Hoved tegn på venstre ventrikulær hypertrofi på EKG

Fra denne artikkelen vil du lære: så langt som mulig ved det vanlige EKG (elektrokardiogrammet) for å oppdage hypertrofi av hjerteets venstre ventrikel, og lær også å selvstendig fastslå pålitelige tegn på denne avviken.

EKG er en enkel, men pålitelig metode for diagnostisering av hjertesykdommer. Hypertrofi av venstre ventrikel er inkludert i deres nummer. Denne avviken kan enten være en variant av normen eller en patologisk tilstand. Det første alternativet er typisk for folk som er sterkt engasjert i sport, den andre - et tegn på alvorlig hjertesykdom. Hypertrophic venstre ventrikkel har tykkede vegger, økt masse og størrelse, mister sin normale struktur og blodtilførsel, kan ikke fullt ut reduseres. Alle disse endringene er reflektert i EKG, jo sterkere jo mer uttalt hypertrofi.

Elektrokardiografi eller EKG er en av de viktigste metodene for å diagnostisere sykdommer i kardiovaskulærsystemet

I den første delen av denne artikkelen lærer du de grunnleggende parametrene for et vanlig EKG, og kan se deres sammenligning med EKG hos en pasient med venstre ventrikulær hypertrofi. I den andre delen av artikkelen er hver av egenskapene beskrevet i detalj og tilgjengelig.

Profesjonelt avkodende EKG håndteres av en kardiolog, men terapeuten kan også se de typiske endringene.

Sammenligningsegenskaper ved EKG under normale og patologiske forhold

EKG er en grafisk oversikt over hjertens elektriske aktivitet. Det ser ut som et kompleks av flere tenner og intervaller mellom dem, som gjentas med jevne mellomrom. Et kompleks representerer en sammentrekning av hjertet.

Sekvensen av tenner og linjer på elektrokardiogrammet er som følger:

 1. En jevn horisontal linje mellom settene av tenner er den tiden da hjertet ikke trekker sammen.
 2. Tannen P - den første i komplekset, reflekterer sammentrekningen av atria, vender oppover.
 3. Tannen til Q - den andre etter P, er sving nedover, det er ikke alltid.
 4. R-tannen er den høyeste, vendt oppover, og viser ventrikulær sammentrekning.
 5. Prongen S - motsatt R, vender nedover.
 6. Tine T - går etter S gjennom et lite hull i form av en horisontal linje, lav, vendt oppover.
 7. Segment S-T er intervallet av den horisontale linjen mellom de tilsvarende tennene.

Under EKG-opptak påføres opptakselektroder på alle lemmer og forskjellige deler av venstre halvdel av brystet over projeksjonen av plasseringen av bestemte områder av hjertet. Dette er nødvendig for å vise hvordan den elektriske impulsen passerer gjennom hver av de anatomiske delene. Plasseringen av elektroden kalles hjerteutgangen og er merket på EKG som følger:

1. Standard ledninger (elektroder fra ekstremiteter):

 • Jeg - den første;
 • II - den andre;
 • III - den tredje;
 • AVL - ser ut som den første;
 • AVF - lik den tredje;
 • AVR - ikke evaluert.

2. Brystledninger (elektroder på brystet):

 • V1, V2, V3 - vis tilstanden til høyre side av hjertet;
 • V4 - evaluerer tipset;
 • V5, V6 - viser tilstanden til venstre på hjertet.

Derfor, for å evaluere venstre ventrikulær hypertrofi, må du være oppmerksom på:

 • Tenner R, S, T og segment S-T - de kalles det ventrikulære komplekset.
 • Søk etter endringer i ledninger 1, AVL, V5, V6 (de kalles venstre stillinger, så denne termen vil forekomme i teksten).

Tabellen viser tegn på venstre ventrikulær hypertrofi, som må ta hensyn til EKG, og sammenlignende egenskaper med normen.

Tegn på LVH på EKG

Venstre ventrikulær hypertrofi eller venstre ventrikulær hypertrofi er en økning i volumet av hjertets strukturelle enhet (venstre ventrikel) på grunn av en økning i funksjonelle belastninger som er uforenlige med mulighetene. Hypertrofi på EKG er ikke årsaken til sykdommen, men dens symptom. Hvis ventrikelen går utover den anatomiske størrelsen, eksisterer problemet med myokard overbelastning allerede.

Ekspresserte tegn på LVH ved EKG bestemmes av kardiologen, i det virkelige liv opplever pasienten symptomer på hjertesykdommer som bestemmer dilatasjon (patologisk utvidelse av hjertekammeret). De viktigste er:

 • ustabilitet i hjerterytmen (arytmi);
 • et symptom på kortvarig fading av hjertet (ekstrasystole);
 • Stabilt økt trykk;
 • ekstracellulær hyperhydrering av ekstremiteter (hevelse, på grunn av væskeretensjon);
 • mangel på oksygen, brudd på frekvens og dybde av pusten (kortpustethet);
 • smerte i hjertet, brystplassen;
 • kortvarig bevissthetstank (besvimelse).

Hvis symptomer manifesteres jevnlig, krever denne tilstanden en legehøring og en elektrokardiografisk undersøkelse. Hypertrofisk ventrikel mister sin evne til å redusere fullstendig. Brudd på funksjonalitet vises i detalj på kardiogrammet.

Grunnleggende konsepter for EKG for venstre ventrikel

Rytmisk arbeid i hjertemusklen skaper et elektrisk felt med elektriske potensialer som har en negativ eller positiv pol. Forskjellen mellom disse potensialene er fast i ledningene - elektrodene er festet på lemmer og pasientens bryst (grafen er merket "V"). Elektrokardiografen registrerer endringen i signaler som kommer til et bestemt tidsrom, og viser det som en graf på papir.

Det faste tidsintervallet reflekteres på den horisontale linjen i grafen. Vertikale vinkler (tenner) angir dybde og frekvens av impulsendringer. Tennene med positiv verdi vises oppover fra tidslinjen, med en negativ verdi nedover. Hver tann og bly er ansvarlig for å registrere funksjonaliteten til en bestemt hjerteavdeling.

Parametrene til venstre ventrikkel er: tenner T, S, R, segment S-T, leder - I (første), II (andre), III (tredje), AVL, V5, V6.

 • T-tann er indeksen for gjenopprettingsfasen av muskelvevet i hjertekammerets ventiler mellom sammentrekninger av hjertets midtermuskellag (myokard);
 • Q, R, S - disse tennene viser agitasjonen av hjerte ventriklene (spenningstilstand);
 • ST, QRST, TP er segmenter, som betyr avstanden mellom de tilstøtende tennene horisontalt. Segment + tann = intervall;
 • Jeg og II fører (standard) - viser de fremre og bakre veggene i hjertet;
 • III standard bly - fikserer I og II for settet av indikatorer;
 • V5 - sidevegg av venstre ventrikel foran;
 • AVL - sidevinklet hjertevegg foran til venstre;
 • V6 - venstre ventrikel.

Elektrokardiogrammet evaluerer frekvensen, høyden, graden av serration og plasseringen av tennene i forhold til den horisontale i lederne. Indikatorene er sammenlignet med normer for hjerteaktivitet, endringer og avvik analyseres.

Hypertrofi av venstre ventrikel på kardiogrammet

Sammenlignet med normer, vil tegn på hypertrofi i venstre ventrikel på EKG ha følgende forskjeller.

