Sår på bena

I verden er det 2 millioner mennesker som lider av sår i underekstremiteter. Som et resultat dannes dype defekter av den underliggende fiberen med nærvær av en inflammatorisk prosess. Etter epithelialisering av vevet, forblir de stygge arrene. Tilstanden fører til tap av sunt vev på beina. Ofte, i nærvær av skade, reparasjonsprosesser er brutt, åpne sår praktisk talt ikke helbrede.

Det virker som om en slik sykdom sir Benjamin Brody skrev: "Sykdommen dreper ikke, men uten tilstrekkelig behandling blir livet til et ekte helvete. Det skjer ofte. Cure krever god kunst. " Utseendet på sår på lemmer blir oftere en komplikasjon. Selvmedisinering er strengt forbudt. For hjelp, bør du konsultere en phlebologist. Det er viktig å identifisere årsaken til utviklingsbetingelsen. Ellers vil feil behandling føre til irreversible konsekvenser.

 • Tilstedeværelse av diabetes mellitus. For det første er følsomheten i nedre ekstremiteter tapt på grunn av dødsfallet til noen av nerveendingene. Hvis du holder hånden over beinet ditt, virker lemmen kaldt, sammenlignet med en sunn. Patologien til blodkar er tydelig sporet. Når innerveringen senker, reduseres den generelle følsomheten. Ofte er det et kombinert alternativ. Defekter er oftere på de store tærne. Pasienter klager over smerter i natt. Et karakteristisk trekk er fraværet av syndromet av intermittent claudication. Ofte fører et traumer av korn av forskjellig opprinnelse til en lignende tilstand. Sårene avslører et karakteristisk utseende: dyp, stor diameter. Utfallet er infeksjon, noe som er farlig. Ofte gjenkjenner benken på benet. I fremtiden er amputasjon nødvendig.
 • Åreknuter av bena. I de tidlige stadiene krever konservativ terapi, oppstår ingen formidable komplikasjoner. Sunt vev kan bevare seg. Med løpende former vises ovennevnte sår på beina.

I begynnelsen av sykdommen er hudfeilene hvite. Med progresjon og mangel på passende terapi, dannes sår. De forsvinner sakte. De kommer til benet av den skadde shin. Skader blir stadig ledsaget av hevelse. Med forverring av situasjonen øker ødemet bare. Resultatet er venøs overbelastning, trofisk dysfunksjon. Prosessen er ledsaget av en ubehagelig lukt fra sårene. Ved utilstrekkelig behandling eller fravær utvikler komplikasjoner. Dette inkluderer erysipelas, varicothrombophlebitis. I avanserte stadier går tilstanden inn i sepsis.

 • Tromboflebitt. Det uunngåelige utfallet er dannelsen av sår. Sykdommen er ekstremt farlig blant annet vaskulær. Føtter er forskjellig fra berøring. Karakteristisk for lokal temperaturøkning, misfarging. Favoritt lokalisering av lesjoner på underbenet, hælen, tommelen. Essensen av tromboflebitt er dannelsen av blodpropp - en trombose. Tårer av, han er i stand til å komme inn i et hvilket som helst organ. Utfallet er sjelden død. Hvis en blodpropp hindrer små kar, oppstår trofiske sår.

Terapi for slike pasienter utføres av onkologer. På avanserte stadier er kirurger involvert. Valget av behandlingsmetode avhenger av alvorlighetsgraden av sykdommen. Hvis pasienten ikke har fjerne metastaser, utrydding av skadet vev, utføres fjerning av regionale lymfeknuter. Avslutt operasjonen med hudplast av lokale vev. I tilfelle om det ikke er mulig å gjennomføre operativ inngrep, utføres palliativ terapi, noe som letter pasientens liv. Tilstedeværelsen av en ondartet tumor indikerer i de fleste tilfeller en ugunstig prognose. Trofisk skade hos kreftpasienter helbreder i lang tid, påvirker livskvaliteten negativt.

 • Sykdommer i bindevev av autoimmun opprinnelse. Det er ingen spesifikke manifestasjoner av sårdannelse. Ved langvarig skade er det nødvendig å gjennomgå diagnostikk for autoimmune sykdommer. Oftere er sårene lokalisert på underbenene, som er i stand til å berøre hoftene. I sjeldne tilfeller finnes den på føttene. Med hudsykdommer følger sårflater nødvendigvis pasienten. Defekter vises som et resultat av vaskulitt, viser en tendens til mangel på regenerering.

I de fleste tilfeller er den primære kilden til sårdannelse ikke vanskelig. Dette blir det første trinnet for videre tilstrekkelig terapi. Hovedprinsippene i behandlingen vil være patogenetiske og antibakterielle.

Behandling av trofiske myke skader

Begynn terapi med den underliggende sykdommen. For hver pasient er valg av metode strengt individuelt. Utvalg av medisiner oppstår etter etablering av årsakene og diagnosen.

 1. Det viktigste middelet er salve, applicert lokalt. Du kan bruke levomecol eller dioksykol.
 2. Vasking av såroverflaten med antiseptiske midler: furacilin. Løsninger bruker bare jet. Unngå bruk av konsentrerte løsninger på føtter, hofter. Legemidlene oppvarmes til romtemperatur. Ved å bruke en stråle, oppnås den beste terapeutiske effekten.

Lokal anvendelse av midler er rettet mot rensing av sår fra patogener. Valgmulighetene vil være folkemessige oppskrifter.

I tillegg til disse midlene er andre legemidler angitt:

 1. Antibiotika med et bredt spekter av handling. Den terapeutiske effekten kommer etter 10 dager, i alvorlige tilfeller kan det vare opptil en måned. Det er pålagt å utnytte disse midlene i utgangspunktet.
 2. Antiinflammatoriske stoffer: diklofenak.
 3. Platehemmere. Brukes til å korrigere blodets koagulasjonssystem. Pentoksifyllin er en forbindelse som forbedrer blodegenskapene. Legemidlet behandler en viktig sammenheng i patogenesen av trofiske lidelser.
 4. Preparater for behandling av allergier: suprastin.
 5. Soppmidler. Kronisk aktuelle ulcerative lesjoner er infisert med sopp. Mesteparten oppstår mot bakgrunnen av diabetes. Av denne grunn blir antimikrobielle midler nødvendige. Bruken av steroider regnes som en utløsningsfaktor. I nærvær av en bestemt flora blir den underliggende sykdommen behandlet. Gruppen inneholder salicylsyre, sinksalver. Folkets antimykotika tjener som celandine, vineddik.
 6. Enzymer. Kollagenase - kollagen er brutt ned på grensen mellom levende og døde vev. Det er en del av Iruksol for behandling av feil.

Om nødvendig er hemosorpsjon foreskrevet. I fremtiden vil det være nødvendig å endre terapiens taktikk. Det neste stadium av helbredelse er preget av dannelse av arr. På dette stadiet brukes en salve til trophic ulcers: ebermin.

Komprimering bandasje. I det store flertallet brukes elastiske bandasjer. De består av flere lag elastisk stoff med begrenset utvidbarhet. En daglig forandring er en forutsetning. Metoden brukes når det er åpne sår. Positive effekter av prosedyren er konvergens av ødemer, forbedring av blodsirkulasjonen i den skadede lemmen.

Med sår forårsaket av åreknuter, brukes en strikket bandasje fra "Medi" med II eller III kompresjonsklasser. Du kan bruke elastiske strømper for enkelhets skyld.

