Embolisering av livmorarterier med livmodermomenter og tung blødning

Fra denne artikkelen vil du finne ut hvem som blir foreskrevet livmorarterie embolisering, hva er prosedyren, hvordan er det utført. Forberedelse for kirurgi, postoperativ periode, mulige komplikasjoner og videre liv. Kontra.

Uterin arterie embolisering (EMA) - en minimal invasiv kirurgisk prosedyre som benyttes for uterine fibroider (benign tumor) og tunge uterin blødning.

I denne prosedyren injiseres et spesielt legemiddel gjennom kateteret inn i arteriene, som leverer blod til myntens noder, for å blokkere dem. Dermed stopper svulsten blodtilførselen og reduseres i fremtiden. Den samme prosedyren gjør at du kan stoppe kraftig blødning.

En operasjon er foreskrevet av en gynekolog, utført av en endovaskulær kirurg.

Indikasjoner og kontraindikasjoner for ledning

Embolisering av livmorarterier brukes i uterine myoma som et alternativ til fjerning av fibroider (svulster).

Prosedyren kan også brukes som et preparat for fjerning av fibroider for å forhindre mulige kirurgiske komplikasjoner forbundet med blødning.

Den største fordelen med EMA er evnen til å redde livmoren. Ulempen i forhold til hysterektomi (fjerning av organet) - risikoen for tilbakefall forblir.

Forbereder for en operasjon

Før du går til prosedyren, bør du fullføre behandlingsforløpet med hormonelle medisiner, inkludert de som legen foreskrev for å kjempe med fibroider. Å ta hormonelle medisiner reduserer effektiviteten av operasjonen.

Når det gjelder de andre stoffene (inkludert for behandling av hjerte-og karsykdommer), fortell oss om deres opptak til legen. Mange av dem må bli kansellert 3-10 dager før operasjonen.

Analyser, resultatene av disse må bæres på hender:

På operasjonsdagen er det bedre å ikke spise frokost. Drikkevann kan være opptil 1-2 timer før operasjonen.

Kjernen i prosedyren og dens gjennomføring

Pasienten er innlagt på sykehus dagen før emboliseringen.

En halv time før intervensjonen kan gjøre en beroligende injeksjon, hvis en kvinne er psykologisk vanskelig å tolerere medisinske prosedyrer.

Operasjonen utføres under lokalbedøvelse.

 1. Legen går inn i et femoralt arteriekateter med en diameter på 1,5 mm gjennom en punktering eller et lite snitt.
 2. Et kontrastmiddel innføres i kateteret, som lar deg overvåke operasjonen ved hjelp av en røntgenstråle.
 3. Gjennom et kateter inn i arteriene som leverer blod til knutepunktene, injiserer de et spesielt stoff for blokkering. Dermed stopper svulsten blodtilførselen og reduseres i fremtiden.

Hele prosessen tar fra 20 til 90 minutter, avhengig av de enkelte egenskapene til sirkulasjonssystemet til en kvinne.

Prosessen med uterin arterie embolisering

Postoperativ periode, mulige komplikasjoner

På et sykehus vil du være 2-3 dager etter embolisering av livmor myom.

Umiddelbart etter operasjonen vil det bli påført et trykkbinding på låret for å forhindre omfattende hematom og blødning på stedet for arteriepunkmenten. Ta det ut om 3 timer.

For å forebygge komplikasjoner (primært relatert til punktering av lårarterien) i 12 timer etter operasjonen, sengeleie, og ikke bøy benet i hofteleddet.

Bivirkningene av kirurgi som oppstår i normal og bekymret for flertallet av pasientene:

 • trekker smerter i underlivet;
 • økt kroppstemperatur;
 • unvoiced spotting fra skjeden;
 • forstyrrelser av urinering;
 • kvalme, oppkast.

De foregår vanligvis innen 1-4 dager. For å eliminere smerte, foreskrives pasienten, hvis ønskelig, smertestillende midler. Alle andre bivirkninger kan også elimineres ved symptomatisk medisinering.

Farlige komplikasjoner forekommer i ikke mer enn 1% av tilfellene. Disse er smittsomme sykdommer i livmorhalsen, livmorbrekning (utilstrekkelig livmor sirkulasjon), blødning fra lårarterien, trombose i lårbenet.

Videre liv

En kvinne kan komme tilbake til jobb og hennes vanlige liv bare en uke etter operasjonen.

I løpet av 7 dager etter embolisering av livmorfibre, anbefales fysisk aktivitet og vektløfting (mer enn 3 kg). Også på dette tidspunktet kan du ikke delta på massasjer, svømmebasseng, badstue, ta et bad, bade i vannet, solbat, inkludert i solariumet.

For videre levetid (etter 7-10 dager) pålegger EMA ingen restriksjoner. Du kan trene, jobbe med den gamle jobben, ha sexliv og til og med i fremtiden ha en baby i fravær av andre kontraindikasjoner i svangerskap og fødsel.

Effekter på menstruasjonssyklusen

Det bemerkes at i de fleste kvinner som gjennomgikk kirurgi, ble blodig utslipp under kritiske dager mindre rikelig.

I 3% av drift på 3-6 måneder etter prosedyren, menstruasjon uregelmessig, mindre ofte - fraværende.

I enkelte tilfeller kommer pasienter eldre enn 40 år etter prosedyren til overgangsalder. Imidlertid er forholdet mellom utbruddet av overgangsalderen og livmor-embolisering ikke studert.

Mulighet for forplantning

I medisin er det mange tilfeller når en kvinne som gjennomgikk EMA trygt nurtured og fødte sunne barn.

Det er også bevis på at kvinner som tidligere hadde utført en EMA, hadde alvorlige komplikasjoner av graviditet: moderkreft, prematur placentaseparasjon, tidlig fødsel, intrauterin føtal død.

Imidlertid er det ikke etablert en direkte sammenheng mellom disse sakene og det faktum at kvinnen hadde en EMA.

Effekten av livmoderpuls embolisering på videre graviditet og fødsel blir fortsatt studert.

Fordeler og ulemper ved EMA i sammenligning med fjerning av uterus

I forhold til fjerning av livmor har EMA også slike fordeler:

 • Det er ingen risiko for komplikasjoner som peritonitt, sømdelinger;
 • mindre lang gjenopprettingsperiode (uke sammenlignet med 3 måneder etter hysterektomi);
 • Muligheten, hvis ønskelig, å lede seksuelt liv innen en uke etter operasjonen;
 • bevaring av kroppen, og dermed muligheten for fremvekst i fremtiden.

Den største ulempen er mindre effektivitet. Etter fjerning av uterus er risikoen for gjentakelse null. Men etter EMA er det i 7,5% av pasientene en gjentatt svulst i løpet av det første året, og ved 15-20% - i løpet av det videre livet.

