Sykdommer i hjertet

Som kjent, avhenger av sykdommens natur, er behandling også foreskrevet. Det har vist seg at stoffer som tilhører den antiarytmiske gruppen har mange bivirkninger. Og kan tradisjonell medisin også klare seg effektivt med ekstrasystolen? Er det mulig å bli kvitt denne sykdommen for alltid? Hvordan behandler du hjemme?

Extrasystoles og tradisjonell medisin

Faktisk er ekstrasystole en arytmi kjent for mange. Det er bemerkelsesverdig at i mange det kan virke helt asymptomatisk, og ikke forårsake noen helsehelse. Ekstraordinære sammentrekninger av hjertemuskelen kan forekomme hos voksne og barn, og til og med hos helt friske pasienter. Noen spesialister skiller arytmi, som en følge av en persons psykomotional tilstand. Det vil si å provosere arytmi kan ofte stresse sterke følelser.

Men i motsetning til de sjeldne, hyppige ventrikulære premature slag, der behandlingen ikke er startet i tid, kan det føre til alvorlige komplikasjoner i fremtiden i det kardiovaskulære systemet i kroppen.

Under manifestasjon av arytmi bør huske at det er bare en konsekvens av visse årsaker som negativt påvirker kroppen forårsaket av en svikt i det kardiovaskulære systemet i kroppen. Derfor er det nødvendig å behandle årsaken som forårsaket sykdommen, siden denne måten kan elimineres.

Det er bemerkelsesverdig at i folkemedisin finnes det mange metoder og resepter som brukes til å behandle denne sykdommen. Etterspørselen etter tradisjonell medisin i behandlingen av denne sykdommen er forståelig. Det er kjent at mange stoffer har negative bivirkninger. Ofte spesialist vurderer alternativ medisinsk behandling av sykdommen bør nøye veie fordelene med medisiner, fordi feil behandling av skade kan bringe mer enn godt.

Hvordan gjenkjenne ekstrasystole?

Som regel, med ekstrasystol symptomer på manifestasjon og behandling, er konseptene nært beslektet med hverandre. Selv ved henvisning til eksperten vil han først og fremst vurdere pasientens klager og søke etter symptomer som er karakteristiske for den angitte sykdommen.

Så, sykdommen kan oppstå hos mennesker i svært forskjellige aldre, selv hos barn og har ingen symptomer. Men ofte er det ledsaget av følgende symptomer:

 • pasienten har ofte følelsen av at hjertet er som om "fryser" eller vice versa begynner å slå raskere, mens under normal drift av hjertemuskelen mannen vil aldri føle slår av ditt hjerte.
 • I sjeldne tilfeller kan det oppstå svimmelhet og kvalme.
 • Noen ganger utvikler pasienten en psykomotorisk lidelse som fører til panikk og frykt for døden.

I slike tilfeller er det tilrådelig å konsultere en spesialist. Og til og med behandling med folkemidlene er tilrådelig å starte først etter konsultasjon med en lege, etter en nøyaktig diagnose.

Hvordan og hva å behandle sykdommen

I utgangspunktet bør det begynne med at behandlingen av ekstrasystol bare avhenger av resultatene av undersøkelsen og vurderingen av pasientens tilstand, som kun legen gir. Faktum er at med sjeldne ventrikulære ekstrasystoler ikke er foreskrevet, spesielt hvis pasienten føler seg bra og ikke bryder symptomene på sykdommen. Hvordan behandle ekstrasystole kan kun løses av en spesialist.

Bruk av medisiner

Hvis pasienten har samtidig hjertesykdom, som iskemisk sykdom eller etter et hjerteinfarkt, foreskriver legen medisinen. Legemidler som er foreskrevet for ekstrasystoler klassifiseres som antiarytmiske legemidler. De har ganske mange bivirkninger. Det er derfor de bør tas bare av strenge lege instruksjoner og instruksjoner.

Hvis en pasient under undersøkelsen ikke avdekket noen sykdommer i det kardiovaskulære systemet, men det tolererer ikke oppstått arytmi, var det opprinnelig før Drug Administration, vil spesialisten anbefale livsstilsendringer, og til å ta beroligende midler.
Behandling av sykdommen er en lang prosess. Og selv de legene som foreskrives av legen, kan ikke bringe den forventede lindringen. Hvis det ikke er vedvarende forbedring etter langvarig behandling, kan legen foreskrive en kirurgisk prosedyre.

Tradisjonell medisin

Til tross for at sykdommen ikke er dødelig. Det er fortsatt knyttet til aktiviteten til menneskets viktigste system, og derfor bør man først konsultere en lege, selv når man behandler ekstrasystolen i den enkleste kategorien.
Som kjent er medisiner for behandling farlig for bivirkningene. Behandling av ekstrasystolen i hjertet med folkemessige virkemidler gjør det mulig å unngå disse uønskede effektene.
Det mest effektive middel til tradisjonell medisin, som bidrar til å effektivt påvirke arytmi, er følgende:

 • Vendelrot.
 • Maismel.
 • Calendula.
 • Lumbago.
 • Horsetail feltet.
 • Hawthorn.
 • Med.

Valerian vs arytmi

Vanlig valerian er kjent for alle. Den beroligende effekten er svært nyttig i tilfeller av alvorlig stress eller forstyrrelser. Hvis årsaken til arytmi er psykologisk stress og følelsesmessig stress, vil planten bidra til å fjerne negative faktorer og roe nervesystemet.
For forberedelsen av nåtiden vil det være nødvendig:

 • ta tørkede røtter av planten i en mengde som er lik 1 ss;
 • Hell 1 kopp kokt vann;
 • Lukk lokket tett og la det brygge i 1 time;
 • ta 1 ss. l. tre ganger om dagen. Det er ønskelig med jevne mellomrom.

Akutt smerte vil berolige kornblomst

Til tider forårsaker ekstrasystol angrep av alvorlig smerte. Behandling av ekstrasystolen i hjertet med infusjon av en kornblomst bidrar til å takle et alvorlig angrep av smerte.
For forberedelsen av nåtiden vil det være nødvendig:

 • 1 ts tørket og knust vanlig maisblomst;
 • Hell et glass kokt vann;
 • Insistere på en lukket beholder i en time;
 • anstrengt infusjon å drikke før måltider, i 20 minutter. Inntaket er 3 ganger daglig.

Å returnere en normal hjerterytme vil hjelpe calendula

Hvorfor er den atriale ekstrasystolen, behandlet med folkemidlene, svært vellykket i behandlingen? Faktum er at selve sykdommen er et brudd på normal rytme, og medisinske planter bidrar til å gjenopprette den normale rytmen av hjertet effektivt. Ganske vellykket med det takle og calendula. For forberedelsen av nåtiden vil det være nødvendig:

 • 2 ts. skjeer av planten;
 • brygge i bratt kokende vann, i mengden 2 briller;
 • la buljongen bratte i omtrent to timer;
 • ta en ferdig buljong for dagen 4 ganger, i en mengde som er lik halvparten av glasset.

Med hyppige arytmier er dette et veldig effektivt middel.

Lumbago vil hjelpe hjertet til å tåle stressene

Selvfølgelig gir hver arytmi en ekstra belastning på hjertet. Spesielt hvis det er av permanent karakter. For å forberede nåtiden vil det være nødvendig:

 • 2 ts. tørket plante;
 • Hell et glass kokt, men avkjølt vann;
 • la det brygge i ca 12 timer;
 • klar til å ta infusjon i mengden av en tredjedel av glasset, 3 ganger om dagen;

Horsetail styrker hjertemuskelen

Ofte å spørre bare ett spørsmål, hvordan å kurere en ekstrasystole, mange glemmer at det er nødvendig å behandle selve grunnen. Ofte er en faktor som utløser sykdommen svekkelsen av hjertemuskelen. Behandle svakhet og eliminere de ubehagelige konsekvensene som skyldes arytmi, hjelper den vanlige horsetailen mye. For å forberede løsningen trenger du:

 • 1 ss. l. tørr hestetail;
 • Helt ferskt kokt vann, i antall tre briller;
 • Lukk oppvasken og la den stå i tre timer;
 • belastning og ta den resulterende kjøttkraft 6 ganger i 1 ss. l.

Det er sant at for sterkere effektivitet av medisinske planter anbefales det sterkt å overgi skadelige vaner: røyking, alkohol og alkoholfrie energidrikker.

Hawthorn - den beste tonicen

Hawthorn, eller rettere en tinktur for behandling av ekstrasystole, er den beste tonicen for hjertemuskelen. Det kan kjøpes på apoteket eller utarbeides uavhengig. For matlaging trenger du:

 • bær hagtorn i en mengde på 10 g;
 • alkohol (40%) eller vodka i mengden 100 g;
 • Frukt hælde alkohol eller vodka, lukk tett og insister på et mørkt og kjølig sted i 10 dager;
 • anstrengt infusjon tar ikke mer enn 10 dråper 3 ganger om dagen, umiddelbart før du spiser.

Skjær Crataegus utmerket reduserer høyt blodtrykk, og også har en beroligende virkning og fører til normal nervesystemet og forbedrer blodsirkulasjonen.

Men husk at alt er bra i moderasjon. Overdreven bruk av tinktur kan provosere en helt motsatt effekt, hvis tatt i store mengder.

Honning og reddik mot ekstrasystole

Mange mennesker er interessert i å behandle den ventrikulære ekstrasystolen med så tilgjengelige midler som honning og reddik. Det er ikke noe komplisert i dette, det er nok å forberede en elv fra honning og reddik og ta det med et visst beløp. For matlaging trenger du:

 • ferskpresset reddikjuice og honning. Forholdet skal være 1: 1;
 • Ingrediensene må blandes grundig og lagres på et kjølig sted, for eksempel i kjøleskap;
 • ta blandingen du trenger i en mengde 3 ganger om dagen, ikke mer enn 1 ss. l.

Disse komponentene normaliserer stabil drift av hjertemuskelen. Unntak en slik oppskrift vil bare være for de som lider av allergi mot en av komponentene i blandingen.
Men hva som helst som du bruker til å behandle denne sykdommen, må du alltid huske at behandlingen vil avhenge av årsakene som utløste ekstrasystolen.

Vi behandler ekstrasystoler hjemme

Narkotika og folkemidlene kan kombineres, men bare etter å ha konsultert en spesialist. Behandling av ekstrasystol hjemme, dette er ikke bare mottak av medisinske buljonger er også en diett, så vel som den riktige livsstilen.

Den strengeste dietten, selvsagt, nei. Men fra produkter som er vanskelig nok til å fordøye av kroppen, er det ønskelig å nekte. Disse inkluderer fett kjøtt, fisk, krydret og krydret retter for salt eller tvert imot for krydret med krydder.

Folk som er overvektige, det vil være nyttig å kaste noen få pund, det er ønskelig å gå oftere, stille uheldig trinn, og også i kostholdet av ferske grønnsaker, frukt, grønnsaker. Og hvorfor er det virkelig verdt å gi opp, så det er fra røyking og alkohol. Veldig moderat trening vil også være nyttig.

Extrasystole og graviditet

Extrasystolia kan også forekomme under graviditet, selv om det aldri har vært sett før. Symptomene på sykdommen er like. Alle forstår godt at under graviditeten er organismen til en fremtidig mor under sterkt stress, og det skjer store endringer i selve kroppen.

Noen ganger begynner sovende sykdommer i kardiovaskulærsystemet å gjøre seg kjent. Det skjer, at det også er en ekstrasystole. Dette fenomenet påvirker omtrent 50% av gravide kvinner. Behandling av ekstrasystoler under graviditet er mye vanskeligere.

Hvis det er behov for å ta dette eller det aktuelle stoffet, er det nødvendig å ta hensyn til effekten av stoffet på fosteret. Det bør bemerkes umiddelbart at antiarytmiske legemidler på grunn av et stort antall bivirkninger for fremtidige mødre ikke er foreskrevet.
Hovedvekten er hovedsakelig på behandling av ventrikulære ekstrasystoler med folkemidlene, for å observere en viss daglig rutine, en diett, en sunnere livsstil.

Som pasientene selv merker, kan tilstanden av arytmi være litt anstrengt og utmattet. Og dette er ganske forståelig, gitt at den følelsesmessige tilstanden til den gravide kvinnen også endrer seg. Mange bekymrer seg for kontraindikasjon av naturlig fødsel med ekstrasystole. Dette er helt forgjeves. Arrytmi er ikke i det hele tatt en kontraindikasjon for naturlig fødsel.

Hvis det er et spørsmål om hvordan du behandler ekstrasystoler med folkemidlene, så er behandlingen lik. Men det viktigste er obligatorisk konsultasjon med behandlende lege. Likevel, selv medisinske planter er kontraindisert til å ta med visse plager. Derfor er det nødvendig med konsultasjon med legen din når du tar noen buljonger eller medisiner.

outlook

Hvis vi snakker om prognosen for fremtiden, så er det gunstig. Extrasystolia, ikke komplisert av sykdommer i kardiovaskulærsystemet, er en helt uskadelig sykdom. Mange spør seg selv, er det mulig å kurere ekstrasystole? Det er sikkert mulig, men det er viktig å huske at arytmi er bare en konsekvens av ugunstige faktorer som påvirker kroppen.

Derfor helbrede arytmi, dette betyr ikke å fjerne selve årsaken til sykdommen. Og hvis ingenting i fremtiden endres, så kan et brudd i arbeidet i hjertemusklene komme igjen. Derfor, hvis du klarte å unngå å ta antiarytmiske stoffer, prøv å nærme seg problemet på en omfattende måte. Endre din livsstil, kosthold og sammen med behandling av ventrikulære ekstrasystoler med folkemidlene, ta forebyggende tiltak.

