Hvorfor briste kapillærene

Et av de viktigste systemene i menneskekroppen er kapillærsystemet. Takket være det, er hver celle i kroppen forsynt med næringsstoffer og oksygen. Alle viktige organer - hjertet, hjernen, huden, musklene kan ikke fungere uten det vaskulære nettverket. Denne spindelvev av blodårer kan undersøkes ved hjelp av en spesiell enhet - et kapillaroskop. Det er han som lar oss svare på spørsmålet om hvorfor kapillærene briste.

Fra hvordan kapillærene fungerer, er menneskers helse, avhenger hans helse. Små fartøy er i konstant utvikling: hvis folk blir fete, vokser de, og tvert imot blir de mindre hvis en person blir tynn. Kapillærene påvirker blodtrykket: når de ekspanderer, faller det, med sammenblanding - det stiger. Skader på kapillærene fører til en sammenbrudd i næringen av hele soner, som kan fungere som begynnelsen på irreversible prosesser i vevet.

årsaker

Kapillærene kan være i lang tid og ikke briste, men da, under påvirkning av noen grunner, opptrer deres brudd, som kan bestemmes selv visuelt. Forutsetninger kan være forskjellige: det er en overbelastning av nedre ekstremiteter, traumer, hormonell svikt. Hovedårsaken til at fartøyet brister er svakheten til veggene, på grunn av hvilke det ikke tåler enda en liten belastning.

Forhøyet blodtrykk spiller en viktig rolle i dette: det øker automatisk trykket i de minste fartøyene, noe som også får dem til å lide. Hypertensive pasienter bør regelmessig inspisere huden: sprengte blodkar - er alarmerende bjelle som sier at det var uoppdaget trykk løp. Slike mennesker bør strengt følge regimet for å ta foreskrevet medisin og ikke nekte behandling. Fartøyene kan ha patologisk sårbarhet og reagere selv på værforandring.

Tenk på hovedårsakene til brutalitet i kapillærene i henhold til oppfatning av de fleste spesialister:

 • levercirrhose;
 • trombocytopeni;
 • traumer;
 • økt fysisk aktivitet
 • problemer i den endokrine sfæren.

Etter å ha hatt et slag eller hjerteinfarkt, klager folk oftere at deres blodårer brister. Denne tilstanden må rapporteres til behandlingsspesialisten. Dette antyder at et hjerneslag eller et hjerteinfarkt kan komme seg igjen, så det er nødvendig å følge forskriftene fra leger for å unngå tilbakefall.

En svært vanlig tilstand i vår tid - vegetativ vaskulær dystoni - kan forårsake sprøhet i blodårene. Denne patologien er ikke farlig for pasientens liv, men krever at han hele tiden overvåker tilstanden til sine fartøy. Hvis problemer med fartøyene blir observert ofte, bør du kontakte en lege med en bestemt klage. Så du kan identifisere problemet i tide, ikke la det gå i kronisk tilstand.

Hvor ofte blir brettleness av fartøyene observert hos idrettsutøvere? Dette gjelder spesielt for de som bygger muskelmasse. Musklene øker betydelig i volum, og de minste fartøyene har ikke tid til å vokse for å gi dem fullstendig blod. Derfor multipliserer belastningen på kapillærene mange ganger, og de klarer ikke det. I dette tilfellet kan du komme deg ut av situasjonen ved å ta passende medisiner for å opprettholde og styrke blodårene - Ascorutin, vitamin C og vitaminkomplekser.

Hvilke andre årsaker til oppkast? Disse er slike tilstander i reproduktive systemet som cyster, aborter, overgangsalder, arbeid, hormonbehandling. Også påvirket av eksterne faktorer: hyppig adopsjon av ultrafiolette bad i solarium, kjemiske peeling, hypotermi, traumer. Hvis venen på armen har bristet, er det mulig å påta seg allergi mot noen stoffer, spesielt til husholdningenes kjemi. I dette tilfellet er det nødvendig å utelukke kontakt av huden på hender med slike midler for å arbeide utelukkende i hansker.

Kapillær sårbarhet provoserer mangel på visse vitaminer. Så, hvis kroppen mangler vitamin C eller P, fører dette til at kar-veggene mister sine elastiske egenskaper. I tillegg er det symptomer som frysninger og cyanose i huden på beina og hender. Ofte skjer dette på høsten og vinteren.

Hvordan er det diagnostisert?

For å finne ut hvor langt den vaskulære lesjonen har gått, brukes slike diagnostiske metoder. Det er nødvendig å beskytte brettet på huden i brystområdet: dette stedet er valgt fordi det er praktisk talt ingen utilsiktet skade, noe som betyr at klemme-metoden vil være veiledende. Når blåmerke er dannet, er konklusjonen at fartøyene er betydelig påvirket. En spesialist kan utføre en lignende test ved å trykke på samme område med en spesiell hammer.

Metoden for sele er at armen i skulderregionen strammes med en rundkjede for å stoppe utstrømningen av venøst ​​blod uten å forstyrre sirkulasjonen av arterielt blod. Deretter fjernes tourniquet og stedet for overlappingen blir inspisert. Hvis det ble dannet petechiae - er det nødvendig å ta vare på fartøyene.

Ofte er vaskulære problemer ledsaget av visse symptomer: Svimmelhet, svarte flekker i synsfeltet, karet, godt sett gjennom huden, kulderystelser, blåmerker etter svært lite fysiske interaksjoner.

behandling

Først av alt er det nødvendig å finne svar på spørsmålet, hvorfor kapillærene brister på bena, hender, andre deler av kroppen. Det er nødvendig å finne en patologi som provoserer dette problemet, og bare da fortsett å løse det. Praksis viser at det er vanskelig å bli kvitt problemet med sprø fartøy, men du kan ikke ignorere det.

Se nøye på trykket og prøv å holde det innenfor normale grenser. Eksperten kan gi råd om mottak av vitaminpreparater. Vitamin C forbedrer transporten av blod gjennom det vaskulære systemet. Under påvirkning av vitamin P gjenopprettes vaskulær elastisitet raskere.

I lang tid ble det kjent at god påvirkning på fartøyets tilstand gjøres med vibrasjoner. Derfor har vibrasjonsbehandling blitt populær, under påvirkning av hvilken blodsirkulasjonen er forbedret langs blodstrømmen, det venøsystemet styrkes, og atherosklerotiske forekomster reduseres.

Ved behandling av skjøre kapillærer har massasjen vært bra. Det trenger ikke å gjøres av en spesialist: du kan gjøre enkle manipulasjoner selv hjemme. Masser lemmer med hendene, klem dem godt og påfør kraft. Dette bør gjøres regelmessig, og en profesjonell massasje kan holdes to ganger i året på et medisinsk anlegg.

Hvis det er problemer med kapillærene, er det nødvendig å inkludere i ringen ashberry, solbær, dogrose. Gode ​​resultater fører til herding. Fysisk aktivitet i form av fotturer, jogging, svømming, morgenøvelser kan forbedre båtens tilstand betydelig. Røyker påvirker tilstanden til sirkulasjonssystemet aktivt, så det bør bli forlatt. Skadelige vaner kan negere alle resultatene av fysioterapi prosedyrer.