Prognose, risiko for tilbakefall

Med hensyn til komplikasjoner er prognosen etter operasjonen gunstig. Farlige konsekvenser oppstår i mindre enn 1% av tilfellene.

Operasjonen pålegger heller ikke negativt avtrykk på kvinnens fremtidige liv, så det kan kalles trygt.

Gjør det uten bruk av generell anestesi og uten snitt (bruk bare punktering av femorale arterien). Disse er også ugjennomtrengelige plusser.

Operasjonen gir gode resultater. Avhengig av størrelsen på myomens noder, reduseres de enten med mer enn 50%, eller forsvinner.

Symptomer slutter å bekymre en kvinne i 95% av tilfellene.

Embolisering av arterier i livmorfibroider: indikasjoner, prosedyre, resultat

Reproduktiv medisin er en ekstremt delikat sfære. Det påvirker den mest verdifulle tingen i en kvinnes liv - evnen til å bære og føde et sunt barn. Og metodene som brukes i denne grenen av medisin er også kjent for sin delikatesse, fordi deres hovedmål er utseendet på et nytt liv, samt utarbeidelse av kvinnens kropp for hendelsen og bringe den til normal drift. Dessverre, må det sies at i den moderne verden antall kvinner som lider av sykdommer i reproduktive organer, slik som inflammatoriske prosesser, forekomsten av svulster med forskjellig etiologi, infertilitet, stadig øker hvert år. Og den vanligste svulsten hos kvinner er livmoromitten. Det er med denne sykdommen at det kreves en behandlingsmetode som uterin arteries embolisering (EMA), som vil bli diskutert neste.

Hva er myom i livmoren?

Myoma er en godartet neoplasma som fremgår av livmorskelen. Vanligvis ser det ut som en knute med uregelmessig form vevd av glatte muskelfibre, noen få millimeter til flere centimeter i størrelse. Oftest er hovedsymptomet på denne sykdommen livmorblødning, samt en følelse av trykk i underlivet, noe som overskrider en tegnsmerte. Mindre ofte kan symptomene på fibroider være ufruktbarhet og blæreforstyrrelser. Det skal bemerkes at forekomsten av denne typen neoplasma er svært høy - ifølge eksperter forekommer myoma hos hver 2-4 kvinner i reproduktiv alder (16 til 45 år).

Et interessant faktum: Den største fibroid registrert i verden veide 63 kilo.

Metode for uterin arterie embolisering: hva er det og når brukes det?

Generelt brukes embolisering av livmoren i følgende tilfeller:

 • Myom i livmoren i vekststadiet, hvis det ikke finnes patologier av livmorhalsen, eggstokkene, og også blant pasienter som har blitt diagnostisert som infertilitet mot bakgrunn av fibroider.
 • Uterin blødning som truer livet til en kvinne.

Hovedfaktoren for utnevnelsen av denne teknikken som hovedterapi er pasientens ønske i fremtiden å ha barn, for å opprettholde livmorets integritet, samt utseendet av en fobi før operasjonen. Det er tilfeller der embolisering av livmorarteriene påføres umiddelbart før operasjonen for å fjerne fibroids for å redusere blødningsrisikoen.

I vårt land betraktes en slik prosedyre som en kardinalt ny metode for bekjempelse av myoma. Imidlertid har den blitt vellykket brukt over hele verden siden 1970-tallet, i utgangspunktet for å eliminere livmorblødning under operasjon, og deretter som en uavhengig behandlingsteknikk. Siden 1996 har denne prosedyren blitt autorisert til å bli gjennomført i USA, og siden 1998 har den blitt tatt med i listen over tillatte endovaskulære inngrep fra Den russiske føderasjonsdepartementets helsedepartement.

Hva er essensen av endovaskulær embolisering av livmorarteriene? Denne metoden med sin effektivitet er forpliktet til å stoppe blodtilførselen av svulsten, som et resultat av hvilke myntens noder er redusert, og deretter - deres fullstendig forsvinning er mulig. I dette tilfellet, etter embolisering, mister en kvinne ikke evnen til å bære fødsel, gjenoppretter en normal menstruasjonssyklus og har muligheten til å ha et fullt seksuelt liv. Teknikken anses å være nyskapende mot bakgrunnen av den tidligere brukte enkle metoden for å kontrollere uterine myoma ved fjerning under en kirurgisk operasjon. Ved embolisering av livmorarteriene, er det ingen fremmedlegeme av organismen, er generelt anestesi ikke påført. En slik metode anses å være litt aggressiv og sparsom for den kvinnelige kroppen. Inntil 1998, i vårt land, ble myoma ansett som kurativ utelukkende kirurgisk. Ofte involverte denne operasjonen fjerning av svulsten sammen med livmor og eggstokkene, som et resultat av hvilket det ikke kunne være noen tvil om videreføring av slekten.

Hvordan utføres embolisering av livmorfibroider?

På forberedelsesstadiet instrueres pasientene å gjennomgå ultralydsundersøkelse av bekkenorganene. Også en cervical mucus er tatt. Dette er nødvendig for å utelukke muligheten for kreft-neoplasmer, inflammatoriske prosesser i bekkenorganene, der denne metoden ikke anbefales. Videre gjennom punkteringen i inngangsveggen, som med hvilken som helst prosedyre med angioplastikk, settes et kateterrør inn i lårbenet. Denne prosedyren er ikke for smertefull og utføres derfor under lokalbedøvelse. Etter dette leder legen, som kontrollerer innføringsprosessen ved hjelp av radiografi, et kateter i livmorarterien til hvor den begynner å forgrene seg, og forsyner blodet med myntens noder.

For å bekrefte kateterets korrekte plassering, samt å bekrefte fibrene, utføres et arteriogram - en kontrast substans synlig under røntgen injiseres i kateteret. Hvis alt er gjort riktig, starter kirurgen introduksjonen gjennom kateteret inn i arterien av små partikler av gelatinsvamp eller plastpreparater som polyvinylalkohol eller polyuretanskum. Hvis de kommer inn i smale fartøy, tette disse partiklene dem, noe som fører til at blodet ikke kommer inn i svulstvevet. For fullstendig blokkering av fibroider utføres en lignende prosedyre i begge femorale arterier. Deretter utføres et annet, kontrollert arteriogram som helt utelukker muligheten for blodtilførsel til neoplasma. Ved punkteringsstedet påføres en steril bandasje i 12 timer, hvorpå embolisering av livmormomomen anses fullstendig.