Det skal også bemerkes at oppskrifter av tradisjonell medisin er basert på inntak av ekte naturlige legemidler som naturen leverer til oss i overflod. Behandling av sykdommen ved hjelp av folkeoppskrifter lar deg mette kroppen med næringsstoffer som helbreder kroppen.

Så, mynte, valerian og melissa vil være nyttig ikke bare i behandlingen av ekstrasystolen. Selv for en sunn person, er dette et flott tillegg til svart te, beroligende for nervesystemet og fremme en sterkere søvn.

En hagtorn og hund steg, ikke bare normalisere blodtrykket, men også bidra til å normalisere normal nyrefunksjon. Derfor er det mulig å bruke medisinske planter som forebygging.

Til tross for at ekstrasystolen - sykdommen ikke er farlig, i forhold til andre typer arytmi, bør den ikke få lov til å gå alene. Til tross for sin uskadelighet er det fortsatt det første signalet til kroppen vår at livsstilen og dårlige vaner påvirker helsen negativt.

Antiarytmiske stoffer og særegenheter ved bruk i ekstrasystol

Extrasystolia er et brudd på hjertet, preget av det for tidlig utseende av det ventrikulære komplekset. Denne arytmen er mer vanlig enn andre.

I de fleste tilfeller fører ikke ekstraordinære kardiale sammentrekninger til negative konsekvenser, men noen av artene truer liv og helse.

Valget av et antiarytmisk medikament og generelt er taktikken for behandling med ekstrasystol avhengig av prognosen, pasientens helsetilstand og de tilgjengelige hemodynamiske lidelsene.

For behandling av for tidlig hjerterytme, bruk følgende verktøy:

 1. Antiarrhythmics (ulike preparater av 1-4 klasser);
 2. Metabolisk virkning (Mexidol, Actovegin, Trimetazidin);
 3. Sedative (Corvalol, Valerian, Adaptol).

antiarytmika

Klasse 1

I sin tur er denne gruppen delt inn i underklasser:

Disse stoffene undertrykker ektopisk aktivitet ved å blokkere natriumkanaler, noe som fører til immunitet av myokardfibre til ektopiske impulser, avbrudd av gjeninnføringen av eksitasjonsbølgen. Stopp ventrikulær ekstrasystol med suksess.

Imidlertid bør de brukes med forsiktighet og i tilfelle livstruende hjertesykdommer, da denne klassen med medisiner har pro-aritmisk aktivitet.

Klasse 2

Gruppen er representert av et stort antall agenter (metoprolol, bisoprolol, carvedilol). Moderne analoger har høy effektivitet, minimalt antall uønskede symptomer. Virkningsmekanismen er forbundet med en blokkerende effekt på adrenoreceptorer.

Dette bidrar til å redusere hjertefrekvensen, hjertefrekvensen i hjertet, noe som reduserer behovet for myokardium i oksygen og dets elektriske spenning.

Disse medisinene brukes til å behandle ekstrasystoler fra den atrioventrikulære forbindelsen, så vel som ventrikulær atriell.

Klasse 3

Virkningsmekanismen skyldes blokkering av natriumkanaler. Dette fører til en økning i ildfasthetsperioden i ledningssystemet. Antall kardiale sammentrekninger reduseres således, ledningen fra det atrioventrikulære krysset hemmes.

Det brukes ofte fra denne gruppen amiodaron, sotalol. Sammen med effekten på natriumkanalene har hver medisin egenskaper. Amiodaron, for eksempel, er bare lite i stand til å blokkere kalium- og kalsiumkanaler, adrenerge reseptorer.

Ventrikulær ekstrasystol med klasse 3-legemidler kan behandles, spesielt ondartet og potensielt ondartet.

Klasse 4

Antiarytmisk effekt er forbundet med blokkering av kalsiumkanaler, noe som bidrar til inhibering av automatisme, impulser fra sinoatriale og atrioventrikulære noder.

Av denne gruppen er verapamil, diltiazem, godkjent for bruk. Effektiv i terapi av supraventricular og extrasystole fra atrioventrikulær veikryss.

metabolsk

Den moderne farmasøytiske industrien kan skjemme bort et bredt utvalg av metabolske produkter. Hovedmålet er å starte utvinningsprosesser, noe som gjør det mulig å forbedre hjerteaktiviteten. Du kan være oppmerksom på følgende medisiner.

Trimetazidin, som har anti-iskemisk, hjertebeskyttende effekt. På grunn av normaliseringen av energiutvekslingsprosesser i myokardiet, reduseres omfanget av skaden. Restaureringen av koronar blodstrøm reduserer sannsynligheten for aktivering av heterotopiske foci av eksitasjon, og som følge av forekomsten av arytmi.

Actovegin ekstraheres fra kalvens blod ved ultrafiltrering. Har en positiv effekt på metabolske prosesser på mobilnivå. Det stimulerer de regenerative egenskapene til vev, evne til kardiomyocytter til å absorbere de stoffene som er nødvendige for livet.

Mexidol er preget av antihypoksisk, antioksidant, hypolipidemisk virkning. Reduserer viskositeten til blodet, nivået av kolesterol, som gjenoppretter mikrosirkulasjonen i myokardiet. På grunn av disse egenskapene er den elektriske aktiviteten til hjertet normalisert.

sedativa

Sedative legemidler med ekstrasystol foreskrives når arytmen skyldes nevrotiske lidelser. Denne gruppen er forent av et stort antall midler til mange farmakologiske klasser med en annen virkningsmekanisme, effektivitet. Her er bare noen få representanter.

Urte sedativer er kjent og tilgjengelig for alle. Valerian, motherwort, mynte, sitronmelisse, og også deres kombinasjoner - Persen, Sedavit.

Midler med anxiolytisk effekt eliminere angst, overdreven følelsesmessighet ved å påvirke nevrotransmittersystemet. Populære agenter er Afobazol, Adaptol.

Artikkelen behandler hovedmetoder og medisinske stoffer for behandling av for tidlig hjerterytme. Dette er imidlertid ikke en instruksjon for en uavhengig handling for pasienten. Rådfør deg alltid med en spesialist.

Årsakene til arytmi, dets varianter er forskjellige, og dermed tilnærmingene til behandlingen er forskjellige.

I noen tilfeller er det tilstrekkelig å utføre beroligende (Sedavit) eller metabolisk (Mexidol) terapi. Og i andre, arytmi kan være ugunstig og uten utnevnelse av antiarytmik kan ikke gjøre.

Diagnose av ekstrasystole: behandling, legemidler for å normalisere hjertearbeidet

For tidlig, enkelthjerte sammentrekninger forekommer både hos friske mennesker og hos pasienter med hjertesykdom. Behandling av ekstrasystol med rusmidler er ikke alltid nødvendig, det fører ofte bare til en forbedring i pasientens velvære uten å påvirke sykdomsforløpet og prognosen. I hvert tilfelle bestemmer legen om å behandle hjerterytmeforstyrrelser etter en individuell undersøkelse av pasienten.

Les i denne artikkelen

Diagnostikk av patologi

Den klassiske metoden for arytmiegenkjenning er elektrokardiografi. Avhengig av kilden til den patologiske puls som forårsaker for tidlig kardial sammentrekning, er det supraventrikulære (supraventrikulære) og ventrikulære ekstrasystoler. Nadzheludochkovym inkluderer atrielle, ekstrasystoler fra AB-forbindelser, så vel som mye mer sjeldne sinus. En av varianter av ventrikulære ekstrasystoler er stammen.

Varianter av ekstrasystoler fra AV-noden.
a) P-tannen slått sammen med QRS-komplekset,
b) Modifisert prong P er synlig etter QRS-komplekset

Alle av dem har spesielle EKG-tegn, som i de fleste tilfeller kan selvsagt skille dem fra hverandre. Men på et normalt hvilende EKG, registrert i noen sekunder, blir det ofte ikke registrert rytmeforstyrrelser.

Derfor er den viktigste metoden for å diagnostisere ekstrasystoler daglig overvåkning av EKG ved Holter. Spesielt utstyr lar deg registrere all elektrisk aktivitet i hjertet for en dag, diagnostisere typen ekstrasystoler, antall, timing, forbindelse med trening, søvn, medisinering og andre viktige egenskaper. Først etter dette bør ordineres medikamenter for å behandle hjertets ekstrasystole.

En ekstra metode som bidrar til å bestemme forholdet mellom arytmi for å trene er en tredemølle test eller veloergometri. Dette er en slags fysisk aktivitet (går på et bevegelige spor eller etterligner en sykkeltur), ledsaget av en konstant EKG-kontroll.

Når et stort antall ekstrasystoler oppstår ved en belastning eller i ro, reflekterer legen av funksjonell diagnostikk dette i konklusjonen i henhold til resultatene av testen med lasten.

Metoden for rytmokardiografi blir en ting fra fortiden, da den ikke har funnet en velbegrunnet søknad i klinikken. Likevel, i mange medisinske institusjoner, brukes den og tillater også ekstrasystoler.

Først etter å ha mottatt de fullstendige egenskapene til ekstrasystolen, begynner legen behandlingen.

behandling

Tilnærminger til terapi av supraventrikulære og ventrikulære ekstrasystoler varierer noe. Det avhenger av effektiviteten av forskjellige grupper av antiarytmiske stoffer og fordelene ved å eliminere de provokerende faktorene for rytmeforstyrrelser.

livsstil

For enhver type ekstrasystole anbefales pasienten:

 • eliminering av følelsesmessige stressfaktorer;
 • eliminering av overdreven fysisk anstrengelse;
 • nektelse av giftige stoffer - nikotin, sentralstimulerende midler, alkoholholdige drikkevarer;
 • redusert koffeininntak;
 • økning i diettinnhold i matvarer rik på kalium.

Hvis supraventricular extrasystole

Vanligvis forekommer denne typen rytmeforstyrrelse nesten uten symptomer. Noen ganger er det en følelse av hjertebanken eller uregelmessigheter i hjertets arbeid. Det er ikke farlig og har ingen klinisk betydning. Behandle dem er ikke nødvendig, unntatt i tilfeller når de er merket med utviklingen av supraventrikulære takykardier eller flimmer. I dette tilfellet avhenger valget av stoffet på den provoserte arytmen.

Med supraventricular extrasystole foreskrives behandling med medisiner med dårlig toleranse for rytmeforstyrrelser.

Mange kardiologer foretrekker å bruke selektive beta-blokkere av langvarig virkning i dette tilfellet. Disse stoffene har praktisk talt ingen effekt på karbohydratmetabolismen, blodårene og bronkiene. De opererer innen en dag, som lar deg ta dem en gang om dagen. De mest populære stoffene er metoprolol, nebivolol eller bisoprolol. I tillegg, billig, men effektiv, kan verapamil bli foreskrevet.

I tillegg, med frykt for døden, kan dårlig toleranse for avbrudd, valerian, motherwort, nypassit, afobazol, grandaxin, paroksetin foreskrives.

Hvis den ventrikulære ekstrasystolen

Et lite antall ventrikulære extrasystoler er ikke helsefarlig. Hvis de ikke er ledsaget av alvorlig hjertesykdom, er ikke preparater for behandling av ventrikulær ekstrasystol foreskrevet. Antiarrhythmics brukes i tilfeller av hyppig ventrikulær ekstrasystol.

Det er fordelaktig for behandling av ventrikulær arytmi er meget hyppig drift er anvendt - kateter ablasjon (brenning) og ildsteds patologiske impulser. Imidlertid kan medisiner, spesielt IC og III-klasser, også bli foreskrevet:

IC-legemidler er kontraindisert etter hjerteinfarkt, så vel som i forhold ledsaget av utvidelse av venstre ventrikulær hulrom, tykkelse av veggene, reduksjon av utkastningsfraksjonen eller tegn på hjertesvikt.

Nyttig video

Om hvilke metoder for behandling av ekstrasystoler som brukes for øyeblikket, se i denne videoen:

De viktigste stoffene for behandling av ekstrasystol

Bisoprolol (concor) brukes oftest til å eliminere den supraventrikulære formen for arytmi. Det refererer til beta-blokkere som undertrykker sensitiviteten til de tilsvarende hjerte-reseptorene. Beta-reseptorer er også lokalisert i bronkiene og blodkarene, men Bisoprolol - selektive midler som virker selektivt bare på myokard.

Med god kontroll over sykdommen, kan den brukes til og med hos pasienter med astma eller diabetes mellitus.

For å oppnå effekten, brukes bisoprolol en gang daglig. I tillegg til å undertrykke arytmi, reduserer den puls og forhindrer angina pectorisangrep. Det reduserer arterielt trykk godt.

Legemidlet bør ikke brukes pasienter med ødem og dyspné i ro (sirkulatorisk insuffisiens III - IV klasser) med syk-sinus-syndrom og puls alene på mindre enn 50 - 60. Det er kontraindisert i atrioventrikulærblokk II - III grad, ettersom det er i stand til å øke ekspresjonen. Ikke ta det hvis "øvre" trykk er mindre enn 100 mm Hg. Art. Det er heller ikke tildelt barn under 18 år.

