Hvorfor undersøke hjernens fartøy og hvordan sjekke tilstanden deres?

I menneskekroppen utfører hjernen et stort antall viktige prosesser - behandler informasjonen som mottas, styrker organer og viktige systemer til å fungere.

Et høyverdig hjernearbeid i mange henseender avhenger av blodtilførselen og uavbrutt oksygenmetning. Hjerneskipene av ulike grunner kan mutere eller bli overgrodde med plakk, noe som fører til nedsatt blodgass.

Forstyrret blodsirkulasjon fører ofte til dannelse av blodpropper, noe som forårsaker ulike patologiske avvik i kroppen, opp til et dødelig utfall.

Indikasjon og formål med diagnose av cerebral fartøy

Oftest er årsaken til at en lege utpeker en diagnose av cerebral fartøy forskjellige klager fra pasienten for forverring av helse, hodepine og andre symptomer.

Det er verdt å huske at dårlig sirkulasjon kan finnes ikke bare på grunn av kolesterol plakk i hjernen blodårer hos pasienter i alderen, men unge mennesker som lider av cerebral vaskulær sykdom.

I anbefalingene for nevrologer er det vanlig å identifisere et antall symptomer og helsemessige forhold der det er nødvendig å utføre en undersøkelse av cerebral fartøyer:

 1. Utilstrekkelig blodtilførsel, manifestert i form av alvorlig hodepine, kvalme, generell forverring av helsen, svimmelhet, døsighet, apati, redusert koordinasjon av bevegelser og ytelse, hukommelsessvikt.
 2. Cerebral aterosklerose. Det utvikler seg hovedsakelig hos personer med overvektsproblemer og eldre pasienter. Dens essens ligger i den delvise eller absolutte blokkering av fartøyene, som ofte fører til pasientens død.
 3. Diabetes mellitus. Hvis du har en historie med denne typen sykdom, bør du gjennomføre en vaskulær undersøkelse regelmessig, siden diabetes kan forårsake forstyrrelser i mange organers funksjon.
 4. Maligne og godartede formasjoner i hjernen. På forskjellige stadier av utviklingen varierer svulsten i størrelse, noe som kan forstyrre blodsirkulasjonen i hjernevevet.
 5. Hypertensiv sykdom. Veggene i blodkarrene blir stadig utsatt for økt stress på grunn av økt intrakraniell eller blodtrykk. Dette igjen fører til forstyrrelser i hjernens ernæring.
 6. hypotensjon (eller lavt blodtrykk) tillater ikke blod å sirkulere i fullt volum og forårsaker ofte oksygen sult av hjerneceller.
 7. Cervikal osteokondrose. Feil plassering av intervertebrale skiver eller deres deformasjon kan utøve trykk på karene, forstyrre deres funksjon. Denne patologien kan forårsake hodepine og gir ikke helt oksygen til hjernens celler.
 8. ved brudd på blodsirkulasjonen i vertebrale og basilære arterier.
 9. Før kirurgiske operasjoner på hjertet diagnosen av karene i hjernen og nakken er obligatorisk.
 10. Med alvorlige blåmerker i hjernen eller ryggraden, craniocerebral traumer og hjernerystelser. På grunn av mekaniske effekter kan deformasjon eller forskyvning av karene forekomme, og dette vil føre til endring i trykk i vener og arterier.
 11. Ved mistanke om fornærmelse En akutt undersøkelse er nødvendig, og ifølge resultatene er umiddelbar behandling foreskrevet.

Den behandlende legen retter pasienten til diagnosen først etter bekjentskap med medisinsk historie, etter å ha hørt klagerne, og ved å måle blodtrykket.

Hovedformålet med undersøkelsen av cerebral fartøy er bekreftelse eller tilbakekallelse av medisinske mistanke om en bestemt patologi eller sykdom.

Korrekt etablert årsak til sykdommen vil bidra til å akselerere utbruddet av helbredelsesprosessen. Avhengig av type sykdom, i prosessen med å diagnostisere tilstanden i hjernen, kan ulike mål og oppgaver utgis:

 • søk endringer fartøy tykkelse på et bestemt sted, og å bestemme årsaken til slike avvik, - det kan være spontan medfødte, deformasjon på grunn av pressing, okklusjon av trombus eller aterosklerotisk plaque;
 • Om mulig blir strukturen og tonus av fartøyets vegger studert;
 • Bestemmelse av påvirkning av eksisterende sykdom på blodtilførsel til hjernen;
 • sjekk endringene i tilstanden til cerebral fartøy etter en rekke medisinske prosedyrer;
 • bestemmelse av blodstrømningshastighet;
 • påvisning av fortynnede områder med dannelse av fremspring, samt andre endringer i blodkar;
 • etablere et årsakssammenheng mellom de påviste endringene i blodstrømmen og kvaliteten på blodtilførselen til forskjellige strukturer i hjernen.

Basert på resultatene av studien, er det gjort en vurdering av risikoen ved den avslørte patologien, og det tas en beslutning om videre forebygging, terapeutisk behandling eller kirurgisk inngrep. Hvis det ikke oppdages noen endringer, blir det besluttet på andre måter å diagnostisere sykdommen på.

Moderne forskningsmetoder

Til dags dato finnes det flere metoder for å sjekke fartøyene i hjernen og nakken. Alle har sine egne særegenheter og bidrar til å maksimere forekomsten av sykdommen i hvert enkelt tilfelle, samt å identifisere tilhørende anomalier.

Bære echoencephalography

Echoencefalografi gjør det mulig å bestemme tilstanden til hjernestrukturer, deres mulige forskyvninger og graden av forstyrrelser.

Denne undersøkelsesmetoden utføres ved hjelp av ultralyd.

Prosedyren er foreskrevet i de første stadier av å studere cerebral fartøy og hjelper videre til legen å velge riktig behandlingsmetode.

Diagnostiske resultater kan oppnås på grunn av evne til det myke vevet i hodet og hjernen til å reflektere og overføre ultrasoniske vibrasjoner.

Fordelen med denne metoden for hjerneforskning er:

 • Søknad for pasienter i alle aldre;
 • sikkerhet og fravær av bivirkninger;
 • Det er lov å bruke gravide og unge mødre under undersøkelsen.

Kontraindikasjoner inkluderer bare åpne hodeskader på de stedene hvor sensorene på enheten er løst.

Dopplerografisk forskning

Doppler ultralyd regnes som en ny metode for å studere cerebral fartøyer og lar deg få informasjon om bevegelsesretning og hastighet av røde blodceller, for å identifisere blodpropp, blokkeringer og aneurismer, for å vurdere utviklingen av slitasjegikt. Prosedyren i prosedyren er identisk med USA, den utføres i dispenseren og trenger ikke noen forberedende tiltak.

