Hva er bigeminy, årsaker, diagnostikk og behandling

Fra denne artikkelen vil du lære: Hva er bigeminy, årsakene til dette brudd på hjertets rytme. Symptomer og behandling.

Bigemini er varianten av hjertealorytmie (riktig veksling av ekstrasystoler og normale komplekser), der hvert normalt slag er ledsaget av ekstrasystol - for tidlig sammentrekning av hjertemuskelen.

Normalt er rytmdriveren en sinusknutepunkt lokalisert i atriene. Ekstraordinære impulser kan komme fra ventriklene, mindre ofte fra atria, som danner ventrikulære eller atriale ekstrasystoler. Avhengig av kilden til ekstrasystoler isoleres de supraventrikulære eller ventrikulære former for patologi. I det første tilfellet dannes impulser som fører til for tidlig sammenføyning og utvikling av bigemini i atria, i den andre - i myokardiet i ventriklene.

Bigeminia bør ikke betraktes som en sykdom. Ofte utgjør en slik rytmeforstyrrelse ingen fare. Når man skal bestemme graden av risiko, bør årsakene som fører til ekstrasystole vurderes:

 • For eksempel, hvis allorytmisk ekstrasystol er en konsekvens av hjerteinfarkt, kan det indikere en signifikant alvorlighetsgrad av tilstanden.
 • På bakgrunn av bigeminy i tilfelle et hjerteinfarkt, øker risikoen for å utvikle ventrikulære arytmier, noe som kan føre til fatale konsekvenser.
 • Periodiske kortsiktige episoder av bigemi uten organisk patologi i hjertet kan betraktes som trygge og krever ikke antiarytmisk terapi.

Denne patologien kan helbredes helt.

Behandlingskardiolog behandler kardiolog. Hvis årsaken til patologi er forbundet med sykdommer i andre organer (tyrotoksikose, neurokirkulatorisk dystoni), er behandling nødvendig fra de aktuelle spesialistene: endokrinolog, nevropatolog. I nærvær av indikasjoner for kirurgisk behandling av arytmipasienter, konsulter en hjerte kirurg.

Årsakene til bigeminy

Extrasystoler kan være forbundet med funksjonsforstyrrelser, organiske endringer i myokardiet og toksiske effekter. Sjeldne ekstrasystoler forekommer ofte hos friske mennesker. Bigeminia er vanligvis funnet hos pasienter med strukturelle endringer i myokardiet eller tilstedeværelsen av valvulære defekter.

Mulige og funksjonelle grunner for utviklingen av bigeminy:

 • røyking,
 • psykometrisk stress;
 • effekter av koffein eller alkohol;
 • neurokirkulatorisk dystoni;
 • elektrolyttforstyrrelser.

I noen tilfeller kan årsaken til staten ikke avklares. Denne bigeminy kalles idiopatisk.

Organiske årsaker inkluderer sykdomspatologien, som fører til endringer i hjertemuskelen dystrofi i form av (strukturelle og metabolske lidelser), nekrose (myokardnekrose del), multippel sklerose (erstatning myokardialt bindevevs). Påvirke de elektrofysiologiske egenskapene til myokardiet kan også være toksiske effekter, noe som ofte fører til utvikling av rytmeforstyrrelser.

Ventrikulære ekstrasystoler i ca 2/3 av tilfellene er assosiert med hjertesykdom (CHD). Derfor, ved påvisning av for tidlige ventrikulære komplekser etter 40 år, kan forbindelsen av arytmi til IHD kun utelukkes ved koronar angiografi - undersøkelsen av tilstanden til blodkarene som leverer hjertet.

Utviklingen av rytmeforstyrrelser på grunn av hjerteinfarkt eller andre former for IHD forverrer prognosen av sykdommen.

Symptomer på bigeminy

Både i ventrikulær og i supraventricular form av bigeminy, varierer subjektive opplevelser i forskjellige mennesker. Noen pasienter tolererer denne typen arytmi, andre føler seg verre, følelser av angst og frykt oppstår. Med stabil bigemini kan ekstrasystoler kanskje ikke føltes, men oftere med patologi, det er noen manifestasjoner av ubehag i thorax eller i nakken.

Følgende symptomer kan være bekymret for pasienten:

 1. Følelse av forstyrrelser, pauser mellom hjertekontraksjoner, som kan virke som et fall fra en høyde eller et hjertesink.
 2. Angststaten, spesielt når en ekstrasystol oppstår om natten.
 3. Pustevansker, kortpustethet.
 4. Svimmelhet, senking av blodtrykk på tidspunktet for et anfall av allorytmi.
 5. Smerte i hjertet.

I tillegg til symptomene som er direkte forbundet med ekstrasystoler, kan kliniske manifestasjoner av patologien som forårsaket arytmi, observeres. Stabil bigeminy kan føre til utvikling av hjertesvikt, forårsake brudd i hjertemuskelen og dets arbeid.

diagnostikk

Puls - hyppigheten av svingning av veggene til fartøyene, bestemt av palpasjonsmetoden. Med bigemini kan pulsen reduseres og være mindre enn 40 slag per minutt. Videre er det ikke sammenfallende med hjertefrekvensen - denne parameteren bestemmes når du hører toner i hjerteområdet, og med bigemini svarer det vanligvis til normen - 60-80 per minutt. Det er for eksempel på nakken eller på håndleddet du kan telle 40 slag per minutt, og i hjertet - 60-80 slag.

Dette fenomenet kalles et pulsunderskudd. Når du lytter til hjerteaktivitet, er en ekstra tone av ekstrasystolen bestemt, med bigemini blir den vanligvis styrket.

Instrumentelle forskningsmetoder for bigeminy:

 • Elektrokardiografi - registrering av elektriske felt dannet som følge av hjerteaktivitet.
 • Ekkokardiografi er en ultralyd som kan oppdage organisk hjertepatologi.
 • Holter-overvåkning er en teknikk for registrering av kardial elektrisk aktivitet i løpet av dagen, noe som gjør det mulig å oppdage hyppigheten av anfall av allorrytmi og tilstedeværelsen av andre rytmeforstyrrelser. For å gjøre dette, er en enhet festet til kroppen som registrerer EKG under pasientens normale aktivitet.
 • Intrakardiell elektrofysiologisk forskning er en metode som brukes i alvorlig arytmi, når det er nødvendig å identifisere en del av myokardiet som er kilden til ekstrasystol. I løpet av studien injiseres elektroder som registrerer den elektriske aktiviteten til ulike deler av myokardiet gjennom blodårene i hjertet.

Elektrokardiografi er en enkel og effektiv metode for å bestemme tilstedeværelsen av bigeminy. Hvis undersøkelsen utføres med en konstant form for patologi eller under et arytmiaanfall, oppdages en sekvensiell veksling av normale og for tidlige impulser på EKG. De ser ut som par av komplekser av EKG-tenner, dannet av endringer i elektriske felt når eksitasjonsbølgen passerer gjennom myokardiet.

