandling. Men selv med en slik diagnose, bør en ung mor ikke være redd og panikk: lett og moderat former for cerebral iskemi hos nyfødte godt bukke under for hensiktsmessig behandling. Ofte er slike nyfødte på tidspunktet for utslipp fra sykehuset ikke forskjellig fra andre sunne babyer.

  Vaskulær insuffisiens og høyt blodtrykk

  Kronisk cerebral iskemi forekommer som regel blant eldre i forskjellige land. Denne oppkjøpte tilstanden, hvor irreversible degenerative forandringer forekommer i hjernens substans. Foreløpig er kronisk cerebral iskemi et alvorlig problem, da det påvirker et betydelig antall mennesker, krever lang og noen ganger dyr behandling, og er også i stand til ganske kort tid for å føre en pasient til uførhet og til og med død.

  Kronisk iskemi i hjernen anses å være en polyetologisk sykdom, men rollen som fremfor alt er den vaskulære faktoren ubestridelig. Det er kjent at dets hovedårsaker - aterosklerose og hypertensjon.

  Aterosklerose av arterier som fôrer hjernen, de akkumulerer fettproteinmasser, som til slutt blir til aterosklerotisk plakk, og smalker lumen. Som et resultat av et slikt nederlag av hjernens blodkar er forstyrrelsen av blod gjennom dem forstyrret, hvis konsekvens er hypoksi. Lignende endringer forekommer i iskemisk hjertesykdom, så det blir klart hvorfor disse tilsynelatende forskjellige sykdommene ofte følger med hverandre.

  Utbruddet av cerebral iskemi

  Pasienter med arteriell hypertensjon på bakgrunn av stadig forandret blodtrykksnivå, det er endringer ikke bare i store arterielle trunker, men først og fremst arterioler. Med hver ny hypertensive krise i veggene i små arterier og arterioler oppstår såkalte fibrinoidendringer, plasma-metning med utfall av sklerose og hyalinose. Med andre ord, med en skarp økt blodtrykk er razvoloknenie og ødeleggelse av vaskulær veggen, impregnering med plasmaproteiner og påfølgende vekst i dem bindevevno. Til slutt er fartøyets lumen innsnevret, veggens tøyelighet forsvinner og blodstrømmen forstyrres på samme måte som det som skjer ved aterosklerose.

  Det er ingen hemmelighet at aterosklerose og hypertensjon ikke bare påvirke en stor del av befolkningen, bærer en epidemi, men også ganske ofte med hverandre ledsaget av en og samme pasient, sette i en tandem betydelig skade blodtilførselen til ulike organer, og fremfor alt, hjernen.

  Andre forutsetninger for cerebral iskemi

  Andre årsaker til kronisk cerebral iskemi inkluderer:

  I tillegg, i tillegg til fartøyet endres, spiller en viktig rolle av brudd på systemet hemodynamikken i følgende tilfeller:

  • Iskemisk hjertesykdom;
  • Arrytmi med en tendens til tromboemboliske komplikasjoner;
  • Krenkelser fra koagulasjons- og antikoaguleringssystemene i blod.

  Hvilke endringer forekommer i kronisk iskemi?

  Det er kjent at nervøsvev er høyt spesialisert og strukturelt komplekst og strukturelt funksjonelt, derfor er det ekstremt følsomt selv til en liten mangel på oksygen. Under påvirkning av forskjellige faktorer som forstyrrer cerebral blodstrøm i hjernevev hypoksi skjer, brytes komplekse metabolske prosesser som aktiveres av lipidperoksidasjon med dannelsen av frie radikaler, og har en toksisk effekt på nerveceller (neuroner). Som et resultat kan det oppstå skade på nevroner dystrofi og død, det er mikroskopiske foci nekrose og demyelinisering (tap av nerveprosessene i deres membraner), noe som resulterer i at hjernen blir som en svamp - den såkalte spongiose.

  Etter hvert som degenerative endringer utvikler seg, sirkulatoriske mellomrom ekspanderer, gliose - spredning av glialceller (en slags skjelett av nevroner som utfører en støttende og trofisk funksjon). Gliosis ligner sklerose i andre organer, som også følger med kronisk hypoksi. Lignende endringer er som regel diffuse, men deres alvorlighetsgrad kan variere i forskjellige deler av sentralnervesystemet.

  En særegen markør av kroniske cerebrale sirkulasjonsforstyrrelser kan anta periventrikulær ischemi ved hvilken et vakuum nervevev rundt ventriklene og i de subkortikale hvit substans regioner av fenomener demyelinisering, gliose og utvidelse av perivaskulære (sirkulatoriske) rom (leukoareose).

