Patologisk deformasjon av brakiocephalic (vertebral, carotid) arterier

Arterier, blodtilførsel til hjernen: subclavian, vertebral, brachiocephalic trunk, generell, ekstern og intern carotid kalles brachiocephalic (BCA).

Patologisk deformitet av BSA (vertebral, karotid) arterier - medfødt eller ervervet rekonfigurasjon brachiocephalic arteriene (blodkarene til hjernen), som fører til avbrudd av blodstrømningsegenskaper og utvikling av akutt cerebrovaskulær sykdom eller kronisk cerebrovaskulær insuffisiens.

Typer av patologisk tortuositet av den indre halspulsåren (patologisk tortuositet i ICA):

kinking er bøyningen av arterien og innsnevring av lumen på bøyningspunktet (septal stenose),

Mekanismen for blodstrømningsforstyrrelser lettere å forestille seg når de trykkes sammen, vridd eller har en knekk hageslange - akselerasjonen av væskestrømmen og tap av deres laminære egenskaper fører til et tap av kinetisk energi for blod og utilstrekkelig blodtilførsel til hjernen. En annen mekanisme er innsnevringen av lumenet ved bøyning av arterien - septal stenose, som under visse forhold er en analog av stenose av fartøyets lumen i aterosklerose.

Patologisk tortuositet av den indre halspulsåren (tortuosity of the ICA)

Patologisk tortuositet av den indre halspulsåren (patologisk tortuositet i ICA) er den vanligste patologien blant alle deformasjoner av BCA.

Innsnevring av arterier som forsyner hjernen med blod, noe som resulterer i deformasjon patologisk GCA føre til kroniske forstyrrelser av den cerebrale sirkulasjon, som er predinsultnym tilstand (slag - cerebral infarkt).

Kronisk mangel på cerebral sirkulasjon (CNMK)

Denne tilstanden er en konstant mangel på hodet blod til hjernen, kontinuerlig oksygenmangel av hjernevevet, fører neuroner for å være i konstant strekk hele det intracellulære og intercellulær kommunikasjon systemer, noe som fører til avbrudd av den normale funksjon av både hjerneceller og legemet som en helhet.

Symptomer på cerebral sirkulasjonsmangel

Nesten halvparten av tilfellene symptomene ikke oppdages, og tortuosity oppdages forresten på undersøkelse og tosidig skanning av carotis. Oftest den første manifestasjon av HNMK er i form av hodepine i frontal og temporale områder, angrep av svimmelhet, tinnitus, nedsatt hukommelse. Flere mer sjelden mer alvorlige nevrologiske skader - i form av forbigående ischemiske anfall (TIA), plutselig tap av bevissthet. De store forløpere for utvikling av en stor slaglengde er TIA, den mulige forbigående lammelse av hender og / eller føtter (fra noen minutter til flere timer), taleforstyrrelser, forbigående eller raskt dukket blindhet i ett øye, hukommelsestap, svimmelhet, besvimelse. Tilstedeværelsen av en TIA - det er en alarmerende advarsel om at hjernen er i stor fare og trenger så mye som mulig for å få testet og starte behandling tidligere.

Årsaker til kronisk obstruktiv lungesykdom (kronisk hjerneinsuffisiens)

Årsaken til patologiske deformiteter av BCA er genetisk og er forbundet med feil konstruksjon av arterieskjelettet, bestående av strukturelle proteiner - kollagen og elastin. Med alder øker tortuosity, som ofte blir årsaken til klager i alderen, til tross for sykdommens inneboende karakter. Patologiske tortuositeter er arvet!

Den viktigste klassifiseringen av KhNMK, brukt i Russland (ifølge Pokrovsky AV), inneholder 4 grader:

Jeg grad - asymptomatisk kurs eller fravær av tegn på cerebral iskemi mot bakgrunnen av en påvist klinisk signifikant cerebral vaskulær lesjon;

II grad - forbigående iskemisk anfall (TIA) - forekomst av fokal nevrologisk underskudd med fullstendig regresjon av nevrologiske symptomer i tid til 1 time forbigående iskemisk anfall (TIA) - forekomst av fokal nevrologisk underskudd med fullstendig regresjon av nevrologiske symptomer i opp til 24 timer;

III grad - det såkalte kroniske kurset av CMN, dvs. tilstedeværelse av cerebrale nevrologiske symptomer eller kronisk vertebrobasilarinsuffisiens uten en tidligere historie med brennvidde eller konsekvenser. I nevrologisk systematisering av denne graden tilsvarer begrepet "dyscirculatory encephalopathy";

IV grad - overført, fullført eller fullstendig slag, dvs. eksistensen av fokale nevrologiske symptomer når det gjelder mer enn 24 timer, uavhengig av graden av regresjon av det neurologiske underskuddet (fra fullstendig til ingen regresjon).

De viktigste metodene for å diagnostisere CNMK:

 • ultralyd dupleks skanning av brachiocephalic arteries,
 • multispiral computertomografi - angiografi av brakiocephaliske arterier,
 • angiografi av brakiocefaliske arterier.

Kronisk mangel på cerebral sirkulasjon (CNMK) behandling.

Med trusselen om å utvikle et slag i blodforsyningsområdet i arterien anbefales kirurgisk behandling - eliminering av tortuositet. Operasjonen refererer til standardintervensjoner med veletablerte metoder. Elimineringsmetoden er endelig valgt på operasjonen. Paulukas metode - reimplantasjon av den indre halspulsåren til den vanlige halspulsåren, metode i henhold til E. Hurwitt - fjerning av det innviklede området med etterfølgende gjenoppretting av blodstrøm gjennom arterien. Med patologisk tortuositet i vertebralarterien - reimplantasjon av vertebralarterie munnen.

Viktig!

 • Pathological crimps med medisiner ikke rette!
 • Hvis du eller dine foreldre har en tortuositet av karoten arterier - sjekk deg selv og undersøk dine slektninger.

I kardiologisk kirurgisk avdeling i klinikken for høye medisinske teknologier. NI Pirogova kirurgisk behandling av patologisk deformasjon av brakiocephalic (vertebral, carotid) arterier.

Våre kirurger utviklet og benyttet rekonstruksjonsmetode arterier patologisk tortuosity ICA (ICA) med bevaring av viktig anatomisk glomerulus, noe som resulterer i en betydelig reduksjon i hyppigheten av postoperativ blodtrykks ustabilitet.

Opptak ved opptak til kardiovaskulær kirurg: +7 (812) 676-25-25 eller på stedet.