Kompleksene skilles fra segmenter som svarer til avslapping av myokardiet i ventriklene og atria og passerer langs isolinen (nivået som konvensjonelt tas som null). Når den supraventrikulære formen endres, blir EKG-tennene som svarer til ekstrasystolen ikke endret. Med ventrikulær variant av bigeminy observeres ekspansjon og deformasjon av komplekser.

Behandling av patologi

I noen tilfeller kan bigemi elimineres helt. Dette skjer i situasjoner der det er mulig å eliminere årsaken som førte til allorytmi, for eksempel tyrotoksikose, myokarditt, infeksjonssykdom, elektrolyttbalanse. I alvorlige tilfeller er det mulig å kvitte seg med bigemini kirurgi - ødeleggelsen (ablation) av fokus av patologiske impulser ved hjelp av høyfrekvent strøm.

 1. Ved enhver form for bigeminy behandling av patologi, som forårsaket rytmeforstyrrelser, er eliminering av årsakssymptomer av arytmi vist.
 2. Nyttig er nektelsen av alkohol, røyking, sterk te, kaffe.
 3. Det anbefales å observere en sunn livsstil, eliminere psykomotional stress.
 4. I alvorlige angrep subjektive toleranse bigeminy anbefales preparater sedativ virkning: skjær hagtorn, motherwort, beroligende midler (phenazepam, clonazepam).

Antiarytmisk terapi

Antiarrhythmic drugs for any type of extrasystole, inkludert bigeminy, brukes i henhold til strenge indikasjoner. Ifølge forskningen forårsaker ikke periodiske episoder av bigeminy seg selv kroppsskader og fører sjelden til et brudd på blodsirkulasjonen.

Men å ta anti-arytmiske stoffer kan føre til bivirkninger. De farligste av dem er:

 • økt risiko for plutselig hjertedød;
 • arytmogen effekt - forbedring av eksisterende arytmi eller forekomst av en annen rytmeforstyrrelse;
 • svimmelhet, svimmelhet, økt hjertesvikt, redusert antall hvite blodlegemer og andre bivirkninger.

Beslutningen om behovet for antiarytmisk behandling avhenger av risikovurderingen. Først med supraventricular bigeminy er det fare for utvikling av supraventrikulær takykardi - en rytmeforstyrrelse, hvor frekvensen av sammentrekninger når 140-180 per minutt. Betingelsen er farlig for muligheten for å utvikle hjertesvikt og krever akutte tiltak for å normalisere rytmen. For det andre kan konsekvensen av supraventrikulær bigeminy være ciliary arytmi, hvor atriene kontrakt med en frekvens på mer enn 300 slag per minutt. Ventrikulær bigeminy er farlig ved trusselen om plutselig hjertedød.

Indikasjoner for å foreskrive antiarytmika for ekstrasystol:

 • hyppige angrep av bigeminy, som fører til brudd på blodets bevegelse i kroppen;
 • alvorlig pasient toleranse av ekstrasystole;
 • forverring av hjertemuskulaturens funksjonelle kapasitet under ultralydsundersøkelse av hjertet, overvåket i dynamikk.

Hvis supraventrikulære bigeminy velgerinnretning er preparater av gruppene beta-blokkere (propranolol, atenolol, metoprolol), eller kalsiumkanalblokkere (verapamil, diltiazem). Hvis de ikke er tilstrekkelig effektive, velg effektive stoffer fra andre grupper eller en kombinasjon av de to.

Når ventrikulær ekstrasistolii, betraktet som potensielt farlig eller ondartet, utnevne amiodaron og betablokkere. Disse stoffene kan forbedre prognosen for hjertepatologi og redusere risikoen for død.

Antiarrhythmics av ​​1. klasse (propafenon, etatsizin, etmozin) er kun foreskrevet for arytmier som ikke er forbundet med iskemisk hjertesykdom.

Radiofrekvens ablation

Radiofrekvens ablation er vist i bigeminy, noe som fører til brudd på blodstrømmen i kroppen og en økt risiko for plutselig død, i tilfelle av ineffektivitet av antiarytmisk terapi. Denne kirurgiske prosedyren er bare mulig dersom utbruddet oppdages. Elektroder administreres gjennom venøs tilgang og etter å ha gjennomført en elektrofysiologisk studie, blir radiofrekvenseffekten på arytmikilden ødelagt, ødelegger den.

Klikk på bildet for å forstørre

outlook

Prognosen for bigeminy er bestemt av trusselen om livstruende forhold. Av graden av risiko utmerker seg flere kategorier av arytmi:

bigeminy

Extrasystole type bigeminy - en slags arytmi, hvor hvert sekunds kardiale sammentrekning er en ekstraordinær. Hyppigheten av deteksjon av ekstrasystoler hos en sunn person i løpet av dagen er fra 50% til 80%, og disse tallene øker noe med alderen.

Episoder av bigeminy langt fra alltid indikerer nederlaget i hjertemuskelen. I de fleste tilfeller forekommer de hos unge og midaldrende personer som opplever visse stressfulle situasjoner og psykiske problemer, som bestemmer den funksjonelle arten av arytmi.

På den annen side kan mange sykdommer i indre organer, inkludert endokrine kjertler, manifesteres av ekstrasystole. Deteksjon av arytmi bør være den første fasen til en fullstendig undersøkelse med identifisering og eliminering av årsaksfaktorer.

Typer bigeminy av hjertet

Hjertebeageminy er klassifisert etter opprinnelsen til den patologiske impulsen. I henhold til dette er supraventricular og ventricular extrasystoles preget som bigemini.

Nadzheludochkovaya bigeminia (eller supraventricular bigeminia) er preget av tilstedeværelsen av en kilde til for tidlig oppblåsthet i myokardiet i atriene. Den befinner seg i det ledende systemet i hjertet over forgreningsnivået til bunten av Gis, hovedsamleren av hjerteimpulser som går fra atriene til ventrikkene.

Ventrikulær bigemi skyldes plasseringen av kilden til patologisk eksitasjon under denne delen av hjertesystemet. Som regel ligger den i området Purkinje-fibre - endeseksjonene av ledersystemet, som er ansvarlig for reduksjonen av de faktiske ventriklene.

Årsaker til bigeminy

Extrasystolia kan forekomme mot en bakgrunn av både et sunt og patologisk endret myokardium. De viktigste og hyppigste årsakene til bigeminy er følgende:

 • For mye forbruk av stoffer med psykoaktive effekter: røyking, hyppig bruk av te og kaffe, alkohol, samt narkotika.
 • Inntak av metylxanthiner, beta-blokkere, inhalasjonsbronkodilatatorer, trisykliske antidepressiva, diuretika og mange andre medisiner.
 • Hjertesykdommer: medfødte og oppkjøpte valvulære defekter, pulmonal hjerte, koronar hjertesykdom, arteriell hypertensjon, hjertesvikt, myokarditt.
 • Syndrom av autonom dysfunksjon.
 • Sykdommer i skjoldbruskkjertelen.
 • Sykdommer i binyrene og bigeminy.
 • Systemiske sykdommer i bindevev.
 • Vannelektrolyttforstyrrelser, og mange andre.

