Sinus takykardi

Sinus takykardi er en endring i hjerteaktiviteten, karakterisert ved en økning i hjertefrekvensen (hjertefrekvens) til ca. 100 - 130 slag per minutt. Økningen i disse indikatorene er vanligvis knyttet til den adaptive responsen av sinusnoden til fysisk stress, stress, smerte, feber, glede, forgiftning av kroppen, etc.

Med andre ord vises takykardi med en nedgang i tonen i vagusnerven og en økning i sympathoadrenal aktivitet. Denne tilstanden forekommer oftere hos personer med et sunt hjerte når det autonome nervesystemet, på grunn av sin normale funksjon, er i stand til å påvirke hjerteaktiviteten tilstrekkelig. Fysiologisk sinus takykardi kan også forekomme ved administrasjon av Atropinsulfat eller med dyp inspirasjon.

Sinus takykardi kan også ha en patologisk karakter. Med kronisk hjertesvikt i høyre hjerte, er det en økning i trykk. Dette fører til aktivering av nervesystemet og en refleksøkning i hjertefrekvensen (Bainbridge reflex). I slike tilfeller er en slik takykardi ikke adaptiv overfor hele organismen og kan forverre løpet av den underliggende sykdommen.

Årsaker til sinus takykardi

Alle faktorer som øker frekvensen av hjertesammentrekning, er vanlig å dele seg i intrakardialt (hjerte) og ekstrakardielt (ikke-kardialt).

Intrakardiale faktorer forårsaker økning i hjertefrekvensen:

 • akutte og kroniske former for hjertesvikt;
 • infarkt;
 • alvorlige grader av angina pectoris;
 • hjertesykdom;
 • myo-, endo- og perikarditt;
 • ulike kardiomyopatier.

Hos personer som lider av kardiovaskulære sykdommer, er en av de første symptomene på brudd på funksjonen til venstre ventrikel og utseendet av hjertesvikt sinus takykardi.

Til de økardielle årsakene til takykardi er forskjellige følelsesmessige overbelastninger eller fysisk anstrengelse. En viktig rolle er spilt av arvelig disposisjon. Ofte sinus takykardi er et tegn på nedsatt funksjon av individuelle elementer i hjernen (svulst) eller det autonome nervesystemet. Disse inkluderer NDC (nevro-sirkulatorisk dystoni), noen psykoser, etc.

Ofte er årsakene til den funksjonelle økningen i hjertefrekvens økt frigivelse av adrenalin i blodet. Dette kan oppstå når:

 • thyrotoxicosis;
 • feokromocytom;
 • anemi,
 • besvimelse;
 • skarpe dråper i blodtrykk;
 • bouts av smerte.

Normalt vises sinus takykardi også med feber mot smittsomme sykdommer (SARS, influensa, lungebetennelse). I gjennomsnitt, med en temperaturøkning på en grad Celsius, øker hjertefrekvensen med 10-15 slag per minutt. Hos barn er denne indikatoren litt lavere.

Noen giftstoffer, så vel som en rekke medikamenter, har en direkte eller reflekspåvirkning på sinuskoden, forårsaker takykardi. Disse inkluderer:

 • Norepinefrin og adrenalin;
 • diuretika (furosemid, hydroklortiazid);
 • Euphyllin og Atropin;
 • Noen stoffer som reduserer blodtrykk (arteriell);
 • Glukokortikoider (adrenalhormoner) og skjoldbruskhormoner;
 • sterk te, nikotin, kaffe og alkohol.

Det er tilfeller der sinuskoden er overdrevet eller slet ikke responsiv overfor de ovenfor beskrevne stoffene. Dette skyldes trolig den primære lesjonen av denne rytmekilden. En slik bihulebetennelse i medisin kalles utilstrekkelig.

symptomer

Den sanne sinus takykardi er preget av økt hjertefrekvens i hvile eller om natten. Det bør huskes at i søvn er frekvensen av sammentrekninger normal av fysiologiske årsaker.

Mer alvorlige manifestasjoner av sykdommen er ubehag i hjertet, en følelse av intens og rask hjerterytme. Noen ganger er disse symptomene ledsaget av svimmelhet eller synkope (synkope) tilstand.

En annen klage hos pasienter som lider av sinus takykardi er smerten bak brystbenet. Ofte, slike følelser forstyrrer pusten, det er en følelse av frykt. Betydelig redusert toleransen for trening.

Vanligvis med sinus takykardi, stopper angrep av rask hjertefrekvens på egen hånd. Men på samme måte vises de på nytt. Utseendet til en slik tilstand er ikke farlig for organismen med et sunt hjerte. Bare i tilfelle av det eksisterende kardiovaskulære legemidlet, kan tilfeller av takykardi skade en person.

Sinus takykardi i barnet

 • anemi,
 • acidose;
 • økte blodsukkernivåer;
 • smertefeil;
 • økning i temperaturen.

I det første år av livet, i fravær av sykdom, går sinus takykardi uavhengig uten medisinering.

Det er mulig å mistenke en sinusknutepatologi hos barn hvis hjertefrekvensen svinger mellom 100 og 160 slag per minutt i fem eller flere minutter. Det er viktig å vurdere alle provoserende faktorer og tilstedeværelse av hjerte- og hjerne symptomer (kortpustethet, svimmelhet, svimmelhet og smerte i hjerteområdet).

Hos eldre barn er sinus takykardi ofte en manifestasjon av fysisk eller emosjonell overbelastning, noen endokrine sykdommer eller anemi. I et slikt tilfelle er det viktig å fastslå årsaken i tide og forhindre takykardi, som. Disse forholdene kan etterfølgende føre til den hypertoniske formen av vegetativ-vaskulær dystoni. Med sykdomsprogresjonen kan hjertesvikt eller annen hjertesykdom utvikles.

Ved påvisning av angrep av økt hjertebank hos barn og tenåringer, er deres dynamiske tilsyn nødvendig. Imidlertid er det verdt å vurdere det faktum at årsaken til sinus takykardi ikke kan være fullt dannet kardiovaskulær system.

Til tross for alle slags grunner for arbeidet i hjertet, må du frigjøre barnet fra nakken av klær i tilfelle angrep av hjertebank og sørg for frisk luft (hvis det skjedde i rommet).

Sinus takykardi i svangerskapet

Utseendet til sinus takykardi under graviditet skyldes ulike faktorer. Blant dem er den generelle omstruktureringen av legemet for svangerskapet av spesiell betydning. Dermed endres hormonens bakgrunn av organismen, belastningen på nervesystemet øker, intensiteten i arbeidet i alle indre organer øker. I tillegg, på grunn av den økende størrelsen på fosteret og livmoren, blir organene i bukhulen og brysthulen komprimert og endrer sin posisjon.