Hypertrofi av venstre ventrikel på EKG: Kardiologens anbefalinger

Venstre ventrikel er hjerteavdelingen, med reduksjonen av hvilken blodet blir kastet i aorta. Dette er hjertekammeret, som gir blodgennemstrømning i hele kroppen. Hypertrofi i venstre ventrikkel er en økning i masse, en fortykkelse av veggen. Ofte på samme tid er det en utvidelse av hulrommet i venstre ventrikel - dets dilatasjon. Hypertrofi er et uttrykk både anatomisk og elektrokardiografisk.
Anatomisk hypertrofi i venstre ventrikel manifesteres på elektrokardiogrammet (EKG) med en rekke tegn. En lege med funksjonell diagnostikk eller kardiolog tar hensyn til antallet og alvorlighetsgraden av slike symptomer. Det finnes flere diagnostiske kriterier som mer eller mindre korrekt bestemmer hypertrofi (60 til 90% sannsynlighet). Derfor er ikke alle mennesker med tegn på hypertrofi i venstre ventrikel på EKG, det er faktisk. Ikke i alle pasienter med anatomisk hypertrofi, manifesterer seg seg på EKG. Dessuten kan samme EKG være forskjellig beskrevet av forskjellige leger hvis de bruker forskjellige diagnostiske kriterier i deres arbeid.

På hvilke sykdommer skjer det

 • Hypertrofi i venstre ventrikel forekommer hos unge mennesker som er konstant engasjert i sport. Hjertemusklene fungerer intensivt under trening og øker naturligvis sin masse og volum;
 • forekommer i sykdommer forbundet med vanskeligheten ved utgang av blod fra venstre ventrikel inn i aorta og med økt vaskulær motstand i kroppen;
 • Dette EKG-tegnet kan være det første symptomet på alvorlige hjertefeil - aorta-stenose og aorta-mangel. Med disse sykdommene deformeres ventilen som adskiller venstre ventrikel og aorta. Hjertet virker med en tung belastning, men myokard er i stand til å håndtere det i lang tid. Den syke personen har lenge ikke følt noen ubehagelige opplevelser;
 • Hypertrofi i venstre ventrikel oppstår med alvorlig sykdom - hypertrofisk kardiomyopati. Denne sykdommen manifesteres av en tydelig fortykkelse av hjertets vegger. Tykkede vegger "blokkere" utgangen fra venstre ventrikel, og hjertet fungerer med lasten. Sykdommen vises ikke umiddelbart, etter hvert er det kortpustethet og hevelse. Denne sykdommen i forsømte tilfeller kan være en indikasjon på hjertetransplantasjon.
 • Dette er en av manifestasjonene av hjerteskade i hypertensjon. Det kan også utvikles med moderat, men konstant økning i trykk. Det er å stoppe fremdriften av venstre ventrikulær hypertrofi rettede anbefalinger for stadig å ta medisiner for hypertensjon, selv ved normalt trykk.
 • kan vises hos eldre mennesker med alvorlig aterosklerose i hjerteventilene. I dette tilfellet smelter åpningen av utgangen fra venstre ventrikel inn i aorta.

Til det det kan føre

Hvis en person har tegn på hypertrofi i venstre ventrikel på EKG, men det er ikke bekreftet på ekkokardiografi (ultralydundersøkelse av hjertet) - det er ingen grunn til bekymring. Sannsynligvis er denne EKG-funksjonen forårsaket av økt kroppsvekt eller hypersthenisk grunnlov. EKG-fenomenet med venstre ventrikulær hypertrofi alene er ikke farlig.

Hvis hypertrofi på elektrokardiogram ledsaget reell økning muskelmasse, i det følgende kan det være en årsak til hjertesvikt (dyspné, ødem) og alvorlige hjerterytmeforstyrrelser (ventrikulær ekstrasystoli, ventrikulær takykardi). Dette bør ikke glemmes for utøvere i utarbeidelsen av treningsregimer.

Hva skal jeg gjøre og hvordan jeg skal behandles

Hvis en person på EKG har forlatt ventrikulær hypertrofi, må han gjennomgå ultralydundersøkelse av hjertet eller ekkokardiografi (EchoCG). Denne metoden vil bidra til å bestemme årsaken til økningen i myokardets masse, samt vurdere hjertesvikt.
Hvis det ikke er mulig å utføre ekkokardiografi, anbefales det å utføre en radiografi av hjertet i to fremspring, noen ganger med motsetning av spiserøret.
For å utelukke hjerterytmeforstyrrelser, anbefales det å gjennomgå 24-timers EKG-overvåking. For å diagnostisere hypertensjon innen 24 timer, må du gjennomgå en 24-timers overvåkning av blodtrykk.

Hypertrofi i venstre ventrikkel er uopprettelig. Behandlingen av sykdommen som forårsaket den bidrar imidlertid til å forhindre fremgangen av denne tilstanden. For eksempel hindrer hemmere av angiotensin-omdannende enzym (enalapril, kaptopril og mange andre) som er mye brukt i behandling av hypertensiv sykdom, ikke bare utviklingen av hypertrofi, men forårsaker også en viss tilbakegang.

Således, hvis EKG-tegn på venstre ventrikulær hypertrofi oppdages, er det nødvendig å konsultere en terapeut eller kardiolog for oppfølging.

Du kan bruke vår tjeneste for dekoding EKG →

Hypertrofi av venstre ventrikel på et kardiogram: En feil eller et symptom på en alvorlig sykdom?

Uten en skygge av tvil, kan det hevdes at venstre ventrikel er hjertets hovedkammer. Sykdommer som påvirker venstre ventrikel er farligere enn patologier av andre deler av kardiovaskulærsystemet. Dette skyldes det faktum at etter sammentrekning av myokardiet, blir blodet fra LV kastet inn i aorta og gir blodtilførsel til hele organismen.

Et slikt fenomen som hypertrofi i venstre hjertekammer på EKG på grunn av myokardial vekst av LV, som resulterer i fortykning av veggen skjer, som ofte ledsages av en økning i volumet av hulrommet i kammeret. Økningen i hulrummets volum kalles i sin tur dilatasjon. Diagnose av LVH presenterer noen vanskeligheter. Dette forklares av det faktum at anatomisk LVH og elektrokardiografi ikke er det samme. EKG kan ha tegn på hypertrofi, som i virkeligheten pasienten ikke har. Alternativt kan en eksisterende LVH ikke detekteres av EKG. Derfor er uavhengig diagnose i tilfelle av denne patologien umulig. Det er diagnostiske tegn, ved hjelp av hvilke kardiologen og legen av funksjonell diagnostikk gjør en konklusjon om sannsynligheten for LV-myokardvekst.

Hypertrofi i venstre ventrikel er ikke en diagnose, men en indikator på en annen sykdom

Diagnosen er laget av kardiologen på grunnlag av de mottatte analysene, data om funksjonell og instrumentell diagnostikk og klager fra pasienten. Kort sagt, kardiogrammet beskriver bare fenomenene i henhold til EKG-resultatene.

LVH kan være det første tegn på alvorlige hjertefeil som er forbundet med deformering av ventilen som adskiller ventrikel og aorta. Disse er patologier som aortainsuffisiens og aorta-stenose.

Hypertrofisk kardiomyopati kan også forårsake en økning i LV-vekten. En slik sykdom fører ofte til behovet for hjerte-transplantasjon. Hypertrofisk kardiomyopati er den vanligste dødsårsaken til unge idrettsutøvere.

En av de vanligste sykdommene - hypertensiv sykdom, fører til slutt til LVH. Selv om trykket stiger moderat, og ikke til de høyeste tallene, med sitt stadig høye nivå, utvikler LVH. Effekten av enkelte legemidler til behandling av hypertensjon er rettet mot å hemme utviklingen av myokardial vekst.