Blant metodene for fysioterapi er utbredt mikroskleroterapi. Det består i introduksjonen direkte inn i burstfartøyet til en spesiell medisinsk sclerosant. Det gjenoppretter fartøyets integritet. Økten holdes i 30 minutter eller mer, avhengig av hvor utbredt problemet er. Blant moderne behandlingsmetoder kan kalles bruk av laser og elos-koagulasjon.

Patologiske og fysiologiske årsaker til kapillær sårbarhet

Veggene i blodkarene (kapillærene), som er fortsettelsen av arteriene, er svært tynne. Sårbarheten er forårsaket av strukturens særegenhet: mangel på muskelvev og ett lag av epitel. Denne egenskapen er både positiv og negativ. Kapillærene er lett gjennomtrengelige og kommuniserer direkte med vev som gir kroppen oksygen og næringsstoffer. Årsakene til hvilke kapillærene brister er mange.

Det menneskelige sirkulasjonssystemet består av et stort antall sammenhengende elementer, inkludert:

Skader på kapillærene, som er en integrert og viktig del av sirkulasjonen, er ikke mindre farlig enn patologien til hjertemusklene eller arteriene.

Utseendet på funksjonsfeil i kapillærarbeidet fører til trofiske forstyrrelser, betennelser, allergiske reaksjoner og til og med til patologiske forandringer i vev og organer. Derfor er det nødvendig å bestå eksamen så raskt som mulig for å finne ut årsakene til patologien i fartøyets arbeid.

Burst blodkar kan være ikke bare en følge av patologiske prosesser, men også et resultat av overdreven mosjon, temperatureffekter, kosmetiske prosedyrer og jevn slitasje er ikke egnet for størrelsen av punkter.

Ofte blir vaskulære lesjoner lagt merke til i ansiktet. Hos eldre mennesker forekommer dette fenomenet ganske ofte på grunn av aldersrelaterte endringer som manifesteres i senil sårbarhet av blodkar.

Hos kvinner manifesterer kapillærnettet seg mot bakgrunnen av en forandring i hormonbakgrunnen, som ofte oppstår fra de naturlige fysiologiske prosessene i kroppen:

 • Seksuell modning.
 • Menstruasjonssyklus.
 • Graviditet.
 • Fødsel.
 • Den klimakteriske perioden.

Hvis endringen i den hormonelle bakgrunnen er naturlig, men ledsaget av en arvelig svakhet i karossens vegger, er det uunngåelig at mikrohemmatomen kommer fram. I slike tilfeller foreskriver legen spesielle preparater og komplekser av vitaminer.

Utseendet til et kapillært nettverk på beina oppstår ofte på grunn av en konstant fysisk belastning. Dette påvirker som regel folk som er tvunget til å bruke mye tid på sine føtter på grunn av sitt yrke. Belastningen på lemmer forårsaker stagnasjon, sirkulasjonsforstyrrelse, ødem, som til slutt fører til skade på små fartøy.

Hovedårsakene til sprengning av kapillærene er funksjonsfeil og forstyrrelser i et enkelt system i menneskekroppen. Uttørking og død av fartøy, deres trombose har ofte en patologisk karakter:

 1. 1. Endokrinologiske patologier (fedme, diabetes) forårsaker skørhet og skrøbelighet av karene, skade på veggene deres, utbyttet av røde blodlegemer i det subkutane rom.
 2. 2. Sykdommer i hjertet fører til brudd på blodtrykket, hvis dråper har en katastrofal effekt på tilstanden til det vaskulære nettverket.
 3. 3. Forstyrrelser i fordøyelsessystemet forårsaker en patologisk metabolisme som fremkaller ikke bare skade på indre organer, men også aterosklerose, blodproppens blodprøver. Dette har en negativ effekt på normal blodstrøm.
 4. 4. Begravte fartøy i øynene er ofte en konsekvens av sykehusene i syneorganene, men kan også resultere i vegetovaskulær dystoni, inflammatoriske prosesser, stressfulle situasjoner, smittsomme sykdommer.
 5. 5. Det kapillære masken på ansiktet snakker om leversykdom, overholdelse av dårlige vaner, og er også et symptom på slike kutane patologier som kupperose og rosacea.

Brudd på kapillærene forårsaker de mest uforutsigbare konsekvensene: fra ruptur av store fartøyer til gangrene i ekstremiteter. Mulige komplikasjoner inkluderer lungesykdommer, ulcerøse prosesser, mange flebitt, slag og hjerteinfarkt, samt hjerne ødemer. Hyppige blødninger i øynene fører til grå stær, glaukom og komplett synskort.

Henvisning til legen oppstår når vaskulær skade manifesterer seg regelmessig og forårsaker fysisk ubehag. Dannelsen av øyekapillærene kan føre til problemer med syn. Det er hematomer på beina, personen merker puffiness og permanent tretthet i beina, smerte, en følelse av vridning. Den kliniske manifestasjonen av denne tilstanden er preget av kalde ekstremiteter, manglende evne til å tåle varme, svimmelhet og mørke i øynene, vondt ledd.

Med alder utvikler takykardi og meteosensitivitet utvikles. Det er neseblødninger, forårsaket av skjøtheten i veggene i blodårene. Visuelt manifesteres skade på kapillærene av hematomer og vaskulære stjerner. Ikke vent til de oppløses, begrenset til elastisk bandasje eller øyedråper. Dette er ikke et eget fenomen, men en del av den overordnede prosessen med forverring av kardiovaskulærsystemet.

For å forhindre sykdommen, bør kosmetiske midler brukes som beskytter hele kroppen mot temperatur og klimatiske påvirkninger, og fører en sunn livsstil. Riktig ernæring, mer bevegelse, hyppigere utendørsaktiviteter og unngå stress.

Utseendet til kapillære hematomer er et alarmerende tegn. Den generelle protokollen for deres behandling er ikke, alt avhenger av sykdommen, symptomet som de er blitt. Medisinsk taktikk bestemmes etter en omfattende undersøkelse og inkluderer medisinsk behandling og bevist oppskrifter av tradisjonell medisin.

Hvis sykdommen begynte å gå videre viktig tilskrives behandling ansvarlig: å forhindre og eliminere utvikling av akutte infeksjoner, nedkjøling og unngå harde fysiske anstrengelser, søvn minst 7 timer per dag. Dietten er justert og beriket produkter med en høy konsentrasjon av vitamin P (som finnes i grønn te) og C (en vill rose). Det anbefales også å spise mer frukt, grønnsaker og grønnsaker.

Hvorfor briste kapillærene

Kapillærer, de minste blodkarene, gjennom hvilke blodet sirkulerer gjennom kroppen og mate hver side - årsaken kan være i økt trykk. Kapillærer danner mikroskopiske garn, og hvis arterietrykket er høyt, så er det en risiko for at kapillærene vil briste.

Capillaries burst - hva er årsaken?

