Rehabilitering etter hjerneslag hjemme og behandling med folkemessige rettsmidler

Tenk deg en situasjon der en pasient med slag berøres hjem fra sykehuset. Medisinsk hjelp er gitt i samsvar med standarder. Men pasienten forblir symptomer på cerebral insufficiency: mangel på bevegelser og følsomhet i lemmer på den ene side, svimmelhet og hodepine, ustabilt blodtrykk, det kan være brudd på bekkenorganens funksjon. Noen pasienter forblir deprimerte, med nedsatt hukommelse. Og de som forstår alt, med skrekk tenker på å bli hjemme, er overbevist om at de nå trenger konstant omsorg.

Legen forklarer pasienten og slektningen at behandlingen av hjerneslag hjemme skal fortsette, anbefaler kosthold og medisiner. Videre oppfølging etter et slag utføres av distriktslegen i samråd med nevrolog.

Det beste alternativet

Den riktige avgjørelsen er laget av de som prøver å legge pasienten i rehabiliteringsavdelingen. Dette er mulig ikke umiddelbart etter sykehuset. Restaureringsprosessen tar minst tre år. Spesialistene i tjenesten hjelper pasientene til å roe seg, for å samle testamente for gradvise studier. Rehabiliteringsmetoder kan forbedre talen, gradvis øke mengden bevegelse i lemmer.

Fysioterapi, treningsbehandling i gruppen, massasje, bad har en god effekt. Avdelingen sysselsetter psykoterapeuter som hjelper pasientene med å rette seg på utvinning.

Behandling av stroke ved folkemessige rettsmidler brukes også i rehabiliteringsinstitusjoner: de forbereder urtete, tinkturer.

Hvis du går rett hjem

Hvis det ikke er mulig å gå gjennom rehabiliteringsstadiet i et spesialisert senter eller sanatorium, skal alt nødvendig hjemme. Hjemmeforholdene bør omfatte:

 • pasientens modus
 • organisering av riktig ernæring;
 • fortsettelse av medisinering;
 • trene fysioterapi;
 • massasje av lammede lemmer;
 • Bruken av tradisjonell medisin for hjerneslag.

Anbefalinger på regimet

Pasientmodus krever oppmerksomhet til slektninger.

 • Pasienten bør ikke være alene i lang tid.
 • Selv om han ikke snakker godt, må du snakke og snakke om familienyheter.
 • Pasienten trenger positive følelser. Du kan lytte til favorittmusikken din, se på TV.
 • Det bør sikres at drømmen om en person som har hatt et slag ikke er krenket.
 • Hvis du ikke kan gå i en barnevogn, må du kle pasienten og ventilere rommet.

Ernæringsregler

Behandling av hjerneslag hjemme krever obligatorisk overholdelse av visse regler i ernæring:

 • å utelukke alle skarpe og fete retter;
 • sterkt begrense bruken av salt;
 • mengden væske som er avtalt med legen (nyttig bær og fruktjuicer, men ikke karbonholdige drikker og kaffe);
 • det er nødvendig å spise minst 400 g grønnsaker og frukt;
 • stekt mat erstattet med kokt, stuvet;
 • trenger produkter rik på kalium (tørkede aprikoser, rosiner, aprikosjuice, svisker, kokte poteter i uniform);
 • er obligatoriske surmjölksfri fettfri drikke uten sukker, hytteost;
 • inkludere i diett av porrer kokt på vann (bokhvete, havregryn, hvete);
 • Spis små måltider, men 6 ganger om dagen, ikke overmål.

Hvilke medisiner du skal ta

Et detaljert råd i denne forbindelse vil bli gitt av den lokale legen. Vanligvis fortsetter behandlingen å holde seg til forskjellen, avhengig av formen av den overførte cerebrovaskulære ulykken.

 • Forårsaker en økning i skipets tone: Cinnarizine, Cavinton.
 • Styrk cerebral sirkulasjon av vitamin C, gruppe B, Ascorutin.
 • Nødvendigvis foreskriver legen alt fra en gruppe medikamenter som øker motstanden fra hjerneceller til oksygenmangel (Aminalon, Cerebrolysin, Glycine forte).

Alle medisiner skal gis til pasienten ved kursene, ta en pause og gjenta eller endre, avhengig av legenes anbefaling.

Fysisk aktivitet

Øvelser utføres i semi-sittende stilling i sengen.

Med gjenværende bevegelser i lemmer, bør man utvikle sin styrke ved hjelp av en sunn halvdel av kroppen.

 1. En sunn hånd må være bøyd og unbend lammet.
 2. Ved hjelp av et langt bånd kan du løfte et sårt ben, bøye det i kneet, trekk sokkene mot deg og omvendt.
 3. Mindre bevegelser av hender og føtter gjør det på en eller annen måte.
 4. Det anbefales å være forlovet med en myk ball som er mindre enn en palme. Lær å klemme det, utvikle muskelstyrke.

Det er ikke nødvendig å gi opp leksjoner selv om det ikke er noen synlige hurtige resultater.

Hvordan lage en massasje

Med konsekvensene av iskemisk berøring ved hjelp av massasje, forsøker de å forbedre blodtilførselen til hjernen. Massasje av hodet, krage sone er utført. Spesialisten begynner alltid med en liten strekking, og presser tettere på pasientens kropp. Alle bevegelser skal være glatte, rettet fra periferien til hodet.

Med hemorragisk slag er massasje kontraindisert i lang tid. Lammede lemmer blir også massert i retning fra bunnen opp.

Ansiktet masseres langs punktene og linjene som svarer til lymfekarrene - fra midten til templene.

Det er best å ansette en massør to ganger i året. Da vil du være sikker på at alt er gjort riktig.

Vil folks midler hjelpe?

Folkemetoder for å behandle slag er kjent i lang tid. Når du bruker dem, må du justere i lang tid.

En gammel folkemåte er kjent, hvordan gjenopprette minnet. For å gjøre dette må du drikke en teskje tinktur av bitter malurt eller stammer av peon tre ganger om dagen i halv med honning. Tinkturer fremstilles ved å beregne en skje med knust tørt gress for 200 ml alkohol. Legerene anser dette som den rette måten å øke mental evne.

Te fra salvie (en spiseskje per kopp kokende vann) insisterer en halv time, hjelper med taleforstyrrelser, døvhet. Det tas ikke umiddelbart, men i halsen hver time med en pause for en natts søvn.

Sage er lagt til på badet, lukten er gunstig når det inhaleres.

Av sitronen er tilberedt ikke bare en populær oppskrift (honning + hvitløk + sitron), men også mindre kjente midler for behandling og forebygging av slag:

 1. Skal halvt sitron, klipp det fint, hell et varmt avkok av nåler. Insistere ikke mindre enn 10 timer. Oppbevares i kjøleskapet. Det anbefales å ta 1/3 kopp i 40 minutter før måltider to ganger om dagen i 2 uker.
 2. Sitron-oransje grøt er tilberedt av to sitroner og appelsiner. De er vridd sammen med huden på kjøttkvernet, et par skjeer med honning er lagt til. Ta dette folkemidlet til bare et slag om morgenen før frokost på en teskjef.

Det bør avstå fra slik behandling til personer med mageproblemer.

Restaurering av bevegelser

For å fjerne lammelse, anbefales det å tilberede salve fra laurbærblad: Laurelbladene er slipt i en mørtel med furu nåler, så blir ghee tilsatt til pulveret og blandet godt. Denne sammensetningen skal gni de berørte lemmer, ansikt (med nummenhet).

Olje fra laurbærblader: Hell en haug med knuste blader med et glass vegetabilsk olje, insister, skyll av og til i minst to måneder. Etter filtrering blir det kokt. Bruk deretter til å gni i lammede lemmer.

Med iskemisk slag

Den populære behandlingen av iskemisk berolighet anbefaler at minst tre bananer inkluderes om dagen.

