Behandling av iskemisk slag i akutt periode

Hjerneinfarkt eller iskemisk slag er en farlig sykdom med svært høy dødelighet. Det er svært viktig å finne riktig tilnærming til behandlingen, fordi dette er den eneste måten å redde pasientens liv. Det er verdt å fortelle mer detaljert om særegenheter ved behandling av denne patologien.

Akutt cerebrovaskulær ulykke med iskemisk type

Ved et slag er nevroner i et bestemt område av hjernen skadet og dør. ONMIK for iskemisk type forårsaker nevrologiske lidelser, som ikke forsvinner etter en dag. En person kan lamme en halvdel av kroppen, sterkt krenket tale. Han kan delvis eller helt miste synet. Dette skjer hvis arteriene som leverer blodet til hjernen, slutter å fungere på grunn av trombose eller vaskulær ruptur. Ikke får det, orgelvev begynner å dø.

Når en person utvikler iskemisk slag, endres det dramatisk. Han blir mindre aktiv, oppfører seg på en tapt måte. Skewing av ansiktet er mulig. Hvis du spør pasienten til å smile, så vil i stedet for det rette smilet det bare være en spesiell vridd grimas. Violerte motorfunksjoner, det er vanskelig for en pasient å navigere i rommet. Det er vanskelig for en person å svare på vanlige spørsmål. Limbs slutter å adlyde ham.

Akutt IMC kan forekomme av flere årsaker, men alle av dem på en eller annen måte fører til utvikling av hjerte og karsykdommer. Symptomene på slag er periodisk manifestert gjennom dagen. Ofte skjer dette om natten. Stroke er en av hovedgrunnene til at unge som er i stand til å jobbe, blir deaktivert. På hvor raskt sykdommen vil bli oppdaget og behandlings taktikken velges, avhenger det i hvilken grad en person kan kvitte seg med nevrologiske lidelser beskrevet ovenfor.

Grunnstrekksterapi

Den fikk navnet fordi det er brukt på alle varianter av akutte sykdomsrelaterte sykdommer. Grunnleggende behandling sendes for å støtte pasientens livsmuligheter til slagstroppen er etablert, og begynner umiddelbart etter at den har kommet inn på sykehuset. Etter det, når sykdommens art er etablert, utføres differensiert terapi. Grunnleggende behandling er et kompleks av spesialiserte hendelser, hvis hovedmål er som følger:

 • normaliser pustefunksjonen;
 • stabilisere arbeidet i hjertet, blodkarene (det er svært viktig å redusere blodtrykket med natriumløsning og andre legemidler);
 • oppretthold en vannbalanse
 • beskytte hjerneceller mot skade;
 • forebygge eller eliminere ødem i hjernevævet;
 • hindre lungebetennelse
 • Påfør symptomatisk behandling.

Trombolytisk terapi for hjerneslag

Det andre navnet er trombolyse. Foreløpig er dette den eneste virkelige effektive metoden for å returnere en person til livet etter et slag. Trombolytisk behandling er rettet mot å gjenopprette blodstrømmen i et fartøy som har lidd av en trombus eller en aterosklerotisk plakk i en akutt periode. Dette gjør at du kan beskytte hjernevævet fra ødeleggelse og øke sjansene for et gunstig utfall. Ved trombolyse forsvinner nevrologiske patologier raskt og nesten helt.

Trombolytisk behandling av iskemisk slag i den akutte perioden involverer administrering av legemidler som oppløser trombi, og gjenoppretter dermed blodstrømmen. Behandlingen er kun egnet for denne typen akutt NMC. Prosedyren er kun effektiv når det er mindre enn 6 timer fra tidspunktet for trombusdannelse. Det er to typer trombolyse:

 1. Standard. Forældet system, der pasienten ganske enkelt satt en intravenøs drypp med farmakologiske legemidler. Det ble utført bare etter en lang detaljert undersøkelse, hadde mange kontraindikasjoner, konsekvenser.
 2. Selektiv. Legemidlet for oppløsning av trombosen injiseres direkte inn i kanalen til den skadede arterien, og ikke bare i venen, slik at den fungerer raskere og mer nøyaktig.

Trombolytisk behandling av iskemisk slag i en akutt periode er strengt forbudt for:

 • blødning av hvilken som helst opprinnelse
 • aorta disseksjon;
 • arteriell hypertensjon;
 • leversykdommer;
 • nylig operasjon;
 • akutt nyresvikt
 • graviditet.

Trombolytisk behandling av ONMK utføres med slike preparater:

 • Streptokinase, urokinase (1. generasjon);
 • Alteplase, Prourokinase (2. generasjon);
 • Tenteplase, Reteplase (3. generasjon).

Medisiner for å forbedre hjernesirkulasjonen

Iskemisk hjerneslag er behandlet med slike legemidler:

 1. Piracetam. Det foreskrives praktisk talt under noen betingelser, forbedrer hjerneblodstrømmen.
 2. Aminalon. Medisinering for normalisering av blodmikrocirkulasjon i hjernen, inhibering av nevrologiske patologier. Det vil bidra til å komme ut av den akutte perioden tidligere.
 3. Fenotropil. Styrker blodstrømmen, hjelper til med å forbedre hukommelsen og konsentrasjonen.
 4. Vinpocetin. Vasoaktivt middel for å forbedre blodsirkulasjonen.
 5. Phenibut. Legemidlet for å stimulere hjernens aktivitet.
 6. Glysin. Ikke bare forbedrer blodsirkulasjonen i hjernen, men fremmer også en tidlig avslutning av den akutte perioden, bidrar til å bekjempe depresjon.
 7. Vazobral. Effektivt forbedrer blodsirkulasjonen.
 8. Cere. Et veldig godt stoff i det store løpet av slag, som administreres intravenøst.
 9. Cortexin. Hjelper i behandling av iskemisk berøring i en akutt periode, og også på stadium av tidlig stabilisering, når en terapeutisk massasje er foreskrevet.
 10. Pentoxifylline.
 11. Instenon. Forbedrer hjernesirkulasjonen.
 12. Gliatilin. Legemidlet for et slag er foreskrevet i en akutt periode. Hvis pasienten er i koma i intensivavdelingen, er legemidlet foreskrevet.
 13. Kalsium blokkere.

Antiaggreganter i slag

Disse stoffene utløser prosessen med blodpropp. De mest kjente blant dem, som brukes til behandling av iskemisk slag i en akutt periode, er Aspirin, Dipiridamol, Sulfinpyrazone, Ticlopidin. Alle disse legemidlene anbefales for å forebygge gjentatt akutt NMC. Det er verdt å merke seg at anbefaling av å bruke antiaggreganter i slag er fortsatt aktuelt i medisin. Forberedelser påføres i henhold til følgende prinsipper:

 1. Aspirin. Avhengig av situasjonen, utnevne 30 til 325 mg per dag.
 2. Dipyridamol. 0,5 g tre ganger om dagen.
 3. Sulfinpyrazon.
 4. Tiklopidin. 2,5 g tre ganger om dagen.

