Undersøkelse av cerebral fartøy

Når man undersøker hjernens kar, brukes ulike metoder, hvorav noen vil bli gitt nedenfor.

echoencephalography

(EchoEG) Echoencefalografi er en metode for ultralyd diagnostisering av patologier i hjernen, som utføres ved hjelp av et oscilloskop. Den fanger de reflekterte ultralydsignalene og viser dem på skjermen.

EchoEG - gir resonnement om omfanget og forekomsten av forskyvning av hjernestrukturer i svulster eller hodeskader. Prosedyren krever ikke spesiell forberedelse, det er ufarlig og enkelt.

UZDG fartøy i hjernen

UZDG er ultralyddopplerografi. UZDG (ultralyddopplerografi) av cerebral fartøy brukes til å vurdere blodstrømmen i de mellomste og store karene i hode og nakke.

Vi anbefaler også at du leser:

Prosedyren kan brukes til å overvåke pasientens tilstand og behandling, samt å identifisere de første patologiene i vaskulærsengen.

For forebygging av sykdommer og behandling av manifestasjoner av åreknuter på bena av våre lesere rådes antivarikoznye gel "VariStop", fylt med planteekstrakter og oljer, skånsomt og effektivt fjerner det symptomene på sykdommen, forbedre symptomer, toner og styrker blodkar.
Uttalelse fra leger.

Prosedyren har praktisk talt ingen kontraindikasjoner og er smertefri. Det er ikke nødvendig også for spesiell trening og utføres på poliklinisk basis.

REG av cerebral fartøy

Rheoencefalografi (REG) av cerebral fartøy er en metode for å studere funksjonell tilstand av fartøy, som er basert på registrering av endringer i total elektrisk motstand av vev og skyldes pulsoscillasjoner i blodkar.

Undersøkelsen av cerebral fartøyene med denne metoden vil tillate å diagnostisere naturen og lokalisering av lesjoner, for å bestemme blodfyllingen i hjernegruppene, vil gi et godt resultat i vaskulære sykdommer, slik som cerebral aterosklerose.

I den kritiske perioden av et slag, hjelper det å identifisere tromboembolisk hjerneinfarkt og iskemisk karakter av sirkulasjonsforstyrrelsen.

REG er en lovende metode for svulster og traumer i hjernen, migrene, epilepsi. Metoden er også foreskrevet for studier av hemodynamikk hos fosteret under fødsel.

MR i hjerneskip

Magnetic resonance imaging er en kompleks, ikke-invasiv, svært informativ diagnostisk metode.

MR-metoden er basert på manifestasjon av kjernemagnetisk resonans. Signaler i menneskekroppen, når de påvirkes av radiofrekvenspulser i et magnetfelt, tas som ekkosignaler og brukes til å lage mappings av indre organer i et vilkårlig plan. Bildeanalyse bidrar til å foreskrive behandling og etablere riktig diagnose.

Magnetic Resonant Angiography

Magnetisk resonans angiografi av cerebral fartøy er en av de raskest forbedrende og lovende metodene for moderne diagnostisering av karet, som ikke krever direkte arteriell punktering.

Men denne legen gis anledning til å utforske de patologiske og strukturelle endringer i vaskulært vev i hjernen, for å evaluere de patofysiologiske, fysiske og kjemiske prosesser i hjernen og dens membraner, eller separate strukturer. (MRA) Magnetisk resonans-angiografi gjør det mulig å bygge opp en tredimensjonal rekonstruksjon av det vaskulære nettverk i undersøkelsesområdet, for å få en serie av tynne seksjoner, tildeler individuelle nerve stammer og blodårer som passerer i projeksjonen av hjernen.

Nå til dags, beveget magnetisk resonans-angiografi hjerne hjerne hjerne hjerne cerebral vaskulær til første sted for det meste i diagnostisering av cerebrovaskulære sykdommer, for derved å fortrenge veikant metoder radiografi og computertomografi.

elektroencefalografi

Elektroencefalografi (EEG) er en oversikt over oscillasjonene av hjernens elektriske potensialer, som registreres ved hjelp av enheter som kalles elektroencefalograf.

Biokjemikalier i hjernen blir avledet ved hjelp av elektroder som er festet på hodet på hodet og festet på papir eller en skjerm. EEG utføres med forsinkelse i psyko-tale utvikling, tilstedeværelse av epileptiske anfall, skader. Moderne utstyr gjør det mulig å gjennomføre EEG-overvåkning - en lang oversikt over biokjemikalier hos personer med epilepsi.

electroneuromyography

Electroneuromyography (ENMG) er en metode for opptak av muskelkilder. Han gir informasjon om muskulaturens funksjonelle tilstand og innervating deres nerve. ENMG brukes i sykdommer i perifere nerver, diagnose av nevromuskulære sykdommer.

neurosonography

Neurosonography (NSG) - En ultralydstudie av hjernen til barn i en tidlig alder i nærvær av en stor åpen fontanel. Gjennom en stor fontanel - en spesialist ved hjelp av en ultralydssensor kan utforske dimensjonene av det væskedannende systemet, strukturen av hjernen, bestemme parametrene for blodstrømmen.

Denne metoden er ganske informativ og trygg, slik at du kan evaluere effektiviteten av behandlingen i løpet av en dynamisk observasjon og identifisere patologiske endringer i hjernen hos barn.

craniography

Moderne utstyr vil tillate en smertefri og rask gjennomføring av denne undersøkelsen for å oppdage fødselsfeil og brudd på bein i skallen. Dosen av røntgenstråler er liten og velges for hver enkelt.
Kraniografi er røntgenskjelettet i to fremspring - ansikts og profil.

Datatomografi av cerebral fartøy

Computertomografi hjernen fartøy (CT) - Kontroller cerebrovaskulær skanning enhet, det måler intensiteten av fluksen av røntgenstråler etter deres passasje gjennom hjernevev, og gir bilder av deler av hodet i horisontalplanet på ulike nivåer.

Denne prosedyren utføres ved hjelp av en skanneanordning, som gjør en revolusjon rundt pasientens hode med en trinnstørrelse på 1 grad. Den innsamlede informasjonen er skrevet til datamaskinen, og den beregner raskt. Metoden for computertomografi ved hjelp av en endring i tettheten i hjernevævet kan oppdage medfødte misdannelser, bestemme plasseringen og arten av ulike patologiske formasjoner, graden av utvidelse av cerebrospinalvæskesystemet.

Doppler ultralyd

Dopplerografi (Doplerografi) er en av varianter av ultralyddiagnose. Det tar hensyn til endringer i frekvensen av ultralydbølger som reflekteres fra menneskekroppens mobile strukturer.

Undersøkelse av cerebral fartøy ved hjelp av metoden for Dopplerography kan få den mest nøyaktige informasjonen om fartøyets funksjonelle aktivitet og tilstand. Undersøkelsen krever ikke spesiell forberedelse av pasienten og utføres på poliklinisk basis.

Typer av undersøkelse av den menneskelige hjerne

I denne artikkelen vil vi se på ulike typer undersøkelser av den menneskelige hjerne. Vi vil fortelle det tillater å studere i den menneskelige kroppen denne eller den skanneprosedyren.

Avhengig av grunnen til at en person ble til en kvalifisert spesialist for en hjerneundersøkelse, brukes ulike metoder, den mest populære som vi vil vurdere senere i denne artikkelen.

echoencephalography

Echoencefalografi, eller, som det også kalles, er EchoEG en unik metode innen ultralyddiagnostikk for å analysere hjernens patologi.