Ultralyddopplerografi utføres for å vurdere blodstrømmen av store og mellomstore fartøy i hjernen og nakken. Studien lar deg se deres indre skall, plassering og forgrening, samt ulike hindringer for blodstrømmen i form av bøyninger.

Før du starter prosedyren, ikke ta vaskulære medisiner og alkohol. Selve prosessen er smertefri.

Pasienten er festet til sensorens hode, og resultatene vises på skjermen. Frekvensen av bølger analysert av enheten avhenger av hastigheten på strålekilden som studeres. I denne situasjonen, denne bevegelsen av blod i karene.

En annen undersøkelsesmetode, som er basert på Doppler-effekten, er tosidig skanning. Dens bekvemmelighet ligger i det faktum at på venderen vises det venøse og arterielle blodet i forskjellige farger.

Bære elektroencefalografi

Elektroencefalografi er en tilgjengelig og smertefri metode for forskning av nerveender, fartøy og separate deler av hjernen.

Diagnose lar deg få informasjon om nedsatt blodsirkulasjon og nervedannelse. Undersøkelsen utføres ved hjelp av et instrument som registrerer svingninger i hjernen. Ofte er det foreskrevet for pasienter med taleforstyrrelser og pasienter med epilepsi.

MR og CT

Magnetic resonance imaging (MR) er den mest moderne metoden for å studere hjernens fartøy. På grunn av denne type undersøkelse gis legen muligheten til å:

 • å studere informasjonen om skipets struktur og utseende
 • vurdere prosessene som skjer i hjernevevet;
 • å oppnå et kvalitativt bilde av blodstrømmen i et bestemt område for å studere det i nødvendig grad uten innføring av et kontrastmiddel;
 • for å se tilstedeværelsen av blåmerker, trombi, forskjellige formasjoner på karene, bestemme deres plassering og størrelse.

På basis av resultatene av helsepersonell kan gjøre en konklusjon om de eksisterende svulster, endringer i hjernevevet av slagsymptomer, blødninger, brister og vaskulære spasmer, hjernerystelse.

Det er imidlertid grupper av pasienter for hvem MR ikke anbefales:

 • med den eksisterende frykten for begrenset plass;
 • med installerte elektroniske eller metallimplantater, som ikke kan fjernes før undersøkelsen;
 • med forstyrrelse av kardiovaskulærsystemet.

Det negative aspektet ved denne metoden er høye kostnader for prosedyren og tilgjengeligheten av enheter som ikke er i alle medisinske institusjoner.

Datatomografi (CT) er en studie som bidrar til å studere i detalj tonen og tilstanden til veggene til hjernens kar. Studien tar omtrent en time og gir et detaljert resultat i form av lagdelte fotografier. Denne metoden gjør det mulig å avsløre også medfødt patologi av hjernens kar.

Utføre angiografi

Angiografi er en røntgenstudie av blodårer. Prosedyren utføres ved hjelp av et kontrastmedium, som lar deg studere lymfekar, blodårer og arterier.

Ved hjelp av denne metoden kan man studere sirkulasjonshastigheten og identifisere patologien til cerebral fartøy. Det er foreskrevet i nærvær av svulster, aterosklerose, aneurisme og trombose.

Angiografi kan brukes parallelt med bruk av computertomografi, samt MR. Dette gjør det mulig å skaffe bedre bilder i 3D-format og ta raske beslutninger basert på tilgjengelige resultater. Enhetenes egenart er at den bare brukes til undersøkelse av hjerneskip.

Legen foreskriver denne undersøkelsesmetoden hvis det er mistanke om en aneurisme, en svulst, en blødning eller en trombose i karene. Dosen av den mottatte bestrålingen fra prosedyren er minimal og vil ikke påvirke pasientens helse.

Kontraindikasjoner for studien er hjerteproblemer, graviditet, fedme, tilstedeværelse av pacemakere og implantater i kroppen.

Undersøkelse av små barn

Neurosonografi er ment for undersøkelse av nyfødte barn. Dens essens er å studere hjernen ved hjelp av ultralydsskanning gjennom fontanelle.

Studien kan tildeles både for mistanke om patologi og for profylaktiske formål (for eksempel i vanskelige fødsler). Ved hjelp av ultralyd mottar de informasjon om tilstanden til blodstrømmen og dens mulige brudd.

Det må huskes at en effektiv løsning på helseproblemer er mulig bare ved rettidig deteksjon og riktig diagnose av sykdommen.

Undersøkelse av cerebral fartøyene gjør det mulig for den behandlende legen å etablere en diagnose og foreskrive riktig behandling. I sin tur kan progresjonen og utviklingen av en sykdom forbundet med hjerneskader føre til betydelig helsehelse.

Hovedtyper av diagnose av cerebral fartøy

Behandlingen av en hvilken som helst sykdom er mest effektiv til å starte i tidligere stadier, og for dette er det nødvendig å identifisere problemet i tide. Med nederlaget til fartøyene som leverer hjernen, kan det være noen kliniske manifestasjoner - smerte, svimmelhet, redusert effektivitet og minneverdighet. Men alle disse symptomene kan være tegn på helt forskjellige natursykdommer. Derfor er det nødvendig med diagnose av cerebral fartøy, noe som gir et objektivt bilde. Det finnes flere effektive metoder for forskning.

Diagnose av cerebral fartøy

Indikasjoner for denne type målinger er ganske mye: en mistanke om akutt eller kronisk sirkulasjonssvikt, migrene og andre smerter etymologi, tumor, øket intrakranialt trykk, etc. I alle fall, en beslutning om hvorvidt fremgangsmåten brukt av legen..

UZDG fartøy i hjernen

Ultralyddopplerografi - UZDG-fartøy i hjernen. Denne prosedyren kalles også tosidig skanning av brakiocefaliske kar. Denne undersøkelsen gjennomføres for å vurdere blodstrømmen i store arterier og årer, ikke bare hodet, men også halsen. Av hovedstammen vurderes tilstanden til vertebrale, karotide og subklave arterier, og fra de store cerebrale karene - den bakre, midtre og fremre arterien. Også ekspert gir en mening om tilstanden av venøs utstrømning fra skallen.

Denne ultralydsmetoden for forskning muliggjør sanntidsvurdering av tilstanden til veggene og indeksene for blodstrømmen av arterier og årer. Samtidig er evalueringen gitt i grafisk, kvantitativ og lydform. Undersøkelsen gir deg mulighet til å konkludere om kvaliteten på blodstrømmen i hjernens arterier, dens ensartethet. Hvis det er noen innsnevringer, blokkeringer, tilstedeværelse av trombi eller plakk i dem, vil spesialisten se endringer i blodstrømmen.