Mer enn 10% av pasientene, særlig de med hjertesvikt, forårsaker at medikamentet en retardasjon puls på mindre enn 50 per minutt. I 1-10% av pasientene oppstår svimmelhet og hodepine mot en bakgrunn av konstant medisinering. Den samme prosentandelen av tilfellene, er det trykkfall, økt kortpustethet eller hevelse, følelse av kulde stopp, kvalme, oppkast, unormal avføring, tretthet.

Sotalol blokkerer også beta-reseptorene i hjertet, virker på kaliumreseptorene. Dette bestemmer bruken av denne for å forebygge alvorlige ventrikulære arytmier. Den brukes til hyppig supraventricular extrasystole, en gang om dagen.

Kontra Sotalol er det samme som bisoprolol, men det er også et syndrom av langvarig QT og allergisk rhinitt.

På bakgrunn av å ta dette stoffet opplever 1-10% av pasientene slike bivirkninger:

 • svimmelhet, hodepine, svakhet, irritabilitet;
 • Senker eller øker pulsen, øker dyspné eller hevelse, reduserer trykket;
 • smerte i brystet;
 • kvalme, oppkast, diaré.

Cordaron er vanligvis foreskrevet med hyppig supraventrikulær eller ventrikulær ekstrasystol, som ikke kan behandles på annen måte. For å utvikle effekten, er det nødvendig å hele tiden ta stoffet i minst en uke, og gjør vanligvis 2-dagers pauser.

Legemidlet har lignende kontraindikasjoner til bisoprolol, pluss:

 • intoleranse mot jod og skjoldbrusk sykdom;
 • mangel på blodkalium og magnesium;
 • syndrom av langstrakt QT;
 • graviditet, amming, barns alder;
 • interstitielle lungesykdommer.

I 1-10% av pasientene kan slike ubehagelige effekter oppstå:

 • senking av pulsen;
 • leverskade;
 • lungesykdommer, for eksempel pneumonitt;
 • hypotyreose;
 • farger huden i grå eller blåaktig farge;
 • muskel tremor og søvnforstyrrelser;
 • en reduksjon i blodtrykket.

outlook

Nadzheludochkovye extrasystoles truer ikke livet. Imidlertid kan de være de første symptomene på dårlig helse fra myokardiet eller andre organer. Derfor, hvis en supraventrikulær ekstrasystol oppdages, er en kardiologs konsultasjon obligatorisk, og om nødvendig, en ytterligere undersøkelse.

forebygging

En pasient med supraventrikulær ekstrasystol bør innse hvor viktig en sunn livsstil er for ham. Han trenger å gi informasjon om endringsfaktorer

risiko for hjertesykdom i fremtiden:

 • nektelse av alkoholmisbruk og røyking;
 • vanlig moderat fysisk aktivitet
 • kontroll av hypertensjon og diabetes, hvis noen;
 • vekt normalisering;
 • eliminering av snorking og søvnapné;
 • restaurering av balansen mellom hormoner og salter i blodet.

Hvis en pasient med supraventrikulær ekstrasystol regelmessig tar antiarytmiske legemidler, bør han besøke kardiologen to ganger i året. Under besøket gir legen veibeskrivelse til EKG, en generell blodprøve og biokjemi. En gang i året bør du gjennomgå 24-timers overvåking av EKG og kontrollere skjoldbruskhormoner.

Følg med en kardiolog og hver pasient med ventrikulære ekstrasystoler. Det eneste unntaket er de pasientene i hvilke hyppige ekstrasystoler er helt eliminert av radiofrekvensablation.

Hvis pasienten ikke har hjertesykdom og ikke mottar medisiner, er det fortsatt nødvendig med et besøk til legen, da denne rytmeforstyrrelsen kan være et tidlig symptom på hjertepatologi.

I tillegg er besøk av pasienter som får antiarytmika obligatorisk. Alle disse menneskene bør observeres hos kardiologen 2 ganger i året.

Når det er en ekstrasystole, er det ikke alltid nødvendig å behandle det. Vanligvis er det ikke helsefarlig. Ofte nok til å normalisere søvn, ernæring, eliminere stress, gi opp koffein og dårlige vaner - og rytmeforstyrrelsen vil stoppe. Legemidler som brukes til terapi av ekstrasystoler har en rekke alvorlige kontraindikasjoner og uønskede effekter. Du kan ta dem bare etter undersøkelse og etter legenes resept.

Nadzheludochkovaja og ventrikulær ekstrasistolija er en forstyrrelse av en rytme i hjertet. Det finnes flere varianter av manifestasjon og former: hyppig, sjelden, bigemini, polytopisk, monomorf, polymorf, idiopatisk. Hva er tegn på sykdommen? Hvordan er behandlingen?

Det kan være funksjonelle ekstrasystoler hos både unge og gamle. Årsakene er ofte skjult i den psykologiske tilstanden og tilstedeværelsen av sykdommer, for eksempel VSD. Hva tildeler de når de blir identifisert?

Kvalitativt sammensatt diett med arytmi, takykardi eller ekstrasystol vil bidra til å forbedre hjertefunksjonen. Ernæringsregler har begrensninger og kontraindikasjoner hos menn og kvinner. Spesielt forsiktig utvalgte retter med atrieflimmer, med opptak Warfarin.

Med hjerte sykdommer, selv om de ikke er uttalt, kan polytopiske ekstrasystoler forekomme. De er ventrikulære, supraventrikulære, atriale, polymorfe, ensomme, supraventrikulære, hyppige. Årsakene kan også være i angst, så behandling består i en kombinasjon av stoffer.

Med ekstrasystole brukes atrieflimmer, takykardi, narkotika som ny, moderne og gammel generasjon. Den nåværende klassifiseringen av antiarrhythmic drugs gjør at du raskt kan velge mellom grupper, basert på indikasjoner og kontraindikasjoner

Under påvirkning av visse sykdommer forekommer hyppige ekstrasystoler. De er av forskjellige typer - enkelt, svært hyppig, supraventrikulær, monomorfisk ventrikulær. Årsakene er forskjellige, inkl. vaskulær og hjertesykdom hos voksne og barn. Hvilken behandling vil bli foreskrevet?

En slik sykdom, som en atriell ekstrasystol, kan være enkelt, hyppig eller sjelden, idiopatisk, polytropisk, blokkert. Hva er dens tegn og årsaker? Hvordan vil det manifestere seg på EKG? Hvilken behandling er mulig?

Ved rytmeforstyrrelser er Etatsizin foreskrevet, hvis bruk er kontraindisert etter hjerteinfarkt, med venstre ventrikulær svikt. Søknadsperioden er valgt av legen. Ved en arytmi er det viktig å observere regler for mottak av tabletter.

Det er ikke så ofte diagnostisert parasitt på EKG. Sykdommen har tegn som ligner ekstrasystol. Behandlingen består i å endre livsstilen, ta medisiner, noen ganger er det nødvendig med en operasjon.

Behandling av ekstrasystol med legemidler (bord) og folkemidlene hjemme

Ekstraordinære hjertekontraksjoner eller ekstrasystoler, varierende i intensitet og varighet, er en av de vanligste typene hjertearytmi og refererer til diagnosen "ekstrasystolisk sykdom".

Behandlingen av patologi er avhengig av en rekke faktorer som er identifisert i forbindelse med obligatorisk forskning:

 1. Å gjøre en anamnese som går foran denne sykdommen.
 2. Frekvens og rytme av ekstraordinære ekstrasystoler.
 3. Bestemmelse av typen tilleggsreduksjoner.

Hvordan forekommer ekstrasystoler?

Normalt et sunt hjerte impulsen (er i vanlig språkbruk ofte forvekslet navnet, erstatte "elektrosistoly" som virkelig gjenspeiler essensen av en utladning spenning), som opptrer på hjertemuskelen (myokard) i sinusknuten.

Med ekstrasystoler på grunn av ulike årsaker, dannes pulser i andre deler av hjertet - supraventrikulære områder, atria, ventrikler. De utløser en funksjonsfeil i hjerteanordningen, noe som fører til en for rask eksitasjon av myokardiet, når hjerteslag blir dannet for sterk eller svak, noe som truer med å synke i hjertet.

Den ventrikulære lokaliseringen av eksitasjonsfokus er tilskrevet de vanligste typene av patologi - ca 62%.

Symptomer og årsaker til hjerteavvik

I det overveldende flertallet av alle årsakene til sykdommen er det klassifisert på to måter:

 • Organiske lidelser, forårsaket av ulike patologier. Dette er kardiovaskulære sykdommer, metabolske og skjoldbrusk sykdommer, psykoneurologiske lidelser, osteokondrose.
 • Funksjonelle brudd, bestående av midlertidige plager eller økte belastninger, forårsaker kortsiktige manifestasjoner av ekstrasystolisk sykdom. Disse inkluderer: intens fysisk aktivitet, stress, overarbeid, overdreven absorpsjon av tonic drinker, blodtrykk hopp, climacteric prosesser.
 • Refleks grunner, når feilen i rytmen oppstår ikke på grunn av hjertepatologi, men som et svar på enhver forstyrrelse av kroppen.
Ventricular extrasystole

Pasienter opplever fits av ekstrasystole, som:

 • Plutselig tremor eller hjerteslag fra innsiden.
 • Følelsen av å "snu eller tommel" hjertet innvendig.
 • Hjertefading.
 • Forstyrrelser av hjerteaktivitet.
 • Varmtvann, svette.
 • Ubehag, en følelse av angst.
 • Svimmelhet, mangel på luft.
til innholdet ↑

Når det er nødvendig å behandle ekstrasystoler, og når ikke?

Holter-overvåking lar deg gjøre den mest nøyaktige prognosen, kan du endelig stoppe rytmeforstyrrelsene, og med hvilke midler. I løpet av dagen registrerer pasienten EKG-data, som viser hvor mange ganger systolen, og hvilke krefter som forårsaket arytmi i løpet av denne tiden.

Videre følger doktorenes dom, basert på de diagnostiske dataene, den "kvantitative regel" og følger en av alternativene:

 • Hvis det registreres mer enn 1000 ektopiske sammentrekninger for dagen, bør pasienten ikke forlates uten alvorlig antiarytmisk behandling;
 • Hvis ekstrasystolen avslørte mindre enn 1000, kan medisinen erstattes med en profylaktisk og overvåkes av pasienten.
Ventricular extrasystole

Hvis ekstrosistoly nevrogen karakter av opprinnelse, eller andre helseparametre er i normen, så arytmi behandlet ved å forbedre den emosjonelle bakgrunnen, eliminere stress og angst, bestiller hvile og hvilemodus. I dette tilfellet, spesielt svømming, turgåing og utendørsaktiviteter, vil gymnastikk hjelpe.

Når årsaken til ekstrasystoler ikke er i hjertet

Med refleks ekstrasistolii, når årsaken ikke er i hjertet, men utenfor den, blir behandlingen redusert til en generell forbedring av kroppen, nemlig:

 • Dumping ekstra pounds ved hjelp av lossing og rensing dietter, siden en diafragmatisk refleks forårsaket av en stor kroppsmasse ofte bidrar til rytmeforstyrrelser.
 • Rationalisering av ernæring, Siden gastrointestinale forstyrrelser (oppblåsthet, forstoppelse) ofte forårsaker bots av ekstrasystole
 • Rengjør leveren og galleblæren fra galle (ved blind lyding, tjubazh) fordi strekk av disse organene bidrar til eksitering av vagusnerven, noe som provoserer utseendet av ekstrasystoler.
 • Eliminering av inflammatoriske sykdommer i kjønnsområdet hos kvinner, siden de kan forårsake arytmi.
til innholdet ↑

Når du ikke kan uten behandling

Noen typer ekstrasystole er en farlig indikasjon på alvorlige hjerteavvik. Med et ugunstig sykdomsforløp kan rytmeforstyrrelser resultere i atrieflimmer, kronisk svikt i koronar, nyresirkulasjon. Komplikasjonen til ventrikulær ekstrasystol er ofte paroksysmal takykardi.

Derfor, hvis mistanke om fibrillering og andre patologier er å ty til akutte tiltak.

Følgende typer ekstrasystoler krever kvalifisert tilnærming:

 • Allorhythmy, refererer til den patologiske typen sammentrekninger, hvor feil ekstrasystole oppstår gjennom tre eller fire normale.
 • Oppstår i forskjellige deler av hjertet, uten å ha permanent fokus (polytropisk arytmi). Med en slik ustabil rytme er sannsynligheten for å utvikle en kompleks arytmi eller hjertesvikt høy.
 • Flere systoler i hjertet, det vil si mer enn 5 på 60 sekunder.
 • Vedvarende ekstrasystoler etter opphør av atrieflimmer. Sannsynligheten for deres forsterkning er stor ved enhver provokasjon.
til innholdet ↑

Enn det er mulig å kurere arytmi?