Prosedyren for ekkofinografi består i å fikse ultrasoniske signaler reflektert fra hjernen, hvis resultater vises visuelt på enhetens display.

Generelt gir EchoEG-prosedyren en levende og velbegrunnet resonnement om tilstedeværelsen, omfanget og forskyvningen av alle hjernestrukturer i tilfelle et craniocerebralt traume eller svulst.

Det bør bemerkes at prosedyren for ekkofinografi er enkel, ufarlig og krever ikke spesialisert trening.

UZDG fartøy i hjernen

En annen ekstremt effektiv operasjon er ultralyd Doppler ultralyd, eller, som forkortet, USDG-prosedyren (ultralyddopplerografi).

Det er nødvendig for riktig evaluering av blodstrømmen i området av store og mellomstore fartøy i nakken og hodet.

I tillegg brukes USDG-prosedyren for å overvåke pasientens generelle tilstand, og også å identifisere de første patologiene i karet.

UZDG-prosedyren har i de fleste tilfeller ingen kontraindikasjoner, og det er også smertefritt. I tillegg er det utført på poliklinisk basis og krever ikke spesiell trening.

REG av cerebral fartøy

REG, eller, som det ellers kalles, er Rheoencephalography en annen måte å undersøke fartøyene i hjernen regionen på for sin funksjonelle tilstand.

Rheoencefalografi er basert på opptak av alle endringer i total eller delvis elektrisk motstand av levende vev.

Denne metoden for å studere hjernen bestemmes av pulsoscillasjonene av sine kar. Faktisk er REG en meget lovende metode med varierende alvorlighetsgrad av traumer og hjernetumorer, så vel som epilepsi og migrene. Metoden brukes også som en undersøkelsesmetode for føtal hemodynamikk.

Undersøkelsen utføres ved hjelp av et spesielt flerkanalsapparat, som kalles en rheografi. Selvfølgelig, jo flere antall kanaler, desto mer vil området bli utforsket.

Hvordan ser REG-prosedyren trinnvis ut:

 • Pasienten er plassert på sofaen;
 • Han satte på metallplaten på hodet, som er forbehandlet med gel;
 • Platen er også festet med et spesielt gummibånd hvor det er nødvendig å vurdere fartøyets samlede tilstand.

Magnetic resonance imaging

Magnetic resonance imaging, eller MR, lar deg fullt ut diagnostisere lokaliseringen og naturen av lesjoner, samt å nøyaktig bestemme blodretningen i ulike deler av hjernen.

I tillegg gir denne undersøkelsen av hjernen ved hjelp av magnetisk resonansbilder ganske gode resultater i tilfelle av karsykdommer.

For eksempel, hvis en person utvikler hjerne aterosklerose. I tillegg, magnetisk resonansavbildning stor hjelp i nødstilfeller slag periode, da det er denne fremgangsmåten er i stand til å detektere tromboembolisk slag, og iskemisk blodsirkulasjonen.

Magnetisk resonans angiografi

I tillegg til magnetisk resonansavbildning kjent for alle, er det også en annen prosedyre, magnetisk resonansangiografi.

Til dags dato er det en av de lovende teknikkene fra alle typer vaskulær diagnostikk. I tillegg krever magnetisk resonansangiografi ikke en arteriepekurering for den.

I løpet av magnetisk resonans-angiografi fagmann er gitt en unik mulighet til ikke bare å diagnostisere hjernen, men også for å utforske alle mulige strukturelle og patologiske forandringer i vaskulær hjernen, samt kompetent og den mest nøyaktig vurdering av fysikalsk-kjemiske og patofysiologiske prosesser som et hele hjernen, så og dens skall og individuelle strukturer.

I tillegg til alt ovenfor hjelper denne prosedyren med hjerneforskning å bygge en tredimensjonal rekonstruksjon av nettverket av fartøy, for å oppnå tynne seksjoner og identifisere individuelle trunker og nervefartøy.

Hittil har magnetisk resonansangiografi gradvis flyttet til sin hederlige første plass blant alle typer hjernediagnostikk.

elektroencefalografi

EEG, eller som det ellers kalles, Electroencephalography - spesialiserer posten alt, selv de mest ubetydelige, svingninger potensialer av hjernen som er svært enkel registreres ved hjelp av en spesiell enhet - en electroencephalograph.

Prosedyren går slik: Alle elektriske potensialer i hjernen blir viderekoblet ved hjelp av spesielle, styrte elektroder. Og alle resultatene av prosedyren registreres på papir eller på skjermen. Elektroencefalografi utføres i tilfelle forsinket psyko-tale utvikling, så vel som i tilfelle en person som har epileptiske anfall eller skader.

I tillegg er det moderne, utstyrt med det nyeste teknologiske utstyret, som gjør at du kan utføre detaljert EEG-overvåking, det vil si et langtidsopptak av alle biokjemikalier i epilepsi.

electroneuromyography

ENMG, eller Electro neuromyography - er en prosedyre som registrerer muskelbiokrater.

I tillegg til registrering, gir prosedyren også den mest nøyaktige informasjonen om funksjonene og den generelle tilstanden til musklene. ENMG er spesielt relevant i tilfelle en perifer nervesykdom hos en person, samt for den mest nøyaktige diagnosen av nevrologiske sykdommer.

neurosonography

En annen prosedyre for å undersøke hjernen er neurosonografi, som tar sikte på å undersøke ungdomshode for tilstedeværelse eller fravær av en altfor åpen fontanel. Bare gjennom denne mest økte fontanel ved hjelp av ultralydssensorer, undersøkes dimensjonene i det væskedannende systemet, de optimale parametrene for blodstrømmen og hjernens struktur bestemmes.

Denne metoden er veldig informativ og, selvfølgelig, trygt. I tillegg tillater det en optimal tid og tid for å vurdere effektiviteten og påliteligheten av behandlingen i løpet av den dynamiske observasjonen. Neurosonography bidrar også til å identifisere noen patologi hos barn.

craniography

Craniography tillater bruk av moderne utstyr for å gjøre en rask og smertefri undersøkelse som er beregnet på å oppdage medfødte defekter og brudd på bein.

Med kraniografi er dosen av røntgenstråling ekstremt liten, og den er valgt for hver person individuelt.

Bildene er tatt i to fremspring - i profilprojeksjonen og i projeksjonen av ansiktsprojeksjonen.

Metoden for kraniografi inkluderer en rekke spesialiserte radiografer, det vil si:

 • Skrå direkte, aksiale og laterale røntgenbilder;
 • Fotografier innen tidsmessige ben;
 • Skew øyeblikksbilder av banene;
 • Detaljert bilder av den tyrkiske salen.

Kraniografi er nødvendig i tilfelle skader eller sykdommer i kraniale bein, hjerne og tilbehør bihuler.

Datatomografi av cerebral fartøy

CT, eller computertomografi - en detaljert undersøkelse av fartøyene i hjernen med en spesiell skanningsenhet.

Enheten gjør det mulig å måle intensiteten til røntgenstrålingsflussene og deres påfølgende passasje inn i hjernevævet, og dermed tillate en visuell fremstilling av seksjoner i hjernen på forskjellige nivåer av de horisontale planene.

Denne prosedyren utføres ved hjelp av skanneutstyr, noe som gjør en full revolusjon rundt hodet. Stegstørrelsen på enheten er 1 grad.

Den resulterende innsamlede informasjonen registreres på en personlig datamaskin der beregningene utføres.

Datatomografi hjelper med å oppdage eventuelle medfødte abnormiteter og misdannelser, samt bestemme naturen og plasseringen av ulike patologiske formasjoner.

