Encefalopati av kompleks genese: all viktig informasjon om sykdommen

Encefalopati er en hjerneskade forbundet med non-stop død av nerveceller på grunn av utilstrekkelig tilførsel av oksygen til organet. Typen av patologi med en kompleks genese er forskjellig ved at det er flere grunner for utviklingen eller at de ikke har blitt identifisert i det hele tatt.

Uansett de underliggende årsakene til utviklingen av encefalopati, bør sykdomsforløpet behandles ansvarlig. I sin essens er patologi veldig farlig for mennesker, siden det kan provosere irreversible konsekvenser i hjernevevet med tilhørende komplikasjoner. Mer om encefalopati av kompleks genese, dens utvikling og prinsippene for terapi, les nedenfor.

Generell beskrivelse og mekanisme for patologisk utvikling

Encefalopati av noe slag er en farlig hjernesykdom som krever kompetent og rettidig behandling. Mekanismen for dens utvikling består i hypoksi, noe som uttrykkes i noen oksygen sult av organets vev.

Hypoksisk tilstand fremkaller dystrofiske lidelser i hjernen, noe som resulterer i at nervceller fortløpende fortabes. Resultatet av encefalopati er utviklingen av de farligste for en personforstyrrelse, hvorav noen er uforenlige med livet.

Den komplekse genese av patologi indikerer tilstedeværelsen av flere årsaker til dens utvikling eller umuligheten av å oppdage slike. Overraskende nok lar selv moderne medisin ikke alltid deg å diagnostisere årsaken til encefalopati. Fremveksten av sykdommen er forbundet med bivirkninger på hjernevevet av visse faktorer. Oftere utvikler encefalopati som følge av:

 • craniocerebral trauma
 • giftig skade på kroppen (forgiftning med alkohol, narkotika osv.)
 • eksponering
 • overført ved infeksjon med bakterielle toksiner
 • metabolske forstyrrelser
 • problemer med vann-saltbalanse
 • cerebrale vaskulære lesjoner
 • feilaktig inntak av visse stoffer

Hvis det er en årsak til sykdommen, er den klassifisert på en bestemt måte. For eksempel observeres disirkulatorisk encefalopati i vaskulære problemer med hjernen og utviklet hypoksi, med forgiftning av kroppen - giftig og så videre.

Den type patologi som vurderes i dag, avviker enten i nærvær av flere grunner, eller i umuligheten av en nøyaktig diagnose av slike. Denne egenskapen med encefalopati med en kompleks genese gjør behandling av patologi ekstremt vanskelig, siden det er nødvendig å påvirke flere hypoksi-provokerende faktorer eller å handle blindt, noe som er enda verre. I andre henseender er denne typen sykdom ikke forskjellig fra de andre og utgjør en stor fare for pasienten.

Formen av encefalopati

Det er mange klassifikasjoner av encefalopati i medisin. I situasjoner med komplisert patogenese diagnostiseres flere typer patologi samtidig. Flere vanlige former er:

 1. Dyscirculatory encephalopathies komplisert av diabetes mellitus. De utvikler seg på grunn av atherosklerotiske eller hypertensive lidelser i det vaskulære systemet og dagens diabetes i forbindelse med dem. Slike encefalopati har en kompleks genese og har en form for diskirkulasjons-metabolisk karakter.

De resterende former for encefalopati - stråling, giftig-smittsom, medikamentell og andre, kan også danne spesifikke kombinasjoner blant seg selv. Imidlertid, i tilfeller med patologi av kompleks genese, forekommer slike kombinasjoner sjeldent, så vi vil ikke vurdere dem i detalj.

Behandling av hjernesykdommer bør kun utføres med en profesjonell lege og etter en omfattende diagnose i en medisinsk institusjon. Informasjonen som er gitt i denne artikkelen, bør kun brukes med det formål å bli kjent. Ikke glem det.

Tegn på hjerneskade

Symptomatisk av encefalopati med en kompleks genese bestemmes av flere faktorer:

 • alvorlighetsgraden av patologi
 • de grunnleggende årsakene til utviklingen
 • Generell tilstand av pasienten og hans alder

Avhengig av det spesifikke tilfellet kan tegnene på patologi inkludere følgende manifestasjoner:

 • problemer i implementeringen av mental aktivitet (vanskeligheter med konsentrasjon, en reduksjon i intellektuelle evner, etc.)
 • minneverdier

Den nevnte symptomatologien er typisk for encefalopati. Som regel skjer det hos alle pasienter med en så forferdelig sykdom. Noen ganger kan disse symptomene suppleres:

 • nedsatt lemfunksjon
 • problemer med vestibulær apparatet
 • angrep av hjerte og karsykdommer
 • tremor av visse områder av kroppen
 • lokal eller generell lammelse
 • forringet talefunksjon
 • kvalme og oppkast
 • økt kroppstemperatur

Nøyaktig diagnose av encefalopati etter symptomene er umulig. Ved forekomst av selv noen av de betraktede tegnene er det bedre å ikke risikere og å ta kontakt for hjelp til fagpersoner.

Det er viktig å huske at rettidig diagnose er nøkkelen til vellykket behandling av noen sykdom. Encefalopati av en kompleks genese er ikke noe unntak.

Stages av sykdommen

Encefalopati av en kompleks genese utvikler seg alltid i flere stadier. Avhengig av sykdommens utviklingstid avhenger farmen for pasienten og arten av manifestasjonene. Profesjonelle leger skiller tre stadier av encefalopati:

 • Den første fasen er en moderat eller kompensert lekkasje. Det enkleste stadiet av sykdommen, manifestert i utseendet av mindre lidelser. Ofte i første etappe av encefalopati er det enkle minneproblemer, økt stress eller depresjon, økt irritabilitet, hyppig svimmelhet og søvnbesvær. Neurologiske eller andre symptomer på dette stadiet av sykdommen er fraværende.

Forsinkelsen av encefalopati med en kompleks genese bestemmer i stor grad prognosen for terapien. Fullstendig utvinning er bare mulig i første fase av sykdommen. I andre etasje er det sjanser for delvis gjenoppretting, men i tredje etappe er sjansene for å spare pasienten ikke stor. Dessverre fører forsømmet encefalopati nesten alltid til et dødelig utfall eller til en koma av pasienten.