Antiaggreganter har bivirkninger, så før du behandler et slag, bør du konsultere en lege, veie alle risikoene og handle bare under veiledning av spesialister. Blant de uønskede handlingene er følgende:

 1. Aspirin forårsaker problemer med mage-tarmkanalen.
 2. Å ta dipyridamol kan forårsake hodepine, kvalme, svakhet, utslett, men bivirkninger oppstår svært sjelden.
 3. Sulfinpyrazone fører til forskjellige komplikasjoner. Som et resultat av hans opptak, kan gastritt forekomme, vises nyrestein. Et utslett og anemi er vanlige.
 4. Fra ticlopidin kan det være et brudd på tarmen.

Forberedelser fra blodkoagulasjon

Det andre navnet er antikoagulantia. Som regel behandles slag i en akutt periode med Nadroparin, Heparin, Enoxaparin, Dalteparin, Fraksiparin. Virkningen av narkotika er rettet mot å forhindre vekst av blodpropper og hindre nevrologiske patologier i å utvikle seg. Flere stoffer fra blodproppene foreskrives for å forebygge et sekundslag. De har en rekke kontraindikasjoner, derfor blir de alltid utnevnt med forsiktighet. Det er viktig å forstå at disse stoffene ikke bidrar til å redusere blodproppene, men bare ikke tillate dem å vokse.

Heparin er en direktevirkende koagulasjonsblokker, som administreres først. Han injiseres i venen flere ganger om dagen. Injiseringer under huden eller i muskelen er også tillatt, men de er langt fra å være like effektive. Sammen med ham, og selv i rehabiliteringsfasen, må du ta indirekte antikoagulantia: Dicumarin, Pelentan, Cincumar, Fenilin. Alle er tilgjengelige i tabletter. Dosering beregnes separat for hver pasient. Opptakstiden kan være opptil flere år.

Forberedelser for iskemisk hjerneslag

Iskemisk berøring er en fokal nevrologisk lidelse med kliniske manifestasjoner, vedvarende i mer enn 24 timer, den sannsynlige årsaken til hvilken er hjernens iskemi. Moderne medisiner for iskemisk slag kan raskt fjerne vasospasme, forbedre blodstrømmen og gjenopprette nerveceller rundt hjernen i hjernen. I sykehuset Yusupov nærmer nevrologer hverandre individuelt behandlingen av hver pasient, foreskriver bare de mest effektive legemidlene for iskemisk hjerneslag.

Iskemisk slag. medisinering

Grunnleggende terapi for iskemisk slag, som utføres av legene til nevrologiklinikken, er tidlig, allsidig og kompleks. De gjennomfører det i intensive omsorgskamre, under forhold med dynamisk overvåkning av pasientens tilstand. Hovedbehandlingen er rettet mot å opprettholde vitale kroppsfunksjoner.

Leger vurderer og korrigerer brudd fra luftveiene og kardiovaskulærsystemet, overvåker vann-elektrolyttbalansen. I den akutte perioden med slag har pasientene ofte økt intrakranielt trykk, utviklingen av anfall. Ødem i hjernen utvikler seg vanligvis i de første to dagene fra starten av iskemisk slag og når sin topp på den tredje eller femte dagen. Etter en akutt periode begynner symptomene på cerebralt ødem i pasienten å redusere med 7-8 dager.

For å redusere intrakranielt trykk og hjerneødem, administrerer leger på Yusupov sykehuset glycerol, mannitol og lasix til pasienter. Hvis mannitolbehandling ikke lykkes med å redusere forhøyet intrakranielt trykk, bruk en hypertonisk saltløsning - tris-hydroksymetylaminaminbuffer eller hydroksyetylstivelse.

For raskt å redusere intrakranielt trykk, brukes kortvirkende barbiturater (tiopental), og hyperventilering brukes. Når de ovennevnte metodene er ineffektive, brukes hypotermi til å behandle ødem i hjernen.

Kramper opptrer i 4-7% av tilfellene den første dagen etter starten av et slag, samt i nærvær av et stort hjerteinfarkt som involverer hjernebarken forårsaket av emboli. For å behandle epileptiske anfall, bruker leger på Yusupov sykehus diazepam. Hvis det er ineffektivt injisert intravenøst ​​eller gitt til å motta gjennom sonden phenytoin carbamazepin, natriumvalproat (sirup). I fremtiden er antikonvulsiv terapi kun foreskrevet med gjentatte angrep.

Ved en hyperglykemi> 10 mmol / l for normalisering av et nivå av glukose i blod, utpeker insulin. Kroppstemperaturen> 37,5 ° C reduseres ved administrering av diklofenak, naproxen, acetaminophen.

Medisiner for iskemisk slag

Mekanismen for akutt cerebral ischemi basisk verdi hører til en reduksjon i cerebral blodstrøm og utvikling av oksygenmangel på grunn av utilstrekkelige omsetning i nervevev av oksygen og glukose. Leger Yusupov sykehus for å hindre irreversible skader på hjernen substans i pasienter med iskemisk slag brukes mest lovende metodene for å rekonstruere lokale cerebrale blodstrøm (trombolytisk terapi) og metabolsk cerebral beskyttelse (nevro).

For å gjenopprette blodstrømmen i iskemisonen, benyttes blodplater og erytrocyt antiplatelet midler:

 • Acetylsalisylsyre (trombotisk ACC, kardiomagnesium, cardioaspirin, terapi);
 • dipyridamol;
 • ticlopidin (ticlid);
 • klopidogrel (plavix);
 • Pentoksifyllin (trental, agapurin, flexlexal).

Effektive legemidler til behandling av iskemisk slag er antikoagulantia. Nevrologer Yusupov sykehuspasienter administreres antikoagulanter direkte effekt (heparin, lavmolekylært heparin, enoksaparin), og videre - indirekte (fenilin, warfarin). Leger bruker følgende vasoaktive stoffer:

 • vinpocetin (cavinton);
 • nicergolin (sermion);
 • instenon;
 • aminofyllin (euphyllin);
 • vazobral;
 • cinnarizine (stugeron).

Angioprotektorer inkluderer parmidin (prodektin), askorutin, troxerutin, etamzilat. I den akutte fase av hjerneinfarkt neurologer Yusupov sykehuspasienter bruke intravenøs infusjon bioreologicheskih preparater: plasma, albumin, reopoliglyukina (reomakrodeksa).

Neuroproteksjon hos pasienter med iskemisk berøring utføres ved hjelp av slike legemidler som:

 • kalsiumkanalblokkere (nimodipin (nemotan, nimotope);
 • antioksidanter (emoksipin, meksidol, mildronat, alfa-tokoferolacetat, askorbinsyre;
 • nevrotrofe virkning (piracetam, luketam, nootropil, cerebromedin, semax, picamilon);
 • forbedring av energivevsmetabolisme (cytokrom C, actovegin, solkoseryl, diavitol, riboksin, liposyre.

I Yusupov-sykehuset har pasienter med iskemisk slagtilfelle muligheten til å motta moderne legemidler som har gått gjennom alle stadier av klinisk forskning.

