Embolisme av fartøyene - hva er det?

Embolisme er en kompleks patologisk prosess som oppstår i blodet, noe som fører til at det ledende fartøyet plutselig blokkeres og blodtilførselen av organer og vev er svekket.

Emboli i aorta, store arterier oppstår med hjertepatologi. Faktisk er dette prosessen med å overføre små partikler langs blodbanen nærmere de sentrale organene. Oftest er materialet for emboli dannet fra revet av deler av blodpropper. Og trombi dannes i atriene. Studier viser at opptil 40% av tilfellene er forbundet med atrieflimmer.

Årsaker til emboli

Årsakene til embolien er forskjellige. Trombi langs veggene i venstre ventrikel oppstår når hjertemuskelen er skadet. Dette er typisk for hjerteinfarkt, omfattende myokardinfarkt. I den systemiske sirkulasjon arteriene embolisme oppstår når en blodpropp beveger seg fra sentrum til periferien, forårsaker trombose i lemmer, tarm mesenteriet, milt, nyre og hjerne fartøy. På hjerte sykdommer assosiert med abnormal kommunikasjon mellom venstre og høyre deler av hjertekamrene, kan emboli få fra vene til den arterielle. En slik emboli av fartøyene kalles "paradoksal".

Hva er emboliene dannet fra?

Typer emboli er avhengig av "byggematerialet" av frittliggende mikropartikler.

 • Mest ofte limte blodplater, leukocytter og fibrin, danner en løs trombotisk masse med økt blodkoagulering.
 • Aterosklerotisk plakk som stikker ut i fartøyets lumen, med en sterk bølge av blod kan komme av og bevege seg langs vaskulærsengen. Den består av tette kolesterol innskudd.
 • Fettemboli oppstår i alvorlige skader med blodtap, flere brudd under operasjoner på beina i leggen, hofte, bekken, hos overvektige personer. I dette tilfellet blir de oppløste fettstoffer i blodet forvandlet til embolus, på grunn av en skarp forandring i konsentrasjonen. Det er en mening om den direkte løsningen av små partikler av fettvev og vasker dem inn i blodet.

Den videre skjebnen til det tette fartøyet og konsekvensene

Arteriell emboli bidrar til å begrense eller fullføre obstruksjon av fartøyet. Konsekvensen er en underernæring av orgelet som mottar blod gjennom denne grenen. På stedet for blokkering av fartøyet, reduseres blodstrømningshastigheten, dette bidrar til å danne en sekundær trombus. Livskraften til det berørte organet avhenger av hastigheten på dannelsen av nettverket av collaterals, ytterligere fartøy som omgår den blokkerte. Med gode muligheter utvikler de etter noen timer og erstatter helt den tapte blodtilførselen.

For denne saken:

 • hjertets evne til å skille ut blod under økt trykk for å åpne hjelpeskip og øke blodstrømmen;
 • Egenskapene til fartøyene selv for å eliminere spasmer.

I hjertesykdommer med kronisk eller akutt hjertesvikt, uttrykt aterosklerose, forventes slike resultater ikke.

Klinisk bilde

Emboli av legemets kar

Manifestasjoner av sykdommen avhenger av diameteren av karet og organet eller delen av kroppen som er matet fra den. Tegn på embolien i legemet i legemet er akutt smerte. Mekanismen for smerte syndrom er hypertensjon av arterien veggen på tromboset og irritasjon av nervefibrene. Spasmen av fartøyet kommer refleksivt. Om natten øker smerten.

Ved palpasjon kan man føle fraværet av en puls under tromboseområdet.
Huden på lemmen lyser, det blir kaldt til berøring. Cyanotiske flekker vises på fingertrådene dine. Det er en nedgang i følsomheten i huden.

Etter 6-8 timer fra det øyeblikk av emboli, vises symptomer på vevnekrose (gangren) på betingelse av fullstendig blodsutringing. Med dette blir smertene veldig intense. Vanligvis utvikler tørre gangrene.

Med fettemboli

Kliniske manifestasjoner forekommer 1 til 2 dager etter traumer, kirurgi eller annen kritisk tilstand. Det er to typer emboli:

 • pulmonal - forekommer i 60% av alle tilfeller, pasienten plutselig kveler, blått ansikt, hoste med hemoptysis, lungene kan være hovne;
 • cerebral - plutselig bevisstløshet eller tap av orientering, spenning, delirium, kramper.
 • Samtidig er det tegn på akutt hjertesvikt: en dråpe i blodtrykk, takykardi, rytmeforstyrrelser.

Med lungeemboli

Lungemboli er en komplikasjon av ikke bare hjertesykdom, men også kirurgiske inngrep. Etter operasjonen utvikler den seg uventet i løpet av gjenopprettingsperioden til pasienten, i løpet av en generell forbedring i tilstanden, til og med før avgang fra sykehuset. Statistikken bestemmer opptil 6% for denne postoperative komplikasjonen. Frekvensen avhenger direkte av operasjonens varighet.

Med hjertesykdommer (akutt myokardinfarkt, aneurisme, vices, atrieflimmer), er emboli i lungearterien mulig. Ikke alltid tilstoppet det største fartøyet. Embolus faller oftest inn i en smalere arterie i den nedre lob av høyre lunge. Når hovedfartøyet er skadet, oppstår et dødelig utfall. Kliniske symptomer har ikke tid til å utvikle seg, men når du studerer avdøde, vær oppmerksom på den skarpe rødmen av kroppens øvre deler.

Hvis embolus er lokalisert i små grener, forårsaker det en lungeinfarkt. Pasienten klager over plutselig plutselig smerte i siden, kortpustethet, hoste, noen ganger med hemoptysis. Etter et hjerteinfarkt utvikler lungebetennelse og pleuritt.

Det er tre grupper av symptomer:

 • neurovaskulær - angst, frykt, smerte i hjertet, hjertebanken, senking av blodtrykket;
 • lunge - smerte i siden, hemoptysis, hoste, kortpustethet;
 • generell feber, gulsott av huden og sclera, leukocytose i blodprøven.

Med emboli i abdominal aorta

Embolisme i abdominal aorta er mer vanlig i revmatisk hjertesykdom. Embolus ligger på grenen av aorta og fører til en etterfølgende sekundær trombose. De viktigste symptomene er plutselig smerte i beina, blanchering og kaldt snap, forsvunnelse av pulseringer på fotens arterier. Smerter er gitt til perineum, underlivet og sakrummet.

Effekter av emboli kan være lammelse og følelsesløp i beina. Pasienten er i sjokkstatus. Raskt utviklende gangrene. Hvis mindre arterier påvirkes, klager pasientene om svakhet i bena, lunken og smerte når de går. Hos menn oppstår erektil dysfunksjon.

