Kjennetegn ved cerebral iskemi: dens typer, årsaker og behandling

I denne artikkelen: Hva er cerebral iskemi, under hvilke sykdommer kan det bli observert, hva er farlig. At det er mulig å gjøre for konvalescens.

Hjernens iskemi kalles en patologisk tilstand, der det mangler blodtilførsel, noe som ikke sikrer normal metabolisme i sentralnervesystemet. Sykdommen fører til utilstrekkelig inntak av oksygen (hypoksi) i hjernevævet, på grunn av hva cellene kan dø av.

I de fleste tilfeller er cerebral iskemi forbundet med et slag, men det er også observert i andre sykdommer. Dette er en ganske farlig tilstand, noe som kan forårsake død av en del eller hele hjernen. Prognosen avhenger av årsaken til sykdommen, samt varighet og alvorlighetsgrad. I noen tilfeller, med rask gjenoppretting av blodtilførselen, er fullstendig gjenoppretting mulig.

Problemet med cerebral iskemi behandles av nevrologer, nevrokirurger og bedøvelsesmidler.

Typer hjerne iskemi

Avhengig av utbredelsen av mangel på blodtilførsel er fokal og global iskemi av hjernen isolert.

 1. Fokal oppstår når blodkarets lumen er blokkert av en trombose eller embolus, noe som medfører forringelse av blodtilførselen til et bestemt område av hjernen og risikoen for celledød i dette området.
 2. Hjernens ischemi - hva er det? Det oppstår når en plutselig eller plutselig forverring av hjerneblodforsyningen. Denne situasjonen blir observert når hjerteaktiviteten er stoppet eller blodtrykksnivået faller betydelig.

Årsaker til patologi

Fokale og globale patologier har forskjellige opprinnelsesårsaker.

Årsaker til fokal cerebral iskemi

Den vanligste årsaken er atherosklerose - en sykdom der plakkene som består av fett, kolesterol, kalsiumsalter og celler, forekommer i det indre skallet av arterier. Når fartøyets skrog på plass over en aterosklerotisk plaque-bursts, dette området dannes tromber ligger over arterien og fører til utvikling av fokal ischemi i hjernen, som forsynes med blod vaskulære lesjoner.

En annen vanlig årsak er emboli, hvor cerebrale arterier er blokkert av en embolus - en trombus dannet andre steder og fanget i hjerneskap med blodgass. De viktigste kildene til emboli som fører til fokal cerebral iskemi er karoten arterier og hjertet.

Årsakene til dannelse av blodpropp i hjertet kan fungere hjertearytmi (for eksempel atrial fibrillering), hjerteklaffen defekter, inflammasjon av den indre foring i hjertet (endotelet), tilstedeværelsen av kunstige ventiler i hjertet og tumorer. I halspulsårene dannes blodpropper oftest på grunn av atherosklerotisk lesjon av disse karene.

Slike trombier kan disintegreres i partikler og brytes vekk fra hjerte- eller karotidens vegger, noe som fører til deres migrering til hjernekarrene. Etter å ha nådd arteriet med liten diameter, stikker embolusen i lumen og stopper blodstrømmen langs den, noe som forårsaker utvikling av brennvidkemi.

Årsaker til global hjerneiskemi

Denne tilstanden utvikler seg på grunn av fullstendig opphør eller kraftig forverring av cerebral blodstrøm. Denne situasjonen kan oppstå når hjertet stoppes, et sterkt fall i blodtrykket. Årsaker til hjertestans inkluderer hjerteinfarkt, koronar hjertesykdom, kardiomyopatier, medfødte og anskaffe hjertefeil og visse hjertearytmier. Ved ekstrem reduksjon i blodtrykket kan forårsake alvorlige allergiske reaksjoner, blodtap, smerte sjokk, akutt hjerte- svikt, alvorlige hjertearytmier, sepsis (blod-infeksjon), og andre farlige sykdommer.

karakteristiske symptomer

Symptomer på fokal iskemi er avhengig av hvilket område av hjernen blodsirkulasjonen er forstyrret.

 • Hvis grenene til den indre halspulsåren er blokkert, kan dette forårsake symptomer som blindhet i ett øye, svakhet i ett ben eller en arm, svakhet i den ene halvdelen av kroppen.
 • Iskemi i hjernens bakre områder, som leveres av grenene i vertebralarterien, kan føre til svimmelhet, dobbeltsyn, svakhet i begge sider av kroppen.
 • Andre symptomer inkluderer taleforstyrrelser, tap av koordinering.

Symptomene kan være mild eller alvorlig. I alvorlige tilfeller, selv med en fokal type sykdom, kan pasienter utvikle nedsatt bevissthet. Varigheten av symptomene kan variere fra noen få sekunder til flere timer (med forbigående iskemisk angrep) eller enda lenger (med utvikling av et slag). Med irreversibel skade på hjernen, kan tegn på et slag forbli for alltid.

Global iskemi har ikke fokal symptomer. Opphør av blodtilførsel til hele hjernen i mer enn 10 sekunder fører til tap av bevissthet, og i lengre tid enn noen få minutter - resulterer vanligvis i irreversibel skade på vevet. Det er på grunn av irreversibiliteten av konsekvensene av global cerebral iskemi at identifikasjon av symptomer og behandling på kortest mulig tid er så viktig.

diagnostikk

Iskemi er vanligvis diagnostisert under medisinsk undersøkelse og ved hjelp av hjernedekorasjonsteknikker.

Selv i nærvær av åpenbare tegn på fokalisoki, er det nødvendig å gjennomføre en hjernesøk, med hvilken man prøver å bestemme:

 1. Er det aktuelle kliniske bildet forårsaket av iskemi eller blødning i hjernen?
 2. Hvilken del av hjernen påvirkes?
 3. Hvor alvorlig er tilstanden?

Ideelt sett bør enhver person med tegn på iskemi gjennomgå en hjernesøk innen en time etter at han er kommet til en medisinsk institusjon.

Tidlig implementering av denne undersøkelsen er spesielt viktig for pasienter som:

 • egnet for behandling med legemidler som oppløser trombi (trombolytika);
 • tar allerede stoffer som reduserer blodproppene
 • ha en forstyrrelse av bevisstheten.

For undersøkelse av hjernen hos pasienter med iskemi, brukes to hovedmetoder for skanning:

 1. Beregnet Tomografi (CT) er en datamaskinbasert flersøkingsmetode for skanning som lar deg lage et detaljert bilde av hjernen og oppdage eventuelle problemområder. Noen ganger under denne undersøkelsen, for å øke dens diagnostiske verdi, injiseres pasienten med en spesiell kontrast intravenøst.

 • Magnetic resonance imaging (MR) er en metode for å skanne hjernen, som bruker sterke magnetfelt og radiobølger for å få detaljerte bilder av vev. Denne undersøkelsen brukes vanligvis hos personer med mer komplekse symptomer, når størrelsen og plasseringen av lesjonen er ukjent. Det brukes også til personer med forbigående iskemisk angrep. Denne typen hjerneskanning lar deg nøyaktig vurdere vevet og oppdage små eller uvanlig plasserte skadeområder. Som i datortomografi injiseres noen pasienter med et kontrastmiddel for å forbedre diagnostisk verdi av MR.