Krisen av karene i ryggraden, nakke og hjerne: årsaker, symptomer, behandling

Pasienter som lider av økt blodtrykk og nevrologiske sykdommer, mistenker noen ganger ikke at årsaken til sykdommen ligger i den patologiske tortuositeten til karoten eller vertebrale arterier. Denne anatomiske funksjonen øker risikoen for iskemisk berøring med 30% på grunn av nedsatt blodgass i disse sentrale blodkarene. Av samme grunn kan forbigående forstyrrelser i hjernecirkulasjonen også utvikles.

Hvordan dannes den konvolutte arterien?

Som regel, Utseendet til tortuosity av carotid og vertebral arterier er en arvelig faktor, når i væv av blodkarene elastiske fibre dominerer over kollagenene. Som et resultat slites veggene på store fartøy ut, de blir tynnere og deformerte. En ekstra risikofaktor er aterosklerose - med avsetning av aterosklerotiske plakk på veggene, reduseres fartøyets lumen, noe som også fører til brudd på blodstrømmen. I de fleste tilfeller kan tortuosity av arteriene være asymptomatiske, men til slutt pasienten kan begynne forbigående iskemiske anfall, som i noen tilfeller fører til utvikling microstroke hvis årsaken ikke kan oppdages i tide. I 20% av tilfellene hos voksne med forebyggende undersøkelse, er det en krymping av karene i halskaroten arterier.

Patologisk krymping av karoten arterien

Carotis er dannet i brysthulen: venstre halsarterie begynner i aortabuen og høyre parser (arteria carotis) - av skulderen spindelen, så vil de bli delt inn i den ytre og indre arterie. Tilfreds patologisk tortuosity av arteria carotis interna tortuosity eller begge arteria carotis interna (arteria carotis interna). Ofte oppleve følgende symptomer på patologisk tortuosity av ICA og CCA (arteria carotis communis).

Typer av vaskulære patologier:

 • S-formet tortuosity av ICA. Til utseendet av en jevn kurve langs arterien (en eller flere) fører til forlengelsen. Dette gir ingen ulempe, det oppstår vanligvis uventet under en forebyggende undersøkelse. Over tid øker vaskulære bøyninger og kan vise seg å være bøyninger, noe som uunngåelig fører til fremtidige brudd i blodet.
 • Kinken på fartøyet i en spiss vinkel er kinking. I noen tilfeller er denne feilen medfødt, i dette tilfellet kan et barn fra barndommen lide av et brudd på hjernens sirkulasjon. I andre tilfeller utvikler den seg fra en S-formet arteriebukke med langvarig hypertonisk sykdom og skleroserende kar. Dette patologi utvikler CVD (cerebrovaskulær sykdom) med utviklingen av vertebrobasilær symptomer: Kvalme, oppkast, følelse av ustabilitet, lyder i ørene, hodepine.
 • Tortuosity av arterien er loopy - coiling. På arteriene dannes løkker. I dette tilfellet er det ingen skarp kink, men styrken av blodstrømmen i dette området avtar, i noen tilfeller betydelig, og symptomatologien utvikler seg plutselig og uforutsigbart. Angrep avhenger av nivået av blodtrykk, pasientens stilling og andre indirekte årsaker.

Ulike former for tortuosity av arteriene. Under elementet "c" - sparker

Symptomer og deteksjon av patologisk tortuositet av karoten arterier

 1. Forskjellig intensitet av vedvarende hodepine;
 2. Lyder og ringer i ørene, tyngde i hodet;
 3. Blinkingen av flyr for øynene, kortvarig svimning;
 4. Periodiske forstyrrelser i koordinasjon og balanse;
 5. Periodisk oppstår parese av øvre ekstremiteter, er taleforstyrrelser mulig.

Diagnose av sykdommen er komplisert av det faktum at Symptomene på slemhinnene i karoten arterier ligner andre vaskulære sykdommer: slag, aterosklerotiske lesjoner av blodkar, aneurisme av arterien.

For pasientens undersøkelse brukes moderne metoder for å etablere diagnosen: radioisotop og dupleksskanning. Disse metodene er basert på ultralyd diagnostikk og ekkoscanning. I senere stadier gir radiopaque angiografi også gode resultater for å bestemme karet deformasjonens karakter. Den hemodynamisk signifikante tortuositeten til ICA, bestemt ved komplekse diagnostiske metoder, er grunnlaget for kirurgisk inngrep.

Behandling av slemhinnene i halshinnene

Den patologiske tortuositeten til arteriene kan bare helbredes ved en kirurgisk prosedyre. I tilfelle når tortuositeten til ICA oppdages med en betydelig overtredelse av hemodynamikk, er det besluttet å gjennomføre operasjonen. Denne komplekse operasjonen utføres i spesialiserte vaskulære sentre av kirurger som har erfaring med å utføre slike tiltak.

Fartøyet er rettet, i dette tilfellet er dets område, som har gjennomgått stenose eller er plaget av aterosklerose (plakk), forkortet, enn patenteringen av arterien er gjenopprettet. I noen tilfeller kan operasjoner på ICA være ukomplisert, andre kan kreve proteser på fartøyets sted. Denne operasjonen utføres med omfattende skade på halspulsåren. Når krympingen er ledsaget stenose, blir ballongkatetere brukes til å utvide den del av arterien, og utsatt for en innsnevring av spesielle metallstent, som forblir i beholderen for å hindre den fra å re-innsnevring.

I de aller fleste tilfeller etter operasjonen forsvinner symptomene på oksygen sult i hjernen helt. Risikoen for pasientens liv er minimal, men for å oppnå en god effekt fra operasjonen er det nødvendig å fastslå nøyaktig årsaken til sykdommen og for å begrense sammenhengen mellom sårbarhet av arteriene med brudd på hjernecirkulasjon. Når det er fastslått at ICAs tortuositet ikke er hovedårsaken til NIC, utføres konservativ behandling, er pasientene på dispensaregister under tilsyn av en lege.

Forebygging av sykdommer i karoten arterier

For å forhindre utvikling av patologiske forandringer i strukturen av veggene i karoten arterier, er det nødvendig:

 • Kontroller nivået av kolesterol i blodet, unntatt fra dietten fett, røkt, salt mat;
 • Det er nødvendig å forlate dårlige vaner, særlig fra røyking, da nikotin påvirker veggene til karene negativt, forårsaker sklerose og stenose;
 • Det er nødvendig å kontrollere kroppsvekten, moderat regelmessig fysisk aktivitet er velkommen;
 • Kontraindikert manuell terapi, løftevekter, skarpe hodebevegelser og profesjonell sport.