Så, hvorfor oppstår kapillærbrudd oftest? Ytterligere faktorer inkluderer:

- tynne vegger av blodårer,

- led stroke og hjerteinfarkt;

- diagnostisert vegetativ-vaskulær dystoni;

- nervøs sammenbrudd, stress eller langvarig idrett eller fysisk aktivitet;

- ubehag og dårlig søvn.

Hvorfor briste kapillærene? - Dette skjer i 2 grupper av tilfeller: på grunn av innsnevring og utvidelse av rutenettet. Selvfølgelig styres denne prosessen av generelle indikatorer på blodtrykk i kroppen.

Det kan også være tilfeller når kapillærene på huden brister på grunn av virkningen av kjemikalier, og også av en eller annen grunn og som en manifestasjon av allergier. Kapillærene reagerer aktivt på vaskemidler, for eksempel vaskepulver eller oppvaskmiddel, sjampo eller dusjgeler.

Noen planter forårsaker også utbrudd av kapillærer.

Kapillærene brister - hva skal jeg gjøre?

Så det spiller ingen rolle hvorfor kapillærene brister - i alle fall er det nødvendig:

- beskytte problemområder fra patogene faktorer;

- ta antiallergene stoffer;

- fylle kroppens vannbalanse;

- i tilfelle av brenning i stedet for en kapselutbrudd er det nødvendig å bruke vaselin eller hyporisolve;

- hvis det røde nettverket bare vokser, spiller det ingen rolle hvorfor kapillærene har bristet, det er nødvendig å ringe en ambulanse.

At kapillærene ikke brister...

For å redusere risikoen for sprengning kapillærene, bør du regelmessig fôrer kroppen del av vitamin C. Dette stoffet finnes ikke bare i form av medisiner, men i mange frukter og grønnsaker, akselererer blodkapillærer og hvorfor bevege seg raskere, ikke stagnere, så vel som betydelig reduserer risikoen for dannelse av trombi og hypertensive kriser.

Kapillærene brister også ofte hos personer som lider av leddgikt, encefalitt, glaukom og til og med magesår. I dette tilfellet, en kompleks behandling av sykdommen med fjerning av røde områder.

Capillaries brister også, hvis en person i lang tid er uten bevegelse eller er involvert i stillesittende arbeid. Denne situasjonen er farlig fordi den kan nekrose noen vev, som blod ikke når. Det er viktig ikke bare å bytte ut en gang i timen, men også kontinuerlig engasjere seg i øvelser eller massasje.

Begravd kapillær på kroppen

Utseendet på rødbrunformasjoner på huden indikerer at kapillærene har brutt ut i denne sonen. De er blodkar med en diameter på 5-10 mikrometer, som har høy permeabilitet, deltar i stoffskiftet og bidrar til anrikning av kroppen med oksygen. Ofte oppstår sprengning av blodkar etter en skade, men deres spontane formasjon skal varsle en person, da dette kan være et tegn på alvorlig sykdom.

Hovedårsakene til patologi

Kapillærnettet i sin struktur har arterioler, prekapillarier og venules. Kapillærene kan sprekke på kroppen av følgende grunner:

 • svakhet i kapillærveggen;
 • overdreven belastning på underdelene;
 • trombocytopeni;
 • hypotermi;
 • Overfølsomhet i huden;
 • fedme;
 • levercirrhose;
 • skade;
 • sykdommer i det kardiovaskulære systemet;
 • vegetovaskulær dystoni;
 • eksponering for kjemikalier;
 • forstyrrelser i endokrine kjertler.

Oftest er årsaken den individuelle disposisjonen av kroppen, samt tynningen av kapillærveggen, på grunn av hvilken den ikke tåler trykk. Folk med høyt blodtrykk bør regelmessig undersøke kroppen for blødninger på huden. Begravde kapillærer vitner om et trykkhopp som gikk ubemerket. Hos slike pasienter har den vaskulære sengen en patologisk sårbarhet som er i stand til å reagere med skiftende vær. Kvinner i barneperioden, fødsel, abort, hormonbehandling beklager at kapillærene brister. I utgangspunktet, når den hormonelle bakgrunnen endres, utgjør denne patologien ikke en stor fare for liv og helse, men det kan forårsake ubehag.

En person med en infarkt, strekk eller vegetovaskulær dystoni er mer utsatt for bruskhet i vaskulasjonen enn andre.

Hvordan forstår du?

Det første symptomet på sprengkapillaret er utseendet til en stjerne eller et vaskulært nettverk på huden. Dette mønsteret har en lys rød eller burgunderfarge. Pasienten opplever ubehag på grunn av utseendet på blåmerker og blåmerker på kroppen. Ofte er det en brennende følelse i kapillærbarsten. Hvis du føler deg svimmel, mørkner for øynene dine når du raskt bytter kroppens stilling, ned til en svak, og det røde nettverket vokser, må du umiddelbart konsultere en lege.

I tilfelle traumer oppstår blødning innen få minutter. På rammen av følsomhet føles pasienten smertefull og visuelt kan observere nettverket av burstede kapillærer. Hvis det oppstod et brudd i øyet, vises et rødt punkt på den synlige delen av øyebollet. I tilfelle lokalisering av et brastfartøy i hjernen, kan symptomatologien manifestere seg umiddelbart eller gradvis. Pasienten føler et rush av blod i ansiktet, en sterk hodepine, pusten senkes, han ser alle gjenstandene i det røde lyset, kan miste bevisstheten eller falle i koma.

effekter

Utfallet avhenger av plasseringen av skaden. Den farligste er rupturen av fartøyet i hjernen. Hvis pasienten ikke er innlagt på tide, er utfallet i de fleste tilfeller dødelig. Årsaken er omfattende hjerneblødning. Når lokalisert i øyebollene, går det ofte selv uten bruk av noen terapi. Hvis årsaken var eksterne faktorer, gjenopprettes fartøyene på hender og føtter innen få dager. Ofte gravid kvinner klager på utseendet på et vaskulært nettverk på brystkjertelen. Denne prosessen provoserer en økt produksjon av hormoner som bidrar til produksjonen av melk. Ofte går symptomene bort uten medisinering.

Diagnostiske metoder

For selvtesting av fartøy for brittleness er det nok å gjennomføre slike tester:

For å sjekke skjørhetene på fartøyene, kan du bruke manometeret på tonometeren.

 • Klemme. Under klavisk bein, ta huden med to fingre og skru den med urviseren. Hvis en blåmerke eller blåmerke dannes, betyr det at veggene på fartøyene tynner.
 • Tug. For å pumpe mansjetten på tonometeren, plasser den på underarmen og la den stå i 10 minutter. Etter at tiden er gått, fjern turtallet, og hvis det opptrer røde prikker på huden, indikerer dette skade på kapillærene. Pasienten bør snarest konsultere lege.
 • Hammer. Pasienten på brystet er forsiktig tappet med en hammer. Hvis blåmerker dannes, bekreftes diagnosen av svakheten i kapillærveggen.

Laboratoriemetoden for diagnose er studien av fartøy med en spesiell enhet - et kapillaroskop. Det er et mikroskop med et videokamera og en skjerm hvor legen kan oppdage en patologi i veggens integritet og deretter foreskrive en behandling. Pasienten anbefales å passere blod og urintester for å bestemme kroppens generelle tilstand.