Taktikken for å behandle praktiserende kardiologer i kampen mot hjertesykdommer innebærer en gradvis overgang fra svake stoffer, i tilfelle deres ineffektivitet, til sterkere. (fra sedativer til antiarytmiske legemidler)

De viktigste stadiene av terapi inkluderer:

 • Beroligende betyr at du forventer overdreven eksitasjon av foci av ekstrasystole ved å påvirke hjernens signaler.
 • Kalium og magnesiumpreparater som styrker hjertemuskelen (Asparcum, Panangin). Hvis pasienten bruker diuretika som vasker ut de nødvendige elektrolyttene, foreskrives intravenøse infusjoner av disse legemidlene (adenosin).
 • I tilfeller av ekstrasystol mot bakgrunn av bradykardi, behandles preparatene som inneholder krasavku (Atropinum).
 • I tilfeller av ekstrasystole mot bakgrunnen av takykardi, har glykosider (medisiner fra digitalis), introdusert i små doser, bevist seg selv.
 • Antiarytmika (propafenon, amiodaron, Moratsizin, bretylium) er spesielt utviklet for å hjelpe pasienter med hjerterytmeforstyrrelser som oppstår i atriene og ventriklene i hjertet. De har alvorlige kontraindikasjoner og bivirkninger, de kan ikke behandles uavhengig.
til innholdet ↑

Behandling av ekstrasystol

Extrasystolia er en variant av hjertearytmi, en ytterligere reduksjon av hele hjertemuskelen. Det er forårsaket av en nervøs impuls fra den akkumulerte nervespenningen. Extrasystolia passerer ikke uten spor - fordi hjertemuskelen kontrakterer mindre, reduserer blodvolumet, hjerteutgangen. Mitt hjerte lider av dette, myocardium forverres. Behandling av ekstrasystole utføres av en kardiolog etter en grundig undersøkelse, og fastslår hvilken type og årsak til arytmi.

Medisiner for ekstrasystole

I milde tilfeller av idiopatisk ekstrasystole, ikke ledsaget av endringer i hjertemuskulatur og koronarbeholdere, er det ikke nødvendig med medisinbehandling. Det er nok å forklare for pasienten at årsaken til denne tilstanden er brudd på regimet, økt fysisk og psykisk stress. Det er nok å bestille den daglige rutinen, ikke overbelaste deg selv med overdreven plikter, bli kvitt dårlige vaner, og farlige symptomer vil ikke lenger manifestere seg.

Hvis pasienten er urimelig bekymret for sin tilstand, er han foreskrevet for å ta lungesedringsmidler (preparater fra rot av valerianen).

Med ekstrasystol forårsaket av funksjonsforstyrrelser i organer og systemer, er det nødvendig å ta opp årsakene til utseendet.

Det kan være slike sykdommer og lidelser:

Brutalt vann-saltbalanse;

Giftig skade på kroppen;

Behandling av organisk ekstrasystole utføres med legemidler fra den farmakologiske gruppen av beta-blokkere. Mangfoldet av medisiner for behandling av arytmi krever at spesialisten har grundig kjennskap til apotek og kardiologi. Ikke alle legemidler effektivt gjenoppretter normal funksjon av hjertemuskelen. Vi må ta hensyn til de individuelle egenskapene til sykdomsforløpet, medfølgende patologi.

Legemidler til behandling av arytmi inneholder ett eller flere aktive stoffer. Deres kombinasjon utfyller de positive egenskapene til hverandre. Et kompetent utvalg av medisiner lar deg lage en individuell behandlingsplan.

Legemidler til behandling av ekstrasystol:

I de fleste tilfeller må du velge riktig stoff basert på pasientens velvære, dataene i den diagnostiske undersøkelsen.

4 viktige produkter for hjerte og blodårer

Ikke bare medisiner kan returnere hjertet til en normal rytme. Av stor betydning er inkluderingen i dietten av bestemte matvarer og næringsstoffer.

selen

Betydningen av selen for bevaring av hjertemuskulatur og vaskulær helse ble først bevist av tyske og finske forskere. I Tyskland og Finland var problemet med mangel på selen i matvarer nylig akutt. For å løse det på regjeringsnivå ble det besluttet å legge dette mikroelementet til fôret til husdyr.

Resultatet av disse tiltakene var en tofold nedgang i antall dødsfall fra hjertesykdommer de siste to tiårene. Studier har begrunnet årsaken til at selen direkte påvirker forebyggingen av hjertesykdommer. Visse enzymer i menneskekroppen bidrar til oksidasjonsreduserende reaksjoner. De er representert av glykoproteiner som inneholder selen. Enzymer gjenoppretter lipidperoksider, er antioksidanter. Mangel på selen fører til transformasjon av myokardceller, deres degenerasjon.

Denne positive effekten av glykoproteiner på hjerteaktivitet slutter ikke der. Under myokardinfarkt beskytter disse enzymene hjertemuskelen, begrenser nekroseområdet. Jo mindre området myokardium påvirkes under et infarkt, jo større er sjansen for å unngå hjertesvikt. Studier under kontroll av EKG viste at en mangel på selen reduserer hjerteindeksen med en faktor på 6 som fører til utvikling av iskemi.

I motsetning til disse dataene er det resultater av studier på den positive effekten av selen i kombinasjon med tokoferol på gjenoppretting av pasienter etter et hjerteinfarkt. Mangel på selen fører til utvikling av hjerteinfarkt, slag og stor risiko for utvikling av kreftlesjoner.

Omega-3 flerumettede fettsyrer

Denne forbindelsen finnes i store mengder i oljeaktig marine fisk og i planteprodukter som soyabønne og linolje.

Nyttig tiltak av Omega-3 fettsyrer:

Beskytt beholderveggen mot de negative effektene av oksidert LDL;

Bekjempe aterosklerose;

Forhindre dannelse av blodpropper;

Normaliser slimhinnene;

Forhindre allergiske manifestasjoner;

Fremskynde helbredelsesprosessen med betennelse;

De brukes til forebygging av kreft i prostata, bryst, eggstokkene;

Sikre normal funksjon av cellemembranene som er ansvarlige for overføringen av nerveimpulser, for å lagre informasjon av myokardiumets celler, øyets nese og andre organer;

Hjelper å effektivt bekjempe sykdommer: diabetes, eksem, psoriasis, depresjon, Alzheimers sykdom;

Støtter evnen til å jobbe med reproduktive, immun- og kardiovaskulære systemer.

For optimal effekt på menneskekroppen, må Omega-3 syrer leveres i sin helhet. For en voksen mann er denne indikatoren 2 g, for en kvinne 1,6 g.

Dette beløpet er inkludert i følgende produkter:

1-1,5 g linfrø;

90 g hermetisert sardiner;

7-9 valnøtter;

1 ss. rapsolje;

120 g hermetisert tunfisk.

Ønsket konsentrasjon av Omega-3 lipider vil oppnås hvis minst 2 ganger i uken inkludere i fett av sjømat-sorter, fyll salater med rapsfrø, sesam, nøtt, linolje, spis 1 teskje per dag. linolje på tom mage. Hvis disse forholdene ikke er mulige, vil kosttilskudd som inneholder flerumettede omega-3 fettsyrer komme til redning.

Sykdommer, i behandling og forebygging som bruker de gunstige egenskapene til omega-3 lipider:

Extrasystole behandling medisiner

For tidlig, enkelthjerte sammentrekninger forekommer både hos friske mennesker og hos pasienter med hjertesykdom. Behandling av ekstrasystol med rusmidler er ikke alltid nødvendig, det fører ofte bare til en forbedring i pasientens velvære uten å påvirke sykdomsforløpet og prognosen. I hvert tilfelle bestemmer legen om å behandle hjerterytmeforstyrrelser etter en individuell undersøkelse av pasienten.

Diagnostikk av patologi

Den klassiske metoden for arytmiegenkjenning er elektrokardiografi. Avhengig av kilden til den patologiske puls som forårsaker for tidlig kardial sammentrekning, er det supraventrikulære (supraventrikulære) og ventrikulære ekstrasystoler. Nadzheludochkovym inkluderer atrielle, ekstrasystoler fra AB-forbindelser, så vel som mye mer sjeldne sinus. En av varianter av ventrikulære ekstrasystoler er stammen.

Varianter av ekstrasystoler fra AV-noden.
a) P-tannen slått sammen med QRS-komplekset,
b) Modifisert prong P er synlig etter QRS-komplekset

Alle av dem har spesielle EKG-tegn, som i de fleste tilfeller kan selvsagt skille dem fra hverandre. Men på et normalt hvilende EKG, registrert i noen sekunder, blir det ofte ikke registrert rytmeforstyrrelser.

Derfor er den viktigste metoden for å diagnostisere ekstrasystoler daglig overvåkning av EKG ved Holter. Spesielt utstyr lar deg registrere all elektrisk aktivitet i hjertet for en dag, diagnostisere typen ekstrasystoler, antall, timing, forbindelse med trening, søvn, medisinering og andre viktige egenskaper. Først etter dette bør ordineres medikamenter for å behandle hjertets ekstrasystole.

Tredemølle test eller veloergometri

En ekstra metode som bidrar til å bestemme forholdet mellom arytmi for å trene er en tredemølle test eller veloergometri. Dette er en slags fysisk aktivitet (går på et bevegelige spor eller etterligner en sykkeltur), ledsaget av en konstant EKG-kontroll.

Når et stort antall ekstrasystoler oppstår ved en belastning eller i ro, reflekterer legen av funksjonell diagnostikk dette i konklusjonen i henhold til resultatene av testen med lasten.

Metoden for rytmokardiografi blir en ting fra fortiden, da den ikke har funnet en velbegrunnet søknad i klinikken. Likevel, i mange medisinske institusjoner, brukes den og tillater også ekstrasystoler.

Først etter å ha mottatt de fullstendige egenskapene til ekstrasystolen, begynner legen behandlingen.

behandling

Tilnærminger til terapi av supraventrikulære og ventrikulære ekstrasystoler varierer noe. Det avhenger av effektiviteten av forskjellige grupper av antiarytmiske stoffer og fordelene ved å eliminere de provokerende faktorene for rytmeforstyrrelser.

livsstil

For enhver type ekstrasystole anbefales pasienten:

 • eliminering av følelsesmessige stressfaktorer;
 • eliminering av overdreven fysisk anstrengelse;
 • nektelse av giftige stoffer - nikotin, sentralstimulerende midler, alkoholholdige drikkevarer;
 • redusert koffeininntak;
 • økning i diettinnhold i matvarer rik på kalium.

Hvis supraventricular extrasystole

Vanligvis forekommer denne typen rytmeforstyrrelse nesten uten symptomer. Noen ganger er det en følelse av hjertebanken eller uregelmessigheter i hjertets arbeid. Det er ikke farlig og har ingen klinisk betydning. Behandle dem er ikke nødvendig, unntatt i tilfeller når de er merket med utviklingen av supraventrikulære takykardier eller flimmer. I dette tilfellet avhenger valget av stoffet på den provoserte arytmen.

Med supraventricular extrasystole foreskrives behandling med medisiner med dårlig toleranse for rytmeforstyrrelser.

Mange kardiologer foretrekker å bruke selektive beta-blokkere av langvarig virkning i dette tilfellet. Disse stoffene har praktisk talt ingen effekt på karbohydratmetabolismen, blodårene og bronkiene. De opererer innen en dag, som lar deg ta dem en gang om dagen. De mest populære stoffene er metoprolol, nebivolol eller bisoprolol. I tillegg, billig, men effektiv, kan verapamil bli foreskrevet.

I tillegg, med frykt for døden, kan dårlig toleranse for avbrudd, valerian, motherwort, nypassit, afobazol, grandaxin, paroksetin foreskrives.

Hvis den ventrikulære ekstrasystolen

Et lite antall ventrikulære extrasystoler er ikke helsefarlig. Hvis de ikke er ledsaget av alvorlig hjertesykdom, er ikke preparater for behandling av ventrikulær ekstrasystol foreskrevet. Antiarrhythmics brukes i tilfeller av hyppig ventrikulær ekstrasystol.

Det er fordelaktig for behandling av ventrikulær arytmi er meget hyppig drift er anvendt - kateter ablasjon (brenning) og ildsteds patologiske impulser. Imidlertid kan medisiner, spesielt IC og III-klasser, også bli foreskrevet:

IC-legemidler er kontraindisert etter hjerteinfarkt, så vel som i forhold ledsaget av utvidelse av venstre ventrikulær hulrom, tykkelse av veggene, reduksjon av utkastningsfraksjonen eller tegn på hjertesvikt.

Nyttig video

Om hvilke metoder for behandling av ekstrasystoler som brukes for øyeblikket, se i denne videoen:

De viktigste stoffene for behandling av ekstrasystol

Bisoprolol (concor) brukes oftest til å eliminere den supraventrikulære formen for arytmi. Det refererer til beta-blokkere som undertrykker sensitiviteten til de tilsvarende hjerte-reseptorene. Beta-reseptorer er også lokalisert i bronkiene og blodkarene, men Bisoprolol - selektive midler som virker selektivt bare på myokard.

Med god kontroll over sykdommen, kan den brukes til og med hos pasienter med astma eller diabetes mellitus.

For å oppnå effekten, brukes bisoprolol en gang daglig. I tillegg til å undertrykke arytmi, reduserer den puls og forhindrer angina pectorisangrep. Det reduserer arterielt trykk godt.

Legemidlet bør ikke brukes pasienter med ødem og dyspné i ro (sirkulatorisk insuffisiens III - IV klasser) med syk-sinus-syndrom og puls alene på mindre enn 50 - 60. Det er kontraindisert i atrioventrikulærblokk II - III grad, ettersom det er i stand til å øke ekspresjonen. Ikke ta det hvis "øvre" trykk er mindre enn 100 mm Hg. Art. Det er heller ikke tildelt barn under 18 år.

Mer enn 10% av pasientene, særlig de med hjertesvikt, forårsaker at medikamentet en retardasjon puls på mindre enn 50 per minutt. I 1-10% av pasientene oppstår svimmelhet og hodepine mot en bakgrunn av konstant medisinering. Den samme prosentandelen av tilfellene, er det trykkfall, økt kortpustethet eller hevelse, følelse av kulde stopp, kvalme, oppkast, unormal avføring, tretthet.