Med emboli i nyrearterien

Embolisme av nyrearterien fører til utvikling av nyreinfarkt. Pasienter rapporterer alvorlig smerte i nedre rygg i fravær av dysuriske fenomener (kutt under urinering, hyppige oppmuntringer). To dager senere vises blod i urinen. Det er mulig å øke blodtrykket. I alvorlige tilfeller av smerte gjennom magen, hevelse, oppkast, avføring og urinretensjon.

Diagnostiske problemer

Diagnose av emboli er vanskelig, fordi den er begrenset i tid. Patologiske endringer utvikler seg plutselig og fører svært raskt til irreversible forhold. Det er viktig å spørre pasienten om sykdommene som er overført, for å sjekke og kontrollere puls på lemmer.

Informasjon om begynnelsen av trombusdannelsen kan gi:

 • blodprøve for koagulering
 • sett med tegn på EKG;
 • Bryst røntgen av brystorganer;
 • ultralyd undersøkelse av store vener og mageorganer.

Vaskulær angiografi utføres i henhold til kliniske indikasjoner i store vaskulære sentre og spesialiserte avdelinger.

Mulig kateterisering av hulrommene i hjertet.

behandling

Det er umulig å vite om emboli på forhånd, men sannsynligheten for forekomst bør alltid forventes med passende kirurgiske inngrep og behandling for hjertesykdom. Derfor, for å hindre emboli, er legemidler som reduserer blodkoagulasjon foreskrevet, krever karige tenner og andre fokus av kronisk infeksjon før den planlagte operasjonen.

Behandling av emboli utføres i fire hovedretninger:

 • maksimal bevaring av det iskemiske organet;
 • anti-sjokk tiltak;
 • fjerning av embolus og gjenoppretting av fartøyets patentering;
 • forebygging av sepsis ved bruk av antibiotika.

Oftest er aktiviteter likestilt til gjenopplivning. Pasienten overføres til kunstig åndedrett maskinvare, store doser administrert fibrinolysin, heparin for oppløsning av trombedannelse fluidegenskaper normalisere blod (Reopoligljukin) preparater for aktivering av sikkerheter, hormonelle midler.

Kateterisering av store kar og hjerte er bare mulig i spesialiserte klinikker, det vil lykkes hvis det påføres noen få minutter etter emboli.

En av de nyeste utviklingene for forebygging av emboli er installasjonen av spesielle filtre i store fartøy som ikke lar emboliene inn i vitale arterier.

For å unngå embolisme i fremtiden må du håndtere sykdomsforebygging og helsevern nå.

Fem typer emboli, symptomer, diagnose og behandling av patologi

Fra denne artikkelen vil du lære om en så alvorlig og farlig tilstand som emboli, hva slags det eksisterer, hvorfor det oppstår, og hva du skal gjøre i dette tilfellet.

Embolisme er okklusjon av et blodkar av noen fremmedlegemer. Utenforkropp - embol - tømmer fartøyets lumen, som en korkflaske, frarøver oksygen og næringsstoffer denne eller den delen av kroppsvev. Hvis du ikke fjerner en slik "stopper" i tide, kan vev som er fratatt ernæring dø døden.

Det er 5 typer emboli:

 1. Faste legemer. I rollen som fremmedlegemer eller embolier, opptrer faste partikler her: fragmenter av beinvev, fragmenter av andre vev i kroppen, medisinske instrumenter (nåler, protesproteser, pins etc.).
 2. Separat fra den tidligere arten, isoleres den såkalte tromboembolismen, eller tilstopping av fartøyet med en revet blodpropp eller en blodbunt-en trombus. Denne arten er den hyppigste varianten av denne sykdommen.
 3. Gass - okklusjonen av blodkarets lumen ved hjelp av gassboblen.
 4. Korking med væsker: Fostervann, medisinske preparater med feil injeksjon. Som en art, utmerker seg fettutseendet til embolien.
 5. Bakteriell lukning av fartøyets lumen med en koagulasjon av mikroorganismer (bakterier, protozoer og til og med ormer-helminter).

Den vanligste tromboembolismen, etter den andre og tredje plass er okkupert av gass og væskeemboli.

Oftest håndtere disse problemene må karkirurger, men avhengig av opprinnelsen til emboli involvert i behandling og nødhjelp skal ta generell kirurgi, kardiologi, traumer og selv fødselsleger.

Noen ganger er det mulig å oppløse eller kirurgisk fjerne fremmedlegemet fra fartøyet, helt eller delvis gjenopprette sirkulasjonen av organet eller vevet. I en rekke vanskelige tilfeller har vev tid til å dø - det er en såkalt nekrose eller infarkt i kroppen (lever, hjerte, hjerne, lunger, milt og så videre). Det mest triste resultatet for et massivt hjerteinfarkt i vitale organer er pasientens død.

Nedenfor vil vi snakke mer detaljert om hver type emboli.

tromboembolisme

Dette er den mest private typen emboli faste legemer. Fremmedlegemet som lukket lumen på fartøyet, i dette tilfellet, er en trombus - en blodpropp som løsnes fra dens formasjonssted (på hjerteets vegg, fartøyet) og kom inn i blodstrømmen.

Den primære lenken i utviklingen av tromboembolisme er dannelsen av en trombus. Trombi er dannet på tre hovedveier:

 1. Blodpropper etter veggen. Slike trombier dannes på de indre veggene til store og mellomstore fartøy på grunn av skade på indre fôr av fartøyet - endotelet. De hyppigste årsaker til parietal tromber er åreknuter, aterosklerose, vene tromboflebitt, autoimmun vaskulær sykdom - vaskulitt, vaskulær aneurisme. For det første er slike trombier festet til veggene på fartøyene, men de kan gradvis komme seg og gå til "fri svømming".
 2. Blodpropper på bakgrunn av hjertesvikt. Med normal rytmisk arbeid i hjertet, beveger blodet i karene i like jerks. Hvis abnormiteter i hjertet - atrieflimmer, alvorlig takykardi, hjerteinfarkt, hjertefrekvensen og blod bli uberegnelig "pisket" i store skip og hjertekamrene, som smør churn. Dette er hvordan sirkulerende koagulasjonsformer danner som kan strømme inn i blodet av ethvert organ i kroppen.
 3. Blodpropper på bakgrunn av forstyrrelser i blodkoaguleringssystemet. Normalt opprettholdes blodets væskestatus av to kontrollsystemer: koagulasjon og antikoagulant. Hvis, av en eller annen grunn, den første har forrang over den andre trombien, opptrer spontant i blodet. En slik situasjon oppstår mot høy temperatur, uttrykt dehydrering, arvelige og ervervet blodforstyrrelser (antifosfolipid syndrom, arvelig Trombofili), hormonelle prevensjonsmidler og andre forhold.

Den hyppigste - ca 60-80% av tilfellene - er en lungeemboli eller PE.

Gass blokkering

Hva er gassemboli? Emboli for denne typen sykdom er gassbobler.