  Video: forelesning om kronisk hjerne-iskemi

  Kliniske manifestasjoner

  Svært ofte skjer det at eldre ikke legger stor vekt på endringer i minne, oppmerksomhet, utseende av fravær, skrive av disse manifestasjonene for alder og tretthet. Men ikke være så uforsiktig om deres helse fordi de tilsynelatende er vanlige og milde symptomer på cerebral iskemi kan være første tegn på begynnende sykdom, alvorlighetsgraden av de kliniske manifestasjoner som er direkte relatert til pasientens alder.

  Det antas at kronisk cerebral iskemi er det vanligste nevrologiske syndromet, særlig blant eldre. Kliniske tegn på det er svært varierte og variable, som bestemmes av årsaken som forårsaket dem, og den overordnede lokaliseringen av lesjonen i hjernen. I samme pasient kan perioder med ren hjerneskade erstattes av relativ velvære. Imidlertid oppstår de kontinuerlig progressive former for flytnår pasientens tilstand er stadig forverres opp for å fullføre demens (demens).

  Med økende grad

  Det er akseptert å skille flere grader av alvorlighetsgrad av iskemisk hjernesykdom, avhengig av kliniske manifestasjoner og dybde av nevrologiske lidelser.

  Jeg grad

  Dermed har cerebral iskemi i 1. grad følgende manifestasjoner:

  • Hyppig hodepine, en følelse av tyngde i hodet;
  • Svakhet, tretthet;
  • Minnehemming, redusert evne til å konsentrere oppmerksomheten;
  • Søvnforstyrrelser;
  • Emosjonell labilitet.

  Tilsynelatende er pasientens klager ganske uspesifiserte, og ikke alle med slike symptomer vil vanligvis konsultere en lege. Det skal imidlertid bemerkes at rettidig behandling startet tidlig, når det ikke er noen brutto nevrologiske lidelser, kan ikke bare eliminere individuelle symptomer, men også tegn på sykdommen som helhet.

  II grad

  Cerebral iskemi av 2. grad er ledsaget av mer alvorlige endringer i nervesystemet og manifesterer seg:

  • Minneforringelse;
  • svimmelhet;
  • Forstyrrelser av bevegelser og ustabilitet ved å gå.
  • Tap av arbeidsevne.

  I denne fasen av sykdomsforløpet er det tegn på en fokal lesjon av hjernestoffet i form av forskjellige patologiske reflekser uttrykt intellektuell-mental lidelser. Slike pasienter er ikke i stand til mentalt arbeid, de har følelsesmessig labilitet, og kritikken er avtagende.

  III grad

  I tredje fase av sykdommen er det brutto nevrologiske lidelser, tegn på organisk skade på hjernen. Pasienter kan ofte falle i svikt, kan ikke jobbe, i enkelte tilfeller er det tap av evne til selvbetjening.

  Det skal bemerkes at jo mer brudd på hjernens funksjon er, jo mindre klager pasienten kan gjøre, men dette betyr ikke at det er ingen. Ofte pasienter i en tilstand av demens bare De kan ikke tydelig formulere og stemme sine klager legen. Til tross for dette er diagnosen kronisk cerebral iskemi ikke noe vanskelig for nevrolog, på grunn av det karakteristiske kliniske bildet og mulighetene for instrumentelle forskningsmetoder.

  Akutt natur

  Akutt hjernekjemi, som regel, er fokusert karakter og kalles hjerneslag. Blant årsakene til hjerneslag, tilhører den viktigste betydningen, som i tilfelle med kronisk iskemi, aterosklerose og arteriell hypertensjon.

  I tilfelle av cerebral arteriosklerose kan brudd på plakk oppstå ved frigjøring av innholdet og etterfølgende trombose. Den dannede trombus blokkerer helt blodbevegelsen, og i hjernens område med forstyrret blodstrøm er det nekrose - iskemisk slag, som det er mer riktig å ringe hjerneinfarkt.

  Slike infarkt oppstår dype nevrologiske lidelser: forsvinningen av følsomhet, motorisk funksjon i kroppen, innerverte fra det berørte området av hjernen, utseendet av patologiske reflekser, forstyrrelser av den cerebrale cortex og tap av tale, tenkning, evnen til selvbetjent. I noen tilfeller, når de vitale nerve sentre i hjernestammen lesjon skjer, kan døden inntreffe i den akutte fasen.