Disse faktorers rolle i utviklingen av bigeminy er ikke like, og tilfeller av både hypodiagnostikk og overdiagnose er ikke uvanlige. Å avsløre årsaken til utviklingen av anemi er komplisert av det faktum at bigemnia ofte finnes i praktisk sunne mennesker.

Nadzheludochkovaya bigeminia

Det kliniske bildet av supra-ventrikulær bigeminy samsvarer ikke alltid med hyppigheten av forekomst og varighet av arytmi. Ofte er det et komplett mangel på symptomer i kronisk og langvarig bigemini, mens enkelte ekstrasystoler oppfattes ekstremt smertefullt.

Typiske kliniske manifestasjoner av supraventrikulær bigeminy er følgende:

 • Følelse av uregelmessigheter i hjertets arbeid.
 • Subjektivt ubehagelige opplevelser av "opprør", "fading" i brystet, "fallende fra høyden" og andre.
 • Angst, generell ubehag.

Det er mye færre tilfeller av bigeminy med kortpustethet, svimmelhet, cardialgi og generell svakhet. Ofte utseendet på disse symptomene skyldes en vegetativ reaksjon i stedet for hemodynamiske lidelser.

Nadzheludochkovaya bigeminy på EKG

De viktigste elektrokardiografiske tegnene på supraventrikulær bigeminy er følgende:

 • For tidlig QRS-kompleks, som vanligvis foregår av en spiss P.
 • Smal QRS-kompleks (mindre enn 0,12 sek), men i noen tilfeller er utvidelsen mulig.
 • Ufullstendig kompenserende pause.

Det kan være andre elektrokardiografiske funn, som labilitet i hjerterytmen, kombinasjon av bigeminy og trigeminia og andre. For å avklare diagnosen viser Holter-overvåking.

Nadzheludochkovaya bigeminia: behandling

Supraventricular bigeminia krever vanligvis ikke behandling, siden det ikke utgjør en alvorlig trussel mot pasientens liv og helse. Men hvis arytmen oppstod mot bakgrunnen av en kjent myokardiell lesjon, ledsaget av et levende klinisk bilde og kan indikere en alvorlig kardiovaskulær patologi, foreskrives antiarytmisk behandling:

 • Betablokkere.
 • Kalsiumkanalblokkere.
 • Sotalol.
 • VFS.
 • Amiodarone, og andre.

Utvelgelse av terapi utføres av den behandlende legen under hensyntagen til pasientens tilstand og kontraindikasjoner for å ta visse legemidler.

Ventrikulær bigemini

Ventrikulær ekstrasystol som bigemini har lignende symptomer med supraventrikulær bihemia. Pasienter klager over følelsen av hjertebank og "snu" i brystet, men i noen tilfeller kan arytmen ikke manifestere seg. For ventrikulær bigeminy preget av tilstedeværelse av objektive symptomer, som for eksempel:

 • "Heartbeat" (uregelmessig hjerterytme).
 • Auscultatory fastslått for tidlig hjerte sammentrekning med høyt jeg tone.

Med ventrikulær bigeminy oftere enn med nadzheludochkovoy, er det klager på kortpustethet og svimmelhet. I dette tilfellet spiller både vegetative og hemodynamiske lidelser en rolle, siden ventrikulær ekstrasystol er mye mer sannsynlig å utvikle seg mot bakgrunnen av myokardiums strukturelle patologi.

Ventrikulær bigeminy på EKG

De viktigste elektrokardiografiske tegnene på ventrikulær bigeminy er følgende:

 • For tidlig QRS-kompleks uten fremre P-bølge.
 • Varighet av QRS-komplekset er mer enn 0,12 sek.
 • I sin form ligner QRS-komplekset blokkaden av buntens bunt.
 • Tilstedeværelsen av en full kompenserende pause.

Forklaring av diagnosen utføres med Holter-overvåking og andre metoder for forskning.

Ventrikulær bigemi: behandling

Behandling av ventrikulær ekstrasystol i typen bigeminy utføres etter stratifisering av risiko og nødvendigvis inkluderer kampen mot kausjonssykdommen. Pasienten gjennomgår kardiotropisk behandling med sikte på å kompensere for nedsatt hjertefunksjon.

Valget av antiarytmika er avhengig av den spesifikke formen for den ventrikulære ekstrasystolen. Både antiarytmiske legemidler og sedativer og psykotrope midler (fenazepam, diazepam, corvalol og andre) brukes. Evaluering av effektiviteten av behandlingen utføres på grunnlag av gjentatt Holter-overvåking av EKG.

Hva er ventrikulær bigeminia?

Hjerte rytmeforstyrrelser kalles ekstrasystoler. Det er preget av hjertekontraksjoner som ikke forekommer i køen. Det samme gjelder visse deler av hjertet. Extrasystoler utvikles i forskjellige former, hvorav en er bigemi.

Denne form for arytmi, hvor for tidlig hjerteeksponering oppstår etter en annen sammentrekning av hjertet. Dette betyr at ekstrasystoliske og sinus sykluser er alternerende en til en. Samtidig observeres det samme intervensjonsintervallet.

En sunn person har om lag 55 reduksjoner. Hvis normale sammentrekninger veksler med ekstraordinære sammentrekninger, kalles dette bigemi, spesielt hvis det er løst på EKG. Hvis det er spesielt om ventrikulær form av denne tilstanden, betyr det at det eneste vanlige flytende komplekset veksler med ventrikulær ekstrasystol, noe som er en slags allorytmia.

I dette tilfellet oppstår for tidlig eksitering i hjertets ventrikel. Hvis det er en supraventrikulær form, betyr det at en ekstrasystol og en rytmisk sammentrekning av hjertet veksler riktig.

årsaker

Når vi snakker om årsakene til tilstanden vi diskuterer, må vi huske at det er direkte relatert til ekstrasystole, så først må vi vurdere årsakene som fører til det.

Funksjonelle ekstrasystoler forekommer hos pasienter som har slike sykdommer:

 • osteokondrose av cervical avdelingen;
 • VVD;
 • nevroser og så videre.

Videre kan arytmi være psykogene av natur og kan være assosiert med kjemisk og ernæringsmessige faktorer, i tillegg til å utvikle seg på bakgrunn av anvendelsen av alkohol, sterk kaffe og te, røyking, stress, under menstruasjon, og så videre.

Extrasystolia, som har en organisk karakter, oppstår med følgende sykdommer:

 • cardio;
 • koronar arteriesykdom;
 • hjerteinfarkt;
 • kardiomyopati;
 • hjertefeil og så videre.

Extrasystolia av giftig natur utvikler seg:

 • med tyrotoksikose;
 • med feber;
 • med bivirkning av noen stoffer.

Extrasystoler utvikles mot bakgrunn av et brudd på forholdet mellom magnesium, kalium, natrium og kalsiumioner i hjertemuskulaturens celler, noe som påvirker det ledende systemet negativt. Fysisk aktivitet kan provosere sykdommer.