Hos eldre pasienter, som ofte opplever LVH, skyldes aterosklerotiske endringer i koronarbeinene og aorta. Aterosklerotiske forandringer i aorta kompliserer utgangen av blod fra venstre ventrikel, noe som provoserer veksten av myokardiet til LV-veggen.

EKG - tillit, men sjekk!

Falsk positiv LVH på et elektrokardiogram er ikke så sjeldent. Pasienter med overvekt eller hypersthenika kan i konklusjonen til kardiogrammet se en setning om forekomsten av LVH-symptomer. Så resultatet av EKG er underlagt obligatorisk bekreftelse ved ekkokardiografi. Hvis det ikke er hypertrofi i venstre ventrikel på ekkokardiogram, er det ingen grunn til panikk.

EKG venstre ventrikulær forstørrelse er manifestert levocardiogram, økende indre av QRS-intervallet avvik mer enn 0,05 i prekordialavledninger V5 og V6. øker også i R-bølge amplitude samme leder, samt i bly aVL og I. ST-segmentet blir redusert under det isoelektriske linjen vises to-fase-og T-bølgen inversjon i de samme venstre side fører.

Det skal bemerkes at spredning av myokardium LV ofte kombineres med blokkater, spesielt med blokkaden til venstrebenet i bunten av His. Kardiogrammet til slike pasienter er venstrehåndet: hjertens elektriske akse er dreies til venstre, og hjertens elektriske posisjon er horisontal eller halv-horisontal.

Konsekvensene av denne patologien: hvorfor behandling er nødvendig?

Hvis LVH faktisk er tilstede i pasienten, er konsekvensene ganske alvorlige. Det kan forårsake hjertesvikt, noe som vil ødelegge pasientens liv med kortpustethet og hevelse. Utvidelse av myokardiet kan føre til alvorlige rytmeforstyrrelser: ventrikulær takykardi og ekstrasystol. Det er derfor LVH ikke kan stå uten tilsyn: uten behandling fører det til alvorlige sykdommer opp til et dødelig utfall.

Hvis det er tegn på LV hypertrofi på EKG, men du har aldri hatt noen klager fra hjertet, er det fortsatt nødvendig med en oppfølging av ekkokardiogrammet og et besøk til en kardiolog. Utvidelse av myokardiet i venstre ventrikel bør stoppes før det fører til triste konsekvenser.

På EKG-tegn på hypertrofi i venstre ventrikel: dekoding

Hypertrofi er ikke en sykdom, men et syndrom, det vil si begynnelsen av et hjertesvikt. Dette er en prosess som fører til en økning i hjertestørrelsen. Hvorfor er det slik? Hvorfor gjør EKG?

En type hjertecelle kalles kardiomyocytter. De blir mer. Men de opptar bare en fjerdedel av den totale overflaten av muskelvevet. Og resten er bindevev. Oftere enn ikke slike prosesser er ikke normen. De er ledsaget av fremveksten av helseproblemer og forstyrrelse av hjertesystemet. Men under fysisk anstrengelse oppstår fysiologisk hypertrofi også. Idrettsutøvere som holder seg til en aktiv livsstil står ofte overfor et lignende problem. Dette skyldes det faktum at organene krever mer oksygen, og hjertet begynner å overføre blodet kontinuerlig. Skipene vokser, og hjertemuskelen ser ut til å være oppblåst. Spesielt gjelder det venstre ventrikel. Fordi det er en del av en stor sirkulasjon av blodsirkulasjon.

La oss studere årsakene til sykdommen mer detaljert:

 1. Høyt blodtrykk.
 2. Stenose av aortaklappen.
 3. Hypertrofisk kardiomyopati - økningen er størst.
 4. Idrettsøvelser - hjertemuskelen fungerer over normen. For å overvinne store belastninger må du tilpasse. Hvis idrettsutøvere fortsetter å engasjere seg i samme regime, vil hypertrofi bli kronisk.
 5. Overvekt, da det er et økt behov for ytterligere oksygen til cellene i organene.
 6. Andre plager. Disse inkluderer muskeldystrofi, andre hjertesykdommer, Fabrys sykdom, etc.

Etter det sorterte de hovedårsakene, du kan gå til symptomatologien, fordi en rettidig samtale til legen kan forhindre ytterligere konsekvenser.

Hva er tegn på venstre ventrikulær hypertrofi?

Indirekte attributter inkluderer følgende:

 • konstant kortpustethet, selv om det ikke er store belastninger. For eksempel, med hverdagsvandring;
 • smerte i brystet;
 • økning i antall hjerteslag;
 • øyeblikkelig tretthet under sporten.

Spenningsskilt er knyttet til selve hjertet.

Hva vil skje med hypertrofi i venstre ventrikel, hvis ikke behandlet

Sirkulasjonssystemet kombinerer flere elementer. Derfor fører en sammenbrudd i arbeidet til en av dem til en dysfunksjon av hele systemet. Hva er komplikasjonene av hypertrofi i venstre ventrikel? Først av alt er det:

 • hjertesvikt. Manglende evne til å pumpe riktig mengde blod;
 • arytmi;
 • iskemisk sykdom. Vevsceller får lite oksygen;
 • hjerteinfarkt;
 • slag;
 • hjertestans;
 • lungeødem;
 • de første stadiene av aterosklerose;
 • akutt glomerulonephritis.

Behandling for hypertrofi i venstre ventrikel: er EKG-effektiv

En lege som behandler denne typen sykdom er en kardiolog. Og det første han anbefaler er et EKG. Hvis diagnosen er bekreftet av EKG, vil et ytterligere trinn være en ultralydsundersøkelse av hjertet. På annen måte kalles denne prosedyren for ekkokardiografi (ekkokardiografi). Denne metoden vil hjelpe en spesialist til å bestemme nøyaktig hvor mange ganger orgelet har blitt større, hvorfor vekten har økt, hvor mye hjertesvikt er uttrykt. Hvis pasienten ikke har mulighet til å gjøre dette, er et annet alternativ for å etablere diagnosen en radiografi av hjertet i 2 fremskrivninger. I sjeldne tilfeller utføres en ekstra prosedyre - kontrasterende mage-tarmkanalen.

For å klargjøre noen av nyansene av sykdommen, er det nødvendig å overvåke resultatene av EKG hele dagen. I tillegg til elektrokardiogrammet er det også nødvendig å overvåke blodtrykksindikatorene, identifisere de karakteristiske egenskapene. Det er nesten umulig å eliminere hypertrofi i venstre ventrikel. Oftere prøver å beseire tegn. Men de sykdommene som oppstår med hypertrofi, kan og bør behandles. Hver sykdom har sitt eget behandlingsløp, og det er ønskelig å prøve å stoppe den irreversible prosessen. For å gjøre dette foreskriver legene spesielle enzymer som fjerner hovedtegnene.

I tillegg er det viktig å endre kostholdet ditt. Det er nødvendig å spise mer meieriprodukter, sjømat, grønnsaker og frisk frukt. Vi må gi opp fete, stekte, salte matvarer, søtsaker. Idrettsøvelser med moderat trening vil bidra til å styrke hjertemuskelen, men det er verdt å vite målet.

I ekstreme tilfeller tilbringer spesialister kirurgisk inngrep med hypertrofi av venstre eller høyre ventrikler for å fjerne det skadede området.

Diagnose av venstre ventrikel hypertrofi på EKG

Hjertets venstre hjertekammer er hjertets hovedkammer, som er ansvarlig for blodsirkulasjonen i hele kroppen.

Derfor kan eventuelle forstyrrelser i arbeidet i denne avdelingen føre til de mest ubehagelige konsekvensene for helse og til og med menneskeliv.

En av de vanligste patologiene i venstre ventrikel er dens hypertrofi.