Video: 3D animasjon av emboliseringsprosessen

Gjenoppretting etter prosedyren

Fullstendig gjenoppretting etter at denne prosedyren tar omtrent to uker. Imidlertid er det ikke nødvendig å holde på pasientbehandling i løpet av denne perioden - mange kvinner forlater bladet rett på operasjonsdagen. Av funksjonene i omsorgen for pasienten i løpet av rehabiliteringsperioden kreves for å overholde sengeleie for 6-7 dager, tar smertestillende medikamenter for å unngå smerte og kroppstemperaturkontroll for å holde oversikt over mulig betennelse. I dette tilfellet kan legen også foreskrive antiinflammatoriske legemidler. For vellykket rehabilitering etter endovaskulær embolisering anbefaler eksperter at pasienten overholder følgende regler:

 1. Øk væskeinntaket i den første uken etter blokkering;
 2. Unngå å ta aspirin og andre blodfortynnere;
 3. Nekter å ta et bad og besøke badstuen eller badstuen i flere dager etter prosedyren;
 4. Pasientene er vist fullstendig fysisk og seksuell hvile i flere uker;
 5. Det bør unngås ved bruk av hygieniske tamponger i de første 3 månedene etter embolisering.

Video: Rapport fra operasjons perinatal senter

Fordeler med embolisering

 • Effektiviteten av denne metoden når 95%.
 • Som et resultat av embolisering er det ingen synlige spor: ingen kutt, ingen arr.
 • Etter innføringen av legemidlet er den gjentatte forekomsten av fibroider ekstremt usannsynlig, i motsetning til den kirurgiske behandlingsmetode.
 • Generell anestesi er ikke brukt, og derfor er det ikke nødvendig med lang og smertefull gjenoppretting etter at anestesien stopper.
 • Tiden brukt på sykehuset med uterinarterie embolisering er liten - vanligvis ikke mer enn to dager.
 • Denne prosedyren er angitt for mange kategorier av personer som ikke får gjennomgå operasjon.
 • Etter embolisering er evnen til å fødes helt bevart.

Kontraindikasjoner til prosedyren

Og fortsatt, selv denne metoden har sine begrensninger. Kontraindikasjoner til embolisering er som følger:

 1. Submucøse fibroids,
 2. Inflammatorisk prosess i bekkenorganene;
 3. graviditet;
 4. Tilstedeværelse av allergiske reaksjoner på medisiner som brukes til anestesi.

Komplikasjoner etter endovaskulær embolisering

Generelt er risikoen for komplikasjoner av noe slag etter slik behandling svært lav. I gjennomsnitt er det ikke mer enn 1%. Komplikasjoner fra embolisering av livmorskjellene kan være som følger:

 • Brudd på menstruasjonssyklusen i et halvt år etter prosedyren;
 • Utbruddet av den inflammatoriske prosessen innen de første dagene etter administrering av legemidlet;
 • Med submukøs type myom kan nye noder vises;
 • En ekstremt sjelden type komplikasjon kan være perforering av livmorarterier.

Ved komplikasjoner er det sannsynlig at pasienten kan trenge en operativ prosedyre for å fjerne fibroids for å fullføre behandlingen, men sannsynligheten er lav og er 1 tilfelle per 1000 prosedyrer.

Hvor og av hvem utføres emboliseringsprosedyren?

Etter å ha beskrevet en slik mirakuløs metode, kan mange kvinner spørre: hvor utføres embolisering? Siden denne metoden krever tilgjengeligheten av ganske dyrt utstyr, inkludert angiografiske enheter, som koster rundt $ 1 million, kan embolisering av livmorarteriene ikke alle klinikker. Det krever også spesiell røntgenbehandling, som ikke er tilgjengelig overalt. Begrensningen av å utføre et slikt inngrep pålegger også et lite antall kvalifiserte spesialister som kan utføre denne prosedyren. De kalles endovaskulære kirurger og er spesialister direkte i å utføre operasjoner på blodkar gjennom subkutane punkteringer. Siden retningen av endovaskulær kirurgi er relativt ny i medisin, er antallet av de som har øvelse i å utføre slike operasjoner svært liten. Hvis det er nødvendig å gjennomgå embolisering av livmorarterier, bør pasienten først rådføre seg med sin gynekolog, og deretter gå til en spesialisert klinikk hvor de utfører denne prosedyren. I Russland er disse hovedsakelig private medisinske reproduktive sentre.

Prisen på spørsmålet og menneskets mening

Det bør være forberedt på det faktum at prisen på embolisering av livmorarterier vil bli ubehagelig overrasket. Ofte overstiger det merket på 100 000 rubler for full gjennomføring av prosedyren. Dette er hovedsakelig på grunn av det allerede er nevnt ovenfor, kostbart utstyr, så vel som nye fremgangsmåter og relativt høye kostnader for legemidler som administreres og epidural. I tillegg, i følge meninger fra pasienter i slike klinikker, fører embolisering ikke alltid til fullstendig ødeleggelse av fibroider. Ofte stopper denne prosedyren sin vekst og bidrar til en reduksjon i noder. Også, nesten alle pasienter som forlot tilbakemelding på teknikken, klaget over alvorlige smerter i rehabiliteringsperioden. Som det fremgår av det ovenstående, en ny metode for behandling av uterine fibroider som en livmor arterie embolisering har begge sine støtte og motstandere i rekkene av både leger og pasienter. Fordelene ved denne teknikken over den kirurgiske metoden for å løse problemet i sin lave traumatiske for kroppen, treningshastigheten og en relativt liten gjenopprettingsperiode. En vesentlig ulempe er svært høy pris for avholdelse av et slikt inngrep, samt et lite antall kvalifiserte endovaskulær kirurgi, som kan emboliseres uten komplikasjoner og negative effekter på helsen til pasienten. Derfor er løsningen på dilemmaet, hvilken metode å bruke for å fjerne fibroids, bør du nøye veie "proffene" og "ulemper" ved hver metode før de bestemmer seg for å ty til arteriell embolisering eller kirurgi for å fjerne fibroids. Imidlertid bør det bli husket at etter endovaskulær embolisering kirurgi ikke bare mulig, men også å finne sted på en lavere risiko for blødning, slik at hvis det er mulig, prøve denne teknikken bør utvetydig, fordi det tidligere ble ofte brukt i verden er som preoperativ forberedelse pasienter.

Embolisering av livmorarterier

Embolisering av livmorarterier Er en mikrokirurgisk lavtraumatisk metode for behandling av nodal uterine myoma. Kjernen i teknikken består i den kunstige "tilstopping" av arterier som foder de myomatiske noder, for å redusere størrelsen og hindre ytterligere vekst.

Metoden for embolisering av livmorarterien blir stadig mer populær i vårt land, men i praksis av utenlandske spesialister har det lenge (siden 70-tallet) tatt et verdig ledende sted. Den økende interessen for denne teknikken forklares av økningen i antall pasienter med livmor myom. Ifølge noen eksperter registreres livmorfibroider i hver fjerde kvinne i alderen 16-45 år. Imidlertid er slike statistikker mest sannsynlig forbundet med utseendet på godt diagnostisk utstyr i forbindelse med økt kvalitet på forebyggende undersøkelser.