Hvordan kan bobler komme inn i blodstrømmen:

 • Med skader eller kirurgiske inngrep på organene i brystet (lunger, bronkier), jugular vener.
 • Med mislykket intravenøs manipulasjon - injeksjon og kateterisering av store årer.
 • Ved brudd på abortsteknikken ved vakuum aspirasjon av fosteret eller hysteroskopi - undersøkelse av livmorhulen med et spesielt instrument med kamera.
 • Noen forskere skiller separat den såkalte luftemboloen. En slik situasjon oppstår ikke på grunn av den kunstige introduksjonen av gassbobler, men i dissonans i å løse sine egne gasser - oksygen og karbondioksid - i blodet. Den vanligste varianten av luftemboli er en kausjonssykdom, eller en sykdom hos dykkere. Jo lavere havnivået er, jo høyere atmosfærisk trykk. Jo høyere trykk, jo flere gasser oppløses i blodet. Når det eksterne trykket avtar, oppstår omvendt prosess, og gassen begynner å danne bobler. Den skarpere overgangen fra høy til lavt trykk, jo flere slike bobler dannes.

Oftest påvirker luft- og gassembolier lungene, hjernen og ryggmargen og hjerteskarene.

Blokkering av væsker

Dette er den tredje hyppigste patologiske varianten. I rollen som dråper-emboli i dette tilfellet virker følgende væsker:

 1. Amblerøst vann. Embolisme av fostervann i fødsel er en av de vanskeligste og uforutsigbare situasjonene i obstetrik. Frekvensen av denne komplikasjonen er lav - fra 1: 8000 til 1: 40.000, men dødeligheten til unge mødre er den høyeste - opp til 80%. Fostervann kan gå inn i livmor fartøyene i alvorlig fødsel med oxytocic, ved å anvende pinsett eller vakuumvifte, med store frukter og polyhydramnion, uregelmessig eller overdreven uteruskontraktilitet. Klikk på bildet for å forstørre
 2. Dråper fett - fett slags emboli, som oppstår når traumer av store lange ben, massiv forelsket av underhudsfett, brannskader, forgiftninger og uriktig administrering av legemidler på grunnlag av fett.

Vanligvis påvirker væskeemboli hjertet og lungene, og fettemboler påvirker lungene, øyets nese og hjernen.

Bakteriell patologi

Bakteriell emboli kan tilskrives emboli av faste legemer, men tradisjonelt ser denne arten ut som en separat patologi. Hva er funksjonene i bakteriell emboli, hva er det?

"Cork" i fartøyene i dette tilfellet er blodpropper - bakterier, sopp eller protozoer. Selvfølgelig kan en eller flere mikroorganismer ikke lukke fartøyets lumen. Tale i dette tilfellet handler om akkumulering av millioner av slike mikrober på overflaten av noe substrat. Et slående eksempel på en slik bakteriell embolus kan bli ødelagt vev bakterier fragmentet kuttet ut av lumen av fartøyet sammen med de patogene mikroorganismer - delen av milt eller lever abscess, osteomyelitt fragment knuste ben, fiber nekrotisk eller død muskel.

Embolisme på grunn av leverabscess

Bakterielle screenings med blodstrøm kan falle inn i alle deler av kroppen. Den farligste er embolus i lungene, hjertet og hjernen.

karakteristiske symptomer

Ledende symptomer på emboli vil avhenge av hvilken og hvilken diameter krukken har "pluggen". Vi lister den hyppigste og farligste lokaliseringen av emboli:

 • Emboli i lungearterien. Blokkering av de små grenene av lungene arteriene kan oppstå nesten asymptomatisk - med litt feber, hoste, kortpustethet litt. Med tap av store grener av et bilde av akutt respiratorisk utilstrekkelighet og pulmonalt infarkt - et markert fall i blodtrykket, økt hjertefrekvens, blåaktig, kortpustethet, angst og mangel på luft, brystsmerter, hoste, hemoptyse.
 • Korking av cerebral fartøy. I forkant vil bli utstedt et såkalt nevrologiske symptomer - tap eller uoppmerksom på, delirium, kramper, ensidig eller svakhet muskellammelse, besvimelse og normalt utseende av patologiske reflekser. Videre forverres tilstanden, pasienten kan falle inn i et koma med depresjon av pust og hjertets arbeid.
 • Patologi i hjertets hjertebeholdere. Det ledende symptomet er et kardiogent sjokk - alvorlig brystsmerte, bevissthet, unormale hjerterytmer, en blodtrykksfall.
 • Blokkering av mesenteriske fartøyer - tarm fartøy - er ledsaget av en diffus magesmerter, kvalme, oppkast, forekomst av flytende avføring blandet med blod, feber med en ytterligere forsinkelse av avføring og gass, abdominal distensjon og økt smerte.

diagnostikk

Vi må vite at vaskulær emboli, du mistenker at noen akutte situasjonen har oppstått, spesielt i nærvær av de ovennevnte risikofaktorer (benbrudd, atrieflimmer, fødsel eller alvorlig svikt i livmor manipulasjon, brudd på blod koagulasjon og D. osv.).

Diagnosen av emboli er ekstremt komplisert, det er spesielt vanskelig noen ganger å bestemme typen embolus. For å hjelpe leger kommer følgende typer diagnoser:

 • Generell blod- og urintest;
 • blodpropp eller koagulasjon
 • elektrokardiogram;
 • radiografi av lungene og bukhulen;
 • ultralyd undersøkelse av bukhulen, hjerte og blodkar;
 • datamaskin og magnetisk resonans avbildning;
 • Angiografi er gullstandarden for diagnose av emboli, spesielt tromboembolisme av lungene og hjertet. Denne undersøkelsesmetoden innebærer innføring av kontrastmateriale i de aktuelle fartøyene, fylle dem med kontrast og den etterfølgende røntgen. På bildet vil fartøyene og de fremmedlegemer som dekker dem, være tydelig synlige.

Metoder for behandling

Som i tilfelle av klinisk bilde, vil behandlingen avhenge av emboli og årsak til emboli. Vi viser de viktigste behandlingsmetodene:

 1. Lipid, eller oppløsning, terapi. En rekke embolier, spesielt friske, kan du prøve å oppløse ved å injisere visse kjemikalier i blodet. For eksempel brukes heparin og dets derivater, enzympreparater (streptokinase, urokinase og andre) for å fjerne trombi. Å oppløse fettdråper bruker løsninger av etylalkohol, glukose, lipostabil.

 • Baroterapi, eller trykkbehandling, er effektiv for caisson sykdom for gradvis utjevning av atmosfærisk trykk og løselighet av blodgasser. For dette blir pasienten plassert i et spesielt forseglet kammer med trykkregulering. aeropiezotherapy
 • Kirurgiske metoder - embobektomi. Fjerning av fremmedlegemer kan gjøres ved åpen tilgang, men nå er den mest brukte intravaskulær kirurgi angiografi under kontroll av en røntgen. Med bakterielle embolier er det nødvendig å rense infeksjonsfokusene kirurgisk og bruke massiv antibakteriell terapi.

