Konsekvensene av et slag på høyre side av hjernen, hvor mange mennesker bor

Fra denne artikkelen vil du finne ut hva konsekvensene av hjerneslag i høyre halvkule kan være, hvor dårlig pasientens tilstand påvirkes, og hva det avhenger av. Hvor mange bor folk som har hatt et slag på høyre side.

Stroke er en del av en gruppe alvorlige sykdommer. Hvert år dør tusenvis av mennesker og blir deaktivert. Generelt klarer 50-60% av pasientene å overleve, og ikke mer enn 10% kan fullstendig gjenopprette. Dette betyr at konsekvensene av sykdommen er veldig alvorlige, og det er ikke alltid mulighet til å påvirke dem.

Klikk på bildet for å forstørre

Forventningen avhenger av flere faktorer, som er beskrevet i tabellen:

Med hensyn til forventet levetid etter et slag i høyre halvkule, ligger det i et vidt omfang, fordi det avhenger av de faktorer som er beskrevet i tabellen, fra flere timer til dusinvis av år.

Stroppen på høyre side av hjernen er symptomatisk og forskjellig fra venstre side. Dette skyldes det faktum at hver halvkule er ansvarlig for ulike hjernefunksjoner.

Klikk på bildet for å forstørre

Hvis strekket til høyre er iskemisk

De fleste slag i høyre halvkule er iskemisk i naturen - på grunn av blokkering av arterier som bringer blod til hjernen. Denne varianten av hjernesirkulasjonsforstyrrelser går gradvis - 75% av pasientene merker økningen i symptomene innen få timer eller til og med dager. Dette gjør det mulig å søke medisinsk hjelp i tide og for å redusere alvorlighetsgraden av konsekvensene. Derfor er det viktigste som påvirker prognosen for denne sykdomsformen, størrelsen på hjerneslaget.

MR-bilder viser utvikling av iskemisk slag i den rette tidlige regionen i hjernen

Liten størrelse av hjernens nekrotiske område

Hvis i henhold til profesjonelle brukere ikke klassifisere som en massiv hjerneinfarkt (stor) eller tale om det som en mini-slag, noe som betyr at prognosen for pasientens liv er gunstig. Slike endringer i hjernen har ingen signifikant effekt på varigheten - sykdommen er ikke dødelig. Unntaket er tilfellene der blodtilførselen til hjernestammen er svekket. Den inneholder vitale sentre - respiratoriske og kardiovaskulære. Derfor, selv et lite slag som påvirker hjernestammen, slutter i 95-99% med pasientens død i løpet av noen få timer eller dager.

Hovedproblemet for pasienter som har hatt et riktig hemisfærisk slag av liten størrelse er en annen grad av funksjonshemning (jo mindre fokus er, desto mindre er den nevrologiske feilen). Hos 60-70% av slike pasienter er begrenset i mobilitet, men er ikke sengetid, mister de muligheten til å oppleve verden rundt dem, alt som skjer med dem, og evnen til å tenke logisk.

Denne arten av konsekvensene skyldes det faktum at i høyre halvkule av høyrehåndede mennesker er det nervesenter som er ansvarlige for motoraktiviteten til venstre halvdel av kroppen, intellektuelle og mentale evner og minne. Tilsvarende sentre for lefthanders er lokalisert i venstre halvkule. Derfor er det rette hemisfæriske slag i dem preget av andre konsekvenser - ligner den iskemiske prosessen på venstre halvkule i høyrehåndede mennesker.

Årsaker til iskemisk slag av høyre hjernehalvdel

Iskemisk berøring av høyre side av hjernen utvikler seg som et resultat av nedleggelse av trombus eller embolus i arteriene som leverer blod til høyre hjernehalvdel av hjernen, samt med den uttrykte krampen i fartøyene i denne regionen. Akutt forstyrrelse av blodsirkulasjonen i høyre halvkule kan forårsake hypertensiv sykdom med hypertensive kriser og aterosklerose i cerebral fartøy. Høyre sidestropp kan være en konsekvens av patologiske forandringer i høyre karotid- og vertebrale arterier, hvorav oksygen med blod går inn i høyre hjernehalvdel av hjernen. Når lesjoner av små arterier utvikler lacunar slag.

Legene på Yusupov-sykehuset diagnostiserer sykdommen ved hjelp av datamaskin- og magnetisk resonansavbildning. Neurologer bruker individuelle terapi ordninger avhengig av underartene av iskemisk slag, manifestasjoner av sykdommen og sykdomsforløpet. Spesialistene i rehabiliteringsklinikken gjenoppretter de forstyrrede funksjonene ved å anvende innovative metoder.

Iskemisk slag i høyre side av hjernen. Funksjoner av det kliniske bildet

I høyre hjernehalvdel er det akkumulasjoner av nerveceller som gir en følelse av kroppen i rommet, en sensitiv oppfatning av omverdenen, en analyse av innkommende informasjon. Venstrehåndere i høyre hjernehalvdel er hjemmets midtpunkt. I den akutte perioden med høyresidig iskemisk berøring observeres følgende symptomer:

 • fullstendig eller delvis lammelse av venstre halvdel av kroppen
 • endringer i ansiktet (flattning av nasolabialfoldet til høyre, "paraksial" bevegelse av leppene under pusten, senking av vinkelen av munnen nedover;
 • umulighet å vurdere kroppens stilling; bestemme størrelsen på objekter
 • tap av minne for nylige hendelser mens du beholder evnen til å huske fortiden;
 • manglende evne til å konsentrere seg.

Konsekvensen av et iskemisk slag i høyre side i lefties er en taleforstyrrelse.

Okklusjon av den høyre halspulsåren (stenose, trombose, emboli) forekommer ofte asymptomatisk. Neurologiske lidelser er hovedsakelig assosiert med utilstrekkelig blodforsyning i bassenget i den midtre cerebrale, og noen ganger de fremre og bakre cerebrale arteriene til høyre. Vanligvis observere leger av Yusupov sykehuset den såkalte "flimmer" av symptomer. Å utvikle delvis eller fullstendig venstre sidet lammelse med nedsatt talemåte og den vekslende blindheten som er forbundet med dem, forsvinner etter noen minutter eller timer. Intensivert pulsering i ansiktsarteriene, lavt trykk i retina i retina i høyre øye indikerer innsnevring eller plugging av den indre halspulsåren til høyre. Trombuset i hovedfartøyet på nakken kan undersøkes av en nevrolog, avslørt av en angiografisk metode og raskt fjernet av en kirurg i klinikkene til Yusupov-sykehusets partnere.

I løpet av utvinning etter en iskemisk hjerneslag på høyre side Yusupov sykehus nevrologer oppmerksom på pasienter med unntak for brudd på motoriske funksjoner emosjonelle manifestasjoner av sykdommen: depresjon gir vei til munterhet, "tåpelig" oppførsel, mangel på takt og en følelse av proporsjoner. Ved blokkering av en stor cerebral arterie og omfattende skade på høyre hjernehalvdel av hjernen mot en bakgrunn av alvorlig hodepine vokser fokale kliniske manifestasjoner raskt. En karakteristisk forandring i ansiktet vises, og immobiliteten til venstre halvdel av kroppen vokser. Svelging kan forstyrres og vanskeligheten av tale kan øke.