Video: tortuosity av ICA på computertomografi

Krymping av vertebrale arterier

1) Normal kurs på venstre PA
2) S-formet krympe av høyre PA

Vertebral arteries (PA) er også viktige for blodtilførsel til hjernen. De er plassert inne i ryggraden og er underlagt de samme risikofaktorene som arteriene er døsige. I de fleste tilfeller er den patologiske tortuositeten til vertebrale arterier en arvelig anomali, som pasienten gradvis tilpasser seg. Problemer oppstår når aterosklerotiske plakker dannes ved bøyningspunktet. Ofte er det en krymping av de intrakranielle segmentene av vertebrale arterier.

Når vertebralarterien deformeres, er det forskjellige sykdomsforstyrrelser i hjernen, forbundet med et brudd på fartøyets lumen og en reduksjon i blodstrømmen. Ofte kan en bøyning dannes nær nedsenning av arterien i benkanalen. Innvendig sammenfaller bøyninger som regel med tilstøtende intervertebrale åpninger og kombineres med stenoser hvis fartøyet komprimeres av beinprosessene i vertebrae. Den største tortuositeten til PA forekommer i nivå med 1-2 livmorhalsvirvler. På dette stedet kan sløyfer, kinks, sporer av fartøyets vegg, danne aneurysmer.

Med samtidig aterosklerotisk lesjon, smalner lumen av PA, jo mer brutt patronen til fartøyet. I de fleste tilfeller kan pasienter utvikle symptomer på vertebral arteriesyndrom, men siden det kan være flere grunner for utbruddet av denne patologien, er det nødvendig med en kompleks tilnærming til vaskulær undersøkelse for å etablere en korrekt diagnose.

Diagnostikk av krimping av PA

Ganske ofte blir knekking av PA ledsaget av forstyrrelser i cochle-vestibular apparater: pasienter klager for tap eller hørselstap, kvalme, alvorlig hodepine av migrenetype.

NMC med unormal krympe PA opptrer plutselig. Ofte under søvn en person mister bevisstheten på dette tidspunktet kan være en lang forsinkelse på pusten, uregelmessige bevegelser av armer og ben, eller under våkne plutselig mørke øyne, en følelse av svimmelhet eller en tilstand av ustabilitet, støy og øresus.

For å få en korrekt diagnose, bør en nevrolog utnevne tilleggstester til pasienten, som vil gjøre det mulig for ham å velge riktig behandlingstaktikk. Moderne prestasjoner av medisin tillater oss å utføre en dyp kompleks diagnose, vurdere kvaliteten på vaskemuren, måle hastigheten på blodstrømmen i den, bestemme de spesifikke stedene og arten av arteriedeformiteter.

De utnevnte undersøkelsene ligner som regel de som er foreskrevet for mistanke om hevelse av karoten arterier:

 1. Kompresjons-funksjonelle tester vurderer ressursene for ytterligere blodtilførsel til hjernen og hjelper til med å finne en metode for å beskytte hjernen under klemmen av fartøyet under en kirurgisk operasjon;
 2. Ultralyddopplerografi gjør det mulig å skaffe data om patensen, hastigheten og retningen av blodstrømmen i vertebrale arterier;
 3. Tosidig skanning visualiserer veggene i arteriene, naturen og strukturen av stenose, dens tilstand;
 4. Dopplerografi er viktig for å bestemme reserven for hemodynamikk i hjernen når det etableres indikasjoner på kirurgisk inngrep;
 5. Ultralyddopplerografi - gir en ide om risikoen for blokkering av blodårer.
 6. Angiografi av hjernens kar og nakke på MR vil gi en ide om den generelle tilstanden til hovedkarene i hodet;
 7. Kontrastangiografi er viktig for å løse problemet med muligheten for kirurgisk korrigering av PA;
 8. Oto-neurologisk undersøkelse og MR kan karakterisere tilstanden til hjernen før angiografisk undersøkelse.

Behandling av tortuositet av vertebrale arterier

Med denne patologien kirurgisk inngrep er indikert når det er en trussel om akutt iskemisk slag hvis det første segmentet av PA er skadet. I andre tilfeller gjennomgår pasienten konservativ symptomatisk behandling med sikte på å senke blodtrykket og fjerne symptomene på cochlear-vestibulære lidelser. Denne metoden er ikke i stand til å korrigere en arteriefeil, men kan kvalitativt forbedre pasientens liv. Kontraindikerte skarpe hodebevegelser, løftevekter, manuell terapi, i motsetning til cervical osteochondrosis, når indikasjonene er anbefalt massasje.

Den cerebrale vaskulære deformiteten

Parallelt med tortuositeten til vertebrale og karotisarterier, observeres patologier forbundet med tortuositeten til store og små kar i hjernen, som også kan forårsake forstyrrelser i blodtilførselen til vitale sentre. Årsakene til deres deformasjon er lik de som er beskrevet ovenfor. Oftest lider arteriene av hjernebunnen, inkludert Willis-sirkelen og tilstøtende segmenter. Ofte er deformasjonene av disse karene kombinert med stenoser. Ofte i bøyningsstedene er det trombi, samt okklusjoner (obstruksjon) av arteriene. Denne tilstanden forårsaker akutt iskemi og utvikling av et slag i den delen av hjernen, for blodtilførselen som det berørte fartøyet reagerte på.

I tillegg til tortuosity av arteriene, kan det være endringer i strukturen til hjerneårene. På grunn av den forstyrrelse av den normale strøm av blod fra hjernevevet kan utvikle patologiske prosesser, er venøs stasis diagnostisert, årsaken til hvilken det er meget vanskelig å fastslå, fordi symptomene på sykdommen er lik andre vaskulære forstyrrelser, uavhengig av årsaken til patologien.

Brudd på venøs blodsirkulasjon i hjernen på grunn av tortuositet og stenose av karene

Symptomer på venøs trengsel i hjernen og dens årsaker

Avhengig av lokalisering av vrøvlens tortuositet, kan tegnene være forskjellige, men generelt er symptomatologien som følger:

 • Alvorlig hodepine ledsaget av nevrologiske symptomer: kvalme, oppkast, endret bevissthet, muligens psykomotorisk agitasjon. I fremtiden er fokal symptomer forbundet: parese, lammelse av lemmer, epileptiske anfall og andre komplikasjoner.
 • Når en venøs stase av trombose oppstår i venenes fokus, utvikler betennelse i venetaket, tromboflebitt oppstår, og kroppstemperaturen kan stige. Fokuser på betennelser er labile, de kan migrere til nabolandene i hjernen. Hvis det ikke blir gitt hjelp i tide, kan et hemorragisk slag utvikle seg - en blødning i hjernen; cerebralt ødem, ofte med koma eller dødelig utgang.