Hva er det

Hypertrofi av venstre ventrikel (LV) innebærer økning av hulrom og vegger på grunn av interne eller eksterne negative faktorer.

Vanligvis de inkluderer hypertensjon, misbruk av nikotin og alkohol, men mild patologi er noen ganger funnet hos folk som trener og regelmessig gjennomgår tung fysisk anstrengelse.

Norm av myokardindekser

Det finnes en rekke kriterier for å vurdere ytelsen til venstre ventrikel, som hos forskjellige pasienter kan avvike betydelig. Dekoding EKG består i analyse av tenner, intervaller og segmenter og deres overholdelse av de etablerte parametrene.

Hos friske mennesker uten LV-patologier ser EKG-dekodningen ut som dette:

 • I QRS-vektoren, som viser hvordan rytmisk eksitasjonen til ventriklene opptrer: Avstanden fra den første tannen av intervallet Q til S skal være 60-10 ms;
 • Tannen S må være lik tannen R eller være lavere enn den;
 • Tannen er fast i alle leddene;
 • Tannen P er positiv i I- og II-lederne, i VR er negativ, bredden er 120 ms;
 • Den interne avvikstiden bør ikke overstige 0,02-0,05 s;
 • Posisjonen til hjerteets elektriske akse ligger i området fra 0 til +90 grader;
 • Normal ledningsevne langs venstre ben av bunten.

Tegn på abnormiteter

På EKG-hypertrofi i hjerteets venstre ventrikel er preget av følgende symptomer:

 • Det gjennomsnittlige QRS-intervallet avviker fremover og til høyre i forhold til posisjonen;
 • Det er en økning i eksitasjonen som går fra endokardiet til epikardiet (med andre ord en økning i tiden for intern avvik);
 • Amplituden til tannen R økes i venstre leder (RV6> RV5> RV4er et direkte tegn på hypertrofi);
 • Tannede tenner SV1 og SV2 betydelig dypere (jo mer uttalt patologien, jo høyere tennene R og jo dypere tennene S);
 • Overgangssonen skiftes til ledningen V1 eller V2;
 • Segmentet S-T passerer under den isoelektriske linjen;
 • Ledningsevne er ødelagt på venstre ben av bunden av Hisnia, eller det er fullstendig eller ufullstendig blokkering av pedicle;
 • Ledningsevnen til hjertemuskelen er svekket;
 • Det er en venstre sidet avvik av hjerteets elektriske akse;
 • Den elektriske posisjonen til hjertet endres til en halv-horisontal eller horisontal posisjon.

For mer informasjon om denne tilstanden, se videoen:

Diagnostiske tiltak

Diagnosen hos pasienter med mistanke om LV hypertrofi bør utføres på grunnlag av komplekse studier med innsamling av anamnese og andre klager, og på EKG bør være til stede minst 10 karakteristiske trekk.

Videre, for diagnose av patologiske EKG resulterer leger bruker et sett av spesifikke teknikker, inkludert punkt system for Rohmiltu-Estes, Cornell tegn, symptomer Sokolov-Lyons, etc.

Ytterligere forskning

For å klargjøre diagnosen LV hypertrofi, kan legen foreskrive en rekke tilleggsstudier, den mest nøyaktige ekkokardiografi.

Som i tilfellet med EKG, ekkokardiogram er mulig å se en rekke funksjoner som kan være en indikasjon på venstre ventrikulær hypertrofi - øke sitt volum i forhold til den høyre ventrikkel, fortykkede, noe som reduserer verdien av ejeksjonsfraksjon, etc.

Hvis det ikke er mulig å utføre en slik studie, kan pasienten bli tildelt Ultralyd av hjertet eller røntgen i to fremspring. I tillegg, for å klargjøre diagnosen noen ganger nødvendig MR, CT, daglig overvåking av EKG, samt en hjerte muskel biopsi.

På hvilke sykdommer utvikler seg

Hypertrofi i venstre ventrikel kan ikke være en uavhengig sykdom, men et symptom på en rekke lidelser, inkludert:


 • Arteriell hypertensjon.

Venstre ventrikkel kan hypertrofi både moderat og med jevne økning i blodtrykket, da det i dette tilfellet hjertet må pumpe blodet til å pumpe i sterk beat, på grunn av hva hjertemuskelen begynner å tykne.

Ifølge statistikken utvikles omtrent 90% av patologiene nettopp av denne grunn.

 • Hjerteventilfeil. Listen over slike sykdommer inkluderer aortastenose eller insuffisiens, mitral insuffisiens, ventrikulær septal defekt, og ganske ofte venstre ventrikkel hypertrofi utfører den første, og den eneste tegn på sykdom. I tillegg forekommer det i sykdommer som ledsages av en vanskelig utgang av blod fra venstre ventrikel inn i aorta;
 • Hypertrofisk kardiomyopati. Tung sykdom (medfødt eller ervervet), som er kjennetegnet ved fortykkelse av hjerteveggen, hvorved utgangssignalet fra venstre ventrikkel er blokkert, og hjertet begynner å arbeide med tung last;
 • Iskemisk hjertesykdom. Med IHD er LV hypertrofi ledsaget av diastolisk dysfunksjon, det vil si et brudd på avspenning av hjertemuskelen;
 • Aterosklerose av hjerteventiler. Ofte manifesterer denne sykdommen seg hos eldre - dens hovedtrekk er å redusere åpningen av utgangen fra venstre ventrikel inn i aorta;
 • Kraftig fysisk aktivitet. Hypertrofi i venstre ventrikel kan manifestere seg hos unge mennesker, som ofte og intensivt engasjerer seg i idrett, fordi på grunn av store belastninger øker massen og volumet av hjertemuskelen betydelig.
 • behandling

  Helt eliminere patologi er umulig, derfor terapeutiske metoder er rettet mot å redusere symptomer, som er forårsaket av et brudd på kardiovaskulær aktivitet, samt reduserer progresjonen av patologi. Behandling utføres av beta-blokkere, angiotensin-omdannende enzym (kaptopril, enalapril) hemmere i kombinasjon med verapamil.

  I tillegg til medisinering, Se din egen vekt og trykk, slutte å røyke, drikk alkohol og kaffe, hold til en diett (avslag på bordsalt, fett og stekt mat). I dietten må være til stede surmjölkprodukter, fisk, frisk frukt og grønnsaker.

  Fysisk aktivitet bør være moderat, og følelsesmessige og psykologiske belastninger bør unngås når det er mulig.

  Hvis LV hypertrofi skyldes hypertensjon eller andre lidelser, bør hovedbehandlingstaktikken være rettet mot eliminering. I avanserte tilfeller krever pasienter noen ganger kirurgi, i løpet av hvilken del av den endrede hjertemuskelen blir fjernet kirurgisk.

  Om denne tilstanden er farlig og om det er nødvendig å behandle det, se på videoen:

  Hypertrofi av LV - ganske farlig tilstand som ikke kan ignoreres, fordi venstre ventrikel er en svært viktig del av den store sirkelen av blodsirkulasjon. Ved de første tegnene på patologi er det nødvendig å konsultere legen så snart som mulig og å gjennomføre alle nødvendige studier.

  Hypertrofi av hjerteets venstre ventrikel på EKG og risiko for komplikasjoner

  Det menneskelige hjerte består av fire kamre, venstre ventrikel er hovedkammeret som regulerer blodstrømmen i kroppen, som mater alle indre organer. Dens viktigste sykdom er hypertrofi, uten tilstrekkelig behandling kan det føre til døden. Hva er LVH eller hypertrofi? Dette er en fortykkelse av ventrikkens vegger, en generell økning og økning i massen av hjertemuskelen.