PODIATRIA er metoden for lossing av foten. På grunn av dette oppstår den helbredende effekten av ulcerøs defekt. Reduksjon av trykk oppnås ved å bruke ortopediske sko. Det er lov å bruke vanlige sko, men med bruk av spesielle innleggssåler, silikone korrektorer.

Fysioterapeutiske prosedyrer for sår på bena

På scenen av regenerering bruker maskinvare metoder:

 1. Kravchenko trykkammer. Prosedyren foregår under negativt trykk. Det brukes ofte til lesjoner forårsaket av aterosklerose.
 2. Laser terapi for sår. Brukes i nærvær av utålelig smerte, stimulering av regenerering.
 3. UFO. Det brukes til pasienter med lav immunrespons.
 4. Magnetisk terapi. Brukes i nærvær av langhelende sår, alvorlig smerte.
 5. Mudbehandling.
 6. Påføring av ozon. Metning av vævsceller med oksygen og forbedring av reparative prosesser oppstår.
 7. Hyperbarisk oksygenering er en effektiv behandlingsmetode. Oksygen forstyrrer løpet av livsprosesser av mikroorganismer. Som et resultat er resistansen mot antibiotika betydelig redusert.

Kirurgiske metoder

I motsetning til tradisjonelle oppskrifter og konservative metoder, betraktes kirurgi ekstremt effektivt. Når alle mulige metoder blir prøvd, forblir det den eneste - kirurgiske inngrep. Plastikkirurger kommer til redning. Når størrelsen på sårflaten på foten ikke overstiger 9 cm, brukes en transplantasjon av de egne vevene. For å sutur lappen, brukes en kosmetisk sutur. Hver dag strammer legen knottene, hudflatene konvergerer. Stedet heler helt på den tolvte dagen. Hvis det er et stort sår, blir prosessen forsinket i en måned. For patchen blir bare pasientens vev valgt.

Det er tilfeller når det er nødvendig å betjene pasienten raskt. Utfør eksisisjon av nekrotiske masser, legg en flap på huden på operasjonsfeltet.

Stadier av kirurgisk inngrep:

 • fjerning av nekrotisk vev på beina;
 • fjerning av utslippet fra operasjonsfeltet;
 • opprettelse av gunstige forhold for vevshelbredelse;
 • i ekstreme tilfeller - amputasjon. Den radikale metoden brukes i tilfelle muligheten for å utvikle gangren på fot, ben eller lår.

Ofte etter operasjon, må man kvitte seg med bruttofeil etter sårdannelse, arr er arret og grindet. Valg av metode er individuelt for hver pasient.

Laser fjerning av ulcerative lesjoner på beina. Årene påvirket av varicose er godt egnet til laser terapi. Ved hjelp av termisk virkning er visse blodkar ekskludert fra blodet. Utvalgte årer avtar, blodstrømmen skjer utelukkende gjennom sunne kar. Laseren påvirker årsakene til skader på huden. I tillegg til høy effektivitet må du legge merke til minimumsfølelsen av prosedyren. Etter en kort periode, som legen bestemmer individuelt, er pasienten i stand til å gå tilbake til normal rytme i livet. Kosmetiske feil etter at prosedyren er fraværende.

Vakuumbehandling lar deg bli kvitt ødemer og pus. Såret tørker ikke ut. Et slikt miljø er ugunstig for overlevelse av mikroorganismer.

Kateterisering. Metoden brukes sjelden hvis sårdannelse ikke heler i lang tid.

Virtual limb amputasjon. Under operasjonen, fjern metatarsophalangeal skjøt. Fotens integritet er ikke brutt. Hvis skaden er på hælen, anbefales det at du ikke velger metoden som presenteres. Metoden fjerner effektivt mulige infeksjonsfokus.

Skjæringsøm. Det regnes som en metode for valg av sår av hypertonisk opprinnelse.

Scleroobliteration. Det er viktig å huske kontraindikasjoner før behandling. Hvis det oppdages dyp venetrombose, er prosedyren strengt forbudt. Relative restriksjoner inkluderer graviditet, astma i bronkier. Høring av eksterne eksperter er nødvendig.

Terapi med folkemetoder

I lang tid har folk prøvd å behandle manifestasjoner med populære metoder. Ved å forsinke turen til legen, gjør pasienten et ekstra skritt mot amputasjon. Hvis du bruker oppskriften riktig, får du et positivt resultat. Kjente metoder er tillatt i de tidlige stadier. Du kan prøve å gjenopprette iskemisk vev med enkle midler. I avanserte stadier vil prosessen føre til irreversible konsekvenser. Det blir vanskeligere å redde lemmen. Konservativ behandling er ikke lenger effektiv.

Å behandle ulcerative lesjoner er tillatt på alle mulige måter, som er fulle av sosiale nettverk. Det er viktig ved de første manifestasjonene umiddelbart å besøke legen for å bestemme taktikken. Bruk av folkemetoder vil ikke lagre patologien, forsinke utfallet. Du kan bruke hjemmemedisiner, men legen hjelper med å velge den rette. Nettverket gir oppskrifter for behandling av skader, men avslører ikke spesifikke årsaker og tiltak for eksponering.

Det bør legges vekt på:

 1. Aloe. Juicen av planten renser rent, fremmer vevregenerering. Det brukes ikke til individuell intoleranse av komponenter. Å behandle bør være ekstremt påvirket hud rundt sår. Før bruk er plantens blader malt til en tilstand av vassdrag. Du kan legge til kjære.
 2. Eik bark. Handlingen er basert på innholdet av tanniner i sammensetningen. Den inflammatoriske prosessen med ulcerative benskader avtar. I tillegg til lokal applikasjon er oral administrering mulig.
 3. Nåler. Anlegget insisterer bare på alkohol. Av denne grunn er bruk av lokal behandling forbudt.
 4. Kamille kjemiker. Har utmerkede antiinflammatoriske egenskaper. Kan brukes lokalt og innover.
 5. Pulver fra Tartar. Såret vaskes med antiseptisk materiale, bestrøket med en liten mengde pulver. I dagene som følger, bør skaden ikke bli gjennomvåt. Det er viktig å sprute pulver hver dag. Snart begynner sårdannelse på beina å helbrede.
 6. Frisk hytteost. Kjøpt cottage cheese for prosedyren vil ikke fungere. Du trenger frisk, tilberedt hjemme. Skyll den berørte overflaten med serum før behandling. Deretter sitter ostemassen på riktig sted. På toppen av bandasjen. Tillat å forlate i 8-10 timer, og deretter endre.
 7. Salve basert på gåsfett. Den er tilberedt fra 100 g fett og 30 g propolis. Holder i et vannbad i opptil 10 minutter. Etter avkjøling til romtemperatur er det mulig å påføre en skadet overflate. En bandasjeforbinding påføres fra oven. Det er bedre å bruke en ferskt tilberedt salve daglig.

Hirudotherapy. Behandle skader og leeches. Problemer oppstår fra stillestående prosesser. I sammenligning med populære metoder er den presenterte varianten mest hensiktsmessig. Her handler de direkte om årsaken. Stoffet i spytt av leeches, hirudin, fortynner blod, beriker vev med oksygen. Behandlingsforløpet er kun foreskrevet av en lege. Det antas at spytt ødelegger patogene mikroorganismer, øker lokal immunitet.

Alt ville være bra, men komplikasjoner kan være uunngåelig

Langvarige ulcerative defekter fører til komplikasjoner av varierende alvorlighetsgrad. Det er nødvendig å ringe legen i tide, og ikke la vekten av tilstanden. Hovedårsakene til sykehusinnleggelse:

 • tromboflebitt;
 • leddgikt og artrose;
 • blødning fra sår;
 • dermatitt;
 • malignitet;
 • såret miase;
 • erysipelas, phlegmon på bena;
 • stivkrampe.

