Vaskulær encefalopati i hjernen - hva er det og hvordan å behandle det

Vaskulær encefalopati er en sykdom hvor hjernevev er skadet på grunn av langvarig oksygenmangel. Patologi er preget av fremveksten av flere foci, utvikler sakte mot en bakgrunn av ulike vaskulære sykdommer og nevrologiske lidelser. Faren for vaskulær encefalopati er at det er vanskelig å gjenkjenne det i utgangspunktet ved primære tegn. Tidsforsinkelsen i slike tilfeller fører til utvikling av irreversible prosesser i hjernekonstruksjoner og begrensning av funksjonene til pasientens vitale funksjoner.

Vaskulær encefalopati refererer til cerebrovaskulær sykdom, derfor i ICD-10 er det tilordnet en av kodene I60-I69, avhengig av årsakene til forekomsten.

Stadier, samt samtidige symptomer og tegn på vaskulær encefalopati

Sykdommen utvikler seg i flere faser, som hver har karakteristiske tegn:

 1. Kompensasjonstrinn. På dette stadiet er hjernevævet skadet ubetydelig, så nærliggende celler er i stand til å kompensere for deres funksjon. Pasienten begynner å virke svakt uttrykt nevrologiske tegn, mens det er umulig å diagnostisere lidelser i hjernekonstruksjoner. De første symptomene på vaskulær encefalopati er:
  • hodepine;
  • utløsning og støy
  • tretthet, muskel svakhet;
  • søvnforstyrrelser;
  • blodtrykk endringer;
  • glemsomhet;
  • en endring i humør - en tendens til depresjon, irritabilitet, tårefullhet.
 2. Fase av subkompensasjon. Den patologiske prosessen strekker seg til nærliggende celler i hjernen, og danner dermed lesjoner. Under den instrumentelle diagnosen blir endringene som skjer i hjernevevene synlige. På dette stadiet blir symptomene moderat uttalt, pasienten kan observere:
  • økt hodepine, anfall ofte i svak tilstand;
  • reduksjon av intellektuelle evner, mentale funksjoner og faglige ferdigheter som en konsekvens;
  • psykiske lidelser - panikkanfall, nedsatt bevissthet;
  • økt muskel svakhet;
  • reduksjon i slike kognitive funksjoner som en svelging refleks, tale, minne;
  • en forstyrrelse av koordinering, utad manifestert i en svimlende gang.
 3. Fase av dekompensering. Massedødeleggelse av nerveceller fører til hjernenatrofi og forekomsten av irreversible prosesser i dets strukturer. Symptomatologien iboende i de tidligere stadiene av sykdommen er supplert med tegn som forverrer tilstanden:
  • Progressiv nedgang i intelligens, minne og utvikling av demens;
  • begrensning i bevegelser på grunn av svakhet og følelsesløp i lemmerne;
  • manglende evne til å jobbe og tjene seg i hverdagen.

Vaskulær encefalopati: behandling av sykdommen

Med en diagnostisert sykdom er behandling viktig for å begynne i begynnelsen. Avhengig av graden og omfanget av skade på hjerneceller, kan en pasient med vaskulær encefalopati bli vist slike typer behandlinger:

 1. Støttende terapi - utnevnt ved den første fasen av sykdommen for å hemme prosessen med celledød. Å bære det:
 • endring i kosthold (begrensning av saltinntak, fettstoffer, karbohydrater, krydret retter, animalsk fett);
 • vektkorreksjon med en tendens til overvekt og fedme;
 • endring av dagens regime (preferanse bør gis for regelmessige turer og aktiv hvile);
 • Avslag fra slike skadelige vaner, som alkohol og røyking.
 1. Medisineringsterapi - utnevnt i midten og sena stadiet av sykdommen for å avlaste de forstyrrende symptomene og suspendere prosessen med skade på hjernevævet. Pasienten er foreskrevet et stoffkursus, som inkluderer følgende grupper av medisiner:
 • betyr normalisering av blodtrykket
 • diuretika;
 • nootropics og neuroprotective agenter;
 • smertestillende
 • antioksidanter;
 • legemidler som normaliserer det vaskulære systemet og fortynner blodet;
 • vitaminer "B";
 • legemidler som reduserer blodkolesterolet;
 • beroligende midler, antidepressiva.
 1. fysioterapi - utnevnes sammen med narkotikabehandling for å stimulere arbeidet med nerveceller og forbedre blodsirkulasjonen i hjernevevet. Prosedyrene som kan foreskrives for vaskulær encefalopati inkluderer:
 • magnetisk terapi;
 • elektroforese;
 • ozon;
 • akupunktur;
 • elektromagnetisk stimulering;
 • plasmaferese.
 1. Kirurgisk behandling - er nødvendig i tilfelle akutt mangel på oksygen i hjernevevet og rask sykdom i sykdommen. For å gjenopprette blodstrømmen, kan pasienten bli vist endovaskulær kirurgi - stenting fartøy. Denne typen operasjon refererer til et minimalt invasivt kirurgisk inngrep, hvor belastningen på pasientens kropp er minimal.

Behandling for vaskulær encefalopati er valgt av en nevrolog i samsvar med arten av skade på hjernevevet og graden av forsømmelse av sykdommen.

Tradisjonelle behandlingsmetoder

For å opprettholde hjernestrukturer og hemme prosessen med celledød, sammen med medisinbehandling, kan man vurdere mottakelsen av folkemidlene. I utgangspunktet er det urteinfusjoner og buljonger som fremmer hjernens ernæring, samt forbedrer metabolske prosesser mellom vevene sine:

 1. Infusjon av kløver. Urter i mengden 1 ss. sovner i en liter krukke, og deretter helles vodka. Infusjonen settes til side i 2 uker på et mørkt sted. Bruk det bør være tre ganger om dagen i fortynnet form kort før måltider: 1 ss. ved 0,5 ss. vann.
 2. Løk tinktur. Klemmet fra løkjuice blandes med honning i en andel på 1: 2. Blandingen bør tas kort før måltider tre ganger daglig for 1 ss.
 3. Infusjon av valerian, sitronskall og kamilleblomster. Zest, 1 sitron, 3 ss tørket kamille og 2 rødder av valerian blandet sammen og knust. Råte helles et glass kokende vann og la det komme til infusjon i 1 time. I avkjølt form benyttes en anstrengt drikke to ganger om dagen for 1 glass.
 4. Infusjon av hagtorn. I 1 ss. kokende vann om kvelden sette 2 ss. hagtornefrukt og la til å insistere på natten. Du må ta medisinen om morgenen like før frokost.

Inntaket og doseringen av urteinfusjoner bør avtales med legen, med tanke på de mulige bivirkningene.

Konsekvenser av vaskulær encefalopati

Progresjonen av sykdommen og dannelsen av foci av døende celler i hjernevevet medfører irreversible konsekvenser for pasienten.

I subkompensasjonstrinnet opplever pasienten en begrensning av vitale funksjoner. Han kan utføre de fleste daglige saker, men han kan ikke helt forlate hjelpen utenfor.

Det siste stadiet av vaskulær encefalopati har mer alvorlige konsekvenser. Som regel har pasienten allerede blitt anerkjent som ugyldig. På bakgrunn av hovedpatologien har han stor sannsynlighet for å utvikle Alzheimers sykdom og senil demens. En person blir helt avhengig av ekstern hjelp i hverdagen, i faglig aktivitet anses han uegnet.