Grunnleggende antihypertensive behandling hos pasienter med akutt iskemisk slag

Målet med antihypertensiv behandling for iskemisk slag er å opprettholde det optimale nivået av cerebral blodstrøm i de mest sårbare delene av hjernen. Legene på Yusupov-sykehuset nærmer seg hverandre til utnevnelse av legemidler som senker blodtrykket, pasienter med iskemisk slagtilfelle. I intensivavdelingen gjennomgår pasienten dynamisk overvåking: blodtrykk, hjertefrekvens, elektrokardiogramparametere, sentral hemodynamikk, lineær blodstrømshastighet i hjernevevet

Ved en kraftig økning i blodtrykk etter utvikling reduseres det nøye med ca. 10-15% med nøye observasjon av mulige utseende av nye nevrologiske lidelser hos pasienten. Raskt reduksjon i blodtrykk med inntak av antihypertensive stoffer fører i noen tilfeller til at blodtilførselen brytes til den iskemiske regionen i hjernen med den etterfølgende økningen i det neurologiske underskuddet.

For å korrigere signifikante kardiovaskulære sykdommer forårsaket av en kraftig økning i blodtrykket, i tilfelle av iskemisk berøring, bruker legene på Yusupov sykehuset følgende antihypertensive stoffer:

Med en markert reduksjon i blodtrykket administreres pasienter med iskemisk slag i Yusupov-sykehuset de mest effektive legemidlene:

 • dopamin (dopamin, dopamin);
 • prednisolonhemisuksinat (salt-dekortin);
 • gutron.

Ved tilordning av differensiert behandling av iskemiske slag Neurology klinikk leger et utvalg av spesifikke legemidler utføres under hensyn til drivmekanismen av sykdommen: slag på grunn av lesjoner av store arterier, cardioembolic, lacunar og ukjent eller blandet natur. I utgangspunktet etablerer nevrologer en subtype av et slag basert på resultatene av en omfattende klinisk og instrumentell undersøkelse, hvoretter en differensiert behandling foreskrives.

Meld deg på en avtale med en nevrolog ved Yusupov sykehus, via telefon. Professorer, leger av høyeste klasse har den kunnskapen og erfaringen som er nødvendig for å velge blant de mange stoffene for behandling av iskemisk slag, den mest effektive. Behandlingsordningen er valgt individuelt etter undersøkelse ved hjelp av moderne diagnostiske metoder.

Behandling for iskemisk berøring

Hjerneinfarkt er kjennetegnet ved en akutt og dannelsen av stabile eller regresjon av delvis nevrologiske defekter forårsaket av en plutselig brudd i blodstrømmen i en bestemt del av hjernen med utviklingen av neuronal nekrose - cerebralt infarkt. hjerneinfarkt behandling blir utført i en spesialsykehus og er rettet mot å utføre bestemte og basisk behandling, som avhenger av type av slag og årsaker (aterotrombotisk, lacunar, cardioembolic forbundet med hemorheological microocclusion og hemodynamiske), lokalisasjon, så vel som arten av neuronene i hjernen endringer, den generelle tilstanden til pasienten og tilhørende lidelser.

Stadier av terapi for hjerneinfarkt

Cerebrale slag er langt den mest vanlige sykdommer i sentralnervesystemet hos pasienter i middelaldrende og eldre og ischemisk slag er 75-80% av det totale antall av cerebrovaskulær sykdom, cerebral sirkulasjon. Behandlingsstrategien er tatt hensyn til og patogenetisk etiologiske heterogenitet av cerebralt infarkt, i hvert tilfelle installert en direkte årsak og mekanisme for slag, og det er for tiden i stor grad avhengig av sykdomsprognosen, og deretter den sekundære forebygging organer for å hindre utvikling av tilbakevendende slag.

Med utviklingen av iskemisk berøring består behandlingen av flere stadier:

 • prehospital;
 • sykehus;
 • Restorativ behandling (medisiner, massasje og muskel elektrisk stimulering);
 • Rehabilitering (fysioterapi, refleksologi og massasje).

Generelle prinsipper for behandling for iskemisk berøring

Av særlig betydning er aktualitet, kontinuitet og riktig taktikk for behandling i alle stadier av behandling av iskemisk slag. Dette er forbundet med høy dødelighet i løpet av den akutte periode (20% av alle tilfeller av cerebral infarkt), dødelighet under de første år etter utvikling (10-15%), og ofte også med utviklings begrensninger i det daglige liv (kognitiv svekkelse, tale og / eller impellent forstyrrelser).

Stor betydning gitt til utvinning og rehabilitering som tar sikte på å redusere uførhet og mest komplette gjenoppretting av tapte funksjoner av nevroner i en spesialisert avdeling eller lokale nevrologiske sanatorium - fysioterapi, massasje, gjørme terapi, fysioterapi og refleksologi. I personer i arbeidstidsalder er et viktig aspekt av rehabilitering (dispensary) stadium sysselsetting med tanke på profesjonelle ferdigheter.

Førstehjelp på prehospitalstadiet

Hvis du har mistanke om at utviklingen av hjerneinfarkt - plutselig alvorlig hodepine, oppkast, merket svimmelhet, kortvarig tap av bevissthet med utviklingen av taleforstyrrelser (motorisk eller sensorisk afasi), tåkesyn, lammelser eller pareser (lemmer, tunge, ansikt), kramper - trenger ikke å gi vei til panikk, ring en ambulanse straks.

Før brigaden ankommer (om nødvendig), er det truffet tiltak for å opprettholde pasientens vitale funksjoner, inkludert:

 1. normalisering av pusting - sikre en strøm av frisk luft, frigjør luftveiene av slim, proteser eller oppkast (snu hodet til den ene side og rense munnhulen ren lommetørkle) for å fjerne alle klem objekter (tie, tettsluttende krave, skjerf);
 2. Løft pasientens hode og overkropp for 25-30 cm (for å hindre hjernesødem);
 3. ved et konvulsivt syndrom for å forhindre biting av tungen, for å fjerne gjenstander, om hvilke han kan slå på hodet;
 4. ved hjertestans - å utføre kardiopulmonell gjenopplivning (kunstig åndedrett og / eller indirekte hjertemassasje).

Taktikk av prehospital behandling

Dannelse av stabile nekrose og utvikling av strukturelle og morfologiske forandringer i hjernens nerveceller med hjerneinfarkt inntreffer, skjer i løpet av 3-6 timer etter inntreden av de første symptomer, den såkalte "terapeutisk vindu". I løpet av denne tiden stoppes dannelsen av nekrosefokuset og minimeringen av det neurologiske underskudet ved gjenopprettingen av blodtilførselen til det iskemiske området. Derfor er den viktigste faktoren på prehospitalstadiet den umiddelbare sykehusinnleggelsen av pasienten i intensivavdelingen til den nevrologiske avdelingen eller akuttmottaket med transport i en spesialisert ambulanse.

Emergency lege har pasienten en intens (om nødvendig gjenoppliving) medisinsk behandling som tar sikte på å eliminere de livstruende forstyrrelser i det kardiovaskulære og respiratoriske systemer (ved hjelp av spesielle nese og munn luftkanaler), filtrert fra med sug utslipp fra munn og nese (slim og / eller oppkast ). Ved behov intubasjonsforhold, HLR, brystkompresjoner.