Diagnose og behandling

Terapi av encefalopati med en kompleks genese er et ekte puslespill for leger. Tilstedeværelsen av flere årsaker til sykdommen eller deres fullstendige fravær forårsaker alltid problemer for legen. Det er uakseptabelt å forlate slik alvorlig patologi uten oppmerksomhet, så behandlingen er organisert i alle fall.

For kompetent sykdomsbehandling er øyeblikkets inspeksjon viktig. Kvalitativ diagnostikk omfatter:

 • analyser av alle biomaterialer (blod, spytt, urin, etc.)
 • EKG av alle slag
 • EEG
 • REG
 • Ultrasonografi av brystbenet og hodet
 • MR og CT i hjernen

Kompleks diagnostikk tillater:

 1. Å avsløre faktumet av encefalopati.
 2. Bestem årsaken til utviklingen (ikke alltid, men omtrent 80% av tilfellene).
 3. Å organisere et videre behandlingsforløp.

Behandling av patologi er realisert for hver pasient individuelt. Avhengig av det konkrete tilfellet utnevnes følgende:

 • narkotikakurs (nesten alltid)
 • kirurgisk behandling (med alvorlig hjerneskade)
 • livsstilsjustering

Garantier for fullstendig gjenoppretting fra encefalopati selv første fase er ikke i stand til å gi noen lege. Som praksis viser, er fraværet av nedgang i terapi og en kompetent tilnærming til organisasjonen, at du kan unngå farlige komplikasjoner av sykdommen eller til og med fullstendig gjenopprette fra den. I alle fall er patologien til hjernen hos hver pasient individuell, så det er nødvendig å snakke med legen om forutsigelser av hennes behandling.

Som du kan se, er encefalopati av en kompleks genese en svært farlig sykdom som krever kvalitativ og rettidig behandling. Ignorer sykdomsforløpet eller behandle det med overbærenhet er uakseptabelt. Faren for encefalopati er høy, så terapi av patologi er uunngåelig og krever umiddelbar implementering. Vi håper at presentert materiale bidro til å forstå dette for alle lesere av vår ressurs.

Encefalopati i hjernen med en kompleks opprinnelse

Ofte diagnostisert encefalopati av en kompleks genese har allerede et bilde av 2. grad. Folk, etter å ha hørt en slik diagnose, begynner å søke eller finne seg selv behandling av encefalopati i en akselerert tempo og skala. Men begrepet "kompleks genese" betyr ofte bare en blandet form eller ikke identifisert til slutten av årsaken til en slik sykdom som disirkulerende encefalopati, selv i 2. grad.

For å foreskrive en behandling, bør nevrologeren gjennomføre alle testene og samle et komplett bilde av genesis: etter dette må du skrive et behandlingsprogram i et kompleks for ikke å skade noen av de medfølgende diagnosene.

Et eksempel på kompleks encefalopati

Generelt utmerker seg flere former for denne sykdommen: venøs, dysirkirkulatorisk, posttraumatisk og så videre. Om hver av dem skrev vi tidligere i en egen artikkel. Så, enhver sykdom kan utvikle seg opptil 2-3 grader og videre, og med fremveksten av nye symptomer, lagdelte nye dysfunksjoner og fokale lesjoner. Så det er et bilde av komplisert genese allerede til begynnelsen av 2. grad av sykdommen.

For eksempel er en person diagnostisert med circulatorisk posttraumatisk encefalopati med et eksisterende asthenoneurotisk syndrom og moderat grad av kognitiv svekkelse. Dette er allerede ansett som en form for kompleks genese, sannsynligvis forekommer sykdommen i 2-3 grader og ledsages av kronisk cephalalgi. På denne bakgrunn utvikler arteriell hypertensjon av den tredje eller høyeste grad, samtidig sykdommer kan betraktes som stenose, aterosklerose, dyslipidemi, selv om det er mistanke om diabetes. Encefalopati kan ha sensorisk eller vasomotorisk påvirkning, distal symmetri og permanent hodepine.

Stadier av dyscirculatory encefalopati

Siden vanlige encefalopati av en komplisert eller blandet genese forekommer på grunnlag av en sykdom som dysirkulatorisk 2 eller høyeste grad, bør du vurdere utviklingen i tre stadier.

Så, DEP regnes som et sett med faktorer som fører til organisk diffusjon av hjernevæv.

DAP eller dyscirculatory er i sin tur delt inn i aterosklerotisk, hypertonisk, venøs, blandet encefalopati. Aterosklerotisk genese manifesterer seg oftere og utvikler seg raskt etter en alder av 40 når behandlingen av vaskulære sykdommer er komplisert. Hva er stadiene og hva er symptomene på hver av dem?

 1. Moderat uttrykt form, ellers kalles det kompensert. Tilførselen av næringsstoffer til å skille områder av hjernen er blokkert, men kroppen er fortsatt i stand til å klare det. Mulig følelsesmessig labilitet, ustabilitet i oppførsel, hodepine og svimmelhet. Pasienten begynner ofte å oppleve paranoid eller asthenodepressivt syndrom nærmere 2 grader av sykdommen. Mulig engstelig søvn, hyperexcitability og inkontinens.
 2. Subkompensert eller uttrykt encefalopati. I andre grad begynner å øke strukturelle endringer, med symptomer forverres symptomer som tinnitus, blir pasienten sløv og apatisk, ikke bryr seg om sin behandling. Markert dårligere hukommelse og hjernefunksjon, ved 2 grader vises stivhet, tremor, falsk respons på reflekser, mulig leddstivhet, tåkesyn fotopsicheskogo karakter.
 3. Dekompensert stadium, hvor hjerneskader får en alvorlig og utbredt natur. MR viser lakuner - områder med redusert innhold av hvit stoff, ventrikulære lesjoner, perivaskulære lakuner. Symptomer blir epileptiske, Parkinsonisme, dype hukommelsesforstyrrelser, psykiske lidelser er mulige.

Tidlig diagnose og behandling

Selvfølgelig er det viktig å hjelpe i første fase av sykdommen, til bildet av en kompleks genese er blandet. Men, som medisinsk praksis viser, er ikke alle de samme prosentene av 70% av pasientene oppmerksomme på å forstyrre sine symptomer på encefalopati før utviklingen er 2 grader og høyere.

De mest hensiktsmessige og anerkjente diagnosene er magnetisk resonans imaging (MR) og datamaskin (CT). De kalles visualiseringsverktøy encefalopati, noe som gjør det mulig å se visuelt hjerne deformasjon og karakteristiske trekk: leykoareoz atrofi, hydrocefalus (økt svelling), hull, etc. Foruten MRI kan utføres encefalopati ultralydundersøkelse og en blodprøve i nakke fartøy for lipid og blod viskositetsindeks INR.