Høyre sidet lacunar iskemisk slag utvikler seg gradvis hos pasienter med diabetes mellitus og hypertensjon. Serebrale manifestasjoner er dårlig uttrykt. Halvparten av pasientene utvikler svakhet i venstre arm og ben, det er et tap av følsomhet i venstre side av ansiktet. Hos 1/3 pasienter er det tap av smertefølsomhet, evnen til å skille formen og temperaturen til objektet til berøring. I hver tiende pasient manifesteres et lacunarslag ved en skarp svimmelhet og manglende evne til å bevege seg selvstendig.

Diagnose av høyre sidet iskemisk slag

For raskt å kunne identifisere den ischemisk slag av den høyre halvdel av kroppen, Yusupov sykehus leger bruker høyteknologisk utstyr for å få nøyaktig informasjon om tilstanden av blodstrømmen i karene i rett halvkule og omfanget av hjernevev skade. bildediagnostiske teknikker (computertomografi og magnetisk resonans imaging) gjør det mulig ikke bare å bestemme type og plassering av slaget, men også for å etablere den patogene undertype av cerebralt infarkt, detektere abnormaliteter i beholderen, fører til akutt slag, for å bestemme behandlingsstrategi.

Med perfusjonsdatortomografi har nevrologer på Yusupov-sykehuset muligheten til å identifisere det såkalte "mismatch" -fenomenet - forskjellen i volumet av hjernemateriell, der blodstrømmen og blodvolumet reduseres. Dette området er en sone av iskemisk penumbra, det vil si en del av hjernen som med tide innblanding kan potensielt bli frelst fra døden.

I Yusupov-sykehuset bruker legene også følgende innovative metoder for å diagnostisere iskemisk slag i høyre halvkule:

 • transcranial dopplerografi, som tillater å vurdere tilstanden av cerebral blodstrøm;
 • Serebral angiografi, som er uunnværlig i planleggingen av operasjonen;
 • elektroensfalografi, med hjelp av hvilke sonene av kortikale og subkortiske lesjoner blir avslørt;
 • scintigrafi og positronemisjonstomografi - forskning teknikker som evaluerer cerebrale metabolisme (metabolisme) og har en verdi i trinnet forbigående iskemiske angrep, og også i begynnelsen høyre-ischemisk slag.

Behandling av iskemisk berøring av høyre hjernehalvfinger

I Yusupov-sykehuset nærmer leger individuelt behandlingen av hver pasient med akutt nedsatt hjernesirkulasjon. Basisterapi begynner med organisering av riktig omsorg for pasienten. Innen få dager skal pasienten med høyresidig iskemisk berøring ligge i horisontal stilling med hevede ben.

Fra begynnelsen utføres profylakse av sårhinne, purulente hornhinnenesår, hypostatisk lungebetennelse, tidlige kontrakturer. Innen 24-48 timer etter pasientens opptak til nevrologiklinjen, begynner passive bevegelser i leddene, de setter pasienten i sengen, renser hans luftveier. Ved vedvarende oppkast injiseres i mage nasogastriske røret, og når svelging er nedsatt parenteral ernæring, der næringsstoffer injiseres intravenøst ​​drypp. Legene overvåker funksjonen av ekskretjonsorganer, om nødvendig, utfører en kateterisering av blæren og foreskriver rensende enemas.

Neurologer på Yusupov-sykehuset bruker effektive medisiner og ikke-medisinske legemidler til å behandle slag på høyre side av hjernen. De utnevnes strengt etter indikasjoner med kardiologers deltagelse, og om nødvendig resuscitatorer og nevrokirurger, tatt i betraktning resultatene av laboratorieundersøkelser. Leger utfører blodtrykksovervåking og i tilfelle økning foreskriver antihypertensive medisiner.

Regulering av vann-saltmetabolisme utføres ved infusjonsbehandling under kontroll av pH-metry, elektrolytnivå, urin og blodmolekylitet, biokjemisk blodanalyse. I kampen mot cerebralt ødem og for å forhindre økning i intrakranialt trykk, bruk av dexazon eller osmotiske diuretika. Kardiologer og reanimatologer på Yusupov-sykehuset deltar i grunnleggende terapi.

Antikoagulanter er foreskrevet, styrer koagulerbarheten av blod og i fravær av forverring av magesår, hemorragisk diatese, alvorlig lever- og nyreskade. Pasienter er først intravenøst, og deretter injiseres heparin subkutant. Etter 1-2 dager etter heparinavlysning overføres indirekte antikoagulantia. På dette tidspunktet overvåkes protrombintid daglig.

Antiaggregerte legemidler fra Yusupov-sykehuset foreskriver allerede med 3-5 dager med høyre sidet iskemisk slag. Individuell terapi utføres av vaskulære legemidler med antiaggregant aktivitet: trental, beta-blokkere, kalsiumantagonister, stegeron, cavinton, euphyllin.

I en akutt periode injiseres pasienter med høyresidig iskemisk berøring med gordoks og motkalver. Selv med første manifestasjoner av cerebral blodtilførsel mangel, er antiaggregants foreskrevet, som inkluderer nikotinsyre, flerumettede fettsyrer eller jod. For å gjenopprette hjernens nerveceller, foreskrive stoffer som har en nevrobeskyttende effekt. For å oppløse trombi og gjenopprette blodstrømmen til arteriene i høyre hjernehalvdel av hjernen, er trombolytiske midler foreskrevet. Trombolyse-neurologer på Yusupov-sykehuset er det mest effektive stoffet i dag - den rekombinante vevsaktivatoren av plasminogen.

Når pasientens tilstand forbedrer, jobber taleterapeuter på Yusupov-sykehuset med ham. Rehabilitologer gjør klassisk og avslappende massasje, de frigjør fysioterapeutiske prosedyrer. For å gjenopprette motorfunksjonen, brukes kinesitherapy og moderne fysioterapeutiske metoder.

Takket være bruken av nyskapende behandlingsmetoder, trenger bare 5-6% av pasientene med høyresidig iskemisk berøring, som er utladet fra nevrologikklinikken etter rehabilitering, ekstern omsorg. Hvis du har de første tegn på et iskemisk hjerneslag i høyre hjernehalvdel av hjernen, ring. I Yusupov-sykehuset ble det vellykket forstyrret nevrologiske funksjoner, selv til de pasientene som ble nektet fra andre rehabiliteringssentre.

Iskemisk hjerneslag

Iskemisk berøring er et hjerneinfarkt som utvikler seg med en signifikant reduksjon i cerebral blodstrøm.

Blant de sykdommer som fører til utvikling av cerebralt infarkt, er det første sted aterosklerose, treffer stammen av hjernens blodårer i halsen eller intrakranielle fartøy, eller begge disse og andre.

Ofte er det en kombinasjon av aterosklerose med hypertensiv sykdom eller arteriell hypertensjon. Akutt iskemisk slag er en tilstand som krever umiddelbar sykehusinnleggelse av pasienten og gjennomfører tilstrekkelige medisinske tiltak.

Iskemisk slag: hva er det?

Iskemisk berøring oppstår som et resultat av en hindring i blodkarene som leverer blod til hjernen. Hovedbetingelsen for denne typen obstruksjon er utviklingen av fettavsetninger som ligger på veggen av fartøyet. Dette kalles aterosklerose.