  Videre undersøkelse er rettet mot å finne årsakene til sykdommen. Den inkluderer:

  • Ultralydundersøkelse av karoten arterier - bidrar til å oppdage innsnevring i blodkar som leverer blod til hjernen.
  • Ekkokardiografi er en metode for ultralydundersøkelse av hjertet, som gjør det mulig å evaluere dets funksjon og dimensjoner, samt å oppdage trombi.
  • Elektrokardiografi - lar deg evaluere den elektriske aktiviteten til hjertemuskelen, identifisere lednings- og rytmestørrelser som kan føre til blodpropper i hjertehulen eller forårsake en global cerebral iskemi.
  • Angiografi av hjernen - Røntgenundersøkelse av hjerneskap etter innføring av kontrastmedium i dem.
  • Blodprøver for å bestemme nivået av kolesterol og glukose, blodkoagulasjon.

  behandling

  Behandling bør sikte på umiddelbar forbedring av blodstrømmen i det berørte området. Dette gjelder både fokale og globale former for iskemi.

  Terapi i global form for iskemi

  For å forbedre blodtilførselen til hjernen med global iskemi er det nødvendig å eliminere årsaken til dens utvikling, det vil si å gjenopprette normal aktivitet i hjertet og øke blodtrykket. For å gjøre dette, utføres hjertelungeopplivning i tilfelle hjertestans, og med fall av arterielt trykk, eliminering av årsakene til denne tilstanden og innføring av legemidler som øker nivået. Uten å oppnå disse nødvendige målene (gjenopprette hjerteaktivitet og økt blodtrykk), gir videre behandling som er rettet mot å bekjempe konsekvensene av global hjernens iskemi, ingen mening.

  I alvorlige tilfeller utvikler de fleste pasienter hjerne ødem. I slike tilfeller brukes narkotika som reduserer intrakranielt trykk, oftest - vinker.

  Men mange stoffer som leger og forskere attributtegenskaper forbedre cerebral blodstrøm og metabolisme i hjernecellene (for eksempel piracetam, cortexin aktovegin, tserakson), klarte ikke å bevise sin effektivitet i forskning.

  Spesifikk behandling av fokal iskemi

  I hjernens fokalskemi er en kombinasjon av legemidler vanligvis brukt til behandling. Noen av dem er utnevnt umiddelbart etter diagnose og bare for kort tid, mens den andre pasienten må ta svært lang tid.

  Målet med behandlingen er umiddelbar gjenoppretting av blodstrømmen i den berørte arterien. Hvis du starter riktig behandling av iskemisk slag i de første 4,5 timer etter utvikling av symptomer, kan du lagre noen av hjernecellene og forbedre nevrologisk prognose hos pasienten.

  For å gjenopprette blodstrømmen til den berørte cerebral arterien, bruk:

  1. Trombolyse er en behandlingsmetode som legene oppløser trombi blokkerende blodkar. For å utføre trombolyse med brennvidkemi, brukes spesielle preparater (trombolytika) - alteplase (Aktilis), tenekteplase (metylase). Før innføringen av disse stoffene må nødvendigvis inneholde CT eller MR for å bekrefte diagnosen iskemi.

 • Trombektomi er en minimal invasiv kirurgisk prosedyre ved hjelp av hvilken leger fjerner en trombose fra det berørte karet. Denne metoden er kun effektiv for behandling av iskemiske slag forårsaket av trombi i de store arteriene i hjernen.

  Med brennende iskemi forårsaket av innsnevring av den aterosklerotiske plakk av karoten arterien, kan en operasjon for å fjerne den utføres. Denne operasjonen kalles karotid endarterektomi.

  Andre legemidler som brukes til å forhindre episoder av fokal cerebral iskemi i fremtiden:

  • Antiagreganty - legemidler som påvirker blodplater for å undertrykke aggregering (liming sammen) og redusere risikoen for nye blodpropp i karene. Det mest berømte middelet i denne gruppen er aspirin, gitt i lav dose. De fleste pasienter er foreskrevet dette stoffet for å forhindre ytterligere episoder av sykdommen. I tillegg til aspirin kan klopidogrel, ticagrelor også brukes.
  • Antikoagulanter er stoffer som forhindrer dannelsen av blodpropper ved å påvirke faktorene for blodkoagulasjon. I den akutte perioden med iskemi, er injiserbar form for antikoagulantia - heparin, enoksaparin, dalteparin - foreskrevet. Legemidler til langvarig bruk er tilgjengelige i form av tabletter, de inkluderer warfarin, dabigatran, rivaroxaban. De er foreskrevet for pasienter med hjerterytmeforstyrrelser (atrieflimmer) og dyp venetrombose.
  • Antihypertensive stoffer er medisiner som brukes til å redusere høyt blodtrykk. Disse innbefatter tiazid-diuretika (indapamid, hydroklortiazid), angitenzinprevraschayuschego enzyminhibitorer (ramipril, perindopril), angiotensin-antagonister (losartan, candesartan) reseptoren, en kalsiumkanalblokker (amlodipin, felodipin), beta-blokkere (bisoprolol, nebivolol).
  • Statiner er stoffer som senker kolesterolnivået i blodet. Til dem tilhører atorvastatin, rosuvastatin.

  Rehabilitering etter en historie med hjerneiskemi

  Alvorlig hjernesenkemi kan forårsake midlertidig eller permanent fysisk og følelsesmessig skade på en person. Etter en akutt periode begynner rehabilitering, som inkluderer:

  1. Tale terapi - å eliminere eller lindre problemer med reproduksjon eller forståelse av talespråk.
  2. Terapeutisk fysisk trening - hjelper pasienten til å gjenopprette bevegelse i de berørte lemmer og koordinering.
  3. Arbeidsterapi - hjelper pasienten til å forbedre sin evne til å utføre hverdagsoppgaver, for eksempel bading, matlaging, dressing, lesing og skriving.
  4. Støtte fra venner og slektninger - gir et komfortabelt og vennlig miljø, noe som er svært viktig for en vellykket gjenoppretting etter cerebral iskemi.

  outlook

  Prognosen avhenger av alvorlighetsgraden av sykdommen, den generelle helsetilstanden og pasientens alder. Statistikken viser at ca 75% av pasientene overlever innen ett år etter et iskemisk slag.

  Hjernens iskemi: hva er det og hvordan å behandle det?

  For å opprettholde hjernen, er det nødvendig med oksygen som alle andre organer. Hvis blodforsyningen er forstyrret, slutter han å takle sine funksjoner. Iskemien i hjernen er dannet. Denne sykdommen med et forlenget kurs går i kronisk form og forårsaker alvorlige konsekvenser - opp til epilepsi, lammelse og slag.

  årsaker

  Hovedårsaken til at iskemi av cerebral fartøy utvikler seg, kalles legemet av arteriosklerose av organets kar. Dens interne vegger vokser raskt fettstoffer, som begynner å påvirke hele kroppen. Den vaskulære lumen smal, og bevegelsen av blod blir vanskelig.

  Hjerne iskemi kan også provosere en rekke hjerte-og karsykdommer, spesielt hvis de blir ledsaget av hjertesvikt i kronisk form. Blant slike patologier er det:

  hjerterytmeforstyrrelser;

  patologi av venøsystemet;

  arteriell hyper- og hypotensjon

  sykdommer i sirkulasjonssystemet;

  Moderne medisin skiller to patogenetiske varianter av kronisk iskemi, som er forskjellige i naturen og i det området hvor den største mengden skade utvikler seg. Lacunarvarianten av sykdommen stammer fra okklusjonen av små cerebrale kar. Diffuse angrep er forårsaket av gjentatte angrep av kraftig trykkfall.