Behandlingen er foreskrevet avhengig av graden av komplikasjoner og på hvilke organsystemer som oppstod i utgangspunktet. Dermed omfatter gruppene av rusmidler mot encefalopati:

 • Hypolipidemiske og flerumettede fettsyrer. For eksempel, Fitin, Lipamid, Miscleron, som brukes i aterosklerose.
 • Hypotensiv - Enap, Atenolol, Vincopan, etc. Slike rusmidler reduserer blodtrykket.
 • Phlebotonics - Troxevasin, Glivenol, Escuzan og så videre.
 • Angioprotektorer, for eksempel Vazobral og Ascorutin.
 • Vasoaktive stoffer, disaggregeringsmidler, kalsiumantagonister.

Alt dette er nødvendig for å forhindre fremveksten av mikrotrombose og forverring av situasjonen. Takket være denne komplekse behandlingen er blodstrømmen i hjernen normalisert. Sannsynligheten for forekomst av nye spasmer forsvinner.

Også tilsettes til preparatene ovenfor mottak dihydrogenerte ergot-alkaloider, også påvirke blodtrykket, men i tillegg er det komplisert og Wegetotropona nootropisk virkning. I dietten blir metabolske stoffer og antioksidanter introdusert (inkludert ATP, pantotensyre, B1 og B6 vitaminer). I tillegg, hvis pasienten lider av alvorlig smerte og søvnløshet, foreskrevet sedativer og beroligende midler, antidepressiva og antipsykotika, samt antikolinesterase-tabletter.

Hva å gjøre med encefalopati av kompleks genese?

Sykdommer i cerebral fartøy som har et kronisk kurs er referert til ICD i hjernepatologiene. I noen tilfeller kan vaskulære lesjoner imidlertid skyldes ulike årsaker, derfor bør behandlingen av slike patologier utføres ikke bare på grunnlag av diagnose, men også med hensyn til årsakene til årsakene som forårsaket patologien. I denne henseende kan vanskeligheten være karsirkulatorisk encefalopati, som ikke er klassifisert i noen kategori i henhold til ICD. Ikke desto mindre er det den sirkulatoriske encefalopati som oftest vedrører begrepet encefalopati av en kompleks genese.
Når det gjelder denne sykdommen, er det verdt å merke seg at årsakene til sykdommen ligger i brennpunktet eller diffuse lesjoner av hjernens substans. Årsakene til hvilken encefalopati av komplekse opprinnelse, kan være forskjellig - dette cerebral aterosklerose og hypertensjon og diabetes, og vertebrobasilær lidelser.

Symptomer på sykdommen

Sirkulasjons formen av sykdommen på et tidlig stadium av deres utvikling gir sjelden tydelige symptomer dersom pasienten er involvert i arbeidet med de kompenserende mekanismer, hindrer manifestasjonen av sykdommen. Med betydelig skade på hjernens substans og vedlegg og andre patologiske tegn, blir symptomene på sykdommen merkbare hos alle pasientene. Noen pasienter gå til legen om hjerte-problemer, og etter samråd med en nevrolog få en dårlig diagnose - encefalopati viss grad. Det er verdt å merke seg at nevrologer når pollingpatienter allerede mottar klager av konstant eller periodisk hodepine, mentale abnormiteter i varierende grad.

Symptomer på patologi kan deles inn i flere grupper. Ved amnestiske symptomer på sykdommen inkluderer reduksjon av mental kapasitet, affektiv - utseendet på psykose, faller inn i en depresjon, til paranoid - fremveksten av tvangstanker, oppfinne problemer som pasienten ønsker å løse, en økt følelse av rettferdighet, fremveksten av uberettiget fornærmelser på andre.

I tillegg til disse spesifikke symptomene som forekommer i varierende grad av sykdom, har disirkulatorisk kompleks encefalopati andre klassiske tegn på sykdommen som oppstår under utviklingen av sykdommen. Disse symptomene inkluderer alvorlig hodepine, humørsvingninger, mildestemmer, tårefrekvens. Litt senere begynner pasientene å lide av glemsomhet, nedsatt konsentrasjon, støy i hodet og svimmelhet, romlige lidelser, følelser av rus, visuelle forstyrrelser. Kontakt med pasienten blir vanskeligere - han kan ikke konsentrere seg om å snakke, muffled om sine problemer, kan ikke gi en vurdering av trivsel. I utgangspunktet forekommer slike symptomer i første grad av sykdommen, men da forverres situasjonen.

Til manifestasjoner av patologien i neste grad er motorforstyrrelser forbundet - pasientene kan ikke gå som før, de drar føttene og shuffle, de er ustabile i hjørnene. Når sykdommen utvikler seg, kan de ikke bevege seg uten hjelp fra andre. Pasienter lider av kramper, parese av ekstremiteter. I dette tilfellet kan du gjøre et funksjonshemning.

I tredje grad av sykdomsutvikling, kontroll av ekskresjonsvirkninger - vannlating og defekasjon går tapt. Med veksten av nevrologiske abnormiteter kan man se hvordan talefeil blir mer merkbar hos pasienter, de har problemer med å svelge. Ofte begynner pasienten å le eller gråte gjennom kraft, selv om miljøet ikke hjalp det. Pasienter lider også av intoleranse mot lys og lyd, har problemer med å sove. Dette bidrar til fremveksten av frykt, urimelig panikk.

På denne grensen når sykdommen i tredje grad, når patologiske prosesser ødelegger hjernen, at pasienten generelt taper interesse for det som skjer, og i enkelte pasienter oppstår selvmordstanker. Merk at implementeringen av slike oppfunnede selvmordsidealer ofte utføres av slike pasienter. I siste grad av sykdom er det en fullstendig nedbrytning av personligheten.

Diagnostikk av patologi

For å diagnostisere en grundig undersøkelse av oppmerksomhet, er minne og intelligens nødvendig. Andre studier er også i gang - magnetisk resonansavbildning, ultralyd av cerebral fartøy, angiografi med kontrastmiddel, et elektroensfalogram, en blodprøve. Om nødvendig kan en øyeolog også være foreskrevet. Siden symptomene på sykdommen ligner andre sykdommer, utføres differensial diagnose med Parkinsons og Alzheimers sykdom og andre neurodegenerative abnormiteter.