Sotalol blokkerer også beta-reseptorene i hjertet, virker på kaliumreseptorene. Dette bestemmer bruken av denne for å forebygge alvorlige ventrikulære arytmier. Den brukes til hyppig supraventricular extrasystole, en gang om dagen.

Kontra Sotalol er det samme som bisoprolol, men det er også et syndrom av langvarig QT og allergisk rhinitt.

På bakgrunn av å ta dette stoffet opplever 1-10% av pasientene slike bivirkninger:

 • svimmelhet, hodepine, svakhet, irritabilitet;
 • Senker eller øker pulsen, øker dyspné eller hevelse, reduserer trykket;
 • smerte i brystet;
 • kvalme, oppkast, diaré.

Cordaron er vanligvis foreskrevet med hyppig supraventrikulær eller ventrikulær ekstrasystol, som ikke kan behandles på annen måte. For å utvikle effekten, er det nødvendig å hele tiden ta stoffet i minst en uke, og gjør vanligvis 2-dagers pauser.

Legemidlet har lignende kontraindikasjoner til bisoprolol, pluss:

 • intoleranse mot jod og skjoldbrusk sykdom;
 • mangel på blodkalium og magnesium;
 • syndrom av langstrakt QT;
 • graviditet, amming, barns alder;
 • interstitielle lungesykdommer.

I 1-10% av pasientene kan slike ubehagelige effekter oppstå:

 • senking av pulsen;
 • leverskade;
 • lungesykdommer, for eksempel pneumonitt;
 • hypotyreose;
 • farger huden i grå eller blåaktig farge;
 • muskel tremor og søvnforstyrrelser;
 • en reduksjon i blodtrykket.

outlook

Nadzheludochkovye extrasystoles truer ikke livet. Imidlertid kan de være de første symptomene på dårlig helse fra myokardiet eller andre organer. Derfor, hvis en supraventrikulær ekstrasystol oppdages, er en kardiologs konsultasjon obligatorisk, og om nødvendig, en ytterligere undersøkelse.

forebygging

En pasient med supraventrikulær ekstrasystol bør innse hvor viktig en sunn livsstil er for ham. Han trenger å gi informasjon om endringsfaktorer

risiko for hjertesykdom i fremtiden:

 • nektelse av alkoholmisbruk og røyking;
 • vanlig moderat fysisk aktivitet
 • kontroll av hypertensjon og diabetes, hvis noen;
 • vekt normalisering;
 • eliminering av snorking og søvnapné;
 • restaurering av balansen mellom hormoner og salter i blodet.

Hvis en pasient med supraventrikulær ekstrasystol regelmessig tar antiarytmiske legemidler, bør han besøke kardiologen to ganger i året. Under besøket gir legen veibeskrivelse til EKG, en generell blodprøve og biokjemi. En gang i året bør du gjennomgå 24-timers overvåking av EKG og kontrollere skjoldbruskhormoner.

Følg med en kardiolog og hver pasient med ventrikulære ekstrasystoler. Det eneste unntaket er de pasientene i hvilke hyppige ekstrasystoler er helt eliminert av radiofrekvensablation.

Hvis pasienten ikke har hjertesykdom og ikke mottar medisiner, er det fortsatt nødvendig med et besøk til legen, da denne rytmeforstyrrelsen kan være et tidlig symptom på hjertepatologi.

I tillegg er besøk av pasienter som får antiarytmika obligatorisk. Alle disse menneskene bør observeres hos kardiologen 2 ganger i året.

Når det er en ekstrasystole, er det ikke alltid nødvendig å behandle det. Vanligvis er det ikke helsefarlig. Ofte nok til å normalisere søvn, ernæring, eliminere stress, gi opp koffein og dårlige vaner - og rytmeforstyrrelsen vil stoppe. Legemidler som brukes til terapi av ekstrasystoler har en rekke alvorlige kontraindikasjoner og uønskede effekter. Du kan ta dem bare etter undersøkelse og etter legenes resept.

Hvordan gjenkjenne ekstrasystoler og hjelpe tradisjonell medisin

Extrasystoles og tradisjonell medisin

Faktisk er ekstrasystole en arytmi kjent for mange. Det er bemerkelsesverdig at i mange det kan virke helt asymptomatisk, og ikke forårsake noen helsehelse. Ekstraordinære sammentrekninger av hjertemuskelen kan forekomme hos voksne og barn, og til og med hos helt friske pasienter. Noen spesialister skiller arytmi, som en følge av en persons psykomotional tilstand. Det vil si å provosere arytmi kan ofte stresse sterke følelser.

Men i motsetning til de sjeldne, hyppige ventrikulære premature slag, der behandlingen ikke er startet i tid, kan det føre til alvorlige komplikasjoner i fremtiden i det kardiovaskulære systemet i kroppen.

Under manifestasjon av arytmi bør huske at det er bare en konsekvens av visse årsaker som negativt påvirker kroppen forårsaket av en svikt i det kardiovaskulære systemet i kroppen. Derfor er det nødvendig å behandle årsaken som forårsaket sykdommen, siden denne måten kan elimineres.

Det er bemerkelsesverdig at i folkemedisin finnes det mange metoder og resepter som brukes til å behandle denne sykdommen. Etterspørselen etter tradisjonell medisin i behandlingen av denne sykdommen er forståelig. Det er kjent at mange stoffer har negative bivirkninger. Ofte spesialist vurderer alternativ medisinsk behandling av sykdommen bør nøye veie fordelene med medisiner, fordi feil behandling av skade kan bringe mer enn godt.

Hvordan gjenkjenne ekstrasystole?

Som regel, med ekstrasystol symptomer på manifestasjon og behandling, er konseptene nært beslektet med hverandre. Selv ved henvisning til eksperten vil han først og fremst vurdere pasientens klager og søke etter symptomer som er karakteristiske for den angitte sykdommen.

Så, sykdommen kan oppstå hos mennesker i svært forskjellige aldre, selv hos barn og har ingen symptomer. Men ofte er det ledsaget av følgende symptomer:

 • pasienten har ofte følelsen av at hjertet er som om "fryser" eller vice versa begynner å slå raskere, mens under normal drift av hjertemuskelen mannen vil aldri føle slår av ditt hjerte.
 • I sjeldne tilfeller kan det oppstå svimmelhet og kvalme.
 • Noen ganger utvikler pasienten en psykomotorisk lidelse som fører til panikk og frykt for døden.

I slike tilfeller er det tilrådelig å konsultere en spesialist. Og til og med behandling med folkemidlene er tilrådelig å starte først etter konsultasjon med en lege, etter en nøyaktig diagnose.

Hvordan og hva å behandle sykdommen

I utgangspunktet bør det begynne med at behandlingen av ekstrasystol bare avhenger av resultatene av undersøkelsen og vurderingen av pasientens tilstand, som kun legen gir. Faktum er at med sjeldne ventrikulære ekstrasystoler ikke er foreskrevet, spesielt hvis pasienten føler seg bra og ikke bryder symptomene på sykdommen. Hvordan behandle ekstrasystole kan kun løses av en spesialist.

Bruk av medisiner

Hvis pasienten har samtidig hjertesykdom, som iskemisk sykdom eller etter et hjerteinfarkt, foreskriver legen medisinen. Legemidler som er foreskrevet for ekstrasystoler klassifiseres som antiarytmiske legemidler. De har ganske mange bivirkninger. Det er derfor de bør tas bare av strenge lege instruksjoner og instruksjoner.

Hvis en pasient under undersøkelsen ikke avdekket noen sykdommer i det kardiovaskulære systemet, men det tolererer ikke oppstått arytmi, var det opprinnelig før Drug Administration, vil spesialisten anbefale livsstilsendringer, og til å ta beroligende midler.

Behandling av sykdommen er en lang prosess. Og selv de legene som foreskrives av legen, kan ikke bringe den forventede lindringen. Hvis det ikke er vedvarende forbedring etter langvarig behandling, kan legen foreskrive en kirurgisk prosedyre.

Tradisjonell medisin

Til tross for at sykdommen ikke er dødelig. Det er fortsatt knyttet til aktiviteten til menneskets viktigste system, og derfor bør man først konsultere en lege, selv når man behandler ekstrasystolen i den enkleste kategorien.

Som kjent er medisiner for behandling farlig for bivirkningene. Behandling av ekstrasystolen i hjertet med folkemessige virkemidler gjør det mulig å unngå disse uønskede effektene.

Det mest effektive middel til tradisjonell medisin, som bidrar til å effektivt påvirke arytmi, er følgende:

Valerian vs arytmi

Vanlig valerian er kjent for alle. Den beroligende effekten er svært nyttig i tilfeller av alvorlig stress eller forstyrrelser. Hvis årsaken til arytmi er psykologisk stress og følelsesmessig stress, vil planten bidra til å fjerne negative faktorer og roe nervesystemet.

For forberedelsen av nåtiden vil det være nødvendig:

Akutt smerte vil berolige kornblomst

Til tider forårsaker ekstrasystol angrep av alvorlig smerte. Behandling av ekstrasystolen i hjertet med infusjon av en kornblomst bidrar til å takle et alvorlig angrep av smerte.

Å returnere en normal hjerterytme vil hjelpe calendula

Hvorfor er den atriale ekstrasystolen, behandlet med folkemidlene, svært vellykket i behandlingen? Faktum er at selve sykdommen er et brudd på normal rytme, og medisinske planter bidrar til å gjenopprette den normale rytmen av hjertet effektivt. Ganske vellykket med det takle og calendula. For forberedelsen av nåtiden vil det være nødvendig:

Lumbago vil hjelpe hjertet til å tåle stressene

Selvfølgelig gir hver arytmi en ekstra belastning på hjertet. Spesielt hvis det er av permanent karakter. For å forberede nåtiden vil det være nødvendig:

 • 2 ts. tørket plante;
 • Hell et glass kokt, men avkjølt vann;
 • la det brygge i ca 12 timer;
 • klar til å ta infusjon i mengden av en tredjedel av glasset, 3 ganger om dagen;

Horsetail styrker hjertemuskelen

Ofte å spørre bare ett spørsmål, hvordan å kurere en ekstrasystole, mange glemmer at det er nødvendig å behandle selve grunnen. Ofte er en faktor som utløser sykdommen svekkelsen av hjertemuskelen. Behandle svakhet og eliminere de ubehagelige konsekvensene som skyldes arytmi, hjelper den vanlige horsetailen mye. For å forberede løsningen trenger du:

 • 1 ss. l. tørr hestetail;
 • Helt ferskt kokt vann, i antall tre briller;
 • Lukk oppvasken og la den stå i tre timer;
 • belastning og ta den resulterende kjøttkraft 6 ganger i 1 ss. l.

Det er sant at for sterkere effektivitet av medisinske planter anbefales det sterkt å overgi skadelige vaner: røyking, alkohol og alkoholfrie energidrikker.

Hawthorn - den beste tonicen

Hawthorn, eller rettere en tinktur for behandling av ekstrasystole, er den beste tonicen for hjertemuskelen. Det kan kjøpes på apoteket eller utarbeides uavhengig. For matlaging trenger du:

 • bær hagtorn i en mengde på 10 g;
 • alkohol (40%) eller vodka i mengden 100 g;
 • Frukt hælde alkohol eller vodka, lukk tett og insister på et mørkt og kjølig sted i 10 dager;
 • anstrengt infusjon tar ikke mer enn 10 dråper 3 ganger om dagen, umiddelbart før du spiser.

Skjær Crataegus utmerket reduserer høyt blodtrykk, og også har en beroligende virkning og fører til normal nervesystemet og forbedrer blodsirkulasjonen.

Men husk at alt er bra i moderasjon. Overdreven bruk av tinktur kan provosere en helt motsatt effekt, hvis tatt i store mengder.

Honning og reddik mot ekstrasystole

Mange mennesker er interessert i å behandle den ventrikulære ekstrasystolen med så tilgjengelige midler som honning og reddik. Det er ikke noe komplisert i dette, det er nok å forberede en elv fra honning og reddik og ta det med et visst beløp. For matlaging trenger du:

 • ferskpresset reddikjuice og honning. Forholdet skal være 1: 1;
 • Ingrediensene må blandes grundig og lagres på et kjølig sted, for eksempel i kjøleskap;
 • ta blandingen du trenger i en mengde 3 ganger om dagen, ikke mer enn 1 ss. l.

Disse komponentene normaliserer stabil drift av hjertemuskelen. Unntak en slik oppskrift vil bare være for de som lider av allergi mot en av komponentene i blandingen.

Men hva som helst som du bruker til å behandle denne sykdommen, må du alltid huske at behandlingen vil avhenge av årsakene som utløste ekstrasystolen.

Vi behandler ekstrasystoler hjemme

Narkotika og folkemidlene kan kombineres, men bare etter å ha konsultert en spesialist. Behandling av ekstrasystol hjemme, dette er ikke bare mottak av medisinske buljonger er også en diett, så vel som den riktige livsstilen.

Den strengeste dietten, selvsagt, nei. Men fra produkter som er vanskelig nok til å fordøye av kroppen, er det ønskelig å nekte. Disse inkluderer fett kjøtt, fisk, krydret og krydret retter for salt eller tvert imot for krydret med krydder.

Folk som er overvektige, det vil være nyttig å kaste noen få pund, det er ønskelig å gå oftere, stille uheldig trinn, og også i kostholdet av ferske grønnsaker, frukt, grønnsaker. Og hvorfor er det virkelig verdt å gi opp, så det er fra røyking og alkohol. Veldig moderat trening vil også være nyttig.

