Kjennetegn ved cerebral iskemi: dens typer, årsaker og behandling

I denne artikkelen: Hva er cerebral iskemi, under hvilke sykdommer kan det bli observert, hva er farlig. At det er mulig å gjøre for konvalescens.

Hjernens iskemi kalles en patologisk tilstand, der det mangler blodtilførsel, noe som ikke sikrer normal metabolisme i sentralnervesystemet. Sykdommen fører til utilstrekkelig inntak av oksygen (hypoksi) i hjernevævet, på grunn av hva cellene kan dø av.

I de fleste tilfeller er cerebral iskemi forbundet med et slag, men det er også observert i andre sykdommer. Dette er en ganske farlig tilstand, noe som kan forårsake død av en del eller hele hjernen. Prognosen avhenger av årsaken til sykdommen, samt varighet og alvorlighetsgrad. I noen tilfeller, med rask gjenoppretting av blodtilførselen, er fullstendig gjenoppretting mulig.

Problemet med cerebral iskemi behandles av nevrologer, nevrokirurger og bedøvelsesmidler.

Typer hjerne iskemi

Avhengig av utbredelsen av mangel på blodtilførsel er fokal og global iskemi av hjernen isolert.

 1. Fokal oppstår når blodkarets lumen er blokkert av en trombose eller embolus, noe som medfører forringelse av blodtilførselen til et bestemt område av hjernen og risikoen for celledød i dette området.
 2. Hjernens ischemi - hva er det? Det oppstår når en plutselig eller plutselig forverring av hjerneblodforsyningen. Denne situasjonen blir observert når hjerteaktiviteten er stoppet eller blodtrykksnivået faller betydelig.

Årsaker til patologi

Fokale og globale patologier har forskjellige opprinnelsesårsaker.

Årsaker til fokal cerebral iskemi

Den vanligste årsaken er atherosklerose - en sykdom der plakkene som består av fett, kolesterol, kalsiumsalter og celler, forekommer i det indre skallet av arterier. Når fartøyets skrog på plass over en aterosklerotisk plaque-bursts, dette området dannes tromber ligger over arterien og fører til utvikling av fokal ischemi i hjernen, som forsynes med blod vaskulære lesjoner.

En annen vanlig årsak er emboli, hvor cerebrale arterier er blokkert av en embolus - en trombus dannet andre steder og fanget i hjerneskap med blodgass. De viktigste kildene til emboli som fører til fokal cerebral iskemi er karoten arterier og hjertet.

Årsakene til dannelse av blodpropp i hjertet kan fungere hjertearytmi (for eksempel atrial fibrillering), hjerteklaffen defekter, inflammasjon av den indre foring i hjertet (endotelet), tilstedeværelsen av kunstige ventiler i hjertet og tumorer. I halspulsårene dannes blodpropper oftest på grunn av atherosklerotisk lesjon av disse karene.

Slike trombier kan disintegreres i partikler og brytes vekk fra hjerte- eller karotidens vegger, noe som fører til deres migrering til hjernekarrene. Etter å ha nådd arteriet med liten diameter, stikker embolusen i lumen og stopper blodstrømmen langs den, noe som forårsaker utvikling av brennvidkemi.

Årsaker til global hjerneiskemi

Denne tilstanden utvikler seg på grunn av fullstendig opphør eller kraftig forverring av cerebral blodstrøm. Denne situasjonen kan oppstå når hjertet stoppes, et sterkt fall i blodtrykket. Årsaker til hjertestans inkluderer hjerteinfarkt, koronar hjertesykdom, kardiomyopatier, medfødte og anskaffe hjertefeil og visse hjertearytmier. Ved ekstrem reduksjon i blodtrykket kan forårsake alvorlige allergiske reaksjoner, blodtap, smerte sjokk, akutt hjerte- svikt, alvorlige hjertearytmier, sepsis (blod-infeksjon), og andre farlige sykdommer.

karakteristiske symptomer

Symptomer på fokal iskemi er avhengig av hvilket område av hjernen blodsirkulasjonen er forstyrret.

 • Hvis grenene til den indre halspulsåren er blokkert, kan dette forårsake symptomer som blindhet i ett øye, svakhet i ett ben eller en arm, svakhet i den ene halvdelen av kroppen.
 • Iskemi i hjernens bakre områder, som leveres av grenene i vertebralarterien, kan føre til svimmelhet, dobbeltsyn, svakhet i begge sider av kroppen.
 • Andre symptomer inkluderer taleforstyrrelser, tap av koordinering.

Symptomene kan være mild eller alvorlig. I alvorlige tilfeller, selv med en fokal type sykdom, kan pasienter utvikle nedsatt bevissthet. Varigheten av symptomene kan variere fra noen få sekunder til flere timer (med forbigående iskemisk angrep) eller enda lenger (med utvikling av et slag). Med irreversibel skade på hjernen, kan tegn på et slag forbli for alltid.

Global iskemi har ikke fokal symptomer. Opphør av blodtilførsel til hele hjernen i mer enn 10 sekunder fører til tap av bevissthet, og i lengre tid enn noen få minutter - resulterer vanligvis i irreversibel skade på vevet. Det er på grunn av irreversibiliteten av konsekvensene av global cerebral iskemi at identifikasjon av symptomer og behandling på kortest mulig tid er så viktig.

diagnostikk

Iskemi er vanligvis diagnostisert under medisinsk undersøkelse og ved hjelp av hjernedekorasjonsteknikker.

Selv i nærvær av åpenbare tegn på fokalisoki, er det nødvendig å gjennomføre en hjernesøk, med hvilken man prøver å bestemme:

 1. Er det aktuelle kliniske bildet forårsaket av iskemi eller blødning i hjernen?
 2. Hvilken del av hjernen påvirkes?
 3. Hvor alvorlig er tilstanden?

Ideelt sett bør enhver person med tegn på iskemi gjennomgå en hjernesøk innen en time etter at han er kommet til en medisinsk institusjon.

Tidlig implementering av denne undersøkelsen er spesielt viktig for pasienter som:

 • egnet for behandling med legemidler som oppløser trombi (trombolytika);
 • tar allerede stoffer som reduserer blodproppene
 • ha en forstyrrelse av bevisstheten.

For undersøkelse av hjernen hos pasienter med iskemi, brukes to hovedmetoder for skanning:

 1. Beregnet Tomografi (CT) er en datamaskinbasert flersøkingsmetode for skanning som lar deg lage et detaljert bilde av hjernen og oppdage eventuelle problemområder. Noen ganger under denne undersøkelsen, for å øke dens diagnostiske verdi, injiseres pasienten med en spesiell kontrast intravenøst.