Iskemisk berøring forårsaker en trombose, som kan danne seg i et blodkar (trombose) eller andre steder i sirkulasjonssystemet (emboli).

På grunnlag av definisjonen av sykdommens nosologiske form er det tre uavhengige patologier som karakteriserer lokal sirkulasjonsforstyrrelse, betegnet med begrepet "iskemi", "infarkt", "slag": "

 • iskemi - mangel på blodforsyning i det organlige lokalområdet, vev.
 • slag - er et brudd på blodstrømmen i hjernen med brudd / iskemi av ett av karene, ledsaget av hjernevævs død.

Med iskemisk berøring er symptomene avhengig av type sykdom:

 1. Aterotrombotisk angrep - oppstår på grunn av aterosklerose av en arterie av stor eller middels størrelse, utvikler seg gradvis, oppstår oftest i en drøm;
 2. Lacunar - diabetes mellitus eller hypertensjon kan forårsake sirkulasjonsforstyrrelser i arterier med liten diameter.
 3. Cardioembolic skjema - utvikles som en konsekvens av den delvis eller total okklusjon av den midtre cerebrale arterie emboli, oppstår plutselig under våkne timer, som følge av emboli kan forekomme i andre organer;
 4. Ischemisk forbundet med sjeldne grunner - bunt arterieveggen, overdreven blodlevring, vaskulær patologi (neateroskleroticheskie), hematologisk sykdom.
 5. Ukjent opprinnelse - preget av umuligheten av å bestemme de eksakte årsakene til forekomsten eller tilstedeværelsen av flere grunner;

Fra det foregående kan det konkluderes med at svaret på spørsmålet "Hva er hjerneinfarkt" er enkel - dårlig sirkulasjon i en av de delene av hjernen på grunn av sin blokkering av en blodpropp eller kolesterol plakk.

Det er fem hovedperioder med fullført iskemisk slag:

 1. Den skarpeste perioden er de første tre dagene;
 2. Akutt periode - opptil 28 dager;
 3. Tidlig gjenopprettingstid - opptil seks måneder;
 4. Sen gjenopprettingstid - opp til to år;
 5. Perioden av gjenværende fenomener er etter to år.

De fleste iskemiske cerebrale slag begynner plutselig, utvikler seg raskt, og fører til hjernevævs død i flere minutter til flere timer.

I lesjonens område er cerebral infarkt delt inn i:

 1. Stroke iskemisk høyre side - konsekvensene påvirker hovedsakelig motorfunksjoner, som senere er dårlig restaurert, psyko-emosjonelle indikatorer kan være nær normale;
 2. Stroke iskemisk venstre side - som konsekvensene er hovedsakelig psykomotorisk sfære og tale, blir motorfunksjonene nesten helt gjenopprettede;
 3. Cerebellum - svekket koordinering av bevegelser;
 4. Omfattende - oppstår med fullstendig fravær av blodsirkulasjon i et stort område av hjernen, forårsaker hevelse, fører ofte til fullstendig lammelse med manglende evne til å gjenopprette.

Patologi oppstår ofte hos folk i alderen, men det kan skje i noen andre. Prognosen for livet i hvert tilfelle er individuelt.

Høyre sidet iskemisk slag

Det iskemiske slaget på høyre side påvirker sonene som er ansvarlige for motoraktiviteten til venstre på kroppen. Konsekvensen er lammelse av hele venstre side.

Omvendt, hvis venstre halvkule er skadet, nekter den høyre halvdelen av kroppen. Et iskemisk slag der høyre side er rammet, kan også forårsake taleforringelse.

Venstre sidet iskemisk slag

Med iskemisk slag på venstre side blir talefunksjonen og evnen til å oppfatte ord alvorlig forstyrret. Mulige konsekvenser - for eksempel hvis Broca senter er skadet, blir pasienten fratatt muligheten til å komponere og akseptere komplekse setninger, bare enkle ord og enkle setninger er tilgjengelige for ham.

Bagasjerommet

Denne typen slag er som et hjerneslag iskemisk slag - den farligste. I hjernestammen er de sentrene som regulerer arbeidet til de viktigste med utgangspunkt i livsstøttesystemer - hjerte- og respiratorisk. Løvenes andel av dødsfall skyldes stengemarginfarkt.

Symptomer på stammens iskemiske slag - manglende evne til å navigere i rommet, redusert koordinasjon av bevegelse, svimmelhet, kvalme.

lillehjernen

Det iskemiske slag av cerebellum i begynnelsestrinnet er preget av en endring i koordinering, kvalme med angrep av svimmelhet, oppkast. Etter en dag begynner cerebellum å trykke på hjernestammen.

Ansiktsmuskler kan bli nummen, og en person kan falle inn i koma. Coma i iskemisk slag av cerebellum er svært vanlig, i det overveldende flertallet av tilfeller blir et slikt slag pumpet av pasientens død.

Kode μb 10

Ifølge ICD-10 er hjerneinfarkt kodet i overskrift I 63 med tillegg av et punkt og et siffer etter at det klargjør typen slag. I tillegg, ved koding av slike sykdommer, legges bokstaven "A" eller "B" (lat.), Som indikerer:

 1. Cerebral infarkt med arteriell hypertensjon;
 2. Et hjerneinfarkt uten hypertensjon.

Symptomer på iskemisk berøring

Stroker i 80% av tilfellene observeres i systemet i den midtre cerebrale arterien, og i 20% - i andre hjerneskip. Med iskemisk berøring, som regel, manifesterer symptomene plutselig, i sekunder eller minutter. Mindre ofte kommer symptomene gradvis og intensiverer over en periode på noen timer til to dager.

Symptomer på iskemisk berøring er avhengig av hvilken del av hjernen som er skadet. De ligner symptomene på forbigående iskemiske angrep, men dysfunksjonen av hjernefunksjonen er mer alvorlig, manifesterer seg for flere funksjoner, for et større område av kroppen og er vanligvis resistent. Det kan ledsages av koma eller en mildere depresjon av bevissthet.

For eksempel, hvis et fartøy som bærer blod til hjernen langs nakken, er blokkert, oppstår følgende lidelser:

 1. Blindhet i ett øye;
 2. En av armene eller bena på den ene siden av kroppen vil bli lammet eller svært svekket;
 3. Problemer med å forstå hva andre sier, eller manglende evne til å hente ord i samtale.

Og hvis et fartøy som bærer blod til hjernen langs nakken, er blokkert, kan slike brudd forekomme:

 1. Dobling i øynene;
 2. Svakhet i begge sider av kroppen;
 3. Svimmelhet og romlig desorientering.

Hvis du merker noen av disse symptomene, må du ringe til en ambulanse. Jo tidligere tiltakene blir truffet, desto bedre er prognosen for livet og sannsynlighetene for beklagelige konsekvenser.

Symptomer på forbigående iskemiske angrep (TIA)

Ofte går de foran iskemisk slag, og noen ganger er TIA en fortsettelse av et slag. Symptomene på TIA er lik brennende symptomer på et lite slag.

De viktigste forskjellene mellom TIA og slag er avslørt i CT / MR studier ved kliniske metoder:

 1. Det er ingen (ikke visualisert) fokus for hjerneinfarkt;
 2. Varigheten av nevrologiske fokal symptomer er ikke mer enn 24 timer.