Extrasystole og graviditet

Extrasystolia kan også forekomme under graviditet, selv om det aldri har vært sett før. Symptomene på sykdommen er like. Alle forstår godt at under graviditeten er organismen til en fremtidig mor under sterkt stress, og det skjer store endringer i selve kroppen.

Noen ganger begynner sovende sykdommer i kardiovaskulærsystemet å gjøre seg kjent. Det skjer, at det også er en ekstrasystole. Dette fenomenet påvirker omtrent 50% av gravide kvinner. Behandling av ekstrasystoler under graviditet er mye vanskeligere.

Hvis det er behov for å ta dette eller det aktuelle stoffet, er det nødvendig å ta hensyn til effekten av stoffet på fosteret. Det bør bemerkes umiddelbart at antiarytmiske legemidler på grunn av et stort antall bivirkninger for fremtidige mødre ikke er foreskrevet.

Hovedvekten er hovedsakelig på behandling av ventrikulære ekstrasystoler med folkemidlene, for å observere en viss daglig rutine, en diett, en sunnere livsstil.

Som pasientene selv merker, kan tilstanden av arytmi være litt anstrengt og utmattet. Og dette er ganske forståelig, gitt at den følelsesmessige tilstanden til den gravide kvinnen også endrer seg. Mange bekymrer seg for kontraindikasjon av naturlig fødsel med ekstrasystole. Dette er helt forgjeves. Arrytmi er ikke i det hele tatt en kontraindikasjon for naturlig fødsel.

Hvis det er et spørsmål om hvordan du behandler ekstrasystoler med folkemidlene, så er behandlingen lik. Men det viktigste er obligatorisk konsultasjon med behandlende lege. Likevel, selv medisinske planter er kontraindisert til å ta med visse plager. Derfor er det nødvendig med konsultasjon med legen din når du tar noen buljonger eller medisiner.

outlook

Hvis vi snakker om prognosen for fremtiden, så er det gunstig. Extrasystolia, ikke komplisert av sykdommer i kardiovaskulærsystemet, er en helt uskadelig sykdom. Mange spør seg selv, er det mulig å kurere ekstrasystole? Det er sikkert mulig, men det er viktig å huske at arytmi er bare en konsekvens av ugunstige faktorer som påvirker kroppen.

Derfor helbrede arytmi, dette betyr ikke å fjerne selve årsaken til sykdommen. Og hvis ingenting i fremtiden endres, så kan et brudd i arbeidet i hjertemusklene komme igjen. Derfor, hvis du klarte å unngå å ta antiarytmiske stoffer, prøv å nærme seg problemet på en omfattende måte. Endre din livsstil, kosthold og sammen med behandling av ventrikulære ekstrasystoler med folkemidlene, ta forebyggende tiltak.

Det skal også bemerkes at oppskrifter av tradisjonell medisin er basert på inntak av ekte naturlige legemidler som naturen leverer til oss i overflod. Behandling av sykdommen ved hjelp av folkeoppskrifter lar deg mette kroppen med næringsstoffer som helbreder kroppen.

Så, mynte, valerian og melissa vil være nyttig ikke bare i behandlingen av ekstrasystolen. Selv for en sunn person, er dette et flott tillegg til svart te, beroligende for nervesystemet og fremme en sterkere søvn.

En hagtorn og hund steg, ikke bare normalisere blodtrykket, men også bidra til å normalisere normal nyrefunksjon. Derfor er det mulig å bruke medisinske planter som forebygging.

Til tross for at ekstrasystolen - sykdommen ikke er farlig, i forhold til andre typer arytmi, bør den ikke få lov til å gå alene. Til tross for sin uskadelighet er det fortsatt det første signalet til kroppen vår at livsstilen og dårlige vaner påvirker helsen negativt.

Sannsynligvis vil du være interessert:

beats

beats - Dette er en ekstraordinær prematur eksitasjon av hjertet eller dets deler, som oppstår i ektopisk (uvanlig) fokus under påvirkning av en patologisk impuls. Vanligvis følges ekstrasystolene av pasienten som et sterkt hjerteslag med "feil" eller "fading" etter det. Noen ekstrasystoler kan virke ubemerket for pasienten.

Utbredelse av ekstrasystoler.

Extrasystoler finnes i mer enn 75% av mennesker.

Extrasystoles - årsaker til utvikling

Årsakene til arytmi kan være helt i hjertesykdommer: cardio, hjerteinfarkt, inflammatoriske sykdommer i hjertemuskelen, hjertefeil, og sykdommer i andre organer og systemer. Extrasystoler kan forekomme med sykdommer i mage-tarmkanalen, osteokondrose i ryggraden, endokrine sykdommer, arteriell hypertensjon. Ofte forårsaker ekstraordinære kutt alkoholisme, overdreven kaffekonsum, overspising, røyking. Utseendet til ekstrasystoler med hjerte glykosider er et tegn på overdosering av stoffet tatt. Sykdommer i nervesystemet (nevrokirkulatorisk dystoni) kan også bidra til forekomsten av disse hjertesymptomforstyrrelsene. Extrasystoler kan vises i en sunn person med overdreven fysisk og psykisk stress.

Symptomer på ekstrasystolen

Pasienten kan klage over "push" og sterke hjerteslag forårsaket av ekstraordinære energisk ventrikkel systole etter kompenserende pause, en følelse av "fading" i brystet, "hjerte risting", føler hennes hjerte sluttet å slå. For pasienter som lider av arrythmia funksjonell opprinnelse, mer vanlige symptomer på nevroser og dysfunksjon i det autonome nervesystemet: angst, blekhet, svetting, angst, en følelse av mangel på luft. Med organisk opprinnelse er ekstrasystoles manifestasjoner vanligvis fraværende. Hyppige (spesielt tidlige og gruppe) ekstrasystoler fører til en reduksjon av hjerteutslipp, en reduksjon i cerebral, koronar og nyreblodstrømning med 8-25%. På grunn av dette, med stenosering av aterosklerose i hjerne- og koronarbeholdere, kan forbigående hjernesykdommer i hjernenesirkulasjon forekomme av stenokardi. Tilstedeværelsen av ventrikulære ekstrasystoler med samtidig hjertesykdom kan føre til ventrikulær takykardi og bli en trussel mot pasientens liv.

Diagnose og typer ekstrasystole

 • EKG i 12 ledninger - gjør det mulig å identifisere morfologi og mulig lokalisering av fosi av ekstrasystole.
 • Daglig Holter-overvåking (XM-kontinuerlig registrering av EKG) er den mest pålitelige metoden for å diagnostisere forbigående hjerterytmeforstyrrelser i løpet av observasjonsdagen.
 • Ekkokardiografi (ultralyd i hjertet) - avslører patologien til myokardiet, bestemmer tilstanden til hjertevalvularapparatet.
 • Transesofageal elektrofysiologisk studie (PE EFI) av hjertets ledningssystem - brukes i komplekse tilfeller for å bestemme plasseringen av fosi til ekstrasystolen.

Ved analyse av EKG er det mulig å snakke om enkelt- og gruppe ekstrasystoler. En gruppe med 5 ekstrasystoler kan betraktes som en ektopisk takykardi.

Lokalisering av ektopisk fokus er preget av:

 • sinoatriell,
 • atrial,
 • atrioventrikulær,
 • stammen,
 • ventrikulære ekstrasystoler.

Extrasystole - behandling

Det er nødvendig å eliminere provokerende faktorer og behandle den underliggende sykdommen. Enkelt ekstrasystoler uten kliniske manifestasjoner behandles ikke.

Neurogene ekstrasystoler behandle med å justere regimet av arbeid og hvile, gi diettråd, regelmessig mosjon er nyttig, psykoterapi, beroligende midler eller beroligende midler brukes (for eksempel valerisk tinktur). Self-administrasjon av narkotika, selv-medisinering av ulike metoder er høyst uønsket og ikke trygt, så det kan være livstruende hvis ikke identifisert i naturen, mekanismer og årsaker til premature slag.

Velge en metode for behandling av arytmi spesialist utført tar hensyn til kliniske bildet av sykdommen, disse instrumentale diagnostiske studier og anbefalinger fra allrussiske Scientific Society aritmologov, allrussiske Scientific Society of Cardiology.

Ved hjelp av antiarytmiske legemidler kan ekstrasystoler elimineres, men etter at stoffene er tatt, fortsetter ekstrasystolen. I tillegg er det viktigste: i personer med organisk hjertesykdom mot bakgrunnen for effektiv behandling av ekstrasystol med antiarytmiske legemidler ble det oppdaget en økning i dødelighet på mer enn 3 ganger! Bare i behandlingen med beta-blokkere eller amiodaron var det ingen økning i risikoen for dødelighet. Imidlertid opplevde en rekke pasienter komplikasjoner, inkludert livstruende komplikasjoner. Effekt og sikkerhet av kalium- og magnesiumpreparater eller såkalt. "Metabolske" legemidler har ikke blitt fullstendig etablert.

En kateterablation ("cauterization") av ekstrasystolets fokus er tilstrekkelig radikal og effektiv metode for behandling av ekstrasystol. Operasjonen utføres i gjennomsnitt innen 45-55 minutter, og på en dag kan pasienten slippes ut fra sykehuset.

Til avdelingen for røntgen endovaskulær diagnostikk og behandling av SPKK FGBU "NMHC av NI Pirogov" i Russlands helsedepartement er det nødvendig å kontakte:

 • Hvis antall ekstrasystoler overstiger 1000 per dag for Holter-overvåkning, har pasienten klager eller hjertesykdom.
 • Hvis ekstrasystoler forekommer mot bakgrunn av hjerteglykosider.
 • Hvis effekten av behandlingen, til tross for behandlingen, ikke er oppnådd.
 • For valg av antiarytmiske legemidler (utført etter undersøkelsen individuelt). Etter forskrivning overvåkes legemidlet ved Holter-overvåking, som anbefales for valg av terapi en gang i måneden.

I avdelingen for røntgen-endovaskulær diagnose og behandling av SPKK FGBU "NMHTS. NI Pirogov "i Russlands helsedepartement diagnostiserer og kateterablation med alle typer ekstrasystole.

Du kan gjøre en avtale via telefon. 676-25-25 eller på stedet.

Extrasystoles, behandling av ekstrasystole

Extrasystolia - Dette er en vanlig, kjent for oss arytmi. Kan oppstå beats hos mennesker praktisk talt sunn og syk.

Årsaken oftest mulig tretthet eller stress under handlingen av alkohol og sigaretter og koffein.

Den statistiske normen er normal for en sunn person Du kan telle opptil to hundre ventrikulære og supraventrikulære ekstrasystoler per dag. For ganske sunt, kan noen være mer arytmi, - kanskje til og med opptil flere tusen i 24 timer. Men på egen hånd beats er trygge, de kalles noen ganger "Kosmetiske arytmier".

NATIONAL MEDICINE OM BEHANDLING AV EXTRASISTOL

Tidsprøvd tradisjonell medisin, den er effektiv og mye bedre botemidler, og det forårsaker ikke bivirkninger.

Intern søknad. PEOPLE RECIPES OF BEHANDLING AV EXTRASISTOL.

En oppskrift med valerian fra ekstrasystoler. Ta 2 ts te valerian rot. hell dem hundre mg. vann, sett på brann i omtrent femten minutter. avkok etter dette, filtrer, kjølig, ta kan være på skjeen st. fra morgen til lunsj og kveld og før sengetid, helst avkok ta før du spiser.

Oppskrift med melissa fra ekstrasystoler. Ta en skje med kunst. sitronmelisse urter, hell den 2,5 st. kokt vann og insistere. Etter insistering er det nødvendig infusjonstest og drikk halvparten av st. om morgenen, til lunsj og om kvelden. Behandlingskurs i folkemidlene beats 2 - 3 måneder, da må du gjøre en 7-dagers pause, og fortsett behandlingen.

En sort reddik med honning vil hjelpe med ekstrasystoler. Det er nødvendig å ta: svart reddikjuice og volumet er lik det honning. alt blandes grundig. Midler mottatt for å ta skje av Art. om morgenen, til lunsj og før sengetid.

Tinktur med hagtorn. Hell ti gr. hagtorn tørket. et hundre ml. vodka. blanding for å insistere i ti dager. deretter belastning. Du kan ta infusjon på ti cap. med vann, en dag å ta tre ganger før du spiser. Midler som ble tilberedt fra hagtorn, blodsirkulasjon styrker koronar, toner hjertemuskelen, arytmi eliminerer og takykardi, blodtrykket reduseres. spenning reduserer sentralnervesystemet.

Behandling av mennesker med ekstrakter

Også stor hjelp gress.

HERBS SPILL. (fjellklatrende urtfugl - tre deler, blod - rød hagtorn farge - fem deler, horsetail gressfelt - et par deler). Fra blandingen forberedt på å ta en skje Art. og hell en st. kokende vann (helst i termo), gå om natten. Resultatet trenger å strekke seg infusjon. etter som ta på en tredjedel av st. eller kvartaler 3 ganger om dagen, vil hjelpe deg veldig bra når hjertebanken rask, irritabilitet, søvnløshet.

Ta to skjeer med te valerian rot. etter hell i et hundre ml. Vann, i brann forlater omtrent femten minutter. For dette må du decongise kjøttkraft og kjøle det, du kan ta 1 skje av st. før sengetid, om morgenen, til lunsj, om kvelden. Det er viktig at avkok det er ønskelig å ta før måltider i resepsjonen.