Doppler ultralyd

Dopplerografi i dag er en fullverdig type diagnose gjennom ultralyd.

Det tar hensyn til oscillasjoner i frekvensen av ultralydbølger, som reflekterer seg fra de aktive strukturer i menneskekroppen.

Denne prosedyren gjør at du får den mest nøyaktige og nøyaktige informasjonen om status og aktivitet av blodkar. I tillegg krever dopplerografi ikke utarbeidelse av en pasient for prosedyren og utføres utelukkende i ambulant innstilling.

I hvilke tilfeller foreskrives dopplerografi?

 • Den er beregnet for alle kvinner ved 32 uker av svangerskapet;
 • I tilfelle komplikasjoner av graviditet;
 • Hvis mistenkt for forsinket fosterutvikling;
 • Ved mistanke om feto-placenta insuffisiens
 • Når du bærer to eller flere frukter i ett, den vanlige morkaken;
 • Med Rh-konflikten hos fosteret og moren.

Husk: For å maksimalt effektivt og rettidig håndtere problemet, må det først bli funnet og lokalisert. Undersøkelse av hjernen vil i alle fall hjelpe en kvalifisert medisinsk profesjonell å bestemme alvorlighetsgraden av sykdommen og foreskrive riktig behandling for deg.

Metoder for å studere hjernens kar

Tidlig korrekt diagnose av cerebral vaskulær patologi kan forhindre farlige konsekvenser for pasientens liv. Med hvert år som går inn, innføres nye diagnostiske metoder, informativt utstyr brukes. På grunn av den høye prisen på enhetene er ikke alle kjente metoder tilgjengelige for polyklinikker. De mest nøyaktige resultatene oppnås i spesialiserte diagnostiske sentre og avdelinger.

Den mest verdifulle informasjonen fra forskningen gjør det mulig å danne en mening om følgende:

 • patency av måtene blod levering til hjernen langs hoved arterier;
 • tilstand av intracerebral sirkulasjon;
 • grad av metabolsk lidelse i hjernevevet.

Forsiktig intervju av pasienten, finne ut årsakene til sykdommen, arvelige faktorer tillater legen å orientere, utarbeide en undersøkelsesordning og anbefale den nødvendige metoden. La oss vurdere de mest populære måtene å studere cerebral sirkulasjon.

Når en studie av cerebral sirkulasjon er nødvendig

Undersøkelsen av cerebral fartøy er foreskrevet for forskjellige kliniske manifestasjoner og symptomer. Det er viktig å utelukke rollen som cerebrovaskulær ulykke i pasientens sykdom. Legen kan sende til en målrettet studie under slike forhold:

 • klager på hyppige uklare hodepine;
 • angrep av svimmelhet, besvimelse
 • forskjellige hørselshemmede;
 • reduksjon og begrensning av visuelle felt;
 • søvnløshet;
 • reduksjon i minne, manglende evne til å lære hos barn og voksne;
 • funksjonshemming når været endres (uttalt meteosensitivitet);
 • led craniocerebral traumer (for diagnostisering av hjernerystelse og hjerneforstyrrelser);
 • akutt akutt nedsatt hjernesirkulasjon
 • mistanke om encefalopati;
 • øke eller redusere blodtrykket
 • aterosklerose av cerebral fartøy;
 • vegetovaskulær dystoni;
 • symptomer på osteokondrose i livmoderhalsen;
 • mistanke om vertebral arteriesyndrom;
 • migrene;
 • angiopati av blodkar i bakgrunnen av diabetes mellitus.

Også, om nødvendig, undersøkelse av nære slektninger for å identifisere komplisert arvelighet og en objektiv vurdering av effektiviteten av behandlingen.

Når er rheoencefalografi foreskrevet?

Rheoencefalografi (REG) utføres på kontoret for funksjonell diagnostikk av polyklinikken. Metoden er basert på opptak av motstand av forskjellige hjernevev når det dannes et elektrisk potensial fra elektroder. Opptaket utføres på båndet under forskningen, og deretter deklareres av legen.

Elektroder legges på hodet og festes med et gummibånd. Siden blodet i karene er en elektrolytt, gir det motstand. Avhengig av fyllingshastigheten (endringer i motstand) trekkes det konklusjoner om slike indikatorer:

 • fartøyets tone;
 • graden av blodpåfylling av forskjellige deler av hjernen;
 • blodstrømningshastighet inne i arteriene;
 • blod viskositet;
 • utvikling av sikkerhetssirkulasjonsnettverket.

Pasienten før prosedyren må roe seg, få nok søvn, ikke ta sterk te eller kaffe, røyk. Legen kan avbryte visse medisiner som påvirker karens tone.

Kontraindikasjoner gjelder kun hudsykdommer på hodet, siden elektroder kun kan påføres på intakt hud.

Det finnes forskjellige muligheter for å påføre elektroder avhengig av forventet lokalisering av patologi:

 • undersøkelsen av den ytre carotisarterieområdet krever fiksering av elektrodene i superciliarydelen og foran øret;
 • når du sjekker den indre halspulsåren - på nesen og bak øret;
 • Den funksjonelle tilstanden til vertebrale arterier studeres ved å feste elektrodene bak øret og på de okkipitale hagene.

Legen kan foreskrive lastetester med:

 • Nitroglyserin (hvis pasienten ikke har intoleranse, glaukom, en tendens til hypotensjon);
 • snu eller vippe hodet (med vertebral arteriesyndrom);
 • økt hyppig pust, forsinkelse;
 • fysisk aktivitet.

REG er registrert før og etter prøven, sammenlignes resultatene.

Bruken av ultralyd i diagnose

Det fysiske grunnlaget for ultralydsmetoder består i effekten av refleksjon av en lydbølge fra et hinder, som er vev av organismen. Organer, fartøyer, områder av hjernen stoffet har sin tetthet i en sunn person. Denne indikatoren endrer patologiske forstyrrelser. Følgelig registreres forskjellige signaler fra returbølgen.

Metoden er anvendelig for studier av noen fartøy, trenger ikke anvendelse av elektroder. Det er mye brukt til å studere måter blodtilførselen til hjernen, fartøy av hode og nakke.

Echoencefalografi (EchoEG) refererer til enkle teknikker. Oscilloskop samler og reparerer reflekterte ultralydbølger, de kan ses på skjermen i online-modus. Verdi er gitt til diagnosen forflytting av hjernekonstruksjoner, graden i svulster, hjerne traumer. Prosedyren er enkel, krever ikke en lang trening spesialist. Kan utføres av nevrokirurger i en nødsituasjon.

Den mest lovende og informative metoden er Doppler. Her er ikke bare studien av det reflekterte signal påført, men også forplantningshastigheten til bølgen. Metodens evner er mye bredere enn regnes. Ved å gi ut indikatorer til en datamaskin kan du:

 • visualisere den anatomiske strukturen og retningen av fartøyet;
 • vurdere lokal deformering av konturene, som er nødvendig i diagnosen aorta disseksjon, aneurisme av cerebral arterier;
 • å oppdage innsnevringen av fartøyet og bestemme sin grad;
 • identifisere årsakene til obstruksjon (trombi, emboli, aterosklerotisk plaque);
 • å studere utviklingen av sikkerhetssystemet (tilleggs) nettverket;
 • avsløre patologi i vevet rundt karet (komprimering av vertebraeens transversale prosesser med alvorlig osteokondrose, lokal ødem i vaskulitt).

Muligheter for transkraniell dopplerografi tillater å studere tilstanden av arterier av middels og liten kaliber.