Behandling av hjernen encefalopati hos voksne

Encefalopati av hjernen hos voksne er ganske komplisert sykdom, og behandling involverer bruk av flere metoder for gjenopprettende medisin.

Brain Clinic eksperter har lang erfaring i behandling av cerebral encefalopati hos voksne med ulik opprinnelse, vil være i stand til riktig og trygt gjenopprette sin jobb uten noen negative eller negative effekter på kroppen.

Ring + 7495-1354402 og melde deg på en avtale!
Vår behandling hjelper selv med de mest alvorlige tilfellene, da annen behandling ikke hjalp!

Encefalopati av hjernen hos voksne

Generell informasjon om hjernen encefalopati

Medfødt encefalopati i hjernen

Fremveksten av medfødt encefalopati skyldes en rekke misdannelser i sentralnervesystemet, samt endringer i metabolske prosesser på grunn av genetiske feil. I tillegg kan medfødt encefalopati begynne hvis barnet er utsatt for en rekke skader, for eksempel fødselstrauma til hjernen eller hypoksi.

Behandling av hjernen encefalopati

Symptomer på hjernens encefalopati

Årsaker til hjernens encefalopati

Selv om det i ulike aldersperioder er preget av sine egne særegenheter.

Selv en vanlig person forstår at hjernen eksisterer i forening med kroppen. Og han spiser de samme proteinene, karbohydrater og vitaminer som kommer med mat. Intrakranialt trykk avhenger helt av blodtrykk, og sammensetningen av blod som vasker hjernen, avhenger av arbeidet med nyrer, lever, skjoldbruskkjertel og andre kjertler av intern og ekstern sekresjon. Det forklarer tilfeller av encefalopati uten noen åpenbare årsaker. Det er, uten fødselskader i hjernen ved fødselen hos barn, eller andre skader og forstyrrelser i hode og nakke hos voksne pasienter.

Sentralnervesystemet (CNS) hos en person har på den ene side en unik kompensasjonsegenskap, og på den annen side - en høy følsomhet for alle interne forstyrrelser i hele kroppen.

For eksempel i fordøyelsessystemet, kardiovaskulære eller urinveisystemer. Hva har blitt gjentatte ganger diagnostisert hos pasienter som lider av encefalopati.

 • Grovt hovedtrauma (hjerne), som fører til fremveksten av posttraumatisk encefalopati;
 • Patologiske fødsler og lidelser under graviditet - perinatal encefalopati;
 • Hypertensiv krise, aterosklerose, ulike disirkulasjonsforstyrrelser - vaskulær eller hypertensiv encefalopati;
 • Kronisk forgiftning (alkoholholdige, medisinske, tungmetaller og giftstoffer - giftig encefalopati;
 • Avhengighet.

Pasienter med slike syndrom klager over rask tretthet og generell svakhet, irritabilitet og tårefølelse, søvnforstyrrelser. De er kjent for apati og dagtid døsighet, verbositet og vanskeligheter med uttale, samt andre synlige tegn på encefalopati.

Stadier av utvikling av hjernen encefalopati

I utviklingen av hjernen encefalopati er det tre stadier

Om dyscirculatory encefalopati

Encefalopati blandet type kjennetegnet ved å blande symptom hypertensive og aterosklerotiske tipa.Esche unimodal vaskulær encefalopati er deoksygenerte arter. Dette er en konsekvens av et brudd på utstrømningen av venøst ​​blod fra kranialhulen. Som er et resultat av primære forstyrrelser av den cerebrale venøs dystoni, kraniostany, pulmonær hjertesykdom, og indre og ytre sammenpressing av kraniale årer. Hva som skjer skyldes utviklingen av ulike lokale patologiske prosesser. Som et resultat utvikler venøs overbelastning og ødem i hjernesubstansen. Klinisk manifesterer seg seg som et remitterende hypertensivt syndrom av kronisk type. Navnlig tilstedeværelsen av milde, men vedvarende hodepine av presserende type, som forverres av nysing og hoste, og svimmelhet, generell apati og sløvhet. Det er tegn på småfokale lesjoner av hjernen som helhet. I alvorlige tilfeller er kvalme og oppkast, meningeal symptomer og stillestående fenomener i fundus notert.

effektivitet behandling av encefalopati av hvilken som helst opprinnelse avhenger av hastigheten på begynnelsen av kvalitetstrening, doktorgradens kvalifikasjon og pasientens tålmodighet, siden behandlingen av denne sykdommen tar lang tid, når en person må følge alle anbefalingene fra den behandlende legen.

encefalopati

encefalopati - et generaliserende navn for en rekke patogeneser i sin opprinnelse, hvis basis er degenerasjonen av hjernens nevroner på grunn av et brudd på stoffskiftet. Encefalopati manifesteres av polymorfe nevrologiske lidelser, forstyrrelser i den intellektuelle-mentale og følelsesmessige-volusjonelle sfæren. Diagnostisk søk ​​består av en omfattende nevrologisk undersøkelse og etablering av kausal patologi. Behandling av encefalopati er redusert til eliminering av den patologiske tilstanden som forårsaket den, terapien av den forårsakende sykdommen og opprettholdelsen av den optimale metabolisme av de cerebrale nevronene.

encefalopati

Encefalopati er et komplekst konsept som kombinerer mange syndromer av diffuse cerebrale lesjoner, som er basert på dismetabolisme og nevronaldød. Ideen om å kombinere polyetologiske cerebrale sykdommer i en gruppe oppsto i forbindelse med generelliteten av deres patogenese og morfologiske forandringer. Begrepet er dannet ved sammensmelting av de greske ordene "encephalon" - hjernen og "patos" - en sykdom. Encefalopati inkluderer 2 grupper av sykdommer: perinatal og ervervet encefalopati.

Konseptet med perinatal encefalopati ble innført i 1976 og innebærer cerebrale lesjoner som oppstår i perioden fra 28. uke av svangerskapet før syvende dagen i livet. Perinatal encefalopati manifesterer hos barn i de første månedene av livet. Ervervet encefalopati er sekundær i naturen og feires hovedsakelig hos voksne, ofte hos middelaldrende og eldre personer, tilstedeværelse av kroniske sykdommer, etter skader, forgiftninger, og så videre. N. encefalopati er en tverrfaglig patologi, i henhold til etiologien krever tilsyn av fagmenn nevrologi, pediatri, traumatologi, gastroenterologi, Addiction, kardiologi, endokrinologi, toksikologi, urologi.

Årsaker til encefalopati

For å utløse faktorer, kan virkningen av disse føre til perinatal encefalopati omfatter: føtal hypoksi, intrauterin infeksjon og forgiftning, Rhesus-konflikt, fødsel asfyksi, fødselsskader, genetisk bestemt metabolismeforstyrrelser og misdannelser (for eksempel medfødt hjertesykdom). Risikoen for perinatal patologi økning i misdannelser av arbeidskraft, et stort foster, for tidlig fødsel og premature barn, smale bekken, ledningen forviklinger.

Ervervet encefalopati kan utvikle seg på grunn kraniocerebralt trauma, eksponering for ioniserende stråling, kjemisk forgiftning neurotropisk (etylalkohol, bly, kloroform, narkotika, barbiturater) og bakterieceller (for difteri, stivkrampe, botulisme og andre.) Toksiner. Utbredt encefalopati forårsaket av vaskulære lidelser: aterosklerose, hypertensjon, venøs distsirkulyatsii, cerebral angiopati med amilomidoze årene som fører til kronisk cerebral iskemi. Stor gruppe av encefalopati forbundet med eksponering for endotoksiner og være en komplikasjon av ulike sykdommer i somatiske organer: akutt pankreatitt, akutt og kronisk nyresvikt, skrumplever og leversvikt.