Symptomer på TIA er bekreftet av laboratorieinstrumenter.

 1. Blod for å bestemme dets reologiske egenskaper;
 2. Elektrokardiogram (EKG);
 3. USA - Dopplerografi av karene i hode og nakke;
 4. Ekkokardiografi (ekkokardiografi) av hjertet - avslørende de reologiske egenskapene til blod i hjertet og omgivende vev.

Diagnose av sykdommen

De viktigste metodene for å diagnostisere iskemisk slag:

 1. Anamnese, nevrologisk undersøkelse, fysisk undersøkelse av pasienten. Identifikasjon av samtidige sykdommer som er viktige og påvirker utviklingen av iskemisk slagtilfelle.
 2. Laboratoriestudier - biokjemisk blodprøve, lipidspektrum, koagulogram.
 3. Måling av blodtrykk.
 4. EKG.
 5. MR eller CT i hjernen kan bestemme plasseringen av lesjonen, dens størrelse, resept for dannelsen. Om nødvendig utføres CT angiografi for å identifisere det eksakte stedet for okklusjonen av karet.

Differensiere iskemisk slag fra andre hjernesykdommer med lignende kliniske tegn, hvorav de vanligste inkluderer - en svulst, en infeksjon av membranene, epilepsi, blødning.

Konsekvenser av iskemisk slag

I tilfelle av iskemisk slag kan konsekvensene være svært forskjellige - fra svært alvorlig, med omfattende iskemisk slag, til mindre, med mikroangrep. Alt avhenger av lokaliseringsstedet og volumet av ildstedet.

Sannsynlige konsekvenser av iskemisk berøring:

 1. Psykiske lidelser - mange overlevende overfall har post-hjerneskade depresjon. Dette skyldes at en person ikke lenger kan være den samme som før, han er redd for at han har blitt en byrde for sine slektninger, han er redd for at han vil forbli ugyldig for livet. Det kan også være endringer i pasientens oppførsel, han kan bli aggressiv, fryktelig, uorganisert, kan være utsatt for hyppige humørsvingninger uten grunn.
 2. Forringet følelse i lemmer og ansikt. Sensitivitet gjenopprettes alltid lenger enn muskelstyrken i lemmer. Dette skyldes det faktum at nervefibrene som er ansvarlige for følsomheten og oppførselen til de tilsvarende nerveimpulser, gjenopprettes mye langsommere enn de fibrene som er ansvarlige for bevegelse.
 3. Brudd på motorfunksjonen - kraften i lemmerne kan ikke gjenopprettes helt. Svakhet i beinet vil tvinge pasienten til å bruke røret, svakhet i hånden gjør det vanskelig å gjøre noen husholdningsaktiviteter, opp til dressing og holde skjeen.
 4. Konsekvensene kan manifestere seg som kognitiv svikt - en person kan glemme mange kjente ting for ham, telefonnummer, navn, navnet på familien, adressen, det kan oppføre seg som en liten unge, undervurderer hvor vanskelig situasjonen, kan det forvirre tid og sted der det er ligger.
 5. Brudd på tale - kan ikke være hos alle pasienter som gjennomgått iskemisk slag. De gjør det vanskelig for pasienten å kommunisere med sin familie, noen ganger kan pasienten snakke helt usammenhengende ord og setninger, noen ganger kan det bare være vanskelig å si noe. Mindre hyppige slike brudd med høyre sidet iskemisk slag.
 6. Forstyrrelser av svelging - pasienten kan kvokka med både flytende og fast mat, dette kan føre til aspirasjon lungebetennelse, og deretter til et dødelig utfall.
 7. Koordineringskrenkelser manifesteres i svimlende når de går, svimmel, faller med plutselige bevegelser og svinger.
 8. Epilepsi - opptil 10% av pasientene etter iskemisk slag kan lide av epileptiske anfall.

Prognose for livet i iskemisk slag

Prognosen for utfallet av et iskemisk slag i alderdommen avhenger av graden av hjerneskade og på aktualitet og regelmessighet av terapeutiske tiltak. Jo tidligere kvalifisert medisinsk hjelp og riktig motorrehabilitering ble gitt, desto gunstigere vil utfallet av sykdommen være.

Tidsfaktoren spiller en stor rolle, sjansene for utvinning er avhengig av det. I de første 30 dagene dør ca. 15-25% av pasientene. Dødeligheten er høyere for atherotrombotiske og kardioemboliske slag og er bare 2% for lacunar. Alvorlighetsgraden og progresjonen av et slag er ofte vurdert ved hjelp av standardiserte målere, for eksempel slagskalaen til National Institutes of Health (NIH).

Dødsårsaken i halvparten av tilfellene er cerebralt ødem og dislokasjon av hjernestrukturer forårsaket av det, i de resterende tilfeller - lungebetennelse, hjertesykdommer, lungeemboli, nyresvikt eller septisemi. En signifikant del (40%) av dødsfall oppstår i de første 2 dagene av sykdommen og er assosiert med omfattende infarktstørrelse og ødem i hjernen.

Av de overlevende har omkring 60-70% av pasientene deaktivert nevrologiske sykdommer innen månedenes slutt. Seks måneder etter slaget forblir invalidiserende nevrologiske lidelser hos 40% av de overlevende pasientene, ved årets slutt - i 30%. Jo mer signifikant det nevrologiske underskuddet er ved slutten av den første måneden av sykdommen, desto mindre sannsynlig er en fullstendig gjenoppretting.

Restaurering av motorfunksjoner er mest signifikant i de første 3 månedene etter et slag, mens benfunksjonen ofte gjenopprettes bedre enn armens funksjon. Fullstendig fravær av håndbevegelser mot slutten av den første måneden av sykdommen er et dårlig prognostisk tegn. Et år etter slaget er det ikke sannsynlig å gjenopprette nevrologiske funksjoner. Hos pasienter med lacunar slag er det bedre utvinning enn med andre typer iskemisk slag.

Overlevelse av pasienter etter et tidligere iskemisk slag er ca. 60-70% ved slutten av sykdommens første år, 50% - 5 år etter slag, 25% - etter 10 år.

Til dårlige prognostiske tegn på overlevelse i de første 5 årene etter beroligelsen inkluderer den eldre pasienten, tidligere myokardinfarkt, atrieflimmer, tidligere slag, kongestiv hjertesvikt. Et tilbakevendende iskemisk slag forekommer hos ca 30% av pasientene i løpet av 5 år etter første slag.

Rehabilitering etter et iskemisk slag

Alle pasienter som gjennomgikk et slag, gjennomgår følgende stadier av rehabilitering: nevrologisk avdeling, neurorehabiliteringsavdeling, sanatoriumbehandling, poliklinisk dispensertilsyn.

Hovedmålene med rehabilitering:

 1. Restaurering av funksjonshemninger
 2. Psykisk og sosial rehabilitering;
 3. Forebygging av post-stroke komplikasjoner.