 • Symptomatisk behandling rettet mot å redusere eller lindre symptomer - kardiogent sjokk, lavt blodtrykk, åndedretts og hjertesvikt, nevrologiske lidelser, og så videre. Dette inkluderer infusjonsterapi, innføring av midler som forbedrer blodsirkulasjonen, medisiner for å opprettholde riktig nivå av blodtrykk, kunstig ventilasjon.
 • Prognose for patologi

  Faren og prognosen for denne sykdommen er direkte avhengig av kaliber av tett fartøy og lokalisering. Jo større fartøyet, desto større blir vevområdet dør og slutter å utføre sin funksjon. Den farligste for liv og helseemboli i kar av noe kaliber i hjernen, lungene og i noen store arterier.

  Også, for prognosen, er faktoren av hastigheten på initiering av terapi og gjenopprettingshastigheten av sirkulasjonen veldig viktig. Jo tidligere behandlingen starter, desto større er sjansen for en gunstig prognose. Rehabiliteringsperioden og gjenoppretting av blodsirkulasjonen i det berørte organet kan ta flere måneder etter eliminering av den akutte perioden.

  Det meste dårlig prognose og høy dødelighet observeres dersom en fostervann emboli (80%) og massiv tromboembolisme store grener av lungearterien (60%). Relativt gunstige spådommer er registrert med caisson sykdom og fettemboli, så vel som med ulike okklusjoner av små kar.

  Hva er emboli: typer emboli

  Embolisme er opphør av blodstrøm eller lymfestrøm forårsaket av embolus.

  Embolus er en blodpropp som beveger seg gjennom blodet eller lymfesystemet, og dveler deretter i et lite fartøy og forhindrer blodstrøm eller lymfatisk drenering.

  En trombose er en blodpropp som delvis eller helt lukker blodet eller lymfekarret.

  Embolus er oftest en blodpropp, men det kan være luft, fett, et fragment av et tumorvæv, etc. Vanligvis er emboli forårsaket av en embolus, men det er også flere embolier, utløst av flere embolier.

  Viktig: hjerteinfarkt og hjerneslag - årsaken til nesten 70% av alle dødsfall i verden!

  Hypertensjon og trykksving forårsaket av det - i 89% av tilfellene blir pasienten drept med hjerteinfarkt eller hjerneslag! To tredjedeler av pasientene dør i de første 5 årene av sykdom!

  Typer emboli (video)

  Enhver fremmedlegeme som har eller dannet seg i blodet (lymfestrøm) kan provosere emboli.

  De vanligste er:

  • tromboembolisme - Embolus er en blodpropp som løsnes fra blodkarets vegg. Svært ofte slutter tromboembolisme for pasienten, dødelig. Dette skjer hvis clot hindrer en stor arterie i hjernen, hjertet eller lungen. Når embolus er liten, oppstår tilstopping av små kar. Fra det faktum hvor et slikt fartøy er lokalisert, avhenger bakgrunnen av embolispatologi. For eksempel, arteriell veneokklusjon grunne føre til hemoragisk infarkt lunge, små tromber forårsaket hjerte aneurisme, hjerteinfarkt eller endokarditt, forårsake multiple tromboembolisme (tromboembolisk syndrom), etc.

  Kategorier av emboli

  Det er to kategorier av emboli: arteriell, pulmonal. Den vanligste typen er lungeemboli.

  Arteriell emboli

  Som regel er embol, på grunn av hvilken arteriell emboli oppstår, dannet i blodkarene i lysken, kneet eller låret.

  Arteriell emboli er ingenting annet enn en komplikasjon av hjertesykdom.

  Et slående funn i behandlingen av hypertensjon

  Det har lenge vært fast etablert at fra hypertensjon kan ikke fjernes permanent. For å føle lettelse, er det nødvendig å kontinuerlig drikke dyre farmasøytiske preparater. Er dette virkelig så? La oss forstå!

  Hvis embolet dannet i lysken, knær eller hofter kommer inn i hjernen - utvikler hjerneemboli, noe som resulterer i et slag. Ifølge eksperter er ca 14% av hjerneslag forårsaket av cerebral emboli.

  Svært ofte blir arteriell emboli ledsaget av vekkelse av vevene i nedre ekstremiteter, og som følge av denne prosessen, amputasjon av bena. Hvis arteriell emboli ikke diagnostiseres i tide, og behandlingen ikke er startet innen de første få timene, blir det utført irreparabel skade på pasientens nyrer og tarmer.

  Lungeemboli

  Lungemboli er en patologi forårsaket av blokkering av lungearterien.

  I de fleste tilfeller kompliseres lungeemboli ved etterfølgende trombose av beinets og bekkenes dype vener. Vanligvis har denne patologien ikke innledende symptomer, og slutter derfor dødelig for pasienten.

  Komplikasjon i form av lungeemboli kan forårsake ortopedisk kirurgi, kirurgisk inngrep med kreft, samt kongestiv hjertesvikt.

  Det er ganske vanskelig å diagnostisere lungeemboli. Patologer hevder at i 90% av tilfellene oppdages denne patologien kun etter obduksjon.

  Risikofaktorer

  Risikofaktorene for arteriell emboli er:

  • langvarig sengen hviler;
  • kirurgisk inngrep;
  • fødsel;
  • hjerteinfarkt;
  • slag;
  • kongestiv hjertesvikt;
  • kreft;
  • fedme;
  • brudd på beinet, spesielt en åpen brudd i lårbenet;
  • bruk av orale prevensjonsmidler;
  • seglcelleanemi;
  • brysttrampe;
  • noen medfødte misdannelser;
  • alderdom.

  Alle de ovennevnte elementene er også risikofaktorer, lungeemboli, men de legges til noen flere elementer, for eksempel:

  • amatør dykking og flygende sport;
  • sportsskader;
  • dehydrering;
  • overdreven alkoholforbruk;
  • hyppige forkjølelser;
  • narkotikamisbruk
  • ukontrollert bruk av antihistaminer.

  symptomer

  Arteriell emboli

  Arteriell emboli følger alltid med alvorlige symptomer, så det er mye lettere å diagnostisere det. Tegnene på arteriell emboli er:

  1. Intense smerter i embolisområdet.
  2. Hud blek med en cyanotisk nyanse.
  3. Nummenhet og prikking over hele kroppen.
  4. Muskel svakhet og fullstendig lammelse.

  Lungeemboli

  Vanligvis har lungeemboli ingen symptomer, og det ser ut til at en person har plutselig død fra hjertestans. Men noen ganger er alle de samme symptomene tilstede, og så dette:

  • kortpustethet ledsaget av smerte i brystet;
  • rask puls;
  • hoste med slem
  • lavfrekvent feber;
  • opphopning av væske i lungene.