Under den akutte fasen av betennelse er det hyperemi og videre erosjon. Med utilstrekkelig behandling kan tilstanden forverres. Unngå dette vil tillate brukt på hudsalven, krem ​​rundt såroverflaten.

Hvis hudfeil er dårlig drenert, utvikler flegmon. Ved palpasjon er det svingninger, ødem i vevet. I et slikt tilfelle karakteriseres symptomene på forgiftning av høye temperaturer. Hvis symptomer på phlegmon er tilstede, er terapi med antibakterielle midler nødvendig.

Infeksjon av clostridial og ikke-clostridial opprinnelse kalles en alvorlig komplikasjon. Prosessen fortsetter lynrask. Til slutt oppstår sepsis som fører til ben amputasjon eller død.

Blødning kan komplisere sykdomsforløpet. Oftere oppstår de i nærvær av en defekt i løpet av de fartøyene der sårdannelse vil danne. Dette observeres ofte når svulsten er ondartet. Det er viktig å ikke utsette behandlingen i dette tilfellet og søke hjelp. Faktorer som fører til malignitet inkluderer irriterende stoffer, stråling. For å klargjøre diagnosen, bør en biopsi utføres. Malignitet observeres i 3% tilfeller. En vanlig lokalisering skjer på underben og lår.

Sårminasen er preget av tilstedeværelsen av insektslarver i sårene. Ofte blir de brukt som en rensemetode fra nekrotisk vev. Metoden er kjent som biokirurgi.

Erysipelas er den vanligste komplikasjonen som går til føttene og hofter. Det observeres ofte hos pasienter med venøs sårdannelse. Karakteristisk klinisk symptomatologi i form av feber. I fremtiden går hyperemi sammen. Denne tilstanden krever nødbehandling. De viktigste stoffene er antibakterielle.

Forebyggende tiltak

I de aller fleste tilfeller er forekomsten av symptomer et resultat av ikke fullstendig herdede åreknuter. Det er viktig tidlig å gjennomføre den nødvendige terapien for bein sykdommer. Kompresjonstrømper, elastiske bandasjer er kjøpt for permanent bruk. Søvn for syke mennesker er en hel vitenskap. Sett en vals eller pute på sengen. Shins bør være over nivået av hjertet. Om ettermiddagen blir ulike øvelser en integrert del av behandlingen. Du kan gjøre en sykkel eller sakse. På et passende tidspunkt vil sykling og svømming ikke være overflødig.

Hvis det er en følelse av tyngde, raspiraniya nedre lemmer, hevelse av foten, må du besøke phlebologisten raskt. Enhver sykdom er lettere og billigere å unngå enn å behandle!

Hva forårsaker trophic ulcers på bena

Trophic ulcer er en spesiell type skade på huden. Oppstår når den døde huden på huden er revet fra hudoverflaten på grunn av trofisk (næringsmessig) forstyrrelse og lokal blodsirkulasjonsforstyrrelse. Denne patologien er oftest dannet mot bakgrunnen av allerede eksisterende kroniske sykdommer, forskjellig i vanskelighetsgraden av helbredelse. Derfor representerer trofasår på beina og deres behandling et alvorlig kirurgisk problem.

Årsakene til trofasår

Hovedproblemet som fører til utvikling av trofiske forstyrrelser på beina er en mikrocirkulasjonsforstyrrelse av blodet. Ledet på dette fenomenet er oftest venøs insuffisiens, sjeldnere - dårlig arteriell blodstrøm eller forverring av lymfedrenering. Følgende årsaker kan føre til trofasår på beina:

 • åreknuter i underekstremiteter;
 • posttromboflebitisk syndrom (utvikles etter tromboflebitt);
 • diabetes mellitus;
 • aterosklerotisk lesjon av karene i bena og abdominal aorta;
 • hypertensiv sykdom;
 • lymfødem;
 • brenner og frostbit av føttene;
 • eksem.

Ved forgiftning med kjemikalier som inneholder arsen eller tungmetaller, kan det være trophic ulcers. Vaskulitt og noen smittsomme sykdommer kan forårsake denne patologien.

Ofte bemerket utviklingen av dårlig helbredende sår hos inaktive pasienter - etter et slag, ryggmargenskader.

I over 75% av tilfellene forekommer trofasår i åreknuter, slik at pasientene i de fleste tilfeller behandles av phlebologists.

Forstyrret venøs blodstrøm fører til blodavsetning (opphopning) av blod i bena. Stagnasjon av blod fører til en nedgang i tilførselen av vev - i første omgang dekker huden som den mest "unødvendige". Mindre riper på slik hud blir årsaken til sår, siden næringsstoffer i blodet ikke er nok nok til reparasjonsprosessen (helbredelse).

Iskemi ledsages av en reduksjon i lokal immunitet, noe som fører til infeksjonssår, ofte blir betent og betent.

symptomer

Før utseendet av såret på beina, kan du se typiske symptomer som indikerer en progressiv sykdom i venene. Disse symptomene inkluderer:

 • utseendet av hevelse - først på føttene, og deretter på bena;
 • kløe i kalvene;
 • Følelse av tyngde i bena;
 • konvulsiv tråkking av individuelle benmuskler;
 • hyperpigmentering vises - på benet huden ser mørkere områder på grunn av opphopning av hemosiderin i huden (produkt nedbryting av hemoglobin).

Videre fremgang av sykdommen fører til utvikling av dermatitt og eksem. Huden blir tett på grunn av hevelse, smertefullhet er kjent når det berøres. Sværheten av lymfedrenering fører til svette av lymf, det samles på huden i form av små, gulaktige dråper.

Videreutvikling av den patologiske prosessen er dannelsen av hvit atrofi, som representerer grensen for sårtilstanden. Det ser ut som et hvitt plaster i midten av den endrede huden. På dette stadiet blir den minste mekaniske effekten på huden årsaken til dannelse av sår.

Allerede i dette tidsrom kan det forstås som et utseende trofisk sår: det er lokalisert på hudens overflate, karakterisert ved en mettet rødbrun rød, og skorpedannelse. I fremtiden er det en klar tendens til å utvide og utdype ulcerativ lesjon.

Hvis trofasår er farlig

I den første fasen av denne patologien kan flere små sår dannes på en gang, som deretter øker i størrelse og går sammen i et stort sår. I særlig avanserte tilfeller kan sårene danne en felles såroverflate sirkulært på hele benet under kneet.

Såret vokser ikke bare i bredde, men også i dybden - nederlaget i det subkutane vev og muskler blir årsaken til et sterkt smertesyndrom. Det utløste trofasår er hovedårsaken til farlige komplikasjoner:

 1. Periostitt - utvikles når nekrotiske forandringer påvirker tibiens periosteum.
 2. Osteomyelitt er en enda mer formidabel komplikasjon, hvor mikroorganismer kommer inn i beinet gjennom magesår og forårsaker betennelse i beinet. Mulig ødeleggelse av beinet, ledsaget av patologiske frakturer.
 3. Leddgikt i ankelen. Spreading av et sår med en lesjon av periartikulær regionen fører til en reaktiv betennelse i leddet selv. I et alvorlig tilfelle kan kontraktur i leddet forekomme.

På bildet den innledende fasen av venøse leggsår er ofte observert noen utslipp - i de fleste tilfeller er det pus, som er et tegn på infeksjon i. Vanligvis skilt av en overskyet karakter, definerer den fibrin strips.