  De kan utløses ved feil behandling av hypertensjon eller redusert hjerteutgang. Utfordrende faktorer blir også hoste, kirurgi, ortostatisk hypotensjon i nærvær av samtidig vegetativ-vaskulær dystoni.

  I økende grad er cerebral iskemi diagnostisert hos nyfødte. Som hos voksne, utvikler denne sykdommen hos spedbarn som følge av oksygen sult, men det er vanligvis forårsaket av faktorer relatert til særegenheter av svangerskap og fødselsprosessen:

  alvorlig giftose ved slutten av svangerskapet;

  placenta previa eller peeling;

  brudd på uteroplacental blodsirkulasjon;

  medfødte misdannelser av det kardiovaskulære systemet;

  Kliniske manifestasjoner av sykdommen

  Kronisk cerebral iskemi er den vanligste nevrologiske sykdommen som eldre mennesker er mer tilbøyelige til. Det er mange kliniske manifestasjoner av patologi forbundet med sin opprinnelige årsak og lokalisering av lesjonen. Den samme personen veksler ofte mellom perioder med alvorlig svekkelse av hjerneaktivitet og relativ velvære. Det er også slike varianter av sykdomsforløpet, hvor den menneskelige tilstanden forverres kontinuerlig, noe som fører til fullstendig demens.

  Begynnelsen av utviklingen av cerebral iskemi er indikert ved minnefall, fravær, irritabilitet og problemer med nattesøvn. Eldre mennesker skriver vanligvis disse symptomene for alder og enkel tretthet, slik at de forsinker henvisningen til legen. Under slike forhold utvikler oksygen sulten i hjernen, noe som fører til en reduksjon i arbeidskapasiteten.

  Det er spesielt viktig å diagnostisere iskemisk hjernesykdom hos en nyfødt i tide, fordi ellers utviklingen av babyen vil være vanskelig, vil den begynne å ligge bak jevnaldrene. Foreldre bør varsle om barnet:

  Ingen grunn griner han og flinches;

  har en marmorert hudfarge;

  har et stort hode og en forstørret fontanel;

 • Svært suger brystet og svelger med vanskeligheter.
 • Stadier av utvikling av cerebral iskemi

  Leger skiller flere stadier av løpet av cerebral iskemi. Klassifisering er basert på kliniske manifestasjoner av sykdommen og alvorlighetsgraden av nevrologiske lidelser.

  Den første fasen

  Iskemisk sykdom i hjernen i første grad er preget av:

  repeterende hodepine;

  Hypertensjon vil gå bort. for 147 rubler!

  Chief Cardiac Surgeon: Det føderale programmet for behandling av hypertensjon er lansert! Et nytt stoff for hypertensjon er finansiert av budsjettet og spesialfondene. Så fra høyt trykk, drypp COPPER. Les mer >>>

  følelse av tyngde i hodet;

  forverring av konsentrasjonen;

  Klager hos pasienter i den første fasen av hjernens iskemi er ikke-spesifikk. De er sjelden lagt merke til, men det er ikke riktig. Det er viktig å se en lege ved begynnelsen av utviklingen av iskemi, fordi bare i fravær av nevrologiske lidelser kan sykdommen helbredes helt.

  Den andre fasen

  Etter hvert som utviklingen av iskemi utvikler seg, er det alvorlige avvik i funksjonene i sentralnervesystemet. Dette fremgår av følgende symptomer:

  brutto minneverdighet

  brudd på koordinering av bevegelser;

  skarpe humørsvingninger;

  I den andre fasen av sykdommen manifesterer fokale lesjoner av det hvite stoff seg som patologiske reflekser og markerte forstyrrelser i intellektet. Pasienter på dette stadiet kan ikke lenger engasjere seg i mentalt arbeid.

  Den tredje fasen

  Ved starten av den tredje fasen av sykdommen registreres alvorlige nevrologiske lidelser og symptomer på hjerneskade av organisk natur:

  fullstendig funksjonshemning

  Pasienter med forsømt iskemisk stadium kan ha nesten ingen klager, men dette betyr ikke at de har det bra. På grunn av demens hos pasienter er det ikke mulig å forklare legen nøyaktig hva som egentlig forstyrrer dem. En erfaren nevrolog vil imidlertid enkelt sette den korrekte diagnosen, styrt av det karakteristiske kliniske bildet av sykdommen og resultatene av moderne forskningsmetoder.

  Iskemisk angrep

  Separat skiller spesialister en slik tilstand som iskemisk angrep (i hverdagen kalles det et microinsult). Denne tilstanden er ledsaget av:

  lammelse av halvparten av kroppen eller et bestemt område

  angrep av lokalt tap av følsomhet;

  Det iskemiske angrepet passerer vanligvis for en dag, ellers er stroke diagnostisert.

  Akutt natur

  Akutt hjernesyke er kjennetegnet av organets fokale lesjon. Sykdom oppstår ofte på grunn av aterosklerose. På grunn av brudd på stoffskiftet av fett, blir blodplakene brutt, innholdet flyter ut av dem. Foretrukket trombi blokkblodstrøm, som forårsaker nekrose, som i medisin kalles hjerneinfarkt, utvikler seg i det tilhørende området av hjernen. I dette tilfellet observeres alvorlige nevrologiske sykdommer:

  nummenhet og immobilitet av en bestemt del av kroppen;

 • Manglende evne til selvbetjening.
 • Hvis lesjonen påvirker vitale nervesenter i hjernestammen, er det dødelig utfall.

  Komplikasjoner av sykdommen

  De lanserte former for cerebral iskemi fremkaller alvorlige konsekvenser. De uttrykkes ikke bare i utviklingen av den underliggende sykdommen, men også i utseendet på bakgrunn av nye patologier:

  sklerose av cerebral fartøy;

  parestesi (følsomhetsforstyrrelser);

  Stroke resulterer i mykning og død av en viss del av hjernevævet. Tapt nerveceller blir etterfylt med stamceller. Selv om leger uttrykker motstridende meninger om denne teknikken, praktiseres det av mange moderne klinikker.

  Encefalopati er preget av organisk hjerneskade som oppstår uten en inflammatorisk prosess. På grunn av degenerasjonen av hjernevævet blir neuroner og intercellulær substans ødelagt. Lesjonen påvirker den delen av kroppen som er motsatt til sykdomsfokus. Når et stort antall neuroner blir ødelagt, kan det oppstå forlamning av lemmer som vil gjøre personen helt immobilisert.

  Parestesi er vanligvis ledsaget av en følelse av krypende krypende og prikkende følelser som øker under fysisk anstrengelse. Når pasienten er bevisst, forstår han hva som skjer med ham, men mister sin tale.

  Hvis du kjører en ischemisk sykdom i hjernen hos spedbarn, i fremtiden, kan et barn utvikle mental retardasjon, på grunn som det vil være vanskelig å studere på lik linje med sine jevnaldrende. Derfor er det svært viktig at en kvinne under graviditet regelmessig besøker en gynekolog og følger alle sine anbefalinger.

  Diagnostiske metoder

  Cerebral iskemi er vanskelig på grunn av det kliniske bildet, den har mye å gjøre med Alzheimers sykdom, hjernetumorer, Parkinsons sykdom, multippel system atrofi og andre patologier. I tillegg er manifestasjoner av iskemisk sykdom ofte feil for de typiske endringene som skjer hos eldre mennesker.