Behandling av sykdom

Sykdommen er godt behandlet i første grad, til mer alvorlige avvik utvikler seg og ikke provoserer et funksjonshemning. Med hjelp av medisinen er det mulig å kompensere for hjerneskadefunksjonene og i betydelig grad gjenopprette pasientens helse. Grunnlaget i behandlingen av sykdommen er nootropiske legemidler som har en vasodilerende effekt. Dette er Cerebrolysin, Ceraxon, Piracetam, Encephabol. Kognitive forstyrrelser korrigeres av Gliatillin, Amiridin, Remanil, og antioksidant terapi utføres av Bilobil, Actovegin og Mexidol. Forstyrrelser i det vestibulære apparatet behandles av Betaserc, Belloid. Som rehabiliteringstiltak utføres akupunktur, balneoterapi og massasje. Disse pasientene blir periodisk plassert i et sanatorium.

Encefalopati av en kompleks genese: egenskaper av sykdommen

Encefalopati er en sykdom ledsaget av dystrofiske fenomener i hjernens vev. En signifikant ulempe ved denne patologien er at den kan utvikle seg i alle alder. I tillegg er encefalopati en konsekvens av en rekke sykdommer, noe som ofte kompliserer behandlingsprosessen. Spesielt hvis det er en encefalopati av en kompleks genese.

Mange mennesker, etter å ha hørt en slik diagnose, og til og med gi det en viss grad, begynner å bli panikk og tenke på det verste, ukjente og til og med dødelige. Faktisk er kompleksiteten til sykdommen bare i en kombinasjonsform, eller at det på tidspunktet for undersøkelsen ikke er mulig å fastslå den endelige årsaken til patologien som har oppstått.

Egenskaper av sykdomsforløpet

Encefalopati av en kompleks genese, som andre former for sykdommen, har tre stadier av kurset - moderat, alvorlig og alvorlig. Hvert stadium er preget av visse tegn, som bør være oppmerksom på deres første manifestasjoner.

- Encefalopati 1 grad av en kompleks genese. Med denne formuleringen innebærer spesialistene i medisinsk praksis oftest forekomsten av følgende symptomer i pasienten: periodisk tretthet, vanskeligheter med å jobbe, svimmelhet og episodisk hodepine. Pasienten blir irritabel, det er økt spenning og hyppige depressioner. Du kan forandre humøret ditt - om morgenen er en person i godt humør, men ved lunsjtid blir hans tilstand trist, whiny uten spesiell grunn.

I dette tilfellet oppstår en trofisme av hjernevev, som er et resultat av en forstyrrelse i tilførselen av næringsstoffer. Denne fasen er kompensert, den patologiske prosessen er allerede startet, men kroppen klarer fortsatt dette uavhengig.

- Encefalopati av 2. grad av en kompleks genese. Hva skjer på dette stadiet? Pasienten er bekymret for de samme klager, men de blir mer alvorlige. Hvis hodepine var sjeldne og var kortvarige, nå ser de ut oftere, varer lenger og oppnår ofte en stabil karakter. Det samme er observert med andre tegn - en person blir ofte apatisk og helt likegyldig. Han bryr seg ikke hva som vil skje med helsen hans, han kan være opprørt av den minste detalj, eller tvert imot, rasende. De første forstyrrelsene i syn, tale, minne etc. begynner å vises.

Med denne graden øker de interne strukturelle forandringene, små foci smelter sammen til et enkelt sted, og forårsaker dermed utviklingen av sykdommen.

- Diagnosen av encefalopati av en kompleks genese av den tredje graden er gitt med tydelig uttrykte symptomer. Pasientens tilstand blir alvorlig, og det uttrykkes så alvorlig at pasienten ofte trenger kvalifisert hjelp fra en psykiater, ikke bare en nevrolog. Det er sterke demens, dype depressioner, paranoia og andre.

diagnostikk

Diagnosen encefalopati komplisert genesis årsaker noen vanskeligheter i diagnose, så det er vel hete. Vanligvis begynner en pasient undersøkelse med en forsiktig historie, som gjør det mulig å forstå hva årsaken til encefalopati. I fravær av kroniske sykdommer er utført undersøkelse av pasienten, og hvis ikke kan etableres årsaken, men resultatene indikerer tilstedeværelse av hjernevev degenerasjon, er diagnostisert med encefalopati av komplekse opprinnelse.

Faktisk er dette ikke veldig bra, fordi behandlingen alltid består i å eliminere grunnårsaken og symptomatisk terapi. Når det ikke foreligger bevis for kilden til sykdommen, fører dette til feil i terapeutiske anvendelser.

Vårt medisinske senter behandler komplekse encefalopati med involvering av kvalifiserte spesialister, som i de fleste tilfeller finner den sanne årsaken til sykdommen. Takket være moderne høytrykksutstyr, klarer vi å minimere utviklingen av enhver form for sykdommen, inkludert komplisert genese.

Når de første symptomene oppstår, bør en oppfølgingsundersøkelse allerede utføres. Men hvis du allerede er sen og diagnosen er laget - ikke fortvil. Vårt senter finner raskt de rette løsningene, noe som gir svært positive resultater!

Encefalopati 1 st kompleks genese

Hva å gjøre med encefalopati av kompleks genese?

Sykdommer i cerebral fartøy som har et kronisk kurs er referert til ICD i hjernepatologiene. I noen tilfeller kan vaskulære lesjoner imidlertid skyldes ulike årsaker, derfor bør behandlingen av slike patologier utføres ikke bare på grunnlag av diagnose, men også med hensyn til årsakene til årsakene som forårsaket patologien. I denne henseende kan vanskeligheten være karsirkulatorisk encefalopati, som ikke er klassifisert i noen kategori i henhold til ICD. Ikke desto mindre er det den sirkulatoriske encefalopati som oftest vedrører begrepet encefalopati av en kompleks genese.
Når det gjelder denne sykdommen, er det verdt å merke seg at årsakene til sykdommen ligger i brennpunktet eller diffuse lesjoner av hjernens substans. Årsakene til hvilken encefalopati av komplekse opprinnelse, kan være forskjellig - dette cerebral aterosklerose og hypertensjon og diabetes, og vertebrobasilær lidelser.