Under denne studien evalueres den anatomiske strukturen til arteriene - deres tortuositet, forekomsten av aneurysmer og deformiteter. Hvis det er en vasospasme, vil spesialisten få en konklusjon om alvorlighetsgrad, samt om hva som akkurat klemmer arterien - vertebra eller spasmodiske muskler.

Med hensyn til venøs utstrømning fra kranialhulen, er det ved hjelp av dopplerografi mulig å vurdere patogen og konsistensen av venøse ventiler.

Den unikke metoden for ultralyd er evnen til å oppdage abnormiteter og patologier selv før starten av de første symptomene.

Studien ved hjelp av ultralyddopplerografi har ingen kontraindikasjoner og utføres vanligvis ambulant. En dag før den fastsatte dagen anbefales pasienten å slutte å bruke alkohol, drikkevarer med høyt koffeininnhold og røyking.

MRA av cerebral fartøy

Magnetisk resonansangiografi er en MRA. Denne studien antar bruken av prinsippet om spektralanalyse og samtidig Doppler digital koding. Skanning av denne studien strekker skiver, hvorved et fargebilde utstedes vaskulære hulrom, deres forgrening, for deformasjon, aterosklerotiske avleiringer, blodpropp.

MRA-teknologien gjør det mulig å skape en tredimensjonal rekonstruksjon av venene og arteriene, samt å skaffe tynne seksjoner, noe som øker effektiviteten av diagnosen.

Denne metoden (sammen med ultralyddopplerografi) regnes som den mest informative.

Magnetisk resonansangiografi har en rekke kontraindikasjoner: graviditet, nyresvikt, forekomst av metallimplantater i kroppen, psykiske lidelser.

REG av cerebral fartøy

Rheoencephalography - REG av cerebral fartøy. Denne undersøkelsesmetoden ligner oppførelsen av encefalografi. Men i dette tilfellet vurderes tilstanden av blodsirkulasjon i det undersøkte området, fyllingsgraden av fartøyene, deres tone. Blant de parametrene som kan bestemmes, er blodstrømningshastigheten, blodviskositeten, hastigheten til pulsbølgeutbredelsen og reaksjonsgraden på fartøyets del.

Mange moderne spesialister anser denne metoden utelatt, men i noen tilfeller anbefales det å bruke det for å klargjøre diagnosen. Det er tradisjonelt brukt i studien av hemodynamikk (blodsirkulasjon) av fosteret under arbeid.

Andre metoder

Vanlige metoder for undersøkelse er:

 • Echoencefalografi (EchoEg), som utføres med et oscilloskop som korrigerer de reflekterte ultralydsignalene;
 • Magnetisk resonansavbildning (MRI) - en effektiv metode for å identifisere, blant annet manifestasjoner av multippel sklerose og inflammatorisk demyelinisering;
 • electronuromyography (ENMG), hvorav prinsippet er registrering av muskelbiokrøver);
 • Beregnet tomografi (CT), utført ved hjelp av en spesiell skanningsenhet;
 • Neurosonography (NSG) er en metode hvor unge barn undersøkes, med en åpen fontanel.

Valg av undersøkelsesmetode utføres kun av den behandlende legen.

Undersøkelse av cerebral fartøy

Når man undersøker hjernens kar, brukes ulike metoder, hvorav noen vil bli gitt nedenfor.

echoencephalography

(EchoEG) Echoencefalografi er en metode for ultralyd diagnostisering av patologier i hjernen, som utføres ved hjelp av et oscilloskop. Den fanger de reflekterte ultralydsignalene og viser dem på skjermen.

EchoEG - gir resonnement om omfanget og forekomsten av forskyvning av hjernestrukturer i svulster eller hodeskader. Prosedyren krever ikke spesiell forberedelse, det er ufarlig og enkelt.

UZDG fartøy i hjernen

UZDG er ultralyddopplerografi. UZDG (ultralyddopplerografi) av cerebral fartøy brukes til å vurdere blodstrømmen i de mellomste og store karene i hode og nakke.

Vi anbefaler også at du leser:

Prosedyren kan brukes til å overvåke pasientens tilstand og behandling, samt å identifisere de første patologiene i vaskulærsengen.

For forebygging av sykdommer og behandling av manifestasjoner av åreknuter på bena av våre lesere rådes antivarikoznye gel "VariStop", fylt med planteekstrakter og oljer, skånsomt og effektivt fjerner det symptomene på sykdommen, forbedre symptomer, toner og styrker blodkar.
Uttalelse fra leger.

Prosedyren har praktisk talt ingen kontraindikasjoner og er smertefri. Det er ikke nødvendig også for spesiell trening og utføres på poliklinisk basis.

REG av cerebral fartøy

Rheoencefalografi (REG) av cerebral fartøy er en metode for å studere funksjonell tilstand av fartøy, som er basert på registrering av endringer i total elektrisk motstand av vev og skyldes pulsoscillasjoner i blodkar.

Undersøkelsen av cerebral fartøyene med denne metoden vil tillate å diagnostisere naturen og lokalisering av lesjoner, for å bestemme blodfyllingen i hjernegruppene, vil gi et godt resultat i vaskulære sykdommer, slik som cerebral aterosklerose.

I den kritiske perioden av et slag, hjelper det å identifisere tromboembolisk hjerneinfarkt og iskemisk karakter av sirkulasjonsforstyrrelsen.

REG er en lovende metode for svulster og traumer i hjernen, migrene, epilepsi. Metoden er også foreskrevet for studier av hemodynamikk hos fosteret under fødsel.

MR i hjerneskip

Magnetic resonance imaging er en kompleks, ikke-invasiv, svært informativ diagnostisk metode.

MR-metoden er basert på manifestasjon av kjernemagnetisk resonans. Signaler i menneskekroppen, når de påvirkes av radiofrekvenspulser i et magnetfelt, tas som ekkosignaler og brukes til å lage mappings av indre organer i et vilkårlig plan. Bildeanalyse bidrar til å foreskrive behandling og etablere riktig diagnose.

Magnetic Resonant Angiography

Magnetisk resonans angiografi av cerebral fartøy er en av de raskest forbedrende og lovende metodene for moderne diagnostisering av karet, som ikke krever direkte arteriell punktering.