Tinktur av furu kegler er tilberedt fra forhåndsinnsamlede unge kegler med frø. Grind godt. Pulver av 5 kjegler fylt med et glass vodka. Infiser i 2 uker, rist oftere. Stamme gjennom gasbind. Ta en teskje tre ganger om dagen etter måltider.

Med hemorragisk slag

Ved behandling av hemorragisk hjerneslag brukes bad med buljong av villrose. Men buljongen er ikke forberedt fra de vanlige bærene, men fra røttene. Bad tatt innen to måneder hver annen dag.

Innvendig anbefales det å spise bær av svart elderbær eller legge dem til te.

For å behandle svimmelhet i utvinningsperioden

For å bli kvitt svimmelhet anbefaler folkemedisin å forberede en avkok fra en kombinasjon av planter:

 • motherwort,
 • frukt av hagtorn,
 • nyper,
 • vyazolistnogo twill.

På en spiseskje av hver plante, bland og bryg med en liter kokende vann. Å insistere i minst 24 timer. Ta ¼ kopp før måltider.

Bruk av hirudoterapi

Hirudoterapi - behandling med leeches - en velprøvd metode for utvinning etter et slag. Leeches hemmelighet i blodet biologisk aktive stoffer, som er nødvendig medisin.

I tillegg bidrar oppstart i steder med refleksogene soner (nakke, sacrum) til å forbedre blodtilførselen, unngå problemer med urinasjonsforstyrrelser.

Det er bevist at hirudoterapi fjerner cerebralt ødem, fremmer forebygging av gjentatte brudd på hjernecirkulasjon.

Hjemmebehandling av et slag i utvinningsperioden bør velges med tanke på pasientens toleranse. Det er mulig å erstatte en av fondene med en annen. Obligatorisk kontroll av blodtrykk, hudtilstand (ingen allergiske utslett). Ikke avbryt mottak eller nekte foreskrevet medisinering.

Gjenoppretting etter et iskemisk hjerneslag hjemme

I tilfelle et hjerneslag, har pasientene en sjanse for utvinning. Til tross for at patologien til sirkulasjonssystemet truer komplikasjoner, med moderne omsorg, samt under rehabilitering, er det en sjanse for et positivt utfall. Det er ikke bare nødvendig å overholde doktors forskrift, men også å gi fullstendig psykologisk hvile for pasienten, siden det er nødvendig å gjenopprette tale- og motoraktivitet.

Fullstendig eller delvis gjenoppretting

Ved starten av iskemisk berøring garanterer legen ikke at pasienten vil kunne gjenopprette seg helt. Det er sannsynlig at en person etter en stund vil komme seg helt, men i noen tilfeller er det mulig å returnere bare visse funksjoner i kroppen. Før du velger et rehabiliteringsprogram, er det nødvendig å ta hensyn til hvilken del av hjernen som ble påvirket, og også å bestemme graden av patologisk prosess.

Sammenlignet med andre lignende forstyrrelser, er iskemisk slag karakterisert ved den gunstigste prognosen. Denne sykdommen er en av de vanligste, mens pasienten har mulighet til å gjenopprette vanlige levebrød. Utvinning avhenger ikke bare av riktig behandling og valg av optimal terapi, men også på lokalisering av lesjonen. Viktig ikke bare faktorer som påvirker sykdomsforløpet, men også å få tilstrekkelig omsorg fra kjære, pasientens ønske om å gjenopprette, å gå tilbake til det normale livet.

Mange leger tror at en fullstendig gjenoppretting er nesten umulig dersom streken skjedde på følgende faktorer:

 1. Det berørte området er for stort, viktige deler av hjernen, store bunter av nerver påvirkes. Kanskje ikke bare en ufullstendig gjenoppretting, men også en sammenløp i en langvarig koma, et dødelig utfall.
 2. Tidligere opplevde pasienten alvorlige akutte eller kroniske sykdommer, lider av diabetes, aterosklerotiske vaskulære lesjoner, har mange dårlige vaner.
 3. Har fylt 70 år.

Hvor lenge vil det ta?

Det er ikke alltid mulig å bestemme den nøyaktige tiden for restaurering. Det tar ikke bare hensyn til det berørte området, men også aktualiteten i tilbudet om medisinsk hjelp, muligheten for at slektninger skal ta vare på en person. Noen ganger er det nødvendig å foreskrive vedlikeholdsbehandling, gjennomføre regelmessige forebyggende undersøkelser for å utelukke sykdomsfall.

Iskemisk slag er delt inn i tre grupper i henhold til graden av alvorlighetsgrad. Sykdomsformen bestemmer ikke bare tilstanden til pasienten med et akutt angrep, men indikerer også muligheten og timingen for full eller delvis gjenoppretting.


Grader av iskemisk slag:

 1. Easy. Tapet er minimal, personen føler seg sterkt svekket av koordinasjon, svimmelhet oppstår flere ganger om dagen. Vanligvis er det nødvendig med rehabilitering, som varer i ca 1-2 måneder. Noen ganger får pasientene muligheten til å gjenopprette alle kroppens funksjoner i 3 måneder.
 2. Gjennomsnitt. Det er forlamelse av ansiktet fra den ene siden helt. Pasienten taper helt evnen til å koordinere bevegelser. For å oppnå et positivt resultat vil det ta minst seks måneder. I dette tilfellet er det en delvis gjenoppretting, hvor pasienten ikke kan gå tilbake til normalt liv. For å sikre full gjenoppretting av funksjoner, vil det ta mer enn et år, i noen tilfeller er det umulig å oppnå en positiv effekt.
 3. Tung. I tillegg til disse moderate symptomene, har pasienten et neurologisk underskudd. For å redusere symptomene på sykdommen, vil det ta mer enn et år. Det er nesten umulig å fullstendig gjenopprette med denne sykdomsformen.

Med et sterkt nevrologisk underskudd, er muligheten for fullstendig gjenoppretting sjelden spådd. Ikke alltid sunne hjerneceller har evnen til å utføre funksjonene til de som ble rammet av alvorlig blødning. Noen ganger er det nødvendig med langsiktig rehabilitering gjennom hele pasientens liv. Det er nødvendig med et behandlingsforløp, som bør tas hver dag. Det er aktiviteter som bidrar til å forhindre en gjentagelse av et slag. Tidspunktet for gjenoppretting avhenger av kroppens individuelle egenskaper, tilstanden til helse, mental balanse og også om tilgjengeligheten av motivasjon.

Rehabiliteringsperioder

Umiddelbart etter utslipp av pasienten som overlevde stroke, må familien tilpasse seg en ny livsstil. Hvis rehabiliteringsprosessen utføres helt hjemme, tar det lang tid å jobbe med gjennomføringen av legenes anbefalinger. Denne prosessen er vanskelig, ikke bare for pasienten selv, men også for de som bryr seg om ham. Viktig ikke bare medisinsk eller folketerapi, men også det konstante vedlikehold av en optimal psykologisk tilstand. Først og fremst er det nødvendig å normalisere den daglige rutinen, stabilisere den daglige rutinen, tildele tid for liten fysisk aktivitet og hvile.

Hvis pasienten ikke kan klatre uavhengig av hverandre, er det nødvendig å velge en komfortabel stilling for lemmer som har blitt lammet. Omtrent en gang hver 3. time, bør posisjonen på føttene eller hendene endres for å forhindre dannelse av trykksår. Med fullstendig immobilisering vises en vanlig massasje for å normalisere muskeltonen.

Pass på å kjøpe en blodtrykksmonitor, som du daglig kan bruke flere ganger for å måle blodtrykket. Indikatorer bør registreres for å overvåke dem alene eller for å vise legen å danne et komplett bilde av sykdommen. Pasienter blir advart om behovet for riktig ernæring, rettidig utførelse av narkotikabehandling, gjennomføring av fysioterapiprosedyrer og andre aktiviteter som bidrar til å gjenopprette den generelle tilstanden. Funksjonene i rehabiliteringsperioden varierer avhengig av den bestemte perioden.