  Generelt, for nøyaktig diagnostisering av sykdommen, er det viktig for legen å få uttømmende informasjon fra pasientens slektninger om hvilke endringer som oppstår i hans oppførsel og trivsel. Pasienten selv er vanligvis hemmet, og hans bevissthet er forvirret, derfor er det umulig å bare lage et komplett klinisk bilde ifølge ham.

  For å utelukke feilen, bruker nevropatologer kompleks diagnostikk, og bruker ulike forskningsmetoder. I utgangspunktet utføres en fysisk undersøkelse av pasienten. For å identifisere sin nevrologiske status vurderer en nevrolog:

  Iskemi av cerebral fartøy

  Denne patologiske sykdommen, som cerebral iskemi, er preget av en betydelig redusert blodgass i en del, og i hele kroppen som en helhet. Hovedforskjellen i denne tilstand av hypoksi er vanlig at strukturen av kroppen ikke lenger får tilstrekkelig oksygen og andre næringsstoffer, på grunn av hvilket brutt intercellulært metabolisme. Mangelen på medisinsk hjelp med tegn på iskemi i lang tid kan føre i fremtiden til negative konsekvenser - iskemisk hjerneslag (infarkt) i hjernevævet.

  Typer av iskemi

  Lignende patologiske prosesser kan oppstå i akutt eller kronisk form av sykdommen, mens de har sine egne egenskaper, årsaker og tegn.

  1. Akutt iskemisk sykdom i hjernen utvikler seg som et resultat av en kraftig opphør av tilførsel av blod og andre næringsstoffer til hjernens strukturer. Selv om angrepet varer kort tid, kan det forårsake uopprettelig skade på menneskers helse. Avhengig av plasseringen av de berørte områder av hjernen sykdom er i stand til å manifestere seg på forskjellige måter - for eksempel, kan dette være en sterk vertigo, hørselstap alvorligheten skarp eller i varierende grad, er mest uttalt når sammenlignet med en annen form for patologi.
  2. Den kroniske sykdommen av sykdommen er såkalt på grunn av mangel på næringsstoffer som oppstår i en stund. Denne form for iskemi har en sløret symptomatologi, noe som i stor grad kompliserer diagnosen. Svært ofte årsaken til denne tilstanden er atherosklerose og andre sykdommer i sirkulasjonssystemet, på grunn av hvilken det er en innsnevring av lumen i hjernearteriene.

  Fravær av behandling og feil behandling av iskemi i akutt form er i stand til å overføre sykdommen til en kronisk, med tilhørende konsekvenser.

  Også spesialister identifiserer en fokal og global form for iskemi, mens den første er preget av det begrensede området av det berørte området av hjernen og utvikler seg som følge av tilstopping med en blodpropp i et av blodkarene. Men global iskemi forekommer mot bakgrunnen av en generell forverring av cerebral sirkulasjon. Ofte observeres en slik utvikling av sykdommen med hjertestans eller patologisk akutt hypotensjon.

  Årsaker til iskemi

  Oftest utvikler cerebral iskemi mot bakgrunnen av blokkering og andre patologier av arterier som bærer næringsstoffer. I dette tilfelle slutter hjernevævet å være mettet med den nødvendige mengden oksygen, noe som fører til ødeleggelse av nevroner og deres forbindelser, noe som medfører normal funksjonalitet i dette organet.

  Listen over sykdommer som kan provosere utviklingen av cerebral iskemi er ganske omfattende. Derfor er det for systematisering av data 2 hovedårsaker til at det ikke er nok blodtilførsel:

  1. Ervervet, som oppstår ved utvikling av sykdommer i sirkulasjonssystemet.
  2. Medfødt, forårsaket av genetiske lidelser. Ofte forekommer slike faktorer blant nyfødte og barn i det første år av livet.

  I en voksen kan mangelen på blodtilførsel til hjernevæv skyldes følgende oppkjøpssykdommer:

  • Åreforkalkning. I denne sykdommen blir kolesterolplakk og andre skadelige stoffer avsatt på blodkarets vegger, innsnevring av strømmen og gjør dem utsatt for ulike skader.
  • En hyppig følgesvenn av aterosklerose er hypertensjon, på grunn av hvilken det er en spasme av fartøyets muskelvev, noe som fører til en forverring i utstrømningen av venøst ​​blod. Sammen kan disse to sykdommene provosere kronisk iskemisk cerebrovaskulær sykdom, innsnevring av lumen i lang tid. Et slikt tilfelle er ofte ledsaget av sparsomme symptomer, mens akutte manifestasjoner begynner å forekomme i et svært forsømt tilfelle.
  • Diabetes mellitus type 2, preget av økt innhold av insulin i blodet.
  • Amyloidose. Dette er en typisk sykdom hos eldre, der proteinmetabolske prosesser brytes. Som et resultat dannes spesifikke proteinpolysakkaridavsetninger, amyloider, på vegger av karene, som forhindrer normal blodsirkulasjon.
  • Sykdommer som forårsaker en patologisk fortykkelse av blodet med dannelse av blodpropper, samt å bryte oksygenintensiteten. I kombinasjon med aterosklerose kan slike endringer provosere utviklingen av akutt iskemi, som i de fleste tilfeller fører til døden.

  Blant barn, den hyppigste diagnose som cerebral ischemi nyfødte, som kan erverves i løpet av veer og fødsel, eller medfødt, utløst av forskjellige patologier i utviklingen av sirkulasjonssystemet av babyen. Denne sykdommen er ekstremt farlig for barnets liv og i de fleste tilfeller fører til alvorlige nevrologiske abnormiteter.

  Kliniske manifestasjoner av sykdommen

  Hvis en person ser seg selv og merker alle endringene i sin helsetilstand, så kan han lett se følgende symptomer på utvikling av hjernens iskemi hos seg selv eller hans slektninger:

  • Kognitive forstyrrelser. Ved den første fasen av cerebral iskemi blir brudd på oppfattelse, minnesmerking, spesielt åpenbar, og minnesdypene opptrer oftere. Samtidig er mindre endringer i denne sfæren usynlig for den syke personen, men over tid blir de forverret, de er i stand til å forandre livskvaliteten og påvirke forholdet til andre mennesker.
  • Redusert intellektuelle evner. Det tidligere mentale arbeidet blir uutholdelig, apati oppstår, forårsaket av rask tretthet og uvillighet til å tenke.
  • Irritabilitet, angst og manglende evne til å kontrollere sin psyko-emosjonelle tilstand, hyppige endringer i humør. I dette tilfellet blir hysteri erstattet av en alvorlig hodepine, som til slutt migrerer til migrene.
  • Ulike søvnforstyrrelser. Den syke personen kan helt blande dagen med natten, utvikler søvnløshet, mens nattsøvn ikke gjenoppretter styrke til det fulle.

  Kronisk iskemisk sykdom i hjernen kan provosere hyppig svimmelhet, etterfulgt av kvalme og oppkast. Også kroppens følsomhet er svekket, synkoper som er indikative for ytterligere forverring av sykdommen, er ikke uvanlige.

  Angrepet av den akutte formen av hjerneiskemi kjennetegnes hovedsakelig av hypotermi, hørsel og syn, svimmelhet og påfølgende slag, som i de fleste tilfeller fører til tap av motorisk funksjon, tale og tanke. Når viktige hjernesentre er berørt, oppstår ofte dyp funksjonshemming og manglende selvbetjening. Denne tilstanden er ekstremt farlig for menneskelivet og krever øyeblikkelig medisinering.