Men denne legen gis anledning til å utforske de patologiske og strukturelle endringer i vaskulært vev i hjernen, for å evaluere de patofysiologiske, fysiske og kjemiske prosesser i hjernen og dens membraner, eller separate strukturer. (MRA) Magnetisk resonans-angiografi gjør det mulig å bygge opp en tredimensjonal rekonstruksjon av det vaskulære nettverk i undersøkelsesområdet, for å få en serie av tynne seksjoner, tildeler individuelle nerve stammer og blodårer som passerer i projeksjonen av hjernen.

Nå til dags, beveget magnetisk resonans-angiografi hjerne hjerne hjerne hjerne cerebral vaskulær til første sted for det meste i diagnostisering av cerebrovaskulære sykdommer, for derved å fortrenge veikant metoder radiografi og computertomografi.

elektroencefalografi

Elektroencefalografi (EEG) er en oversikt over oscillasjonene av hjernens elektriske potensialer, som registreres ved hjelp av enheter som kalles elektroencefalograf.

Biokjemikalier i hjernen blir avledet ved hjelp av elektroder som er festet på hodet på hodet og festet på papir eller en skjerm. EEG utføres med forsinkelse i psyko-tale utvikling, tilstedeværelse av epileptiske anfall, skader. Moderne utstyr gjør det mulig å gjennomføre EEG-overvåkning - en lang oversikt over biokjemikalier hos personer med epilepsi.

electroneuromyography

Electroneuromyography (ENMG) er en metode for opptak av muskelkilder. Han gir informasjon om muskulaturens funksjonelle tilstand og innervating deres nerve. ENMG brukes i sykdommer i perifere nerver, diagnose av nevromuskulære sykdommer.

neurosonography

Neurosonography (NSG) - En ultralydstudie av hjernen til barn i en tidlig alder i nærvær av en stor åpen fontanel. Gjennom en stor fontanel - en spesialist ved hjelp av en ultralydssensor kan utforske dimensjonene av det væskedannende systemet, strukturen av hjernen, bestemme parametrene for blodstrømmen.

Denne metoden er ganske informativ og trygg, slik at du kan evaluere effektiviteten av behandlingen i løpet av en dynamisk observasjon og identifisere patologiske endringer i hjernen hos barn.

craniography

Moderne utstyr vil tillate en smertefri og rask gjennomføring av denne undersøkelsen for å oppdage fødselsfeil og brudd på bein i skallen. Dosen av røntgenstråler er liten og velges for hver enkelt.
Kraniografi er røntgenskjelettet i to fremspring - ansikts og profil.

Datatomografi av cerebral fartøy

Computertomografi hjernen fartøy (CT) - Kontroller cerebrovaskulær skanning enhet, det måler intensiteten av fluksen av røntgenstråler etter deres passasje gjennom hjernevev, og gir bilder av deler av hodet i horisontalplanet på ulike nivåer.

Denne prosedyren utføres ved hjelp av en skanneanordning, som gjør en revolusjon rundt pasientens hode med en trinnstørrelse på 1 grad. Den innsamlede informasjonen er skrevet til datamaskinen, og den beregner raskt. Metoden for computertomografi ved hjelp av en endring i tettheten i hjernevævet kan oppdage medfødte misdannelser, bestemme plasseringen og arten av ulike patologiske formasjoner, graden av utvidelse av cerebrospinalvæskesystemet.

Doppler ultralyd

Dopplerografi (Doplerografi) er en av varianter av ultralyddiagnose. Det tar hensyn til endringer i frekvensen av ultralydbølger som reflekteres fra menneskekroppens mobile strukturer.

Undersøkelse av cerebral fartøy ved hjelp av metoden for Dopplerography kan få den mest nøyaktige informasjonen om fartøyets funksjonelle aktivitet og tilstand. Undersøkelsen krever ikke spesiell forberedelse av pasienten og utføres på poliklinisk basis.

Hjernen. Studie av hjernen

Evaluering av hjernens størrelse og struktur, grunnleggende metoder

 • Den vanligste og informative måten å visualisere hjernen på er magnetisk resonansbilder (MR-undersøkelse av hjernen). For å forbedre nøyaktigheten av diagnosen, kan vi anbefale spesielle programmer rettet mot identifiseringen av en sykdom (epilepsi program studium med kontrast for deteksjon av foci av multippel sklerose, studiet av hjernen fartøy i vaskulær encefalopati, etc.).
 • CT (CT, MSCT) i hjernen - X-ray computertomografi. I noen tilfeller kan det erstatte eller komplettere MR. For eksempel kan hjernen CT brukes til å studere hjernen for kalsiumavsetning (basal celle / hjerne ganglionisk forkalkning), noen typer tumorer.
 • MR angiografi og CT angiografi i hjernen lar deg se hjernens arterier og vener i tredimensjonale eller todimensjonale moduser.
 • Positronutslippstomografi av hjernen (PET, PET-CT) brukes hovedsakelig til å diagnostisere hjernesvulster og overvåke dem under behandling.
 1. Fokus på multippel sklerose- Multiple sklerose er preget av tilstedeværelse av demyelinering i organene i sentralnervesystemet. Slike fusjoner av demyelinering er godt visualisert ved magnetisk resonansavbildning av hjernen. Den mest informative studien av hjernen med innføring av kontrastmedium.
 2. Cyst i hjernen - opphopning av væske (boble) mellom koaleserte medullære membraner. Dette kan oppstå på grunn av betennelse i meningene (meningitt), traumer eller blødninger. I de fleste tilfeller ikke cyster forårsaker klager og er utilsiktet. Men noen ganger kan cysten klemme hjernebarken og forårsake ubehagelige symptomer. Å skille et slikt funn fra tumorvekst hjelper kontrast - svulsten samler kontrast, og cysten gjør det ikke.
 3. Adenom eller hypofyse-mikroadenom - godartet neoplasma i hypofysen, ledsaget eller ikke ledsaget av et brudd på hormonell funksjon av hypofysen.
 4. hematom - Blødning i hjernen, årsakene til dette kan være et slag eller en skade. Hematomer kan klemme det omkringliggende hjernevevet og forstyrre sin funksjon.
 5. hydrocephalus - som et resultat av infeksjoner (cytomegalovirus, meningitt), skade eller medfødte abnormiteter i hjernestrukturen, brutt strøm av cerebrospinalvæske (CSF) fra ventriklene i hjernen, noe som resulterer i den siste økningen i størrelse og komprimere hjernen, slik at den atrofi og dysfunksjon. Hydrocephalus er synlig på hjerne MR og representerer den forstørrede hjerne ventriklene skjerm.
 6. Avsetning av salter i hjernen - Salter kan deponeres ikke bare i nyrene, men også i hjernen. Selv om prosessen med forkalkning (kalkavleiringer) er en fysiologisk lesjon av basalgangliene i pasienter som er yngre enn 30 år kan indikere metabolske sykdommer (hyper- eller hypoparathyroidisme) eller ved infeksjon.