Ventrikulær bigeminy indikerer at kroppen uttrykker forgiftningsprosessen, noe som er en konsekvens av å ta digitalis-preparater.

Ofte skjer denne type arytmi hos pasienter som ble foreskrevet adrenalin, novokainamid, kinidin og novokain for sykdommer i hjerte-og karsystemet. I tillegg kan dette skjemaet være en konsekvens av bruken av visse typer anestesi, for eksempel kloroform eller cyklopropan.

Ventricular extrasystole som bigeminy

Noen ganger utvikler denne patologen på grunn av elektrisk stimulering av hjertet. Det er andre grunner for utviklingen av denne tilstanden:

 • tung forgiftning med stoffer av organofosfor karakter med akutt forgiftning;
 • elektrolyttforstyrrelser i myokardiet;
 • koronar angiografi;
 • høres av hjertet;
 • kirurgiske operasjoner på hjertet og så videre.

Alle årsaker kombinerer endringer som oppstår i hjertemuskelen og har en organisk opprinnelse. Selv tilsynelatende mindre forstyrrelser i myokardiet kan føre til utseendet av et ektopisk fokus på excitasjon, spesielt hvis de kombineres med visse funksjonsfaktorer.

symptomer

Bigeminia er preget av subjektive symptomer, for eksempel en følelse av hjerneslag, kort stopp eller avbrudd i dette viktige organs arbeid.

Sjelden, men det skjer fortsatt at cardialgi og angina pectoris manifesteres, og det er en sterk fylling i livmorhalsområdet.

I tillegg er det en cerebral symptomatologi:

 • besvimelse;
 • afasi;
 • svimmelhet;
 • forbigående form av hemiparesis.

Symptomer på nevrotisk og vegetativ natur observeres også:

 • svakhet;
 • blekhet;
 • kvalme;
 • følelse av frykt;
 • økt svette;
 • liten spenning;
 • følelse av mangel på luft.

Når et såkalt angrep forekommer, føler pasienten at hjertet hans slår kort, mens det ser ut til å bli kontrakt. Han føler seg kjedelige slag eller fladder. Noen ganger i hjertet av hjertet kan det være smerte, men dette skjer svært sjelden

diagnostikk

En god metode for å studere ekstrasystoler er økt overvåkning. I dette tilfellet registreres et elektrokardiogram i løpet av dagen, og pasienten selv fører en vanlig livsstil. Imidlertid brukes enda enklere metoder, for eksempel EKG-fjerning, lytter til hjertet og probing pulsen.

behandling

Oftest trenger ikke bigemi spesiell behandling. Først av alt er det nødvendig å kvitte seg med provoserende faktorer som er emosjonelle eller psykologiske i naturen. Det er også viktig å eliminere kronisk infeksjonsfokus.

Før legen velger taktikk for medisinering, bestemmer han toleransen for patologien, ser på egenskapene til ekstrasystolene og andre faktorer.

For behandling er det tilstrekkelig å eliminere psyko-emosjonelle faktorer og kroniske infeksjonsfokus

Dette må gjøres fordi tilstanden vi diskuterer ikke er en uavhengig sykdom. Etter at disse faktorene og årsakene til sykdommen er avklart, er behandlingen av den underliggende sykdommen foreskrevet.

Hvis det er en arytmi av nevrologisk karakter, brukes sedativer, er det også viktig å konsultere en nevrolog.

Bigemi i seg selv er ikke farlig, men konsekvensene avhenger av hvor aktiv den underliggende sykdommen utvikler, noe som førte til denne tilstanden. Derfor er det nødvendig å behandle helseproblemer til rett tid og lede en sunn, aktiv livsstil!

Bigeminia, trigeminia (ventrikulær allorytmi): utbruddet, symptomene, diagnosen, behandlingen

Til å begynne med bør det bemerkes at Bigeminy og trigeminia er varianter av ventrikulær ekstrasystol. Extrasystolia er en av de typene forstyrrelser i hjerterytmen som preges av utseendet av hjerteets ektopiske rytmer. Dette konseptet gjenspeiler en tilstand hvor sammentrengninger av atriene eller ventrikkene ikke forekommer i leddene i det ledende system gjennom hvilket de vanlige impulser utføres. Extrasystolia kan være atrielt og ventrikulært.

I tilfeller der ekstrasystolene veksler med normale sammentrekninger av hjertet gjennom en enkelt sammentrekning, snakker de om bigemini hjerte (1: 1), og når to normale sammentrekninger - om ventrikulær trigeminia (1: 2). Følgelig kalles en ekstraordinær reduksjon gjennom tre vanlige quadrugemi (1: 3), og fire senere - pentagemi. Disse typer ekstrasystole er forenet av begrepet allorytmi.

Bigemini på EKG: hvert sekund kompleks - ekstrasystoler

I tillegg er parret ekstrasystoler gitt (to på rad) og hyppige gruppe ekstrasystoler, hvis de følger i rekkefølge i antall tre eller flere. I sistnevnte tilfelle kan ekstrasystolen betraktes som en kortvarig ventrikulær takykardi.

Ifølge statistikken forekommer ekstrasystolen hos mer enn 68% av befolkningen. De fleste av dem (63%) er ventrikulære ekstrasystoler, ca 25% er atrielle, og de gjenværende tilfellene forekommer i supraventrikulær bigemnia og trigeminia, samt deres kombinasjoner. Det er også forekomst av ventrikulær bigemi hos mer enn 60% av pasientene med myokardisk iskemi og over 80% av pasientene med akutt myokardinfarkt.

Årsakene til bigeminy og trigeminia

Vanlige enkelt atrielle og ventrikulære ekstrasystoler finnes normalt hos en sunn person. De er nesten ikke følte og lever ikke ubehag. Hyppigere premature slag, for eksempel allodromy og sammenkoblede ekstrasystoler og hyppige kjøringer av ventrikkeltakykardi, kan normal variant ikke bli vurdert og er årsaken til en detaljert undersøkelse av det kardiovaskulære systemet.

Så, hovedårsakene til forekomsten av episoder av bigeminy og trigeminy er:

 • Akutt hjerteinfarkt,
 • En overdose av hjerteglykosider, eller den såkalte glykosidforgiftningen med digitalis og digitalispreparater - strophanthin, digoxin, korglikon og andre,
 • Erfarne defekter av mitrale og aorta ventiler,
 • Den overførte revmatiske feberen (revmatisme) med nederlaget på det indre skallet i hjertet - endokarditt,
 • Konsekvensene av myokarditt - en betennelsesprosess i tykkelsen av hjertemuskelen, og til og med mindre lårendringer, er grunnlaget for den patologiske sirkulasjonen av pulsen langs myokardiumfibrene,
 • Postinfarkt cardiosklerose (PEAKS) - cicatricial endringer i myokardiums normale struktur.

Hvis pasienten ikke har en organisk lesjon av myokardiet etter en fullstendig undersøkelse, er det mest sannsynlig at årsaken til bigeminy og trigeminy er brudd på vegetative effekter på hjertet i vegetativ-vaskulær dystoni. Denne patologien krever samråd med en nevrolog.