Sykehus Stage of Treatment

Behandling av iskemisk slag på sykehus er utnevnelsen av en grunnleggende og spesifikk terapi. De viktigste områdene aktivitet er grunnleggende behandling for å sikre tilstrekkelig respirasjon, korrigering av vann og elektrolytt-forstyrrelser, opprettholde normal aktivitet i hjertet og blodsirkulasjonen, reduserer hevelse av hjernen, så vel som forebyggelse eller behandling av lungebetennelse. Taktikk og medikamenter ved basislinje terapi er i stor grad uavhengig av typen av brudd av cerebral blodstrøm (ischemisk eller hemorragisk), og avhengig av naturen av en overtredelse av vitale kroppsfunksjoner, og fokusere på deres totale utvinning.

Spesifikk eller differensiell terapi bestemmes av slagets art med definisjonen av den etiologiske faktoren og eliminering i de første timene etter symptomstart, samt bruk av nevrobeskyttelse.

Hittil forståelse av etiologi og patogenese av hjerne slag mekanisme er grunnlaget for å oppnå effektiv behandling av iskemiske sykdommer på et tidlig stadium av sykdommen, strategi definisjon av den videre behandling, og derfor reduserer dødeligheten, hjerne reduseres til et minimum feil, og ga en gunstig prognose.

Grunnleggende terapi av akutt cerebrovaskulær ulykke

Generell (grunnleggende) terapi av akutte cerebrovaskulære lidelser inkluderer:

 1. regulering av de forstyrrede funksjonene i kardiovaskulærsystemet og respirasjon (overvåking av pust, kontroll av blodtrykk og hjerteaktivitet med korreksjon av lidelser);
 2. reduksjon av cerebralt ødem (osmoterapi);
 3. normalisering av vann-elektrolyttbalansen;
 4. kontroll av kroppstemperatur og dysfagi;
 5. forebygging av komplikasjoner (lungebetennelse, urinveisinfeksjoner, lungeemboli);
 6. forebygging av trykksår (hudpleie, overturning, generell lysmassasje, bruk av spesialvalser, madrasser).

Spesifikke behandling av hjerneinfarkt

Grunnlaget for den spesifikke behandling av ischemisk slag er eliminering av den direkte årsaken til tilstopning cerebrale kar, i de fleste tilfeller (70%) forbundet med trombose eller tromboembolisme cerebrale arterier. Derfor er for det første trombolytisk terapi foreskrevet. Også spesielle preparater som er tilordnet i akutt cerebrovaskulær omløp brudd av ischemiske - antikoagulanter defibriniziruyuschie enzymer, plateaggregerings-hemmere og neurobeskyttende midler. Behandling av iskemiske slag er nødvendig på en rettidig og tilstrekkelig måte, som påvirker alle leddene i patogenesen.

Trombolytisk terapi

Blant alle moderne metoder for behandling av hjerneinfarkt er trombolytisk terapi de mest effektive behandlingsmetodene, men bare ved bruk i de første timene etter utviklingen av iskemisk slagtilfelle (opptil 6 timer etter berøringen). Disse stoffene bidrar til å løse blodpropper med restaurering av vaskulærsengen og normalisere blodsirkulasjonen i hjernen. Reperfusjonsmedisiner er kun foreskrevet under forhold i et spesialisert sykehus i de første seks timene etter utseendet av de første symptomene med en bekreftet diagnose av akutt cerebrovaskulær ulykke med iskemisk type.

Bruk av antikoagulantia

Bruken av antikoagulanter (nadroparin, heparin enoksiparina, daltoparina) som er beregnet for å hindre økningen av blodpropper og derfor progresjon av nevrologiske lidelser, så vel som aktivering av fibrinolyse og forebygging av komplikasjoner forbundet med aktiv intravaskulær trombose. Kontraindikasjoner mot bruk av antikoagulanter hos akutt cerebral infarkt, slag er stor (mer enn 50% av den midtre cerebrale arterie), ukontrollert hypertensjon, magesår sykdom, alvorlig trombocytopeni og alvorlig nyresykdom og / eller lever. Det er heller ikke tilrådelig å foreskrive disse medikamentene samtidig rheopolyglucin, ikke-steroide anti-inflammatoriske legemidler og blodprodukter på grunn av faren for hemoragisk syndrom.

Utnevnelsen av nevroprotektorer

Applikasjons neuroprotectors som trombolyse begrenset "terapeutiske vindu" (3-6 timer etter inntreden av nevrologiske symptomer) og er beregnet for å beskytte neuroner og inhibering av patologiske nevrokjemiske kjedereaksjoner. Derfor kan neurobeskyttelse bære legemidler med høy antioksidantaktivitet og redusere aktiviteten til eksitatoriske nevrotransmittere (glycin, piracetam, Cerebrolysin). Også for dette formål er vasoaktive stoffer (pentoksifyllin, vinpocetin, kalsiumkanalblokkere og instenon) mye brukt. For å aktivere utvinning av nedsatte motorfunksjoner og følsomhet, brukes nevrobeskyttende terapi i kombinasjon med utførelsen av enkle fysiske øvelser, lysmassasje av de berørte lemmer og elektrisk muskelstimulering.

Steg med restorativ behandling

Behandling av pasienter med iskemisk slag hos rekonvalesensperioden er rettet mot å stabilisere de nevrologiske symptomer og dets gradvise regresjon i forbindelse med fremgangsmåtene i "re-utdannelse" av nerveceller som et resultat av de intakte deler av hjernen blir gradvis ta over funksjonene til de berørte avdelinger. Denne prosessen på et cellulært nivå på grunn av dannelsen av nye synapser og dendritter mellom nevroner, endring av neuronale membranegenskaper.

Medikamenter firing prosesser gjenopprette tapt funksjon etter cerebralt infarkt som er midler som stimulerer metabolismen av neuroner - vasoaktive medikamenter (Ginkgo biloba, vinpocetin, pentoksifyllin), aminosyre-preparater (Cerebrolysin), pyrrolidinderivater (piracetam), nootropika (phenotropyl) og nevrotransmitter forløpere. Også i denne perioden holdt passive rehabilitering (massasje, trening) for å redusere risikoen for utvikling og progresjon av kontrakturer, trykksår, dyp venetrombose og en gradvis bedring av motoriske funksjoner.

Tidlig rehabilitering av pasienter etter iskemisk berøring

Rehabilitering av pasienter etter et tidligere iskemisk slag skal begynne så snart som mulig - med utvidelse av motorsystemet og etter overføring til generell menighet ved slutten av den første eller andre uken (avhengig av pasientens generelle trivsel). Det er rettet mot å gjenopprette muskelfunksjonen - terapeutisk massasje, elektrostimulering og treningsbehandling (LFK) under et individuelt program. Massasje- og treningsterapi er forebygging av muskelkontrakter og ledsmerter, gradvis gjenopprettelse av lemfølsomhet og aktivering av tapte forbindelser mellom nevroner.

Terapeutisk massasje vist utført meget nøye som lett stryking med økende muskeltone i lemmene eller grunne elting og lett gnidning under redusert muskeltonus med elektrisk stimulering av muskler av treningsterapi og individuelt valgt program.