Den økende populariteten til teknikken for embolisering av livmorarterier forklarer den økte interessen i denne metoden. Som enhver medisinsk innovasjon, rundt embolisering er det mange rykter, frykter og feilteorier, og noen ganger er denne metoden forhøyet til rangen av panacea. I mellomtiden har metoden for embolisering av livmorarteriene tydelige indikasjoner og kontraindikasjoner, ikke egnet for hvert klinisk tilfelle, har fordeler og ulemper.

For å få en klar ide om hvordan og hvorfor de behandler myoma ved hjelp av embolisering, er det verdt å huske fra begynnelsen selve sykdommen - livmorens myom. Myom i livmoren er en formasjon av godartet opprinnelse som dannes i muskellaget i livmorveggen. I motsetning til populær tro blant kvinner er myoma ikke en ekte svulst, men den har flere lignende tegn. Vesentlige forskjeller i myomer fra svulster er dets forhold til kvantitative oscillasjoner av østrogener og en unik evne til uavhengig regresjon.

Myoma har ofte form av en knute med uregelmessige konturer. Den stammer fra det muskulære livmoderlaget (myometrium), derfor er dets sammensetning dominert av glatt muskel og bindevevselementer. Med flere myomer har noderne forskjellige størrelser og er på forskjellige stadier av dannelsen.

Ikke alle fibroids vokser på samme måte. Formet i myometriets tykkelse, kan den myomatiske knuten bevege seg mot livmorhulen når den vokser og danner "fremspring" under slimlaget (submukøs knutepunkt). Hvis veksten av noden er rettet mot den motsatte side av livmoren, er den funnet under den ytre, serøse, membran av livmorveggen (subserous node). Noen noder har ikke en tendens til å flytte til tilstøtende lag og fortsetter å utvikle "på stedet" - i muskellaget (interstitial node).

Små Iterstitiale myomatiske noder er oftere tilstede i livmor asymptomatisk og diagnostiseres ved et uhell. Noen ganger avslører en omprøving av slike noder ikke, eller merker en signifikant reduksjon i antall og størrelse.

Subkutøs lokalisering av myoma anses å være den mest ugunstige for klinikken og konsekvensene, lignende knuter deformerer livmorhulen og forstyrrer den korrekte operasjonen av livmormusklene. En asymptomatisk submukøs knute finnes i livmoren veldig kort, og forårsaker deretter livmorblødning og alvorlig menstruasjonssmerte.

Mer enn halvparten av alle diagnostiserte områder er relatert til subserous. De kommer sjelden til en stor størrelse, men kan provosere alvorlige konsekvenser. Et karakteristisk trekk ved den subserous node er dens svake forbindelse med muskellaget. Noen ganger skjer hovedvekten til en node på en slik måte at den etterlater seg en tynn, lang formasjon (ben) som forbinder den med myometriumet. Som et resultat blir subserosal node mobil.

Samtidig tilstedeværelse av myomatiske noder av forskjellig lokalisering kompliserer myomterapi.

Herding av myoma er mulig, men suksessen til en hvilken som helst behandling avhenger av den spesifikke kliniske situasjonen, nemlig:

- på pasientens alder (i overgangsalderen regenererer fibroids oftere);

- fra tilstedeværelsen av samtidig gynekologisk og ekstragenital patologi;

- på størrelse og antall noder

- fra lokalisering og vekst av fibroider;

Når man velger en behandlingsmetode, blir pasientens ønske om å få barn i fremtiden alltid tatt i betraktning, for det meste blir ofte fibroider skyldige i infertilitet.

Synspunktet at myoma er alltid kirurgisk fjernet er ikke sant. Små fibroider uten alvorlige komplikasjoner behandles konservativt, og bare i fravær av den rette effekten til kirurgisk behandling.

Embolisering av livmorarterier er et kvalitativt alternativ til kirurgisk fjerning av fibrene, noe som gjør det mulig å redde organet og gjenopprette dets opprinnelige funksjoner.

Embolisering av livmorarterier med myomer

Hvis noen biologiske vev er fratatt evnen til å "spise", stopper den å utvikle seg og dør da. Ernæring for alle vev og organer er gitt av sirkulasjonssystemet, slik at blodsituasjonen slettes, fører til døden. Dette er essensen av prosedyren for uterinarterieembolisering.

Livmoren leveres av to par store arterier: høyre / venstre livmor og høyre / venstre eggstokk. Myomatiske noder omgir perifhybroid vaskulær plexus, som bare knytter til livmorarteriene og ikke er relatert til arteriene i eggstokkene. Hvis du stopper blodstrømmen til livmorhulen, vil livmoren begynne å motta blod fra arteriene av eggstokkene, og myoma vil forbli uten blodtilførsel. Som et resultat begynner muskelceller av myoma gradvis å dø.

For å stoppe blodtilførselen til fibroidene noder, er det nødvendig å kunstig skape en mekanisk barriere mot blodstrømmen, er en slik en embolus - kunstig innføres i et blodkar mikroskopisk (mindre enn 500 mg) stykke av spesiell medisinsk kvalitet plast - polyvinylalkohol (PVA). Også, en embol blir noen ganger brukt partikler av gelatinsvamp eller mikrosfærer "Embosphere", gullballer.

Ethvert brukt embolus er helt trygt, forårsaker ikke allergiske reaksjoner og er biologisk kompatibel med omgivende vev. Kommer inn i livmorarterien, beveger embolen seg sammen med blodstrømmen, blokkerer lumen, stopper blodstrømmen til orgelet og følgelig til myomene. Livmoren fortsetter å levere blod fra arteriene av eggstokken, og fibrene i mangel av mat dør av og til.

Etter prosedyren for embolisering av livmorarteriene, er i flere uker erstattet av døde muskelelementer i myomaen av bindevev (fibrose), som senere også "løser".

I de fleste tilfeller (98%) etter embolisering av livmorhinnen, reduseres størrelsen på de myomatiske noder betydelig, eller deres fullstendig forsvunnelse oppstår. Som regel er det ikke nødvendig med ytterligere medisinske tiltak etter vellykket embolisering.

I de siste årene har emboliseringen av livmorarteriene blitt mer og mer brukt til å behandle myomer hos unge pasienter. Prisen på denne tjenesten er dessverre fortsatt høy. Denne metoden krever tilgjengeligheten av komplisert, dyrt utstyr og kvalifiserte spesialister, som bare noen få store klinikker eller betalte sentre har råd til. Derfor er kostnaden for embolisering av livmorarteriene alltid bestemt av en bestemt medisinsk institusjon. Det skal bemerkes at ikke bare emboliseringen av livmorarteriene utbetales av pasientene. Prisen på tjenesten dannes med tanke på den foreløpige undersøkelsen og undersøkelsen, blir også kostnadene for postoperative prosedyrer tatt i betraktning: sykehusopphold, undersøkelser, bandasjer, kontrollundersøkelser og andre.