Symptomer på bigeminy og trigeminia

Symptomatologien til ekstrasystol etter type bi- eller trigeminia består av kardiologiske og nevrologiske symptomer.

Kardiale manifestasjoner består i følelse av pasienten av rytmiske pushes i hjertet av hjertet, vekslende med følelse av et stopp, hjertet synker. Denne perioden tilsvarer kompenserende pause på EKG. Det er også en indre skjelving, en følelse av mangel på luft og ubehag bak brystbenet eller i venstre halvdel av brystet av trykkende eller brennende natur.

Neurologiske symptomer skyldes brudd på en full syklus av kardial sammentrekning, som følge av at utilstrekkelig blod strømmer inn i hjernen. Pasienten kan oppleve sløvhet, døsighet, flimring av fluene før øynene og en pre-stupor tilstand. I sjeldne tilfeller kan en kort synkope utvikles, spesielt hvis allorytmi er kombinert med andre hjerterytmeforstyrrelser.

Med slike symptomer, spesielt de som er forbundet med høyt eller lavt blodtrykk, skal pasienten umiddelbart få en lege konsultasjon (i et polyklinisk eller akutte rom).

diagnostikk

Diagnosen bigeminy og trigeminia blir tydelig etter EKG.

ekstrasystole etter type bigeminy, trigemini og quadrigemini på EKG

I tilfelle når pasienten noterer periodiske lignende klager, men bare enkle ekstrasystoler er registrert på EKG, må pasienten daglig overvåke blodtrykk og EKG (Holter). Dette er nødvendig for å "fange" den arytmi, ekstrasystoler vurdere gradering av Ryan (Rayn) eller Lown (Lown) og få prognostiske klassifisering ekstrasystoler (se. Nedenfor).

Videre, i tilfelle pasienten har registrert bigeminy eller trigeminia, er det nødvendig å gjennomføre en fullskalaundersøkelse for å fastslå årsaken til arytmen. Av de ytterligere undersøkelsesmetodene utnevnes:

 1. Generelle og biokjemiske blodprøver for å utelukke den inflammatoriske prosessen, samt å vurdere blodets lipidspektrum (for åreforkalkning og koronararteriesykdom),
 2. Ultralyd i hjertet, eller Echo-X (ekkokardioskopi), som gjør at vi kan identifisere strukturelle eller morfologiske forandringer i hjertet,
 3. Belastningstest (tredemølle - testprøven med en 6-minutters gangtest sykkel ergometry) for å evaluere betydning i forekomsten av fysisk aktivitet og bigeminy trigeminy, og for å evaluere treningstoleranse i løpet av ischemi eller kongestiv hjertesvikt.

Video: bigeminy på EKG

behandling

Hvis en pasient utelukkes fra organiske hjertesykdommer som årsak til bigeminy og trigeminia, trenger han en nevrologisk undersøkelse med behandling av vegetativ-vaskulær dystoni.

Først av alt er det nødvendig å rette opp en livsstil med tilstrekkelig ernæring og et regime for arbeid og hvile. Det er også nødvendig å normalisere pasientens psykologiske tilstand og gi psyko-emosjonell komfort. Meget godt trene kardiovaskulærsystemet med kontrastdusjer, hell og gni med en fuktig klut.

I tilfelle pasienten har hjertesykdom som årsak, krever det behandling uten feil. I en rekke tilfeller kan kirurgisk korrigering av hjertefeilen selv angis.

I tillegg til hoved behandling pasienten for kontinuerlig bruk er tilordnet beta-blokkere, f.eks, sotalol, nebilet, koronal, konkor etc., så vel som kalsiumkanalblokkere -. Diltiazem, verapamil, etc. Disse stoffene kan redusere hjertefrekvensen og redusere ledningsevnen til patologiske pulser myokardium i ventriklene.

Som et middel til beredskapsbehandling med plutselig hyppig bigeminy eller trigeminia, brukes cordaron, lidokain og kinidin til intravenøs administrering.

I det tilfelle hvor pasienten er kontra antiarytmisk terapi eller feiret dårlig toleranse og / eller ineffektivitet bør løses på behovet RFA (radiofrekvent strøm) - det vil si, kauteriseringen atrial eller ventrikulær vev, som går patologiske impulser.

Er komplikasjoner av bigeminy og trigemini mulig?

Komplikasjoner kan utvikles hos pasienter med ekstrasystole - ventrikulær og atriell.

Dermed kan atrial premature slag gå inn fibrilloflutter og ventrikulære bigemini eller trigemini - i ventrikkeltakykardi, ventrikkelflimmer og føre til asystole (hjertestans). Forebygging av komplikasjoner er rettidig begynnelse av behandling av sykdommer som førte til bigeminy og trigeminia.

outlook

Enkelt ekstrasystoler er i prinsippet ikke farlige uten en organisk patologi i hjertet, i motsetning til gruppen og paret, som kan føre til paroksysmer av ventrikulær takykardi.

ventrikulær ekstrasystol klassifiseringstabell for Lown

Prognosen for bigeminy og trigeminy bestemmes av prognostisk klassifisering av ekstrasystol i Lown:

 • 1 klasse - mindre enn 30 enkelt ekstrasystoler per time,
 • 2 klasse - mer enn 30 enkelt ekstrasystoler per time,
 • Grad 3 - polymorfe (forskjellige former) og polytopiske (fra forskjellige deler av det ventrikulære myokardium) ekstrasystoler,
 • 4A klasse - parede ekstrasystoler,
 • 4 B klasse - gruppe ekstrasystoler,
 • Grad 5 - "tidlig" ekstrasystoler, når ekstrasystolen dukker opp mot en bakgrunn som fortsatt fortsetter normal sammentrekning av hjertet.

Dermed er prognosen for de to første klassene gunstig, for eksempel hvis en pasient har flere ekstrasystoler registrert innen en time, som regelmessig veksler med normale hjertekontraksjoner i en eller to.
Den tredje femte klassen er prognostisk ugunstig, da risikoen for å utvikle dødelig rytmeforstyrrelse er stor. Det vil si at hvis bigemini og trigeminia veksler sammen med paret, gruppe eller tidlig ekstrasystoler, kan de være farlige når det gjelder komplikasjoner.

Til slutt skal det bemerkes at ekstrasystol av typen bigeminy og trigeminy er farlig bare hvis den er forårsaket av alvorlig myokardiell patologi. Ellers forsvinner, for eksempel, med vegeto-vaskulær dystoni, denne typen ekstrasystol når innflytelsen av de autonome nervene på hjertet er normalisert.

Bigeminia som en slags ekstraordinære reduksjoner

Hjertet er en unik pumpe, som arbeider uten pauser til lunsj og søvn. Organets effektivitet sikres av det velkoordinerte arbeidet i dets strukturer: nervefibre, myokard, ventilapparat. Det ledende systemet er et komplekst nettverk, hvor målet er å sikre en avtalt reduksjon i myocytter som respons på impulsen. Hovedprodusenten av signaler for hjertemuskelen er sinoatriale knutepunktet. Det skaper den rette rytmen. Kompleksiteten i organisasjonen av hjertearbeidet forårsaker et stort antall mulige feil i rytmen. Artikkelen vil bare fortelle om bigeminiyu.