Pulmonal sykdom, som fører til nedbryting av pulmonar ventilasjon (lungebetennelse, tuberkulose, lunge abscess, atelektase, bronkiektasi, lungeemboli), provosere encefalopati hypoksisk opprinnelse. Den samme genese har encefalopati, observert hos en rekke pasienter etter gjenopplivning. Glukose spiller en viktig rolle i cerebral metabolisme. Encefalopati kan utvikle seg som sammen med en reduksjon i nivået (hypoglykemi), og når den er hevet (hyperglykemi), som ofte observeres hos pasienter med diabetes mellitus. Årsaken til metabolske hjerneforstyrrelser er hypovitaminose (primært mangelen på vitaminer B). I noen tilfeller, er fallet resultatet encefalopati osmotiske trykk og hyponatremi som oppstår på grunn av væskeansamlinger med hypersekresjon av antidiuretisk hormon (hypotyroidisme, adrenal insuffisiens, tumorprosesser, etc.). I sjeldne tilfeller er leukoencefalopati, som har en viral etiologi og er notert hos immunkompromitterte pasienter.

Pathogenese og morfologi av encefalopati

Encefalopati av enhver genese er diffus, det vil si påvirke ulike cerebrale strukturer, ved en prosess. Det er basert på oksygenmangel (hypoksi) og metabolske sykdommer i nevroner. Sistnevnte kan være forårsaket av hypoksi selv (med disirkulatorisk og hypoksisk encefalopati), mangel på individuelle metabolitter og eksponering for toksiner (med metabolske og giftige encefalopatier). Disse forstyrrelsene fører til degenerasjon og død av cerebrale nevroner.

Morfologiske tegn preget av encefalopati inkluderer: degenerasjon og en reduksjon i antall neuroner i hjernestoffet, og dermed dens diffuse atrofi; Fokus på demyelinering og nekrose, samt glial overgrowth lokalisert i hvitt stoff; mikrohemorrhagia og hevelse av hjernevev; fylde av hjernemembraner. Den overveiende lokaliseringen av disse endringene og graden av alvorlighetsgrad kan variere avhengig av typen encefalopati.

Klassifisering av encefalopati

I samsvar med en etiologisk faktor encefalopati klassifisert i post-traumatisk, toksisk, metabolsk, vaskulær (discirculatory) stråling. Traumatisk encefalopati refererer til de langsiktige virkningene av CCT og kan utvikle flere år etter det. Giftige inkluderer alkoholisk encefalopati, observert ved kronisk alkoholisme, så vel som hjerneskade resulterer i narkomane. Metabolske utførelsesformer: lever (Porto, bilirubin), uremisk (azotemicheskaya), diabetisk, pankreas, hypoglykemiske, hypoksiske, anoksiske (postresuscitation) og encefalopati syndrom Gayet-Wernickes. Dysirkirkulatorisk encefalopati er delt inn i aterosklerotisk, hypertensiv, venøs. En egen form for hypertensiv encefalopati er Binswangers sykdom.

I klinisk praksis brukes alvorlighetsgraden av encefalopati, men dette skillet er meget vilkårlig. Jeg alvorlighetsgrad innebærer subklinisk flyt, dvs. fravær av manifestasjoner i nærvær av cerebrale forandringer fastsatt ved hjelp av instrumentelle diagnostiske metoder. På dette stadiet kan patologi diagnostiseres under klinisk undersøkelse av pasienter med kroniske, primært vaskulære sykdommer. Tilstedeværelsen av milde eller moderate nevrologiske symptomer, ofte av forbigående karakter, karakteriserer II grad av alvorlighetsgrad. I tredje grad observeres alvorlige nevrologiske lidelser, i de fleste tilfeller er de årsaken til pasientens funksjonshemning.

Symptomer på encefalopati

Mer vanlig er kronisk encefalopati, preget av lavt symptominngang og gradvis utvikling. Oftest har den en uheldig og posttraumatisk karakter. Akutt encefalopati er preget av en plutselig debut og en rask forverring av pasientens tilstand, tilstedeværelsen av nedsatt bevissthet. Det kan oppstå med rus og dysmetabolske sykdommer. Eksempler er akutt pankreas, uremisk, hepatisk encefalopati, Gaye-Wernick-syndromet, hypoksisk encefalopati i PE.

Kronisk encefalopati de tidlige stadiene av manifesterte problemer når du prøver å huske nylige hendelser eller nylig innhentet informasjon, redusert årvåkenhet og mental yteevne, tretthet, søvnforstyrrelser, mangel på fleksibilitet ved endring av type aktivitet, psykologisk og emosjonell labilitet. Pasienter kan merke økt irritabilitet, dagtid døsighet, støy i hodet, hodepine, som ikke har noen bestemt plassering. Symptomene kan variere i forskjellige pasienter. I den nevrologiske status for mulig nystagmus, hyperrefleksi og muskel moderat hypertensjon, tilstedeværelse av reflekser av orale automatikk og jog hakk, kan det ustabilitet i den Romberg, discoordination, FSK insuffisiens (redusert syn, hørselstap, lett ptose, parese av øyet) symptomer på autonom dysfunksjon. Progresjon encefalopati ledsaget av forverring av symptomer med dannelsen av en klart dominerende neurologisk syndrom: vestibular-ataktiske, Parkinson, hyperkinetisk, pseudobulbar. Veksten av brudd på intellektuelle og følelsesmessige-voluntære sfærer fører til dannelsen av demens. Psykiske lidelser er mulige.

Akutt encefalopati Debuterer plutselig opphisset med intens hodepine, synsforstyrrelser, kvalme og oppkast, ustøhet, i noen tilfeller - nummenhet i tungen, de fjerntliggende deler av hender og føtter, psykiske lidelser. Ganske raskt er eksitasjon erstattet av apati, ofte et brudd på bevissthet av forskjellige dybder: døvhet, desorientering, sopor og koma. Det kan være forskjellige typer epicaser. Akutt encefalopati refererer til akutte tilstander og uten medisinsk nødsituasjon kan føre til død på grunn av cerebralt ødem, dysfunksjon av cerebrale vitale sentre.

Diagnose av encefalopati

Den primære diagnosen av encefalopati utføres av en nevrolog basert på en undersøkelse og en nevrologisk undersøkelse. I tillegg har det gjennomført en omfattende nevrologisk undersøkelse verktøy: elektroencefalografi, echoencephalography, rheoencephalography eller UZDG årene i hodet. EEG viser vanligvis diffus uorden av bioelektriske aktivitet i hjernen med utseendet på langsomme bølger. Mulig deteksjon av epi-aktivitet. Echo-EG lar deg evaluere intrakranielt trykk. Vaskulære studier gir informasjon om tilstanden til cerebral sirkulasjon. For å analysere graden av morfologiske forandringer, er det mulig ved hjelp av MR i hjernen. Denne metoden gjør det mulig også å skille fra andre cerebrale sentralnervøse sykdommer: Alzheimers sykdom, intracerebral tumor, encefalitt, disseminert encefalomyelitt, hjerneslag, kortikobasal degenerering, Creutzfeldt - Jakob sykdom og så videre.