  Mindre vanlige symptomer inkluderer:

  • hoster blod
  • smerte i brystet forårsaket av bevegelse eller puste;
  • hevelse av bena;
  • blåaktig hudtone;
  • hyppig synkope
  • oppblåste årer på nakken.

  Hvis noen type emboli ikke er diagnostisert, og følgelig ikke begynte å bli behandlet i tide - en prognose, for pasienten, ugunstig.

  emboli

  Embolisme er en tilstand hvor lumen av karene er blokkert av en embolus, det vil si en partikkel brakt med blodstrøm (en avbrutt trombus, fett fra skadet vev eller luft fanget i et kar, etc.). Embolisme i lungearterien, kar, hjerne, hjerte kan være årsaken til menneskelig død. Når en blodpropp (embolus) kommer inn i arterien, beveger den seg sammen med blodstrømmen til den sitter fast i arterien med et mindre lumen og dermed blokkerer blodstrømmen i den. Hvis blodproppene stenger blodåren, blir det derfor et resultat av at væskeleveranser med arterielt blod forstyrres. Vev som skyldes mangel på blodtilførsel begynner snart å mangle oksygen og andre viktige stoffer, noe som fører til langsom død (nekrose). Når arterien av den nedre ekstremitetens arterie plutselig er skarp smerte i beinet, blir huden på beinet kald, bleker, muskeltonen i vevet avtar og følsomheten svekkes.

  symptomer

  Emboli i lungene:

  • Kortpustethet, hjertebank, brystsmerter.
  • Bevisstap.

  Emboli av nedre lemmer arterier:

  • Smerte i det berørte underlivet.
  • Bevisstap.
  • Forringet følelse, lammelse og kalde ekstremiteter.

  årsaker til

  Blodpropper (så lenge de ikke kommer fra veggene i blodårene og ikke beveger seg med blodstrømmen, kalles trombi) tetter arterien. Klumpene i tromben kalles emboli. Den vanligste embolien av lungene, der embolusen bæres med blodstrømmen, sitter fast i lungearterien. Embolus, fast i en annen arterie, forårsaker systemisk emboli. I dette tilfellet er kilden til embolusdannelse vanligvis en blodpropp i hjertet, som ofte dannes etter hjerteinfarkt. Kliniske manifestasjoner av patologi er avhengig av emboliseringsstedet. Dannelsen av trombi bidrar til skade på vaskulærveggen (aterosklerose, septisk skade på hjerteventilene), reduserer blodstrømmen og endrer seg i blodkoaguleringssystemet.

  Risikoen for emboli er oftest opplevd av kvinner som bruker hormonelle prevensjonspiller, samt kvinner som røyker. Røykerne har ofte en blokkering av venene på underdelene.

  Hjerteskader og trombose i underekstremiteter

  Hvis hjertet er skadet, for eksempel med mitralventilssykdommer eller etter hjerteinfarkt, kan blodpropper dannes. Dette skjer også med trombose i nedre ekstremiteter. Når immobilisering av underbenet, for eksempel ved bruk av et gipsdekk, senkes blodstrømningshastigheten i venene på underekstremiteten. I tillegg påvirkes blodproppen av røyking, hormonelle prevensjonspiller, mangel på væske i kroppen, for eksempel hvis kroppen ikke mottar den nødvendige mengden væske under store fysiske belastninger, blodet "tykker". Hvis flere slike faktorer samtidig vises, øker sannsynligheten for blodpropper.

  behandling

  Med emboli utføres kirurgisk eller medisinsk behandling. Den mest effektive metoden for behandling er fjerning av blodpropp fra arterien ved en operativ rute (utfører den såkalte embobektomi). Men med nederlaget i lungene ville en slik operasjon være ekstremt vanskelig og farlig for pasientens liv. På den annen side er lungeemboli ofte ikke så vanskelig, derfor er det ingen indikasjoner på obligatorisk kirurgisk inngrep. I mellomtiden, med nederlaget i nedre ekstremiteter, er den beste utveien kirurgi. Hvis fartøyet er tilstoppet og det ikke er mulighet for å fjerne embolus, prøv å oppløse blodproppen ved hjelp av medikamenter. Denne behandlingsmetoden kalles trombolyse. Det kan imidlertid ikke alltid brukes, for eksempel i postoperative pasienter kan blødning oppstå når denne metoden brukes. Når trombolyse brukes til å forhindre dannelse av ny trombi og reembolisme, foreskrives medisiner som reduserer blodpropp.

  Først av alt, for å forhindre hindring av blodkar av en embolus, er det nødvendig å slutte å røyke. Også, du bør bli kvitt overflødig vekt, flytte mer og spise riktig. Detaljert informasjon om anbefalte rettsmidler for denne patologien kan fås fra den lokale legen som skal vurdere kroppens individuelle egenskaper og gjøre hensiktsmessige anbefalinger. Til dette formål utfører doktoren visse studier: måler blodtrykk, bestemmer mengden glukose og lipider (fett) i blodet. I tillegg vil han gi pasienten et elektrokardiogram (EKG).

  Sykdomskurs

  I emboli på grunn av utilstrekkelig blodtilførsel, påvirkes kroppens vev, som vanligvis mater den tilhørende arterien.

  Det er nødvendig rettidig behandling, som består i å gjenopprette patentering av arteriene. Funksjoner av den berørte arterien tar sikkerhetsårer, deres spontane ekspansjon finner sted, noe som forhindrer vevskader. En vanlig årsak til emboli er aterosklerose. Blodpropper dannes på veggene til de berørte blodårene. På grunn av det faktum at disse lesjonene er uhelbredelige i dag, kan emboli gjentas.

  Spesielle former for patologi

  Den vanligste typen emboli er en blokkering av lungene eller underekstremiene med blodpropp som skiller seg fra blodkarets vegg. Imidlertid er det andre organer, hvis funksjoner kan brytes på grunn av obstruksjon av fartøyet ved embolus.

  Embolisme av mesenteriske arterier

  Tarmene leveres med blod fra øvre og nedre mesenteriske arterier. Det kan være blokkering av en av disse arteriene. Et karakteristisk og farlig symptom er en plutselig paroksysmal smerte i magen, noe som avtar om noen timer. Når, etter en tid, smerter gjenopptas, kan den berørte delen av tarmene ikke lenger bli lagret. Hvis koaguleringen umiddelbart fjernes, forbedres pasientens tilstand umiddelbart, og den berørte delen av tarmen kan bli lagret.

  Fettemboli

  Noen ganger når beinene bryter inn i lungene, kommer ikke blodpropper inn, men fettfall, noe som fører til tilstopping av blodårene. En slik patologi kan påvirke nyrer, hjerte og hjerne.

  Luftemboli

  Tilstedeværelsen i blodet på mer enn 60 ml luft fører til brudd på hjertefunksjon og hjertestans. Denne farlige tilstanden kan også forekomme med caisson sykdom.