Årsakene til tortuosity av cerebral fartøy kan være både medfødte og ervervet som følge av langvarig kronisk hypertensjon. Symptomene på sykdommen ligner symptomene på alle andre vaskulære lidelser i hjernen.

Hovedtegnet på venøs overbelastning er vedvarende høyt blodtrykk, noe som er vanskelig å korrigere og en konstant hodepine av forskjellige typer - fra en skarp paroksysmal til støyende. Smerten er lokalisert som regel i parietalområdet og er ledsaget av nedsatt bevissthet og epileptiforme anfall. Ofte er det neseblod som gir lindring til pasientene. Ofte er det smerter i øynene, hevelse av øyeprotein, forstørrelse av øyens vener, fylde og tortuositet i vener på øyelokkene, på kronen, pannen og templene.

Behandling og forebygging av hjernesykdommer

En vellykket og rettidig diagnose er nødvendig for vellykket behandling. Hvis det oppdages en venøs stasis, er det nødvendig å begynne kampen mot trombose. For å gjøre dette, bruk antikoagulantmidler for å redusere blodviskositet og unngå dannelse av blodpropper. Hyppigere enn ikke, er heparin brukt til dette formålet i henhold til en individuell ordning. I tillegg tilskrives samtidig behandling for å senke blodtrykket og forhindre hemorragisk slag. Med den samtidig inflammatoriske prosessen blir antibiotika vist, med smerte legen foreskriver smertestillende medisiner.

Pasientene bør være lydhøre overfor legenes resept, overholde alle foreskrevne forskrifter, siden i fremtiden kan situasjonen med høy sannsynlighet gjenta. Etter å ha fjernet akutte symptomer, bør legen evaluere situasjonen i et kompleks, foreskrive en ytterligere undersøkelse og bestemme videre behandlingstaktikk. Hvis det er behov og er teknisk mulig, kan kirurgisk behandling foreskrives for å korrigere vaskulær defekt. I tilfelle umulig kirurgisk inngrep, er behandlingen symptomatisk, pasienten foreskrevet for å lede en sunn livsstil, gi opp dårlige vaner, kontroller blodtrykket og systematisk motta behandling for å opprettholde et normalt nivå av blodviskositet. Det anbefales også å gjennomgå årlig sanatoriumbehandling i spesialiserte nevrologiske sanatorier.

Pasienter med patologisk knekking av de sentrale skip og hjernen fartøy må huske på at de må hele tiden overvåke deres helse, gjennomgå regelmessig dispensary undersøkelse, se dynamikken i sykdommen på en riktig måte og å oppsøke lege hvis noe har endret seg i helsetilstanden til det verre. Ved å gjøre dette kan de minimere sannsynligheten for komplikasjoner og vil kunne lede et fullt sosialt og personlig liv.

S-formet krympe av den indre halspulsåren

Carotis er dannet i brysthulen: venstre halsarterie begynner i aortabuen og høyre parser (arteria carotis) - av skulderen spindelen, så vil de bli delt inn i den ytre og indre arterie. Tilfreds patologisk tortuosity av arteria carotis interna tortuosity eller begge arteria carotis interna (arteria carotis interna). Ofte oppleve følgende symptomer på patologisk tortuosity av ICA og CCA (arteria carotis communis).

Typer av vaskulære patologier:

 • S-formet tortuosity av ICA. Til utseendet av en jevn kurve langs arterien (en eller flere) fører til forlengelsen. Dette gir ingen ulempe, det oppstår vanligvis uventet under en forebyggende undersøkelse. Over tid øker vaskulære bøyninger og kan vise seg å være bøyninger, noe som uunngåelig fører til fremtidige brudd i blodet.
 • Kinken på fartøyet i en spiss vinkel er kinking. I noen tilfeller er denne feilen medfødt, i dette tilfellet kan et barn fra barndommen lide av et brudd på hjernens sirkulasjon. I andre tilfeller utvikler den seg fra en S-formet arteriebukke med langvarig hypertonisk sykdom og skleroserende kar. Med denne patologien utvikler en sykdomssykdom med utvikling av nevrologiske symptomer: kvalme, oppkast, en følelse av ustabilitet, lyder i ørene, hodepine.
 • Tortuosity av arterien er loopy - coiling. På arteriene dannes løkker. I dette tilfellet er det ingen skarp kink, men styrken av blodstrømmen i dette området avtar, i noen tilfeller betydelig, og symptomatologien utvikler seg plutselig og uforutsigbart. Angrep avhenger av nivået av blodtrykk, pasientens stilling og andre indirekte årsaker.

Symptomer og deteksjon av patologisk tortuositet av karoten arterier

Diagnose av sykdommen er komplisert av det faktum at Symptomene på slemhinnene i karoten arterier ligner andre vaskulære sykdommer: slag, aterosklerotiske vaskulære lesjoner

For pasientens undersøkelse brukes moderne metoder for å etablere diagnosen: radioisotop og dupleksskanning. Disse metodene er basert på ultralyd diagnostikk og ekkoscanning. I senere stadier gir radiopaque angiografi også gode resultater for å bestemme karet deformasjonens karakter. Den hemodynamisk signifikante tortuositeten til ICA, bestemt ved komplekse diagnostiske metoder, er grunnlaget for kirurgisk inngrep.

Behandling av slemhinnene i halshinnene

Den patologiske tortuositeten til arteriene kan bare helbredes ved en kirurgisk prosedyre. I tilfelle når tortuositeten til ICA oppdages med en betydelig overtredelse av hemodynamikk, er det besluttet å gjennomføre operasjonen. Denne komplekse operasjonen utføres i spesialiserte vaskulære sentre av kirurger som har erfaring med å utføre slike tiltak.

Fartøyet er rettet, i dette tilfellet er dets område, som har gjennomgått stenose eller er plaget av aterosklerose (plakk), forkortet, enn patenteringen av arterien er gjenopprettet. I noen tilfeller kan operasjoner på ICA være ukomplisert, andre kan kreve proteser på fartøyets sted. Denne operasjonen utføres med omfattende skade på halspulsåren.

I de aller fleste tilfeller etter operasjonen forsvinner symptomene på oksygen sult i hjernen helt. Risikoen for pasientens liv er minimal, men for å oppnå en god effekt fra operasjonen er det nødvendig å fastslå nøyaktig årsaken til sykdommen og for å begrense sammenhengen mellom sårbarhet av arteriene med brudd på hjernecirkulasjon. Når det er fastslått at ICAs tortuositet ikke er hovedårsaken til NIC, utføres konservativ behandling, er pasientene på dispensaregister under tilsyn av en lege.