Den sanne sinus takykardi hos en gravid kvinne kan kun settes av lege etter at alle mulige årsaker til tilstanden er utelukket. Disse inkluderer hyppig oppkast, tap av blod eller dehydrering... Det er viktig å være oppmerksom på hvilken periode det er en økning i hjertefrekvensen. I begynnelsen av svangerskapet er dette et farligere symptom enn det som vises nærmere fødselen. I de siste månedene oppstår takykardi vanligvis fordi membranen presser hjertet og endrer sin posisjon i brystet. Det er derfor, selv med en hjertefrekvens på opptil 120 slag per minutt i de siste tre månedene med å bære fosteret, er behandling for å justere hjertearbeidet ikke tildelt.

Diagnose og endringer på EKG

Diagnose av sinus takykardi er ikke noe komplisert. Det utføres i to trinn:

 1. Bestemme hjertefrekvensen ved å undersøke pulsen på arteriene.
 2. Opptak og tolkning av EKG.
Sinus takykardi på EKG forsøk på å identifisere sinus takykardi elektro viktig å forstå at denne type omorganisering av hjertet er ikke paroksysmal lidelser, slik at alle tennene på EKG ikke vil endre sin form. Barb P er positiv i standard I, II, og aVF fører, så vel som bryst V2-V6. I aVR og V1 kan det være negativt.

Det neste tegn på sinus takykardi vil være forkortelsen av R-R-intervallet. dvs. Det er mulig å oppdage en reduksjon i avstanden mellom ventrikulære QRS-komplekser. I tillegg, i motsetning atrieflimmer, vil data intervaller gjennom EKG være i det vesentlige lik (fordi normalt forekommende luft arytmi, kan avstanden variere med 10%).

Med uttalt sinus takykardi, kan atriell P være lagdelt på ST-segmentet eller repolariseringstanden T i det foregående komplekset. En annen forskjell fra paroksysmal takykardi er den gradvis utviklende og avtagende endringen i hjertefrekvensen.

Behandling av sinus takykardi

Basis for terapi for en slik takykardi er rettet mot å eliminere årsaken som forårsaker denne tilstanden. I mange tilfeller kan normal hjertefrekvens oppnås ved å normalisere aktivitetsregimet og unngå stressfulle situasjoner. Hvis det ikke er noen effekt eller hvis sykdommen er mer alvorlig, foreskrives beroligende medisiner. I tillegg må du minimere forbruket av kaffe, sterk te, nikotin og alkohol.

Hvis årsaken til sykdommen var annen patologi, er formålet med behandlingen bare mulig etter en omfattende undersøkelse. Med sinus takykardi av nevrogen genese, kan en nevropatolog foreskrive neuroleptiske legemidler eller beroligende midler.

Refleks sinus takykardi er en kompenserende respons på en reduksjon av blodtrykket eller en endring i nivået av skjoldbruskhormoner. Med en økning i hjertefrekvens av denne grunn, må sykdommen behandles avhengig av årsaken som forårsaket den. Ellers kan komplikasjoner forekomme i form av en dråpe i blodtrykket og forekomsten av kardiovaskulær insuffisiens.

Hvis årsaken til takykardi er tyrotoksikose, er behandlingsgrunnlaget samtidig administrering av thyreostatiske legemidler med beta-blokkere. Ved kontraindikasjoner til mottak av sistnevnte eller individuell intoleranse, erstattes de med medisinske stoffer fra gruppen kalsiumantagonister.

Når eksisterende hjertesvikt, forverring sinus takykardi, hensiktsmessig motta hjerteglykosider i kombinasjon med de samme betablokkere.

Valg av dosering av alle legemidler bør være strengt individuelt. Målkriteriet er å redusere hjertefrekvensen til 60 - 70 slag per minutt. I tilfelle av vegetativ-vaskulær dystoni, er det lov å opprettholde en hjertefrekvens på opptil 90 slag per minutt. Det bør også tas hensyn til pasientens subjektive følelser ved å forandre hjerteets arbeid.

Utilstrekkelig form for takykardi krever mer alvorlig behandling, fordi med det har vanligvis ikke effekten av alle medikamenter tatt. I dette tilfellet utføres en radiofrekvens cauterization av hjertet, som er synderen av sinus takykardi. Hvis denne behandlingen ikke er effektiv, vises implantasjon av en permanent pacemaker, som vil fungere som en kunstig pacemaker.

Prognose av sykdommen

Resultatet av sinus takykardi er for det meste gunstig. Men i tilfelle av takykardi på grunn av hjertesvikt eller et brudd på funksjonen til venstre ventrikel, er det vanskelig å forutsi utfallet. Dette skyldes det faktum at den økende økningen i hjertefrekvensen - reaksjonen av hjertet og blodkarene for å endre mengden av utkastet blod inn i blodet.

forebygging

I tillegg til en sunn livsstil er et viktig aspekt ved forebygging av sinus takykardi rettidig diagnose og overholdelse av anbefalinger for behandling av noen sykdom (ikke bare kardiovaskulær).

Dermed kan det konkluderes med at sinus takykardi som en uavhengig patologi ikke er en farlig sykdom. Oftere er det en kompenserende reaksjon på endringer i menneskekroppen.

Sinus takykardi

Sinus takykardi - en viss tilstand preget av rask puls på mer enn nitti, sjelden opptil 130 slag per minutt. I hovedsak dette cellulær respons CA fysiologiske natur til endogene eller eksogene påvirkninger, som inkluderer fysisk stress, mental spenning, sinne, smerte, angst, glede, feber, infeksjon, anemi, og andre.

Sinus takykardi utvikler seg som et resultat av automatisk øke sinus (CS), når det er økt aktivitet av sympathoadrenal system og redusert vagal nervøs tone natur når de utsettes for celler SU nikotin, alkohol, og en kombinasjon av alle disse faktorene.

Sinus takykardi er som regel vanlig hos mennesker med et sunt hjerte, men med vegeto-vaskulær dystoni. I tillegg refererer det til manifestasjon av akutt og kronisk form for hjertesvikt, da dette er den eneste viktige fysiologiske mekanismen som deltar i prosessene for å øke hjertets minuttvolum.

Sinus takykardi (Bainbridge reflex) utvikles som følge av økt trykk i atriumet på høyre side av hjertet mot bakgrunnen av hjertesvikt. I nærvær av en hvilken som helst kardiologisk patologi, kan denne økningen i hjertefrekvensen, som fremstår som en aktiveringsmekanisme for nervesystemet, kun forverre den eksisterende insuffisienten, både kardial og koronar.

For sinus takykardi er preget av bevaring av følsomhet SU for effekten av en nevro-vegetativ natur. Sinusreaksjoner kan oppstå med endring i kroppsposisjon, dyp inspirasjon, med administrasjon av Atropinsulfat, Valsalva-manøver, etc.

Sinus takykardi årsaker

En slik tilstand, i form av økt hjertefrekvens, forekommer i alle aldersgrupper, og hovedsakelig i en sunn halvdel av dem, så vel som blant de som har hjerte- og andre patologier.

Dannelsen av sinus takykardi påvirkes direkte av hjerte- (intrakardial) og ekstrakardiale (ekstrakardiale) årsakssymptomer.