  Emboli og trombose

  Trombose er dannelsen av en trombose i blodkarets lumen. En blodpropp på karveggen kalles en trombus, skilt fra den av en embolus. Med blod kan emboler komme inn i arterien. Når det er blokkert, utvikler seg emboli.

  Embolisering av blodårer, arterier: typer, symptomer, behandling, forebygging

  Luftemboli, tromboemboli... Ordet "emboli" for folk flest betyr noe forferdelig, det er referert til som en ung mann i sin beste plutselig forlot denne verden, det vil si som dødsårsak er ofte kalt en emboli.

  Hva representerer dette konseptet virkelig? Så er emboli virkelig skummelt, eller kan det alltid forhindres? Disse og andre problemer vil vi forsøke å adressere videre.

  Hva er emboli?

  Det faktum at en væske som beveger seg i et lukket fartøysystem, kalt blod, skaper optimale forhold for kroppens normale vitale aktivitet, lærte vi fra skoleløpet av anatomi. Blod fra biologisk synspunkt regnes som en kolloidal løsning som bærer ulike proteinstrukturer som er i stand til å feste eller gi til kroppens nødvendige produkter.

  Å ha en viss sammensetning utfører blodet viktige funksjoner, men beveger seg langs karene og når de mest avanserte hjørnene i menneskekroppen, brenner den ikke normalt i blodet. Under ugunstige forhold kan partikler som ikke er iboende i sammensetningen (emboli) komme inn i blodet, eller med utvikling av patologiske prosesser i blodkarene begynner å oppstå trombi. Tromber og emboli annen opprinnelse, ikke oppløses i en flytende tilstand og ikke inngår i blod, men kan være betydelig, men beveger seg sammen med blodet, kan bli sittende fast og blokkere karet (okklusjon). På dette tidspunktet stopper trafikken, og et iskemisk fokus dannes rundt ulykkesstedet.

  benkar - den mest "aktive" kilden til den vanligste embolien - tromboembolisme

  Patologisk prosess, som tillot invasjonen av blod eller dannelse av partikler i den uvanlige for henne, førte til konsekvenser som vi kaller emboli (tromboembolisme eller om blodpropp er anerkjent skyldige ulykke). Emboli i blodet kan være stort og lite, flytte i flertallet eller i entallet. Selvfølgelig er store partikkelstørrelser farligere, da de er i stand til å blokkere et viktig fartøy, stopper blodstrømmen, som ofte forutsetter et livstopp.

  I et merkelig kloster med sin charter...

  "Blodkarpluggen" bæres vanligvis av selve blodet, det vil si at embolen flyr i samme retning (ortopedisk). I noen tilfeller advarer embolier imidlertid ikke reglene som er diktert av naturen og aksepteres av menneskekroppen:

  • Partikler som har en tetthet som er større enn plasma, kan bevege seg i strid med lovene i hemodynamikk. Bruk deres egen tyngdekraft, de endrer retning og går mot blodets strøm. For eksempel fra en hul vene kan de falle inn i lever-, nyre- og muligens lårbener (retrograd emboli).
  • Ved hjelp av anatomiske defekter i hjertet strukturer (anomalier av atrial eller ventrikkelseptumdefekter andres, slik at å hoppe ut av det venøse system i arterielt), kan emboli passere fra en vene inn i arterien uten medvirkning av lungene, det vil si uten å gå gjennom en liten (lunge) sirkulasjon (paradoksal emboli). Et eksempel på den paradoksale varianten kan også tjene som mikroembolisme av blodkar gjennom arteriovenøse anastomoser.

  I mellomtiden er graden av fare for kroppen, som kommer fra embolien, helt avhengig av hvilket fartøy som er blokkert. Hvis hendelsen skjedde i de små blodårene, er det sannsynlig at det kan gå ubemerket - collaterals raskt vil bidra til å eliminere problemet ved å ta vare på restaurering sirkulasjonsfunksjon.

  De verste forutsigbare konsekvensene kan forventes fra lungeemboli (og dets grener), koronarbeholdere og cerebrale kar. Uforutsigbarheten av utfallet forblir selv med umiddelbar gjenopplivning.

  Hva kan bli et hinder?

  Årsaken til å stoppe blodstrømmen kan være noe fremmed for sirkulasjonssystemet, for eksempel:

  emboli i blodet

  Solid - akkumulering av mikroorganismer, eller fragmenter av vev som er dannet i løpet av patologisk prosess, parasitt lekket inn i blodet, et fremmed objekt fanget utilsiktet utad med injeksjoner eller annen manipulering av feilen til pasienten;

 • Væske, ofte amniotisk (fostervann) eller fettdråper;
 • Gasser (luft oftest);
 • Blodpropper eller -skrap (tromboemboler);
 • Noen medisiner, for eksempel oljeløsninger, som er laget utelukkende for subkutan (samme kamfer) eller intramuskulær injeksjon, men ikke intravenøs.
 • Avhengig av årsaken til hvilken en partikkel som migrerer i blodet oppstod, hva er det representert av (hvilket stoff) skille typer embolier:

  • Tromboembolisme. Årsaken er blodpropper: hvit, rød, blandet. De kommer seg helt eller delvis ut på en reise som vanligvis ender raskt, fordi en blodpropp stor størrelse kan ikke lang "vandre" gjennom fartøyene i sirkulasjonssystemet, et sted, han bare ikke komme gjennom;
  • Fettemboli. Emboli fra fett, komme inn i blodet og fritt passere gjennom store kar, skaper hindring i kapillærene i mange organer (lunger, nyrer, hjerner);
  • Emboli med væske. Oftest blir det husket i forbindelse med obstruksjon av kar med fostervann, selv om den nevnte fettembolien også ofte refereres til dette skjemaet;
  • Luftemboli, Årsaken er klar for alle - inntrengningen av luft inn i blodet;
  • Gassemboli - med caisson sykdom, selv om noen forfattere kombinerer det med antenne;
  • Emboli med fremmedlegeme. Som en embol blir ofte ammunisjonstyper vurdert, hvorav de fleste er ganske store. I denne forbindelse flyr de ikke for blod, som små partikler - deres vei i blodet er vanligvis ikke lang. I tillegg, med en imponerende vekt, kan emboli ikke bare klatre, men også fritt overvinne bevegelsen av blod og falle ned (retrograd emboli). Til denne typen emboli er tilstopping av karet med kalk og kolesterolkrystaller;
  • Vev eller celleemboli. Dens hovedårsak betraktes som en patologisk prosess, ledsaget av ødeleggelse av vev, separasjon av biter og penetrasjon i blodet. Også denne typen emboli følger metastaser av svulster (tumoremboli);
  • Mikrobiel emboli - Kapillære fartøy dekker overbelastning av mikroorganismer (sopp- og bakterieinfeksjoner, multiplikasjon av protozoer, purulent smelting av trombosen).