Melissa. Å bekjempe ekstrasistoliej egnet og slikt oppskrift: du må ta 3 skjeer av st. sitronmelisse. Hell 2,5 ss. vann kokte og insisterte på å forlate. Deretter må infusjonen som er oppnådd, filtreres og tas i halvparten av art. om kvelden, om morgenen, til lunsj. Behandlingskurs med folkemidlene beats er ca 2 - 3 måneder. Etterpå må du gjøre en 7-dagers hvile, etter - fortsett behandling.

Folks medisin i ekstrasalmer anbefaler:

OPPSKRIFT. En annen ting som kan hjelpe er et fantastisk verktøy, her er denne sammensetningen: svart reddik med honning - vil hjelpe godt fra beats. For å gjøre dette, ta 1: 1, svart reddikjuice og et like tall honning det må blandes grundig. Vi tar produktet i skjeen Art. om morgenen, om lunsj og om kvelden. Hvis du bruker en av disse folkeoppskrifter, så ikke glem å observere den vanlige sunne livsstilen.

EXTRASISTOL, BEHANDLING AV EXTRASISTOL

Behandling bør utføres på kurs. Her er noen oppskrifter, med beats hjelpe.

Infusjon av valerian. Jeg er sikker på at du er interessert i hvordan arytmi Å behandle ikke med hjelp av medisiner, men med tradisjonelle medisinoppskrifter. Det er nødvendig å ta valerian rot i mengden: skje st. og hell st. vann kokt, og deretter insistere en halv dag i en beholder lukket, da - for å uttrykke. må vendelrot ta tre ganger om dagen på en skje av st.

Infusjon av en kornblomst. Når du forbereder det, ta det cornflower blå en teskje, og koker den med et glass kokende vann, og insister deretter på oppvasken i 60 minutter. og uttrykk. Du må drikke medisin tre ganger om dagen for 1 fjerdedel av st. i femten minutter. før du spiser. Det er bare ønskelig ved anfall å motta.

Infusjon av calendula. Effektive midler til folket fra ekstrasystole - infusjonsfargegummi. For å forberede det ta to skjeer te calendula og bryg den med kokende vann to m. infused infusjon innen 60 minutter. Deretter er det nødvendig å uttrykke det. Drikk gresset 4 ganger et halvt århundre. per dag. Infusjon er effektiv spesielt når hjerterytme er brutt.

Infusjon av valerian. 1 skje Art. Valerian urter Hell 2,5 kokende vann. og deretter insistere på en bank innpakket i et håndkle, hvoretter - å uttrykke. På en dag, infusjon av 3 ganger å drikke en halv c. En gang hver tredje måned må du gjøre en 7-dagers hvile. Beroligende er et flott verktøy som hjelper med sin funksjon å takle hjerte.

En infusjon av lumbago. det infusjon kokk, gresset skal være i mengden av to teskjeer vann for å helle vannst. kald, og deretter insistere for en halv dag og dekanter. Drikk tre ganger om dagen for en tredjedel av st. før du spiser. Et verktøy hjelper hjertet av aktivitet, for regulering.

Aspargesinfusjon. det infusjon trenger tre skjeer med te asparges skudd helle kunst. koking vann, insisterer gresset i et par timer, deretter dekanterer. Ta skje av kunst. i 21 dager tre ganger om dagen.

Infusjon av horsetail. For å lage mat horsetail infusjon 1 skje av kunst. urter hell kokende vann tre st. etter i en lukket beholder for å insistere på 3 timer og uttrykke. Ta en dag seks ganger på svakhet i hjertet og ekstrasystolen på skjeen av st.

Tinktur av hagtorn. det skjær kokk, du trenger ti gr. frukt hell 40 gr. vodka i mengden 100 ml. og insistere på tech. 12 dager, da - for å uttrykke. skjær Ta det før måltider 3 ganger ti dråper om dagen. Et verktøy gitt trykket avtar. Spenningen i sentralnervesystemet reduseres. eliminerer arytmi og takykardi, intensiverer blodsirkulasjonen, hjertet toner.

Dekoksjon av valerian. det avkok to skjeer te skal være forberedt røtter hell hundre ml. vann, koke i tech. 15 min. Og før måltider, drikk opptil 4 ganger om dagen - på skjeen Art.

Broth goritsveta. For matlaging må du først koker kunsten. vann, og deretter redusere brannen, vann for å bare koke litt. Deretter helles i en kokende vann en skje med te adonis eller Adonis og kok i tre minutter. Tørk pannen med lokket og legg det på et kaldt sted, og legg det på et varmt sted, og tøm det deretter. ved beats drikk tre ganger om dagen for 1 ss av en.

Broth av rose hofter. Denne oppskriften er hjerte muskel svekket brukes. For matlaging trenger du 1 skje Art. rose hofter hell 2 st. vann, og kok deretter i ti minutter. Så kult, avkok legg til 1 skje st. honning og drikk i 1/4 eller tretti minutter. en halv c. før måltidene en dag 2 til 3 ganger.

Bøyd av hagtorn blomster. Når du lagrer mat, ta fem gr. blomster og hell kokende vann st. deretter insistere under lokket på vannbadet i tech. 15 min. avkok kult, forfall, resten - å overvinne. Væsken oppnådd med vann bringes til et volum på to hundre ml. Ta før måltider i tretti minutter. en dag et par ganger et halvt århundre. ved arytmi.

Relaterte artikler:

Og hvis du fyller motoren med olje istedenfor olje?

Ved sjeldne ekstrasystoler sunne, spesielt unge mennesker er det ikke nødvendig å utføre en bestemt antiarytmisk behandling. Denne fremgangsmåten kan utvides til andre godartede funksjonelle ekstrasystoler i som er tilstrekkelige sedativer og forebygging. Selvfølgelig må du være sikker på at for den funksjonelle arytmi ikke gjemmer seg noen organisk sykdom i hjertet, spesielt myokarditt, og andre. Komplekset av forebyggende tiltak er svært bred, og det varierer med den sympatiske (dag, belastning, stress) og parasympatiske (natt, alene, refleks) neurogene (psykogene) ekstrasystoler.

Utsatt for ekstrasisgolii sympatiske (hyperadrenergic) genesis personer anbefalte å effektivisere arbeids regimet, normalisere søvn, for å unngå så langt som mulig de negative effektene av psyko-emosjonelle. De bør begrense inntak av kaffe og sterk te, varme retter, krydder, å gi opp alkohol og tobakk, med en advarsel til å ta medisiner som stimulerer det sympatiske nervesystemet (koffein, aminophylline, efedrin, Teofedrin, miofedrin, spray 13-agonister - isoprenalin, alupent, novodrin, amitriptylin og en rekke andre stoffer).

Hvis disse ekstrasystolene forårsaker angst hos pasienten, forstyrrer hans mentalbalanse, så fortsetter de til intensiv behandling. De som lider av nevroser, neurovegetativ dystoni, "diencephalic disorders" bør få råd fra en psykoterapeut eller psykoneurolog. Metoder for psykologisk regulering bidrar ofte til å forsvinne hyperadrenerge ekstrasystoler eller skape en gunstig bakgrunn for virkningen av antiarytmiske legemidler. I komplisert behandling vil fysioterapeutiske prosedyrer, spa behandling, fysioterapi øvelser, refleksbehandling finne sin plass.

Blant legemidler, foretrekkes blokkerer uten utpreget sympatomimetisk aktivitet :. Anaprilinu, trazikoru, metoprolol, etc. Deres dosering bestemmes avhengig av frekvensen av sinusrytmen, pasientens kroppsvekt. Husk å ta hensyn til alle kontraindikasjoner og mulige bivirkninger. En tendens til takykardi og normal sinusrytme frekvens av pasienten foreskrive 20 mg propranolol (obsidan) eller trazikora 3-4 ganger om dagen - etter 10-14 dager (noen ganger nødvendig å øke dosen). Antallet av premature slag (supraventrikulær og ventrikulære), mer eller mindre hurtig avtar, vil de forsvinne. I tillegg er pasientene mer tolerante for "avbrudd". Deretter, ved hjelp av vedlikeholdsdose av propranolol (20-40 mg per dag) eller begrenset sine metoder ved tidspunktet for fornyelse (hyppigere) slår.

I de tilfeller hvor anvendelse B-blokkere ikke er mulig eller ikke effektive bør de prøver verapamil (fischshtin, izoptin) i hovedsak undertrykker supraventrikulær extrasystole forbundet med Ca mekanismer. Doser - 40 mg 3-4 ganger daglig (eller mer) i løpet av GO-14 dager med individuelt utvalg av vedlikeholdsdoser. Anaprilin og finoptinum (enkeltvis) ikke hindrer samtidig betegnelsen mindre beroligende midler (ikke-varige i moderate doser), infusjon av vendelrot rot valokordin, validol, hagtorn preparater Leonurus et al.

For behandling og forebygging av funksjonell parasympatisk ekstrasystole er det først og fremst nødvendig å begrense (eliminere) kilder til overdreven refleksvagal effekt på hjertet (akutt og kronisk). For eksempel, i en pasient med en liten glidebrokk i spiserøret i membranen, kan suksess oppnås med relativt enkle tiltak. Han rådet: unngå skarpe svinger og vipper torso, anstrengelse, løfte tunge vekter, spise en liten mengde og ikke fort, etter et måltid ikke ligge i minst en time, ikke spise før sengetid, unngå kullsyreholdige drikker, inkonsekvent mat, luft i magen, avføring lidelser. En slik pasient, hvis det ikke desto mindre ekstrasystoler forstyrrelsesforeskrive Belloidum (Bellataminalum) en tablett 2-3 ganger om dagen - 20-30 dager (kontra: blæreforstyrrelser, glaukom, intestinal atoni), 0,5% novocaine oppløsning av 1 ss 3-4 ganger per dag i 10-15 minutter før måltider, og hvis nødvendig - en kurs av injeksjoner av papaverin-hydroklorid til 1 ml av en 2% løsning til 15 ganger subkutant eller oppløsning shpy 2 ml subkutant til 15 ganger. Festal, cerulek, cholagogue, carbolen, hvit leire, dill vann kan være nyttig. Vi har gjentatte ganger blitt overbevist om at ved hjelp av slike enkle teknikker er det mulig å oppnå "mirakuløs" bortskaffelse av pasienten fra ekstrasystolen. Siden vagal sinus bradykardi stimulerer ekstrasystole (bigemini), bør du oppnå en viss økning i sinusrytmen. Vist: fysioterapi (på råd fra en lege), metoder for psykologisk regulering, belloid, myofedrine.

En obligatorisk tilstand for vellykket behandling og forebygging av ekstrasystoler (funksjonell og organisk) er vedlikehold av den normale konsentrasjonen av K + ioner i blodplasmaet. Husk at antiarytmiske stoffer mister sin makt mot bakgrunnen av hypokalemi. Pasienter med behov for kalium "støtte" skal svelges asparkam (Pananginum) 1-2 tabletter tre ganger om dagen (vurdere pasientens kroppsvekt) eller kaliumklorid til 4 g daglig i tomat juice eller orange løsning etter måltider (innen porsjoner), eller "skummende kalium" (1 g) og lignende preparater. Noen ganger er det behov for en intravenøs infusjon av kaliumklorid (10-15 injeksjoner av 20 ml av en 4% løsning i 200 ml 5% glukoseoppløsning, infusjonshastighet - 30-40 dråper per 1 min). Med tegn på natrium- og vannretensjon, foreskrives kaliumholdig diuretin (veroshpiron 25 mg 3-4 ganger daglig eller triamteren 1-2 tabletter 2-3 ganger daglig). Det er like viktig å eliminere pasientens anemi og jernmangel, hypomagnesi, hypokalcemi, gjenopprette den forstyrrede syrebasebalansen. Ved myokardiums thyrotoksiske dystrofi og andre metabolske forandringer i hjertemuskelen blir etiotropisk behandling tatt i forkant.

Behandling av ekstrasystol i hjerterytme hos pasienter med organiske sykdommer er en ansvarlig og kompleks oppgave som ofte faller sammen med forebygging av farlige angrep av VT og VF.

Akutt myokardinfarkt. Indikasjoner for behandling er ikke begrenset til høyverdig HE, siden som nevnt, kan ektopiske impulser provosere alvorlige hjerterytmeforstyrrelser. Den beste måten å eliminere hyppige tilbakemeldinger, enkelt eller paret, er intravenøs administrering av lidokain - 40 til 80-120 mg per 2 minutter eller en tilsvarende mengde trimecain. Noen ganger er en injeksjon av legemidlet nok. Under mer intense forhold gjentas administrasjonen av lidokain (intravenøst ​​eller intramuskulært) eller en dryppinfusjon justeres med en hastighet på 1-2 mg / min til ekstrasystoler forsvinner eller en merkbar reduksjon i deres antall.

Med et forholdsvis lite antall av VES kan være tilfreds formål novokainamida 0,5 g 3-4 ganger per dag eller administreres 5,10 ml av en 10% oppløsning novokainamida 4-6 timer. For samme formål bruken ritmilen (300 til 600 mg per dag, delt inn i 3-4 inntak), etmozin 200 mg 3 ganger daglig, etatsizin 50 mg 2-3 ganger daglig. Varigheten av behandlingen med disse legemidlene bestemmes av ekstrasystolens alvorlighetsgrad og utholdenhet. Dersom PVC vises i bakgrunnen av akutt kongestiv sirkulatorisk insuffisiens, perifere vasodilatorer bli nødvendig, og hjerteglykosider (digoxin, strophanthin) blir injisert intravenøst ​​med kaliumklorid.