Forebygging av sykdommer i karoten arterier

For å forhindre utvikling av patologiske forandringer i strukturen av veggene i karoten arterier, er det nødvendig:

 • Kontroller nivået av kolesterol i blodet, unntatt fra dietten fett, røkt, salt mat;
 • Det er nødvendig å forlate dårlige vaner, særlig fra røyking, da nikotin påvirker veggene til karene negativt, forårsaker sklerose og stenose;
 • Det er nødvendig å kontrollere kroppsvekten, moderat regelmessig fysisk aktivitet er velkommen;
 • Kontraindikert manuell terapi, løftevekter, skarpe hodebevegelser og profesjonell sport.
 • Typer av patologisk tortuosity av blodkar

  Slike patologiske forhold som arteriell hypertensjon og nevrocirkulatorisk dystoni er ganske ofte tortuositeten til karene i ryggraden eller karoten arterier, som pasienter noen ganger ikke engang gjetter. I mellomtiden er patologisk patologiske tortuositet ofte årsaken til forbigående iskemiske angrep og slike formidable patologier som iskemiske slag.

  årsaker

  Oftest er årsakene til den patologiske tortuositeten av blodkar i genetikk. For arvelige grunner blir bindevevet til arterieveggene til elastiske fibre større enn det for kollagenene. Dette reduserer styrken i vaskemuren, øker slitasjen og fører til tortuositet.

  Også faktorene som forårsaker patologisk krymping av karetene inkluderer kolesterolplakk, siden de reduserer diameteren til arteriene, noe som får blodstrømmen til å forandre seg. De fleste patologiske tortuositet av brakiocephalic fartøy forårsaker ikke noen kliniske manifestasjoner, men over tid kan det føre til forbigående iskemiske angrep, og i forsømte situasjoner til mikroslag.

  Aterosklerotiske plakk - en av årsakene til vaskulær patologi

  Søvnige arterier

  Nesten i 20% av tilfellene oppdages den patologiske tortuositeten til nakkekarene hos voksne som et tilfeldig søk i ulike diagnostiske studier.

  Begge vanlige karotisarterier stammer fra thoracic hule, men venstre strekker seg fra aortabuen og høyre fra skulderstammen. På hver side finner bifurcering av de vanlige karoten arteriene sted på indre og ytre arterier. Hos pasienter er en og tosidig patologisk tortuositet av den indre halspulsåren mulig. I det overveldende flertallet av tilfellene utvikler den patologiske tortuositeten til den indre og felles halspulsåren.

  Typer av patologisk tortuosity av karoten arterier:

  • S-formet deformasjon. Øke lengden på arteriell fartøy fører til utseendet på sin glatte bøyning eller flere bøyninger. For tiden forårsaker slike patologiske tortuositeter av karene ikke noe ulempe for pasienten og kan detekteres ved en tilfeldighet. Men slike bøyninger har en tendens til å øke og forvandle seg til overflod, som bryter blodstrømmen til hjernen.
  • Kinking, eller bøyning av arterien i skarp vinkel. Ofte har en født karakter og forårsaker en forstyrrelse av cerebral sirkulasjon allerede i barndommen. Noen ganger virker det som neste stadium etter S-formet deformasjon, som ble kombinert med arteriell hypertensjon og aterosklerotiske forandringer i arteriene
  • Coiling, eller loop-lignende patologisk tortuosity av fartøy. Ved denne typen deformasjon bøyes arteriene jevnt, men sløyfer vises på dem, noe som fører til at blodstrømmen blir alvorlig. Kurset av denne typen krympe er paroksysmal. Hyppigheten av anfall er påvirket av faktorer som hypertensjon, pasientens stilling og andre.
  Varianter av patologisk tortuositet av den indre halspulsåren

  symptomer

  På tanken på sykdommen kan du skyve slike tegn og symptomer på patologisk tortuositet i arteriene:

  • En utmattende hodepine av forskjellig styrke;
  • Fra tid til annen er det problemer med koordinering, pasienter mister balansen sin;
  • Fluer for øynene, korte synkopale forhold;
  • Episodisk er det svakhet og nedsatt minne, håndbevegelser, det er taleforstyrrelse;
  • Hodet blir tungt, det er en ubehagelig lyd i ørene.

  Noen ganger ligner den patologiske tortuositeten til karoten arterier som de kliniske manifestasjonene av slike sykdommer som ONMK, aterosklerose, aorta-aneurisme, noe som ofte gjør diagnosen mye vanskeligere.

  diagnostikk

  For diagnosen - en patologisk krymping av fartøyene, bruk diagnostiske metoder, for eksempel dupleks og scintigrafi. Disse metodene er basert på ultralyd (ultralyd) og ultralyd. I kompliserte tilfeller, når det er nødvendig å avklare hvor mye arterien deformeres, brukes angiografi med kontrast.

  Hvis diagnosen viste en betydelig grad av hemodynamisk forstyrrelse på grunn av bøyning av den indre halspulsåren, bør man tenke på en kirurgisk operasjon.

  behandling

  For fullstendig gjenoppretting i slag av karotisarterier, kan bare kirurgisk behandling av patologisk tortuositet av fartøy hjelpe. Slike operasjoner kan kun utføres av høyt kvalifiserte vaskulære kirurger i spesielle sentre.

  I tilfelle en mindre krympe er det nok å rette karet. Dette fører til forkortelse, og den patologiske tortuositeten til karoten arterier elimineres dermed. Slike operasjoner anses å være ganske enkle.

  Men med tarmhinnene i halspulsåren på lang strekning, blir det nødvendig å etablere en spesiell protese. Til dette formål brukes katetre med innebygde sylindre, som er oppblåst inne i fartøyet, og gir den den opprinnelige formen.

  Etter dette utføres stenten av fartøyet med proteser, som forblir for å hindre gjentagelse av bøyningen.

  Ofte etter operasjonen stopper hypoksi i hjernevævet for alltid. Dette fører til en betydelig reduksjon i risikoen for død. Ikke glem at mange faktorer kan føre til blodstrømforstyrrelser i hjernen. Derfor, før det kirurgiske inngrep på tortuosity, er det nødvendig å bevise at det var årsaken til disse bruddene. Hvis dette ikke er tilfelle, trenger pasientene ikke kirurgi og undergår medisinsk behandling under tilsyn av behandlingslegen.