  Metoder for diagnostisering av cerebral iskemi

  Til dags dato er det mange moderne og nøyaktige metoder for å diagnostisere cerebral iskemi, men ikke forsømmer og generelt tilgjengelig, for eksempel:

  1. En detaljert undersøkelse (i tilfelle en alvorlig tilstand, en samtale med pasientens slektninger);
  2. Forsiktig samling av pasientklager, avklaring av familie og medisinsk historie;
  3. Undersøkelse av refleks og sensorisk funksjon.

  Blant de instrumentelle metodene kan informasjon være:

  1. CT (computertomografi) og MRI (magnetisk resonansbilder), som kan oppdage utvidelsen av ventriklene, fokaliseringen av demyelinering og atrofiske forandringer i hjernebarken;
  2. Ultralyd og Doppler studie av blodkar gjør det mulig å oppdage deres patologiske tortuositet, medfødte anomalier, og også graden av forstyrrelse av blodstrømmen langs dem.
  3. EEG (elektroencefalogram) i dette tilfellet vil ikke ha patognomoniske tegn på sykdommen.

  Hvordan håndtere, hvordan å behandle?

  Behandling av cerebral iskemi bør rettes ikke bare for å eliminere eksisterende klager, men også forhindre videre progresjon sykdom med utvikling av alvorlige eller akutte former.

  Før du tilordner visse medisiner, er det nødvendig, hvis det er mulig, å eliminere eksisterende risikofaktorer, normalisere diett og livsstil til pasienten. Det er viktig å forklare pasienten om farene ved røyking, kronisk stress og følelsesmessig overbelastning, som kun er mulig i begynnelsen av sykdommen. I en senere periode må vi snakke med sine slektninger, fordi det er på skuldrene at omsorgen for den syke personen er betrodd. Og slike mennesker krever som regel maksimal oppmerksomhet og tålmodighet.

  foruten korreksjon av lipidmetabolismen og blodtrykket, det er nødvendig å foreskrive stoffer som har antioksidant aktivitet. For tiden er actovegin, piracetam og cerebrolysin mye brukt for å fremme utvidelsen av fartøy som leverer hjernen, og dermed forbedre blodtilførselen til nervesvevet. I tillegg har alle kjente vitaminer C og E også en antioksidant effekt. Pyracetam har antiplatelet egenskaper, forbedrer mikrosirkulasjonen.

  I tillegg til vasodilatatorer og antioksidantmidler, elimineres anxiolytika og antidepressiva, for eksempel grandaxin, om nødvendig, og eliminerer følelser av angst, frykt og følelsesmessig overbelastning.

  Det er bra, når i kompleks terapi av cerebral iskemi er det også vanlige fysiske øvelser, svømming og massasje. I de fleste tilfeller anbefales pasienten å revurdere livsstilen og ernæringen.

  Det er viktig å huske på at rettidig behandling, utpekt kompetent ekspert, ikke bare bidrar til å unngå å forverre de tilsynelatende ubetydelige endringer i hjernens aktivitet, men også slike forferdelige manifestasjoner av forstyrrelser i cerebral sirkulasjon som hjerneinfarkt og vaskulær demens.

  Symptomer, grader, konsekvenser og behandling av cerebral iskemi

  Iskemien i hjernen er en reduksjon i blodstrømmen forårsaket av cerebral (fra hjernen i hjernen) - aterosklerose.

  Hjernen utfører følgende funksjoner:

  behandler informasjon som kommer fra sansene;

  bestemmer stemningen, skaper en følelsesmessig bakgrunn

  Feil i arbeidet hans truer den livlige aktiviteten til hele organismen. Nummenhet, som en av symptomene på cerebral iskemi, skyldes at sensoriske opplysninger ikke behandles riktig eller overføres via nevroner. Det er også årsakene til midlertidig blindhet. Hjernen er engasjert i beslutningsprosesser, derfor er det i CHEM-pasienter - kronisk hjernens iskemi - inhibering av tenkningsprosesser.

  En hvilken som helst patologi i den høyere delen av sentralnervesystemet - CNS påvirker negativt mange faktorer av vital aktivitet. Symptomene kan bli skjult - dette er typisk for den første fasen av sykdommen. Jo mer levende de manifesterer, desto sterkere blir sykdommen lansert.

  Det er to former for sykdommen:

  Den første utvikler seg på prinsippet om et forbigående iskemisk angrep - TIA, et mikroslag eller et angrep av akutt cerebrovaskulær ulykke - ONMK. Dette er forbigående iskemi, ellers - en forbigående forringelse av hjernecirkulasjon - PNMC eller iskemisk slag. Årsaken til en akutt tilstand er en hindring av blodstrømmen av embolus eller en neglisjert kronisk form av sykdommen. Sistnevnte utvikler seg gradvis etter hvert som blodbanen smelter.