 • Magnetic resonance imaging (MR) er en metode for å skanne hjernen, som bruker sterke magnetfelt og radiobølger for å få detaljerte bilder av vev. Denne undersøkelsen brukes vanligvis hos personer med mer komplekse symptomer, når størrelsen og plasseringen av lesjonen er ukjent. Det brukes også til personer med forbigående iskemisk angrep. Denne typen hjerneskanning lar deg nøyaktig vurdere vevet og oppdage små eller uvanlig plasserte skadeområder. Som i datortomografi injiseres noen pasienter med et kontrastmiddel for å forbedre diagnostisk verdi av MR.

  Videre undersøkelse er rettet mot å finne årsakene til sykdommen. Den inkluderer:

  • Ultralydundersøkelse av karoten arterier - bidrar til å oppdage innsnevring i blodkar som leverer blod til hjernen.
  • Ekkokardiografi er en metode for ultralydundersøkelse av hjertet, som gjør det mulig å evaluere dets funksjon og dimensjoner, samt å oppdage trombi.
  • Elektrokardiografi - lar deg evaluere den elektriske aktiviteten til hjertemuskelen, identifisere lednings- og rytmestørrelser som kan føre til blodpropper i hjertehulen eller forårsake en global cerebral iskemi.
  • Angiografi av hjernen - Røntgenundersøkelse av hjerneskap etter innføring av kontrastmedium i dem.
  • Blodprøver for å bestemme nivået av kolesterol og glukose, blodkoagulasjon.

  behandling

  Behandling bør sikte på umiddelbar forbedring av blodstrømmen i det berørte området. Dette gjelder både fokale og globale former for iskemi.

  Terapi i global form for iskemi

  For å forbedre blodtilførselen til hjernen med global iskemi er det nødvendig å eliminere årsaken til dens utvikling, det vil si å gjenopprette normal aktivitet i hjertet og øke blodtrykket. For å gjøre dette, utføres hjertelungeopplivning i tilfelle hjertestans, og med fall av arterielt trykk, eliminering av årsakene til denne tilstanden og innføring av legemidler som øker nivået. Uten å oppnå disse nødvendige målene (gjenopprette hjerteaktivitet og økt blodtrykk), gir videre behandling som er rettet mot å bekjempe konsekvensene av global hjernens iskemi, ingen mening.

  I alvorlige tilfeller utvikler de fleste pasienter hjerne ødem. I slike tilfeller brukes narkotika som reduserer intrakranielt trykk, oftest - vinker.

  Men mange stoffer som leger og forskere attributtegenskaper forbedre cerebral blodstrøm og metabolisme i hjernecellene (for eksempel piracetam, cortexin aktovegin, tserakson), klarte ikke å bevise sin effektivitet i forskning.

  Spesifikk behandling av fokal iskemi

  I hjernens fokalskemi er en kombinasjon av legemidler vanligvis brukt til behandling. Noen av dem er utnevnt umiddelbart etter diagnose og bare for kort tid, mens den andre pasienten må ta svært lang tid.

  Målet med behandlingen er umiddelbar gjenoppretting av blodstrømmen i den berørte arterien. Hvis du starter riktig behandling av iskemisk slag i de første 4,5 timer etter utvikling av symptomer, kan du lagre noen av hjernecellene og forbedre nevrologisk prognose hos pasienten.

  For å gjenopprette blodstrømmen til den berørte cerebral arterien, bruk:

  1. Trombolyse er en behandlingsmetode som legene oppløser trombi blokkerende blodkar. For å utføre trombolyse med brennvidkemi, brukes spesielle preparater (trombolytika) - alteplase (Aktilis), tenekteplase (metylase). Før innføringen av disse stoffene må nødvendigvis inneholde CT eller MR for å bekrefte diagnosen iskemi.

 • Trombektomi er en minimal invasiv kirurgisk prosedyre ved hjelp av hvilken leger fjerner en trombose fra det berørte karet. Denne metoden er kun effektiv for behandling av iskemiske slag forårsaket av trombi i de store arteriene i hjernen.

  Med brennende iskemi forårsaket av innsnevring av den aterosklerotiske plakk av karoten arterien, kan en operasjon for å fjerne den utføres. Denne operasjonen kalles karotid endarterektomi.

  Andre legemidler som brukes til å forhindre episoder av fokal cerebral iskemi i fremtiden:

  • Antiagreganty - legemidler som påvirker blodplater for å undertrykke aggregering (liming sammen) og redusere risikoen for nye blodpropp i karene. Det mest berømte middelet i denne gruppen er aspirin, gitt i lav dose. De fleste pasienter er foreskrevet dette stoffet for å forhindre ytterligere episoder av sykdommen. I tillegg til aspirin kan klopidogrel, ticagrelor også brukes.
  • Antikoagulanter er stoffer som forhindrer dannelsen av blodpropper ved å påvirke faktorene for blodkoagulasjon. I den akutte perioden med iskemi, er injiserbar form for antikoagulantia - heparin, enoksaparin, dalteparin - foreskrevet. Legemidler til langvarig bruk er tilgjengelige i form av tabletter, de inkluderer warfarin, dabigatran, rivaroxaban. De er foreskrevet for pasienter med hjerterytmeforstyrrelser (atrieflimmer) og dyp venetrombose.
  • Antihypertensive stoffer er medisiner som brukes til å redusere høyt blodtrykk. Disse innbefatter tiazid-diuretika (indapamid, hydroklortiazid), angitenzinprevraschayuschego enzyminhibitorer (ramipril, perindopril), angiotensin-antagonister (losartan, candesartan) reseptoren, en kalsiumkanalblokker (amlodipin, felodipin), beta-blokkere (bisoprolol, nebivolol).
  • Statiner er stoffer som senker kolesterolnivået i blodet. Til dem tilhører atorvastatin, rosuvastatin.

  Rehabilitering etter en historie med hjerneiskemi

  Alvorlig hjernesenkemi kan forårsake midlertidig eller permanent fysisk og følelsesmessig skade på en person. Etter en akutt periode begynner rehabilitering, som inkluderer:

  1. Tale terapi - å eliminere eller lindre problemer med reproduksjon eller forståelse av talespråk.
  2. Terapeutisk fysisk trening - hjelper pasienten til å gjenopprette bevegelse i de berørte lemmer og koordinering.
  3. Arbeidsterapi - hjelper pasienten til å forbedre sin evne til å utføre hverdagsoppgaver, for eksempel bading, matlaging, dressing, lesing og skriving.
  4. Støtte fra venner og slektninger - gir et komfortabelt og vennlig miljø, noe som er svært viktig for en vellykket gjenoppretting etter cerebral iskemi.

  outlook

  Prognosen avhenger av alvorlighetsgraden av sykdommen, den generelle helsetilstanden og pasientens alder. Statistikken viser at ca 75% av pasientene overlever innen ett år etter et iskemisk slag.