Evaluering av hjernens funksjon

 • Klinisk undersøkelse av en nevrolog
 • Konsultasjon av en psykiater
 • Undersøkelse fra en nevropsykolog
 • EEG er mest relevant i diagnosen epilepsi, psykiske lidelser, evaluering av den generelle sikkerheten til hjernens funksjoner.
 • De fremkalte potensialene er en måte å undersøke oppførselen av nervøs excitasjon til hjernen fra organene i syne, hørsel, sensitive følsomme reseptorer i huden. Brukes i diagnosen multippel sklerose og hørsel, syn, følsomhet.
 • Electroneuromyography med TMS er en metode for å undersøke nerveveier - fra cortex til ekstremiteter. Det brukes i diagnosen årsakene til lammelse og parese, brudd på turgåing og øvre lemmerfunksjon.

Undersøkelse av blodkar involvert i blodtilførsel til hjernen

 • Ultralyd av karene i hodet og nakken
 • CT og MR angiografi
 • Scintigrafi av hjernen

Telefon på vår klinikk: +7 (495) 649-68-68.

Klinikkonsulenten vil hente deg en praktisk dag og en times besøk hos legen.

Klinikken er åpen 7 dager i uken fra 9:00 til 21:00.

Våre koordinater her.

Hvis du ikke har muligheten til å komme til klinikken for en ny konsultasjon, kan du få lege konsultasjon på skype for samme pris.

Hvis tidligere studier har blitt utført, sørg for å konsultere sine resultater. Hvis studiene ikke ble utført, anbefaler vi og følger gjennom resultatene av undersøkelsen, som unngår unødvendig forskning og sparer penger.

Hjernen

Hjernen. Metoder for å studere hjernen.

Hjernen - det fremre området av sentralnervesystemet hos virveldyr og mennesker, er plassert i hulrommet i hodeskallen, så vel som materialet substrat av høyere nerveaktivitet og hovedregulatoren av alle vitale funksjoner i kroppen.

Problemet med å studere menneskehjernen, problemet med forholdet mellom hjernen og psyken er en av de mest spennende oppgavene som ble satt i vitenskapen. Til tross for betydelige fremskritt i å studere hjernen de siste årene, er mye av hans arbeid fortsatt et mysterium. Driften av de enkelte celler er godt forklart, men en forståelse av hvordan interaksjonen av tusener og millioner av nevronene i hjernen fungerer som en helhet, er bare tilgjengelig i en meget forenklet form og krever ytterligere fordypning.

Metoder og forskning i hjernen:

Utviklingen av moderne metoder for å studere hjernens funksjonelle tilstand er direkte relatert til fremdrift på det tekniske feltet.

Til dags dato er de viktigste nevrofysiologiske teknikkene som bestemmer den funksjonelle tilstanden til den menneskelige hjerne, følgende:

Elektroencefalografi (EEG) - En metode for å studere hjernens funksjonelle tilstand, basert på å registrere sin bioelektriske aktivitet gjennom ubeskyttede dekselhodene på hodet. gjelder for evaluering av den cerebrale cortex funksjonelle tilstand.

Den første rekorden av cerebrale biokjemiske stoffer ble laget i 1928 av Hans Berger.

EEG registreres elektrisk hjerneaktivitet blir generert i cortex, synkroniserer thalamus og modulerer (et hjerneområde som er ansvarlig for omfordeling av informasjon fra sansene, med unntak av lukt, til cerebral cortex) og retikulære aktiverende strukturer (gitterverk hjernestammen). Registreringen av bioelektriske potensialer i hjernen og deres grafiske representasjon med en fotografisk metode eller ved blekkopptak er laget av en spesiell enhet - electroencephalograph.

Indikasjoner for EEG:

Elektroencefalografi er en av de viktigste metodene for nevrofysiologisk forskning hos pasienter med sykdommer og skader i nervesystemet. EEG er en metode som gjør det mulig å bedømme om tilstedeværelsen, lokalisering, dynamikk, og i noen grad av arten av den patologiske prosess i hjernen - er nøkkelen til diagnose av patologiske hjerne tilstander slik som epilepsi, epileptiske absensanfall (varietet av epileptiske anfall) og andre lignende sykdommer, samt i studiet av fysiologien til søvn- og taleforstyrrelser.

Hvordan utføres elektroencefalografi:

Studien skal gjennomføres i et lyst og lydisolert rom.

En spesiell hette med elektroder-antenner, som er koblet til selve enheten, settes på personens hode. Signaler som kommer fra hjernebarken overføres til elektroensfalografen, som konverterer dem til et grafisk bilde (bølger). Dette bildet ligner en hjerterytme på et elektrokardiogram (EKG).

Under registreringen av hjernebiokrøver er pasienten i en stol i en komfortabel stilling (liggende). Han bør imidlertid ikke: a) være påvirket av beroligende midler b) å være sulten (i en tilstand av hypoglykemi); c) være i en tilstand av psykomotorisk opphisselse.

Den informative verdien av elektroensfalogrammet økes dersom det registreres hos en pasient i søvntilstand.

Med hjelp av EEG mottas informasjon på hjernens funksjonelle tilstand på forskjellige nivåer av pasientens bevissthet. Fordelen med denne metoden er dens harmløshet, smertefrihet, ikke-invasivitet.

Et elektroencefalogram (EEG) kalles, en registrert kurve som reflekterer naturen av hjernens biokjemiske stoffer

Elektroensfalogrammet reflekterer den totale aktiviteten til et stort antall hjerneceller og består av mange komponenter. Analyse av elektroensfalogrammet gjør det mulig å identifisere bølger som er forskjellige i form, konstantitet, oscillasjonsperioder og amplitude (spenning). Elektroensfalogrammet (EEG) til en sunn person har karakteristiske egenskaper: fra alle områder av cortexrytmisk aktivitet med en frekvens på ca. 10 Hz og en amplitude på 50-100 μV er alfa-rytmen. Elektroencefalogram (EEG) blir registrert andre rytmer: som lavere - S (som har en frekvens på 0,5 til 3 Hz og amplituden av 20-40 mV) og theta (4-7 Hz av frekvens og amplitude i det samme området ) og flere vysokie- beta rytmer (med en oscillasjonsfrekvens som er større enn 13 Hz (vanligvis 16 til 30) og en amplitude på 15 mV), men deres amplitude er vanligvis lav, og de overlapper alfa vibrasjoner.

Elektroensfalogrammet (EEG) endres når funksjonstilstanden endres. For eksempel, når du går i dvale, blir langsomme svingninger dominerende, og alfasytmen forsvinner.