Postinfarktperiode, kronisk iskemisk hjertesykdom. Selv om statistikk viser at hyppige og komplekse VES er, sammen med den svakhet av venstre ventrikulære kontraktilitet, uavhengige indikatorer (markører) økt risiko for plutselig død, er det vanskeligere når det gjelder å bestemme hvorvidt de truer pasienten. En slik tilnærming virker rasjonell. Hvis en pasient i sent perioder med hjerteinfarkt eller før utslipp fra infarktavdelingen, ble hyppige høyverdige EEGer registrert, bør den antiarytmiske behandlingen fortsette i ytterligere 3-6 måneder. Det krever om lag 20% ​​av pasientene med akutt myokardinfarkt. Senere, når pasientens tilstand er stabilisert, kan behandlingen bli mindre stressende. Taktikk for behandling av pasienter som er utladet uten rytmeforstyrrelser eller med enkelt SHE, foreskriver administrasjon av små doser anaprilin og et kaliumpreparat. Noen ganger fører ekspansjonen av pasientens motoriske aktivitet tilbake til arbeidet til en økning i ventrikulær ekstrasystole. I slike tilfeller griper du igjen til antiarytmiske legemidler av klasse I (se nedenfor).

I det minste et enkelt angrep av VT og spesielt VF er et signal som betyr at behandling av ekstrasypati bør utføres med større grundighet og i mange år (dette problemet er omtalt i detalj i avsnittet om behandling av VT).

Nedenfor anser vi de moderne metoder for valg av antiarytmiske medikamenter for behandling (profylakse) av VES i pasienter med kronisk ischemisk hjertesykdom, som ikke lider av maligne ventrikulære arytmier (ventrikulær tachykardi, ventrikulær fibrillering, VES høy grad). Kompleksiteten til et slikt utvalg med EE er alltid forbundet med deres spontane ustabilitet. Det er vanskelig å avgjøre om ZHE forsvant spontant eller under påvirkning av antiarytmisk behandling.

Det er tre hovedmetoder for å velge stoffene som brukes i praktisk arbeid. Den første av dem er empirisk - mens den vanligste: Legen foretrekker stoffet, basert på sin egen erfaring eller informasjon, hentet fra litteraturen. Denne tilnærmingen, naturlig og logisk, er faktisk ikke den beste: du må ofte bytte fra stoffet til stoffet til du finner den rette.

Den andre metoden - akutte testlegemiddel, det vil si kontroll av hvordan "reagere" VES på en enkelt administrasjon til pasienten oralt eller intravenøst ​​antiarytmisk en eller to (tre?) Preparater... I beskrivelsen av forskjellige forfattere presenteres prøven på forskjellige måter [Sidorenko GI et al., 1976; Mazur NA, 1982; Podrid P. et al. 1980]. 3. I. Yanushkevicius og medarbeidere. (1984) ble brukt for pasienter som fikk en enkel daglig dose i to: kinidinsulfat - 400 mg, prokainamid - 1,000 til 1500 mg, disopyramid - 300 mg, etmozina - 300 mg, av propranolol - 80 mg Verapamil - 80- 120 mg. EKG registreres etter 1,5-2 timer i 15 minutter eller etter fysisk anstrengelse. Ved å redusere antall ZHE, redusere graderingen, dømmer de om det er tilrådelig å foreskrive et eller flere legemidler til pasienten. Denne metoden er ikke blottet for mangler, siden den ikke tar hensyn til de individuelle egenskapene ved farmakokinetikken til antiarytmika. I tillegg begynner effekten av noen av dem senere enn 1,5-2 timer; for eksempel viser etmosin i en dose på 600 mg per dag tydelig sin aktivitet bare etter 24-36 timer [Podlid P. el al., 1980; Lown, W. 1987].

Mer pålitelig, selv om det heller ikke er mangel på mangler (se kapittel 3), den tredje metoden for å velge et effektivt stoff. Det sørger for overvåkning av EKG-overvåking i 1-3 dager før behandling og så mye tid på bakgrunn av behandlingen. Strenge kriterier innføres for å utelukke effekten av spontan variabilitet av ventrikulær ekstrasystol. Ifølge observasjoner, J. Morganroth et al. (1978), for å gjenkjenne effekten av et antiarytmisk legemiddel, er det nødvendig at det daglige antall EE reduseres med 83% sammenlignet med den daglige kontrollen og ved en tre-dagers overvåking - med 64%. G. Pratt et al. (1985) følger lignende estimater: En reduksjon i antall EE ved en- og tre-dagers behandling bør være henholdsvis 78% og 58%. Dermed bør 80% for 1 dag og 60% for 3 dagers behandling anses som akseptabel for disse ikke-ondartede ET.

Leger som fokuserer på den første metoden for valg av antiarytmiske legemidler kan, som nevnt, benytte seg av litteraturdata om effektiviteten som beskrevet nedenfor.

Opprettelsen av etmosin av innenlandske farmakologer utvidet mulighetene for behandling av ventrikulære arytmier, særlig CE [Lyakishev AA et al., 1979; Podrid P. et al., 1980; Morganroth J. et al., 1987]. Ifølge observasjonene av P. D. Kurbanov, H. A. Mazur (1981), gir etmozin i en dose på 600-800 mg per dag en positiv effekt hos 73% av pasientene. Ved akutt narkotiketest, da 150 mg etmosin ble administrert intravenøst ​​i 4-5 minutter, reduserte antall EE med 71%. Den antiarytmiske effekten begynte på 1,6 minutter og varte i ca. 22 minutter. Enda bedre resultater ble oppnådd av G. Pratt et al. (1983). Ved hjelp av en gjennomsnittlig daglig dose av etmosin på 830 ± 318 mg (delt inn i 3 doser) klarte de å redusere antall EE i gjennomsnitt med 80%, sammenkoblede EE med 95%. I motsetning til mange andre legemidler utvidet etmozin ikke Q-T-intervallet og ble godt tolerert av pasientene. Senere G. Pratt et al. (1987) gjennomførte en cross-over studie av etmosin, disopyramid og propranolol hos pasienter med hyppig ZHE og ga preferanse til det første legemidlet. GA Goldberg, Yu. I. Nesterov (1981), VM Zhivoderov og medforfattere. (1981) sammenlignet effekten av etmosin og cordaron; det var sammenlignbart, selv om noen fordel var cordaron.

Et annet narkotikamisbruk - etatsizin - var enda mer effektivt i behandlingen av ZHE. L. Roscnshtraukh et al. (1986), ble anvendt i den akutte etatsizin tesge medikament i doser på 50, 100 og 150 mg oralt og systematisk innen 3-14 dager (gjennomsnittlig 7 ± 3 dager) i doser på 150 til 300 mg per dag (gjennomsnittlig 183 ± 46 mg ). Totalt pvcs ble redusert i 24 timer, omtrent 80%, antall sammenkoblede VES-er redusert med 90% i 94% av pasientene, som er dominert av de med koronarsykdom og myokarditt. Legemidlet forårsaket forlengelse av P-Q-intervallet og utvidelse av QRS-komplekset, men var generelt godt tolerert av pasientene.

Nylige studier SF Sokolova et al. (1988) tillater oss å håpe på vellykket bruk av ventrikulær ekstrasystole med allapin. Ved intravenøs administrering av legemidlet til 18 pasienter med ulike hjertesykdommer, inkludert CHD, ble det observert en reduksjon i antall CE etter bare 5 minutter; til 30 min ekstrasisgolii ventrikulær inhibering var 67 ± 37%, og til 2 timer -82 ± 29% (allashshina dose - 30 mg eller 0,39 ± 0,014 mg / kg). Hyppigheten av sinusrytmen og blodtrykket endret seg ikke i det hele tatt. P-bølge-EKG utvidet gradvis til 0,129 s, P-R-intervallet økte med gjennomsnittlig 23%, QRS-komplekset økte med gjennomsnittlig 18% i gjennomsnitt, var intervallet for Q-TGF1 forkortet.

A. S. Smetnsv et al. (1988) testet den antiarytmiske aktiviteten til allapinin ved inntak av pasienter som lider av ventrikulær ekstrasystol (høy gradasjoner). I en dose på 100 mg per dag oppnådde legemidlet en antiarytmisk effekt i 74,2% tilfeller (høyere enn etatsizin og mexiletin). VG Naumov et al. (1988) observert høy antiarytmisk effekt av allapinin ved ventrikulær rytmeforstyrrelser hos pasienter med sirkulasjonsfeil; Allapinin kan brukes sammen med hjerte glykosider.

R. Winkle et al. (1979) sammenlignet virkningen av kinidinsulfat (1,8 g per dag), novokainamid (3 gram per dag), propranolol (240 mg per dag) hos pasienter med CHD med hyppig JE. Pasienter tok disse stoffene vekselvis ukentlige kurs. Hver av stoffene ga samme effekt: undertrykkelse av 90% av JE. Imidlertid hadde bare 44% av pasientene ingen bivirkninger. Bedre tolerert propranolol, spesielt dårlig - novokainamid. Mange av pasientene kunne ikke fullføre selv en så kort behandlingstid.

Ritmilen, så vidt vi vet, eliminerer VES i 75% av pasientene med kronisk ischemisk hjertesykdom, men langvarig bruk av legemidlet blir umulig hver fjerde pasient, særlig de eldre grunn holinoliticheskih reaksjoner (di zuricheskie lidelser, etc.). [Kuszakowski MS, Uzilevskaya RA, 1985; Pavlov A.V., 1987].

Det er kjent at den viktigste omfanget av mexiletin (meksitil) - forebygging av ventrikulære arytmier (ekstrasystoler) i pasienter med kronisk ischemisk hjertesykdom, spesielt de som har lidd et hjerteinfarkt [Kuckes VG et al., 1987]. Med økende ventrikulær arytmi kan bli administrert intravenøst ​​i en dose på 125-250 mg ( '/ 2-1 ampulle) i 5 minutter. Systemisk behandling med dette preparatet begynner med oral startdose på 400-600 mg og, etter en to-timers pause - 200-250 mg 3-4 ganger om dagen. Distinguished av høy effektivitet, gir mexiletine dessverre ofte toksiske reaksjoner. Ifølge N. Campbell et al. (1977, 1978), forekommer de hos 65% av pasientene, og mer alvorlig - hos 35% av pasientene; i 19% av tilfellene er det nødvendig å avbryte behandlingen.

Tokainid har en klar antiarytmisk effekt hos pasienter med ventrikulær rytmeforstyrrelser. Rh. Haffaje (1980) oppnådde suksess hos 66% av pasientene som gjennomgikk hjerteinfarkt. R. Winkle et al. (1978, 1980) rapporterte at de var i stand til å bidra til å eliminere tokainid ventrikulære arytmier (inkludert PVC) i 53% av pasienter som ikke responderer på behandling med kinidin, novokainamidom, propranolol. Den gjennomsnittlige daglige dosen av legemidlet var 1528 ± 379 mg (400 mg 3-4 ganger daglig). Det er relativt godt tolerert av de syke. Tokainid kombinasjon med propranolol, eller med et stoff som øker subklasser IA antiarytmisk effekt selv ved lavere doser. Kombinert behandling med toksanid og digitalis fortsetter uten komplikasjoner.

Effektivitet og tilfredsstillende toleranse er iboende i encainide. Med en daglig dose på 75-150 mg, reduserer stoffet antall EE med 80% hos 88% av pasientene med kronisk iskemisk hjertesykdom. Oppmerksomhet på klinikere er tiltrukket av propafenon. Ved 3.-7. Behandlingsdag forsvinner dette midlet i en dose på 150 mg 3 ganger daglig EE hos nesten 69% av pasientene, og i en dose på 300 mg tre ganger daglig - hos 93% av pasientene [De Soyza N. et al., 1984 ].

Den høye aktiviteten til etmosin, etacizin, allapinin, propafenon, enkainid med deres inntak bekrefter ryktet om preparater av antiarytmisk klasse 1C som "mordere" ZHE.

Til slutt bør vi ta på bruk av cordarone. Dette sterke stoffet, som ofte forårsaker bivirkninger, skal gis til pasienter med ZHE bare når de er forbundet med andre mer alvorlige ventrikulære arytmier som truer plutselig død (se kapittel om VT). Dessverre er en slik åpenbar regel ofte brutt: pasienter med ganske godartede EEer tar lange ledninger, noe som vanligvis fører til komplikasjoner.

Hypertrofisk til a-p-diomyopati. Behandling av ekstrasystol er i utgangspunktet basert på de samme prinsippene som ved kronisk iskemisk hjertesykdom. I mer alvorlige tilfeller fører risikoen for plutselig død til en cordaron. I vår klinikk pasienter for 4-5 dager mottar mette dose - 800-1000 mg (komma pas 2 doser: morgen og ettermiddag), så det er redusert etter 3 dager med 200 mg til en vedlikeholdsdose på 200-400 mg, som pasienter tar en gang i morgen, kurs på 7-10 dager med to-dagers pauser. Hvis startdosen på under - 600 til 800 mg per dag, og varigheten av bløteperioden forlenges til 10 dager, og overgangen til en vedlikeholdsdose utføres langsomt: den daglige dosen reduseres med 200 mg hver 7. dag [Novikova TN 1987]. Når sinus bradykardi oppstår (

Les Mer Om Fartøyene