Takykardi: Symptomer og behandling

La oss forstå med en gang hva er dette - takykardi? Den vanligste varianten av hjerterytmeforstyrrelser, som er preget av økt hjertefrekvens (hjertefrekvens) over 90 slag per minutt, kalles takykardi. De viktigste manifestasjonene av rask hjertefrekvens er angst, følelse av mangel på luft, svimmelhet og i alvorlige tilfeller svimmelhet. Pasienter som lider av kardiovaskulære sykdommer, med takykardi, er utsatt for utviklingen av sirkulasjonsinsuffisiens. Den ledende mekanismen for forekomsten av en økning i hjertefrekvens er endringene som fører til en økning i sinusknutens automatisering.

Takykardi med et sunt hjerte

Takykardi hos friske mennesker er observert i tilfelle av:

 • fysiske, følelsesmessige og stressfulle situasjoner;
 • brå endringer i kroppens stilling;
 • drikker te, kaffe, alkohol og andre aktive stoffer;
 • økt kroppstemperatur;
 • Noen patologiske prosesser i kroppen.

Hos barn under 7 år er takykardi en normal fysiologisk tilstand.

Klassifisering av takykardi

Avhengig av årsaken utmerker de patologiske og fysiologiske formene av økningen i hjertefrekvens. Sistnevnte skjer under de ovenfor beskrevne forhold. Den patologiske varianten kan utvikles med ulike sykdommer.

Ikke-fysiologisk takykardi er farlig på grunn av komplikasjoner og noen samtidige forhold. Spesielt er det et brudd på blodsirkulasjonen i hjertekamrene og reduserer blodutløsningen i det menneskelige vaskulære systemet. Dette fører til lavere blodtrykk og forverring av blodsirkulasjonen i alle systemer og organer i kroppen, utvikler hypoksi (mangel på oksygen). En langsiktig stabil økning i hjertefrekvensen reduserer kontraktiliteten til hjertemuskelen, hypertrofi (økning) i ventriklene og atria forekommer. Slike kardiopati er ofte komplisert av ulike typer arytmier, inkludert dødelige.

Avhengig av opprinnelsen til eksitasjonskilden er det to hovedtyper av patologi:

 1. Sinus takykardi. Det oppstår som et resultat av å øke aktiviteten til hovedkilden til hjerterytmen - sinusnoden. Dette alternativet øker hjertefrekvensen gradvis, rytmen forblir riktig og stiger til 120 slag per minutt.
 2. Ektopisk takykardi. I dette tilfellet kan pulser genereres hvor som helst: i ledende system, atria eller ventrikler. Avhengig av plasseringen, kalles en økning i hjertefrekvensen paroksysmal ventrikulær eller supraventrikulær takykardi. Her oppstår anfall plutselig. Hyppigheten av sammentrekninger er mye mer enn 120 per minutt. Slike paroksysmer (anfall) kan vare som et par minutter og flere dager.

Årsaker til takykardi

Takykardi forekommer både hos friske mennesker og hos personer med visse sykdommer. Alderskategorier er også helt forskjellige. Årsakene til takykardi er delt inn i henholdsvis ikke-hjerte og hjerte (ekstrakardiell og intrakardial).

Blant personer som lider av kardiovaskulære sykdommer, kan takykardi være en av manifestasjonene:

 • IHD (iskemisk hjertesykdom);
 • hjertesvikt i akutte og kroniske former;
 • hjerteinfarkt;
 • revmatiske og medfødte hjertefeil;
 • arteriell hypertensjon (hypertensjon);
 • endo- eller myokarditt;
 • perikarditt og ulike kardiomyopatier;
 • etterfarging og aterosklerotisk kardiosklerose.

De invasive fysiologiske faktorene som er årsaken til takykardi er vanligvis forbundet med fysisk anstrengelse eller følelsesmessig tilstand til en person.

De fleste arytmier er representert ved takykardi av nevrale genese. De er assosiert med nedsatt funksjon av de subkortiske elementene og hjernebarken. Årsaken kan tjene som et brudd på funksjonen til det autonome nervesystemet. Disse inkluderer:

 • nevroser;
 • noen psykoser;
 • NDC (neurokirkulatorisk dystoni).

Slike tilstander er for det meste utsatt for unge mennesker med et labilt nervesystem.

Andre ekstrakardiale faktorer inkluderer:

 1. Anemi.
 2. Hypoksemi (mangel på oksygen i blodet).
 3. Akutt vaskulær insuffisiens:
  • sjokk;
  • kollapse;
  • besvimelse;
  • akutt blødning.
 4. Endokrine patologi:
  • økt nivå av adrenalin i feokromocytom;
  • tyreotoksikose.
 5. Angrep av akutt smerte.

Takykardi oppstår også som respons på en økning i kroppstemperatur i inflammatoriske infeksjonssykdommer. Dermed øker hjertefrekvensen med 10 slag med en temperaturøkning på 1 grad med angina, lungebetennelse, tuberkulose og andre sykdommer. Hos barn er størrelsen på økningen i myokardiums sammentrekning litt mindre.

Takykardi, forårsaket av endring i sinusnoden, oppstår når visse medisinske og kjemiske stoffer virker på det. Disse inkluderer:

 • sympatomimetika (adrenalin);
 • holinoblokatory (Atropine, Platifillin);
 • glukokortikoider / kortikosteroider (Prednisolon, Dexamethason);
 • diuretika (furosemid);
 • skjoldbruskstimulerende hormoner;
 • alkohol, nikotin og koffein.

Noen av disse stoffene indirekte påvirker sinusnoden, og øker tonen i det sympatiske nervesystemet. En slik takykardi i medisin kalles refleks.

Sinus takykardi er tilstrekkelig og utilstrekkelig. Tilstrekkelig er en kompenserende respons på fysisk stress eller følelsesmessig stress. Utilstrekkelig takykardi er dårlig forstått. Det er ledsaget av en følelse av mangel på luft og en følelse av et sterkt hjerterytme. I dette tilfellet er økningen i hjertefrekvens ikke avhengig av de ovenfor beskrevne faktorene.

Symptomer og manifestasjoner av takykardi

Alle symptomer på takykardi avhenger av alvorlighetsgraden av patologien og dens varighet. Mange manifestasjoner er en følge av den underliggende sykdommen.

Fysiologisk takykardi i ung alder har ofte ingen manifestasjoner og subjektive opplevelser. I modenhet kan en slik tilstand ledsages av en hjertebank eller tyngde i hjertet. Hos pasienter som lider av sykdommer i kardiovaskulærsystemet, er takykardi ofte manifestert av kortpustethet, brystsmerter. I noen tilfeller kan økt hjertefrekvens øke graden av hjertesvikt.

Utilstrekkelig bihule takykardi manifesteres ved kortpustethet, hyppig svimmelhet, økt tretthet, redusert effektivitet og appetitt. Dette skyldes alle brudd på hemodynamikk (sirkulasjon).

Paroksysmal flyt er langt mer farlig. Dette gjelder spesielt for ventrikulære takykardier. På dem er det en betydelig brudd på hemodynamiske indikatorer opp til faints og hjertestans. I tillegg lider alle organer og vev i kroppen av mangel på oksygen og næringsstoffer.

Hva er farlig takykardi i hjertet?

I tillegg til ubehagelige opplevelser, skjuler det langvarige løpet av takykardi mer alvorlige komplikasjoner. Så, på grunn av ineffektivitet i hjertet, øker sårbarheten og brukbarheten. En annen farlig konsekvens av takykardi kan være utvikling av kronisk hjertesvikt som fører til utvikling av arytmier og ledningsforstyrrelser i hjertet (forekomst av blokkeringer).

Ved kronisk iskemisk hjertesykdom og hjertesvikt kan takykardi føres av:

 • arytmisk sjokk;
 • akutt ventrikulær svikt (hjerteastma og kardiogent lungeødem);
 • akutt sirkulasjonsmangel i hjernen.

En slik variant dysrytmi som paroksysmal atrieflimmer, takykardi ledsaget fører til økt trombose og etterfølgende myokardialt infarkt og hjerneinfarkt. Mulig tromboembolisme av pulmonal arterie (PE) og ventrikulær fibrillasjon med dødelig utgang.

diagnostikk

Hovedforskningen for å bestemme type takykardi er elektrokardiografi (EKG). Når en paroksysmal ikke-permanent form krever daglig monitorering av Holter. Så du kan identifisere alle tilfeller av rytmeforstyrrelser i løpet av dagen.

Kunstig EKG med sunt hjerte og takykardi

I nærvær av takykardi vil ekkokardiografi bestemme størrelsen på hjertekamrene, graden av myokardiell slitasje, patologien til valvulærapparatet og endringen i kontraktilitet. MR (magnetisk resonansbilder) vil bidra til å bestemme medfødte misdannelser.