Pasienter som lider av sykdommer SSS, forekomsten av sinus takykardi er en av de tidlige symptomer på hjertefeil eller venstre ventrikkel dysfunksjon. Årsakene innbefatter naturen av intrakardiale DOS og kronisk hjertesvikt, hjerteinfarkt, myokarditt forskjellig genese, angina i alvorlige form, hjertefeil, hjerte, endokarditt, en bakteriell opprinnelse, kardiomyopati og perikarditt.

Men årsakene til utviklingen av sinus takykardi av ekstrakardisk natur er forskjellige typer stress, som emosjonell og fysisk, så vel som arvelig predisposisjon. I tillegg dannes de fleste arytmier av en neurogen karakter som et resultat av en primært utviklingsforstyrrelse i hjernen og det autonome nervesystemet (neurokirkulatorisk dystoni, nevroser og affektive psykoser). I utgangspunktet påvirker de neurogene former av denne patologiske tilstanden den yngre generasjonen, som har et labilt nervesystem.

Karakteristiske etiologiske faktorer med hyppig hjertefrekvens er brudd på det endokrine systemet i form av økt adrenalinproduksjon mot bakgrunnen av feokromocytom, tyrotoksikose; anemi, synkope, en kraftig nedgang i trykk, sjokk, bouts av smerte og hypoksi.

I noen tilfeller kan denne økningen i hjertets rytme skyldes en feberaktig tilstand mot bakgrunnen av infeksjoner og betennelser som sepsis, tonsillitt, tuberkulose og lungebetennelse. Med en temperaturøkning på en grad kan hjertefrekvensen øke til ti eller femten slag per minutt i et barn og opptil åtte eller ni i en voksen.

Det er også en giftig og medisinsk sinus takykardi, der årsakene til forekomsten er betraktet som stoffer og kjemikalier som følge av virkningen på sinusnoden. Blant dem er: Adrenalin, Norepinefrin, diuretika, Atropin, hypotensive stoffer, Euphyllinum, skjoldbruskstimulerende hormoner, kortikosteroider; kaffe, te, alkohol, nitrater, nikotin. En slags substans har imidlertid ingen direkte effekt på SU, derfor utvikler refleks takykardi som følge av en økning i tonen i det sympatiske nervesystemet.

Noen ganger er hjertefrekvensen tilstrekkelig og utilstrekkelig. Årsakene til deres forekomst er dårlig forstått, siden de er svært sjeldne. Det antas at de utvikles som et resultat av primær lesjon av CS.

Sinus takykardi symptomer

Symptomatologien for sinus takykardi skiller seg fra andre takykardier ved et ganske mildt kurs, som kan karakteriseres av et bilde uten klager fra pasienten. I sjeldne tilfeller opplever pasienten et visst ubehag med utseendet på et hjerteslag og økt tretthet.

For å diagnostisere sinus takykardi, må du først beregne pulsen, som i en slik patologi bør være over hundre slag per minutt, og for det andre å gjennomføre en EKG-studie. Med en mild eller moderat form, preget av funksjonell patologi, er behandling av sinus takykardi som regel ikke foreskrevet.

Imidlertid er det fortsatt små indikasjoner på økt hjertefrekvens, som det bør tas hensyn til og en passende undersøkelse for å utelukke eller bekrefte den eksisterende patologien, noe som provoserte en akselerert hjerteduksjon.

De karakteristiske kliniske symptomene på sinus takykardi er en økning i hjertefrekvensen på mer enn hundre slag per minutt, selv i en helt rolig tilstand, selv om hjertefrekvensen om natten kan reduseres til en standard på åtti slag.

Det andre symptomet, som forårsaker angst og ubehag, er et sterkt hjerterytme i brystet, som pasienten selv føler. I noen tilfeller kan pasienten med denne patologiske tilstanden bli svimmel, og deretter kommer synkope (pasienten mister bevisstheten).

I tillegg er den akselererte hjertefrekvensen preget av periodisk smerte i brystet, som noen ganger er ganske skarp og hindrer at en person puster fritt, slik at pasienten føler seg tett bak brystbenet. I fremtiden er det kortpustethet, noe som forårsaker en tilstand av angst. Pasienten føler seg sliten, kan ikke tolerere fysisk aktivitet og er veldig bekymret for sitt liv.

Som regel kan angrep av alvorlig hjerteslag, som plutselig starte, og brat stoppe. Også med sinus takykardi, kan en person oppleve kvalme på grunn av mangel på frisk luft. Hvis denne tilstanden er forårsaket av fysiologiske faktorer, er det nødvendig å eliminere dem og hjertefrekvensen selv vil gå tilbake til normal. Men med hjerte eller andre patologier som provoserte fremveksten av en slik tilstand, er det nødvendig med medisinsk behandling for å forhindre forverring av den underliggende sykdommen.

I utgangspunktet, det første angrepet av sinus takykardi som følge av eventuelle årsaksfaktorer, er det nødvendig å roe ned, og deretter ta noe narkotika sedasjon og selv velge en komfortabel posisjon før avslutningen av de viktigste symptomene (takykardi).

Sinus takykardi hos barn

Denne tilstanden betraktes i dag som en ganske utbredt og karakteristisk manifestasjon av sinus akselerert rytme hos barn og manifesteres av en økning i antall hjertekontraksjoner, men det er ingen spesielle avvik fra normal funksjon. Hos barn kan tegn på økt hjertefrekvens utvikles hvis det er overbelastning av noe slag, både følelsesmessig og fysisk. Derfor øker den syndoatriale knuten (SU) automatisk. Hos nyfødte, en slik diagnose er gjort i tilfelle av å overstige hjertefrekvens mer enn hundre og seksti beats per minutt. Sinus takykardi forekommer hos nesten 40% av barn.

De viktigste grunnene for å utvikle denne tilstanden hos nyfødte barn er anemi, acidose, hypoglykemi, og fører til en fysiologisk naturen som en fysisk undersøkelse, angst, svøping, smerte angrep, overoppheting, samt patologiske prosesser i SSS assosiert med hjertesvikt. En slik enkel form for denne tilstanden går i utgangspunktet av det første året av et barns liv uten bruk av noen medisinske inngrep.

Mistenkt endring av sinusrytme hos barn kan være en hjertefrekvens på hundre slag per minutt opp til hundre og seksti. Men slike svingninger ikke tatt hensyn til om de er påløpt ved tidspunktet for den febertilstanden til barnet, etter intens fysisk trening, langvarig og vedvarende gange, mens hjemme, der puster tungt som et resultat av det faktum at det kan være prippen og etter overført stress. I tillegg, hvis pulsen i løpet av fem minutter kom til de vanlige indikatorene, og det er ledsaget av besvimelse, kortpustethet, smerter i hjertet, så barnet regnes som ganske sunt.

Sinus takykardi hos ungdom utvikler seg ofte som følge av endokrine forandringer, anemi, stress, fysisk og følelsesmessig overarbeid. Som regel må slike årsaksfaktorer for sykdomsutbrudd hos barn og ungdommer elimineres raskt for å unngå patologisk takykardi. Det bør også forstås at denne tilstanden hos barn kan være svært farlig og videre forårsake en vegetativ-vaskulær dystoni av hypertonisk type, og føre til hjertepatologi som hjertesvikt.