Første tre måneder

På dette tidspunktet er det mulig å stabilisere tilstanden til pasienten som nylig ble utladet fra sykehuset. Gjenoppretting etter et iskemisk hjerneslag hjemme er i fullstendig hvile, og med riktig omhu. Ikke gi opp løpet av massasje. Ikke glem at risikoen for muskelatrofi etter en stroke hos pasienter øker betydelig, siden de nesten ikke beveger seg. Ofte er det nødvendig med ekstra stimulering. Kontroller at pasienten gjør øvelsene flere ganger om dagen.

Umiddelbart etter forbedring av pasientens tilstand må tilpasses til et nytt liv. Selvbetjeningsevner bør forbedres. For å forbedre livskvaliteten er selvoppfølging av mange viktige saker svært viktig, da pasientene ofte vil føle seg uavhengige av andre mennesker. Ikke glem at det er nødvendig å gjøre alt for å sikre at pasienten kan kle seg uavhengig, besøk toalettet.

Omtrent en måned etter et akutt angrep av iskemisk slag, må pasienten lære seg å stå opp for seg selv for å kunne kontrollere kroppen, det vil si å gjenopprette forstyrret koordinasjon. Hvis en side av kroppen er skadet, bør turgåere, krykker brukes som støtte, hvis du ikke har det, kan du bruke møbler. Ikke glem at du skal hjelpe pasienten til å redusere stressnivået, samt å akselerere tilnærmingen av den positive effekten av fysisk aktivitet.

3-6 måneder

På dette tidspunktet har de fleste pasienter allerede lært hvordan de skal selvbetjenes. Noen ganger kan de utføre de nødvendige funksjonene helt, i noen tilfeller bare delvis, ved å flytte til minimumsavstanden. Du bør gradvis øke moderat trening for å fikse et positivt resultat. Viser i frisk luft, langsom klatring i trappene, lekser, som ikke involverer for mye innsats, vises. Som et resultat klarer pasientene å styrke musklene, gjenopprette den generelle tonen i kroppen.

For å bringe begynnelsen av det øyeblikk av fullstendig gjenoppretting etter et slag, er det nødvendig å følge ikke bare den generelle tilstanden av helse, men også å aktivere små motoriske ferdigheter. Pasienten kan skrive, lære å bruke selvfremstillet bestikk. For noen, modellering, tegning, montering av en designer er egnet. Til tross for at slike øvelser er mer tilpasset for barn, får pasienter som gjennomgått iskemisk slag, betydelig lindring ved bruk av lignende midler. Så du kan aktivere mange deler av hjernen, gjenopprette aktiviteten til talesentrene.

Hvis pasienten har mulighet til å gå på egenhånd, er det nødvendig å tillate ham å gjøre det dersom et slikt ønske avsløres. Pass på at pasienten alltid har en telefon med ham. For å sikre garantien for å motta en samtale i tilfelle av forverring, bør du kunne nå en bestemt abonnent ved å trykke på en knapp. Så en syk person vil ikke ha unødvendige problemer med å prøve å rapportere problemer til slektninger.

For å utføre kompetent rehabilitering etter et iskemisk hjerneslag hjemme, er det nødvendig å oppnå positiv dynamikk, ikke å slappe av når man får det forventede resultatet. I mange tilfeller er det mulig å oppnå fullstendig restaurering av motorfunksjoner, talesentre. Når du får det forventede resultatet, må du konsolidere effekten ved å styrke treningsøkten.

Rehabilitering etter et hjerneslag hjemme.

HealFolk.ru »Behandling av sykdommer» Rehabilitering etter hjerneslag hjemme.

Stroke - et farlig brudd på blodtilførselen til hjernen, noe som ofte fører til irreversible konsekvenser eller til og med død. Hvis offeret overlevde etter nederlaget, må hans slektninger jobbe hardt for å gjenopprette de tidligere enkle funksjonene.

Rehabilitering etter et slag Avhenger direkte av type hjerneskade, så vel som graden. Ofte tar utvinningen fra noen måneder til flere år. I de fleste tilfeller blir de tidligere ferdighetene ikke gjenopprettet til deres opprinnelige tilstand.

Hovedstadier av gjenoppretting

Som følge av nedsatt blodsirkulasjon, blir celler skadet i form av mangel på ernæring, noe som forårsaker delvis død av hjerneområder på grunn av mangel på oksygenforsyning. Slike døende resulterer i forstyrrelse av en persons interne organer, tap av viktige funksjoner og langsiktig rehabilitering.

Rehabilitering etter hjerneslag inkluderer følgende faser:

 • legemiddelbehandling og gjenvinning av tidligere motorfunksjoner;
 • psykoterapeutisk hjelp - det er viktig for en person å forklare hva som skjedde med ham, vise sin bekymring og forberede seg på gjenopprettelsen av tapte funksjoner;
 • om nødvendig sosialisering av pasienten - plassering i et spesielt senter eller forberedelse hjemme (det er bedre når pasienten finner seg med en innfødt og stor familie);
 • restaurering av tidligere ferdigheter.

Som det fremgår av ovenstående, bør restaureringen av tidligere ferdigheter i form av motorfunksjoner være den siste. Dette skyldes pasientens store innsats og flid, hvem må være moralsk og fysisk forberedt på å "jobbe med seg selv".

Rehabiliteringsperioden etter et slag

Få slektninger, etter å ha tatt en slektning fra en klinikk som nylig hadde hatt et forferdelig hjerneinfarkt, vet hvordan å gjenopprette fra et slag, og viktigst, hvor lenge hele prosessen varer.

Som et resultat, etter en måned med hard kamp og omhyggelig arbeid, stopper alle prosessene plutselig og stopper helt - folk mister bare håp. Alle slektninger bør være tålmodige, fordi utvinning kan ta flere måneder med liten hjerneskade.

Rehabilitering hjemme etter et iskemisk slag

Okklusjonen eller brukket av fartøyet i hjernen fører til diagnosen iskemisk berøring. Her kan konsekvensene være svært forskjellige, derfor er teknikken og rekkefølgen av utvinning samlet individuelt, avhengig av saken.

Også rehabilitering er delt inn i 4 tidsintervaller:

 1. den første måneden - det er rehabiliteringsaktiviteter av en akutt periode (Fjerner ødemet, gjenoppretter de indre organer, forhindrer gjentatt skade);
 2. de første seks månedene - restaureringen er rettet mot psykologisk tilpasning av pasienten;
 3. andre halvår - det er en restaurering av tale og tidligere motoraktivitet;
 4. ytterligere gjenoppretting - rehabilitering i restperioden, noe som innebærer en fullstendig tilbakelevering til det gamle liv, avhengig av lesjonene og lagrede evner.

Rehabilitering hjemme etter et hemorragisk slag

Når sprengningsbeholderen provoserte dannelsen av et hematom (penetrasjon av blodpropp i de øvre lagene i hjernekuvertet), er pasienten diagnostisert med hemorragisk slag, som ofte fører til død av en person.

Hvis en person har overlevd, blir koma og hans slektninger akseptert for restaurering, da vil det ta betydelig tålmodighet, fordi en slik rehabilitering tar flere år.

Til tross for optimistiske spådommer, vil en pasient som overlever et hemorragisk slag aldri returnere tidligere funksjoner og vil ikke føre den gamle livsstilen. I de fleste tilfeller forlater folk med nybildede hematomer ganske enkelt ikke koma, og hvis de gjør det, forblir de deaktivert med tap av fysiske evner.

Rehabilitering etter et slag, video:

Behandling etter et hjerneslag hjemme

Mange lurer på, men hvordan å behandle et slag, hvis utvinning ikke er mulig i den fulle utstrekningen?

Først av alt, medisinsk behandling, folkemedisin, gymnastikk og andre metoder brukes her.

Dernest Bare med riktig tilnærming kan du takle restaureringen av alle tapte funksjoner.

tredje, Etter en periode på flere måneder eller år, er mange syke mennesker fullstendig restaurert til alle viktige funksjoner.