I en sunn person uttrykkes alfaaktivitet, og delta- og teta-rytmer er praktisk talt ikke merkbare, siden de overlapper med en mer uttalt alfa-rytmeamplitude. Men med betydningen av patologisk aktivitet på EEG av en voksen våken person, er det teta- og deltaaktivitet, så vel som epileptisk aktivitet.

Predisponering til konvulsive forhold og manifestert av følgende tegn:

1) skarpe bølger (tverrsnitt) - oscillasjon av et potensial som har en bratt oppgang og en bratt nedgang, mens bølgens skarphet vanligvis overskrider amplitude av bakgrunnsoscillasjonene som de kombinerer; akutte bølger kan være enkelt eller gruppe, detekteres i en eller flere ledere; 2) toppbølge-komplekser, som representerer potensielle oscillasjoner, bestående av en akutt bølge (topp) og en langsom bølge som følger med den; med epilepsi kan disse kompleksene være enslige eller følge hverandre i form av serier;

3) paroksysmal rytme - rytmen svingninger i form av blinklys i høy amplitude for forskjellige frekvenser er felles paroksysmal rytme teta og delta langsombølge-oscillasjon eller 0,5 til 1,0 Hz.

Ifølge EEG mulig å skjelne diffus hjerneskade fra lokal patologisk prosess, og satt til side i en viss utstrekning patologisk nidus lokalisering surfaktant skille patologisk sentrum beliggende ved den dype, koma og gjenkjenne graderes; identifisere fokal og generalisert epileptisk aktivitet.

Elektroencefalografi lar deg objektivt vurdere alvorlighetsgraden av EEG-asymmetri, tilstedeværelsen av både generaliserte og fokale endringer i hjernens elektriske aktivitet som manifesteres direkte under EEG-studien.

Echoencefalografi (EchoEG)- Ikke-invasiv (ingen effekt på huden med nåler eller ulike kirurgiske instrumenter). en metode for å studere hjernen ved hjelp av ultralyd ekkografi (ultralyd med en frekvens på 0,5 til 15 MHz / s). De lydbølger med denne frekvens har evnen til å trenge inn i kroppsvev, og blir reflektert fra alle overflater, som ligger på grensen av forskjellig vev tetthet og sammensetning (myke slør hode hodeskallen, hjernehinnene, hjernevev, cerebrospinalvæske, blod). Reflekterende strukturer kan være patologiske formasjoner (knuse lesjoner, fremmedlegemer, abscesser, cyster, bloduttredelser et al.). gjelderå vurdere endringer i hjernevæv.

Hos barn under 1,5 år er fontanelen ennå ikke overgrodd, gjennom hvilken studien av EchoEG utføres, gjør det mulig å evaluere alle hjernestrukturer. Hos voksne brukes echoencefalografi primært til å oppdage volumetriske hjerneformasjoner i følgende patologier:

hodepine, svimmelhet, hodeskade, diffus hjerneødem og lokal, intrakranialt hematom, abscess, hjernetumorer, intrakraniell hypertensjon, hydrocefalus, inflammatoriske hjernesykdommer og andre cerebrale sykdommer.

Echoencefalografi (EchoEG) brukes til å diagnostisere sykdommer:

cerebral iskemi, slag, hjernerystelse, hjerne bloduttredelse vertebrobasilær insuffisiens vaskulær dystoni (VVD) forstyrrelser av den cerebrale gjennomblødning Hodepine Svimmelhet tinnitus intrakranielt trykk encefalopati nakkeskade Parkinsons sykdom hypofyse adenom

Ekko av studien:

Undersøkelsen utføres hovedsakelig liggende, sekvensielt til høyre, deretter fra venstre side av hodet fra frontal til oksipitalt område. Den mest konstante impulsen er ekkosignalet reflektert fra hjernens mellomstrukturer (gjennomsiktig septum, tredje ventrikel, epifyse), kalt "M-ekko".

Resultatets ekkoøkologi:

Echoencephalography (EhoEG) Grunner for registrering av ultralyd som reflekteres fra grenser intrakraniale formasjoner og medier med ulik akustisk impedans (skallen, medulla, blod, CSF). I nevrologisk praksis innført det Leksell svenske legen L. (L. Leksell, 1956). Beregnet for denne enheten echoencephalograph skaper spennende pulsgenerator, og muliggjør registrering av det reflekterte ekkosignalet på oscilloskopskjermen (echoencephalography) som kan festes i plata (faktisk echoencephalography).

Fra ekko fra intracerebrale strukturer er det viktigste signal med den største amplitude - M-ekko (første diagnostiske kriterier Leksell) reflekteres fra de midtre strukturene i hjernen, som ligger i sagitalplanet (III ventrikkel og dens vegg, et gjennomsiktig skillevegg, en stor halvmåneformet vedheng interhemispheric spalte epiphysis); plassert på hver side av M-ekkosignaler ytterligere betydelig mindre amplitude (andre diagnostisk kriterium Leksell) er typisk normale refleksjon fra veggene i laterale ventrikler.

Normalt er konstruksjonen som danner M-ekko, anordnet strengt i det sagittale plan, og er i samme avstand fra symmetripunktene for høyre og venstre side av hodet, slik at i fravær av patologi echoencephalogram M-ekkosignal som er likt atskilt fra den første og siste komplekser.

Avvik av median M-ekko med mer enn 2 mm i en av sidene bør betraktes som en manifestasjon av patologi.

Det forskjellige antall ekkoer av hjernens venstre og høyre hjernehalvdeler betraktes som en ultralyd interhemisferisk asymmetri, hvis årsak kan være et patologisk fokus av forskjellig opprinnelse i en eller begge hjerter i hjernen.

I de senere år er det utviklet metoder, og den multi-EhoEG ehopulsografiya som vurderte formen og amplituden av den puls ekko fra veggene av blodkar og ventrikulære system, for å bestemme graden av vaskulær forvridning og vurdere alvorligheten av intrakraniell hypertensjon.

Hovedfordelen ved metoden er at den bidrar til å diagnostisere sykdommer som fører til forskyvning av intrakraniale strukturer fra hjernens midtre linje.

Rheoencefalografi (REG)(synonym: cerebral rheografi, bioimpedansplethysmografi) - en metode for å diagnostisere sirkulasjonsforstyrrelser i hjernen, dvs.For å vurdere endringer i hjernens sirkulasjonssystem.Utfør denne prosedyren ved hjelp av en spesiell enhet - rheografi. For prosedyre, bruk metallelektroder, som er festet til hodet ved hjelp av gummibånd.