  Iskemisk sykdom i hjernen: former, manifestasjoner, behandling, forebygging

  Uttrykket "cerebral iskemi" er blitt stadig mer vanlig blant konklusjonene fra leger av ulike spesialiteter, og for mange av oss er denne diagnosen ikke lenger nyheter. Å treffe et stort antall eldre, utgjør cerebral iskemi en alvorlig trussel, ikke bare for normal vitale aktivitet, men også for pasientens liv. En slik tilstand krever alltid legenes nøye oppmerksomhet og utnevnelsen av en effektiv og rettidig behandling.

  Iskemien i hjernen er ikke noe mer enn brudd på funksjonen på grunn av uttalt hypoksi (oksygen sult). Ifølge statistikk fortsetter antall tilfeller av en eller annen form for å vokse fra år til år, til tross for suksessen med moderne farmakoterapi. Slike akutte former som hjerneinfarkt (slag) utgjør en alvorlig trussel mot pasientens liv.

  Og babyen kan ikke spare

  Cerebral iskemi kan forekomme både akutt og kronisk; oftest er det ervervet, selv om dens medfødte form, cerebral iskemi hos nyfødte, forekommer også. Så hva er disse former for en slik lumsk sykdom?

  Cerebral iskemi av nyfødte er et brudd på oksygentransport til barnets hjernevev, som er ledsaget av sin hypoksi med mulige strukturelle endringer. Som regel grunnene som oppstår under svangerskapet (føtale misdannelser, dårlige vaner vordende mor, negative miljøfaktorer) eller direkte i fødsel (fødsel traumer, ledningen forviklinger, unormal morkake, og andre.). Denne tilstanden er lett diagnostisert av pediatriske nevrologer og neonatologer.

  foto: hjerneslag (venstre) og hypoksisk-iskemisk encefalopati (høyre) hos en nyfødt

  Klinisk er sykdommen uttrykt i forskjellige nevrologiske lidelser: overdreven spenning eller omvendt, lys nåværende form, utseendet av anfall moderat form. I tilfelle av tung strøm med tegn på organisk hjerneskade, blir nyfødte plassert i intensivavdelingen for nøye observasjon og behandling. Men selv med en slik diagnose, bør en ung mor ikke være redd og panikk: lett og moderat former for cerebral iskemi hos nyfødte godt bukke under for hensiktsmessig behandling. Ofte er slike nyfødte på tidspunktet for utslipp fra sykehuset ikke forskjellig fra andre sunne babyer.

  Vaskulær insuffisiens og høyt blodtrykk

  Kronisk cerebral iskemi forekommer som regel blant eldre i forskjellige land. Denne oppkjøpte tilstanden, hvor irreversible degenerative forandringer forekommer i hjernens substans. Foreløpig er kronisk cerebral iskemi et alvorlig problem, da det påvirker et betydelig antall mennesker, krever lang og noen ganger dyr behandling, og er også i stand til ganske kort tid for å føre en pasient til uførhet og til og med død.

  Kronisk iskemi i hjernen anses å være en polyetologisk sykdom, men rollen som fremfor alt er den vaskulære faktoren ubestridelig. Det er kjent at dets hovedårsaker - aterosklerose og hypertensjon.

  Aterosklerose av arterier som fôrer hjernen, de akkumulerer fettproteinmasser, som til slutt blir til aterosklerotisk plakk, og smalker lumen. Som et resultat av et slikt nederlag av hjernens blodkar er forstyrrelsen av blod gjennom dem forstyrret, hvis konsekvens er hypoksi. Lignende endringer forekommer i iskemisk hjertesykdom, så det blir klart hvorfor disse tilsynelatende forskjellige sykdommene ofte følger med hverandre.

  Utbruddet av cerebral iskemi

  Pasienter med arteriell hypertensjon på bakgrunn av stadig forandret blodtrykksnivå, det er endringer ikke bare i store arterielle trunker, men først og fremst arterioler. Med hver ny hypertensive krise i veggene i små arterier og arterioler oppstår såkalte fibrinoidendringer, plasma-metning med utfall av sklerose og hyalinose. Med andre ord, med en skarp økt blodtrykk er razvoloknenie og ødeleggelse av vaskulær veggen, impregnering med plasmaproteiner og påfølgende vekst i dem bindevevno. Til slutt er fartøyets lumen innsnevret, veggens tøyelighet forsvinner og blodstrømmen forstyrres på samme måte som det som skjer ved aterosklerose.

  Det er ingen hemmelighet at aterosklerose og hypertensjon ikke bare påvirke en stor del av befolkningen, bærer en epidemi, men også ganske ofte med hverandre ledsaget av en og samme pasient, sette i en tandem betydelig skade blodtilførselen til ulike organer, og fremfor alt, hjernen.

  Andre forutsetninger for cerebral iskemi

  Andre årsaker til kronisk cerebral iskemi inkluderer:

  I tillegg, i tillegg til fartøyet endres, spiller en viktig rolle av brudd på systemet hemodynamikken i følgende tilfeller:

  • Iskemisk hjertesykdom;
  • Arrytmi med en tendens til tromboemboliske komplikasjoner;
  • Krenkelser fra koagulasjons- og antikoaguleringssystemene i blod.

  Hvilke endringer forekommer i kronisk iskemi?

  Det er kjent at nervøsvev er høyt spesialisert og strukturelt komplekst og strukturelt funksjonelt, derfor er det ekstremt følsomt selv til en liten mangel på oksygen. Under påvirkning av forskjellige faktorer som forstyrrer cerebral blodstrøm i hjernevev hypoksi skjer, brytes komplekse metabolske prosesser som aktiveres av lipidperoksidasjon med dannelsen av frie radikaler, og har en toksisk effekt på nerveceller (neuroner). Som et resultat kan det oppstå skade på nevroner dystrofi og død, det er mikroskopiske foci nekrose og demyelinisering (tap av nerveprosessene i deres membraner), noe som resulterer i at hjernen blir som en svamp - den såkalte spongiose.

  Etter hvert som degenerative endringer utvikler seg, sirkulatoriske mellomrom ekspanderer, gliose - spredning av glialceller (en slags skjelett av nevroner som utfører en støttende og trofisk funksjon). Gliosis ligner sklerose i andre organer, som også følger med kronisk hypoksi. Lignende endringer er som regel diffuse, men deres alvorlighetsgrad kan variere i forskjellige deler av sentralnervesystemet.

  En særegen markør av kroniske cerebrale sirkulasjonsforstyrrelser kan anta periventrikulær ischemi ved hvilken et vakuum nervevev rundt ventriklene og i de subkortikale hvit substans regioner av fenomener demyelinisering, gliose og utvidelse av perivaskulære (sirkulatoriske) rom (leukoareose).