Behandling av bristende kapillærer på kroppen

Terapi er direkte avhengig av årsaken til patologien. Med interne sykdommer, må behandlingen begynne med eliminering av disse problemene. Ofte fremkaller mangelen på vitaminer i kroppen tynningen av blodkarets vegger. Inntaket av vitaminkomplekser kan eliminere sykdommen. Parallelt ordinerer legen preparater som bidrar til å styrke kapillærmuren: "Ascorutinum", "Pinogeg", "Ginkgo Biloba". Hvis problemet har oppstått på beina, bør behandlingen suppleres med aktuelle salver: "Troxevasin", "Lyoton".

For å eliminere allerede ødelagte blodårer, brukes laserkoagulasjon, fotokoagulering, skleroterapi, ozonbehandling. For å forhindre dannelsen av kapillarnett, anbefales det å massere på skuldrene. For å forbedre blodsirkulasjonen, bør du hvile mer. Hvis kapillærene har bristet, anbefales det at spesialister regelmessig tar undersøkelser.

Fartøy er brutt på hendene: mulige årsaker, behandling av skjøthet og skjøthet i kapillærene

Sårbarhet og skrøbelighet i blodkar skyldes tap av elastisitet i vaskulærveggen. Hos pasienter briste blodkar på hendene på grunn av mindre skader eller spontant. Klinisk manifesterer dette seg ved dannelse av blåmerker (blåmerker), petechiae, blåmerker. Blod som følge av traumatisk skade på øvre lemmer trenger inn under huden og akkumuleres der.

Hos friske mennesker er blodkarets vegger sterke og elastiske, de er i stand til å motstå kortsiktig press. Når en bestemt kraft påføres, brer blodkarene på armene og blåmerker vises. Hvis blæren oppstår uten grunn, er det verdt å vurdere og konsultere med en spesialist.

Begravde blodårer på hendene indikerer at kroppen har brudd som krever riktig behandling. Pasienter klager på at fingrene viser kapillærene med jevne mellomrom. Etter en stund brøt de, og under huden dannes et hematom. Lignende fenomen er ledsaget av alvorlig ømhet og krever medisinsk hjelp fra en phlebologist.

De eldre er mer sannsynlig å spre sine blodårer enn de unge. Dette skyldes nedsettelse på veggene av blodkar av salter, lipider, nedsatt blodtilførsel på grunn av kolesterolplakk. Blodkar i eldre mennesker slites ut, blir sprø og sprø.

etiologi

Fartøy kan briste på sine hender uten tilsynelatende grunn. For å forstå hvorfor dette skjer, det er nødvendig å undersøke pasienten og analysere resultatene. Dannelsen av blåmerker og blødninger er en patologisk prosess forårsaket av påvirkning av visse faktorer. Hvis du ikke tar hensyn til dem, kan ubehagelige konsekvenser utvikles.

Hovedårsakene til utseendet på blåmerker på hendene er eksterne og interne faktorer.

Endogene (interne) etiologiske faktorer av patologi:

 • Hormonal ubalanse i en kvinnes kropp under graviditet, i overgangsalderen, etter abort, som følge av langvarig hormonbehandling.
 • Skjoldbrusk dysfunksjon, diabetes mellitus.
 • Kroniske sykdommer i nyrene og leveren.
 • Vegeto-vaskulær dystoni.

en overflod av kapillærer i hånden og vanlige belastninger på hendene - en anledning til deres hyppige skade

Hemorragisk syndrom, hemorragisk diatese hos barn (trombocytopenisk purpura).

 • Hysteri, nevroser, emosjonell uro.
 • Overflødig kroppsvekt.
 • Hypertensjon.
 • Akutt forstyrrelse av hjerne- eller kransløpssirkulasjon.
 • Systemisk lupus erythematosus manifesteres ved langvarig betennelse i vaskulærveggen, noe som fører til skrøpelig skjoldhet.
 • Allergi mot visse medisiner, som provoserer tynningen av kapillærveggene.
 • Akutte infeksjoner svekker de vaskulære veggene, noe som fører til skrøbelighet i karene. Dette observeres i skarlagensfeber, meslinger, influensa, hemorragisk vaskulitt, revmatisme.
 • HIV-infeksjon.
 • Oncopathology.
 • Mangelen på vitaminer C og P, på grunn av mangel på passende produkter i menyen eller forstyrret fordøyelse av mat.
 • Aldersrelatert degenerasjon er preget av tap av elastisitet og tynning av alle kroppsvev.
 • Hvis fartøyet på fingeren har bristet eller det er vaskulære stjerner på underarmen, vent ikke på fortsettelsen. Disse fenomenene er ganske nok for et besøk til en spesialist.

  Eksogene faktorer:

  1. Traumatisk skade.
  2. Peeling, solarium og noen andre kosmetiske manipulasjoner.
  3. Fysisk inaktivitet.
  4. Raser av atmosfærisk lufttrykk og temperaturendringer.
  5. Brann eller frostbit.
  6. Negativ eksponering for direkte sollys.
  7. Langsiktig bruk av antidepressiva, analgetika, antiinflammatoriske eller antiastmatiske midler.
  8. Stress og sterke følelser.
  9. Fysisk overstyring og kraftig trening.
  10. Kjemikalier, substandard husholdning kjemikalier: vaskemidler, flytende såpe, dusj gel, hånd krem.

  symptomatologi

  Sårbarhet og ømhet i blodkar manifesteres klinisk ved dannelse av subkutane hematomer, blåmerker eller utseende av neseblødning.

  I varmt vær, hos pasienter med økt skjørhet i blodårene, blir lemmer kalde og blå. Vaskulær spirer vises på huden, forårsaket av deformasjon av kapillærveggene. Slike pasienter tåler ikke varme, lider av hyppig og urimelig svimmelhet, mørkere i øynene med en kraftig økning, en smertestillende ledd. De svinger i transport, utvikler meteosensitivitet, det oppstår tryksprang, takykardi oppstår, kortsiktige faints er mulige.

  Denne symptomatologien indikerer svakhet og sårbarhet i karene, samt eksisterende sirkulasjonsforstyrrelser.

  diagnostikk

  For å fastslå pasientens økt skjørhet av karene og for å finne ut årsaken til denne patologien, utføres flere diagnostiske tester.

  • Klemme metode: Under krakelbenet blir huden foldet av fingrene og klemmer det smertefritt, snu 90 grader. Normalt er ikke hemorragisk flekk dannet. Hvis det oppstår blåmerker på klyngens sted, foregår fartøyets skjørehet.

  Et eksempel på anvendelsen av sele-metoden ved påvisning av hemorragisk diatese

  Harness metode: en mansjett av en tonometer eller en gummiprofil er plassert på midten av skulderen og igjen i fem minutter. Etter å ha fjernet bunten, undersøk denne delen. Hvis det identifiseres individuelle blødninger eller store hematomer på den, anses brøkhet av karene som viktig og krever adekvat terapi.