Svært ofte kommer en ubehagelig lukt fra trophic ulcers. Hos eldre mennesker, så vel som pasienter med alvorlig svekket immunitet, virker svampen ofte som smittefremkallende middel, noe som forverrer prognosen for behandlingen.

Faren for infeksjon ligger i utviklingen av enda mer komplikasjoner som i noen tilfeller kan føre til død av en person:

 • pyoderma;
 • erysipelas;
 • tromboflebitt;
 • allergisk dermatitt;
 • lymfadenitt;
 • phlegmon føtter;
 • sepsis.

Kronisk lokal infeksjon påvirker tilstanden til lymfatiske kar - hos 40% av pasientene er det et sekundært lymphedem.

diagnostikk

Å mistenke denne sykdommen er relativt enkel - det er nok å se trofasåret en gang i et bilde.

Hovedoppgaven er å bestemme hovedårsaken til sykdommen, siden den bestemmer hvilket behandlingssystem som skal brukes. Med trofiske lidelser på grunn av venøs patologi, er terapi signifikant forskjellig fra mavesår mot diabetes mellitus eller arteriell hypertensjon.

Diagnostiske tiltak er rettet mot studier av blodkar og blodkoagulasjonssystemet. Til fordel for venøse lidelser i underekstremiene, sier de:

 • mottak av COC;
 • kroniske sykdommer eller traumer, ledsaget av perioder med langvarig tvungen inaktivitet;
 • sykdommer ledsaget av et brudd på blodkoagulasjonssystemet (trombofili, antiphospholipidsyndrom).

Det blir også lagt merke til plasseringen av det patologiske fokuset: Et typisk sted for venøs trofasår er skinnet fra innsiden like under midten. Nedre ekstremiteter klart synlige åreknuter.

Det er obligatorisk for pasienter med trofasår å utføre ultralyd av fartøy i nedre ekstremiteter: både vener og arterier. Rheovasography bidrar til å etablere graden av forstyrrelse av mikrosirkulasjonen i bena. Siden pasienter med trofasår oftest har en hel bukett med sykdommer, er det nødvendig å konsultere mange spesialister (kardiolog, terapeut, endokrinolog, etc.). En grundig undersøkelse av en pasient med en slik patologi inkluderer EKG, overvåkning av blodtrykk og puls, blodprøver (klinisk og biokjemisk), koagulogramforskning.

Trofiske sår på beina og deres behandling

Under behandling av sår før legen, er oppgaven ikke bare å kvitte seg med dem, men for å minimere manifestasjoner av patologien som forårsaket utviklingen. Det gjøres stor innsats for å bekjempe infeksjonen.

Medikamentterapi omfatter flere grupper av rusmidler:

 • antiplatelet midler og antikoagulantia - er nødvendig for å forbedre mikrosirkulasjonen;
 • venotoniki - bidrar til å opprettholde og gjenopprette tonen i venene, redusere venøs trening;
 • antibiotika - utnevnes i henhold til resultatene av en mikrobiologisk studie som gjør det mulig å bestemme følsomheten til det smittefarlige middelet.

Ytterligere anstrengelser er gjort i den lokale effekten: Den modifiserte overflaten er pent rengjort (rengjort). Effektiviteten av rensing forbedres ved enzymatisk middel som ødelegger nekrotisk vev. Ved hjelp av antiseptiske løsninger utføres lokal kontroll av bakteriell invasjon. Etter rensing av såret og eliminering av tegn på betennelse, påføres gauzeforbindelser med preparater som stimulerer healing.

Viktig! Konservativ behandling av trofasår er en langvarig handling. Inntil fullstendig helbredelse kan ta flere måneder

Kirurgisk behandling i form av excision av ulcerøs defekt er ineffektiv - det tillater ikke å eliminere årsaken til patologien. Blant kirurgiske måter å bekjempe denne sykdommen, er de mest effektive operasjonene for å normalisere blodsirkulasjonen i bena. Phlebektomi og mini-flebektomi tillater restaurering av venøs sirkulasjon med tilstrekkelig høy effektivitet.

Tradisjonelle behandlingsmetoder

Ukompliserte trophic ulcers kan bli forsøkt å kurere ved hjelp av folkemessige rettsmidler. Du kan bruke urte dekokser, for eksempel kamille, calendula, St. John's wort. Dekoksjon av disse urter bør vaskes sår, eller bruk i form av fotbad. Etter behandling blir den sårholdige overflaten tørket. Infusjon eller avkok av barken av eik har en tanningseffekt, slik at de også kan håndtere den forandrede huden.

Ikke skad løsningen av kaliumpermanganat, men du bør ikke glemme sikkerhetsreglene når du klargjør det. Etter at du har oppløst kaliumpermanganat, må du filtrere løsningen slik at krystallene ikke kommer på huden din. Fargen på løsningen er lys rosa!

Legene kategoriserer ikke folkelig oppskrifter med blader av plantain, kål, med egg. Å dekke ulcerative defekter med tette blader eller cellofan øker risikoen for infeksjon. Tall i noen oppskrifter honning og egg er et ideelt næringsmedium for mikroorganismer.

forebygging

Forhindre forekomst av trofasår bare ved rettidig diagnose og behandling av vaskulær patologi. For dette anbefales det å konsultere en kirurg eller phlebologist for eventuelle klager som indikerer problemer med beinene på beina (tyngde i bena, følelsesløshet, hevelse, kramper).

Pasienter med åreknuter bør bruke kompresjonsstrikk eller bandasje bena med elastiske bandasjer. Graden av kompresjon bør bestemmes av legen, basert på undersøkelsens resultater.

Ved kroniske sykdommer i årer, er det nødvendig å avstå fra arbeid som krever lengre opphold i oppreist stilling. Arbeid under konstant overkjøling eller overoppheting er også kontraindisert.

Kontrollert fysisk belastning på bena er nødvendig - det lar deg aktivere venøs retur ved å redusere kalvemuskulaturen.

Trofiske sår av nedre ekstremiteter

Trofisk sår - en sykdom som kjennetegnes ved dannelse av defekter i huden eller slimhinnen som kommer etter avvisning av nekrotisk vev, og hvori svak strøm, liten tendens til helbredelse og en tendens til å gjenta seg.

Som regel utvikler de seg mot bakgrunnen av ulike sykdommer, varierer i vedvarende langsiktig kurs og er vanskelige å behandle. Gjenopprettelse avhenger direkte av løpet av den underliggende sykdommen og muligheten for å kompensere for de lidelsene som førte til utbruddet av patologi.

Slike sår heler ikke i lang tid - mer enn 3 måneder. Trofic sår oftest påvirker underarmene, så behandlingen skal begynne når de første tegnene er funnet i begynnelsen.

årsaker til

Brudd på blodtilførselen til hudområdet fører til utvikling av mikrocirkulasjonsforstyrrelser, mangel på oksygen og næringsstoffer og brutto metabolske forstyrrelser i vevet. Det berørte området av huden er nekrotisk, blir følsomt for eventuelle traumatiske midler og infeksjon.