Symptomer på sykdommen

Sirkulasjons formen av sykdommen på et tidlig stadium av deres utvikling gir sjelden tydelige symptomer dersom pasienten er involvert i arbeidet med de kompenserende mekanismer, hindrer manifestasjonen av sykdommen. Med betydelig skade på hjernens substans og vedlegg og andre patologiske tegn, blir symptomene på sykdommen merkbare hos alle pasientene. Noen pasienter gå til legen om hjerte-problemer, og etter samråd med en nevrolog få en dårlig diagnose - encefalopati viss grad. Det er verdt å merke seg at nevrologer når pollingpatienter allerede mottar klager av konstant eller periodisk hodepine, mentale abnormiteter i varierende grad.

Symptomer på patologi kan deles inn i flere grupper. Ved amnestiske symptomer på sykdommen inkluderer reduksjon av mental kapasitet, affektiv - utseendet på psykose, faller inn i en depresjon, til paranoid - fremveksten av tvangstanker, oppfinne problemer som pasienten ønsker å løse, en økt følelse av rettferdighet, fremveksten av uberettiget fornærmelser på andre.

I tillegg til disse spesifikke symptomene som forekommer i varierende grad av sykdom, har disirkulatorisk kompleks encefalopati andre klassiske tegn på sykdommen som oppstår under utviklingen av sykdommen. Disse symptomene inkluderer alvorlig hodepine, humørsvingninger, mildestemmer, tårefrekvens. Litt senere begynner pasientene å lide av glemsomhet, nedsatt konsentrasjon, støy i hodet og svimmelhet, romlige lidelser, følelser av rus, visuelle forstyrrelser. Kontakt med pasienten blir vanskeligere - han kan ikke konsentrere seg om å snakke, muffled om sine problemer, kan ikke gi en vurdering av trivsel. I utgangspunktet forekommer slike symptomer i første grad av sykdommen, men da forverres situasjonen.

Til manifestasjoner av patologien i neste grad er motorforstyrrelser forbundet - pasientene kan ikke gå som før, de drar føttene og shuffle, de er ustabile i hjørnene. Når sykdommen utvikler seg, kan de ikke bevege seg uten hjelp fra andre. Pasienter lider av kramper, parese av ekstremiteter. I dette tilfellet kan du gjøre et funksjonshemning.

I tredje grad av sykdomsutvikling, kontroll av ekskresjonsvirkninger - vannlating og defekasjon går tapt. Med veksten av nevrologiske abnormiteter kan man se hvordan talefeil blir mer merkbar hos pasienter, de har problemer med å svelge. Ofte begynner pasienten å le eller gråte gjennom kraft, selv om miljøet ikke hjalp det. Pasienter lider også av intoleranse mot lys og lyd, har problemer med å sove. Dette bidrar til fremveksten av frykt, urimelig panikk.

På denne grensen når sykdommen i tredje grad, når patologiske prosesser ødelegger hjernen, at pasienten generelt taper interesse for det som skjer, og i enkelte pasienter oppstår selvmordstanker. Merk at implementeringen av slike oppfunnede selvmordsidealer ofte utføres av slike pasienter. I siste grad av sykdom er det en fullstendig nedbrytning av personligheten.

Diagnostikk av patologi

For å diagnostisere en grundig undersøkelse av oppmerksomhet, er minne og intelligens nødvendig. Andre studier er også i gang - magnetisk resonansavbildning, ultralyd av cerebral fartøy, angiografi med kontrastmiddel, et elektroensfalogram, en blodprøve. Om nødvendig kan en øyeolog også være foreskrevet. Siden symptomene på sykdommen ligner andre sykdommer, utføres differensial diagnose med Parkinsons og Alzheimers sykdom og andre neurodegenerative abnormiteter.

Behandling av sykdom

Sykdommen er godt behandlet i første grad, til mer alvorlige avvik utvikler seg og ikke provoserer et funksjonshemning. Med hjelp av medisinen er det mulig å kompensere for hjerneskadefunksjonene og i betydelig grad gjenopprette pasientens helse. Grunnlaget i behandlingen av sykdommen er nootropiske legemidler som har en vasodilerende effekt. Dette er Cerebrolysin, Ceraxon, Piracetam, Encephabol. Kognitive forstyrrelser korrigeres av Gliatillin, Amiridin, Remanil, og antioksidant terapi utføres av Bilobil, Actovegin og Mexidol. Forstyrrelser i det vestibulære apparatet behandles av Betaserc, Belloid. Som rehabiliteringstiltak utføres akupunktur, balneoterapi og massasje. Disse pasientene blir periodisk plassert i et sanatorium.

Beslektede artikler på nettstedet:

Encefalopati av en kompleks genese: årsakene, symptomene og egenskapene ved behandlingen

Encefalopati er en kompleks sykdom kjennetegnet av et helt sett symptomer fra nevrologi og sentralnervesystemet, manifestert i forskjellige sekvenser og med varierende intensitet. Mekanismen for utviklingen av denne sykdommen ligger i utilstrekkelig ernæring av celler og hjernevev. Oftere er encefalopati forårsaket av oksygen sult.

Årsaker til encefalopati av en kompleks genese

 • - Hypoksi av enhver genese.
 • - Nevro-intoksikasjonen.
 • - Skade.
 • - Metabolske sykdommer.
 • - Dysirkulasjonsforstyrrelser.

Encefalopati av en kompleks genese kan ha flere grunner for utviklingen. Noen ganger kan det være et spørsmål om idiopatisk forekomst av sykdommen, når årsaken ikke er klar, og tegnene på sykdommen vokser jevnt.

Kjente encefalopatier er ikke spesifisert, når diagnosen er bekreftet, er årsakene diagnostisert, behandling er startet, men forventninger fra det er ikke berettiget. I dette tilfellet er det nødvendig med ekstra diagnostikk, fordi mest sannsynlig er det andre trange sykdommer som fortsetter å fremme utviklingen av oksygen sult.

Symptomer på encefalopati av en kompleks genese

Symptomatisk mønster av encefalopati av en kompleks genese er identisk med det klassiske sykdomsforløpet. På et tidlig stadium er det ubetydelige tegn i form av stemningsvariabilitet, hodepine. Åpenbart er brudd på minne, orientering i rommet. En person taper tanke under samtalen, blir mindre eruditt.

Den andre fasen av sykdommen er preget av økte nåværende symptomer, de blir mer stabile og mindre holdbare. Det er tegn fra siden av psyko-emosjonell bakgrunn, det er en tendens til manisk hysteri. Stemningen kan flere ganger i løpet av dagen ubegrenset endres i forskjellige retninger.