  Clotting med trombus

  Før du går videre til en kort beskrivelse av tromboembolisme, ønsker jeg å fokusere på noen begreper som trombose og emboli, som mange mennesker finner sin identitet, så kombinere dem til ett - tromboembolisme. Dette er ikke helt sant, selv om trombose fører også til sirkulasjonsproblemer, men trombose blodpropp kommer ikke fra et eller annet sted, blir det dannet ved et spesifikt sete, hvis dens dannelse gunstige betingelser: Skader på karveggen, bremse bevegelsen av blod, hemostatiske forstyrrelser.

  vaskulær embolisme innebærer lukking av hulrommet i blodkaret av noen partikler, som kan være en blodpropp løsgjort fra stedet for dets dannelse, og plakk og fettet, og den luft, og mer så av tromboembolisme si nøyaktig når en trombe (eller del derav) ble et hinder i veien for blodstrømmen. Tromboembolisme, avhengig av sted for dannelse av blodproppen, kan ha forskjellige varianter av kurset:

  1. Blodpropper som er "født" i blodene i den store sirkel eller i det høyre hjerteets kamre, sendes til lungearterien og dens grener, skaper en katastrofal situasjon som kalles "tromboembolisme av lungearterien eller PE", noe som ofte forårsaker plutselig død, hvis en stor gren lider. Dødsfallet i lungeemboli skyldes imidlertid ikke så mye tilstedeværelsen av en mekanisk blokkering langs blodstrømmen, lungekoronarrefleks, når hjerteslagene i hjertet og lungene er spasmodiske. De sier at med lungeemboli "heldig" hvis lesjonen rørte ved et mindre fartøy, men det er mest sannsynlig at pasienten må tilbringe resten av livet trombolytisk terapi. Tross alt, ikke på en tom plass var det en lungeemboli, trolig i listen av kroniske sykdommer hos pasienten i lang tid vises hjerte-og karsykdommer, som ble årsaken til dagens ulykke.

  mekanisme av den vanligste lungeembolien

  Migrerende blodpropper kan blokkere lumen av karene i hjertet, nyre, tarmene, lemmer og andre organer. Det bør bemerkes at størrelsen på trombosen ikke alltid bestemmer alvorlighetsgraden av konsekvensene, her er lokaliseringen viktigere.

  For eksempel, stopper en blodpropp i nyre og milt, ingen spesiell fare for liv kan ikke holdes, okklusjon av femoral arterien, vil trolig føre til koldbrann (her hvordan det går), men den "lille trombik" sittende fast i midten cerebral arterie, er det svært sannsynlig at vil føre til utvikling av hjerneinfarkt og true pasientens liv. Når det gjelder lungene, kan situasjonen her vise seg å være den mest uforutsigbare og ofte veldig trist.

  Video: Lungembolismekanisme

  Årsaker til tromboembolisme

  Årsakene til overdreven blodpropper og trombose må søkes, fremfor alt, til patologien som oppstår med skade på vaskulære vegger, reduserer blodstrømmen gjennom blodstrømmen, med blødningsforstyrrelser (hypercoagulability). Det kan være, og kardiovaskulære sykdommer og endokrine lidelser (diabetes), og en defensiv reaksjon (ved brudd, støt eller andre skader), og effekten av giftige stoffer, og en blodtransfusjon (clots dannet i blodet, eller trombose pasientens blodåre). Alt av denne patologi spiller en rolle i blodpropper, som forårsaker tromboembolisme vil være når en blodpropp løsner, slår inn vandrende embolus og, til slutt, for å lukke et blodkar.

  Årsakene til koagulering av et blodkar ved en trombus representerer som regel en alvorlig hjerte- og vaskulær patologi, Konsekvensen av dette er tromboembolisme:

  • Myokardinfarkt og dets komplikasjoner (alvorlige arytmier, akutt venstre ventrikulær aneurisme);
  • Kombinert mitral reumatisk feber (atriell trombose);
  • Medfødt hjertesykdom;
  • Atrieflimmer;
  • Septisk endokarditt;
  • Aneurysm i abdominal aorta;
  • Aterosklerose av aorta (dannelsen av atheromatøse sår).

  Symptomer bestemmes av mange faktorer

  Sværheten av symptomene på tromboembolisme avhenger av hvilket fartøy som tok slaget. La oss gi noen eksempler.

  Tromboembolisme av arterielle kar i legemet

  Hvis en trombose sitter fast i hovedarmen i en lem, vil spasmen i dette bassenget, som oppstår etter embolien, skape forhold for dannelsen av en utvidet trombus som blokkerer kollateralene og hindrer dem i å engasjere seg i arbeidet. Som et resultat svelger vevet, metabolske prosesser forstyrres (metabolisk acidose), biokjemiske reaksjoner i vev oppstår med utgivelse av biprodukter som kommer inn i blodet og fører til forstyrrelser i hele kroppen.

  En skarp smerte i lemmen på grunn av spasmer vil føre til at en person tar hensyn til andre tegn på sykdommen:

  1. Nummenhet, kaldt snap, merket svakhet;
  2. Endring i fargen på huden på det berørte lemmet (det blir nesten hvitt);
  3. Lemmet synlig blir kaldere, spesielt fingrene;
  4. Årene synker, puls under lesjonen er fraværende, selv om over ulykkesstedet - det er hyppig;
  5. Følsomheten er redusert (først taktil og så dyp);
  6. Ekstreme svulmer, funksjonen er svært begrenset (det kan være sløv lammelse).

  Emboli av cerebral fartøy

  De primære årsakene til cerebral emboli: aterosklerose (utløpet av innholdet i den brutte plakk og etterfølgende trombose) og annen kardiovaskulær patologi, ledsaget av økt trombusdannelse. Emboluset beholdt i karet vil føre til arteriell obstruksjon, utviklingen av et iskemisk fokus, med de følgende konsekvensene. Tegnene på cerebral emboli vil sterkt lignes på det kliniske bildet forbigående iskemisk angrep eller hjerneinfarkt (iskemisk berøring).

  Lungeemboli

  Ikke ta lungemboli som en patologi med et obligatorisk dødelig utfall. Symptomer på PE er også avhengig av graden av forstyrrelser i blodstrømmen i lungene og dybden av forstyrrelsen av hemodynamikk i kroppens sirkel av sirkulasjonen. I tillegg er disse bruddene avhengig av andre faktorer:

  • Lengde av obturation;
  • Fartøyet ble lukket helt eller delvis;
  • Hvor mange grener led;
  • Hva er dybden av neurohumoral lidelser?
  • Den viktigste patologien som førte til denne situasjonen;
  • Pasientens tilstand før ulykken og ved ulykkesperioden.