Å provosere forekomst av trofasår på beinet er mulige slike risikofaktorer:

 1. Problemer av venøs trombose: sirkulasjon, åreknuter i de lavere ekstremiteter, etc. (begge sykdommene bidra til stagnasjon av blodet i venene, vev forstyrre strømforsyningen og forårsaker nekrose) - magesår vises i den nedre tredjedel av tibia;
 2. Forverring av arteriell blodsirkulasjon (spesielt med aterosklerose, diabetes mellitus);
 3. Noen systemiske sykdommer (vaskulitt);
 4. Enhver form for mekanisk skade på huden. Det kan ikke bare være et vanlig, hjemlig traume, men også en brenn, frostbit. Det samme området inkluderer sår som er dannet i avhengige personer etter injeksjoner, samt effekten av bestråling;
 5. Forgiftning av giftige stoffer (krom, arsen);
 6. Hudsykdommer, for eksempel kronisk dermatitt, eksem;
 7. Brudd på lokal sirkulasjon ved langvarig immobilitet på grunn av traumer eller sykdommer (sårdannelser dannes).

Ved diagnostisering av en sykdom er sykdommen som forårsaket dannelsen svært viktig, siden taktikken til å behandle trofasår på beinet og prognosen avhenger i stor grad av arten av den underliggende venøse patologien.

Symptomer på trofasår

Dannelsen av sår på beinet, som regel, foregår av en hel kompleks av objektive og subjektive symptomer, som indikerer en progressiv brudd på venøs sirkulasjon i ekstremiteter.

Pasienter bemerket økt hevelse og tyngde i leggene, økte kalv muskelkramper, spesielt om natten, utseendet på en brennende følelse, "Heat", og noen ganger kløe i huden leggen. I denne perioden, i den nedre tredjedel av skinnen, øker et nettverk av myke cyanotiske vener med liten diameter. Violette eller lilla pigment flekker vises på huden, som sammenfaller, danner en stor sone med hyperpigmentering.

I den første fasen er trofasår overfladisk, har en fuktig mørk rød overflate dekket med en scab. I fremtiden utvider og forstår såret.

Individuelle sår kan fusjonere med hverandre og danner omfattende feil. Flere lanserte trophic ulcers i enkelte tilfeller kan danne en enkelt sår overflate langs hele omkretsen av shin. Prosessen strekker seg ikke bare i bredde, men også i dybden.

komplikasjoner

Trofiske sår er svært farlige for deres komplikasjoner, som er svært alvorlige og har dårlige utsikter. Hvis du ikke legger merke til de trofiske sårene i ekstremitetene i tide og starter behandlingsprosessen, kan følgende ubehagelige prosesser senere utvikle seg:

Obligatorisk bør behandlingen av trofasår på bena utføres under tilsyn av behandlende lege uten uavhengig aktivitet, men i dette tilfellet er det mulig å minimere konsekvensene.

forebygging

De viktigste forebyggende midler for å forhindre forekomst av trofasår er umiddelbar behandling av primære sykdommer (sirkulasjons- og lymfedreneringsforstyrrelser).

Det er ikke bare nødvendig å bruke stoffene inne, men også å bruke dem eksternt. Den lokale effekten vil bidra til å stoppe de patologiske prosessene, behandle eksisterende sår og forhindre etterfølgende ødeleggelse av vev.

Hva er farlig sykdom?

Fremvoksende trophic ulcers kan til slutt okkupert betydelige områder av huden, øke dybden av den nekrotiske effekten. Gnoyrodnaya infeksjon, kom inne, kan provosere utseendet på erysipelas, lymfadenitt, lymphangitt, septiske komplikasjoner.

I fremtiden kan de avanserte stadiene av trofasår utvikle seg til gasgangrener, og dette er årsaken til akutt kirurgisk inngrep. Langsiktig ikke-helbredende sår, utsatt for aggressive stoffer - salicylsyre, tjære, kan utvikle seg til ondartede degenerasjoner - hudkreft.

Behandling av trofasår på beinet

I nærvær av trofiske sår på beinet, er et av de viktigste stadiene av behandlingen å identifisere årsaken til sykdommen. For dette formål er det nødvendig å konsultere med slike leger som phlebologist, dermatolog, endokrinolog, kardiolog, vaskulær kirurg eller allmennlege.

Sene stadier av sykdommen blir vanligvis behandlet på kirurgiske sykehus. Men i tillegg til å identifisere og eliminere årsaken til trofasår, må man heller ikke glemme daglig pleie for det berørte området.

Hvordan behandle et trofasår av underekstremitetene? Bruk flere alternativer, avhengig av forsømmelsen av den patologiske prosessen.

 1. Konservativ terapi, når pasienten er foreskrevet medisiner som phlebotonics, antibiotika, antiaggregants. De vil bidra til å kurere de fleste symptomene på sykdommen. Pasienter foreskriver ofte følgende stoffer: Tocopherol, Solcoseryl, Actovegil. Denne medisinen kan bare foreskrives av en lege.
 2. Lokal terapi, som du kan kurere vev og hudskade på. Med diabetes brukes salver som inneholder antiseptika og enzymer. Disse rettsmidler helbreder sår og gir lokalbedøvelse. Salver som øker blodsirkulasjonen er forbudt å gjelde på den åpne overflaten av et trofasår. Slike salver som Dioxysol, Levomecol, Curiosine, Levosin utøver en sårhelende effekt. Salve påføres kompressen og om spesielle bandasjer er laget.
 3. Kirurgisk inngrep, som utføres etter helbredelse av sår. I løpet av det gjenopprettes blodstrømmen i blodårene i det berørte området. Denne operasjonen innebærer shunting og phlebectomy.

For å behandle sår, bruk slike stoffer: Klorhexidin, Dioxydin, Eplan. Hjemme kan du bruke en løsning av furacilin eller kaliumpermanganat.

Operativ inngripen

Kirurgisk behandling av trofasår i nedre ekstremiteter er indisert for omfattende og alvorlige hudlidelser.

Operasjonen består i å fjerne såret med det omkringliggende ikke-levedyktige vevet, og ytterligere lukke ulcerøs defekt, i andre trinn, utføres en operasjon på venene.

Det finnes flere forskjellige kirurgiske metoder:

 1. Vakuumbehandling, som gjør at du raskt kan fjerne pus og redusere ødem, samt skape et fuktig miljø i såret, noe som i stor grad forhindrer bakterier i å utvikle seg.
 2. Cathering - egnet for magesår som ikke heler i svært lang tid.
 3. Perkutan søm - egnet for behandling av hypertensive sår. Dens essens er i frakobling av venøs-arterielle fistler.
 4. Virtuell amputasjon. Klippet metatarsal og metatarse-falangiale felles, men anatomisk integriteten av foten er ikke brutt - men fjerner lesjoner av bein infeksjon som effektivt kan håndtere neurotrophic magesår.

Når sårets størrelse er mindre enn 10 cm², lukkes såret med egne vev, strammer huden daglig i 2-3 mm, og bringer sidene sammen og lukker den helt i 35-40 dager. På sårområdet forblir et arr, som må beskyttes mot eventuelle skader. Hvis lesjonens område er mer enn 10 cm², bruk hudplastikk ved bruk av pasientens sunne hud.

Medisineringsterapi

Behandlingsforløpet med medisiner følger nødvendigvis enhver operasjon. Behandling med medisiner er delt inn i flere stadier, avhengig av scenen i den patologiske prosessen.

I den første fasen (stadium av et fuktig sår) omfatter medisineringstilbud slike stoffer:

 1. Antibiotika av et bredt spekter av handling;
 2. NSAID, som inkluderer ketoprofen, diklofenak, etc.;
 3. Antiaggregeringsmidler for intravenøs injeksjon: pentoksifyllin og reopoglyukin;
 4. Antiallergiske stoffer: Tavegil, suprastin, etc.

Lokal behandling på dette stadiet er rettet mot å rense såret fra det døde epitel og patogene mikroorganismer. Det inkluderer slike prosedyrer:

 1. Vask såret med oppløsninger av antiseptika: mangan, furacilin, klorhexidin, decoctions av celandine, streng eller kamille;
 2. Bruk av dressinger med medisinske salver (dioksykol, levomikol, streptolaven, etc.) og karbonat (spesiell bandasje for sorption).