  Kolesterolplakk er lipoproteiner med lavere tetthetsgrenser. Det er de som "choke" organene, forårsaker sirkulasjonshypoksi. De kan brytes vekk fra formasjonsstedet og sirkulere gjennom fartøyene. Emboli kan være kolesterisk eller blodig. Trombi er farlig for utviklingen av den inflammatoriske prosessen.

  Forebygging av iskemi, som mange andre sykdommer, er å opprettholde en sunn livsstil. Det er nødvendig å unngå stress så mye som mulig, ikke å overvære, holde seg til "anti-kolesterol" dietten, trene, gi opp alkohol og røyk, og vær ute.

  Symptomer på cerebral iskemi

  Symptomer på cerebral iskemi kan identifiseres ganske mye:

  dysfunksjon i nervesystemet, forårsaker taleforstyrrelser eller synsproblemer;

  skarpe humørsvingninger;

  overfladisk og hyppig puste;

  følelse av forkjølelse i håndflatene og sålene av føttene.

  Som sykdommen forverres, kan symptomene øke. Det skrider frem i etapper. Spesialister skiller tre stadier eller grader av utvikling av iskemi. Noen utpekt en fjerde.

  Separat bør symptomene på iskemisk angrep være oppført:

  angrep av sone tap av følsomhet;

  lammelse av stedet eller halvparten av kroppen;

  monokulært tap av syn (ensidig blindhet).

  Problemer med øynene oppstår, fordi signalene fra dem går inn i den visuelle cortexen, som er lokalisert i oksipitalloben. Lokal nummenhet skyldes det faktum at nevronene til den somatosensoriske cortex påvirkes i parietalloben, hvor taktil informasjon blir overført.

  For motoraktiviteten til en person, den røde kjerne i hjernestammen, de basale ganglia, hjernen og ikke bare "reagere". Når prosessene som oppstår i motorområdene i cortexen i frontallobene brytes, har pasienten problemer med å regulere bevegelser opp til lammelse. Ulike faktorer av vital aktivitet er ansvarlige for ulike deler av hjernen. Følelser styres av amygdala, oppmerksomhet er gitt til retikulær formasjon, minnet er til hippocampus.

  Sværheten ved å diagnostisere noen hjernesykdommer er at deres symptomer ligner de "standard" endringene i helsetilstanden hos eldre. En annen funksjon av cerebral iskemi - dens tegn er svært individuelle, tk. forskjellige mennesker påvirkes av ulike deler av det sentrale organet i sentralnervesystemet. Ved diagnosen en viktig rolle som observasjoner av pasientene til pasienten spiller. De er i stand til å gi en mer nøyaktig beskrivelse av endringene som oppstår. I forbindelse med inhibering og forvirring av bevissthet, stole på pasientens ord, kan det ikke.

  Årsaker til cerebral iskemi

  Det er forutsetninger grunnleggende og ekstra. Den første inkluderer utilstrekkelig cerebral sirkulasjon, noe som fører til hypoksi - oksygen sult. Det oppstår fra innsnevring av lumen av arterien eller dens fullstendige obstruksjon - obturation. Uten oksygen kan celler ikke fungere fullt ut. Hvis denne prosessen er forsinket, kan nekrose begynne - nekrose av vevet, ellers kalt et hjerteinfarkt. Hypoksi av hjernen som er karakteristisk for patologier så som hypertensjon og aterosklerose på grunn av veksten av fettavleiringer på innerveggen av de cerebrale kar.

  Overlapningen av lumen av cerebral arterien ved trombus kalles trombose. En blodpropp dannes direkte i hjernen eller overføres med blod fra en annen del av kroppen. En "travel" trombus kalles en embolus. Den er dannet på veggen, men under påvirkning av noen faktorer bryter den og beveger seg gjennom sirkulasjonssystemet til den sitter fast i det smaleste punktet i arteriekanalen. Innsnevringen av lumen kan observeres ikke på ett sted, men samtidig på flere steder.

  For ytterligere grunner til cerebral iskemi inkluderer:

  Kardiovaskulære sykdommer, ledsaget av et brudd på sentrale hemodynamikk. For eksempel akutt hjertesvikt i bakgrunnen av hjerteinfarkt, bradykardi, takykardi;

  vaskulære anomalier, for eksempel kompresjon, lokal arterie spasm;

  komprimering av arterien fra utsiden, for eksempel med en svulst;

 • Les Mer Om Fartøyene