  Video: forelesning om kronisk hjerne-iskemi

  Kliniske manifestasjoner

  Svært ofte skjer det at eldre ikke legger stor vekt på endringer i minne, oppmerksomhet, utseende av fravær, skrive av disse manifestasjonene for alder og tretthet. Men ikke være så uforsiktig om deres helse fordi de tilsynelatende er vanlige og milde symptomer på cerebral iskemi kan være første tegn på begynnende sykdom, alvorlighetsgraden av de kliniske manifestasjoner som er direkte relatert til pasientens alder.

  Det antas at kronisk cerebral iskemi er det vanligste nevrologiske syndromet, særlig blant eldre. Kliniske tegn på det er svært varierte og variable, som bestemmes av årsaken som forårsaket dem, og den overordnede lokaliseringen av lesjonen i hjernen. I samme pasient kan perioder med ren hjerneskade erstattes av relativ velvære. Imidlertid oppstår de kontinuerlig progressive former for flytnår pasientens tilstand er stadig forverres opp for å fullføre demens (demens).

  Med økende grad

  Det er akseptert å skille flere grader av alvorlighetsgrad av iskemisk hjernesykdom, avhengig av kliniske manifestasjoner og dybde av nevrologiske lidelser.

  Jeg grad

  Dermed har cerebral iskemi i 1. grad følgende manifestasjoner:

  • Hyppig hodepine, en følelse av tyngde i hodet;
  • Svakhet, tretthet;
  • Minnehemming, redusert evne til å konsentrere oppmerksomheten;
  • Søvnforstyrrelser;
  • Emosjonell labilitet.

  Tilsynelatende er pasientens klager ganske uspesifiserte, og ikke alle med slike symptomer vil vanligvis konsultere en lege. Det skal imidlertid bemerkes at rettidig behandling startet tidlig, når det ikke er noen brutto nevrologiske lidelser, kan ikke bare eliminere individuelle symptomer, men også tegn på sykdommen som helhet.

  II grad

  Cerebral iskemi av 2. grad er ledsaget av mer alvorlige endringer i nervesystemet og manifesterer seg:

  • Minneforringelse;
  • svimmelhet;
  • Forstyrrelser av bevegelser og ustabilitet ved å gå.
  • Tap av arbeidsevne.

  I denne fasen av sykdomsforløpet er det tegn på en fokal lesjon av hjernestoffet i form av forskjellige patologiske reflekser uttrykt intellektuell-mental lidelser. Slike pasienter er ikke i stand til mentalt arbeid, de har følelsesmessig labilitet, og kritikken er avtagende.

  III grad

  I tredje fase av sykdommen er det brutto nevrologiske lidelser, tegn på organisk skade på hjernen. Pasienter kan ofte falle i svikt, kan ikke jobbe, i enkelte tilfeller er det tap av evne til selvbetjening.

  Det skal bemerkes at jo mer brudd på hjernens funksjon er, jo mindre klager pasienten kan gjøre, men dette betyr ikke at det er ingen. Ofte pasienter i en tilstand av demens bare De kan ikke tydelig formulere og stemme sine klager legen. Til tross for dette er diagnosen kronisk cerebral iskemi ikke noe vanskelig for nevrolog, på grunn av det karakteristiske kliniske bildet og mulighetene for instrumentelle forskningsmetoder.

  Akutt natur

  Akutt hjernekjemi, som regel, er fokusert karakter og kalles hjerneslag. Blant årsakene til hjerneslag, tilhører den viktigste betydningen, som i tilfelle med kronisk iskemi, aterosklerose og arteriell hypertensjon.

  I tilfelle av cerebral arteriosklerose kan brudd på plakk oppstå ved frigjøring av innholdet og etterfølgende trombose. Den dannede trombus blokkerer helt blodbevegelsen, og i hjernens område med forstyrret blodstrøm er det nekrose - iskemisk slag, som det er mer riktig å ringe hjerneinfarkt.

  Slike infarkt oppstår dype nevrologiske lidelser: forsvinningen av følsomhet, motorisk funksjon i kroppen, innerverte fra det berørte området av hjernen, utseendet av patologiske reflekser, forstyrrelser av den cerebrale cortex og tap av tale, tenkning, evnen til selvbetjent. I noen tilfeller, når de vitale nerve sentre i hjernestammen lesjon skjer, kan døden inntreffe i den akutte fasen.

  Metoder for diagnostisering av cerebral iskemi

  Til dags dato er det mange moderne og nøyaktige metoder for å diagnostisere cerebral iskemi, men ikke forsømmer og generelt tilgjengelig, for eksempel:

  1. En detaljert undersøkelse (i tilfelle en alvorlig tilstand, en samtale med pasientens slektninger);
  2. Forsiktig samling av pasientklager, avklaring av familie og medisinsk historie;
  3. Undersøkelse av refleks og sensorisk funksjon.

  Blant de instrumentelle metodene kan informasjon være:

  1. CT (computertomografi) og MRI (magnetisk resonansbilder), som kan oppdage utvidelsen av ventriklene, fokaliseringen av demyelinering og atrofiske forandringer i hjernebarken;
  2. Ultralyd og Doppler studie av blodkar gjør det mulig å oppdage deres patologiske tortuositet, medfødte anomalier, og også graden av forstyrrelse av blodstrømmen langs dem.
  3. EEG (elektroencefalogram) i dette tilfellet vil ikke ha patognomoniske tegn på sykdommen.

  Hvordan håndtere, hvordan å behandle?

  Behandling av cerebral iskemi bør rettes ikke bare for å eliminere eksisterende klager, men også forhindre videre progresjon sykdom med utvikling av alvorlige eller akutte former.

  Før du tilordner visse medisiner, er det nødvendig, hvis det er mulig, å eliminere eksisterende risikofaktorer, normalisere diett og livsstil til pasienten. Det er viktig å forklare pasienten om farene ved røyking, kronisk stress og følelsesmessig overbelastning, som kun er mulig i begynnelsen av sykdommen. I en senere periode må vi snakke med sine slektninger, fordi det er på skuldrene at omsorgen for den syke personen er betrodd. Og slike mennesker krever som regel maksimal oppmerksomhet og tålmodighet.

  foruten korreksjon av lipidmetabolismen og blodtrykket, det er nødvendig å foreskrive stoffer som har antioksidant aktivitet. For tiden er actovegin, piracetam og cerebrolysin mye brukt for å fremme utvidelsen av fartøy som leverer hjernen, og dermed forbedre blodtilførselen til nervesvevet. I tillegg har alle kjente vitaminer C og E også en antioksidant effekt. Pyracetam har antiplatelet egenskaper, forbedrer mikrosirkulasjonen.