  Vertebral arterier

  Arteriene inne i ryggraden spiller en viktig rolle i blodsirkulasjonen av hjernen, sammen med karoten arterier. Dessverre kan de også bli rammet av patologisk tortuositet. Oftest er den patologiske tortuositeten til vertebrale arteriene lokalisert i deres intrakranielle områder.

  Generelt er slik tortuositet medfødt, og på grunn av kompenserende reaksjoner forårsaker det ikke noe tilsynelatende ubehag. Men med alder er de vridne segmentene av arteriene mer utsatt for aterosklerose, noe som kan forårsake problemer.

  Bøyning av vertebrale arterier kan forårsake en rekke cerebrale blodstrømningsforstyrrelser. Dette skyldes en reduksjon i diameteren av arteriene og en reduksjon av blodstrømmen gjennom dem. Ofte er det en bøyning i vertebralarterien ved inngangen til benkanalen.

  Fra innsiden av kanalen faller krympen vanligvis sammen med tilstøtende intervertebrale åpninger. I dette tilfellet, på grunn av arterien komprimering av vertebral appendages, noen ganger er det stenose. De fleste vertebrale arterier krysser i projeksjonen av 1. og 2. cervikal ryggvirvlene, hvor det er aneurismer, sløyfer, sporer av vegger og bøyer av disse fartøyene.

  symptomer

  Aterosklerose av karene forverrer løpet av den patologiske tortuositeten til vertebrale arterier, siden det fører til en jevn innsnevring av deres lumen. Symptomene på lesjoner av vertebrale arterier tyder ofte tydelig på det tilsvarende syndromet, men for nøyaktig diagnose er det nødvendig med en grundig undersøkelse av slike pasienter.

  Forstyrrelsen i vertebrale karene forårsaker ofte forstyrrelser i det vestibulære apparatet, som manifesteres av hørselshemminger, intense migrene og en kvalmefølelse.

  Den patologiske tortuositeten til vertebrale arterier kan plutselig føre til en NMC. Det er manifestert ved tap av bevissthet under søvn, lengre episoder av søvnapné, uordnede bevegelser av ekstremitetene, hvis sirkulasjonssvikt skjedde under waking perioden, er det en mørkere øyne, svimmelhet, stabilitet, ustøhet, tinnitus.

  Hyppig svimmelhet kan være et tegn på patologien til tortuositet av vertebrale kar

  diagnostikk

  For å korrekt diagnostisere den patologiske tortuositeten til vertebrale arterier, er nevrologen forpliktet til å bestille en ytterligere undersøkelse av pasienten for å korrekt tildele behandlingen i fremtiden.

  Nå er det diagnose med høy presisjon, som kan vise hvor mye fartøyets veggen påvirkes, i hvilken hastighet blodet beveger seg langs arterien, for å avsløre nøyaktig lokalisering og form av patologisk forandring av fartøyet.

  Omfanget av diagnosen er generelt lik den som utføres med en patologisk tortuositet av halspulsåren:

  • Funksjonsprøver rettet mot å vurdere cerebral blodstrøm og finne en måte å beskytte hjernen når fartøyet er klemmet intraoperativt.
  • Ultralyddopplerografi - en metode for å skaffe informasjon om det med hvilken hastighet og i hvilken retning blod beveger seg i vertebrale arterier og hvor passiv de er, viser risikoen for blokkering av arteriene;
  • Dupleksforskning bidrar til å visualisere tilstanden til vaskemuren, da, hvor mye det er innsnevret;
  • MR-angiografi gjør det mulig å vurdere tilstanden av cerebral fartøy;
  • Angiografi med kontrast gjør det klart hvordan det er mulig å korrigere tortuositeten til vertebrale arterier kirurgisk.
  • En nevropatologs undersøkelse og magnetisk resonanstomografi gjør det mulig å vurdere tilstanden til hjernen før angiografi.
  Krymping av vertebralarterien på angiografi

  behandling

  Med patologisk tortuositet av vertebrale arterier, bør kirurgi bare vurderes når pasienten er truet med ONMI ved iskemisk type ved skade på det første segmentet i vertebralarterien. I alle andre situasjoner er behandling av arteriene rettet mot å lindre symptomene på denne patologien, særlig vestibulære lidelser.

  Og selv om tortuosity ikke vil gå hvor som helst, blir livskvaliteten fra behandlingen sterkt forbedret. Slike pasienter bør unngå å løfte tunge gjenstander, hurtige hodebevegelser, manuell terapi.

  Hjernearterier

  Slike tortuositet av arterier observeres på nivå med det ovenfor beskrevne og kan utvikle seg i både små og store cerebrale kar. Sin etiologi har også en genetisk karakter. I de fleste tilfeller er deformasjoner mottakelige for arteriene i hjernebunnen, som blant annet omfatter sirkel og nærliggende områder.

  Ofte er tortuositeten til cerebral arterier kombinert med deres stenting. I bøyninger observeres ofte trombdannelse og okklusjon. Dette fører til utvikling av ONMK i segmentet, blodtilførsel til den berørte arterien.

  I hjernen er det mulig å vri ikke bare arteriene, men også de venøse karene. På grunn av forverring av utstrømning av blod fra hjernen, er det en vevstopp, hvor funnet av den underliggende årsaken er vanskelig fordi de kliniske manifestasjonene av mange vaskulære patologier er svært lik hverandre.

  symptomer

  Kliniske manifestasjoner av symptomer på stagnasjon i hjerneårene kan variere med forskjellige steder i de berørte årene, men det finnes også vanlige trekk:

  • En intens hodepine, ledsaget av nevrologiske symptomer, nedsatt bevissthet, en følelse av kvalme, oppkast, pasienter kan bli nervøse. Deretter er det fokal symptomatologi: kramper, lammelse og parese og andre symptomer.
  • Hvis de berørte årene er trombosed, kan de bli betent med dannelsen av tromboflebitt. Dette indikeres av hypertermi. I forsømte tilfeller fører denne tilstanden til ONMK hemorragisk type, noe som kan forårsake noen og føre til døden.

  Den patologiske tortuositeten til cerebral fartøy er arvelig og ervervet som følge av langvarig essensiell hypertensjon. Symptomene på denne arten er identiske med tortuositeten til fartøyene av annen lokalisering.

  Venøs overbelastning preges av stabil arteriell hypertensjon, som ikke reagerer på behandling.

  Også med ham er det vedvarende hodepine av varierende intensitet. Smerten er vanligvis plassert i kronen og kombineres med kramper og bevissthetstap. Hos slike pasienter kan blødning fra nesen begynne, etter som pasientene føler seg bedre.