Rheoencefalografi (REG) - en noninvasiv metode for å studere det cerebrale vaskulære systemet, basert på registrering av en variabel verdi av vevets elektriske motstand når en svak elektrisk strøm av høyfrekvente passerer gjennom dem.

Den fysiske bakgrunn for metoden rheoencephalography (REG) er differansen mellom den elektriske ledningsevne av blod og kroppsvevet, og dermed de trykkpulsene forårsake hyperemi første ledningsevne svingninger av testdelen.

Rheoencefalografi (REG) brukes til å diagnostisere sykdommer:

cerebral iskemi, slag, intrakranialt trykk labilitet hjernerystelse, hjerne bloduttredelse skade av halsen, cervico-cranial syndrom Hodepine Svimmelhet Essensiell hypertensjon tinnitus vertebrobasilær insuffisiens vaskulære dystoni forstyrrelser av den cerebrale gjennomblødning hypofyse adenom encefalopati Parkinsons sykdom

Kurs for undersøkelse og tolkning av resultatene:

Rheoencefalografi (REG)Det gir informasjon om intensiteten av den cerebrale blodtilførsel, tilstand av vaskulær tonus og elastisitet av den vaskulære veggen, tilstanden til venøs utstrømning fra hjernekassen, og en vaskulær reaktivitet ved virkningen av faktorene som påvirker blodsirkulasjonen.

Rheoencephalography foreskrevet for kraniocerebralt traume, slag, og som profylakse for periodisk ettersyn, hvis det er nødvendig, så vel som hodepine, svimmelhet, hypertensjon.

I studier av spesifikke funksjonelle tester som brukes, noe som gjør det mulig å skille mellom funksjonelle og organiske endringer. Den mest brukte nitroglycerin prøven (i små doser, sublinguale), hodebevegelser, forandringer i kroppsstilling. Som anvendt hyperventile funksjonelle belastninger (1-2 min), holding av pusten, inhalering av karbondioksyd, forskjellige (vasodilatorer eller vasokonstriktorer) farmakologiske midler, ortostatisk test, og for å detektere graden av utvikling av sikkerhet sirkulasjon anvende alternative klem carotis eller vertebrale arterier. Akutt blodtrykksforandringer som skyldes innvirkning på reoentsefalogramme endring av tone og til og med nivået av blod puls som også må tas i betraktning ved analyse av kurvene.

Med en økning i vaskulær tone på rheoencefalografi øker oppstigningstiden til pulskurven, vertexflatene, ytterligere bølger forsvinner. Reduksjon i vaskulær tone er preget av en avkortning av avstanden mellom Q-tannen på EKG og bølgenes begynnelse, en reduksjon i tiden til den stigende delen av bølgen, skarpheten av toppunktet med 2-3 ekstra bølger på den nedadgående delen av kurven.

Når en hjerneundersøkelse er nødvendig

Hjernen vår er for komplisert for å tillate noen - selv en svært erfaren doktor, en smal spesialist, å si med sikkerhet at han virkelig kan utføre en hjerneundersøkelse. Derfor, alle som står overfor behovet for å gjennomføre hjerneforskning, er det nødvendig å innse at noen av diagnosene kun kan være relative. Og likevel er hjerneforskning nødvendig når visse typer sykdommer krever det.

I disse tilfellene kan kun legen avgjøre hvilke metoder som passer best for deg. Ved å gjøre det vil han ta hensyn til sykdommens art og gyldigheten av disse metodene. Tross alt er de alle spesifikke. En erfaren lege vet hvilke metoder for hjerneforskning som vil være mest informativ når det gjelder sykdommen din. Også legen vil sikkert beregne alle risikoene. Han vil ikke tildele deg dyre og ineffektive metoder for din sykdom i hjernen, så vel som de som kan forverre tilstanden din. Det vil ta hensyn til alder og kontraindikasjoner - individuelle og generelle.

Sykdommer som krever diagnosen av hjernen

Alle verdens forskere vil komme inn i gåtaene som er knyttet til særegenheter i hjernens arbeid. De utfører entusiastisk utallige forskning på dette området. I tillegg er det en rekke sykdommer, i behandlingen som diagnosen av hjernen er virkelig nødvendig, fordi den kan påvirke suksessen av behandlingen betydelig. Så uten en spesiell undersøkelse av hodet er det umulig å gjøre i dag i behandlingen av hjernesvulster, epilepsi, Alzheimers og Parkinsons sykdommer, så vel som hjerneslag.

Naturligvis er undersøkelsen foreskrevet i tilfelle brudd på skallen. Fødselsskader i sin struktur, med støt og hjernerystelser og andre skader, eller hvis det er konstante klager på smerte i hodeområdet - spesielt hvis det er dårlig arvelighet. Legen vil bruke hensiktsmessige metoder for å studere hjernens kar. I tilfelle av vanskelig fødsel, hvis det på noen måte var en tilsvarende skade på det nyfødte, så vel som med mistanke om avvik i utviklingen av fosteret, selv før barnets fødsel. Hvis det er en forsinkelse i utviklingen av barnet som er forbundet med tale.

Faktisk kan årsakene til at en person får tildelt skanning, ultralyd, røntgen og andre metoder for undersøkelse av meningene, karene og andre deler av hodet mye. Likevel bør avgjørelsen om hvilken man velger en forskningsmetode eller en gruppe metoder bare tas av en lege. Det er uakseptabelt at en person etter eget skjønn, uten å foreskrive en lege, gjennomgår noen undersøkelse av hodet. I det minste er det ubrukelig og kan være veldig dyrt, materielt og stort sett - bare farlig. Så, i noen tilfeller, uten overdrivelse, kan slik ukontrollert diagnostikk koste deg livet. Og selv om legen gir ut retningen av hjernens undersøkelse, skjer det noen ganger at pasienten skal ta den endelige avgjørelsen selv. Gitt alle de risikoene som kan være forbundet med dette. Derfor er det nødvendig å innhente informasjon på forhånd om egenskapene til noen metoder. For ikke å ta beslutninger raskt, under påvirkning av følelser, når en person plutselig lærer om sin sykdom.

En gruppe grunnleggende metoder for å studere hjernen

Det er en gruppe metoder for å studere hjernen. Hver av dem har sine egne egenskaper, selv navnene sier seg selv. De vanligste og rimelige, som de er i dag i nesten hvilken som helst klinikk, er følgende metoder: Ultralyd, MR, CT, PET og Røntgen. Hvorfor kalles de det? For eksempel, ultralyd og kalles - ultralyd undersøkelse av cerebral fartøy. Veldig informativ, relativt billig, rimelig og helt trygg, smertefri metode. I prinsippet er det fornuftig å gjennomgå slik undersøkelse i noen klager om systematisk hodepine. Fordi selv i tilfeller der det er forbundet med osteokondrose i nakken, blir arbeidet i hjerneskarene forstyrret, og arten eller omfanget av disse forstyrrelsene kan vurderes ved hjelp av ultralyd i hodest regionen.