I det neste trinn, som er karakterisert ved en innledende fase av sårheling og arrdannelse, som brukes i behandlingen av helbredende salver trofiske sår - solkoseril, aktevigin, ebermin, etc., så vel som legemidler, antioksidanter, f.eks tolkoferon..

Også på dette trinn bruker spesielt utviklet for dette sårdekkende sviderm, geshispon, algimaf, algipor, allevin et al. Behandling av det uttrykte overflate Kuriozin utført. I sluttfasen av legemiddelbehandlingen tar sikte på å eliminere den primære sykdommen, som provoserte utseendet av trofiske magesår.

Hvordan behandle et trofasår på benet hjemme

Når du begynner behandling for trofasår ifølge folkeoppskrifter, er det nødvendig å konsultere legen din.

Hjemme kan du bruke:

 1. Hydrogenperoksid. Det er nødvendig å dryppe på sårperoksidet, og dryss streptocicid på dette stedet. På toppen må du sette et serviett, tidligere gjennomvåt i femti milliliter kokt vann. I dette vannet tilsettes to teskjeer peroksid. Deretter dekke med en pakke og bandasje med et lommetørkle. Endre komprimeringen flere ganger om dagen. Og dryss streptocidet når såret blir fuktig.
 2. Helbredende balsam i behandling av trofasår i diabetes mellitus. Den inkluderer: 100 g enebær tjære, to eggeplommer, 1 ss rose olje, 1 teskje renset terpentin. Alt dette må blandes. Terpentin helles langsomt, ellers egget vil curdle. Denne balsam er påført på trophic ulcer, deretter dekket med en bandasje. Dette folkemidlet er et godt antiseptisk middel.
 3. Pulver fra tørket løv av en Tartar. Skyll med rivaloloppløsning. Pulver med kokt pulver. Påfør et bandasje. På morgenen neste dag, dryss pulveret igjen, men vask ikke såret før dette. Snart begynner såret å helbrede.
 4. Trofiske sår kan behandles med antiseptika: vask sår med varmt vann og såpe, bruk antiseptisk og bandasje. Disse dressings alternativt applikasjoner fra en løsning av havsalt eller bordsalt (1 spiseskje per 1 liter vann). Gaze er brettet i 4 lag, fuktet med saltoppløsning, lett presset og påført såret, på toppen av komprimeringspapiret, hold i 3 timer. Prosedyren skal gjentas to ganger om dagen. Mellom applikasjoner er pause 3-4 timer, på denne tiden bør sårene holdes åpne. Snart begynner de å redusere i størrelse, kantene blir tette, noe som betyr at helbredelsesprosessen skjer.
 5. Hvitløkspult eller komprimer brukes med åpne sår. Ta flerskikts gasbind eller et terryhåndkle, suge i varm buljong av hvitløk, klem ut overflødig væske og umiddelbart feste til et sårt sted. På en poultice eller et kompresjon setter du en tørrflanelforbinding og en varmvannflaske eller en flaske varmt vann for å holde varmen lenger.
 6. Det er nødvendig å blande egghvite med honning slik at disse ingrediensene er i samme forhold. Pisk alt og bruk på sår, inkludert åre som er vondt. Deretter dekker baksiden av burdock bladene. Det skal være tre lag. Fest cellofanfilmen og bind den sammen med en linduk. La kompresset stå over natten. Du må gjøre denne behandlingen fem til åtte ganger.

Husk at i fravær av rettidig og korrekt behandling kan utvikle komplikasjoner som :. mikrobiell eksem, erysipelas, abscess, pyoderma, leddgikt av ankelen, etc. Derfor, bare bruke folk rettsmidler, neglisjere tradisjonell behandling er ikke nødvendig.

Salver for behandling

For å behandle denne sykdommen, kan du også bruke en rekke salver, både naturlige og kjøpt i apoteket. Effektivt helbrede sår og utøve anti-inflammatorisk effekt salver arnica, comfrey, samt rom geranium.

Salve av Vishnevsky brukes også ofte. Av salver som kan kjøpes på apoteket, skiller de spesielt dioksykol, levomecol, samt streptolaven og en rekke analoger.

Trophic ulcers: klassifisering, profesjonell og folkebehandling

I verden lider mer enn to millioner mennesker av utseendet av trofasår på beina (ben og føtter). Dette er en sykdom preget av en dyp defekt i kutan epitel eller basalmembran, ledsaget av en inflammatorisk prosess. Det fører til vevstap, og arr gjenstår på huden, etter helbredelse av såret. Behandling av trofasår på beina, til tross for utviklingen av medisin, er fortsatt en av de vanskeligste. Dette skyldes et brudd på ernæringsprosessen av celler - trofikker (dermed navnet på sykdommen). Samtidig reduseres kroppens beskyttelsesfunksjoner, og reduserende evne er delvis tapt.

Typer av trofasår og deres spesifisitet

Alle typer trofasår er en følge av sykdommer forbundet med nedsatt blodgennemstrømning i beina, noe som resulterer i utilstrekkelig ernæring av epitelceller og gradvis bortfall. Fra det som fungerte som årsaken til denne sykdommen, er det flere typer utsagn:

 • Venesesår
 • Sårarterier (aterosklerotisk);
 • Diabetiske sår (mot diabetes mellitus);
 • Neurotrophic, assosiert med craniocerebral trauma eller spinal skade;
 • Martorell sår eller hypertensive;
 • Piogen (smittsom).

Arterielle (aterosklerotiske) sår

oppstå sår av denne typen i fremgang er et resultat av aterosklerose, iskemi av myke vev shin obliterans, som påvirker hovedpulsåren. Utseendet til denne typen sår utløses ofte av hypotermi av bena; bruker stramme sko; samt skade på integriteten til huden. Lokaliserte trofiske sår av denne typen på sålen og den ytre side av foten, tommelen (slutt sin falanks) i hælområdet. Dette er - lille størrelsen på såret, semi-sirkulære, med ujevne, forseglede kanter, fylt med purulent innhold. En flekk av hud rundt dem er en blek gul farge. Aterosklerotiske sår er oftest påvirket av eldre mennesker. Deres utseende er innledes med en liten "claudicatio intermittens" der pasienten vanskelig å klatre trappa. Han er alltid kald og blir fort trøtt. Benet er nesten alltid kaldt og det gjør vondt om natten. Hvis på dette stadiet ikke er startet behandling, er det sår som gradvis ekspanderer over hele overflaten av foten.

Venesesår

Denne typen trophic ulcers er hovedsakelig dannet på underbenet, i den nedre delen av sin indre overflate. På baksiden og ytre sider er ekstremt sjeldne. Oppstår med et brudd på venøs blodstrøm i underlempene, inkludert som en komplikasjon av åreknuter. Utseendet til sår føres av følgende symptomer:

 1. Den gastrocnemius svulmer, en følelse av tyngde;
 2. Om natten er det kramper;
 3. Huden på underbenet begynner å "klø", på det ser ut et nett med markert forstørrede årer;
 4. Gradvis går venene inn i flekkene i en lilla nyanse, og blir til en fiolett farge og sprer seg til større områder.
 5. Etter hvert som sykdommen utvikler seg, blir huden tettere, får en bestemt glans og glatthet.