Alle indikatorer er fastgjort på skjermen, om nødvendig med en tredimensjonal avledning av det studerte objektet, et bilde i farge. Dekoding tar ikke mye tid.

Magnetic resonance imaging

Utstyret for magnetisk resonansavbildning bruker prinsippet om å plassere pasientens kropp i et magnetfelt og effekten av radiofrekvenspulser. Akkurat som med ultralydsundersøkelse, reflekteres de forskjellig fra indre organer, vev, blodkar. På mulighetene for diagnose er ikke dårligere enn Doppler.

Utnevnt når man mistenker slike patologier:

 • brudd på patency i små fartøy og arterier av hjernens midtre kaliber;
 • aneurisme av blodkar;
 • endringer i strukturen og medfødte misdannelser av den vaskulære bunten i nakken;
 • hematom i ulike deler av hjernen.

Teknikken gir pålitelig informasjon om lokalisering av aterosklerotiske plakk, graden av innsnevring av arteriell sengen, utviklingen av collaterals.

Magnetisk resonans angiografi

Teknikken anses som en slags tomografi. Til forskjell fra konvensjonell angiografi med innføring av kontrastmedium krever ikke arteriell punktering. Tillater deg å:

 • bygge en cerebral vaskulatur i et tredimensjonalt bilde;
 • øke og studere individuelle steder;
 • gjennomføre en rekke tynne seksjoner;
 • separate soner med ledende veier i hjernen og små fartøyer.

Metode for computertomografi

Beregnet tomografi (CT) bruker lag-for-lag-skanning av hjernen gjennom en røntgenstrøm. Informasjonen samles inn i datamaskinen og behandles i samsvar med reglene. Alle målinger krever ikke manuelle beregninger, resultatet blir gitt umiddelbart. Det anbefales i følgende tilfeller:

 • hode traumer, spesielt hvis det forventes en indre hematom eller blødning;
 • mistanke om ulike neoplasmer eller metastaser i hjernen;
 • uklar hodepine;
 • svimmelhet og svimmelhet;
 • identifisering av konvulsiv syndrom;
 • mistenkt aneurisme dannelse;
 • studien av konsekvensene av slag og graden av risiko;
 • forberedelse til operasjoner for å rekonstruere bein av skallen, ansiktet;
 • forekomsten av ulike feil i hørsel og syn;
 • brudd på inntak av mat;
 • taleendring.

Siden røntgenstråler brukes, har CT kontraindikasjoner. Metoden gjelder ikke i slike tilfeller:

 • for diagnostisering av patologi hos gravide og ammende kvinner, små barn;
 • med bronkial astma
 • hvis det er en allergi mot jod;
 • med tyrotoksikose og en forstørret skjoldbruskkjertel;
 • med en vekt på over 120 kg (pasienten passer ikke inn i kammeret);
 • på bakgrunn av kronisk lever- og nyreinsuffisiens;
 • når det er implantater i skallen, utenlandske metalllegemer (uutviklede skallfragmenter, kuler).

Det utføres i følgende varianter:

 • konvensjonell spiralskanning;
 • multispiral modus (anses å være mildere, om nødvendig, bruk hos barn);
 • med den foreløpige innføringen av et kontrastmiddel i karet.

Computer angiografi

Mer detaljert CT-metode. Lar deg se detaljene i strukturen til cerebral fartøy etter intravenøs injeksjon av kontrastmiddel. I dette tilfellet er hastigheten på å fylle den vaskulære sengen viktig. Det er analysert:

 • permeabilitet av blodkar;
 • strukturen av veggene i arterier, årer og nærliggende hjernevev;
 • Plasseringen av trombi, aterosklerotiske plakk.

Er det alternative diagnostiske metoder?

Det er ikke noe fullt alternativ til disse metodene. I spesialiserte sentre kan intravenøs angiografi brukes, men metoden, i fravær av skivebehandling og romstudier, er nå lite brukt som utilstrekkelig informativ.

Det finnes diagnostiske metoder som tillater oss å evaluere ikke fartøyene selv, men graden av lidelser forårsaket av patologi. I omvendt rekkefølge kan en erfaren lege diagnostisere en sykdom, identifisere det berørte området. Disse inkluderer: konvensjonell encefalografi, elektroneuromyografi, neurosonografi.

Ikke glem laboratoriemetodene:

 1. Studien av sammensetningen av lipider og lipoproteiner gjør det mulig for oss å anta med sikkerhet den atherosklerotiske lesjonen i hjerneårene.
 2. Koagulogram og koagulasjonsindikatorer antyder muligheten for trombose, emboli.

Mangfoldet av metoder for moderne diagnostikk hjelper en lege å skaffe seg tilleggsinformasjon og velge flere rasjonelle metoder for behandling og forebygging. Pasienter som har behov for eksamen, bør ikke stole på overflod av betalte tjenester i private klinikker.

Det er nødvendig å konsultere den behandlende legen, fordi det er vanskelig å bestemme selv den mest informative metoden. I tillegg brukes dyrt utstyr i spesialiserte sentre for visse grenser og for en gratis undersøkelse. Dette er verdt å vite i din klinikk.

Hovedtyper av diagnose av cerebral fartøy

Behandlingen av en hvilken som helst sykdom er mest effektiv til å starte i tidligere stadier, og for dette er det nødvendig å identifisere problemet i tide. Med nederlaget til fartøyene som leverer hjernen, kan det være noen kliniske manifestasjoner - smerte, svimmelhet, redusert effektivitet og minneverdighet. Men alle disse symptomene kan være tegn på helt forskjellige natursykdommer. Derfor er det nødvendig med diagnose av cerebral fartøy, noe som gir et objektivt bilde. Det finnes flere effektive metoder for forskning.

Diagnose av cerebral fartøy

Indikasjoner for denne type målinger er ganske mye: en mistanke om akutt eller kronisk sirkulasjonssvikt, migrene og andre smerter etymologi, tumor, øket intrakranialt trykk, etc. I alle fall, en beslutning om hvorvidt fremgangsmåten brukt av legen..

UZDG fartøy i hjernen

Ultralyddopplerografi - UZDG-fartøy i hjernen. Denne prosedyren kalles også tosidig skanning av brakiocefaliske kar. Denne undersøkelsen gjennomføres for å vurdere blodstrømmen i store arterier og årer, ikke bare hodet, men også halsen. Av hovedstammen vurderes tilstanden til vertebrale, karotide og subklave arterier, og fra de store cerebrale karene - den bakre, midtre og fremre arterien. Også ekspert gir en mening om tilstanden av venøs utstrømning fra skallen.

Denne ultralydsmetoden for forskning muliggjør sanntidsvurdering av tilstanden til veggene og indeksene for blodstrømmen av arterier og årer. Samtidig er evalueringen gitt i grafisk, kvantitativ og lydform. Undersøkelsen gir deg mulighet til å konkludere om kvaliteten på blodstrømmen i hjernens arterier, dens ensartethet. Hvis det er noen innsnevringer, blokkeringer, tilstedeværelse av trombi eller plakk i dem, vil spesialisten se endringer i blodstrømmen.

Under denne studien evalueres den anatomiske strukturen til arteriene - deres tortuositet, forekomsten av aneurysmer og deformiteter. Hvis det er en vasospasme, vil spesialisten få en konklusjon om alvorlighetsgrad, samt om hva som akkurat klemmer arterien - vertebra eller spasmodiske muskler.

Med hensyn til venøs utstrømning fra kranialhulen, er det ved hjelp av dopplerografi mulig å vurdere patogen og konsistensen av venøse ventiler.