Funksjoner i rehabiliteringsfasen

Rehabilitering av pasient etter et tidligere hjerneinfarkt varer fra flere måneder til et år eller mer. Det er best å utføre denne gjenvinningstrinnet i en lokal nevrologisk sanatorium for klimaendringer skyldes ikke forverre nevrologiske symptomer eller progresjon av samtidige somatiske sykdommer (hypertensjon, arytmi, diabetes).

I et spesialisert sanatorium gjenopprettes alle funksjonshemninger ved hjelp av treningsbehandling (medisinsk gymnastikk) og fysioterapi. For å gjenopprette den tapt følsomheten, massasje, slambehandling og refleksbehandling hjelper.

Typer av massasje i behandlingen av konsekvensene av hjerneinfarkt

De hyppigste konsekvenser etter iskemisk slag er forstyrrelser av varierende grader av følsomhet og alvorlighetsgraden av motoriske forstyrrelser. Terapeutisk massasje for pasienter, siden den akutte perioden (den første - den andre uke) for å hindre liggesår og tar sikte på å forbedre den mikrosirkulasjon, særlig hos pasienter med fedme eller underernæring, urininkontinens, såvel som sjonsrelaterte smittsomme lesjoner. I den første perioden av rehabilitering massasje tar sikte det ved forhindring av muskel- og ledd kontrakturer, restaurering av følsomhet til å gjenopprette nerveceller aktivitet normal svekket nevrotransmisjon. Massasje sikte på å gjenopprette muskeltonus i nærvær av parese og slapp paralyse for normalisering av pasientens fysiske aktivitet.

Dispensasjonsfasen

Rehabilitering med iskemisk slag er svært viktig. I den periode av konsekvensene av akutte forstyrrelser av den cerebrale sirkulasjon anbefales organisasjon modus med arbeidsterapi og ernæring. Pasienter etter en iskemisk slag bør alltid bli sett av en nevrolog med løpet av medisinsk behandling, fysioterapi, massasje og fysioterapi med en ytterligere reduksjon av neurologiske forstyrrelser (slapp tilstand parese, taleforstyrrelser og kognitive forstyrrelser).

Gjenopprettelse av evnen til å arbeide etter hjerneinfarkt, særlig hos unge pasienter - sysselsetting som tar hensyn til kompensasjonsmuligheter og faglige ferdigheter hos pasienten.

Funksjoner av dispensarfasen for vedvarende brudd

Hvis det er vedvarende motorendringer, anbefales massasje og trening av alle muskelgrupper for å øke total motoraktivitet. Når pasienten tapt sjoner for å korrigere taleforstyrrelser trenger råd og behandling på tale terapi, medikamenter med nevrotrofisk status og neuromodulatory handling (neurobeskyttende) og sekundær forebyggelse av slag tilbakefall. Vedvarende nevrologiske lidelser er den vanligste årsaken til funksjonshemming.

Prognose for iskemisk berøring

Prognose etter akutte cerebrovaskulære forstyrrelser av ischemisk sirkulasjon er avhengig av lokaliseringen av patologisk prosess, og volumet av hjerneskader, alvorligheten av opportunistiske sykdommer, pasientens alder og aktualiteten av sykehusinnleggelse behandlingsstart.

Profylakse av iskemiske slag

Grunnlaget for cerebralt infarkt er forebyggelse av en effektiv måte å forhindre trombose i blodårer som oppstår under dannelsen av blodpropper og aterosklerotiske plakk - opprettholdes en tilstrekkelig kroppsvekt og en sunn livsstil, avholdenhet fra røyking, alkohol og andre tilvenningen. Nødvendige fysiske øvelser, turgåing, rasjonell og sunn diett full kropps massasje for å hindre utvikling og progresjon av kardiovaskulær sykdom - aterosklerose, hypertensjon, arytmi, hjerteinfarkt, og patologien av nervesystemet (migrene, vegetativ-vaskulær dystoni med tserebrostenicheskim syndrom). Pasienter med diabetes, hypertensjon og hyperkolesterolemi har en risiko for å utvikle iskemisk slagtilfelle.

Iskemisk hjerneslag - hva er det, symptomer, konsekvenser, behandling og prognose for livet

Hjerneinfarkt er en patologisk prosess, som manifesterer seg i form av tetting (spasme, trombose, emboli, etc.), i hjernens blodårer og fører til forstyrrelser av sin blodtilførsel full. Samtidig forblir fartøyene intakte.

Dette er en alvorlig patologi, hvor dødeligheten når 20% av alle tilfeller, ca. 50-60% etter et slag, forblir alvorlige invaliderende effekter, og bare enheter klarer å overleve et hjerneinfarkt uten gjenværende virkninger.

Hva er et iskemisk slag?

Klinisk bilde

Hva leger sier om hypertensjon

Jeg har behandlet hypertensjon i mange år. Ifølge statistikken, i 89% av tilfellene, blir hypertensjon avsluttet av et hjerteinfarkt eller hjerneslag og død av en person. Nå om lag to tredjedeler av pasientene dør innen de første 5 årene av sykdommen.

Følgende faktum - å slå ned trykk er det mulig og det er nødvendig, men det kurerer ikke selve sykdommen. Det eneste medisin som offisielt anbefales av Helsedepartementet for behandling av hypertensjon, og det brukes av kardiologer i deres arbeid, er Giperium. Legemidlet virker på grunn av sykdommen, noe som gjør det mulig å fullstendig kvitte seg med hypertensjon. I tillegg, innenfor det føderale programmet, kan enhver russisk statsborger motta det gratis.

Iskemisk berøring er en akutt sykdom i hjernens sirkulasjon, en konsekvens av mangel på blodtilførsel, ledsaget av nekrose i hjernen. Et annet navn for iskemisk slag - "hjerneinfarkt" reflekterer også essensen av patogenesen i hjernen.

Ordet iskemi betyr mangel på blodtilførsel i et bestemt lokalisert område av vev eller et menneskelig organ. Stroke betyr utilstrekkelig sirkulasjon av hjernen. Hvis det også er et brudd på karet eller iskemien til ett av karene, dør hjernens celler.

Destruksjon av vev oppstår gradvis, med bølger og prosessen stopper ikke, selv etter gjenopptakelsen av normal blodstrøm. Derfor er det svært viktig å gi medisinsk hjelp i tide og å rehabilitere pasienten. Et aspekt av terapi er forebygging av komplikasjoner etter et iskemisk hjerneinfarkt.

Funksjoner av utvikling i ulike aldre:

 • Sakte utvikling av sykdommen er typisk for eldre mennesker med alvorlig sklerose. De har symptomer da vises, forsvinner deretter innen en uke. Brudd på cerebral sirkulasjon kan oppstå plutselig eller ha en kort periode med forløpere.
 • Plutselig utvikling er karakteristisk for unge mennesker på grunn av blodkarets emboli. Symptomer vises mot bakgrunnen av fysisk anstrengelse, alvorlig hoste, under operasjoner på lungene, under kausjon undervannsoperasjoner.

klassifisering

Vær forsiktig

Hypertensjon (trykkprang) - i 89% av tilfellene dreper en pasient i en drøm!

Vi skynder deg å advare deg, de fleste medisiner fra hypertensjon og normalisering av press - dette er en fullstendig bedrag av markedsførere, som vind hundrevis av prosent på narkotika, hvor effektiviteten er null.