I overensstemmelse med særegenheter i sykdomsforløpet, er følgende behandlingsregimer konsekvent brukt hos pasienter:

 1. Strenge sengestøtter - alle aktive bevegelser er utelukket, alle bevegelser i sengen utføres av medisinsk personell. Men allerede i denne modusen begynner rehabilitering - svinger, tørker - forebygging av trofiske lidelser - bedsores, respiratorisk gymnastikk.
 2. Moderat forlenget sengeleie - gradvis utvidelse av pasientens motoriske evner - uavhengig av forandring i sengen, aktive og passive bevegelser, overgangen til en sittende stilling. Gradvis lov til å spise i sittestilling 1 gang om dagen, deretter 2 og så videre.
 3. Kamre - ved hjelp av medisinsk personell eller med støtte (krykker, turgåere, pinne...) kan du bevege deg i kammeret, utføre tilgjengelige typer selvbetjening (spising, vasking, dressing...).
 4. Gratis modus.

Varigheten av regimene avhenger av alvorlighetsgraden av hjerneslag og størrelsen på den nevrologiske defekten.

behandling

Grunnleggende behandling for iskemisk slag er rettet mot å opprettholde pasientens vitale funksjoner. Det tas tiltak for å normalisere luftveiene og kardiovaskulære systemene.

I nærvær av koronar hjertesykdom, foreskrives pasienten antianginale legemidler, samt verktøy som forbedrer pumpefunksjonen til hjertekardialglykosider, antioksidanter, legemidler som normaliserer vevstoffskifte. Spesielle tiltak er også tatt for å beskytte hjernen mot strukturelle endringer og hjerne ødemer.

Spesifikk terapi for iskemisk slag har to hovedmål: gjenopprette blodsirkulasjonen i det berørte området, samt opprettholde metabolisme av hjernevev og deres beskyttelse mot strukturelle skader. Spesifikke terapi av iskemisk beredskap involverer tilførsel av medisinering, ikke-farmakologisk, samt kirurgiske behandlingsmetoder.

I de første få timer etter utbruddet av sykdommen, er det fornuftig å trombolytisk terapi, er essensen av hvilken reduseres til den lyse av en blodpropp og gjenopprette blodstrømmen til de påvirkede delen av hjernen.

Strømforsyning

Kostholdet innebærer restriksjoner i forbruket av salt og sukker, fettstoffer, melmat, røkt mat, syltet og konservert grønnsaker, egg, ketchup og majones. Legene anbefaler å legge til kostholdet mer frukter og grønnsaker som er fulle av fiber, spise supper tilberedt i henhold til vegetariske oppskrifter, surmelkeprodukter. Spesiell fordel kan skryte av de som har i deres sammensetning kalium. Til slike tilhører tørkede aprikoser eller aprikoser, sitrusfrukter, bananer.

Mat bør deles, brukt i små porsjoner fem ganger hver dag. I dette tilfellet foreslår en diett etter et slag et volum av væske som ikke overstiger en liter. Men ikke glem at alle handlinger skal diskuteres med legen din. Bare en spesialist innen styrke kan hjelpe en pasient til å gjenopprette seg raskere og gjenopprette seg fra en alvorlig sykdom.

forebygging

Forebygging av iskemisk slag er rettet mot å forhindre forekomst av et slag og forebygge komplikasjoner og et gjentatt iskemisk angrep.

Det er nødvendig å behandle arteriell hypertensjon i tide, for å gjennomføre en test med smerter i hjertet for å forhindre plutselig trykkøkning. Riktig og tilstrekkelig ernæring, nektet å røyke og drikke alkohol, er en sunn livsstil den viktigste i forebygging av hjerneinfarkt.

Konsekvenser og behandling av iskemisk hjerneslag på høyre side

Den menneskelige hjerne er et komplekst system bestående av to hemisfærer. Krenkelser i blodkarene i noen av hemisfærene kalles et slag. Høyre sidet iskemisk slag fører til alvorlige konsekvenser, vanskelig å behandle, og en lang gjenopprettingsperiode. Sykdommen er like påvirket av både menn og kvinner.

Hva er denne sykdommen?

I motsetning til hemorragisk slag (ruptur av fartøyet), utvikler iskemisk slag på grunn av okklusjon eller sammentrekning av blodkar og etterfølgende akutt oksygenmangel i hjernecellene. Oksygenforsyningen utføres med blodstrømmen. Hvis denne fôr av en eller annen grunn er stoppet, begynner vevsdød (nekrose) 5 minutter etter at sirkulasjonen er avsluttet. Med lavinutviklingen av et slag er det viktigere enn noensinne å gi rask medisinsk behandling, siden antall døde celler øker hvert sekund. Hastigheten av slag beror på årsakene.

Symptomer på høyresidig slag

Hver av hjernehalvene er ansvarlig for visse funksjoner. Nederlaget på høyre side har sine egne særegne trekk. De karakteristiske symptomene på sykdommen når hjernegionen er skadet i høyre halvkule er som følger:

 • lammelse av venstre side av ansiktet eller annen del av kroppen på venstre side;
 • brudd på konsentrasjon av oppmerksomhet;
 • en skarp hodepine;
 • utilstrekkelig oppførsel og reaksjon på omgivende stimuli;
 • minne tap;
 • forvirring av tale;
 • deprimert tilstand
 • skjelving av lemmer.

Avhengig av graden av skade på hjernecellene, kan symptomene mer eller mindre uttrykkes levende. Omfattende iskemi ledsages av et midlertidig tap av bevissthet eller koma, samt fullstendig forlamning av venstre side av kroppen.

Årsaker til sykdommen

Til iskemisk berøring av høyre halvkule fører til oksygen sult av hjernen, som oppstår av følgende grunner:

 • aterosklerose av cerebral fartøy;
 • Emboli av blodkar (en blodpropp gikk inn i blodet i hjernen).

Andre, mye mindre vanlige årsaker, inkluderer økt koagulerbarhet av blodet og patologiene i halspulsåren. I forbindelse med prosessene som fører til sykdommen, er høyresidig slag vanligvis klassifisert i separate arter.

 1. Tromboembolisk, assosiert med koagulering av blodkaret med en trombose. Har et relativt langvarig klinisk bilde.
 2. Hypodynamisk, forårsaket av forstyrrelser i blodsirkulasjonen. Den er preget av rask utvikling, ledsaget av et raskt trykkfall.
 3. Lacunar oppstår når forstyrrelser i arbeidet med kapillærer (små kar). Den utvikler seg gradvis, ofte under søvn.
 4. Kardioembolisk oppstår på grunn av blokkering av en stor arterie og utvikler seg innen få sekunder.

Konsekvenser av høyresidig omfattende slag

Konsekvensene av et iskemisk slag på høyre side av hjernen kan være den tyngste. Unnlatelse av å gi rettidig medisinsk hjelp resulterer i tap av livsviktige livsfunksjoner. Omtrent en tredjedel av tilfellene medfører uførhet. Men selv med gode prognoser, gjenopprettes ikke umiddelbart. Avhengig av graden og stedet for hjerneskade er følgende konsekvenser sannsynlig:

 • forstyrrelser i biomekanikk;
 • distraksjon, svekkelse av tenkning;
 • lammelse av venstre side, fullstendig eller delvis;
 • utviklingen av epilepsi;
 • mangel på koordinering;
 • svakhet i muskler;
 • Manglende evne til selvbetjening.