Således er det svært viktig når symptomer på denne patologien oppstår, for å overvåke slike barn nøye for å forhindre forverring. Selv om det også er nødvendig å ta hensyn til at denne tilstanden kan være et barns fysiologiske fenomen forårsaket av et umodent kardiovaskulært system.

Men likevel, når en sinus takykardi angrep i barn er nødvendig for å skape frisk luft, fritt for hindre klær barnets nakke, sette noe kjøling på pannen, og gi alt du trenger til babyen din roe ham. Ring deretter for medisinsk hjelp og utfør en grundig undersøkelse for å finne ut årsakene til utvikling av rask hjerterytme.

Sinus takykardi hos gravide kvinner

For tiden er det ganske vanskelig å møte en gravid kvinne som fullt ut tilfredsstiller alle krav til en lege for helsetilstanden, siden graviditeten ofte blir ledsaget av ulike symptomer på en ubehagelig natur. For det første truer de ikke en gravid kvindes helse, og for det andre - de oppfattes ikke alltid godt, og i noen øyeblikk tolereres det selv svært dårlig.

Det er for denne tilstanden at sinus takykardi oppstår under graviditet, som preges av en akselerert rytme av hjerteslag og kan forekomme hos slike gravide kvinner som ikke engang har patologiske hjertesykdommer.

Årsakene til forekomsten kan være forskjellige faktorer som fremkaller hjertefrekvensen uten å endre spredningseksitasjonen i ledningssystemet til et bestemt organ. Slik forstår det fysiologiske løpet av sinus takykardi under kvinnens graviditet. Av slike grunner er det mulig å bære: den generelle omorganiseringen av hele systemet av en kvinnelig organisme for graviditeten under påvirkning av hormoner. Og også den økte belastningen på CN-systemet; intensivt arbeid av somatiske organer, som er rettet mot å sikre kvinnens voksende behov og hennes fremtidige barn, i dette tilfellet fosteret; endringer knyttet til plasseringen av visse organer og deres klemme som følge av økningen i livmoren.

Gynekolog kan diagnostisere tilstanden til sinus takykardi under graviditet som et fysiologisk, bare etter en fullstendig og omfattende undersøkelse, som ikke vil gi positive resultater i de patologiske sykdommer, så vel som akutt eller kronisk blodtap, ukontrollerbar oppkast, forstyrrelser av vann- og elektrolyttmetabolismen bidrar til økt trykk på S. S. Videre kan selv små subfebrilitet føre til hyppige forekomst av hjerteslag hos gravide kvinner, som i dette tilfelle fungerer som en kompenserende reaksjon, og det er iboende i en hvilken som helst organisme.

Dermed kan sinus takykardi betraktes akkurat som tilstand hos gravide kvinner, når hjertefrekvensen går over en grense på hundre slag per minutt. Det er derfor diagnostisering av sinusrytmen akselerasjon i en gravid kvinne, er det viktig punkt anses å gjennomføre en omfattende undersøkelse, identifisere dets årsaker og råde gravid av spesialister som en kardiolog, kirurg, pulmonologist, endokrinolog (om nødvendig). Dette er spesielt viktig for de gravide, i hvis anamnese det er sykdommer i kardiovaskulærsystemet.

Det er svært viktig å være oppmerksom ikke bare på symptomatologien til denne tilstanden, som følger med den, men også for den gravide kvinnens periode. Jo mindre fosterets svangerskap, desto mer oppmerksomhet må man få til den økende frekvensen av hjerterytmen. Men de senere stadier av svangerskapet er alle forutsetninger for fremveksten av fysiologiske sinus takykardi som følge av hjerte oppfordret membranen ved å øke størrelsen på fosteret. På dette punktet er det en liten irritasjon av atriene, der pacemakeren befinner seg. Derfor er en ubetydelig hjertefrekvens under graviditeten et normalt kompenserende fenomen, noe som resulterer i at kroppen til den gravide kvinnen og hennes foster får økt behov for næringsstoffer og oksygen. Således er økningen i hjertekontraksjoner i form av en hjerterytme mer enn 110-115 ud. per minutt, funnet i 3. trimester, vil referere til normal tilstand, og i dette tilfellet er det ikke nødvendig å foreskrive en behandling.

Dessuten kan sinus takykardi oppstå når den blir utsatt for ekstra fysisk anstrengelse, som en mekanisme for adaptiv reaksjon av organismen. Ved avslutning av belastningen bør hjertefrekvensen være normal for en sunn gravid kvinne, og for dette er det nok å hvile litt. I motsatt tilfelle, når tilstanden til en gravid kvinne under angrep av sinus takykardi ikke vender tilbake til normal, er det nødvendig med øyeblikkelig spesialistrådgivning og sykehusinnleggelse i kardiologisk avdeling med videre undersøkelse.

Ved diagnostisering av en gravid kvinne med symptomer på sinus takykardi, brukes de obligatoriske komponentene i søket. Først av alt, dette er en undersøkelse av en gynekolog for det faktum at det ble etablert graviditet og dens begrep, samt gynekologisk patologi, som kan følge med det. Deretter fore laboratorium studie om gjennomføring av kliniske og biokjemiske analyser, etter som bestemmer mengden av hemoglobin og røde blodceller, som i anemi kan øke hjertefrekvensen, selv om det ikke vil ha kardiovaskulær sykdom.

I tillegg er det nødvendig å foreskrive en analyse for skjoldbruskhormoner. Også et viktig diagnostisk aspekt er et elektrokardiogram som undersøker hjerterytmen og bestemmer typen takykardi, i dette tilfellet sinus. Senere utnevnt konsultasjon på vitnesbyrd eller annen bekreftelse av patologi ved kardiolog, endokrinolog, etc. I alvorlige tilfeller, gjelder hjerte- ekkokardiografi og Doppler -. Når tilgjengelig mistenkt for å ha hjertesykdommer.

State of S. S. Den gravid kvinne skal bare vurderes av den behandlende legen, som etter en viss undersøkelse vil foreskrive en spesiell behandling for å eliminere årsaken til sinus takykardi.

I så fall, dersom årsaken hjertebank pulsen er endringer i normal funksjon av nervesystemet, tildeler legen beroligende midler urte, multivitaminer inneholdende den nødvendige mengde jod, fosfor, natrium, jern og andre. En slik form for terapeutisk behandling positivt påvirker den elektrolytt metabolisme prosesser kroppen av en gravid kvinne og eliminerer raskt det hurtige hjerteslaget. Men hvis på tidspunktet for undersøkelsen legen finner forandringer i hjertet, skjoldbruskkjertelen eller andre organer, som ble årsaken til sinus takykardi i svangerskapet, er det tildelt en riktig behandling, mulig på dette tidspunktet en kvinnes graviditet. I tillegg mottak av medisiner på egen hånd, uten resept fra en spesialist, rett og slett uakseptabelt, da dette kan føre til en forverring av patologisk prosess.