Den unikke metoden for ultralyd er evnen til å oppdage abnormiteter og patologier selv før starten av de første symptomene.

Studien ved hjelp av ultralyddopplerografi har ingen kontraindikasjoner og utføres vanligvis ambulant. En dag før den fastsatte dagen anbefales pasienten å slutte å bruke alkohol, drikkevarer med høyt koffeininnhold og røyking.

MRA av cerebral fartøy

Magnetisk resonansangiografi er en MRA. Denne studien antar bruken av prinsippet om spektralanalyse og samtidig Doppler digital koding. Skanning av denne studien strekker skiver, hvorved et fargebilde utstedes vaskulære hulrom, deres forgrening, for deformasjon, aterosklerotiske avleiringer, blodpropp.

MRA-teknologien gjør det mulig å skape en tredimensjonal rekonstruksjon av venene og arteriene, samt å skaffe tynne seksjoner, noe som øker effektiviteten av diagnosen.

Denne metoden (sammen med ultralyddopplerografi) regnes som den mest informative.

Magnetisk resonansangiografi har en rekke kontraindikasjoner: graviditet, nyresvikt, forekomst av metallimplantater i kroppen, psykiske lidelser.

REG av cerebral fartøy

Rheoencephalography - REG av cerebral fartøy. Denne undersøkelsesmetoden ligner oppførelsen av encefalografi. Men i dette tilfellet vurderes tilstanden av blodsirkulasjon i det undersøkte området, fyllingsgraden av fartøyene, deres tone. Blant de parametrene som kan bestemmes, er blodstrømningshastigheten, blodviskositeten, hastigheten til pulsbølgeutbredelsen og reaksjonsgraden på fartøyets del.

Mange moderne spesialister anser denne metoden utelatt, men i noen tilfeller anbefales det å bruke det for å klargjøre diagnosen. Det er tradisjonelt brukt i studien av hemodynamikk (blodsirkulasjon) av fosteret under arbeid.

Andre metoder

Vanlige metoder for undersøkelse er:

 • Echoencefalografi (EchoEg), som utføres med et oscilloskop som korrigerer de reflekterte ultralydsignalene;
 • Magnetisk resonansavbildning (MRI) - en effektiv metode for å identifisere, blant annet manifestasjoner av multippel sklerose og inflammatorisk demyelinisering;
 • electronuromyography (ENMG), hvorav prinsippet er registrering av muskelbiokrøver);
 • Beregnet tomografi (CT), utført ved hjelp av en spesiell skanningsenhet;
 • Neurosonography (NSG) er en metode hvor unge barn undersøkes, med en åpen fontanel.

Valg av undersøkelsesmetode utføres kun av den behandlende legen.

Magnetic resonance imaging: en informativ neuroimaging teknikk for å undersøke hjernen

Utviklingen av medisin ga overgangen fra invasiv, ofte forbundet med dødelig fare, diagnostiske tiltak for atraumatiske og sikre metoder for visualisering av hjernen. En av de vanligste diagnosemetodene, som gir pålitelig og detaljert informasjon til dags dato, er magnetisk resonansavbildning (MR). Resultatene av MR i hjernen kan oppdage patologiske forandringer på et tidlig stadium, noe som gir en sjanse til å forhindre byrden av sykdommen og å gjennomføre rettidig behandling.

Diagnostisk metodebeskrivelse

MR gir et lagdelt bilde av den indre strukturen av skallen. Teknikken er basert på hjernevævets evne til å gi en elektromagnetisk respons når orgelet er utsatt for radiobølger. Ved hjelp av spesialutstyr - en tomografi, en kombinasjon av signaler bestemmes og den reflekterte energien, som ble oppnådd av protoner - atomkjernen av hydrogen, måles.

Magnetiske resonanssignaler med forskjellig intensitet, som kommer fra de studerte delene av hjernen, er fanget av enheten, kodet og overført til en dataskjerm. Det resulterende oversiktsbildet er en objektiv refleksjon av de enkelte trekkene i strukturen til hjernesegmentene, som direkte avhenger av en rekke individuelt fungerende fysiske og kjemiske faktorer. Multiple variabiliteten av puls-sekvenser i magnetisk resonansbilder gjør det mulig å:

 • skille mellom friske vev og patologiske elementer;
 • å studere funksjonen av spesifikke anatomiske strukturer i hjernen;
 • For å få bilder av ulike avdelinger i flere fly;
 • identifisere egenskapene til visse typer hjernevev;
 • å studere strukturen i blodårene, for å oppdage degenerative forandringer.

Typer av undersøkelser

Det finnes flere spesialiserte typer undersøkelser på en tomografi. La oss beskrive hovedvisningen i større detalj.

MR-cisternografi og væskografi

Ikke-invasiv teknologi for å tilveiebringe et "bilde" av cerebrospinalvæske mellomrom uten en kunstig kontrast subarachnoidal cisterner (utvidet beholdere CSF i subarachnoid plass). Denne type av magnetisk resonans billeddannelse er indikert for studier av strukturen og de funksjonelle evner av væske-systemet, hovedformålet som - utskillelse av avfallsprodukter av den menneskelige hjernen.

Mer informativ undersøkelse: MR-liquorography er en metode som er direkte relatert til den naturlige syklusen av hjerteaktivitet. Den eneste måten å objektivt vurdere de hydrodynamiske egenskapene til cerebrospinalvæsken.

MR angiografi

Teknologien viser bildet av vaskulære strukturer gjennom en tomografi. Denne undersøkelsen gir en mulighet til å visuelt vurdere tilstanden til hjernens sirkulasjonssystem uten innføring av kontrast. I enkelte tilfeller er det imidlertid nødvendig med bruk av en spesiell kontrastmiddel basert på magnetiserbare elementer - paramagneter - for å få mer detaljert informasjon og endelig konklusjon.

Diffusjonsvektet magnetisk resonansbilder

Den mest brukte forskningsmetoden for å bestemme iskemisk hjerneskade. Produktet erholdt ved denne metode bildet viser lokaliseringen av lesjon i den akutte fase av iskemisk slag, som gir muligheten til å utføre avhjelpende tiltak i eksistensen av et terapeutisk vindu - et intervall gunstig for regenerering av vev.

Perfusjon MR

Med hjelp av MR perfusjon er det mulig å vurdere og kvantifisere volumet av sirkulerende blod i hjernen. Teknikken viser det relative volumet av blodgennemstrømning i orgelet og lar deg vurdere hastigheten på passering av blod gjennom de minste karene - kapillærene. Undersøkelsen utføres for å diagnostisere ondartede neoplasmer i hjernen, spesielt når oppgaven er å skaffe seg kvantitative data om blodstrømmen i en bestemt avdeling.

Funksjonell MR

Denne undersøkelsesmetoden er anerkjent som den mest lovende teknikken for å bestemme lokale foci for epilepsi, siden hovedformålet er å identifisere områder av hjernen som er aktive som respons på virkningen av visse eksterne stimuli. Denne typen magnetisk resonansbilding gjør det mulig å identifisere plasseringene av hjernenes områder som er ansvarlige for motoraktivitet, talefunksjon, syn, huske og er individuelle for hver person.

Magnetisk resonansspektroskopi

Denne studien gjør det mulig å oppnå ekte data om den kjemiske sammensetningen av hjernevev uten invasiv teknologi og uten å skade pasienten under studien. Essensen av metoden er basert på det faktum at for en bestemt type sykdom er det en endring i konsentrasjonen av visse biologisk aktive stoffer i hjernevevet.