I mellomtiden, hvis kostnaden for embolisering av livmorarteriene ikke tillater pasienten å godta det, kan legen alltid tilby ikke mindre effektive alternative behandlingsformer som ikke krever store økonomiske kostnader.

Myom i livmor er oftest diagnostisert hos unge pasienter med ufruktbarhet, i resepsjonen stiller de ofte spørsmålet - er graviditet mulig etter uterusarterieembolisering? Denne prosedyren har ingen negativ effekt på reproduktiv funksjon, men påvirker den indirekte. Hvis myoma er kilden til infertilitet, blir infertilitet eliminert når den elimineres, slik at livmor embolisering anbefales for kvinner med fibroider som vil bli gravid. Imidlertid er alle aspekter av effekten av embolisering på reproduktiv funksjon ikke studert grundig, siden denne metoden er relativt ny for innenlands gynekologi.

Å forsøke å utholde graviditet etter embolisering av livmorarteriene i det første og et halvt år er usikkert, da gjenopprettingsprosessen foregår i livmorveien, og det er en trussel om tidlig fødsel.

Det bør bemerkes at noen fibroids har årsaker. Selv den mest vellykkede og kvalifiserte fjerningen av noder er ikke ekvivalent med å eliminere årsaken til utviklingen, slik at myomatiske noder noen ganger kan formes igjen i andre deler av livmoren.

Hvordan livmoder arterier er embolisert

Prosedyren for embolisering av livmorarterien begynner når det foreligger resultater av en fullstendig undersøkelse av pasienten. Prosedyren er bare mulig med full overholdelse av indikasjoner i fravær av betennelse og ondartede neoplasmer.

Embolisering av livmorarterier blir aldri gjort uten en foreløpig studie av karene som matar livmoren. Ved hjelp av angiografi studeres vaskulaturens utforming og dens egenskaper.

For å utføre embolisering skal pasienten plasseres på et sykehus, og prosedyren selv utføres vanligvis av vaskulære kirurger. Forberedelse for embolisering av motorarteriene utføres i fem dager. I løpet av denne perioden må pasienten ta antibakterielle legemidler og justere eksisterende kroniske ekstragenitale lidelser. På emboliseringsdagen (senest 2 timer) administreres en intravenøs infusjon av antibiotikumet Ceftriaxon (eller analog) for å hindre smittsomme komplikasjoner.

Embolisering av livmorarterier, i motsetning til kirurgisk behandling, utføres uten snitt og direkte tilgang til uterus. Hele prosedyren utføres med obligatorisk lokalbedøvelse. For å gå inn i embolus inn i livmorarterien, utfører kirurgen stikke hull i den øvre del av høyre lår og settes inn i hullet vaskulære (1,5 mm i diameter) rør - et kateter. Gjennom kateteret blir embolet forsiktig satt inn i livmorarterien, som bare tetter opp dette fartøyet, og alle andre arterier påvirkes ikke.

Prosedyren krever en høy kvalifisering av kirurgen, hans evne til å håndtere komplekst anigrafisk utstyr og nøyaktig utførelse av alle stadier av "operasjonen". Siden embolisering krever visuell kontroll over hvor kateteret blir styrt, og hvordan embolus "tømmes", styres hele prosedyren av et arteriogram - en røntgenstudie av karene. For at fartøyene skal være tydelige på roentgenogrammet, innføres en spesiell kontrastfarge (fargestoff) i kateteret. Embolier blir introdusert vekselvis i både høyre og venstre, livmorarterier. De går ikke inn i myomoden, siden myomaskipene har en mindre diameter enn livmorhalmen.

Prosedyren for uterinarterie embolisering, som regel, varer ikke lenge. I gjennomsnitt må en kvalifisert kirurg, med godt utstyr, ikke bruke mer enn 35 minutter på det. Imidlertid, i nærvær av anatomiske trekk ved plassering av vaskulaturen og atypisk anordning av fibroider, kan embolisering vare lenger.

Korrekt utført prosedyre for embolisering av livmorhalsarterier utfordrer ikke alvorlig smerte, siden den utføres med foreløpig anestesi og varer bare i kort tid. Unntaket er kvinner med lav smertegrense og markert labilitet i nervesystemet, når frykt for prosedyren fremkaller utseendet av mer alvorlig smerte. Som regel er slike pasienter foreskrevet ekstra smertestillende midler og beroligende midler.

Under emboliseringsprosessen utvikler pasienten en følelse av varme, brennende og prikker i fremspringet i livmor og i lumbalområdet, som skyldes et kontrastmiddel som beveger seg langs fartøyene.

På sluttfasen er det nødvendig med kontroll angiogram og ultralyd. Hvis de bekrefter suksessen til prosedyren (mangel på blodstrøm i myomaområdet), fjerner kirurgen kateteret og setter et "presserende" bandasje på låret. Det kan fjernes om tre timer, men det er forbudt å bøye beinet i seks timer.

Gjenoppretting etter livmoderpuls embolisering

Prosedyren med embolisering gjør det mulig for pasienten å komme tilbake til normallivet relativt raskt. De første få timene (oftere til morgenen neste dag) etter embolisering av livmorarterien, er det nødvendig å observere sengen hvile og holde bandasje i en horisontal stilling. Ved punktsporing i de to første timene blir is påført for å redusere hevelse og unngå betennelse. Det er mulig at sykepleieren vil koble en dropper i retning av legen.

Etter at blodstrømmen stopper i livmorhulen, begynner myomceller å oppleve oksygen sult (iskemi), det vil si at de faktisk utvikler et hjerteinfarkt. Gradvis utvikler en total død (nekrose) av muskelstrukturer i myomaen. Konsekvensen av alle disse prosessene er intense smerter av et trekk i underlivet. De kan vare flere timer og svarer veldig godt til smertestillende medisiner.

I tillegg til smerte i løpet av de første timene kan andre effekter av uterinarterieembolisering oppstå: mild feber, svakhet, kvalme og / eller oppkast, utilpash og andre. Disse kliniske manifestasjonene kalles postemboliseringssyndrom og betraktes som fysiologiske, som de betyr perioden for tilpasning av organismen og ikke forårsaker skade på helse. De er godt docket med hjelp av medisiner, fortsett i kort tid og helt forsvinner på egen hånd.

Opphold på sykehuset i fravær av komplikasjoner er begrenset til tre dager, og pasienten vender hjem. Før pasienten utløses fra klinikken, utfører legen en kontroll ultralyd og angir en tid for gjentatte undersøkelser, vanligvis utført etter 2 uker, og deretter gjentatt etter 3, 6 og 12 måneder. Dessuten er pasienten forklart hvordan man kan kurere symptomene på post-emboliseringssyndrom alene.