  Akkurat som stasis er ledsaget av øynesymptomer: øynene er skadet, venene vokser, proteinene hovner, venene på øyelokkene, i den tidlige regionen og på kronen blir krympet.

  behandling

  Tidlig diagnose forbedrer resultatene av behandlingen betydelig. Pasienter med venøs overbelastning bør begynne å introdusere antikoagulantia for å redusere blodviskositeten og redusere risikoen for trombose. Til dette formål benyttes ofte heparin, hvor doseringen velges individuelt. Samtidig forsøker leger å forhindre muligheten for hemorragisk slag og stabilisere blodtrykket til dette formål.

  Hvis det er betennelse, bør pasienten foreskrive antibiotika, og når det oppstår smerte, er det nødvendig med smertestillende midler. Behandling av patologisk tortuositet i blodkar krever stort ansvar, ikke bare fra leger, men også fra pasienter.

  For å forhindre at sykdommen oppstår, må de også følge alle anbefalingene fra den behandlende legen nøye etter utslipp. Når akutte forhold stoppes, må legen etter ytterligere diagnose bestemme nødvendigheten og muligheten for kirurgisk inngrep. Hvis dette ikke er mulig, foreskrives pasienten behandling for å lindre symptomene. Han bør glemme dårlige vaner, flytte til en sunn livsstil, følg nøye på nivået av blodtrykket og få kursene til medisiner som fortynner blodet i tide.

  Det er spesielle nevrologiske sanatorier hvor slike pasienter bør gjennomgå et rehabiliteringsprogram minst en gang i året.

  forebygging

  Profylakse av patologisk tortuositet av karene utføres som følger:

  • Det er nødvendig å avstå fra å spise mat rik på fett for ikke å forårsake en økning i mengden kolesterol i blodet;
  • Stopper bruken av alkohol og sigaretter. Røyking virker ikke bra på vaskulæren, noe som fører til sklerose og sammenblanding.
  • Reduksjon av overvekt, mosjon, gåing;
  • Det er nødvendig å unngå å løfte tunge gjenstander, høye sportsbelastninger, skarpe svinger eller fliser på hodet, besøk av manuelle terapeuter.

  Pasienter som lider av patologisk vaskulær abnormitet bør vite at deres liv og helse er avhengig av deres ansvarlige holdning til tilstanden deres og nøyaktig overholdelse av alle de ovennevnte anbefalingene. I tilfelle av forverret helsetilstand, bør ikke besøk hos lege utsettes. Dette vil forbedre livskvaliteten betydelig.

  SHEIA.RU

  Pathologic Crimp av Inner Sleepy Artery: Bøye Symptomer, Behandling, Hva å gjøre

  Symptomer og behandling av patologisk tortuositet hos den indre halspulsåren

  Den indre halspulsåren (BCA) refererer til de viktige karene som gir næring av hjernen. Disse fartøyene har en viss tortuosity, som, innenfor normens rammer, ikke påvirker blodstrømmen. Sterke kinks og patologiske tortuositet i den indre halspulsåren kan imidlertid føre til alvorlig nedsatt blodtilførsel til den intrakraniale strukturen.

  Struktur av karoten arterien

  Denne arterien er et par, den felles arterien er delt inn i to - venstre og høyre. Den venstre halspulsåren starter fra aortabuen, og den høyre - i humeralstammen. Videre er de delt inn i den ytre halspulsåren og den indre. Dette stedet heter bifurcation. Umiddelbart etter forgreningen i den indre halspulsåren dannes en bestemt utvidelse, kalt karoten sinus, som er en viktig refleksogen sone med mange nerveceller. Disse cellene er involvert i å opprettholde blodtrykk, i regulering av hjertefunksjon, blodsammensetning og tilstedeværelse av oksygen.

  Utvikling av patologisk krypearteri

  En viktig faktor i utviklingen av tortuositeten til ICA er arvelighet og medfødte forandringer forbundet med overhenget av elastiske fibre over kollagen i blodkarets vev. Dette bidrar til slitasje på store fartøyes vegger, deres tynning og deformasjon.

  Utviklingen av patologi kan følge av en overdreven belastning på en arterie, som forekommer i hypertensjon og aterosklerose, når det avsettes på veggene i blodkarene aterosklerotisk plakk reduserer karlumenet og forårsaker avbrudd i blodstrømmen. Det er sannsynlig at det er andre mulige årsaker som utløser denne patologi, men full klarhet i denne saken ikke finnes ennå.

  I mellomtiden, som vist ved forebyggende undersøkelser, utgjør manifestasjonen av tortuositet av karoten arterien opptil 25% av befolkningen.

  Typer krympe av blodkar

  De vanligste typene av patologisk tortuositet av fartøy er:

  • S-formet krympe er en jevn bøyning som kan finne sted på ett eller flere steder. Slike bøyer har ingen signifikant effekt på menneskets trivsel og manifesteres bare i forebyggende undersøkelser. Imidlertid kan de utvikle seg, som allerede fører til infleksjoner og følgelig til alvorlige forstyrrelser i blodstrømmen.
  • Kinking - fartøyets kink i spiss vinkel. I noen tilfeller kan denne patologien være medfødt og fra barndommen følge en person med sirkulasjonsforstyrrelser i hjernen. Det kan også utvikle seg fra en S-formet krympe, forverret av hypertensjon og aterosklerose. Den samtidige manifestasjonen av Kinking er nedsatt hjernesirkulasjon og karakteristiske symptomer for ham.
  • Coiling - looped crimp arterie. Selv om denne type patologi av arterien ikke danner en skarp bøyning, påvirker det blodstrømmen, noe som bremser det betydelig. Intensiteten av symptomatologien som manifesteres avhenger av størrelsen på arterielt trykk, pasientens stilling og andre faktorer.

  symptomatologi

  Knekking av arteria carotis interna er mest ofte asymptomatiske, men med progresjonen av pasientens patologiske tortuosity av sin start for å forstyrre fenomen som skyldes forstyrrelse av cerebral sirkulasjon, noe som er vist i de følgende symptomer:

  • hyppig svimmelhet;
  • hodepine av forskjellig lokalisering;
  • brudd på koordinering av bevegelse;
  • støy i ørene;
  • periodisk taleforringelse;
  • kortvarig bevissthetstap
  • minneverdigelse;
  • reduksjon i arbeidsevne.

  diagnostikk

  Diagnostikk av patologisk tortuositet hos karoten arterier kan ikke utføres bare på grunnlag av symptomatiske indikatorer, siden disse manifestasjonene er karakteristiske for andre typer vaskulære sykdommer. Derfor er det obligatoriske tillegget resultatene av studier utført i klinikken.