Indikasjoner for MR i hjernen

Dersom den fysiske undersøkelse ved nevrologen er mistanke om tilstedeværelse av sykdommer som påvirker sentralnervesystemet separert, etter standard kliniske studier: generell og biokjemiske blodprøve, foreskriver legen testing for tomograf. Resultatene av magnetisk resonansavbildning gjør det mulig for oss å gjøre en nøyaktig konklusjon - for å bekrefte eller motbevise forutsetningen om utvikling av en rekke sykdommer, inkludert:

 • hjernesvulster;
 • vaskulære patologier og misdannelser (stenose, trombose, aneurysmer, angiomer, telangiektasier);
 • akutt kritiske tilstander (cerebralt infarkt, cerebral blødning typen hemoragisk impregnering eller bloduttredelser, blødninger i det subarachnoide plass, iskemisk slag);
 • infeksiøse og degenerative prosesser (abscess, meningitt, encefalitt, parasittiske lesjoner, multippel sklerose, Alzheimers sykdom).

Dekryptering av MR-resultatene vil bidra til å skille mellom konsekvensene av hodeskader: beinfrakturer, ekstra-cerebrale og subdale hematomer, traumatiske subaraknoide blødninger.

Dekoding av MR for mistenkte hjernens neoplasmer

Utnevnelsen av en undersøkelsesundersøkelse på en tomografi er et primært tiltak for mistenkte neoplasmer i hjernen. Resultatene av undersøkelsen gjør det mulig å bestemme naturen, plasseringen, stadium av neoplasma. Her er de viktigste eksemplene på å dechifisere en medisinsk rapport.

Astrocytiske gliomer på T1-vektede bilder er representert ved hypointenseformasjoner. Hvis tomografen fungerer i T2-modus - ser astrocytomen ut som en hyperintensjonssone. Når kontrastmedier brukes, uttrykkes heterogenitet både i T1-bilder og i T2-bilder. Tolkningen av dataene for ependymal differensiering er basert på lokalisering og morfologiske egenskaper.

For papillom av vaskulær plexus er intense asymmetriske MR-manifestasjoner av formasjoner med veldefinerte konturer og utseendet av "blomkål" karakteristiske.

Resultatene av tomografi ved undersøkelse av metastaserende tumorer er mest objektive hvis studien utføres med kontrastforbedring. I dette tilfellet, mer pålitelig tolkning av bildene, som tillater å bestemme plasseringen av metastaser og antall tumornoder.

Meningiomer, uavhengig av deres histologiske type, synes i de fleste tilfeller hypofinnende med hensyn til hjernebarken. Resultatene som er oppnådd i T2-modusen til tomografen, varierer i deres variabilitet.

I hemangioblastomer viser undersøkelse i tomografens T1-modus en lav intensitet, men i T2-modus viser angioretikulemi høy aktivitet. Som regel, etter bruk av kontrast, forsterkes signalet fra hemangioblastoma.

Resultatene av magnetisk resonansavbildning gjør det mulig å skille mellom andre hjernesvulster, inkludert:

 • craniopharyngioma;
 • chordoma;
 • primær lymfom;
 • svulster i hjernestammen;
 • ekstracerebrale svulster.

konklusjon

Til dags dato er anbefalingen om å gjennomføre en anmeldelse magnetisk resonansavbildning en rasjonell og tilstrekkelig medisinsk avtale, selv i en betinget sunn person i fravær av spesifikke kliniske symptomer. Dekryptere resultatene av tomografi lar deg velge riktig behandlingsstrategi, lar deg overvåke og gjøre justeringer til det terapeutiske programmet som brukes.

Hjernen. Studie av hjernen

Evaluering av hjernens størrelse og struktur, grunnleggende metoder

 • Den vanligste og informative måten å visualisere hjernen på er magnetisk resonansbilder (MR-undersøkelse av hjernen). For å forbedre nøyaktigheten av diagnosen, kan vi anbefale spesielle programmer rettet mot identifiseringen av en sykdom (epilepsi program studium med kontrast for deteksjon av foci av multippel sklerose, studiet av hjernen fartøy i vaskulær encefalopati, etc.).
 • CT (CT, MSCT) i hjernen - X-ray computertomografi. I noen tilfeller kan det erstatte eller komplettere MR. For eksempel kan hjernen CT brukes til å studere hjernen for kalsiumavsetning (basal celle / hjerne ganglionisk forkalkning), noen typer tumorer.
 • MR angiografi og CT angiografi i hjernen lar deg se hjernens arterier og vener i tredimensjonale eller todimensjonale moduser.
 • Positronutslippstomografi av hjernen (PET, PET-CT) brukes hovedsakelig til å diagnostisere hjernesvulster og overvåke dem under behandling.
 1. Fokus på multippel sklerose- Multiple sklerose er preget av tilstedeværelse av demyelinering i organene i sentralnervesystemet. Slike fusjoner av demyelinering er godt visualisert ved magnetisk resonansavbildning av hjernen. Den mest informative studien av hjernen med innføring av kontrastmedium.
 2. Cyst i hjernen - opphopning av væske (boble) mellom koaleserte medullære membraner. Dette kan oppstå på grunn av betennelse i meningene (meningitt), traumer eller blødninger. I de fleste tilfeller ikke cyster forårsaker klager og er utilsiktet. Men noen ganger kan cysten klemme hjernebarken og forårsake ubehagelige symptomer. Å skille et slikt funn fra tumorvekst hjelper kontrast - svulsten samler kontrast, og cysten gjør det ikke.
 3. Adenom eller hypofyse-mikroadenom - godartet neoplasma i hypofysen, ledsaget eller ikke ledsaget av et brudd på hormonell funksjon av hypofysen.
 4. hematom - Blødning i hjernen, årsakene til dette kan være et slag eller en skade. Hematomer kan klemme det omkringliggende hjernevevet og forstyrre sin funksjon.
 5. hydrocephalus - som et resultat av infeksjoner (cytomegalovirus, meningitt), skade eller medfødte abnormiteter i hjernestrukturen, brutt strøm av cerebrospinalvæske (CSF) fra ventriklene i hjernen, noe som resulterer i den siste økningen i størrelse og komprimere hjernen, slik at den atrofi og dysfunksjon. Hydrocephalus er synlig på hjerne MR og representerer den forstørrede hjerne ventriklene skjerm.
 6. Avsetning av salter i hjernen - Salter kan deponeres ikke bare i nyrene, men også i hjernen. Selv om prosessen med forkalkning (kalkavleiringer) er en fysiologisk lesjon av basalgangliene i pasienter som er yngre enn 30 år kan indikere metabolske sykdommer (hyper- eller hypoparathyroidisme) eller ved infeksjon.

Evaluering av hjernens funksjon

 • Klinisk undersøkelse av en nevrolog
 • Konsultasjon av en psykiater
 • Undersøkelse fra en nevropsykolog
 • EEG er mest relevant i diagnosen epilepsi, psykiske lidelser, evaluering av den generelle sikkerheten til hjernens funksjoner.
 • De fremkalte potensialene er en måte å undersøke oppførselen av nervøs excitasjon til hjernen fra organene i syne, hørsel, sensitive følsomme reseptorer i huden. Brukes i diagnosen multippel sklerose og hørsel, syn, følsomhet.
 • Electroneuromyography med TMS er en metode for å undersøke nerveveier - fra cortex til ekstremiteter. Det brukes i diagnosen årsakene til lammelse og parese, brudd på turgåing og øvre lemmerfunksjon.