Den mest aktive perioden med regresjon av myomatiske noder er de første seks månedene etter embolisering. I gjennomsnitt reduseres størrelsen på myomodusene 4 ganger på et år, og livmorstørrelsen går tilbake til normale verdier. Naturen og graden av regresjon av myomatiske noder påvirkes av deres størrelse og lokalisering. Noomene av myoma som ligger på bakre veggen regner i mindre grad. Submukosale noder som ligger svært nær livmorhulen kan uavhengig avkjøle seg og gå ut ("utvisning").

Ikke vær redd for pasientens intermenstruelle blodig utslipp etter embolisering av livmorarteriene, hvis de er midlertidige og ikke har en tendens til å forverre. Menstruasjonssyklusen går tilbake til forrige tilstand tre måneder etter prosedyren.

Negative konsekvenser av uterinarterie embolisering er oftere forbundet med feilene i utførelsen. Hvis prosedyren utføres av en kompetent kirurg ved bruk av egnet utstyr, er komplikasjonsfrekvensen svært liten (2%).

Fordeler, indikasjoner og kontraindikasjoner mot embolisering

Som enhver annen behandlingsmetode har uterinarterieembolisering strenge indikasjoner og kontraindikasjoner.

Indikasjoner for embolisering av livmorarterier er:

- størrelsen på livmoren er korrelert med en 9-ukers graviditet og mer;

- Enkelt eller flere myomatiske noder av forskjellig størrelse og plassering, forutsatt at deres dimensjoner ikke overstiger 8 cm;

- Menometrorrhagia (svært rikelig månedlig) mot bakgrunn av fibroider;

- Haster pasientens ønske om å gjennomføre prosedyren og hennes kategoriske avvisning av alternative terapier.

Det skal bemerkes at noen ganger embolisering av livmorarterier utføres som en foreløpig prosedyre før en konservativ myomektomi. Dette er tilfelle når pasienter har flere store (mer enn 8 cm) noder eller subserous flere noder. Prosedyren utføres for å redusere nodenes størrelse og forstyrrelsen av ernæringen før fjerning.

Embolisering utføres ikke dersom følgende kontraindikasjoner er tilstede:

- Giant fibroids, øker livmorstørrelsen til 20 eller flere uker med graviditet med mange noder av forskjellige størrelser;

- Enkle subserosity noder på en tynn stamme;

- Intramurale noder av stor størrelse (10 cm og mer);

- unormal blodtilførsel til myomatiske noder

- intoleranse av kontrastmedium som er nødvendig for angiografi

Infeksiøse-inflammatoriske prosesser i bekkenregionen;

Komplikasjoner etter embolisering er sjeldne. Noen ganger dannes en punktering av femorale arterien et hematom. I noen kvinner er post-emboliseringssyndrom mer alvorlig. Hos pasienter over 45 år kan eggstokkfunksjonen bli svekket.

Noen av pasientene merker at menstrual utslipp etter embolisering av livmorarteriene blir mindre. Noen eksperter hevder at embolisering i sjeldne tilfeller provoserer en tidlig oppstart av overgangsalderen.

Embolisering av livmorarterien har mye flere fordeler enn ulemper. Sannsynligheten for alvorlige komplikasjoner i denne metoden i forhold til andre forblir svært lav.

De viktigste fordelene ved denne teknikken er:

- minimalt invasiv og trygg

- Ingen behov for generell anestesi

- lav prosentandel av tilbakefall

- bevaring av kroppen og som en konsekvens muligheten til å føde;

- Hurtig terapeutisk effekt.

Hvis embolisering av livmorarterier er umulig, utføres en alternativ prosedyre - laparoskopisk okklusjon av livmorarterier.

Radiologi og radiokirurgi

(495) -506 61 01

Kateter embolisering

Hva er kateter embolisering?

Embolisering - en minimal invasiv metode for behandling, som reduseres til blokkering (okklusjon) av ett eller flere blodkar eller kanaler i vaskulære misdannelser (vaskulær utvikling lidelser form).

Når embolisering kateter (CE) bruker spesielle embolisering midler (narkotiske stoffer eller syntetiske materialer), som er introdusert inn i blodåren gjennom kateteret, som avbryter blodforsyningen til et bestemt område.

På hvilke områder benyttes kateter embolisering?

Kateter embolisering (CE) brukes i følgende tilfeller:

 • Forebygging eller kontroll av patologisk blødning, inkludert:
  • Blødning på grunn av skade, med svulster eller lesjoner i mage-tarmkanalen, for eksempel sår eller divertikula. Embolisering er behandlingen av det første valget for gastrointestinal blødning av en hvilken som helst etiologi. I tillegg er denne metoden for behandling svært ofte brukt til å kontrollere blødninger i bukhulen eller bekkenhulen med traumer i bakgrunnen av trafikulykker.
  • Uvanlig langvarig eller ekstremt rikelig menstruasjon, som forekommer mot bakgrunnen av livmorfibroider. I denne emboliseringen er et utmerket alternativ til hysterektomi, det vil si fjerning av uterus. Siden fibromioma har en intensiv blodforsyning, gjør bruddet etter CE tillater å redusere størrelsen på svulsten og kontrollere volumet av blodtap under menstruasjon.
 • Okklusjon (blokkering) av blodkar som bærer blod til svulsten, spesielt i tilfeller der svulsten ikke kan fjernes kirurgisk. Gjennomføring av CE reduserer størrelsen på svulsten eller bremser veksten, noe som øker effektiviteten av påfølgende kjemoterapi eller kirurgisk behandling.
 • Behandling av arteriovenøse misdannelser eller arteriovenøse anastomoser, eller fistler, som representerer en patologisk forbindelse mellom arterier og årer. Disse anomaliene kan forekomme i noen organer, inkludert hjernen eller ryggmargen. De fungerer som korte omveier som drenerer blod fra den normale blodbanen, noe som forstyrrer blodtilførselen og ernæringen av vev og organer.
 • Behandling av aneurysmer, som er fremspring i området med svekkelse av vaskulærveggen. Okklusjon av arterien, blodforsyningsaneurysm eller blokkering av fremspringet, som er et utmerket alternativ til en kirurgisk operasjon.
 • Behandling varikotsele, det vil si utvidelse av vener i pungen, som kan tjene som årsak til mannlig infertilitet.

CE brukes alene eller i kombinasjon med andre behandlinger, for eksempel radioterapi eller kirurgi.

Hvordan skal du forberede deg på kateter embolisering?

Som regel utføres en rekke blodprøver før prosedyren, som lar deg vurdere lever- og nyrefunksjonen, samt blodkoaguleringssystemet.