Hvis kirurgisk behandling er indikert for å hindre takykardi, er det viktig å utføre en elektrofysiologisk undersøkelse før kirurgi. Dette er nødvendig for å studere utførelsen av en nerveimpuls langs hjertens ledningssystem og bestemme mekanismen for sykdomsutviklingen.

For å bestemme årsaken til takykardi eller med det formål å ekskludere dem:

 • en generell blodprøve;
 • elektroencefalografi;
 • blodprøve for skjoldbruskhormoner.

Behandling av takykardi

Fysiologisk takykardi er en tilstand som ikke krever noen medisinsk inngrep. Behandling av annen form for takykardi er basert på forebygging av årsaken som forårsaket den. Terapi bør kun utføres under tilsyn av en spesialist.

For å starte er det nødvendig med eliminering av alle provokerende faktorer. Det er nødvendig å utelukke:

 • sterk te;
 • kaffe;
 • nikotin;
 • alkohol;
 • økt fysisk og følelsesmessig stress.

Sinus takykardi av en neurogen natur behandles sammen med nevrologer. I dette tilfellet er behandlingsgrunnlaget psykoterapi og bruk av beroligende midler og neuroleptika. Disse inkluderer Relanium, Seduxen, Tranquilan.

I patologi forårsaket av kompenserende mekanismer (i anemi eller hypothyroidisme), er det nødvendig å eliminere årsaken. Med en slik takykardi kan direkte medisinsk depresjon av hjertefrekvensen føre til en kraftig reduksjon i blodtrykk og utvikling av vaskulær insuffisiens.

Takykardi mot en bakgrunn av tyrotoksikose blir behandlet sammen med endokrinologer. Administrasjonen av thyreostatiske legemidler og betablokkere er foreskrevet (Metoprolol, Anaprilin). Hvis pasienten har kontraindikasjon til den siste gruppen av legemidler, kan kalsiumantagonister (Diltiazem, Verapamil) bli foreskrevet.

Sinus takykardi med kronisk hjertesvikt behandles med en kombinasjon av de ovenfor beskrevne beta-blokkere med hjerte glykosider (Digoxin, Korglikon, Strofantin).

Målpuls for hver pasient bør være individuell, så i en voksen i ro, bør denne tallet ikke overstige 80 - 90 slag per minutt. Pasienter som lider av iskemisk hjertesykdom bør holde seg til 55-60 slag per minutt.

En økning i tonen i vagusnerven fører også til en reduksjon i hjertefrekvensen. For å gjøre dette, trykk bare på øyebollene gjennom de lukkede øyelokkene. I fravær av effekten av alle ovennevnte legemidler og tiltak, anbefales det å administrere antiarytmiske stoffer (Cordarone, Propafenone).

Når en ventrikulær takykardi oppstår, er nødhjelp og sykehusinnredning nødvendig.
Noen ganger brukes en kirurgisk metode for behandling med langvarig holdning, en ubehandlet takykardi. Den består i ablation (radiofrekvens cauterization) av en bestemt del av myokardiet som forårsaker arytmi.

outlook

Fysiologisk takykardi uten uttalte manifestasjoner er ikke farlig for menneskers liv og helse. En vedvarende økning i hjertefrekvens hos pasienter med sykdommer i kardiovaskulærsystemet kan være farlig. Mulig forverring av hjertesvikt til døden.

forebygging

Forebygging av alle utilstrekkelige takykardier er å klare en sunn livsstil og rettidig behandling av hjerte- og ekstrakardiale patologier.

Takykardi er således en økning i hjertefrekvensen. Dens manifestasjoner er direkte avhengig av årsaken og typen av sykdommen. Behandlingen er rettet mot å eliminere årsaken som forårsaket den hurtige hjerterytmen. Prognosen av sykdommen er også avhengig av type takykardi og tilstedeværelsen av samtidige sykdommer.

takykardi

takykardi - type arytmi, karakterisert ved en hjertefrekvens på mer enn 90 slag per minutt. En variant av normen, takykardi betraktes som en økning i fysisk eller emosjonell belastning. Patologisk takykardi - en konsekvens av sykdommer i kardiovaskulære eller andre systemer. Det manifesteres av hjertebanken, pulsering av halsens kar, angst, svimmelhet, besvimelse. Kan føre til utvikling av akutt hjertesvikt, hjerteinfarkt, IHD, hjertestans.

takykardi

takykardi - type arytmi, karakterisert ved en hjertefrekvens på mer enn 90 slag per minutt. En variant av normen, takykardi betraktes som en økning i fysisk eller emosjonell belastning. Patologisk takykardi - en konsekvens av sykdommer i kardiovaskulære eller andre systemer. Det manifesteres av hjertebanken, pulsering av halsens kar, angst, svimmelhet, besvimelse. Kan føre til utvikling av akutt hjertesvikt, hjerteinfarkt, IHD, hjertestans.

I hjertet av utviklingen av takykardi er den økte automatikken av sinusknudepunktet, som vanligvis setter takten og rytmen av hjertekontraksjoner, eller ektopiske sentre for automatisme.

Følelsen av personen i hjertet (hyppigere og økt hjertefrekvens) ikke alltid indikerer sykdom. Takykardi vises i friske mennesker under trening, stress og nervøs eksitabilitet, sammen med mangel på oksygen og høy temperatur luft, under påvirkning av visse narkotika, alkohol, kaffe, med en skarp endring i kropps stilling fra horisontal til vertikal, og så videre. D. tachykardi hos barn under 7 år regnes som en fysiologisk norm.

Utseendet av takykardi hos praktisk sunne mennesker er forbundet med fysiologiske kompensasjonsmekanismer: aktivering av sympatisk nervesystem, frigjøring av adrenalin i blodet, som fører til økning i hjertekontraksjoner som følge av eksterne faktorer. Så snart effekten av den eksterne faktoren opphører, går hjertefrekvensen gradvis tilbake til normal. Imidlertid følger takykardi ofte en rekke patologiske forhold.

Klassifisering av takykardi

Tatt i betraktning de årsakene til akselerasjon av hjertefrekvensen, utskiller fysiologisk takykardi som oppstår under normal drift av hjertet som en tilstrekkelig kroppens respons på visse faktorer, og patologisk, utvikle alene på grunn av medfødt eller ervervet hjerte- eller annen sykdom.

Patologisk takykardi er et farlig symptom, siden det fører til en reduksjon i volumet av blodutstrømning og andre forstyrrelser i intrakardial hemodynamikk. Med for ofte hjerteslag, har ventriklene ikke tid til å fylle med blod, reduseres hjerteutgangen, blodtrykksfall, blod og oksygenstrøm til organene, inkludert til hjertet, svekkes. Langsiktig reduksjon i hjerteets effektivitet fører til arytmogen kardiopati, brudd på kardial kontraktilitet og økning i volumet. Dårlig blodtilførsel til hjertet øker risikoen for å utvikle iskemisk sykdom og hjerteinfarkt.

Ifølge kilden som genererer elektriske impulser i hjertet, er takykardi preget:

 • sinus - utvikler seg med en økning i aktiviteten til sinus (sinoatrial) node, som er den viktigste kilden til elektriske impulser, som setter hjertefrekvensen som normalt;
 • ektopisk (paroksysmal) takykardi, hvor rytmegeneratoren befinner seg utenfor sinusnoden - i atria (supraventrikulær) eller ventrikkel (ventrikulær). Vanligvis oppstår i form av angrep (paroksysmer), som begynner og stopper plutselig, varer fra flere minutter til flere dager, mens hjertefrekvensen forblir konstant høy.

For sinus takykardi er preget av en økning i hjertefrekvensen til 120-220 slag per minutt, en gradvis utgang og den rette hjernen rytmen.

Årsaker til sinus takykardi

Sinus takykardi forekommer i ulike aldersgrupper, oftere hos friske mennesker, så vel som hos pasienter med hjerte og andre sykdommer. Fremveksten av sinus takykardi tilrettelegges ved intrakardielle (hjerte) eller ekstrakardiale (ikke-kardiale) etiologiske faktorer.

Sinus takykardi hos pasienter med kardiovaskulær sykdom er ofte et tidlig symptom på hjertesvikt eller venstre ventrikkel dysfunksjon. For intrakardielle årsaker til sinus takykardi omfatter: akutt og kongestiv kronisk hjertesvikt, hjerteinfarkt, alvorlig angina pectoris, revmatisk myokarditt, toksiske, infeksjonssykdommer og andre opprinnelse, kardiomyopati, hjerte, hjertesykdom, bakteriell endokarditt, perikardiale og klebe perikarditt.