  Et brudd, kalt LVH, viser et kardiogram. Det er visse tegn som tillater kardiologen å identifisere hypertrofi.

  Ekspresjon og antall tegn gir deg mulighet til å sette riktig diagnose, men ikke alltid. Med venstre ventrikulær hypertrofi, det anatomiske kardiogrammet noen ganger ikke tillater deg å se tegnene, kan årsaken til feil diagnose være en utilstrekkelig dekoding av kardiogrammet.

  Derfor kan diagnosen opprettes under hensyntagen til symptomene og andre sammenhengende sykdommer.

  Venstre ventrikulær forstørrelse og takykardi kan forstyrre idrettsutøvere med hjertemuskler som opplever en konstant belastning, i hvilket tilfelle økningen i vekten av ventrikkelen betraktes som naturlig, fysiologisk.

  De viktigste sykdommene forbundet med LVH:

  • aorta stenose;
  • aorta insuffisiens
  • kardiomyopati;
  • arteriell hypertensjon.

  Den hypertrophied venstre ventrikkel er diagnostisert hos eldre mennesker som lider av aterosklerose i hjerte ventiler.

  Konsekvenser av veksten i hjertemuskelen

  Tegn på venstre ventrikulær hypertrofi på EKG bør bekreftes ved ultralydundersøkelse av hjertet. Hvis ultralydet ikke bekrefter EKG-transkripsjonen, trenger du ikke å bekymre deg.

  Brudd kan skyldes økt kroppsvekt eller omvendt asteni. Denne tilstanden er ikke farlig.

  LVH, ledsaget av hjertesvikt, ødem, dyspné, ventrikulær ekstrasystol, takykardi, krever medisinsk inngrep.

  Diagnose og behandling av problemet

  Hvis det er mistanke om en økning i venstre ventrikel, blir pasienten referert til elektrokardiografiske studier (EKG og ekkokardiografi).

  EKG med hypertrofi gjør at du kan identifisere risikoen for hjertesvikt og etablere årsaken til hypertrofi.

  I stedet for elektrokardiografi kan en kardiolog foreskrive hjerte-røntgen og kontrast til spiserøret.

  For å utelukke sinusrytmeforstyrrelser, anbefales det at pasienten gjennomgår daglig overvåkning på EKG og overvåker blodtrykket.

  Den venstre ventrikulære hypertrofi avslørt på EKG er uhelbredelig, terapien er nødvendig for å forhindre komplikasjoner av utviklingen av uorden. Inhibitorene som brukes til behandling av hypertensjon, for eksempel kaptopril og enalapril, normaliserer ikke bare trykket, men stopper også utviklingen av venstre ventrikulær forstørrelse.

  Venstre ventrikulær forstørrelse hos barn

  Medfødt hypertrofi i venstre ventrikel på EKG er synlig i de første ukene av barnets liv, selv om symptomene i det første år av livet ikke manifesterer, siden kompensasjonsprosesser i høyre ventrikel finner sted.

  For å forhindre videre utvikling av bruddet, bør foreldrene vise barna til kardiologen og gjennomgå alle nødvendige undersøkelser.

  Sykdommer som forårsaker økning i venstre ventrikel:

  • kroniske nyreproblemer;
  • endokrine lidelser;
  • aorta stenose
  • hypertensjon;
  • hjertefeil;
  • beriberi;
  • onkologi.

  På et kardiogram er hypertrofi preget av en økt amplitude av QRS-tenner, spesielt i preordialområdene.

  Diagnostikk skiller flere grunnleggende funksjoner som gjør det mulig å isolere LVH:

  • Vesentlig avvik i venstre side av den elektriske aksen. Hos spedbarn fra 4 til 30, hos eldre barn mer enn 30.
  • Stor amplitude av tennene RaVF og RaVL.
  • Rv4R-Vj-tann er helt fraværende eller dimensjonene er mindre enn SV4R.

  Q-R-intervallet er utvidet i den venstre delen av forordningsområdet.

  Tinen T og segmentet ST er kompensert med hensyn til QRS-komplekset.

  For å få den rette diagnosen, må legen få et generelt bilde av kardiogramendringene som indikerer en økning i venstre ventrikel.

  Forstørrelsen av venstre ventrikel er sjelden diagnostisert som en separat lidelse, oftest er det et symptom på den underliggende sykdommen, så etter å ha identifisert problemet hos barn, fastslå årsaken. Terapi i dette tilfellet er rettet mot å eliminere denne sykdommen.

  Med medfødte hjertefeil som forårsaker hypertrofi i venstre ventrikel, utføres kirurgi, hvoretter legemidlene fjernes.

  Behandlingen skal forsinke utviklingen av patologiske prosesser. Den terapeutiske listen inkluderer:

  • medisinering;
  • diett;
  • treningsbehandling;
  • normalisering av dagens regime.

  For å redusere alvorlighetsgraden av symptomer i et barns kosthold, må du inkludere matvarer som er rike på sporstoffer, vitaminer, omega fettstoffer. Styrke myokardium magnesium, kalsium, kalium, Q-10.

  Det er svært viktig å redusere forbruket av salt av barnet til et minimum, forbudet bør inkludere produkter som pølser, hurtigmat, saltede oster, konserver og mat til matlaging. Maten anbefales å være litt dosert før servering.

  Medikamentterapi omfatter stoffer som hjelper til med å gjenopprette hjerteaktiviteten og styrke hjertets muskler. Antiarrhythmic medisiner brukes til å normalisere rytmen.

  Venstre ventrikulær forstørrelse hos idrettsutøvere

  Brudd på friske personer som er involvert i sport, passerer asymptomatisk, intensive belastninger, fordi hjertet får pumpe store mengder blod mens den gradvis øker og fortykker myokardiet, tilpasser seg høye belastninger.

  I idi hypertrofi hos idrettsutøvere:

  • konsentrisk;
  • eksentriske;
  • blandet.

  Konsentrisk LVH er preget av en jevn økning, mens kardiomyocytter ekspanderer, men organets indre struktur endres ikke.

  Løpere, spillere i aktive spill, idrettsutøvere involvert i statisk sport utvikle eksentrisk hypertrofi.

  Syklister, oarsmen, skatere, brytere og vektløftere blir oftest diagnostisert med en blandet form for lidelse.

  Idrettsutøvere med LVH faller inn i en risikogruppe for utvikling av hjerteinfarkt og slag, så leger anbefaler å bevege seg bort fra stor fysisk anstrengelse gradvis, for ikke å endre dramatisk livsstilen forbundet med belastningene.

  Utvidelse av hulrommet til venstre ventrikel og fortykkelse av veggene er en patologisk tilstand forårsaket av overbelastning av myokardiet.

  Etter diagnose anbefales det at idrettsutøvere gradvis slutter å trene og gjennomgå en rekke terapeutiske tiltak for å unngå risikoen for hjertearytmi med dødelig utgang.

  Hypertrofi av hjertets venstre ventrikel - hva er det? EKG, tegn og behandling

  Det er kjent at i naturen skjer ingenting "akkurat slik." Hvis elven renner, flyttes vann fra overliggende plass til underliggende. Og i tilfelle at utviklingen av hypertrofi av veggene i venstre ventrikel (LVH), oppstår det ikke fordi hjertemusklen "ville ha det".

  Denne forklaringen er like latterlig, som om vi trodde at den rette bicep plutselig ble preget og pumpet "av seg selv", og den rette forblev den samme som den var. Men før du forteller oss om årsakene til hypertrofi og dens helsekonsekvenser, må du huske hva hypertrofi er generelt og hvordan det manifesterer seg.

  Hurtigsides navigasjon

  Hypertrofi av hjertets venstre ventrikel - hva er det?