Det er viktig å fortelle legen din om alle medisiner som pasienten tar, inkludert urte, samt tilstedeværelse av allergi, spesielt til lokalanestetika, narkotika for bedøvelse eller joderte kontrast materialer. I noen tid før prosedyren skal slutte å ta acetylsalisylsyre eller andre legemidler som fortynner blodet, samt ikke-steroide antiinflammatoriske stoffer.

Det er også nødvendig å informere legen om nylig overførte sykdommer eller andre forhold.

Kvinner bør alltid informere den behandlende legen og radiologen om eventuelle muligheter for graviditet. Studier som bruker røntgenstråler under graviditet utføres som regel ikke for å unngå bivirkninger på fosteret. Hvis det er nødvendig, bør en røntgenundersøkelse ta alle mulige tiltak for å minimere effekten av stråling på det utviklende barnet.

Legen skal gi pasienten detaljert informasjon om hvordan man skal forberede prosedyren, herunder å fortelle om eventuelle nødvendige endringer i den vanlige ordningen for behandling av legemidler.

I tillegg bør du slutte å spise mat og væsker 12 timer før prosedyren. På hvilke medisiner du kan ta om morgenen, må du sjekke med legen din.

Før prosedyren skal pasienten undersøkes av behandlende lege og spesialist i intervensjonell radiologi.

CE er utført på sykehuset, som krever en kortvarig sykehusinnstilling i flere dager (vanligvis ikke mer enn tre).

I løpet av prosedyren må du ha en spesiell sykehusskjorte.

Hvordan ser utstyret til kateterembolisering ut?

Under prosedyren benyttes røntgenutstyr, et kateter og forskjellige syntetiske og medisinske stoffer som kalles emboliserende materialer.

For CE brukes vanligvis et røntgenrør, pasientens bord og en monitor plassert på radiologens kontor. For å overvåke prosessen og å overvåke legenes handlinger, brukes et fluoroskop som konverterer røntgenstråler til et videobilde. For å forbedre kvaliteten på bildene, brukes en spesiell forsterker, som er suspendert over pasientens bord.

Kateteret er et langt og tynt plastrør med en diameter mindre enn en blyant.

Valget av et emboliserende materiale avhenger av størrelsen på blodkaret eller misdannelsen, samt behovet for et midlertidig eller permanent behandlingsresultat. Følgende emboliserende stoffer skiller seg ut:

 • Gelfoam ™, eller gelskum, er et gelatinsvampmateriale som er kuttet i små stykker og satt inn i arterien. Med en strøm av blodgelatin når opp til noe hinder i fartøyet og stopper i nærheten av det. Etter en viss tid (fra flere dager til to uker), oppløses materialet.
 • Embolisering mikropartikler, slik som polyvinyl-alkohol og akryl-mikrosfærer belagt med gelatin, som er innført i blodstrømmen i en blanding med væske til okklusjon av små fartøy. Disse materialene brukes til konstant okklusjon av blodkar, inkludert ved behandling av livmorfibroider.
 • Emboliserende spiraler av forskjellige størrelser av rustfritt stål eller platina, som brukes til å lukke lumen av store fartøy. Spiralens struktur gjør det mulig å plassere det veldig nøyaktig i lumen av den skadede arterien for å stoppe blødning eller å stoppe blodstrømmen i aneurysmen.
 • Flytende skleroserende midler, som alkoholer, som brukes til å ødelegge blodkar eller vaskulære misdannelser. Innføringen av skleroserende materialer fremmer dannelsen av en trombus som lukker lumen av unormale vaskulære kanaler.
 • Flytende limblandinger som raskt størkner ved innføring i karet.

I tillegg, under prosedyren, benyttes andre innretninger og utstyr, for eksempel intravenøse infusjonssystemer og apparater for overvåkning av blodtrykk og palpitasjon.

Hva er grunnlaget for å gjennomføre kateter embolisering?

For å visualisere blodkaret, brukes en røntgenundersøkelse mot bakgrunnen av innføringen av kontrastmateriale. Under røntgenkontrollen legger legen kateteret gjennom huden inn i karet og fremmer det til ønsket punkt. Etter dette blir et syntetisk materiale eller medikament substans (et emboliserende legemiddel) introdusert i karet eller vaskulær misdannelse gjennom kateteret.

Hvordan utføres kateter embolisering?

Minimalt invasive prosedyrer under visualiseringskontroll, som kateterembolisering, skal utføres av en ekspert i intervensjonell radiologi i operasjonen.

Før prosedyren foreskriver legen en instrumental undersøkelse: ultralyd, datatomografi (CT) og / eller magnetisk resonans imaging (MR).

Legen hjelper pasienten til å holde seg på operasjonstabellen. For å kontrollere hjerteslag, puls og blodtrykk under prosedyren, brukes enheter som kobler seg til pasientens kropp.

Sykepleieren legger systemet for intravenøs infusjon, gjennom hvilken pasienten skal injiseres med beroligende midler. I andre tilfeller er generell anestesi mulig.

Huden på stedet for innsetting av kateteret er grundig renset av håret, desinfisert og dekket med en kirurgisk drap.

En dot snitt av huden eller en liten punktering utføres.

Et kateter (et langt, tynt og hul plastrør) ledes til en patologisk endret arterie gjennom huden under visualiseringskontroll.

For å bestemme den nøyaktige plasseringen av den vaskulære anomali eller blødningsårsaken, settes et kontrastmateriale inn gjennom kateteret, etterfulgt av en rekke røntgenbilder. Etter ferdigstillelse av prosedyren er det nødvendig med en ekstra serie bilder, som gjør det mulig å verifisere fraværet av blodstrøm i den nødvendige arterie- eller vaskulære misdannelse.

Etter avslutning av prosedyren fjernes kateteret, blødningen stopper, og et bandasje påføres såret. Sying er ikke nødvendig. Deretter fjerner sykepleieren systemet for intravenøs infusjon.

Ved behandling av intrakraniell arteriovenøs misdannelse (AVM) administreres en liten mengde emboliseringsmiddel først etterfulgt av en nevrologisk undersøkelse av pasienten. Dette gjør det mulig å sørge for at det ikke er noen negative effekter på viktige deler av hjernen. Ved normale undersøkelsesresultater blir emboliserende legemiddel administrert i full dose.

Med massiv AVM-behandling er delt inn i flere faser, som hver er utført i henhold til tidsplanen. For eksempel kan et kurs bestå av 2-3 trinn med intervaller på 2-6 uker.

Etter prosedyren må du være i seng i 6-8 timer.

Avhengig av alvorlighetsgraden av vaskulære endringer, er varigheten av CE fra 30 minutter til flere timer.

Hva bør forventes under og etter kateter embolisering?

Til pasientens kropp er tilkoblede enheter for overvåking av hjerteslag og blodtrykk.

Når du planlegger systemet for intravenøs infusjon, så vel som med innføring av lokalbedøvelse, kan man føle en enkel injeksjon.