Essential å forstå etiologi encefalopati har en sykehistorie, fysisk undersøkelse og høringsinstanser i forbindelse spesialister: kardiolog, nefrolog, gastroenterolog, endokrinolog, pulmonologist, psykiater. Ved indikasjoner hormonell utført undersøkelser for å bestemme nivået av kolesterol og blodglukose, urin, blod og urin biokjemi, lever ultralyd, ultralyd bukspyttkjertel, urografi, urinveiene ultralyd, CT, nyre, bryst røntgen, CT-skanning, og så videre. N.

Behandling av encefalopati

Akutt encefalopati er en indikasjon på akutt sykehusinnleggelse og akutt behandling. Det kan kreve slike tiltak som ventilasjon, hemodialyse, parenteral ernæring. Ved behandling av både akutt og kronisk encefalopati er det ledende stedet til behandling av årsakssykdommen. Ved forgiftning utføres avgiftning, inkludert innføring av infusjonsløsninger; med dismetabolske sykdommer - korreksjon av metabolisme (valg av en dose hypoglykemiske legemidler eller insulin, administrasjon av glukose, iv injeksjon av tiamin). Behandlingen av hepatitt, cirrose, pankreatitt, nephritis, lungesykdommer, hypertensjon, aterosklerose. Det anbefales at en diett som svarer til den underliggende patologien og et regime som er tilstrekkelig for pasientens tilstand, følges.

Tilstedeværelsen av komponenten i patogenesen av ischemisk encefalopati er en indikasjon for vaskulær terapi tilsetting: pentoksifyllin, tiklopidin, vinpocetin, nicergolin. Arteriosklerotisk encefalopati krever innlemmelse av et behandlingsregime som hypolipidemiske legemidler (for eksempel simvastatin, gemfibrozil). Behandling av hypertensiv encefalopati utføres ved utnevnelse av antihypertensive stoffer og overvåking av BP-tall. Hvis encefalopati er forårsaket av okklusjon av arteria eller vertebralarterier, eventuelt kirurgisk behandling: gjenoppbygging eller protese av den vertebrale arterie, karotid endarterektomi, karotid-subclavian bypass, som skaper ekstra-intrakranialt anastomose.

Nevrotoksisk og metabolisk terapi er obligatorisk. Det inkluderer nootropika (k-ta hopantenic, piracetam, pyritinol, Lutset), aminosyrer (glycin, glutaminsyre), vitaminer (B1, B6, C, E), GABA medikamenter (pikamilon, Phenibutum). I psykiatriske lidelser er psykotrope medisiner nødvendige: diazepam, bromider, droperidol, fenozepam. Når kramper er antikonvulsiv terapi, er nootropics kontraindisert. Farmakoterapi utføres ved gjentatte kurs 2-3 ganger i året. Som hjelpemetoder for fysioterapi brukes: refleksbehandling, elektroforese, magnetoterapi.

Prognose og forebygging av encefalopati

I mange tilfeller bestemmer prognosen for sekundær encefalopati hvor effektivt den forårsakende patologien kan behandles. Utfallet av terapi avhenger også av graden av cerebrale forandringer som har skjedd. I noen tilfeller er en positiv effekt stabilisering av encefalopati. Med videre progresjon når encefalopati klasse III og fører til alvorlige nevrologiske og følelsesmessige-mentale lidelser som deaktiverer pasienten. Ved perinatal eller akutt encefalopati avhenger utfallet av massiviteten og alvorlighetsgraden av skaden på hjernevævet. Ofte ledsages akutt toksisk encefalopati av dyp og irreversibel hjerneskade.

Forebygging av perinatal encefalopati er spørsmålet om riktig valg av leveringsmetode, tilstrekkelig behandling av graviditet, overholdelse av regler for pleie av nyfødte. Forebygging av sekundær encefalopati er tidlig diagnose og adekvat behandling av vaskulær, urologiske, gastroenterologisk- sykdommer, pulmonære sykdommer, endokrine og metabolske forstyrrelser. Som et forebyggende tiltak kan du vurdere riktig ernæring, aktiv livsstil, slutte å røyke, narkotika og alkohol.

Encefalopati i hjernen: typer, tegn og manifestasjoner, behandling

hjerne encefalopati (psevdoentsefalit, cerebropathia, entsefaloz) - fragmentert syndrom, en svekkende hjerneskade, iført inflammatorisk karakter som har oppstått på basis av en pre-eksisterende sykdom allerede.

Avhengig av tidspunktet for forekomsten og de underliggende årsakene til hjernen encefalopati er delt inn i:

 • Medfødt (perinatal encefalopati) - har oppstått som følge av intrakranial skade, oppnådd under fødsel, utviklingsforstyrrelser i hjernen, genetiske abnormiteter i stoffskiftet etc.
 • ervervet, som kan deles inn i følgende undergrupper:
  1. Giftige encefalopatier - på grunn av den konstante virkningen av giftige stoffer, narkotisk, alkoholisk encefalopati;
  2. Post-traumatisk encefalopati - Utviklingen på bakgrunn av hovedtrauma (CCT)
  3. metabolsk - basert på stoffskifteforstyrrelser i alvorlige patologiske forandringer i indre organer: lever, uremisk, bukspyttkjertel, hypoglycemisk, hyperosmolar, hyperglykemisk (diabetisk) postdializnoe demens, etc;.
  4. bjelke - på grunn av eksponering for hjernen av ioniserende stråling;
  5. Vaskulær encefalopati, dyscirculatory - forbundet med en permanent uorganisering av blodtilførselen til hjernen: hypertonisk, venøs, blandet genese.

Ofte utvikler sykdommen gradvis. Men det er tilfeller når det utvikler seg plutselig og plutselig: i ondartet hypertensjon eller alvorlig lever- og nyresykdom.

Encefalopati bidrar til å redusere antall nerveceller i hjernen, utseendet på små områder av vevsfall, mindre blødninger, blodstagnasjon og hevelse av membranene. Ulike konsentrasjoner og grader av lesjoner observeres, hovedsakelig grå eller hvit materie og uorganisering av cerebral blodtilførsel påvirkes.

Video: forekomsten av encefalopati hos barn

Generelle symptomer

Avhengig av arten, kan symptomene som følger med sykdommen være forskjellige. La oss utelukke det vanlige og mest karakteristiske:

 1. Lyder i ørene;
 2. Generell svakhet;
 3. svimmelhet;
 4. migrene;
 5. temperament;
 6. Høy tretthet;
 7. Skarp humørsvingning;
 8. tearfulness;
 9. Forringelse av syn og hørsel.

I begynnelsen viser disse tilstandene når været endres, i stressende situasjoner, fysiske overbelastninger, selv om resten av tiden personens velvære kan være ganske normalt. Men selv det periodiske utseendet til tegnene som er nevnt ovenfor, indikerer allerede mangel på blodtilførsel til hjernen og krever ytterligere undersøkelse.

Undersøkelsen viser en styrking muskeltonus og sene reflekser detekteres unaturlige reflekser og avbrytelse av funksjonen av det autonome nervesystemet og motorisk koordinasjon.

I sistnevnte stadier legges nevrologiske symptomer til - lammelse, parkinsonisme og parese.

Det akutte kurset i encefalopati antyder en relativt rask utvikling av det samlede kliniske bildet av sykdommen. Pasienten føler seg skarp, angst, alvorlig hodepine, kvalme, svimmelhet og synsforstyrrelser. Tungen, leppene og fingrene er nummen. Violert tale og konsistens av bevegelser. Deretter kommer en periode med sløvhet, hemming og nedsatt bevissthet.