Sinus takykardi på EKG

Sinus takykardi er resultatet av en neurohumoral effekt på pacemaker celler og en morfologisk forandring i sinus node. Uten avvik registreres sinus tannen P på elektrokardiogrammet i tolv ledninger, hvor det ser positivt ut i I, II, AVF og negativt - i bly aVR. Tannens akse ligger som regel i frontplanet mellom en vinkel på null grader og pluss nitti grader, og i horisontalplanet er aksen rettet til venstre og fremover. Derfor er denne tannen på EKG negativ i V 1 og V 2, og i V 3-V 6-positiv. Hvis amplituden til P-bølgen øker, blir den spiss. Sinus takykardi er ikke-paroksysmal, som karakteriserer den fra andre re-entry.

Denne arytmen er dannet som et resultat av automatiske funksjonsforstyrrelser, som inkluderer nootropiske og heterotropiske lidelser i hjerterytmen. I utgangspunktet er en slik ting som "sinus takykardi" en økt sinusrytme over aldersindeksene. Klinisk manifesteres denne tilstanden av en økning i nomotopisk rytme, som overstiger 90 slag per minutt. Den øvre grensen av hjertefrekvens under sinus takykardi er annerledes, men i utgangspunktet er det antall frekvensen overgår 160 slag, men i sjeldne tilfeller, som et unntak fra regelen, og noen ganger så høyt som 190-200 slag per minutt.

Diagnosen av sinus takykardi er basert på bestemmelsen på elektrokardiogrammet til P-tennene med normal form og riktig rask rytme, det vil si at intervallet mellom P og P er det samme på hele EKG. I tillegg, uten tilstedeværelse av andre patologiske forstyrrelser av hjerterytmen, samt konduktivitet, er intervallene mellom P og Q også i akseptable normer, og intervaller mellom R og R er like. Det kan derfor konkluderes med at elektrokardiogrammet med sinus takykardi har praktisk talt ingen endringer (unntatt den akselererte rytmen), sammenlignet med et normalt EKG.

I noen tilfeller, med alvorlig sinus takykardi, kan moderat oppadrettet depresjon av ST-segmentet bestemmes, så vel som prosessene for laminering av P-bølgen på T-bølgen i de tidligere kompleksene. Det er dette faktum som kompliserer diagnosen av sykdommen.

Sinus takykardi på EKG er preget av en gradvis økning i frekvens og deretter en reduksjon i rytmen. Dette er et karakteristisk trekk ved slike takykardier som paroksysmal og sinus-atriell, som ikke kan skilles fra sinus takykardi ved andre EKG-tegn uten undersøkelse av den elektrofysiologiske naturen.

Sinus takykardi behandling

Taktikk for behandling av sinus takykardi avhenger av årsaken som har provosert utseendet på SS levende rytme. Hvis økningen i hjertefrekvens i forbindelse med trening eller stress-situasjoner, vil eliminering av virkningen av stimulus snu problemet inn i en positiv retning, og pulsen tilbake til det normale på egen hånd, og i noen tilfeller bare noen avspenningsøvelser eller massasje, for å oppnå et positivt resultat.

I alvorlige former for sinus takykardi foreskrive beroligende midler, eller anbefaler tradisjonell medisin, det vil si behandling med urter. I tillegg må pasienten gi opp nikotin, alkohol, kaffe og sterk te, samt normalisere dietten og dietten. Det er ønskelig å beskytte pasienten mot følelsesmessig, mental og fysisk anstrengelse. Dette gjelder hovedsakelig den fysiologiske formen for sinus takykardi.

Som hovedregel utføres den viktigste behandlingen av en patologisk tilstand av en kardiolog ved rådgivning med andre spesialister. Dette vil avhenge av tilstedeværelsen av samtidige sykdommer. Først av alt begynner behandlingen med behandling av den underliggende patologien, som diagnostiseres etter en omfattende undersøkelse.

Når sinus takykardi ekstrakardiale nevrogen opprinnelse tegn som er tilordnet pasienten konsulterer neropatologa for å behandle denne typen terapi, og psykologiske tildeler sedativer som anxiolytika, antipsykotika (Seduxen, i, Trankvilan) og Luminal.

For behandling av refleks sinus takykardi mot hypovolemi, samt takykardi av kompenserende type i hypertyreose eller anemi, eliminere først og fremst hovedårsaken til den patologiske tilstanden. Ellers, hvis du starter behandling med en reduksjon i hjertefrekvensen, kan du forårsake en kraftig blodtrykksfall, og i fremtiden føre til en forverring av hemodynamikken til pasienten.

Behandling av sinus takykardi, som forårsaket tyrotoksikose, begynner med utnevnelse av thyreostatiske legemidler av en endokrinolog i kombinasjon med p-blokkere. Gruppene av p-blokkere som er favorisert er Prindolol, Praxtolol, Oxyprenolol. Ved kontraindikasjoner av β-aderonoblokere brukes narkotika som er alternativ til de forrige - Diltiazem, Verapamil. De er antagonister av Ca-ikke-hydropyridin-serien.

Ved hjertesvikt, som provoserte en sinus takykardi, i kombinasjon med p-blokkere, brukes Digoxin fra hjerteglykosider.

Normaliseringen av hjertefrekvensen bør velges strengt individuelt. Dette vil avhenge av pasientens tilstand og hans underliggende patologiske sykdom. Mål hjertefrekvensen for angina bør være om seksti slag per minutt, og for en neurokirkulatorisk dystoni, fra sekst til nitti, avhengig av individuell toleranse.

For behandling av en utilstrekkelig form for sinus takykardi, i tilfelle hvor adrenoblokker er ineffektive, så vel som med en betydelig forverring av pasientens tilstand, utpekes transvensøst RFA i hjertet. På denne måten gjenoppretter du den normale rytmen i hjertet, herding av det berørte området. Men med ineffektivitet av alle tidligere metoder og taktikker for terapeutisk behandling, utføres en kirurgisk operasjon i form av en implantasjon av en elektrokardiostimulator, som regnes som en kunstig sjåfør for hjerterytmen.

De fleste patologiske økningene i hjertefrekvens forekommer hos pasienter med LV dysfunksjon eller hjertesvikt. I slike tilfeller er det vanskelig å forutsi utfallet, fordi det anses veldig alvorlig. Og dette skyldes som regel at den sinus takykardi er en reflekterende reaksjon av kardiovaskulærsystemet til redusert utkastning og en forandring i hemodynamikk inne i hjertet. Men med den fysiologiske formen til den patologiske tilstanden, selv med de tilgjengelige manifestasjonene av subjektive egenskaper, er prognosen mest gunstig.

Et viktig øyeblikk av den akselererte hjerterytmen er forebyggende tiltak forårsaket av tidlig diagnose og rettidig behandling av hjertesykdommer, eliminering av alle ikke-kardiale faktorer som bidrar til utvikling av endringer i hjertefrekvens og funksjon av CS.

I tillegg, for å unngå alvorlige brudd og konsekvenser, anbefales det å følge alle anbefalinger fra spesialister i den relative livsstilen og helsen.