  I seg selv er begrepet "hypertrofi" parret med sin antonym, hypotrofi. I så fall, hvis det organ eller vev trenger å være inaktiv, dens behov for næringsstoffer og oksygen avtar, og fraværet av en last, og "trening" fører til endringer begynne med er reversibel og senere vedvarende.

  For eksempel vet alle at beinet, som er i kastet, etter beinfusion ser slankere ut, sammenlignet med sunt. Da, i etableringen av like betingelser, får musklene igjen normale størrelser. Patologisk hypotrofi oppstår, for eksempel hvis det er et brudd på innervering, med lammelse. I dette tilfellet kan ikke bare hypotrofi, men også atrofi forekomme, det vil si irreversible endringer i muskler.

  Og hypertrofi? Hypertrofi av myokardiet er en økning i volum og masse av myokardiocytmuskelfibre. I tilfelle at det er en økning i antall celler, kalles denne prosessen hyperplasi, trenger ikke å forveksles med den.

  Er overdreven trening og økt ernæring (og dette er hvordan begrepet oversettes) kan være skadelig? Ja, det kan. Faktum er at, i motsetning til de strikkede skjelettmuskulaturene, som "pumpes" i hallen, er myokardiet en spesiell muskel. Hun opplever enorme belastninger, som idrettsutøvere ikke drømte om med sine opptegnelser og prestasjoner. For eksempel:

  • hjertet for et år er redusert ca 40 millioner ganger, og for hele livet - produserer flere milliarder kutt
  • mengden blod som hjertet pumper i løpet av en persons liv, kan du fylle mer enn 4000 jernbanetankbiler, som vil være 57 imponerende tog med 70 tanker hver;
  • fra et slikt volum av væske i 70 år ville det være mulig å skape en innsjø som i dybden ville være 5 m, og lengden og bredden ville være henholdsvis 5 og 7 km;
  • for en reduksjon gir hjertet et arbeid som er nok til å løfte lasten i 1 kg med 20 cm eller vekt i 200 g per 1 m;
  • i en åtte-timers natt mens du sover, utfører hjertet et slikt arbeid, som er nok til å løfte deg til nivået av stjernen i hovedbygningen i Moskva State University, det vil si 250 m.

  Virkelig denne kraften kan bli savnet og det er nødvendig å "pumpe" myokardiet i tillegg? Ja. Hvilke grunner kan føre til dette?

  Årsaker til hypertrofi

  Det er kjent at myokardiet i venstre ventrikel er sterkere enn muskelen til høyre hjerte. Dette er fordi det er nødvendig å kaste blodet inn i aorta og skape et trykk som kalles systolisk trykk. Ved et trykk på 120 mm Hg (og kvikksølv er 13,6 ganger tettere enn vann), kastes en blodkolonne med et tverrsnitt på 1 mm til en betydelig høyde.

  Dette trykket er utformet, ikke bare for å bringe blod til alle organer og vev, men også for å sikre at det kommer tilbake til hjertet. Av hvilke grunner må dette presset økes? Det er veldig enkelt. Dette skjer hvis det er en "kronisk" sone med økt trykk på banen for hjerteutgang, eller et hinder for blodstrømmen. Willy-nilly, hvis du legger vekt på beltet ditt, blir beina dine sterkere.

  Derfor er hovedårsakene til hypertrofi i hjerteets venstre ventrikel:

  • Hypertensiv sykdom, eller hypertensjon. Trykket i aorta økes, og mer kraft er nødvendig for å gjøre utkastet;
  • Aortisk ventildefekter, for eksempel stenose, aorta insuffisiens;
  • Koronar hjertesykdom (et forsøk på å overvinne oksygen sult av myokardiet ved sitt økte arbeid forårsaker forstyrrelser av tilpasning, dannelse av en ond sirkel og et angrep av IHD);
  • Kronisk hjertesvikt;
  • Graviditet (noen ganger);
  • Overflødig fysisk belastning (behovet for vev i oksygen øker);
  • Hypodinami med endring i overflødig belastning (det er disadaptasjon av myokardiet og utilgjengelighet av det vaskulære systemet til å fungere);
  • Kardiomyopati (hypertrofi utvikles uten stress, for eksempel på grunn av genetiske abnormiteter);
  • Dårlige vaner. Røyking fører til kronisk vasospasme, og dette øker trykket.

  Spesielt er det nødvendig å si om fedme - Folk forstår ofte ikke hele katastrofale tilstanden av tilstanden deres. Det er kjent at hvert ekstra kilo fett krever blodgjennomgang gjennom 25-30 km blodkarillærer, og i tilfelle at en person har 30 kilo overvekt? På 300 km for hvert slag i hjertet en lengre bane av røde blodlegemer.

  Det er kjent at fett er lettere enn vann. Hvis en stor bøtte inneholder 12 liter vann og veier 12 kg, er fylt med fett, den veier 10, 8 kg, slik at en person med overskudd av fett på 30 kg konstant "trekker" på seg selv og deres hjerter 2,7 stor fett bøtte. Sannt, det fordeles jevnt, og derfor er vekten ikke følt. Men noen ganger opplever symptomene på myokardial hypertrofi seg selv.

  Tegn på hypertrofi i hjerteets venstre ventrikel

  I rettferdighet må det sies at ventrikulær hypertrofi ikke er navnet på sykdommen, men bare en betegnelse av den patofysiologiske mekanismen og sonen av lokaliseringen. Tross alt kan hypertrofi oppstå av ulike årsaker.

  Noen ganger tar det mange måneder å helbrede, og i andre tilfeller er det nok å utføre operasjonen, og etter noen minutter blir belastningen eliminert. Hvordan manifesterer denne smertefulle tilstanden seg, og hvordan vet leger det?

  Hypertrofi av hjertets venstre hjerte er følgende symptomer, som indikerer en stor sirkel overbelastning og mangel på oksygen:

  • kjedelig og dårlig lokalisert smerte i hjertet;
  • episoder av dyspné;
  • svimmelhet og svimmelhet;
  • liten toleranse for fysisk anstrengelse, svakhet;
  • forstyrrelse av hjertets rytme.

  Selvfølgelig kan disse symptomene indikere en rekke andre sykdommer, så "standard" for LVH-diagnose er det vanlige EKG og ultralyd i hjertet.

  EKG-data for venstre ventrikulær hypertrofi

  Hypertrofi av venstre ventrikel på EKG diagnostiseres ved tilstedeværelse av følgende indekser:

  • avvik fra den elektriske aksen til hjertet til venstre, fra -30 til -90 grader. Kan være normalt;
  • økning i bredden av QRS ventrikulær kompleks mer enn 0,12 s. Vanligvis sier blokaden høyre grenblokk, men kan være tegn på en "forkledd" blokaden, som bare vises i bly V1 og V5 og V6 vises kompleks RSR;
  • utseendet av høy amplitude eller spenning av QRS ventrikulære komplekset, som kan måles i henhold til Estes kriterier (6 kriterier for analyse), en pålitelig diagnose av LV hypertrofi når du skriver 5 poeng;
  • utseendet av en "pseudo-infarktkurve", det vil si tilstedeværelsen av en patologisk Q-bølge i fravær av et hjerteinfarkt;
  • forskyvning av overgangssonen til venstre i V5 og V6;
  • utseendet på en skråstilt depresjon av segmentet ST ved konveksitet oppover.

  Det er mange andre overbevisende fysiologiske fenomener som snakker om en kraftigere impuls som genererer et hypertrophied myokardium. Dette er kjent for spesialister - leger med funksjonell diagnostikk som dekoder EKG.

  Det er en spesiell indeks for Sokolov-Lyon, samt Cornish-spenningsindeksen, som er den mest informative i EKG-diagnostikk av denne tilstanden.