MR - magnetisk resonans billeddannelse, en teknikk som brukes, ikke bare for diagnostisering av cerebrale kar, men også for å undersøke andre indre organer. For eksempel, i noen tilfeller, er MR utført før kirurgi på hjertet. Han gir også en ide om strukturen av den menneskelige hjerne, avslører unormaliteter som er medfødte og forårsaket av en rekke sykdommer. Metoden er ufarlig, smertefri og svært effektiv. I enkelte tilfeller, for et klarere bilde, får man en spesiell forberedelse før testen. Enten det er nødvendig i ditt tilfelle, om det er kontraindikasjoner for deg, bestemmer selvfølgelig bare legen. Hvis hjernens MR er laget for barn, brukes sedativer, siden prosedyren er lang og barnet forblir lenge alene i et begrenset rom, og det er vanskelig for et lite barn å ligge ned i 40-60 minutter. Og generelt krever denne metoden forberedelse og overholdelse av visse forhold. For eksempel, fraværet på tidspunktet for undersøkelse av forkjølelse, akutt hodepine, etc.

CT - Metoden for computertomografi, tar noen sekunder, svært informativ. Uunnværlig i spesielle tilfeller, hvis kontoen går for et øyeblikk, spesielt i situasjoner med hjernesvulster eller på operasjonstidspunktet. Når det ikke er tid å vente på resultatene av testene for å bekrefte eller nekte diagnosen. Imidlertid brukes røntgenstråler til diagnose, og også en løsning som inneholder jod kan injiseres i menneskekroppen for å øke informasjonsinnholdet. Derfor er det nødvendig å konsultere en spesialist lege, er denne metoden nødvendig for deg som en diagnose?

PET - Metoden for positronutslippstomografi, som brukes som en diagnose av hjernen og andre indre organer av mennesker. Metoden er relativt sikker i seg selv, kontraindikasjoner kan bare være i forhold til legemidlene administrert for diagnosen. Preparatene er spesielt farget, derfor er de naturlig, på grunn av sin struktur, at de blir inkludert i stoffskiftet i kroppens vev, synlig på skjermen. Konsentrasjonen på ett eller annet sted i hjernevævet gjør det mulig for oss å identifisere abnormiteter i hjernen som er direkte relatert til sykdommer i hjernen eller andre indre organer.

Røntgen - Skallens radiografi, det vil si oppkjøpet av bilder gjennom påvirkning av røntgenstråler. Vanligvis tar det ca 15 minutter, bildet er oppnådd i fem fremspring, kroppen er beskyttet med et spesielt forkle fra stråling. Relativ harmløs metode, hvis den bare er gjort noen ganger i året. Selvfølgelig kan du ikke bare gjøre det, du må få en henvisning fra en lege. Måten visse deler av skallen reflekterer røntgenstråler, viser hva som skjer med dem. Sunn og skadede områder reflekterer røntgenstråler på forskjellige måter, og det brukes til å signalisere lege for å identifisere patologier eller abnormiteter i enkelte deler av skallen, og derfor er virkningen av disse prosessene på vevssnittene og cerebrale kar.

Disse metodene er de vanligste innen hjerneeksamen. Det er fortsatt deres varianter, innenfor disse metodene selv. De har en bestemt karakter, tildeles individuelt, spesielt under behandling av visse sykdommer i samsvar med individuelle egenskaper i løpet av sykdommen og endringer i pasientens tilstand, tilbakeslag og oppmuntring av hans velvære, etc.

Ytterligere metoder for hjerneforskning

Ytterligere metoder for å diagnostisere hjernen utføres vanligvis i spesialiserte medisinske institusjoner, så dyrt utstyr er nødvendig for utførelsen av dem. En gruppe smale spesialister, samt et system av aktiviteter for å overvåke pasienten, som selvsagt inneholder den foreløpige forberedelsen av pasienten. I tillegg tar behandling av resultatene litt tid, eller andre diagnostiske metoder må kanskje brukes sammen med de som allerede har blitt gjort under behandlingen eller under studien.

Disse metodene er mange, de har alle et smalt fokus og utnevnes, etter behov, strengt individuelt for visse indikasjoner, i forbindelse med bestemte sykdommer, på en eller annen måte knyttet til arbeidet i visse områder av hjernen. Tross alt er hjernen det viktigste senter for ledelse og koordinering av alle prosesser som forekommer i kroppen vår. Det er ingen mening å liste alle disse metodene, det er bare nødvendig å forstå prinsippene de er basert på, og som de kan grupperes i forskjellige retninger. Det er også nødvendig å huske spesielt at disse tilleggsmetodene har visse kontraindikasjoner, derfor kan de kun foreskrives av en spesialist.

Sant, noen av dem er enkle, rimelige, kan utføres i vanlige klinikker. De har ingen kontraindikasjoner og foreskrives i tillegg, sammen med hoved eller separat fra dem, i forbindelse med spesifisiteten til den spesifikke sykdommen. For eksempel, EchoEG, eller echoencephalography; så vel som ultralyd, ultralyd dopplerografi - en rekke ultralyd. Eller mer kompleks, som finner sted bare i spesialiserte medisinske institusjoner eller i forskningslaboratorier, institusjoner for behandling av hjernesykdommer. For eksempel REG - rheoencephalography, EEG - elektroencefalografi, ENMG - electroneuromyography, craniography Neurosonography og - eksterne diagnostikk arter.

Kontraindikasjoner ved valg av metoder for hjernens undersøkelse

Hovedkontraindikasjonen ved å velge en bestemt gruppe metoder for å diagnostisere hjernen er selvsagt personens alder. Så, foreskrevne forsiktighetsregler foreskrives for barn eller utfører foreløpig opplæring med dem. Spesielt mange restriksjoner gjelder for nyfødte og gravide, eller de som planlegger en graviditet i nær fremtid. Som allerede nevnt, kan tilstedeværelsen av forkjølelse være et hinder for denne eller denne metoden for diagnose ved et gitt bestemt øyeblikk. Akutt hodepine under undersøkelsen eller tar visse medisiner kan være et hinder for å oppnå pålitelige resultater, samt bruk av alkohol og andre psykotrope stoffer. Derfor, når du velger diagnosemetoder, utfører legen en grundig samtale med pasienten. Pasientens oppgave er å være så ærlig som mulig når man diskuterer slike problemer.

Les Mer Om Fartøyene