Sinus takykardi

Første kjærlighet, slutteksamen, konflikt med arbeidsgiveren - alle disse situasjonene gjør at vårt hjerte slår raskere på grunn av de positive eller negative følelsene vi opplever.

Det er ikke farlig, det er en kortvarig fysiologisk reaksjon: Når den følelsesmessige bakgrunnen stabiliserer, kommer hjerterytmen tilbake til normal. Men ikke alltid hjertebanken kan være fysiologisk, ofte følger den med ulike sykdommer og patologiske forhold.

1 Hva gjør hjerterytmen?

Ledende system av hjertet

Hjertet er et unikt organ som kan krympe autonomt, uavhengig av andre organer og systemer. Saken er at hjertet har et ledende system - spesielle celler som er i stand til å generere en impuls og spre det gjennom hjertets muskelvev, og dermed bringe hjertet til en tilstand av sammentrekning.

Cellene i det ledende systemet samles i automasjonssentre. Det viktigste senteret er sinus node, det ligger i høyre atrium, på frekvensen av impulser det produserer, avhenger det av hvor ofte hjertet vil trekke sammen. Normalt reduseres hjertefrekvensen fra 60 til 90 slag per minutt.

2 årsaker til sinus takykardi

Men i forskjellige tilstander begynner sinusnoden å produsere et større antall pulser per minutt, det er en økning i sin automatisme. En slik økning i arbeidet i sinoatriale knutepunkt fører til en økning i hjertefrekvensen, sinus takykardi utvikler seg. Sinus takykardi er en økning i hjertefrekvensen fra 90 til 160 slag per minutt med riktig sinusrytme bevaret.

Årsakene som fører til økning i sinus senterets aktivitet og akselerasjon av hjertefrekvensen er fysiologiske og patologiske. Av fysiologiske grunner tilskrives aktiveringen av den sympatiske delen av det autonome nervesystemet psykometriske stress, fysisk aktivitet, misbruk av kaffe eller te. Etter å ha stoppet innflytelsen fra faktoren som bidrar til utviklingen av fysiologisk takykardi, kommer frekvensen av hjertekontraksjonene tilbake til normal. Patologiske årsaker til økt hjertefrekvens er delt inn i hjerte og ikke-hjerte.

De viktigste hjerteårsakene er:

 • hjerteinfarkt,
 • ustabil angina,
 • myokarditt,
 • kardiomyopati,
 • hjertefeil,
 • hypoksi.

Sinus takykardi, forårsaket av ikke-hjerteårsaker, oppstår når:

 • hypertyreose,
 • feber,
 • tar noen medisiner (koffein, atropin, euphyllin),
 • forgiftninger av forskjellig opprinnelse (røyking, alkoholisme),
 • takykardialt syndrom med vegetovaskulær dystoni,
 • anemi av forskjellig opprinnelse,
 • elektrolyttforstyrrelser.

3 Klinisk bilde

Hjertet "hopper ut av brystet"

Hos pasienter diagnostisert med sinus takykardi, er symptomene varierte. De vanligste klagerne er hjertebanken, følelsen av at hjertet "hopper ut av brystet", "hamret". Ofte klager om generell svakhet, tretthet, smerte, tyngde i hjertet, en følelse av mangel på luft. Klinikken er hovedsakelig forårsaket av en alvorlig sykdom.

Hvis sinus takykardi skjedde på bakgrunn av vaskulær dystoni, vil klagen bli variert, fra dårlig toleranse for varme til overdreven svetting i føtter og ben. Hvis sinus takykardi følger hjertets patologi, vil hjertesykdommen komme frem i det kliniske bildet. Under medisinsk undersøkelse vil pulsen være rytmisk, og fart på de radiale arteriene. Når jeg lytter til hjertet med et stetoskop, vil jeg tone på hjertepunktet bli styrket, hjertefrekvens innen 90-160 per minutt.

4 Diagnose av takykardi

I tillegg til klager og medisinsk undersøkelse, er elektrokardiografi mye brukt i diagnose. EKG-tegn på sinus takykardi:

 • en økning i antall kardiale sammentrekninger til 90-160 per minutt;
 • Korrekt sinusrytme: Prongen P ligger foran QRS, intervallene R-R er de samme, men forkortes;
 • hjerteets elektriske akse blir ofte avbøyet til høyre;
 • økning i amplitude, skarphet av tannen P;
 • reduksjon av amplituden til T-bølgen;
 • Tannens tilnærming til tannen T;
 • den nedadgående forskyvning av P-Q-segmentet, det skråt skifte av segmentet S-T nedover fra isolinet.

Når du etablerer sinus takykardi, er det nødvendig å finne ut årsaken som forårsaket den. Det er nødvendig å utføre daglig overvåking av EKG Holter, ekkokardiografi, ultralydundersøkelse av skjoldbruskkjertelen, for å ta generelle kliniske blodprøver, urinprøver, blodkjemi, blod, thyreoideahormoner, bør kvinner besøke en gynekolog. Det er nødvendig å gjennomføre en grundig diagnose og fastslå årsaken til takykardi. Tross alt, fra hvor riktig diagnosen er etablert, avhenger av foreskrevet behandling og pasientens videre trivsel.

5 Behandling av sinus takykardi

Behandling av sinus takykardi

I tradisjonell medisin er de viktigste behandlingsaktivitetene:

 1. Behandling av den underliggende sykdommen. Når du etablerer årsaken til økt hjertefrekvens og riktig behandling av den underliggende årsaken, kan en tilstand som sinus takykardi forsvinne helt, eller symptomene vil bli svekket.
 2. Bruk av rusmidler som b-blokkere, de reduserer hjertefrekvensen. Hvis b-blokkere er kontraindisert, brukes analysin, falipamin - legemidler som selektivt virker på sinusnoden, reduserer hjertefrekvensen;
 3. Utnevnelsen av beroligende midler, spesielt hvis takykardi skyldes VSD;
 4. Stopp av røyking;
 5. Stoppe bruk av sterk te, kaffe, alkohol, medisiner og økende hjertefrekvens (koffein, efedrin);
 6. Hvis pasienten har alvorlig hjertesvikt, angis utnevnelsen av hjerteglykosider, diuretika og perifere vasodilatatorer.

6 Tradisjonelle behandlingsmetoder

På internett er metoder for å behandle denne sykdommen populære. Blant leger og personer med medisinsk utdanning, oppfattes menneskers metoder skeptisk. Tross alt er det verdt å huske at behandling med folkemidlene, uten hensyn til bivirkninger, dosering og presis forståelse av virkemekanismen, kan være helseskadelig.

Hvis du fortsatt bestemmer deg for å kurere takykardi med folkemessige virkemidler, sørg for å diskutere hvilke preparater du har tenkt å ta, spør legen for dosering, bivirkninger, kontraindikasjoner.

For behandling av sinus takykardi folk rettsmidler følgende urte bruk: Nard, Adonis, vendelrot, hagtorn, motherwort, narkotika asparges, maismel blå, mint. Legemidler har en beroligende effekt og inneholder hjerteglykosider i forskjellige konsentrasjoner. Kombinasjoner av disse urter, tinkturer eller avkok kan brukes. Tinkturer på alkohol er mer effektive, men har flere kontraindikasjoner for bruk.