Den tredje fasen er den tyngste. Det er alvorlige psykiske lidelser, personen mister effektivitet, det er noen begrensninger på motorfunksjonen - alt dette bidrar til pasientens gradvise funksjonshemming.

Behandling av encefalopati av kompleks opprinnelse

Behandling bør utføres under tilsyn av en lege. Det er nødvendig å gjennomføre en grundig diagnose for å fastslå årsakene til sykdommen så nøyaktig som mulig - dette påvirker effektiviteten av behandlingen og ytterligere prognose. Narkotikabehandling er foreskrevet individuelt, men det er alltid rettet mot å fjerne symptomer og eliminere årsaken til sykdommen.

Du kan legge inn en forespørsel om et fritt valg av lege

Parkinsons sykdom er funnet overalt, påvirker mennesker i ulike sosiale grupper og yrker, de første symptomene vises ofte i alderdommen. Det går kontinuerlig, går gjennom 5 stadier av utvikling, noe som fører til alvorlig funksjonshemming uten mulighet for selvbetjening og bevegelse. Graden av fremdriften avhenger av pasientens alder, tilstrekkelig behandling og tilstedeværelse av samtidige sykdommer.

Medisinsk og sosial kompetanse

funksjonshemming når nyrene er fjernet

Diagnosen er grunnleggende: encefalopati kompleks genese (posttraumatisk, vaskulær) 2Artikkel. med cephalgisk, vestibulo-ataktisk, dysmisk, astenisk syndrom i dekompensasjonsstadiet. Dissomnii. Hypertensiv sykdom 2Artikkel. grunnleggende: Hypertensjon 3 grader, 2 stadium, risiko for MTR 3. Diagnose samtidig: Nephrektomi igjen etter posttraumatisk strenge av ureterokarpal kanal, hydronephrosis III Artikkel. (1993). MK.

funksjonshemming med hypertensjon og iskemisk hjertesykdom

Sitat hypertensiv sykdom 2Artikkel.Frivillige organisasjoner. sirkulasjons encefalopati 1 Artikkel. Fedme 3 Artikkel. Kronisk autoimmun thyroiditt, første gangs eutyroidisme. utdanningsnivå (høyere juridisk utdanning) er ikke grunnlag for å etablere seg funksjonshemming. fordi med denne patologien pasienten.

Hva betyr det å begrense muligheten til å jobbe 2 -grad?

dager på 2 gruppen funksjonshemming med begrenset arbeidsevne 2Artikkel. vil være feil. Denne formuleringen av arbeidsanbefaling i IPR er bare tillatt for funksjonshemmede. 3. Mulighet for å arbeide 1 st Artikkel. (dette er veldig sjelden). Vær derfor oppmerksom på 2 gruppen funksjonshemming hvilket er graden av begrensning av evnen til å jobbe.

funksjonshemming med bronkial astma.

Jeg jobber av helsehensyn funksjonshemming III gruppe 3 år, før det var jeg allerede på bandet i 8 år, men fra meg ble det fjernet og. Reumatoid artritt 1 Artikkel aktivitet, FTS 2Artikkel. Raynauds syndrom. encefalopati II Artikkel. kompleks genese (vaskulær +.

nektelse å etablere funksjonshemming på et kompleks av sykdommer

gir grunnlag for å etablere en gruppe funksjonshemming. Diagnose i henhold til dokumenter: ХНМК 2Artikkel. mot bakgrunnen av aterosklerose, hypertensiv sykdom 2st. risiko 3, vestibulotaksisk syndrom, astheno-neurotisk syndrom, utbredt osteokondrose i ryggraden, brokk. disker, muskelsyndrom, polyostiartrose, myopi 3st, IHD, angina pectoris spenning 1 2 f cl. H 2Artikkel. duodenalt sår, dyscirculatory entsefalop.

funksjonshemming med hypertensjon og iskemisk hjertesykdom

konklusjon av VVC diagnosen: hypertensjon 2Artikkel.Frivillige organisasjoner. sirkulasjons encefalopati 1 Artikkel. Fedme 3 Artikkel. Kronisk autoimmun thyroiditt, første gangs eutyroidisme. endringer i cerebrospinalvæsken. Fortell meg, vær så snill, om det er grunnlag for å etablere funksjonshemming.

funksjonshemming med diskogen radikulopati

encefalopati II blandet genese i stadiet av subkompensasjon, AG 2Artikkel. Spør vennligst om det er mulig eller sannsynlig at den oppgitte sykdommen skal utstedes funksjonshemming. legene forklarer. Quote encefalopati II blandet genese i stadiet av subkompensasjon, AG 2Artikkel. For denne patologien, grunnlaget for å etablere funksjonshemming ikke tilgjengelig.

funksjonshemming med atrieflimmer, iskemisk hjertesykdom

Sitat av diabetes mellitus 2 type, diabetisk nefropati, kronisk jernmangel anemi av moderat alvorlighetsgrad, uklar genetisk opprinnelse. Hypertensiv sykdom 3 Artikkel. risiko 4 (veldig høy). sirkulasjons encefalopati2 grad, blandet genesis.

funksjonshemming på et kompleks av sykdommer

NSF 2Artikkel. Med denne patologien, hvis pasienten beveger seg uten en stokk og amplituden av bevegelser i kneleddene ikke er mindre enn 90 180. eller mer, er det mulig å etablere funksjonshemming ). 3. disirkulatorisk encefalopati. Kronisk cerebral iskemi 2 stadium (hypertonisk, aterosklerotisk), tegn på venøs dyscirkulasjon, kronisk vertebrobasilarinsuffisiens, moderat uttalt vestibulo.

fornektelse av anerkjennelse funksjonshemming

i et år, tredje gruppe funksjonshemming. I år 3 ganger bestått pasientbehandling (2 tider i nevrologiske avdelinger, 1 gang i kardiologi). forverring. Levotoron gonartrose 2Artikkel. Forringet fastende glykemi. Ved etablering funksjonshemming ble nektet med ord til oss.

Hva er encefalopati av en kompleks genese

I det overveldende flertallet av tilfellene er diagnose av encefalopati av en kompleks genese gjort selv når utviklingen har nådd den andre fasen.

Samtidig skremmer selve ordlyden pasienter, siden bak dette navnet er det noe ubegripelig for dem, men sterkt, ifølge deres mening, truer deres helse. Men faktisk er alt ikke så forferdelig: det er underforstått at pasienten har tegn på flere former for sykdommen og / eller årsakene er ikke helt avslørt.