  Stadier av utvikling av cerebral iskemi

  Hjernens iskemi, som andre patologiske prosesser som skyldes utilstrekkelig blodtilførsel av dette organet, har sin egen kode for ICD-10 (International Classification of Diseases of the Tiende Revision). I denne listen er alle varianter av hjerneforstyrrelser delt inn i deler, hvor hovedkarakteristikken er graden av vaskulær patologi.

  Dermed har forandringer forårsaket av kronisk cerebral iskemi en rekke 167, og inkluderer flere sykdommer, noe som medfører en gradvis reduksjon av hjerneblodforsyningen.

  Slag forårsaket av iskemisk slag, samt andre manifestasjoner av akutt iskemi, ikke er inkludert i denne listen - for ham et eget serienummer 163 (cerebral infarkt) eller 164 (en strek, ikke spesifisert som blødning eller infarkt).

  Avhengig av alvorlighetsgraden av lidelsene som ble forårsaket av den patologiske prosessen, isoleres tre stadier av cerebral iskemi, som hver har karakteristiske symptomer og egenskaper.

  Den første fasen

  Karakterisert ved milde symptomer på cerebral sirkulasjon - pasienten kan klage over hyppig forekomst av lokalisert smerte, tretthet, som ikke er avhengig av varigheten av hvileperioder, så vel som insomnia, redusert hjerneaktivitet, manifestert i forringelse av Menneske og konsentrasjon, emosjonell ustabilitet.

  På grunn av det faktum at disse symptomene på iskemi er midlertidige og ikke manifesterer seg samtidig, er det ofte pasienten som bare overser dem eller ikke legger stor vekt på.

  Ifølge observasjoner fra medisinsk praksis, på dette stadium av sykdommen, reagerer cerebral iskemi godt på behandlingen, og resultatet vil bli en fullstendig gjenoppretting av personen.

  Den andre fasen

  Det er ytterligere ødeleggelse av hjernestrukturer med tilhørende symptomatologi, og avhengig av plasseringen av det berørte området av hjernen, vil visse brudd på organets arbeid bli merkbar. Det er hovedsakelig manifestert av følgende nevrologiske symptomer:

  • hyppig svimmelhet, pre-okklusiv tilstand;
  • minneforringelse (kortsiktig tap eller amnesi) og andre kognitive sykdommer;
  • overdreven irritabilitet og ustabilitet i den psyko-statiske tilstanden;
  • nedgang i etterretning, utseende av tegn på personlighetsforringelse;
  • tremor av lemmer og andre nedsatt funksjonsevne som fører til tap av arbeidsevne.

  Effektiviteten av terapien avhenger av alvorlighetsgraden av skaden forårsaket av utilstrekkelig blodtilførsel, mens forbedring av metabolske prosesser bare delvis gjenvinner tapte evner og bremser sykdomsprogresjonen.

  Den tredje fasen

  Organisk skade på hjernevævet fremkaller forekomsten av alvorlige nevrologiske abnormiteter, mens den syke er ofte bevisstløs og ikke lenger kan kontrollere kroppen sin.

  Situasjonen som helhet er komplisert av det faktum at pasienten på dette stadium av sykdommen ikke kan nøyaktig artikulere og stemme ord, at han er bekymret, demens og fullstendig nedbrytning av personen kommer. Samtidig er pasienten utstyrt med medisiner som er mulig i denne situasjonen, som består i å støtte pasientens livsstøtte.

  Iskemisk angrep

  På bakgrunn av akutte forbigående hjerne-sirkulasjonsforstyrrelser langs den iskemiske typen utvikler det ofte et forbigående iskemisk hjerneinfarkt (TIA) som, som enhver slik lidelse, har tilsvarende symptomer.

  Så, la oss finne ut hva som er et iskemisk angrep av hjernen, og hva er dens mulige manifestasjoner.

  Hovedsakelig lignende tilstand kjennetegnes ved forskjellige nevrologiske lidelser (parese og sensoriske symptomer), som ble forårsaket av patologiske prosesser som finner sted i en hvilken som helst del av hjernen eller ryggmargen i CNS. I dette tilfellet er TIA, i motsetning til slagtilfelle, ikke ledsaget av hjerteinfarkt (irreversibel mykning) av hjernestrukturene.

  Et annet kjennetegn ved denne tilstanden er kortheten i angrepet, som vanligvis ikke overstiger 1 time. Hvis symptomene på uorden opptrer lenger (men ikke over 24 timer), i de fleste kliniske tilfeller avslører en hjerneundersøkelse hjerteinfarkt.

  Oftest er folk som lider av aterosklerose hos de viktigste cerebrale og vertebrale arterier utsatt for forbigående iskemisk angrep. I lys av at slike forhold ofte forblir uten oppmerksomhet fra de syke (angrep kan forekomme flere ganger i hele livet til en person), er det svært vanskelig for spesialister å foreta en forutsigelse av dette sykdomsforløpet. Det ble imidlertid funnet at i 50% tilfeller av TIA innen 5 år utvikler pasienten et slag med de tilsvarende komplikasjonene.

  Akutt iskemi

  I de fleste tilfeller er akutt cerebral iskemi brennvidde og fører ofte til en iskemisk type slag. En av årsakene til forekomsten av slike tilstander er følsomheten av cerebral fartøyer mot aterosklerose, som i kombinasjon med vedvarende hypertensjon forårsaker en akutt sykdom i sykdommen.

  Som et resultat av aterosklerose i hjernearteriene, er det en gradvis innsnevring av fartøyets lumen på grunn av kolesterolforekomster på veggene. I dette tilfellet blir muskelfibrene skøre og utsatt for skade og effekten av høyt blodtrykk inne i karet.

  Under påvirkning av disse ugunstige faktorene, er det oftest et brudd på en av veggene i arterien med påfølgende blødning og dannelse av en trombus ved bruddstedet. Videre oppstår ødeleggelse og nekrose av dets strukturer (iskemisk slag eller hjerneinfarkt) på grunn av opphør av blodtilførselen av det tilsvarende sted.

  En slik utvikling fører ofte til dype nevrologiske problemer: tap av følsomhet og motorfunksjon i kroppen, utseendet av patologiske reflekser, cortexforstyrrelser (tap av tale og tankeevne). Med omfattende lesjoner av vitale deler og hjernesentre, fører det i noen tilfeller til iskemisk berøring til pasientens død.

  Komplikasjoner av sykdommen

  Alvorlighetsgraden av konsekvensene av cerebral iskemi påvirkes av et stort antall faktorer: graden av skade på hjernestrukturene, varigheten av den patologiske prosessen og sykdommer som kan utvikle seg mot bakgrunn av mangel på blodsirkulasjon. Oftest som følge av iskemi, oppstår følgende komplikasjoner:

  • hos eldre mennesker - iskemisk slag eller mykhet av hjernevevet;
  • Vaskulær sklerose og encefalopati;
  • motor dysfunksjon;
  • parestesi og andre forstyrrelser av taktile opplevelser;
  • tap av talevansker;
  • epileptiske anfall
  • trombose med betennelse i veggene i blodårene.

  Den alvorligste komplikasjonen av iskemisk sykdom er et hjerneslag, hvor vev i lesjonen mykner seg. Denne irreversible prosessen fører til ødeleggelse av nevroner og deres forbindelser, på grunn av hvilken del av hjernen dør. For øyeblikket er det ingen virkelig riktig behandling som hindret det og vil lette regenereringen av tapte strukturer.