Det bør bemerkes at behandling med folkemidlene er berettiget bare som en kompleks terapi, og etter harmonisering av metodene for tradisjonell medisin med behandlende lege. Ikke selv-medisinere! Husk at dette kan skade kroppen din.

7 Profylakse av sinus takykardi

Vandring før sengetid

Forebyggende tiltak reduseres til overholdelse av en sunn livsstil, avvisning av dårlige vaner (bruk av alkohol og nikotin). Ikke bruk kaffe og sterk te, samt ulike energidrikker, som i dag er lett tilgjengelige for alle kunder i dagligvareavdelingen. Sjokolade - et annet verktøy som kan øke hjerterytmen. Det er også nødvendig å utelukke bruken av dette eller redusere bruken av sjokolade til et minimum for personer som lider av takykardi.

Det er nødvendig å gjennomgå regelmessige kontroller hvert år, være i stand til å bestemme pulsen selvstendig. Det er nødvendig å følge en diett med tilstrekkelig innhold av kalium og magnesium i mat, lavt salt, animalsk fett. Viser den målte fysiske belastningen, gå til fots før du går og legger deg. Det er ønskelig å begrense stressende stressende situasjoner, skape psyko-emosjonell komfort.

Kardiolog - et nettsted om hjertesykdommer og blodårer

Cardiosurgeon online

Sinus takykardi

Sinus takykardi er en sinusrytme med hjertefrekvens på mer enn 100 min -1. I ung puls kan det nå 200 min -1, men hos eldre er det vanligvis ikke over 150 min -1.

Etiologi og patogenese

Sinehodet er plassert i sidevæggen til høyre atrium. Normalt avhenger frekvensen av eksitering av sinusnoden av sympatisk og parasympatisk stimulering.

 • smerte, angst, fysisk aktivitet
 • feber
 • hypovolemi
 • et sjokk
 • hjertesvikt
 • PE
 • fedme
 • graviditet
 • thyrotoxicosis
 • beriberi
 • anemi
 • hyperkapni
 • forbruk av koffein, nikotin, atropin og katecholaminer, samt alkoholavbruddssyndrom, narkotika og narkotika.

Sinus takykardi kan være fysiologisk og patologisk. Fysiologisk sinus takykardi er en adaptiv respons rettet
som er ansvarlig for opprettholdelsen av kardial utgang, og den patologiske utløsningen oppstår når sympatisk eller parasympatisk innervering er svekket, så vel som i patologien til sinuskoden selv.

diagnostikk

Diagnose av en patologisk sinus takykardi er laget i henhold til følgende tegn:

 • 1) Hjertefrekvens over 100 min -1
 • 2) formen på tannen P og dens akse er den samme som i den vanlige sinusrytmen
 • 3) Det er ingen fysiologiske årsaker til sinus takykardi
 • 4) Atriell takykardi er utelukket
 • 5) Klager er tydelig knyttet til sinus takykardi.

EKG med sinus takykardi

 • normale komplekser P-QRS-T
 • Hjertefrekvens mer enn 100 per minutt

behandling

Behandling bør være rettet mot å eliminere årsaken til sinus takykardi.

1. B. Griffin, E. Topol "Cardiology" M. 2008

Sinus takykardi i hjertet: hva er det, de viktigste symptomene og formålet med behandlingen

Hjertepalipitasjoner - er det farlig eller ikke? Alt avhenger av hva som forårsaket hurtigheten av hjerteslag. Det er en ting hvis angrepet startet etter skremsel, og en annen, når det er kroniske sykdommer.

Så, la oss se hva det er - sinus takykardi i hjertet, om det er farlig og hva, hva er symptomene og hva er behandlingen.

Hovedfunksjoner

Sinus takykardi kalles form for arytmi, hva betyr det? Denne typen takykardi skyldes et brudd:

 • generasjon av pulser ved sinusnoden, som styrer hjerterytmen;
 • ledningsevne av pulser fra sinusnoden til ventriklene.

Hos voksne Maksimal norm er hjertefrekvensen (hjertefrekvens) 100 slag per minutt. For barn beregnes denne indikatoren etter alder, og en avvikelse regnes som et overskudd av hjertefrekvens ved 10% av aldersnormen.

Med sinus takykardi er hjertefrekvensen 95-130 slag per minutt (uten fysisk anstrengelse), 150-160 - med belastning. I idrettsutøvere kan denne figuren nå 180-240 slag.

form

Skille mellom funksjonelle og patologiske (eller lange) former.

funksjonell

Funksjonell forstås som akselerasjonen av sinusrytmen som respons på belastningen (fysisk eller følelsesmessig), feber. Hjertesatsen vender tilbake til normal så snart årsaken er eliminert.

patologisk

Den patologiske formen oppstår i ro. Det er forårsaket av ekstrakardiale og intrakardiale faktorer.

Forskjeller fra andre arter

Det er også paroksysmal takykardi og ventrikulær fibrillasjon.

Fra en paroksysmal form er sinus takykardi forskjellig ved at i det første tilfellet begynner angrepet plutselig, Hjertefrekvensen er 120-250 slag per minutt, samtidig som du opprettholder den rette rytmen under angrepet.

Med fysiologisk sinus takykardi øker hjertefrekvensen jevnt, for en paroksysmal form er suddenness karakteristisk.

Ventrikulær fibrillering er en livstruende tilstand der Blodet kastes ikke ut av hjertet og kroppen slutter å virke. Samtidig oppstår en kaotisk sammentrekning av myokardfibrene (250-480 slag per minutt).

Vanligvis oppstår et symptom som en komplikasjon av et stort transmittalt myokardinfarkt, samt et sjokk og en alvorlig kaliummangel i blodet.

Mekanismen for utvikling

Sinus takykardi utvikler seg i henhold til en av scenariene:

 • Aktivering av det symptomatiske systemet, som er en del av nervesystemet. Stoffet norepinefrin fra nervefibrene aktiverer sinuskoden.
 • Redusert aktivitet av det parasympatiske systemet. Stoffet acetylkolin hemmer genereringen av impulser, noe som fører til en reduksjon i hjertefrekvensen. Når aktiviteten til det parasympatiske systemet avtar, øker sympatisystemets rolle, og som et resultat øker hjertefrekvensen.
 • Direkte påvirkning av påvirkningsfaktorer på sinoatriale knutepunktet i det normale sympatiske og parasympatiske nervesystemet. Aktive stoffer virker på de pulsgenererende cellene og opphisser dem.

årsaker

symptom forekommer ofte hos unge. Årsaken til dette er uoppløpet i nervesystemet. Organismen trenger en balanse mellom det sympatiske og parasympatiske nervesystemet. Men i ung alder blir balansen ikke opprettholdt, så det er overvekt, noe som forårsaker et angrep (kardioneurose).