De viktigste bestemmelsene for behandling av hjerneslag

Behandling av et slag begynner på sykehuset. Følg sekvensen:

Presentert vilkår for pasientens utvinning etter et slag er relativt relative, fordi angrepsrisiteten direkte påvirker varigheten av ytterligere rehabilitering.

Bruk av medisiner

Rehabilitering etter hjerneslag hjemme og på sykehus krever bruk av narkotika som direkte påvirker det samlede arbeidet i pasientens kropp og fungerer som en kur og forebygging.

Følgende grupper av medisiner brukes her:

 • For å forbedre blodtilførselen til hjernen - Cavinton, Pentoxifene og andre midler på grunnlag av aspirin.
 • For å forbedre metabolske prosesser i hjernen - Actovegin, Cortexin, Cinnarizine og andre.
 • Nootropics - Noofen, Pyracetam.
 • Narkotika kombinert eksponering - Thiocetam, Fezam.
 • Andre hjelpestoffer - for å eliminere nervøs spenning, er glycin foreskrevet, og som et middel for muskelspasmer brukes Sirdalut.

oppført medisiner for hjerneslag blir brukt under hele rehabilitering, og noen av dem virker som en profylakse for et nytt iskemisk angrep, noe som gjør dem nødvendige for livslang bruk.

Ta vare på bedridde pasienter, video

Gjenoppretting i rehabiliteringssentre

Etter sykehusets sykehus blir pasienten sendt til hjemmet, dersom alle spesifikkene bare krever opplæring av tidligere ferdigheter. Det er også viktig her å finne slektninger som vil utøve sin egen gymnastikk og prosedyrer.

Hvis pasienten skal gjenopprettes ved hjelp av spesielle teknikker, kan den sendes til Rehabiliteringssenter etter et slag for sengetidspasienter. Oppgaven til senterets ansatte er å "heve" pasienten fra sengen.

Her brukes prosedyrer som:

 • Motormodus og utvidelse av øvelser på treningsbehandling;
 • leirebad og bad med bioaktive stoffer;
 • leksjoner med en taleterapeut;
 • psykologisk trening.

Hvis pasienten står opp på føttene på sykehuset, kan han også sendes til et sanatorium hvor de gjenoppretter de tidligere funksjonene slik at personen kan tjene seg selv.

Gjenoppretting etter et slag hjemme

På spørsmålet, hvor mange bor etter et slag, du kan svare på at alt avhenger av alvorlighetsgraden av det overførte angrepet og kvaliteten på omsorg og gjenoppretting av pasienten.

Eksperter hevder at jo raskere pasienten blir lært å gå, snakke og tjene seg selv, desto lengre vil han leve. For å gjøre dette er det nødvendig å gjøre et stort og stort arbeid.

Massasje hjemme

Massasje etter hjerneslag er direkte avhengig av pasientens tilstand og hans ferdigheter, nyoppkjøpt på et sykehus eller rehabiliteringssenter. Så vil en spesialist som regelmessig utfører massasje økter bestemme riktig teknikk, og etter hvert som pasienten utvikler, kan han endre teknikken.

Slægtninge til samme pasient kan lære teknikken til massasje og bruke den hjemme alene. Det er også overflødig å bare massere de svekkede lemmer.

LFK etter et hjerneslag hjemme

Komplekset av øvelser LFK ved et slag er også laget av legen avhengig av pasientens fysiske tilstand. Her, slektninger bør begynne sine bevegelser med langsom bøyning av lemmer, snu hodene til sidene.

Deretter utfører pasienten regelmessige gymnastikkøvelser og bruker et spesialdesignet kompleks.

Hvis det er mulig, kan du foretrekke å kjøpe en spesiell enhet som utfører massasjebevegelser og lar deg gjøre det selv.

Gjenopprette tale hjemme

Som regel utføres taleterapi etter et slag av en taleterapeut. Men selvstudium med pasienten er også viktig.

Her bør du snakke mer med pasienten. Spør ham når det er mulig å svare deg en enkel "ja" og "nei". Utfør øvelser i form av en trekklyd "OG".

Memory Recovery

Hjemme kan du enkelt gjenopprette pasientens minne, men selvfølgelig når han lærer å snakke. Løs kryssord med ham, lær alfabetet, lær poesi. Det er nødvendig å begynne med vanlige setninger eller korte ordsprog, som gradvis kompliserer prosessen.

Restaurering av fine motoriske ferdigheter

Til pasienten etter et slag begynte å selvbetjene seg, må han gjenopprette de fine motoriske ferdighetene. For å gjøre dette bør du bruke enkle øvelser for barn under ett år.

Ernæring etter et hjerneslag hjemme

Ernæring under slag i de første dagene er vesentlig forskjellig fra følgende. Siden det er vanskelig for en person å svelge uavhengig i de første dagene, betyr det at man må tørke supper og korn gjennom en sigte. Å mate pasienten med en liten skje. Å drikke følger med hjelp av en spesiell barnedrikker.

Også, streng diett etter et slag. Det er flere grunnleggende regler:

Kostholdet bør observeres uten feil, hvis årsaken til hjerneslaget var pasientens overvekt. Hovedoppgaven i ernæring er å miste overflødig, noe som kan provosere et nytt iskemisk angrep.

Gjenoppretting etter et iskemisk slag, video:

Behandling av hjerneslagsmedisiner og metoder

Restaurering av folkemidlene etter et slag er ikke den viktigste, men som en ekstra effekt vil være svært effektiv.

Her kan du bruke følgende metoder for å gjenoppta metabolske prosesser i hjernen:

 1. Bland i like mengder ertemel og honning. Ta hver gang en teskje før du spiser.
 2. Også på en teskje per dag kan pasienten få en sammensetning av saft av malurt og honning, blandet i like mengder.
 3. Tilbyr pasienten for å gjenopprette svake lemmer av et bad med røtter av hofter. 5 ss hakkede råvarer helles i to briller med kokende vann. I det avkjølte karet senker lemmerne i noen minutter.

Utmerket medisinsk og reduserende effekt har tinktur av furuskegler etter et slag. Tilbered det, ta 5 middels kjegler og skyll dem med kokende vann. Den resulterende komponenten helles i et glass alkohol og får lov til å infusjonere i 10 dager.

Etter at tiden er gått, blir tinkturen filtrert og innholdet i en teskje eplecidereddik tilsettes. Ta tinktur bør være en gang om dagen på en teskje etter å ha spist.

Et viktig tema i den presenterte forberedelsen er regelen om å samle furuskegler. Når å samle furu kegler fra et slag?

Samle kjegler bør være fra begynnelsen av juli og til midten av september - på dette tidspunktet er de allerede modne. Men det er bedre å bruke grønne kjegler - de inneholder mer nyttige mikronæringsstoffer.

Spørsmål uten et eksakt svar

De fleste slektninger som skal ta vare på pasienten selv, er interessert i følgende spørsmål, som selv den mest erfarne og kompetente spesialisten ikke kan svare på. Blant dem er:

1. Hvor lenge kommer koma sist etter et slag?? I de fleste tilfeller varer koma fra 2 timer til 10 dager. Men ofte er komaet i lang tid i flere måneder eller til og med år.

Dette skjer ofte i tilfeller av hemorragisk slag, hvorpå en person ikke fullt ut gjenoppretter. I hvert tilfelle bør "deadline" ikke være "betrodd", alt er strengt individuelt og avhenger av de faktorene som førte til hjerneslag, hastigheten til akuttmedisinsk behandling og riktig formulert behandling.

2. Hva er konsekvensene av et slag i alderdommen?? Først av alt, Stroke i alderdommen fører til alvorligere konsekvenser i form av samme brudd på fysiologisk aktivitet, men i en mye forverret tilstand.

Dernest de eldre kan i større grad lider av et slag og slutte livet uten å komme seg ut av sengen.