Alvorlige tilfeller av omfattende iskemisk beredskap resulterer ofte i dødelig utgang, samt koma. En koma kan vare i en uke, eller det kan vare i mange år. All denne gangen mottar pasienten mat og oksygen ved hjelp av spesielle enheter. Etter å ha forlatt koma, blir pasientens livskvalitet sjelden den samme.

Etter et iskemisk slag er prognosen for det videre livet likevel bedre enn ved blødning. Vanligvis fortsetter 75% av pasientene å leve, og halvparten har en sjanse, med riktig behandling, for å kvitte seg med konsekvensene. Et andre slag er veldig farlig, her er overlevelsesgraden mye lavere. På samme måte er døden ofte forbundet med komplikasjoner forårsaket av slag. Disse inkluderer nyresvikt, hjertesykdom og lungebetennelse. Ikke mindre farlig komplikasjon av hjerneslag er hjerne ødem.

Behandling av høyresidig slag

Iskemisk slag på høyre side krever kompleks behandling, som inkluderer grunnleggende og spesifikke metoder. Den grunnleggende behandlingen inkluderer overvåkning av blodtrykk, da hopp i begge retninger kan forverre situasjonen. Det er også viktig å overvåke kroppstemperaturen. Det tas tiltak for å opprettholde pusten, arbeidet med hjertet og andre viktige funksjoner. Terapi er rettet mot å fjerne symptomer:

Samtidig utføres behandling eller forebygging av mulige komplikasjoner. Spesifikk behandling av hjerneslagets høyre hjernehalvdel er rettet mot å eliminere årsakene som forårsaket det. For dette brukes narkotika, som kun kan foreskrives av den behandlende legen.

 1. Med en blodpropp som blokkerte fartøyet, kjemper de med hjelp av injiserte trombolics. Disse stoffene løser raskt trombosen og tillater at blodet strømmer fritt inn i det berørte området av hjernen.
 2. For å forhindre gjendannelse av trombi, tas antikoagulantia.
 3. Antiaggreganter fortynner også blod, men handler mer forsiktig.
 4. Beskyttende terapi brukes til å beskytte og øke motstanden til nevroner som ikke klarer å gjennomgå nekrose.

Å anvende midler på eget initiativ er svært farlig, selv i gjenopprettingsperioden.

Førstehjelp

Jo tidligere pasienten er på sykehus, jo bedre. Denne regelen passer best til slag. Det er nødvendig å ringe en ambulanse umiddelbart, men før hun kommer, kan du gjøre pasienten litt nyttig, og kanskje viktige ting. Det er nødvendig å sette en pute under hodet ditt, og hvis angrepet skjedde på gaten, så en hvilken som helst myk gjenstand.

I rommet må du åpne vinduene for å gi tilgang til frisk luft. Du kan måle trykket selv og registrere resultatet. En mikro-fornærmelse kan ikke gi umiddelbar årsak til spesiell angst, så du må nøye overvåke symptomene. Dette gjelder spesielt for de som lider av aterosklerose og diabetes mellitus.

Stroppen til hjernens høyre hjerte av grunner og mekanisme for utvikling er praktisk talt ikke annerledes. Det er imidlertid nødvendig å ta hensyn til en signifikant forskjell i funksjonene i sykdomsforløpet og dens konsekvenser, særlig på rehabiliteringsstadiet.

Iskemisk slag av høyre side - konsekvensene, hvor mange bor

Konsekvensene av et iskemisk slag i høyre side av hjernen er svært alvorlige. En kompleks behandling og lang gjenopprettingstid er nødvendig. For dette brukes ulike medisiner, samt fysioterapi.

Symptomer og årsaker til høyre iskemisk slag

I det tilfelle at blodsirkulasjonen gjennom hjernen er forstyrret, i medisin kalt sykdom iskemisk slag, men med tap av en stor del av de vitale celler - omfattende hjerneinfarkt.

Hovedårsaken til patologien er trombose, eller, på enkle vis, blokkering av blodkar. Og allerede årsaken til blokkering er dannelsen i arteriell rute med såkalte blodplakk, noe som gjør det vanskelig eller helt blokkert blodets tilgang.

Konsekvensene kan være veldig trist, og behandling, som regel, er ledsaget av en lang periode og alle slags vanskeligheter. Imidlertid kan rask og dyktig omsorg gi pasienten en sjanse til å overleve denne brainstormen og returnere til hverdagen så snart som mulig.

Se videoen på dette emnet

Omfattende slag i høyre halvkule

Nederlaget til høyre hjernehalvdel er preget av plutselig blokkering av store fartøyer, og sykdommen ser ikke bare ut raskt, men utvikler seg også med lynhastighet. Symptomer har en maksimal grad av alvorlighetsgrad: Et sterkt bevisst bevissthet, delvis eller fullstendig forstyrrelse av koordinasjon av bevegelser, alvorlig hodepine, oppkast og svimmelhet.

I dette tilfellet mister personen orientering i rommet, funksjonene til hjernedepartementene som er ansvarlige for oppfatningen av bevegelseshastigheten og formene av objekter blir kraftig forstyrret, og venstre side av kroppsforlamningen oppstår.

Ofte mennesker som klarte å overleve et slikt slag, blir ofte utsatt for depresjon, personer med uttalt mental passivitet.

Iskemisk slag er mest berørt av pasienter som lider av diabetes mellitus, hypertensjon. Svært ofte blir barn og ungdom med medfødte vaskulære lidelser utsatt for brainstroke.

Betimelig sykehusinnleggelse kan garantere et vellykket resultat med mindre nevrologisk svekkelse, i sjeldne tilfeller, selv full gjenoppretting av alle kroppens funksjoner, men Etterskjelv kan alle kryss - prosessen vil være skarpere, størrelsen på det berørte området vil bli større.

Det er lenge kjent at hjernearbeid er organisert på en svært effektiv måte, med arbeidsdeling mellom de to halvkule. Venstre side er ansvarlig for logikk, og høyre side er for drømmer og fantasier.

Derfor, med et stort iskemisk slag i høyre hjernehalvdel av hjernen, vil følgende bilde bli observert:

 1. delvis minnefeil. I dette tilfellet kan tale, som administreres av venstre halvkule, være normal. På grunn av dette kan diagnosen av problemet bli alvorlig hindret;
 2. nummenhet og lammelse av kroppen vil bare berøre venstre side;
 3. etterligne ansiktsmuskler vil bli lammet og mangel på følsomhet på venstre side;
 4. pasientens mentale tilstand vil bli ledsaget av sløvhet og depresjon.
↑ http: //feedmed.ru/bolezni/nervnoj-sistemy/pravostoronnij-insult.html

Prognose for iskemisk berøring

Statistikken om prognosene er ganske skuffende:

 • I ca 25% av tilfellene fører omfattende iskemisk slagtilfeller til dødelig utgang - enten øyeblikkelig død eller innen to uker;
 • siden i hjerneslag er sentralnervesystemet primært ødelagt, mer enn halvparten av alle pasienter blir deaktivert;
 • av alle overlevende av iskemisk beredskap, bare 30% av mennesker overvinne konsekvensene, men forutsatt at rettidig assistanse ble gitt med godt gjennomtenkt rehabilitering. De resterende 70% lever som regel ikke mer enn et år.