Bigeminia - hva er det?

Bigeminia er en type ekstrasystole (en ekstraordinær kardiale sammentrekning). Hjertet fungerer sjelden uten funksjonsfeil. Det regnes ikke som patologi for å registrere ekstra-sinuspulser opp til 30-60 per time.

Hvis rytmeforstyrrelsen skjer så ofte at hvert riktig hjertekontraksjon følger en ekstraordinær, så kalles en arytmi som bigemi. Dette er en slags allorytmia, som kan komme fra begge atriene og være intraventrikulær.

I løpet av dagen kan episoder av bigeminy være uregelmessige. EKG-hvile kan ikke pålidelig estimere varigheten av arytmi. For å få et komplett bilde av bruddene på hjertets elektriske aktivitet utføres derfor en kontinuerlig registrering av elektrokardiogrammet i løpet av dagen (Holter-overvåking). Den farligste typen er ventrikulære ekstrasystoler av typen bigeminy i barndommen.

Typer av ektopiske ekstraordinære forkortelser

Sinoatrial node genererer fra 55 til 100 signaler hvert minutt. Alle impulser som oppstår uten deltagelse av rytmens hoveddriver, kalles ektopiske. Mer enn halvparten av dem har karakteren av ventrikulær ekstrasystole i typen bigemini, når hver sekunds sammentrekning av hjertet har en ekstra sinus natur. Det finnes følgende typer arytmier:

 • supraventricular (fra atria og atrioventrikulær knutepunkt);
 • ventrikkel.


Av naturen av sekvensen og fordeling av for tidlige sammenhenger skiller:

 1. Av typen bigemnia (vekslende sinus sammentrekning og for tidlig i forholdet 1: 1).
 2. Etter type trigeminy, quadrigemini og lignende (henholdsvis erstattes de normale forkortelsene med ektopisk i forholdet 2: 1, 3: 1 og så videre).
 3. Paired extrasystoles (to ektopiske rytmer er bundet).
 4. Gruppe (clutch 3 og flere ekstrasystoler).

Extrasystoler, alternerende i typen bigeminy (trigeminia, og så videre), kalles allorytmier.

Hyppigheten av arytmi kan være:

 • enkelt - opp til 5 per minutt;
 • flere - oftere 5 per minutt.

Klassifisering etter forekomst i forhold til normal impuls:

 • tidlig - ektopisk impuls er lagret på det normale;
 • senere;
 • mellomprodukt.

Etiologi av hjerte rytmeforstyrrelser

For tidlige hjertekontraksjoner fører mange grunner. Hvis effekten av den provokerende faktoren er reversibel, kalles ekstrasystolen funksjonell. I hjernens vev er det ingen organisk skade, og forstyrrelsen av det ledende systemet herdes ved å eliminere den underliggende årsaken. Utseendet til disse arytmier er notert under følgende forhold:

 • Mishandling av mat med tonic effekt (sterk te, alkohol, kaffe og andre);
 • skadelig avhengighet (tobakk, narkotika, alkohol);
 • vegetativ-vaskulær dystoni;
 • cervicothoracic dorsopati;
 • overdreven fysisk anstrengelse og tretthet;
 • feber,
 • stress og neurose.
 • Sykdommer som skader vevet i hjertet, bidrar til forekomsten av organiske arytmier. Slike sykdommer inkluderer:

  • IHD og akutt myokardinfarkt;
  • kardiomioatii;
  • aterosklerotisk hjertesykdom;
  • endo-, myo- og perikarditt;
  • medfødte og kjøpte hjertefeil.

  Giftige effekter på hjertets ledningssystem forårsaker utseendet av impulser fra ektopisk foci. Slik innflytelse kan forekomme i følgende studier:

 • digitalis forgiftning og tar noen medisiner (epinephrine, norepinephrine, novocaine);
 • bruk av noen stoffer for anestesi (kloroform);
 • tyreotoksikose.
 • Diagnostiske og kirurgiske manipulasjoner i brystet, elektrolyttforstyrrelser i hjertemuskelen forårsaker unormal hjerte elektrisk stimulering.

  Kliniske manifestasjoner av bigeminia

  Ofte fortsetter en slik arytmi uten uttalt subjektive følelser. Blant hovedklager er hjerte- og nevrologisk. Pasienten kan oppleve en lett punch i thoracic regionen, en følelse av kortsiktig stopp eller uregelmessigheter i hjertearbeidet. Vanligvis er et slikt symptom ikke ledsaget av smerte. Men hvis det er kardialgi, så har det en kort og usikker karakter, siden det er forårsaket av et midlertidig overløp av ventrikler og atria.

  En slik følelse ligner neuralgi. Mindre for tidlig sammentrekning av hjertet forstyrrer blodstrømmen i koronarbeinene, og smerten manifesterer seg ved den type angina (brennende bak brystbenet). På tidspunktet for ekstrasystolen kan pasienten føle bølgedrykket fra brystet til nakken og hodet. Pasienten påpeker samtidig en følelse av tidevann og tyngde i krageområdet. På bakgrunn av den hyppige brudd på blod pumpes ineffektivt ventriklene rytme, forårsaker det en reduksjon i cranial blodtilførsel og den etterfølgende reaksjonen i form av svimmelhet, kvalme og mørkner og flimmer fluer foran øynene hans. I alvorlige tilfeller blir bigeminy ledsaget av episoder av tap av tale eller bevissthet, fremveksten av midlertidig hemiparesis. Sykdommer i blodsirkulasjonen fremkaller nevrotiske og vegetative fenomener. Denne beskrivelsen er egnet for slike symptomer:

  • en følelse av kvalme
  • frykt for død og spenning;
  • svette;
  • følelse av luftmangel.

  Kliniske tegn kan kombineres med manifestasjoner av den underliggende sykdommen.

  Hvordan diagnostiseres bigemi

  I fravær av subjektive opplevelser vil bigeminy være et utilsiktet funn på EKG eller Holter-overvåking. Mistenkt uregelmessig hjerterytme kan legen etter å samle pasientklager: episoder med tap av bevissthet, svimmelhet, brystsmerter, følelse av falming eller forstyrrelser i hjertet, hjerte sjokk med en følelse av tyngde i nakken. Ved hjerte auskultasjon høres ekstrasystoler som ekstraordinære toner etterfulgt av en kompenserende pause.

  Palpasjon av puls gjør det ikke alltid mulig å føle ektopisk sammentrekning, siden pulsbølgen den genererer, vanligvis er av dårlig fylling.

  På EKG blir det oppnådd en grafisk fremstilling av hjertens elektriske aktivitet, hvor ekstrasystoler av bigemini-typen vil bli representert som følger:

  1. Supraventricular type - et ekstraordinært smalt QRS-kompleks (mindre enn 0,12 sekunder) med en tidligere P-bølge og med en delvis kompenserende pause.
  2. Ventrikulær type - et ekstraordinært QRS-kompleks (større enn 0,12 sekunder) uten en P-bølge foran den. Kompenserende pause er fullført.