Denne sykdommen forandrer seg negativt av en persons mentale prosesser. Sirkelen av interesser smalker, det er vanskeligheter med uttalen av bestemte ord. Pasienten godt husker hendelser med en lang periode med resept, men de faktiske øyeblikkene glemmer raskt. Hans oppmerksomhet er spredt, det er vanskelig å bytte fra en type aktivitet til en annen, blits av aggresjon, irritabilitet er ikke sjelden, apati og depresjon er mulig. På avanserte stadier utvikler demens.

diagnostikk

Hittil har medisinen et bredt spekter av metoder for å bidra til å etablere en nøyaktig diagnose:

 • Beregnet tomografi;
 • elektroencefalografi;
 • Rheoencephalography (REG) - lar deg vurdere hjerneblodstrømmen og den generelle tilstanden til blodårene;
 • Ultralyddopplerografi - viser hvor fort blodet beveger seg i et enkelt fartøy;
 • Ultralyd overvåkning - viser årsaken til blodpropper og lokalisering av emboli, bestemmer graden av trussel for slagtilfelle;
 • Ultralyd skanning - er engasjert i studien av vaskulærveggen, avslørende plakk eller spasmer;
 • Metode for atommagnetisk resonans
 • Biokjemiske studier av cerebrospinalvæske, urin og blod.

Grunnlaget for diagnosen fungerer også som en anamnese. Hvis encefalopati er medfødt, er informasjon om utviklingsforstyrrelser i prenatalperioden, graviditet eller traumer ved levering svært viktig. Hos voksne pasienter diagnostiseres pasienter med TBI, dårlige vaner og arvelige metabolske og vaskulære sykdommer. Neurologisk status er også tatt i betraktning.

Hovedtyper av encefalopati og deres behandling

La oss se nærmere på noen av typene og egenskapene til encefalopati i tabellen:

Fare for encefalopati, dens typer, symptomer og metoder for forebygging

Under påvirkning av skadelige eksterne eller interne faktorer, kan løpet av biokjemiske reaksjoner i den menneskelige hjerne bli forstyrret. Tisser slutter å motta oksygen og næringsstoffer i tilstrekkelig volum, døden av nerveceller oppstår. Denne patologien kalles cerebral encefalopati. Det er bemerkelsesverdig at denne tilstanden ikke er en uavhengig sykdom. Den utvikler seg mot en bakgrunn av en rekke lidelser og fysiologiske feil. Prosessen er preget av en gradvis utvikling og en bølgete strøm. Tidlig diagnose og velvalgt terapi kan rette opp problemet ved hjelp av moderne terapeutiske metoder.

Klassifisering av encefalopati

På grunn av mangel på nødvendige stoffer, slutter kroppen å fungere på samme nivå, noe som fører til utseendet av karakteristiske symptomer.

Generelt er alle former for hjernen encefalopati delt inn i to store grupper:

 • medfødt - et perinatal utvalg av iskemisk eller hypoksisk patologi som oppstår i barnet under intrauterin utvikling og diagnostiseres hos en nyfødt baby;
 • oppkjøpt - en komplikasjon av den underliggende sykdommen, som vanligvis forekommer mot bakgrunnen av betennelse eller infeksjon i hjernevævet, traumer, organiske endringer.

Lær mer om den medfødte sykdomsformen fra denne artikkelen.

Det er flere isolerte typer ervervet form av sykdommen. Mangler i strukturen og arbeidet i kroppen oppstår under påvirkning av ulike patogene faktorer. Av denne grunn kan symptomatologien av forholdene være markant forskjellig. I hvert tilfelle vil din spesifikke behandling være nødvendig.

Skjemaer for overført hjernepatologi:

 • disirkulerende - en direkte følge av brudd på blodstrømmen gjennom hjernens kar. Det kan være vene, hypertensive og aterosklerotiske. En annen type patologi er mikroangiopati. Det påvirker organets minste kar, men samtidig er det ikke mindre farlig for helsen;
 • traumatisk - Hjernens funksjonalitet reduseres som et resultat av et traume som ble utført nylig eller for noen år siden;
 • giftige - patologiske forandringer forårsaket av kjemikalier, giftstoffer, narkotika, narkotika, nikotin og de skadelige egenskapene til andre stoffer som kommer fra utsiden. En av formene av formen er alkoholisk encefalopati;
 • stråling - konsekvensen av strålingens stråling som følge av miljøsituasjonen eller egenskapene til faglige aktiviteter;
 • giftig-smittsom - forekommer mot bakgrunn av akutte smittsomme prosesser, blodtap, rusmiddel, lesjoner i bukhuleorganene, sykdommer i de nervøse og endokrine systemene;
 • metabolisk - hjernen lider av et brudd på det vanlige løpet av metabolske prosesser, hormonelle feil;
 • rest - et nevrologisk underskudd som er diagnostisert hos barn som har opplevd fødselstrauma eller smittsomme sykdommer;
 • fokal encefalopati - kjennetegnes av en lokal lesjon av hjernevævet mot bakgrunnen av et kurs av poliomavirus sykdom.

Lær mer om patologi av blandet genetikk fra denne publikasjonen.

Likevel er det en rekke sjeldne former for patologi. De oppstår under påvirkning av endringer i blodsammensetning, svikt i nevendokrine metabolisme, degenerasjon av vev i sentralnervesystemet, massedød av nerveceller. Disse sykdommene er farlige for menneskers helse og liv. Deres påvisning på et tidlig stadium av utvikling øker sjansene for vellykket korreksjon av pasientens tilstand.

Årsaker til encefalopati

Patologisk hjerneskade av den oppkjøpte typen er resultatet av å ignorere en alvorlig organisk eller systemisk sykdom. Tidlig gjenkjenning av sykdommen og den omfattende behandlingen minimerer sannsynligheten for utvikling av negative konsekvenser. Praksis viser at det er mye lettere å håndtere provokere av encefalopati enn med deres komplikasjoner.

Vanlige årsaker til sykdommen:

 • innsnevring av blodkarets lumen på grunn av aterosklerotiske plaketter;
 • led hodet traumer;
 • vedvarende økning i arteriell og intrakranialt trykk;
 • diabetes mellitus;
 • redusert funksjonalitet av små og store fartøy;
 • lever og nyresykdom;
 • hevelse;
 • vegetovaskulær dystoni;
 • smittsomme sykdommer;
 • brudd på reglene for medfølgende arbeidskraft
 • kontakt med giftige stoffer og stråling;
 • røyking, drikking av alkohol og narkotika.

Mer om påvirkning av alkohol og utvikling av sykdommen du vil lære her.

Medfødte patologier av nerveceller og cerebrale kar kan skyldes genetisk funksjonsfeil eller intrauterin lidelse. Men oftere er de et resultat av feil graviditetsbehandling, tilstedeværelsen av fremtidens mors dårlige vaner, overføringen av hennes smittsomme sykdom. I de fleste tilfeller kan alt dette unngås under oppsyn av en erfaren gynekolog.

Symptomer på encefalopati

Uansett årsak og type hjernevevsskade, har pasientene ofte felles karakteristiske manifestasjoner. Deres alvorlighetsgrad og spesifisitet er avhengig av graden av utvikling av sykdommen og alderen til personen.

Påvisning av minst to av tegnene som er oppført i lister - en indikasjon for en lege og startet en grundig diagnose.

Listen over symptomer som er karakteristiske for eldre:

 • tretthet,
 • skjelver i hendene
 • søvnforstyrrelser - en feil i en biologisk klokke eller kronisk søvnløshet;
 • hodepine angrep som er dårlig behandlet med rusmidler;
 • redusert minnekvalitet og taleproblemer;
 • kramper.