Undersøkelse av blodkar involvert i blodtilførsel til hjernen

 • Ultralyd av karene i hodet og nakken
 • CT og MR angiografi
 • Scintigrafi av hjernen

Telefon på vår klinikk: +7 (495) 649-68-68.

Klinikkonsulenten vil hente deg en praktisk dag og en times besøk hos legen.

Klinikken er åpen 7 dager i uken fra 9:00 til 21:00.

Våre koordinater her.

Hvis du ikke har muligheten til å komme til klinikken for en ny konsultasjon, kan du få lege konsultasjon på skype for samme pris.

Hvis tidligere studier har blitt utført, sørg for å konsultere sine resultater. Hvis studiene ikke ble utført, anbefaler vi og følger gjennom resultatene av undersøkelsen, som unngår unødvendig forskning og sparer penger.

Hjernen

Hjernen. Metoder for å studere hjernen.

Hjernen - det fremre området av sentralnervesystemet hos virveldyr og mennesker, er plassert i hulrommet i hodeskallen, så vel som materialet substrat av høyere nerveaktivitet og hovedregulatoren av alle vitale funksjoner i kroppen.

Problemet med å studere menneskehjernen, problemet med forholdet mellom hjernen og psyken er en av de mest spennende oppgavene som ble satt i vitenskapen. Til tross for betydelige fremskritt i å studere hjernen de siste årene, er mye av hans arbeid fortsatt et mysterium. Driften av de enkelte celler er godt forklart, men en forståelse av hvordan interaksjonen av tusener og millioner av nevronene i hjernen fungerer som en helhet, er bare tilgjengelig i en meget forenklet form og krever ytterligere fordypning.

Metoder og forskning i hjernen:

Utviklingen av moderne metoder for å studere hjernens funksjonelle tilstand er direkte relatert til fremdrift på det tekniske feltet.

Til dags dato er de viktigste nevrofysiologiske teknikkene som bestemmer den funksjonelle tilstanden til den menneskelige hjerne, følgende:

Elektroencefalografi (EEG) - En metode for å studere hjernens funksjonelle tilstand, basert på å registrere sin bioelektriske aktivitet gjennom ubeskyttede dekselhodene på hodet. gjelder for evaluering av den cerebrale cortex funksjonelle tilstand.

Den første rekorden av cerebrale biokjemiske stoffer ble laget i 1928 av Hans Berger.

EEG registreres elektrisk hjerneaktivitet blir generert i cortex, synkroniserer thalamus og modulerer (et hjerneområde som er ansvarlig for omfordeling av informasjon fra sansene, med unntak av lukt, til cerebral cortex) og retikulære aktiverende strukturer (gitterverk hjernestammen). Registreringen av bioelektriske potensialer i hjernen og deres grafiske representasjon med en fotografisk metode eller ved blekkopptak er laget av en spesiell enhet - electroencephalograph.

Indikasjoner for EEG:

Elektroencefalografi er en av de viktigste metodene for nevrofysiologisk forskning hos pasienter med sykdommer og skader i nervesystemet. EEG er en metode som gjør det mulig å bedømme om tilstedeværelsen, lokalisering, dynamikk, og i noen grad av arten av den patologiske prosess i hjernen - er nøkkelen til diagnose av patologiske hjerne tilstander slik som epilepsi, epileptiske absensanfall (varietet av epileptiske anfall) og andre lignende sykdommer, samt i studiet av fysiologien til søvn- og taleforstyrrelser.

Hvordan utføres elektroencefalografi:

Studien skal gjennomføres i et lyst og lydisolert rom.

En spesiell hette med elektroder-antenner, som er koblet til selve enheten, settes på personens hode. Signaler som kommer fra hjernebarken overføres til elektroensfalografen, som konverterer dem til et grafisk bilde (bølger). Dette bildet ligner en hjerterytme på et elektrokardiogram (EKG).

Under registreringen av hjernebiokrøver er pasienten i en stol i en komfortabel stilling (liggende). Han bør imidlertid ikke: a) være påvirket av beroligende midler b) å være sulten (i en tilstand av hypoglykemi); c) være i en tilstand av psykomotorisk opphisselse.

Den informative verdien av elektroensfalogrammet økes dersom det registreres hos en pasient i søvntilstand.

Med hjelp av EEG mottas informasjon på hjernens funksjonelle tilstand på forskjellige nivåer av pasientens bevissthet. Fordelen med denne metoden er dens harmløshet, smertefrihet, ikke-invasivitet.

Et elektroencefalogram (EEG) kalles, en registrert kurve som reflekterer naturen av hjernens biokjemiske stoffer

Elektroensfalogrammet reflekterer den totale aktiviteten til et stort antall hjerneceller og består av mange komponenter. Analyse av elektroensfalogrammet gjør det mulig å identifisere bølger som er forskjellige i form, konstantitet, oscillasjonsperioder og amplitude (spenning). Elektroensfalogrammet (EEG) til en sunn person har karakteristiske egenskaper: fra alle områder av cortexrytmisk aktivitet med en frekvens på ca. 10 Hz og en amplitude på 50-100 μV er alfa-rytmen. Elektroencefalogram (EEG) blir registrert andre rytmer: som lavere - S (som har en frekvens på 0,5 til 3 Hz og amplituden av 20-40 mV) og theta (4-7 Hz av frekvens og amplitude i det samme området ) og flere vysokie- beta rytmer (med en oscillasjonsfrekvens som er større enn 13 Hz (vanligvis 16 til 30) og en amplitude på 15 mV), men deres amplitude er vanligvis lav, og de overlapper alfa vibrasjoner.

Elektroensfalogrammet (EEG) endres når funksjonstilstanden endres. For eksempel, når du går i dvale, blir langsomme svingninger dominerende, og alfasytmen forsvinner.

I en sunn person uttrykkes alfaaktivitet, og delta- og teta-rytmer er praktisk talt ikke merkbare, siden de overlapper med en mer uttalt alfa-rytmeamplitude. Men med betydningen av patologisk aktivitet på EEG av en voksen våken person, er det teta- og deltaaktivitet, så vel som epileptisk aktivitet.

Predisponering til konvulsive forhold og manifestert av følgende tegn:

1) skarpe bølger (tverrsnitt) - oscillasjon av et potensial som har en bratt oppgang og en bratt nedgang, mens bølgens skarphet vanligvis overskrider amplitude av bakgrunnsoscillasjonene som de kombinerer; akutte bølger kan være enkelt eller gruppe, detekteres i en eller flere ledere; 2) toppbølge-komplekser, som representerer potensielle oscillasjoner, bestående av en akutt bølge (topp) og en langsom bølge som følger med den; med epilepsi kan disse kompleksene være enslige eller følge hverandre i form av serier;

3) paroksysmal rytme - rytmen svingninger i form av blinklys i høy amplitude for forskjellige frekvenser er felles paroksysmal rytme teta og delta langsombølge-oscillasjon eller 0,5 til 1,0 Hz.

Ifølge EEG mulig å skjelne diffus hjerneskade fra lokal patologisk prosess, og satt til side i en viss utstrekning patologisk nidus lokalisering surfaktant skille patologisk sentrum beliggende ved den dype, koma og gjenkjenne graderes; identifisere fokal og generalisert epileptisk aktivitet.

Elektroencefalografi lar deg objektivt vurdere alvorlighetsgraden av EEG-asymmetri, tilstedeværelsen av både generaliserte og fokale endringer i hjernens elektriske aktivitet som manifesteres direkte under EEG-studien.