  På ultralyd i hjertet kan være elementær, for å måle tykkelsen på myokardiet på forskjellige steder. Når man sammenligner resultatene med EKG, blir diagnosen klar.

  I RuNet kan du lese om det faktum at dette fenomenet er diagnostisert ved hjelp av "atommagnetisk resonans". Dette er ikke noe annet enn spekulasjon på "spare" metoden for forskning, som "ser" angivelig alt. Men funksjonell bekreftelse med noen, mest overbevisende MR vil gi kun EKG og ultralyd, fordi hjertet gir opphav til et elektrisk felt og en potensiell forskjell i prosessen med sin aktivitet.

  Alle andre metoder er indirekte. Så på brystradiografi kan du se avviket fra hjerteskyggen til venstre. Dette vil bare indirekte snakke for en økning i venstre hjerte.

  Hva er faren for venstre ventrikulær hypertrofi?

  Faren for denne tilstanden er at hjertet kun kan midlertidig "bygge opp" opposisjon. I tilfelle av for lang kamp, ​​begynner myokardiet å miste kontraktilitet, tegn på hjertesvikt og hevelse i beina.

  Det er ofte dødelige arytmier. I dette tilfellet blir hjertemuskelen bare slitt og mister sin evne til å reagere raskt.

  Det er stagnasjon i den lille sirkulasjonen, siden høyre hjertekammer ikke kan isoleres og holde seg borte. Det er angrep av hjerteastma, og en person blir en ugyldig.

  Vejledende og motsatt bilde: Skjebnen til tidligere kroppsbyggere som trengte et stort og sterkt hjerte, men bare i trening. Med uttaket fra sporten og en kraftig nedgang i byrden på hjertet, fungerte dette hjertet feil. I noen tilfeller førte dette til et dødelig utfall.

  Hvordan behandle hypertrofi i hjerteets venstre hjertekammer?

  Mack vi allerede snakket over, "for å behandle hypertrofi av hjertets venstre hjerte" er bare mulig sammen med den underliggende sykdommen. Ingen på et ambulant kort eller i en medisinsk historie har en stor diagnose av venstre ventrikulær hypertrofi. Derfor er hovedprinsippene for LVH-terapi bare tre typer handlinger:

  • redusert perifer vaskulær motstand i en stor sirkel og blodtrykk;
  • eliminering av fysisk blokkering av blodstrømmen (i tilfelle defekter, aorta-aneurisme, disseksjon);
  • metabolisk terapi (myokardiell støtte).

  Men for å begynne å forebygge denne tilstanden, som kan føre til funksjonshemming, er det nødvendig for de som anser seg sunn. Det er nok å stå på skalaene og gå til speilet.

  I så fall, hvis du midje størrelse på mer enn 102 cm, og du er en mann, eller mer enn 88 cm, og du er en kvinne, da (uavhengig av vekt, høyde og alder), har du en risiko ikke bare til utvikling av venstre ventrikkel hypertrofi, men også mer alvorlige komplikasjoner.

  Led en aktiv livsstil, gi opp skadelige vaner, bli kvitt overflødig vekt - og ditt hjerte vil heldigvis tjene deg i mange år.

  Hypertrofi av hjerteets venstre ventrikel - tegn på EKG

  Hypertrofi i venstre ventrikel er en patologi i hjertet, der det er en fortykkelse av veggene, myocardiumets masse øker, noe som reduserer hjertets evne til å utvise blod. For å kunne behandle denne forstyrrelsen av myokardiet, er det nødvendig å bestemme hva som førte til utseendet på venstre ventrikulær hypertrofi (LVH), hvordan denne tilstanden av hjertet oppstod.

  Risikogruppe

  Forekomsten av hypertrofiske lidelser i venstre ventrikel (LV) avhenger av kjønn, alder, kroppsvekt, hjertesykdom. Denne patologien finnes ofte hos menn med betydelig overvekt, som lider av hypertensjon.

  Hypertensjon er årsaken til LVH i 70% av tilfellene. Risikoen for hypertrofi av LV er økt risiko for hjertesvikt, iskemi 3 ganger, arytmi 5 ganger, hjerteinfarkt - 7 ganger.

  En viktig faktor som bidrar til dannelsen av myokardiell patologi er fedme. En av deres visuelle indikatorer på fedme er midjen. Denne verdien reflekterer mengden av indre visceralt fett. Volumet av den kvinnelige midjen bør ikke overstige 88 cm, hanen - 102 cm.

  Venstre ventrikulær hypertrofi

  Økningen i tykkelsen til venstre ventrikel og dens masse kan forekomme isolert, men oftere er den kombinert med en økning i tykkelsen av inngripsvegg.

  Myokardmasseindeks

  Graden av hypertrofi i venstre ventrikel vurderes ved bruk av venstre ventrikulær myokardmasseindeks. Beregning av LVMI utføres i henhold til formelen, som tar hensyn til LV dimensjoner, høyde, vekt av en person.

  I en normal LVMI hos menn - i størrelsesorden 71-94 g / m2 for kvinner - 64 -89 g / m 2, men når det er endringer Pumpe infarkt:

  • lys - masseindeksen er 135 - 151 g / m 2;
  • moderat - fra 152 til 172 g / m 2;
  • tung - mer enn 173 g / m 2.

  Risikoen for farlige komplikasjoner er sterkt forbedret, selv for moderate endringer i venstre ventrikkel, noe som betyr at vekten kontroll er et nødvendig tiltak for å opprettholde helse med venstre ventrikulær hypertrofi.

  Typer av hypertrofiske endringer

  Hyppige typer av venstre ventrikulær hypertrofi er:

  • konsentrisk - tykkelsen øker, men volumet av hulrommet endres ikke;
  • eksentrisk - ventrikelens masse øker, volumet av hulrommet vokser, men tykkelsen på veggen er innenfor normen;
  • hypertrofi av interventricular septum.

  Med eksentrisk hypertrofi av LV er veggene tykkere, men de mister ikke elastisitet og gjenopprettes når belastningen senker. Med konsentrisk hypertrofi, mister veggene elastisitet, og økende tykkelsen av ventrikkelen fører til en reduksjon i hulrommet, en reduksjon i hjerteutgangen.

  konsentrisk type hypertrofi i venstre hjertekammer forekommer oftest, denne patologi øker risikoen for koronar hjertesykdom, hjerteinfarkt, og blir en årsak til tap av arbeidskapasitet og uførhet i midten alder.

  Tykkelse av myokardium

  Den vanlige tykkelsen på veggen til venstre ventrikel på en voksen mann er 1 - 1.1 cm, kvinner - 1 cm.

  1. Fortykning av venstre ventrikel i avslapningsfasen opptil 1,4 cm indikerer små endringer i myokardiet.
  2. Veggtykkelsen fra 1,4 til 1,6 cm tilsvarer moderat hypertrofi.
  3. Fortykning av LV 1,6 - 2 cm og mer indikerer alvorlig hypertrofi.

  Moderat, og noen ganger signifikant, isolert venstre ventrikulær hypertrofi kan forårsake myralventilinsuffisiens. Denne typen lidelse ledsages av en utvidelse av LV-hulrommet.

  Når symptom mitral ventil, en tilstand som er farlig for atrofi av den venstre ventrikkel i hjertet - den venstre ventrikkel mister funksjonalitet tar form av et vedheng enn truer dannelsen Cardiosclerosis, hjertesvikt.

  Symptomer på atrofi utvikles gradvis, manifesteres av kortpustethet, hevelse, døsighet i løpet av dagen. På EKG oppdages hjertesymtestørrelser, og ultralyd viser tilstedeværelsen av arr, en reduksjon i myokardets størrelse sammenlignet med normen.