Blant de fysiologiske ikke-kardiale årsaker til sinus takykardi kan være fysisk stress, følelsesmessig stress, medfødte egenskaper. Neurogene takykardi utgjør majoriteten og ekstrakardiale arytmier er forbundet med primær dysfunksjon av cerebrale cortex og basalganglier, så vel som lidelser i det autonome nervesystemet: nevroser, psykoser, affektiv (emosjonell tachycardia), neuro dystoni. Nevrogen takykardi utsettes oftere unge med labil nervesystemet.

Blant andre faktorer ekstrakardiale takykardi forekomme endokrine lidelser (hypertyreoidisme, økt produksjon av adrenalin i pheochromocytoma), anemi, akutt sirkulasjonssvikt (sjokk kollaps, akutt blodtap, synkope), hypoksemi, akutte smertefulle angrep (f.eks, renal kolikk).

Utseendet av takykardi kan forårsake feber, utvikle seg med ulike smittsomme og inflammatoriske sykdommer (lungebetennelse, angina, tuberkulose, sepsis, branninfeksjon). En økning i kroppstemperaturen ved 1 ° C fører til økning i hjertefrekvens sammenlignet med det vanlige, barnet med 10-15 slag per minutt, og den voksne - med 8-9 slag per minutt.

Farmakologisk (legemiddel) og toksiske sinus takykardi skje ved innvirkning på funksjonen av sinusknuten medisiner og kjemikalier: sympatomimetika (adrenalin og noradrenalin) vagolitikov (atropin), aminofyllin, kortikosteroider, tyroid stimulerende hormoner, diuretika, gipotenzivyh medikamenter, koffein (kaffe, te), alkohol, nikotin, gifter (nitrater) og andre. Noen stoffer ikke har noen direkte virkning på sinusknutefunksjon og forårsake den såkalte refleks tachycardia ved å øke tone fin yo matic nervesystemet.

Sinus takykardi kan være tilstrekkelig og utilstrekkelig. Utilstrekkelig bihule takykardi kan vedvare i ro, ikke avhenge av lasten, ta medisiner, ledsaget av en følelse av sterk hjertebank og mangel på luft. Dette er en sjelden og dårlig studert sykdom av ukjent opprinnelse. Formentlig er det forbundet med en primær lesjon av sinusknudepunktet.

Symptomer på sinus takykardi

Tilstedeværelsen av kliniske symptomer på sinus takykardi avhenger av graden av alvorlighetsgrad, varighet, natur av den underliggende sykdommen. Med sinus takykardi, kan subjektive symptomer være fraværende eller mindre: hjertebank, ubehagelige opplevelser, følelser av tyngde eller smerte i hjertet av hjertet. Utilstrekkelig bihule takykardi kan manifesteres ved vedvarende hjertebank, en følelse av mangel på luft, kortpustethet, svakhet, hyppig svimmelhet. Det kan være tretthet, søvnløshet, nedsatt appetitt, ytelse, forverringstemperatur.

Graden av subjektive symptomer er diktert av den underliggende sykdommen og terskelen for følsomheten i nervesystemet. I hjertesykdommer (for eksempel koronar aterosklerose) kan en økning i antall hjerteslag forårsake angina pectorisangrep, forverring av symptomer på hjertesvikt.

Med sinus takykardi, er en gradvis oppstart og en slutt notert. Ved alvorlig takykardi kan symptomene gjenspeile nedsatt blodtilførsel til ulike organer og vev på grunn av redusert hjerteutgang. Det er svimmelhet, noen ganger besvimelse; med lesjoner av cerebral fartøyer - fokale nevrologiske lidelser, kramper. Med langvarig takykardi, er det en reduksjon i arteriell trykk (arteriell hypotensjon), en reduksjon i diurese, og kalde ekstremiteter observeres.

Diagnose av sinus takykardi

Diagnostiske tiltak utføres for å identifisere årsaken (hjertefeil eller ikke-kardiale faktorer) og differensiering av sinus og ektopisk takykardi. EKG tilhører ledende rolle i differensial diagnose av type takykardi, bestemmelse av frekvens og rytme av hjertesammensetninger. Daglig overvåkning av EKG ved Holter er svært informativ og helt trygg for pasienten, avslører og analyserer all slags forstyrret hjerterytme, endringer i hjerteaktivitet under normale pasientaktiviteter.

Echocardiography (ekkokardiografi), hjerte-MRI (magnetic resonance imaging) ble utført for å påvise den intrakardial patologien forårsaker patologiske takykardi EFI (elektrofysiologisk undersøkelse) hjerte, studere spredning av den elektriske puls på hjertemuskelen, for å bestemme mekanismen av takykardi og hjerteledningsforstyrrelser. Ytterligere fremgangsmåter studier (fullstendig blodtelling, bestemmelse av thyroid-stimulerende hormon i blodet, hjerne og EEG al.) Tillat å utelukke blod sykdommer, endokrine forstyrrelser, patologisk CNS-aktivitet og m. P.

Behandling av sinus takykardi

Prinsippene for behandling av sinus takykardi bestemmes først og fremst av årsakene til forekomsten. Behandling bør utføres av en kardiolog sammen med andre spesialister. Det er nødvendig å eliminere faktorer som bidrar til økt hjertefrekvens: unntatt koffeinholdige drikker (te, kaffe), nikotin, alkohol, krydret mat, sjokolade; beskytte deg mot psyko-emosjonell og fysisk overbelastning. Med fysiologisk sinus takykardi, er det ikke nødvendig med behandling.

Behandling av patologisk takykardi bør være rettet mot å eliminere den underliggende sykdommen. Med ekstrakardisk sinus takykardi av en neurogen natur, trenger pasienten en konsultasjon av en nevrolog. I behandlingen bruk psykoterapi og beroligende midler (luminale, beroligende midler og neuroleptika: mebicar, diazepam). Ved refleks takykardi (med hypovolemi) og kompenserende takykardi (med anemi, hypertyreose), er det nødvendig å eliminere årsakene som forårsaket dem. Ellers kan terapi rettet mot å redusere hjertefrekvensen føre til en kraftig nedgang i blodtrykket og forverre hemodynamiske lidelser.

Med sinus takykardi på grunn av tyrotoksikose, benyttes β-adrenoblokker i tillegg til de skjoldbruskmedierte skjoldbruskdroger som er foreskrevet av endokrinologen. Forebygging er gitt til betablokkere av gruppen oxyprenolol og pindolol. Hvis det er kontraindikasjoner for β-aderonoblokere, brukes alternative medisiner - kalsiumantagonister av ikke-hydropyridin-serien (verapamil, diltiazem).

Med sinus takykardi på grunn av hjertesvikt, i kombinasjon med β-adrenoblokere tilordnes hjerte glykosider (digoksin). Målpuls bør velges individuelt, avhengig av tilstanden til pasienten og hans underliggende sykdom. Målrestenes hjertefrekvens med stenokardi er vanligvis 55-60 slag per minutt; med neurokirkulatorisk dystoni - 60 - 90 slag per minutt, avhengig av subjektiv toleranse.

Med paraxismal takykardi, kan en økning i tonen i vagusnerven oppnås ved en spesiell massasje - ved å trykke på øyebollene. I fravær av effekt intravenøst ​​administrert antiarytmisk legemiddel (verapamil, amiodaron, etc.). Pasienter med ventrikulær takykardi krever akuttbehandling, akutt sykehusinnleggelse og anti-tilbakefallende antiarytmisk behandling.

Når utilstrekkelig sinus takykardi, ineffektivitet blokkerer og i tilfelle av en betydelig forverring av pasienten, blir brukt transvenøs hjerte rfa (gjenopprette normal hjerterytme ved etsing av et berørt område av hjertet). Hvis ingen effekt eller en trussel mot livet til pasienten gjennomføres pacemakerimplantasjon kirurgi (ECS) - kunstig pacemaker.

Prognose og forebygging av sinus takykardi

Sinus takykardi hos pasienter med hjertesykdom er oftest en manifestasjon av hjertesvikt eller venstre ventrikulær dysfunksjon. I disse tilfellene kan prognosen være ganske alvorlig, siden sinus takykardi er en refleksjon av reaksjonen av det kardiovaskulære systemet til en reduksjon i ejektionsfraksjonen og en forstyrrelse av intrakardial hemodynamikk. I tilfelle av fysiologisk sinus takykardi, selv med utprøvde subjektive manifestasjoner, er prognosen tilfredsstillende.

Profylakse av sinus takykardi består i tidlig diagnose og rettidig behandling av hjertepatologi, eliminering av ikke-kardiale faktorer som bidrar til utvikling av brudd på hjertefrekvens og sinus node-funksjon. For å unngå alvorlige konsekvenser av takykardi, følg anbefalingene for en sunn livsstil.