  Som et resultat av hjernens encefalopati er det systematisk å dø ut av nerveceller og en dystrofi av deres forbindelser. Konsekvensene av denne komplikasjonen er ekstremt skadelige for en person, fordi individet taper kontroll over kroppen og blir inkompetent som et resultat av denne sykdommen.

  Hypoksisk-iskemisk hjerneskade i en rekke tilfeller er ledsaget av ulike svekkelser av følsomhet. Som alle andre manifestasjon av dysfunksjon områder av hjernebarken, de er uttrykt i et speil: for eksempel med nederlag venstre hjernehalvdel, en person mister evnen til å fjerne uttale, men er fullt klar over sin stilling.

  Hvis den patologiske prosessen begynte å utvikle seg hos en nyfødt eller et barn i det første år av livet, fører det i de fleste tilfeller til et forsinkelse ikke bare i mental, men også i fysisk utvikling. Derfor, for å unngå slike konsekvenser, bør en gravid kvinne være følsom overfor helsetilstanden og overholde alle legenes forskrifter.

  De viktigste konsekvensene av kronisk cerebral iskemi vil være oksygen sult og nedsatt metabolske prosesser i dette organets vev, med manifestasjon av sykdommen vil være hemmelig og sakte.

  Diagnostiske metoder

  patologi diagnose er ofte komplisert oljet og lethargic symptomer, på grunn av dette, kan de første tegn på cerebral iskemi forveksles med symptomer på andre sykdommer inkludert i listen av medisinsk International Classification of Diseases av kroppen:

  • progressiv supranukleær parese;
  • corticobasal degenerasjon;
  • atrofi i hjernen;
  • Parkinsons sykdom;
  • utvikling av ondartede og godartede formasjoner i hjernens strukturer;
  • Alzheimers sykdom;
  • hydrocephalus;
  • idiopatisk senil dysbasia, som er uttrykt ved et klart brudd på gangen;
  • tap av koordinering av bevegelser (ataksi).

  Eksperter kjenner mange manifestasjoner av cerebral iskemi, slik at behandlingslegen (oftest en nevrolog), for å unngå konsekvensene av en medisinsk feil, bør bruke en helhetlig tilnærming når man undersøker kroppen.

  Vanligvis begynner den første mottakelsen med en detaljert historie av sykdommen og pasienten. Videre utføres en full undersøkelse ved hjelp av forskjellige teknikker for å oppdage nevrologiske lidelser. For eksempel, kan legen utføre en såkalt paltsenosovuyu prøve, som er essensen å gjennomføre følgende øvelser: pasienten blir bedt om å stå oppreist med føttene satt skulder bredde hverandre, armene i siden for å løse opp i rett vinkel, øynene lukket. Deretter må du berøre pekefingeren til nesespissen - hvis prøven er positiv, savner fingeren og peker mot siden av den berørte delen av hjernen.

  Også, for fullstendighet, vurderer legen andre pasientegenskaper:

  • klarhet i bevisstheten;
  • elevernes reaksjon på lys;
  • konsistens av øyebølbevegelser;
  • ansiktsuttrykk, evnen til å grimasere;
  • symmetri av ansiktet;
  • tale;
  • evnen til å huske;
  • muskel styrke og tone;
  • koordinering av bevegelser;
  • følsomhet;
  • medfødte reflekser.

  Ved det første tegn på nevrologiske lidelser, og er også tilordnet andre instrumentelle metoder for undersøkelse legeme for å diagnostisere sykdommen på et tidlig stadium i utviklingen - Doppler ultralyd tosidig skanning og blodkar.

  Resultatene som ble oppnådd med Doppler-studien, vil indikere intensiteten av blodstrømmen og graden av fylling av blodkar med blod, og tillate også å vurdere dens klaring og fysiologiske tilstand av veggene.

  En mer detaljert diagnose av komplikasjoner forårsaket av cerebral iskemi, kan utføres ved anvendelse av magnetisk resonans billeddannelse (MRI), computertomografi (CT) eller angiografi, for å vurdere tilstanden til dyptliggende blodårer i sanntid uten bruk av kontrastmiddel.

  For å fullføre bildet må pasienten vanligvis passere en generell og biokjemisk blodprøve, gjøre ekkokardiografi, og å overvåke aktiviteten til hjernens sentre - elektroensfalografi (EEG).

  Symptomer og behandling av iskemi

  Som alle andre hjernesykdommer forårsaket av utilstrekkelig blodtilførsel av dette organet, er de første manifestasjonene av iskemi avhenger av graden av hypoksi. I dette tilfellet føles pasienten først og fremst en rask tretthet i kroppen, blir det ganske problematisk for ham å konsentrere seg om et emne eller begivenhet fra livet, i fremtiden reduseres hans intellektuelle evner.

  De viktigste symptomene på iskemisk hjernesykdom:

  • hyppig svimmelhet, besvimelse
  • oppfatningen av omverdenen av berøringsorganene;
  • søvnforstyrrelser;
  • ustabilitet av blodtrykk;
  • forekomst av hyppige hodepine;
  • forstyrrelser i oppfatningen av informasjon;
  • emosjonell ustabilitet.

  Det er bemerkelsesverdig at iskemisk cerebrovaskulær sykdom høyre eller venstre hjernehalvdelen har de riktige symptomene som oppstår i varierende grad, avhengig av sted for lokalisering av det berørte området, slik at venstre hjernehalvdel terapi er vanligvis raskere enn å betale seg i mennesker i alle aldre.

  Suksessen med behandling av cerebral iskemi er avhengig av et stort antall faktorer, inkludert nøyaktigheten av diagnosen, medisinens hastighet og kroppens følsomhet til terapien. Derfor er det ekstremt viktig å forhindre forekomsten av slike konsekvenser som iskemisk slag, som i de fleste tilfeller fører til negative konsekvenser.

  Behandling av cerebral iskemi er ofte komplisert ved utseendet av andre sammenhengende sykdommer, og i behandlingen av selve sykdommen og dets manifestasjoner, er det vanligvis brukt et sett med tiltak for å forbedre hjernens sirkulasjon og eliminere negative konsekvenser.

  Konservative metoder

  Hjernen er beskyttet bein i skallen, med en hvilken som helst kirurgisk intervensjon i sin struktur kan negativt påvirker den generelle helsen til pasienten, slik at ved behandling av kroniske former av iskemisk foretrukket å anvende konservativ medisinsk behandling.

  Beslutningen om hvordan man skal behandle og hvilke medisiner og prosedyrer som skal brukes, tas av pasientens lege, basert på årsaken til sykdommen som forårsaket lignende endringer i hjernestrukturer.

  Så hvis ischemi ble forårsaket av Trombofili, og deretter bruke profylaktiske midler som forhindrer blodpropper og blodaggregater (antikoagulanter), som "Aspirin" og andre stoffer som er gjort på bakgrunn av disse ( "Aspirin-cardio").

  For å oppløse tromben som allerede er dannet, brukes spesielle medisiner - trombolytika (Tenteplase, Retaplase). Imidlertid er deres bruk strengt begrenset i lys av at slike legemidler har et stort antall bivirkninger, brukes kun med en bekreftet diagnose. På grunn av trombolytikkens rettede virkemåte tillater bruken av dem å redusere andelen av dødsfall blant pasienter med akutt sykdomssykdom. Legemidlet bør tas senest 3 timer etter de første tegn på iskemi.