  årsaker

  • I 70% av tilfellene utvikler venstre ventrikulær hypertrofi med hypertensjon.
  • Risikoen for LVH øker med aorta-stenose, hvor aortaldiameteren smalrer, og venstre ventrikel må utøve stor innsats for å utvise blod.
  • Årsaken til veksten i venstre ventrikkel er økt fysisk stress på hjertet. Forårsaker spenning i venstre ventrikkel ved å praktisere en sykkel, løping, ski.
  • Alvorlig kurs og alvorlig prognose i LVH forårsaket av dystrofisk kardiomyopati.

  Hypertrofisk kardiomyopati blir årsaken til plutselig død hos unge idrettsutøvere i 50% tilfeller. Denne patologien kan være medfødt, karakterisert ved den ujevne tykkelsen av forskjellige områder av venstre ventrikulærvegg og interventionsformet septum.

  Årsakene til hypertrofi i hjertets venstre hjerte er:

  • aktivering av sympatiske nerver;
  • sirkulasjon i blodet av hormonene katecholaminer, aldosteron, tyroksin, insulin, veksthormon.

  En viktig rolle i utviklingen av LVH tilhører den arvelige faktoren. Det er en familieutsettelse for hypertensjon og hypertrofisk vekst av LV-muskellaget.

  Fare for tilstanden til myokardiet er å røyke. Nikotin smalker perifer og koronar blodkar, som fører til iskemi (mangel på ernæring og oksygen) i hjertet, andre indre organer, lemmer.

  Mekanismen for hypertrofiske endringer

  Venstre ventrikel, som muskelene i skjelettmuskulaturen, som respons på den økende belastningen, blir trent, muskelfibrene øker i volum.

  I utgangspunktet gir den tykkede veggen en kraftigere sammentrekning av hjerteets venstre hjertekammer, men i fremtiden er utvidelsen av veggen ikke kompenserende, men patologisk.

  Koronar kapillærer kan ikke gi den utvidede venstre ventrikulærvegg med oksygen, og noen av muskelcellene er i iskemi. Hypertrofi i venstre ventrikkel fremkaller et brudd på koronar blodstrøm og kan føre til hjerteinfarkt, noe som blir lettere ved blodkarens sklerose.

  På grunn av iskemi blir maten av kardiomycetene ødelagt, noen av dem erstattes av bindevev. I tykkelsen av myokardiet i LV øker innholdet av fibrin, noe som reduserer myokardets evne til å trekke seg sammen.

  Over tid, i venstre ventrikel på grunn av kronisk iskemi, utvikler atrofi - dette er en tilstand hvor kardiomyocytter er utarmet, noe som fører til en reduksjon i tykkelsen av hjertet.

  I hypertrophied myokard er det bemerket:

  • reduksjon av komprimeringskraften til ventrikkelen;
  • økning i varigheten av reduksjonen;
  • dilatasjon - utvidelse av hulrommet;
  • reduksjon i utvidbarhet, noe som forverrer fyllingen av ventrikkelen;
  • en nedgang i koronarreserven - volumet av blod som ventrikelen kan i tillegg skyve ut når den lastes inn i blodet.

  Symptomer på hypertrofi

  Tegn på hypertrofi i myokardiet i venstre ventrikel er symptomer som er vanlig for manifestasjoner av hypertensjon karakterisert ved:

  • ødem av føttene, ankles;
  • stump smerte i hjertet;
  • svimmelhet, svakhet;
  • kortpustethet under fysisk anstrengelse;
  • takykardi med vanlig belastning.

  Ved alvorlig hypertrofi utvikler stagnasjon i lungesirkulasjonen, "hjertesyma" oppstår, et tørt hjertehud vises.

  diagnostikk

  Hypertrofi av myokardiet i LV diagnostiseres ved instrumentelle målinger ved bruk av:

  • elektrokardiografi - EKG;
  • ekkokardiografi - ultralyd av hjertet;
  • X-stråler;
  • Beregnet tomografi.

  elektrokardiogram

  De karakteristiske tegnene på LVH er detektert på EKG i V 1-6 - dette betyr at elektrodene påføres thoraxområdet, og tallene 1 til 6 tilsvarer elektrodens stillinger.

  For å karakterisere hypertrofi, ta hensyn til retningen til den elektriske aksen, som konvensjonelt gjennomføres gjennom hjertet langs dens lengde. Med venstre ventrikulær hypertrofi observeres normalt akselens normale posisjon, eller moderate avvik observeres.

  Tegn på hypertrofi av myokardiet i venstre ventrikel på EKG-posten R og spor S tenner.

  Manifestasjoner av hypertrofi i venstre ventrikel på EKG-båndet er:

  • endringer i QRS-komplekset:
   • Intervallets bredde er mer enn 0,12 s;
   • høy amplitude R med ledninger V5, V6;
   • patologisk form av Q-bølgen i fravær av hjerteinfarkt;
  • endringer i segmentet ST - en reduksjon i kurven til EKG-plottet i dette området med en negativ T-bølge, i normal posisjon på hjerteaksen, kan det være en økning i dette segmentet og en positiv T-bølge.

  En informativ måte å diagnostisere LVH på et EKG er å bruke Sokolov-Lyon-indeksen. Et tegn på hypertrofi er overskuddet av summen av amplituden S og R av tennene i thoracic lederne:

  • etter 40 år - mer enn 35 mm;
  • opptil 40 år - mer enn 45 mm.

  Hjerte ultralyd

  Den mest informative metoden for å vurdere grad og type hypertrofi av LV er ekkokardiografi - ultralyd i hjertet. Denne metoden for diagnose er 5-10 ganger mer informativ enn EKG.

  Ekkokardiografi gir deg mulighet til å måle tykkelsen på veggen av myokardiet på forskjellige segmenter av hjertevegget. Ultralydet i hjertet indikerer en patologi i et tidlig stadium av lidelsen, mens det på EKG hos 10-20% av pasientene ikke oppdages dette problemet i begynnelsen.

  behandling

  Reduksjoner i alvorlighetsgraden av venstre ventrikulær hypertrofi oppnås tidlig diagnose av årsakene til patologien og behandling av den underliggende hjertesykdom eller indre organer som bidro til utseendet av denne patologien.

  Listen over legemidler som brukes ved behandling av hypertrofi i venstre hjertekammer omfatter ACE-inhibitorer, diuretika - dette gjør det mulig for blodtrykksmåleren som innstiller overvekst hjerteveggen.

  Symptomatiske legemidler som forbedrer tilstanden til hjertemuskelen er:

  • Ca ++ kanal blokkere - Verapamil, Nifedipin, Diltiazem;
  • beta-blokkere - Sotalol, Atenolol,
  • ACE-hemmere for å senke blodtrykket - Enalapril, Diroton;
  • Sartai - angiotensinreseptorblokkere for å senke blodtrykket med antiarytmisk virkning - Losartan, Candesartan, Valsartan.

  En forutsetning for vellykket behandling er kosttilskudd, med sikte på å redusere og opprettholde en stabil kroppsvekt. Med denne patologien er det nødvendig å utelukke stekte, krydret, fettstoffer, redusere saltinntaket.

  outlook

  Dødligheten i venstre ventrikulær hypertrofi er 4-5%. Høy risiko hos pasienter med LV hypertrofi kombinasjon med myokardisk iskemi, arytmi, cerebrale sirkulasjonsforstyrrelser.

  I fravær av andre patologier fra hjertet, normalt arterielt trykk, er forventet levetid ved LV hypertrofi gunstig.

  Les Mer Om Fartøyene