  I tillegg til vasodilatatorer og antioksidantmidler, elimineres anxiolytika og antidepressiva, for eksempel grandaxin, om nødvendig, og eliminerer følelser av angst, frykt og følelsesmessig overbelastning.

  Det er bra, når i kompleks terapi av cerebral iskemi er det også vanlige fysiske øvelser, svømming og massasje. I de fleste tilfeller anbefales pasienten å revurdere livsstilen og ernæringen.

  Det er viktig å huske på at rettidig behandling, utpekt kompetent ekspert, ikke bare bidrar til å unngå å forverre de tilsynelatende ubetydelige endringer i hjernens aktivitet, men også slike forferdelige manifestasjoner av forstyrrelser i cerebral sirkulasjon som hjerneinfarkt og vaskulær demens.

  Hjernens iskemi: årsaker, symptomer og behandling. Kronisk cerebral iskemi

  Adressering til legen, ganske ofte folk klager over rask tretthet, hukommelsessvikt, hodepine, dårlig humør, søvnløshet. Legene hører om slike symptomer hver dag. Tross alt plager de jevnlig alle mennesker. Noen ganger overfører disse symptomene uavhengig og raskt, men i noen tilfeller er deres varighet og progresjon notert. Forsiktig! Tross alt kan tale gå om forstyrrelse av blodsirkulasjonen i hjernevev. Denne sykdommen kalles cerebral iskemi. Dette er en av de alvorlige og farlige plager.

  Hva er sykdommen?

  Iskemi i hjernen er en kronisk alvorlig sykdom. Det er forårsaket av et brudd på oksygenforsyningen til kroppen. Alle menneskelige systemer lider av dette. Men hjernen reagerer i utgangspunktet.

  Mekanismen av sykdommen er veldig enkel. Fartøy som transporterer blod er tilbøyelige til akkumulering av kolesterol akkumuleringer. Ikke for ingenting som ernæringseksperter så taler for begrenset bruk av produkter som inneholder den. Selvfølgelig er den normale strømmen av blod gjennom de "tilstoppede" fartøyene helt umulig. Det er kronisk aterosklerose. Det er preget av blokkering av blodkar.

  Skipets hovedfunksjon - transporten - går tapt. Blodpropper tilstoppet med kolesterolplakk kan ikke berikke kroppen i tilstrekkelige mengder med oksygen. Slike sult er den mest alvorlige stressen for alle humane vev. Det skal bemerkes at det er hjernen som er den største forbrukeren av oksygen. Det er derfor denne sulten for ham er dødelig. I dette tilfellet kan konsekvensene som fremkaller hjerneekskemi være dødelig. Tross alt, disse cellene kan ikke gjenopprettes.

  årsaker til

  Tilstrekkelig forskjellige eksterne og interne faktorer kan provosere utviklingen av en så alvorlig sykdom som cerebral iskemi. Behandling, tidlig startet, slutter veldig dårlig. Derfor er det viktig å diagnostisere en sykdom i de tidlige stadiene. Og selvfølgelig, ikke nøl med behandling.

  Hovedårsakene til forekomsten av iskemi hos voksne inkluderer:

  • Åreforkalkning. Økninger i fettavsetninger reduserer lumen betydelig, og forhindrer blodstrøm.
  • Forekomst av trombi. Ikke mindre sjeldne årsaken til sykdommen. Fullstendig blokkering av cerebral arterien med blodpropp blokkerer helt nødvendig transport.
  • Hjertesvikt. En av de alvorlige provokerende faktorene. Akutt svikt, et brudd på rytmen i hjertet fører til utbruddet av iskemi.
  • hypertensjon.

  Dette er imidlertid ikke alle grunnene til at en alvorlig sykdom kan utvikle seg.

  Til flere kilder til sykdom forekommer legene slike faktorer:

  • kardiovaskulære problemer;
  • blodsykdommer;
  • vaskulitt;
  • sykdommer forbundet med ryggraden;
  • takykardi;
  • forgiftning med gasser (karbonmonoksid);
  • anemi.

  I en gruppe med risiko for oppstart av denne sykdommen er legene påmeldt eldre mennesker, pasienter som er diagnostisert med diabetes mellitus. Det bør bemerkes at elskere av underernæring og røykere også anses å være i fare.

  Former av sykdommen

  I medisin er det to kategorier av sykdom:

  • Akutt hjernekjemi. Hennes utseende er forbundet med en skarp oksygen sult. Det krever umiddelbar behandling. Ellers er det iskemiske angrep. Det kan være anfall karakterisert ved tap av følsomhet for visse soner, lammelse av visse områder av kroppen, midlertidig blindhet.
  • Kronisk iskemi i hjernen. Denne form for lidelse utvikler seg gradvis. Drivkraften til strømmen er som regel et akutt stadium, som ikke ble gitt riktig verdi i tid. Ubehandlet, det utvikler seg gradvis og fører til ganske uønskede konsekvenser. Apogee av sykdommen kan være et slag. Noen ganger - hjerteinfarkt.

  karakteristiske symptomer

  Det viktigste tegn på sykdommen er rask tretthet under aktiv hjernefunksjon. Deretter blir glemsomhet og alvorlig minneverdighet lagt til.

  De viktigste symptomene på cerebral iskemi er:

  • svakhet;
  • svimmelhet;
  • tretthet,
  • kvalme;
  • besvimelse;
  • hodepine, som ofte blir til migrene;
  • søvnforstyrrelser;
  • irritabilitet;
  • trykkfall;
  • økt spenning
  • taleforringelse.

  Det er viktig å forstå at sykdommen har flere grader av utvikling. De ovennevnte tegnene er de viktigste som oppstår hos en person som er diagnostisert med cerebral iskemi. Symptomer, behandling avhenger direkte av sykdomsgraden. Og hvert nytt stadium legger til de viktigste manifestasjonene av ekstra tegn, karakteristisk for denne sykdommen.

  Grad av sykdom

  Det er tre stadier. Hver av dem er, som allerede nevnt, preget av flere symptomer. Følgelig varierer den nødvendige behandlingen også. Det er ekstremt viktig å ikke kjøre sykdommen. Ved de første symptomene bør du konsultere en lege, for ikke å gå glipp av øyeblikkelig utvikling av en alvorlig sykdom.