Noen ganger, ett år etter fullstendig immobilitet, kan noen forbedringer ses hos en person, men innen ett år eller to øker sannsynligheten for tilbakefall.

3. Er konsekvensene av hjerneslag hos menn forskjellig fra kvinner? Spesifikitet i denne saken vil ikke følge, fordi begge kjønnene av menneskeheten ikke er forsikret mot utbruddet av slag og dens konsekvenser.

Men selve restaureringen og det videre livet etter et slag er ikke forskjellig etter kjønn.

Selvfølgelig er et slag en tragedie for pasienten selv og hans slektninger. Det vil gjøre mye arbeid for å returnere personen til sitt gamle liv.

Jeg likte artikkelen - 7? Vis det til vennene dine:

Iskemisk slag: rehabilitering hjemme

✓ Artikkel sjekket av lege

Behandlingen av pasienter som gjennomgått iskemisk slag er en vanskelig og lang prosess, bestående av flere påfølgende trinn. I utgangspunktet foregår behandlingen i intensivavdelingen, hvoretter - i den nevrologiske avdelingen, hvor legene gjenoppretter de berørte cellene. Deretter kommer den tredje fasen - rehabilitering etter utslipp fra sykehuset. Alt nevrologisk underskudd som observeres hos pasienten, kan ikke gjenopprettes med medisiner, fordi hjernecellene blir ødelagt.

Men du kan "lære" en person til å leve på bekostning av andre nevroner som ikke har blitt skadet. Dette tar lang tid, og det er ganske tydelig at du kun kan oppnå resultater hvis du studerer uavhengig, når pasienten selv og hans slektninger er interessert i dette.

Iskemisk hjerneslag - behandling og rehabilitering

Hvor lenge varer post-stroke rehabilitering sist?

Rehabilitering etter et slag

Det er ingen konkrete tall i denne forbindelse kan ikke være, fordi mye avhenger av hvilken type iskemisk hjerneslag, størrelse og plassering, samt medgått tid mellom utseendet på sykdom og helse. Fra disse indikatorene avhenger prognosen for rehabilitering direkte. I slike tilfeller må pasientene jobbe lenge (nesten til slutten av livet).

Tabell. Omtrentlige vilkår og prognoser for gjenoppretting

Tidspunktet for rehabilitering avhenger av alvorlighetsgraden av hjerneslaget

Som vi ser, jo tyngre iskemiske slag, jo mer tid rehabilitering tar. Men det er typisk, med en slik strekkutvinning er raskere enn med noen andre.

Til notatet! Ikke i alle tilfeller er fullstendig gjenoppretting mulig på grunn av nekrose av hjernens nevroner, funksjonene til hvilke nærliggende intakte celler ikke kan utføre. Her er det eneste som gjenstår - til slutten av livet å engasjere seg i spesielle øvelser (hver dag eller små kurs) for å unngå nye slag.

Men uavhengig av type sykdom og åpenbare spådommer, bør du ikke fortvile, fordi hver organisme har sin livsressurs, og enkle øvelser vil hjelpe til med gjenoppretting.

Iskemisk hjerneslagrehabilitering

Hovedmålet med rehabilitering er å gjenopprette lem mobilitet. Du må starte virksomheten i de første dagene etter et slag. Nedenfor er funksjonene til alle øvelsene.

 1. Reduksjon i muskelspenning og tone. I et hvilket som helst slag, oppstår lammelse, der det er høy spenning og økt muskel tone.

Reduser muskelspenningen

Øvelser for å gjenopprette motoraktivitet etter et slag

Det er viktig å beskytte huden mot trykksår

Til notatet! I begynnelsen er det nødvendig å diskutere øvelser med en lege som ikke bare plukker opp det optimale komplekset, men vil også rapportere om alle nyanser og stadier. Grovt sett er funksjonen til øvelsene som følger: Alt starter med enklere bevegelser, volumet utvides gradvis og avhenger av individuelle egenskaper.

Du kan ikke overbelaste pasienten - det er like ille som mangel på trening.

Overbelastning i løpet av klassene er skadelig

Før begynnelsen av treningen er det nødvendig å varme opp musklene (dette kan gjøres, for eksempel ved hjelp av varmtvannsbehandlingsprosedyrer eller en lys femten minutters massasje). Tydeligvis, i det hele tatt, bør en pasient bli hjulpet av noen fra hans slektninger. Det foreskrevne sett med øvelser skal gjøres to til tre ganger om dagen (hvert kurs skal vare om en time). I dette tilfellet bør en person ikke bli overdrevet sterkt. Hvis tretthet fortsatt observeres, betyr det at lastene blir plukket feil.

Gymnastikk under sengen hviler

Selvfølgelig, i slike tilfeller, på grunn av funksjonelle begrensninger, er det ikke lett å gjøre noe fullt ut, så pasienten må bli hjulpet. Komplekset beskrevet nedenfor er konstruert for en akutt post-slagperiode eller for spastisk lammelse med økt muskel tone. Pasienten selv kan ikke bøye lemmer under slike forhold, derfor må noen andre gjøre det i stedet.

Rehabilitering etter et slag - en lang og utmattende (primært moralsk) prosess

Gymnastikkøvelser etter et slag

 1. Fingre, børster, albuer og andre ledd veksler vekselvis.
 2. De samme segmentene brukes til rotasjonsbevegelser. Det simulerer de bevegelsene som en vanlig person kan utføre.
 3. Den spasmodiske armen er strukket (for eksempel ved hjelp av longi), som foreskrives hovedsakelig i alvorlig lammelse. Den bøyde hånden strekker seg jevnt og festes til brettet ved hjelp av bandasje. Disse manipulasjonene utføres gradvis med alle lemmer (underarm, underarm). Hånden er løst i 30 minutter, men hvis pasienten ikke føler seg ubehag, kan det være lengre.
 4. Følgende øvelse er beregnet for de som allerede har restaurert penselens funksjoner. Håndkleet er hengt over sengen, da blir det grepet av børsten, og ulike bevegelser er gjort (arm trekke / føre, bøye / unbend, raise / lower). Håndkleet stiger gradvis.
 5. En gummi ring er laget ca 40 cm i diameter - denne enheten bidrar til å utføre mange øvelser. En ring kan kastes mellom en børste og en annen gjenstand, en fot og en hånd, underarmer og så videre. Gummi bør strekkes, trekke inn endene.
 6. Spasmer av popliteale muskler kan elimineres ved å plassere en hardvals (tykkelsen av sistnevnte skal gradvis øke). Så musklene vil strekke seg, og volumet av bevegelsene øker.
 7. Skinnene er viklet rundt hendene, hvoretter bena unbøyer og bøyer seg ved knærne ved å skyve sålene på sengen.
 8. Pasienten løfter hendene og prøver å ta tak i ryggen av sengen. Så trekker han seg opp (ikke helt), parallelt strekker fingrene og føttene (noe som en sipping).
 9. For å gjenopprette funksjonaliteten til eyeballs må de rotere flere ganger i forskjellige retninger. Bevegelser må være sirkulære. Etter det blir prosedyren gjentatt, men med lukkede øyne.
 10. Visningen er løst på enkelte emner. Pasienten skal rotere og nikker på hodet, ikke bryte seg bort fra fikseringspunktet.

Kompleks av passive øvelser etter et slag

Gymnastikk for å sitte

Slike øvelser bidrar til å gjenopprette målrettede bevegelser på overkroppene, styrke musklene i ryggen og forberede bena for fremtidig vandring.

 1. Mannen setter seg ned og tar hendene over kanten av sengen. Ved å inhalere bøyer han ryggen og drar sin torso parallelt. Exhaling, slapper han av. Øvelsen må gjøres ni til ti ganger.
 2. Pasienten sitter på sengen, senker ikke bena - de skal være på bakkenivået. Bena heves og senkes igjen, prosedyren gjentas flere ganger.
 3. Kroppenes posisjon er den samme. Under pasientens rygg er det nødvendig å legge puter slik at det er avslappet, de nedre ekstremiteter skal strekkes. Benene i sin tur bøyes og bringes til brystet, på innåndingsknene låses hendene, puster kort forsinket, hvoretter pasienten utånder og slapper av.
 4. Pasienten sitter i sengen, hendene tilbake. Inhaling skyver han skulderbladene så mye som mulig, vipper hodet parallelt. Exhaling, slapper han av.