Apotekets mafia tjener mye penger i å bedra de syke mennesker.

Men hva skal gjøres? Hvordan bli behandlet hvis det er svindel overalt? Doktor i medisinske vitenskapen Belyaev, Andrei S. gjennomførte sin egen undersøkelse og fant en vei ut av denne situasjonen. I denne artikkelen om kjemisk lovløshet, fortalt Andrei Sergeyevich også hvordan man skal beskytte seg mot døden på grunn av et sykt hjerte og trykkstenger gratis ! Les artikkelen på den offisielle nettsiden til Russlands føderale helse og kardiologi under lenken.

Serebral arterier er delt inn i to vaskulære bassenger: vertebrobasilar og carotid. Strokes av vertebrobasilar bassenget inkluderer lesjoner i systemet av posterior cerebrale og basilære arterier. I tilfeller av blodstrømningsforstyrrelser i den fremre eller midtre cerebrale arterien, er carotidbekkslaget angitt.

På siden av lesjonen kan det iskemiske slaget være venstre eller høyre.

Det er en klassifisering for nederlag:

 • Forløpende iskemisk angrep (TIA). Påvirket lite område av hjernen. Symptomene forsvinner innen 24 timer.
 • Små - restaureringen av funksjoner finner sted innen 21 dager.
 • Iskemisk slagtilfelle progressiv - for ham er preget av en gradvis utvikling av akutte fokal- og cerebrale symptomer, som kan oppstå både innen få timer og en dag. Restaurering av funksjoner etter dette skjer i et ufullstendig volum - pasienten har som regel noen nevrologiske symptomer på en minimal karakter av manifestasjon;
 • Total (dvs. fullført) iskemisk slag - innebærer i seg selv en vedvarende cerebral infarkt med en faktisk ufullstendig eller stabil regresjonsmangel.

Ved klassifisering av iskemisk slag er det følgende typer patologi:

 1. Aterotrombotisk påvirker vanligvis i løpet av en natts søvn. Det kan utvikle seg sakte og påvirker store og mellomstore fartøy ved å blokkere bevegelsen av blod med kolesterolplakk.
 2. Kardioembolisk form. Det begynner plutselig. Oftest forekommer det innen blodtilførselen av hjernens midterarterie. Størrelsen på lesjonen kan være middels eller stor.
 3. Lacunar form av iskemisk slag. Små perforerende arterier påvirkes. Stroke i hjernestammen utvikler seg ikke umiddelbart. Dimensjonene til fociene må ikke overstige 15 mm.
 4. Den iskemiske typen forårsaket av sjeldne sykdommer er vanskeligere å diagnostisere. Årsaken til cerebral infarkt kan være økt koagulerbarhet av blod, patologiske forandringer i blodkarets vegger, etc.
 5. Iskemisk hjerneskade forårsaker kanskje ikke tilstede. For denne tilstanden er det enten flere grunner for utviklingen av iskemisk hjerneskade eller fraværet av en mulighet til å klargjøre årsaken til patologien.

Det er også flere perioder med iskemisk slag:

 • Den mest akutte perioden er de første 3 dagene. Av disse ble de første tre timene definert som "terapeutisk vindu", når det er mulig å bruke trombolytiske legemidler til systemisk administrasjon. Ved regresjon av symptomer i løpet av de første 24 timene, diagnostiseres et forbigående iskemisk angrep;
 • akutt periode - opptil 4 uker;
 • tidlig gjenopprettingstid - opptil seks måneder;
 • sen gjenopprettingstid - opptil 2 år;
 • perioden av gjenværende fenomener - etter 2 år.

årsaker

Utløsende faktor for iskemisk hjerneslag er opphør av blodstrøm til et bestemt område i hjernen på grunn av åpenheten mating av arterier eller hemodynamiske endringer, hvilken er dens fundamentale forskjell fra hemoragisk slag oppstår når bruddet i fartøyet, fulgt av blødning.

Våre lesers historier

Beseiret hypertensjonen av huset. Det har vært en måned siden jeg glemte pressjumpingene. Å, hvor mye jeg har prøvd alt - ingenting hjalp. Hvor mange ganger gikk jeg til polyklinikken, men jeg ble foreskrevet ubrukelige medisiner igjen og igjen, og da jeg kom tilbake, tok legene bare hendene opp. Til slutt klarte jeg presset, og alt takket være denne artikkelen. Alle som har problemer med press - les nødvendigvis!

Les artikkelen i sin helhet >>>

Dataene om medisinsk statistikk er alarmerende: En tredjedel av pasientene dør av iskemisk beredskap i en akutt periode, 40% utvikler et omfattende hjerneinfarkt, 8 av ti er fortsatt dypt deaktivert.

Oppfordrende faktorer kan også være:

 • Hjerte og vaskulære feil;
 • Aorturisme av aorta
 • koronar arteriesykdom;
 • Eldre alder;
 • Hormonal prevensjon;
 • Ensidig hodepine (migrene);
 • Dårlige vaner;
 • Diabetes mellitus;
 • Økt blodviskositet;
 • Bruken av transfett.

Hvis flere faktorer kombineres på en gang, er dette en alvorlig grunn til å bekymre deg for helsen din, å være svært oppmerksom og å kjenne de minste tegn på patologi.

Hos kvinner under 30 år og etter 80 år er risikoen for å utvikle iskemisk beredskap betydelig høyere enn hos menn i samme alder, og fra 30 til 80 år har menn flere årsaker til slag. Denne setningen gjelder for ulike alder, kjønn grupper som ikke har historie med kroniske sykdommer, og har vist seg å påvirke cerebral blodstrøm. En rekke forskere har bevist en høy familieutsettelse for hjerneinfarkt.

Symptomer på hjernens iskemiske slag

Tegn på akutt forstyrrelse av hjernesirkulasjonen - en anledning til behandling av en person for medisinsk hjelp.

Bestem pasientens nærhet, i utseende, oppførsel, reaksjon på irritasjoner:

 • lidelser av bevissthet (fra liten inhibering til koma);
 • redusere / tap av smertefølsomhet av kroppsdeler;
 • reduksjon / tap av motor, stemmefunksjoner;
 • hodepine, oppkast.

Kolesterolplakk og trombus overlapper arterien i iskemisk slag

Mistanke om akutt vaskulær patologi hjelp symptomene på iskemisk hjerneslag, som kan representeres som følger, og de vil naturligvis avhenge av det berørte området og alvorligheten av tilstanden:

 • Ofte er det et bevissthetstap noen ganger med kortsiktige kramper;
 • Hodepine, smerte i øynene og spesielt med bevegelse av øyeboller;
 • Forundret og disorientert i rommet;
 • Kvalme og oppkast.

Med et stort iskemisk slag av høyre hjernehalvdel av hjernen, vil følgende mønster bli observert:

 • delvis minnefeil. I dette tilfellet kan tale, som administreres av venstre halvkule, være normal. På grunn av dette kan diagnosen av problemet bli alvorlig hindret;
 • nummenhet og lammelse av kroppen vil bare berøre venstre side;
 • etterligne ansiktsmuskler vil bli lammet og mangel på følsomhet på venstre side;
 • pasientens mentale tilstand vil bli ledsaget av sløvhet og depresjon.