  1. Iskemi av hjernen i 1. grad. Generelt er pasientens velvære ganske normalt. Noen ganger er det en svak ubehag, kulderystelser, svimmelhet. Etter fysisk arbeid er det smerter i hendene. I noen tilfeller er det en endring i gangen. En person, som det var, "shuffles", tar mindre skritt. Andre kan merke en endring i pasientens temperament og karakter. Som regel forårsaker cerebral iskemi i 1 grad pasienten uforklarlig følelse av angst, konstant irritabilitet, noen ganger til og med depresjon. Hvis du observerer personen mer forsiktig, kan du avsløre absent-mindedness. Det er svært vanskelig for pasienten å konsentrere oppmerksomheten, konsentrere seg. Karakteristisk er også langsom tenkning.
  2. Hjernens ischemi i 2. grad. Dette stadiet er preget av en økning i symptomer. En person føler seg fremgang i hodepine, kvalme. Adferdsforstyrrelser er mer uttalt og allerede ganske merkbare. Det er tap av hverdagslige og profesjonelle ferdigheter. Evnen til å planlegge handlinger blir stadig vanskeligere. Samtidig reduseres den kritiske selvvurderingen av atferd.
  3. Hjernens ischemi i tredje grad. Før dette stadiet gir absolutt inaktivitet i forhold til behandling. En akutt lesjon av nesten alle nevrologiske funksjoner avsløres. Pasienten manifesterer Parkinsons syndrom, motorfunksjonene i alle lemmer er ødelagte, og urininkontinens blir observert. Redusert evne til å kontrollere bena og tap av balanse fører til vanskeligheter med å gå. I noen tilfeller er bevegelsen helt umulig. En slik pasient mister orientering i rommet. Noen ganger kan det ikke tilstrekkelig forståes om det er verdt det, ligger eller sitter. Tale er alvorlig krenket, minnet er tapt, tenkning er fraværende. Disorders av psyken nå sin apogee, noen ganger kan du observere fullstendig oppløsning av personlighet.

  Diagnose av sykdommen

  Dessverre er det svært vanskelig å identifisere sykdommen i begynnelsen. Iskemi av hjerneskader kan ikke forårsake noen klager. Det skal forstås at blodkarene ikke har nerveendringer, slik at utviklingen i sykdommen fortsetter ganske umerkelig. Det er bare ubehagelige opplevelser når ubehagelige konsekvenser som regel allerede har kommet.

  Ved diagnose undersøker den behandlende legen nøye symptomatologien basert på pasientens klager. Kontroller grundig de overførte sykdommene for å avgjøre om en person er i fare. I tillegg er kronisk cerebral iskemi diagnostisert ved hjelp av en rekke undersøkelsesmetoder:

  • cardiography;
  • laboratorietester (nivået av kolesterol og sukker i pasientens blod er bestemt);
  • fysisk undersøkelse (målt pulsering av blodkar);
  • ultralyd tomografi;
  • elektroencefalografi;
  • Doppler-tomografi.

  Den sistnevnte undersøkelsesmetoden er ganske unik og viktig forskning. Dopplerografi består i å måle hastigheten på blodstrømmen. Dermed blir det mulig å lokalisere kolesterolplakkene i retardasjonsstedene.

  Årsaker til sykdommen hos nyfødte

  En av de store barndomspatologiene er iskemi. Hittil har medisinen ikke funnet effektive stoffer som kan kvitte seg med sykdommen. Årsakene til sykdommen hos barn og voksne varierer betydelig.

  Hjernens iskemi hos nyfødte er en konsekvens av hypoksi som oppstår i intrauterin tilstand eller under fødsel. Ofte utvikler sykdommen hos spedbarn hvis mødre er 35 år.

  De viktigste faktorene som forårsaker sykdommen:

  • flere graviditeter
  • toksisose i senere termer, som foregår i alvorlig form og ledsaget av økt trykk og tilstedeværelse av protein i urinen;
  • eksfoliering av moderkaken;
  • sykdom og dårlige vaner hos moren;
  • fødsel av en baby tidligere eller senere enn begrepet;
  • feil i utero-placentasirkulasjonen, som provoserer nekrose av babyens hjerne;
  • hjertefeil hos et barn.

  I medisin er det tre grader av alvorlighetsgrad:

  • En enkel fase av iskemi. Barnet kan bli observert en uttalt depresjon. Eller omvendt, en sterk spenning, som varer opptil fem til syv dager.
  • En gjennomsnittlig grad av iskemi. Dette skjemaet er som regel ledsaget av kramper hos nyfødte. Slike symptomer kan observeres i barnet i en forholdsvis lang periode.
  • Alvorlig iskemi. Disse babyene blir umiddelbart plassert i intensivavdelingen.

  Uansett hvor forferdelig diagnosen "cerebral ischemia" var, utføres behandling utført av moderne medisin for å oppnå betydelig suksess. Hovedretningene er gjenoppretting av blodsirkulasjon i hjernen og opprettelse av forhold for fullstendig funksjon av upåvirkede områder.

  Det viktigste er å huske at bare en erfaren lege kan evaluere alle tegnene, velg de riktige behandlingsmetodene, noe som gjør det mulig å minimere konsekvensene. I mer lette tilfeller vil tidsriktig tiltak helt eliminere hypoksien i hjernen til det nyfødte.

  Behandling av sykdom

  Dessverre er det ikke funnet nok effektive metoder for å bekjempe sykdommen. Hvis en pasient diagnostiseres med kronisk cerebral iskemi, bør behandlingen bare utføres av en kompetent nevrolog.

  Som regel omfatter kampen mot sykdommen slike tiltak:

  1. Normalisering av blodtrykk, forebyggende metoder for å unngå stroke, iskemiske angrep. Til disse formål bruker du en rekke blodtykkelse og vasodilaterende legemidler. Slike legemidler inkluderer "Pentoxifylline", "Warfarin", etc.
  2. Restaurering av blodsirkulasjon i blodkar, forbedring av metabolisme. Omaron anses å være et effektivt middel. Den inneholder pyracetam. Nemlig har dette stoffet en gunstig effekt på cellene, gjenoppretter dem og forbedrer mettet med oksygen betydelig. "Encephabol", som er mye brukt i behandling av barn med lignende lidelse, har også vist seg å være beundringsverdig.
  3. Restaurering av fysiologiske og atferdsfunksjoner. Til slike formål foreskrives massasje, magneto- og elektroforese, treningsbehandling, restorativ terapi.

  Bredt brukt stoff som kan forbedre hjernen - "Cerebrolysin." Legemidler som er ment å opprettholde blodsirkulasjonen - "Bilobil", "Nimodipin".

  Hvis pasienten har en forholdsvis avansert iskemi i hjernen, består behandlingen av en kirurgisk inngrep. Hovedmålet er den operative fjerningen av sklerotiske plaques. Operasjoner på hjernen er den mest komplekse typen kirurgisk inngrep. De krever legen med høyeste ferdighet. I dette tilfellet, ganske ofte fulle av alvorlige, noen ganger helt uforutsigbare, alvorlige konsekvenser.

  Det er derfor operasjonen er et ekstremt mål. Det brukes kun i tilfeller der konservativ behandling ikke har gitt positive resultater.