Hvorfor er det en takykardi

Hvorfor forferdelig takykardi

Har du noen gang hatt det, etter å ha gått en kort avstand eller kjører etter en minibuss, slår hjertet ditt som en hare, hendene dine rister, og pusten din går tapt. Eller kanskje du følte en ubehagelig tinning i hjertet av hjertet, jerks - var det?

Alle de ovennevnte symptomene tilhører en lumsk hjertesykdom. Hvis svaret er positivt, må du ta en avtale med en kardiolog, siden det er mulig at du har takykardi. Men ikke haste for å svake, hvis kardiologen diagnostiserer denne sykdommen. Takykardi kan herdes og leve lykkelig på.

Det er mange årsaker til takykardi. For å bekrefte eller benekte sin eksistens, vil du gjøre et elektrokardiogram, og særlig omsorgsfulle leger også Holter overvåking vil bli avholdt (vil utforske daglige målinger av hjertet ditt, for å etablere den mest nøyaktige diagnosen).

Takykardi: symptomer, behandling og egenskaper

Takykardi kan være av flere typer:

 • Sinus (økt aktivitet av sinuskoden). Knappen er ansvarlig for det harmoniske arbeidet med hjerterytmer. Følgelig økes aktiviteten til sinuskoden, hjerterytmen slås ned.
 • Ektolisk (kilder til ond atrium, ventrikler) Ektolisk takykardi er bukspyttkjertel og bukspyttkjertel. Denne typen takykardi manifesterer seg i form av anfall.

Behandling av sykdom er avhengig av type takykardi. Ofte er behandling ikke nødvendig i det hele tatt, bare ro deg ned og hvile. Hvis du vil gjennomgå et behandlingsforløp, må du passere en rekke tester og først etter at legen vil foreskrive nødvendige medisiner.

Hvis takykardi startes uten noen åpenbar grunn, må du også se en lege, fordi kroppen - dette er klart operativsystem, og funksjonsfeil i hjertet påvirker hele organismen.

Ved behandling av takykardi er folkemidlene utmerket, som noen ganger er mer effektive enn farmasøytiske produkter. Hvis takykardi er spesielt nyttig produkt er honning, det har en gunstig virkning på hjerte myshtsu.Otlichno hjelpe til følgende oppskrift: 1 spiseskje tørket nype (som det er meget rik på vitamin C), fylle to kopper kokende vann, koke i 10 minutter, avkjøl og filtrer. Legg til denne mirakel-potten 1 ss honning og drikk 1,2 briller hver dag, 2-3 ganger. Denne drikken hjelper deg raskt å glemme takykardi og gjenvinne hjerteets tidligere sunne rytmer.

Beskrivelse av symptomer

Hvorfor hjertet slår så mye

Hjertet er det viktigste organet. Feil i arbeidet hans kan føre til triste konsekvenser. Og de minste ubehagelige opplevelsene i hjerteområdet kan tyde på utvikling av alvorlige sykdommer. Derfor er det umiddelbart verdt å konsultere en lege.

Hva er takykardi?

En sunn person har en hjertefrekvens på 60-80 slag per minutt. Hvis antall slag er 90, kan man vite om takykardi eller hjertebanken. Samtidig utfører hjertet fullblåste kutt, bare deres rytme er merkbart hyppigere.

Takykardiangrep er preget av en skarp utbrudd og en slutt. Varighet i dette tilfellet kan være fra et par sekunder til timer eller til og med dager.

I fare er det rettferdige kjønn, som har en tendens til å dramatisere alt, bekymre seg for hver smil og ta alt nær det fattige hjerte. Og de glemmer ofte deres følelsesmessighet og lett spenning. Ikke ta vare på deg selv! Folk som er kjent med skarpe humørsvingninger er aktive og krevende, utsatt for depresjon og selv-flagellasjon, hjertebank er også veldig kjent.

Imidlertid er hyppige hjerteslag ikke en sykdom. Dette er bare et symptom som signalerer en sykdom.

Årsaker til økt hjertefrekvens

Hjertet vårt kan ofte slå fra sterke følelser, hyggelige eller ikke veldig erfaringer, frykt, stress, fysisk anstrengelse. I disse tilfellene, hjertebanken er normen. Det er verdt å bekymre deg hvis hjertet nesten bryter ut av brystet i en tilstand av fullstendig hvile.

Hjertet begynner å "gi" som et resultat av febrilsyndrom, svikt av det endokrine system, det legeme forgiftning, nerveforstyrrelser og mentale. Hvis du beveger deg litt, vil gangavstand av middels intensitet gjøre hjertet dumt. Og til slutt kan det være et symptom på hjertesvikt.

Årsakene kan også omfatte søvnløshet og søvnforstyrrelser, bruk av tegn stimulerende stoffer, overdrevent alkoholforbruk, overvekt, hypertensjon, influensa eller sykdom SARS.

Takykardi kan oppstå på grunn av mangel på kalsium og magnesium. Imidlertid er det med deres indikatorer verdt å være forsiktig og øke nivået bare under oppsyn av en lege. Overflødig kalsium kan forårsake både ventrikulær fibrillasjon og hjertestans. Og overskytende magnesium vil føre til en slik sykdom som en bradykardi, hvor hjertefrekvensen er 30-50 slag.

Økningen i kroppstemperaturen med bare en grad akselererer normal hjerterytme for 10 slag per minutt.

Ikke misbruk sjokolade også. Ikke bare kan tennene bli bortskjemt, så hjertet vil også slå med mer kraft.

Noen ganger årsaken og trenger ikke å være, og en person som bare er et intens hjerterytme er normen. Men dette er som regel etablert selv ved barnets fødsel. Og selvfølgelig må disse menneskers livsstil være noe forskjellig fra det vanlige, for å være mer rolig og begrenset.

I alle fall, de sanne grunnene til hvorfor hjertebanken. bør etablere en spesialist etter undersøkelsen og oppnå resultatene av testene.

Hvordan unngå hjertebanken

Med hjertesykdommer eller patologier, bør de herdes så snart som mulig, slik at det ikke kommer noen komplikasjoner i fremtiden. Videre er det nødvendig å utelukke disse årsakene til hjertebanken, som nevnt ovenfor. Det er ikke lett, men mulig.

Økt hjertefrekvens vil bare plage deg for hyggelige anledninger, hvis du legger merke til helsen din ved hjelp av sport og fotturer, et balansert kosthold eller å ta vitaminer.

Gjennomgang: Servie tabletter Coraxan - et nytt stoff for behandling av takykardi

påvirker visjon, høy pris

Takykardi var med meg i lang tid. Puls i hvilen er ca 90 slag per minutt. I fjor bestemte jeg meg for å finne ut årsaken. Har overlevert alle analyser, har bestått eller har gjennomført inspeksjoner. Resultatet overrasket - alt er innenfor normen. Årsaken til takykardi er ikke funnet. Kardiologen Koraksan utnevnte meg, etter å ha advart om at prisen var høy, var behandlingsperioden lang.

Dette er et nytt stoff. Dens formål er behandling av angina pectoris. Effekten på hjertefrekvens er mest sannsynlig en bivirkning som medisiner bruker til å behandle takykardi. Faktum er at Coraxan normaliserer pulsen, uten å redusere trykket, men det er lavt. Det er ingen analoger til det, at jeg ble veldig overrasket. Hvordan ble dette problemet løst tidligere?

Jeg tok stoffet i ca 6 måneder. Pulsen var normal, men en bivirkning dukket opp i instruksjonene. Dette er et brudd på visuell oppfatning, visjonssvikt. Jeg måtte nekte resepsjonen. Nå har takykardien kommet tilbake, men puls er litt lavere, ca 80 slag.

takykardi

Takykardi er en patologisk økning i hjertefrekvensen fra nitti beats per minutt. Som tegn på sykdom er takykardi sett når det er en hvilemodus. Det er en konsekvens av sykdommer i ulike reguleringssystemer, og konsekvensen av hjerte muskelstyringsfunksjonen, nemlig drivkraften til rytmen.

Takykardi tilstand fører til en rekke ubehagelige følelser: angst, føler en del av en sterk hjerteslag, kortpustethet ved hvile, rødhet i huden, svetting, hetetokter og svimmelhet. I tillegg til disse subjektive fornemmelser objektive bevis på at en rekke brudd arbeid av organer og systemer som det sentrale og perifere nervesystem, organer syn, nyre og mage-tarmkanalen.

Avhengig av egenskapene til den patologisk akselererte hjertefrekvensen, kan takykardi deles inn i sinus, paroksysmal og ventrikulær fibrillasjon.