Til ekstrakardiale faktorer inkluderer:

 • nevrogen - utvikler seg i mennesker (oftere - hos unge kvinner) med ustabil nervesystemet, tendensen til nevroser, depresjon, etc., på grunn av den høye følsomheten til hjerte hormonreseptor spenning...
 • giftig - forårsaket av toksiske stoffer - alkohol, tobakk, samt interne faktorer (hypertyreoidisme, nocardia tumor - feokromocytoma, ofte manifestert i kvinner), kroniske infeksjoner (tuberkulose, tonsillitt).
 • medikament - oppstår på grunn av aktivitet eller overdose. Så hormonelle midler, preparater for behandling av lungesykdommer, hypertensjon, antidepressiva påvirker kroppen.
 • hypoksisk - slik at kroppen reagerer på oksygenmangel. I sin tur føre til oksygenmangel er luftveissykdommer og patologi av blod, i hvilken gassen er brutt levering til organer og systemer (anemi, leukemi, kronisk blodtap, etc.).

Intrakardielle faktorer er forårsaket av hjertesykdommer. Ofte (men ikke alltid) utvikling av sinus takykardi hos pasienter med hjertesykdom refererer til hjertesvikt eller venstre ventrikulær dysfunksjon, for da er det en nedgang i ejeksjonsfraksjon eller klinisk signifikante hemodynamiske forverring i hjertet.

Oftest utvikler intracardial form av CT under slike patologier:

Finn ut mer om sykdommen fra videoen:

symptomer

Under et angrep av sinus takykardi hos en pasient Følgende symptomer kan oppstå:

 • "Fluttering" av hjertet, rask hjertefrekvens;
 • kortpustethet;
 • tyngde, "tetthet" i brystet (oppstår når det ikke er belastning);
 • svimmelhet, bevissthetstap
 • trykksmerter i brystet (ikke lenger enn 5 minutter) - med iskemisk hjertesykdom;
 • generell svakhet, reduksjon i arbeidskapasitet, intoleranse mot fysisk aktivitet (i patologisk form).

diagnostikk

Et fullstendig bilde av alvorlighetsgraden av tilstanden oppnås etter undersøkelsen. Diagnostiske aktiviteter inkluderer:

 • analyse av anamnese - pasienten blir bedt om å beskrive sensasjonene, mulige årsakssammenhengerforhold, tilstedeværelsen av kroniske sykdommer, livsbetingelser, dårlige vaner osv.
 • fysisk undersøkelse - undersøke huden, studer hårets tilstand, negler;
 • auskultasjon - Frekvensen av respirasjon, hvesing og lyder i hjertet er bestemt, noe som gjør det mulig å identifisere årsaken til patologien.
 • en vanlig blodprøve - viser anemi, leukocyttnivå (øker med kronisk sykdom);
 • Blod biokjemisk analyse - gir en indikasjon på nivået av kolesterol (lav og høy tetthet), glukose, kalium, kreatin, urea, gjør det mulig å utelukke diabetes mellitus, nyresykdom, endringer i blodkjemi;
 • urinalyse (generell) - utelukker urinveis sykdommer
 • analyse av hormonell bakgrunn - å bestemme nivået av hormoner produsert av skjoldbruskkjertelen;
 • ekkokardiografi (ekkokardiografi) - avslører strukturelle endringer.

Den viktigste og mest informative studien er elektrokardiografi eller EKG, samt et elektrokardiogram i henhold til Holter (innspilling gjennomføres kontinuerlig 24-72 timer, i hvile og under stress).

EKG-tegn på sinus takykardi er presentert i denne illustrasjonen:

Pasienten blir tildelt konsultasjoner fra en psykoterapeut, en otolaryngolog, andre spesialister.

Hvordan og hva å behandle

Hovedmålet med behandlingen er å eliminere årsaken til anfall, siden sinus angina er et symptom på andre plager. Terapi er valgt og utpekt av en kardiolog.

Korrigering av regimet av dagen og vaner

Denne aktivitetsblokken inkluderer:

 • nektelse fra skadelige vaner - bruk av alkoholholdige drikker, narkotiske stoffer, røyking;
 • Korrigering av kostholdet - pasienter anbefales å spise mat rik på fiber og gi opp fete, varme, krydrede retter, redusere mengden kaffe, te;
 • Overholdelse av søvn og hvile.

Eliminering av kroniske sykdommer

Hvis undersøkelsen viste at årsaken til takykardi var en infeksjon, så er behandlingen rettet mot eliminering. Pasienten er foreskrevet sanering i sykdommer i munnhulen, fjerning av en syk tann eller betent mandler, antibiotikabehandling.

Når det er mangel på jern og anemi, tar medisiner med dette elementet med blødning - innføring av løsninger for å gjenopprette volumet av blodmassen.

Foreskrevet medisiner

Legemidler til eliminering av den mest takykardi utnevnes når pasienten har dårlig unormal hjertebank. Med sinus takykardi, er følgende legemidler brukt:

 • beta-blokkere - blokkere reseptorer som reagerer på stresshormoner adrenalin og noradrenalin
 • hemmere av omkanaler - kontroll eksitasjonsgraden i sinusnøkkelen, hjertefrekvensen;
 • sedativa på grunnlag av medisinske planter - morwort, valerianrot, hagtorn.

utvinning

Pasienten kan bli vist spa behandling i Kislovodsk, andre kursteder, hvis årsaken var intracardial faktorer. I andre tilfeller er rehabiliteringsforanstaltninger avhengig av den underliggende sykdommen.

Det anbefales at du følger disse reglene:

 • utelukke intense følelsesmessige stress - hjemme og på jobb
 • sove 8 timer om dagen;
 • Spis riktig, gi opp akutt og fett;
 • hver dag spiser grønnsaker, greener, fisk (spesielt marine);
 • overgi avhengighet;
 • gjør gymnastikk (ikke mindre enn 30 minutter daglig);
 • for å kontrollere kroppsvekten.

Kontroversielle teknikker

Legene hevder at, om det er mulig å ta hjerteglykosider med sinus takykardi. Spesielt gjelder dette digoksin. Ifølge den russiske metoden gir en kombinasjon av betablokkere og digoksin, noen ganger med kalsiumantagonister, tydelig kontroll over hjertefrekvensen.

Spekteret av medisiner for behandling av takykardi er begrenset, da det kan ha en bivirkning ved langvarig behandling. Hvis det ikke er mulig med narkotikabehandling, bruk elektrostimulering av myokardiet.

outlook

Prognosen er ganske alvorlig, hvis sinus takykardi er et symptom på hjertesvikt eller venstre ventrikkel dysfunksjon. Da forløper sykdomsforløpet.

Det er viktig å huske det sinus takykardi kan være en manifestasjon av andre plager. Men i barndommen, i svangerskapet og hos ungdom er dette ofte normen. Da kan legemidler skade.

Derfor er det forbudt å ta noen handlinger uavhengig. For å bestemme graden av fare kan kunnskapen om foreskrivelse av medisiner kun utføres av en spesialist etter omfattende undersøkelse.

Les Mer Om Fartøyene