  Folkemidlene

  Det er viktig å forstå at hjerneekskemi uten stabil medisin ikke kan stabiliseres. Folkemidlene kan bare brukes som ekstra behandlingsmetoder. Effektiv nok er:

  • avkok fra barken av eik
  • gulrot ferskpresset juice;
  • decoctions av mynte;
  • adonis;
  • komprimerer fra en rekke urter.

  Forebyggende tiltak

  Som det ble sagt tidligere, er det ingen måte å helbrede en sykdom som skjer i alvorlig form. I forbindelse med dette er en viktig faktor forebygging av sykdommen.

  Utmerket reduserer risikoen for å utvikle en slik alvorlig sykdom, som hjernens iskemi, en aktiv livsstil. Sportsaktiviteter, fysisk aktivitet forårsaker økt blodsirkulasjon, stimulerer metabolisme. Dette forhindrer dannelsen av blodpropper, avsetning av kolesterol og beskytter derfor mot forekomsten av plakk.

  Det er ganske effektivt å fullstendig avvise nikotin og alkohol. Dette gjør det mulig å eliminere en av de største risikofaktorene for sykdomsutbruddet.

  På grunn av det faktum at symptomatologien i de tidlige stadier ikke kan manifestere seg eller bli uttrykt tilstrekkelig svakt, er et viktig årlig aspekt den generelle medisinske undersøkelsen. Om nødvendig vil flere diagnostiske metoder bli tildelt. Hvis en pasient har økt risiko for iskemi, vil legen anbefale et behandlingsforløp. Som regel omfatter det bruk av antikoagulantia.

  Veldig effektiv er hirudoterapi, ufortjent glemt av folket. Ved hjelp av medisinske lekser, forebygging av iskemi, utføres trombotiske formasjoner.

  Det er stor betydning for den såkalte sekundære forebyggingen. Det innebærer rettidig behandling av hjertesykdom, hypertensjon.

  Riktig ernæring

  Det viktigste våpenet mot dannelsen av kolesterolplakk er å forebygge en skadelig komponent i kroppen. I denne forbindelse er det svært viktig å etablere riktig ernæring. Mange dietter har blitt utviklet. Noen av dem er rettet mot å redusere kolesterol og sukker i blodet. En profesjonell ernæringsekspert kan bidra til å forstå dette mangfoldet. Det er til og med spesielle anti-kolesterol dietter. Vi vil ikke demontere spesifikke alternativer.

  Det viktigste er å forstå essensen:

  • Andelen fett bør ikke overstige den tredje delen av hele dietten.
  • Karbohydrater i kroppen fylles bare på bekostning av frukt og grønnsaker. Fra baking, sukker, konfektprodukter må være helt forlatt.
  • Animalfett bør holdes til et minimum. Svinekjøtt bør utelukkes fra menyen, og gir preferanse til magert kjøtt, som kalkun, kylling.
  • Reduser mengden salt som brukes. I mat må du legge til svært lite, det er bedre å fjerne saltcellar fra bordet.
  • Det er nødvendig å redusere mengden mat forbrukes om gangen, samtidig som antall mottakelser øker. Ernæringseksperter anbefaler å spise fem eller seks ganger om dagen.
  • Det er svært viktig å strengt kontrollere bruk av kolesterol. For å gjøre dette må du vite innholdet i produktene. For eksempel, i leveren (100 g) inneholder 438 mg av kolesterol, og sur fløte, skummet melk og yoghurt - bare 2 mg.

  konklusjon

  En person som tilbringer mye tid på friluft, spiser riktig, har god helse. Tross alt, i løpet av turen puster han frisk luft som inneholder oksygen. Det er denne komponenten som bare er nødvendig for riktig drift av alle interne systemer. Etter å ha etablert "anticholesterin" ernæring, vil en slik pasient beskytte blodårene mot forurensning. Derfor er ingenting lagt på blodets frie blodsirkulasjon.

  Ellers kan cerebral iskemi utvikles. Denne sykdommen tilhører gruppen av plager som er lettere å unngå enn å prøve å behandle senere. Ikke forsøm enkle metoder for forebygging, flytte aktivt. Ikke glem det for å beskytte helsen din bør være når den ikke går tapt.

  Hjernens iskemi: hva er det og hvordan å behandle det?

  For å opprettholde hjernen, er det nødvendig med oksygen som alle andre organer. Hvis blodforsyningen er forstyrret, slutter han å takle sine funksjoner. Iskemien i hjernen er dannet. Denne sykdommen med et forlenget kurs går i kronisk form og forårsaker alvorlige konsekvenser - opp til epilepsi, lammelse og slag.

  årsaker

  Hovedårsaken til at iskemi av cerebral fartøy utvikler seg, kalles legemet av arteriosklerose av organets kar. Dens interne vegger vokser raskt fettstoffer, som begynner å påvirke hele kroppen. Den vaskulære lumen smal, og bevegelsen av blod blir vanskelig.

  Hjerne iskemi kan også provosere en rekke hjerte-og karsykdommer, spesielt hvis de blir ledsaget av hjertesvikt i kronisk form. Blant slike patologier er det:

  hjerterytmeforstyrrelser;

  patologi av venøsystemet;

  arteriell hyper- og hypotensjon

  sykdommer i sirkulasjonssystemet;

  Moderne medisin skiller to patogenetiske varianter av kronisk iskemi, som er forskjellige i naturen og i det området hvor den største mengden skade utvikler seg. Lacunarvarianten av sykdommen stammer fra okklusjonen av små cerebrale kar. Diffuse angrep er forårsaket av gjentatte angrep av kraftig trykkfall.

  De kan utløses ved feil behandling av hypertensjon eller redusert hjerteutgang. Utfordrende faktorer blir også hoste, kirurgi, ortostatisk hypotensjon i nærvær av samtidig vegetativ-vaskulær dystoni.

  I økende grad er cerebral iskemi diagnostisert hos nyfødte. Som hos voksne, utvikler denne sykdommen hos spedbarn som følge av oksygen sult, men det er vanligvis forårsaket av faktorer relatert til særegenheter av svangerskap og fødselsprosessen:

  alvorlig giftose ved slutten av svangerskapet;

  placenta previa eller peeling;

  brudd på uteroplacental blodsirkulasjon;

  medfødte misdannelser av det kardiovaskulære systemet;

  Kliniske manifestasjoner av sykdommen

  Kronisk cerebral iskemi er den vanligste nevrologiske sykdommen som eldre mennesker er mer tilbøyelige til. Det er mange kliniske manifestasjoner av patologi forbundet med sin opprinnelige årsak og lokalisering av lesjonen. Den samme personen veksler ofte mellom perioder med alvorlig svekkelse av hjerneaktivitet og relativ velvære. Det er også slike varianter av sykdomsforløpet, hvor den menneskelige tilstanden forverres kontinuerlig, noe som fører til fullstendig demens.