På grunn av hjernens angioencefalopati, kan de eldre endre sin karakter og atferd. Ofte forverres tilstanden av forverring av kroniske helseproblemer. Pasienten blir lunefull og konfliktfull, nekter å anerkjenne tilstedeværelsen av aldersrelatert patologi.

Tegn på encefalopati hos voksne:

 • reduksjon av muskel tone og lem funktionalitet;
 • forverring av syn og hørsel;
 • forvirret bevissthet;
 • avvik av mental natur;
 • utseendet av migreneangrep eller deres hurtighet;
 • svimmelhet, kvalme og oppkast.

I mangel av dyktig omsorg blir symptomene lysere, listen over karakteristiske tegn øker. På grunn av langvarig oksygen sult av vev, vokser området av organskaden, noe som forverrer prognosen.

Patologiske prosesser i hjernen manifesteres hos barn på denne måten:

 • depresjon og apati;
 • retardasjon av reaksjonen;
 • redusere kvaliteten på å tenke, bremse utviklingshastigheten;
 • mangel på levende følelser;
 • problemer med utvikling av talekompetanse;
 • trangt utvalg av interesser.

Endringer i barnets oppførsel blir raskt synlige for oppmerksomme foreldre. Ikke prøv å løse problemet selv eller vent til alt er normalt. Det er bedre å umiddelbart gå til distriktet barnelege. Han vil gjennomføre en primær undersøkelse av barnet og, om nødvendig, sende det til en spesialist.

Diagnose av encefalopati

Dataene fra et klinisk bilde og anamnese er ikke nok til å bekrefte patologien og bestemme dens form. Under den første undersøkelsen evaluerer nevrologer den besøkende mental tilstand og koordinering av bevegelser, kontrollerer refleksene. Basert på resultatene av undersøkelsen foretas en foreløpig diagnose. Avhengig av dette blir analyser og studier tildelt.

For diagnostisering av encefalopati brukes følgende tilnærminger:

 • en generell blodprøve hvor det tas hensyn til nivået av lipider;
 • påvisning av autoantistoffer i blodet, noe som indikerer utvikling av demens;
 • test for medisiner og toksiner;
 • en kontroll av nivået av kreatinin for evaluering av nyrefunksjonen;
 • Ultrasoniske metoder for forskning (doppler skanning, overvåkning) for å diagnostisere problemer med blodsirkulasjon, abscesser, kolesterol plakk, blodpropp;
 • CT og MR er nødvendige for å utelukke svulster og andre hjernenabnormaliteter;
 • EEG lar deg evaluere kroppens arbeid;
 • REG vurderer blodstrømmen i CNS-avdelingen.

Du vil lære mer om metodene for hjernediagnostikk her.

Studier utføres for å bekrefte encefalopati og identifisere sykdommen som forårsaket utviklingen av patologi. Om nødvendig kan flere tilnærminger tildeles.

Indikasjoner for sykehusinnleggelse

Reduksjon i hjernefunksjonalitet hos eldre blir i de fleste tilfeller behandlet som ambulant. Lanserte stadier av sykdommen innebærer et patronage besøk til pasienten av medisinsk personell. Bare den akutte encefalopati, som er fylt med utviklingen av hjerneslag, hjerteinfarkt eller alvorlig somatisk patologi, er en indikasjon for innleggelse av den syke person. Ifølge legene kan obligatorisk og ikke-obligatorisk sykehusbehandling forverre pasientens psyko-statiske tilstand og provosere en krise.

Forebygging av encefalopati

Å redusere risikoen for encefalopati hos en voksen blir lettere ved å opprettholde en riktig livsstil. Dette inkluderer avvisning av dårlige vaner, korreksjon av ernæring ved å eliminere fettstoffer fra kostholdet, og innføre optimale fysiske belastninger i regimet. En god effekt er gitt av mentalt arbeid, noe som får hjernevævet til å fungere aktivt og forhindrer massedød av nerveceller. Som ekstra manipulasjon til de eldre er det verdt å vurdere å ta på massasje av kraftsonen, akupunktur, treningsterapi.

Forebygging av medfødt patologi er mulig med rettidig identifisering av potensielle problemer i løpet av graviditeten og eliminering. Risikogruppen inkluderer kvinner med Rh-konflikt, gestose, høy risiko for føtal hypoksi. Ikke eksperimenter med muligheter for fødselspleie. I nærvær av indikasjoner anbefales det ikke å nekte keisersnitt for å forhindre skader eller hypoksi.

Kosthold med encefalopati

I behandling og forebygging av patologiske prosesser i hjernen dietten er utformet for å redusere den vekt av pasienten til normale verdier. Bruken av naturlig mat uten overvekt av skadelige fett gjør at du kan rense karene fra kolesterolplakk og gjenopprette blodstrømmen til problemområdene i hjernen. Oppgivelse av overdreven saltforbruk lindrer ødem som kan forårsake hypertensjon. Maksimal effekt mulig med innføringen av menyen av frisk frukt og grønnsaker, urter, urtete, frø og lav-fett fisk.

Symptomer på dyscirculatory encefalopati

Mange mennesker må møte manifestasjoner av sykdomsformen av patologi (DEP) hos eldre slektninger. Utviklingen av sykdommen i dette tilfellet påvirker ikke bare pasienten selv, men også hans slektninger. Endringer i menneskelig atferd kan gjøre livet vanskelig for andre. Det er viktig å forstå at forsøk på å overbevise eller "re-educate" en person med en slik diagnose ikke vil lykkes. Han vil bli hjulpet kun ved spesialisert behandling under tilsyn av en spesialist.

Leger skiller 3 grader av DEP:

 • i 1 grad kjennetegnes av en liten forstyrrelse av den følelsesmessige tilstanden, lider ikke nevrologisk status på samme tid. Pasienter er preget av en skarp forandring av humør, apati, et ønske om å klage på noe og se bare de dårlige selv i en gunstig situasjon. For de fleste pasienter er minnetap og oppmerksomhetskonsentrasjon karakteristisk. Ikke utelukket mindre motoriske lidelser, svimmelhet;
 • Ved 2 grader blir symptomene forverret, og en merkbar nedgang i intelligens blir lagt til det. Pasienten har funksjonshemming, han kan ikke gjøre noe i flere timer eller utføre ubrukelige handlinger. Slike mennesker trenger kontroll på grunn av problemer med orientering i tid og rom;
 • 3 - den tyngste graden - en person taper fullstendig evnen til å tenke, arbeide og utføre bevisste handlinger sammenhengende. Ofte i løpet av denne perioden mangler pasienten lesbar tale, konvulsive anfall er notert, risikoen for skader og brudd er høy.

Om funksjonene i den første graden av patologien i patologien lærer du deg her.

Progressive patologi av blodårer og hjernevæv kan utvikle seg i henhold til ulike scenarier. Legene kan ikke si nøyaktig hvor mye du kan leve med 3. grad av sykdommen. Omsorg for disse pasientene er noe forenklet, siden det reduserer til den mekaniske gjennomføringen av en rekke manipulasjoner og ikke innebærer kommunikasjon. Under kontroll av slektninger eller sykepleiere kan disse menneskene leve i flere år.