  Klinikken av PE bestemmes av sin form. Hver av varianter har sine egne særtrekk, som danner seg i syndromer:

  1. Akutt respiratorisk svikt;
  2. Cardiovascular;
  3. "Pulmonalt hjerte";
  4. cerebral;
  5. Abdominal.

  Lungeemboli kan være av liten form og svært alvorlig. Når injisert inn i arterien trombe forholdsvis liten verdi viser tegn på pulmonalt infarkt (brystsmerter, feber, hemoptyse). Tilstedeværelsen av en stor blodpropp i lungearterien finner en mer hurtig gjennomstrømning: pasienten griper brystet, lepper og ansikt er blå, bankende puls, faller blodtrykket dramatisk. I andre tilfeller er det meget vanskelig å skille i de tidlige timer av luftfartøyet tromboembolisme akutt eller kronisk lungebetennelse, myokardinfarkt, akutt koronar insuffisiens - PE elsker " skjule under forskjellige masker.

  Fartøyet er tilstoppet med fett

  Fettfett vises oftest i pasientens blod fra sin egen kropp. Dette skjer når vevet er skadet (subkutant fett, benmarg). Ofte vil penetrasjonen av fett embol forekomme med brudd på lange rørformede bein og skuddssår.

  Fettemboli inkluderer olje (eller stoff) emboli, når stoffet, som representerer en oljeaktig løsning, kommer ved et uhell inn i blodet når det injiseres.

  Med frakturer, kan ikke fettembolighet bli lagt merke til - når lungene kommer fett inn i kjemiske reaksjoner og nøytraliseres av lipofagene. Bare i sjeldne tilfeller slutter fettembolien med lungebetennelse. Imidlertid, hvis 75% eller mer av de kapillære pulmonale karene går ut av handling, er det fare for å utvikle akutt lungesvikt og hjertestans.

  I større grad enn lys, med okklusjon av blodkar fettdråper lider hjernen, fordi hjernen emboli er alltid en sannsynlighet for at pasienten dør. Kjøpt i hjernekapillæren mikroemboli, forårsaker skade på hjernevævet (kapillærene brister, danner et stort antall småpunktsblødninger).

  Ambolia med fostervann

  Emboli med fostervann kan forårsake både moderens (i større grad) dødsfall og fosteret. Gnagd livmor og forskjellen mellom trykket i kroppen, hvor det er høyere, og resten av venøs sengen, er faktorer som bidrar til innføring av fostervann (AH) i blodet i mors kropp. Lignende forhold utvikler seg i ugunstige løpet av fødselsprosessen og postpartumperioden. I tillegg kan situasjonen komplisere pasientens eksisterende sykdommer (graviditetspatologi, hjertesykdom, diabetes mellitus), bruk av visse legemidler, plasentskader. Det er mulig at fostervannet kommer inn i blodet og i keisersnittet.

  Det bør tas i betraktning at fostervæsken i seg selv ikke er et ufarlig stoff for blodet. Den inneholder mange produkter som har alle evner av embolus, samt tromboplastin, som utløser trombusdannelse.

  Embolisme med fostervann er en alvorlig komplikasjon av fødsel, ofte å velge et "scenario" alene. Den akutte formen av DIC, hyperkoagulasjonsreaksjonen begynt (høy propper), har en tendens til å bevege seg raskt i den antikoagulerende trinn, noe som truer med å ukontrollert blødning og (ofte) meget triste dens konsekvenser (dødsfall).

  Symptomer på emboli hos AS utvikles med økning av akutt hjerte- og respiratorisk insuffisiens:

  • Angst, angst, svette, hoste med skummende sputum, oppkast;
  • Cyanose av ansiktets hud, hender og føtter;
  • En hyppig, knapt gripbar puls og en rask trykkfall (muligens utviklingen av sammenbrudd).

  Til pasientens død blir pasienten gitt irreversible lidelser som oppstår mot bakgrunn av hemorragisk og kardiogent sjokk.

  Forebygging av uønskede konsekvenser av hindret arbeidskraft i størst grad er tildelt den ledende fødsel fødselslege-gynekolog: obstetrikk justert midlene riktig valgt taktikk av arbeidsledelse, løpende vurdering av tilstanden mødre med hjelp av alle tilgjengelige laboratorie og bildediagnostikk bør gi en lykkelig fødselen av en ny mann.

  Farlige bobler

  Obstruksjonen av blodårene oppstår på grunn av tilstopping av luftbobler. Hvorfor luften kom inn i blodet er en helt annen sak. Negativt trykk i vener med stor kaliber er nok til å "suge" luften der. Luftemboli, i motsetning til koagulering av blodkar ved en trombus, skjer sjelden, og årsaken kan være:

  1. Sår av nakkekarene;
  2. Åpent overflate av livmor etter fødsel;
  3. Skader på lungene berørt av sklerose;
  4. pneumothorax;
  5. Åpent hjerteoperasjon;
  6. Tekniske feil i utførelsen av noen medisinske manipulasjoner, for eksempel med injeksjoner, når luft sammen med medisinen sendes til venen.

  Innestengt luft i venen med blodstrømmen, går i høyre atrium, stoppe der og bryter intrakardielle hemodynamikk, og som en konsekvens, den systemiske sirkulasjonen.

  Video: luftemboli - luftbobler i hjertet

  Symptomer på luft emboli oppstå tidlig og hurtig: pasienten siv, choker, griper brystet, blir blå, sett markert takykardi og det hurtige fall i blodtrykket.

  Forebygging av luftemboli er streng overholdelse av alle regler for kirurgisk inngrep og andre medisinske prosedyrer.

  Som et eksempel på gassemboli kan man si en kausjonssykdom (CKD, dykkers sykdom). Oppløsninger ved høy atmosfærisk trykk, og gass som er fanget i vevet, i human retur til den opprinnelige stilling (normalbetingelser), er også i ferd med å returnere blod til å danne bobler som ble emboli. De flyr gjennom kroppen og lukker kapillærkarene i mange organer og først og fremst hjernen.

  En lignende variant av emboli i andre tilfeller utvikler seg med gass ​​gangrene (som komplikasjon).

  Video: om luft og andre embolier med injeksjoner

  Hvordan unngå emboli?

  For å hindre emboli er det umulig å gi et tips:

  1. Forebygging av tromboembolisme inkluderer forebygging av alle sykdommer som er årsaken, og dette er en hel liste over patologiske forhold i hjerte- og karsystemet.
  2. For å unngå luftemboli må helsearbeidere følge alle foreskrevne lover i denne saken, fordi det ikke vil være en syk person å beordre hvordan man skal utføre en bestemt operasjon eller prosedyre;
  3. Sannsynligheten for kausjonssykdom krever oppmerksomhet til de som det truer - dykkere, amatør dykkere, og piloter er vanligvis godt klar over konsekvensene av ekstremt;
  4. Også fett og vevsemboli er lite avhengig av pasientens innsats: han kan rådes til å følge instruksjonene fra leger.

  Derfor viser det seg at pasienten bør være mest oppmerksom på forebygging av tromboembolisme, det vil si å beskytte hjertet og blodkarene og å lede alle anstrengelser til en sunn livsstil, og resten er et spørsmål om medisin.

  Les Mer Om Fartøyene