Echoencefalografi (EchoEG)- Ikke-invasiv (ingen effekt på huden med nåler eller ulike kirurgiske instrumenter). en metode for å studere hjernen ved hjelp av ultralyd ekkografi (ultralyd med en frekvens på 0,5 til 15 MHz / s). De lydbølger med denne frekvens har evnen til å trenge inn i kroppsvev, og blir reflektert fra alle overflater, som ligger på grensen av forskjellig vev tetthet og sammensetning (myke slør hode hodeskallen, hjernehinnene, hjernevev, cerebrospinalvæske, blod). Reflekterende strukturer kan være patologiske formasjoner (knuse lesjoner, fremmedlegemer, abscesser, cyster, bloduttredelser et al.). gjelderå vurdere endringer i hjernevæv.

Hos barn under 1,5 år er fontanelen ennå ikke overgrodd, gjennom hvilken studien av EchoEG utføres, gjør det mulig å evaluere alle hjernestrukturer. Hos voksne brukes echoencefalografi primært til å oppdage volumetriske hjerneformasjoner i følgende patologier:

hodepine, svimmelhet, hodeskade, diffus hjerneødem og lokal, intrakranialt hematom, abscess, hjernetumorer, intrakraniell hypertensjon, hydrocefalus, inflammatoriske hjernesykdommer og andre cerebrale sykdommer.

Echoencefalografi (EchoEG) brukes til å diagnostisere sykdommer:

cerebral iskemi, slag, hjernerystelse, hjerne bloduttredelse vertebrobasilær insuffisiens vaskulær dystoni (VVD) forstyrrelser av den cerebrale gjennomblødning Hodepine Svimmelhet tinnitus intrakranielt trykk encefalopati nakkeskade Parkinsons sykdom hypofyse adenom

Ekko av studien:

Undersøkelsen utføres hovedsakelig liggende, sekvensielt til høyre, deretter fra venstre side av hodet fra frontal til oksipitalt område. Den mest konstante impulsen er ekkosignalet reflektert fra hjernens mellomstrukturer (gjennomsiktig septum, tredje ventrikel, epifyse), kalt "M-ekko".

Resultatets ekkoøkologi:

Echoencephalography (EhoEG) Grunner for registrering av ultralyd som reflekteres fra grenser intrakraniale formasjoner og medier med ulik akustisk impedans (skallen, medulla, blod, CSF). I nevrologisk praksis innført det Leksell svenske legen L. (L. Leksell, 1956). Beregnet for denne enheten echoencephalograph skaper spennende pulsgenerator, og muliggjør registrering av det reflekterte ekkosignalet på oscilloskopskjermen (echoencephalography) som kan festes i plata (faktisk echoencephalography).

Fra ekko fra intracerebrale strukturer er det viktigste signal med den største amplitude - M-ekko (første diagnostiske kriterier Leksell) reflekteres fra de midtre strukturene i hjernen, som ligger i sagitalplanet (III ventrikkel og dens vegg, et gjennomsiktig skillevegg, en stor halvmåneformet vedheng interhemispheric spalte epiphysis); plassert på hver side av M-ekkosignaler ytterligere betydelig mindre amplitude (andre diagnostisk kriterium Leksell) er typisk normale refleksjon fra veggene i laterale ventrikler.

Normalt er konstruksjonen som danner M-ekko, anordnet strengt i det sagittale plan, og er i samme avstand fra symmetripunktene for høyre og venstre side av hodet, slik at i fravær av patologi echoencephalogram M-ekkosignal som er likt atskilt fra den første og siste komplekser.

Avvik av median M-ekko med mer enn 2 mm i en av sidene bør betraktes som en manifestasjon av patologi.

Det forskjellige antall ekkoer av hjernens venstre og høyre hjernehalvdeler betraktes som en ultralyd interhemisferisk asymmetri, hvis årsak kan være et patologisk fokus av forskjellig opprinnelse i en eller begge hjerter i hjernen.

I de senere år er det utviklet metoder, og den multi-EhoEG ehopulsografiya som vurderte formen og amplituden av den puls ekko fra veggene av blodkar og ventrikulære system, for å bestemme graden av vaskulær forvridning og vurdere alvorligheten av intrakraniell hypertensjon.

Hovedfordelen ved metoden er at den bidrar til å diagnostisere sykdommer som fører til forskyvning av intrakraniale strukturer fra hjernens midtre linje.

Rheoencefalografi (REG)(synonym: cerebral rheografi, bioimpedansplethysmografi) - en metode for å diagnostisere sirkulasjonsforstyrrelser i hjernen, dvs.For å vurdere endringer i hjernens sirkulasjonssystem.Utfør denne prosedyren ved hjelp av en spesiell enhet - rheografi. For prosedyre, bruk metallelektroder, som er festet til hodet ved hjelp av gummibånd.

Rheoencefalografi (REG) - en noninvasiv metode for å studere det cerebrale vaskulære systemet, basert på registrering av en variabel verdi av vevets elektriske motstand når en svak elektrisk strøm av høyfrekvente passerer gjennom dem.

Den fysiske bakgrunn for metoden rheoencephalography (REG) er differansen mellom den elektriske ledningsevne av blod og kroppsvevet, og dermed de trykkpulsene forårsake hyperemi første ledningsevne svingninger av testdelen.

Rheoencefalografi (REG) brukes til å diagnostisere sykdommer:

cerebral iskemi, slag, intrakranialt trykk labilitet hjernerystelse, hjerne bloduttredelse skade av halsen, cervico-cranial syndrom Hodepine Svimmelhet Essensiell hypertensjon tinnitus vertebrobasilær insuffisiens vaskulære dystoni forstyrrelser av den cerebrale gjennomblødning hypofyse adenom encefalopati Parkinsons sykdom

Kurs for undersøkelse og tolkning av resultatene:

Rheoencefalografi (REG)Det gir informasjon om intensiteten av den cerebrale blodtilførsel, tilstand av vaskulær tonus og elastisitet av den vaskulære veggen, tilstanden til venøs utstrømning fra hjernekassen, og en vaskulær reaktivitet ved virkningen av faktorene som påvirker blodsirkulasjonen.

Rheoencephalography foreskrevet for kraniocerebralt traume, slag, og som profylakse for periodisk ettersyn, hvis det er nødvendig, så vel som hodepine, svimmelhet, hypertensjon.

I studier av spesifikke funksjonelle tester som brukes, noe som gjør det mulig å skille mellom funksjonelle og organiske endringer. Den mest brukte nitroglycerin prøven (i små doser, sublinguale), hodebevegelser, forandringer i kroppsstilling. Som anvendt hyperventile funksjonelle belastninger (1-2 min), holding av pusten, inhalering av karbondioksyd, forskjellige (vasodilatorer eller vasokonstriktorer) farmakologiske midler, ortostatisk test, og for å detektere graden av utvikling av sikkerhet sirkulasjon anvende alternative klem carotis eller vertebrale arterier. Akutt blodtrykksforandringer som skyldes innvirkning på reoentsefalogramme endring av tone og til og med nivået av blod puls som også må tas i betraktning ved analyse av kurvene.

Med en økning i vaskulær tone på rheoencefalografi øker oppstigningstiden til pulskurven, vertexflatene, ytterligere bølger forsvinner. Reduksjon i vaskulær tone er preget av en avkortning av avstanden mellom Q-tannen på EKG og bølgenes begynnelse, en reduksjon i tiden til den stigende delen av bølgen, skarpheten av toppunktet med 2-3 ekstra bølger på den nedadgående delen av kurven.

Les Mer Om Fartøyene