Hvis prosedyren utføres under lokalbedøvelse, injiseres sedativer (sedativer) intravenøst, som ledsages av døsighet og en følelse av avslapning. Avhengig av graden av sedasjon, kan pasientens bevissthet bevares eller fraværende.

Innføringen av kateteret ledsages av lett trykk, men det er ingen signifikante smertefornemmelser.

Ved innføring av kontrastmateriale er det ofte en følelse av varme eller varme.

Bivirkninger under CE er utviklet hos de fleste pasienter. Den vanligste av disse er smertesyndrom, som kan kontrolleres av analgetika i tabletter eller injeksjoner.

Hvis embolisering utføres på livmorfibre, opplever kvinner ofte alvorlig smerte i type spasmer umiddelbart etter prosedyren og innen 8-12 timer etter det. Sjelden fortsetter smerte i 3-5 dager, noe som krever smertestillende medisiner.

CE med hensyn til intrakraniell arteriovenøs misdannelse kan ledsages av mild hodepine.

I de fleste tilfeller, etter behandling, forblir pasienten på sykehuset for en dag, men et uttalt smertesyndrom krever lengre sykehusinnleggelse.

Gjenopprettingsperioden er som regel omtrent en uke.

I 20% av tilfellene etter CE utvikles et såkalt postemboliseringssyndrom på grunn av fibroider, som uttrykkes ved temperaturøkning opp til 38,5 ° C og høyere, tap av appetitt, kvalme og oppkast. Dette syndromet kan oppstå ved behandling av noen tumorer, men oftest - etter embolisering av en og stor fibroids. Symptomer varer vanligvis i tre dager, men hvis de varer lenger, krever de riktig behandling.

Symptomens begynnelse er knyttet til kroppens respons på produktene av svulstoppløsning og utvikler seg oftest ved embolisering av et ganske stort fibromyom.

Hvem analyserer resultatene av kateter embolisering og hvor kan de bli funnet?

På suksess av CE kan du spørre behandlende lege: En ekspert i intervensjonell radiologi etter fullføring av prosedyren.

Hvis behandlingen ble utført for blødning, er det mulig å dømme fullstendig stopp bare etter 24 timer. Når CE er ca 1 til 3 måneder før en fullstendig kur kan angis for en tumor, vaskulær misdannelse eller livmorfibroider.

Etter å ha fullført prosedyren eller annen behandling, kan en spesialist anbefale pasienten en kontrolldynamisk undersøkelse, under hvilken objektiv undersøkelse, blodprøver eller andre tester og instrumentelle undersøkelser utføres. Under en slik undersøkelse kan pasienten diskutere med legen eventuelle endringer eller bivirkninger som oppstod etter behandlingen.

Fordelene og risikoen ved kateterembolisering

fordeler:

 • Embolisering gir svært effektiv kontroll av blødning, spesielt i nødssituasjoner.
 • Ved behandling av kvinner for livmoderfibrene, er prosedyrens effektivitet 85% eller høyere.
 • Embolisering av blodkar er mye mindre traumatisk enn en åpen kirurgi. Som et resultat reduseres sykehusinnleggelse av pasienten (opp til en dag) og forekomsten av komplikasjoner. Reduserer mengden blodtap sammenlignet med tradisjonell kirurgisk behandling, og synlige arr er fraværende.
 • Embolisering for behandling av tumorer og vaskulære misdannelser, som ikke er gjenstand for kirurgisk fjerning, så vel som i tilfeller når operasjonen er forbundet med en høy risiko.
 • Embolisering krever ingen kirurgiske inngrep: legen gjør et lite snitt i kateteret, som ikke engang trenger å lukke skjøtene.

farer:

 • Det er svært liten risiko for å utvikle en allergisk reaksjon på kontrastmateriale.
 • Enhver prosedyre som følger med innsetting av et kateter i blodkaret medfører noen risikoer. Disse inkluderer risikoen for skade på fartøyets vegg, blødning eller blødning på stedet for innsetting av kateteret og infeksjon.
 • Det er alltid sannsynligheten for at et embolisk stoff faller inn i sunt vev, som er ledsaget av et brudd på blodstrømmen og ernæringen.
 • Det er risiko for infeksjon, selv med antibiotika.
 • I noen kvinner er embolisering av livmorarteriene ledsaget av et traumer til livmorveggen, noe som krever en nødhisterektomi (fjerning av uterus). I sjeldne tilfeller, spesielt hos kvinner over 45 år, innen et år etter CE, utvikler overgangsalderen. Effekten av embolisering på fruktbarhet er ikke fullstendig etablert. Derfor, før du bestemmer deg for å utføre CE for livmorfibrene, bør pasienter som planlegger en graviditet nøye konsultere en intervensjonell radiolog.
 • Det er liten risiko for nyreskade med kontrastmateriale, spesielt hos pasienter med diabetes mellitus eller mot bakgrunn av allerede eksisterende nyresykdom.

Begrensninger av kateter embolisering

Suksessen til den tekniske oppførselen av CE uten å skade det omkringliggende friske vevet avhenger av nøyaktigheten av plasseringen av kateteret inne i fartøyet. Dette betyr at tuppen av kateteret skal være nøyaktig i det ønskede fartøyet, hvor det emboliske materialet kommer inn. I sjeldne tilfeller er prosedyren teknisk umulig, fordi kateteret ikke kan plasseres riktig.

Effektiviteten av behandlingen avhenger av mange faktorer, inkludert tumorstørrelsen, plasseringen av arteriovenøs misdannelse (AVM) og pasientens forventninger. Behandling av AVM kan kreve flere prosedyrer for embolisering.

Med livmorfibre i de fleste tilfeller er resultatet av embolisering tilfredsstillende, men hos 10% av pasientene er det umulig å oppnå forbedring.

(495) 506-61-01 - referanse for radioterapi og radiokirurgi

Israelske spesialister innen radioterapi og radiokirurgi

Israel okkuperer verdens ledende posisjon innen radiologi. Alle moderne teknologier for radioterapi og radiokirurgi er tilgjengelige i israelske klinikker. Lær mer

Radiologisk avdeling av klinikken NordWest - Frankfurt am Main

Nordvestklinikken i Frankfurt am Main er en moderne tverrfaglig klinikk og akademisk klinisk sykehus ved Frankfurt Universitet. Goethe. Chief Physician ved Institutt for radio-onkologi - privat lektor, MD Michael van Kampen. Lær mer

Center Cyber ​​Knife i Tyskland - München

Senter CYBERKNIFE (Cyberknife) ligger ved Universitetsklinikken i München "Grosshadern." Det er her siden 2005 at pasienter behandles med den nyeste utviklingen innen medisin som heter CYBERKNIFE (Cybernosis). Dette unike utstyret er det sikreste og mest effektive av alle metoder for behandling av godartede og ondartede svulster. Lær mer

Les Mer Om Fartøyene