I dette tilfellet, ikke glem at prognosen for et omfattende iskemisk slag av høyre hjernehalvfinger kan være forskjellig i hvert tilfelle. Det er nødvendig å ta hensyn til en rekke faktorer: graden av omfattende vevskader, tilstedeværelsen eller fraværet av andre sykdommer, den generelle motstanden til kroppen til sykdommer.

Hva å lese

 • ➤ Hva er endometrial hyperplasi hos postmenopausale kvinner?
 • ➤ Hvordan behandle et smertefullt angrep hvis trigeminusnerven har kjølt!
 • ➤ Hva er oppskrifter for å forberede masker for hårvekst som inneholder tinktur av paprika?

Konsekvensene av et stort slag på høyre side av halvkulen

Når det iskemiske hjerneslag på venstre side av hjernen straks overtrådte tale, kalte pasienter umiddelbart en ambulanse. Mens med et høyresidig slag, med mindre utprøvde symptomer, går verdifull tid bort (det er tilrådelig å gi kvalifisert hjelp i løpet av de første tre timene), som et resultat av at et stort antall vitale hjerneceller dør.

Konsekvensene av et iskemisk slag på høyre side av hjernen kan være:

 • problemer med funksjonaliteten til minne eller til og med det totale tapet;
 • brudd på verdenssyn og opplevelser som grenser til galskap. For eksempel kan en pasient ha en følelse av at hendene eller føttene ikke er hans, eller omvendt eier han et stort antall lammet lemmer;
 • en person kan ikke forstå hva folk sier til ham, det er vanskelig for ham å estimere objektets størrelse, avstanden til ham, å kle seg feilaktig;
 • de fleste lider av depresjon, likegyldighet til andre.

Meninger fra leger om et slag

Førstehjelp

Selvfølgelig må vi umiddelbart ringe til legene til "Førstehjelp", og prøve å tydelig og forståelig forklare for tjenestepersonell hva som skjedde med pasienten. Dette er svært viktig, fordi avsenderen sender avhengig av arten av sykdommen til adressen forskjellige lag av leger. I dette tilfellet trenger pasienten en nevrolog og hans liv avhenger av om forsendelsen forstår deg riktig.

 • Det er nødvendig å øke hodet av offeret eller et underlag noe under det.
 • Åpne vindusblad, vindu, løsne bånd og krager.
 • Det er nødvendig å måle trykket og lagre resultatet.
 • Grunnleggende behandlingsprinsipper.

En person som har fått et uventet iskemisk slag har bare en sjanse til å overleve og gjenopprette kroppens vitale funksjoner - umiddelbar sykehusinnleggelse. Det er ingen andre sjanser. Hvis dyrebare øyeblikk blir savnet, vil død eller funksjonshemming praktisk talt sikres.

Obligatoriske skritt blir tatt for å redusere blodsukker, og i særlig alvorlige tilfeller kan du ikke uten operasjon. Også, som en første tiltak for å redde pasienten, bør det gjennomføres magnetisk resonansbilder og beregnet tomografi for å bestemme de berørte områdene av hjernen.

Når det gjelder behandlingsbetingelsene, er de individuelle for hver pasient og avhenger av egenskapene til organismen og andre faktorer.

 • ➤ Hvilke årsaker til menn kan føre til erektil dysfunksjon?
 • ➤ Hva forårsaker fløyten i ørene og hva er behandlingen for denne sykdommen!
 • ➤ Hva tibetansk øvelser for øynene vil bidra til å forbedre visjonen?
 • ➤ Hva er symptomene på nedre ekstremitetsneuropati?

Gjenopprettingstid etter et slag

Etter at trusselen om et gjentatt slag og negative konsekvenser av sykdommen ble tatt bort, kommer det viktigste øyeblikket - arbeidet knyttet til gjenopprettelsen av kroppens tapte funksjoner. Gjenopprettingsplanen inkluderer:

 • i første omgang anbefales pasienten å gjennomgå fysioterapi og hygiene;
 • sterkt anbefalt å gjennomføre daglig spesiell gymnastikk hjemme;
 • nøye overvåke dietten og lage en diett, ta hensyn til kravene til leger.

Folk som har fått et iskemisk slag og klarte å overleve, er kategorisk forbudt fra å spise matvarer som inneholder store mengder kolesterol. Disse inkluderer egg, kjøtt, kaviar, majones. Det er også nødvendig å begrense eller til og med helt utelukke fra kostholdet akutt mat, overdreven forbruk av søtsaker.

Medisinering for høyre sidet iskemisk slag

Iskemisk berøring har etternavnet "hjerneinfarkt", siden det påvirker begge halvkule: venstre og høyre. Men som forskere har etablert, har høyresidig slag mindre alvorlige konsekvenser for kroppen enn det venstre sidede slag, og etter det er nesten fullstendig gjenoppretting mulig. Men rask diagnose av høyresidig hjerneinfarkt er vanskelig i forbindelse med egenskapene til primære tegn.

For eksempel er tale ikke ødelagt, noe som kan lure andre.

Men det er nødvendig å være oppmerksom på lammelsen av ansiktsmuskler i ansiktet og lemmer fra venstre side av stammen, problemer med hørsel, syn og lukt. Og også til det faktum at hvis pasienten er venstrehendt, kan talen hans likevel bli forstyrret. Med et stort område av hjerneskade er det alvorlig hodepine, oppkast og kvalme, bevissthetstap, mangel på motorfunksjoner.

Mangelen på rask og korrekt anerkjennelse fører til tap av verdifull tid for hjelp og forverrer utsikterna for et vellykket resultat.

Terapi (grunnleggende og spesifikk) med høyre sidet iskemisk slag er det samme som med venstre sidet hjerneinfarkt.

Grunnleggende behandling inkluderer følgende aktiviteter:

 • støtte puste, kroppens grunnleggende fysiologiske funksjoner, hjertets arbeid;
 • normalisering av blodtrykk og kontroll over det;
 • kontroll over normal kroppstemperatur;
 • forebygging av trykksår og komplikasjoner i form av lungebetennelse, dyp venetrombose av ekstremiteter;
 • symptomatisk terapi, eliminering av takykardi, kramper, arytmi, oppkast og andre symptomer;
 • forebygging av cerebralt ødem.

Spesifikk terapi er knyttet til følgende handlinger:

 1. Med introduksjonen av trombolytika (intravenøst), som er i stand til å fjerne en trombose, et overliggende kar og forhindre blodgjennomstrømning. I hjernen, og dermed redusere området av lesjonen, og sjansen for et vellykket resultat øker.
 2. Bruk av blodfortynnende legemidler, som kan forhindre gjenoppretting av en trombose.
 3. Ved å utføre nevrobeskyttelse med legemidler som beskytter levende nevroner fra døden.

Det er mulig at leger kan bestemme seg for å utføre en operasjon for å redusere symptomene. Men selv om pasienten klarte å gjenopprette etter et slag, vil behandlingen av konsekvensene av sykdommen fortsette gjennom hele livet.

Fysioterapi og spesiell gymnastikk etter et slag

Rehabilitering kurs etter hjerneinfarkt tar lang tid, slik at pasienten må ha et stort ønske og tålmodighet til å ha hjemme for å utføre foreskrevet av leger (en nevrolog, en spesialist fysioterapi, fysioterapeut, logoped og andre) anbefalinger.