 • Metoden for slagverks hammer: På brystet smelter du smekkfritt på hammeren og kontrollerer at det er blåmerker.
 • Til personer med økt ømhet i blodkar anbefaler terapeuter rådgivning med smale spesialister, leverer urin og blod til generell klinisk analyse, blod for koagulogram, elektrokardiografi og kapillaroskopi.

  microangioscopy - Ikke-invasiv metode for å studere bløtvevs kapillærer, slik at man kan bestemme tilstanden for mikrosirkulasjon hos mennesker. Ved hjelp av et stereomikroskop kan du undersøke hver enkelt kapillær individuelt eller hele kapillærnettverket i et gitt område. Hvis de vaskulære veggene er skadet og kapillærens integritet forstyrres, forlater røde blodlegemer interstitialrommet. Ved sammensmeltning av flere småpunktsblødninger dannes store foci. Et annet mikroskopisk tegn på økt skjøthet av karene er en forandring i form av kapillærsløyfen.

  behandling

  Hovedårsaken til utseendet på sprengende fartøy på hendene er skjøtheten og skjørheten i de vaskulære veggene. Behandlingen av dette problemet begynner med å styrke blodkarene etter en omfattende undersøkelse av spesialister i beslektede spesialiteter.

  Kostholdet til personer som briste blodkar på hendene, bør bestå av produkter beriket med vitaminer og angioprotektive stoffer. Pasienter anbefales å inkludere kylling eller kaninekjøtt, kalvekjøtt, biff, fettfett, grønnsaker og frukt, frokostblandinger og pasta, nøtter, bønner, melkesyre, i deres daglige meny. De er forbudt fra stekte retter, boller, røkt og marinader, krydder. I en begrenset mengde bør du spise salte og søte retter. Under strengt forbud er kaffe, karbonholdige og alkoholholdige drikkevarer.

  1. Hvis fartøyet brister på grunn av skade - dette er ikke en unnskyldning for å ta nødhjelp. En liten blåmerke vil passere seg selv.
  2. Eksponering for kjemikalier fører til rask aldring av huden på hendene og skade på kapillærene på hendene. For å unngå dette, bruk vernehansker.
  3. For å styrke blodkarene er det nyttig å utføre øvelser som aktiverer venøsystemet, utføre massasje, forbedre blodsirkulasjonen, temperament kroppen, slutte å røyke.

  Medisineringsterapi

  • Hvis årsaken til økt skjørhet av karene er aterosklerose, foreskrives pasientene "Atorvastatin", "Lovastatin", "Fenofibrat".
  • I tilfelle hypovitaminose er diett og vitamin-mineralkomplekser indikert - Ascorutin, Rutozid, Kapilar, Multivitaminer Vitrum og Complivit. Det anbefales å spise matvarer som inneholder askorbinsyre: sitrusfrukter, svinbær, chokeberry, aprikoser, bringebær, kirsebær, persille, tomater og dogrose.
  • For å fjerne ødemet og redusere betennelse, er pasientene foreskrevet "Troxevasin". Dette stoffet styrker veggene i blodårene, øker tonen og forhindrer trombose. Den lokale, lokale handlingsgelen vil styrke fartøyene og forhindre skade i fremtiden. Med kapillærens skjøthet, vises også andre flebotonika: Flebodia, Detralex.
  • Angioprotektive midler og venotonikk forbedrer pasientenes tilstand - "Escuzan", "Aescin".
  • Unngå ytterligere skade på vaskulærveggene etter kontakt med allergenet vil hjelpe antihistaminer - Suprastin, Cetrin, Zirtek, Zodak.
  • Et fartøy som har bristet på armen, kan være forbundet med svingninger i blodtrykket og være en harbinger av et slag. Det er nødvendig å overvåke blodtrykksnivået daglig, og ta om nødvendig antihypertensive stoffer - Enalapril, Kapoten, Lorist.

  Blant de instrumentelle behandlingsmetodene er de mest effektive: mikrokleroterapi, laserterapi, intensiv pulserende lysbehandling, fotokoagulasjon. I alvorlige tilfeller, spesialister ty til kirurgisk fjerning av brast blodkar.

  Tradisjonell medisin

  Metoder for tradisjonell medisin er ganske populære blant befolkningen. De betraktes som tidsprøvede og krever ingen spesielle økonomiske kostnader.

  De mest effektive rettsmidler basert på medisinske urter:

  1. Infusjon av valnøttblader eller vannpeper.
  2. Kjøttkraft av sort currant har en styrke effekt på kapillærene og forhindrer skrøbelighet av fartøyene.
  3. Sitronsaft styrker veggene på fartøyene, og gir dem elastisitet. Det anbefales å drikke 2 kopper varmt vann daglig med sitronsaft og honning.
  4. Hvitløk-sitron tinktur renser og styrker fartøyene til hele organismen.
  5. Te med hundrosa styrker veggene til karene og hjertens celler. Rosehip er brygget med furu nåler, tranebær, sitron, honning.
  6. Rowan styrker fartøyene godt. Den samles på høsten og spiser frukt hver dag i seks måneder.
  7. Pasienter anbefales hver dag for å spise 2 fedd hvitløk.

  Terpentinbad er et effektivt folkemiddel som styrker blodårene. Etter å ha tatt et slikt bad, åpnes kapillærene, og blodsirkulasjonen i kroppen forbedres.

  Hvis fartøyene stadig brister på hendene, er dette et alarmerende symptom, som ikke bør ignoreres. Når hematomer, petechias og blødninger opptrer, bør det tas hensyn til tilstanden til sirkulasjonssystemet som helhet. Oppkast av blodårer er bare et symptom på patologi. Hvis det ikke blir behandlet, vil fartøyene fortsette å sprekke. Dette kan resultere i radikale prosedyrer - kirurgisk inngrep.

  Hva om kapillæren i øyet brister? Årsaker og konsekvenser av et symptom?

  nettverk kapillærer, gjennomtrengende menneskelige organer, sikrer normal blodsirkulasjon og levering av næringsstoffer til vevet.

  Rørets vegger er skjøre nok og kan noen ganger rive og dannes små blødninger.

  ofte Begravde kapillærene provoserer rødhet i slimhinnen og forårsaker mange spørsmål angående behandling av problemet. Om hva du skal gjøre hvis kapillæren i øyet brister og hvordan du kan forebygge symptomet, snakker vi om det nedenfor.

  Symptomer på en sprengende kapillær i øyet hos en voksen

  En slik blødning er ikke ledsaget av noen smertefulle fenomener og andre problemer.

  I sjeldne tilfeller, når blødningen er ganske omfattende og påvirker et betydelig område av slimhinnen, Pasienten kan klage på mindre ubehag og Følelse av slimhinne.

  Noen ganger kan følelsen av et fremmedlegeme i øyet forekomme.

  Forskjell av fartøy fra kapillærer

  Blodkarene inkluderer blodårer, arterier og kapillærer.

  Med hensyn til kapillærer, så de er preget av mikroskopiske dimensjoner, og deres totale antall er over 40 milliarder kroner.

  Når røret brister, forekommer lite blodtap.