Sinus takykardi er preget av en normal rytme, generert av sino-atriell noden. Det betyr at rytmen ikke endres i den kvalitative planen, bare hjertefrekvensen endres. Denne typen takykardi er preget av en lang varighet av angrepet og stoppes, hovedsakelig bare ved medisiner.

Paroksysmal takykardi er delt inn i atriell, ventrikulær og nodulær. Karakteristiske tegn på takykardi (paroksysmal) er en plutselig utbrudd og enden av et angrep. Og også raskere hjertefrekvens enn med sinus (149-299 slag per minutt).

Ventrikulær fibrillasjon kan følge med omfattende myokardinfarkt, sjokkbetingelser, skade på nervesystemet eller alvorlig forgiftning med farlige giftstoffer. Fra sinus takykardi er det preget av ujevn rytme - svært rask (300-490 slag per minutt) diskriminerende sammentrekning av ventrikkene. Ofte er en slik takykardi forut for fullstendig hjertestans.

Fibrillering er preget av svimmelhet, noe som overskrider bevissthetstanken, tonisk kramper, dilaterte elever, avslapning av alle sphincter. Med sen fibrillering, en svært høy dødelighet.

Takykardi i hjertet

Takykardi kan tydelig forstyrre det normale kardiovaskulære systemet. Alt fordi det ofte slående hjertet ikke har tid til å fylle opp med nok blod, og dette skaper igjen ugunstige forhold for blodtilførsel av vitale organer og systemer.

Mangel på blodfylling i utgangspunktet føles hjertets ventrikler, noe som påvirker hjerte muskelens funksjon negativt. Siden ventriklene skyver ut små mengder blod, reduseres det systemiske arterietrykket, noe som påvirker hele kroppen negativt. Under redusert trykk, med tanke på det raske hjerterytme, føles en person sterkt utilgjengelig, noe som kan forverres ved vanlig fysisk aktivitet. Ofte forekommer denne tilstanden sammen med andre vegetative lidelser, noe som i stor grad forverrer tilstanden til en person, forårsaker frykt for død, en sterk nedgang i effektiviteten.

For å lide hyppige angrep av takykardi er det vanskelig nok, og under inspeksjonsbetingelsene for registrering er det nødvendig mye tid. Taksykardi oppstår ikke "på bestilling".

Vanligvis kommer personer med samtidige hjertesykdommer til sykehuset, som hovedsakelig klager på økt hjertefrekvens og dårlig helse. Det finnes også tilfeller når inn i pasienten klager over en fullstendig irrelevant for hjerte plager, og i følge det viser seg at han hadde vedvarende eller paroksysmal takykardi. Det er folk som ikke bryr seg i det hele tatt.

Takykardi som symptom på mange sykdommer i kardiovaskulære, nervøse og endokrine systemer bør oppfattes av leger som et signal for en fullstendig undersøkelse. Tross alt kan konsekvensene av å ikke bli diagnostisert til rett tid være ganske alvorlig.

Takykardi årsaker

Årsakene til takykardi, både fysiologisk og patologisk, kan være mange.

Kanskje fremveksten av takykardi med organiske lesjoner av de nervøse og humorale systemene for kroppsregulering. For eksempel, med en tumor i binyrene (feokromocytom), er en rask og ekstremt rask økning i puls og en økning i blodtrykk mulig. Dette skyldes økt produksjon av katekolaminer (regulatoriske hormoner), spesielt adrenalin.

Med svulster i hypofysen og hypothalamus (frigjørende hormoner som stimulerer eller hemmer arbeidet i alle kroppssystemer), er også komplekse endringer i hjerteaktivitet mulig.

En av hovedårsakene til takykardi kan betraktes som hypoksi. Hypoksi er den utilstrekkelige metningen av organer eller vev med oksygen. Det vil si mangel på oksygen i arterielt blod. Hypoksi kan forekomme i dårlig ventilerte rom, i fjellrike terreng, i offentlig transport. Takykardi forårsaket av en slik hypoksi passerer vanligvis etter normalisering av oksygenivået i den inspirerte luften.

Hvis hypoksi skyldes indre årsaker, kan takykardi vedvare lenge, uavhengig av ytre forhold. Årsaken til dette kan være pulmonal patologi, slik som astma, kronisk obstruktiv lungesykdom, arbeidsrelaterte sykdommer relatert til innånding av fremmede partikler av støv i store mengder (silikose, antrakose, talcosis, antrako-silikose, asbestose). Selv slike kroniske sykdommer som allergisk rhinitt, tonsillitt, bihulebetennelse kan forårsake vedvarende hypoksi, noe som fører til komplikasjoner fra hjertet.

En vedvarende reduksjon i blodtrykket fører til takykardi. Rapid hjertefrekvens brukes som en beskyttende kompensasjonsmekanisme. Årsakene til hypotensjon kan være svært variert. For eksempel med vegetative-vaskulære sykdommer eller under utvinning fra blodtap. Hypotensjon kan oppstå som følge av brudd på hormonell regulering i sykdommer i skjoldbruskkjertelen, binyrene, hypofysen.

Også, arteriell hypotensjon kan eksistere som en uavhengig sykdom. Og ikke glem om en mulig arvelig disposisjon til senket trykk, noe som noen ganger fører til en død ende selv erfarne diagnostikere.

Sekundære årsaker til hypotensjon er sykdommer som forstyrrer aktiviteten til regulatoriske sentre, eller mekanisk (trombose, hevelse) fører til kompenserende trykkreduksjon.

I tillegg til hypotensjon, kan takykardi provosere overdreven forbruk av alkoholholdige drikker. Reaksjonen på disse strengt individ, fordi det samme antall drikke alkohol, kan en person øke hjertefrekvensen og kroppstemperatur, mens en annen kan øke blodtrykket og redusere antall hjerteslag pr minutt.

Langvarig bruk av alkohol kan føre til hypertensjon i portalen, som uunngåelig kombinerer med takykardi.

Økt hjertebanken blir vanligvis ledsaget av akutte infeksjoner. Jo høyere kroppstemperaturen stiger, desto raskere blir arbeidet i hjertet. Fysiologisk er dette på grunn av kroppens ønske om å "avkjøle" blodet under temperaturstigningen. Det vil si at når blodet går raskere gjennom de store og små sirkulasjonskretsene, forhindres prosessen med å heve kroppstemperaturen.

En annen årsak til takykardi kan betraktes som anemi. Anemi er et syndrom, hvis grunnlag er reduksjonen av mengden hemoglobin i blodet eller mangelen på enhetlige enheter, dets transport - erytrocytter. Årsakene til anemi er mange og oftere ansett som et symptom på alvorlige sykdommer.

Takykardi i anemi skyldes kroppens ønske om å møte behovet for oksygen kvantitativt, det vil si oftere å levere blod til vevet som ikke er tilstrekkelig forsynt med hemoglobin. Dette er en naturlig kompensasjonsmekanisme, og hvis et slikt kompleks av symptomer er funnet, bør årsaken til anemi umiddelbart søkes og elimineres, fordi kroppen bruker energireserver.

Forskere har bevist at drikking drikkevarer som inneholder koffein (svart te, kaffe, energidrikker), ikke bare stimulerer mental aktivitet, strammer og gir utholdenhet, men også negativt påvirker det kardiovaskulære systemet, akselerere hjertefrekvens, øker blodtrykket, akselererer den naturlige utskillelsen av kalsium fra kroppen. Selvfølgelig manifesteres disse effektene med vanlig og overdreven forbruk av koffein. Med hyppig opptak til kroppen, forårsaker det en slags avhengighet, noe som provoserer dannelsen av ytterligere reseptorer på cellene. Dette fører til at for at en person skal øke vitaliteten, trenger han ikke to, men fem eller syv kopper sterk te eller kaffe.

En annen dårlig vane, som har en svært negativ effekt på hjerteaktivitet, er røyking. Eksempler på nikotin virkninger på kroppen - ødeleggelsen av blodkar, redusert hjerneaktivitet, kreftfremkallende virkning på lepper, tunge, strupehode, mandlene, luftrøret, bronkiene og lungene.

Etter hver sigarett du røyker, øker en persons hjertefrekvens fordi kroppen forsøker å kvitte seg med giftet i blodet, som er nikotin så snart som mulig.

Andre legemidler påvirker også hjertemuskelen, på grunn av ulike patologiske mekanismer som får det til å trekke seg sammen oftere. Denne effekten er spesielt uttalt i stimulanter, som kokain, amfetamin og pervintin.

Stressige situasjoner og å være i et aggressivt lag tvinger også hjertet til å slå oftere enn nødvendig. Langsiktig konflikt, svake depressive forhold forårsaker komplikasjoner fra kardiovaskulærsystemet. Slike mennesker klager over periodiske angrep av takykardi, angina pectoris mot en bakgrunn av deprimert stemning og undertrykkende tanker.