  Foruten å hvile-EKG i 12 fører, pasienten sendes til andre undersøkelser for å klargjøre innholdet i de forstyrrelser, årsakene til arytmi, bestemme taktikk av behandling av pasienten. Ytterligere diagnostiske metoder inkluderer:

  1. En generell blodprøve (bestemmelse av innholdet av de dannede elementene, hemoglobin, ESR).
  2. Generell analyse av urin (for å ekskludere nyrepatologi).
  3. Biokjemisk analyse av blod: bestemmelse av blodsukker og lipid-profil (totalkolesterol, LDL og høy tetthet, triglyserider), er det ønskelig å undersøke funksjonen av det hepatobiliære system (bilirubin, hepatisk enzymaktivitet) og thyroid (TSH, tyroksin, triiodothyronine, thyroid peroxidase antistoffer).
  4. Halter-MT. Daglig overvåking av EKG med obligatorisk fiksering av fysisk aktivitet og medisinering. For en mer komplett studie, blir EKG-fjerning utført i 2 dager og kombinert med en times måling av blodtrykk.
  5. Ekkokardiogram. Ultralydsmetode for visualisering av avdelinger og valvulære strukturer i hjertet. Det er ønskelig å kombinere med en dopplerdiagnose for evaluering av hjerteblodstrøm.
  6. EKG med prøver for treningstoleranse (sykkel ergometri, tredemølle test, 6 minutters gange test). Disse tester tillater oss å vurdere nivået av hjertesvikt i tillegg til å identifisere ekstrasystoler.
  7. Radiografi av brystet. I tillegg til dataene fra et flatt bilde av lungene, mediastinum og hjerte, gjør denne studien det mulig å vurdere mangel på blodsirkulasjon, nemlig stagnasjon av blod i lungekarrene.

  For en fullverdig undersøkelse for arytmier, i tillegg til terapeutens lege, besøk kardiolog-arytmologen, nevrolog, endokrinolog og økolog. Hver spesialist vil bidra til å utelukke tilstedeværelsen av kroniske patologiske prosesser i kroppen.

  Komplikasjoner av ekstrasystole som bigeminy

  Enhver form for rytmeforstyrrelse kan bli komplisert ved utvikling av livstruende forhold. Supraventrikulære arytmier kan provosere fibrilloflutter, PVC, inkludert type og bigemia trigeminy, komplisert ved atrieflimmer og full hjertestans. For tidlig sammentrekning, forårsaker en svikt i hjertets biomekanikk, fører til et brudd på blodreologi. De opprettede turbulente blodstrømmene blir kilder til blodpropper.

  Aterosklerotiske vaskulære lesjoner forverrer denne tilstanden. Hyppig ventrikulær ekstrasystol som bigemini forverrer blodtilførselen til hjernen og hjertet. Iskemi av vevene i disse organene manifesteres av svimmelhet, bevissthet og kardialgi. Tidlig diagnose med en vurdering av arten av rytmeforstyrrelser, eliminering av provokerende faktorer, behandling av primære og tilknyttede sykdommer - alt dette vil bidra til å unngå utvikling av komplikasjoner.

  Hva er prognosen for deteksjon av bigeminy

  En enkelt sjelden atriell rytmefeil eller ventrikulær ekstrasystoler forekommer hos helt friske mennesker uten noen manifestasjoner. For å estimere den prognostiske signifikansen av ventrikulær bigemini og trigemini vil tillatelsen dele seg i klasser i henhold til lønn:

 • 1. klasse - ikke mer enn 30 personer per time;
 • 2 - mer enn 30 singler per time;
 • 3 - polymorf (ulik) og polytopisk type (har en annen opprinnelse);
 • 4. klasse - paret eller gruppe;
 • Klasse 5 - "tidlige" ekstrasystoler.
 • De to første klassene regnes som ikke-farlige. Fra og med 3., øker risikoen for dødelig rytmeforstyrrelser betydelig.

  Taktikk for behandling med bigeminy

  Behandling av ventrikulær ekstrasystol som bigeminy vil avhenge av følgende faktorer:

  • Varighet av arytmi og hyppighet av ekstraordinære kutt
  • kombinasjon av ekstrasystoler med andre typer arytmi;
  • subjektive følelser av pasienten og påvirkning av arytmier på pasientens tilstand.

  Vanligvis sjeldne bigemini uten organisk patologi og subjektive klager krever ikke utnevnelse av medisiner.

  Uansett hvilken type rytmeforstyrrelse i pasientens anbefalinger, vil det være tips for å normalisere livsstilen:

 • Avslutt røyking (det er viktig ikke bare å redusere antall sigaretter).
 • Begrens bruk av kaffe, alkohol og andre psykoaktive stoffer.
 • Avvis fra uregulerte fysiske aktiviteter.
 • Balanse dietten (daglig diett skal inneholde minst 400 g frukt og grønnsaker, ca. 1-1,5 liter væske, grense salt, fordøyelig karbohydrater og animalsk fett).
 • Ikke krenk en full natts søvn, nekter å jobbe med nattskift;
 • Å lære å reagere rolig på stressende faktorer, for å reagere positivt på problematiske situasjoner.
 • Det er nyttig i behandling av arytmier med eventuelle økte oppstemthet motta beroligende midler eller milde beroligende midler som reduserer irritabilitet, angst, gir en enkel, hypnotisk effekt.

  Funksjonell bigeminy mot bakgrunnen av cervicothoracic osteochondrosis vil finne sted etter reduksjon av dens manifestasjoner. Dette vil hjelpe behandling av en nevrolog og en kiropraktor.

  Brudd på rytmen i hjertet under forgiftning må behandles med kansellering av giftig stoff. I dette tilfellet gjør doktoren formålet med avgiftningsterapi.

  Patologien til det kardiovaskulære systemet av organisk natur krever obligatorisk medisinering og kardiologkontroll. Fortrinn korreksjon bigeminy rytme brukte legemidler av beta-blokkere og kalsium-kanalgruppene inhibitorer, antiarytmika som for eksempel "Kordaron" "Lidocaine", "Novokaiinamid" og andre. Valget av medisinsk behandling utføres kun av en spesialist, selvmedisinering i disse tilfellene er ekstremt farlig.

  Arrhythmia i typen bigeminy tilhører ikke en individuell sykdom. Det kan være et tegn på alvorlig lidelse eller en variant av normen. En kvalifisert spesialist vil bidra til å forstå dette. Men vi må ikke glemme personlig bevissthet: vi må lede en sunn livsstil, fylle dagene med positive følelser, ta regelmessige årlige medisinske undersøkelser og ikke overse råd fra en lege.

  Hva er bigemynia hjerte og hvor farlig er det?