  Årsaker til problemet

  Årsakene til brudd på små fartøy kan deles inn i to grupper - ekstern og intern.

  Eksterne årsaker til brudd på kapillærene

  • Naturlige faktorer, slik som sterk vind eller høyt atmosfærisk trykk.
  • tilgjengelighet i luften av utenlandske urenheter, som støv eller røyk.
  • forlenget opphold ved høye temperaturer.
   Svært ofte blir rødmen av øynene observert umiddelbart etter å ha besøkt badet eller damprommet.
  • Mekaniske effekter. For eksempel når du gni øyet med en hånd eller et uhellsslag.
  • Kontakt med fremmedlegemer. Det kan være støv, sand, øyevipper eller andre gjenstander.
  • Fysisk overstyring. Dette inkluderer løftevekter, samt leveringsprosessen hos kvinner.

  Interne faktorer av vaskulær ruptur

  • hypertensjon.
   Spesielt ofte kan mikroskopiske fartøy ikke motstå en kraftig økning i trykk når man angriper pasienter med hypertensive kriser.
  • Diabetes mellitus.
   I dette tilfellet tynner veggene i kapillærene, og eventuelle unøyaktige tiltak kan provosere deres brudd.
  • Øyesykdommer, for eksempel konjunktivitt, samt tørr øye syndrom.
  • Beriberi.
   I denne mangel på næringsstoffer og vitaminer fører til fortynning av karveggen og tapet av sin elastisitet.
  • Sykdommer i blodet.
   I dette tilfellet, i tillegg til øyeproblemer, kan en person ha hematomer over hele kroppen.
  • Sterk stress og tretthet.
  • Allergiske reaksjoner.
   I dette tilfellet kan rødhet av øynene være ledsaget av kløe og nesevep.
  • Tilstedeværelsen av dårlige vaner.
   Den viktigste faktoren som negativt påvirker integriteten til små fartøy er alkoholmisbruk.

  Hva skal jeg gjøre for behandling?

  Det er nok å gi øyehvile i 3-5 dager og nøye overvåke tilstanden til blåmerke.

  Hvis det ikke ble redusert flekkens dimensjoner i løpet av den angitte perioden, og symptomene på kløe, brennende og sensasjon av fremmedlegemet i øyet ble tilsatt rødheten, søk straks medisinsk hjelp.

  I noen tilfeller pasienter kan foreskrives følgende forberedelser:

  • Vizin - dråper som fukter slimhinnen, fjerner vekt og fjerner rødhet;
  • Taufon - stoffet fremmer akselerasjonen av regenerering av slimhinnen;
  • Emoksipin - et middel som virker på vaskulaturen.
   Det styrker veggene i kapillærene og fremmer resorpsjon av hematomet;
  • askorutin - Løsningen er foreskrevet i tilfelle at kapillærbrudd er forårsaket av mangel på vitaminer.

  Hjelp og behandling av barns symptom

  Behandlingen av en barrierekapillær hos barn er praktisk talt den samme som for et problem hos voksne.

  Det er imidlertid verdt å forstå det som en medisinsk behandling for barn lavere dosering er nødvendig.

  Det er derfor Før behandling pågår, bør barnet bli vist for øyelege.

  forebygging

  Unngå brudd på mesh-kapillærene i øyet, og overholde enkle anbefalinger. Hovedreglene for forebygging er:

  • justere kostholdet.
   I dette tilfellet bør menyen inneholde fersk frukt og grønnsaker, samt multivitaminer med høyt innhold av vitamin A;
  • avvisning av dårlige vaner.
   Stor skade på veggene i kapillærene forårsaker sterk kaffe og alkoholholdige drikkevarer;
  • dagsjustering.
   Du bør få nok søvn, unngå sterke påkjenninger og følelser, og gi også øynene ro under et langt arbeid på datamaskinen;
  • rettidig behandling av samtidige sykdommer.
   Disse inkluderer ikke bare øyesykdommer, men også interne sykdommer;
  • Beskytt øynene mot eksterne faktorer.
   Ved sterke vind eller i lys belysning, bruk vernebriller.

  Nyttig video

  Fra denne videoen lærer du de mulige årsakene til øynenees rødhet:

  Kapillærer, piercing øyet, er skjøre nok og kan lide av noen slurvete handlinger.

  Det er verdt å forstå det hvis et lignende problem oppstår på deg hele tiden, så er det mest sannsynlig at årsaken ligger i interne brudd.

  I dette tilfellet er samråd med en oftalmolog og gjennomføring av en serie undersøkelser obligatorisk.

  Kapillærene på kroppen

  Hvorfor briste kapillærene

  Kapillærer, de minste blodkarene, gjennom hvilke blodet sirkulerer gjennom kroppen og mate hver side - årsaken kan være i økt trykk. Kapillærer danner mikroskopiske garn, og hvis arterietrykket er høyt, så er det en risiko for at kapillærene vil briste.

  Capillaries burst - hva er årsaken?

  Så, hvorfor oppstår kapillærbrudd oftest? Ytterligere faktorer inkluderer:

  Tynne vegger av blodårer,

  · Slagtilfelle og hjerteinfarkt

  · Diagnostisert vegetativ-vaskulær dystoni;

  · Nervøs sammenbrudd, stress eller langvarig sport eller fysisk aktivitet

  • ubehag og dårlig søvn.

  Hvorfor briste kapillærene? - Dette skjer i 2 grupper av tilfeller: på grunn av innsnevring og utvidelse av rutenettet. Selvfølgelig styres denne prosessen av generelle indikatorer på blodtrykk i kroppen.

  Det kan også være tilfeller når kapillærene på huden brister på grunn av virkningen av kjemikalier, og også av en eller annen grunn og som en manifestasjon av allergier. Kapillærene reagerer aktivt på vaskemidler, for eksempel vaskepulver eller oppvaskmiddel, sjampo eller dusjgeler.

  Noen planter forårsaker også utbrudd av kapillærer.

  Kapillærene brister - hva skal jeg gjøre?

  Så det spiller ingen rolle hvorfor kapillærene brister - i alle fall er det nødvendig:

  · Beskytt problemområder fra patogene faktorer;

  · Ta antiallergiske stoffer;

  Replenish kroppens vannbalanse;

  · I tilfelle av brenning på stedet av kapillær lapping er det nødvendig å bruke Vaselin eller Hyparin salve;

  · Hvis det røde nettverket bare vokser, spiller det ingen rolle hvorfor kapillærene har bristet, det er nødvendig å ringe en ambulanse.

  At kapillærene ikke brister...

  For å redusere risikoen for sprengning kapillærene, bør du regelmessig fôrer kroppen del av vitamin C. Dette stoffet finnes ikke bare i form av medisiner, men i mange frukter og grønnsaker, akselererer blodkapillærer og hvorfor bevege seg raskere, ikke stagnere, så vel som betydelig reduserer risikoen for dannelse av trombi og hypertensive kriser.

  Kapillærene brister også ofte hos personer som lider av leddgikt, encefalitt, glaukom og til og med magesår. I dette tilfellet, en kompleks behandling av sykdommen med fjerning av røde områder.