Behandling av spasticitet etter et slag

Gymnastikk for å utføre stående

Restaurering av pasienten fortsetter. Nedenfor er typiske øvelser.

 1. Pasienten øker boksene fra kamper fra bordet eller gulvet - dette vil bidra til å utarbeide subtile bevegelser.

Barneleker hjelper pasienter etter et slag for å gjenoppta fine motoriske ferdigheter i hendene

Hjem Behandling

Unnskyld, men det ble ikke funnet noen resultater for det forespurte arkivet. Kanskje søker vil hjelpe deg med å finne et relatert innlegg.

Dessverre, med en slik sykdom som et slag, er det absolutt alt som står overfor nå. Vi snakker om barn, unge, gravide, menn og pensjonister. Men å kjenne egenskapene i strekningen og dens egenskaper, vil det være mulig å få konsekvensene ikke så skremmende og ubehagelige.

Sykdommen involverer en blokkering av blodårer med deltakelse av trombi, noe som fører til oksygen sult av hjernenusceller og deres gradvise bortfall.

I tillegg tar det noen ganger bare 10 minutter, og noen ganger på utviklingen av et slag i den akutte fasen tar et par timer, med symptomet blir mer uttalt og smertefullt. Det er også flere typer slag: hemorragisk, iskemisk eller iskemisk angrep.

Behandling av hjerneslag hjemme

Hvis du har funnet tegn eller forutsetninger for å utvikle et slag, er det nødvendig å utføre profylakse, inkludert en rekke prosedyrer. Det samme scenariet oppstår etter et angrep, når rehabilitering eller gjenoppretting er nødvendig. Dette er ikke alltid tilfelle på sykehuset, fordi ofte blir pasienter sendt hjem. Men hjemmebehandling etter et slag er ikke mindre effektivt enn et sykehus en. Selv om på samme tid bør følge flere regler:

 • unngå stress, hvile mer
 • ta foreskrevet medisiner eller injeksjoner
 • gå på en diett
 • Avstå fra å drikke alkohol, røyking
 • massasje
 • gå ut
 • utfør øvelser for hender eller tale

Selv om denne listen er ganske omtrentlig, blir behandlingsprogrammet utviklet individuelt, basert på kompleksiteten av sykdommen, komplikasjoner, kjønn og alder av pasienten.

diett

En av de obligatoriske behandlingsbetingelsene er etterlevelse av en diett, som bidrar til å senke nivået av kolesterol i blodet, ikke la være å holde salt, fjerne giftstoffer, mette kroppen med vitaminer og sporstoffer. Dette er viktig for normalisering av blodsirkulasjon, fornyelse av nerveceller og hele organismen.

Så, anbefaler å gi opp fett, salt eller floury. Drikk mer fersk juice, legg til kostholdet grønnsaker og frukt rik på vitaminer A, E, C, B. Ikke mindre viktig er meieriprodukter eller de som er mettede med cellulose, magnesium, sink og jern. Det er spesielt godt å legge til fisk i kostholdet.

Folkemidlene

Folk rettsmidler er fortsatt ikke mindre populære i prosessen med utvinning eller behandling av en pasient etter et slag. Ofte forbereder de seg på seg eller kjøper ferdige tinkturer, salver, avkokter av furuskegler, lind, plantain, hundrosen, Johannesjurt og kamille i apotek. Med dem kan du ordne bad, legge dem til te eller konsumere i form av syltetøy.

Massasje og gymnastikk

Hvis foten, lemmen, benet eller nummenhet eller lammelse et kurs av gymnastikk og massasje er en forutsetning for gjenoppretting. Ofte inviteres eksperter eller fysioterapeuter til dette, men etter et par leksjoner kan du selv utføre øvelsene. Dette øyeblikket er viktig for gjenopprettelse av blodsirkulasjon, retur av muskelton, forhindrer dannelse av sår og sårdannelser. Tar kurs fra to uker til et par måneder.

Ernæringsregler for hjemmebehandling av hjerneslag

Selv etter at konsekvensene av hjerneslaget er over, Det er viktig å fortsette å følge den foreskrevne dietten, ellers øke nivået av kolesterol i blodet vil gjøre veggene av karene tynne, bidra til dannelsen av trombi. Eliminer stekt, fett og peppered mat i det hele tatt. Kjøttet er bedre tilberedt på dampet eller stuvet i vann. Det samme gjelder for fisk, som må være til stede i kostholdet.

Legg så mye som mulig frisk frukt, grønnsaker, surmjölkprodukter, naturlige frokostblandinger og spesielt blåbær, som er rik på fiber. Unngå hurtigmat, næringsmidler og tunge måltider. Det er også bedre å gi opp kaffe eller drikke det med melk. Sukker og søtt mat er redusert til et minimum, for ikke å bli et offer for diabetes.

Fysisk aktivitet

Hvis berøringen berørte høyre hjernehalvdel av hjernen, kan pasienter oppleve fot, arm, følelsesløshet, koordineringsfeil. Utvinningen tar vanligvis omtrent et par uker, men ingen kan garantere dette til deg. I alle fall er det nødvendig å utføre et komplett sett med øvelser som øker prosessen og utvikler muskler.

Passiv trening

Passive øvelser vil være relevante for liggende pasienter som har opplevd lammelse. De vil trenge hjelp av slektninger som vil håndtere sine bein og hender, utføre mahi, bøye i knær eller albuer, vri, utvikle ledd. Det er viktig at hver finger, muskel og ledd undersøkes. Dette vil ikke la blodet stagnere, mette kroppen med oksygen, gjenopprette muskeltonen, forhindre dannelse av sår og trykksår.

Aktiv gymnastikk (sitteposisjon)

I mer progressive situasjoner, når pasienten kan sitte på egenhånd, og overkroppen er mobil, kan du utvide utvalget av øvelser og utføre dem selv. Gjør skråninger, svinger, sving armene dine, bøyende fingre, børster, vri hodet. Så gå til bunnen av kofferten. Her bruker du samme teknikk som i passive øvelser, men uten hjelp fra utenforstående. Prøv å sette føttene på gulvet, lene seg på dem og føle foten din. Videre kompliserer - spenne tærne, prøv å stå og gå. Alt dette kombineres med massasje, rubbing.

Aktiv gymnastikk (stående)

Denne typen gymnastikk er egnet for de som har møtt tap av koordinering, følelsesløp i lemmer. I dette tilfellet beveger beina og armene seg, men ikke tydelig, sammenflettet og kan miste følsomhet. Deretter utfør en lett trening og trene hver morgen og kveld. Et universelt sett er: utvikling av ledd, mahi, bakker, sit-ups, øvelsen "saks", hopp. Bokstavelig talt om et par dager, bør konsekvensene av et slag passere, men det er bedre å fortsette kurset ytterligere for å unngå en gjentakelse av situasjonen.

Hvordan begynne å gjenopprette pasienten?

Først av alt må du ta vare på pasientens følelsesmessige og mentale tilstand, som ofte blir et problem med hjerneslagets venstre hjernehalvdel. I dette tilfellet trenger du hjelp fra en psykolog og tar antidepressiva. Bare et klart ønske fra pasienten vil hjelpe ham til å gjenopprette seg. Så ta vare på komforten, en stabil søvn og ingen stress. Avhengig av strokeets kompleksitet og konsekvensene, utvikler du et program som består av trening, diett, utendørs trening, øvelser for minne og sinn, medisinering, massasje og fysioterapi. Men ikke glem å besøke legen og stadig følge nivået av kolesterol, blodsukker og blodtrykk.