Takykardi kan oppstå ved hjelp av mekanismen for negativ tilbakemelding på grunn av blodtap eller alvorlig dehydrering.

Dehydrering kan oppstå når maten ikke forgiftes av første friskhet eller når nyrene påvirkes, det vil si som følge av langvarig oppkast og diaré eller økt diurese.

Når forgiftning med lilje av dalen preparater og andre glykosider, kan takykardi og ekstrasystoler forekomme, som er svært vanskelig å behandle.

Takykardi symptomer

Ofte utvikler angrep av takykardi veldig raskt og uten forløpere. En person kan ikke engang legge merke til det før hjertefrekvensen når ekstremt høye tall. Det overveldende flertallet av mennesker føler seg en viss ulempe allerede ved 110 slag per minutt. Opplevelsen av en skremmende hjertebank tillater ikke å konsentrere seg om arbeid, og ved den minste fysiske anstrengelsen er det sterk dyspné og svimmelhet.

Objektivt bestemmes symptomatologien ved å måle frekvensen og styrken av pulsasjonene til karene i håndleddene og halshinnene rundt halsen. I tillegg til palpasjonsfølelse av puls med sterk takykardi, er pulsering merkbar og med blotte øyne. En slik pulsering i karoten arterier, for eksempel, er normalt usynlig. Dette fenomenet ble kalt "dance carotid".

En viktig rolle er spilt av auscultating lytte til hjerte lyder og bestemme pulsen på håndleddene samtidig. Denne studien er utført for å bestemme arten og fullstendigheten av blodstrømmen. Et karakteristisk symptom for takykardi er "pendulens rytme" (selv om noen forfattere sammenligner det med en metronom) - nesten uutslettelige første og andre toner.

Et annet symptom på takykardi er fuktighet i huden, svette selv i fravær av fysisk aktivitet i et normalt ventilert rom. Dette skyldes behovet for å akselerere vannutveksling gjennom huden, siden nyrene ikke kan fungere normalt med akselerert blodgass.

For ventrikulær takykardi er et karakteristisk symptom hjertefrekvensen pr. Minutt fra 149 til 189, og for supraventrikulær form, 190-240.

I tillegg øker behovet for hjertemuskel i oksygen og den spesifikke energikilden til ATP med høyt antall hjerteslag. Hos mennesker som lider av kranskärlssykdom, kan takykardi forverre sykdomsforløpet og bli komplisert ved hjerteinfarkt.

Takykardi forekommer ofte i kombinasjon med andre symptomer, for eksempel med angina.

Angina pectoris er et angrep av hjertesmerter som oppstår og går plutselig. Smerten kan ha den mest varierte karakteren: dolk, presse, diffus. Det sprer seg ofte til venstre arm, venstre underskapsområde eller venstre hypokondrium. Smerten forverrer en persons moralske tilstand, kan forårsake en sterk frykt, noe som fremkaller en økning i takykardi (takket være frigivelsen av adrenalin).

For å bestemme alvorlighetsgraden av tilstanden og mulige komplikasjoner, brukes en tidsbestemt elektrokardiografisk metode. En erfaren ekspert på elektrokardiogramindikasjonene kan bestemme hvilken del av myokardet det patologiske fokuset på excitasjon oppstår. Og også på EKG, kan du se tidlig eller sent tegn på nekrose av hjertemuskelen.

Takykardi hos barn

Takykardi hos barn har en rekke egenskaper. Nesten alltid - hvis barnet ikke har hjertefeil eller utviklingsmangel, er prognosen gunstig. Tross alt, for barn karakterisert ved øket hjertefrekvensen på grunn av den lille størrelsen på hjerte, store kar med liten diameter, samt på grunn av den økte behovene til alle vev og organer i oksygen (en økende mengde krever mer næring og energi).

For barn i ulike aldre er preget av forskjellige indikatorer på hjertefrekvens. For eksempel på barn på den 12. dag er det normale antallet hjerteslag per minutt ca 140. Og i en tolv år gammel tenåring er denne figuren vanligvis rundt 80 slag / minutt.

Hos barn kan takykardi skyldes vegetativ-vaskulær dystoni. Denne sykdommen har komplekse syndromer og mange forskjellige former. I tillegg har denne sykdommen ingen maligne former og prognose (uten tilstedeværelse av samtidige sykdommer) alltid gunstig.

Tegnene på takykardi hos barn er praktisk talt de samme som hos voksne. Kanskje noen barn i den yngre aldersgruppen ikke forstår hva som plager dem. I diagnosen i slike tilfeller spilles en viktig rolle av objektiv forskning og instrumentelle metoder (EKG, ekkokardiografi).

Barn i eldre alder klager over hjertebank, dyspné, brystsmerter, mørkere øyne, svette. Ofte forårsaker denne tilstanden at barnet skal frykte eller til og med hysteri. Og disse faktorene er kjent for å bare øke takykardi.

Med en kombinasjon av takykardi og VSD i ungdomsår kan synkopale forhold (pre-fainting eller besvimelse) forekomme.

I utgangspunktet er takykardi hos barn sett som en forbigående tilstand eller en funksjon av hormonell omlegging. Hvis kardiologen etter undersøkelsen ikke avslørte noen samtidige hjerte- eller andre patologier, trenger dette symptomet i de fleste tilfeller ikke ekstra behandling.

Det er nødvendig å følge anbefalinger fra en barneleger og en kardiolog. For eksempel, målt øvelse. Helt å frata barnet av glede å vise aktivitet med andre barn, bør ikke være, og det er nødvendig å være vant til et bestemt regime.

Det er også nødvendig å kjempe med hypodynami og overvekt, fordi disse faktorene øker belastningen på hjertemuskelen og i fremtiden kan det i stor grad påvirke helsetilstanden.

Takykarditrykk

Ofte når en person har angrep av takykardi, har han høyt blodtrykk. Selv litt forhøyede BP-tall i noen mennesker kan forårsake alvorlig hodepine, smerte i hjertet, svimmelhet, nedsatt synsstyrke.

Hvis et slikt kompleks av symptomer oppstår, er det nødvendig å konsultere en lege slik at etter alle nødvendige kliniske og funksjonelle tester foreskriver han de nødvendige forberedelsene for å stoppe og forebygge angrep.

Tross alt kan disse symptomene føre til ganske farlige komplikasjoner, som er enklere å forhindre enn å kurere. Eksempler på slike komplikasjoner inkluderer myokardinfarkt, hjerneslag eller hjerneinfarkt, iskemiske hendelser i indre organer (oftest er disse nyrene).

Hos noen personer med en nevrologisk undersøkelse under et taksykardi-angrep med høyt blodtrykk, er det mulig å skape en kraftig normalisering av hjertefrekvensen og en gradvis normalisering av blodtrykket. Dette skyldes stimulering av vagusnerven under undersøkelsen. Dette fenomenet er mest sannsynlig på grunn av den negative tilbakemeldingsmekanismen.

Hos ungdom kan takykardi og høyt blodtrykk betraktes som et symptom på vegetativ-vaskulær dysfunksjon i henhold til den hypertoniske typen. Denne sykdommen har en rekke kardiologiske og nevrologiske symptomer som forverrer den adaptive funksjonen til en voksende organisme. Psykologiske problemer i forbindelse med sykdommen er også mulige. Noen barn forstår ikke nok at VSD ikke er den mest alvorlige sykdommen, og av en eller annen grunn begynner å bli komplisert i denne saken, bli presset, uskadelig.

Takykardi og endringer i blodtrykksindikatorer i alle aldre er indikasjoner for konsultasjon med en kardiolog. En omfattende undersøkelse er nødvendig, spesielt under et angrep. Derfor, i henhold til å være i kardiologi sykehuset, der under oppsyn av helsepersonell vil registrere de minste endringer i det kardiovaskulære systemet i hvile og under visse fysisk anstrengelse (trinn testen, sit-ups, sykkel ergometry, etc.).

Takykardi i svangerskapet

Mange kvinner for første gang finner ut hva takykardi er under graviditet. Og dette er helt overraskende: i denne vakre og samtidig vanskelige perioden for fremtidens mor, utfører hele kroppen sin funksjon i en forbedret modus.

Hittil har det ikke vært fullt ut undersøkt hvilke årsaker som fører til takykardi hos gravide kvinner. Hovedårsaken anses å være at dette skyldes en signifikant økning i nivået av visse hormoner som gir en sympatomimetisk effekt (øker styrken og frekvensen av myokardiske sammentrekninger). Ikke den siste grunnen blir og rask vektøkning og økt overbelastning av hjertet på grunn av det faktum at den har å jobbe "for to", og en liten mengde av viktige vitaminer og mineraler, på grunn av rask metabolisme.