Siden en slik diagnose i de aller fleste tilfeller er ledsaget av en rekke andre komplikasjoner, bør legen være mest oppmerksomme både i diagnosen og ved utnevnelsen av terapi.

 • All informasjon på nettstedet er til informasjonsformål og er IKKE en veiledning til handling!
 • Du kan sette PRECISE DIAGNOSEN bare doktoren!
 • Vi ber deg om ikke å ta selvmedisinering, men gjør en avtale med en spesialist!
 • Helse til deg og dine kjære!

Moderne medisiner arbeider med flere varianter av sykdommen - venøs form, posttraumatisk, dyscirculatory og noen andre. Hvis noen av disse skjemaene ikke diagnostiseres i tide og ikke begynner å behandle det, går det videre til det andre, og ofte - til tredje grad.

Dessverre, sammen med veksten, er det mange andre endringer i menneskekroppen: nye lesjoner opptrer, antall dysfunksjoner øker, symptomene forverres og antallet øker. Således, hvis encefalopati ikke ble detektert og helbredet i den første fasen av sin utvikling, i nærvær av den andre, kan man allerede snakke om en kompleks genese.

En slik situasjon vil bli mer forståelig ved et konkret eksempel: pasienten utviklet en posttraumatisk form for encefalopati, som han for sent forvandlet til en lege. På tidspunktet for behandlingen viste han allerede asthenoneurotisk syndrom, samt en moderat grad av ulike kognitive sykdommer.

I tillegg, i de aller fleste tilfeller vil denne tilstanden bli ledsaget av cephalgia i kronisk fase, noe som ofte provoserer høyt blodtrykk i tredje og høyere stadier. Mulige samtidige sykdommer - aterosklerose, stenose eller diabetes mellitus. Selvfølgelig vil diagnosen for en slik pasient lyde nøyaktig "encefalopati av en kompleks genese".

symptomer

Når det gjelder tegnene på at den vurderte form av patologi manifesterer, er de faktisk lite forskjellig fra symptomene på det klassiske sykdomsforløpet. Så tidlig begynner å føle seg ved periodiske humørsvingninger, hyppige hodepine som er vanskelig å medikere.

Også problemer med minne, orientering i rommet er ikke uvanlig. Pasienten kan ikke holde tråden i samtalen, samtalepartneren synes alltid at han er distrahert av noe, intellektuelle evner blir betydelig redusert.

Det er helt klart at slike symptomer sjelden gjør noen forsiktige og mistenker en farlig sykdom, men fordi på den første fasen er det nesten aldri diagnostisert, etter hvert utvikler seg til den andre. På dette stadiet forblir symptomene de samme, intensiteten øker kraftig og evnen til å takle dem reduseres betydelig.

Til de ovennevnte symptomene blir det lagt til psykiatriske lidelser. En person kan vise en tendens til hysteri, manisk oppførsel. I løpet av dagen, uten å ha gode grunner til det, kan pasientens stemning drastisk endres i alle retninger.

Hvis ikke ble tatt tiltak i dette tilfellet er å utvikle neste trinn, der psykiske lidelser ikke tillater pasienten å leve et fullverdig liv aktivitet, er ytelsen tapt, kan det være begrensninger av motoriske funksjoner. Alt dette fører til en gradvis, men uunngåelig, pasientens funksjonshemning.

Pass på å lese informasjonen som er Rays syndrom hos barn.

Stadier av

Det er tre stadier av sykdommen som vurderes, hver av disse er preget av visse egenskaper og symptomer:

 • På dette stadiet stopper tilførselen av næringsstoffer til den menneskelige hjerne. Siden sykdommen ennå ikke er startet, påvirkes bare noen fragmenter av hjernen, men generelt er menneskekroppen fortsatt i stand til å takle alle problemene og tillater ikke at sykdommen manifesterer seg i sin helhet.
 • I mange tilfeller klager mange pasienter på søvnproblemer: det er ikke sterkt, ofte avbrutt, en følelse av hvile etter at den er fraværende. Pasientene selv merker at de kan få ut av seg en liten ting som ikke engang fortjener oppmerksomhet.
 • Alle symptomene øker med økende, pasienten selv er stadig slap og apatisk, han kommer ikke engang opp med ideen om muligheten for alvorlig sykdom og behovet for hans behandling.
 • Til psykiatriske lidelser blir fysiske symptomer lagt til: tinnitus, forverring av felles mobilitet, skjelving av lemmer. Mulige brudd på det visuelle systemet.
 • Det er preget av alvorlig skade, ofte irreversibel. I utgangspunktet er alle forstyrrelser forbundet med mental tilstand, mens interne forandringer er synlige på MR.
 • Hvis sykdommen er ledsaget av et sterkt brudd på blodsirkulasjonen, i andre og tredje fasen, er det ikke utelukket bevissthetstab og til og med koma.

diagnostikk

Selv en person som ikke har medisinsk opplæring, bør det være klart at den tidligere sykdommen oppdages, jo større sjanse for å lykkes å bli kvitt ham, og encefalopati komplisert genesis i dette tilfellet er intet unntak.

Dessverre blir det kun diagnostisert ved første fase av utviklingen bare hos tre av 10 pasienter med den undersøkte patologien.

Utviklingen av den andre fasen går sjelden ubemerket. Hvis pasienten har tegnene som er nevnt ovenfor, blir han tildelt moderne informative måter å diagnostisere denne sykdommen: datatomografi og magnetisk resonanstomografi.

Begge disse metodene er i stand til å visualisere alle de endringene som forårsaker encefalopati i kroppen.

I tillegg til CT og MR kan andre måter å diagnostisere sykdommen brukes på: Ultralyd eller laboratoriediagnostikk.

Det endelige valget av metoden for diagnose forblir hos legen, det vil avhenge av hvilke kontraindikasjoner som er tilstede hos en bestemt pasient og hvor åpenbart symptomatologien er.

Behandling av encefalopati av kompleks opprinnelse

Behandling av denne sykdommen skal utføres utelukkende av kvalifiserte spesialister. I noen tilfeller kan noen bruke en ordning med terapeutiske tiltak, selv om noen har en positiv effekt.

Behandlingen vil avhenge av scenen hvor sykdommen oppdages og hvilke komplikasjoner den følger med.