  Begynnelsen av utviklingen av cerebral iskemi er indikert ved minnefall, fravær, irritabilitet og problemer med nattesøvn. Eldre mennesker skriver vanligvis disse symptomene for alder og enkel tretthet, slik at de forsinker henvisningen til legen. Under slike forhold utvikler oksygen sulten i hjernen, noe som fører til en reduksjon i arbeidskapasiteten.

  Det er spesielt viktig å diagnostisere iskemisk hjernesykdom hos en nyfødt i tide, fordi ellers utviklingen av babyen vil være vanskelig, vil den begynne å ligge bak jevnaldrene. Foreldre bør varsle om barnet:

  Ingen grunn griner han og flinches;

  har en marmorert hudfarge;

  har et stort hode og en forstørret fontanel;

 • Svært suger brystet og svelger med vanskeligheter.
 • Stadier av utvikling av cerebral iskemi

  Leger skiller flere stadier av løpet av cerebral iskemi. Klassifisering er basert på kliniske manifestasjoner av sykdommen og alvorlighetsgraden av nevrologiske lidelser.

  Den første fasen

  Iskemisk sykdom i hjernen i første grad er preget av:

  repeterende hodepine;

  Hypertensjon vil gå bort. for 147 rubler!

  Chief Cardiac Surgeon: Det føderale programmet for behandling av hypertensjon er lansert! Et nytt stoff for hypertensjon er finansiert av budsjettet og spesialfondene. Så fra høyt trykk, drypp COPPER. Les mer >>>

  følelse av tyngde i hodet;

  forverring av konsentrasjonen;

  Klager hos pasienter i den første fasen av hjernens iskemi er ikke-spesifikk. De er sjelden lagt merke til, men det er ikke riktig. Det er viktig å se en lege ved begynnelsen av utviklingen av iskemi, fordi bare i fravær av nevrologiske lidelser kan sykdommen helbredes helt.

  Den andre fasen

  Etter hvert som utviklingen av iskemi utvikler seg, er det alvorlige avvik i funksjonene i sentralnervesystemet. Dette fremgår av følgende symptomer:

  brutto minneverdighet

  brudd på koordinering av bevegelser;

  skarpe humørsvingninger;

  I den andre fasen av sykdommen manifesterer fokale lesjoner av det hvite stoff seg som patologiske reflekser og markerte forstyrrelser i intellektet. Pasienter på dette stadiet kan ikke lenger engasjere seg i mentalt arbeid.

  Den tredje fasen

  Ved starten av den tredje fasen av sykdommen registreres alvorlige nevrologiske lidelser og symptomer på hjerneskade av organisk natur:

  fullstendig funksjonshemning

  Pasienter med forsømt iskemisk stadium kan ha nesten ingen klager, men dette betyr ikke at de har det bra. På grunn av demens hos pasienter er det ikke mulig å forklare legen nøyaktig hva som egentlig forstyrrer dem. En erfaren nevrolog vil imidlertid enkelt sette den korrekte diagnosen, styrt av det karakteristiske kliniske bildet av sykdommen og resultatene av moderne forskningsmetoder.

  Iskemisk angrep

  Separat skiller spesialister en slik tilstand som iskemisk angrep (i hverdagen kalles det et microinsult). Denne tilstanden er ledsaget av:

  lammelse av halvparten av kroppen eller et bestemt område

  angrep av lokalt tap av følsomhet;

  Det iskemiske angrepet passerer vanligvis for en dag, ellers er stroke diagnostisert.

  Akutt natur

  Akutt hjernesyke er kjennetegnet av organets fokale lesjon. Sykdom oppstår ofte på grunn av aterosklerose. På grunn av brudd på stoffskiftet av fett, blir blodplakene brutt, innholdet flyter ut av dem. Foretrukket trombi blokkblodstrøm, som forårsaker nekrose, som i medisin kalles hjerneinfarkt, utvikler seg i det tilhørende området av hjernen. I dette tilfellet observeres alvorlige nevrologiske sykdommer:

  nummenhet og immobilitet av en bestemt del av kroppen;

 • Manglende evne til selvbetjening.
 • Hvis lesjonen påvirker vitale nervesenter i hjernestammen, er det dødelig utfall.

  Komplikasjoner av sykdommen

  De lanserte former for cerebral iskemi fremkaller alvorlige konsekvenser. De uttrykkes ikke bare i utviklingen av den underliggende sykdommen, men også i utseendet på bakgrunn av nye patologier:

  sklerose av cerebral fartøy;

  parestesi (følsomhetsforstyrrelser);

  Stroke resulterer i mykning og død av en viss del av hjernevævet. Tapt nerveceller blir etterfylt med stamceller. Selv om leger uttrykker motstridende meninger om denne teknikken, praktiseres det av mange moderne klinikker.

  Encefalopati er preget av organisk hjerneskade som oppstår uten en inflammatorisk prosess. På grunn av degenerasjonen av hjernevævet blir neuroner og intercellulær substans ødelagt. Lesjonen påvirker den delen av kroppen som er motsatt til sykdomsfokus. Når et stort antall neuroner blir ødelagt, kan det oppstå forlamning av lemmer som vil gjøre personen helt immobilisert.

  Parestesi er vanligvis ledsaget av en følelse av krypende krypende og prikkende følelser som øker under fysisk anstrengelse. Når pasienten er bevisst, forstår han hva som skjer med ham, men mister sin tale.

  Hvis du kjører en ischemisk sykdom i hjernen hos spedbarn, i fremtiden, kan et barn utvikle mental retardasjon, på grunn som det vil være vanskelig å studere på lik linje med sine jevnaldrende. Derfor er det svært viktig at en kvinne under graviditet regelmessig besøker en gynekolog og følger alle sine anbefalinger.

  Diagnostiske metoder

  Cerebral iskemi er vanskelig på grunn av det kliniske bildet, den har mye å gjøre med Alzheimers sykdom, hjernetumorer, Parkinsons sykdom, multippel system atrofi og andre patologier. I tillegg er manifestasjoner av iskemisk sykdom ofte feil for de typiske endringene som skjer hos eldre mennesker.

  Generelt, for nøyaktig diagnostisering av sykdommen, er det viktig for legen å få uttømmende informasjon fra pasientens slektninger om hvilke endringer som oppstår i hans oppførsel og trivsel. Pasienten selv er vanligvis hemmet, og hans bevissthet er forvirret, derfor er det umulig å bare lage et komplett klinisk bilde ifølge ham.

  For å utelukke feilen, bruker nevropatologer kompleks diagnostikk, og bruker ulike forskningsmetoder. I utgangspunktet utføres en fysisk undersøkelse av pasienten. For å identifisere sin nevrologiske status vurderer en nevrolog:

  Les Mer Om Fartøyene