  Capillaries brister også, hvis en person i lang tid er uten bevegelse eller er involvert i stillesittende arbeid. Denne situasjonen er farlig fordi den kan nekrose noen vev, som blod ikke når. Det er viktig ikke bare å bytte ut en gang i timen, men også kontinuerlig engasjere seg i øvelser eller massasje.

  © Terapeut Elena Gabelko

  Andre artikler om dette emnet:

  Hvorfor brenner blodkar på kroppen, og hva skal jeg gjøre med det

  Når blodkarene på kroppen brister, samler en liten mengde blod under overflaten av huden. Som et resultat vises små røde prikker (petechiae) eller store flate flekker (lilla) på dermis. Årsaken til sprengning av blodkar på hender, ansikt og andre deler av kroppen, samt hvordan man skal håndtere problemet, er beskrevet i artikkelen.

  Hvorfor er det et problem?

  Mest ofte sprenges blodkar oppdager etter traumer. Et fint blodig utslett kan forbli i stedet for blåmerke eller blåmerke. Men spesielt bør du varsle petechiae som har oppstått spontant, fordi de kan være et tegn på alvorlig sykdom.

  De vanligste årsakene til at skipet brast:

  • traumer;
  • en allergisk reaksjon;
  • blodinfeksjoner;
  • autoimmune lidelser;
  • fødsel;
  • bivirkninger ved behandling av hudsykdommer;
  • bivirkninger av kjemoterapi;
  • aldringsprosessen.

  I alle fall brister karene når veggene blir mindre elastiske. Noen ganger kan årsaken til forverring av karene være en forandring i hormonell bakgrunn.


  Sprengningsfartøyet ser uattraktivt ut, men i seg selv bærer det ingen fare

  I sjeldnere tilfeller kan slike sykdommer provosere ødeleggelsen av små fartøyer:

  • meningitt (betennelse i membranene som dekker hjernen og ryggmargen);
  • leukemi (kreft i blodceller);
  • betennelse i halsen forårsaket av bakterielle infeksjoner;
  • sepsis (kroppssentrisk inflammatorisk respons på bakteriell infeksjon).

  Separat, vi må vurdere årsakene til utseendet av briste blodkar i ansiktet. Det særegne er at hvis gitteret av bursted-skåter dukker opp på nesen og kinnene, så er det i 90% av tilfellene årsaken til dette arvelighet. Også årsaken til at fartøyet i ansiktet har bristet kan være:

  • sitter på en diett
  • hyppig bruk av scrubs;
  • hyppig bruk av badstuen;
  • nekte å bruke krem ​​i frostfritt vær.

  diagnostikk

  Hvis pasienten merket at blodkarene på hele kroppen har brutt seg ned, og det var ingen åpenbare grunner til dette, er det nødvendig å snarest konsultere en lege. Noen mol kan misforstå for subkutane blødninger. Bare en erfaren hudlege kan skille en fra en annen ved visuell inspeksjon.

  For å fastslå årsaken og foreskrive behandling, må dermatologen imidlertid undersøke pasientens medisinske rekord.

  I diagnostiseringsprosessen kan følgende spørsmål oppstå, svarene som skal utarbeides på forhånd:

  1. Når merket pasienten først at fartøyet briste?
  2. Blir andre symptomer ledsaget av subkutan blødning?
  3. Har pasienten deltakelse i kontaktsporter, kamper?
  4. Har du vært i vakuummassasje de siste ukene?
  5. Behandlet pasienten kosmetologen (spesielt hvis fartøyet på ansiktet hans briste)?
  6. Er regionen med subkutan blødning smertefull eller kløende?
  7. Har noen av de blodrelaterte familien foci av ødelagte blodårer?


  Det er verdt å forberede svar på hudlege spørsmål på forhånd

  Det er også nødvendig å informere legen din om å ta noen urter, kosttilskudd eller medisiner. Legemidler som aspirin, steroider eller antikoagulantia kan utløse subkutan blødning. Detaljert svar på ovennevnte spørsmål vil gjøre det mulig for legen å få informasjon om hvorfor blodkarene i armene og kroppen som helhet faktisk briste.

  En hudlege kan også foreskrive en blod- eller urintest for å sjekke for en infeksjon eller et virus. Om nødvendig kan ultralydsskanning av det berørte området for skjulte frakturer eller unormal vevskader også utføres.

  forebygging

  Dessverre, hvis fartøyet under øyet brister, ikke forvent at det vil helbrede eller løse seg selv.

  For å behandle den skadede kapillæren er det ubrukelig, men det er mulig å forhindre fremveksten av nye foci av subkutan blødning, etter følgende regler:

  Også du kan lese: Midler for å styrke veggene i blodårene

  • Hvis det allerede er observert sprengningsfartøyer, er det nødvendig å unngå alle prosedyrer som er knyttet til bruk av vakuum, ruller, kraftige lasere i flere måneder.
  • hvis blodkarene på beina brister, må du forlate bruken av grove skrubber, massasjer, wraps. Men bruk av fruktsyrer er ikke forbudt.
  • Ikke gni og trekk den skadede huden;
  • vask kroppen din med bare varmt vann, ikke varmt eller kaldt;
  • unngå å besøke badstuen, solarium;
  • Beskytt huden mot frost med fettete, oljeholdige kremer;
  • holder seg til et balansert kosthold, med spesiell oppmerksomhet mot tilstedeværelsen av vitamin C;
  • ikke røyk
  • redusere alkoholforbruket til et minimum. Spesielt rødvin provoserer en pause i kapillærene.

  Offisielle behandlingsmetoder

  Metoder for behandling av subkutan blødning kan deles inn i 3 kategorier.

  Utryddelse av årsakene til sprengning av blodkar på hender og kropp som helhet

  For dette kan systemiske antivirale antibakterielle legemidler foreskrives. Hvis fartøyene på fingrene brister som følge av å ta medisiner, er prebiotika foreskrevet.

  Reduksjon av fokus på subkutan blødning

  Kremer og serum for behandling av brutte kapillærer kan egentlig ikke betraktes som medisin. Skadede kar er mest merkbare på blek, tynn og tørr hud, spesielt på ansiktet. Derfor foreskriver dermatologer spesielle fuktighetsgivende kremer som stimulerer fornyelsen av hudceller. Som et resultat blir de ødelagte kapillærene mindre merkbare.

  De såkalte anticoutrotiske preparatene inneholder ekstrakter av plantestoffer ekstrahert fra saxaul og celandine. Disse ekstraktene stimulerer blodsirkulasjonen og bidrar til å holde kapillærveggene elastiske og elastiske. Hvis du bruker anticorotiske medikamenter ved de første tegnene på utseende av barberende kapillærer, kan du forhindre ytterligere økning i fokus på subkutan blødning.


  Utdrag celandine i krem ​​vil bidra til å forhindre utvikling av foci av couperose

  Retinoid kremer bidrar til å bli kvitt små sprengende kapillærer ved å øke produksjonen av kollagen i huden. Faktisk vil kapillærene ikke forsvinne hvor som helst, bare på den fornyede huden kan de ikke være synlige.