For å tjene som årsaken til en takykardi kan og så vanlig forekomst hos kvinnene forventer barnet, som en anemi. Hypotensjon, som ganske ofte bekymrer seg gravid, kan også føre til takykardi. Spesielt er takykardi ofte utsatt for kvinner med alvorlig gestose, på grunn av hyppig oppkast, har de en elektrolyttbalanse i kroppen.

Alle vet når fosteret vokser i livmor, da det øker i størrelse, forflytter det indre organer. På senere tidspunkt kan bunnen av voksen livmor litt forandre hjertet, noe som fører til noen forstyrrelser i rytmen. Fremtidige mødre er i fare for å tjene takykardi hvis de røyker, drikker alkohol eller koffeinholdige drikker under graviditeten. Og dette er det minste problemet, som kan føre til avhengighet under graviditeten. Det mest forferdelige er at et barn kan bli født med en rekke sykdommer som vil vare i livet. Gravide bør konsultere lege for råd om å ta medisiner, siden selv alle kjente dråper av naftyzin kan forårsake takykardi.

Takykardi gis til en gravid kvinne hvis hjertefrekvensen er mer enn nitti beats på seksti sekunder i en rolig tilstand. I de fleste tilfeller er en slik takykardi ikke ledsaget av smerte i hjertet, bare noen ganger er det noe ubehag. Ofte like angrep av takykardi varer ikke lenge og uavhengig passerer eller foregår. Dessverre er det noen ganger tilfeller hvor hjertefrekvensen når hundre og tjuefem hundre og tretti, og i noen tilfeller flere ganger per minutt. I dette tilfellet, med takykardi, oppdager fremtidige mødre en sterk forverring av helse, kvalme, svimmelhet, noen ganger som fører til tap av bevissthet. Om slike episoder av takykardi, må du alltid informere legen om at han har utført en undersøkelse og foreskrevet en terapi, som i dette tilfellet er nødvendig.

Den fremtidige unge moren må undersøkes med takykardi, siden det er umulig å avskrive dette fenomenet bare for graviditet. Det kan være en organisk patologi som kan skade både mor og baby. Selv med utbruddet av et enkelt tilfelle av gravid takykardi, bør et EKG gjøres. På EKG vil takykardi etableres uten problemer, og legen vil kunne finne ut årsaken (fysiologiske prosesser eller somatisk patologi). Hvis legen har problemer, kan han foreskrive en ekstra EchoCG, en studie med en holter, en skjoldbruskkontroll. Ikke gi opp noen diagnostiske prosedyrer, siden dessverre, under graviditet, kan en kvinne ha nye sykdommer eller bli forverret allerede.

Hvis du mistenker takykardi, er det tilrådelig å gå til en avtale med en smalprofil lege - en kardiolog. Ofte takykardi gravid ikke medfører noen konsekvenser, bortsett fra ubehag, så forventningsfull mor foreskrive urte beroligende midler som forbedrer ikke bare aktivitetene til den nedla i denne perioden arbeidet til hjertet, men også en drøm. Noen ganger foreskriver narkotika med kalium eller magnesium i sammensetningen, så vel som komplekser av mineraler og vitaminer. Om nødvendig vil legen utføre korreksjon av elektrolyttbalanse og anemi, noe som vil forbedre kvinnens velvære og eliminere alle manifestasjoner av takykardi.

Anfall av takykardi

Anfallet av takykardi begynner alltid uventet. Kjenne til dette fenomenet er mulig ved en kraftig økning i antall kardiale sammentrekninger. Varigheten av angrepet varierer fra noen få minutter til timer.

Takykardi kan være ledsaget av en sterk frykt for ens liv, overdreven svetting, bølgende smerter i brystet av forskjellig natur og intensitet. Fra alle de ovennevnte kan det forstås at årsakene til et angrep kan være noen, men de kan preges av symptomene som følger med takykardi. Så hvis en person har misbrukt det noen medisiner eller ta dem ut av kontroll, vil angrepet av takykardi følge dette symptomet er skjelvende fingre når forlengede armene fremover. Hvis hyppige anfall av takykardi ledsaget av et tap av vekt, betyr det at pasienten får en høy dose gormonsoderzhaschih midler eller prøver å gå ned i vekt, ved hjelp av medisiner som undertrykker sult. Rikelig svette ledsager et taktak av takykardi når en person drakk mye kaffe eller tok en pille av koffeinnatriumbenzoat. Hvis takykardi følger med nervøsitet og aggresjon, er det mest sannsynlig at årsaken til angrepet er røyktobak, en sterk fysisk belastning. I tillegg til de ovennevnte grunnene kan et angrep provosere et nervøst sjokk, en langvarig mangel på søvn og hvile.

Takykardi kan bli et signal om mer alvorlige somatiske patologier: myokarditt, hypertensjon, skjoldbruskdysfunksjon, hypoglykemi. Hvis antall hjerteinfarkt med takykardi når hundre og tjue ganger på ett minutt, bør legen umiddelbart bli kalt. Før ankomst av leger, må du gi en person med takykardi fullstendig fred.

Mens du venter på ambulansen, kan du utføre flere øvelser som lette tilstanden. I første fase må du puste i full, deretter hold pusten og prøv å presse innåndingsluften ned. Deretter må du lukke øyelokkene dine og med moderat kraft for å trykke på øyebollene, fortsetter den første fasen. Øvelsen tar 1-2 minutter, da må du hvile i 10-15 sekunder og gjenta igjen og igjen. Du kan sette i en beholder med isvann og legge ansiktet ditt der. Vanligvis stoppes et taktak av takykardi etter en slik manipulasjon innen få sekunder. Hvis angrepet startet for noen sekunder siden, kan du stoppe det ved å forårsake hoste eller oppkastningsrefleks. Det bidrar til å bekjempe takykardi og et sakte dypt pust, etterfulgt av en kraftig rask utånding. Gjenta den siste treningen du trenger minst fem minutter.

Takykardi behandling

Før du går videre til behandling av takykardi, er det nødvendig å diagnostisere og utføre differensialdiagnose. Den ledende metoden, som gjør det mulig å bekrefte med sikkerhet at årsaken til klager var nettopp takykardi, er elektrokardiografi. Hvis det er arytmiparoksysmer, anbefales det å gjennomføre en daglig EKG-observasjon ved hjelp av en holter. Denne undersøkelsesmetoden løser noe svikt i rytmen i hjertearbeidet, og gjør det også mulig å identifisere iskemiske endringer. En annen veldig informativ metode er ekkokardiografi. Denne studien lar deg bestemme størrelsen på hjertekamrene, tykkelsen av myokardiet, patologiske endringer i ventiler og begrenset brudd på kontraktilitet. Hvis en lege har mistanke om at takykardi forårsaker medfødt patologi, kan han foreskrive en hjertes hjerteslag.

I tillegg til ikke-invasive undersøkelsesmetoder, kan i unntakstilfeller invasive også foreskrives. Den vanligste metoden er elektrofysiologisk forskning. En slik studie med takykardi utføres til et bestemt antall pasienter før kirurgisk inngrep på hjertet. Elektrofysisk undersøkelse gir legen muligheten til å evaluere spredningen av elektrisk impuls over hjertet, bestemmer mekanismene for utseendet av takykardi. For å bestemme takykardien med størst nøyaktighet kan legen foreskrive laboratorieblodprøver, elektroencefalografi, skjoldbruskhormonanalyse.

Etter at den endelige diagnosen "takykardi" er etablert, begynner de å behandle sykdommen. Metoder for behandling av takykardi er direkte avhengig av årsaken som forårsaket denne sykdommen. Det første stedet i behandling av takykardi sette en stopper for alle eksisterende utløsende faktorer: Utnevnelsen av koffein (finnes i kaffe og sterk te), røykeslutt, alkohol, begrense den daglige menyen krydret mat og sjokolade. Det er også svært viktig å beskytte pasienten mot menneskelig takykardi mot følelsesmessige sjokk og psykiske overbelastninger. I tilfelle at takykardien viste seg å være sinus fysiologisk, bør ingen behandling av en person foreskrives.