Hvilke stoffer å ta?

Forløpet av medisiner og medisiner er kun foreskrevet av den behandlende legen, basert på situasjonenes kompleksitet. Hvis vi snakker om stasjonære og universelle midler for å opprettholde normal helse, så anbefales Aspirin, Acetylsalicylsyre, Analgin, Papaverin, Paposol. Ta dem i henhold til instruksjonene og vekten. Bruk også folkemidlene i form av avkok av kegler, kalktinkturer.

Hvordan håndtere trykksår?

Når det gjelder pasienter med koordineringsproblemer, følelsesløp i bena og andre lemmer, og også lammelser, er deres situasjon komplisert av utseendet av trykksår. Dette skyldes dårlig blodsirkulasjon, mangel på oksygen og immobilitet i leddene. Hvis du ikke trener, ikke komprimere, trene og massere flere ganger om dagen, så blir sengetøy og sår dannet. Dette fører til vevnekrose, blodforgiftning og behovet for amputasjon. Derfor, pasienter som ikke kommer tilbake, som evnen ikke har returnert etter et par dager, bør ikke glemme grind, massasje og oppvarming komprimerer.

Hva skal jeg følge etter et slag?

Etter at strekningen er gått, og gjenopprettingen har vært vellykket, ikke glem noen av reglene som følger med pasienten gjennom livet. Dette vil unngå at situasjonen gjenoppstår eller fremveksten av forutsetninger for utvikling av et slag:

 • begrense deg til å drikke alkohol, røyking
 • sitte på et lett kosthold, hvor det vil være minst salt, fett og stekt mat
 • hver dag trener og går i frisk luft
 • trene minne og sinn
 • holde styr på nivået av trykk og kolesterol
 • Besøk en lege og bestått diagnosen
 • ta stabiliserende stoffer

Hvordan og hva å behandle slag. Hva er konsekvensene etter et slag?

En av de alvorlige sykdommene som ofte oppstår på grunn av hypertensjon, samt aterosklerose i hjernen, er et slag. Behandling av denne sykdommen, forutsatt at den lykkes, kan forlenge en persons vitale aktivitet. Risikoen for slag er en stor sannsynlighet for negative konsekvenser, fordi ganske ofte konsekvensen er funksjonshemming av en person.

Blant de eldre er det slaget som blir den hyppigst rapporterte dødsårsaken.

Stroke er karakterisert ved akutt nedsatt sirkulasjon av hjernebarken, og resultatet er skader og død av nerveceller.

Stroke er en rekke andre patologiske forhold, blant annet:

 • Blødning i hjernen;
 • Cerebral infarkt;
 • Subaraknoid blødning.

Det er to typer slag:

De er ikke bare forskjellige, men hver av dem behandles annerledes.

funksjonen iskemisk hjerneslag er brudd på blodtilførselen til bestemte områder i hjernebarken på grunn av blokkering av arterietrombosen eller aterosklerotisk plakk.

hemoragisk slag oppstår når arterien brister og påfølgende blødning. Årsaken til denne typen sykdom er et brudd i den utvidede delen av arterien på grunn av den medfødte patologien til fartøyet, kalt en aneurisme, eller en arteriebrudd, hvor bakgrunnen kan være høyt blodtrykk.

Typer av slag

Når et slag av noe slag krever akutte tiltak, medisinsk behandling og behandling. Det kliniske bildet av blødning utvikler seg så raskt at evnen til å kurere sykdommen er begrenset av tiden. Bare ved rettidig tilrettelegging av kvalifisert omsorg kan hjerneskader minimeres, og forhindrer komplikasjoner i fremtiden.

Behandlingsstadier

For å vite hvordan man skal behandle et slag, er det nødvendig å representere sekvensen av hovedstadiene i denne prosessen, bestående av:

 • Nødhjelp;
 • Patientbehandling;
 • Rehabilitering eller sanatorium terapi.
til innholdet ↑

Tegn på slag

For å gjenkjenne symptomene på en farlig sykdom i tide, er det nødvendig å huske dem fast.

Tegn på et slag er:

 • Plutselig svakhet;
 • Lammelse eller delvis følelsesløp i musklene i ansiktet eller lemmer (oftest bare på den ene siden);
 • Brudd på tale;
 • Forverring av synet;
 • Utseendet til en sterk og skarp hodepine;
 • svimmelhet;
 • Tap av balanse og koordinasjon, gangforstyrrelser.

Stroke tar ofte en overraskende person, og på dette punktet er det svært viktig at folk rundt deg viser oppmerksomhet og gir førstehjelp.

Å merke seg en forbipasserende på gaten, som fører seg selv, er ikke naturlig, man bør ikke tro at han er full før kontrollen for et slag utføres i henhold til følgende plan:

 1. Tilbyr hjelp, hvorfra personen mest sannsynlig vil nekte, ikke forstå, som med den oppstår. Den første mistanke om et slag i dette tilfellet skal vises hvis tale er vanskelig.
 2. Be om et smil, nøye vurdere plasseringen av hjørnene av leppene i forhold til hverandre og linjen av et smil, som i tilfelle av et slag vil se mer ut som et snoet grin.
 3. Rist hendene, Kontroller styrken på håndtrykket, eller be om å løfte begge hendene opp. Med en liten håndskake eller en spontan senking av en av hendene fra den oppadgående posisjonen, kan du endelig sørge for utviklingen av et slag og behovet for akutt sykehusinnleggelse.
til innholdet ↑

Tiltak før ankomst av førstehjelp

Hvis det er mistanke om et slag som en person kan fange når som helst - hjemme eller på gata, utfør følgende handlinger så snart som mulig:

 • Sett pasienten på ryggen, prøv å ikke røre på hodet;
 • Sørg for fri tilgang til frisk luft, Kilden som kan være et åpent vindu eller en vifte. Med samme formål er det nødvendig å utelukke klemme av organismen fra en stram slips eller krage, belte;
 • Hvis en pasient viser tegn på oppkast, trenger du det Vri hodet i begge retninger for å unngå å få oppkast i bronkusen;
 • Hvis det er en mulighet hjelp kald komprimering, plassert på et hode eller en varmtvannsflaske med is;
 • Pasienten, hvis han er bevisst, kan spør om den eksisterende hypertensjonen og gi ham en pille under tungen (ofte hypertensive pasienter holder det nødvendige medisin i lommen);
 • pre blodtrykksmåling - En av de nyttige tiltakene som kan utføres med det spesielle apparatet tilgjengelig for hånden;
 • En distraksjon prosedyre som kan utføres hjemme er innkvartering av sennep i kalvene på bena.
til innholdet ↑

Hjelp og første skritt av medisinske fagfolk

I de første minuttene etter ankomst til den skadede sted fra et slag, vurderer spesialistene i ambulanslaget alvorlighetsgraden av pasientens tilstand. Hovedoppgaven er å transportere pasienten til et sykehus utstyrt med en intensivavdeling.

Under transport:

 • Blodtrykksmålinger;
 • Angi narkotika som korrigerer arbeidet i hjerte- og luftveiene.

Pasienter som:

 • De ble funnet i koma;
 • Med sine eksisterende sirkulasjonsforstyrrelser i hjernen i terminale tilstander av ulike patologier av indre organer eller svulster.

Pasienter med lignende abnormiteter behandles symptomatisk, hvoretter anropet overføres til klinikken.

I hvilken avdeling er det satt et slag?

Etter sykehusinnleggelse av den berørte personen, hjerneslagsbehandling av hjernen i sykehus begynner med plassering i intensivavdelingen eller intensivvitenskap. Dette krever tilstedeværelse i klinikken til den aktuelle enheten, utstyrt med spesialutstyr og kvalifisert personell.

Pasientene undersøkes av en nevrolog. Du må kanskje konsultere en nevrokirurg. Behandlingsordningen, samt hvilken avdeling pasienten vil være, bestemmes av legen avhengig av type og alvorlighetsgrad av sykdommen. Sykehusets hovedoppgaver er avhengig av sykdommens art.