Fokus ligger på pasientens korrekte stilling på sengen og spesielle øvelser som pasienten skal gjøre for visse formål:

 • å utvide motormodus;
 • gjenopprette tapte funksjoner, inkludert svelging;
 • styrke muskelstyrken og balansen i kroppen;
 • lær å bruke spesialutstyr som tjener til å lette selvbetjening;
 • kompensere for tap av følsomhet.

Trening, spesialdesignet forfatters komplekser av terapeutisk gymnastikk med ulike utstyr (kuler, myke gjenstander eller svamper, lysbokser, etc.) anbefales fra fire til seks ganger om dagen. Deres valg kan bruke flere metoder på en gang, avhengig av individuell tilnærming og forskrifter fra reanimatologen og andre leger.

Det er forbudt å bruke utvidere, fikse en børste på brettet, overbelaste og lide "gjennom smerte". Øvelser blir først gjort i utsatt stilling, deretter - sittende. Du kan stå opp først etter å ha passert tilpasningsperioden. Først lærer pasienten trinnene og rock på plass, da - gå på flatt gulv høyverdig skritt, ikke stiger, etc. - er å lære å gå hindringer og fullføre oppturer og nedturer trappen.

Pass på at du tar hensyn til det faktum at den lammede hånden, bør beinet være involvert i motorprosessen, for eksempel, hold et rør av tannkrem, serviett,

Generelt bør periode med rehabilitering av hoved pasienten mottoet være "mer trafikk" med tilkobling av pusteøvelser som fremmer utholdenhet pasient oksygenering av vev og opplæring av det kardiovaskulære systemet.

Når det gjelder fysioterapi, blir den aktivt brukt i rehabiliteringsprosessen ved å bruke:

 • elektrisk strøm;
 • en magnet;
 • laser;
 • parafin;
 • fjellvoks (ozoceritt);
 • terapeutisk mudder (peloids).

Restorative funksjoner av det berørte området av hjernen blir akselerert av virkningen av elektroforese med euphyllin, papaverin, magnesiumsulfat og kaliumbromid på okkipitonøyeområdet.

Forbedret blodtilførsel oppnås ved bruk av magnetoterapi i ryggraden og på de lammede lemmer, samt bruk av laserterapi. Oppnådd effekten av å redusere smerte og gjenopprette vev.

Dyp oppvarming (paraffin, gjørme og voks) lindrer muskelspenningen.

En bred applikasjon i rehabilitasjonen har en massasje. Den starter fra de første dagene og varer med gjentatte kurs med to måneders pauser. Bruk også aktivt i praksis akupunktur og psykoterapi.

Det er mulig å håndtere pasienten både nære slektninger, og invitert til huset, spesialutdannet, stab. Dette tar hensyn til alle individuelle egenskaper, kontraindikasjoner og anbefalinger fra leger som må overvåke gjenopprettingsprosessen etter iskemisk berøring.

Folkemidlene

Rehabiliteringsperioden er ikke uten hjelp av folkemedisin, noe som positivt påvirker muskuloskeletals funksjoner og etablering av normalt trykk.

Balansert næring og urteheling gjenoppretter styrke, lindrer lidelse og letter fornyelse av prosesser.

De vanligste folkeoppskrifter er følgende:

 1. Spirituøs tinktur av furu kegler med tilsetning av eple cider eddik. Det tas daglig for 1 ts. behandlingsforløpet kan vare i 6 måneder.
 2. Infusjon av arnica fjell, som kalles frelseren i tilfelle slag, bruk en kunst. l. før du spiser, presset melk.
 3. Sitroner med sukker og hvitløk. Sitrus passerer gjennom en kjøttkvern, dryss med sukker og gi pasienten en spiseskje før du spiser, forblandet med en knust hvitløksklove.

For behandling av slag er infusjoner og avkok av de mest effektive urtemedisinene aktivt brukt:

 • ryllik;
 • Banan;
 • St. John's wort;
 • blomst;
 • valnøtt;
 • celandine;
 • einer;
 • jordbær;
 • icteric grå;
 • misteltein hvit;
 • Sophora japansk og mange andre. et al.

Tradisjonell medisin anbefaler også å bruke honning med malurt, ertemel, kyllingegg, påfør honningbad, hirudoterapi (behandling med leeches) etc. Men alt dette individuelt og etter konsultasjon med en lege, da det er kontraindikasjoner.

Anmeldelser av folk som brukte folkemidlene, massasje og fysioterapi for å behandle slag

Flertallet av de som forlot tilbakemelding om behandling av hjerneslag ved folkemessige rettsmidler, uttrykker sin positive mening om fytoterapi, spesiell ernæring, et kompleks av rehabilitering "hjemme" -øvelser, inkludert massasje og fysioterapi. Noen skriver om fullstendig restaurering av kroppens funksjoner etter åtte måneder.

Folk merker at "foruten medisiner gikk til akupunktur, flyttet mye. I to år var endringene signifikante, men det ble ikke fullt ut igjen. " Men det er klart at forskjellige resultater er avhengige av organismens individuelle egenskaper og graden av hjerneskade.

Tidligere behandlingsformer, for eksempel furukjegler, legger vekt på deres "magiske egenskaper" og akselerasjon av utvinning etter et slag: "To måneder senere kunne mannen min skrive, mer eller mindre tydelig snakke og til og med gå..."

Positive anmeldelser om urtemedisin tyder på at den århundrer gamle tradisjonen med å samle urter og bruk av avkok og infusjoner er bevart og er aktuell for denne dagen.

Men en av hovedfaktorene som deles av pasientene til pasientene, er det generelle humøret, ønsket om å gjenopprette seg og styrken i ånden, strekningen, samt støtte fra andre, en sensitiv og oppmerksom holdning. Deretter er effekten av alle de anvendte metodene og verktøyene positive og fører til et gunstig utfall.

Forebygging av høyre sidet iskemisk slag

Risikoen for iskemisk berøring forekommer hos mennesker som er uansvarlig for helsen. Det finnes en rekke forebyggende tiltak for å redusere eller forhindre alvorlig sykdom.

For dette anbefales det:

 • å forlate dårlige vaner (røyking, alkoholmisbruk, narkotikabruk);
 • overvåke trykket, måle det jevnlig, og ta om nødvendig medisiner som senker blodtrykket til normalt;
 • Følg nivået av kolesterol i blodet, rettidig behandle aterosklerotisk stenose av arteriene, utseendet på plaketter;
 • Spis rett, ikke overmål;
 • nøye overvåke tilstanden til kroppen, som er under påvirkning av kompliserende faktorer for diabetes mellitus, arytmi, nyresvikt;
 • holder seg til en aktiv livsstil, daglig mosjon;
 • å hvile (det er ønskelig i sanatorier), oftere å gå på frisk luft.

Det er også kjent at alkohol, tatt regelmessig i små doser, er et forebyggende tiltak for å forebygge stroke. Det er en avslapping av fartøyets vegger, prosessen med akkumulering av blodplater, kolesterol og fibrogen reduseres.

For å forebygge trombose brukes stoffene "Aspirin cardio" (eller små doser av aspirin) og "Cardiomagnum", tinktur av tinn, akininktin og andre midler.

Les Mer Om Fartøyene