  Enhver versjon av ekstrasystolen kan indikere en farlig dysfunksjon av hjertet. Ventrikulære bigemini ved hvilken en normal kardial rytme er erstattet av ektopisk, skjer mot en bakgrunn av akutt myokardialt ischemi, eller som en komplikasjon hos pasienter med kronisk hjertesykdom. I sjeldne tilfeller kan det føre til en unormal rytme i en frisk person med vegetative forstyrrelser. I hvert enkelt tilfelle er det nødvendig å utføre en doktors anbefalte undersøkelse og starte behandling av sykdommen i tide.

  Varianter av ekstrasystole

  Normalt genereres de rytmiske impulser som forårsaker sammentrekning av hjertemuskelen av sinuskoden. Tilstedeværelse av for tidlig eller ektopisk impulser danner en arytmi: oftere (i 60% tilfeller) er det ventrikulær ekstrasystol som bigemini, når etter hver normal sammentrekning oppstår en patologisk impuls som ikke er forbundet med hjertets basale rytme. Extrasystoler kan være:

  • supraventricular (sinus, atriell, atrioventrikulær);
  • ventrikkel.

  Den andre i forekomstfrekvensen - atrielle typer ekstrasystoler (30%). I tillegg til kilden til uregelmessig rytme deles ekstrasystolene i henhold til hyppigheten av unormale sammentrekninger:

  • bigemini hjerte (forholdet mellom riktig og ektopisk rytme 1: 1);
  • trigeminia (for 2 normale sammentrekninger 1 episode av ektopisk);
  • parede ekstrasystoler (dobbelt uregelmessige impulser);
  • gruppe (3 eller mer).

  Ved deteksjon av arytmi er nødvendig for å identifisere årsaksfaktorer av sykdommen, for å forhindre farlige komplikasjoner: sjeldne og sjelden slår asymptomatiske øker risikoen for hjertesykdom, men hyppige arytmiske episoder og ventrikulære bigemini kan føre til forringelse av pumpefunksjonen av hjertet og dannelsen av akutte sykdommer på blodsirkulasjonen i koronarkarene.

  Årsaker til rytmens patologi

  I det overveldende flertallet av tilfellene skjer arytmiske lidelser av typen bigeminy mot bakgrunnen av følgende typer hjertesykdommer:

  • akutt iskemisk myokardinfarkt;
  • anomalier av ventiler av medfødt eller tilegnet karakter;
  • revmatisk endokarditt;
  • kardiosklerotiske forandringer i myokardiet;
  • myokarditt av en hvilken som helst opprinnelse;
  • overskrider dosen av legemidler som påvirker hjertearbeidet;
  • vegetativ-vaskulær dystoni;
  • Psykoterapeutiske lidelser etter type akutt eller kronisk neurose;
  • forgiftning av husholdningsstoffer eller kjemiske stoffer.

  Postinfarction og post-inflammatoriske endringer i hjertemuskelen med nedsatt koronar blodstrøm er de viktigste årsaksfaktorer for tilsynekomst av ekstrasystoler bigemia typenHva det er og hvordan å behandle rytmeforstyrrelse vet kardiolog eller arrhythmology, så utseendet av symptomer etter første evaluering er nødvendig å strengt følge råd fra en spesialist i behandling av hjertesykdom.

  Manifestasjoner av sykdommen

  Sjeldne og sporadiske episoder av ektopisk rytme vises vanligvis ikke og blir et utilsiktet diagnostisk funn i forebyggende EKG. Typiske tegn på ekstrasystole som bigeminy inkluderer følgende symptomer:

  • kortvarig tap av hjerteslag, som oppstår på bakgrunn av normal rytmisk arbeid i hjertet;
  • episodisk brystsmerter;
  • forverring av velvære med en presyncope.

  En person som har opplevd angrepene av rytmeforstyrrelser, vet hva ekstrasystolen er og hvor mye sykdommen i blodkretsløpet manifesterer seg mot bakgrunnen til bigeminy. Ved kroniske hjertesykdommer med hyppige og ikke voldelige angrep av rytmeforstyrrelser, er følgende manifestasjoner mulige:

  • svakhet og sløvhet, ned til adynamia;
  • redusert oppmerksomhet og minne;
  • kvalme, svimmelhet og hodepine;
  • følelse av trykk eller kompresjon i netthinnen;
  • episoder av respiratorisk svikt av typen dyspnø som oppstår mot bakgrunn av et angrep av arytmi;
  • psykiske lidelser (frykt, panikk, angst, følelsesmessig oppmuntring);
  • blep av huden med utseendet av overdreven svette.

  Enhver form for ekstrasystoler nødvendigvis manifest symptomer av varierende alvorlighetsgrad: det er nødvendig å reagere raskt på de slettede eller minimale tegn på hjerte patologi for å rettidig oppdage problemet og behandle arytmier.

  Diagnostiske undersøkelser

  Det optimale alternativet for å oppdage ekstrasystolen utfører en elektrokardiografisk studie. Bigeminia er lett oppdaget på kardiogrammet - etter hver vanlig episode av sammentrekning følger ekstrasystolen. Det er obligatorisk å bestemme plasseringen av ektopisk rytme: de tidlige ekstrasystolene fra ventrikkelen er spesielt ugunstige når en tann R. I tillegg til EKG (konvensjonelt og med stresstest), bør følgende studier utføres:

  • Generelle kliniske tester for å vurdere kroppens generelle tilstand
  • EKG-overvåking i løpet av dagen;
  • dupleks ultralydsskanning av hjerte og blodkar.


  Med resultatene av undersøkelsen må man besøke de smale spesialistene for en rådgivende mening om behandlingens taktikk.

  Terapeutisk taktikk

  Valg av medisiner og prinsippene for terapi avhenger av årsakene til utseendet av ekstrasystoler. En viktig betingelse for vellykket behandling er en livsstilsendring og overholdelse av følgende doktors anbefalinger:

  • nekte å røyke, drikke alkohol og kaffe
  • begrensning av fysisk anstrengelse med total avslag på hardt arbeid
  • obligatorisk full natt søvn (du kan ikke jobbe om natten);
  • endring i kosthold og kosthold med tilsetning av nok frukt og grønnsaker til å spise;
  • forebygging av stressende situasjoner.

  En god effekt for behandling kan gis av beroligende medisiner tatt kontinuerlig. For å korrigere hjertets patologi vil det trenge bruk av narkotika med kardiotropisk og antiarytmisk virkning. De viktigste målene med terapi er å sikre livets komfort og forhindre farlige konsekvenser av ekstrasystole.

  Risikoen for komplikasjoner

  Hovedrisikoen for bigeminy er en forverring av situasjonen med rytmen i hjertet og utseendet på flimrende eller flagrende av hjertemuskelen. Spesielt farlig er forekomsten av asystol, når hjertets arbeid stopper med arytmi.

  Følgende typer patologi er prognostisk ugunstige:

  • bigemini;
  • parede eller gruppeepisoder;
  • tidlig ventrikulær ekstrasystoler.

  Tilbrakte behandling reduserer risikoen, men garanterer ikke fullstendig forebygging av angrep, slik at hver person med premature slag må overvåkes regelmessig av lege og strengt følge forebyggende råd fra eksperter.

  Les Mer Om Fartøyene