Venstre sidestrek er preget av følgende symptomer:

 • lammelse av høyre side av kroppen med varierende grad av alvorlighetsgrad;
 • et brudd på følsomheten til høyre side av kroppen;
 • nedsatt syn, hørsel, lukt, opp til totalt tap av evnen til å oppleve de tilsvarende stimuli. Ved alvorlige lesjoner kan lidelsen gripe begge sider;
 • forstyrrelse av sans for balanse og koordinering av bevegelser;
 • taleforstyrrelser.

Avhengig av graden av forstyrrelse av cerebral blodstrøm, er følgende varianter av slagtilfelle manifestasjon mulig:

 • akutt utbrudd: Det raske utseendet på nevrologiske symptomer og underskudd, kan pasienten tydelig angi tidspunktet for sykdommens begynnelse. Et slikt kurs er karakteristisk for den emboliske varianten av slagtilfelle (tilstedeværelsen av atrieflimmer i pasienten);
 • en bølgende begynnelse: symptomene på lesjonen er "flimrende", som gradvis vokser i tide;
 • svulstliknende begynnelse: iskemi bygger seg opp i lang tid, og slår hovedkarene i hjernen, noe som til slutt fører til et utviklet slag med stort fokus på skade på hjernevævet.

Forstyrrende tegn på iskemisk berøring:

 • plutselig følelsesløp i lemmer eller andre deler av kroppen;
 • tap av kontroll over kroppen hans - en person kan ikke forstå hva som skjer med ham, hvor han er;
 • taleforstyrrelser (usammenhengende ord, offeret forstår ikke talen som er adressert til ham);
 • sløret syn, dobbeltsyn, tap av synfelt;
 • ansikts skråhet, utelatelse av hjørnene i munnen, hvis du ber offeret om å smile - det vil ikke virke for ham;
 • lammelse av noe lem - det er umulig å heve eller flytte med arm eller ben;
 • når tungen stikker ut av munnen, avviker den fra midten til siden;
 • cerebrovaskulære lidelser - tap av bevissthet, kramper, kvalme, oppkast, hodepine.

For pasienter er prognosen for sykdommen av stor betydning, da konsekvensene av et slag uunngåelig påvirker nivået på liv og arbeidsevne hos en person. I de fleste tilfeller møter pasienter vedvarende nevrologiske lidelser, for eksempel vestibulære lidelser, taleendringer, lammelser.

Konsekvenser for personen

Konsekvensene av iskemisk berøring beror direkte på størrelsen på det berørte området av hjernen og omsorgens aktualitet. Når assistanse er gitt i tide og tilstrekkelig behandling er foreskrevet, er fullstendig eller i det minste delvis gjenoppretting av funksjoner mulig. Noen ganger, til tross for den foreskrevne behandlingen, øker symptomene, dette kan føre til alvorlige konsekvenser.

Vi skiller mellom følgende typer komplikasjoner:

 • smittsomme komplikasjoner (oppstår på grunn av langvarig tilstedeværelse i den bakre stilling i komplekset ved infeksjon, noe som fører til infeksjon i urinveiene, lungebetennelse, trykksår, etc.);
 • dyp venetrombose i underbenet;
 • pulmonal tromboembolisme;
 • ødem i hjernen;
 • kognitiv svekkelse;
 • brudd på avføring, urinering;
 • epilepsi (utvikling i ca 20% av tilfellene);
 • motoriske lidelser (ensidig, bilateral), alvorlig svakhet og lammelse;
 • psykiske lidelser (foranderlig stemning, irritabilitet, depresjon, etc.);
 • smertsyndrom.

Konsekvenser med ulike lesjoner i hjernen: høyre og venstre side

Den venstre og høyre halvkule av den menneskelige hjerne

Konsekvensene av et iskemisk slag i høyre side av hjernen. I tillegg til vanlig slag for forstyrrelser i form av ansikts asymmetri, hypertone på venstre side (hjørne oppadvendte leppe), høyre glattet nasolabiale fold, lammelse og parese av den venstre halvdel av kroppen, er det andre funksjoner.

 • Tap av minne for hendelser fra nyere tid, med de lagrede minner fra den fjerne fortiden (som fra barndommen).
 • Overtredelse av oppmerksomhetskonsentrasjon.
 • Brudd på tale.

Konsekvensene av venstre iskemisk slag:

 • Utprøvde mentale abnormiteter - pasienten orienterer seg ikke i tid og rom, gjenkjenner ikke nære mennesker, funksjonen posisjonerer seg som en sunn person.

De vanligste årsakene til død i iskemisk slag i den første uken er:

 • cerebralt ødem og dislokasjon av fokus av hjernestam nekrose med skade på luftveiene og hjerte-kar-sentrene, utvikling av koma;
 • hemorragisk transformasjon av hjerneinfarkt med dannelse av sekundær blødning;
 • sekundær iskemi av hjernestammen med dannelse av infarktfokus.

diagnostikk

Tidlig og nøyaktig diagnose av denne sykdommen gjør det mulig å gi riktig hjelp i den akutte perioden, for å starte tilstrekkelig behandling og for å forhindre formidable komplikasjoner, inkludert dødsfall.

Grunnleggende diagnostiske metoder:

 1. Når man samler en anamnese, er det nødvendig å avgjøre starten av cerebrale sirkulasjonsforstyrrelser, for å etablere sekvensen og graden av progresjon av visse symptomer. For iskemisk slag, en typisk plutselig forekomst av nevrologiske symptomer.
 2. Du bør også ta hensyn til de mulige risikofaktorer for hjerneinfarkt (diabetes, hypertensjon, atrieflimmer, aterosklerose, hyperkolesterolemi, og andre.)
 3. Laboratoriestudier - biokjemisk blodprøve, lipidspektrum, koagulogram.
 4. Måling av blodtrykk. EKG. MR eller CT i hjernen kan bestemme plasseringen av lesjonen, dens størrelse, resept for dannelsen.
 5. Om nødvendig utføres CT angiografi for å identifisere det eksakte stedet for okklusjonen av karet.

behandling

Hvis en pasient mistenkes for iskemisk slag, bør han bli innlagt på spesialiserte avdelinger. I tilfelle at reseptbelagte sykdommer er mindre enn 6 timer - i intensivavdelingen til de samme avdelingene. Transport skal bare utføres når pasientens hode er forhøyet til 30 grader.

Et svært viktig aspekt ved valg av behandlingsmetode er differensiering av iskemisk og hemorragisk hjerneslag.

Det beste i dette kan hjelpe CT eller MR, bare disse metodene for forskning gir nøyaktige data om typen slag. Hvis han ikke er på sykehuset, vil legen vurdere en rekke kliniske syndromer, utviklingen av sykdommen, kan bruke en rekke andre diagnostiske metoder, for eksempel lumbal punktering for å finne diagnosen.

Hvis du er heldig pasienten og legen vil være i stand til å ha tid til å diagnostisere hjerneslag i løpet av de første 60 minuttene av utvikling av symptomer, så vil det bli tildelt trombolytisk behandling, noe som gjør det mulig å løse opp blodpropp, som ble årsaken til slag, og for å gjenopprette normal blodstrøm i de berørte fartøyene.