Behandling på sykehus. Legemidler.

Behandling for hemorragisk slag.

For behandling av hjernen med utvikling av hemorragisk hjerneslag bør terapi inneholde en rekke spesifikke oppgaver, dette er:

 • Eliminering av puffiness i hjernevevet;
 • Redusert intrakranielt og arterielt trykk;
 • Behandling rettet mot å øke blodpropp og vaskulær tetthet.

På alle handlinger av medisinsk personale observeres den bestemte posisjonen til pasienten på en seng. For dette brukes en funksjonell seng med hevet hodeplank. På pasientens hode legges is og ved føttene - oppvarmer varmtvannflasker. Avslapping av musklene vil bidra til å gi den skapt popliteale bøyen. Til samme formål kan du sette en rulle under knærne.

Narkotikabehandling omfatter bruk av følgende legemidler til intravenøs dråpebruk:

 • Svovelmagnesium;
 • Dibazol;
 • klorpromazin;
 • Pentamin.

I forbindelse med økt risiko for å redusere blodpropp, kan medisiner som aktiverer trombose i karene, innføres. Denne typen terapi bør utføres under kontroll av en laboratorieblodtest for et koagulogram.

I de første 2-3 dagene er foreskrevet:

 • Kalsiumklorid;
 • menadione;
 • Aminokapronsyre.

I tilfeller der på tredje dag etter et slag er uttalt tegn på atherosklerose og subarachnoid blødning, kan proteolytiske enzymer foreskrives:

Deres administrasjon kan anbefales ved å kombinere små doser heparin for å unngå uønsket tromboembolisme.

Et av de mest effektive moderne verktøyene som brukes til behandling av hjerneslag er Etamsilate. Det gjør at du kan stoppe blodtap, forbedre mikrosirkulasjonen i ødelagte områder av hjernen, normalisere permeabiliteten av blodårene. Det tjener også som en utmerket antioksidant.

Hvis cerebral ødem har uttalt meningeal symptomer, bør spinal punktering utføres med forsiktighet, hvor små mengder ekstraheres fra cerebrospinalvæsken.

Behandling for iskemisk berøring

Med den andre typen hjerneslag, vil handlinger av spesialister bli rettet mot følgende oppgaver:

 • Forbedre blodtilførselen til vev
 • Formasjon av økt motstand mot mangel på oksygen;
 • Innføringen av narkotika for å forbedre metabolisme i de overlevende celler.

Posisjonen til pasienten i sengen skal være behagelig, men hodet hans blir ikke økt så høyt som det skal gjøres med et hemorragisk slag.

ved iskemisk slagbehandling bør nødvendigvis innebære midler som utvider karene. Kollateralene, som er hjelpekapillærer, som delvis kan erstatte naturlige kapillærene, brukes i større grad.

Til dette formål brukes følgende midler i form av løsninger for intravenøs dryppinjeksjon:

 • aminophylline;
 • No-spa;
 • papaverin;
 • Nikotinsyre;
 • Komplamin.

Brukt medisin for å forbedre hemodilusjonen - Reopoliglyukin, som forbedrer blodsirkulasjonen ved å redusere blodkoagulasjon.

Medisinsk kontroll og behandling inkluderer nøye måling av volumet av injisert væske, som i overkant av mengder kan utgjøre en risiko for økt ødem i vevet. Forsiktig krever også bruk av diuretika, spesielt hvis det er hypertensiv sykdom.

Samtidig med fibrinolytiske midler, brukes antikoagulantia. I teknikken for hjerneslagsbehandling brukes den viktige termen "gylden time". Det tjener som en indikator på maksimal effektivitet av legemiddeladministrasjon for å redusere blodkoagulasjon, så vel som for å forutsi sykdommen.

På grunn av for lang transport til klinikken for å etablere forskjellen mellom forskjellige slagslag og å gi riktig hjelp i behandlingen, blir det vanskelig, og hans Den optimale tiden går tapt.

På den første dagen med iskemisk slag behandle ved å injisere en løsning av fibrinolysin med heparin.

Etter dette inkluderer terapisystemet:

 • Intramuskulær injeksjon av heparin;
 • Etter 3-5 dager anbefales det å bytte til Phenylline og Dicumarin.

Ved behandling av unge pasienter og middelaldrende mennesker bruker Pentoxifylline, som bidrar til å forbedre blodtetenheten.

Eldre pasienter er foreskrevet for behandling:

 • Parmidin;
 • Xantinol nikotinat;
 • Anaprilin (med eksisterende takykardi);
 • Cavinton, Cinnarizine (tillate å forbedre tonen i blodårene).

Med medisin ble det etablert at i kombinasjon med iskemisk beredskap ville kombinert administrasjon av Curantyl og Aspirin redusere risikoen for gjenoppbygging av patologi.

Eksitasjonssyndrom hos pasienten kan være vil bli kurert ved administrering av barbiturater. En metabolsk lidelse skal bli behandlet ved hjelp av stoffer av klassen metabolitter (Piracetam, Aminalon, Cerebrolysin), som også bidrar til økning av cellebestandighet mot mangel på oksygen.

Kirurgiske metoder

noen ganger slå Stroke kan være gjennom kirurgi. Hvis pasienten har et hemorragisk slag, kan kirurgiske behandlingsmetoder bare brukes under ungdom eller middelalder, og også hvis laterale hematomer og blødninger i cerebellumområdet ble diagnostisert.

Indikasjoner for operasjonen er:

 • Det umulig å fjerne ødemets ødem på annen måte;
 • Forekomst av tegn på kompresjon av hematom;
 • Mistanke om muligheten for gjentatt blødning i bagasjerommet var hjerne eller halvkule.

Den beste tiden for kirurgi er 1-2 dager. Hematomet åpnes og fjernes. Hvis hjernens aneurysmer ble funnet, ble krukken ligert.

Sjelden brukes kirurgiske behandlingsmetoder for iskemi. Indikasjoner for kirurgi er diagnose av innsnevring av carotid, vertebral eller subklaviær arterie som forårsaker patologi.

Ta vare på pasienten

For å gjenopprette etter slag, er det svært viktig å sikre riktig pasientbehandling.

Vedlikeholdstiltak under behandlingsbehandling inkluderer:

 • Et bestemt kosthold, inkludert juice, flytende høyt kalori måltider;
 • Når komatose, mat er forsynt med en probe;
 • Forhindre stillestående fenomener i lungene og sengene, som pasienten vender om hver 2-3 timer, sett en gummircirkel i sakrummet og stramme hæler under hælene;
 • Følg renslighet av sengetøy, ikke tillat høy luftfuktighet;
 • Huden må behandles med en svak løsning av mangan, kamferalkohol eller solkoserylsalve;
 • Munnhulen behandles med borsyre;
 • Et kateter brukes til å fjerne urin, med forstoppelse avføringsmiddel er gitt og en enema er satt.
til innholdet ↑

rehabilitering

Sikkert fjerne effekter slag kan gjøres med velorganisert rehabilitering.

Hjelp av en overlevende av hjerneslag skal omfatte følgende tiltak og tiltak:

 • Forsiktig massasje av lemmer fra den andre uken av sykdom;
 • Fysioterapi øvelser som fremmer restaurering av motorfunksjoner med en gradvis økning i intensitet.
 • Kinesitherapy, som utvikler små karpale bevegelser, hjelper pasienten til selvbetjening i nye forhold.
 • Vannprosedyrer som retter seg mot å strekke musklene, oksygenbad, hydromassasje.

Med korrekt tatt medisinske tiltak i tilfelle streber, og også kompetent organisert rehabilitering, opptil 70% av de som gjennomgikk hjerneslag, returnerte til selvstendig liv. Den beste perioden for rehabiliteringsforanstaltninger og hjelp er de første tre årene, hvor du må være tålmodig og ha tro på suksess.

Les Mer Om Fartøyene