Hvis takykardi er forårsaket av organisk patologi, er det nødvendig å behandle den sykdommen, og konsekvensen av dette er takykardi. Hvis forekomsten av takykardi kan spores til en neurogen genese, trenger pasienten en konsultasjon av en nevrolog før behandlingsavtale. Hvis nevrologen bekrefter diagnosen, utføres behandling av en slik takykardi med beroligende midler og gjennom psykoterapi. Påfør Tranquinol, Relanium, Seduxen. Tranquinol er foreskrevet avhengig av alvorlighetsgraden av de nevrotiske manifestasjonene, som senere forårsaker takykardi. Vanligvis tar pasienten en eller to tabletter hver 8. time. Varigheten av behandlingen med Tranquinol bestemmes av legen. Dosen Relanium er valgt strengt individuelt, det anbefales å gi minimum medisinering til behandling, noe som gir et positivt resultat. Vanligvis er dosen for intravenøs eller intramuskulær injeksjon av legemidlet fem til ti milligram. Multiplikasjon av injeksjoner avhenger av arten av manifestasjon av sykdommen. Terapi med dette stoffet utføres under streng overvåkning av medisinsk personell gjennom samme tid. Seduxen kan tas per os, intravenøst ​​eller intramuskulært. Den første mengden av legemidlet med den orale administrasjonsmåten er to og en halv til fem milligram. Så begynner dosen å øke veldig sakte og gi opp til fem til ti milligram. Det skal huskes at i tilfelle pasienten behandles hjemme, bør den daglige dosen av legemidlet ikke overstige femogtyve milligram. Viktig: Alle disse legemidlene kan ikke brukes uten legenes avtale!

Hvis takykardi forårsaket tyrotoksikose, sammen med medisiner foreskrevet av en endokrinolog, er det nødvendig å drikke ikke-selektive beta-blokkere. Slike rusmidler inkluderer anaprilin, oksprenolol og mange andre medikamenter som ligner på deres effekt. Tabletter fra takykardi Anaprilin begynner å ta med en minimumsdose på ti milligram. Tabletten er full en halv time før et måltid, vasket ned med vann. Hvis medisinen overføres godt, økes mengden sakte med tjue milligram hver dag, og bringer den daglige dosen til hundre milligram. Den daglige dosen er vanligvis delt inn i tre doser. Oksprenolol begynner å ta tjue milligram en gang hver sjette time. Deretter, underlagt tilfredsstillende toleranse, økes en enkelt dose til førti til åtti milligram. Maksimal mengde oksprenolol per dag er fire hundre og åtti milligram.

Oksprenolol er også foreskrevet for terapi av funksjonsforstyrrelser i hjertet som fører til takykardi. I dette tilfellet overskrider den daglige dosen ikke åtti milligram.

Hvis sinus takykardi forekom i en person med hjertesvikt, er det tilrådelig å kombinere hjerteglykosidene digoksin (), beta-blokkere. Legen velger dosen og hyppigheten av digoksinadministrasjon individuelt. Vanligvis er mengden av legemidlet på en gang 0,25 milligram. I den første dagen deles den totale dosen av legemidlet fem ganger, i de følgende dager - med to eller tre ganger. Dette stoffet anbefales ikke å utpeke gravide kvinner med takykardi, da stoffet trer inn i hematoplacental barrieren. Den direkte teratogene effekten på babyen har ikke blitt fullt bevist, men det er ikke verdt risikoen, for fremtidige mødre er det sikrere midler med god effekt.

I tilfelle at takykardi paroksysmal, forbedre tonen i vagus vil hjelpe massasje eyeballs. Hvis denne metoden ikke gir spesielle resultater i takykardi, foreskrives antiarytmiske midler som Cordarone og Propaferon. Propafiron administreres enten oralt eller intravenøst. Dosen for innføring i venen er valgt med tanke på pasientens vekt med humant takykardi. Vanligvis er det 0,5-2,0 milligram per kilo. Angi oppløsningen veldig sakte, omtrent fem minutter, overvåking av introduksjonen ved EKG. Vanligvis blir legemidlet administrert to ganger med en pause i en og en halv til to timer. Ved bruk av Propaferon er uønskede effekter mulige: Svimmelhet, dobbeltsyn i øynene, kvalme. Det er umulig å behandle en pasient med takykardi i lang tid, fordi paroksysmal takykardi kan erstattes av en sinus en. Propaferon er kontraindisert dersom en atrioventrikulær blokk i den andre tredje graden er diagnostisert hos en person. For behandling hjemme, er Cordarone foreskrevet i en dose på seks hundre til åtte hundre milligram per dag. Denne dosen er delt inn i flere administreringer. På et sykehus kan mengden av legemidlet økes med en og en halv til to ganger, om nødvendig.

Hvis takykardien startet plutselig, vil Valocordin eller Corvalol (Corvaltab) komme til redning. Disse stoffene brukes i form av dråper. Vanligvis, for å takle et angrep, er femten til tjue dråper, lagt til en halv kopp vann, tilstrekkelig. Etter at du har tatt dråpene, må du hvile for en stund (sitte eller ligge ned), slik at hjertefrekvensen kommer tilbake til normal.

Hvis takykardiangrep skjer ofte, anbefales treningsbehandling. Det anbefales å gjøre slike turer i et konstant, sakte tempo i kveldstidene. Det er også nødvendig å forlate de skadelige vaner (røyking, drikking av alkohol) uten å lykkes. Dette vil betydelig lette tilstanden, og angrep vil skje mye mindre ofte. Det er ikke nødvendig å misbruke takykardi for fet, krydret mat, drikke mindre sterk kaffe og svart te, avstå fra alkoholholdige drikker. Spise med denne sykdommen bør være regelmessig og fraksjonell, unngå overmåling, da en full mage kan utløse et angrep av takykardi. I kostholdet til personer som lider av takykardi, anbefales det å introdusere slike produkter som rosiner, avkok og rose hofter, naturlig honning, kli, tørkede aprikoser, friske bær, frukt.

Det terapeutiske dietten for takykardi er basert på noen få enkle regler, og observerer hvilken du kan forbedre ditt velvære betydelig. Når takykardi spises fire til seks ganger om dagen i små porsjoner, unngår overfylling av magen. Ikke spis før du går til sengs, da dette kan provosere et nattangrep. Du bør også begrense bruken av søtsaker. Det finnes flere produkter som inneholder kalium, magnesium. Fett i kostholdet til en person som lider av takykardi, bør ikke være mer enn førti eller femti gram per dag. Kalium og magnesium er mange i druer, grapefrukt, persille, sort currant, ananas, fersken, bananer. Nyttig for hjerte og nøtter, spesielt mandler og valnøtter. Veldig nyttig er en omelett fremstilt fra proteiner til et par, så vel som mykkokte egg (det er uønsket å spise mer enn en per dag). Nyttige kjøtttyper, som kalkun og kylling, magert biff, kalvekjøtt. Kjøttretter er best tilberedt i ovnen eller et par. Det er bedre å nekte noen krydrede sauser og krydder og erstatte dem med rømme, melke eller sur.

Av folkemessige rettsmidler er en god effekt med takykardi gitt ved dekoksjoner av mynte eller sitronbalsam. For å unngå et taktak av takykardi om natten, kan du sove med en pute av pose, fylt med rhizomer av valerianen. Positive effekter på hjertemusklene har elderbærbær, kaprifol. De er nyttige ikke bare i frisk form, men også i syltetøy. Et annet middel for bestemødre er en infusjon av mynte med hoppkegler. En teskje av samlingen for å helle kokende vann (ett glass), dekke med et håndkle og la stå i ti minutter. Drikk oppløsningen i små søppel om gangen. Direkte med et taktak av takykardi, er roten av valerianen tørr med mynte. Denne samlingen bør ta et par spiseskjeer, sett i en termos og hell kokende vann til halvparten. Etter at midlet er infundert og avkjølt, kan det plasseres i kjøleskapet og lagres i fire til fem uker. Under et angrep må du drikke et hundre og to milliliter.

Med takykardi, kan enkelte matvarer forårsake stor skade på kroppen, slik at de bør være oppmerksomme på for å begrense i dietten. Skadelig alkohol på takykardi, sterkt brygget svart te, kaffe, fløte, kokt hardkokte egg, røkt kjøtt, fisk, pølse, sodosoderzhaschie mat (brus, diverse kjeks, ferskt brød).

Alle vet at det er bedre å advare noen sykdom på forhånd enn å behandle den. Utmerket forebygging av takykardi vil være en sunn livsstil, spise et stort antall produkter som er nyttige for hjertet, ta vitaminer, gi opp skadelige vaner, nok søvn om natten. Det skal huskes at noen folkemetoder er effektive mer for forebygging enn for behandling av sykdommen. Sikkert, avkok og infusjoner, samt noen matvarer har en kurativ effekt, men det er bedre å kombinere folkemedisiner med medisiner foreskrevet av en lege. Derfor, hvis du er bekymret for hyppige angrep av takykardi, smerte i hjertet, alvorlig svakhet og kortpustethet, må du ikke eksperimentere med buljonger, men kontakt lege for kvalifisert medisinsk behandling.

Les Mer Om Fartøyene