I dette tilfellet vil konsekvensene av iskemisk slag for pasienten være minimal og han vil begynne å gjenopprette seg raskt, kroppens funksjoner vil begynne å gå tilbake til det normale.

Grunnbehandling omfatter aktiviteter som sikrer vedlikehold av vitale funksjoner og forebygging av somatiske sykdommer, nemlig:

 1. Normalisering av ekstern respiratorisk funksjon;
 2. Opprettholde aktiviteten til kardiovaskulærsystemet med korreksjon av blodtrykk;
 3. Regulering av homeostase (vann-salt balanse, syre-base balanse, glukose nivå);
 4. Opprettholde pasientens kroppstemperatur, som ikke bør overstige 37,5 grader;
 5. Reduksjon av cerebralt ødem;
 6. Symptomatisk behandling avhengig av kliniske manifestasjoner;
 7. Forebygging av lungebetennelse, uroinfektsy, trykksår, venøs trombose av nedre ekstremiteter og lungeemboli (pulmonær emboli), lem brudd, og peptisk sår i magesekken og tarmene.

Innen 3-6 timer fra begynnelsen av et slag, er det mulig å utføre medisinsk trombolyse. Hvis trombosen er vellykket eliminert, er det mulig å gjenopprette funksjonen til levedyktige celler som ligger i sonen til den såkalte slagskyggen. Det vanligste stoffet trombolytisk er Aktilis.

Fortynning av narkotika-trombus har mange kontraindikasjoner og er forbundet med risiko for blødning, inkludert blødning i hjernen og utvikling av hemorragisk slag.

De viktigste stoffene for behandling av iskemisk slag er:

 • Antikoagulantia - heparin, fragin, supraparin.
 • Midler som fortynner blodet - aspirin, kardiomagnet.
 • Vasoaktive stoffer - pentoksifyllin, vinpocetin, trental, sermion.
 • Antiagreganty - Plavix, tiklid.
 • Angioprotektorer - etamzilat, prodektin.
 • Neurotrofisk - piracetam, cerebrolysin, nootropin, glycin.
 • Antioxidanter - vitamin E, vitamin C, mildronat.

Behandling av iskemisk slagtilfelle på høyre side er ikke forskjellig fra behandling på venstre side, men i terapi bør det være en individuell tilnærming og ulike kombinasjoner av legemidler som bare foreskrives av en lege.

rehabilitering

Rehabilitering etter et iskemisk slag innebærer et sett med tiltak som tar sikte på å returnere pasienten til et kjent liv. For dette formål gjelder følgende:

 • spesielle preparater,
 • pasienter får diettmat,
 • LFK,
 • massasje,
 • slambehandling,
 • ulike fysioterapi prosedyrer.

Med personer som har gjennomgått iskemisk angrep, taleterapeuter og spesialister innen nevrologi, som bidrar til å gjenopprette pasientens talefunksjon, arbeider.

Varighet, samt typer restorative tiltak, bestemmes av legen.

Prognose for liv etter iskemisk slag

Hovedfaktorene som påvirker prognosen er pasientens alder, lokaliseringen av lesjonen, årsakene til at provosert trombose, form av patologi og den første alvorlighetsgraden av lidelsene. Utfallet av situasjonen vil bli påvirket av aktualiteten til medisinsk hjelp på sykehuset, tilstrekkelighet av forskrifter, tilstedeværelse av kroniske sykdommer, mentale abnormiteter, overholdelse av nevrologiske komplikasjoner, forsinket rehabilitering og et andre slag.

Prognosen for graden av utvinning av funksjonshemninger forverres:

 • med omfattende stam- og halvkuleinfarkt med vedvarende parese og lammelser, svekket koordinering av bevegelse, svelging og tale;
 • med en alvorlig tilstand av generell hemodynamikk i kardiovaskulære sykdommer i dekompensasjonsstadiet;
 • med begrensede muligheter for sikkerhetssirkulasjon i forbindelse med skaden på begge vaskulære bassenger.

Prognosen for utvinning er bedre:

 • med begrenset hjerneinfarkt;
 • hos unge pasienter;
 • med en tilfredsstillende tilstand av hjertet og blodkarene;
 • når et ekstrakranielt fartøy er skadet.

Karakteristiske spådommer for iskemisk berøring

 1. Gunstig utsikt. Etter tapet mister en person noen funksjoner. Men på grunn av riktig definert rehabilitering og aktualitet i primærhelsetjenesten, blir de tapte funksjonene gradvis gjenopprettet
 2. Gjennomsnitt. Ikke helt gunstig prognose kan være forbundet med tilleggssykdommer (diabetes mellitus, dysfunksjon i mage-tarmkanalen, lungebetennelse). Dermed kan man observere, deretter forbedre, deretter forringe tilstanden til en person.
 3. En ugunstig prognose for livet. Nederlaget i hjernen skjer i et stort område. Ikke utelukke sannsynligheten for et tilbakefall, som ender i døden.

I dette tilfellet, ikke glem at prognosen for et omfattende iskemisk slag av høyre hjernehalvfinger kan være forskjellig i hvert tilfelle. Det er nødvendig å ta hensyn til en rekke faktorer: graden av omfattende vevskader, tilstedeværelsen eller fraværet av andre sykdommer, den generelle motstanden til kroppen til sykdommer.

Dødelighet fra iskemisk slag er 1,23 tilfeller per 1000 personer per år. I den første måneden dør ca 25% av pasientene. Det bemerkes at jo mer uttalt det nevrologiske underskudet som følger resultatene av den første måneden av sykdommen, jo mindre er sjansen for å gjenopprette livskvaliteten. Innen en periode på 5 år observeres tilbakevendende iskemisk berøring hos en tredjedel av pasientene.

Tegn konklusjoner

Hjerteangrep og slag er årsaken til nesten 70% av alle dødsfall i verden. Sju av ti mennesker dør på grunn av blokkering av hjertene eller hjernens arterier.

Spesielt skremmende er det faktum at mange mennesker ikke engang mistenker at de har hypertensjon. Og de savner muligheten til å rette opp noe, bare gjør seg til fortvilelse.

 • hodepine
 • Hjertebanken
 • Svarte prikker foran øynene (fluer)
 • Apati, irritabilitet, døsighet
 • Uklar syn
 • svette
 • Kronisk tretthet
 • Hevelse i ansiktet
 • Nummenhet og kulderystelser av fingrene
 • Trykkspring
Selv ett av disse symptomene burde få deg til å tenke. Og hvis det er to, så ikke nøl med - du har hypertensjon.

Hvordan behandle hypertensjon, når det er et stort antall medisiner som koster mye penger?

De fleste medisiner vil ikke gjøre noe bra, og noen kan til og med skade! For øyeblikket er det eneste medisin som offisielt anbefales av Helsedepartementet for behandling av hypertensjon, Giperium.

til Institutt for kardiologi sammen med helsedepartementet utfører programmet " uten hypertensjon"Innenfor rammen som stoffet Giperium er tilgjengelig gratis, alle innbyggere i byen og regionen!

Les Mer Om Fartøyene