  Også vasodilatormedikamenter blir brukt, som til slutt gjenoppretter blodstrømmen til de berørte strukturer i hjernen, og forbedrer dermed intracellulær metabolisme ("Nimodipin").

  For å forbedre hjernens aktivitet og fremskynde restaureringen av skadede strukturer, brukes spesielle legemidler - nootropics, som bidrar til tidlig gjenoppretting av hjernens høyere psykiatriske funksjoner (for eksempel "Piracetam").

  Kirurgisk inngrep

  Bruken av løsningens operative rute, en slik sykdom som iskemi er ekstremt begrenset, derfor opereres kirurgiske operasjoner kun i nødstilfeller, når vanlig medisinsk behandling ikke gir et forsvarlig resultat. I dette tilfellet bør operasjonen være rettet mot å gjenopprette patensen av fartøyet som matker det berørte området av hjernen.

  Metoder for alternativ medisin

  Viktig! En slik farlig tilstand som akutt cerebral iskemi reagerer ikke på behandling med folkemidlene. Derfor, ved de første tegn på sykdommen, bør du øyeblikkelig søke akuttmedisinsk hjelp og gjøre deg klar for videre sykehusinnleggelse.

  Bruken av ikke-tradisjonelle behandlingsmetoder kan vurderes av en spesialist ut fra synspunktet for hjelpegjenopprettingsbehandling av cerebral iskemi, og alle manipulasjoner må være nøye koordinert med den behandlende legen.

  For fjerning av puffiness er følgende vanndrivende planter tillatt: tranebær, vannmelon, fjellaske. For å skille ut kolesterol og slagger fra kroppen, kan kornavlinger som mais eller havre godt komme opp. Også, følgende medisinske planter kan stoppe utviklingen av aterosklerose:

  Profylakse av iskemi

  Å gjennomføre forebyggende tiltak bidrar til å forhindre overgang av sykdommen til en mer alvorlig form. Meget forebygging av cerebral iskemi er som følger.

  Først og fremst bør den dårlige iskemi være oppmerksom på maten deres, som for fet og salt mat bidrar til akkumulering av kolesterol og dannelse av kolesterolplakk på organens vegger. Det er også nødvendig å etablere et drikkeregime (det anbefales å bruke minst 2,5 liter forskjellige væsker i løpet av dagen). Denne tilnærmingen bidrar vanligvis til å redusere ødem og fjerne overflødige mineralforbindelser.

  Deretter, etter basebehandlingen av hjerneiskemi, en pasient foreskrevet nøye overvåke deres helse og går ikke til behandling av andre sykdommer, karakterisert ved at den mental belastning, gå utendørs opprettholde en anbefalt diett og avvisning av dårlig praksis i stor grad redusere utvinning tid.

  Iskemi: symptomer og behandling

  Iskemi er de viktigste symptomene:

  • Støy i ørene
  • hodepine
  • svimmelhet
  • Svakhet i beina
  • kvalme
  • Kortpustethet
  • Mangel på luft
  • Brudd på tale
  • Smerter i navlen
  • Blod i avføringen
  • Krenkelse av koordinering av bevegelse
  • Smerter bak brystbenet
  • Svakhet i hendene
  • Emetikk oppfordrer
  • Minnefeil
  • Nummen i ansiktet
  • Lavt blodtrykk
  • Cyanose av huden
  • Forstyrrelser i konsentrasjonen
  • halthet
  • Synshemming

  Iskemi - en patologisk tilstand som oppstår når blodsirkulasjonen er kraftig svekket i et bestemt område av organet, eller i hele organet. Patologi utvikler seg på grunn av en nedgang i blodstrømmen. Mangel på blodsirkulasjon blir årsaken til forstyrrelser av et stoffskifte, og fører også til brudd på funksjonene til de enkelte organer. Det skal bemerkes at alt vev og organer i menneskekroppen har forskjellig følsomhet for mangel på blodtilførsel. Den brusk og bony strukturer er mindre mottakelig. Mer sårbare - hjernen, hjertet.

  etiologi

  Årsakene til iskemi er som følger:

  • blodsykdommer;
  • alvorlig stress;
  • skader av varierende alvorlighetsgrad
  • stort blodtap
  • trombose;
  • mekanisk kompresjon av fartøyet med en godartet eller ondartet tumor;
  • aterosklerose;
  • spasmer av blodkar;
  • Emboli (okklusjon av fartøyets embolus);
  • forgiftning ved biologiske og kjemiske giftstoffer.

  Også årsaken til fremdriften av iskemi i hjertet, nedre lemmer, tarmer kan bli en fortykning av blodkarets vegger, en økning i trykk på arterien.

  klassifisering

  Akutt form

  Denne prosessen er preget av en plutselig forstyrrelse av næring av vev og organer, som oppstår ved å bremse eller avbryte blodstrømmen. Akutt iskemi av myokardiet, nedre ekstremiteter, hjernen er delt inn i 3 grader:

  1 er absolutt. Dette er den mest alvorlige formen av sykdommen, noe som fører til en forstyrrelse av normal funksjon av organer og vev. Hvis iskemien observeres i lang tid, kan endringene i de berørte organene bli irreversible.

  2 - subkompensert. Graden av blodstrøm er kritisk, så det er ingen måte å fullt ut bevare funksjonen til de berørte organene.

  3 - kompensert. Denne graden av patologi er den enkleste.

  Kronisk form

  I dette tilfellet brytes blodsirkulasjonen gradvis. Det er verdt å merke seg at begrepet "kronisk iskemi" kombinerer et stort antall patologier, som hver har sitt eget kliniske bilde. Den vanligste patologien til disse er cerebral iskemi i hjernen. Hovedårsakene til fremdriften er: aterosklerose, hypertensjon, samt hjertesykdom.

  form

  Mekanismen for utvikling av sirkulasjonsforstyrrelser har flere former, avhengig av hvilken klassifisering av denne patologien som utføres. Det er 4 former for sykdommen:

  • hindrende. Denne form for patologi begynner å utvikle seg på grunn av dannelsen av trombi, embolus og aterosklerotiske plakk i arterien. Disse elementene forhindrer normal utstrømning av blod;
  • angiopathic. Hovedårsaken er en spasme i blodkaret;
  • komprimering. Fremskritt på grunn av mekanisk klemming av blodkar;
  • omfordelende. Årsaken til utviklingen av iskemi er interorganisk omfordeling av blodstrømmen.

  symptomatologi

  Symptomer på iskemi er direkte avhengig av organet hvor den patologiske prosessen utvikler seg.

  Hjernens iskemi

  Med utviklingen av kronisk cerebral iskemi er pasientens minne brutt, det er en følelse av mangel på luft og koordinasjonen av bevegelsene er betydelig svekket. Også muligheten til å konsentrere oppmerksomheten på bestemte tiltak reduseres.

  Tegnene på cerebral iskemi oppstår skarpt og er i likhet med symptomene på prediscount tilstanden. Transient iskemi av hjernen er preget av følgende symptomer:

  • støy i ørene;
  • svakhet i øvre og nedre ekstremiteter;
  • forstyrrelser i taleapparatet - et av hovedsymptomene ved transient ischemia i hjernen. Pasientens tale blir ikke sammenhengende, ordene er fuzzy, andre;
  • nedsatt visuell funksjon;
  • hodepine;
  • svimmelhet;
  • følelsesløp i ansiktet. Dette tegn på forbigående iskemi er svært viktig for etterfølgende diagnose.