På slutten av innledningsfasen vises hvite fargete klemmer som ligner parafinflak. Hvis behandlingen på dette stadium ikke er startet, utvikler noen få dager senere et lite sår, hvis utvikling vil utvikle seg. For det første påvirker det bare huden, deretter akillessenen, kalvemuskelen (i ryggen), tibiens periosteum. I dette tilfellet pus fra såret, som har en ubehagelig lukt. Hvis behandling av venøs venøs trofasår er feil valgt eller forsinket, kan alvorlige sykdommer som erysipelas, lymfadenitt inguinal, purulent varicotromboflebitt utvikle seg. Ofte fører det til en irreversibel økning i lymfekar og elefantben. Det var tilfeller da sen behandling startet, var årsaken til sepsis med dødelig utgang.

Diabetisk sår

Diabetes mellitus er en sykdom som forårsaker mange forskjellige komplikasjoner, hvorav den ene er et diabetisk trofasår. Det begynner med tap av følsomhet i underdelene, forbundet med død av individuelle nerveender. Dette føles når du bærer en hånd på beinet (det føles kaldt for berøring). Det er nattpine. Symptomer ligner på et sår av arteriell opprinnelse. Men det er en betydelig forskjell - det er ingen syndrom av intermittent claudication. Plassen av såret er oftere på tommelen. Ofte blir årsakene til utseendet traumatisert på sålene på sålene. En annen forskjell fra et arterielt sår er et dypere sår, av forstørret størrelse. Diabetiske sår er svært farlige fordi det er oftere enn andre former som er utsatt for ulike infeksjoner som fører til gangrene og benamputasjon. En av de vanligste årsakene til diabetessår er den løpende fotangiopati.

Neurotrope sår

Årsakene til trofasår av denne typen er hodeskader eller spinalskader. Det berørte området er den laterale overflaten av hælen eller en del av sålen fra calcaneusens hæl. Sår - i form av et dypt krater, hvor bunnen er ben, sener eller muskel. Samtidig er deres ytre dimensjoner ubetydelige. Pus samler seg i dem. En ubehagelig lukt kommer ut av såret. Vevet i området av det ulcerøse hullet mister sin følsomhet.

Hypertensive sår (Martorella)

Denne typen sår anses sjeldne. Det er dannet mot en bakgrunn av konstant høyt blodtrykk, som forårsaker hyalinose av veggene til små fartøy og en lengre tid på deres spasmer. Oftere forekommer i den kvinnelige delen av befolkningen i den eldre aldersgruppen (etter 40 år). Utbruddet av sykdommen er preget av utseendet på en papule eller en region med rød-cyanotisk farge, med en liten ømhet. Når sykdommen utvikler seg, blir de til uttalelser. Et karakteristisk trekk ved den hypertoniske formen er lesjonens symmetri. Sår oppstår umiddelbart på begge skinnene, lokaliserer i den midterste delen av den ytre overflaten. I motsetning til alle andre former utvikler de seg veldig sakte. I dette tilfellet, ledsaget av smertefulle smerter, som ikke opphører enten dag eller natt. De har stor sannsynlighet for bakteriell infeksjon.

Piogene sår

Årsaken til pyogene sår er en reduksjon i immunitet forårsaket av furunkulose, follikulitt, purulent eksem og lignende. Denne sykdommen er typisk for folk med lav sosial kultur. Oftest er deres utseende knyttet til manglende overholdelse av hygieneregler. Pyogene sår er plassert enkeltvis eller i grupper på underbenet, langs hele overflaten. Vanligvis har de en oval form, en grunn dybde.

Video: Spørsmål til phlebologist om trofasår

Behandling av sår

Behandling av trofasår i underlivet er strengt individuelt for hver enkelt pasient. Dette skyldes ulike årsaker som forårsaker deres utseende. Derfor er det viktig å korrekt diagnostisere typen av sår. For dette gjennomføres cytologiske, histologiske, bakteriologiske og andre typer undersøkelser. Metoder for instrumentell diagnostikk brukes også. Når en nøyaktig diagnose er etablert, begynner de behandlingsprosedyrer. For å behandle trophic ulcus kan være, både kirurgisk og medisinske metoder. Behandlingsforanstaltningens kompleks inkluderer lokal behandling som er beregnet på å rense såret fra purulent innhold og nekrotisk vev, behandling med antiseptiske løsninger og bruk av salver som hjelper til med å cicatrize sårene og gjenopprette epitelet. Av stor betydning for gjenoppretting er fysioterapi og tradisjonell medisin.

Kirurgiske metoder

Kirurgiske metoder er en operativ intervensjon, hvor eksitering av dødt vev utføres og fokuset på betennelse fjernes. Disse inkluderer:

 1. Curettage og evakuering;
 2. VAC-terapi (vakuumbehandling) - behandling med lavt negativt trykk (-125 mmHg) ved hjelp av svampete bandasjer laget av polyuretan. Denne metoden lar deg raskt og effektivt fjerne fra sårpulverende ekssudat og bidrar til å redusere ødemet rundt såret, dets dybde og ytre dimensjoner; forbedrer blodmikrocirkulasjonen i det myke vevet i nedre lemmer og aktiverer prosessen med å danne en ny granulering. Dette reduserer sannsynligheten for komplikasjoner. Vakuumbehandling skaper et fuktig miljø i såret, noe som er en uoverstigelig barriere for bakterier og virusinfeksjon.
 3. Metode for kur for behandling av langvarige, ikke-helbredende venøse, hypertoniske og andre trofasår.
 4. Ved behandling av nevrotrofe sår er teknikken for "virtuell amputasjon" mye brukt. Dens essens ligger i reseksjonen av metatarsophalangeal ledd og metatarsalben uten å forstyrre fotens anatomiske integritet. Samtidig elimineres problemer med overdreven trykk og fokus på beininfeksjon.
 5. Ved behandling Martorell syndrom (idiopatisk ulcus) bruker perkutane suturering teknikk arteriovenøse fistler, i den hensikt å separasjon. Operasjonen utføres rundt sårets kanter.

Medisineringsterapi

Behandlingsforløpet med medisiner følger nødvendigvis enhver kirurgisk operasjon. Det kan utføres og som en selvstendig terapi for noen former for trofasår, middels og mild grad av utvikling. Behandling med medisiner er delt inn i flere stadier, avhengig av sykdomsstadiet. I det første stadiet (et stadium av et væskesår), inkluderes følgende legemidler i løpet av medisinering:

 • Antibiotika med en rekke bruksområder;
 • Anti-inflammatoriske midler (ikke-steroid), som inkluderer ketoprofen, diklofenak etc.;
 • Antiaggregeringsmidler for intravenøs injeksjon: pentoksifyllin og reopoglyukin;
 • Antiallergiske stoffer: Tavegil, suprastin, etc.

Lokal behandling på dette stadiet er rettet mot å rense såret fra det døde epitel og patogene bakterier. Den inkluderer:

 1. Vask såret med oppløsninger av antiseptika: mangan, furacilin, klorhexidin, decoctions av celandine, streng eller kamille;
 2. Bandasjering med terapeutiske salver (dioksikol, levomikol, streptolaven, etc.) og karboneta (Spesielle bandasjer for absorpsjon).

Også blodrensing (hemosorption) kan utføres i henhold til situasjonen. I det annet trinn, som er karakterisert ved en innledende fase av sårheling og arrdannelse, som brukes i behandlingen av helbredende salver trofiske sår - solkoseril, aktevigin, ebermin, etc., så vel som legemidler, antioksidanter, f.eks tolkoferon.. Arten av lokal behandling endres også. Dette trinnet bruker spesielle sårbandasjer sviderm, geshispon, algimaf, algipor, allevin et al. Behandling av det uttrykte overflate Kuriozin utført. I etterfølgende stadier er medisinsk behandling rettet mot å eliminere den underliggende sykdommen som forårsaker trofasår.