  Anti-inflammatorisk kremer, som inneholder en del av grønn te ekstrakt eller tare, redusere overdreven blodstrømmen til de berørte hudområder, samt bidra til å gjøre ødelagte blodkar usynlig.

  Alle vet at pasienter utsatt for subkutan blødning bør unngå massasje, men myofascial type er et unntak. Dette er en spesiell dyp vevsmassasje, som utføres med bruk av grønnsaksbaserte kremer og serum. Myofascial massasje stimulerer blodsirkulasjonen og bidrar til å holde beholderveggene elastiske.

  Fjerning av allerede bursted blodkar

  Elektrokoagulasjon bekjemper med brutte blodkar ved å lede den elektriske puls til det berørte området. Denne metoden kan ikke være egnet for barnet.


  Laser og elektrisk impuls vil bli kvitt problemet

  Lasebehandling er den mest effektive måten å fjerne bristende kapillærene på. Legen bruker en spesiell enhet for å sende pulser av laserlys til de skadede karene, noe som til slutt ødelegger dem. Midlertidige bivirkninger kan inkludere rødhet, hevelse, peeling eller crusting.

  Hjemmebehandlinger

  Hvis blodkarene allerede brister, er det helt urealistisk å fjerne dem helt hjemme. Likevel er det flere påvist folkemessige rettsmidler som effektivt bidrar til å redusere rødhet.

  Du må male aloe-bladet i vassdrag og gni de berørte områdene før du legger deg til sengs. Foreløpig er det nødvendig å vaske huden med grønn eller svart te. Resterne av våpen kan lagres i kjøleskapet i 2 uker.


  Oppskriften på en maske fra aloe er veldig tilgjengelig og enkel

  Grønne tomater

  Du trenger bare å kutte tomater i skiver og bruke dem på problemområder. De aktive ingrediensene varer i tre minutter. En grønn tomat inneholder en ideell konsentrasjon av essensielle syrer, som gunstig påvirker reduksjonen av rødhet. Bruk denne metoden for behandling kan ikke være mer enn 10 dager på rad. Etter bruk av tomater må du legge på litt nærende krem.

  Persilleblade

  Denne effektive ingrediensen ble brukt selv i det gamle Hellas. Det er nødvendig å ta en håndfull persilleblader og hell dem 100 ml kokende vann. Dekk og la i en halv time. Deretter spenne væsken og tilsett 50 ml melk. Damp en liten gasbind i den resulterende væsken, og fest den deretter til ansiktet eller et annet problemområde. La komprimeringen stå i 20 minutter. Utfør prosedyren hver dag i en måned.

  Det er nødvendig å suge 4 ss tørket salvie i 200 ml kokende vann. Dekk og la stå i ti minutter. Drenk og tilsett 200 ml melk. Daglig, rengjør ansiktet grundig med denne væsken. Du kan bruke en komprimering i 10 minutter eller bare vaske med salvemelk. Etter prosedyren må du skylle det behandlede området med kaldt vann. Du kan bruke denne medisinen hver dag til du ser forbedringer.

  Til tross for at hjem metoder for å bli kvitt sprengte blodkar vil ikke være i stand til å skade helsen, som brukes lokalt, er det nødvendig å oppsøke en hudlege før søknaden.

  Hvorfor briste kapillærene?

  I denne artikkelen vil vi snakke om årsakene til at kapillærene ikke kan stå og briste. Du vil lære hvorfor kapillærene brister på ulike deler av kroppen. Men først noen få ord om hva disse er de viktigste for kroppens blodårer.

  Hva er kapillærene

  Kapillærer er de minste blodkarene som leverer ernæring til kroppene i kroppen vår og til muskelfibre. De er så små at det er rett og slett umulig å legge merke til dem med det blotte øye. Men med hjelp av spesielle enheter, er nettverket av kapillærer veldig godt sett. Og jeg må si at det er kapillærene som er hoveddelen av hele sirkulasjonssystemet, siden for hele organismenes liv er det nødvendig å gi ernæring for individuelle celler. Hvis kapillærene brister på kroppen eller på noen av dens deler, må man være våken, siden tale kan gå om noen form for brudd på denne eller den funksjonen til organismen eller til og med sykdom.

  Hvorfor briste kapillærene i øynene

  Resultatet av bristende kapillærer er rødhet av øyeproteiner og utseendet på røde årer på dem. Hovedårsaken er overarbeidet. Du setter nesten sikkert og lenge på øynene dine. Enten sitter du på datamaskinen i flere timer, eller ser på TV, eller er ivrig etter noe arbeid som krever sterk øye konsentrasjon - spesielt i dårlig belysning. I dette tilfellet må du nødvendigvis redusere arbeidsøktene på datamaskinen eller se på TV. Knuste kapillærer er øynene dine som de trenger for å gi mer hvile, eller i det minste oftere. Også sprengende kapillærer kan snakke om høyt intrakranielt eller intraokulært og jevnt arterielt trykk. I dette tilfellet må du snarest kontakte en lege, spesielt hvis en slik tilstand er ledsaget av nedsatt syn og smerte.

  Hvorfor bryter kapillærene på bena

  Her kan årsakene være følgende: venøse sykdommer, hormonelle lidelser og osteokondrose. Ofte på bena (spesielt hos kvinner) er det et fenomen som et kapillærnett. Dette indikerer at noe er galt. I dette tilfellet vil bare en appell til en spesialist hjelpe. Det er best å gå til en spesiell lege - phlebologist. Spesielt er det nødvendig å skynde seg ved forekomst av slike tegn, som et blått kapillært rutenett, og også økymoser og blåmerker. Kapillærer på beina kan briste og som følge av forstuinger, blåmerker, brudd og andre skader. Hos kvinner er dette fenomenet observert under graviditet, etter fødsel og etter abort. I tillegg kan de briste kapillærene på bena også indikere tilstedeværelsen av sykdommer som myoma og ovariecyst. Vel selvfølgelig kan årsaken til sprengning av kapillærene være vanlig frostskader og kjemiske forbrenninger (for eksempel som følge av hårfjerning), og til slutt svake karvevegger.

  Hvorfor brenner kapillærene i ansiktet?

  På ansiktet kan kapillærer briste fordi veggene til fartøyene er for sprø, og også fra økt trykk. I begge tilfeller kan visse stoffer og prosedyrer hjelpe. Spesifikke legemidler og prosedyrer kan kun utpeke en lege, selv om du kan anbefale og spesielle vitaminer som styrker blodkarets vegger - for eksempel askorutin. I tillegg kan kapillærene sprekke og som et resultat av en kraftig temperaturfall - for eksempel frostbit. Svært ofte i dette tilfellet brister kapillærene i et barn, fordi barnas kropp er tradisjonelt mer mottakelig for eksterne faktorer på grunn av utviklingsegenskaper. For øvrig, når det gjelder barn, er det ønskelig å straks kontakte barnelege. Det spiller ingen rolle om du kjenner årsaken til bristende kapillærene eller ikke.

  Les Mer Om Fartøyene