  Transient iskemi av hjernen er svært farlig, da det kan føre til irreversible forandringer i orgel. Derfor er det nødvendig å innlegge pasienten så snart som mulig, slik at legene gir ham kvalifisert hjelp. Forløpende iskemi behandles kun i sykehusinnstilling, slik at legene konstant kan overvåke pasientens generelle tilstand og forhindre utviklingen av komplikasjoner.

  Det er verdt å merke seg at den forbigående iskemiske sykdommen i hjernen er ganske uforutsigbar. Å ha manifesterte nevrologiske symptomer kan helt forsvinne selv før pasienten blir tatt til sykehuset.

  Forstyrrelse av blodsirkulasjonen i tarmen

  Tarmsjikt manifesterer sig som utseendet på et sterkt smertesyndrom lokalisert i navleområdet, så vel som i øvre høyre side av magen. Peristalsis i tarmen intensiveres, og pasienten har ofte hyppig trang til å avlede. I de første stadiene av fremdriften av tarmsjikt er følgende symptomer observert:

  • avføring
  • kvalme og oppkast;
  • I isolert ekskrement vises blodårer.

  Kroppstemperaturen i den første fasen av tarmsjikt er innenfor det normale området. Som sykdommen utvikler seg:

  Mangel på blodsirkulasjon i ekstremiteter

  Iskemi av underekstremiteter er diagnostisert veldig ofte. Patologiens symptomatologi er som regel tydelig uttalt. På grunn av sirkulasjonsforstyrrelser i underkroppene, oppstår følgende symptomer:

  • smertsyndrom i muskelkonstruksjonene i underlempene. Har en tendens til å øke om natten;
  • På grunn av utilstrekkelig tilførsel av blod og næringsstoffer dannes trophic ulcers på beinets hud. Den viktigste lokaliseringen er føttene og tærne;
  • intermitterende claudication. En person med iskemisk sykdom i underkroppene kan ikke fullt ut bevege seg. På grunn av brudd på blodsirkulasjonen og alvorlig smerte i kalvemuskulaturen, er han nødt til å stoppe og hvile regelmessig.

  Hvis du ikke tar hensyn til disse symptomene, er det mulig å utvikle kritisk iskemi av underekstremiteter. Smertsyndromet blir stadig observert og intensiteten reduseres ikke til hvile. Sammen med trofasår utvikler huden på nedre ekstremiteter gangrene og nekrose. Hvis du ikke gjennomgår iskemi behandling, kan en person miste en del av lemmen.

  Brudd på blodsirkulasjonen i hjertemuskelen

  Det viktigste symptomet på iskemisk hjertesykdom er utseendet av angina pectoris. Pasienten merker at han har alvorlig smerte bak brystbenet, så vel som en følelse av mangel på oksygen. Det er verdt å merke seg at smerte syndrom manifesterer seg vanligvis med fysisk overbelastning, et sterkt psykomotisk sjokk.

  Isoki i myokardiet kan også fortsette uten uttalt smertefulle opplevelser. Identifisere utviklingen av patologi kan gjøres ved undersøkelsen av hjertet. Indirekte tegn på sykdom:

  • kortpustethet. Med myokardisk iskemi observeres kortpustethet vanligvis med fysisk anstrengelse. Pasienten blir mye lettere når han setter seg ned;
  • svakhet og smerte i venstre hånd;
  • en reduksjon i blodtrykket;
  • cyanose av huden;
  • hyppigere ekstrasystoler;
  • halsbrann.

  Myokardiell iskemi er en ekstremt farlig tilstand som kan føre til død i tilfelle et hjerteinfarkt i det berørte området.

  diagnostikk

  Standardplanen for diagnose av hjertesykdom, hjerne og andre organer omfatter følgende metoder:

  • blodprøve;
  • EKG er en av de mest informative metodene for å diagnostisere hjertets iskemi;
  • Koronarangiografi - gjør det mulig å vurdere tilstanden til hjertets kransbeholdere;
  • stresstesting;
  • CT;
  • ultralyd kardiografi.

  behandling

  Behandling av koronar hjertesykdom eller andre organer utføres først etter en grundig diagnose, og avslører den sanne årsaken til patologien, samt vurderer alvorlighetsgraden av sykdomsforløpet. Behandling av iskemi utføres ved hjelp av fysioterapeutiske, medisinske og kirurgiske teknikker. I tilfelle av et valg av medisinbehandling, en pasient med IV-infusjon av prostaglandiner, trombolytika, samt medikamenter for å forbedre blodstrømmen.

  Fullstendig eliminere årsaken til lukkingen av fartøyet og normalisere dets patenter ved å stampe fartøyets fremre vegg. Også, leger ofte ty til koronar angioplastikk.

  Hvis du tror at du har det ischemi og symptomene som er typiske for denne sykdommen, kan du hjelpe leger: en kardiolog, en nevrolog, en phlebologist.

  Vi foreslår også å bruke vår online diagnosetjeneste, som, basert på symptomene, velger de sannsynlige sykdommene.

  Hjerneinfarkt - en form for akutt cerebrovaskulær skade oppstår på grunn av svikt av mottak av blod til et bestemt område av hjernen eller til fullstendig opphør av prosessen, og dessuten når det er skade på hjernevevet i et kompleks med sine funksjoner. Iskemisk hjerneslag, symptomer på noe, så vel som selve sykdommen, den hyppigst rapporterte blant de vanligste typene cerebrovaskulær sykdom er årsak til påfølgende uførhet og ofte død.

  Vesselstenose er et begrep i medisin som preger innsnevring av blodkarene i sirkulasjonssystemet. Det oppstår ofte på grunn av utviklingen av aterosklerose i hulrom i kranspulsårene. Dannelsen av denne patologien fører til lukning av arterier, på grunn av akkumulering av plakk, som forhindrer blodstrømmen gjennom kroppen. Faren for dannelse og vekst skyldes det faktum at de kan løsne seg fra fartøyets vegger og bevege seg langs sirkulasjonssystemet, og etter å ha slått et lite fartøy, blokkerer det helt.

  Dysirkirkulatorisk encefalopati er en sykdom som er preget av nedsatt hjernefunksjon på grunn av unormal blodsirkulasjon gjennom dets kar. Patologiske endringer påvirker både hjernebarkens hjerte og hjertekort. Sykdommen er ledsaget av et brudd på motoriske og mentale funksjoner, i forbindelse med emosjonelle lidelser.

  Hjernekreft er en sykdom, som et resultat av hvilken en svulst av en ondartet natur som vokser i vevformene i hjernen. Patologi er veldig farlig, og i de fleste kliniske situasjoner slutter det med et dødelig utfall. Men pasientens liv kan bli betydelig utvidet dersom de første tegn på sykdom blir avslørt i god tid og gjelder for en medisinsk institusjon for komplisert behandling.

  Lungeinsuffisiens - en tilstand som karakteriseres ved den manglende evne til systemet for å opprettholde normal lunge blodgassammensetning, eller om den er stabilisert på grunn av en sterk overspennings- kompenserende mekanismer ytre pusteapparat. Grunnlaget for den patologiske prosess - et brudd av gassutveksling i det pulmonare system. På grunn av dette, blir det menneskelige legeme ikke gå inn den nødvendige mengden av oksygen og karbondioksid er stadig økende. Alt dette blir årsaken til oksygen sult av organer.

  Ved hjelp av fysiske øvelser og selvkontroll, kan de fleste uten medisin.

  Les Mer Om Fartøyene