Behandling av hjernen encefalopati

Etter å ha mottatt resultatene av testene og utførte studier, diagnostiserer nevrologen og velger passende behandlingsmetoder for pasienten. Vanligvis innebærer behandlingsordningen en liste over manipulasjoner som er rettet mot å justere situasjonen og forbedre pasientens livskvalitet. Den optimale versjonen av effekten avhenger av personens diagnose, alder og individuelle egenskaper.

Kirurgisk behandling

Den ekstreme, radikale versjonen av virkningen. Den brukes i fravær av ønsket effekt fra konservative teknikker. Kirurgisk behandling av hjernen encefalopati innebærer en operasjon der lumen av orgelkarene er utvidet. Dette bidrar til å normalisere blodstrømmen i vevet. Selv avanserte stadier av hjernens encefalopati hos svake og eldre blir sjelden korrigert på denne måten på grunn av urimelig høy risiko.

medisinering

Legemidler med encefalopati er foreskrevet i samsvar med årsakene til den patologiske prosessen. Pasienter kan foreskrives medisiner som stimulerer metabolske prosesser i vev, stoffer for normalisering av intrakranial eller blodtrykk. Terapi utføres i løpet av 1-3 måneder.

Folkemidlene

En god effekt gir langvarig bruk av urtete og infusjoner. Det er en enkel oppskrift. Du bør bryte 2 ss tørket hundrose i 2 kopper kokende vann og insister 2-3 timer. Klar tilberedt drikke forbedrer hjernens sirkulasjon og utøver en restorativ effekt på kroppen. Når du kjemper for manifestasjoner av encefalopati, bør du ikke prøve å bli kvitt folkens naturlige rettsmidler. Bare en integrert tilnærming til å løse problemet kan gi et varig positivt resultat.

Behandling med fysioterapi

Elektroforese, magnetoterapi, ozonbehandling, akupunktur, treningsterapi og massasje fremmer metning av hjernevev med oksygen. Disse tilnærmingene har en positiv effekt på pasienten og øker effektiviteten av de andre behandlingsmetodene.

Konsekvenser av encefalopati

Progressiv utvikling av patologi truer pasientens funksjonshemming, rask forverring av hans helse og død.

Komplikasjoner av sykdommen er forbundet med en reduksjon i hjernens funksjonalitet. Dette påvirker ikke bare tenkningsprosessene, men også tilstanden til hele organismen. Ved rettidig start av behandlingen mot bakgrunnen for en korrekt diagnose av slike konsekvenser som et hjerteinfarkt, berøring, demens, svikt i indre organer kan unngås.

outlook

Når du blir spurt om det er mulig å kurere en patologisk lesjon i hjernen, gir leger i de fleste tilfeller et negativt svar. Slike tilfeller er svært sjeldne. Vanligvis er nederlaget for en slik viktig avdeling for sentralnervesystemet irreversibel. Heldigvis lar moderne terapier gjøre alt som er mulig for å forbedre livskvaliteten til slike pasienter til et godt eller tilfredsstillende nivå.

Er funksjonshemming diagnostisert med dyscirculatory encefalopati?

I første grad av sykdom er pasientens arbeidsevne ikke ødelagt, og pasienten kan ta vare på seg selv. Det siste stadiet av sykdommen innebærer automatisk funksjonshemning. Noen ganger er det vanskelig å skille 2. grad av encefalopati fra 3., så i dette tilfellet skjer alt etter skjønn fra legen.

Encefalopati i hjernen

Encefalopati i hjernen er en sykdom der det er en dystrofisk forandring i nervesvevet i hjernen, noe som medfører endring i volumet og et brudd på hjernens funksjon. Denne sykdommen kan forekomme hos voksne og barn.

Hvordan behandle

Ved utførelse av diagnose på encefalopati, nødvendig å gjennomføre differensieringen av sykdommen fra nevroser, når det er funksjonelle endringer i hjernen, som etter vegetative Distanov, så vel som sykdommer som Alzheimers, Picks, Parkinsons, hjernesvulster, og andre patologiske endringer i hjernesnitt hjernen.

Etter diagnose foreskrevet behandling av aterosklerotiske encefalopati legemidler, slik som metionin, lipamid, fytin, Essentiale, tsetamifen, Tribusponin, Polisponin, clofibrat eller miskleron.

I tillegg foreskrive antihypertensive stoffer, vinopan, arifon, kapoten, atenolol, prestarium, klonidin eller enap for å normalisere blodtrykket. Venøse distsirkulyatsii foreskrevet kofetin, glivenol, cocarboxylase / i (iv) redergin, aminofyllin, Anavenol, troksevazin, og esflazid Aescusan. For å forbedre mikrosirkulasjonen av cerebrale kar og forhindre mikrotrombozy, anvendes desagregants: tiklid, Anturan, Sermion, Trental, Aspirin i små doser og klokker.

For å forbedre blodstrømmen og forhindre forekomst av vasospasme utpeke no-spa, Halidorum, flunarizin, nifedipin, stugeron, cinnarizin, komplamin, vincamin og cavinton.

Når forhøyet trykk påføres vedvarende dihydrogenerte ergot-alkaloider som har Wegetotropona og vasoaktive handling og dermed tildelte: atsefen, glycin, glutaminsyre, Cerebrolysin, Pantogamum, pikamilon, Aminalon, piriditol, encephabol og piracetam.

På et hvilket som helst stadium av encefalopati, spesielt i den innledende, bør administreres medikamenter slike handlinger som metabolisticheskogo, pantotensyre, lipostabil, aktovegin, ATP, fosfaden, emoxipin, tokoferol, liponsyre, Aevitum, retinol, askorbinsyre og vitamin B6 B1.

I det tilfelle hvor i det encefalopati sykdom begynner å utvikle psykiatriske syndromer som blir uttrykt, men likevel bare i den innledende fasen, er det mulig å tilordne de følgende beroligende midler som apilak, Dibazolum i små doser, og Eleutherococcus Saparal. I vaskulær demens foreskrevet blokkere trazikor whisky obzidan som novotropnyh og brukt adaptogens apilak og Saparal.

I tillegg til alt stoffet navnet som brukes i behandling av encefalopati fysioterapi en nakke massasje, hyperbar oksygen. Også lede elektrisk, elektroforese av Bourguignon noshpy, galvanisk krage av Shcherbakov, elektroforese på en krage sone av aminofyllin og andre prosedyrer som tar sikte på å bedre sirkulasjonen av arterielle og venøse blod i nakkesøylen ryggvirvlene. Dette gjør det mulig å øke tilsig og strøm av blod til hjernen, noe som bidrar til å forbedre Interneuron tilkoblinger og redusere utviklingen av patologi i hjernen området.

Kosthold i cerebral iskemi fullstendig beskrivelse

Mennesker betyr

 • Urtebalsam. For behandling av encefalopati, forbedrer blodsirkulasjonen i hjernen, dens rensing fartøy, forhindre svimmelhet og støy i hodet er det en effektiv folkemedisin - urte balsam, som lett kan fremstilles i hjemmet.

Til å begynne med er det nødvendig å lage tre komponenter: tinktur av rødkløver, kaukasisk dioscorea og propolis.