Kompresjonsbindinger i behandling av trofasår

På alle stadier av behandlingen må elastisk kompresjon nødvendigvis utføres. Ofte er dette et bandasje av flere lag med elastiske bandasjer med begrenset utvidbarhet, som må endres daglig. Denne typen kompresjon brukes til åpne sår av venøs opprinnelse. Kompresjon reduserer betydelig hevelse og diameter av venene, forbedrer blodsirkulasjonen i underdelene og arbeidet i lymfedreneringssystemet. Et av de progressive kompresjonssystemene for behandling av venøse trofasår er Saphena Med UCV. I stedet for bandasjer blir det brukt et par elastiske strømper. For behandling av åreknuter sår i anbefalte permanent elastisk kompresjon ved hjelp av medisinsk jersey "SIGVARIS" eller "Kobber" kompresjon grad II eller III. For å utføre intermitterende kompresjon med pyogenic, lunger og andre typer, kan du bruke spesialkompresjonsbind kalt "Sapozhok Unna" sink-basert gelatin eller "boot Air Cast».

Fysioterapeutiske prosedyrer

For å forbedre effektiviteten av behandlingsprosedyrene, er en av de fysioterapeutiske (maskinvare) prosedyrene foreskrevet på helbredelsesstadiet.

 • Behandling med lokalt negativt trykk i Kravchenko trykkammer. Det anbefales at aterosklerotiske (arterielle) sår.
 • Lavfrekvent ultralydkavitasjon. Fremmer forbedringen av effekten av antiseptika og antibiotika på virale mikroorganismer som lever i såret.
 • Laser terapi. Det brukes til å lindre smertefulle smerter, eliminere inflammatorisk prosess, simulere regenerering av epidermale celler på det biologiske nivået.
 • Magnetisk terapi. Det anbefales som beroligende, decongestant, smertestillende og vasodilerende effekt.
 • Ultrafiolett bestråling er foreskrevet for å øke kroppens motstand mot ulike infeksjoner.
 • Terapi med ozon og nitrogen (NO-terapi) - forbedrer oksygenopptaket av cellene i huden og aktiverer veksten av bindevev.
 • Balneoterapi og mudterapi anbefales for fullstendig gjenoppretting.

Behandling av komplekse former for trofasår

Noen ganger er såret plassert på for store områder, og terapeutisk terapi gir ikke positive resultater. Såret forblir åpent og forårsaker konstant smerte. Oftest forekommer dette med venøs insuffisiens i uttalt form. I disse tilfellene anbefales hudtransplantasjon for trofasår. Det er tatt fra baken eller lårene. Transplanterte deler av huden, som blir akklimatiserte, blir spesielle stimulatorer for restaurering av kutant epitel rundt såret.

Tradisjonell medisin i behandling av trofasår

Behandling av trofasår er svært vanskelig. De er svært vanskelig å rengjøre fra purulent innhold, som forhindrer helbredelse av såret og begynnelsen av gjenopprettingsprosessen. Betydelig øker effektiviteten av medisinering for trophic ulcers (spesielt i helbredende stadium), behandling med folkemessige rettsmidler. Det innebærer å vaske sårhullet med infusjoner og avkok av medisinske planter, og deretter behandle dem med tilberedte hjemmelagde salver. De mest effektive antiseptiske egenskapene er urtekland, kamille, marigold og streng. De eliminerer ikke bare den inflammatoriske prosessen, men bidrar også til dannelsen av et ung epitel. Etter vask kan du bruke en av følgende oppskrifter:

 1. Rengjør såret med alkoholtinktur av propolis eller vanlig vodka. Og bruk deretter Salve Vishnevsky, som inkluderer bjørktjære. Du kan bruke ichthyol salve, som har lignende egenskaper.
 2. Med langvarige helbredende sår, bruk bomullsullhjul impregnert med tjære. De blir brukt på såret i 2-3 dager, og deretter forandret til friske. Og så til full gjenoppretting.

Spesielt vanskelig er behandling av trofasår hos diabetes. Følgende oppskrifter vil hjelpe i dette:

 • Pulver fra tørket løv av en Tartar. Skyll med rivaloloppløsning. Pulver med kokt pulver. Påfør et bandasje. På morgenen neste dag, dryss pulveret igjen, men vask ikke såret før dette. Snart begynner såret å helbrede.
 • På samme måte kan du bruke badene impregnert med juice fra Golden Usa eller bonde det ristede bladene.
 • Ferskt laget ostemasse. Brukt cottage cheese, tilberedt hjemme på noen måte. For det første blir såret vasket med myselen som oppnås ved å vri ostemassen. Deretter legges et stykke hytteost inn i det (det skal være mykt). På toppen - et komprimeringspapir eller pergament, og et bandasjeforband.
 • Propolis salve basert på gåsfett. Ta 100 g goosefett og 30 g jordprotein. Kok i et vannbad i 15 minutter. Å sette salve i brønnen. Deksel med komprimeringspapir og bandasje. Slik salve kan tilberedes i smør eller innvendig svinekjøttfett.
 • ACD fraksjoner. Dette legemidlet bør tas internt i henhold til en bestemt ordning og samtidig brukes eksternt til behandling av sår.
  1. For oral administrering: fortynn 0,5 ml ASD-2 i et halvt glass (100 mg) te eller vann. Ta 5 dager. Deretter gjør du en tre-dagers pause.
  2. utad: En brøkdel av ASD-3 fortynnet i vegetabilsk olje (1:20) brukes. Før såret påføres, behandle det med hydrogenperoksid. Etter å ha blitt vist på overflaten av såret, er filmen hvitaktig og skyll med peroksid.

Det er folk som tror på kraften i magiske ord. De kan bruke et tomt fra trofasår. For dette er det viktig å utføre et bestemt ritual, som er som følger:

Fra en pose med valmuefrø for å samle nøyaktig 77 korn. De må helles i en håndflate og nå kryss av to veier. Spred valmuefrøene, stå opp i vinden. I dette tilfellet bør du si følgende ord: "77 onde ånder! Du flyr overalt, Samle hyllest fra syndige mennesker! Og ta sår fra meg, ta dem langt unna! Kast dem tomt i feltet på den rotten. La det forbli sår, og de kommer ikke tilbake til meg igjen. Mitt ord er sant, til valmue frø - klebrig. Alt som har blitt sagt vil gå i oppfyllelse, en dunkende sykdom vil bli glemt! AMEN! "

Video: behandling av trophic ulcers med folkemessige rettsmidler

Forebygging av trofasår

Selv etter en fullstendig kur av det trofiske såret, er det tilbakefallene som er mulig. Derfor er det viktig å følge alle anbefalingene fra den behandlende legen. Det er obligatorisk å gjennomføre forebyggende behandling to ganger i året. Overvåk tilstanden til blodkar. Steder, med helbrede sår, må du smøre med olje fra tid til annen, som er infundert med St. John's wort, calendula eller kamille. De har evnen til å regenerere vev. Det er nødvendig å unngå belastninger på beina. Det anbefales å bruke spesielle undertøy, noe som gir langvarig komprimering. Hvis det er mulig, bruk behandlingen på kurstedene. Bruk på rommet til fysioterapi øvelser slik at du kan velge et sett med fysiske øvelser som er rettet mot å øke blodkarets elastisitet og redusere risikoen for nye sår.

Les Mer Om Fartøyene