  Disse inkluderer:

  1. ekkoscanning med ultralyddopplerografi og spektralanalyse av det mottatte signalet;
  2. spiral computertomografi;
  3. radiopaque angiografi.

  Disse diagnostiske verktøyene gir deg mulighet til å vurdere hemodynamisk blodgass i tortuositetsområdet, identifisere tilstedeværelsen av indre karotisdysplasi, distal til tortuositet, bestemme arten av deformasjon av fartøyet. Etablert på grunnlag av komplekse diagnostiske verktøy, tjener signifikante patologiske endringer som indikasjoner på behandling ved kirurgisk korreksjon.

  behandling

  Behandlingen av patologisk tortuositet av karoten arterier er mulig bare ved kirurgisk metode. Slike operasjoner utføres i spesielle senter for vaskulær kirurgi. Fartøyets sted, utsatt for stenose eller rammet av aterosklerose, forkortes, noe som gjør det mulig å gjenopprette patenen av arterien. Med omfattende skade på karoten arterie resort til protesen av fartøyet.

  Hvis slemhinnene i halshalsarteriene er ledsaget av stenose, brukes ballonkateter og metallstenter igjen inne i karet for å forlenge arterieområdet for å hindre at det blir innsnevring. Gjenopprettingsperioden etter operasjonen tar ikke mer enn 7 dager. Etter behandlingen forsvinner symptomene på oksygen sult av hjernen helt.

  forebygging

  Følgende tiltak kan brukes til å forhindre carotis sykdom:

  • Vedlikehold av blodkolesterolinnhold innenfor det nødvendige nivået, eliminering av fete, salte og røyke matvarer fra kostholdet og berikende det med friske grønnsaker og frukt;
  • behandling av arteriell hypertensjon
  • fullstendig opphør av røyking, som relaterer seg til de farligste faktorene som påvirker utviklingen av patologiske forandringer i blodkarets vegger;
  • kontroll av kroppsvekt;
  • trene med moderat treningsnivå
  • Utelukkelse av tung fysisk anstrengelse, plutselige hodebevegelser, sport på profesjonelt nivå.

  I tillegg er det viktig når du har symptomer på cerebral sirkulasjonsforstyrrelser, gå til legen og gå gjennom studiene som er tildelt ham.

  Overholdelse av alle disse tiltakene er relevant for personer som allerede har gjennomgått operasjon.

  Deformasjon av den indre halspulsåren - patologisk tortuositet

  Den indre halspulsåren er et hemodynamisk signifikant element i hjernens sirkulasjonssystem.

  Dette fartøyet er i de fleste tilfeller ikke rettlinjet og har tortuositet. Noen av dem har ingen effekt på blodstrømmen og regnes som et tegn på norm. Sterke overskudd kan imidlertid forstyrre full blodtilførsel av intrakranielle strukturer, noe som resulterer i ulike lidelser. Patologisk tortuositet av den indre halspulsåren fører til dysplastiske lidelser, som er markert distale til grov bøyning. I en slik situasjon er det nødvendig med en operativ korreksjon for å gjenopprette straightness av blodstrømmen.

  symptomatologi

  Hvis det er en utprøvd patologisk tortuositet i den indre halspulsåren, blir pasientene truet av ulike ubehagelige fenomen som er forbundet med dårlig blodtilførsel til hjernen.

  Spesielt er symptomene på en slik avvik fra normen:

  • hodepine lokalisert i tidsmessige og frontale deler;
  • hyppige angrep av svimmelhet;
  • minneverdigelse;
  • støy i ørene;
  • reduksjon i arbeidsevne.

  Hvis en grov bøyning i lang tid hindrer normal blodstrøm gjennom den indre halspulsåren, vil dette før eller senere føre til forbigående iskemiske angrep i bassenget, plutselig bevissthetstap og også til utvikling av et slag. Den vanligste konsekvensen av patologi er kronisk mangel på cerebral sirkulasjon.

  diagnostikk

  Den viktigste forskningsmetoden, som gjør det mulig å studere staten og anatomiske trekk ved strukturen av den indre karoten USD av brakiocephalic arterier.

  Ved hjelp av diagnostikk er spesialister i stand til å vurdere karakteren av blodstrømmen i tortuositetsområdet og dets hemodynamiske parametere. Pasienter er i tillegg tilordnet magnetisk resonans eller direkte angiografi av arterier som ligger på nakken. Metoden for spiralberegnet tomografi, som er i stand til å oppdage tegn på dysplasi som utvikler seg distal til tortuositeten til den indre halspulsåren, benyttes også. Hvis det oppdages slike patologiske endringer i diagnostiseringsprosessen, tjener dette som en indikator for å utføre kirurgisk korreksjon. Kirurgi er også nødvendig i tilfeller av økt lokal blodstrømshastighet assosiert med nærværet av en sterk bøyning av karet.

  behandling

  For å gjenopprette straightness av blodstrømmen i den innviklede indre halspulsåren, gjennomgår pasientene reseksjon av fartøyet etterfulgt av rettelse.

  Rekonstruktiv kirurgi utføres ved bruk av generell eller lokal anestesi og tar ca. 2 timer. Reseksjon av pasientens patologiske tortuositet utføres oftest med replantasjon i den gamle elvemunningen. En end-til-ende anastomose-opsjon er også mulig.

  Varigheten av rehabiliteringsperioden etter operasjonen er fra 5 til 7 dager. Etter uttak fra sykehuset skal pasientene undersøkes av en spesialist hver 3. måned.

  konklusjon

  Kranser av den indre halspulsåren og andre nesekart er tilstede hos 80% av befolkningen og anses ikke som avvik fra normen. I de fleste tilfeller er slike uregelmessigheter ikke en risikofaktor for forekomsten av iskemiske lidelser, ikke gi symptomer og ikke trenger å bli behandlet.

  Men når tegn på cerebrale sirkulasjonsforstyrrelser forekommer, anbefales det å gjennomgå undersøkelse. Hvis det i løpet av diagnosen oppdages en utprøvd patologisk tortuositet av den indre halspulsåren som påvirker hastigheten på blodstrømmen, kan det være nødvendig med en operativ korreksjon. Behovet for å utføre et kirurgisk inngrep og graden av risiko som er forbundet med det, bestemmes av en spesialist etter å ha mottatt forskningsresultater.

  Patologisk tortuositet hos den indre halspulsåren er den hyppigst diagnostiserte sykdommen blant alle mulige deformasjoner av brakiocefaliske kar!

  Les Mer Om Fartøyene