For den første tinkturen trenger du 40 g rødkløver (blomster) og 500 ml førti graders alkohol eller vodka. Bland ingrediensene og insister i syv dager på et mørkt, kjølig sted, og press deretter gjennom gasbind. Tinktur av kaukasisk dioscorea blir kokt i to uker, og fyller 50 g plantrøtter med en halv liter alkohol. Legemidlet skal infiseres på et mørkt sted. Etter å ha kokt det, filtreres det med gasbind. Den siste komponenten av medisinsk medisin er tinktur av propolis. Hans myke stykker (100 g) må knuses og plasseres i en flaske mørkt glass, bayalkohol (1 liter). Flasken er stengt og rengjort i ti dager på et mørkt, varmt sted. Etter at alle ingrediensene er tilberedt, bland dem i like store mengder og rist godt. Healing balm drikke en teskje etter hvert måltid, fortynn med kokt vann (50 ml). Behandlingsforløpet er to måneder, hvoretter det skal avbrytes i noen uker.

 • Hawthorn og kløver. Med encefalopati, skader og kapillærer, og blodsirkulasjonen forverres, forårsaker hodepine, svakhet, svimmelhet og andre tegn på patologiske forandringer. En hagtorn kan hjelpe med dette. Dens frukt kan brukes både frisk og i form av infusjon. For å lage en bærinfusjon er det nødvendig å tørke og to spiseskjeer brygge i bratt kokende vann (500 ml). Insistere hele natten. Neste morgen vil medisinens drikke være klar til bruk. Drikk det bør være før måltider (20 minutter) 3-4 ganger om dagen.

  Den helbredende kvaliteter av kløverblomster vil hjelpe med hodestøy, som er en hyppig manifestasjon av encefalopati. Et par spiseskjeer av blomster brygger i en termo, fyller dem med 300 ml kokende vann. Infuse stoffet skal være innen to timer. Drikk det i tre måltider før du spiser (i en halv time).

 • Nype. En hundrosen hjelper til med behandling av encefalopati. Dens frukt kan brygges som te, og legger til 2 ss tørre bær i en halv liter kokende vann. Å insistere at hunden steg bedre i en termos, i to eller tre timer. Hvis infusjonen er for bratt, kan den fortynnes med vann eller blandes med honning. Også tørr frukt av dogrose er nyttig å legge til alle slags urtepreparater.

  Ikke glem dietten: Med encefalopati er det viktig å spise vitaminholdige matvarer, som lakkerer på frukt og grønnsaker. En spesiell fordel vil være grønn løk og hvitløk. Fra løk kan du forberede tinktur, blande ferskpresset juice (1 spiseskje) med honning (2 ss). Før måltider blir en slik enhet tatt en spiseskje hver. I en dag bør det gjøres tre ganger.

 • Urte samling. Samling 1. Det finnes et effektivt folkesept fra medisinske planter. Dette verktøyet kan brukes ved behandling av encefalopati, særlig for å bekjempe hodepine, slag og cerebrovaskulære problemer. For å forberede samlingen du vil trenge en av de hvite roseblader bjørkeblader, gress kløver medisinske urter lakris og frukt Echinops blandet med to deler av blomsterstanden lindehjerteformede, friske eller tørkede frukter som bringebær, merian, kjerringrokk, plantain blader og mor og stemor. Tilsett fennikel frø, gress motherwort og hofter (i 3 deler), og blandet med 6 deler urter uliginose. Alle ingrediensene må blandes grundig og malt i mørtel. En spiseskje samling skjeen tilsatt i en halv liter kokende vann og inndampes i vann bar i en halv time. Drikk medisinen før måltider, halvparten av glasset tre ganger om dagen.

  Samle 2. Siden encefalopati ofte ledsages av søvnløshet og nervøsitet, bør en oppskrift på beroligende, normaliserende søvn og gunstig for den følelsesmessige tilstanden siteres. Du trenger 20 gram hopkegler og valerianrøtter for å blande blader av peppermynte og urtehvete morwort (30 gram hver). Komponenter er malt og en teskje samling helles i 250 ml kokende vann og legges på et vannbad. Etter 15 minutter fjernes buljongen fra varmen, avkjøles og filtreres ved hjelp av gasbind. Tilsett kaldt kokt vann for å gjenoppta det opprinnelige volumet av medisinen og drikk halvparten av glasset tre ganger om dagen.

  Samle 3. En annen beroligende samling er utarbeidet ved å blande tre spiseskjeer kamilleblomstrer med to spiseskjeer av valerianstamler og en enkelt sitronskall. Alle ingrediensene er grundig knust og helle et glass kokende vann. Infusjon medisinen i en time, deretter belastning og avkjøling. På en dag bør du drikke to briller med en helbredende drink - om morgenen og om kvelden, før du legger deg til sengs.

 • diett

  Utvilsomt, hvis du donerte blod til en laboratorieundersøkelse, fikk du et resultat med høyt kolesterolinnhold. For å redusere nivået må du dramatisk endre kostholdet ditt. Unntatt fra det kalorier og fettstoffer, alt stekt og røkt, spiser bare kjøtt i kokt form.

  På bordet ditt bør ikke være animalsk fett, majones og margarin. Bytt smør med vegetabilsk olje og ikke mer enn en spiseskje per dag. Reduser i det minste bruken av bakervarer, poteter. Din diett består av vegetabilske supper, frokostblandinger, grønnsaker i enhver form, frukt og grønnsaker.

  For alkohol og sigaretter, glem det lenge! Du vil være nyttig juice med honning: sukkerroer og løk i likhet med 1-2 spiseskjeer. Og også et kompleks av juice fra 5 hode hvitløk, 10 sitroner og en skje honning (4 ss hver dag, i 1,5-2 måneder). Like tatt juice av reddik, gulrøtter og rødbeter med honning, ta innen tre måneder for 1-2 ss. l.

  Veldig nyttig er den tyrkiske erten: den inneholder vitamin B-12, som bidrar til å stabilisere membranene i hjerneceller. Og har også en anti-kreftfremkallende hasselnøtter. En cerebral diett som forbedrer hukommelsen er vist: spis en tallerken revet gulrøtter på vegetabilsk olje, et glass ananasjuice og avokado halv dag.

  Forbedrer konsentrasjonen av reker (100 g.) Pluss halvhodet på løk. Pepper er den skarpeste opprettholder mental likevekt. Sluk de negative følelsene av fiken, spidskommen (2 ts frø for et glass te), bananer og jordbær.

  Stressfull trening og riktig ernæring er grunnlaget for forebygging og behandling av encefalopati. For folk som lider av denne sykdommen, er det beste Middelhavet diett: hele året, så mange friske frukter og grønnsaker som mulig. Kostholdet bør bestå av mais, rug, havre, brun eller brun ris, sjømat, fermenterte melkeprodukter, yoghurt og fettfattig ost.

  Obligatorisk for behandling av encefalopati er: løp eller rask gange (30-40 minutter), morgenøvelser.

  preparater

  For å forbedre metabolske prosesser i hjerneceller kan pasienter med ulike former for denne sykdommen bli anbefalt av en lege fra følgende grupper:

  • nootropics (piracetam, cerebrolysin, Pantogam, Noopept, etc.);
  • aminosyrer (glutaminsyre, glycin, alvezin, etc.);
  • vitamin A, E, gruppe B, folsyre og askorbinsyrer;
  • legemidler som forbedrer hjerneblodstrømmen (Cavinton, Cinnarizine).

  Av de ikke-medikamentell behandling til pasienter kan anbefales manipulasjon, fysioterapi (elektroforese med narkotika, magnetisk, UHF, UFO, hyperbar oksygentilførsel, etc.), fysioterapi, akupunktur, massasje nakke området og andre. I noen tilfeller kan pasienten trenger kirurgi (f.eks kraniocerebralt skade, hjernesvulster, medfødte misdannelser i hjernen fartøy).

  Les Mer Om Fartøyene