Legemidlene som brukes til å behandle denne sykdommen, omfatter mange grupper av legemidler, hvis valg avhenger av det skadede organet eller systemet.

De viktigste stoffene er:

Hva er encefalopati av kompleks genese og hvor farlig er denne tilstanden?

Encefalopati av en kompleks genese - hva er det? En pasient kan bli skremt av en slik diagnose, men det betyr bare de udiagnostiserte årsakene til sykdommen eller dens blandede former. Encefalopati er en patologisk forandring i hjernen, som fører til død av nerveceller. Denne sykdommen oppstår med utilstrekkelig tilførsel av oksygen til hjernen. Encefalopati anses ikke som en uavhengig sykdom, det er et konsept som innebærer en rekke patologiske forhold. Sykdommen er diagnostisert hos både voksne og barn.

Encefalopati av en kompleks genese - hva er det? En pasient kan bli skremt av en slik diagnose, men det betyr bare de udiagnostiserte årsakene til sykdommen eller dens blandede former. Encefalopati er en patologisk forandring i hjernen, som fører til død av nerveceller. Denne sykdommen oppstår med utilstrekkelig tilførsel av oksygen til hjernen. Encefalopati anses ikke som en uavhengig sykdom, det er et konsept som innebærer en rekke patologiske forhold. Sykdommen er diagnostisert hos både voksne og barn.

Former av sykdommen

Encefalopati av en kompleks genese er en sykdom som har flere årsaker. Hypoksisk form er forbundet med utilstrekkelig tilførsel av hjernen med oksygen. Det oppstår både med en reduksjon av oksygeninnholdet i atmosfæren, og med visse sykdommer og skader. Symptomer på denne sykdommen er hodepine, svimmelhet, hukommelsestap, økt intrakranielt trykk. Hypoksisk encefalopati hos barn fører til utvikling av cerebral parese, epilepsi og forsinket psyko-tale utvikling.

Med sirkulatorisk encefalopati utvikler en forandring i hjernens vev, noe som fører til et neurasthenisk syndrom. Iskemisk encefalopati er en av de farligste sykdomsformene. Oppstår med begrenset inntak av oksygen i hjernen med respiratorisk svikt eller hypertensjon. Ischemisk hjerneskade kan oppstå når infarkt, hjertestans, smittsomme, eller traumatisk sjokk, asfyksi, lammelse av åndedrettsmuskulaturen, karbonmonoksid forgiftning.

Den hypertensive formen av sykdommen utvikler seg ganske sakte og er en fokal lesjon av hjernevævet assosiert med kronisk nedsatt hjernesirkulasjon. Bly til hypertensiv encefalopati, en langvarig ukontrollert økning i blodtrykket. Aterosklerose av cerebral fartøy forverrer sykdomsforløpet. I dette tilfellet oppnår hjernens nederlag et komplekst, disirkulerende karakter. Sykdommen oppstår i 3 faser, som hver gir et klart klinisk bilde. På 1 stadium kan symptomer være fraværende, svimmelhet, forstyrrelser i gang, tale, svelging vises på 2. Fase 3 utvikler demens, lemstremming, muskelforlamning.

Giftig encefalopati er en organisk lesjon av hjernevævet forårsaket av penetrasjon av neurotrope giftige stoffer. I de tidlige stadiene av sykdommen opplever pasienten konstant hodepine, tretthet, hukommelsessvikt og søvnløshet. På senere stadier er psykometotiske symptomer notert: inhibering, nedsatt intelligens, emosjonell ustabilitet.

Posttraumatisk encefalopati er en konsekvens av alvorlige hjerneskade. Med denne sykdomsformen er det brudd på intellektet og kontroll av ens egen oppførsel. Symptomene kan vises både umiddelbart og etter en kort tid etter å bli skadet. I de tidlige stadiene kan pasienten ikke legge merke til symptomene, men over tid ser han at han ikke lenger kan utføre selv de enkleste handlinger. Pasienten kan bli aggressiv, det kan være brudd på søvn, seksuelle forstyrrelser.

Alkohol encefalopati forekommer ofte i de 3 stadiene av alkoholisme. Denne termen forstås å bety en rekke patologiske forhold som har lignende kliniske mønstre. For det første er det mentale avvik, så manifesterer somatiske symptomer seg. Resterende encefalopati er en svak nevrologisk lidelse som oppstår når det er flere patologiske forhold. Svært ofte er det forvirret med psykiske lidelser og får feil behandling. Spesielt farlig er sykdommen for barn, konsekvensene kan få seg til å føle seg og etter lang tid.

Slik gjenkjenner du patologi

I de tidlige stadiene disse symptomene kan dukke opp sykdommer som redusert ytelse, hukommelsestap, tretthet, døsighet, hodepine, irritabilitet, ufrivillige bevegelser av øynene, tåkesyn og hørselstap, en endring i gangart. I senere stadier vises uttalt nevrologiske symptomer. I alvorlige hjerneskader forårsaker alvorlig hodepine, oppkast, synstap, nummenhet i ekstremiteter. Angst og irritabilitet kan erstattes av apati, det er et tap av bevissthet.

Den endelige diagnosen er basert på undersøkelsens resultater. For dette formål foreskriver legen et antall tester og analyser for fullstendig blodtelling, blodtrykksmåling, blodtest for tilstedeværelsen av narkotika og gift, MR og CT i hjernen, EEG.

Metoder for behandling av sykdommen

encefalopati behandlingsforløp omfatter administrering av medikamenter som forbedrer cerebral blodstrøm: nootropika, adaptogens vitaminer. Påfør og noen ekstra metoder for behandling. Foreløpig behandling av encefalopati fortsatt presenterer visse vanskeligheter, betyr det ikke nødvendigvis føre til en full gjenoppretting. Tross alt, med blandede hjerneskader er nødvendig ikke bare å fjerne symptomene, men også for å kurere den underliggende sykdommen.

Ved alvorlig skade på hjernevevet, kan pasienten trenge kunstig ventilasjon, parenteral ernæring og hemodialyse.

Utnevnt narkotika som reduserer intrakranielt trykk, samt antikonvulsive stoffer. I rehabiliteringsperioden foreskrives økt refleksbehandling, fysioterapi og spesielle øvelser. Prognosen for utvinning avhenger av utviklingsgraden av sykdommen, graden av skade på hjernevævet, muligheten for å foreskrive en bestemt behandling. I noen tilfeller er det bare mulig å stabilisere pasientens tilstand.

Les Mer Om Fartøyene